RAKENTEELLISET SELVITYKSET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAKENTEELLISET SELVITYKSET"

Transkriptio

1

2 Kiinteistökatselmus 2 (12) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Koulupolku 3, Kurikka. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Katselmuksen kohteena on tiilirakenteinen koulurakennus, joka on valmistunut kouluksi vuonna 1955 ja koulua on laajennettu ja peruskorjattu viimeksi vuonna Tilaa koulussa on 4575m2. Kiinteistö on kaukolämmössä ja ilmanvaihto on koneellinen. A-osa: Liikuntasali ja ruokala, kellarissa teknisen työntilat ja pukuhuoneet B-osa: Keskiosa jossa luokkia kolmessa kerroksessa, 4:krs IV-konehuoneet C-osa: Takasiipi, jossa luokkia kolmessa kerroksessa, kellarissa varastotiloja RAKENTEELLISET SELVITYKSET ULKOPUOLISET RAKENTEET, PERUSTUKSET JA ULKOSEINÄT Koulun julkisivu rapattu kivipintainen ja hyvässä värissä. Sokkeli on uudelleen pinnoitettu peruskorjauksen yhteydessä ja on hyvä kuntoinen. Sisäpiha on osittain asfaltilla ja hiekkapohjalla. Nummentien puolella seinän vieressä on nurmikko. Maa-aines ja nurmikko ulottuu seinään asti ja karkeaa kivikaistaletta ei seinän vieressä ole. Maakosteus olisi hyvä pitää sokkelin läheltä poissa ja karkea sepelikaista (16mm) maan ja sokkelin välissä. Patolevyt ja listat on paikoillaan. Sadevesikaivot ovat hyväkuntoiset ja niitä on riittävästi. Leikkipihoilla pintamateriaalina on hake. Liikuntasalin päädyssä ja ruokalan ikkunan alla on pensaita. Pensaita ja puita ei saa olla kolme metriä lähempänä seinää. Kasvustojen juuret tukkivat/rikkovat salaojia ja alapohjan rakenteita. Sisäpihan sisäänkäynnin peltikaton pelti on osittain irti. Pelti pitää kiinnittää uudestaan rakenteisiin ja varmistaa sen toimivuus. IKKUNAT ja ULKO-OVET Kaikki kiinteistön ikkunat ja ulko-ovet on uusittu 2000-luvun alussa. Ulko-ovet ovat metallirunkoiset ja ovat hyvässä kunnossa ja siistit. Tilojen ikkunat eivät ole asianmukaiset. Monessa tilassa ikkunoissa on sisäpuitteet huonosti kiinni tai menevät huonosti kiinni. Tiivistenauhat eivät ylety nurkiin ja sisäilmalla on suora yhteys ikkunaväleihin. Näitä on B-osan lähes kaikissa luokissa. Kopiointihuoneessa kaksiosaisen ikkunan pystykarmi on niin vääntynyt että puitteen ja karmin välillä on 3-4mm rako vaikka puite on karmia vasten. Samanlainen ilmiö löytyi B-osan ensimmäisen kerroksen luokkatilasta.

3 Kiinteistökatselmus 3 (12) Kuva 2: Katoksen pellitys on irti. Kuva 1: Päädyn harjatiili uupuu.

4 Kiinteistökatselmus 4 (12) SISÄPUOLISET TILAT Sisäseinät ovat maalattua rappausta ja lasikuitutapettia. Käytävän lattiat ovat kivilaattaa tai kuivapuristettua laattaa. Luokissa ja huoneissa on muovimatto. Tiloissa on osittain tai kokonaan kiinteitä tai puolikiinteitä alas laskettuja kattoja, joissa kulkee sähköjohdot ja IV-putket. Kotelointien yläpuoliset tilat ovat hyvät ja puhtaat huoltoluukkuja on hyvä määrä. Käyttäjien mukaan C-siiven psykologin huoneessa olisi huono sisäilma. Havaintojen perusteella ilmanvaihto toimii hienosti mutta tiloissa on materiaalin/kalusteiden hajua. Kangaspintaiset kalusteet ovat käyttäjien mukaan uusia tai uudehkoja ja tilan haju ei ole olennaisesti muuttunut kalusteiden uusinnan myötä. Lattian muovimatto on vaihdettu uuteen noin 3-4 vuotta sitten ja ilmanvaihdon yhteitä vaihdettu toisenlaisiin. C-osan luokkien lattia on ovi kynnysten yläpinnan kanssa samalla tasolla. käytävän lattia on kynnyksen alapinnassa. Varastoiden ja vessojen lattiat ovat myös käytävän lattian tasoilla. On epäilys että vanha lattia rakenne on plaanattu yli ja alle on jätetty vanhoja lattia kerroksia ja materiaaleja. C-osan käytävillä on varastohuoneita, joiden lamanvaihto on puutteellista tai puuttuu kokonaan. Tiloissa on tunkkainen ja seisova ilma. Näiden tilojen ilmanvaihto on syytä laittaa asianmukaiseen kuntoon. 3-kerroksen B- ja C-osan välinen palo-ovi oli teljetty auki asentoon ja ovipumppu on rikki. Paloovet on aina pidettävä suljettuina tai varustettava magneetilla joka palon syttyessä vapauttaa oven. Myös B-osan ensimmäisen kerroksen palo-ovi oli teljetty auki asentoon. Ovea ei ole varustettu ovimagneetilla. Katselmuksen loputtua rehtoria on neuvottu käymään koulun kaikki palo-ovet lävitse kiinteistönhoitajan kanssa. Palo-ovien on oltava asianmukaiset. Tiivistämättömiä läpivientejä ei löytynyt kuin pari teknisistä komeroista. Keittiön lattiamaton seinälle nostot olivat irti lähes joka paikasta. Lattian liitosaumat ovat ehjät. Patojen edessä lattialla on lattiakaivot, joihin padoista kaadetaan nesteet. Lattiakaivot ovat kuitenkin sen verran kaukana että loppuvaiheessa kuuma neste valuu lattiamaton kautta viemäriin. Tähän voisi selvittää ratkaisua pidemmästä kaatonokasta tai lattiaviemärin vastakappaleesta joka ohjaa kaatoveden suoraan viemäriin. Lasikuitutapetti on seinäpinnasta irti muutamasta paikka. Koulun aula on huoltomaalattu alkuvuodesta Kaikki käytävät ja portaikkojen seinät on huoltomaalauksen tarpeessa. Seinissä on paljon käytön jälkiä. Opettajanhuoneen viereisessä neuvottelutilassa tuloilman säleikkö on osittain peitetty sermeillä. Kellarin seinien hilseily, joka johtuu maakosteuden kapillaarisesta siirtymisestä perustuksista rakenteita pitkin.

5 Kiinteistökatselmus 5 (12) Kuva 3: Kolmannen kerroksen käytävän seinä kupruilee. Kuva 4: Kiinni olevan ikkunan rako. Kuva 5: Vajaa puite.

6 Kiinteistökatselmus 6 (12) Kuva 6: Tilassa materiaalinen haju.

7 Kiinteistökatselmus 7 (12) Kuva 7: Lähes kaikista varastohuoneissa oli puutteelinen ilmanvaihto. Kuva 8: Luokan ja käytävän lattioiden tasoero. Kuva 9: Luokan yleiskuva.

8 Kiinteistökatselmus 8 (12) Kuva 10: Ruokala. Kuva 11: Käytävän yleiskuva.

9 Kiinteistökatselmus 9 (12) ALA-, VÄLIPOHJA JA LATTIARAKENTEET Koulun alla on lähes koko koulun kattava kellari alue, josta suurin osa on B- ja C-osan alalta matalaa huoltotunnelia. C-osan päädyssä on pelkkää varastotilaa ja luukku huoltotunneliin. A- osan alakerrassa on poikien pukuhuone ja suihkutilat, teknisen työn luokkatilat sekä kiinteistön tekniset tilat. Molemmissa kellaritiloissa, pois lukien teknisen työntila, on ilmanvaihto tehty poistopuhaltimien avulla. Korvausilma tulee venttiilien kautta painovoimaisesti. Kellaritilojen ilmamäärien vaihtuvuus ei tuntunut oikealta ja yhdessä varasto/arkistohuoneessa oven auki saaminen vaati voimaa suuren alipaineen takia. Kiinteistönhoito korjauttaa viallisen poistopuhaltimen säätimen. Huoltotunneli on käytössä vain taloteknisillä linjavedoilla. Tilan sisäilma on huono ja kostea. Täyttä varmuutta ei ollut onko tilassa poistopuhallinta joka pitää tilan alipaineisena. Kellaritilojen ilmamäärät ja monien yksittäisien puhaltimien korvaaminen yhdellä ilmanvaihtokoneella olisi järkevää ja kellarin ilmanvaihto olisi paremmin hallittavissa. Teknisen työn luokan ulkopuolelta löytyi eristämätön huolto-ovi, joka johtaa vanhoihin rakenteisiin. Tämä ovi on eristettävä ettei vanhoista alapohjarakenteista pääse alipaineista korvausilmaan sisätiloihin. YLÄPOHJA JA KATTO Vesikatto näyttää päällisin puolin olevan kunnossa ja katolla on asianmukaiset kattoturvalaitteet ja kulkusillat. Liikuntasalin katolta puuttuu yksi päädymmäinen harjatiili. Ullakkotilat olivat tavaroista tyhjät ja siistit. Lattiapintana oli kaikkialla betoni. Tilat tuulettuivat räystäiden alta kapealla ilmavälillä. Aluslaudoituksessa eikä lattiassa näkynyt jälkiä tiivistyneestä kosteudesta. Katteen aluslaudoituksia puuttui pieniä määriä sieltä täältä. Nämä ovat todennäköisesti olleet pois jo pitkän aikaa. Kulku katolle on ullakkotilojen luukuista. Kuva 12: Liikuntasalin yläpohja on täynnä ilmanvaihdon putkia.

10 Kiinteistökatselmus 10 (12) Kuva 13: Koulun keskimmäisen osan yläpohja on hyvässä kunnossa. Kuva 14: Kauimmaisen osan yläpohja on hyvässä kunnossa.

11 Kiinteistökatselmus 11 (12) TALOTEKNISET JÄRJESTELMÄT ILMANVAIHTO Koulussa on kaksi IV-konehuonetta. Toinen sijaitsee B-osan neljännessä kerroksessa ja toinen B- ja C-osan porraskäytävän neljännessä kerroksessa. Molemmista konehuoneista on pääsy kiinteistön ullakkotiloihin. Konehuoneet olivat siistejä ja asianmukaisia eikä havaittu läpivientien vesivuotoja. Pääportaikon konehuoneen tuloilmakammion ulkoseinän levytys on kärsinyt kosteusvaurioista ja on lievästi möhistynyt. Auringonpaiste nostaa luokkien lämpötilan korkeaksi oppituntien aikana, jolloin luokkaan tulee raskas ilma. Ikkunoiden selektiivikalvoilla saataisi auringon tuottamaa lämpörasitusta pienemmäksi. Ilmanvaihdosta ei ollut henkilökunnalla moitittavaa ja pitivät sitä riittävänä. Luokkatiloissa ikkunatuuletusta käytetään hetkittäin niin tarvittaessa. Kuva 15: IV-konehuoneet ovat hyvässä ja siistissä kunnossa.

12 Kiinteistökatselmus 12 (12) LÄMPÖ- JA VESI Lämpö- ja vesijohdot ovat hyvässä kunnossa. SÄHKÖ Koulussa on sähköinen kulunvalvonta ja valvontakamerat. Sähköt on uusittu koko kouluun edellisen remontin aikana. PIILOSSA OLEVAT RAKENTEET Katselmus suoritettiin silmämääräisesti eikä rakenneavauksia tehty. Suurimmat riskit liittyvät kellarin monitahoiseen ilmanvaihtoon ja ikkunoiden huonoon ryhtiin sekä varastohuoneiden huonoon ilmanvaihtoon. AIKATAULUT JA KUSTANNUSARVIOT Taulukossa 1. on esitetty toimenpiteet, joita rakennukselle tulee tehdä ja kustannusarvion kyseisestä työstä. Toimenpide Toteusvuosi Kustannusarvio Ikkunoiden vaihto Ilmanvaihtotyöt Sisäpintojen kunnostus Yhteensä Taulukko 1. Toimenpiteet ja kustannusarviot.

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (12)

Kiinteistökatselmus 2 (12) Kiinteistökatselmus 2 (12) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikan Jurvassa osoitteessa kynttiläkuja 2, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (12)

Kiinteistökatselmus 2 (12) Kiinteistökatselmus 2 (12) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Jokipiintie 2, 61280 Jokipii. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Luovan koulu

Kiinteistökatselmus Luovan koulu Kiinteistökatselmus Luovan koulu 21.3.2018 Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Oppaanmäentie 89, 61230 Luopa. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Jurvan yhtenäiskoulu

Kiinteistökatselmus Jurvan yhtenäiskoulu Kiinteistökatselmus Jurvan yhtenäiskoulu 1-6 21.2.2018 Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa peurantie 5, 66300 Jurva. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Kankaan koulu

Kiinteistökatselmus Kankaan koulu Kankaan koulu 3.4.2018 2 (10) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Kiskontie 20, 61300 Kurikka. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa kauppilantie 3, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Katselmuksen kohteena

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Seinäjoentie 1010 61270 LUOPA- JÄRVI. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (8)

Kiinteistökatselmus 2 (8) Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Kauppilantie 1, 61600 Jalasjärvi. Katselmuksen kohteena on yksi kerroksinen Jalasjärven lukiona toimiva kiinteistö. Rakennus on rakennettu

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Hirvijärven koulu

Kiinteistökatselmus Hirvijärven koulu Kiinteistökatselmus Hirvijärven koulu 19.3.2018 Kiinteistökatselmus 2 (17) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Koulukuja 2, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Säntin koulu

Kiinteistökatselmus Säntin koulu Kiinteistökatselmus Säntin koulu 30.01.2018 TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteena oli vuonna 1927 koulukäyttöön rakennetut hirsirunkoiset puurakennukset. Toinen rakennus sisältää kaksi luokkahuonetta, teknisenluokan

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (13)

Kiinteistökatselmus 2 (13) Kiinteistökatselmus 2 (13) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Koulutie 7, 66300 Jurva. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Katselmuksen

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Ruotumiehentie 6, 61310 Panttila. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Katselmuksen kohteena

Lisätiedot

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 1. 1. Julkisivu, sisäänkäynnit 2. Julkisivu pääty 3. Julkisivu, takaa 4. Julkisivu, toinen pääty 5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 2. 7.

Lisätiedot

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5)

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5) 1 (5) Kuva 1. Toimistosiiven itäpää ja korkeamman korjaamosiiven pohjoispääty. Kuva 4. Vesi vuotaa kuvassa keskellä näkyvän kellon päälle. Vuoto on peräisin ylemmältä katolta, ei ylösnostosta. Kuva 2.

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI Mäkeläntie 2, Pulkkila 17.5.2014 HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI M Ä K E L Ä N T I E 2, P U L K K I LA Kohde Osia koulurakennuksesta osoitteessa Mäkeläntie 2, 92600 Pulkkila Tilaaja

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo OHJE Tarkastukseen on hyvä varata aikaa 3-4 tuntia. Kylpyhuoneessa ei saisi kastella lattiaa ja seiniä 2 päivää ennen tarkastusta. Mikäli on amme

Lisätiedot

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 2. Lämpökameran mittauspisteet Lämpökameran mittauspisteet, 1-kerros Lämpökameran mittauspisteet, 2-kerros Lämpökameran mittauspisteet, kellari LIITE 3. Lämpökamerakuvat

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI Sivu 1 / 9 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Kohde... 2 1.2. Tutkimuksen tilaaja... 2 2. Tiivistelmä... 2 3.

Lisätiedot

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: 09091 KATTOTUTKIMUS, KIMNAASIPOLKU 5 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä... 2 3. Havainnot kohteessa... 2

Lisätiedot

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm 24.1.2017 2 TUTKIMUKSET, syksy 2017 Tutkimusten tarkoitus Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää syitä joilla

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteena oli vuonna 1906 koulukäyttöön rakennettu hirsirunkoinen puurakennus. Rakennuksessa on kellaritilaa ja rakennus on puoliksi rossipohjainen.

Lisätiedot

Kuntotutkimusraportin liite

Kuntotutkimusraportin liite Lämpökuvasivu 1 Liikuntasali,7 C 21 19 17,3 C,1 C 15,9 C 21,0 C Todennäköisimmin ilmavuoto. Lämpökuvasivu 2 Liikuntasali 28,9 C 28 26,0 C,0 C 17,0 C,3 C Mahdollisesti kostunut seinän alaosa. (ei tarkastettu

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (14)

Kiinteistökatselmus 2 (14) Kiinteistökatselmus 2 (14) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohde sijaitsee Kurikassa osoitteessa Tuiskulansuora 126 61300 Kurikka. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (9) 26.6.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

Lisätiedot

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Villa Ruben Myllärinkatu 3 08100 Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Karstuntie 4 PL 71,

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (14) Rakennukset sijaitsevat Jalasjärven Koskuella osoitteessa Tampereentie 1566, Koskue.

Kiinteistökatselmus 2 (14) Rakennukset sijaitsevat Jalasjärven Koskuella osoitteessa Tampereentie 1566, Koskue. Kiinteistökatselmus 2 (14) TAUSTATIEDOT Rakennukset sijaitsevat Jalasjärven Koskuella osoitteessa Tampereentie 1566, 61720 Koskue. Katselmuksen kohteena olivat vuosina 1888 (B rakennus) ja 1959 (A rakennus)

Lisätiedot

Tarkastuskäynti. Porin kaupunki, Tekninen toimiala Mikko Muurinen, Piritta Salmi

Tarkastuskäynti. Porin kaupunki, Tekninen toimiala Mikko Muurinen, Piritta Salmi Tarkastuskäynti 15.2.2019 Kohdetiedot: Rantamakasiini, 280 m 2 Eteläranta 5, 28100 Pori Rakennusvuosi 1896, Cafe Jazz kahvilatoiminta vuodesta 1985, Rakennusperintölailla suojeltu rakennus Uusrenessanssi

Lisätiedot

Kuva 1. Kaivon sihti mennyt tukkoon roskista. Sihti oli putsattu edellisen kerran noin viikko ennen katselmusta.

Kuva 1. Kaivon sihti mennyt tukkoon roskista. Sihti oli putsattu edellisen kerran noin viikko ennen katselmusta. Muistio kohdekäynnistä 1 (5) 18.8.2017 Kohde Tapiolan uimahalli Aika 17.8.2017 Tekijä Läsnä Teemu Lensu, Ins. AMK Tomi Ovaska, Espoon kaupunki Teemu Lensu, A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kohteessa katselmoitiin

Lisätiedot

Suomen Omakotiliiton Uudenmaan piirin Home- ja kosteusseminaari Lohja 17.04.2012. Kosteusvaurioiden korjaaminen

Suomen Omakotiliiton Uudenmaan piirin Home- ja kosteusseminaari Lohja 17.04.2012. Kosteusvaurioiden korjaaminen Suomen Omakotiliiton Uudenmaan piirin Home- ja kosteusseminaari Lohja 17.04.2012 Kosteusvaurioiden korjaaminen Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus PRKK ry Jukka Jaakkola Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 2 1(6)

VALOKUVAT LIITE 2 1(6) VALOKUVAT LIITE 2 1(6) Kuva 1. Eteisen kohdalla oli alapohjan kannattajien alapinnalla jonkin verran havaittavissa lahovaurioita. Lahovauriot lienevät kuitenkin pääasiallisesti kannattajien alapinnalla,

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio A- rakennus

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio A- rakennus 1/5 Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio A- rakennus Raportin sisältö: suorittaa homekartoituksia koulutettujen homekoirien avulla. Ohjaajana toimii Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston Kannuksen

Lisätiedot

Pakankylän päärakennus Snettasintie ESPOO. Aika Taustaa

Pakankylän päärakennus Snettasintie ESPOO. Aika Taustaa 1 (10) Espoon tilapalvelut Pakankylän päärakennus Snettasintie 9 02740 ESPOO TARKASTUSKERTOMUS Kohde Pakankylän päärakennus Aika 15.12.2017 Taustaa Suomenkielinen opetustoimi pyysi lausuntoa 4.12.17 mahdollisesta

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde:

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Mäntymäen Koulu Kauniainen Osoite: Mäntymäentie 2 02700 Kauniainen Yhteyshenkilö: Ilona Lehto rakennuttajainsinööri

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS

KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS 1 (12) Pyhäjoen kunta Kiinteistöpäällikkö Pekka Pelttari Kuntatie 1 86100 Pyhäjoki Saaren Koulu, Pyhäjoki KORJAUSTÖIDEN SUUNNITELMIEN MUKAISUUS Tarkastuspäivä 01.03.2018 Jätetty 04.04.2018 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

77,5 m², 3h+k+sauna,

77,5 m², 3h+k+sauna, Kohteen ilmoittaja Nimi: Marjo Ahponen Puh: 0449752504 Loistavalla paikalla peruskorjattu läpitalon valoisa kolmio. Suojaisa aidattu piha, voit suunnitella mieleiseksi, teranssi, laatta tai nurmikkopihan.

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Opinnäytetyö, seminaari Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta 7-8.6.2017 Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Työn aihe Koulurakennuksen kellarin (osa rakennuksesta) sisäilma ja kosteustekninen

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 930 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Maria Lähdemäki Projektipäällikkö Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala 9.5.2018 1 Tilanne loppuvuodesta

Lisätiedot

AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava. RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 28.4.2014

AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava. RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 28.4.2014 AS OY KERAVAN NURMIPUISTO Ravikuja 12, 04250 Kerava RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm. 28.4.2014 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: 2 luhtitalon ja 1 erillisen varastorakennuksen sekä 1 autokatoksen uudiskohde.

Lisätiedot

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA

HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ VALTIMOTIE 4, 01400 VANTAA RAPORTTI Sivu 1 / 6 HAJUHAITTASELVITYS JA MERKKIAINEKOKEET 24.11.2014, REKOLANMÄEN KOULU, KEITTIÖ,

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY Vastaanottaja: Oiva Turunen Kohde: 20170025 Sulkavan koulukeskus Koulutie 8 58700 Sulkava Tilaaja: Oiva Turunen p. 044 417 5842 Tilaus pvm: 16.1.2017 Yhteyshenkilö: Oiva Turunen p. 044 417 5842 oiva.turunen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 970 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: 3kpl paritaloja 1 autokatosta sekä jätekatos. RS uudiskohde. Oma tontti (3107m2).

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Hakunilan nuorisotila Laukkarinne 4 01200 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Raportti nro Homekoiratutkimus Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, Hyrynsalmi os

Raportti nro Homekoiratutkimus Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, Hyrynsalmi os Raportti nro. 436 Homekoiratutkimus 5.7.2016 Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi os 1 Tietoa homekoiralla tehtävästä tutkimuksesta Homekoira on koulutettu etsimään yleisimpiä maassamme

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10. Sivuja:1/24 Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson Kuntokartoitus Kohde: Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa Tutkimus pvm: 16.10.15 Raportointi pvm: 25.10.15 Läsnä olleet: Omistajat sekä

Lisätiedot

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto.

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Koulumiljööstä vanha rehtorin talo yli 2000 neliön pihapiirineen sai uudet omistajat vuonna 2010. Siitä

Lisätiedot

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA PAIJULAN KOULU Paijulan koulu Nousiaisten kunnassa. Alun perin rakennettu noin 1920 ja laajennus tehty 1970. Rakennuksen kerrosala on noin 528 m² ja huoneistoala noin 470 m². Rakennuksen arvioitu tilavuus

Lisätiedot

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero:

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero: RAKENNETEKNINEN SELVITYS LIITE 4 s. 1 1 RAKENTEET 1.1 YLEISKUVAUS Tutkittava rakennus on rakennettu 1970-luvun jälkipuoliskolla. Rakennukseen on lisätty huoltoluukut alustatilaan 1999. Vesikatto on korjattu

Lisätiedot

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Lomake 1: Käyttäjäkysely 1. Kuinka kauan olette työskennelleet tässä rakennuksessa? 2. Missä huonetilassa työskentelette pääasiallisesti? 3. Työpisteenne sisäilman laatu: Oletteko

Lisätiedot

KORJAAMO- VARASTOHALLI TOIMISTO- JA LABORATORIOTILAA VAASAN VANHASTA SATAMASTA

KORJAAMO- VARASTOHALLI TOIMISTO- JA LABORATORIOTILAA VAASAN VANHASTA SATAMASTA MYYDÄÄN KORJAAMO- VARASTOHALLI TOIMISTO- JA LABORATORIOTILAA VAASAN VANHASTA SATAMASTA Tulli Business Park, Åkerlundinkatu 11 A - PL 352-33101 Tampere Puh. 010 5220 100 Fax 03 222 9835 www.catella.fi OSOITE

Lisätiedot

ARK 2006-11-10..2007-01-04 1 ( 10 )

ARK 2006-11-10..2007-01-04 1 ( 10 ) ARK 2006-11-10..2007-01-04 1 ( 10 ) HINKABÖLEN KOTISEUTUMUSEO - MUNAPIRTTI K O R J A U S S U U N N I T E L M A I I - K U V A L I I T T E E T - T U P A R A K E N N U S ARK 2006-11-10..2007-01-04 2 ( 10

Lisätiedot

Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne Maija Lehtinen

Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne Maija Lehtinen Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne 21.3.2015 Maija Lehtinen Jousenkaaren koulu Valmistunut 1961 Peruskorjattu kahdessa vaiheessa 1996 ja 1998 21.3.2016 2 Kohdekohtainen sisäilmaryhmä Jousenkaaren koululle

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA HB Sisäilmatutkimus Oy 4.6.2008 Hämeentie 103 D 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 LAUSUNTO www.lifa.fi 1 Sisältö Kosteusvauriokartoitus, Kotkansiipi

Lisätiedot

Asbestikatselmuksen laajuus: Asbestikartoitus on tehty koko rakennusten osalta.

Asbestikatselmuksen laajuus: Asbestikartoitus on tehty koko rakennusten osalta. I. Tanninen Oy Kortepolku 15, 70900 TOIVALA Puh. (017) 263 3570 tai GSM 050 469 9789 Fax (017) 263 3572 ismo.tanninen@pp.inet.fi ismo.tanninen@tanninen.fi www.tanninen.fi 14.5.2013 MUISTIO Kohde: Muuruveden

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Untamontie 2 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja rakenneosittain 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

55,0 m², Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke. Kohteen ilmoittaja. Valkolammentie 26, Loviisa Valko, 11 kaupunginosa

55,0 m², Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke. Kohteen ilmoittaja. Valkolammentie 26, Loviisa Valko, 11 kaupunginosa Kohteen ilmoittaja Nimi: Laura Pesonen Puh: +358 50 4200662 Porvoon Habita Oy, Habita Porvoo Lundinkatu 10 06100 Porvoo Puh: 010 585 5840 Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke Keskellä kaunista Valkoa upea

Lisätiedot

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY Kortepohjan koulu Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla 1 Yleistietoja rakennuksesta Kortepohjan koulu on valmistunut pääosin 1970-luvulla Kohde on rakennettu neljässä vaiheessa, joista ensimmäisessä

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

PIRKKALAN KUNTA Asemakaavaote 30.5.2012 Naistenmatka Tuohikorpi AS OY PIRKKALAN TUOHIKORPI Tuohivirsu 6 33960 Pirkkala HUONEISTOSELOSTUS Päivitetty 19.8.2013 OLOHUONE Katto koristeruiskutasoite Seinät

Lisätiedot

KARTOITUSRAPORTTI SIRKKALANKATU 12, TURKU - PARAKIT

KARTOITUSRAPORTTI SIRKKALANKATU 12, TURKU - PARAKIT KARTOITUSRAPORTTI SIRKKALANKATU 12, 20700 TURKU - PARAKIT 24.9.2018 TUOMAS KONSALA A-KIINTEISTÖCONTROL OY WWW.VAHINKOPALVELU.COM MARKULANTIE 3 20300 TURKU Sisällys 1. KOHTEEN TIEDOT... 2 2. KÄYTETYT MITTALAITTEET...

Lisätiedot

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ HÄMEENKYRÖSTÄ kem 2

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ HÄMEENKYRÖSTÄ kem 2 MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ HÄMEENKYRÖSTÄ 2.440 kem 2 MYYTÄVÄ KOHDE Hämeenkyrössä osoitteessa Sivutie 11, 39200 Hämeenkyrö sijaitseva teollisuuskiinteistö. Kiinteistön vieressä on K-Supermarket ja Tokmanni

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia. Vekaramänty päiväkoti

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia. Vekaramänty päiväkoti Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Länsitie 73 A, Laihia 1/5 Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia. Vekaramänty päiväkoti Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS RAKENNUSTAPASELOSTUS 25.1.2016 Oy Kyöstintie 29 84100 Ylivieska puhelin 08-420 009 faksi 08-420 060 2 D1 Olevat aluerakenteet D10 Oleva maaperä Rakennusalue on rakennettua

Lisätiedot

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun vanhempainilta 29.10.2018 Tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius Kunnossapitopäällikkö Jussi-Pekka Sojakka Nykytilanne Koulua on korjattu

Lisätiedot

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TYÖKOHDE Kukkula Koulutie Eura

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TYÖKOHDE Kukkula Koulutie Eura PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 17.04.13 7522 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Pl 22 27511 Eura TYÖKOHDE Kukkula Koulutie 2 27510 Eura VAKUUTUSYHTIÖ ISÄNNÖITSIJÄ KIINTEISTÖVÄLITYS

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Länsitie 62, Laihia 1/5 Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki

LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Päivämäärä 12.3.2018 Projektinumero P34705 1 LAUSUNTO Tämä lausunto koskee Hämeenlinnan lyseon lukiota. on tehty

Lisätiedot

Kaunialan sotavammasairaala

Kaunialan sotavammasairaala 1/12 1. A- ja B-siiven pääsisäänkäynti, julkisivu itään. 2. A-siipi, julkisivu etelään. Maanpinta viettää rakennukseen päin. 3. A- ja B-siiven vesikatto on huonokuntoinen. Ylimmässä kerroksessa on ollut

Lisätiedot

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi sivu 1 Kohteen osoite: 1 RAKENTEET Rakenne On korjauksia ja huoltotöitä; Toimenpiteet Korjaus ajankohta n. 1v tarkkuudella 1.1 Rakennuksen vierustan työt (maanpinnan kaltevuuden tai korkeusaseman korjaaminen,

Lisätiedot

Heka Vartioharju, Rekitie 4

Heka Vartioharju, Rekitie 4 2 HANKESELOSTUS 1 / 10 Heka Vartioharju, Rekitie 4 hnro 7303001 18.11.2013 Heka Vartioharju, Rekitie 4 Luonnokset 21.10.2013 Sijainti Kohde Rekitie 4, 00950 Helsinki Vartiokylä, kortteli 45330, tontti

Lisätiedot

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA 1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA Johdanto Tämän kuntotutkimuksen lähtökohtana oli selvittää Porin kaupungin omistamien Sahamäenkadun 1-3, 5-7

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6. Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia.

Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6. Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia. Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6 Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia. Kirkonkylän koulu Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12 Paritalo Kontiolahti Vierevänniementie 12 91,5m 2 TERASSI S 4h + K + KHH + S + var Tämä paritalo on rakenteilla Höytiäisen upeisiin rantamaisemiin aivan palveluiden äärelle. K PSH Tule tutustumaan paritaloon,

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Martinussali Martinlaaksontie 16 01620 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja: Sami

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 940 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Osoite: Lippajärventie 1 02700 Espoo Yhteyshenkilö: Alexi Mygänen

Lisätiedot