Toimintakertomus vuodelta 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakertomus vuodelta 2009"

Transkriptio

1 Anna Rantanen Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n vpj v Satakunnankatu 35 B 227, Tampere puh anna.k.rantanen@uta.fi Tampereen Yliopiston Laulajat Toimintakertomus vuodelta 2009 Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n toimintaan osallistui vuonna 2009 noin 70 aktiivista kuorolaista. Keväällä jäsenmaksun maksaneita oli 44, syksyllä 55. Kuoronjohtajana toimi Tamás Timkó, joka on johtanut kuoroa jo 25 vuotta. Kevätlukukaudella harjoitukset pidettiin tiistaisin kello Tampereen yliopiston varhaiskasvatuksen yksikön salissa, mutta syyslukukaudella harjoituspaikkamme vaihtui Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Attilan 6. kerroksen esiintymisharjoitustiloihin. Viikoittainen harjoittelu on kuorotoiminnan perusta ja tärkeää kuoron tason ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi, mutta myös sosiaalinen tapahtuma. Yhdessä harjoitteleminen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi kasvattaa yhteishenkeä. Lisäksi harjoitusten kahvitauolla, jonka tarjoiluista huolehtii kolme kuorolaista kerrallaan, on aikaa vaihtaa kuulumisia kuorokavereiden kanssa. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi pidettiin kenraaliharjoitukset ennen konsertteja. Eri äänille järjestettiin myös erillisiä stemmaharjoituksia sopraanoille kahdet, altoille yhdet, tenoreille kolmet ja bassoille kolmet. Lisäksi miesäänille järjestettiin yhdet yhteiset stemmaharjoitukset, ja naisäänille kahdet. Kuoroleirit Ohjelmistoja harjoiteltiin vuoden 2009 aikana myös yhteensä kolmella kaksipäiväisellä ja yhdellä yksipäiväisellä kuoroleirillä. Kaksi leiriä pidettiin Klassillisella koululla, yksi Attilassa ja yksi Ruovedellä Aution leirikeskuksessa, missä kuoromme on vieraillut aiemminkin. Jokaisena leiripäivänä harjoiteltiin 5-6 tuntia. Kuoroleirit ovat tärkeä osa toimintaa, sillä ne antavat kuorolle tarpeellisia lisäharjoitustunteja. Leireillä on mahdollista harjoitella pidempään yhtäjaksoisesti, ja kuorolaiset ovat kokeneet, että ohjelmisto hioutuu esityskuntoon erityisesti leireillä. Ruovedellä pidetyllä kuoroleirillä myös harjoittelimme kevätkonsertin koreografiaa ja teimme äänenmuodostusharjoituksia ammattilaisen johdolla.

2 Konsertit ja karonkat TYL järjesti vuonna 2009 yhteensä viisi konserttia. Keväällä suomalaisuuden päivänä esitimme Tampere-talon pienessä salissa konsertin Kevättä katsomassa, jonka ohjelma koostui suomenkielisestä kuoromusiikista; klassikoista ja tuoreista sävellyksistä ja sovituksista. Konsertin jälkeistä karonkkaa vietimme ravintola Coussicassa. Lokakuussa juuri ennen kuoromatkaa pidimme syyskonsertin Tampereen yliopiston juhlasalissa. Konsertin ohjelmistossa oli pääosin suomalaista hengellistä musiikkia, mutta mukana oli myös saksalaisia ja unkarilaisia lauluja kuoromatkaamme silmällä pitäen. Konsertin jälkeen söimme jälleen hyväksi havaitussa Coussicca-ravintolassa. Dresdenissä kuoromatkalla esitimme yhden konsertin, jonka ohjelmisto oli sama kuin Tampereella pidetyssä syyskonsertissa. Vaikka yleisömäärä ei ollut suunnaton, saimme paikalle saapuneilta musiikinystäviltä hyvää palautetta konsertistamme. Jouluna pidimme vielä kaksi joulukonserttia, joista ensimmäinen oli Viinikan kirkossa ja toinen Finlaysonin kirkossa. Ohjelmistossa oli monipuolista ja rauhallista joulumusiikkia ja yleisöäkin molempiin konsertteihin saapui varsin kiitettävästi. Viimeisen joulukonsertin jälkeen suuntasimme Amos-klubille pikkujouluihin riisipuuron ja glögin ääreen. Kuoromatka Lokakuussa 2009 ( ) TYL teki kuoromatkan Tšekin Prahaan ja Saksan Dresdeniin. TYL piti Dresdenissä konsertin Evangelisch-Reformierte Gemeinden (evankelisreformoidun kirkon) seurakunnan tiloissa. Olisimme mielellämme pitäneet toisenkin konsertin, mutta niiden järjestäminen tällä matkalla oli erityisen hankalaa, ja olimme tyytyväisiä edes yhteen. Onneksi Prahassa keksimme esiintyä ilmaiseksi muutamassa kirkossa, tietysti ensin kysyttyämme lupaa. Näistäkin lyhyistä ja spontaaneista musiikkihetkistä saimme hyvää palautetta kirkoissa vierailleilta ihmisiltä. Kuorolta tuli matkasta paljon positiivista palautetta ja matkakohteista myös pidettiin. Virallista yhteistä ohjelmaa ei konserttien lisäksi paljon ollut, mutta esimerkiksi Hygieniamuseo ja Pillnitzin palatsi tulivat monille tutuiksi Dresdenissä, ja Prahassa taas pääsimme nauttimaan musiikkimuseosta ja monista klassisen musiikin konserteista. Jumalanpalvelusavustukset ja muut kirkolliset esiintymiset Vuonna 2009 TYL lauloi viidessä seurakuntien tilaisuudessa: helmikuussa avustettiin English Service ssa Vanhassa kirkossa, toukokuussa ja joulukuussa jumalanpalveluksissa Aleksanterin kirkossa, marraskuussa Tuomiokirkossa ja joulun alla perinteisesti yliopiston Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa. Lisäksi molempiin kirkossa pidettyihin joulukonsertteihimme oli vapaa pääsy (maksullinen ohjelma). Lauluhetket Koukkuniemen vanhainkodissa TYL:n laulajat kävivät perinteiseen tapaan ilahduttamassa vanhuksia Koukkuniemen vanhainkodissa. Tavoitteena oli, että viikoittain kaksi kuorolaista käy pitämässä

3 yhteislaulutuokion jollain vanhainkodin osastolla. Keväällä tavoitteeseen päästiin aika hyvin, mutta syksyllä olimme ohjelmistomme kanssa niin kiireisiä, ettei Koukkuniemeen ehditty jokaisella viikolla. Kesä-TYL Kesäkaudella, kun varsinaisista kuoroharjoituksista pidetään lomaa, kokoontuu kesä-tyl. Kesällä 2009 kesä-tyl kokoontui viikoittain vapaamuotoisiin harjoituksiin Attilaan sekä esiintyi kesäkuukausina kahdessa Tampereen kaupungin kulttuuritoimen järjestämässä kesäkonsertissa. Kesä-TYL:n harjoituksissa kuorolaisilla on mahdollisuus oppia kappaleita, joita lauletaan yleensä vain pienemmillä kokoonpanoilla. Lisäksi kesä-tyl on mukava tapa tavata kuorokavereita ja päästä laulamaan kuorolauluja myös kesällä. Muut esiintymiset Varsinaisten konserttien, jumalanpalvelusten ja muiden kirkollisten tapahtumien, kesä-tyl:n ja Koukkuniemen lisäksi TYL:lla oli vuonna 2009 yhteensä 16 muuta esiintymistä erilaisissa tilaisuuksissa. Kuoron pienemmät kokoonpanot, yleensä n henkeä, esiintyivät mm. häissä, hautajaisissa, ja tuttuun tapaan myös ulkomaalaisten opiskelijoiden orientaatiotilaisuuksissa, Tamyn vappubrulliksella ja laulavana vappukulkueena sekä muutamissa muissa tilaisuuksissa. Pienemmät esiintymiset tarjoavat mahdollisuuden esiintymistaitojen ja pienessä ryhmässä laulamisen kehittämiseen. Lisäksi vaihto-opiskelijajäsenemme pääsevät tilaisuuksissa samalla tutustumaan monipuolisesti suomalaiseen kulttuuriin. Vaikka konsertit ovat vuoden pääesiintymisiä ja niihin osallistutaan kaikkein aktiivisimmin, käy suurin osa kuorolaisista, tänä vuonna yli 50 laulamassa vuoden aikana myös kesä-tylkonserteissa ja/tai muissa pienemmissä tilaisuuksissa. Varainkeruu Vuonna 2009 kuorolle kerättiin aktiivisesti varoja perinteiseen tapaan konserteilla ja muilla esiintymisillä. Lisäksi jonkin verran tuottoa saatiin myymällä levyjä mm. kuoromatkalla. Kuorolaisia oli myös avustamassa yliopiston perinteisessä laskiaisgaalassa. Vapaa-ajan toiminta Sekä kevät- että syyskauden alussa järjestettiin tutustumisilta ravintola Tabussa uusien kuorolaisten tultua mukaan toimintaan. Tammikuussa ja syyskuussa myös järjestettiin uusien ja vanhojen kuorolaisten tutustumisbileet, molemmilla kerroilla jonkun kuorolaisen luona. Näin saimme tilavuokran sijaan panostettua ruokatarjoiluun. Laskiaistiistaina käytiin pulkkamäessä ja syksyllä järjestettiin kuoromatkan jälkeen matkamuistelubileet.

4 Lisäksi kuoron jäsenet järjestävät usein epävirallisia juhlia, joihin kaikki kuorolaiset ovat tervetulleita. Kuoron ja kuorolaisten järjestämät yhteiset tapaamiset ja illanvietot ovat olennainen osa kuoron sosiaalista toimintaa ja yhteishengen kasvattamista. Kuoron toiminnan kehittäminen vuonna 2009 Kevätkonsertissa mukana oli laulun lisäksi myös vähän koreografiaa. Koreografian mukaan ottaminen lisäsi harrastuksen monipuolisuutta. Vuonna 2009 otettiin käyttöön musiikkitoimikunta, jonka tehtävänä on päättää kuoron taiteellisista asioista, kuten ohjelmistosta sekä esim. äänenavauksiin tai äänenmuodostukseen liittyvistä seikoista. Toimikuntaan kuuluu kuoronjohtaja, äänivastaavat ja hallituksen edustaja. Ensimmäisenä toimintavuotenaan tämä on näyttänyt toimivan varsin hyvin, sillä nyt taiteellisiin seikkoihin liittyville asioille on selkeästi oma fooruminsa, ja samalla hallitus pystyy paremmin keskittymään käytännön asioiden hoitamiseen. Musiikkitoimikunta on myös hyvä väline kuoronjohtajan ja kuoron välisen kommunikoinnin kehittämiseen. Muitakin toimikuntia perustettiin; kevään 2010 juhlakonserttia varten koottiin juhlatoimikunta, ja lisäksi perustettiin toimikunta valitsemaan uutta kuoronjohtajaa, jonka on määrä aloittaa syksyllä 2010 Tamás Timkón siirtyessä eläkkeelle. Lokakuussa tehdyn kuoromatkan järjestelyjä hoiti kolmihenkinen matkatoimikunta. Syksyllä kehitettiin kuoron konserttijulisteiden jakelusysteemi, mikä tarkoittaa sitä, että kuoron sisällä pidetään kirjaa siitä, kuka vie mainosjulisteita ja mihin. Tämä on helpottanut ja nopeuttanut konserttijulisteiden jakamista. Attilaan muutto puolessa välissä vuotta 2009 antoi kuorollemme suuremmat tilat, ja nykyään harjoituksissa on mahdollista jakaantua kahteen erikseen harjoittelevaan ryhmään (esimerkiksi miesäänet ja naisäänet erikseen). Myös kahvitustarpeille, kuoron arkistoille ja puvustolle on nyt kunnolla tilaa Attilassa. Tämä on ollut erittäin mieluisa muutos kuorollemme.

5 TYL:n vuosi 2009 Tammikuu ke 7.1. Esiintyminen yliopistolla ulkomaalaisten opiskelijoiden orientaatiotilaisuudessa ti ke Koelaulutilaisuus uusien kuorolaisten valitsemiseksi ma Koelaulutilaisuus uusien kuorolaisten valitsemiseksi ti ja tutustumisilta uusien kuorolaisten kanssa ti pe Tutustumisbileet uusien kuorolaisten kanssa Helmikuu ti 3.2. la 7.2. ti la Su ti ti ti ke Esiintyminen häissä Laternassa Yliopiston laskiaisgaala (kuorolaisia narikassa) Jumalanpalvelusavustus English Service'ssa Vanhassa kirkossa ; äänenmuodostaja harjoituksissa; yhdistyksen kevätkokous, jonka jälkeen pulkkamäkeen Stemmaharjoitukset sopraanoille ja altoille Maaliskuu ti 3.3. ti Stemmaharjoitukset tenoreille ti to Esiintyminen Yo-talolla TAMY:n uudessa perinnejuhlassa la Kuoroleiri Attilassa Su Kuoroleiri Attilassa ti ti 31.3.

6 Huhtikuu Ke 1.4. Stemmaharjoitukset bassoille ti 7.4. ti la-su 18.- Kuoroleiri Ruovedellä Aution leirikeskuksessa ti to Stemmaharjoitukset tenoreille ti to Esiintyminen Koukkuniemen vanhainkodin vappujuhlassa Toukokuu pe 1.5. Laulava vappukulkue kiertämässä keskustassa pe 1.5. Esiintyminen Yo-talolla vappubrulliksessa su 3.5. Jumalanpalvelusavustus Aleksanterin kirkossa ti 5.5. to 7.5. Kevätkonsertin kenraaliharjoitukset ti Kevätkonsertti Tampere-talon pienessä salissa; karonkka Coussicca-ravintolassa. ke Esiintyminen Tampere-talon isossa salissa puhallinorkesteri Mansetin kanssa pe Esiintyminen karonkassa la Esiintyminen Näsinneulassa Kesäkuu ke 3.6. ke ke ke Kesä-TYL-harjoitukset Kesä-TYL-harjoitukset Kesä-TYL-harjoitukset Kesä-TYL-harjoitukset Heinäkuu ke 1.7. Kesä-TYL-harjoitukset ti 7.7. Esiintyminen Vanhan kirjastotalon puistolavalla ke Kesä-TYL-harjoitukset ke Kesä-TYL-harjoitukset la Esiintyminen Laukontorilla

7 Elokuu pe ti ti to Esiintyminen yliopistolla Esiintyminen yliopistolla ulkomaalaisten opiskelijoiden orientaatiotilaisuudessa Esiintyminen konferenssissa Tampere-talon suuressa salissa. Syyskuu ti 1.9. to 3.9. ma 7.9. ti 8.9. ti ke to pe ti la su ti ; yhdistyksen ylimääräinen kokous Koelaulutilaisuus uusien kuorolaisten valitsemiseksi Koelaulutilaisuus uusien kuorolaisten valitsemiseksi ja tutustumisilta uusien kuorolaisten kanssa Stemmaharjoitukset tenoreille ja bassoille Stemmaharjoitukset sopraanoille ja altoille Tutustumisbileet uusien kuorolaisten kanssa Kuoroleiri Klassillisella koululla Kuoroleiri Klassillisella koululla Lokakuu to ti to pe ke-ke ke ti Stemmaharjoitukset bassoille Kenraaliharjoitus yliopiston juhlasalissa Stemmaharjoitukset sopraanoille Syyskonsertti yliopiston juhlasalissa; karonkka Coussicca-ravintolassa Kuoromatka Prahaan ja Dresdeniin, yksi konsertti Esiintyminen konferenssissa Marraskuu ti pe Matkanmuistelubileet ti ti

8 su ti Jumalanpalvelusavustus Tuomiokirkossa Joulukuu ti ke to to la su ti ti to to su ti pe su ti Stemmaharjoitukset altoille Stemmaharjoitukset sopraanoille Stemmaharjoitukset tenoreille Kuoroleiri Klassillisella koululla Jumalanpalvelusavustus Aleksanterin kirkossa. Esiintyminen pikkujouluissa ravintola Henriksissa Esiintyminen yliopiston Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa Stemmaharjoitukset bassoille Kenraaliharjoitukset Finlaysonin kirkossa Joulukonsertti Viinikan kirkossa Joulukonsertti Finlaysonin kirkossa; pikkujoulut Amos-klubilla Esiintyminen Väinö Linna-seuran tilaisuudessa Esiintyminen yliopistolla

Toimintakertomus vuodelta 2008

Toimintakertomus vuodelta 2008 Tuomas Salo Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n pj v. 2008 Lähteenk. 11 c 23, 33500 Tampere puh. 040 552 9655 tuomas.salo@uta.fi Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2008 Tampereen

Lisätiedot

Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2007

Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2007 Katriina Siermala TYL ry:n puheenjohtaja vuonna 2007 Haukkamäenkatu 1 C 31, 33560 Tampere 050 543 3425 katriina.siermala@uta.fi Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2007 Tampereen

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011. Vuoden 2011 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Tuomas Salo puheenjohtaja v. 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011. Vuoden 2011 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Tuomas Salo puheenjohtaja v. 2011 Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2011 Tuomas Salo puheenjohtaja v. 2011 Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n (TYL) toimintaan osallistui vuonna 2011 noin 85 aktiivista kuorolaista.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016 Tampereen Yliopiston Laulajat ry

Toimintakertomus 2016 Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus 2016 Tampereen Yliopiston Laulajat ry 2 Sisällys 1. Hallinto... 3 1.1. Hallitus... 3 1.2. Taiteellinen johto... 3 1.3. Yhdistyksen kokoukset... 3 2. Talous... 3 3. Harjoitustoiminta...

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta Vuoden 2014 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Laura Sinkkonen puheenjohtaja 2014

Toimintakertomus vuodelta Vuoden 2014 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Laura Sinkkonen puheenjohtaja 2014 Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2014 Laura Sinkkonen puheenjohtaja 2014 Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n (TYL) toimintaan osallistui vuonna 2014 noin 70 aktiivista kuorolaista.

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2012. Vuoden 2012 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Virve Rissanen puheenjohtaja 2012

Toimintakertomus vuodelta 2012. Vuoden 2012 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Virve Rissanen puheenjohtaja 2012 Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2012 Virve Rissanen puheenjohtaja 2012 Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n (TYL) toimintaan osallistui vuonna 2012 noin 80 aktiivista kuoro- laista.

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta Vuoden 2013 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Bertta Häkkinen puheenjohtaja 2013

Toimintakertomus vuodelta Vuoden 2013 kohokohdat. Tampereen Yliopiston Laulajat ry. Bertta Häkkinen puheenjohtaja 2013 Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Bertta Häkkinen puheenjohtaja 2013 Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n (TYL) toimintaan osallistui vuonna 2013 noin 70 aktiivista kuorolaista.

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta Vuoden 2015 kohokohdat. Muu toiminta vuonna Harjoitukset. Kuoroleirit. Tampereen Yliopiston Laulajat ry

Toimintakertomus vuodelta Vuoden 2015 kohokohdat. Muu toiminta vuonna Harjoitukset. Kuoroleirit. Tampereen Yliopiston Laulajat ry Tampereen Yliopiston Laulajat ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Laura Sinkkonen puheenjohtaja 2015 Tampereen Yliopiston Laulajat ry:n (TYL) toimintaan osallistui vuonna 2015 noin 60 aktiivista kuorolaista.

Lisätiedot

CCI-sanomat 5 19.8.2014

CCI-sanomat 5 19.8.2014 Kyösti Meriläinen Aihe: VL: CCI-sanomat 4 / 28.7.2013 CCI-sanomat 5 19.8.2014 CCI-sanomat uudistuu Turun tuomiokirkon poika- ja koulutuskuoro Turun konservatorion poikakuoromuskari CCI-sanomissa tiedotetaan

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

Juontajan opas. Sisällys

Juontajan opas. Sisällys Juontajan opas Tämä opas on tarkoitettu avuksi teille, jotka luotsaatte Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien yhteisen Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuden alusta loppuun. Aivan ensimmäiseksi Suomen Lähetysseurassa

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

17.05 LC-Nivan 45-vuotisjuhla 29.08 Esiintyminen Erkki Kuvajan läksiäisissä Iisalmen Oikeustalolla. 18.12 Esiintyminen Kallionlaakson hoitokodissa.

17.05 LC-Nivan 45-vuotisjuhla 29.08 Esiintyminen Erkki Kuvajan läksiäisissä Iisalmen Oikeustalolla. 18.12 Esiintyminen Kallionlaakson hoitokodissa. KIURUN LAULU ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Esiintymiset Koko kuoro 19.01 Eino Liljan 70-vuotisjuhlan esiintyminen 23.02 Kuoron vuosipäivä Kulttuuritalon lämpiössä ja kuoroleiri Kiurusalissa. 08.03 Kyösti Lehtolan

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Padasjoki Johtola Rakennus 5 Iso sauna Pieni sauna Ajoharjoittelurata 150 m ampumarata Telttamajoitusalue

Padasjoki Johtola Rakennus 5 Iso sauna Pieni sauna Ajoharjoittelurata 150 m ampumarata Telttamajoitusalue Tammikuu PE LA SU MA TI KE TO PE LA SU MA TI KE TO PE LA SU MA TI KE TO PE LA SU MA TI KE TO PE LA LA Ampumahiihtopaviljonki, rak 359 Riimu, rak. 358 Helmikuu Ma Ti Ke To Pe La Su Ma Ti Ke To Pe La Su

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri)

Laulu ja viulu (Hyvinkään Salonkiorkesteri) Joulukuu 2013 To 19.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Ke 18.12. An die Freude (HKO) Musiikkitalon kuoro, sopraano Musiikkitalo, Su 15.12. Kauneimmat joululaulut klo 20

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 3 4 5 6 7 8 Vuonna 2015 Turun yliopiston kuoro palkitsee ja kantaesittää sävellyskilpailun voittajateokset, levyttää ne yhdessä Lauri Mäntysaaren Fantasia teoksen

Lisätiedot

TAPAHTUMIA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 1.ADVENTISTA LOPPIAISEEN

TAPAHTUMIA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 1.ADVENTISTA LOPPIAISEEN Kannen Tuomiokirkon kuva: Hannu Korhonen Muut kuvat: Pixabay ja Kirkon kuvapankki TAPAHTUMIA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 1.ADVENTISTA LOPPIAISEEN 2.12. 1. Adventtisunnuntai klo 10 Messu, Tuomiokirkon kamarikuoro

Lisätiedot

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Lokakuu su 3.10. klo 18.00 Mikkelinpäivän kauneimmat runot ja laulut Viinijärven kirkossa. Mukana, Sirpa ja Vilma Naumanen sekä Jutta, Minttu ja Pinja Kurki,

Lisätiedot

Varikko Ruokala Elokuu 2014

Varikko Ruokala Elokuu 2014 Varikko Ruokala Elokuu 2014 Viikko: 31 Kello ma 28.7. ti 29.7. ke 30.7. to 31.7. pe 1.8. la 2.8. 9-10 10-11 Eläkeläiset Ikonikerho 11-12 Eläkeläiset Ikonikerho 12-13 Eläkeläiset Ikonikerho 13-14 Eläkeläiset

Lisätiedot

Armas Maasalon juhlavuoden kunniaksi palautimme mieliin Adventtivesperin laulamalla sen Messukylän kirkossa 27.11.2010.

Armas Maasalon juhlavuoden kunniaksi palautimme mieliin Adventtivesperin laulamalla sen Messukylän kirkossa 27.11.2010. LIITE 1 1 TAMPEREEN KIRKKOMUSIIKKIPIIRI RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 YLEISTÄ Tampereen kirkkomusiikkipiirin toimintavuoden 2010 päätapahtuma oli Vesilahden laulujuhlat kesäkuussa. Juhliin valmistauduttiin

Lisätiedot

Toimintakalenteri v. 2012

Toimintakalenteri v. 2012 Toimintakalenteri v. 2012 Tammikuu ke 4. Kuulolähipalvelua Nurmijärvellä klo 14.00-15.00 Nurmijärven kunnantalo, Keskustie 2 B to 5. Kuulolähipalvelua Klaukkalassa klo 10.00-11.00 Klaukkalan kirkon tiloissa,

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

2015 TOIMINTAKALENTERI

2015 TOIMINTAKALENTERI 2015 TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU 1 1 TO Uudenvuodenpäivä 1.-31.1 Seututoimikuntien järjestäytymiskokoukset (6 kpl) iltakokouksina PJ 2 PE KOKO VUOSI: Aluetoimikunnan kokoukset, Aktivointiprojekti, Ammattiosastojen

Lisätiedot

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN:

KAMPRAATTTI ON OSALLISTUNUT SEURAAVIIN KUOROKILPAILUIHIN, -KATSELMUKSIIN JA -FESTIVAALEIHIN: KAMPRAATTI, viralliselta nimeltään Ilmajoen musiikkikoulun kamarikuoro Kampraatti, on perustettu vuonna 1979. Kuoron on perustanut ja koko sen historian ajan johtanut Ilmajoen musiikkiopiston rehtori,

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 RIPPIKOULUPASSI Ennen leirijaksoa tutustut seurakunnan toimintaan. Rippikoulupassiin keräät merkinnät: 4 jumalanpalveluksesta 2 seurakuntatilaisuudesta (esim. diakonia-

Lisätiedot

2014 TOIMINTAKALENTERI

2014 TOIMINTAKALENTERI 2014 TOIMINTAKALENTERI TAMMIKUU 1 1 KE Uudenvuodenpäivä 1.-31.1 Seututoimikuntien järjestäytymiskokoukset (6 kpl) iltakokouksinapj 2 TO KOKO VUOSI: Aktivointiprojekti, Aluetoimikunnan kokoukset, Ammattiosastojen

Lisätiedot

elokuu 2014 - joulukuu 2014 Musiikkiopiston konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy

elokuu 2014 - joulukuu 2014 Musiikkiopiston konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy Huittisten musiikkiopisto Tapahtumakalenteri elokuu 2014 - joulukuu 2014 Musiikkiopiston konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy Elokuu su 31.8. klo 14 Kesäistä klassista jousilla,uusi Lahti Kamariorkesteri,

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Toimintakertomus 2010. Värssyn Väärtti

Toimintakertomus 2010. Värssyn Väärtti Toimintakertomus 2010 Värssyn Väärtti Vuoden 2010 aikana Värssyn Väärttissä bassoa lauloi Juha Laakso, alttoa Teija Jarhio, tenoria Tero Vanamo ja sopraanoa Sirkku Viitanen-Vanamo Vuoden aikana kvartetti

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

Tunnus Tehtävän nimi Kesto Aloitus Valmis

Tunnus Tehtävän nimi Kesto Aloitus Valmis Tunnus Tehtävän nimi Kesto Aloitus Valmis 1 Natura Mobile Projekti 741 päivää la 1.1.2011 to 31.10.2013 2 NM -automaatio 576 päivää la 1.1.2011 pe 15.3.2013 3 hankinnat 132 päivää ti 1.3.2011 ke 31.8.2011

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 8 23.3.2018 Tässä kirjeessä: 1. Vuosikokousterveiset 2. Vanhempainillassa käsiteltyjä aiheita 3. Etsimme kuorolle uusia yhteistyökumppaneita 4. Tuotepaketti laulajille 5. Hampurin-matka 11/2018

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 talvileiri, laskettelu la 12.12. klo 18 päiväripari Tästä

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013)

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013) kalenteri 2013 (päivitetty 5.11.2013) Menneet tapahtumat W.A. Mozart: Requiem pe 1.11.2013 19 la 2.11.2013 15 Loviisan kirkko Anu Komsi, sopraano, Tuija Knihtilä, altto, Jorma Silvasti, tenori, Jyrki Korhonen,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

Juontajan opas. Sisällys

Juontajan opas. Sisällys Juontajan opas Tämä opas on tarkoitettu avuksi teille, jotka luotsaatte Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien yhteisen Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuden alusta loppuun. Aivan ensimmäiseksi Suomen Lähetysseurassa

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 Naarila 3, Kesä-Angelat, Juvankoski, Vaellus, Purjehdus

Lisätiedot

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 TOIMINTA Soittokunnan kevätmatinea pidettiin 12.4.2015 Kangasalan Pirtillä. Kapellimestarina toimi Raimo Hilden Valkeakoski-Opiston Kangasalan

Lisätiedot

2/ To Lue Saunologian arvio: Saunakohde Vantaan Kuusijärven saunat. (Arviossa olevat puutteet ja epäkohdat olisi jo ennalta ehkäisty, jo

2/ To Lue Saunologian arvio: Saunakohde Vantaan Kuusijärven saunat. (Arviossa olevat puutteet ja epäkohdat olisi jo ennalta ehkäisty, jo 1/7 Internet-sivujen tiedotteet ja uutiset Su 31.12. Internet-sivuihimme tutustui joulukuussa 347 yksittäistä vierailijaa (eli ja sivuja katsottiin 1215 kertaa 10 eri maasta! Ma 18.12. Suru-uutinen Ma

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Halli. Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Tapahtuma: Joulumyyjäiset Ajankohta: klo: Hallin Palvelutalo

Halli. Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Tapahtuma: Joulumyyjäiset Ajankohta: klo: Hallin Palvelutalo TOIMINTAKALENTERI JOULUKUU 2017 Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Tapahtuma: Joulumyyjäiset Ajankohta: 2.12.2017 klo:12.00-15.00 Paikka: Hallin Palvelutalo Myyjäiset Hallin Palvelutalo

Lisätiedot

SAMOKin tapahtumakalenteri 2018

SAMOKin tapahtumakalenteri 2018 SAMOKin tapahtumakalenteri 2018 Tapahtumakalenteriin olemme koonneet kaikki Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin vuoden 2018 tapahtumat sekä lyhyet kuvaukset tapahtumista. Tervetuloa mukaan! Tammikuu

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ. I luku KURAATTORI

HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ. I luku KURAATTORI HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ I luku KURAATTORI 1 Kuraattorin tehtävänä on, sen lisäksi mitä osakunnan säännöissä ja muissa ohjesäännöissä on määrätty:

Lisätiedot

Laukaan Kirkkokuoron toimintakertomus vuodelta 2015

Laukaan Kirkkokuoron toimintakertomus vuodelta 2015 Laukaan Kirkkokuoron toimintakertomus vuodelta 2015 Kuoron jäsenet Kevätkaudella kuorossa oli 39 laulajaa, joista sopraanoita 17, alttoja 12, tenoreita 5 ja bassoja 5. Syyskaudella laulajia oli 40, joista

Lisätiedot

su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti

su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti Adventti- ja joulunaika Kallaveden seurakunnassa 2015 KALLAVEDEN KIRKKO (Rauhalahdentie 21) su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Orimattilan sotaveteraaniapu Tavoitteena 100 hyvää tekoa Orimattilan sotaveteraaneille yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten toimesta.

Orimattilan sotaveteraaniapu Tavoitteena 100 hyvää tekoa Orimattilan sotaveteraaneille yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten toimesta. Orimattilan sotaveteraaniapu 2017 Tavoitteena 100 hyvää tekoa Orimattilan sotaveteraaneille yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten toimesta. Orimattilan sotaveteraaniapu Toiminnan perusta Suomi 100 v.

Lisätiedot

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA

NAISAGRONOMIEN VUOSIKOKOUS FAZER KEKSEILLÄ TIISTAINA Naisagronomien jäsenkirje 2/2014 28. lokakuuta 2014 HYVÄ NAISAGRONOMI Syksy on jo pitkällä ja pian on taas vuosikokouksen aika, toivottavasti pääset osallistumaan. Kaipaamme myös ajatuksiasi ja toiveitasi

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 2 23.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Päivitettyä tietoa Nuuksion harjoituksesta ja esiintymisestä 2. Aapine-levy 3. Kuvapankki 4. Kirjoituksia Israelin-matkaraporttiin! 5. Allergia-, ruokavalio-

Lisätiedot

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET JOULUKUU 2018 -TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS JOULUN ODOTUSTA Elämme parhaillaan adventin

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunta Aika Maanantaina 21.1.2019 klo 18.00 Paikka Rauhankatu 14, kokoushuone 3. kerros Johtokunta Ari Palomäki (pj) Kalervo Aaltonen Matti Järvinen Jaana Kivikko Maria Mäki-Uuro-Tuiskunen Kimmo Tapanainen Terhi

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 2 23.11.2018 Tässä kirjeessä: 1. Lähiaikojen esiintymiset Tilausesiintyminen to 29.11. Messuavustus su 2.12. Kuorokerhojen joulukimara ke 5.12. 2. VALO-joulukonsertit Lipunmyynti Talkootyövoima

Lisätiedot

YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA

YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA HANKEIDEA Hyväntekeväisyysilta, joka järjestetään jonkin paikallisen järjestön (esim. Lions clubin) kanssa Illan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Illan aikana

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKALENTERI

2016 TOIMINTAKALENTERI 2016 TOIMINTAKALENTERI 53 1 PE Uudenvuodenpäivä TAMMIKUU 2 LA 2-30.1 Seututoimikuntien jäjestäytymiskokoukset (6 kpl) iltakokouksina. TK 3 SU KOKO VUOSI: Aluetoimikunnan kokoukset, Aktivointiprojekti,

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 7 16.2.2018 Tässä kirjeessä: 1. Moskovan-matkakuoro to 3. su 7.5. 1.1 Passitiedot 2. Mädchenchor Hamburg -kuoron vierailu pe 2. ti 6.3. 2.1 Konserttiliput su 4.3. 3. Kuoroleiri la 17. su 18.3.

Lisätiedot

Kevätesikot-kuoron kevätkokouspöytäkirja 2015

Kevätesikot-kuoron kevätkokouspöytäkirja 2015 Kevätesikot kuoro 14.3.2015/jpa Kevätesikot-kuoron kevätkokouspöytäkirja 2015 Aika: Paikalla: Perjantai 13.3.2015 klo 18.30 Hanna ja Pekka Syrjällä Hanna Syrjä, Pekka Syrjä, Jouni Paloniitty, Terttu Paloniitty,

Lisätiedot

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali Menneet tapahtumat

Konserttikalenteri 2013 (päivitetty ) 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali Menneet tapahtumat kalenteri 2013 (päivitetty 15.10.2013) Menneet tapahtumat Tilauskonsertti (yksityistilaisuus) ti 15.10.2013 klo 14 Kaupungintalon juhlasali Järj. Helsingin kaupunki 3. Itämeren ja Pohjolan poikakuorofestivaali

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Kestävyys on kykyä työskennellä pitkään väsymättä Ja tällä kertaa pääosin maastossa! Lajin vaatimukset: 1. Sileän juoksussa kestävyysjuoksijan vauhti

Lisätiedot

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä! Otamme vastaan sinulle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita joka sunnuntai ennen Jumalanpalvelusta. Lahjoitukset voi tuoda alakerran käytävänpäähän. Opastus aulasta Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia.

Lisätiedot

ADVENTTI JA JOULU 2015

ADVENTTI JA JOULU 2015 ADVENTTI JA JOULU 2015 KIRKKOHERRAN TERVEHDYS Haluamme, että oma asuinalueemme on turvallinen ja viihtyisä paikka olla, tehdä työtä ja harrastaa. Tämä on meidän yhteinen huoli ja yhteinen kiinnostuksen

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 5 Maanantai 6 Tiistai 7 Keskiviikko 8 Torstai 9 Perjantai 10 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05 11

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Tervetuloa Manifestumiin!

Tervetuloa Manifestumiin! Tervetuloa Manifestumiin! Manifestum kehittyy Manifestumin perusti kesällä 2010 n. 35 kokenutta mieskuorolaulajaa. Kuoron johtotähti sen toiminnan ensimmäisten neljän vuoden aikana oli ajatus luoda aito

Lisätiedot

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Kesäajan 2016 jumalanpalvelukset pyhäpäivisin Tuusniemen alueseurakunnassa Kesäajan tapahtumat Tuusniemen alueseurakunnassa kesä-syyskuu 2016 www.kuopionseurakunnat.fi

Lisätiedot

Tavoitteiden toteutuminen

Tavoitteiden toteutuminen VUOSIKERTOMUS 2013 Tavoitteiden toteutuminen Kaikki jäseneksi pyrkivät on voitu ottaa vastaan. Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 305, joista uusia jäseniä oli 18. Siirtymätyöpaikkoja oli vuoden vaihteessa

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri kevät 2008

Tapahtumakalenteri kevät 2008 2 nseudun musiikkiopisto 3 Tammikuu pe 18.1. 18.00 Vapaasti viululla ja huilulla Sipoo Artborg 35 la 19.1. 12.30 Vapaasti huilulla ja viululla 16.00 Romantiikan iltapäivä Pikkukirkko to 24.1. 18.00 Vihkiäisjuhlat,

Lisätiedot

LAMKO. Tutorvastaavan opas LAMKO

LAMKO. Tutorvastaavan opas LAMKO LAMKO Tutorvastaavanopas LAMKO SISÄLTÖ Tutorvastaavantehtävät...2 Tapaamiset...2 Vastaavientapaamiset...2 Alojentutortapaamiset...2 Tutorkansio...5 Kirjevalituille...5 Google-kalenteri...6 Tutorpassit...7

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa Kilpailutoimikunnan puheenjohtajaan: Mauri Saastamoinen 050 57 47 557 / competition@bridgefinland.com SBL:n hallitus on

Lisätiedot

TERVETULOA VIVACE-KUOROON!

TERVETULOA VIVACE-KUOROON! TERVETULOA VIVACE-KUOROON! Olet liittynyt tai lapsenne on liittynyt mukaan Vivace-kuoroon! Lämpimästi tervetuloa! Kuoroilu on hauska ja antoisa harrastus. Toivottavasti myös kuorolaisten huoltajina viihdytte

Lisätiedot

LEGALLY BLONDE HARJOITUSPÄIVÄT

LEGALLY BLONDE HARJOITUSPÄIVÄT LEGALLY BLONDE HARJOITUSPÄIVÄT 2013-2014 Maanantai: *näyttelijäntyö klo 14.45-17.00 TORNIS Keskiviikko: * musikaalilaulu syyslukukausi klo 14.15-15.45/16.30 MUSLK * musikaalilaulu kevätlukukausi klo 14.45-16.15/17.00

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011

SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 SBL:N ALUSTAVA KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2011 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 26.10.2010 SBL:n hallitus vahvistaa

Lisätiedot

SYKSY Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko. Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö)

SYKSY Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko. Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö) SYKSY 2016 27.11. Perinteinen joulukonsertti, Paimion kko Nouse lentoon kyyhky valkein! (Kuva: Päivi Hörkkö) 1.10. Paimio opiston 50 v. juhla Paimiosalissa KEVÄT 2016 14.4. Paimiolaisen kuvanveistäjä Raili

Lisätiedot

Adventin- ja joulunaika

Adventin- ja joulunaika Adventin- ja joulunaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Su 1.12. klo 10 Hoosianna! 1. adventtisunnuntain messu Nuorisokuoro Merituuli Su 1.12. klo 18 Hoosianna!

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Kun sinut kastettiin, vanhemmillesi, kummeillesi ja seurakunnalle annettiin tehtäväksi huolehtia kristillisestä kasvatuksestasi. Kuulostaa juhlalliselta.

Lisätiedot

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus Lukuvuosi: 2018-2019 1. Yhteystiedot Toimintayksikkö Päiväkoti Touhutasku Toimintayksikön osoite Vanha Tampereentie 128, 21370 Aura kk Toimintayksikön esimies Erika Eloranta Puhelinnumero, vastaava lastentarhanopettaja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

TAMMIKUU 2013 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI

TAMMIKUU 2013 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI 1 TAMMIKUU 2013 1 2 3 4 5 6 Uudenvuodenpäivä 1.-8.1. Uusi Vuosi Venäjällä Loppiainen 7 8 9 10 11 12 13 JOULUKUU 2012 48 1 2 49 3 4 5 6 7 8 9 50 10 11 12 13 14 15 16 51 17 18 19 20 21 22 23 52 24 252627

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot