VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012"

Transkriptio

1 VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS

2 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Villa Ruben Myllärinkatu Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Karstuntie 4 PL 71, LOHJA Jorma Kaasinen Puh Ilmavuotomittaus Sisäilmainsinöörit Oy Tapani Kostilainen Luoteisrinne 4 C ESPOO p Lähtötiedot Villa Rubenin sisäilman laadun parantamiseksi on rakennuksen asuinhuoneisiin sekä oleskelutiloihin tehty korjaustöitä. Korjaustöitä on tehty toukokuussa Ilmavuotomittaus ja kellaritilojen katselmus tehtiin perjantaina Havainnot Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää 1948 valmistuneen kaksikerroksisen rakennuksen kellaritilojen ilmavuotoja 1 kerroksen sisätiloihin. Rakennuksen kellarissa on tutkimuksen aikana tyhjillään olevia kellaritiloja sekä lämmönjakohuone sekä erillinen öljysäiliöhuone. Rakennuksessa on neljä hormiryhmää, joissa sijaitsee painovoimaisen ilmanvaihdon poistoilmakanavia sekä lämmönjakohuoneen öljypolttimen poistoilmakanava ja 1 ja 2 kerroksen aulatilojen takkojen poistoilmahormit. Kellaritiloissa on painovoimainen poistoilmanvaihto. Lämmönjakohuoneen etuhuoneessa on ulkoseinässä korvausilmaventtiili, joka toimii öljypolttimen tuloilmaventtiilinä. Samassa tilassa on painovoimaisen poistoilmanvaihdon poistoilmaventtiili.

3 Kellarin keskiosaan tulee vaakakanavoitu korvausilmaventtiili takapihan kulkuluiskan kohdalta. Rakennuksen päädyssä on suuri suurikokoinen tila, johon on asennettu öljysäiliö erilliseen muurattuun tilaan. Lämmönjakohuoneen etuhuoneen ja kellarikäytävän välillä on palo-ovi, samoin lämmönjakohuoneen ja öljysäiliötilan etuhuoneen välillä. Kellariin tuleva portaikko on avoin kellarissa. 1 kerroksen saunaosaston käytävällä on puurakenteinen ja korjaustöiden yhteydessä tiivistetty ovi. Kellarioven vierestä on käynti puuoven kautta yläkerran portaikkoon. Rakennuksessa on vesikiertoinen patterilämmitys. Vesiputket ovat osin vanhoja, osa on uusittu korjaustöiden yhteydessä. Patterien vesiputket tulevat välipohjan lävitse. putkituksia on välipohjassa. Kellaritiloista on tehty uusia putki- ja sähköläpimenoja 1kerrokseen. 3 SF6-ilmavuotomittaus Ilmavuotomittausta varten kellarin levitettiin rikkihekasfluoridia-kaasua (SF6) kiertämällä eri huonetilat kaasupullon kanssa. Kaasua laskettiin runsaana kaasuvirtana tilojen laajuuden ja sokkeloisuuden vuoksi. 1 kerroksen tiloja kierrettiin kahdella Dräger MSI Sensit kaasuanalysaatorilla useaan kertaan 1-20 minuutin ajan. 3.1 Ilmavuotomittauksen havainnot Vaihe 1 SF6- kaasun havaittiin kulkeutuvan 1 kerroksen tiloihin 5 minuutin kohdalla kellarin portaikon vasemmalta puolen komero-oven reunoista sekä toiseen kerrokseen johtavan portaikon oikeasta alareunasta. Vaihe 2 10 minuutin kohdalla SF6-kaasua levisi 1 kerroksen tiloihin aulan takanportaikon puoleisesta nurkasta, portaikon väliseinän päädystä portaikon alla aulan ja eteisen molemmilta puolin sekä eteisen tuulikaapin oven vasemmalta puolin patteriläpimenojen kohdalta. Kaasua levisi 1 kerrokseen myös saunaan johtavan käytävän sivukäytävän komeroiden oikean puoleisesta komerosta. Vaihe 3 15 minuutin kohdalla SF6 kaasua levisi voimakkaana havaintona toimiston käytäväoven molemmilta reunoilta sekä keittosyvennyksen molemmista alareunoista. Kaasua levisi myös aulan patteriläpimenoista selkeänä vuotoilmahavaintona sekä 1 kerroksen päädyn asuinhuoneiden patteriläpimenoista lievänä havaintoina.

4 Kuvat 1-3. Komeron ja yläkerran portaikon vuotokohdat. Kuvat 4-6. Aulan ja eteisen lattianrajan ilmavuotokohtia kantavien seinien kohdilla. Kuva kerroksen ilmavuotokohdat vaiheittaisina havaintoina.

5 4 Kellaritilat Kellaritila olivat tyhjillään. Kellarista oli poistettu kaikki tavarat. Kellarin ulko- ja väliseinien alareunoissa oli maaperän kosteuteen viittaavia suolamuodostumia. Seinien kosteusrajat olivat havaittavissa seinien alareunoissa. Osassa kellaritiloja oli kallio lattiapintana, muutoin betonilattia. Kuvat 8 ja 9. Vanhan kylmäkellarin lattia on kalliota ja betonia. Puuosat ovat kosteusvaurioituneet. Suurimman kellaritilan takaseinillä on kellarin keskiosan ivkanavointi. Kellarin katto ja seinäpinnoilla on eloperäistä materiaalia, kuten puuta, purua ja kartonkia. Kellarin katossa on useassa kohdin epätiiviitä läpimenoja. Kuvat Kellarin seinä- ja kattopinnoilla on epäpuhtauksia sekä epätiiviitä läpimenoja. 1 kerroksen takan kohdalla on kellarissa väliseinän yläreunassa halkeamalinja. Kellarin seinien ja välipohjan liitoskohdista on monin paikoin valunut pikeä. Pikieristeessä ei ollut poikkeavaa kreosoottimaista hajua sitä halkaistaessa. Lämmönjakohuoneen etuhuoneen katossa on poranreikä, josta on nähtävillä välipohjan eriste. Eristeenä on lekasoramaista masuukuonaa. Masuunikuonassa ei ollut poikkeavaa kreosoottimaista hajua sitä murskattaessa.

6 1 kerroksen aulatilan uusien vesiputkien seinä- ja välipohjaläpimenon kohdalla on aukon kohdalla kutteripurua. Ilmeisesti välipohjan eristeenä on puru- ja kutteritäyttö sekä masuunikuonaa eri kohdissa vaihtelevasti. Ulkoseinien ja väliseinien yläreunoihin on asennettu pikieriste kapillaarikatkoksi. Välipohjan betonointi on aikoinaan tehty muottilaudoituksella. Kattopinnassa on monin paikoin kartonkimaisia jälkiä. Ilmeisesti valua varten muotilaudoituksen päälle on asennettu kartonki. Kattopinnoissa on kartonkijäämiä useassa kohdin Kuvat väliseinän halkeamalinja, kattopinnan kartonkijäämiä, purua ja pikieristeitä. Rakennuksen alkuperäiset valurautaiset viemäriputken on uusittu. Välipohjassa on vanhat viemäriputket ja niiden avoimia välipohjaläpimenoja. Lämmönjakohuoneen etuhuoneen poistoilman iv-kanava oli lähes tukossa rappauslaastista. Kanavassa oli ilmavirta hormin suuntaan. Rakennuksen neljässä piipussa ei ollut piippuhattuja. Iv-piipun sisäpuoli on ilmeisesti pahoin pakkasrapautunut ja on tarpeen puhdistaa ja tarkastaa sen kunto. Nykyisellään lähes tukossa oleva iv-kanava muodostaa paloturvallisuusriskin, mikäli öljypolttimen toiminnassa on puutteita ja häkä pääsee välipohjan epätiiveyskohtien kautta asuintiloihin. Kuvat 16 ja 17. Kellarin katon viemäriputkien ympäristö on epätiivis. Iv-hormi on lähes tukossa.

7 5 Johtopäätökset Rakennuksen asuin ja oleskelutiloihin pääsee kulkeutumaan nykyisellään kellarin epäpuhtauksia. Kellarin oven edustalla käytävällä oli voimakas maakellarimainen homeen haju. Kellarin epäpuhtaudet pääsevät kulkeutumaan 1 kerrokseen välipohjan usean epätiiviin läpimenon kautta. Kellarin portaikko muodostaa hormimaisen kuilun, jota kautta kellarin hajuja voi kulkeutua sisätiloihin esim. oven karmirakenteiden kautta. Kellarin lattiarakenteet ovat osin kalliopintoja. Lämmönjakohuoneen lattiakaivossa on pohjavesi lähellä lattiapintaa. Alapohjaan kohdistuu kosteusrasitusta. Kellarin seinillä on kapillaarisen kosteudennousun aiheuttamia seinäpinnan vaurioita ja suolamuodostumia. Kellarin eri pinnoilla ja epätiiveyskohdissa on eloperäistä ja kosteudelle sekä homehtumiselle altista materiaalia. Kellarin epäpuhtauksien ja kosteuden poistaminen on hankalaa ja kaikkea ei saada puhdistettua. Suositeltavaa on asentaa kellariin erillinen poistoilmanvaihto, joka on tarpeen säätää ja mitoittaa 1kerroksen tiloihin nähden alipaineiseksi. Kellarin ilmanvaihtoa varten huippuimuri voidaan asentaa esim. nykyiseen painovoimaisen ilmavaihdon hormiin perunakellarin viereisessä huonetilassa. Lisäksi on tarpeen rakentaa kellarin eri osiin korvausilmaventtiilejä. Kellarin kaikki läpimenot on tarpeen tiivistää kaasutiiviiksi rakenteiksi. Lämmönjakohuoneen tulo- ja poistoilmanvaihtokanavat on tarpeen puhdistaa ja tarkastaa niiden kunto sekä varmistaa poistoilmanvaihdon toimivuus häkävaaran vuoksi. Välipohjan epätiiveyskohtien tiivistäminen on suositeltavaa tehdä palosuojatiivistyksinä. Suositeltavaa on tehdä kellarin pintojen epäpuhtauksien puhdistus sekä homeen ja hajunpoistokäsittely osana kellarin tiivistys- ja ilmanvaihtokorjauksia. Korjaus- ja säätötöiden jälkeen voidaan tehdä ilmavuotomittaus seurantamittauksena. Suositellaan häkävaroittimien asentamista. Portaikon kaiteen pinnojen vapaa väli on yli 10 cm. Suositeltavaa on asentaa lisäpinnoja käyttöturvallisuuden parantamiseksi.

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU LAUSUNTO RAKENNUKSEN KUNNOSTA 10.12.2014

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU LAUSUNTO RAKENNUKSEN KUNNOSTA 10.12.2014 Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU LAUSUNTO RAKENNUKSEN KUNNOSTA 10.12.2014 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Hyrsylän koulu Hyrsyläntie 169 09430 SAUKKOLA 1.2 Tilaaja Lohjan kaupunki Tekninen toimi/tilapalvelut Kari Koljonen

Lisätiedot

LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN 2.5.2013

LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN 2.5.2013 LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN 2.5.2013 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Roution koulu Havumetsäntie 4 08350 Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki

Lisätiedot

Hyrsylän koulun huoltajainfo

Hyrsylän koulun huoltajainfo 21.1.2015 Muistio Sivistystoimi Hyrsylän koulun huoltajainfo Aika: 21.1.2015 klo 18-20.55 Paikka: Hyrsylän koulu Läsnä: Osanottajaluettelo on liitteenä. 1. Aloitus Sivistysjohtaja Katri Kalske avasi tilaisuuden.

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS KOTKAN KESKUSKOULU, PÄÄRAKENNUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 20.12.2013

TUTKIMUSSELOSTUS KOTKAN KESKUSKOULU, PÄÄRAKENNUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 20.12.2013 TUTKIMUSSELOSTUS KOTKAN KESKUSKOULU, PÄÄRAKENNUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS TUTKIMUSSELOSTUS 2 (37) Tiivistelmä Yksi merkittävä sisäilmanlaadun epäpuhtauslähde on tutkimuksen perusteella

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 3.1.2011

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 3.1.2011 KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 3.1.2011 BJÖRKBODAN KOULU, KEMIÖNSAARI Talo ja tarkastus Oy Horninkatu 11 B, 24100 Salo 050 561 2356 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Osoite Björkbodan koulurakennus, Kemiönsaari

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS VOISALMEN KOULU, LAPPEENRANTA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOSELVITYS 11.9.2014

TUTKIMUSSELOSTUS VOISALMEN KOULU, LAPPEENRANTA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOSELVITYS 11.9.2014 TUTKIMUSSELOSTUS VOISALMEN KOULU, LAPPEENRANTA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOSELVITYS Tutkimusselostus 2 (43) TIIVISTELMÄ Kuntoselvityksen tarkoituksena oli selvittää n rakennusten tämän hetkinen kunto ja korjaustarpeet.

Lisätiedot

KAPPELBY SKOLAN LAPINJÄRVENTIE 45 07800 LAPINJÄRVI

KAPPELBY SKOLAN LAPINJÄRVENTIE 45 07800 LAPINJÄRVI Sivunumero: 1/15 KAPPELBY SKOLAN LAPINJÄRVENTIE 45 07800 LAPINJÄRVI KUNTOTUTKIMUS Tutkimusselostus 21.11.2013 Kai Kylliäinen 0405623222 Sivunumero: 2/15 Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: KAPPELBY

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI. Merimaskun entinen kunnantalo RAKENNUKSEN MYYNTI JA TONTIN VUOKRAUS SEKÄ VIEREISEN RAKENTAMATTOMAN TONTIN MYYNTI 2014

NAANTALIN KAUPUNKI. Merimaskun entinen kunnantalo RAKENNUKSEN MYYNTI JA TONTIN VUOKRAUS SEKÄ VIEREISEN RAKENTAMATTOMAN TONTIN MYYNTI 2014 NAANTALIN KAUPUNKI Merimaskun entinen kunnantalo RAKENNUKSEN MYYNTI JA TONTIN VUOKRAUS SEKÄ VIEREISEN RAKENTAMATTOMAN TONTIN MYYNTI 2014 - SIJAINTIKARTTA - Merimaskun entinen kunnantalo - 2.4.2014/HCN

Lisätiedot

JOUSIMIEHEN PÄIVÄKOTI Jousimiehenkatu 6 44100 ÄÄNEKOSKI

JOUSIMIEHEN PÄIVÄKOTI Jousimiehenkatu 6 44100 ÄÄNEKOSKI JOUSIMIEHEN PÄIVÄKOTI Jousimiehenkatu 6 44100 ÄÄNEKOSKI KUNTOARVIO Tarkastuspäivä 6.7.2009 R A K S Y S T E M S A N T I C I M E X I N S I N Ö Ö R I T O I M I S T O O Y W W W. R A K S Y S T E M S A N T I

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/68 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1940 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/62 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1930 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS ASB-Consult Oy Ab ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS VAKUUTUSYHTIÖIDEN HYVÄKSYMÄ KUNTOTARKASTAJA 1. YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA KOHDE Omakotitalo MAAKUNNANTIE 5 38100 KARKKU Kohteen pinta-ala: --- m² (ei tarkemitattu)

Lisätiedot

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS Mallitie 22 18.8.2008 1. YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA 1.1. Kohde Pientalo Osoite XXX, 00430 Helsinki Kohteen pinta-ala 117 + 50 m 2 Tontin pinta-ala 1000 m 2 Kohteen tilavuus

Lisätiedot

RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3731 HUOPALAHDEN ASEMA 00320 Helsinki

RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3731 HUOPALAHDEN ASEMA 00320 Helsinki RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3731 HUOPALAHDEN ASEMA 00320 Helsinki RAK Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy 00320 Helsinki 2/29 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 KOHTEEN TIEDOT... 3 2.1 Kohteen tiedot... 3 2.2

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA KOSTEUSMITTAUKSET

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA KOSTEUSMITTAUKSET 10.10.2012 KOSTEUSVAURIOKARTOITUS JA KOSTEUSMITTAUKSET Korson entinen lääkäritalo Nousutie 1 01450 VANTAA Delete Tutkimus Oy, Helsinki Unto Kovanen (GSM 040 848 4354) Riku Hassi (040-773 2822) Rakennusarkkitehti

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/68 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1950 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot

Rakennustekninen kuntoarvio

Rakennustekninen kuntoarvio KUNTOARVIO 16.5.2009 Rakennustekninen kuntoarvio Terveysasema Ruukki Tilaaja: Raahen seudun terveydenhuollon kuntayhtymä Tekniset palvelut Rantakatu 4 PL 25 92101 Raahe KUNTOARVIO 1 (18) Sisällysluettelo

Lisätiedot

KUNTOARVIOESIMERKKI TAMPEREELTA

KUNTOARVIOESIMERKKI TAMPEREELTA NIKO PALONEN KUNTOARVIOESIMERKKI TAMPEREELTA KUNTOARVIO JA KORJAUSEHDOTUKSET 16.10.2014 KUNTOARVIOSTA Henkilö xxx otti allekirjoittaneeseen yhteyttä koskien vanhan, vuonna 1956 rakennetun, pystyrunkoisen

Lisätiedot

ILMANVAIHDON ENERGIAKORJAUS

ILMANVAIHDON ENERGIAKORJAUS 1.2.2013 Energiakorjaus Tekninen kortti ILMANVAIHDON ENERGIAKORJAUS kortti 10 pientalot TOIMIVA ILMANVAIHTO Ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda sisälle raitista ilmaa ja kuljettaa ulos sisäilman epäpuhtaudet,

Lisätiedot

Kuntotarkastus RS 3. Lounakuja 2, 04300 Tuusula. Tarkastuspäivä 9.7.2014. Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.racx.fi Y-tunnus: 0905045-0

Kuntotarkastus RS 3. Lounakuja 2, 04300 Tuusula. Tarkastuspäivä 9.7.2014. Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.racx.fi Y-tunnus: 0905045-0 Kuntotarkastus RS 3 Lounakuja 2, 04300 Tuusula Kuntotarkastus RS-3 2 1. YHTEENVETO Tarkastuksen kohteena oli 1900-luvun alussa rakennettu ja 60-luvulla laajettu koulurakennus Tuusulassa. Käytössä olleiden

Lisätiedot

Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen. Katajan koulu. Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska

Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen. Katajan koulu. Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 076-14 27.12.2014 Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen Katajan koulu Tilaaja: Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 076-14

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 18.10.2010

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 18.10.2010 KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 18.10.2010 YTTERKULLAN KOULU, DRAGSFJÄRD, KEMIÖNSAARI Talo ja tarkastus Oy Horninkatu 11 B, 24100 Salo 050 561 2356 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Osoite Ytterkullan koulu, Dragsfjärd

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Lielahden koulu

KUNTOTARKASTUS. Lielahden koulu KUNTOTARKASTUS Lielahden koulu Rövarnäsintie 13 21630 LIELAX KUNTOTARKASTUS LIELAHDEN KOULU, RÖVARNÄSINTIE 13, 21630 LIELAX 2 1. YHTEENVETO 1.1. YLEISKUVAUS KOHTEESTA JA SEN KUNNOSTA Tarkastuksen kohteena

Lisätiedot

Esiselvitys Korjaustarvearvio. Limingan nuorisotalo Alapääntie 5 91900 Liminka

Esiselvitys Korjaustarvearvio. Limingan nuorisotalo Alapääntie 5 91900 Liminka Esiselvitys Korjaustarvearvio Limingan nuorisotalo Alapääntie 5 91900 Liminka Hanke 8671/2014 Inspecta Sörnäistenkatu 2 00580 Helsinki Puh. 010 521 600 Fax. 010 521 6002 asiakaspalvelu@inspecta.com Y-tunnus:

Lisätiedot

SISÄILMATEKNINEN TUTKIMUSRAPORTTI ANTTILAN PÄIVÄKOTI, VANAMO

SISÄILMATEKNINEN TUTKIMUSRAPORTTI ANTTILAN PÄIVÄKOTI, VANAMO Sivu 1 / 21 SISÄILMATEKNINEN TUTKIMUSRAPORTTI ANTTILAN PÄIVÄKOTI, VANAMO Mikkolantie 5, 04600 Mäntsälä 29.5.2013 TILAAJA: Pasi Santala, työpäällikkö, kiinteistöpalvelut, Mäntsälän kunta TUTKIJA: Jari Järveläinen,

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/93 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1940 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/51 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1990-2010 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS SJÖKULLAN OPPIMISKESKUS VANHAN KOLURAKENNUKSEN KUNTOTUTKIMUS SUUNNITTELUA VARTEN 14.11.2013

TUTKIMUSSELOSTUS SJÖKULLAN OPPIMISKESKUS VANHAN KOLURAKENNUKSEN KUNTOTUTKIMUS SUUNNITTELUA VARTEN 14.11.2013 TUTKIMUSSELOSTUS SJÖKULLAN OPPIMISKESKUS VANHAN KOLURAKENNUKSEN KUNTOTUTKIMUS SUUNNITTELUA VARTEN Tutkimusselostus 2 (29) Vanhan kolurakennuksen kuntotutkimus Suunnittelua varten Sisällys 1 Kohdetiedot...

Lisätiedot

Kuntoarvio. Kalmarin kyläkoulu Kalmarintie 117 43270 Kalmari. Hanke nro: 9124 / 07.04.2015

Kuntoarvio. Kalmarin kyläkoulu Kalmarintie 117 43270 Kalmari. Hanke nro: 9124 / 07.04.2015 Kalmarin kyläkoulu Kalmarintie 117 43270 Kalmari Hanke nro: 9124 / 07.04.2015 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com

Lisätiedot

Sisäilmastoselvitys Kirkonkylän koulu Luumäki 22.1.2014, 27.8.2014

Sisäilmastoselvitys Kirkonkylän koulu Luumäki 22.1.2014, 27.8.2014 10.10.2014 Luumäen kunta, tekninen osasto Seppo Ukkola Linnalantie 33 54500 TAAVETTI Sisäilmastoselvitys Kirkonkylän koulu Luumäki 22.1.2014, 27.8.2014 Työterveyslaitos Asiakasratkaisut Arinatie 3 A, 00370

Lisätiedot