Fysioterapia 2018: Kouluttajat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Fysioterapia 2018: Kouluttajat"

Transkriptio

1 Fysioterapia 2018: Kouluttajat Jarmo Ahonen Fysioterapeutti, tietokirjailija, kouluttaja ja Pilates-opettaja. Työskennellyt 30 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina. Olympiajoukkueen ft seitsemissä olympialaisissa ( ). Kouluttajat Pekka Anttila Valmistunut fysioterapeutiksi 1981.Somty ry:n kouluttajana 25 vuotta ja lisäksi viimeiset 12 vuotta vastannut OMT- erikoistuvien ohjauksesta Oulussa. Mukana myös fysioterapeuttien suoravastaanottokoulutuksessa. Ville Artto Neurologian erikoislääkäri ja migreenitutkija. Työskentelee pääasiallisesti HYKS:ssa, mutta pitää myös yksityisvastaanottoa. Maj-Britt Lili Forsbom Fysioterapeutti vuodesta 1977, aikuisneurologista fysioterapiaa vuodesta 1983 alkaen, Bobath-kouluttaja (1978) ja Affolter-terapeutti (2001). Toimii ammatinharjoittajana moniammatillisessa Neurotiimissä Helsingissä.

2 Jukka Pekka Kouri Fysiatrian erikoislääkäri, kipulääketieteen ja kuntoutuksen erityispätevyys. Kouluttaja, luennoija. Petteri Koho Fysioterapeutti, tutkija ja kouluttaja. Kokemusta ORTONissa kroonisten TULE-vaivojen fysioterapiasta ja moniammatillisesta kuntoutuksesta 25 vuoden ajalta. Väitellyt liikkumisen pelosta v ja jatkaa aihepiirin tutkimusta edelleen. Vuoden fysioterapeutti v Fysioterapialiiton kipufysioterapian erikoisasiantuntija -nimike 2017, Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen puheenjohtaja Kristina Laaksonen Neurologian erikoislääkäri ja aivotutkija, joka työskentelee kliinisenä neurologina HUS:n Neurologian klinikassa ja postdoc tutkijana Aalto yliopiston Neurotieteen laitoksella. Hänen väitöstutkimuksensa aiheena oli aivojen muovautuvuus aivoinfarktin jälkeen. Meneillään oleva tutkimus käsittelee aivoinfarktin laukaisemia neurofysiologisia muutoksia aivoissa ja niiden yhteyttä motoriseen toipumiseen. Mekanismien ymmärtäminen auttaa kohdentamaan ja yksilöimään kuntoutusta sekä kehittämään uusia terapiamuotoja. Hannu Luomajoki FT, ft, OMT, fysioterapian professori. Toiminut koko uransa ajan maailmalla: Saksassa, Australiassa ja Sveitsissä. Zürichin korkeakoulun TULE-fysioterapian maisteriohjelman johtaja vuodesta Lisäksi oma praktiikka.

3 Tuulia Luomala Manipulatiivinen ft, eläinft, pilates-ohjaaja, luennoitsija, veterinary fascial manipulation (R) teacher, tietokirjailija. Työskennellyt fysioterapeuttina ja eläinfysioterapeuttina 16 vuotta hoitaen tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiviä niin vauvasta vaariin kuin kaiken karvaisiin otuksiin. Helena Miranda Lääketieteen tohtori ja työterveyden dosentti, joka on perehtynyt moderniin kivunhoitoon ja kehittää kivunhoitoa Suomessa mm. työterveyshuollossa ja fysioterapiapuolella. Kirjoittanut suositun kivunhallintaoppaan Ota kipu haltuun (Otava 2016) ja jakaa aktiivisesti kiputietoa luennoiden ja sosiaalisen median kautta. Kiki Molander Tanssija sekä tanssin- ja kehonhallinnan opettaja. Tanssia aivovauriokuntoutujien kanssa vuodesta Mukana Liikettä aivoihin: Tanssi vaikean traumaattisen aivovamman laaja-alaisessa kuntoutuksessa -työryhmässä sekä interventioiden toteutuksessa. Tanssikuntoutuksen tavoitteena on parantaa esimerkiksi neurologisista sairauksista kuntoutuvien ihmisten fyysisiä ja psyykkisiä valmiuksia palata kokonaisvaltaiseen elämään - tanssien! Helena Mäenpää LT, Lastenneurologi, Kuntoutuksen erityispätevyys. Fysioterapia tapahtumassa aiheena kehittyvät aivot ja kuntoutuksen mahdollisuudet lasten terapiassa.

4 Carita Nikkari Fysioterapeutti, valmistunut v Työura painottunut alusta asti aikuisneurologiseen kuntoutukseen. Tällä hetkellä yrittäjänä Fysio Center Jyväskylä Oy:ssä, jossa koordinoi ja kehittää vaativan kuntoutuksen avoterapiatoimintaa ja recoverix-kuntoutusjaksoja. Käytännön terapiatyötä aikuisneurologisten kuntoutujien kanssa. Työparina kulkee kuntoutuskoira Jekku. Ville Ojanen Psykologi, aivotutkimuksen tohtori. Vuosien kokemus valmentajana ja ylemmän johdon coachina toimimisesta. Syvällinen ymmärrys ja laaja ammatillinen kokemus ihmisen aivoja - ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä - ohjaavista tekijöistä sekä niihin vaikuttamisesta. Soveltaa uusinta tutkimustietoa sekä työssään psykologin ammatin harjoittajana että valmennusyrityksessään Aivokunto Oy:ssä. Markku Paatelma TtT, ft OMT, Tules-fysioterapian erikoisasiantuntija, OMT-koulutuksen perustaja ja kouluttaja Suomessa vuodesta Kouluttajana fysioterapeuttien tule-suoravastaanotossa vuodesta Karita Palomäki Helsingissä toimiva psykofyysinen fysioterapeutti ja työnohjaaja. Monipuolinen koulutustausta erilaisista kehoa ja mieltä yhdistävistä menetelmistä, joiden tavoitteena on stressin- ja kivunsäätelyyn vaikuttaminen. Vuonna 2016 kipupsykologi Juha Siiran kanssa kirja Kehon viisaat viestit. Vapaaksi kivusta, stressistä ja kuormittavista tunteista (Kirjapaja 2016). Anu Parantainen Valmistui fysioterapeutiksi Tehnyt päätyökseen lantionpohjanfysioterapiaa vuodesta Työskentelee lääkäriasemilla Helsingissä ja Turussa. Hoitanut paljon miesten lantionpohjan kipuja ja eturauhasyöpään liittyviä lantionpohjan toimintahäiriöitä. Luennoitsija ja kouluttaja, ollut mukana useissa moniammatillisissa työryhmissä. Fysioterapian lisäksi opiskellut muun muassa tanssi- ja liiketerapiaa, psykofyysistä psykoterapiaa, expressiivistä taideterapiaa, luontoyhteyskouluttamista, uroterapiaa ja seksuaaliterapiaa.

5 Markku Partinen LKT, professori, neurologian erikoislääkäri. Unilääketieteen ja liikennelääketieteen erityispätevyys. Suomalaisen unilääketieteen edelläkävijä ja kansainvälisesti arvostettu asiantuntija. Uniapnean, kuorsaustutkimuksen sekä narkolepsiatutkimuksen kehittäjä. Fysioterapia 2018 tapahtumassa aiheena Uniterveys osana kokonaisvaltaista kuntoutusta. Tiina Parviainen Aivotutkija, Jyväskylän monitieteisen Aivotutkimuskeskuksen johtaja, yliopistotutkija. Tuo Fysioterapia 2018 tapahtumaan aivotutkijan näkökulman kuntoutukseen ja mielikuvaharjoitteluun. Mikko Patovirta Työskentelee fysioterapeuttina Tampereella Bodymindissa mm. kroonistuneiden kipujen sekä erilaisten stressikuormitukseen liittyvien säätelyhäiriöiden parissa. Valmistuu keväällä 2018 terveystieteiden maisteriksi. Pro gradu-työhön liittyvä luento ja workshop Fysioterapia tapahtumassa tarjoavat uudenlaisia vaihtoehtoja fysioterapiassa toteutettaviksi, aiheina (luento): Krooninen migreeni, kehotietoisuus sekä stressin hallinta sekä (workshop): Stressin aiheuttamia yli- ja alivireystiloja tasapainottavat harjoitteet. Jouni Peltola OMT-fysioterapeutti; manuaalinen terapia, akupunktio- ja manipulaatiohoidot, pre- ja postoperatiivinen fysioterapia. Erikoistunut kivunhoitoon. Niskan, olkapään ja selän manuaalinen terapia, urheilufysioterapia (mm. kamppailulajit, kilpakävely, golf). Mika Pihlman Manipulatiivinen ft, urheiluft, opettaja, luennoitsija, tietokirjailija. Kokemus kliinisestä hoitotyöstä noin 20 vuoden ajalta. 10 v. FC-Interin fysioterapeuttina ja fyysisenä valmentajana sekä taekwondo-maajoukkueen fyysisenä valmentajana. Viimeisimmät vuodet maailmalla faskioiden ihmeellisessä maailmassa.

6 Mari Ravattinen Mari Ravattinen on työfysioterapeutti, jolle ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on sydämen asia. Kouluttautunut NLP- ja mindfulnessohjaajaksi. Mielenkiinnon kohteena mielen valmentaminen ja työyhteisöjen voimaannuttaminen. TreeniX ja Mielen Melodiat yrityksissään valmentaa työhyvinvointia, stressinhallintaa, vuorovaikutusta ja myönteisyyttä. Fysioterapiassa ja elämäntapamuutoksessa voidaan hyödyntää paljon ajatuksen ja mielen voimaa. Erin Riley Erin Riley on fysioterapeutti ja diplomikraniosakraaliterapeutti, joka toimii kansainvälisenä kouluttajana Upledger Instituutissa. Australiassa Evolve Manual Therapy -klinikkaa johtavan Erinin asiakaskunta on monipuolinen, mutta hänen erikoisosaamisenaan ja mielenkiinnonkohteenaan on migreenien ja monimuotoisten päänsärkyjen hoitaminen. Hän on julkaissut aiheesta artikkeleita Massage and Myotherapy Australia lehdessä. Niklas Särkilahti Fysioterapeutti (YAMK) OMT, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian erikoisasiantuntija. Työskennellyt koko työuran Turussa tuki- ja liikuntaelinfysioterapian parissa. Vuodesta 2014 vastannut Turussa OMTerikoistuvien koulutuksesta ja käytännön harjoittelun ohjauksesta. Lisäksi kouluttajana mm. suoravastaanottokoulutuksessa. Minna Törnävä Lantionpohjan kipufysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti. Väitteli lokakuussa 2017 terveystieteiden tohtoriksi aiheenaan naisten ulkosynnytinkipuoireyhtymä, vulvodynia. Pohjoismaisen seksologisen yhdistyksen auktorisoima erityistason seksuaaliterapeutti ja naisten virtsankarkailun Käypä hoito työryhmän jäsen. Matti Vartiainen Neurologiaan erikoistunut fysioterapeutti, TtM ja psykologian jatkoopiskelija. Kokemusta erityisesti aivovammakuntoutuksesta; erikoistunut lievien aivovammojen kuntoutukseen ja urheilussa tapahtuneiden aivotärähdysten arviointiin.

Fysioterapia 2019: Kouluttajat

Fysioterapia 2019: Kouluttajat Fysioterapia 2019: Kouluttajat Jarmo Ahonen Fysioterapeutti, tietokirjailija, kouluttaja ja Pilates-opettaja. Työskennellyt 30 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina. Olympiajoukkueen

Lisätiedot

Rekisteröityminen ja ilmoittautuminen. Fysioterapia sydänkuntoutuksessa, Leena Meinilä, fysioterapeutti NÄYTTELYYN TUTUSTUMINEN JA LOUNAS

Rekisteröityminen ja ilmoittautuminen. Fysioterapia sydänkuntoutuksessa, Leena Meinilä, fysioterapeutti NÄYTTELYYN TUTUSTUMINEN JA LOUNAS Ohjelma PERJANTAI 17.11.2017 09.00 09.30 09.30 09.45 09.45-10.30 10.30-11.15 Rekisteröityminen ja ilmoittautuminen Syysopintopäivien avaus, Olavi Airaksinen (SMLY) ja Markus Metsäranta (SOMTY) Sydänkuntoutus

Lisätiedot

Terveystalo Kamppi Fysion fysioterapeutit

Terveystalo Kamppi Fysion fysioterapeutit Terveystalo Kamppi Fysion fysioterapeutit Sasu Setälä, vastaava fysioterapeutti - Alaraaja-analyysi ja yksilölliset tukipohjalliset - Alaraajaleikkausten jälkeinen kuntoutus Mikko Eerola, fysioterapeutti

Lisätiedot

Auron Koulutukset 2015

Auron Koulutukset 2015 Auron Koulutukset 2015 CERM Guide protokollakoulutukset Lannerangan tutkiminen ja terapia alaluokittain Lantion harjoitteet, sisältäen omaharjoitteet Kaularangan tutkiminen ja terapia alaluokittain Niska-hartiarenkaan

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Seppo Soinila. Lääketieteellinen tiedekunta. Neurologia

PROFESSORILUENTO. Professori Seppo Soinila. Lääketieteellinen tiedekunta. Neurologia PROFESSORILUENTO Professori Seppo Soinila Neurologia Lääketieteellinen tiedekunta 23.9.2015 Professori Seppo Soinila pitää professoriluentonsa päärakennuksen Tauno Nurmela -salissa 23. syyskuuta 2015 klo

Lisätiedot

Me olemme olemassa, jotta Sinä voisit paremmin.

Me olemme olemassa, jotta Sinä voisit paremmin. Auron Helsinki Citycenter Keskuskatu 6 E, 00100 Helsinki Ajanvaraus 010 2921 200 www.auron.fi Me olemme olemassa, jotta Sinä voisit paremmin. Markku Paatelma fysioterapeutti OMT, Tule erikoisasiantuntija,

Lisätiedot

Moniammatillinen kipuselvitys

Moniammatillinen kipuselvitys Moniammatillinen kipuselvitys 1 Tutkimus- ja kuntoutuspalvelut Kuntoutus suunnitellaan yksilöllisesti Kuntoutuksen tavoite on parantaa oireen- ja elämänhallintaa. Tavoitteet määritellään yhteistyössä kuntoutujan

Lisätiedot

PELVICUS 4/2015. Suomen Lantionpohjan fysioterapeutit ry:n jäsentiedote. Jäsentiedotteen koonnut ja kuvat ottanut Matleena Vepsäläinen

PELVICUS 4/2015. Suomen Lantionpohjan fysioterapeutit ry:n jäsentiedote. Jäsentiedotteen koonnut ja kuvat ottanut Matleena Vepsäläinen PELVICUS 4/2015 Suomen Lantionpohjan fysioterapeutit ry:n jäsentiedote Jäsentiedotteen koonnut ja kuvat ottanut Matleena Vepsäläinen Puheenjohtajan terveiset! O n hanget korkeat nietokset pohjoisessa ja

Lisätiedot

Koulutus on tarkoitettu fysioterapeuteille, jotka ovat aloittamassa tai ovat aloittaneet fysioterapeuttien suoravastaanottotoiminnan.

Koulutus on tarkoitettu fysioterapeuteille, jotka ovat aloittamassa tai ovat aloittaneet fysioterapeuttien suoravastaanottotoiminnan. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Ohjelma 1 (5) YLIOPISTOLLINEN SAIRAALA Kuntoutus 30.11.2018 TULE-POTILAS FYSIOTERAPEUTIN SUORAVASTAANOTOLLA Koulutuskokonaisuus Aika 13.3. 29.11.2019 Kohderyhmä Järjestäjä

Lisätiedot

FYSIOTERAPEUTIN SUORAVASTAANOTTO Oh Tiina Ajalin, ft Anitta Lehtonen Turun hyvinvointitoimiala, lääkinnällinen kuntoutus

FYSIOTERAPEUTIN SUORAVASTAANOTTO Oh Tiina Ajalin, ft Anitta Lehtonen Turun hyvinvointitoimiala, lääkinnällinen kuntoutus FYSIOTERAPEUTIN SUORAVASTAANOTTO 10.5.2017 Oh Tiina Ajalin, ft Anitta Lehtonen Turun hyvinvointitoimiala, lääkinnällinen kuntoutus SUORAVASTAANOTTO Tehtävänsiirto lääkäreiltä fysioterapeuteille Tarve kirjattu

Lisätiedot

FYSIOTERAPEUTIT KAMPPI FYSIOSSA

FYSIOTERAPEUTIT KAMPPI FYSIOSSA FYSIOTERAPEUTIT KAMPPI FYSIOSSA 24.7.2013 Terveystalo Kamppi Fysio Runeberginkatu 5 B, 10 krs 00100 Helsinki Tulo-ohje Eteläisen rautatienkadun ja Runeberginkadun kulmassa. Alakerrassa on rakennuskirjakauppa.

Lisätiedot

Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksen koulutustarjonta v. 2012

Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksen koulutustarjonta v. 2012 Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksen koulutustarjonta v. 2012 Koulutuskalenteri Käpylän kuntoutuskeskuksessa tapahtuvasta koulutuksesta. Lisäksi räätälöimme koulutuspaketteja sairaaloihin, kuntoutuskeskuksiin

Lisätiedot

Auron Koulutukset 2015 2016

Auron Koulutukset 2015 2016 Auron Koulutukset 2015 2016 CERM Guide protokollakoulutukset Lannerangan tutkiminen ja terapia alaluokittain Lantion harjoitteet sisältäen omaharjoitteet ma 19.01.2015 Hki ma 31.08.2015 Hki ma 25.01.2016

Lisätiedot

Pelvicus jäsentiedote 3/2017

Pelvicus jäsentiedote 3/2017 Pelvicus jäsentiedote 3/2017 Tiedotteen koonnut Sonja Toivola, kuvat Miia Silventoinen ja Liisa Malmlund. PUHEENJOHTAJAN TERVEISET! Talvi se taas yhtäkkiä tuli. Täällä Hämeessä lunta jo reippaasti, mutta

Lisätiedot

FYSIOTERAPEUTIT KAMPPI FYSIOSSA

FYSIOTERAPEUTIT KAMPPI FYSIOSSA FYSIOTERAPEUTIT KAMPPI FYSIOSSA Terveystalo Kamppi Fysio Runeberginkatu 5 B, 10 krs 00100 Helsinki Tulo-ohje Eteläisen rautatienkadun ja Runeberginkadun kulmassa. Alakerrassa on rakennuskirjakauppa. Klo

Lisätiedot

HYVINVOINTIA JA ELÄMÄNLAATUA ORTON. - Ihminen on luotu liikkumaan - Anne Ranta, kuntoutuspäällikkö Kirsi Tolvanen, palvelupäällikkö

HYVINVOINTIA JA ELÄMÄNLAATUA ORTON. - Ihminen on luotu liikkumaan - Anne Ranta, kuntoutuspäällikkö Kirsi Tolvanen, palvelupäällikkö HYVINVOINTIA JA ELÄMÄNLAATUA ORTON - Ihminen on luotu liikkumaan - Anne Ranta, kuntoutuspäällikkö Kirsi Tolvanen, palvelupäällikkö Hyvinvoinnin huippuosaaja Suomalainen terveyden ja hyvinvoinnin ainutlaatuinen

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Risto Kaaja. Lääketieteellinen tiedekunta. Sisätautioppi

PROFESSORILUENTO. Professori Risto Kaaja. Lääketieteellinen tiedekunta. Sisätautioppi PROFESSORILUENTO Professori Risto Kaaja Sisätautioppi Lääketieteellinen tiedekunta 18.11.2015 Professori Risto Kaaja pitää professoriluentonsa päärakennuksen Tauno Nurmela -salissa 18. marraskuuta 2015

Lisätiedot

TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn perusteet, 30 op Jyväskylä, syyskuu 2017 kesäkuu 2018

TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn perusteet, 30 op Jyväskylä, syyskuu 2017 kesäkuu 2018 TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn perusteet, 30 op Jyväskylä, syyskuu 2017 kesäkuu 2018 TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen

Lisätiedot

Psykologian laitos. Professori Taru Feldt. Hakijan päivä JYU. Since

Psykologian laitos. Professori Taru Feldt. Hakijan päivä JYU. Since Psykologian laitos Professori Taru Feldt Hakijan päivä 9.11.2018 JYU. Since 1863. 9.11.2018 1 Psykologian laitos Tehtävä: tuottaa kansainvälisesti arvostettua, korkealaatuista opetusta ja tutkimusta Opiskelijamäärältään

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät Linnanmaalla Yliopistokatu 9 (KTK122), 10. toukokuuta 2016 klo 12.15 alkaen.

Lisätiedot

KOULUTUS- KALENTERI 2016

KOULUTUS- KALENTERI 2016 INVALIDISÄÄTIÖ ORTON KOULUTUS- KALENTERI 2016 Invalidisäätiö Orton kouluttaa TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISILLE Invalidisäätiö Orton tarjoaa korkeatasoista erikoistumis- ja täydennyskoulutusta terveydenhuollon

Lisätiedot

Karoliina Jarenko Karoliina Jarenko on modernin työelämän palavasydäminen punkkari, tutkija ja Filosofian Akatemian toimitusjohtaja. Johtaminen on Kar

Karoliina Jarenko Karoliina Jarenko on modernin työelämän palavasydäminen punkkari, tutkija ja Filosofian Akatemian toimitusjohtaja. Johtaminen on Kar Helena Åhman Helena Åhman on työpsykologian tohtori ja arvostettu johtamisen huippuasiantuntija, jonka intohimona on ihmismielen ymmärtäminen eri näkökulmista. Helena on palkittu tietokirjailija, jonka

Lisätiedot

Method Putkisto Detox Kevytohjelma

Method Putkisto Detox Kevytohjelma Method Putkisto Detox Kevytohjelma Kiinteyttävä, kehoa palauttava MPKO 1 ohjaajakoulutus 2015 Erikoishinnalla 1900 + alv 24 % Jatkokoulutus Method Putkisto -ohjaajille Aloituspäivä ke 26. elokuuta 2015

Lisätiedot

Karoliina Jarenko Karoliina Jarenko on modernin työelämän palavasydäminen punkkari, tutkija ja Filosofian Akatemian toimitusjohtaja. Johtaminen on Kar

Karoliina Jarenko Karoliina Jarenko on modernin työelämän palavasydäminen punkkari, tutkija ja Filosofian Akatemian toimitusjohtaja. Johtaminen on Kar Esko Valtaoja Esko Valtaoja on arvostettu tieteentekijä ja kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Hänet valittiinkin vuonna 2013 merkittävimmäksi elossa olevaksi suomalaiseksi tieteentekijäksi Tieteen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU Esityksen aihe JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU Mirja Immonen, koulutuspäällikkö 1 PERUSTIETOJA 2010 Opiskelijamäärä 8490, tutkinto opiskelijoita 6789 Suoritetut tutkinnot v. 2010 yhteensä 1634 Amk tutkintoja

Lisätiedot

40 vuotta potilaan parhaaksi

40 vuotta potilaan parhaaksi 40 vuotta potilaan parhaaksi TULE-potilaiden hoidon kehittäminen Hyvinkään sairaanhoitoalueella Liisamari Krüger Fysiatrian erikoislääkäri, LT Osastonylilääkäri HUS/Hyvinkään sairaala HS 10.11./ HS 11.11.

Lisätiedot

F Y S I O T E R A P I A K O U L U I L L A L A P P E E N R A N N A N L I I K K U V A K O U L U T I I M I

F Y S I O T E R A P I A K O U L U I L L A L A P P E E N R A N N A N L I I K K U V A K O U L U T I I M I F Y S I O T E R A P I A K O U L U I L L A L A P P E E N R A N N A N L I I K K U V A K O U L U T I I M I LIIKKUVA KOULUTIIMI 15 koululiikunnanohjaajaa + 1 fysioterapeutti Koulufysioterapeutin tehtävät:

Lisätiedot

Samuli Saarni - Sidonnaisuudet

Samuli Saarni - Sidonnaisuudet Samuli Saarni - Sidonnaisuudet LT, FT, VTM, psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri, psykoterapeutti, terveydenhuollon etiikan ja sosiaalipsykiatrian dosentti Konsultti ja työnohjaaja, osakas: Fraxinus

Lisätiedot

SIRPA NIEMINEN TÄYDENNYSKOULUTUS. Työkokemus

SIRPA NIEMINEN TÄYDENNYSKOULUTUS. Työkokemus 1 Työkokemus 10 / 2002 FysioPeimari Oy, fysioterapeuttiyrittäjä 3 / 1990 10 / 2002 TYKS/Paimion sairaala kuntoutustutkimusyksikkö, erikoislääkintävoimistelija 1-3 / 1990 Fysikaalinen hoitolaitos Veto&Lepo,

Lisätiedot

Unilääketiede valtakunnalliset unilääketieteen koulutuspäivät

Unilääketiede valtakunnalliset unilääketieteen koulutuspäivät Unilääketiede 2017 19. valtakunnalliset unilääketieteen koulutuspäivät 30.10-31.10.2017 Paikka: Valkean talon auditorio, Ilkantie 4, 00401 Helsinki Kohderyhmä: Terveyskeskuslääkärit, työterveyslääkärit,

Lisätiedot

RATKAISUKESKEINEN TAIDETERAPIA

RATKAISUKESKEINEN TAIDETERAPIA Solution Focused Art -kuvataideterapian koulutusohjelma 60 op RATKAISUKESKEINEN TAIDETERAPIA Ratkaisukeskeinen taideterapiakoulutus on aikuiskoulutusta, joka on tarkoitettu terveys-, sosiaali-, kasvatus-,

Lisätiedot

Lääkäri fysioterapeutin työparina

Lääkäri fysioterapeutin työparina Lääkäri fysioterapeutin työparina 23.11.2017 Lotta-Sofia Kosonen, fysiatrian erikoislääkäri, Ylilääkäri ISSHP Sidonnaisuudet sivutoimi omalla vastaanotolla Elpida Lääkäriasemalla Savonlinnassa ei muita

Lisätiedot

Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus. Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri

Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus. Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri Yleistä Kelan työikäisten kuntoutuksesta Kuntoutukseen hakeutuminen Hoitavan lääkärin laatima B-lausunto tai vastaava, jossa

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tutkimuseettisen toimikunnan nimeäminen ajalle

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tutkimuseettisen toimikunnan nimeäminen ajalle Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 10/2016 1 (1) 148 428/13.02.00/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tutkimuseettisen toimikunnan nimeäminen ajalle 1.1.2017-31.12.2020 Kuntayhtymän hallitus

Lisätiedot

Suomen ACC:n. 10-vuotisjuhla- Ei väellä eikä voimalla vaan minun hengelläni.

Suomen ACC:n. 10-vuotisjuhla- Ei väellä eikä voimalla vaan minun hengelläni. Suomen ACC:n 10-vuotisjuhla- konferenssi ja koulutustapahtuma psykologisen tiedon ja kristillisen uskon vuorovaikutuksesta Ei väellä eikä voimalla vaan minun hengelläni. 28.-31.1.2016 Tampere-talossa Suomen

Lisätiedot

VIRTSANKARKAILU, FYSIOTERAPIAN VAIKUTTAVUUS

VIRTSANKARKAILU, FYSIOTERAPIAN VAIKUTTAVUUS VIRTSANKARKAILU, FYSIOTERAPIAN VAIKUTTAVUUS - FYSIOTERAPEUTIN KÄYTÄNNÖN NÄKEMYS Fysioterapeutti, TtM Minna Törnävä, TAYS ft, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS),TtM, TtT-opisk SIDONNAISUUDET KAHDEN

Lisätiedot

6. vuosi. 14. 15.5.2014 Messukeskus, Helsinki. Neurologian, psykiatrian ja psykologian yhteiset haasteet

6. vuosi. 14. 15.5.2014 Messukeskus, Helsinki. Neurologian, psykiatrian ja psykologian yhteiset haasteet neuro 14 Neurologian, psykiatrian ja psykologian yhteiset haasteet 14. 15.5.2014 Messukeskus, Helsinki Kohti laajempaa mielen ja aivojen sairauksien arviointia! 6. vuosi yli 100 kollegaasi! 2014 teemat:

Lisätiedot

Auronin ihmiskokeen tulokset. Yli 85% pystyi vähentämään särkylääkkeiden käyttöä.

Auronin ihmiskokeen tulokset. Yli 85% pystyi vähentämään särkylääkkeiden käyttöä. Auronin ihmiskokeen tulokset. Yli 85% pystyi vähentämään särkylääkkeiden käyttöä. Auron julisti sodan turhia lääkkeitä vastaan syksyllä 2016. Todistaaksemme fysioterapian tehon yhdistettynä etävalmennukseen

Lisätiedot

Maud Kuistilan palkinto Professori Tero Kivelälle

Maud Kuistilan palkinto Professori Tero Kivelälle Maud Kuistilan palkinto Professori Tero Kivelälle Maud Kuistilan palkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle tutkijoiden kouluttajalle. Dosentti Tom Pettersson Medcare-säätiön tunnustuspalkinto reumasairauksien

Lisätiedot

kuvan ottanut Pertti Rasp SUOMEN LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPEUTIT RY:N JÄSENTIEDOTE jäsentiedotteen koonnut Johanna koppinen ja kuvat Pertti Rasp

kuvan ottanut Pertti Rasp SUOMEN LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPEUTIT RY:N JÄSENTIEDOTE jäsentiedotteen koonnut Johanna koppinen ja kuvat Pertti Rasp kuvan ottanut Pertti Rasp SUOMEN LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPEUTIT RY:N JÄSENTIEDOTE jäsentiedotteen koonnut Johanna koppinen ja kuvat Pertti Rasp Hei vaan kaikille! Puheenjohtajan syystervehdys!!! Syksyn

Lisätiedot

Lataa CFS:n ja fibromyalgian hoito - Haavisto Maija. Lataa

Lataa CFS:n ja fibromyalgian hoito - Haavisto Maija. Lataa Lataa CFS:n ja fibromyalgian hoito - Haavisto Maija Lataa Kirjailija: Haavisto Maija ISBN: 9789517924573 Sivumäärä: 248 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 15.64 Mb Krooninen väsymysoireyhtymä (chronic fatigue

Lisätiedot

Salvan kuntoutus FYSIOTERAPIA JA TOIMINTATERAPIA

Salvan kuntoutus FYSIOTERAPIA JA TOIMINTATERAPIA Salvan kuntoutus FYSIOTERAPIA JA TOIMINTATERAPIA Anu Kannari Vs. vastaava fysioterapeutti 044 7213 355 Ilolankatu 6 24240 SALO www.salva.fi s SINUA PALVELEVAT SALVAN KUNTOUTUKSEN AMMATTILAISET Anu Kannari

Lisätiedot

Sote- uudistus ja kuntoutus lakiesitysten kommentointi

Sote- uudistus ja kuntoutus lakiesitysten kommentointi Sote- uudistus ja kuntoutus lakiesitysten kommentointi Mauri Kallinen LT, professori Ylilääkäri, puheenjohtaja OYS, lääkinnällinen kuntoutus, Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistys KUTKE ry, European

Lisätiedot

TK2-kuntoutuksen arviointitutkimus. TK2-tutkijaryhmä Tutkimuksen koordinaattori: johtava tutkija Riitta Seppänen-Järvelä, Kela

TK2-kuntoutuksen arviointitutkimus. TK2-tutkijaryhmä Tutkimuksen koordinaattori: johtava tutkija Riitta Seppänen-Järvelä, Kela TK2-kuntoutuksen arviointitutkimus TK2-tutkijaryhmä Tutkimuksen koordinaattori: johtava tutkija Riitta Seppänen-Järvelä, Kela Kuntoutustarve TK2-kuntoutujien ja muun henkilöstön vertailu TK2 kuntoutujat

Lisätiedot

Työnohjaus. Haluatko vahvistaa omaa ammatti-identiteettiäsi ja avata uusia näkökulmia työhön?

Työnohjaus. Haluatko vahvistaa omaa ammatti-identiteettiäsi ja avata uusia näkökulmia työhön? Haluatko vahvistaa omaa ammatti-identiteettiäsi ja avata uusia näkökulmia työhön? Työnohjaus on prosessi, jossa työntekijät tutkivat ja jäsentävät omaa kokemustaan työstä yhdessä työnohjaajan kanssa. Keskeistä

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Markus Juonala. Lääketieteellinen tiedekunta. Sisätautioppi

PROFESSORILUENTO. Professori Markus Juonala. Lääketieteellinen tiedekunta. Sisätautioppi PROFESSORILUENTO Professori Markus Juonala Sisätautioppi Lääketieteellinen tiedekunta 23.9.2015 Professori Markus Juonala pitää professoriluentonsa päärakennuksen Tauno Nurmela -salissa 23. syyskuuta 2015

Lisätiedot

Palvelukokonaisuudet ja - ketjut Satakunnassa. Mari Niemi

Palvelukokonaisuudet ja - ketjut Satakunnassa. Mari Niemi Palvelukokonaisuudet ja - ketjut Satakunnassa Mari Niemi 5.12.2018 Miten olemme valmistelleet kokonaisuutta Valmistelua on tehty osin elämänkaarimallin, osin läpileikkaavien teemojen mukaisesti Tavoitteena

Lisätiedot

P O T I L A S ALASELKÄPOTILAAN HOITOKETJU PKSSK / PERUSTERVEYDENHUOLTO. konsultaatiot. * avaa linkin. lähete. päivystyslähete

P O T I L A S ALASELKÄPOTILAAN HOITOKETJU PKSSK / PERUSTERVEYDENHUOLTO. konsultaatiot. * avaa linkin. lähete. päivystyslähete ALASELKÄPOTILAAN HOITOKETJU PKSSK / PERUSTERVEYDENHUOLTO ERIKOISSAIRAANHOITO * päivystyslähete *Lääkärin vastaanotto tkl, ttl, yksityislääkäri lähete * Seurantakäynnit tkl, ttl, yks.lääkäri, ft * Asiantuntijafysioterapeutti

Lisätiedot

JUHLASYMPOSIUMI 2008

JUHLASYMPOSIUMI 2008 ALUSTAVA OHJELMA JUHLASYMPOSIUMI 2008 Perustutkimus ja perustiedot näyttöön perustuvan neurologisen kuntoutuksen kulmakivet Turussa 14.3.-15.3.2008 ESISYMPOSIUMI Yhteistyöstä lisäarvoa neurologiseen kuntoutukseen

Lisätiedot

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta 1 / 5 KV-2012 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24 Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. 2 Aho Maria toimistosihteeri 3 Ailio kapteeni evp

Lisätiedot

Katsaus fysioterapeutin suoravastaanottotyöhön

Katsaus fysioterapeutin suoravastaanottotyöhön Katsaus fysioterapeutin suoravastaanottotyöhön 23.11.2018 AVOKUNTOUTUS Aikuisten fysio- ja toimintaterapia Lasten fysio- ja ja toimintaterapia Erityiskoulut Apuvälineyksikkö Lääkinnällisen kuntoutuksen

Lisätiedot

LAPSEN OIKEUS OSALLISTUA KUNTOUTUKSEENSA (LOOK)- LAPSEN EDUN ARVIOINTI -HANKE

LAPSEN OIKEUS OSALLISTUA KUNTOUTUKSEENSA (LOOK)- LAPSEN EDUN ARVIOINTI -HANKE LAPSEN OIKEUS OSALLISTUA KUNTOUTUKSEENSA (LOOK)- LAPSEN EDUN ARVIOINTI -HANKE 2014-2017 S a l l a S i p a r i, K u n t o u t u k s e n Y A M K y l i o p e t t a j a, Metropolia A m m a t t i k o r k e

Lisätiedot

Työnjaon merkitys fysioterapeutille

Työnjaon merkitys fysioterapeutille Työnjaon merkitys fysioterapeutille Tutkimus tutuksi tapaaminen 29.5.2015: Terveydenhuollon ammattien työnjaon johtamisen vaikutus työn mielekkyyteen ja tuottavuuteen Heli Kangas UEF // University of Eastern

Lisätiedot

Salvan kuntoutus FYSIOTERAPIA JA TOIMINTATERAPIA. Anne Lehtinen. Ilolankatu SALO Vastaava fysioterapeutti

Salvan kuntoutus FYSIOTERAPIA JA TOIMINTATERAPIA. Anne Lehtinen. Ilolankatu SALO  Vastaava fysioterapeutti Salvan kuntoutus FYSIOTERAPIA JA TOIMINTATERAPIA Anne Lehtinen Vastaava fysioterapeutti 044 7213 358 Ilolankatu 6 24240 SALO www.salva.fi s SALVAN FYSIOTERAPIA ILOLANSALOSSA Tarjoamme ajanmukaiset tilat

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Johanna Niemi. Oikeustieteellinen tiedekunta. Prosessioikeus

PROFESSORILUENTO. Professori Johanna Niemi. Oikeustieteellinen tiedekunta. Prosessioikeus PROFESSORILUENTO Professori Johanna Niemi Prosessioikeus Oikeustieteellinen tiedekunta 16.4.2014 Professori Johanna Niemi pitää professoriluentonsa Turun akatemiatalon juhlasalissa 16. huhtikuuta 2014

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Minna Laakso. Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Logopedia

PROFESSORILUENTO. Professori Minna Laakso. Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Logopedia PROFESSORILUENTO Professori Minna Laakso Logopedia Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 4.5.2016 Professori Minna Laakso pitää professoriluentonsa päärakennuksen Tauno Nurmela -salissa 4. toukokuuta 2016

Lisätiedot

Vaativan kuntoutuksen toteutus aivovamman saaneilla etäkuntoutuksena, AV Etäkuntoutus

Vaativan kuntoutuksen toteutus aivovamman saaneilla etäkuntoutuksena, AV Etäkuntoutus Vaativan kuntoutuksen toteutus aivovamman saaneilla etäkuntoutuksena, AV Etäkuntoutus Hankkeen tutkimus- ja kehittämisryhmä Kelan tukema etäkuntoutushanke Aivovamma Aivovamma on traumaattinen aivojen vaurio,

Lisätiedot

Olkapääoireisen potilaan hoito perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa

Olkapääoireisen potilaan hoito perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa Olkapääoireisen potilaan hoito perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa Hoitoketjut Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä 30.1.2014 Hoitoketjun tavoite Päivystykselliset

Lisätiedot

Logopedian tutkinto-ohjelma. Oulun yliopisto. Oulun yliopisto

Logopedian tutkinto-ohjelma. Oulun yliopisto. Oulun yliopisto Logopedian tutkinto-ohjelma Kuka ja mistä? Mitä on logopedia? Mitä on puheterapia? Logopedian opiskelu Oulussa Logopedian opiskelijoiden ainejärjestö Communica ry Logopedia = tieteenala Puheterapia = lääkinnällistä

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Petteri Alho. Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta. Hydrogeografia ja kaukokartoitus

PROFESSORILUENTO. Professori Petteri Alho. Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta. Hydrogeografia ja kaukokartoitus PROFESSORILUENTO Professori Petteri Alho Hydrogeografia ja kaukokartoitus Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta 16.12.2015 Professori Petteri Alho pitää professoriluentonsa Educariumin Edu 1 -salissa,

Lisätiedot

Tutkimus kehittää terveyskeskustyötä. Akateemisen terveyskeskuksen rekryseminaari Kotkassa

Tutkimus kehittää terveyskeskustyötä. Akateemisen terveyskeskuksen rekryseminaari Kotkassa Tutkimus kehittää terveyskeskustyötä Akateemisen terveyskeskuksen rekryseminaari Kotkassa 29.8.2014 Akateeminen terveyskeskus Tieteestä toiminnaksi Akateeminen terveyskeskus Ensimmäinen perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Lataa Muistiinpanot fysioterapiasta - Jukka Nordström. Lataa

Lataa Muistiinpanot fysioterapiasta - Jukka Nordström. Lataa Lataa Muistiinpanot fysioterapiasta - Jukka Nordström Lataa Kirjailija: Jukka Nordström ISBN: 9789523390188 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.73 Mb Muistiinpanot manuaalisesta fysioterapiasta 2 osa sisältää

Lisätiedot

Kaatumisten ja kaatumistapaturmien ehkäisyn fysioterapiasuositus päivitetty 2017

Kaatumisten ja kaatumistapaturmien ehkäisyn fysioterapiasuositus päivitetty 2017 Kaatumisten ja kaatumistapaturmien ehkäisyn fysioterapiasuositus päivitetty 2017 Suositustyöryhmän puolesta Maarit Piirtola, FT, ft maarit.piirtola@helsinki.fi TYÖRYHMÄ Satu Havulinna (pj.), Maarit Piirtola

Lisätiedot

POTILASSIIRTOKORTTI- KOULUTUS. Rovaniemen malli. Työfysioterapeutti Marju Keränen 6.6.2011

POTILASSIIRTOKORTTI- KOULUTUS. Rovaniemen malli. Työfysioterapeutti Marju Keränen 6.6.2011 POTILASSIIRTOKORTTI- KOULUTUS Rovaniemen malli Työfysioterapeutti Marju Keränen 6.6.2011 Potilassiirtokorttikoulutus Rovaniemen malli Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitos Liikelaitoksen johtaja Ylilääkäri

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto Liikuntaryhmät Keväällä 2011 75 ohjattua viikoittaista liikuntaryhmää: Jumppaa,

Lisätiedot

MS liitto 17.1.2013. Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni. MS liiton kuntoutuspalvelut. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

MS liitto 17.1.2013. Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni. MS liiton kuntoutuspalvelut. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus MS liiton kuntoutuspalvelut Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni MS liiton kuntoutuspalvelut Maskun neurologinen kuntoutuskeskus Avokuntoutus Aksoni Valtakunnallinen laitoskuntoutus

Lisätiedot

GKS 2017 Presymposiumpalaute

GKS 2017 Presymposiumpalaute GKS 2017 Presymposiumpalaute Perineaalinen ultraääni laskeuman ja lantionpohjan arvioinnissa 27.9.2017 HUS Naistenklinikka, Helsinki Kouluttajana Prof Hans Peter Dietz, Sydney, Australia Oletko (N=36)

Lisätiedot

RIITTA OJALAN HAASTATTELU 15.8.2004

RIITTA OJALAN HAASTATTELU 15.8.2004 RIITTA OJALAN HAASTATTELU 15.8.2004 Auli, Maj, Kaija ja Anne jututtivat Suomen Tanssiterapiayhdistyksen järjestämän tanssiterapeuttien jatkokoulutuksen jälkeen kouluttajaamme, keho- ja tanssiterapeutti

Lisätiedot

Lantioalueenkivut, akupunktiosta apua? 25.9.2015 Fysioterapeutti Maija Häärä Fysios

Lantioalueenkivut, akupunktiosta apua? 25.9.2015 Fysioterapeutti Maija Häärä Fysios Lantioalueenkivut, akupunktiosta apua? 25.9.2015 Fysioterapeutti Maija Häärä Fysios Taustaa Lääkintävoimistelijan tutkinto 1986, elv 1994, fysioterapeutti 1995, akupunktiotutkinto Singapore 2006, FYSIN

Lisätiedot

Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen pj, hallitus ja toimikunnat 2018

Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen pj, hallitus ja toimikunnat 2018 Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen pj, hallitus ja toimikunnat SKTY:n puheenjohtaja Säännöt: 8 kohta 13 Valitaan hallitukselle puheenjohtaja joka toinen vuosi. Pj valittiin vuosikokouksessa, pj:na jatkaa

Lisätiedot

KELAN TULES-AVOKURSSIT

KELAN TULES-AVOKURSSIT KELAN TULES-AVOKURSSIT KUNTOUTUSTA TYÖELÄMÄSSÄ OLEVILLE TUKI- JA LIIKUNTAELINOIREISILLE HERTTUAN KUNTOUTUSKESKUKSESSA Tules-avokursseja selkäoireisille niska-hartiaoireisille lonkka-polviniveloireisille

Lisätiedot

Lantionpohjan lihasharjoittelu raskauden aikana

Lantionpohjan lihasharjoittelu raskauden aikana Lantionpohjan lihasharjoittelu raskauden aikana Tammikuun kihlaus 27.1.2017 Ft, TtM-opiskelija Elina Anttonen Keski-Suomen keskussairaala Lantionpohjan lihasten toiminta ja raskauden aiheuttamat muutokset

Lisätiedot

Liikuntalääketiede suunnannäyttäjänä. Liikuntalääketieteen päivät 9. 10.11.2011 Biomedicum Helsinki

Liikuntalääketiede suunnannäyttäjänä. Liikuntalääketieteen päivät 9. 10.11.2011 Biomedicum Helsinki Liikuntalääketiede suunnannäyttäjänä Liikuntalääketieteen päivät 9. 10.11.2011 Biomedicum Helsinki Keskiviikko 9.11.2011 9:30 Ilmoittautuminen ja kahvi 9:45 Tervetuloa Liikuntayksikön johtaja Harri Syväsalmi,

Lisätiedot

Kokonaisvaltaiseen työ- ja toimintakyvyn arviointiin perehdyttävä koulutus yleislääketieteeseen erikoistuville terveyskeskuslääkäreille

Kokonaisvaltaiseen työ- ja toimintakyvyn arviointiin perehdyttävä koulutus yleislääketieteeseen erikoistuville terveyskeskuslääkäreille Kokonaisvaltaiseen työ- toimintakyvyn arviointiin perehdyttävä koulutus yleislääketieteeseen erikoistuville terveyskeskuslääkäreille Timo H Pehkonen ll, fysiatrian erikoislääkäri ylilääkäri, KUntoutuspalvelut/Oulun

Lisätiedot

2. PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS

2. PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKULOMAKE 1/6 Hakuaika päättyy 14.2.2014 klo Hakemus ja sen liitteet jätetään 4 kappaleena sen yliopiston psykologian oppiaineeseen, johon hakija ensisijaisesti pyrkii. Kuoreen merkintä Haku erikoispsykologin

Lisätiedot

Kutsu. Professoriluennot torstaina 4.12.2014 LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA

Kutsu. Professoriluennot torstaina 4.12.2014 LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA Kutsu Professoriluennot torstaina 4.12.2014 LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA Kutsu kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät lääketieteellisen tiedekunnan Leena

Lisätiedot

Mitä prosesseja työhönkuntoutukseen liittyy, mitä on meneillään? Yksilön ja työyhteisön keinot työssä pysymisen tukena

Mitä prosesseja työhönkuntoutukseen liittyy, mitä on meneillään? Yksilön ja työyhteisön keinot työssä pysymisen tukena 1 Mitä prosesseja työhönkuntoutukseen liittyy, mitä on meneillään? Yksilön ja työyhteisön keinot työssä pysymisen tukena Riitta Seppänen-Järvelä johtava tutkija, VTT, dos. Kelan tutkimus Työhönkuntoutukselle

Lisätiedot

VALITUT PALVELUNTUOTTAJAT

VALITUT PALVELUNTUOTTAJAT VALITUT PALVELUNTUOTTAJAT KELAN KUNTOUTUSLAIN 9 JA 10 :N MUKAISTEN VAIKEAVAMMAISTEN AVOTERAPIAPALVE- LUT VUOSINA 2015 2018:YKSILÖTERAPIAT LAPIN VAKUUTUSPIIRI Fysioterapia Simon Fysioterapia Tmi Elina Eros

Lisätiedot

Läheisen ohjaus terapiatyössä Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Läheisen ohjaus terapiatyössä Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Läheisen ohjaus terapiatyössä 14.5.2018 Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Virittäytyminen aiheeseen Mieti ja kirjaa itsellesi lyhyesti joku konkreettinen kokemus läheisen ohjauksesta Palaamme tähän

Lisätiedot

Liikunnan merkitys ammattiin opiskelussa ja työelämässä

Liikunnan merkitys ammattiin opiskelussa ja työelämässä Hyvinvointia työstä Liikunnan merkitys ammattiin opiskelussa ja työelämässä Mikko Nykänen, tutkija 30.1.2017 2 Työkyky Työkyky on työn kuormitustekijöiden ja vaatimusten sekä ihmisen toimintakyvyn/voimavarojen

Lisätiedot

EKSPRESSIIVISEN TAIDETERAPIAN PERUSKOULUTUS 2009-2010 (40 op)

EKSPRESSIIVISEN TAIDETERAPIAN PERUSKOULUTUS 2009-2010 (40 op) EKSPRESSIIVISEN TAIDETERAPIAN PERUSKOULUTUS 2009-2010 (40 op) Ekspressiivinen taideterapia kuuluu humanistisen psykologian suuntaukseen. Sen viitekehys on fenomenologinen ja eksistentialistinen. Ihmisen

Lisätiedot

Työuupumus -kuntoutuskurssit

Työuupumus -kuntoutuskurssit Terveysosasto Kuntoutusryhmä Työuupumus -kuntoutuskurssit Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? Kelan Käpylän toimitalo 29.8.2012 Kurssikokonaisuus vuoden 2013 alusta Työuupumus

Lisätiedot

HENKINEN VALMENNUS MITÄ, MIKSI JA MITEN? Satu Kaski PsL, urheilupsykologi Huippu-urheiluseminaari 17.11.2012 Kotka

HENKINEN VALMENNUS MITÄ, MIKSI JA MITEN? Satu Kaski PsL, urheilupsykologi Huippu-urheiluseminaari 17.11.2012 Kotka HENKINEN VALMENNUS MITÄ, MIKSI JA MITEN? Satu Kaski PsL, urheilupsykologi Huippu-urheiluseminaari 17.11.2012 Kotka SISÄLTÖ Henkinen valmennus mitä? (tavoitteista, keinot ym) Mitä henkinen valmennus edellyttää

Lisätiedot

LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA

LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA Kutsu LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA Kutsu Ohjelma kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät lääketieteellisen tiedekunnan Leena Palotie -salissa, Aapistie

Lisätiedot

Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä.

Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä. Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä. 1 Se aito työterveyshuolto Missiomme on parantaa työkykyä ja työterveyttä, ennaltaehkäistä riskejä ja edistää suomalaista työhyvinvointia. Työn, terveyden

Lisätiedot

Luennot G-salissa. Perjantai : Kosmetologipäivät 2013 pe la

Luennot G-salissa. Perjantai : Kosmetologipäivät 2013 pe la Kosmetologipäivät 2013 pe 04.10 - la 05.10.2013 Sijainti: Helsinki Aukioloajat: 10:00-18:00 Järjestäjä: Suomen Kosmetologien Yhdistys ry Kontaktihenkilö: Aino-Maija Helle Sähköpostiosoite: aino-maija.helle@kosmetologitsky.fi

Lisätiedot

Loukkaantuneen urheilijan tukeminen. Tämä materiaali on osa opinnäytetyötä, liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelma, Haaga-Helia, Johanna Salmela

Loukkaantuneen urheilijan tukeminen. Tämä materiaali on osa opinnäytetyötä, liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelma, Haaga-Helia, Johanna Salmela Loukkaantuneen urheilijan tukeminen Tämä materiaali on osa opinnäytetyötä, liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelma, Haaga-Helia, Johanna Salmela Voimistelijalla pidempiaikainen kipu tai oire Valmentajalle

Lisätiedot

Huomioithan, että työelämässä kullakin työpaikalla on omat erilliset kirjaamisohjeensa, joita tulee siellä noudattaa.

Huomioithan, että työelämässä kullakin työpaikalla on omat erilliset kirjaamisohjeensa, joita tulee siellä noudattaa. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hyvinvointi- ja toimintakyky Fysioterapian koulutusohjelma FYSIOTERAPIAPROSESSI Tämä ohje on tarkoitettu fysioterapeuttiopiskelijoille fysioterapiaprosessin kuvaamisen tueksi

Lisätiedot

FYSIOTERAPIA JA TOIMINTA

FYSIOTERAPIA JA TOIMINTA 2015 SALVAN KUNTOUTUS FYSIOTERAPIA JA TOIMINTATERAPIA Ilo liikkua! Uudelleen toimintaan! Tervetuloa fysioterapiaan ja toimintaterapiaan Ilolansaloon! SALVAN FYSIOTERAPIA ILOLA Palvelukeskus Ilolansalo

Lisätiedot

Miksi tämä valmennus? Valmennuspäivä on rakennettu, koska:

Miksi tämä valmennus? Valmennuspäivä on rakennettu, koska: Mitä ihmettä täällä tapahtuu? kiintymyssuhteet ja traumat työyhteisöissä Voimavarat, vakauttaminen ja selviytymiskeinot Työhyvinvointi ja työyhteisön toimivuus Valmennuspäivä 24.1.2019 klo 9.00 16.00 Clarion

Lisätiedot

Palveluntuottajan näkökulma: Rokuan Kuntoutus Oy / Rokua health Valmistautuminen uuteen palveluun

Palveluntuottajan näkökulma: Rokuan Kuntoutus Oy / Rokua health Valmistautuminen uuteen palveluun Palveluntuottajan näkökulma: Rokuan Kuntoutus Oy / Rokua health Valmistautuminen uuteen palveluun Traumaattisen aivovamman saaneiden aikuisten intensiiviset kuntoutuskurssit ja sova-kurssit Selkäydinvammaisten

Lisätiedot

K O K E M U K S I A E T Ä K U N T O U T U K S E S T A M I E L I A L A O N G E L M I I N

K O K E M U K S I A E T Ä K U N T O U T U K S E S T A M I E L I A L A O N G E L M I I N KUNTOUTUJAT MIELIMATK ALL A K O K E M U K S I A E T Ä K U N T O U T U K S E S T A M I E L I A L A O N G E L M I I N P Ä I V I L A P P A L A I N E N, J Y V Ä S K Y L Ä N Y L I O P I S T O, P S Y K O L O

Lisätiedot

FINLAND. Elina Pihlajamäki esittelee: Gordon Thomson & Marja Putkisto. Kehonhallintaa mestarien käsissä

FINLAND. Elina Pihlajamäki esittelee: Gordon Thomson & Marja Putkisto. Kehonhallintaa mestarien käsissä Elina Pihlajamäki esittelee: Gordon Thomson & Marja Putkisto Kehonhallintaa mestarien käsissä Liikkumisen perusteita & kohtaamisia Jyväskylän MPP Studiolla 20.-21. syyskuuta 2014 Hyvin suunnattu, taidolla

Lisätiedot

PHSOTEY:n kuntoutustutkimusyksikön rooli työkyvyn tukemisessa

PHSOTEY:n kuntoutustutkimusyksikön rooli työkyvyn tukemisessa PHSOTEY:n kuntoutustutkimusyksikön rooli työkyvyn tukemisessa Jukka Puustinen Oyl, neurologi Kuntoutustutkimusyksikkö, PHSOTEY KTY Kuntoutustutkimus Puheterapia Neuropsykologinen kuntoutus Vammaispoliklinikka

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS WIITAUNIONIN TERVEYSKESKUKSEN FYSIOTERAPIA

PALVELUKUVAUS WIITAUNIONIN TERVEYSKESKUKSEN FYSIOTERAPIA PALVELUKUVAUS WIITAUNIONIN TERVEYSKESKUKSEN FYSIOTERAPIA Kunnalla on terveydenhuoltolain (L1326/2010:29 ) mukainen velvollisuus järjestää potilaan sairaanhoitoon liittyvä lääkinnällinen kuntoutus. Lääkinnälliseen

Lisätiedot

LANNESELÄN LIIKEKONTROLLITESTIT. Nikolai Kähkönen ft OMT Ruoholahden Fysioterapia

LANNESELÄN LIIKEKONTROLLITESTIT. Nikolai Kähkönen ft OMT Ruoholahden Fysioterapia LANNESELÄN LIIKEKONTROLLITESTIT Nikolai Kähkönen ft OMT Ruoholahden Fysioterapia MEDIASTA POIMITTUA Yleistä selkäkipua hoidettu vuosia väärin suomalainen tutkija kehitti menetelmän, joka voi mullistaa

Lisätiedot

Mindfulness ja työssä jaksaminen kokemuksellinen työpaja Minna Maksniemi

Mindfulness ja työssä jaksaminen kokemuksellinen työpaja Minna Maksniemi Kohti lasta - Pohjoisen Suomen varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen päivät 1. 2.11.2018 Mindfulness ja työssä jaksaminen kokemuksellinen työpaja 1.11.2018 Minna Maksniemi Minne tahansa menetkin,

Lisätiedot

Lataa Fysiatria. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Fysiatria Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi

Lataa Fysiatria. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Fysiatria Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi Lataa Fysiatria Lataa ISBN: 9789516564923 Sivumäärä: 570 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 22.63 Mb Fysiatrian toiminnan kohteena on erityisesti ihmisen toimintakyky. Fysiatrian kliinisessä osaamisessa keskeisenä

Lisätiedot

Lääketieteen videoklippien esittely

Lääketieteen videoklippien esittely Lääketieteen videoklippien esittely Esimerkki Itä-Suomen yliopiston Karelia AMK:n ja Savonia AMK:n yhteistyöstä opetusrintamalla Terveysalan ammattikorkeakouluverkoston yhteistyöpäivä, 20.4.2018 FaT, suunnittelija

Lisätiedot

HELENA AAVARINNE, THT, KASV.LIS. HOITOTIETEELLISEN KOULUTUKSEN JA TUTKIMUSTOIMINNAN ALKUVAIHEITA OULUN YLIOPISTOSSA

HELENA AAVARINNE, THT, KASV.LIS. HOITOTIETEELLISEN KOULUTUKSEN JA TUTKIMUSTOIMINNAN ALKUVAIHEITA OULUN YLIOPISTOSSA HELENA AAVARINNE, THT, KASV.LIS. HOITOTIETEELLISEN KOULUTUKSEN JA TUTKIMUSTOIMINNAN ALKUVAIHEITA OULUN YLIOPISTOSSA TAUSTAA JA VALMISTELUTYÖTÄ KOULUTUKSEN ALOITTAMISEKSI Kansainvälinen yhteistyö Ulkomailta

Lisätiedot