Matkakertomus seurakuntaretkeltä Unkarista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matkakertomus seurakuntaretkeltä Unkarista 16.-23.6. 2010"

Transkriptio

1 Matkakertomus seurakuntaretkeltä Unkarista Meitä oli nyt Kemistä 35 hengen matkaryhmä, 27 aikuista, 2 lasta ja 6 nuorta. Nuoret olivat keränneet matkarahaa erilaisin tempauksin pitkin vuotta. Heitä oli ollut aluksi 10, mutta eri vaiheissa 4 tippui pois ryhmästä, johon jäi 6 nuorta. Lapset olivat Päkkilän lapsenlapsia, jotka olivat matkalla isovanhempiensa kanssa. Ke Matkamme alkoi Kemin lentoasemalta, josta koneemme lähti klo Helsingissä joukkoomme liittyivät Hiukat, Korpelat ja Lammassaaret. Lentomme Budapestiin tapahtui nyt Malevilla ja perillä Unkarissa olimme 18.05, tai ehkä koneemme oli muutaman minuutin myöhässä. Oppaamme Eszter Solymar oli meitä bussilla vastassa. Aino Moisalan yksi matkalaukku oli jäänyt Helsinkiin, mutta se toimitettiin perille hotelliin seuraavana päivänä. Tämä taisikin olla matkamme suurin vastoinkäyminen, niin hyvin siellä kaikki sujui. Oli hyvä porukka ja kaikki meni todella hyvin. Majoituimme Budapestin päivien ajaksi hotelliin nimeltä Star Inn. Hotelli oli uusi ja siisti, ja meille hinnaltaan hyvin huokea. Hotellin aamiainen oli monipuolinen ja runsas. Nopean majoittumisen ja rahastuksen jälkeen keräsin nyt loppuosan maksuista oppaallemme - menimme kävellen illalliselle keskiaikaiseen ravintolaan nimeltä Sir Lancelot. Meitä oli informoitu, että siellä olisi luvassa ohjelmaa, jopa napatanssia ja miekkailua. Sitä olikin. Ohjelman puitteissa uskaltauduin myös avustajaksi ja sain mm. polvillani esittää Helenalle serenadin ja vannoa valan. Sen päätteeksi minut lyötiin ritariksi. Ruoka oli monipuolinen, hyvä ja runsas. Alkukeittona oli keittoa leivässä. Siinä lautasena olleen koverretun leivänkin saimme syödä suihimme. To Aamiaisen jälkeen Eszter haki meidät kokopäiväretkelle Tonavanmutkaan. Bussi ei päässyt ihan hotellin oven eteen, mutta pitkää kävelymatkaa siitä ei toki meille tullut. Matkalla halki Budapestin kuulimme jo paljon nähtävyyksistä ja Unkarin historiasta. Eszter on aivan eriomainen opas. Parempaa ei yksinkertaisesti voi olla!

2 Retkellämme tutustuimme Szentedreen, Visegradiin ja Esztergomiin. Visegradin linnassa saimme seurata hienon ritariesityksen ja sen päätteeksi nauttia Sigismund-kuninkaan aterian, taas kerran erinomaisen ja runsaan aterian. Ruokailun aikana oli taustalla myös kaunista luuttu-musiikkia. Esztergomissa osa meistä kävi kylpylässä, osa tutustui kaupungin nähtävyyksiin. Bussilla ajoimme sillan yli myös pienen lenkin Slovakia puolella. Retki oli monipuolinen ja hyvin antoisa. Hotellissa Budapestissa olimme vasta illalla, eikä kukaan kaivannut enää jatko-ohjelmia. Pe Aamiaisen jälkeen lähdimme bussilla Budapestin kaupunki-kiertoajelulle. Tutuiksi tulivat Budapestin päänähtävyydet. Kierrokseen oli saatu mahtumaan myös jotain uuttakin niille, jotka olivat ennenkin olleet Budapestissa. Taiteiden palatsi ja esittelykierros siellä oli myöskin kohteenamme. Päivän lounas oli Ravintola Trofea Grillissä. Tarjolla siellä oli 100 ruokalajia ja myös juomat kuuluivat aterian hintaan. Oli siinä herkkua monenlaista! Nyt oli myös yhteinen iltaohjelma: operettiristeily Tonavalla. Ilta sujui laivalla viihtyisästi monipuolisen tasokkaan ohjelman ja hyvän illallisen seurassa. La Aamiaisen jälkeen jätimme hotellimme ja suuntasimme kauppahalliin ostoksille. Moni löysikin sieltä ostettavaa, herkkuja ja käsitöitä. Eszter vei meidät bussilla Szekesfehervariin. Matkalla pysähdyimme vielä ostos-keskuksessa, jossa sai nauttia omin kustannuksin pikalounaan. Tämä taisikin olla ainut ateria omin kustannuksin koko matkalla, kun Eszter oli järjestänyt alkupäivien kaikki ateriamme ja loppupäivinä olimme seurakuntavierailulla vieraina. Saimme kyllä täyden vastineen rahoillemme Eszterin ohjelmaosuudessa. Monipuolinen ja tasokas oli ohjelmamme. Matkan varrella kokeilimme vielä kesäkelkkamäkeä. Siinä pikku kelkassa oli muuten kauhean paha istua. Eli kokeilin sitä siis minäkin. Szekesfehervariin saavuimme seurakuntatalon kautta. Siellä meidät otettiin vastaan ja tarjottiin tulokahvit. Bussi jatkoi sitten matkaansa hotelli St.Gellertiin, osalle meistä jo ennestään tuttuun majapaikkaan. Szekesfehervarissa Eszter hyvästeli meidät ja palasi bussin mukana Budapestiin. Oppaan ja tulkin paikan otti nyt ystäväni kirkkoherra Tamas Baranyai. Myös hän oli porukalle suureksi avuksi monessa asiassa. Päivän ohjelmassa oli vielä isätiemme järjestämä pikkujunalla tapahtunut kaupunkikierros, joka päättyi illalliseen seurakuntatalolla. Hienot olivat tarjoilut myös siellä. Viinikin oli erityisesti tätä tapaamista varten eli Evankelisen ystäväseurakuntatapaamisen kunniaksi nimetty. Tämän viinin oli seurakunnalle tätä varten lahjoittanut Istvan Czebik.

3 Joukkoomme Szekesfehervarissa pariksi päiväksi liittyi myös Alakontiolan pariskunta. He tulivat sinne Szeksardista, jossa heillä on viinitila. Kevätkauden olimme jo Kemissä opiskelleet Unkarin kieltä yhdessä. Su Päivä alkoi jumalanpalveluksella luterilaisessa kirkossa. Pidin jumalanpalveluksessa saarnan, jonka Tamas tulkitsi. Kirkkoherra Markku Korpela avusti ehtoollisen jaossa ja esitti laulun ja tervehdyksen. Kirkon jälkeen koko porukkamme oli jaettu vieraiksi perheisiin. Isäntäperheissä nautittiin sunnuntain juhla-ateria. Monet isäntäperheet järjestivät vierailleen myös muuta ohjelmaa. Tulimme taas yhteen klo 18 kirkossa pidettyyn konserttiin. Seurakunnan omat musiikkiryhmät esittivät meille siellä tasokkaan konsertin. Ystäväseurakunnallamme on erinomainen kanttori Attila Szebik, ja hyvät ovat myös seurakunnan kuorot ja musiikkiryhmät. Iltatilaisuus ja illallinen oli taas seurakuntakodilla, jossa ystävyyttä hoidettiin ja yhdessä viihdyttiin. Tarjoilut olivat taas runsaat. Kaupunginhallinnon edustaja iltatilaisuudessa oli varapormestari, sekä ystävyyssuhteista vastuussa oleva virkailija Etelka Halasz, viime kesäinen suurenmoinen emäntämme. Ma Sää oli nyt muuttunut sateiseksi. Se kyllä haittasi loppupäivien retkiä ja ohjelmia, muttei sentään pilannut niitä. Päivä alkoi klo 8 tehdasvierailulla Cerbonan elintarvike-tehtaalla. Siellä valmistetaan mm. mysliä ja aamiaismuroja. Meillä oli valkoiset takit päällä ja monenlaiset lomakkeet piti ennen vierailua täyttää. Ajoimme sitten bussilla paikkakunnalle nimeltä Lajoskomaron. Tutustuimme siellä evankeliseen vanhainkotiin ja luterilaiseen kirkkoon. Vanhainkodilla söimme hyvän lounaan. Matka jatkui Balatonille. Huono sää esti rantaelämän ja uimiset. Siofokin pöllökirkkoon toki tutustuimme ja nautimme siellä kahvit. Lajoskomaroniin palasimme sateessa ja aterioimme taas vanhainkodilla. Tarkoituksena oli siellä ollut viettää iltaa talon hienolla uudella grillipaikalla, mutta sateen takia me nautimme illallisen vanhainkodin juhlasalissa. Siellä paikalliset lionit tulivat meitä tapaamaan ja LC Kemi-Meripuiston edustajat, presidentti Pentti Hiukka ja ulkoministeri Heikki Koivisto, saivat tavata ystäväklubinsa edustajia. Heitä oli paikalla klubin ulkoministeri Peter Marikuczan johdolla. Vierailu Lajoskomaronissa päättyi tutustumiseen viinikellariin, jossa saimme maistella paikallisia viinejä vanhainkodin taloudenhoitajan omassa kellarissa. Ti 22.6.

4 Päivä alkoi vierailulla katolisessa piispanpalatsissa. Piispa Antal Spanyi otti meidät siellä sydämellisesti vastaan. Holopaisen Raimon valmistama kuksa taisi olla lahjoistamme hänelle mieluisin. Raimon kuksia annoimme myöhemmin muillekin arvohenkilöille tapaamisten ja vierailujen yhteydessä. Tulijaisia isännille oli saatu myös Kemin kaupungilta ja Outokummulta, josta vielä lämmin kiitos heille. Kalervo Näykki tervehti piispalassa piispaa Kemin seurakunnan hallinnon puolesta. Szekesfehervarin kaupunki oli järjestänyt meille tämän jälkeen kierroksen taidemuseossa ja lounaan Hiemer- talon ravintolassa. Sieltä me siirryimme raatihuoneelle, jossa pormestari Tihamer Varvasovszky otti meidät vastaan. Kaupunki muisti kunniakansalaisia Heikki Koivistoa ja Matti Päkkilää lahjoin, ja me annoimme omat lahjamme heille. Matti Päkkilä piti tilaisuudessa puheen meidän puoleltamme. Televisio pyysi haastattelun Matti Päkkilältä ja paikallisradio Heikki koivistolta. Joku matkaryhmästä oli kuullutkin sen radiosta. Ohjelmassa oli nyt pieni tauko mm. ostoksia ja lepoa varten. Tamas ja Korpelat tulivat sen aikana pappilaan päiväkahville, Helena ja minä olimme majoittuneina pappilaan, kaikki muut olivat hotellimajoituksessa. Isäntien autoilla siirryimme vielä klo 18:ksi reformoituun kirkkoon, jossa esiintyi unkarilaisen kuoronjohtajan islantilaiskuoro. Esitykset palkittiin ansaitusti voimakkain aplodein. Haikeaa jäähyväisiltaa vietimme vielä seurakuntakodilla. Tilaisuudessa vaihdettiin vielä monet lahjat isäntien ja vieraitten välillä. Kaikki retkikuntamme miehet saivat mm. omalle nimelleen nimikoidut viinipullot. Puheita pidettiin ja kaikesta kiiteltiin puolin ja toisin. Retkikuntamme nuoretkin esittivät oman ohjelmansa. Ricon puhe valloitti lopullisesti kaikkien sydämet. Hän kiitti lämpimästi isäntiä, ja erityisesti myös Judith Prepostia, jonka suomenkielen opiskelusta me olimme jo nähneet hyviä tuloksia. Hyvin olivat nuoretkin sopeutuneet joukkoomme. Jätimme isännille haikeat jäähyväiset. Mutta yhteys jatkuu. Muistamme toisiamme rukouksin ja pidämme yhteyttä kirjeenvaihdon välityksellä. Vastavierailu Unkarista Kemiin on odotettavissa ja se toteutunee 2-3 vuoden kuluttua. Ke Hotelliin isäntämme olivat tuoneet matkaevästä meille kaikille. Ajoimme bussilla suoraan Budapestin lentoasemalle, jossa olimme hyvissä ajoin. Lähtöselvitys ja turvatarkastukset sujuivat siellä ongelmitta. Lento Helsinkiin oli jälleen Malevin koneella. Ja aikataulun mukaisesti me olimme Helsingissä. Lyhyen välilaskun jälkeen matka jatkui sieltä Kemiin, jossa olimme melkein minuutilleen klo 19.

5 Kiitokset kaikille oikein onnistuneesta matkasta ja hyvästä matkakumppanuudesta. Sydämelliset kiitokset erinomaisille oppaillemme Eszter Solymarille ja Tamas Baranyaille, ja rakkaalle ystäväseurakunnalle. Kirkkoherra Andras Bencze oli vierailumme järjestelyihin saanut vapaaehtoista apu-työvoimaa aktiiviseurakuntalaisistaan. Meistä pidettiin Unkarissa hyvää huolta ja hyvä siellä oli taas olla. Matkakertomuksen kirjoitti Heikki Koivisto.

kirkkojen perinnemaiseman

kirkkojen perinnemaiseman Kirkkolaivaa ei jaeta automaattisesti jos postiluukussa on ilmaisjakelulehtien kielto. Lehden saa silloin osoitteellisena ilmoittamalla osoitteensa oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon. K e m i -To r

Lisätiedot

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4. VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.2014 Syksyllä 2013 Antti Koski oli kertomassa Vaasan Retkeilijät ry:n

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Pisarakirje Helmikuu 2014 Kulttuurieroja Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Kännykässäni olen säilyttänyt 18.1.2011 saamani

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan KANSANLÄHETYKSEN YSTÄVÄKIRJE

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan KANSANLÄHETYKSEN YSTÄVÄKIRJE Toukokuu 2013 Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan KANSANLÄHETYKSEN YSTÄVÄKIRJE Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo, sanoo Jeesus. (Joh. 8:12) Kansanlähetys

Lisätiedot

Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen.

Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen. Numero 77 4/2009 Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan toi suomalaisryhmän reissun päätepisteessä mm. katedraalin harvoin avautuvan portin eteen. Pikkukuvassa on ryhmän opas työssään. Matkakertomus

Lisätiedot

Presidentin tervehdys 2. Martti Yli-Kahrakuusi on poissa 3. Uusi jäsen: Timo Mattila 4. Kotiseutumuseo Muinan varaston rakennustyö 5

Presidentin tervehdys 2. Martti Yli-Kahrakuusi on poissa 3. Uusi jäsen: Timo Mattila 4. Kotiseutumuseo Muinan varaston rakennustyö 5 Reimari News Lehden 2/ 2004 sisältö: Presidentin tervehdys 2 Martti Yli-Kahrakuusi on poissa 3 Uusi jäsen: Timo Mattila 4 Kotiseutumuseo Muinan varaston rakennustyö 5 Hallituksen vaihtokokous 6-7 Sillmanin

Lisätiedot

SLOVENIA-SEURAN TIEDOTE-KESÄ 2015

SLOVENIA-SEURAN TIEDOTE-KESÄ 2015 SLOVENIA-SEURAN TIEDOTE-KESÄ 2015 Kuva: Timo Laukas Draco Jancar seuran vieraana- Kari Klemelän uunituore suomennos Slovenian kirjallisuuden tuoreimmat suru-uutiset Matkakertomus keväisestä Sloveniasta

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010 Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15 Numero 81 4/2010 Tervehdys Kiehiset Taas on yksi Kiehisvuosi lopuillaan. Mikä alkoi Äkäslompolosta Eskon luota kaamoshiihdoilla ja kelit suosivat. Alkuvuonna

Lisätiedot

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot:

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot: Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2013 www.pamina003.fi PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Ahomäki Sinikka, Hintikka Anna, Iiliäinen Piia, Iso-Lähteenmäki

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Helmikuu 2015 1. Tyhjiöstä kohti täyteyttä

Pisarakirje. Pisarakirje Helmikuu 2015 1. Tyhjiöstä kohti täyteyttä Pisarakirje Helmikuu 2015 Tyhjiöstä kohti täyteyttä Kautta vuosien Pisaran työ on kohdistunut monenlaisessa tyhjiössä eläviin ihmisiin. Tutkintavankilan sellissä lojutaan ja odotetaan. Tuomion saamisen

Lisätiedot

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia! LEON PÄIVÄKIRJA 06/13/2014 Suuri seikkailu, Guinnessin ennätysten kirjaan kirjattu matka on onnistuneesti suoritettu. Eilen aamulla 9:00 vietettiin Pirkkalassa Leon onnistunutta ennätysmatkaa Perjantai

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS ELINTARVIKEALAN OPETTAJIEN RUOKAMATKA UNKARI 9.6 16.6.2008

MATKAKERTOMUS ELINTARVIKEALAN OPETTAJIEN RUOKAMATKA UNKARI 9.6 16.6.2008 0 MATKAKERTOMUS ELINTARVIKEALAN OPETTAJIEN RUOKAMATKA UNKARI 9.6 16.6.2008 Maritta Vikeväinen ja Ari Huhta 1.9.2008 1 MATKAKERTOMUS Sisältö Unkarin ruokamatkalle osallistujat... 2 Maanantai 9.6... 3 Tiistai

Lisätiedot

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Tarinoita maailmalta: San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Nyt ei ole kyseessä mikään Team Ahma, vaan tämä tarina kertoo muuan Lajunen Historic Racing Teamin matkasta Italiaan,

Lisätiedot

Aurinkoa etsimässä Lomalla Turkissa 19.11.- 26.11.2012

Aurinkoa etsimässä Lomalla Turkissa 19.11.- 26.11.2012 1 Aurinkoa etsimässä Lomalla Turkissa 19.11.- 26.11.2012 Teki mieli jonnekin lämpimään. Katselin pitkin syksyä ahneesti sopivia matkakohteita joskus marraskuun tienoilla, jolloin täällä on niin harmaata

Lisätiedot

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Hain työssäoppimaan ulkomaille jo aikaisin keväällä 2011. Kiina oli ensimmäinen vaihtoehtoni listassa jota seurasivat Englanti ja Kreikka. Tarkoituksena oli ensiksi,

Lisätiedot

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9.

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Sakset käteen, tätä pitää miettiä ja ehdotella matkakaverillekin, tuumin kesällä, kun luin oheisen, varsin

Lisätiedot

Suomalainen Klubi. Klubin gastoronominen kerho vieraili Ranskassa. Ryhmä koolla maineikkaan Paul Bocusen ravintolan edessä Lyonissa

Suomalainen Klubi. Klubin gastoronominen kerho vieraili Ranskassa. Ryhmä koolla maineikkaan Paul Bocusen ravintolan edessä Lyonissa Helsingin 1 Suomalainen Klubi Klubilehti 3/2011 Klubin gastoronominen kerho vieraili Ranskassa. Ryhmä koolla maineikkaan Paul Bocusen ravintolan edessä Lyonissa Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi

Lisätiedot

KOULUN PERUSTAMISVUOSI. KOULUN NIMET Lahden Suomalainen Tyttökoulu

KOULUN PERUSTAMISVUOSI. KOULUN NIMET Lahden Suomalainen Tyttökoulu REHTORI Mikko Sani 5 539 168 APULAISREHTORI Ari Mäkinen 4 484 5778 KOULUN PERUSTAMISVUOSI 198 KOULUN NIMET Lahden Suomalainen Tyttökoulu 198 1925 Lahden Tyttölyseo 1925 1939 Lahden Yksityinen Tyttölyseo

Lisätiedot

Sisällys: Painopaikka: Kopijyvä Oy, 2006 Painos: 350 kpl

Sisällys: Painopaikka: Kopijyvä Oy, 2006 Painos: 350 kpl Sisällys: Pääkirjoitus 3 Suomen edustajat Hyvän Tahdon -kisoissa Kagoshimassa, Japanissa 4 Leirit 8 Salikisat 10 Junnuturnauksesta 11 Jigotaista edustus nuorten maajoukkueen C-ryhmään! 12 Kevään harjoitusohjelma

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012 YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDASJÄRVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN Venetsialaiset la 25.8. klo 20-02 Jyrkkäkoskella. Enemmän Venetsialaisista s. 3-11 PUDASJÄRVI-lehti nro 34 2012 PUDASJÄRVEN ASIOISTA

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011

JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011 JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011 Sisällysluettelo PUHEENJOHTAJAN PALSTA 3 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 5 TalouSARVIO 8 Nokipannukahvia ja juuston aromia 10 Pientä vaihtelua

Lisätiedot

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin

Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Matka Japaniin eli Shinguun ja takaisin Nythän on niin, että menneen vuoden 2006 tammikuussa istuin Houkutus kahvilassa kamuni tohtori Ohashin kanssa. Jos sitä ei vielä kukaan arvannut niin Mizue on japanilainen

Lisätiedot

Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. gsm 02-767 3533, 050 347 8448 Tolmintie 4, YPÄJÄ

Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. gsm 02-767 3533, 050 347 8448 Tolmintie 4, YPÄJÄ YPÄJÄN TAKSI YPÄJÄLÄINEN Puh. (02) 727 1180 Kunnallinen ja seurakunnallinen tiedotuslehti Jaetaan kaikkiin talouksiin Ypäjällä Parturi-kampaamo- Parturi-kampaamo Outi Perho Katinhännäntie 298, 32140 Ypäjä

Lisätiedot

Porvoon Mieslaulajat60v.

Porvoon Mieslaulajat60v. Porvoon Mieslaulajat60v. Miesten Laulua 60 vuotta!!! Porvoon Mieslaulajat Ry 60v Juhlakonsertti 28.10.2006, klo 17.00 Linnankosken lukion juhlasalissa, Piispankatu 24-26, Porvoo Porvoon kaupungin puolesta

Lisätiedot

Valtuutettuna maailmankongressissa. Lähtöajatus

Valtuutettuna maailmankongressissa. Lähtöajatus Valtuutettuna maailmankongressissa Lähtöajatus Kesäkuussa 2008, Suomen Lions-liiton vuosikokouksessa Lappeenrannassa, sain niin kutsutun kuningasajatuksen seuraavan vuoden kesälomakohteeksi. Aikaakin tavoitteen

Lisätiedot