KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ALHONNIITUN VU-ALUEELLA. Kirkonkylä, Alhonniittu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ALHONNIITUN VU-ALUEELLA. Kirkonkylä, Alhonniittu"

Transkriptio

1 Kaavatunnus 1/ Asianumero 867/ /2014 KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ALHONNIITUN VU-ALUEELLA. Kirkonkylä, Alhonniittu Asemakaavan muutos koskee urheilu- ja virkistyspalveluiden aluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 2604 tontit 4 ja 5, korttelin 2608 tontti 1 sekä yleinen pysäköintialue ja virkistysaluetta. Asemakaavan muutoksen selostus koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Liitteet: - kaavoitettava alue - tilastolomake - asemakaavakartta ja määräykset - osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vireille tulosta on ilmoitettu Nurmijärven Uutisissa Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus ja tekninen suunnittelu PL Nurmijärvi Kaavasuunnittelija Janne Oittinen Puh etunimi.sukunimi@nurmijarvi.fi

2 2/24 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT TUNNISTETIEDOT KAAVA-ALUEEN SIJAINTI KAAVAN TARKOITUS TIIVISTELMÄ KAAVAPROSESSIN VAIHEET ASEMAKAAVAN SISÄLTÖ KAAVOITUKSEN LÄHTÖKOHDAT SELVITYS SUUNNITTELUALUEESTA ALUEEN YLEISKUVAUS LUONTO JA MAISEMA RAKENNETTU YMPÄRISTÖ MAANOMISTUS SUUNNITTELUTILANNE VALTAKUNNALLISET ALUEIDENKÄYTTÖTAVOITTEET MAAKUNTAKAAVA YLEISKAAVA ASEMAKAAVA ALUETTA JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖÄ KOSKEVAT SUUNNITELMAT, PÄÄTÖKSET JA SELVITYKSET KAAVOITUKSEN VAIHEET ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN TARVE SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ OSALLISET SUUNNITTELU JA VUOROVAIKUTUS PÄÄTÖKSENTEKO ASEMAKAAVAN TAVOITTEET ASEMAKAAVAN SUHDE VALTAKUNNALLISIIN ALUEIDENKÄYTTÖTAVOITTEISIIN JA MAAKUNTAKAAVAAN ASEMAKAAVARATKAISUN VAIHTOEHDOT JA NIIDEN VAIKUTUKSET AIKAISEMPI KAAVARATKAISU ALUSTAVAT KAAVARATKAISUT ASEMAKAAVARATKAISUN VALINTA JA PERUSTEET YLEISKAAVAN SISÄLTÖVAATIMUKSET ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS KAAVAN RAKENNE MITOITUS YMPÄRISTÖN LAATUA KOSKEVIEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN ALUEVARAUKSET KORTTELIALUEET MUUT ALUEET ASEMAKAAVAN VAIKUTUKSET VAIKUTUKSET RAKENNETTUUN YMPÄRISTÖÖN VAIKUTUKSET LUONTOON JA LUONNONYMPÄRISTÖÖN YMPÄRISTÖN HÄIRIÖTEKIJÄT NIMISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...24

3 3/24 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Asemakaavan muutos Alhonniitun VUalueella Kaavatunnus: Kaava-alue: Kaavan laatija: Yhteystiedot: Asemakaavan muutos koskee Kirkonkylän Alhonniitun urheilu- ja virkistyspalveluiden aluetta. kaavasuunnittelija Janne Oittinen Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala, Asemakaavoitus PL Nurmijärvi Vireilletulopäivä: Luonnos nähtävillä: Luonnos nähtävillä uudelleen: Ehdotus nähtävillä: Ehdotus nähtävillä uudelleen: XX.XX.-XX.XX.201X Hyväksymispäivä: XX.XX.201X 1.2 Kaava-alueen sijainti Asemakaavan muutos koskee Kirkonkylän Alhonniitun aluetta. Suunnittelualue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Kirkonkylän keskustan luoteispuolella, Rajamäentie varressa. Suunnittelualueen pinta-ala on n. 3,5 hehtaaria. 1.3 Kaavan tarkoitus 2 Tiivistelmä Alueen asemakaavaa muutetaan vastaamaan teollisuustonttien kysyntää. Asemakaavan muutoksella on tarkoitus myös osoittaa läheisen ulkoilualueen käyttäjille pysäköintialue. 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Asemakaavan muutos tuli vireille Nurmijärven kunnan aloitteesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma annettiin tiedoksi asemakaavoitusja rakennuslautakunnalle ja se oli nähtävillä kunnanvirastossa ja asemakaavoituksen internetsivuilla alkaen. Vireilletulon yhteydessä hyväksyttiin kaavaluonnos ja se pidettiin nähtävillä Asemakaavan muutosluonnoksesta ei saatu nähtävilläoloaikana kirjallisia lausuntoja tai mielipiteitä. Kaavaehdotus käsiteltiin ensimmäisen kerran asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa Kaavaehdotus oli nähtävillä Siitä ei saatu lausuntoja tai muis-

4 4/24 tutuksia. Loppukeväästä 2016 asemakaavan sisältöä muutettiin merkittävästi, jolloin OASia on päivitetty ja kaavaluonnos asetettaan uudelleen nähtäville. Päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma, asemakaavaluonnos ja asemakaavaselostusluonnos hyväksyttiin asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa sekä kunnanhallituksessa ja ne asetettiin nähtäville Asemakaavan muutosluonnoksesta saatiin yksi suullinen mielipide (18.10.) ja kolme lausuntoa. Asemakaavan muutoksen hyväksyy kunnanvaltuusto. Asemakaavan muutos on tehty Nurmijärven kunnan omana työnä. 2.2 Asemakaavan sisältö Asemakaavan muutoksella urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta muutetaan osittain teollisuusrakennusten korttelialueeksi, osoitetaan muuntamolle oma tontti ja loput kaava-alueesta muutetaan virkistysalueeksi. Kaavamuutoksella mahdollistetaan lisärakentaminen alueella. Osa alueesta osoitetaan yleiseksi pysäköintialueeksi. 3 Kaavoituksen lähtökohdat 3.1 Selvitys suunnittelualueesta Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Kirkonkylän keskustan luoteispuolella, Rajamäentie varressa. Suunnittelualue kuuluu Alhonniitun kaava-alueeseen. Kaava-alueen länsipuolella kulkee Rajamäentie. Suunnittelualueen pohjoispuolella kulkee Mutaanmäentie ja itäpuolella Alhonniituntie. Suunnittelualueen luoteiskulmassa sijaitsee muuntamo. Alueen lähiympäristössä on teollisuuskortteleita, virkistysaluetta ja hajaasutusta sekä peltoja. Alueen luonteispuolella on luokan II lepakkoalue Luonto ja maisema Kaavamuutosalueella ei ole erityisiä luontoarvoja. Vuonna 2005 tehdyssä Kirkonkylän luonto ja maisema -selvityksessä alue on luokiteltu jonkin verran muutoksia sietäväksi alueeksi. Kyseisessä selvityksessä on myös esitetty virkistysreittiä, joka yhdistää kirkonkylän ja Mutaanmäen virkistysalueen (kuva 1).

5 5/24 Kuva 1. Kirkonkylän luonto ja maisema -selvityksen esittämä yhteystarve. Suunnittelualueen maaperä on hiesua (kuva 2). Kuva 2. Ote maaperäkartasta. Kartalla rajattuna suunnittelualue.

6 6/24 Muutosalue on osittain avointa peltomaata ja pensoittunutta käyttämätöntä niittymaata sekä alueella sijaitsevan päiväkotirakennuksen piha-aluetta (kuva 3). Kuva 3. Suunnittelualue koillisesta katsottuna. Kaavamuutosalueella korkeus laskee pohjoisosan korkeudesta + 63 m (N2000) eteläosan korkeuteen +56 m (N2000). Kaava-alueen pituus on noin 360 metriä, joten korkeuserot eivät ole jyrkkiä. Kaavamuutosalueella sijaitseva entinen päiväkoti sijaitsee korkeuskäyrien +60 m ja + 59 m (N2000) välillä. (kuva 4) Kuva 4. Maanpinnan korkeuserot korostettuna väreillä.

7 7/24 Suunnittelualueen luoteispuolella on luokan II lepakkoalue (kuva 5 alue 6), jolla on havaittu pohjanlepakkoja ja viiksisiippoja (Lepakkoselvitys Nurmijärven Kirkonkylän osayleiskaavaan laadintaa varten, BatHouse 2013). Luokka II tarkoittaa tärkeää ruokailualuetta ja siirtymäreittiä. Selvityksessä kyseisellä alueella sijaitsee erittäin merkittävä pohjanlepakoiden lentoreitti ja alue on koko selvityksen tärkeimpiä alueita. Kuva 5. Suunnittelualueen luoteispuolella sijaitsee luokan II lepakkoalue. (Kuva: BatHouse 2013) Rakennettu ympäristö Alueella sijaitsee vuonna 1987 valmistunut rakennus (kuva 6), joka alun perin on tehty hiihtomajaksi ja liikuntapaikkojen hoitajien tukikohdaksi. Sittemmin tilat on muutettu päiväkotikäyttöön. Päiväkotitoiminta rakennuksessa loppui vuonna 2014 ja tällä hetkellä rakennuksella ei ole varsinaista käyttöä. Alueen pysäköintialue palvelee myös ulkoilualueen käyttäjiä ja huoltoa. Kuva 6. Vuonna 1987 valmistunut hiihtomaja.

8 8/24 Suunnittelualueen pohjoisosassa sijaitsee Nurmijärven Sähkön muuntamo. Muuntamolle kulkee suunnittelualueen länsireunassa 20 kv syöttökaapeli (kuva 7). Suunnittelualueen läpi kulkee Elisan kaapeli, joka ei sijaitse suunniteltujen tonttien kohdalla. Suunnittelualueen välittömässä läheisyydessä on valmis kunnallistekniikka. Kuva 7. Kaava-alueen länsireunassa kulkee 20 kv syöttökaapeli muuntamolle Maanomistus Suunnittelualue on Nurmijärven kunnan omistuksessa. 3.2 Suunnittelutilanne Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtioneuvosto on päättänyt valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista (VAT) vuonna 2000 ja niitä on tarkistettu vuonna Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat tällä hetkellä uudistettavana ja uudet tavoitteet on tarkoitus saada valtioneuvoston päätettäväksi keväällä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet käsittelevät seuraavia kokonaisuuksia: 1. Toimiva aluerakenne 2. Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu 3. Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat 4. Toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto 5. Helsingin seudun erityiskysymykset 6. Luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet Maakuntakaava Hyväksytyissä maakuntakaavoissa suunnittelualue sijaitsee taajamatoimintojen alueen ja viheralueen rajalla (kuva 8). Suunnittelualueen eteläpuolella kulkee 110 kv voimalinja ja suunnittelualueen länsipuolella kulkee yhdystie.

9 9/24 Suunnittelualueen itäpuolelle on merkitty viheryhteystarve, ulkoilureitti ja pohjavesialue. Kuva 8. Ote Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaavasta, epävirallinen yhdistelmäkartta, 2014 ( ). Punainen nuoli osoittaa suunnittelualueen likimääräisen sijainnin. Maakuntahallitus hyväksyi Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavan ehdotuksen kokonaisuudessaan lokakuussa Ehdotus oli nähtävillä , jolloin siitä oli mahdollista tehdä muistutus. Kaavaehdotus viimeistellään maakuntavaltuuston hyväksyttäväksi vuoden 2017 aikana. Neljäs vaihemaakuntakaava käsittelee seuraavia teemoja: elinkeinot ja innovaatiotoiminta, logistiikka, tuulivoima, viherrakenne ja kulttuuriympäristöt. Neljäs maakuntakaava aiheuttaa muutoksia suunnittelualueen pohjoispuolelle (kuva 9). Kuva 9. Ote Uudenmaan neljännen maakuntakaavan epävirallisesta yhdistelmäkartasta ( ). Punainen nuoli osoittaa suunnittelualueen likimääräisen sijainnin.

10 10/24 Neljäs maakuntakaava kumoaa suunnittelualueen pohjoispuolelta seuraavan merkinnän: Virkistysalue (Uudenmaan maakuntakaava) Uudenmaan kokonaismaakuntakaavan laadinta on käynnistynyt vuoden 2016 aikana. Uusi koko Uudellemaalle laadittava maakuntakaavasta käytetään nimeä Uusimaa-kaava Nimensä mukaisesti sen aikatähtäin on vuodessa Uusimaa-kaava 2050 on kaksiportainen, eli se koostuu yleispiirteisestä pitkän aikavälin rakennekaavasta sekä tarkentavista seutukohtaisista vaihemaakuntakaavoista. Uusimaa-kaavan sisältö ja tavoitteet kirjataan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan, joka valmistuu alkuvuodesta Yleiskaava Suunnittelualueella ei ole voimassa oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Koko kunnan yleiskaavassa (hyväksytty kunnanvaltuustossa v. 1989) alue on urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta (VU). Yleiskaava on vanhentunut, joten suunnittelussa on otettu huomioon maankäyttö- ja rakennuslain 39 :ssä säädetyt yleiskaavan sisältövaatimukset. Rajamäen osayleiskaavan valmistelu on tarkoitus aloittaa lähivuosina. Toistaiseksi Maankäytön kehityskuva 2040 (kv 2011) korvaa sisällöltään koko kunnan yleiskaavan strategisena yleiskaavallisena linjauksena ja ohjaa osayleiskaavojen laatimista mm. mitoitustavoitteiden osalta. Maankäytön kehityskuvassa 2040 alue sijoittuu työpaikka-alueelle. Jos asemakaava laaditaan alueelle, jolla ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa, on maankäyttö- ja rakennuslain 54 :n mukaan asemakaavaa laadittaessa soveltuvin osin otettava huomioon myös mitä yleiskaavan sisältövaatimuksista säädetään. Asemakaavoituksen yhteydessä voidaan siis tehdä suunnittelualuetta koskevia yleiskaavatasoisia valintoja. Tuleva osayleiskaavaehdotus tulee tällöin puolestaan noudattamaan asemakaavaa. Kirkonkylän taajaman ja sitä ympäröivän alueen osayleiskaavatyöt ovat käynnistyneet Kaavan valmistelua ja vuorovaikutusta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä alustava kaava-alueen rajaus on nähtävänä alkaen kunnan kotisivuilla. Kirkonkylän osayleiskaavan tarkoitus on ratkaista alueen maankäytölliset suuntaviivat. Asemakaavan muutosalue kuuluu osayleiskaavan alustavaan rajausalueeseen Asemakaava Suunnittelualueella (kuva 10) on voimassa asemakaava 2-235, joka on hyväksytty Alueen asemakaavamerkintä on VU, urheilu- ja virkistyspalvelualue. Voimassa olevassa asemakaavassa VU-alueelle ei ole osoitettu rakennusoikeutta.

11 11/24 Kuva 10. Ote ajantasakaavasta 3.3 Aluetta ja sen lähiympäristöä koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta päätti asemakaavan muutoksen vireilletulosta Nurmijärven kunnan maankäytön kehityskuvassa 2040 alue on merkitty työpaikka-alueeksi (kuva 11). Kuva 11. Ote Nurmijärven maankäytön kehityskuva Alueella tai sen läheisyydessä on tehty seuraavat asemakaavan muutokseen liittyvät selvitykset ja suunnitelmat: Kirkonkylän selvitysalueen luontoselvitys, Enviro Oy, 2013 Kirkonkylän osayleiskaava-alueen lapakkokartoitus, BatHouse, 2013 Kirkonkylän luonto ja maisema, 2005 Nurmijärven osayleiskaava, 1989 Kirkonkylän-Rajamäen liikenneverkkoselvitys, Strafika, 2014

12 12/24 Rakennusjärjestys Rakennusjärjestys on tullut voimaan Kaavoituksen vaiheet 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavaa muutetaan Nurmijärven kunnan aloitteesta. Alun perin kaavan tarpeena oli päiväkotitoiminnan loppumisen jälkeen alueella olevan rakennuksen kehittäminen ja varautuminen mahdollisiin lisärakentamistarpeisiin alueella. Suunnittelun tarpeet muuttuivat prosessin aikana ja kaavan uusi tarkoitus on vastata teollisuustonttien kysyntään. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Suunnitteluprosessi käynnistyi asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan päätettyä ( 139) kaavan vireille tulosta. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat alueen maanomistajat sekä ne, joiden työntekoon tai muihin oloihin asemakaavan muutos saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia ovat mm: alueen ja lähialueiden asukkaat, maanomistajat ja yhdistykset Nurmijärven kunnan hallinto mm. Ympäristötoimiala ja luottamuselimet (asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta, kunnanhallitus, kunnanvaltuusto) yritykset: alueella toimivat yritykset, Nurmijärven Sähkö Oy, Nurmijärven Vesi, TeliaSonera Oyj, Elisa Oyj muut viranomaiset: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY), Uudenmaan liitto, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus Suunnittelu ja vuorovaikutus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma annettiin tiedoksi asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnalle ja se oli nähtävillä kunnanvirastossa ja asemakaavoituksen internetsivuilla alkaen. Vireilletulosta ilmoitettiin Nurmijärven Uutisissa ja kunnan ilmoitustaululla julkaistulla kuulutuksella Osallisille lähetettiin kirje, jossa ilmoitettiin kaavamuutoksen vireilletulosta ja kaavaluonnoksen nähtävilläolosta. Kaavaluonnos Luonnosvaiheessa asemakaavan luonnos esitellään alustavasti mm. alueen käyttötarkoitus ja rakentamisen määrä sekä laatu. Asemakaavan luonnos käsitellään asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa, minkä jälkeen se on nähtävillä 21 vrk:n ajan. Tänä aikana asemakaavan luonnoksesta ja muusta aineistosta voi esittää mielipiteitä kirjallisesti. Kaavaluonnoksesta pyydetään kirjalliset lausunnot viranomaistahoilta. Asemakaavan muutosluonnos käsiteltiin ensimmäisen kerran asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa, minkä jälkeen se oli alustavasti nähtävillä Asemakaavan muutosluonnoksesta ei saatu nähtävilläoloaikana kirjallisia lausuntoja tai mielipiteitä.

13 13/24 Uudistettu asemakaavan muutosluonnos käsiteltiin asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa ja kunnanhallituksessa , minkä jälkeen asemakaavan muutosluonnos asetettiin alustavasti nähtäville Asemakaavan muutosluonnoksesta saatiin nähtävilläoloaikana yksi suullinen mielipide (18.10.) ja kolme lausuntoa. Lausunnot saatiin Uudenmaan ELY-keskukselta, Nurmijärven kunnan sivistystoimialalta ja Nurmijärven kunnan liikuntalautakunnalta. Maanomistaja kertoi läheisen Mutaanmäen ulkoilualueen pysäköintiongelmista. Hän halusi huomauttaa, että pysäköinti on nykyään sekavaa ja aiheuttaa lähialueen asukkaille ongelmia. Maanomistaja kertoi, että aikaisemmin entisen päiväkodin pihalla on ollut pysäköintikyltti ja ihmiset jättivät siihen autot. Nykyään kyltit on poistettu. Maanomistaja ehdotti, että voisiko kaavaluonnoksessa esitetyn pysäköintialuevarauksen siirtää entisen päiväkodin pysäköintialueelle. Ehdotetussa sijainnissa olisi valmiiksi pysäköintitilaa ja siitä on helppo yhteys ulkoilualueelle mm. hiihtoladuille. Maanomistaja myös huomautti, että asemakaavaluonnoksessa esitetyn pysäköintialueen kohdalla on ollut joskus latuja. Asemakaavoituksen vastine: Asemakaavoitus tutki yhdessä muiden suunnittelualojen kanssa asiaa. Pysäköintialue on järkevämpää sijoittaa entisen päiväkodin pihalle. Asemakaavaa muutetaan ehdotusvaihetta varten siten, että LP-aluevaraus osoitetaan entisen päiväkodin pysäköintialueen kohdalle. Lausunnossaan Uudenmaan ELY-keskus toteaa, että Uudenmaan ELYkeskuksella ei ole huomautettavaa nyt lausunnolla olevasta asemakaavan luonnoksesta. Nurmijärven kunnan sivistystoimiala lausui seuraavaa: Asemakaavaluonnos tulisi ulottaa myös Mutaanmäentien ja Rajamäentien väliselle, virkistysalueen vieressä olevalle alueelle, jotta näiden teiden välinen risteysalue saataisiin liikenneympäristön ja turvallisuuden piiriin paremmin. Sillä olisi suuri merkitys mm. koulumatkojen turvallisuudelle. Asemakaavoituksen vastine: Asemakaavoitus ja kunnallistekniikan suunnittelu tutkivat lausuntoa yhdessä. Asemakaava-aluetta ei ole tarkoituksenmukaista koskemaan Mutaanmäen ja Rajamäentien risteysaluetta. Mutaanmäentien ja Rajamäentien turvallisuutta parannetaan Kirkonkylän ja Rajamäen välisen kevyen liikenteen väylän rakentamisen yhteydessä. Suunnitelmissa (kuva 12) Rajamäentien ja Mutaanmäentien liittymä eroaa huomattavasti nykyisestä ratkaisusta.

14 14/24 Kuva 12. Ote Kirkonkylän ja Rajamäen välisestä kevyenliikenteen väylän suunnitelmasta. Otteessa näkyy uusi Rajamäentien ja Mutaanmäentien liittymä. Nurmijärven kunnan liikuntalautakunnan lausunto käsitteli mm. suunnittelualueen latuja, viheralueen kilpailukäyttöä ja pysäköintialueen kokoa. Entisen päiväkodin viereinen oleva peltoalue on toiminut tarvittaessa kilpailukeskuksena. Hiihtokilpailuja alueella ei ole järjestetty moneen vuoteen, mutta pellolle on ajettu tasainen koiralatu riippuen lumiolosuhteista. Lausunnossa todetaan myös, että aluetta voidaan jatkossa käyttää suurempien kilpailujen järjestyspaikkana. Lisäksi lausunnossa huomautetaan, että pysäköintipaikka olisi rakennettava tarpeeksi suurena, jotta alueen ulkoilumahdollisuudet ovat edelleen kuntalaisten käytettävissä. Asemakaavoituksen vastine: Asemakaavoitusyksikkö on tutkinut lausuntoa. Jo aikaisemmin saadun suullisen mielipiteen perusteella asemakaavassa osoitettu pysäköintialuevaraus (LP-alue) osoitetaan entisen päiväkodin pysäköintialueelle. Ei ole tarkoituksenmukaista pienentää ulkoiluun ja kilpailuun soveltuvan alueen pinta-alaa ja toimivuutta. Pysäköintialuevarausta on myös suurennettu verrattaessa asemakaavaluonnokseen. Kaavaehdotus Luonnoksesta saadun palautteen perusteella laadittiin asemakaavanmuutosehdotus, joka käsitellään asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa sekä kunnanhallituksessa. Kaavaehdotus asetetaan nähtäville 30 vrk:n ajaksi, jolloin osalliset voivat esittää mielipiteensä laatimalla kirjallisen muistutuksen. Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta sekä kunnanhallitus käsittelevät asemakaavaehdotuksesta saadut muistutukset, lausunnot ja asemakaavayksikön laatimat vastineet sekä niiden pohjalta kaavaehdotukseen tehdyt muutokset. Jos muutokset ovat olennaisia, ehdotus käsitellään uudestaan lautakunnassa sekä asetetaan uudestaan nähtäville 30 vrk:n ajaksi. Kaavaehdotus käsiteltiin ensimmäisen kerran asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnassa Asemakaavan muutosehdotus oli julkisesti nähtävillä Siitä ei saatu lausuntoja tai muistutuksia. Kaavan hyväksyminen

15 15/24 Kunnanvaltuusto päättää asemakaavamuutoksen hyväksymisestä. Kaavan aikaisemmat vaiheet Asemakaavan laadinnan aikana suunnittelutarve muuttui. Asemakaava oli keväällä 2015 ehdotusvaiheessa. Asemakaavan muutosluonnos oli nähtävillä välisen ajan ja muutosehdotusta pidettiin nähtävillä välisen ajan. Loppukeväästä 2016 asemakaavan sisältöä muutettiin merkittävästi, jolloin OASia on päivitetty ja kaavaluonnos asetettaan uudelleen nähtäville Päätöksenteko Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ( 139) päätti ilmoittaa asemakaavanmuutoksen vireille tulleeksi ja hyväksyä asemakaavan muutosluonnoksen sekä asettaa suunnitteluaineiston MRA 30 :n mukaisessa tarkoituksessa nähtäville 21 päivän ajaksi Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ( 12) päätti hyväksyä asemakaavan muutosehdotuksen ja asettaa suunnitteluaineiston MRA 27 :n mukaisessa tarkoituksessa nähtäville 30 päivän ajaksi Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ( 66) päätti esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyy päivitetyn asemakaavan muutosluonnoksen sekä asettaa suunnitteluaineiston MRA 30 :n mukaisessa tarkoituksessa nähtäville 21 päivän ajaksi Kunnanhallitus ( 212) päätti hyväksyä asemakaavan muutosluonnoksen ja suorittaa MRA 30 :n mukaisen kuulemisen. xx.xx.201x Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ( XX) päätti esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyy asemakaavan muutosehdotuksen ja asettaa suunnitteluaineiston MRA 27 :n mukaisessa tarkoituksessa nähtäville 30 päivän ajaksi. xx.xx.201x Kunnanhallitus ( XX) päätti hyväksyä asemakaavan muutosehdotuksen ja asettaa sen nähtäville MRA 27 :n mukaisesti 30 päivän ajaksi. xx.xx.201x Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ( XX) päätti esittää asemakaavan muutoksen kunnanhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi. xx.xx.201x Kunnanhallitus ( XX) päätti esittää asemakaavan muutoksen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. xx.xx.201x Kunnanvaltuusto ( XX) päätti hyväksyä asemakaavan muutoksen. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Asemakaavan tavoitteet olivat alun perin erilaiset. Kaavamuutoksen tavoitteena oli mahdollistaa alueella ennestään olevan rakennuksen kehittäminen kunnan toimintojen tarpeisiin ja mahdollistaa uudisrakentaminen alueelle. Ulkoilualueen käyttäjien ja huoltoliikenteen pysäköintitarpeet tuli ottaa huomioon suunnittelussa. Prosessin aikana syntyneisiin tavoitteisiin kuului sähkölaitoksen muuntamolle haettu sijoituslupa alueen pohjoisosaan, jonka paikka tuli merkitä kaavakarttaan. Keväällä 2016 asemakaavan tarve muuttui ja kaavan tavoitteet muuttuivat. Keväällä 2016 asemakaavan tavoitteeksi tuli muodostaa olemassa olevien

16 16/24 tonttien jatkoksi muutama pienempi tontti, tarjonnan monipuolistamiseksi. Alkuperäisistä tavoitteista, ulkoilualueen käyttäjien ja huoltoliikenteen pysäköintitarpeet sekä muuntamon merkintä karttaan, ovat ajankohtaisia tavoitteita. Suunnittelutilanne asettaa tavoitteita asemakaavalle. Koska asemakaavoitettavalla alueella ei ole lainvoimaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, asemakaavan selostuksessa on lisäksi esitettävä selvitys kaavan suhteesta valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin ja maakuntakaavaan Asemakaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin ja maakuntakaavaan Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö- ja rakennuslain mukaista alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää. Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävänä on mm. varmistaa valtakunnallisesti merkittävien seikkojen huomioon ottaminen maakuntien ja kuntien kaavoituksessa sekä valtion viranomaisten toiminnassa. Lisäksi ne auttavat saavuttamaan maankäyttö- ja rakennuslain sekä alueidenkäytön suunnittelun tavoitteet, joista tärkeimmät ovat hyvä elinympäristö ja kestävä kehitys. Valtakunnalliset alueiden käyttötavoitteet toteutuvat asemakaavan muutoksessa. Seuraavassa on esitetty arvio valtioneuvoston päättämistä valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista (VAT) vuodelta 2000 (tarkistettu vuonna 2008) huomioon ottamisesta tässä kaavahankkeessa. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet: 1) Toimiva aluerakenne 2) Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu 3) Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat 4) Toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto 5) Helsingin seudun erityiskysymykset 6) Luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet. Kyseessä on voimassa olevan asemakaavan muuttaminen. Koska alueella ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa, on alueen asemakaavoitus perustunut maakuntakaavaan, kunnan maankäytön kehityskuvaan 2040 ja Kirkonkylän osayleiskaavan yhteydessä tehtyihin selvityksiin. Toimiva aluerakenne Asemakaavamuutoksella lisätään olemassa olevan teollisuusalueen välittömään läheisyyteen lisää teollisuustontteja. Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Asemakaavan muutoksella hyödynnetään jo olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta. Asemakaavan muutoksella myös mahdollistetaan läheisen ulkoilualueen parempi hyötykäyttö. Suunnittelualue on lähellä Kirkonkylää ja sinne on mahdollista päästä lähivuosina uutta Kirkonkylän ja Rajamäen välille rakennettavan kevyenliikenteen väylää pitkin. Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat Asemakaavan muutosalueella ei ole todettuja rakennussuojelukohteita tai säilytettäviä miljöitä. Alueella ei ole myöskään todettu olevan luonnon kannalta arvokkaita ja herkkiä alueita. Alue ei myöskään ole pohjavesialueella. Asemakaavan muutos parantaa läheisen ulkoilualueen käyttöä ja teollisuusalueiden ulkopuoliset alueet ovat kaavassa määrätty virkistysalueiksi.

17 17/24 Asemakaavan tontit ovat määräyksellä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialue (TY). Tällä määräyksellä pyritään parantamaan läheisen ulkoilualueen sekä lepakkoalueen rauhallisuutta. Toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto Kaava-alue sijaitsee olemassa olevien liikenneväylien läheisyydessä. Lisäämällä jo olemassa olevan teollisuusalueen läheisyyteen lisää samantapaista toimintaa, vähennetään tarvetta sijoittaa teollisuustoimintaa uusille alueille. Helsingin seudun erityiskysymykset Asemakaava tukee Helsingin seudun kehittymistä kansainvälisesti kilpailukykyisenä valtakunnallisena pääkeskuksena. Asemakaava luo edellytyksiä monipuoliselle työpaikkarakentamiselle. Luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet Tämä kohta valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista koskee vain rannikkoalueen, Lapin tunturialueiden ja Vuoksen vesistöalueen säilymistä luontoja kulttuuriarvojen kannalta erityisen merkittävinä aluekokonaisuuksina. Kaava-alue ei sijaitse millään näistä alueista. Maakuntakaava Hyväksytyissä maakuntakaavoissa suunnittelualue sijaitsee taajamatoimintojen alueen ja viheralueen rajalla. Suunnittelualueen eteläpuolella kulkee 110 kv voimalinja ja suunnittelualueen länsipuolella kulkee yhdystie. Suunnittelualueen itäpuolelle on merkitty viheryhteystarve, ulkoilureitti ja pohjavesialue. Kohdassa on nähtävissä voimassa olevien maakuntakaavojen epävirallinen yhdistelmäkartta. Asemakaava on voimassa olevien maakuntakaavojen mukainen. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Aikaisempi kaavaratkaisu Asemakaava oli keväällä 2015 ehdotusvaiheessa ja se oli nähtävillä (kuva 13). Silloisen kaavan tarkoitus oli mahdollistaa uudisrakentaminen alueen pohjoisosaan. VU-alueesta muodostui Y-tontti. Rakennusoikeus määriteltiin tehokkuusluvulla e=0.30 ja suurin sallittu kerrosluku oli II. Tällä ratkaisulla Y-tontin rakennusoikeus olisi ollut 7343 k-m 2. Läheisen ulkoilualueen käyttäjiä varten varattiin Y-tontista erillinen pysäköintialue LP-merkinnällä. LPalueelle sijaitsi myös Nurmijärven Sähkön pyynnöstä rakennusala, jonne saa sijoittaa muuntamon. Loppuosa kaava-alueesta olisi ollut virkistysaluetta.

18 18/24 Kuva 13. Kevään 2015 ehdotusvaiheen asemakaava Alustavat kaavaratkaisut Keväällä 2016 ruvettiin tutkimaan kaavan muuttamista. Koska suurelle Y- tontille ei ollut enää tarvetta, koettiin järkevämmäksi lisätä jo olemassa olevien teollisuustonttien viereen muutama teollisuustontti lisää. Tarkoituksena oli että tulevat teollisuustontit olisivat pienempiä kuin nykyiset alueella sijaitsevat tontit. Kaksi luonnosta laadittiin (kuva 14). Luonnoksessa 1 tontteja tulisi kaksi joiden pinta olisi noin 4100 m 2 ja niissä olisi rakennusoikeutta noin 1600 k-m 2 (e=0.40). Tässä ratkaisussa tontit liittyvät suoraan Alhonniituntiehen. Luonnoksessa 2 olisi neljä tonttia jotka olisivat huomattavasti pienempiä kuin luonnoksen 1. Tonttien koko vaihtelisi välillä m 2 ja niissä olisi rakennusoikeutta noin k-m 2 (e=0,40). Tämä ratkaisu vaatisi lyhyen kadun rakentamista.

19 19/24 Kuva 14. Vaihtoehdot kaavalle. Vasemmalla luonnos 1 ja oikealla luonnos Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Luonnos 2 mahdollistaisi useamman yrityksen saamisen alueelle, mutta tontit olisivat huomattavasti pienempiä. Luonnos 2 myös aiheuttaisi lisäkustannuksia kunnalle, koska kunta joutuisi rakentamaan kadun tontteja varten. Luonnoksen 2 tontit ovat myös kooltaan sen verran pieniä, ettei kuormaauto välttämättä mahdu kääntymään niiden pihalla. Näiden syiden takia päädyttiin luonnokseen 1. Luonnoksen 1 tontit ovat myös kooltaan paremmin alueen toimintaan sopivia. Asemakaavaratkaisussa käytetään samaa tehokkuuslukua e=0.40 ja suurinta sallittua kerroslukua II kuin muissakin Alhonniitun teollisuustonteissa. Tonttien koko muodostui pienemmäksi kuin viereisten alueiden, koska näin voidaan alueen tonttitarjontaa monipuolistaa. Tonttien reunoille jätettiin istutettavat alueet ja istutettavat puurivit, jotta alue jatkaisi olemassa olevien tonttien kaupunkikuvaa. Lisäksi luoteispuolella oleva lepakkoalue on huomioitu ratkaisussa siten, että rakentamisen (teollisuustontit) ja lepakkoalueen väliin on jätetty virkistysaluetta. Virkistysalueelle on mahdollista sijoittaa myös virkistysreitti Mutaanmäen ulkoilualueen ja Kirkonkylän välille. Muutosluonnoksessa (kuva 15) asemakaavan pohjoisosaan jätettiin LP-alue ulkoilualueen käyttäjille ja samalle alueella oli rakennusala jolle sai sijoittaa muuntamon.

20 20/24 Kuva 15. Asemakaavan muutosluonnos syksyllä Asemakaavan muutosluonnoksesta saatiin suullinen mielipide, jossa lähialueen maanomistaja ehdotti LP-alueen siirtämistä. Perusteluina oli mm. hiihtolatujen sijainti, valaistun reitin sijainti ja nykyiset pysäköintiongelmat alueella. Saatu mielipide käsiteltiin asemakaavoitusyksikössä ja päädyttiin siirtämään LP-alue ehdotusta varten uuteen sijaintiin, jota mielipiteen jättäjä oli ehdottanut. Muutosluonnoksesta saatiin myös Nurmijärven kunnan liikuntalautakunnalta lausunto, jossa lausuttiin mm. pysäköintialueen koosta. Asemakaavaehdotusta varten LP-alue siirrettiin entisen päiväkodin pysäköintialueelle ja sen kokoa suurennettiin Yleiskaavan sisältövaatimukset Kaava-alueella ei ole voimassa olevaa oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Tällöin asemakaavaa laadittaessa on soveltuvin osin otettava huomioon yleiskaavan sisältövaatimukset. Kirkonkylän taajaman ja sitä ympäröivän alueen osayleiskaavatyöt ovat käynnistyneet Osayleiskaavan yhteydessä suunnittelualueelle on tehty ja tehdään useita selvityksiä. Näitä selvityksiä on käytetty osana tämän asemakaavan laadintaa. Maankäytön suunnittelua ohjaa Nurmijärven kunnan maankäytön kehityskuva 2040 (valtuusto hyväksynyt 2011). Kehityskuva määrittelee kunnan maankäytön suuret linjat ja yhdyskuntarakenteen kehittämisen painopisteet. Kehityskuvan johtoajatuksena on varautuminen kasvuun, joka on kunnan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä ylläpitävä sekä samalla kunnan toiminnan ja talouden kannalta kohtuullisella tasolla. Kasvua ohjataan määrätietoisesti

21 21/24 yhdyskuntarakennetta eheyttäen vahvistamaan taajamien vetovoimaisuutta ja joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä. Kehityskuva ohjaa osayleis- ja asemakaavojen laadintaa. Kehityskuvan mukaan Nurmijärven kunta keskittää kasvua nykyisiin taajamiin ja keskuksiin. Kirkonkylän alueella ennustetaan olevan asukasta vuonna MRL 39 määrittelee seuraavat asiat huomioitaviksi yleiskaavaa laadittaessa: 1) yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys; 2) olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö; 3) asumisen tarpeet ja palveluiden saavutettavuus; 4) mahdollisuudet liikenteen, erityisesti joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen, sekä energia-, vesi ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen ympäristön, luonnonvarojen ja talouden kannalta kestävällä tavalla; 5) mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien kannalta tasapainoiseen elinympäristöön; 6) kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset; 7) ympäristöhaittojen vähentäminen; 8) rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonvarojen vaaliminen; sekä 9) virkistysalueiden soveltuvien alueiden riittävyys. Yleiskaava ei saa aiheuttaa maanomistajalle tai muulle oikeuden haltijalle kohtuutonta haittaa. Yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys. Alue sijaitsee olemassa olevien teknisten verkostojen alueella Alhonniitun yritysalueella. Jo olemassa olevien alueiden kehittäminen tukee ekologista kestävyyttä. Olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö. Alue täydentää jo olemassa olevaa aluetta, hyödyntäen liikenneyhteyksien varressa olevaa aluetta. Alueella on myös valmiina kunnallistekniikan verkosto. Asumisen tarpeet ja palveluiden saavutettavuus. Alueelle voidaan sijoittaa Kirkonkylän asukkaita palvelevia työpaikkoja. Alue on saavutettavissa Kirkonkylän keskustasta julkisilla kulkuneuvoilla. Alue on myös pian saavutettavissa paremmin kevyeen liikenteen reittejä pitkin, kun Rajamäen ja Kirkonkylän välinen kevyenliikenteen väylä valmistuu. Alueen työntekijät voivat käyttää ensisijaisesti Kirkonkylän palveluita sekä myös Rajamäen palveluita. Mahdollisuudet liikenteen, erityisesti joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen, sekä energia-, vesi ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen ympäristön, luonnonvarojen ja talouden kannalta kestävällä tavalla. Alueella on olemassa kunnallistekniikan verkosto. Alueen viereen on rakenteilla Rajamäen ja Kirkonkylän välinen kevyenliikenteen väylä. Paikallisliikenteen reitit kulkevat suunnittelualueen vierestä. Mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien kannalta tasapainoiseen elinympäristöön. Kaavamuutos mahdollistaa Mutaanmäen ulkoilualueen paremman käytön.

22 22/24 Kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset. On huomioitu mahdollistamalla monipuolinen tonttitarjonta erilaisille yrityksille. Suunnittelulla on mahdollistettu toimitilojen sijoittaminen liikenneväyliin nähden siten, että elinkeinoelämällä on mahdollisuus saada laajemmalta alueelta asiakkaita. Ympäristöhaittojen vähentäminen. Teollisuustonttien käyttötarkoitusta on rajattu osoittamalla alue ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialueeksi (TY). Luoteispuolella sijaitseva lepakkoalue on huomioitu jättämällä virkistysaluetta puskurivyöhykkeeksi. Rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonvarojen vaaliminen. Rakentaminen on ohjattu jo olemassa olevien rakennusten jatkoksi kaavamääräyksillä. Tämä auttaa muodostamaan yhtenäistä taajamakuvaa. Virkistysalueiden soveltuvien alueiden riittävyys. Suunnittelualueesta suurin osa jää virkistysalueeksi, jonka kautta voi johtaa ulkoilureitin Mutaanmäen alueelta kirkonkylän keskustaan. Suunnittelualueelle jätetään varaus ulkoilualueen pysäköintialueeksi. 5 Asemakaavan muutoksen kuvaus 5.1 Kaavan rakenne Mitoitus Kaavamuutoksen pinta-ala on noin 3,5 hehtaaria josta teollisuusrakennusten korttelialuetta on noin 0,84 hehtaaria. Teollisuustontteja on kaksi ja niiden tehokkuusluku on 0,40. Kokonaisrakennusoikeus on noin 3349 k-m 2. Virkistysaluetta on m 2. Muutosalueen pohjoisosaan, Mutaanmäentien ja Alhonniituntien risteykseen, on sijoitettu LP-alue jonka pinta-ala on 2945 m 2, johon voidaan rakentaa yleinen pysäköintialue ulkoilualueen käyttäjille. Kaavamuutosalueen luoteiskulmassa on ET-tontti, jonka pinta-ala on 195 m 2, tontti on tarkoitettu muuntamolle. 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Alueella on kaksi tonttia teollisuusrakennuksia varten, jotka eivät saa aiheuttaa ympäristöhäiriöitä. Asemakaavalla pyritään edistämään ympäristön viihtyisyyttä, läheisen ulkoilualueen käyttöä sekä hyödynnetään olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta. Asemakaavassa on annettu määräyksiä hulevesien käsittelystä ja laadusta. 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Kaavamuutoksessa muodostuu (kuva 16) kaksi ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten tonttia (TY), joiden pinta-alat ovat 4187 m 2 ja 4186 m 2 eli yhteensä 8373 m 2. Tehokkuusluvulla e=0.40 alueen rakennusoikeudeksi muodostuu 3349,2 k-m 2.

23 23/24 Kuva 16. Tulevien tonttien nykyinen tilanne Muut alueet Loppuosa voimassa olevan kaavan VU-alueesta on muutettu virkistysalueeksi (V), jonka pinta-ala on m 2. Muutosalueen pohjoisosaan on sijoitettu LP-alue (2945 m 2 ), johon voidaan rakentaa yleinen pysäköintialue ulkoilualueen käyttäjille. Muutosalueen luoteiskulmassa sijaitsee ET-tontti (yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue), joka on tarkoitettu siellä sijaitsevalle muuntamolle. 5.4 Asemakaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Asemakaavan muutos eheyttää alueen rakennetta (kuva 17). Asemakaavan toteutuminen lisää Alhonniituntien varteen kaksi teollisuustonttia nykyisen pensoittuneen niityn tilalle. Tonteille saa sijoittaa yhteensä noin 3349 k-m 2 rakennuksia. Asemakaavan muutoksen myötä tyhjillään oleva, viimeksi päiväkotina toiminut rakennus, jää virkistysalueelle. Asemakaavan muutos osoittaa jo alueella olevalle muuntamolle oman tontin.

24 24/24 Kuva 17. Lähialueen rakennuksia Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Kaavamuutosalueella ei ole erityisiä luontoarvoja. Suuri osa kaavamuutosalueesta jää virkistysalueeksi, jolla turvataan luoteispuolella olevan lepakkoalueen olosuhteita. Asemakaavan muutoksella osa pensoittuneesta niitystä muuttuu teollisuustonteiksi. Suunnittelualueen pohjoisosaan saa rakentaa pysäköintialueen, jolle liikennöinnin aiheuttamat melu- ja päästövaikutukset ympäristöön ovat vähäisiä. 5.5 Ympäristön häiriötekijät 5.6 Nimistö Kaava-alueen läheisyydessä sijaitsee Rajamäentie, joka saattaa aiheuttaa melua suunnittelualueelle. Suunnittelualueen vieressä sijaitsee Korsisaaren linja-autovarikko, jossa on polttoainesäiliö. Korsisaaren varikko on listattu Kirkonkylän osayleiskaavan alustavissa aineistoissa mahdolliseksi pilaantuneen maan kohteeksi. Alueen nimistö säilyy ennallaan. 6 Asemakaavan muutoksen toteuttaminen Asemakaavan toteuttaminen on tarkoitus aloittaa asemakaavan vahvistumisen jälkeen. Nurmijärvellä Juha Oksanen suunnittelupäällikkö Janne Oittinen, kaavasuunnittelija kaavan laatija

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, Alhonniityn

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, Alhonniityn Kaavatunnus 2-236 Asianumero 867/10.02.03/2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, Alhonniityn Asemakaavan muutos koskee urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ALHONNIITUN

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ALHONNIITUN Kaavatunnus 1/20 2-236 Asianumero 867/10.02.03/2014 KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ALHONNIITUN VU-ALUEELLA. LUONNOS Kirkonkylä, Alhonniittu Asemakaavan muutos koskee urheilu- ja virkistyspalveluiden aluetta.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

Alueelle suunnitellaan käyttöä yleisten rakennusten korttelialueena, jonne voidaan sijoittaa kunnan palveluita.

Alueelle suunnitellaan käyttöä yleisten rakennusten korttelialueena, jonne voidaan sijoittaa kunnan palveluita. Kirkonkylän asemakaavan muutos Alhonniityn VU-alueella Kaavatunnus: 2-236 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.10.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Kaavatunnus 3-313 Asianumero ASRA.ltk: 20.1.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Asemakaavan muutos koskee korttelia 6 sekä maatalousaluetta Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

KLAUKKALA, JOKIRANNATIE, KORTTELI 6 JA MAATALOUSALUE

KLAUKKALA, JOKIRANNATIE, KORTTELI 6 JA MAATALOUSALUE Sivu 1/5 Kaavatunnus: 3-313 Asianumero: 678/10.02.03/2014 Päiväys: 19.8.2014 Päivitetty: 23.1.2018 KLAUKKALA, JOKIRANNATIE, KORTTELI 6 JA MAATALOUSALUE Suunnittelualueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KLAUKKALA, JOKIRANNATIE, KORTTELI 6 JA MAATALOUSALUE

KLAUKKALA, JOKIRANNATIE, KORTTELI 6 JA MAATALOUSALUE Sivu 1/5 Kaavatunnus: 3-313 Asianumero: 678/10.02.03/2014 Päiväys: 19.8.2014 Päivitetty: 22.5.2018 KLAUKKALA, JOKIRANNATIE, KORTTELI 6 JA MAATALOUSALUE Suunnittelualueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavatunnus 2-225 Asianro Nurmijärven kunta /Ympäristötoimialue/Asemakaavoitus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.06.2012 Asemakaavan muutos, Kirkonkylä, Alhonniitty, kortteli 2604, tontti 2 1. Suunnittelualueen

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Kaavatunnus 1/6 1-153 Asianumero RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Asemakaavan muutos koskee tiloja 543-414-1-219 ja -220 Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 1130 tontit

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Laadittu 1.11.2014 Tarkistettu 06.10.2015 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: 144/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.10.2014 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavatunnus 3-333 Asianro 951/10.02.03/2012 Asemakaavan muutos, Klaukkala, Klaukkalan ohikulkutie Kortteli 3184 sekä maatalous-, katu- ja liikennealue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.10.2012

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

OAS KLAUKKALAN KYIJYNPUISTO PUISTOALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Klaukkala, Kyijynpuisto

OAS KLAUKKALAN KYIJYNPUISTO PUISTOALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Klaukkala, Kyijynpuisto Sivu 1/6 Kaavatunnus: 3-297 Asia n:o: 121/10.02.03/2019 17.6.2008, päivitetty 26.2.2019 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KLAUKKALAN KYIJYNPUISTO PUISTOALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 26.2.2019

Lisätiedot

HEIKKILÄNTIE KORTTELI Korttelin 344 tonttia 3 koskeva asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

HEIKKILÄNTIE KORTTELI Korttelin 344 tonttia 3 koskeva asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Sivu 1/6 Kaavatunnus: 2-179 Asia n:o: 884/10.02.03/2018 20.11.2018 HEIKKILÄNTIE KORTTELI 2344 Korttelin 344 tonttia 3 koskeva asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Sivu 2/6 Suunnittelualueen

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Klaukkalan Järvimaan alue

Asemakaavan muutos, Klaukkalan Järvimaan alue Asemakaavan muutos, Klaukkalan Järvimaan alue Aluerajauksen korjaus tehty teknisenä korjauksena saadun palautteen pohjalta 10.1.2013. SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILANNE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Kaavatunnus 1/7 5-021 Asianumero 471/10.02.03/2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Asemakaavan muutos koskee asemakaavan mukaista puistoaluetta Valssitien alueella. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivitetty

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivitetty Kaavatunnus 3-333 Asianro 951/10.02.03/2012 Asemakaavan kumoaminen ja muutos, Klaukkala Korttelit 3178 ja 3184 sekä maatalous-, katu- ja liikennealue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.10.2012 Päivitetty

Lisätiedot

Herusten asemakaavan muutos Valssitien alueella

Herusten asemakaavan muutos Valssitien alueella Laadittu 12.5.2015 Tarkistettu 06.10.2015 Herusten asemakaavan muutos Valssitien alueella Kaavatunnus: 5-021 Diaarinro: 471/10.02.03/2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 06.10.2015 Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos, Oitin korttelin 104 tontit 1 ja 2, Putkipelto

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos, Oitin korttelin 104 tontit 1 ja 2, Putkipelto Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos, Oitin korttelin 104 tontit 1 ja 2, Putkipelto 25.9.2017 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Kaavamuutoskohde

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavatunnus 3-304 Asianro Nurmijärven kunta /Ympäristötoimialue/Asemakaavoitus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.06.2012 Asemakaava, Klaukkala, Vanha-Klaukka 1. Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Pietarinmäki, Teollisuustie

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Pietarinmäki, Teollisuustie Kaavatunnus: 3-329 Asianumero: 578/10.02.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Pietarinmäki, Teollisuustie Asemakaavan muutos koskee tilaa Pikku-Pietarin Piha R:No 1:427. Asemakaavamuutoksella

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

OAS KIRKONKYLÄN VANHAN SÄHKÖLAITOKSEN ALUE KORTTELIA 2028 JA OSAA KORTTELISTA 2029 SEKÄ KATUALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

OAS KIRKONKYLÄN VANHAN SÄHKÖLAITOKSEN ALUE KORTTELIA 2028 JA OSAA KORTTELISTA 2029 SEKÄ KATUALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 1/6 Kaavatunnus: 2-198 Asia n:o: 25.09. 2018 KIRKONKYLÄN VANHAN SÄHKÖLAITOKSEN ALUE KORTTELIA 2028 JA OSAA KORTTELISTA 2029 SEKÄ KATUALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 25.09.2018 Sivu 2/6 Suunnittelualueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (ehdotus)

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (ehdotus) Kaavatunnus: 2-230 Asianumero: 563/10.02.03/2013 Asra: Kh: Valtuusto: ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (ehdotus) Nurmijärvi, Kirkonkylä, Liikuntapuiston alue Asemakaavanmuutos koskee korttelia 204a, urheilu-

Lisätiedot

Sivu 1/6. Kaavatunnus: Asia n:o: Päivitetty ja OAS

Sivu 1/6. Kaavatunnus: Asia n:o: Päivitetty ja OAS Sivu 1/6 Kaavatunnus: 2-232 Asia n:o: 17.12.2013. Päivitetty 11.10.2016 ja 11.12.2018. OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA HEINOJA I ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS HEINOJANTIEN YMPÄRISTÖSSÄ, HEINOJAN

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 12.05.2015 06.10.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, kortteli 2061 tontti t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. makaavan

Lisätiedot

Kirkonkylän osayleiskaava

Kirkonkylän osayleiskaava Kirkonkylän osayleiskaava Yleiskaavapäällikkö Anita Pihala 8.6.2016 1 Osayleiskaavatyö alkaa... Miksi? Kirkonkylän kehittämistä varten laaditaan osayleiskaava, jossa ratkaistaan alueen maankäytölliset

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Kulomäentie II asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.1.2019 AK 263 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS VANHA MYLLYTIE Klaukkala, Harjula

KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS VANHA MYLLYTIE Klaukkala, Harjula Kaavatunnus 1/15 3-337 Asianumero 753/10.02.03/2016 ASRA.ltk 8.11.2016 KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS VANHA MYLLYTIE Klaukkala, Harjula Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak 006030) Koskee 6. kaupunginosan korttelin 658 tonttia 1, muutoksella muodostuu korttelin 658 tontti 1. ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS 15.9.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAHNATIE KORT- TELI 3711 TONTTI 2 Klaukkala, Ristipakka

KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAHNATIE KORT- TELI 3711 TONTTI 2 Klaukkala, Ristipakka Kaavatunnus 1/17 3-338 Asianumero XXX/10.02.03/2017 KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAHNATIE KORT- TELI 3711 TONTTI 2 LUONNOS Klaukkala, Ristipakka Asemakaavan muutos koskee korttelin 3711 tonttia 2. Asemakaavan

Lisätiedot

KLAUKKALAN SORVITIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KLAUKKALAN SORVITIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 1/5 Kaavatunnus 3-341 Asianumero 511/10.02.03/2015 Päiväys 13.3.2018 KLAUKKALAN SORVITIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Suunnittelualueen sijainti Suunnittelualueeseen kuuluu kortteli Klaukkalassa Tornimäen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hirsitien asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAHNATIE KORT- TELI 3711 TONTTI 2 Klaukkala, Ristipakka

KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAHNATIE KORT- TELI 3711 TONTTI 2 Klaukkala, Ristipakka Kaavatunnus 1/14 3-338 Asianumero 566/10.02.03/2016 KLAUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAHNATIE KORT- TELI 3711 TONTTI 2 EHDOTUS Klaukkala, Ristipakka Asemakaavan muutos koskee korttelin 3711 tonttia 2. Asemakaavan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

RAJAMÄKI, HELLASPOLUN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAJAMÄKI, HELLASPOLUN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 1/5 Kaavatunnus 1-152 Asianumero xx xx xx Päiväys 18.05.2017 RAJAMÄKI, HELLASPOLUN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Suunnittelualueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Rajamäen keskustan luoteispuolella

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Asemakaavanmuutos koskee korttelia 204a, urheilu- ja virkistyspalvelualuetta, maatalousaluetta ja puistoaluetta.

Asemakaavanmuutos koskee korttelia 204a, urheilu- ja virkistyspalvelualuetta, maatalousaluetta ja puistoaluetta. Kaavatunnus: 2-230 Asianumero: 563/10.02.03/2013 Asra: nn.nn.nnnn Kh: nn.nn.nnnn Valtuusto: nn.nn.nnnn ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (luonnos) Nurmijärvi, Kirkonkylä, Liikuntapuiston alue Asemakaavanmuutos

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMEN KOULUN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.9.2014 PROJ. NRO 244 Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava ja asemakaavan muutos, Klaukkala Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava ja asemakaavan muutos, Klaukkala Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava ja asemakaavan muutos, Klaukkala Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS)

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa ( MRL 63 ja 64 ) esitetään

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KLAUKKALA ALI-TILKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 / 11.2.2013 / 4.3.2014

KLAUKKALA ALI-TILKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 / 11.2.2013 / 4.3.2014 KLAUKKALA ALI-TILKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 / 11.2.2013 / 4.3.2014 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Klaukkalassa Ropakkotien eteläpuolella, rajoittuen

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaavan muutos, Sandåkers, kevyen liikenteen väylä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kirkonkylän asemakaavan muutos, Sandåkers, kevyen liikenteen väylä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kirkonkylän asemakaavan muutos, Sandåkers, kevyen liikenteen väylä Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599406201611 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599402201608 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 13. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 13. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 13 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599401201609 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Sandsundin asemakaavan muutos, osa korttelista 21 muutetaan pyörä- ja kävelytieksi

Sandsundin asemakaavan muutos, osa korttelista 21 muutetaan pyörä- ja kävelytieksi Sandsundin asemakaavan muutos, osa korttelista 21 muutetaan pyörä- ja kävelytieksi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599406201611 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot