Kalastuksenvalvonnan kehittäminen. Kalatalouden Keskusliitto Vesa Karttunen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kalastuksenvalvonnan kehittäminen. Kalatalouden Keskusliitto Vesa Karttunen"

Transkriptio

1 Kalastuksenvalvonnan kehittäminen Kalatalouden Keskusliitto Vesa Karttunen

2 Tausta Kalastuksenvalvonnan tilanne Valvonnan määrä ja toteutustapa Yhteistoiminta viranomaisten kanssa Tekniset apuvälineet Seuranta ja raportointi Valvonnan rahoitus Tässä esityksessä Valvojan valtuudet, säädösten kehittäminen ja valvonnan puutteet Kalastuksenvalvonnan kehittämissuunnitelma Yhteenveto

3 Tausta KKL valmisteli yhteistyössä MMM:n sekä kalastuksenvalvojien kanssa kysymyssarjan kalastuksenvalvojan kokeen läpäisseille ja kalastuksenvalvojiksi hyväksytyille. Kysely toteutettiin sähköpostin välityksellä Webropol-kyselynä. 996 kalastuksenvalvojan osoitteisto saatiin ELY-keskuksesta. Kyselyn ensimmäinen kierros lähetettiin Lähetettiin kaksi karhuviestiä ja vastauksia saatiin mennessä 414 kappaletta, eli vastausprosentti oli 42.

4 Kalastuksenvalvojiksi hyväksyttyjen määrä Suomessa ELY-keskus Valvojia Uusimaa 314 tilanne Varsinais-Suomi 403 Häme 619 Kaakkois-Suomi 220 Etelä-Savo 292 Pohjois-Karjala 148 Pohjois-Savo 324 Keski-Suomi 291 Pohjanmaa 126 Kainuu 262 Lappi 347 Yhteensä 3346

5 416 valvojasta 330, eli 79 prosenttia on toiminut kalastuksenvalvojana vuonna Jos suhdeluku on sama kyselyyn vastaamattomien osalla sekä valvojilla, joiden sähköpostiosoitetta ei ollut saatavilla kyselyyn, voidaan arvioida, että tutkinnon suorittaneesta valvojasta Suomessa toimi kentällä vuonna 2016 kaikkiaan noin kalastuksenvalvojaa

6 Yleisimmät syyt toimimattomuudelle valvojan kokeen suorittaminen vastaisen varalle sekä valvontavaltuuden puuttuminen Passiiviset valvojat muodostavat potentiaalisen valvojajoukon, edellyttää että valtuutusasiat kuntoon + aktivointi valvontaan valvojan perusjoukkoon laajennettuna näiden valvojien määrä Suomessa oli vuonna 2016 noin 400.

7 47 % toimii osakaskunnan valtuuttamana Kalastusalueen valtuuttamana toimii 30 prosenttia. MHn tai ELY-keskuksen valtuuttamina valvojia oli vastanneissa 15 prosenttia, mutta heidän merkityksensä valvonnan kokonaisuuden suhteen on tätä suurempi, koska heidän valvontapäiviensä määrä on selkeästi keskimääräistä suurempi.

8 Valvontapäiviä vuodessa on vähän. Yleisimmin viisi päivää. Keskiarvo oli 19,7. Yli 30 valvontapäivää oli 53 valvojalla (16,2 % vastanneista), -> perusjoukkoon laajennettuna alle 400 kappaletta yli 30 valvontapäivän valvojaa Suomen alueella. ELY-keskuksen ja MHn valvojilla valvontapäiviä oli vuodessa keskimäärin Osakaskuntien valvojilla oli keskimäärin 15 ja kalastusalueiden valvojilla 12 valvontapäivää vuodessa.

9 60% ilmoitti valvovansa muun toiminnan yhteydessä ja 40 % lähtevänsä asioikseen kalastusta valvomaan.

10 Valvojista suurin osa (71 %) hoitaa valvonnan yksin tai työparin kanssa ilman viranomaisapua. Kysyttäessä miksi apua tai yhteistyötä ei käytetä, yleisin vastaus avoimeen kysymykseen oli, että tähän ei ole tarvetta.

11 Poliisit ovat mm. toimintansa alueellisen kattavuuden takia luontevia yhteistyökumppaneita kalastuksenvalvojille. Poliisien kanssa yhteistyötä teki 44 % vastaajista Kaikki viranomaiset olivat kuitenkin hyvin edustettuina vastauksissa.

12 Älypuhelin/tabletti ja kamera ovat kalastuksenvalvojien tärkeimmät tekniset apuvälineet Riistakameran käyttö on ollut tähän asti marginaalista, 6 % on käyttänyt sitä, mutta kolmannes haluaisi käyttää jatkossa.

13 Puolet vastanneista ei ole tehnyt kalastuslain mukaisia tapahtumailmoituksia Syy: ilmoituksiin ei ole ollut tarvetta, rikkeet niin vähäisiä, että huomautus ja neuvonta ovat riittäneet. On tiedonpuutetta ilmoitusten tekovelvollisuudesta. Kuitenkin vain kaksi vastaajaa ilmoitti syyksi ohjeistuksen puutteen. Paperisella lomakkeella annettiin 61 % tapahtumailmoituksista

14 Tapahtumailmoitus haluttaisiin jatkossa tehdä lähes yksinomaan sähköisellä lomakkeella (85 % vastanneista) Muulla tavoin, miten? -haluaisivat joko jättää ilmoituksen kokonaan tekemättä tai kertoa tapahtumista heille erikseen tehtävässä kyselyssä.

15 Yli puolet (58%) kalastuksenvalvojista ei saa mitään korvausta valvontatoiminnasta Yleisin korvaustapa on kalastuslupa valvotuille vesialueille. Rahallisen korvauksen yleisimmät korvaustavat ovat kilometrikorvaus ja kulukorvaus kuitteja vastaan.

16 Kalastuksenvalvojista 9 % oli vuonna 2016 valvontatehtävissä uhattu tai he joutuivat fyysisen väkivallan kohteeksi Tappouhkauksista mainitsi viisi vastaajaa. Kaksi vastaajaa raportoi kiinni käymisestä ja yksi veneen päälle ajamisesta.

17 Toimintavaltuuksiin oli tyytyväisiä 78 % vastanneista Suurin osa vastanneista ei nähnyt suurempia korjaustarpeita valvontaa koskevassa lainsäädännössä. Kysymys puutteista: Merkittävästi suurin puute on puuttuva valtuus tarkistaa laukkuihin, reppuihin yms. laitettu saalis. Rikesakon antamismahdollisuutta kalastuksenvalvojalle Rangaistuksien koventamista kalastusrikkomuksista. Pyydysten talteenottojen käytäntöjä toivottiin selvennettäväksi.

18

19 Kalastuksenvalvonnan kehittämissuunnitelma yhteenveto 1. Kalastuksenvalvojien aktiviteettia nostetaan seulomalla jo kokeen käyneistä valvojista esille ne, joiden tehtävänkuvaa ja työmäärää voidaan kehittää. Nimittämällä kalastusalueisiin/kalatalousalueisiin vastuuhenkilö valvonnan koordinaattoriksi, voidaan paremmin suunnata valvonta-aktiviteettia ja yhdistää passiivinen valvojareservi sekä puutteellisessa valvonnassa olevat kohteet. Koordinaattori voi myös tunnistaa ne valvojat, jotka tarvitsevat erityiskohteiden tehtävänkuvan osalta erityistä jatkokoulutusta. 2. Kalastuksenvalvojien peruskoulutusta ja valvojakokeen suorittamista jatketaan kysynnän mukaisesti eri puolilla Suomea, mutta erityisesti Pohjanmaalla ja Lapissa. 3. Kalaveden omistajille suunnataan kampanjointia olemassa olevan, mutta ilman valtuutusta olevan valvojakunnan potentiaalin hyödyntämiseksi. Samalla tuodaan myös esille, miten tehdään toimiva toimeksianto valtuuttajan ja kalastuksenvalvojan välille.

20 Kehittämissuunnitelma yhteenveto 4. Poliisin tulisi selvittää, miten sähköistä rikosilmoitusjärjestelmää voitaisiin kehittää. Rikosilmoitusjärjestelmä on tällä hetkellä suositeltu yhteydenpitotapa kalastuksenvalvojille, mutta soveltuu teknisesti huonosti kalastuksenvalvojien käyttöön. 5. Pyydysten ja kalastusvälineiden talteenottoihin liittyvät toiminnot tulisi edelleen yhdenmukaistaa poliisihallituksen ja poliisilaitosten sisäisenä kehittämistyönä. 6. Poliisilaitostasolla selvitetään, missä määrin poliisi ja kalastuksenvalvojat voisivat tehdä yhteisesiintymistä vesillä, tarvittaessa kalastuksenvalvonnan venekalustoa käyttäen.

21 Kehittämissuunnitelma yhteenveto 7. Kalastuksenvalvojien perus- ja jatkokoulutukseen sekä koulutusmateriaaliin sisällytetään osio teknisistä apuvälineistä ja niiden käyttömahdollisuuksista kalastuksenvalvonnassa. Lisätään riistakameroiden käyttöä alueellisesti rajatuissa kohteissa, joissa on perusteltua panostaa kalastuksen ympärivuorokautiseen seurantaan. 8. Myönnetään rahallista tukea vaatimukset täyttävien kalastuksenvalvonnan sähköisten seuranta- ja raportointiohjelmistojen hankintaan ja käyttökoulutukseen sekä ohjelmistojen käyttöön tarvittavan teknisten apuvälineiden hankintaan. 9. Kalastuksenvalvojien ilmoitus- ja raportointijärjestelmää kehitetään niin, että ilmoitukset on mahdollista tehdä kootusti esimerkiksi kalastusalueelle nimetyn kalastuksenvalvonnan vastuuhenkilön kautta. Tämä vaatii lakimuutoksen.

22 Kehittämissuunnitelma yhteenveto 10. Rakennetaan Oma kala -järjestelmä Oma riista-mallin mukaisesti. Järjestelmään liitetään kalastuksenvalvontaa hyödyttäviä osioita. 11. Osakaskuntatasolle levitetään tietoa valvonnan korvaamiskäytännöistä mm. osakaskuntien kokouksissa ja Suomen Kalastuslehden artikkeleissa. Valvontakulujen korvaaminen huomioidaan myös kalastusalueiden käyttö- ja hoitosuunnittelun yhteydessä. 12. Kalastuksenvalvontaan kohdistetaan edelleen kalastuslain 82 mukaisesti erillisrahoitusta. 13. Kalaveden omistajille maksettavien omistajakorvausten taso nostetaan takaisin 4 M /vuosi -tasolle. Kalatalouden rahoitusvajeen korjaamiseksi 65 vuotta täyttäneet palautetaan kalastonhoitomaksun piiriin, kalastonhoitomaksun hintaa nostetaan, tai valtion budjettiin varataan kalastonhoitomaksukertymästä riippumaton vuotuinen kalatalouden edistämisen määräraha.

23 Kehittämissuunnitelma yhteenveto 14. Kalastuksenvalvonnasta tiedotettaessa nostetaan esille valvojan lainsäädäntöön perustuva asema ja toimivaltuudet sekä kalastavan kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet valvojaa kohdattaessa. 15. Vakuutusyhtiöiden kanssa neuvotellaan joukkovakuutuksesta kalastuksenvalvojille joka olisi saman tyyppinen kuin metsästyksenvalvojien vakuutus. Vakuutustarve huomioidaan valvonnan suunnittelussa kaikilla tasoilla. 16. Järjestetään kalastuksenvalvojille yksipäiväistä, kustannuksiltaan tuettua jatkokoulutusta kohtuullisen lähellä asuinpaikkaa. Jatkokoulutuksen aiheina ovat erityisesti kalastuslainsäädännön syvempi tuntemus, valvojan peruskoulutuksen kertaus ja erilaiset käytännön esimerkit.

24 KIITOKSIA!

Kalastuksenvalvontaa (ko?) 1.4.2012 Tuntuipa hyvältä 2012-2013 löysinrantein 2014 ruuvia kiristettii Mitäpä sitten?

Kalastuksenvalvontaa (ko?) 1.4.2012 Tuntuipa hyvältä 2012-2013 löysinrantein 2014 ruuvia kiristettii Mitäpä sitten? Kalastuksenvalvontaa (ko?) 1.4. Tuntuipa hyvältä -2013 löysinrantein 2014 ruuvia kiristettii Mitäpä sitten? Toimivaltuudet mikä muuttuu? Myyjän varastoa ei saa tarkastaa Velvollisuus hävittää laittomia

Lisätiedot

Raportti 23/2017 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2017

Raportti 23/2017 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2017 Raportti 23/2017 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2017 Velimatti Leinonen Olli Sivonen Raportti 23/2017 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2017 20.12.2017 Laatijat: Velimatti

Lisätiedot

Ajankohtaista kalataloudesta. Etelä-Karjalan kalatalouskeskus Joutseno VESA KARTTUNEN KALATALOUDEN KESKUSLIITTO

Ajankohtaista kalataloudesta. Etelä-Karjalan kalatalouskeskus Joutseno VESA KARTTUNEN KALATALOUDEN KESKUSLIITTO Ajankohtaista kalataloudesta Etelä-Karjalan kalatalouskeskus 24.4.2018 Joutseno VESA KARTTUNEN KALATALOUDEN KESKUSLIITTO Esityksen sisältö Kalatalouden yleistilanne Kalatalousalueet ja osakaskunnat Käyttö-

Lisätiedot

Uudet säännökset. järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto

Uudet säännökset. järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Uudet säännökset järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Tässä esityksessä HE 271/2010 ja valiokuntien lausunnot KalastusL uudistettavat kalastuksenvalvontasäännökset, mm:toimivalta, koulutus,

Lisätiedot

Miksi kalastusta valvotaan?

Miksi kalastusta valvotaan? Miksi kalastusta valvotaan? Osa kalaveden ja kalakantojen hoitoa Kalastuslain 1 : kalavarojen ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävä käyttö ja hoito turvataan kalavarojen kestävä ja monipuolinen

Lisätiedot

Kalastuksen valvonta muuttui

Kalastuksen valvonta muuttui Kalastuksen valvonta muuttui 1.4.2012 Pyydysten merkintä Kalastuksen valvojille tutkinto Raportointi entistä tärkeämpää Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:n valvontatyökalu Ennen tehtiin näin: Kartta missä

Lisätiedot

Raportti 23/2018 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2018

Raportti 23/2018 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2018 Raportti 23/2018 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2018 Oula Tolvanen Raportti 23/2018 Jokitalkkari-hankkeen kalastuksenvalvontaraportti 2018 7.11.2018 Laatijat: Oula Tolvanen Kannen valokuvat:

Lisätiedot

yhteistyötahot Risto Vesa

yhteistyötahot Risto Vesa Kalastuksenvalvojan yhteistyötahot y H:ki, 9.6.2015 Risto Vesa Tässä esityksessä Yhteistyötahot Viranomaiset Toimeksiantaja Asiakkaat Kollegat Neuvonta 96 Valvontaviranomaiset ja kalastuksenvalvojat Poliisi,

Lisätiedot

Kalastonhoitomaksuihin liittyvät menettelyt

Kalastonhoitomaksuihin liittyvät menettelyt Kalastonhoitomaksuihin liittyvät menettelyt Mari Nykänen, Pohjois-Savon ELY-keskus Roni Selén, Maa- ja metsätalousministeriö Koulutustilaisuus 7.12.2015, Tampere Rahoituksen käytön tavoite Maksujen jaolla

Lisätiedot

Veneenlaskuverkoston rakentamishankkeiden rahoitusmahdollisuudet

Veneenlaskuverkoston rakentamishankkeiden rahoitusmahdollisuudet Veneenlaskuverkoston rakentamishankkeiden rahoitusmahdollisuudet Kalastonhoitomaksuvarat 7.12.2015 Kalastuksenhoitomaksuvarat (1952-) Kertymä vuosittain noin 5,5 M palautus kalatalouden käyttöön kalastusalueiden

Lisätiedot

RAPORTTI KALASTUKSEN VALVONTA HANKE POHJOIS-KARJALASSA 2010

RAPORTTI KALASTUKSEN VALVONTA HANKE POHJOIS-KARJALASSA 2010 RAPORTTI KALASTUKSEN VALVONTA HANKE POHJOIS-KARJALASSA 2010 SAMI KURENNIEMI POHJOIS KARJALAN KALATALOUSKESKUS RY 2 1. ALUKSI Pohjois-Karjalassa aloitettiin hankemuotoinen kalastuksen valvonta vuonna 2008.

Lisätiedot

Kalastonhoitomaksu & osakaskuntien yhdistäminen

Kalastonhoitomaksu & osakaskuntien yhdistäminen Kalastonhoitomaksu & osakaskuntien yhdistäminen Helsinki 19.10.2017 Kalastusbiologi Teemu Hentinen, P-S ELY-keskus Järvi-Suomen kalatalouspalvelut Kalastonhoitomaksusta Kalastajan näkökulmasta yhden kortin

Lisätiedot

Luomua käytettäisiin, jos siihen olisi varaa Luomun päättäjäkyselyn tuloksia

Luomua käytettäisiin, jos siihen olisi varaa Luomun päättäjäkyselyn tuloksia Luomua käytettäisiin, jos siihen olisi varaa Luomun päättäjäkyselyn tuloksia LÄHELTÄ JA LUOMUA, Seinäjoki 30.11.2016 Projektipäällikkö Leena Viitaharju 2.12.2016 1 Esityksen sisältö: Taustaa: Luomun käyttö

Lisätiedot

Sisä-Suomen poliisilaitos Kokemuksia kalastuksenvalvonnasta. vanhempi konstaapeli Mikko Pitkänen

Sisä-Suomen poliisilaitos Kokemuksia kalastuksenvalvonnasta. vanhempi konstaapeli Mikko Pitkänen Sisä-Suomen poliisilaitos Kokemuksia kalastuksenvalvonnasta vanhempi konstaapeli Mikko Pitkänen 1 1. Lainsäädäntö 2. Vesialueiden rajat 3. Kalastusoikeus ja vaadittavat luvat 4. Pyyntivälineiden ja saaliin

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille

Lisätiedot

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys vastaanottokohtaiset tulokset

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys vastaanottokohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys 2017 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys loka-marraskuussa 2017 Tutkimus tehtiin yhteistyössä KT Kuntatyönantajien ja sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Kalastusaluepäivät Mikkeli Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Kalastusaluepäivät Mikkeli Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry Kalastusalueiden toiminnan lopetus Kalastusaluepäivät Mikkeli 7.2.2018 Rauno Jaatinen, Etelä-Savon Kalatalouskeskus ry Loppuuko toiminta? Kalastuslain mukaan kalastusalueet korvataan kalatalousalueilla

Lisätiedot

Uuden kalastuslainsäädännön jalkauttaminen

Uuden kalastuslainsäädännön jalkauttaminen Uuden kalastuslainsäädännön jalkauttaminen Toiminnanjohtaja Markku Myllylä Kalatalouden Keskusliitto Kalastusaluepäivä Jämsä 18.11.2015 Yleiskalastusoikeudet Nykyinen kalastuksenhoitomaksu (24 ) ja läänikohtainen

Lisätiedot

Yksi lupa lähes koko maahan. Valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset maksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi.

Yksi lupa lähes koko maahan. Valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset maksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi. Yksi lupa lähes koko maahan. Valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset maksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi. 1 Kalastonhoitomaksu 2016 Vuoden 2016 alusta alkaen 18 64-vuotiaat kalastajat maksavat

Lisätiedot

Yksi lupa lähes koko maahan. Valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset maksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi.

Yksi lupa lähes koko maahan. Valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset maksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi. Yksi lupa lähes koko maahan. Valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset maksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi. 1 Kalastonhoitomaksu 2016 Vuoden 2016 alusta alkaen 18 64-vuotiaat kalastajat maksavat

Lisätiedot

Kalastuslain toimeenpanon vaikutukset Metsähallituksen eräasioihin

Kalastuslain toimeenpanon vaikutukset Metsähallituksen eräasioihin Kalastuslain toimeenpanon vaikutukset Metsähallituksen eräasioihin Ylitarkastaja Mikko Malin Kalastusaluepäivä 18.11.2015 Jämsä 1 Uusia tehtäviä tulossa Kalastonhoitomaksun kerääminen Valtion yleisten

Lisätiedot

Säännöt, käyttö- ja hoitosuunnitelmat ja rahoitus. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät Polvijärvi

Säännöt, käyttö- ja hoitosuunnitelmat ja rahoitus. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät Polvijärvi Säännöt, käyttö- ja hoitosuunnitelmat ja rahoitus Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 16.3.2018 Polvijärvi Kalatalousaluejakopäätökset julki joulukuussa 2017, valitusaika päättyi 19.1.2018. Päätöksiin

Lisätiedot

UUDEN KALASTUSLAIN TOIMEENPANO. Kalastusneuvos Eija Kirjavainen Maa- ja metsätalousministeriö

UUDEN KALASTUSLAIN TOIMEENPANO. Kalastusneuvos Eija Kirjavainen Maa- ja metsätalousministeriö UUDEN KALASTUSLAIN TOIMEENPANO Kalastusneuvos Eija Kirjavainen Maa- ja metsätalousministeriö Kalataloushallinnon strategia Toiminta-ajatus Strategiset päämäärät Kalataloushallinto turvaa kalakantojen elinvoimaisuuden,

Lisätiedot

Kalastuksenvalvonnan muutokset osana kalastuslain kokonaisuudistusta. Lakimies Riina Arffman Lappeenranta

Kalastuksenvalvonnan muutokset osana kalastuslain kokonaisuudistusta. Lakimies Riina Arffman Lappeenranta Kalastuksenvalvonnan muutokset osana kalastuslain kokonaisuudistusta Lakimies Riina Arffman Lappeenranta 10.3.2011 Uudistuksen tausta Työryhmä asetettu vuoden 2008 lopussa, toimikautta jatkettu 31.12.2011

Lisätiedot

Oma Häme Maankäyttö, liikenne ja ympäristö

Oma Häme Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Oma Häme Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus www.omahäme.fi Tehtävä: Kalatalous 1. Vaikuttavuus (miksi tätä tehtävää tehdään) ELY-keskuksen Järvi-Suomen kalatalouspalvelu vastaa eri lakeihin

Lisätiedot

Kalastuksen valvonta muuttui

Kalastuksen valvonta muuttui Kalastuksen valvonta muuttui 1.4.2012 Pyydysten merkintä Kalastuksen valvojien koulutus Alamittaiset laskettava välittömästi veteen Ym. Pirkanmaan kalatalouskeskus ry. tekee Pirkanmaalla valvontatehtäviä

Lisätiedot

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys hammaslääkärikohtaiset tulokset

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys hammaslääkärikohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys 2017 hammaslääkärikohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys loka-marraskuussa 2017 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner- Suomessa toimiville

Lisätiedot

Kalatalousavustukset. Vedet kuntoon Keski-Suomessa tilaisuus Mari Nykänen Pohjois-Savon ELY-keskus/Järvi-Suomen kalatalouspalvelut

Kalatalousavustukset. Vedet kuntoon Keski-Suomessa tilaisuus Mari Nykänen Pohjois-Savon ELY-keskus/Järvi-Suomen kalatalouspalvelut Kalatalousavustukset Vedet kuntoon Keski-Suomessa tilaisuus 29.5.2017 Mari Nykänen Pohjois-Savon ELY-keskus/Järvi-Suomen kalatalouspalvelut ELY-keskuksen kalatalousviranomaisen hallinnoimat määrärahat,

Lisätiedot

muutetaan kalastuslain (286/1982) 33, 36 ja 89, 13 luvun otsikko, ja 108 :n 1 momentti,

muutetaan kalastuslain (286/1982) 33, 36 ja 89, 13 luvun otsikko, ja 108 :n 1 momentti, Viitetiedot På svenska Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta 2011 Laki kalastuslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan kalastuslain (286/1982) 33, 36 ja 89, 13 luvun otsikko,

Lisätiedot

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Jäsenkysely 2011 Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Kyselyn tausta, toteutus ja edustavuus Kysely toteutettiin sähköpostilla tehtynä kokonaistutkimuksena 8.-23.8.2011, niille jäsenille, jotka

Lisätiedot

Päätös. Laki. kalastuslain muuttamisesta

Päätös. Laki. kalastuslain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 363/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi kalastuslain muuttamisesta ja kalastuslain muuttamisesta annetun lain 108 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

Kohti kalatalousaluetoimintaa. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto

Kohti kalatalousaluetoimintaa. Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Kohti kalatalousaluetoimintaa Pohjois-Karjalan kalastusaluepäivät 2017 Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto Kalastusalueen lakisääteiset tehtävät siirtymäkaudella Kalastusalueet hoitavat 2016-2018 kalastuslain

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely

Yksityishammaslääkärikysely Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa k 007 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 007 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (67 kpl,

Lisätiedot

Kalastusalueet kalastuslain siirtymävaiheessa. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakikoulutus Tampere 8.12.2015

Kalastusalueet kalastuslain siirtymävaiheessa. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakikoulutus Tampere 8.12.2015 Kalastusalueet kalastuslain siirtymävaiheessa Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakikoulutus Tampere 8.12.2015 Kalastuslaki 129 : Kalastusalueet hoitavat kalatalousalueelle säädettyjä

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2009 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2009 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille

Lisätiedot

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys vastaanottokohtaiset tulokset

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys vastaanottokohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys 2016 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys loka-marraskuussa 2016 Tutkimus tehtiin yhteistyössä KT Kuntatyönantajien ja sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys hammaslääkärikohtaiset tulokset

Yksityisen sektorin työvoimaselvitys hammaslääkärikohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys 2016 hammaslääkärikohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys loka-marraskuussa 2016 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner- Suomessa toimiville

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä maaliskuuta 2011. 270/2011 Laki. kalastuslain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta 2011

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä maaliskuuta 2011. 270/2011 Laki. kalastuslain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta 2011 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 29 päivänä maaliskuuta 2011 270/2011 Laki kalastuslain muuttamisesta Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan

Lisätiedot

Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018

Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018 Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018 Uusien kalatalousalueiden rahoituksen periaatteet ja hakuaika Hankeavustusten periaatteet ja hakuaika Omistajakorvausten

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2008 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2007 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl,

Lisätiedot

Kalatalousalueiden 1. kokous

Kalatalousalueiden 1. kokous Kalatalousalueiden 1. kokous Mikko Koivurinta Varsinais-Suomen ELY-keskus Kalatalouspalvelut Rannikon kalatalousaluepäivät 31.10.2018 Turku Kalastuslain toimeenpanon aikataulu 2018-2020 2018 ELY-keskus

Lisätiedot

Lakinäkökulmaa kalastuksen järjestämiseen

Lakinäkökulmaa kalastuksen järjestämiseen Lakinäkökulmaa kalastuksen järjestämiseen Vesa Vanninen Varsinais-Suomen ELY-keskus Simpelejärven kuhaseminaari 7.10.2017 Valtion alueellinen kalataloushallinto uudistui v. 2015 alusta lähtien 1.1.2020

Lisätiedot

Pettilän kyläkeskus, Kuivasensaarentie 1196 54950 PETTILÄ

Pettilän kyläkeskus, Kuivasensaarentie 1196 54950 PETTILÄ Kuivasen osakaskunta Pöytäkirja 17.3.2014 Osakaskunnan varsinainen kokous Aika: 16.03.2014 klo 14.00 Paikka: Pettilän kyläkeskus, Kuivasensaarentie 1196 54950 PETTILÄ 1. Kokouksen avaus Istuvan hoitokunnan

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2015 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys loka-marraskuussa 2015 Tutkimus tehtiin yhteistyössä KT Kuntatyönantajien ja sosiaali- ja

Lisätiedot

Kalastuslain toimeenpano Metsähallituksen tehtävissä

Kalastuslain toimeenpano Metsähallituksen tehtävissä Kalastuslain toimeenpano Metsähallituksen tehtävissä Ylitarkastaja Mikko Malin Kalastuslakipäivät 7.-8.12.2015 Tampere 1 Metsähallitukselle tulossa uusia tehtäviä Kalastonhoitomaksun kerääminen Valtion

Lisätiedot

UUTEEN KALASTUSLAKIIN SIIRTYMINEN

UUTEEN KALASTUSLAKIIN SIIRTYMINEN UUTEEN KALASTUSLAKIIN SIIRTYMINEN tilannekatsaus TOIMEENPANO Yhteistyö Mukana kalastusjärjestöt, tutkimus, yhteistyöryhmät ja hallinto Oppiminen Uusi säädöksiä ja toimintatapoja Tieto ja tiedotus Seurantaa,

Lisätiedot

Käyttö- ja hoitosuunnitelmat. Kaupallinen kalastus

Käyttö- ja hoitosuunnitelmat. Kaupallinen kalastus Käyttö- ja hoitosuunnitelmat Kaupallinen kalastus Malin Lönnroth KKL Turku 31.10.2018 Sisältö Kaupallinen kalastus käyttö- ja hoitosuunnitelmissa Lain asettamat vaatimukset Sijainninohjaus Soveltuvat pyydykset

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2013

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2013 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2013 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2013 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille, joiden sähköpostiosoite

Lisätiedot

UUDEN KALASTUSLAIN TULKINTAAN LIITTYVÄ TOIMINTAOHJE

UUDEN KALASTUSLAIN TULKINTAAN LIITTYVÄ TOIMINTAOHJE Pohjois-Savon poliisilaitos OHJE 1 (5) Päivämäärä 1.1.2013 Voimassaoloaika - toistaiseksi Säädösperuste Muuttaa/Kumoaa Kohderyhmät Poliisi UUDEN KALASTUSLAIN TULKINTAAN LIITTYVÄ TOIMINTAOHJE Kalastuslakia

Lisätiedot

Uusi kalastuslaki tuli voimaan - Nyt lunastetaan takuukorjaus. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Lapin kalatalouspäivät 2016

Uusi kalastuslaki tuli voimaan - Nyt lunastetaan takuukorjaus. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Lapin kalatalouspäivät 2016 Uusi kalastuslaki tuli voimaan - Nyt lunastetaan takuukorjaus Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Lapin kalatalouspäivät 2016 Laki pähkinänkuoressa: Yhdellä maksulla kalastat lähes koko Suomessa

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2012 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille, joiden sähköpostiosoite

Lisätiedot

YKSITYISEN SEKTORIN TYÖVOIMASELVITYS 2018 VASTAANOTTOKOHTAISET TULOKSET

YKSITYISEN SEKTORIN TYÖVOIMASELVITYS 2018 VASTAANOTTOKOHTAISET TULOKSET YKSITYISEN SEKTORIN TYÖVOIMASELVITYS 2018 VASTAANOTTOKOHTAISET TULOKSET TUTKIMUKSEN AINEISTO Hammaslääkäriliitto toteutti tutkimuksen yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, THL:n ja KT Kuntatyönantajien

Lisätiedot

Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa

Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa Työllisyystilanne ja näkymät Satakunnassa ELY-keskuksen neuvottelukunnan kokous 5.4.2017 Hannu Ahvenjärvi, Satakunnan ELY-keskus 5.4.2017 2 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002

Lisätiedot

Miksi yhteinen vesialue?

Miksi yhteinen vesialue? Miksi yhteinen vesialue? Paimelanlahden ja Vähäselän alueen keskustelutilaisuudet 25. ja 26.3.2015 Ilkka Vesikko Miksi yhteinen vesialue? Kalastuksen järjestäminen Lupien myynti ja hinnoittelu Yhteiset

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Soinin kunta 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Stefan Sundberg 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

METSÄHALLITUKSEN SUORITTAMA KALASTUSRAJOITUSTEN VALVONTA SAIMAANNORPPA-ALUEILLA VUONNA 2014

METSÄHALLITUKSEN SUORITTAMA KALASTUSRAJOITUSTEN VALVONTA SAIMAANNORPPA-ALUEILLA VUONNA 2014 METSÄHALLITUKSEN SUORITTAMA KALASTUSRAJOITUSTEN VALVONTA SAIMAANNORPPA-ALUEILLA VUONNA 2014 Vuoden 2014 alussa Saimaalla aloitti viisivuotisen Saimaannorppa-LIFE hankkeen rahoituksella erätarkastajana

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2006

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2006 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2006 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2006 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2308 kpl, 79 vähemmän kuin 2005) Tutkimuksen

Lisätiedot

Hoitotakuun toteutuminen yleisterveydenhuollossa terveyskeskuksissa

Hoitotakuun toteutuminen yleisterveydenhuollossa terveyskeskuksissa Tiedosta hyvinvointia Lokakuu 2008 1 Hoitotakuun toteutuminen yleisterveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille, lokakuu 2008 Tiedosta hyvinvointia Lokakuu 2008

Lisätiedot

Kokemuksia osakaskuntatoiminnasta Vaaniassa

Kokemuksia osakaskuntatoiminnasta Vaaniassa Kokemuksia osakaskuntatoiminnasta Vaaniassa Pekka Puujalka Kalliolan koulu 25.3.2015 Paimelan koulu 26.3.2015 VAANIAN OSAKASKUNNAT Vaanian yhteinen vesialue / kalastuskunta, rnro 453-876-1, pinta-ala 655

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille (2131 kpl) Tutkimuksen

Lisätiedot

Kuntakysely kohdistettiin kaikkien Manner-Suomen kuntien (295 kpl) johtaville viranhaltijoille, valtuutetuille ja hallitusten jäsenille.

Kuntakysely kohdistettiin kaikkien Manner-Suomen kuntien (295 kpl) johtaville viranhaltijoille, valtuutetuille ja hallitusten jäsenille. 2018 MDI toteutti marras-joulukuussa 2018 neljännen kerran valtakunnallisen kuntakyselyn, jolla kerättiin kuntien päättäjien ja ylimpien viranhaltijoiden näkemyksiä tulevaisuuden kunnasta. Kuntakysely

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2013 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityisen sektorin työvoimaselvitys lokakuussa 2013 Tutkimus tehtiin yhteistyössä KT Kuntatyönantajien ja sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

HE 118/2017 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kalastuslain muuttamisesta

HE 118/2017 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kalastuslain muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kalastuslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kalastuslakia. Kalenterivuotta koskevaa kalastonhoitomaksua korotettaisiin

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille (2148 kpl) Tutkimuksen

Lisätiedot

Yhteenveto luomun kehittämisen alueellisista tavoitteista ja toimenpiteistä vuoteen

Yhteenveto luomun kehittämisen alueellisista tavoitteista ja toimenpiteistä vuoteen Yhteenveto luomun kehittämisen alueellisista tavoitteista ja toimenpiteistä vuoteen 2020 1 Tärkeimpiä alueellisia tavoitteita: Luonnonmukaisen tuotannon lisääminen ja monipuolistaminen Luomukotieläintuotannon

Lisätiedot

Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa

Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille Lokakuu 2012 1 Sidonnaisuudet Minerva Krohn Perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri THL Luennoitsijana lääkeyrityksen tilaisuudessa

Lisätiedot

Millaista tietoa tarvitaan tietoon perustuvassa kalavarojen käytön suunnittelussa?

Millaista tietoa tarvitaan tietoon perustuvassa kalavarojen käytön suunnittelussa? Millaista tietoa tarvitaan tietoon perustuvassa kalavarojen käytön suunnittelussa? Päivi Eskelinen ja Matti Salminen Luonnonvarakeskus Kalastuslakipäivät 1.-2.12.2016 Helsinki 1 Miksi tieto on tärkeää?

Lisätiedot

Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot. Suomen Kuntaliitto

Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot. Suomen Kuntaliitto Kuntauudistuspuntari 3 (2013) Tulostaulukot Suomen Kuntaliitto Kyselyn tiedot Kysely toteutettiin 10.12.-21.12.2012 välisenä aikana. Kysely lähetettiin kuntajohtajille. Yhteensä 124 vastaajaa vastasi kyselyyn.

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2017 Taustatietoa Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille toteutettiin Webropolkyselynä marraskuussa

Lisätiedot

Kysely kaavoituksesta, valitusoikeudesta ja kuntalaisten osallistumismahdollisuuksista

Kysely kaavoituksesta, valitusoikeudesta ja kuntalaisten osallistumismahdollisuuksista Kysely kaavoituksesta, valitusoikeudesta ja kuntalaisten osallistumismahdollisuuksista 29.10.2018 Tutkimuksen taustaa Aula Research toteutti Elinkeinoelämän keskusliiton, Rakennusteollisuus RT:n ja RAKLIn

Lisätiedot

Kalatalousalue tulee, oletko valmis

Kalatalousalue tulee, oletko valmis Kalatalousalue tulee, oletko valmis Pohjanlahden kalastusaluepäivät Seinäjoki 19.10.2017 Tässä esitelmässä Kalastusalueet & niiden toiminta siirtymäkaudella (2016-2018) Kalatalousalueen toiminnan käynnistyminen

Lisätiedot

Kalastuksenvalvonnan kustannustehokkuuden selvitys Pohjois- Pohjois Karjalassa

Kalastuksenvalvonnan kustannustehokkuuden selvitys Pohjois- Pohjois Karjalassa Kalastuksenvalvonnan kustannustehokkuuden selvitys Pohjois-Karjalassa kuva: Risto Vesa P-K Kalatalouskeskus valvojana Ensimmäisen valvontaveneen hankinta v.1993 Valvonnan hiipuminen 2000-luvulle siirryttäessä

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2010 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille

Lisätiedot

KALASTUKSEN VALVONNAN TOTEUTUS INARILLA. Inarin kalastusalueen isännöitsijä Hannu Paananen

KALASTUKSEN VALVONNAN TOTEUTUS INARILLA. Inarin kalastusalueen isännöitsijä Hannu Paananen KALASTUKSEN VALVONNAN TOTEUTUS INARILLA Inarin kalastusalueen isännöitsijä Hannu Paananen Kalastusalueen vedet Inarin kalastusalue käsittää Inarin kunnan, jossa on noin 7000 asukasta. Alueen pinta-ala

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ 20.9.2012 EHDOTUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI KALASTUKSENVALVOJAKORTISTA JA -TUNNUKSESTA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ 20.9.2012 EHDOTUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI KALASTUKSENVALVOJAKORTISTA JA -TUNNUKSESTA MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio 20.9.2012 EHDOTUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI KALASTUKSENVALVOJAKORTISTA JA -TUNNUKSESTA 1. Pääasiallinen sisältö Asetuksessa säädettäisiin kalastuksenvalvojakortin

Lisätiedot

Osakaskunnan kalavesi sijaitsee seuraavissa vesistöissä ja vesistön osissa:

Osakaskunnan kalavesi sijaitsee seuraavissa vesistöissä ja vesistön osissa: Malli, päivitetty 6.9.2010 Ohjeelliseksi tarkoitettu malli, Kalatalouden Keskusliitto ei vastaa mallin yhteensopivuudesta eri alueiden viranomaisvaatimusten kanssa. YHTEISEN KALAVEDEN OSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT

Lisätiedot

Kalastuslain tuomat muutokset Metsähallituksen tehtävissä ja kaupallisten kalastajien luvitus

Kalastuslain tuomat muutokset Metsähallituksen tehtävissä ja kaupallisten kalastajien luvitus Kalastuslain tuomat muutokset Metsähallituksen tehtävissä ja kaupallisten kalastajien luvitus Ylitarkastaja Mikko Malin Kalastajaristeily 3.-4.2.2016 Gabriella, Turku 1 Metsähallitukselle tullut uusia

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011

Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011 Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011 vastaanottokohtaiset tulokset Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa 2011 Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Suomessa toimiville yksityishammaslääkärijäsenille

Lisätiedot

Tutkimus. Diplomi-insinöörien ja arkkitehtien. Työllisyyskatsaus. 3. vuosineljännes

Tutkimus. Diplomi-insinöörien ja arkkitehtien. Työllisyyskatsaus. 3. vuosineljännes Tutkimus Diplomi-insinöörien ja arkkitehtien Työllisyyskatsaus 3. vuosineljännes 2009 www.tek.fi TEK/tutkimus 30.10.2009 TYÖLLISYYSKATSAUSIII/2009 Sivu1(1) Diplomi-insinöörienjaarkkitehtientyömarkkinatilanneheikentynyt

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pyhännän kunta 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Jouko Nissinen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

Kunta- ja yrityspäättäjäkysely Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry

Kunta- ja yrityspäättäjäkysely Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry Kunta- ja yrityspäättäjäkysely Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry 8.11.2018 Luottamuksellinen 1 Taustaa tutkimukselle Aula Research toteutti Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Maskun kunta 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tuula Pusa 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakipäivät

Kalastusalueiden toiminnan lopetus. Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakipäivät Kalastusalueiden toiminnan lopetus Jenny Fredrikson Kalatalouden Keskusliitto Kalastuslakipäivät 1.-2.12.2016 Esitelmän sisältö Kalastusalueet lakkautetaan, tilalle kalatalousalueet Siirtymäsäännökset

Lisätiedot

Vesi- ja kalatehtävien yhteistyön valmistelu

Vesi- ja kalatehtävien yhteistyön valmistelu Vaikuta Vesiin neuvottelupäivät Vaasa 11. 12.9.2018 Vesi- ja kalatehtävien yhteistyön valmistelu Aulis Rantala Valmistelun perusta Toimeksianto yli- ja maakuntajohtajilta 29.9.2017 Toimeksiannon sisältö

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain

Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain 5.8.2014 Teknologiateollisuus ELY-alueittain 2013e Alueiden osuudet alan koko liikevaihdosta ja henkilöstöstä Suomessa Uusimaa Pirkanmaa Varsinais-Suomi

Lisätiedot

Vetovoimaa maaseudulle

Vetovoimaa maaseudulle Vetovoimaa maaseudulle 2017-20 Visio: Etelä-Savossa parhaat kalastusmahdollisuudet ja vetovoimaiset kalakannat kestävällä kalastuksella Kalastusbiologi Teemu Hentinen, ELY-keskus Järvi-Suomen kalatalouspalvelut

Lisätiedot

Alueellisten hyte-toimijoiden VERTAISFOORUMI

Alueellisten hyte-toimijoiden VERTAISFOORUMI Alueellisten hyte-toimijoiden VERTAISFOORUMI 9.5.2019 Jyväskylä 10.5.2019 Erityisasiantuntija Nella Savolainen, THL 1 Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ALUEILLA tilanne huhtikuussa 2019 10.5.2019 Erityisasiantuntija

Lisätiedot

MAAKUNTALIITE : Työmarkkinoiden rakenne maakunnittain

MAAKUNTALIITE : Työmarkkinoiden rakenne maakunnittain MAAKUNTALIITE : Työmarkkinoiden rakenne maakunnittain Suhdanteen alueellisia työllisyysennusteita voi tulkita tähän liitteeseen tuotettujen tietojen avulla. Prosenttimuutokset työllisyydestä voi suhteuttaa

Lisätiedot

Mitä kuuluu? työhyvinvointikyselyn tulokset 2018 Työvaliokunta

Mitä kuuluu? työhyvinvointikyselyn tulokset 2018 Työvaliokunta Mitä kuuluu? työhyvinvointikyselyn tulokset 2018 Henkilöstöjohtaja Erja Saari Kyselyn toteutus Kyselyn toteutus Kokonaisarvosanaksi saimme 7,05 (7,16 vuonna 2017). Kyselyn vastausprosentti oli 67 % (52

Lisätiedot

Kalastuslain ja hallinnon uudistus. Hämeen ELY-keskus

Kalastuslain ja hallinnon uudistus. Hämeen ELY-keskus Kalastuslain ja hallinnon uudistus Hämeen ELY-keskus Uuden lain tavoitteet Kalavaroja hyödynnetään ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästi Elinkeinojen ja virkistyskäytön avulla syntyy

Lisätiedot

Miksi kalastuslupia ei makseta?

Miksi kalastuslupia ei makseta? Miksi kalastuslupia ei makseta? Eila Seppänen, RKTL Kalastusaluepäivät 11.-13.2.2013 Sisältö Johdanto Kalastusmaksujen maksamisen esteitä Tulosten tarkastelu Johtopäätökset Johdanto Kalastuslainsäädännön

Lisätiedot

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä

ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä ELY -keskusten yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut v. 2016 TEM Yritys- ja alueosasto Yrityspalvelut ja alueohjaus-ryhmä Vuonna 2016 myönnetty ELY keskusten yritysrahoitus Rahoitusmuoto Milj.

Lisätiedot

Kalatalousalueiden käyttö- ja hoitosuunitelma

Kalatalousalueiden käyttö- ja hoitosuunitelma Kalatalousalueiden käyttö- ja hoitosuunitelma Rovaniemellä 20.11.2018 Kalle Torvinen Lapin ELY - keskus 24 Kalatalousalueiden tehtävät Kalatalousalueen tehtävät ovat: 1) kalavarojen kestävän käytön ja

Lisätiedot

UUSI KALASTUSLAKI. Eduskunnan hyväksymä 13.3.2015 Voimaan 1.1.2016

UUSI KALASTUSLAKI. Eduskunnan hyväksymä 13.3.2015 Voimaan 1.1.2016 UUSI KALASTUSLAKI Eduskunnan hyväksymä 13.3.2015 Voimaan 1.1.2016 Valmistelun vaiheet Ensimmäinen luonnos uudesta kalastuslaista julkistettiin joulukuussa 2013 Lausuntokierros talvella 2014, annettiin

Lisätiedot

Tutkimus. Diplomi-insinöörien ja arkkitehtien. Työllisyyskatsaus. 2. vuosineljännes

Tutkimus. Diplomi-insinöörien ja arkkitehtien. Työllisyyskatsaus. 2. vuosineljännes Tutkimus Diplomi-insinöörien ja arkkitehtien Työllisyyskatsaus 2. vuosineljännes 2009 www.tek.fi TEK/tutkimus/PirkkaJalasjoki 11.8.2009 Sivu1(2) Diplomi insinöörienjaarkkitehtientyömarkkinatilanneheikentynyt

Lisätiedot

Kalastuslaista ja sen muutostarpeista Suomessa

Kalastuslaista ja sen muutostarpeista Suomessa Kalastuslaista ja sen muutostarpeista Suomessa Veli-Matti Kaijomaa Kalatalouspäällikkö Pohjois-Karjalan TE-keskus Suomen nykyinen kalastuslaki astui voimaan vuoden 1983 alusta. Tuolloin uudistuksen tavoitteena

Lisätiedot

Kadettikunnan viestintätutkimus 2015

Kadettikunnan viestintätutkimus 2015 Kadettikunnan viestintätutkimus 2015 Heidi Honkamaa Risto Sinkko Kadettikunnan syyskokous 24.10.2015 Toteutus Webropol-kysely toteutettiin aikavälillä 17.09-30.09.2015 Kysely lähetettiin kaikille sähköpostiosoitteen

Lisätiedot

Kaupallinen kalastus kalastuslain uudistamisessa

Kaupallinen kalastus kalastuslain uudistamisessa Kaupallinen kalastus kalastuslain uudistamisessa Pentti Pasanen Kalatalouspäällikkö Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Centre for Economic Development, Transport and the Environment for Lapland,

Lisätiedot