VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 100

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 100"

Transkriptio

1 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus AIKA klo PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS VALTUUSTON PIDETYN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 101 TÄYTÄNTÖÖNPANO 64 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT HALLINTOJOHTAJAN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT MUIDEN VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT LAUTAKUNTIEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT TALOUSARVION TOTEUTUMA VUODEN 2017 TILINPÄÄTÖS, TOIMINTAKERTOMUS JA 107 HENKILÖSTÖRAPORTTI 70 VASTATAKAUKSEN MYÖNTÄMINEN TAMPEREEN KAUPUNGILLE 109 TAMPEREEN SEUDUN KESKUSPUHDISTAMO OY:N LAINOJEN TAKAAMISEKSI 71 KUVAMATERIAALIN HANKKIMINEN RAHOISTEN ASEMAKAAVA OLTAVANTIEN KATUALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS MAAPOLIITTISEN OHJELMAN PÄIVITYS KEHITYSJOHTAJAN VIRAN LAKKAUTTAMINEN JA ELINVOIMAPÄÄLLIKÖN 128 VIRAN PERUSTAMINEN 76 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN LAKKAUTTAMINEN JA KUNNANINSINÖÖRIN 130 VIRAN PERUSTAMINEN 77 SISÄILMATYÖRYHMÄN TÄYDENTÄMINEN TÄYTTÖLUPA / SIVISTYSTOIMI ILMOITUSASIAT VIROLAISEN ASEMAKAAVA-ALUEEN KORTTELIN 207 TONTTIEN HINNAT 135

2 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Uusi-Erkkilä Pertti puheenjohtaja Pispala Kristiina varapuheenjohtaja Kekäläinen Laura jäsen Perämaa Ari jäsen Pietilä Tapani jäsen Rajala Miia jäsen Tapanainen Harri jäsen Lumia Mervi kunnanvaltuuston pj. Lounasranta Marko kunnanvaltuuston 1. vpj. Rantala Riitta kunnanvaltuuston 2. vpj. Paloniemi Erkki kj, esittelijä Hutko Minna hj, pöytäkirjanpitäjä MUUT Moisio Kati siivous- ja ruokapalvelupäällikkö, 69 Mäki Anne varhaiskasvatusjohtaja, 69 Seppänen Mika sivistysjohtaja, :t 69, 78 ALLEKIRJOITUKSET Pertti Uusi-Erkkilä Kristiina Pispala Minna Hutko Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja, 69 Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Miia Rajala Tapani Pietilä PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Minna Hutko Hallintojohtaja

3 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KHAL 61 Kunnanhallituksen kokouksen laillisuuden edellytyksenä on, että kokouskutsu on kunnanhallituksen päättämällä tavalla toimitettu jäsenille ja, että saapuvilla on enemmän kuin puolet kunnanhallituksen jäsenistä. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS KHAL 62 Kunnanhallitus valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Kristiina Pispalan ja Tapani Pietilän. Kunnanhallitus valitsi pöytäkirjantarkastajiksi Miia Rajalan ja Tapani Pietilän.

5 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus VALTUUSTON PIDETYN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO KHAL 63 Valtuusto on tehnyt seuraavat päätökset: 10 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastus 12 Talousarvion ja talousarviosuunnitelman muutostalousarvio 13 Vuoden 2017 aikana jätetyt valtuusto- ja kuntalaisaloitteet 14 Kunnanjohtajan virka / rekrytoinnin käynnistäminen 15 Vesi- ja viemärilaitoksen operointisopimus Lempäälän veden kanssa 16 Eron myöntäminen luottamustehtävistä Martti Koivistolle 17 Ilmoitusasiat Koska valtuuston tekemät päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä, eikä valtuusto ole päätöksiä tehdessään mennyt toimivaltaansa ulommaksi, kunnanhallitus panee päätökset täytäntöön. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT KHAL 64 Kuntalain 92, 138 ja 141 :iin sisältyvät määräykset mm. viranhaltijapäätösten ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Valtuuston / 17 hyväksymässä hallintosäännön 4. luvun 8 :ssä on määrätty asiat, joista kunnanjohtaja päättää. Hallintosäännön 4. luvun 18 :n mukaan kunnanjohtajan päätöspöytäkirjat toimitetaan jokaiseen kunnanhallituksen kokoukseen mahdollista otto-oikeuden käyttämistä varten. Ottokelpoiset viranhaltijapäätökset ajalta liitteenä n:o 1/ 64. Hallintojohtaja: Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen kunnanjohtajan viranhaltijapäätökset :t 5-7 ajalta ja päättää, että niiden osalta ei käytetä kuntalain 92 :n tarkoittamaa otto-oikeutta. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tiedoksi - kunnanjohtaja

7 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus HALLINTOJOHTAJAN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT KHAL 65 Kuntalain 92, 138 ja 141 :iin sisältyvät määräykset mm. viranhaltijapäätösten ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Valtuuston / 17 hyväksymässä hallintosäännön 4. luvun 8 :ssä on määrätty asiat, joista hallintojohtaja päättää. Hallintosäännön 4. luvun 18 :n mukaan hallintojohtajan päätöspöytäkirjat toimitetaan jokaiseen kunnanhallituksen kokoukseen mahdollista otto-oikeuden käyttämistä varten. Ottokelpoiset viranhaltijapäätökset ajalta liitteenä n:o 1/ 65. Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen hallintojohtajan viranhaltijapäätökset :t 7-10 ajalta ja päättää, että niiden osalta ei käytetä kuntalain 92 :n tarkoittamaa otto-oikeutta. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tiedoksi - hallintojohtaja

8 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus MUIDEN VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT KHAL 66 Kunnanhallitukselle on saapunut seuraavat viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat ajalta Seppänen Mika, sivistysjohtaja Vesilahden kirjastosta lainatun aineiston tilapäinen myöhästymismaksuttomuus koulukuljetusten kilpailutuksen valmistelutyön ja toteutuksen hankinta Ei viranhaltijapäätöksiä - Juuti Sari, liikunta- ja nuorisosihteeri - Moisio Kati, siivous- ja ruokapalvelupäällikkö - Mäki Anne, varhaiskasvatusjohtaja - Uusi-Erkkilä Satu, rakennustarkastaja Kunnanhallitus merkitsee asian tiedoksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus LAUTAKUNTIEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT KHAL 67 Kunnanhallitukselle on saapunut seuraavat lautakuntien päätöspöytäkirjat: Sivistyslautakunta Toimintakertomus ja talousarvion toteutuma Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistus ja asiakasmaksujen muutokset alkaen 24 Varhaiskasvatuksen maksuhyvitykset perheille kesällä Kirkonkylän palvelukeskusalueen asemakaavamuutoksen vireilletulo ja lausunto osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällöstä 26 Lausuntopyyntö / Lammasniemen asemakaava ja asemakaavan muutos 27 Talousarvion 2018 toteutuman seuranta 28 Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat 29 Ilmoitusasiat 30 Koulukuljetuskilpailutuksen käynnistäminen Tekninen lautakunta Elinvoimatoimikunnan esitys alueiden siistimisestä 12 Vuoden tilinpäätös 2017 ja toimenpiteiden toteutuma 13 Vesi- ja viemärilaitoksen operointisopimus Lempäälän veden kanssa 14 Lausuntopyyntö 15 Narvan koulun kentän pinnoitustarjoukset 16 Turvallisen liikkumisen suunnitelma 17 Talouskatsaus Kunnanhallitus merkitsee saapuneet pöytäkirjat tiedoksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

10 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus TALOUSARVION TOTEUTUMA KHAL 68 Talousarvion toteutuma on koko kunnan osalta liitteenä n:o 1/ 68. Kunnanhallituksen perinteisen vastuualueen osalta talousarvion toteutuma on liitteenä n:o 2/ 68 ja sosiaali- ja terveystoimen vastuualueen osalta liitteenä n:o 3/ 68. Luvuista puuttuu vielä kirjauksia helmi- ja maaliskuulta. Kunnanhallitus merkitsee toteutuman tiedoksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

11 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus VUODEN 2017 TILINPÄÄTÖS, TOIMINTAKERTOMUS JA HENKILÖSTÖRAPORTTI KHAL 69 Kuntalain 113 : Tilinpäätös Kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilintarkastajien on tarkastettava tilinpäätös toukokuun loppuun mennessä. Kunnanhallituksen on saatettava tilinpäätös tilintarkastuksen jälkeen valtuuston käsiteltäväksi. Valtuuston on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kunnan tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta sekä toiminnasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kuntalain 115 : Toimintakertomus Toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnan ja talouden tavoitteiden toteutumisesta kunnassa ja kuntakonsernissa. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan ja kuntakonsernin talouteen liittyvistä olennaisista asioista, jotka eivät käy ilmi kunnan tai kuntakonsernin taseesta, tuloslaskelmasta tai rahoituslaskelmasta. Tällaisia asioita ovat ainakin arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä sekä tiedot sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä. Jos kunnan taseessa on kattamatonta alijäämää, toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys talouden tasapainotuksen toteutumisesta tilikaudella sekä voimassa olevan taloussuunnitelman riittävyydestä talouden tasapainottamiseksi. Kunnanhallituksen on toimintakertomuksessa tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä. Vesilahden kunnan vuoden 2017 tilinpäätös on ,36 ylijäämäinen (vuonna 2016 ylijäämä oli ,98 ). Vuosikatteen määrä on ,45, joka on 441 /asukas. Erityisen huomionarvoista on, että vuoden 2017 toimintamenot alenivat edelliseen vuoteen verrattuna 1,3 % eli noin Erikoissairaanhoidon osalta menot alenivat Henkilöstömenot vähenivät vastaavasti noin / 3,6 %, josta kikyn vaikutusta oli suurin osa eli noin Kunnanvaltuuston / 42 hyväksymä talouden tasapainottamisohjelma nro 3 on osassa hallintokuntia vaikuttanut menoja pienentävästi. Tilinpäätöksessä on selvitetty tasapainottamisohjelman nro 3 toimenpiteiden toteutumista.

12 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus Liitteet: - Liite n:o 1/ 69 on tilinpäätösasiakirja toimintakertomuksineen Liite n:o 2/ 69 on henkilöstöraportti Kunnanhallitus esittää valtuustolle tilikauden tuloksen, ,16 euroa, käsittelyksi seuraavaa: 1. tuloutetaan tehtyjä poistoeroja ,20 euroa 2. edellä mainittujen siirtoerien jälkeen tilikauden ylijäämäksi jää ,36 euroa siirrettäväksi edellisten tilikausien yli- / alijäämätilille. Siirron jälkeen tilillä on ,89 euron ylijäämä. Kunnanhallitus allekirjoittaa vuoden 2017 tilinpäätöksen ja jättää sen tilintarkastajan tarkastettavaksi. Kunnanhallitus saattaa tilinpäätöksen liitteineen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen kunnanvaltuuston käsiteltäväksi. Lisäksi kunnanhallitus saattaa henkilöstöraportin tarkastuslautakunnalle ja kunnanvaltuustolle tiedoksi. Kunnanhallitus valtuuttaa talouspäällikön ja hallintojohtajan tekemään tilinpäätökseen tarvittaessa teknisiä tarkistuksia. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pertti Uusi-Erkkilä poistui esteellisenä (Hallintolain 28, 1 mom.) tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi siltä osin, kun käsiteltiin rakennus- ja ympäristölautakunnan käyttötalouden toteutumista. Esteellisyys todettiin. Kristiina Pispala toimi puheenjohtajana tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon aikana siltä osin, kun Pertti Uusi-Erkkilä oli estynyt. Tiedoksi - tarkastuslautakunta

13 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus VASTATAKAUKSEN MYÖNTÄMINEN TAMPEREEN KAUPUNGILLE TAMPEREEN SEUDUN KESKUSPUHDISTAMO OY:N LAINOJEN TAKAAMISEKSI KHAL 70 Keskuspuhdistamo-hankkeen toteutuksella yhtiön osakaskuntien jätevesien käsittelytarpeet ratkaistaan vuosikymmeniksi eteenpäin ja nykyisistä vanhenevista puhdistamoista voidaan luopua. Hankkeen suunnitteluvaihe on päättynyt, ja rakennusurakat alkavat huhtikuussa 2019 jatkuen aina 2023 vuoden loppuun asti. Suunnitelmia ja teknisiä ratkaisuja tullaan kehittämään koko hankkeen ajan. Merkittävimpiä urakkakokonaisuuksia ovat louhinta ( ), rakennustyöt ( ), koneistotyöt ( ) sekä koko toteutusjaksona tehtävät siirtoviemäriasennukset. Hankkeeseen liittyvät asemakaavat ovat lainvoimaisia, ja merkittävimmät rakennusluvat saataneen 2018 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Hankkeeseen liittyviä ympäristö- ja vesilain mukaisia lupia on vielä lupakäsittelyssä, mutta mahdollisuus töiden aloittamiseen on pyritty turvaamaan tästä huolimatta. Aluerakentamisurakka alkaa huhtikuussa 2018 ja päättyy vuoden lopussa. Samassa urakassa Tampereen kaupunki tekee pilaantuneisiin maihin liittyviä kunnostustoimia. Kuluvan vuoden aikana valmistellaan myös louhintaan liittyvät urakat siten, että ensimmäinen louhintaurakka voi alkaa lokakuussa. Osakkaat ovat sitoutuneet hankkeessa yhteensä 36,0 miljoonan oman pääoman sijoitukseen vuoteen 2020 mennessä. Sijoitukset on pääosin tehty ja tehdään sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Yhtiön omistusosuudet jakautuvat seuraavasti: Osakkeita (kpl) Omistus % Osakepääoma Tampereen kaupunki ,20 % ,96 Ylöjärven Vesi Oy ,53 % Kangasalan kaupunki ,65 % Lempäälän kunta ,11 % Pirkkalan kunta ,05 % Vesilahden kunta ,46 % Yhteensä ,0 % ,96 Hankkeen kokonaisrahoitustarpeeksi on arvioitu ennen urakoiden kilpailutusta noin 310 miljoonaa euroa. Tästä vieraan pääoman osuudeksi on arvioitu 274 M miljoonaa euroa eli 88 %:ia tarpeesta. Ensimmäinen erä vieraasta pääomasta kilpailutetaan vuoden 2018 lopulla ja nostojen on suunniteltu alkavan syksyllä Erityisluottolaitokset (EIB, NIB ja Kuntarahoitus) sekä pankit vaativat lainapääomalle vakuudeksi Tampereen kaupungin omavelkaisen takauksen. Takauksella on rahoituskustannusta alentava vaikutus. Muiden osakkaiden tulee antaa Tampereen kaupungille omistusosuutensa mukainen vastatakaus. Korkokustannukset ovat hankkeen elinkaarenaikainen suurin kustannuserä ja sillä tulee olemaan merkittävin vaikutus jätevesimaksujen hinnoitteluun. Korkokustannustason heilahtelun välttämiseksi ja nykyisen matalan korkotason hyödyntämiseksi pidemmällä aikavälillä, lainakorkojen suojaaminen on välttämätöntä. Tämä tapahtuu joko kiinteäkorkoisilla lainoilla tai niitä vastaavilla koronvaihtosopimuksilla. Koronvaihtosopimuksia voidaan käyttää esimerkiksi olemassa olevan lainasalkun tai yksittäisen

14 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus lainan korkoprofiilin muuttamiseen ilman lainaehtojen uudelleenneuvottelemista. Koronvaihtosopimus on yleensä alkuperäisestä lainasta täysin erillinen sopimus eikä vaadi lainanantajan hyväksyntää. Korkosuojauksia voidaan tehdä jo ennen lainan nostamista osana riskienhallintaa. Yhtiön hallituksen linjauksen mukaisesti Suojausaste on %:ia markkinatilanteesta riippuen. Koronvaihtosopimusten käyttö korkosuojausten tekemiseen edellyttää yhtiöltä johdannaisyleissopimusta sekä Tampereen kaupungilta takausta yleissopimukselle. Myös tälle Tampereen takaukselle vaaditaan muiden osakkaiden omistusosuuden mukainen vastatakaus. Sopimuksessa sovitaan niistä yleisistä ehdoista, joita sovelletaan rahoituslaitosten kanssa tehtäviin sopimuksiin, jotka voivat olla koronvaihtosopimuksia, korkokattosopimuksia sekä korkokatto- ja korkolattiasopimuksia. Kuntalain 129 :n mukaan kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski. Kunnan edut tulee turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla. Takausjärjestelyyn sisältyvän taloudellisen riskin voidaan katsoa olevan liian suuri, jos osoittautuu, että kunta ei pysty riskin realisoituessa hoitamaan sille laissa säädettyjä tehtäviä. Takaukseen liittyvä riski kuntataloudelle päätöksentekohetkellä käytettävissä olevien tietojen perusteella ei ole liian suuri ottaen huomioon osakaskuntien taloudellinen asema. Lisäksi arvioinnissa on huomioitava kyseessä olevan vesihuoltolaissa säädetystä kunnan vastuulla olevasta toiminnasta, jonka investoinnit ja kustannukset tulee ylipäätään kattaa pitkällä aikavälillä yhtiön itsensä peri-millä asiakasmaksuilla. Tämä pienentää kuntien taloudellista riskiä. Kuntalain 129 edellyttää kunnan antamalle takaukselle riittävän kattavaa vastavakuutta. Vaadittavien vastavakuuksien ei tarvitse kattaa koko takaukseen liittyvää riskiä, vaan riittää, että ne kattavat kunnan riskien hallinnan näkökulmasta riittävän osan. Kunta voi myöntää takauksen tai muun vakuuden kilpailutilanteessa markkinoilla toimivan yhteisön velasta tai muusta sitoumuksesta ainoastaan, jos yhteisö kuuluu kuntakonserniin tai se on kuntien tai kuntien ja valtion yhteisessä määräysvallassa. Yhtiö on yksinomaan sen omistavien kuntien määräysvallassa. Lisäksi on huomioitava, että seudullisen jätevedenpuhdistamon toiminta muodostaa ns. luonnollisen monopolin, joka ei toimi markkinoilla kilpailutilanteessa. Kaupungin takaus ei siten vääristä kilpailutilannetta markkinoilla ja kaupunki voi myöntää takauksen yhtiölle. Mikäli takauksen saaja ei toimi markkinoilla, takaukseen sisältyvällä mahdollisella tuella ei ole vai-kutusta kilpailuun. Takaus voidaan tällöin EU:n valtiontukisääntelyn näkökulmasta myöntää ilman takausprovisiota, mutta tälle takaukselle on linjattu perittäväksi 0,3 prosentin suuruinen takausprovisio. Riittävästä vakuudesta on käyty keskustelua Tampereen ja yhtiön tilintarkastajan kanssa. Riittäväksi vakuudeksi on katsottu, että yhtiö hakee yrityskiinnityksiä 310 milj. euron edestä samanarvoista laitosinvestointia ja noin 100 milj. euron kiinteän koron kassavirtaa vastaan. Tällä päästään 75 %:in vakuusarvoon. Tampereen kaupunki sitoutuu jakamaan saamansa

15 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus vakuuden muiden osakassopimuksen mukaisten takaajien kanssa omistussuhteiden mukaisesti. Sekä vastatakaukset että vakuuden jakaminen käsitellään takaajien kesken laadittavissa takaussitoumuksissa. Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että sitoudutaan euron omavelkaiseen takaukseen osakeomistuksen mukaisessa suhteessa Tampereen kaupungin Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:lle antamalle enintään euron lainan takaisin maksamisesta korkoineen ja muine lainaehtoineen 30 vuoden laina-ajaksi. Sitoudutaan osakeomistuksen mukaisessa suhteessa omavelkaiseen takaukseen Tampereen kaupungille Tampereen Keskuspuhdistamo Oy:n maksuvelvoitteista, jotka johtuvat korkosuojaustarkoitukseen tehtävästä johdannaisten yleissopimuksesta ja niistä koronvaihto-, korkokatto-, korkokatto- ja korkolattiasopimuksista valuutanvaihtosopimuksista tai strukturoiduista korkosopimuksista, joihin yleissopimusta sovelletaan. Hyväksytään vakuudeksi omistusosuuden mukainen osuus Tampereen kaupungin Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:ltä saamasta euron yrityskiinnityksestä. Takauksesta peritään 0,3 prosentin takausprovisio. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tiedoksi - kunnanvaltuuston jatkokäsittely

16 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kunnanhallitus KUVAMATERIAALIN HANKKIMINEN KHAL 71 Vuoden 2018 talousarvioon varattiin euron määräraha elinvoiman edistämiseen. Kunnanvaltuuston päättämässä muutostalousarviossa määrärahaa vähennettiin eurolla ja jäljelle jäi siis euroa. Elinvoimatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että hallitus myöntäisi enintään euron määrärahan kuvamateriaalin hankkimiseen elinvoiman edistämiseen suunnatusta rahoituksesta. Parhaillaan uudistetaan kunnan verkkosivuja. Tavoitteena on, että samaan aikaan uuden kirjaston avajaisten kanssa julkaistaan kirjaston ( ja matkailun ( erillissivustot. Loppuvuodesta 2018 julkaistaan kunnan varsinaiset nettisivut, joista on linkitys kirjaston ja matkailun erillissivustoille. Tällä hetkellä Vesilahden kunnalta puuttuu ajantasainen, monipuolinen ja nettisivuille / markkinointiin soveltuva korkealaatuinen kuvamateriaali, jotta uudet sivustot voidaan toteuttaa. Esim. nettisivuille tarvitaan korkeatasoisia kuvia mm. Vesilahden luontokohteista, matkailukohteista, palveluista, kylistä, tonttialueista, yrityksistä, tapahtumista jne. Kuvia otettaisiin tästä hetkestä vuoden loppuun asti kattaen eri vuodenajat ja tapahtumien kirjon, jolloin niitä voi sopivasti vaihdella nettisivuilla vuodenajan ym. mukaan. Kunnanhallitus päättää, että - elinvoiman edistämiseen osoitetusta määrärahasta voidaan käyttää enintään euroa kuvamateriaalin hankkimiseen - elinvoimatoimikunnalle annetaan valtuudet jatkossa päättää elinvoiman edistämiseen osoitetun määrärahan käyttämisestä. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tiedoksi - elinvoimatoimikunta - Tarja Heino - Marjo Höyssä - Satu Karvinen - Mika Seppänen

17 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavatoimikunta Kunnanhallitus RAHOISTEN ASEMAKAAVA Kaavatmk 18/ Aluearkkitehti: Alueella on voimassa Vesilahden Kirkonkylän osayleiskaavan muutos ja laajennus, jonka kunnanvaltuusto hyväksyi ja joka astui kaikilta osiltaan voimaan Kirkonkylän osayleiskaavan merkinnät ja määräykset alueen osalta ovat esillä kokouksessa. Osayleiskaavan toteuttaminen edellyttää asemakaavan laatimista. Osayleiskaavaan liittyen on valmistunut liikenneselvitys (Air-IX Oy, 2006), joka on esillä kokouksessa. Kirkonkylän yhdyskuntarakenteen kehityksen ja täydentämisen kannalta on tärkeää että kokoojakatu (Suomelantie) ja siihen liittyvä kevyenliikenteenväylä sekä asuinalueita palveleva kunnallistekninen verkosto saadaan rakennettua. Kirkonkylän laajenemisalueiden kunnallistekniikan toteuttaminen on riippuvainen kokoojakadun (Suomelantie) rakentumisesta kokonaisuudessaan osayleiskaavan mukaisesti. Voimassa olevissa Savelanmetsänhelmen ja Suomelan asemakaavoissa Suomelantie ja sen ohessa oleva kevyenliikenteenväylä on asemakaavoitettu. Suomelantien rakentaminen on aloitettu Suomelan asemakaava alueella. Kokoojakadusta n. 420 metrin matka on asemakaavoittamatta. Tiealueen pinta-ala olisi n. 0,7 ha ja leveys n. 17 metriä. Liitteenä 1/ 18 ote kunnan asemakaavayhdistelmästä. Kunnan aloitteesta on maanomistajan kanssa käyty useita neuvotteluja tilan Rahoinen ( ) osalta sen maankäytön suunnittelun ja kaavoituksen osalta. Neuvotteluissa on tuotu esiin kunnan kanta Suomelantien asemakaavoittamiseksi ja tavoite yhdyskuntarakenteen täydentämiseksi. Suomelantien osalta on esitetty maanomistajalle maanvaihtotarjous sekä käyty maa-alan ostoneuvottelua. Neuvotteluissa ei kuitenkaan ole edetty ja kaavoituksen aloitus sopimusta ei ole solmittu. Asemakaavan tulee perustua riittäviin pohjaselvityksiin. Alueelta on laadittu kunnan kustannuksella luontoselvitys Vesilahden Rahoisten tilan luonto-selvitys 2014 (Kari Laamanen), joka koskee osaa Rahoisten ( ) tilasta. Se sisältää Ketunkalliot ja Perkainaron korven sekä näiden välisen metsäalueen sisältäen alueen, jolle kokoojakatu on yleiskaavassa merkitty. Alueelta on myös laadittu Vesilahden Rahoisten alueen liitooravaselvitys 2015 (Kari Laamanen), jossa havaintoja liito-oravista ei tehty. Puheenjohtaja Kaavatoimikunta ei näe estettä käynnistää asemakaavan laatiminen koskien kokoojakadun (Suomelantie) aluetta tilalla Rahoinen ( ) Kirkonkylän osayleiskaavaan perustuen.

18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavatoimikunta päättää yksimielisesti esittää kunnanhallitukselle asemakaavoituksen valmistelun ja laadinnan käynnistämistä tilalla Rahoinen ( ) koskien kokoojakadun, Suomelantien aluetta. Asiasta tiedotetaan Muuttuneen tilanteen vuoksi (kokouksessa taustaselvitys) Ari Arvela ja Erkki Paloniemi ovat käyneet maanomistajatahon pyynnöstä ja kanssa asiasta neuvotteluja Neuvottelussa maanomistajien ääni- ja päätösvaltaa käyttävä henkilö ilmoitti toimittavansa uuden ehdotuksen yhteisen ratkaisun löytämiseksi. Kokouksessa punnitaan aiheuttaako tämä ehdotus muutoksia aikaisemmin pohdittuun Suomelan tien asemakaavoitukseen. Kokouksessa jaettiin tarkempi liitekartta esityslistan mukana lähetetyn tilalle. (liite 1/ 18) Kaavatoimikunta ei näe estettä käynnistää asemakaavan laatiminen koskien kokoojakadun (Suomelantie) aluetta tilalla Rahoinen ( ) Kirkonkylän osayleiskaavaan perustuen. Kaavatoimikunta päätti yksimielisesti esittää kunnanhallitukselle asemakaavoituksen valmistelun ja laadinnan käynnistämistä tilalla Rahoinen ( ) koskien kokoojakadun, Suomelantien, aluetta. Suomelantien osalta kaavatoimikunta näkee ensisijaisina vaihtoehtoina tiealueen maanoston tai maanvaihdon toteuttamisen. Kaavatoimikunta keskusteli Suomelantien asemakaavoittamisesta ja esittää, että asemakaavoitus toteutetaan erillisinä asemakaavoina Suomelantien tiealueelle ja pientaloalueille. Kunnan edustajat käyvät ennen kunnanhallituksen käsittelyä maanomistajatahon kanssa neuvottelun, jonka pohjalta kunnanhallitus ratkaisee jatkotoimenpiteet. Asiasta tiedotetaan maanomistajaa. KHAL 254/ Liite n:o 1 / 254 Kartta. Vesilahden kunnan edustajat (Esko Halme, Erkki Paloniemi ja Leena Lahtinen) neuvottelivat Bergiuksen perikuntien pesänselvittäjä Aulis Aarnion ja perikuntien edustajan Simo Bergiuksen kanssa. Kunnanhallitus päättää kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti asemakaavoituksen valmistelun ja laadinnan käynnistämisestä tilalla Rahoinen ( ) Suomelantien kokoojakadun alueelle siten, että asemakaavoitus toteutetaan erillisinä asemakaavoina Suomelantien tiealueelle ja pientalo-alueille.

19 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Mikäli kunnan ja pesänselvittäjän välisissä neuvotteluissa päästään yksimielisyyteen kaavoituksen aloitussopimuksesta, voi kunnanhallitus vielä tarkistaa päätöstään toteuttaa tiealueen ja pientaloalueiden asemakaavoitus erillisinä kaavoina. Tällöin siis alueen asemakaavoitus hoidettaisiin yhtenä kokonaisuutena ja kaavaprosessina. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaavatmk 10/ Aluearkkitehti: Kunnan ja maanomistajan välillä on solmittu sopimus kaavoituksen aloittamisesta. Myöhemmin, kun kaavaluonnos tai -ehdotus on ollut julkisesti nähtävillä, laaditaan maanomistajan ja kunnan välinen maankäyttö-sopimus (MRL 91b 2mom.). Kaavoituksen aloitussopimus liitteenä tiedoksi kaavatoimikunnalle. Kaavoituksen aloitussopimuksessa on sovittu asemakaavan laatimisesta Kirkonkylän lounaispuolella Suomelan kylässä osalle tilaa Rahoinen (kiinteistötunnus ). Suunnittelualueen pinta-ala on n. 20 hehtaaria. Suunnittelualue on rakentamatonta metsätalouskäytössä ollutta maaaluetta. Kunta on esittänyt aloitteen kaavoituksesta alueen kokoojakadun, Suomelan-tien, osalta ja maanomistaja on esittänyt aloitteen omistamiensa APalueiden asemakaavoittamisesta. Alueella ei ole voimassa asemakaavaa. Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Savelanmetsänhelmen asemakaavaan, idässä Ammänhaudanmäen ja etelässä Suomelan asemakaavaan. Suunnittelualueella on voimassa Vesilahden kunnan oikeusvaikutteinen Kirkonkylän osayleiskaavan muutos ja laajennus, Yleiskaavan perustaksi on laadittu useita selvityksiä, joita voidaan käyttää soveltuvin osin alueen asemakaavoituksen pohja-aineistona. Tavoitteena on huomioida yleiskaavan määräykset ja laaditut selvitykset asemakaavan laatimisen aikana. Osayleis-kaava ohjaa alueen tarkempaa kaavoitusta ja asemakaavojen laatiminen osayleiskaavan mukaisesti on kunnan kannalta tavoiteltavaa. Osayleiskaavassa suunnittelualueelle on osoitettu kaksi pientalovaltaista asuntoaluetta (AP). Alueen reunaosia on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (M). Alueen Rautialantiehen ja Vesilahdentiehen yhdistävä uusi tieliikenteen yhteystarve on osoitettu suunnittelualueen läpi. Uuden tieyhteyden, joka on alueen kokoojakatu, rinnalle on osoitettu kevyen liikenteen reitti/yhteystarve. Suunnittelualueelle on osoitettu myös Ämmänhaudanmäen asemakaavaalueelta, kohti Kirkonkylää, kevyenliikenteen yhteystarve/reitti. Suunnittelualueen itäkulmaan on osoitettu maa-ja metsätalousalueelle ulkoilureitti.

20 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Alustavana tavoitteena on kaavoittaa voimassaolevan Kirkonkylän osayleiskaavan mukaisesti alueelle noin pientalotonttia (erillispientalotonttien, rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueita), virkistys- ja leikkialueita ja alueen tiestö. Tavoitteena on liittää alue nykyiseen yhdyskunta-rakenteeseen huomioimalla kevyenliikenteen tarpeet ja kokoojakatu, Suomelantie. Asemakaavoitusta varten alueelle on laadittu luontoselvitys (Ranta-Hovin asemakaavan muutoksen luontoselvitys 2013, Kari Laamanen), jota tullaan täydentämään keväällä 2014 liito-oravien ja linnuston osalta. Tarvittaessa laaditaan muinaisjäännösinventointi. Muita lisäselvityksiä voidaan laatia, mikäli kaavan valmistelun aikana ilmenee siihen tarvetta. Kaavan laatija on tarkoitus valita syksyllä 2016 kilpailutuksen kautta. Kaavasta käytetään jatkossa nimeä Rahoisten asemakaava. Aluearkkitehti on laatinut ja toimittanut liitteenä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman kaavatoimikunnan käsiteltäväksi. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa on käsitelty maanomistajan ja kunnan välisissä kaavaneuvotteluissa ja Liitteet: 1/ 10 Kaavoituksen aloitussopimus 2/ 10 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma / 10 Luontoselvitys 2014 ja liito-orava selvitys 2015, Kari Laamanen Puheenjohtaja: Kaavatoimikunta keskustelee Rahoisten asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että se päättää kuuluttaa Rahoisten asemakaavan vireille ja että se hyväksyy osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen yleisesti nähtäville osallisten kuulemiseksi MRA 30 mukaisesti. Toimikunta ei ollut päätösvaltainen. Kokouksessa läsnäolleet neljä jäsentä (Alakoski, Paavilainen, Paloniemi ja Perämaa) totesivat esityslistalla olevan ehdotuksen kunnanhallitukselle perustelluksi. KHAL 148/ Liitteet: - liite n:o 1/ 148 Kaavoituksen aloitussopimus - liite n:o 2/ 148 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma liite n:o 3/ 148 Luontoselvitys 2014 ja liito-orava selvitys 2015, Kari Laamanen Kunnanhallitus kuuluttaa Rahoisten asemakaavan vireille ja hyväksyy osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen yleisesti nähtäville osallisten kuulemiseksi MRA 30 mukaisesti.

21 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaavatmk 18/ Aluearkkitehti: Kunnanhallitus on päättänyt kuuluttaa asemakaavoituksen vireille ja asettaa julkisesti nähtäville Rahoisten asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävänä alkaen koko suunnittelutyön ajan Vesilahden teknisessä toimistossa sekä kunnan Internetsivuilla. Mahdollisia mielipiteitä osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällöstä on pyydetty mennessä. Kuulutus asemakaavan vireilletulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) nähtävilläolosta on julkaistu Lempäälän- Vesilahden Sanomissa, kunnan ilmoitustaululla sekä internetsivuilla. Tiedote nähtävilläolosta on lähetetty kirjeitse kaava-alueeseen rajoittuville maanomistajille sekä viranomaistahoille, jotka on lueteltu OAS:ssa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa luetelluille viranomais- ja järjestötahoille sekä kunnan lautakunnille on lähetetty mielipidepyyntö sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Osallistumis - ja arviointisuunnitelmasta, päiväys , on jätetty kuusi lausuntoa. Lausunnot saapuivat seuraavilta tahoilta: Pirkkala ympäristö-terveydenhuolto, Pirteva/ terveystarkastaja, Vesilahden Luonto ja Latu ry, Pirkanmaan maakuntamuseo, Kasvatus- ja opetuslautakunta, Rakennus- ja ympäristölautakunta ja Hyvinvointilautakunta. Yksityishenkilöiden mielipiteitä ei saapunut. Saadussa palautteessa korostui huoli virkistysreittien ja kevyen liikenteen väylien sekä maisema-arvojen huomioimisesta. Saapuneeseen palautteeseen on laadittu vastineet. Lausunnot ja vastineet on esitetty kootusti palauteraportissa joka on kaavaselostuksen liitteenä 4. Ohessa liitteenä ovat saapuneet lausunnot tiedoksi kaavatoimikunnalle sekä edelleen kunnanhallitukselle. Alueelta on laadittu seuraavat kaavoituksen pohjaselvitykset: Luontoselvitys, Kari Laamanen, v Liito-orava selvitys, Kari Laamanen, v Muinaisjäännösinventointi, Mikroliitti Oy, Timo Jussila, Selvitykset ovat kaavaselostuksen liitteenä. Kaavan laatijaksi on valittu kilpailutuksen jälkeen Helena Väisänen, Arkkitehtitoimisto Helena Väisänen, kehitysjohtajan viranhaltijapäätöksellä Asemakaavan laatimistarjous on kustannukseltaan euroa (alv 0%) ja ,60 euroa (alv 24%). Alueen kaavoituksesta on pidetty aloituskokous , johon on osallistunut kaavan laatija, maanomistajan edustaja sekä kunnan edustajina kunnan-johtaja, kehitysjohtaja sekä aluearkkitehti. Neuvottelussa on käyty

22 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus läpi suunnittelun tausta, lähtöaineisto ja tavoitteet. Ohessa on liitteenä tiedoksi kaavoituksen aloituskokouksen muistio. Aloituskokouksen jälkeen on toteutettu suunnittelualueelle kaksi maastokäyntiä sekä käyty maanomistajien kanssa työneuvottelut kaavan valmisteluvaiheessa , , , ja Työneuvotteluissa maanomistajaa on kuultu ja heidän kanssaan on neuvoteltu Kaavoituksen tavoitteet ovat tarkentuneet sekä maanomistajan että kunnan osalta kaavaluonnoksen laadinnan yhteydessä. Työneuvotteluiden muistiot sekä niiden liitteet ovat nähtävillä kaavatoimikunnan ja edelleen kunnanhallituksen kokouksessa. Neuvotteluissa on todettu alueen merkittävyyden takia tarve järjestää kaavasta yleisötilaisuus. Kaavoituksen tavoitteiksi on tarkentunut suunnittelun edetessä seuraavasti: Tavoitteena on kaavoittaa alueelle voimassaolevan Kirkonkylän osayleiskaavan mukaisesti pientalotontteja (erillispientalotonttien, rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueita), virkistys- ja leikkialueita ja alueen tiestö. Tavoitteena on liittää alue nykyiseen yhdyskuntarakenteeseen huomioimalla kevyenliikenteen tarpeet ja kokoojakatu, Suomelantie. Tavoitteena on muodostaa alueelle yhtenäinen virkistysaluereitistö ja linkittää se ympäröiviin alueisiin. Tavoitteena on huomioida luontoselvityksen mukaiset avainbiotoopit ja erityiset lajit. Tavoitteena on, että hakkuiden ulkopuolelle jätetyt metsäalueet säilytetään pääosin. Tavoitteena on sopeuttaa rakentaminen korkeussuhteiltaan vaihtelevaan maastoon ja ohjata rakentamistapaa riittävästi, jotta alueesta on mahdollista muodostaa maisemallisesti hyvin metsäympäristöön sopiva, toteuttamiskelpoinen, houkutteleva ja viihtyisä alue. Tavoitteena on huomioida kaikenikäisten asukkaiden ja erityisesti lasten tarpeet leikkiin, ulkoiluun ja sosiaaliseen kohtaamiseen. - Tavoitteena on, että alueen merkitys osana Vesilahden valtakunnallisesti arvokasta kulttuurimaisema-aluetta huomioidaan siten, että uusi rakentaminen muodostaa maaston muotoihin ja metsän muodostamaan maiseman rajaan soveltuvan yhtenäisen kokonaisuuden. Tavoitteena on, että maisemaa rajaavat metsän reunat jätetään ehjiksi. Tavoitteena on, että rakentamista ja rakentamistapaa ohjataan kaavassa edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi. AO- ja AP-kortteleiden osuus koko kaava-alueesta on 41 %, VL- ja VUalueiden osuus 9,5 %, M-alueiden osuus 38,5 % ja tiealueiden osuus 11,0 %. Kaavaluonnoksessa on osoitettu rakennusoikeutta alueelle yht kem². Asemakaavaluonnoksessa on osoitettu 40 uutta erillispientalojen tonttia (AO) ja 12 uutta asuinpientalojen tonttia (AP). Kortteleiden väliin jäävät alueet on osoitettu lähivirkistysalueiksi (VL) ja urheilu- ja virkistyspalvelujen kortteli-alueeksi (VU). Korttelialueiden ulkopuolelle jäävät alueet on osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi.

23 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus AO-tonttien keskipinta-ala on 1458 m². Rakennusoikeutta tonteilla on kerrosalaneliömetriä. Tonttitehokkuus on keskimäärin e=0,18. Asemakaavassa on osoitettu yhteensä 12 uutta asuinpientalojen tonttia. Asuinpientalojen tonteille voidaan rakentaa rivitaloja, kytkettyjä pientaloja tai erillisiä pientaloja asumistarkoituksiin. Tonttijako on ohjeellinen, mikä tarkoittaa, että korttelialueen tontteja on mahdollista yhdistää toisiinsa siten, että kortteliin on mahdollista toteuttaa yhtenäinen rivitalokokonaisuus tai kortteli voidaan lohkoa tonteiksi ja kullekin tontille voidaan toteuttaa erilliset pientalot. AP-tonttien keskipinta-ala on 2031 m². Rakennusoikeutta tonteilla on Alueen halki on osoitettu kokoojatie, Suomelantie, jonka varteen on osoitettu kevyenliikenteenväylä. Kokoojatieltä erkanevat asuinkortteleiden liityntäkadut. Olemassa oleva virkistysaluereitistö on osoitettu yhtenäiseksi lähivirkistysalueille (VL), urheilu- ja virkistyspalvelujen korttelialueelle (VU) ja maa- ja metsätalousalueille (M). Korttelialueiden läheisyyteen lähivirkistysalueille (VL) tai pihakatualueille on osoitettu asumista palvelevia yhteiskäyttöisiä alueen osia, joille kullekin on osoitettu rakennusoikeutta 50 kerrosalaneliömetriä. Alueita on yhteensä koko kaava-alueella 5 kpl. Alueelle voidaan rakentaa esimerkiksi kortteleiden energiahuoltoa, lajittelua, kierrätystä, varastointia, kokoontumista tai harrastuksia palvelevia tiloja. Kortteleiden ulkopuolelle jäävät alueet on osoitettu maa- ja metsätalousalueiksi (M). Osalle M-aluetta on annettu metsänhoitoa koskevia määräyksiä seuraavasti: Kaavan eteläosan hakkuiden ulkopuolelle jätetyt metsäalueet, jotka ovat luontoselvityksen mukaista vanhan metsän aluetta, on osoitettu kaavamääräyksellä s-1: Suojeltava alueen osa, jolla olemassa oleva puusto on säilytettävä siten, että sallitaan vain luonnon tai maisemanhoidon kannalta tarpeelliset toimenpiteet. Luontoselvityksen mukainen mäyrän pesäluolaston alue ja Hovinmäen pohjoispuolen kalliosoistuma on osoitettu kaavamääräyksellä s-2: Alueen osa, jolla ei saa suorittaa sen luontoarvoja heikentäviä toimenpiteitä. Kivikko-/kallio-alue Suomelan kaava-alueen rajalla on osoitettu kaavamääräyksellä s-2: Alueen osa, jolla ei saa suorittaa sen luontoarvoja heikentäviä toimenpiteitä. Kaavan liittyvät rakennustapaohjeet ohjaavat kaava-alueen rakentamista. Rakennustapaohjeesta on laadittu luonnos kaava-aineiston liitteeksi. Asemakaavaluonnosta laadittaessa on osoittautunut tarpeelliseksi laajentaa suunnittelualuetta käsittämään Ämmänhaudanmäen asemakaavan lähivirkistysaluetta (VL) siltä osin kuin on tarpeen kevyenliikenteenyhteyden suunnittelemiseksi Rahoisten ja Ämmänhaudanmäen alueiden välille.

24 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus päivätty Rahoisten asemakaavan valmisteluaineisto sekä kaavaluonnos sekä päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma on toimitettu kaavatoimikunnan ja edelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Liitteet: 1/ 18 Kaavaluonnos, Kaavakartta sekä merkinnät ja määräykset 1:2000 2/ 18 Kaavaselostus liitteineen 3/ 18 Kaavoituksen aloituskokouksen muistio Aluearkkitehti: Kaavatoimikunta keskustelee Rahoisten asemakaavan valmisteluaineistosta sekä kaavaluonnoksesta ja yleisötilaisuuden järjestämisestä nähtävillä-oloaikana. Kaavatoimikunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että 1) se päättää kaavoituksen vireilletulosta Ämmänhaudanmäen asemakaava-alueella kevyenliikenteen aluevarauksen osalta ja päättä kuuluttaa sen vireilletulosta. 2) se merkitsee saadun tiedoksi saapuneet lausunnot osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja hyväksyy palautteeseen laaditun palauteraportin ja päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. 3) se asettaa Rahoisten asemakaavan valmisteluaineiston ja asemakaavaluonnoksen yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi varaten näin osallisille tilaisuuden mielipiteen esittämiseen. Kaavatoimikunta keskusteli Rahoisten asemakaavan valmisteluaineistosta sekä kaavaluonnoksesta ja erityisesti esille nousi alueen liikenneturvallisuus johon tulee jatkosuunnittelussa kiinnittää erityistä huomiota. Kaavatoimikunta totesi, että yleisötilaisuus tulee järjestää nähtävilläoloaikana. Esittelijän esityksestä todettiin, että edelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi etenevään aineistoon liitteeksi 5/ 18 lisätään maanomistajan edustajan antamat kirjalliset palauteet, jotka päivätty ja sekä niihin kunnan ja kaavan laatijan laatimat vastineet jotka näin saatetaan kunnanhallituksen tiedoksi. Työneuvotteluiden muistiot sekä niiden liitteet ovat nähtävillä kunnanhallituksen kokouksessa. Edellä tekstiosassa esitettyyn perustuen, Kaavatoimikunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että 1) se päättää kaavoituksen vireille tulosta Ämmänhaudanmäen asemakaava-alueella kevyenliikenteen aluevarauksen osalta ja päättä kuuluttaa sen vireilletulosta. 2) se merkitsee saadun tiedoksi saapuneet lausunnot osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja hyväksyy palautteeseen laaditun palauteraportin ja päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. 3) se asettaa Rahoisten asemakaavan valmisteluaineiston ja asemakaavaluonnoksen yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi varaten näin osallisille tilaisuuden mielipiteen esittämiseen.

25 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus KHAL 265/ Liitteet: - 1/ 265 Kaavaluonnos, Kaavakartta sekä merkinnät ja määräykset 1:2000-2/ 265 Kaavaselostus liitteineen - 3/ 265 Kaavoituksen aloituskokouksen muistio - 4/ 265 Saapuneet lausunnot - 5/ 265 Maanomistajan edustajan antamat kirjalliset palautteet Kunnanhallitus päättää, että 1) se päättää kaavoituksen vireille tulosta Ämmänhaudanmäen asemakaava-alueella kevyenliikenteen aluevarauksen osalta ja päättää kuuluttaa sen vireille tulosta. 2) se merkitsee saadun tiedoksi saapuneet lausunnot osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja hyväksyy palautteeseen laaditun palauteraportin ja päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. 3) se asettaa Rahoisten asemakaavan valmisteluaineiston ja asemakaava-luonnoksen yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi varaten näin osallisille tilaisuuden mielipiteen esittämiseen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaavatmk 3/ Aluearkkitehti: Rahoisten asemakaavan valmisteluaineisto ja asemakaavaluonnos on ollut yleisesti nähtävillä välisen ajan Vesilahden kunnan teknisessä toimistossa sekä kunnan internetsivuilla. Nähtävilläolosta on julkaistu kuulutus kunnan internetsivuilla, kunnan ilmoitustaululla sekä Lempäälän-Vesilahden Sanomissa Asemakaavan osallisia ja viranomaistahoja on tiedotettu luonnos-vaiheen nähtävillä olosta ja mielipiteenantomahdollisuudesta kirjeitse Viranomais- ja järjestö tahoille lähetettiin tiedote ja kommenttipyyntö seuraaville: Metsäkeskus, Pirkanmaan maakuntamuseo, Pirkanmaan ELYkeskus, Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan pelastuslaitos, Telia, Eltel/Elisa, LNI /Vattefall, Pirkkalan kunnan terveydensuojeluviranomainen, Vesilahden Luonto ja Latu ry ja kunnan sivistys-, tekninen- sekä rakennus- ja ympäristö lautakunta. Hankkeesta järjestettiin yleisötilaisuus Kirkonkylän koulun auditoriossa. Yleisötilaisuudessa on esitelty kaavoituksen eteneminen ja osallistuminen, asemakaavan lähtökohdat ja luonnosvaiheen asemakaavaaineisto. Yleisöllä oli mahdollisuus saada lisätietoa kaavoituksesta sekä esittää kysymyksiä ja mielipiteitä hankkeesta. Yleisötilaisuudesta laadittu muistio on ohessa kunnanhallituksen tiedoksi. Kaavaluonnoksesta saapui lausunnot Vesilahden Luonto ja Latu ry:ltä, Pirkkalan kunnan terveydensuojeluviranomaiselta, tekniseltä lautakunnalta, rakennus- ja ympäristölautakunnalta, sivistyslautakunnalta sekä Pirkanmaan maakuntamuseolta. Pirkanmaan ELY-keskus antoi kommentin

26 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus kaavaluonnoksesta. Kaavaluonnoksesta saapui yksi mielipide. Saapuneet palautteet liitteenä tiedoksi. Kaavaselostuksen liitteenä on kaavaluonnosvaiheen palauteraportti, johon on koottu keskeiset kohdat palautteista ja kaavan laatijan vastineet sekä kaava-aineistoon tehdyt toimenpiteet. Saadun palautteen pohjalta kaava-karttaa ja aineistoa tarkistettiin ja muutettiin nähtävilläolon jälkeen kaava-selostuksen s esitetysti. Luonnosvaiheen nähtävilläolon jälkeen on maanomistajan kanssa käydyissä työneuvotteluissa käyty läpi saatua palautetta ja niistä johtuvia toimenpiteitä sekä otettu huomioon maanomistajan esittämiä tarkennuksia ja muutoksia kaava-aineistoon. Nämä muutokset on esitetty kaavaselostuksen s.16. Työneuvotteluita on järjestetty , ja , joista liitteenä muistiot. Asemakaavan sisältö on esitelty kaavaselostuksen sivulla 18. alkaen. Asemakaavassa on osoitettu 37 uutta erillispientalojen tonttia (AO) ja 15 uutta asuinpientalojentonttia (AP). Kortteleiden väliin jäävät alueet on osoitettu pääosin lähivirkistysalueiksi (VL). Korttelialueiden ulkopuolelle jäävät alueet on osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi. AO- ja AP-kortteleiden osuus koko kaava-alueesta on 41,5%, VL-alueiden osuus 13 %, M-alueiden osuus 34,5 % ja tiealueiden osuus 11,0%. Rakennusoikeutta kaava-alueella on yhteensä kem². Alueen halki pohjois-eteläsuunnassa on osoitettu kokoojatie, Suomelantie, jolta liityntäkadut erkanevat itään ja länteen. Suomelantien varteen on osoitettu jalankululle ja polkupyöräilylle varattu tie. Hovineidontien itäpäästä on osoitettu jalankululle ja polkupyöräilylle varattu tie. Tieltä on yhteys Vihniäntielle. Tonttijako kaava-alueella on ohjeellinen. AO-tonttien keskipinta-ala on m². Rakennusoikeutta kaikilla tonteilla on 250 kerrosalaneliömetriä asuin-rakennuksia varten ja 80 kerrosalaneliömetriä talousrakennuksia varten. Tonttitehokkuus on keskimäärin e=0,23 AP-tonttien keskipinta-ala on m². Rakennusoikeutta tonteilla on kerrosalaneliömetriä. Tonttitehokkuus on keskimäärin e=0,26. Kortteleiden väliin jäävät alueet muodostavat yhtenäisen virkistysalueen, joka on asemakaavassa osoitettu lähivirkistysalueeksi (VL). Virkistysalueet jatkuvat kaava-alueen rajoille saakka idässä ja lännessä niissä kohdissa, joissa olemassa olevat ulkoilupolut sijaitsevat. Lähivirkistysalueille (VL) on osoitettu ohjeelliset ulkoilureitit sekä ohjeelliset leikki- ja oleskelualueeksi varatut alueen osat. Asemakaavaan on ohjeellisella merkinnällä likimääräisesti osoitettu alueella nykyisin sijaitsevat ulkoilureitit- ja polut. Perusteena ohjeellisen ulkoilureitin merkitsemiseksi on ase-makaavan havainnollisuus ja informatiivisuus. Muut kortteleiden ulkopuolelle jäävät alueet on osoitettu maa- ja metsätalousalueiksi (M).

27 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavan toteuttamisessa tulee noudattaa alueelle laadittuja rakentamistapaohjeita. Alueen toteuttaminen edellyttää hulevesisuunnitelman laatimista alueelle. Alueella edellytetään kiinteistökohtaista hulevesisuunnitelman laatimista ja hulevesien käsittelyä. Kaavanlaatija Helena Väisänen, Arkkitehtitoimisto Helena Väisänen, on toimittanut päivätyn Rahoisten asemakaavaehdotuksen aineiston kaavatoimikunnan ja edelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Liitteet: 1/ 3 Asemakaavakartta kaavamerkintöineen ja määräyksineen 2/ 3 Asemakaavaselostus 3/ 3 Asemakaavaselostuksen liitteet 4/ 3 Luonnosvaiheen lausunnot ja mielipiteet tiedoksi 5/ 3 Muistio, yleisötilaisuus 6/ 3 Muistiot, työneuvottelut Aluearkkitehti: Kaavatoimikunta keskustelee Rahoisten asemakaavan ehdotusvaiheen aineistosta ja toteaa, ettei näe estettä kaavan nähtäville asettamiselle. Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle 1) että kunnanhallitus merkitsee tiedoksi saadun valmisteluaineiston ja luonnoksesta saapuneet mielipiteet ja lausunnot. 2) että kunnanhallitus hyväksyy saapuneeseen palautteeseen laaditun palauteraportin sekä toimenpiteet. 3) että kunnanhallitus päättää asettaa Rahoisten asemakaavaehdotuksen aineiston yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi varaten näin osallisille ja viranomaistahoille tilaisuuden muistutusten ja lausuntojen esittämiseen. Kaavatoimikunta keskusteli Rahoisten asemakaavan ehdotusvaiheen aineistosta ja totesi ettei näe estettä kaavan nähtäville asettamiselle. Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle 1) että kunnanhallitus merkitsee tiedoksi saadun valmisteluaineiston ja luonnoksesta saapuneet mielipiteet ja lausunnot. 2) että kunnanhallitus hyväksyy saapuneeseen palautteeseen laaditun palauteraportin sekä toimenpiteet. 3) että kunnanhallitus päättää asettaa Rahoisten asemakaavaehdotuksen aineiston yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi varaten näin osallisille ja viranomaistahoille tilaisuuden muistutusten ja lausuntojen esittämiseen. KHAL 72/ Liitteet: 1/ 72 Asemakaavakartta kaavamerkintöineen ja määräyksineen 2/ 72 Asemakaavaselostus 3/ 72 Asemakaavaselostuksen liitteet 4/ 72 Luonnosvaiheen lausunnot ja mielipiteet tiedoksi 5/ 72 Muistio, yleisötilaisuus 6/ 72 Muistiot, työneuvottelut

28 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kaavatoimikunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyy kaavatoimikunnan ehdotukseen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tiedoksi - kuulutus - osalliset

Vastatakauksen myöntäminen Tampereen kaupungille Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n lainojen takaamisesta

Vastatakauksen myöntäminen Tampereen kaupungille Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n lainojen takaamisesta Kaupunginhallitus 122 09.04.2018 Kaupunginvaltuusto 44 16.04.2018 Vastatakauksen myöntäminen Tampereen kaupungille Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n lainojen takaamisesta 307/02.02.00/2017 KAUPHALL

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 107

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 107 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/2019 104 Kunnanhallitus 11.3.2019 AIKA 11.3.2019 klo 18.30 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 237 Kunnanhallitus 25.06.2018 AIKA 25.6.2018 klo 19.10-19.19 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 110

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 110 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 107 Kunnanhallitus 11.3.2019 AIKA 11.3.2019 klo 18.30-19.45 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 479

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 479 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2015 476 Kunnanhallitus 23.11.2015 AIKA 23.11.2015 klo 18:20 18.30 PAIKKA Yläaste, auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 60

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 60 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 57 Kunnanvaltuusto 28.05.2018 AIKA 28.5.2018 klo 18.30-19.17 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 59

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 18 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 44

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 18 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 44 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 41 Kunnanvaltuusto 23.04.2018 AIKA 23.4.2018 klo 18.30-19.48 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 18 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 43

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 350

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 350 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 14/2017 347 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 380

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 380 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 377 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 klo 18.30-19.47 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 272 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus Aika 19.03.2018 17:00-19:40 Paikka Osuuspankin kokoustila Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. huhtikuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 12 Takauksen myöntäminen Padasjoen Asuntotalot Oy:lle / Koivutie 5:n

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Liikunta- ja nuorisolautakunta 13.02.2013 AIKA 13.2.2013 klo 18:20 21.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

Tarkoituksena on siis kertoa, miksi kaava laaditaan, miten asia etenee ja missä vaiheessa siihen voi vaikuttaa.

Tarkoituksena on siis kertoa, miksi kaava laaditaan, miten asia etenee ja missä vaiheessa siihen voi vaikuttaa. VESILAHDEN KUNTA RAHOISTEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 25.4.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä mm. seuraavasti:

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ympäristölautakunta Aika 19.12.2018 16:00-17:37 Paikka Sivistystoimen pommisuoja Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 1 NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aloite Asemakaava laaditaan yksityisen anomuksesta. Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu 287 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 367

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu 287 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 367 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 364 Kunnanhallitus 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 18.00-14.11.2017 klo 00.04 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 287 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/ Otsikko Sivu 253 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 343

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/ Otsikko Sivu 253 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 343 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2017 340 Kunnanhallitus 09.10.2017 AIKA 9.10.2017 klo 18.30-21.58 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 253 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE KIINTEISTÖÄ KALLIOMÄKI 635-432-3-108 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 02.10.2015 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 13/ Otsikko Sivu 253 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 313

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 13/ Otsikko Sivu 253 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 313 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 13/2017 310 Kunnanhallitus 09.10.2017 AIKA 9.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 253 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 17.6.2014 kello 18.00 18.50 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 15 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 22.1.2018 Anttilankuja Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

ETUSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA

ETUSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA ETUSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE KIINTEISTÖÄ YRJÖLÄ 635-419-14-3/1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.11.2016 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 23.4.2018 Asianro 344/02.05.06/2018 409 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS Asemakaavan muutos koskien Karvian keskustan kortteleita 82 ja 83 sekä M aluetta. Tilat 230-405-8-76, 8-180, 8-179, 8-220 11.11.2013 Pohjois-Satakunnan

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 PARINPELLON ASEMAKAAVA-ALUEEN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kirkonseudun (19) kunnanosa, tiloja 1:47, 2:13, 3:1 ja 3:11 koskeva asemakaava. Kaava-alueen rajaus on merkitty kartalle

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.10.2016 Näkymä kiinteistön Hiukanmäki peltoalueelle. OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS)

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. Kaavoitushanke on mukana Lempäälän kunnan kaavoitusohjelmassa 2013.

1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. Kaavoitushanke on mukana Lempäälän kunnan kaavoitusohjelmassa 2013. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Sääksjärven asemakaava, Kurrenkujan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.4.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 HÄMEENKYRÖN KUNTA KORTTELIEN 65, 66 JA 68 ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireilletulo: 30.3.2009 versio: 15.8.2011 HÄMEENKYRÖN KUNTA 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot