Nuortenideat.fiverkkoklinikka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nuortenideat.fiverkkoklinikka"

Transkriptio

1 Nuortenideat.fiverkkoklinikka

2 uusien toiminnallisuuksien esittely usein kysytyt kysymykset vastaukset ennakkoon esitettyihin kysymyksiin materiaalit työn tueksi

3 Uutta: Idean kirjoittaminen Idean kirjoittamisvaiheessa on enemmän ohjeita lomakkeen tietojen täyttämiseen. Lisätietoa löytyy klikkaamalla lomakkeessa näkyviä kysymysmerkkejä. Idean kirjoittaja valitsee päivämäärän, johon asti ideaa voi kannattaa ja kommentoida. Sen jälkeen se toimitetaan automaattisesti eteenpäin käsittelyyn. Ideassa näkyy jäljellä oleva osallistumisaika päivinä ja/tai tunteina. Organisaatiolistalta löytyy Nuorten vaikuttajaryhmät omana organisaatiotyyppinä.

4 Uutta: Idean lähettäminen eteenpäin vastattavaksi Idean julkaisija valitsee ajan, jolloin idea lähetetään automaattisesti eteenpäin organisaation yhteyshenkilölle. Ideaa ei voi manuaalisesti lähettää eteenpäin ennen tätä. Idea toimitetaan yhteyshenkilölle sähköpostitse. Sähköpostissa on valmis viestipohja, jota voi muokata ennen idean välittämistä eteenpäin. Vastaus suositellaan pyydettäväksi 1kk kuluessa. Puhutaan idean vastauksesta. Idean tila on listauksissa näin ollen joko "avoin", "viety eteenpäin" tai "vastaus annettu".

5 UKK: Olen unohtanut salasanani/käyttäjätunnukseni, mitä teen? Avaa Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta Klikkaa Salasana hukassa? Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Lähetä salasanan vaihtolinkki. Varmista, että kirjoitit sen sähköpostiosoitteen, jolla olet rekisteröitynyt palveluun. Saat viestin sähköpostiisi ja pääset kirjautumaan ja vaihtamaan salasanan. Tarkista roskapostikansio, jos viestiä palvelusta ei tule sähköpostiisi.

6 UKK: Miten saan yhteyshenkilön tunnukset? Miten voin luoda oman sivun? Rekisteröidy palveluun ja luo henkilökohtainen käyttäjätunnus Vahvista käyttäjätunnus. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa olevaa linkkiä tulee klikata tunnuksen aktivoimiseksi. Kirjaudu sisään ja klikkaa linkkiä Organisaatiot, jotta olet osoitteessa Klikkaa ko. sivulta löytyvää Uusi organisaatio -painiketta. Luo organisaatiosivu ohjeiden mukaisesti. Saat automaattisesti yhteyshenkilön oikeudet luomallesi organisaatiosivulle. Voit itse lisätä sivullesi muita yhteyshenkilöitä, jos heillä on käyttäjätunnus palveluun. Klikkaa Yhteyshenkilöt-kohdan vieressä olevaa sinistä kynän kuvaa ja etsi muut yhteyshenkilöt listalta. Tallenna muutokset. Yhteyshenkilöiden muutoksesta tulee ilmoitus sähköpostiin. Toimi ohjeiden mukaisesti niin sivu julkaistaan toivottuna ajankohtana.

7 UKK: Organisaatiosivun luominen Nuortenideat.fi-palveluun Tutustu käyttöehtoihin ja sitoudu niihin. Rekisteröidy palveluun, aktivoi tunnus ja kirjaudu sisään. Klikkaa Uusi organisaatio -painiketta. Lisää perustiedot organisaatiosta: Voit kirjoittaa tiedot samalla ruotsiksi ja suomeksi (Kielivalinnat-painike) Nimi Kuva (esimerkiksi logo) Lyhyt esittely, joka kuvaa organisaatiota ja sen toimintaa nuorille. Tekstiä, kuvia, linkkejä, upotettuja videoita: Keitä olette ja millaista toimintaa tarjoatte nuorille? Mihin asioihin nuori voi vaikuttaa ja mistä löytyy lisätietoa? Ketkä vastaavat nuorten ideoihin? Huomioi, että esittelyteksti on suunnattu nuorille! Lisää muut yhteyshenkilöt etsimällä heidät listalta. Sivu ei ole automaattisesti julkinen. Toimita toive julkaisupäivästä, yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet ja postiosoite (materiaalipaketille) sähköpostitse Nuortenideat.fi:n ylläpito hyväksyy organisaatiosivun ja se julkaistaan sovittuna aikana, kun sivulla on tarvittavat tiedot.

8 UKK: Idean julkaisija ja yhteydenotto Voiko ideoita julkaista esimerkiksi koko koululuokan puolesta yhden tunnuksen kautta? Kyllä. Tulee sopia, kuka luo tunnuksen ja hallinnoi sitä. Palvelun yhteyshenkilö voi myös kerätä nuorten ideoita esimerkiksi teemapäivässä ja julkaista ne palvelussa. Tällä tavoin tulee näkyväksi, miten asioiden käsittely etenee. Miten voin ottaa yhteyttä idean julkaisijaan? Kun tiedossa on käyttäjätunnus, voit lähettää palvelun sisällä viestin käyttäjille. Viestien lähettäminen ja lukeminen tapahtuu omassa profiilissa viestitvälilehdellä. Viestin lähettäjän etunimi ja sukunimi näkyvät vastaanottajalle. Samoin, jos hän lähettää viestin.

9 UKK: Ideoiden moderointi Millaiset ideat poistetaan palvelusta? Asiattomat ideat ja kommentit poistetaan palvelusta. Sellaisia voivat olla esimerkiksi rasistiset, yksityisyyttä tai kunniaa loukkaavat, yleisten käyttäytymissääntöjen vastaiset tai epäasiallisella tyylillä kirjoitetut ideat. Trollausviestit poistetaan myös palvelusta. Kuka moderoi palvelua? Palvelun tuottavat yhteistyössä Koordinaatti, oikeusministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Ensisijaisesti palvelun moderoinnista vastaa Koordinaatti, jonka henkilöstöllä on moderaattorin oikeudet palveluun. Moderaattorit seuraavat sisältöä ja tarkistavat käyttäjien ilmoittamaa sisältöä. Käyttäjät ilmoittavat asiatonta sisältöä painikkeella, joka löytyy kaikista ideoista ja kommenteista. Nämä tarkistetaan ja tarvittaessa sisältö poistetaan. Organisaatiosivujen yhteyshenkilöillä on vastuu ja oikeudet seurata oman sivunsa sisältöä ja poistaa tai moderoida sitä tarvittaessa. Ensisijainen moderointivastuu on kuitenkin valtakunnallisen palvelun moderaattoreille.

10 UKK: Kuka ideaan vastaa ja miten sen jatkokäsittely järjestetään? Kuka vastaa nuorten ideoihin? Miten jatkokäsittely järjestetään? Jokaisessa organisaatiossa on vähintään yksi yhteyshenkilö, jonka vastuulla on joko itse vastata ideaan tai lähettää se eteenpäin käsittelyyn. Riippuu organisaatiosta, miten jatkokäsittely järjestetään. Paras tapa on selvittää keskeiset kontaktihenkilöt, jotka tietävät palvelun ja ovat sitoutuneet vastaamaan nuorten ideoihin. Yhteyshenkilö julkaisee vastaukset idean yhteydessä. Onko ideassa oltava tietty määrä kannatuksia, että se menee eteenpäin? Palvelun säännöissä ei ole mainittu, että idean tulee saada tietty määrä kannatuksia tai kommentteja, jotta se etenee. Jokaisen nuoren kirjoittama idea on tärkeä ja siihen tulee vastata. Mutta mitä enemmän tukea idealla on, se todennäköisemmin asiaa varmasti käsitellään ja se huomioidaan. Mitä teen jos ideassa ei ole toimenpiteitä tai tarkkaa muutosehdotusta? Jos ideasta puuttuu perustelut tai siinä ei tule tarpeeksi tarkasti esiin, minkä tulisi muuttua ja miten, yhteyshenkilön vastuulla on kirjoittaa siihen vastaus ja kannustaa osallistumaan uudelleen ja kertoa, miksi ideaa ei voitu toimittaa eteenpäin. Idean voi arkistoida esimerkiksi viikon kuluessa siitä, kun ideaan on vastattu.

11 UKK: Miten markkinoida palvelua? Miten saan nuoret kannattamaan ja kommentoimaan ideoita? Mitkä ovat parhaita keinoja markkinoida palvelua? Miten esittelen palvelua nuorille? Mitä materiaalia on käytettävissä ja maksavatko ne? Nuortenideat.fi:n valtakunnallista markkinoinnista ja viestinnästä vastaa Koordinaatti. Palvelun markkinointi paikallisella tai alueellisella tasolla on sen käyttöönottaneen organisaation vastuulla. Mitä useampi henkilö on sitoutunut sen markkinointiin ja esillä pitämiseen sen parempi! Erityisesti nuorten rooli palvelun markkinoinnissa on hyvä suunnitella. Maksutonta materiaalia löytyy ja voi tilata osoitteesta

12 Ideoiden ja kyselyiden näkyvyys Aktiivisuus some-kanavissa - Käyttäjät jakavat ideansa aktiivisesti - Uudet ideat ja kyselyt jakoon säännöllisesti - Ketkä nuoret voivat olla viestin välittäjinä? Kilpailut - Palkinto aktiivisille osallistujille! - Esimerkiksi parhaiten perusteltu idea, kuukauden idea, eniten peukutuksia tai kommentteja saanut idea... Jaa idea sosiaalisessa mediassa! Facebook, Twitter, Google+, WhatsApp TAI Luo ideasta pdf-tiedosto ja lähetä idea sähköpostin liitetiedostona

13 Vinkki: säännöllisesti kysytään nuorilta omalla sivulla Tärkeä tuottaa itse sisältöä organisaatiosivulle. Mistä asioista teidän organisaationne toimijat voivat kysyä nuorilta? Keskustelun avaukset Lyhyet kyselyt Muista jakaa idea tai kysely somekanavissa nuorille!

14 Maksuttomat markkinointimateriaalit Materiaalitilaukset: Materiaalit Digimateriaaleja (bannerit, videot) Esitteet, flyerit, kirjanmerkki (ammattilaisille&nuorille) Jakomateriaalit (rintamerkkipohjat, purkkaa, ruudun/lasien pyyhkijöitä) Palkinnot nuorille (pipot, reput, juomapullot) Messutelineet, banderollit (lainaksi) Videot:

15 Miten saada nuoret mukaan? Toteutuneet ideat näkyviin! Esimerkit toimivat parhaiten. Nuoret itse esittelevät palvelua kouluilla välitunnit, tuntien alussa, vaikuttamisen teemapäivät tai viikot ideoiden keräämiseen vaikuttajaryhmät, oppilaskunnat, tukioppilaat, muuten asiasta kiinnostuneet nuoret Yhteistyö nuorten vaikuttajaryhmien kanssa ideoiden käsittely kokouksissa ja eteenpäin vieminen tai vastaukset nuoret seuraavat ideoita, kommentoivat ja peukuttavat jakavat ideoita eteenpäin omissa somekanavissaan ottavat käyttöön itse ja kysyvät laajemmin muilta nuorilta Bloggaajat, vloggaajat, tubettajat esimerkiksi Justimusfilms Nuortenideat.fi:n keulakuvana

16 Vinkki: Widget käyttöön verkkosivuille Iframe-koodin lisäämällä saat ideat automaattisesti näkyviin nuorille suunnatuissa verkkosivuilla. Avaa osoite Rajaa omalla organisaatiolla tai tee muu haku. Klikkaa Haepainiketta. Hakuehtojen mukaiset ideat tulevat näkyviin myös Widgetiin. Kun olet valinnut ja rajannut halutut ehdot, klikkaa Widgetpainiketta (oikealla ideahaussa). Tee tarvittavat muutokset väriin ja näytettävien ideoiden lukumäärään. Tarkista, että tiedot on oikein. Kopioi Iframe-upotuskoodi leikepöydälle asetusikkunan alareunasta. Toimita koodi oman organisaatiosi verkkosivujen ylläpitäjille, joka lisää sen verkkosivulle.

17 Kotitehtävä: ideasta toteutukseen palvelun markkinoinnissa Tavoite? Kolme tärkeintä tehtävää? Kuka / ketkä? Milloin? Miten voin edistää tavoitteen saavuttamista? Mitä kokeilen/teen?

18 Vaikuttamispalvelun käyttöönotto Oman organisaation sisällä Vastuuhenkilöiden nimeäminen resurssien varmistaminen Tiedottaminen palvelun käytöstä ja hyödyntämisestä Tahtotila ja asenteet sitoutuminen palvelun käyttöön Nuoret mukaan! Oppilaskuntien hallitukset? Nuorten vaikuttajaryhmät? Nuorisovaltuustot? Järjestöjen nuorisotoiminta? Nuoret esittelemään palvelua Nuortenideat.fi-lähettiläät Nuorten ryhmät voivat avata myös omat sivunsa palveluun Pelkkä väline ei yksin riitä Nuorten vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen viestintä! Ketkä tukevat nuorta ja miten se on järjestetty?

19 Tutustu! Nuortenideat.fi Tilaa Nuortenideat.fi-uutiskirje: Nuortenideat.fi-harjoitusympäristö Opas demokratiakasvatukseen Facebook: Instagram: Twitter: YouTube-kanava

20 Yhteydenotot: Koordinaatti vastaa Nuortenideat.fi:n valtakunnallisesta koordinoinnista, tukipalveluista ja markkinoinnista. p / tuki@nuortenideat.fi Koordinaatti Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus /

Nuortenideat.fi-verkkokoulutus Hyvät käytännöt

Nuortenideat.fi-verkkokoulutus Hyvät käytännöt Nuortenideat.fi-verkkokoulutus Hyvät käytännöt hyvät käytännöt markkinointi ja viestintä materiaalit työn tueksi Nuortenideat.fi:n keskeisimmät kohderyhmät Nuoret Onnistuneita osallistumisen kokemuksia

Lisätiedot

Nuortenideat.fi-palvelun verkkoklinikka usein kysytyt kysymykset uudet toiminnallisuudet hyvät käytännöt

Nuortenideat.fi-palvelun verkkoklinikka usein kysytyt kysymykset uudet toiminnallisuudet hyvät käytännöt Nuortenideat.fi-palvelun verkkoklinikka usein kysytyt kysymykset uudet toiminnallisuudet hyvät käytännöt UKK Miten ideoiden jatkokäsittely olisi paras järjestää kunnassa? Miten tulee toimia, että palvelun

Lisätiedot

Nuortenideat.fikäyttökoulutus

Nuortenideat.fikäyttökoulutus Nuortenideat.fikäyttökoulutus Ideoiden eteneminen Idean julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä Kannata & kommentoi & vastaa kyselyihin Idea lähetetään automaattisesti eteenpäin yhteyshenkilölle Ideaan

Lisätiedot

Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu

Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä Oikeusministeriö teknisen kehittämisen koordinointi kaikki demokratiapalvelut www.demokratia.fi Opetus-

Lisätiedot

Sinä olet demokratiakasvattaja! Nuortenideat.fi-palvelun esittely ja käyttökoulutus

Sinä olet demokratiakasvattaja! Nuortenideat.fi-palvelun esittely ja käyttökoulutus Sinä olet demokratiakasvattaja! Nuortenideat.fi-palvelun esittely ja käyttökoulutus Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä Oikeusministeriö teknisen kehittämisen koordinointi osa

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

Nuortenideat.fi-palvelun käyttökoulutus

Nuortenideat.fi-palvelun käyttökoulutus Nuortenideat.fi-palvelun käyttökoulutus Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä Oikeusministeriö teknisen kehittämisen koordinointi kaikki demokratiapalvelut www.demokratia.fi Opetus-

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun käyttökoulutus. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun käyttökoulutus. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun käyttökoulutus Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Maaliskuu 2015 Palvelun säännöt, käyttöehdot, käyttöohjeet ja käytön harjoittelu Säännöt nuorille: www.nuortenideat.fi/tietoa-palvelusta/26/

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun käyttökoulutus. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun käyttökoulutus. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun käyttökoulutus Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Palvelun säännöt, käyttöehdot, käyttöohjeet ja käytön harjoittelu Säännöt nuorille: www.nuortenideat.fi/tietoa-palvelusta/26/ Organisaatioiden

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun esittely Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Maaliskuu 2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu verkossa? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun esittely Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Miksi nuorten vaikuttamispalvelu verkossa? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen Tuetaan

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi 27.1.2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen Tuetaan vaikuttamistaitojen

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Uusi vaikuttamispalvelu: Nuortenideat.fi Demokraattinen vaikuttamiskanava Nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva Matalan kynnyksen palvelu, näkyvä

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Käyttökoulutus Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Säännöt,

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

QR-koodi Vammaiskorttiin

QR-koodi Vammaiskorttiin QR-koodi Vammaiskorttiin Tämä on EU:n Vammaiskortti. Löydettäessä pyydetään lähettämään Vammaiskorttitoimisto PL xxx, 00000 Tampere www.vammaiskortti.fi Oikeudet muutoksiin pidätetään. QR-koodi Esimerkki:

Lisätiedot

Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, Suunnittelija Merja-Maaria Oinas

Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, Suunnittelija Merja-Maaria Oinas Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, 3.10.2014 Suunnittelija Merja-Maaria Oinas Nuorten osallistuminen ja kuuleminen - taustalla lain velvoitteet Lainsäädäntö

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen Yksityiskohtaiset ohjeet TwinSpacen käyttäminen Profiilin päivittäminen...3 Opettajien ja vierailijoiden kutsuminen TwinSpaceen...4 Oppilaiden kutsuminen TwinSpaceen...7 Blogin lisääminen TwinSpacen Harjoituksiin...10

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

MITEN VOIN HYÖDYNTÄÄ ERIMENUA? Erityisruokavalioita huomioivia ruokaohjeita ja tuotetietoja. Ammattilaisten ylläpitämä. Maksutta saatavillasi.

MITEN VOIN HYÖDYNTÄÄ ERIMENUA? Erityisruokavalioita huomioivia ruokaohjeita ja tuotetietoja. Ammattilaisten ylläpitämä. Maksutta saatavillasi. MITEN VOIN HYÖDYNTÄÄ ERIMENUA? Erityisruokavalioita huomioivia ruokaohjeita ja tuotetietoja. Ammattilaisten ylläpitämä. Maksutta saatavillasi. Etusivulta www.erimenu.fi pääset valitsemaan, mitä Erimenusta

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi!

Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tervetuloa CWT Portalin käyttäjäksi! Tässä ohjeessa kerrotaan lyhyesti mikä on CWT Portal mistä löydät matkustajaprofiilisi kuinka rekisteröidyt ja kirjaudut CWT Portaliin mitä teet, jos olet unohtanut

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta.

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Mistä on kyse Lyhyt palvelukuvaus Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu.

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Ohje tietojen tallennukseen

Ohje tietojen tallennukseen Ohje tietojen tallennukseen Sisältö 1. Johdanto 1 2. Taksit.fi -palvelun sisältö 2 3. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla 3 4. Omien tietojen päivitys 6 5. Usein kysytyt kysymykset 14 6. Palaute 14 1

Lisätiedot

Ohjaamojen projektipäällikköpäivät. kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff

Ohjaamojen projektipäällikköpäivät. kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff 15.09.2016 Ohjaamojen projektipäällikköpäivät kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff Koordinaatti Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus valtakunnallinen palvelu- ja kehittämiskeskus, sijaintipaikka

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Mitä on sosiaalinen media? Miten olet itse käyttänyt sosiaalista mediaa? Kuva: SPR Aineistopankki

Lisätiedot

Kommenttiseinä -palvelun käyttöopas

Kommenttiseinä -palvelun käyttöopas Kommenttiseinä -palvelun käyttöopas 15.6.2015 Sisältö Yleisesittely... 3 1. Kommenttiseinä-palvelun käyttäminen... 4 1.1. Kommenttiseinään kirjautuminen... 5 1.2. Kommenttiseinä... 6 1.3. Kommenttiseinälle

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Perustietoa Lipas-järjestelmästä: portaalit ja niiden käyttöönotto

Perustietoa Lipas-järjestelmästä: portaalit ja niiden käyttöönotto Perustietoa Lipas-järjestelmästä: portaalit ja niiden käyttöönotto 17.1.2019 Kirsi Vehkakoski Uuteen Lipas-järjestelmään kuuluvat Liikuntapaikat.fi, Jäähalliportaali ja Uimahalliportaali. Palvelun toiminnasta

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille Hengitysliitto on somessa aktiivinen Hengitysliiton löydät seuraavista sosiaalisen median kanavista tunnuksella Hengitysliitto Viestintätiimi vastaa

Lisätiedot

Google Forms kyselyiden teko-ohje

Google Forms kyselyiden teko-ohje Google Forms kyselyiden teko-ohje 1 Ohje on vielä raakile. Netissä (https://mervi2016.wordpress.com/google-forms/) Kirjaudu Google Formsiin luoduilla tunnuksillasi osoitteessa: https://www.google.com/forms/

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Luottotietokyselyissä, jotka kohdistuvat ruotsalaisiin kuluttajiin tai henkilöyhtiöihin tarvitaan tietojen loppukäyttäjän

Lisätiedot

Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut. Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö

Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut. Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö Valtioneuvoston demokratiapolitiikka ja sähköiset demokratiapalvelut Niklas Wilhelmsson Neuvotteleva virkamies Oikeusministeriö Demokratian kehittäminen: taustaa Kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelma

Lisätiedot

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY MIKÄ ON POSTIN HANKINTAPORTAALI? Postin hankintaportaali on sähköinen järjestelmä, jota Posti käyttää harjoittaessaan hankintaa toimittajiensa kanssa. Tähän

Lisätiedot

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa.

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa. UUTTA (23.5.2015) Hintaluokat Aikaisemmin Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella - osa 2 Lisää tietoa laituripaikoista Muutoksia Käyttäjätiedot lomakkeella Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella Maksulliset

Lisätiedot

Sykettätyöhön.fi-palvelu: Meidän tilat -projektitila tukee työpaikan sisäistä yhteistyötä

Sykettätyöhön.fi-palvelu: Meidän tilat -projektitila tukee työpaikan sisäistä yhteistyötä Sykettätyöhön.fi-palvelu: Meidän tilat -projektitila tukee työpaikan sisäistä yhteistyötä Lyhytohje työpaikalle - sähköisen projektitilan luominen ja tilaan liittyminen Jarna Savolainen Työturvallisuuskeskus

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

RUOTSALAISTEN HENKILÖLUOTTOTIETOJEN TARKISTAMINEN EDELLYTTÄÄ VAHVAA TUNNISTAUTUMISTA

RUOTSALAISTEN HENKILÖLUOTTOTIETOJEN TARKISTAMINEN EDELLYTTÄÄ VAHVAA TUNNISTAUTUMISTA RUOTSALAISTEN HENKILÖLUOTTOTIETOJEN TARKISTAMINEN EDELLYTTÄÄ VAHVAA TUNNISTAUTUMISTA Luottotietokyselyissä tai valvottavissa kohteissa, jotka kohdistuvat ruotsalaisiin kuluttajiin tai henkilöyhtiöihin

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Toimiala Valmis toimiala listaus helpottaa hakua. Valitse toimiala ja hae tietoja.

Toimiala Valmis toimiala listaus helpottaa hakua. Valitse toimiala ja hae tietoja. MIKÄ ON 218? 218 on internetissä toimiva yrityshakemisto. Sivustoon on kehitetty haku- ja löydettävyystoimintoja, karttatoimintoja sekä mobiilipalveluita. Olemme Asiakkaan omasta sivustosta on nähtävillä

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

Saat seitsemän NY-ohjelmaa käyttöösi.

Saat seitsemän NY-ohjelmaa käyttöösi. NY Materiaalipankki Saat seitsemän NY-ohjelmaa käyttöösi. Kirjautumalla NY Materiaalipankin käyttäjäksi luot henkilökohtaiset tunnukset, joiden avulla hyödynnät aina päivitettyjä opettajan materiaaleja.

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2 Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea? (kirjautumisohje)... 2 Käyttöohje... 2 Luo kutsu... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?... 3 Kutsun lähettäminen sähköpostilla...

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle

KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET. Ohje tuen hakijalle KANSALAISFOORUMIN TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE JA SKAFNET Ohje tuen hakijalle TUKI YHTEISÖLLISELLE OPINTORYHMÄLLE Kansalaisfoorumi tukee taloudellisesti tavoitteellisia ja toiminnan kehittämiseen

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Worldpress ohje Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Kun päivität sivuja, kirjaudu omalla salasanalla ja lisäksi jäsenten yhteisellä

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

KYSELYN JULKAISEMINEN JA VASTAUSTEN KERÄÄMINEN

KYSELYN JULKAISEMINEN JA VASTAUSTEN KERÄÄMINEN KYSELYN JULKAISEMINEN JA VASTAUSTEN KERÄÄMINEN KYSELYN JULKAISEMINEN JA VASTAUSTEN KERÄÄMINEN Paina vihreää ok painiketta. Seuraavaksi paina kyllä ( haluatteko julkaista kyselyn? ). Mikäli haluatte korjata

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys Kylätietojen täyttöohje Sisällys KIRJAUTUMINEN... 2 KYLÄTIETOJEN MUOKKAUS JA TÄYDENNYS... 4 TIEDOSTOPANKKI... 11 SALASANAN VAIHTO... 12 YHTEENVEDOT TIEDOISTA (kylien posti- ja sähköpostilistat)... 13 PIKAHAKU

Lisätiedot