HANKESUUNNITELMA /investointihanke

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HANKESUUNNITELMA /investointihanke"

Transkriptio

1 HANKESUUNNITELMA /investointihanke päiväys Hankkeen nimi HAKIJAN YHTEYSTIEDOT hankkeen hakija: Pyhät Polut ry yhteyshenkilö: Veli-Matti Hynninen osoite: Castreninkatu puhelin sähköposti kotisivut 1 LYHYT TIIVISTELMÄ Pyhät Polut ry on perustettu edistämään vaellustoimintaa Suomessa ja järjestämään Pyhät Polut - vaelluksia erityisesti Itä-Suomessa. Monimuotoiset vaellusreitit eri vaihtoehtoineen tulevat tarjoamaan uusia mahdollisuuksia ihmisen kaikinpuolisen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Luontoliikunta vuodenaikojen vaihteluineen tarjoaa erinomaiset puitteet tasapainoisen elämäntavan ja luontosuhteen parantamiseen. Yhdistyksen hallinnoima kehittämishanke päättyi Hankkeen puitteissa järjestettiin koevaelluksia välillä Imatra- Enonkoski. Niistä saatujen palautteiden perusteella päätettiin hakea investointitukea reitistön ja taukopaikkojen kunnostusta varten. Investointihanketta haetaan kehittämishankkeen jatkoksi. Hanketta toteutetaan vahvalla vapaaehtoisjoukolla, joka on sitoutunut yhdistyksen toimintaan ja päämääriin. Investointihankkeen onnistumisen kannalta paras ajankohta on kevät-syksy, ja siinä toteutettavat toimenpiteet ovat kiireellisiä. Investointihankkeessa kunnostetaan ja merkitään vaellusreitti Imatralta Enonkoskelle ja Heinävedelle. Reitille rakennetaan ojan ylityksiä ja korjataan olemassa olevia rakenteita mm. pitkospuita ja kaiteita. Taukopaikkoja kunnostetaan ja muutamille taukopaikoille rakennetaan ulkohuussi. Kunnostetut taukopaikat ja kulkureitit lisäävät vaeltajien retkeilymukavuutta sekä reitin esteettisyys paranee. Luonnossa on mukavampi liikkua ja palata sinne uudelleen kun polkurakenteet, taukopaikat ja kohteet ovat kunnossa, Hanke on yleishyödyllinen, sillä merkityille ja kunnostetulle vaellusreiteille voi mennä vaeltamaan kuka tahansa. Hyödynsaajina ovat reittien varrella asuvat paikalliset asukkaat, alueella toimivat yhdistykset, yrittäjät ja elinkeinonharjoittajat kuten majoituspalvelujen tarjoajat, hotellit, motellit, maatilamatkailua harjoittavat yrittäjät sekä kahvilat, myymälät, erilaiset välinevuokraajat jne. Välillisinä hyödynsaajina ovat myös alueen kunnat ja seurakunnat. Tavoitteena on alueen luontoelämyksen kokemisen vahvistaminen ja henkisen hyvinvoinnin lisääminen, vaellusharrastuksen tukeminen sekä alueella toimivien kyläyhdistyksien, liikuntayhdistyksien ja yritysyhteistyön lisääminen.

2 2 / 8 2 HANKKEEN TOTEUTUSAIKA HAKIJAN ESITTELY Pyhät Polut ry on perustettu huolehtimaan ihmisten henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Vuoden 2011 lopussa päättyneessä kehittämishankkeessa on testattu pyhiinvaellusreittiä välillä Imatra Enonkoski patikoiden, meloen ja pyöräillen. Heinävesi- Enonkoski reitti testataan patikoiden ja kirkkoveneellä soutaen kesällä Ohjatun toiminnan, hiljentymisen, itsetutkiskelun ja luontokokemusten kautta on pyritty parantamaan ihmisten hyvinvointia, vuorovaikutussuhteita sekä tasapainoista elämää. Tässä on onnistuttu testivaellusten palautteiden mukaan hyvin ja vaellustoiminta jatkuu opastetuilla ryhmillä tulevana 2012 kesänä. Toimintaa kehitetään edelleen. Vaelluksille on siis kysyntää myös Suomessa ja tähän kysyntään Pyhät Polut ry pyrkii vastaamaan. Pyhät Polut ry:n toiminnasta vastaa hallitus, jonka puheenjohtajana toimii Veli-Matti Hynninen. Hanke toteutetaan Etelä-Karjalan Kärki Leader ry:n ja Piällysmies ry:n toimintaryhmien alueilla. Hankkeessa ovat mukana Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala, Punkaharju, Kerimäki, Heinävesi ja Enonkoski. Yhdistys määrittelee henkilön hankkeen toteutusta, seurantaa ja raportointia varten. Kylttien, viittojen ja opastaulujen asennukset tekee yhdistyksen järjestämät talkooryhmät. Talkootyöllä tehdään raivaus- ja kunnostustöitä. Kehittämishanke osoitti, että sekä hallituksen jäsenet, että talkooporukat ovat erittäin sitoutuneita Pyhät Polut hankkeeseen. 4 TAUSTA JA HANKKEEN TARPEELLISUUS Hanke on jatkoa Pyhät Polut vaellusten kehittämishankkeelle (MSR 10250). Pyhät Polut reitti, jota hanke koskee, on Imatralta alkava, E10 nimellä Parikkalaan saakka kulkeva reitti, joka jatkuu uutena linjauksena Parikkalasta Punkaharjun ja Kerimäen kautta Enonkoskelle. Heinäveden reitti kulkee osittain olemassa olevaa luostarireittiä ja jatkuu sitten uusilla reittilinjauksilla. Hankkeen tarkoituksena on merkitä koko reitti Imatra- Enonkoski-Heinävesi. Imatra Parikkala osuudelle Pyhät Polut -kyltit lisätään jo olemassa oleviin E10 reitin merkkitolppiin. Myös saman reittiosuuden polkurakenteet kunnostetaan. Näitä kohteita on kartoitettu kehittämishankkeessa. Heinävesi Enonkoski reitti merkitään ensisijaisesti karttoihin, joita esimerkiksi melojat voivat käyttää, maastomerkintöjä ei voida tehdä koko reitille, koska reitillä on paljon vesistöjä. Varustetaan uudet reittiosuudet Parikkalasta Enonkoskelle ja Heinävedelle Pyhät Polut -kylteillä ja opastauluilla sekä lisätään kosteiden paikkojen ylitykset ja mahdollisille uusille levähdyspaikoille istuinpenkit. Ryhmiä ja yksittäin liikkuvia vaeltajia ajatellen, tarvitaan selkeät ohjaavat reittimerkit ja reittiopastaulut lähtöpaikoille sekä tarvittaviin kohtiin matkan varrelle. Merkityn reitin myötä kulkeminen reitillä onnistuu ilman opastustakin ja tällöin saadut hyödyt koskettavat kaikkia luonnossa liikkujia.

3 3 / 8 5 HANKKEEN TAVOITTEET, TOIMENPITEET, VAIHEET JA VAIKUTTAVUUS 5.1 Määrälliset tavoitteet ja toimenpiteet Imatra-Enonkoski reitillä tehdään opastaulut, jotka kertovat reitistä ja sen merkityksestä Kolmen risitn kirkolle sekä Jaakkiman kristilliselle opistolle, Oronmyllylle, Harjun majalle (Punkaharju), Kerimäen kirkolle ja Enonkosken kirkonkylän museosillalle sekä Enonkosken luostariyhteisölle. Heinävesi- Enonkoski reitillä opastetaulut tehdään Valamon ja Lintulan luostareiden alueelle, Heinäveden kirkolle ja Säynämöön. Risteyskohtiin tehdään puisia kahdensuuntaisia viittoja sekä kilometrin välein merkkitolpat. Noin viiden kilometrin välein, tarvittaessa tiheämmin, reitti merkitään tolpilla, joissa on Pyhät Polut -kyltti. Pyhät Polut kylttien malli on teetetty kehittämishankkeessa ja toteutus pyydetään siltä pohjalta. Rakennetaan ojan ylityksiä ja korjataan olemassa olevia rakenteita mm. pitkospuita ja kaiteita. Pöröpeikon levähdyspaikalle ja Putikon asemalle asennetaan olemassa oleviin huussirakennuksiin kompostoivat pytyt. Enonkosken kunnan alueella kunnostetaan Horapin laavua ja muutamia taukopaikkoja sekä rakennetaan Koskitaipaleen tilalle kevytrakenteisina kota, huussi ja puuvaja. Kaikkien näiden kuntien alueella on muistettava viime kesän Asta ja Veera myrskytuhojen raivaus, jota tekevät maanomistajat puunkorjuun osalta. Reittihuolto selvittää reitin kohdan kulkukelpoiseksi sekä mahdollisesti vaurioituneet reittien merkinnät. Asennetaan istuinpenkkejä sopiville paikoille maastoon välille Parikkalan Oronmylly Enonkoski. 5.2 Laadulliset tavoitteet Olemassa olevan E10 vaellusreitin matkalta rakenteita kohennetaan ja parannetaan, joten vaeltajien retkeilymukavuus paranee sekä huomioidaan esteettisyys. Luonnossa on mukavampi liikkua ja palata sinne uudelleen kun polkurakenteet, taukopaikat ja kohteet ovat kunnossa, toimivat ja ovat ennen kaikkea turvalliset. Varsinkin ojien ylitykset ja kosteikkojen pitkospuut ovat turvallisuutta ajatellen ehdottomasti korjattava kuntoon. Heinävesi Enonkoski reitin kunnostus ja merkintä lisää melojien ja kirkkovenesoutajien turvallisuutta vesireiteillä. Imatralta Parikkalaan E10 reitille on aikanaan tehty kyseisen kunnan pelastus/palolaitoksen kautta pelastuskoodisto/koordinaatisto. Tällaisten pelastuskoodien/-koordinaattien merkintä laadittavalle kartastolle luo turvallisuutta reitillä liikkujalle ja helpottaa onnettomuuskohteen sijainnin selvittämisessä. Turvallisen liikkumisen kautta alueen ja pyhiinvaellusreitin markkinoinnille luodaan vahva pohja. Pyhät Polut pyhiinvaelluksilla suositaan roskatonta retkeilyä.

4 4 / Vaiheet Kevät 2012 Kilpailutetaan/kysellään paikallinen hintataso tarvittavan puutavaran osalta, kilpailutetaan opastaulujen suunnittelu ja toteutus sekä Pyhät Polut -kylttien valmistus (kyltit on suunniteltu kehittämishankkeessa ja toteutus pyydetään tarjoamaan saman/samankaltaisen mallin ja materiaalin mukaisesti). Kesä 2012 Asennetaan maastoon valmiit kyltit ja viitat tolppineen sekä opastaulut. Aloitetaan polkurakenteiden kunnostus ja rakentaminen. Huussit, penkit ja muut rakenteet toimitetaan maastoon. Syksy 2012 Toimenpiteet on saatettu päätökseen ennen lumen tuloa. 5.4 Vaikuttavuus Pyhiinvaellusteemalla järjestetyt vaellukset luovat alueen luontomatkailuun uutta imagoa. Hankkeen toimilla parannetaan luonnossa liikkumisen edellytyksiä. Pyritään lisäämään alueen matkailullista käyttöä ja paikallisten palveluiden hyödyntämistä. Pyhät Polut ry jatkaa aktiivista toimintaa myös hankkeen jälkeen ja järjestää opastettuja vaelluksia sekä pyrkii saamaan alueelle myös matkailijoita ulkomailta. Yhdistyksen jäsenhankintaa tehdään muun toimen ohessa koko ajan. Tämän jäsenistön avulla vaellustoiminta kehittyy ja verkosto laajenee. Pyhät Polut ry:n hallituksen jäsenet hyödyntävät omia jo olemassa olevia kontaktejaan ympäri Eurooppaa. 6 TOTEUTUSALUE JA KOHDERYHMÄT Jatkona edelliselle kehittämishankkeelle, toiminta keskittyy luontevasti samalle alueelle. Hankkeen kohdealueena ovat seuraavat kunnat: Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala, Punkaharju, Kerimäki, Heinävesi ja Enonkoski ja kohderyhmänä tätä kautta kaikki kuntalaiset. Kohderyhmänä ovat kaikki pyhiinvaelluksesta ja vaelluksesta kiinnostuneet tahot, latujärjestöt, matkailuyrittäjät ja muut reitin varren palveluntarjoajat. Kohderyhmiä ovat myös rippileiriläiset vaellusrippikoulun muodossa sekä muut seurakuntien aikuisryhmät. Kehittämishankkeessa on kartoitettu reitin varrelta halukkaita yhteistyökumppaneita mm. oppaita ja majoittajia, kyläyhdistyksiä sekä muita palveluntarjoajia. Tällä hankkeella on vaikutusta myös heidän toimintaansa. Toimivan ja turvallisen reitin myötä vaeltajien määrän odotetaan kasvavan. Retkeilyreitin rakenteiden kunnostustoimenpiteet koskevat kaikkia luonnossa tällä alueella liikkuvia retkeilijöitä. Reittiä linjatessa on lähdetty siitä, että käytetään hyväksi ja kohennetaan jo olemassa olevia reittejä mahdollisuuksien mukaan. Nämä reitit ovat aikanaan lähteneet paikallisten tarpeista. 7 MUUT HANKKEEN TOTEUTTAMISEEN OSALLISTUVAT TAHOT

5 5 / 8 Pyhät Polut ry vastaa hankkeesta ja sen rahoituksesta. Hankkeen kuluja varten yhdistyksellä on varoja. Yhdistys kerää omarahoitusta järjestämällä omana toimintana räätälöityjä vaelluksia esimerkiksi työyhteisöille ja muille pienryhmille. Välirahoitukselle ei näillä näkymin ole tarvetta, mutta hallitus on neuvotellut pankin kanssa mahdollisesta lainasta. Pyhät Polut ry ja erikseen nimetty henkilö vastaavat vuosittaisesta raportoinnista ja maksatuksista. Tarvittaessa kyseiset palvelut hankitaan ostopalveluna. 8 HANKERYHMÄ, ASIANTUNTIJARYHMÄ, OHJAUSRYHMÄ JA KIRJANPITO 8.1 Hankeryhmään/asiantuntijaryhmään/ohjausryhmään valitaan edustajia seuraavasti Investointihankkeen operatiivisena toteuttajana on Pyhät polut ry:n asettama hankeryhmä, johon kuuluvat Liisa Varho, Heikki Tervonen, Veli-Matti Hynninen, Tuomo Kautonen, Tuomo Jantunen, Matti Sippola, Pirkko Kaskinen ja Juha Turja. Ohjausryhmään kutsutaan henkilöitä, jotka ovat olleet mukana kehittämishankkeessa: Ritva Rönkä rahoittajan edustajana, Riitta Bagge Etelä-Karjalan Kärki-LEADER:sta. Lisäksi ohjausryhmään nimetään yhdistyksestä Veli-Matti Hynninen, Tuomo Jantunen, Tuomo Kautonen ja Juha Turja. Kokoukset pidetään seuraavasti: ensimmäinen kokous hankkeen aloituksesta viikon sisällä ja yksi kuukautta ennen hankkeen loppua sekä hankkeen edetessä tarvittaessa, kuitenkin vähintään puolivuosittain. 8.2 Kirjanpito Kirjanpidon hoitaa talouspäällikkö Timo Nisula, Suomen Latu, Radiokatu TIEDOTTAMINEN Hankkeen tiedottamisessa noudatetaan EU alueohjelmien viestintään laadittuja määräyksiä ja ohjeita. Kaikessa tiedotusmateriaaleissa tulee käyttää Leader- logoa, EU-lippua rahaston nimen kanssa sekä Piällysmies ry:n logoa. Tiedottaminen kattaa hankkeen kaikki vaiheet ja tiedottaminen toteutetaan jatkuvan tiedottamisen periaatteella. Hanke toimii usean kunnan alueella ja toteutetaan yhteistyössä useiden eri organisaatioiden ja toimijoiden kanssa. Tämän johdosta tiedottamisessa pyritään hyödyntämään monipuolisesti eri tiedotuskanavia. Tiedotuksella pyritään Lisäämään Pyhät Polut hankkeen näkyvyyttä, tunnettavuutta ja avoimuutta Vahvistamaan yhteistyösuhteita ja verkostoja Vakiinnuttamaan Pyhät Polut tunnettavuutta Lisäämään vaellustoimintaa ja sitä kautta uusia toimijoita maaseudulla Sisäisen tiedottamisen tarkoituksena on varmistaa, että kaikki projektin operatiivisessa ja hallinnollisessa toteuttamisessa mukana olevat henkilöt ovat tietoisia, mitä hankkeessa kulloinkin tapahtuu. Sisäinen tiedottaminen tapahtuu pääsääntöisesti kokouksilla ja sähköpostilla. Ulkoinen tiedottaminen tapahtuu hankkeen tarpeiden mukaan. Kohderyhmät ovat alueelliset yhteistyökumppanit; kunnat, järjestöt yms. Valtakunnallisesti Matkailun edistämiskeskus (MEK), seu-

6 6 / 8 rakunnat, liikuntajärjestöt, matkanjärjestäjät yms. Hankkeella on omat nettisivut, joiden kautta tiedotetaan tapahtumista ja matkoista. 10 HANKKEEN RISKIT Luonnonvoimien aiheuttamat esteet ja viivästykset.

7 7 / 8 11 KUSTANNUSARVIO JA RAHOITUSSUUNNITELMA (arvio syntyvistä kustannuksista sekä rahoitussuunnitelma) KUSTANNUSARVIO Koneet, laitteet Rakentaminen ja kalusto Yhteensä kpl Hinta Hinta Kyllästetyt tolpat PP-kylteille ja viitoille pitkospuut,ojienylitykset+kaiteet puutavara kaiteisiin, viittoihin, jo olemassa olevien huussien/vajojen kunnostukseen pöllipenkit opas/karttataulu puukehysmateriaalit+tolpan jalat huussin ja kodan puutavara huussi, kompostoiva pytty 3(a1000e) kevyt rakenne puuvaja TARVIKKEET YHT OSTOPALVELUT PP-kylttien valmistus 200 (a6e) opas/karttataulujen valmistus opastaulujen sisältösuunnittelu 40hx hankkeen seuranta, raportointi 1,5kk OSTOPALV. YHT reitinmerkitseminen 2867 km -reitin kunnostaminen 1911 km - materiaalinen nouto MATKAKULUT 656km 0,46 /km MATKAKULUT YHT TALKOOTYÖ tuntia /h Talkootyö 10,00 Konetyö 20,00 TALKOOTYÖ YHT MUUT KUSTANNUKSET Kirjanpito 300 Puhelin ja netti yms. 900 Tstokulut 300 Muut (mm. talkoo- /palovakuutukset) 300 MUUT KUST. YHT RAHOITUSTARVE

8 8 / 8 RAHOITUSSUUNNITELMA Rakentaminen Koneet,laitteet ja kalusto EU+valtio (80%) Piällysmies (=kunnat) (20%) JULKINEN RAH. YHT. (70%) YKSITYINEN RAH. (30%) Rahallinen (25%) Talkootyö (75%) YKSITYINEN RAH. YHT HANKERAH. YHT YKSITYIS/OMARAHOITUS Omarahoitus kerätään jäsenmaksuilla, lahjoituksilla sekä yhdistyksen omalla vaellustoiminnalla. Rakenteet tehdään talkoilla. 13 ENNAKKO Tarvittaessa haetaan ennakkoa, koska yhdistyksen toiminta on vielä alussa ja omasta vaellustoiminnasta ei tule vielä tarpeeksi tuloja koko välirahoitukseen. 14 OSTOPALVELUIDEN JA MATERIAALIEN KILPAILUTUS Kehittämishankkeessa koe-eränä tuotetut Pyhät Polut kyltit on kilpailutettu ja tilataan Ra-Ri Kilveltä Savonlinnasta. Puutavarasta kysellään paikallinen hintataso puhelimitse. Opastaulujen tuottamisesta pyydetään kirjalliset tarjoukset. Allekirjoitukset ja päiväys

ESITYSLISTA 1/2012. Piällysmies ry:n hankeryhmän esityslista 1/2012. AIKA Torstaina klo 15:00. Piällysmies ry:n toimisto

ESITYSLISTA 1/2012. Piällysmies ry:n hankeryhmän esityslista 1/2012. AIKA Torstaina klo 15:00. Piällysmies ry:n toimisto Kerimäentie 10 1 (6) Piällysmies ry:n hankeryhmän esityslista 1/2012 AIKA Torstaina 17.3.2011 klo 15:00 PAIKKA Piällysmies ry:n toimisto LÄSNÄ varsinainen jäsen varajäsen Asko Hirvonen Esko Oksa Merja

Lisätiedot

MUISTIO 3/2012. Piällysmies ry:n hankeryhmän muistio 3/2012. AIKA Keskiviikkona klo 14:47 16:25. Piällysmies ry:n toimisto

MUISTIO 3/2012. Piällysmies ry:n hankeryhmän muistio 3/2012. AIKA Keskiviikkona klo 14:47 16:25. Piällysmies ry:n toimisto Kerimäentie 10 1 (6) Piällysmies ry:n hankeryhmän muistio 3/2012 AIKA Keskiviikkona 11.4.2012 klo 14:47 16:25 PAIKKA Piällysmies ry:n toimisto LÄSNÄ varsinainen jäsen varajäsen Asko Hirvonen Esko Oksa

Lisätiedot

jukka.leinonen~hotmail.com

jukka.leinonen~hotmail.com ~ b. i.ì'l 3.8.2012 ;-'"... r. ~.F!C:r A HANKESUUNNITELMA 1. HAKIJAN YHTEYSTIEDOT hankkeen hakija: Suurjärven osakaskunta yhteyshenkilö: Jukka Leinonen osoite: Koivumäentie 89 58420 Silvola puhelin sähköposti

Lisätiedot

Savonlinnan Ratsastajat ry Kitta Luukkanen Vuohimäentie 40, SAVONLINNA kitta.iuukkanen~kalafile. fi ww.vuohimaki.

Savonlinnan Ratsastajat ry Kitta Luukkanen Vuohimäentie 40, SAVONLINNA kitta.iuukkanen~kalafile. fi ww.vuohimaki. MUUTOSTARVE HANKKEESEEN / PERUSTELU Vuohimäen kilpailuympäristö 11442 1. HAKIJAN YHTEYSTIEDOT. hankkeen hakija:. yhteyshenkilö:. osoite:. puhelin. sähköposti. kotisivut Savonlinnan Ratsastajat ry Vuohimäentie

Lisätiedot

Rautjärven sotahistoria- hanke

Rautjärven sotahistoria- hanke Liite 1 74 HANKESUUNNITELMA Laadittu 4.3.2016 Rautjärven sotahistoria- hanke 1. Hakijan yhteystiedot Rautjärven kunta Projektijohtaja, Juha-Pekka Natunen Simpeleentie 12, 56800 SIMPELE 040 581 8040 juha-pekka.natunen@rautjarvi.fi

Lisätiedot

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE

RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE RAJUPUSU KOORDINAATIO III -HANKE Mihin tukea voi saada? Kylien kokoontumisja harrastustilojen kunnostus sekä varustaminen Yhteisessä käytössä olevien alueiden kunnostus (esim. yhteiset uimarannat) Yhteisessä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön

Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön Hankkeen julkinen kuvaus Nevalyly ympäristöineen on Metsähallituksen omistuksessa. Alueella sijaitsee huonokuntoinen kota ja pienelle matkaa on

Lisätiedot

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille

RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE. on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille RAJUPUSU KEHITTÄJÄ- KOORDINAATIOHANKE on suunnattu toiminta-alueen kustannuksiltaan pienille yleishyödyllisille kehittämishankkeille Tällaisia kehittämishankkeita ovat mm. maisemahoitosuunnitelmien laatiminen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2013 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Tehtävät ja painopistealueet... 3. Hanketoiminta... 3 4. Hallinto... 5. Henkilökunta ja toimisto...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

TEEMAHANKE Yhdistysten investoinnit

TEEMAHANKE Yhdistysten investoinnit TEEMAHANKE Yhdistysten investoinnit Rajupusu Leader ry www.rajupusuleader.fi www.leadersuomi.fi Mikä on teemahanke? Leader-ryhmä hakee Elykeskuksesta tiettyyn teemaan liittyvää teemahanketta Ely-keskus

Lisätiedot

VUORMET. Särkisalmelle rakennetaan yritykselle toimitilat konepaja- ja korjaamokäyttöön.

VUORMET. Särkisalmelle rakennetaan yritykselle toimitilat konepaja- ja korjaamokäyttöön. VUORMET Särkisalmelle rakennetaan yritykselle toimitilat konepaja- ja korjaamokäyttöön. Aikataulu: 2015-2017 Kustannusarvio: 142 000 Leader-tuki 28 400 (20 %) yksityinen rahoitus 113 600 Vuormet Oy TAVOITTEET

Lisätiedot

HAKEMUS KKI-KEHITTÄMISHANKKEEKSI

HAKEMUS KKI-KEHITTÄMISHANKKEEKSI HAKEMUS KKI-KEHITTMISHANKKEEKSI TIEDOT HAKIJASTA Hakijayhteisön nimi: Mallilan Yritys Hakijayhteisön rekisteritunnus: 123456-1 Hakijayhteisön osoite: Mallilankuja 11 a 1 Postinumero: 12340 Postitoimipaikka:

Lisätiedot

Biokaasua liikenteeseen. Hankesuunnitelma tiedonvälityshankkeelle

Biokaasua liikenteeseen. Hankesuunnitelma tiedonvälityshankkeelle Hankesuunnitelma tiedonvälityshankkeelle Laadittu Pohjois-Karjalan liikennebiokaasuverkoston kehityshankkeessa 14.8.2012 1. Tiivistelmä tiedonvälityshankkeen tarkoituksena on auttaa samaan aikaan Pohjois-

Lisätiedot

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014 Sepra on käynnistämässä kaksi uutta koordinaatiohanketta: KAAKON KEHITTYVÄT KYLÄT ja KAAKON KYLÄKUNNOSTUKSET MIHIN TUKEA SAA? 1) Kaakon kehittyvät

Lisätiedot

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty kyläyhdistyksen kokouksessa 27.3.2017 TOIMINNAN KEHITTÄMISEN PAINOPISTEET TALOUS Kyläyhdistyksen talouden tasapainottaminen on

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Kehittämisohjelma 2007-2013

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Kehittämisohjelma 2007-2013 Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry Kehittämisohjelma 2007-2013 Voimaa luonnosta ja yhteisöllisyydestä Innovaatioita eri toimijoiden yhteistyöstä Sivu 1 2.3.2011 Sivu 2 2.3.2011 Aktiivinen Pohjois-Satakunta

Lisätiedot

Peuran Polku. Kunnostusarvio

Peuran Polku. Kunnostusarvio Peuran Polku Kunnostusarvio 26.10.2018 Peuranpolku Peuran polku on 115 km:n mittainen retkeilyreitistö Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa Suomenselän vedenjakajalla. Kulkeminen on vapaata ja merkitty

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Kehittämishanke Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Perustiedot Hankesuunnitelma Kustannus ja rahoitus Tavoitteet Allekirjoitus ja lähetys Hakija N

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info toimenpiteiden toteuttajille 29.10.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Toimenpiteen aloittaminen Toimenpiteen toteuttamisen on saanut aloittaa

Lisätiedot

Aloituskoulutus Leena Karjalainen

Aloituskoulutus Leena Karjalainen Aloituskoulutus 13.3.2018 Leena Karjalainen Missä olemme nyt: Nuoret tekijät - Hallitus puoltanut rahoitusta 5 hankkeelle 25.1.2018 - Tuensiirtosopimukset allekirjoitettu - Alahankkeisiin liittyvät dokumentit

Lisätiedot

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti 1 Kantri ry Rahoitusta paikallisesti Kari Kylkilahti Pirkanmaan leader-ryhmien toiminta-alueet 2014-20 2 Kantri ry perustettu 1997 toimintaryhmäksi hakeutumista varten myöntää EU-hankerahoitusta maaseudun

Lisätiedot

Hankesuunnitelma (Hyrrä-palvelun mukainen hankesuunnitelma, jonka hakija kirjaa hyrrään)

Hankesuunnitelma (Hyrrä-palvelun mukainen hankesuunnitelma, jonka hakija kirjaa hyrrään) Luethan ensin hakemuksen täyttöohjeet. Huom! Hyrrä toimii parhaiten Mozilla Firefox selaimella varmista, että selaimen oikeassa yläkulmassa olevasta pudotusvalikosta, kohdasta uusi yksityinen ikkuna selain

Lisätiedot

Rautjärvi rajalla, sillä Simpele

Rautjärvi rajalla, sillä Simpele 22.3.2016 Muistio Kunnanjohtaja Harri Anttila avasi tilaisuuden ja toivotti osallistujat tervetulleiksi Kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Lonka toimi tilaisuuden puheenjohtajana Tilaisuuteen osallistui

Lisätiedot

Hallinnoijana Rajupusu Leader ry

Hallinnoijana Rajupusu Leader ry Hallinnoijana Rajupusu Leader ry Suomessa 7 kalatalousryhmää Kalatalousryhmät valittu syksyllä 2008 Suomen ryhmien julkinen rahoitus ohjelmakaudelle on noin 8 400 000 /EKTR, tl 4 Tavoitteena uusi toimintamalli:

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2016 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 24.11.2015 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

Hyrrä. Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Etelä- Pohjanmaalla -koulutuspäivä, Frami 9.4.2015 Esa Isosaari

Hyrrä. Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Etelä- Pohjanmaalla -koulutuspäivä, Frami 9.4.2015 Esa Isosaari Hyrrä Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Etelä- Pohjanmaalla -koulutuspäivä, Frami 9.4.2015 Esa Isosaari Hyrrä on uusi sähköinen palvelu hanke-, yritys- ja rakennetukien hakemiseen Helpottaa hakemuksen

Lisätiedot

Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan VYYHTI ( )

Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan VYYHTI ( ) Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan VYYHTI (2012-2014) Yleishyödyllinen kehittämishanke Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta Pohjois-, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan alueella Hanketta

Lisätiedot

Leader-rahoitus. Yritysten ja yhdistysten info 2015

Leader-rahoitus. Yritysten ja yhdistysten info 2015 Leader-rahoitus Yritysten ja yhdistysten info 2015 Mitä Leader on? Paikallisten toimijoiden kannustaminen omaehtoiseen kehittämistyöhön Opastetaan tekemään ideoista hankkeita Myönnetään Leader-rahoitusta

Lisätiedot

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti 1 Kantri ry Rahoitusta paikallisesti Kari Kylkilahti Kantri ry perustettu 1997 toimintaryhmäksi hakeutumista varten myöntää EU-hankerahoitusta maaseudun yritysten ja muiden yhteisöjen hankkeisiin toiminta-alue

Lisätiedot

Teemahankeinfo. Neuvontaa toteuttajille Jaana Joutsen

Teemahankeinfo. Neuvontaa toteuttajille Jaana Joutsen Teemahankeinfo Neuvontaa toteuttajille 28.2.2018 Jaana Joutsen Mikä teemahanke? Ykkösakselin hakema hanke, joka kokoaa yhteen pieniä yleishyödyllisiä kehittämistoimia tai investointeja Teemana voi olla

Lisätiedot

Pohjois-Espoon ratsastuspolut Kiti Santamala

Pohjois-Espoon ratsastuspolut Kiti Santamala Pohjois-Espoon ratsastuspolut 29.08.2018 2 Sijainti Pohjois-Espoo kartat.espoo.fi/ 3 Sijainti Pohjois-Espoo Oittaa Nupuri Röylä Reitti kulkee pääsääntöisesti Bodom-järven ympärillä ja sen varrella asustelee

Lisätiedot

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

KH 38 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh

KH 38 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh Kaupunginhallitus 38 30.01.2017 Rauhan ja Ukonniemen alueen opastushanke 102/00.01.05.02/2017 KH 38 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

KYLÄTOIMIJAKOULUTUS Ruovesi Kaisa Vihinen/PoKo ry

KYLÄTOIMIJAKOULUTUS Ruovesi Kaisa Vihinen/PoKo ry KYLÄTOIMIJAKOULUTUS Ruovesi 24.5.2016 Kaisa Vihinen/PoKo ry PoKo ry:n Navigaattorikehittämisstrategia Paikalliseen kehittämistyöhön paikallisella harkinnalla Yhteisöjen hankkeet Yritysten tukeminen Työnjakoa

Lisätiedot

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella

: : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängön alueella : : HÄJY 011 : : Matkailun kehittämisprojekti Hämeen Järviylängöllä Projektin nimi lyhentyy toteutusalueesta ja päättymisvuodesta:

Lisätiedot

Mitä vesienhoidon välittäjäorganisaatiolta vaaditaan?

Mitä vesienhoidon välittäjäorganisaatiolta vaaditaan? Mitä vesienhoidon välittäjäorganisaatiolta vaaditaan? Lappajärvi 19.11. 2014 Laura Liuska / VYYHTI-hanke Välittäjäorganisaatio: mikä ja miksi? Vesienhoidossa vapaaehtoisen paikallisen kunnostustoiminnan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2010. 1. Toiminnan tarkoitus

TOIMINTASUUNNITELMA 2010. 1. Toiminnan tarkoitus TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. Toiminnan tarkoitus Päijänne-Leader ry:n on yksi Suomen 55:stä toimintaryhmästä. Yhdistyksen tehtävänä on toimia maaseudun kehittäjänä Asikkalan, Hartolan, Heinola, Padasjoen,

Lisätiedot

rakentaminen tai muu työ on tehtävä loppuun päätöksessä määrätyssä toteutusajassa.

rakentaminen tai muu työ on tehtävä loppuun päätöksessä määrätyssä toteutusajassa. MAKSATUKSET EU-HANKKEISSA (maaseuturahasto) Tuen maksaminen Eu-hankkeissa Kehittämis- tai investointihanke tulee toteuttaa rahoittajan päätöksessä hyväksytyn hankesuunnitelman, kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman

Lisätiedot

1.TOIMINTASUUNNITELMA... 2

1.TOIMINTASUUNNITELMA... 2 TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 1.1 31.12.2016 Sisällysluettelo 1.TOIMINTASUUNNITELMA... 2 1.1 Yhdistyksen oma toiminta... 2 1.2. LEADER hanketoiminta... 3 1.3. LEADER hallinto ja viestintä... 3 1.4.

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

Härmänmaan ja Järviseudun kehittämisyhdistys AISAPARI ry

Härmänmaan ja Järviseudun kehittämisyhdistys AISAPARI ry Härmänmaan ja Järviseudun kehittämisyhdistys AISAPARI ry Etelä-Pohjanmaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 Myönnetyt hanketuet 1.1.- 31.12.2012 Summat tuhansina euroina HANKE NRO HANKKEEN

Lisätiedot

Mikä on projekti? J Ä R J E S T Ö H A U T O M O. Matti Forsberg järjestökonsultti Järjestöhautomo Matti Forsberg

Mikä on projekti? J Ä R J E S T Ö H A U T O M O. Matti Forsberg järjestökonsultti Järjestöhautomo Matti Forsberg Mikä on projekti? järjestökonsultti Järjestöhautomo Hanke eli projekti aikataulutettu tietyillä panoksilla kestäviin tuloksiin pyrkivä tehtäväkokonaisuus sillä on oma projektiorganisaatio omat, juuri kyseistä

Lisätiedot

RAJUPUSU KOORDINAATIOHANKE

RAJUPUSU KOORDINAATIOHANKE RAJUPUSU KOORDINAATIOHANKE 29.9.2010 Ilpo Lehtinen ja Kalevi Welling SISÄLTÖ 1. HAKIJA 3 2. TIIVISTELMÄ 3 3. HANKKEEN TAUSTA JA TARVE 3 4. HANKKEEN TOTEUTUSAIKA JA ORGANISOINTI 4 5. HANKKEEN TOIMIJAT JA

Lisätiedot

Suurkäyttäjien hoito- ja palveluketjujen rakentaminen Oulunkaarella HUCCO

Suurkäyttäjien hoito- ja palveluketjujen rakentaminen Oulunkaarella HUCCO Suurkäyttäjien hoito- ja palveluketjujen rakentaminen Oulunkaarella HUCCO Heavy Users Care Chains in OuluArc Tiedotussuunnitelma OULUNKAAREN SEUTUKUNTA Ii Pudasjärvi Utajärvi Vaala Yli-Ii Piisilta 1, 91100

Lisätiedot

SIEVIN KYLÄT 2010 HANKE. Dr 5435/3524-2006 Hankenumero 44320

SIEVIN KYLÄT 2010 HANKE. Dr 5435/3524-2006 Hankenumero 44320 SIEVIN KYLÄT 200 HANKE Päivämäärä to 0.5.2007 Dr 5435/3524-2006 Hankenumero 44320 Aika: 9.00-2.00 Paikka: Kortesjärven säästöpankki Sievin konttori alakerran kokoushuone Kokouksen tyyppi Sievin kylät 200

Lisätiedot

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti 1 Kantri ry Rahoitusta paikallisesti Kari Kylkilahti Kantri ry perustettu 1997 toimintaryhmäksi hakeutumista varten myöntää EU-hankerahoitusta maaseudun yritysten ja muiden yhteisöjen hankkeisiin toiminta-alue

Lisätiedot

Hankesuunnitelma 6.2.2009 Tove Teuvalla 1953

Hankesuunnitelma 6.2.2009 Tove Teuvalla 1953 Hankesuunnitelma 6.2.2009 Tove Teuvalla 1953 Teuvan kunta 1. TAUSTA Teuvalla sijaitsee ainutlaatuinen Tove Janssonin suurtyö, alttaritaulu Kymmenen neitsyttä, jonka Jansson maalasi Teuvalla v. 1953. Tove

Lisätiedot

Matkailu Kaakkois-Suomessa

Matkailu Kaakkois-Suomessa Matkailu Kaakkois-Suomessa Kulttuurimatkailufoorumi 17.11.2011 Maija-Liisa Huovila, Kaakkois-Suomen ELY-keskus Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Maija-Liisa Huovila 17.11.2011 1 Matkailu Kaakkois-Suomessa Alueella

Lisätiedot

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke 2017-2019 Viestintäsuunnitelma päivitetty 14.7.2017 Sisällys 1 Viestinnän tavoitteet... 2 2 Sisäinen viestintä... 2 Työntekijät ja esimies... 2 Johtoryhmä...

Lisätiedot

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus Hakemus on Uusi Muutoshakemus, mihin Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen Etelä-Savon maakuntaliitto täyttää Saapunut Dnro 1. HANKE Hankkeen

Lisätiedot

Kansallispuistot ja kestävä luontomatkailu

Kansallispuistot ja kestävä luontomatkailu Kansallispuistot ja kestävä luontomatkailu Kestävä luontomatkailu Metsähallituksessa Metsähallitus edistää Kestävän luontomatkailun periaatteita kaikessa omassa toiminnassa sekä yhteistoiminnassa matkailuyrittäjien

Lisätiedot

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt LIITE 8. VIRTA RAAHEN SEUDUN VIESTINTÄSUUNNITELMA Taulukko 1. Sisäinen viestintä. Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt Koordinaatiohankkeen ja alahankkeiden työntekijät

Lisätiedot

On rahoitusta, neuvontaa & toimintaa paikkakunnan parhaaksi

On rahoitusta, neuvontaa & toimintaa paikkakunnan parhaaksi On rahoitusta, neuvontaa & toimintaa paikkakunnan parhaaksi Pienimuotoiset vesistönkunnostushankkeet Leader-tuen avulla Yleishyödyllinen kehittämishanke, tuki 80 % - Hankkeessa suunnitellaan vesistönkunnostustoimia

Lisätiedot

Oulun seudun Leadertoimintaryhmä. JoMMa ry

Oulun seudun Leadertoimintaryhmä. JoMMa ry Oulun seudun Leadertoimintaryhmä JoMMa ry Rekisteröity yhdistys, joka kannustaa toiminta-alueensa asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja

Lisätiedot

Auli Lepistö Säkylä 050 531 5093 auli.lepisto@digiteekki.fi. Digineuvos - hanketyökalu

Auli Lepistö Säkylä 050 531 5093 auli.lepisto@digiteekki.fi. Digineuvos - hanketyökalu Auli Lepistö Säkylä 050 531 5093 auli.lepisto@digiteekki.fi Digineuvos - hanketyökalu 1 Digiteekki Oy Verkkopalveluiden suunnittelu ja -toteutus Tietotekniikkakoulutus Hankkeiden hallinta Kahden hengen

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Lieksan itärajan retkeilyreitin kunnostaminen

HANKESUUNNITELMA Lieksan itärajan retkeilyreitin kunnostaminen HANKESUUNNITELMA Lieksan itärajan retkeilyreitin kunnostaminen Carelian Eastpoint ry 1 / 5 Hakija Carelian Eastpoint ry, y-tunnus 2008398-2 Osoite: Tiensuuntie 26 B, 81720 Lieksa Puh. 0400 671 053 / Niilo

Lisätiedot

Yritysympäristön kehittäminen Rautjärvellä

Yritysympäristön kehittäminen Rautjärvellä Yritysympäristön kehittäminen Rautjärvellä 21.5.2019 Vastaajien kokonaismäärä: 8 1. Missä asioissa käytät Kehyn palveluja vai käytätkö? Vain vähäisesti käyttänyt. Etelä-Karjalan Yrityskummien ja Kehyn

Lisätiedot

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi Osuuskunta KeroKuitu 2. Hankkeen nimi/hanketunnus Kerässieppi-Liepimän kyläverkko/22657 3. Yhteenveto hankkeesta Kerässieppi-Liepimän

Lisätiedot

Kustavi Emil Oljemark I samma båt samassa veneessä rf ry. Esitykseni tänään

Kustavi Emil Oljemark I samma båt samassa veneessä rf ry. Esitykseni tänään Kustavi 3.2.2016 Emil Oljemark I samma båt samassa veneessä rf ry 1 Esitykseni tänään 1) Toiminnan taustaa ja strategiaa 2) Hankevalinnan perusteet 3) Pohdintoja hyvästä hankeidesta 4) Hankkeen perusedellytykset

Lisätiedot

Leader rahoitusta, toimintaa ja neuvontaa. Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry

Leader rahoitusta, toimintaa ja neuvontaa. Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry Leader 2014-2020 - rahoitusta, toimintaa ja neuvontaa Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry Sivu 1 17.11.2014 ü Leader-ryhmät kaikille avoimia maaseudun kehittämisyhdistyksiä. ü Tavoitteena yritysten ja yhdistysten

Lisätiedot

Ajankohtaista maaseutuverkostosta toukokuu 2014

Ajankohtaista maaseutuverkostosta toukokuu 2014 Ajankohtaista maaseutuverkostosta toukokuu 2014 VIESTII KOULUTTAA KERÄÄ JA LEVITTÄÄ HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ EDISTÄÄ KANSAINVÄLISTYMISTÄ EDISTÄÄ YHTEISTYÖTÄ Manner-Suomen ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelmien

Lisätiedot

NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI

NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI YHTEENVETO HANKKEESTA JyväsRiihen NUOTTA II -koordinointihankkeella edistettiin maaseutualueilla toimivien yhteisöjen harrastustoimintaa ja kylien kokoontumispaikkojen

Lisätiedot

TIEDOTUS- JA VIESTINTÄSUUNNITELMA

TIEDOTUS- JA VIESTINTÄSUUNNITELMA ARVO hankkeen tiedottaminen tukee hankkeen tavoitteiden saavuttamista. Tiedottamisen lähtökohtana on läpinäkyvyys. Hankkeeseen liittyvän tiedotuksen tavoitteena on: edesauttaa hankkeen toteutumista lisätä

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus Hanke on Alueellinen kehittämishanke EU-rahoitteisen hankkeen valmisteluhanke Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

Lisätiedot

HANKKEEN LOPPURAPORTTI

HANKKEEN LOPPURAPORTTI Työvoima- ja elinkeinokeskus HANKKEEN LOPPURAPORTTI Liite kehittämishankkeen maksamislomakkeeseen 316_03 EUROOPAN YHTEISÖ Euroopan maatalouden ohjausja tukirahasto 1 Hankkeen nimi Kulttuurimatkailun vientiverkosto

Lisätiedot

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkysely (2. 23.5.2017) toteutettiin osana Salon kaupungin retkeily ja luontomatkailukohteiden

Lisätiedot

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus Kymenlaakson liitto täyttää Saapumispvm Hakemusnumero Valmistelija Diaari-/muu tunnus 1. HANKE Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys

Lisätiedot

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy Rahoitus ja verkostot Katariina Pylsy Mistä rahoitusta? Aluehallintovirastolta Euroopan Unionilta Kaupungeilta Maakuntien liitoilta Ministeriöiltä Opetushallitukselta Säätiöiltä ja rahastoilta Taiteen

Lisätiedot

Hankkeen kohderyhmänä ovat hevosyrittäjät, matkailuyrittäjät sekä hevosharrastajat.

Hankkeen kohderyhmänä ovat hevosyrittäjät, matkailuyrittäjät sekä hevosharrastajat. MAASEUTUMATKAILU Parikkalan ratsastusreitit Hankkeessa tehdään yksityistiekuntien ja maanomistajien kanssa sopimukset 60 km:n pituisesta ratsastusreitistä, se merkitään maastoon ja tehdään tarvittavat

Lisätiedot

Miten saamme vesistöt yhdessä hyvään tilaan? Projektipäällikkö Riina Rahkila, VYYHTI-hanke Vesistökunnostusverkoston seminaari Iisalmi 12.6.

Miten saamme vesistöt yhdessä hyvään tilaan? Projektipäällikkö Riina Rahkila, VYYHTI-hanke Vesistökunnostusverkoston seminaari Iisalmi 12.6. Miten saamme vesistöt yhdessä hyvään tilaan? Projektipäällikkö Riina Rahkila, VYYHTI-hanke Vesistökunnostusverkoston seminaari Iisalmi 12.6.2014 Vesistö on valuma-alueensa summa Kaikki valuma-alueen toiminta

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info 27.5.2015 Sivu 1 27.5.2015 Kustannusmallivaihtoehdot Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskenta

Lisätiedot

Peruspalvelut ja kylien kunnostus maaseutualueilla (M07) Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info 27.5.

Peruspalvelut ja kylien kunnostus maaseutualueilla (M07) Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info 27.5. Peruspalvelut ja kylien kunnostus maaseutualueilla (M07) Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info 27.5.2015 Sivu 1 27.5.2015 Peruspalvelut ja kylien kunnostus maaseutualueilla (M07)

Lisätiedot

Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer!

Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer! Ihmisten kokoisille ideoille! För dina idéer! Trygga och aktiva byar Hankkeen tarve ja tausta yhteiskunta muuttuu nopeasti ja varsinkin maaseutualueiden palveluita supistetaan kylien turvallisuussuunnitelmilla,

Lisätiedot

Hankesuunnitelma Utajärven alueen laajakaistaselvitys

Hankesuunnitelma Utajärven alueen laajakaistaselvitys Hankesuunnitelma Utajärven alueen laajakaistaselvitys 1. Hankkeen perustiedot Hakija: Utajärven kunta, Kehittämispalvelut (Y-tunnus 190224-1) Yhteyshenkilö: Hankkeen nimi: Ohjelmayhteydet: Asko Merilä

Lisätiedot

Pirkanpolut - lähiretkeilyreitistö

Pirkanpolut - lähiretkeilyreitistö B i r g i t anpol ulle 1 ENSIMMÄISEN HANKKEVAIHEEN KUVAUS (2017-18 talvi): Alueellisen, seudullisen ja kansallisen matkailun ja luontoliikunnan kehittamiseen liittyva hanke, jonka tarkoituksena on luoda

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan Vesistökunnostusverkosto -hanke

Länsi-Uudenmaan Vesistökunnostusverkosto -hanke Länsi-Uudenmaan Vesistökunnostusverkosto -hanke Tavoite Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto -hanke Koota alueelliset vesistötoimijat yhteen, ylläpitää tehokasta tiedon ja osaamisen vaihtoa tahojen

Lisätiedot

Routes across the borders in Latvia and Finland. Matkailureitistöjen kehittämishanke

Routes across the borders in Latvia and Finland. Matkailureitistöjen kehittämishanke Routes across the borders in Latvia and Finland Matkailureitistöjen kehittämishanke Partneri Latviasta Vidzemes lauku partnerība "Brasla Haluavat kehittää kävelyreittejä (ohjeistus, tiedotuskyltit, suunnitelmat,

Lisätiedot

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi

Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi on Rahoitusta Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä

Lisätiedot

Linnaseutu Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys

Linnaseutu Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys Linnaseutu Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys Linnaseutu ry ja Leader-rahoitus Linnaseutu ry ja Leader-rahoitus Linnaseutu toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa Myöntää rahoituksia

Lisätiedot

Leaderistä rahoitusta. Karkkila Lohja Salo Vihti

Leaderistä rahoitusta. Karkkila Lohja Salo Vihti Leaderistä rahoitusta Karkkila Lohja Salo Vihti Rahoituskausi 2014-2020 Leader-toiminta Paikallisten toimijoiden kannustaminen omaehtoiseen kehittämistyöhön Opastetaan tekemään ideoista hankkeita Myönnetään

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt LIITE 1. VIRTA KAINUUN VIESTINTÄSUUNNITELMA Taulukko 1. Sisäinen viestintä. Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt Koordinaatiohankkeen ja alahankkeiden työntekijät Virta

Lisätiedot

Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen

Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen Konkreettista tukea alueelliseen kehittämiseen Nastolan maaseutu elinvoimaiseksi hanke 2016-2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Päijät-Hämeestä hankemarssi 17.3.2017 Mari Brunou Nastolan maaseutu elinvoimaseksi

Lisätiedot

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO KOOSTE ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO TILAISUUS URHEILUSEUROJEN JA LÄHIALUEEN KOULUJEN EDUSTAJILLE 19.3.2019 kello 17:30 19:30 TAPAHTUMAT TOIMINTA LAPSET JA NUORET LIIKKUVAT ALUEELLA Koulu-/päiväkotipäivän

Lisätiedot

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen hallirakenteiden peruskorjaus

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen hallirakenteiden peruskorjaus Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen hallirakenteiden peruskorjaus 1 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki puhelin

Lisätiedot

Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi

Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi Lapuan Virkiä ry: SUUNNISTUSJAOSTO Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi Hankenumero 9560. Loppuraportti Lapuan Virkiä ry / SUUNNISTUSJAOSTO Sisältö RASTI-SIMPSIÖN KEHITTÄMINEN HYVINVOINTIKESKUKSEKSI...

Lisätiedot

Maaseudun arjen palveluverkosto Enemmän vähemmällä verkostot hyvinvointipalvelujen toteuttajina

Maaseudun arjen palveluverkosto Enemmän vähemmällä verkostot hyvinvointipalvelujen toteuttajina Maaseudun arjen palveluverkosto Enemmän vähemmällä verkostot hyvinvointipalvelujen toteuttajina 2016-2018 Mirja Kettunen Verkostokoordinaattori Lapin liitto Arjen turvan lähtökohta Palvelut Toimeentulo

Lisätiedot

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry 1 Selkämeren kansallispuiston ystävät ry Seliskerin retkisaaren laiturien kunnostus 2015 Suunnitelma Muistio liitteenä 1 Yhteystiedot Puheenjohtaja Lasse Lovén, Jaatsinkatu 7 D, 38210 Sastamala, puh- 040

Lisätiedot

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE)

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Organisaatio : Hämeen liitto Niittykatu 5 13100 Hämeenlinna Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Hankkeen nimi ja tavoite Nimi:

Lisätiedot

Paimionjoki-yhdistys ry:n syyskokous. Keskiviikkona 27.10.2010 klo 13.00 Someron kaupunginhallituksen huoneessa, Joensuuntie 20, 2 krs.

Paimionjoki-yhdistys ry:n syyskokous. Keskiviikkona 27.10.2010 klo 13.00 Someron kaupunginhallituksen huoneessa, Joensuuntie 20, 2 krs. Paimionjoki-yhdistys ry Vanha Härkätie 5 31400 Somero Paimionjoki-yhdistys ry:n syyskokous Keskiviikkona 27.10.2010 klo 13.00 Someron kaupunginhallituksen huoneessa, Joensuuntie 20, 2 krs. Läsnäolijat:

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info 4.6.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Infon ohjelma 1. Mikä ihmeen Leader? 2. Teemahanke ja hakuprosessi 3. Kysymyksiä ja ideointia Lisätietoja

Lisätiedot

Kiehtova maisema / Intriguing Landscape

Kiehtova maisema / Intriguing Landscape Kuva: J. Lehmonen Kiehtova maisema / Intriguing Landscape Rautalammin Konneveden luontomatkailun kehittämishanke OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2016 Rositsa Bliznakova ESITYSLISTA 1.Kokouksen avaus 2.Puheenjohtajan

Lisätiedot

HANKETUKIHAKEMUS Yleishyödyllinen investointihanke

HANKETUKIHAKEMUS Yleishyödyllinen investointihanke 1(5) HANKETUKIHAKEMUS Ylshyödyllinen investointihanke Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 Uusi hakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen Muutos saatuun rahoituspäätökseen Euroopan

Lisätiedot