Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/ seurakuntamme palvelija

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/ seurakuntamme palvelija"

Transkriptio

1 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/ seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina klo Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu 18, Iisalmi Osallistujat: Jäsenet: Siirola Elina, puheenjohtaja Laajalahti Pertti, varapuheenjohtaja Haverinen Raimo Hyvärinen Inka Janatuinen Pekka Jääskeläinen Jaakko Karjalainen Hannele Kellberg Lilja Kinnunen Matti Korhonen Kaarina Kukkonen Anja Kurtelius Eila Kyyrö-Harju Pia Lahtinen Tuomo Malmivaara Niilo-Kustaa Muilu Sirkku Mustonen Mikko Notko Matti Nousiainen Sanelma Oikarinen Olavi Parviainen Tiina Roivainen Tarja Ruotsalainen Aino Tervo Kirsti Turkki Osmo Yrjänä Sakari Varajäsenet: Heikkinen Tapio Jääskeläinen Mirja Koistinen Esko Lyytikäinen Eero Tauriainen Esa 31/41 Poissa: Heiskanen Toivo Juutinen Tiina Jääskeläinen Seppo Kaikkonen Arto Karhu Petri Kinnunen Mikko Kokkonen Ulla Kortelainen Terttu Lappalainen Juha-Pekka Niskanen Tuomo Partanen Leena Siilin-Huttunen Aila Sonninen Jorma Sorjonen Esko Valta-Lisitsin Anneli

2 Muut osanottajat (KJ 8:7 ) valtuuston saapuville määräämät viranhaltijat: Bergbacka Katariina, kokouksen sihteeri Bovellan Janne, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Jäntti Lauri, Lapinlahden kirkkoherra Penttinen Arto, Pielaveden kirkkoherra Juutinen Ilmo, kiinteistöpäällikkö Ropponen Marko, talouspäällikkö Asiat pykälät Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Elina Siirola puheenjohtaja Katariina Bergbacka kokouksen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus tarkastusaika tiistaina Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu ja pöytäkirjan sivut varmennettu nimikirjaimillamme Hannele Karjalainen pöytäkirjantarkastaja Lilja Kellberg pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä: paikka ja ajankohta Ylä-Savon seurakuntayhtymän keskusrekisteri, Ilvolankatu 14b, Iisalmi, allekirjoitus ja pvm Iisalmi.2018 Tarja Viertorinne ilmoitustaulunhoitaja

3 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 15 Kokouksen avaaminen Ykv 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Ykv 15 Kirkkoherra Lauri Jäntti ja Arto Penttinen pitivät alkuhartauden ja yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Elina Siirola avasi kokouksen. Todetaan nimenhuudolla läsnäolijat. Esityslista on lähetetty Puheenjohtajan ehdotus: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valitseminen Ykv 16 Puheenjohtajan ehdotus: Valitaan pöytäkirjantarkastajat ja kaksi ääntenlaskijaa. Aakkosjärjestyksessä seuraavana ovat Hannele Karjalainen ja Lilja Kellberg. Kokouksen työjärjestys Ykv 17 Puheenjohtajan ehdotus: Toimitettu esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi.

4 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 16 Valtuustoaloite metsämaan hankinnasta Yhteinen kirkkoneuvosto : Yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet Tuomo Lahtinen ja Pertti Laajalahti ovat luovuttaneet kirjallisen valtuustoaloitteen, jonka sisältö on seuraavanlainen: Teemme aloitteen, että kiinteistöjen myynnistä jäävät varat, mitkä kirjataan satunnaisiin tuottoihin, käytetään jatkossa metsämaan hankintaan, eikä kirjata satunnaisiin tuottoihin, mikä vääristää tasetta/tulosta. Eli alijäämän määrä vääristyy. Tulevaisuudessa verotuloja jää enempi seurakuntien perus/ydintoimintojen toteuttamiseen, kun metsätuloilla hoidetaan kiinteistöjen investointeja/korjausmenoja. Asiaa on käsitelty jo viimeksi yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa ja metsäasioista järjestettiin myös seminaari v Tuolloin päätös ja käsittely oli seuraavanlainen: Yhteinen kirkkoneuvosto : Joukko yhteisen kirkkovaltuuston jäseniä on jättänyt yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen omaisuuden myyntitulojen sijoittamisesta metsäomaisuuteen. Aloitteen mukaan Ylä-Savon seurakuntayhtymän kiinteistöstrategian mukaan yhtymä luopuu osasta kiinteistöomaisuuttaan. Tämä johtaa yhtymän varallisuuden vähenemiseen, mikäli myyntitulot käytetään toimintamenoihin. Yhtymän kirkollisverotulot ovat laskeneet vuodesta 2009 lähtien ja lasku jatkuu edelleen. Metsätalouden tulot ovat verotulojen jälkeen yhtymän merkittävin tulonlähde. Aloitteessa esitetään, että yhtymän kiinteistöstrategiaa tarkennetaan niin, että omaisuuden myyntitulot sijoitetaan joko investointimenoihin tai metsäomaisuuteen, jotta yhtymän varallisuus säilyy ja jotta metsätalouden tulojen avulla voidaan tulevaisuudessa kattaa entistä suurempi osa kiinteistökustannuksista. Aloitteen mukaan edelleen seurakuntayhtymän perustehtävä on tukea seurakuntia niiden tehtävän hoitamisessa ja turvata sitä varten taloudelliset resurssit. Olisi toivottavaa, että tulevaisuudessa metsätaloudesta saaduilla tuloilla voitaisiin hoitaa yhtymän kiinteistöjen korjausinvestoinnit ja myöhemmässä vaiheessa myös käyttömenot. Silloin vähenevä verokertymä voitaisiin käyttää pääasiassa seurakuntiemme toiminnan menoihin. Tällä menettelytavalla varmistaisimme sen, että myös tulevaisuudessa seurakuntiemme hengellinen työ saisi toimintaansa riittävät resurssit ja vahvistuisi seurakuntayhtymän tuella. Aloitteessa todetaan lisäksi, että jos myydyistä kiinteistöistä tai maaomaisuudesta saadut varat käytetään seurakunnan toimintaan, ne tuottavat vain muutamaksi vuodeksi helpotusta. Suunnitelmallisesti metsään sijoitettuna ne muuttuvat tuottavaksi omaisuudeksi, joka tuo merkittävän lisän kirkollisverotuloihin ja varmistaa tulevaisuudessakin seurakuntiemme perustehtävän onnistumisen../..

5 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 17./.. yhteinen kirkkoneuvosto : Ylä-Savon seurakuntayhtymässä on järjestetty metsäseminaari , seminaarimuistio on toimitettu aikaisemmin tiedoksi luottamushenkilöille. Lisätietona jaetaan vielä valtuustoaloite kokonaisuudessaan. Aloitteessa viitataan omaisuuden myyntitulojen käyttämisestä toimintaan tässä on huomioitava, että omaisuuden myyntituloja ei voida käyttää toimintaan, vaan nämä tulot kirjataan seurakunnissa investointiosaan tuloksi ja kirjanpitoarvon ylittävä osa kirjataan satunnaisiin tuottoihin. Näin näitä tuloja ei ns. voi käyttää toimintaan, vaan ne pienentävät investointiosan yhteissummaa ja ne tavallaan käytetään korjausinvestointien rahoittamiseen. Omaisuuden myyntituottoja voidaan käyttää uuden omaisuuden ostamiseen, kuten esim. metsäomaisuuden ostamiseen. Eri asia on, onko se järkevää, kun seurakuntayhtymällä on jo nyt metsäomaisuutta n hehtaaria. Jos metsäomaisuuden ostoa ajatellaan sijoituksena, varojen saaminen pois tästä sijoitusosuudesta on hidasta. On huomattava, että tulevalla suunnitelmakaudella seurakuntayhtymän kassavarat tulevat laskemaan, jos/kun verotulot laskevat ja seurakuntayhtymän talous on edelleen alijäämäinen. Metsäseminaarissa Matti Kärkkäisen luento-osuudessa tuli esille, että metsään sijoittaminen on yksi mahdollisuus, mutta yksityismetsiin verrattuna kannattavuus on olennaisesti heikompi. Jos yksityismetsissä reaalinen tuotto on 4 %, hyvin hoidetuissa seurakuntametsissä se on ehkä 3 %. Kärkkäisen mukaan riskit kannattavuuden heikkenemisestä dramaattisesti ovat suuret yksityismetsiin verrattuna. Ylä-Savon seurakuntayhtymän metsätalouden tuotto vuosina oli seuraava (alv 0 %): Vuosi Metsätulot Metsäkulut Netto Metsäomaisuuden arvo n euroa tuotto/v., % 1,1 2,2 0,9 Käytännössä siis metsätalouden tuotto on seurakuntayhtymän toiminta-aikana jäänyt alle kolmen prosentin. Käytännössä pitkäaikaisella muunlaisella sijoituksella on saanut tuottoa tätä enemmän. Lisätietona jaetaan asiaa koskeva valtuustoaloite. Valtuustoseminaarin muistio aineistoineen on jaettu jäsenille edellisen kokouksen yhteydessä. Hallintojohtajan ehdotus: Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että yhtymän kiinteistöstrategiaa ei tarkenneta, koska omaisuuden myyntitulot sijoitetaan jo nyt investointimenoihin ja metsäomaisuuden kasvattamiseen ei ole perusteita seurakuntayhtymän metsäomaisuuden huomattava määrän vuoksi (n hehtaaria)../..

6 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 18./.. yhteinen kirkkoneuvosto : Metsäomaisuutta ei enää kasvateta. Sen sijaan kiinnitetään huomiota nykyisen metsäomaisuuden tuoton kasvattamiseen lisäämällä järkevästi hakkuita ja vähentämällä kuluja. Tarvittaessa joistakin metsäalueista voidaan myös luopua. Keskustelun aikana Riku Ollikainen esitti mm. Reijo Voutilaisen kannattamana, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Matti Notko esitti Sanelma Nousiaisen kannattamana asian käsittelyn jatkamista. Koska oli tehty kannatettu pöydällepanoesitys, oli suoritettava äänestys. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: jotka kannattavan asian käsittelyn jatkamista, äänestävät jaa, jotka asian jättämistä pöydälle, äänestävät ei. Äänestysesitys hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 9 jaa-ääntä ja 7 eiääntä, joten asian käsittelyä päätettiin jatkaa. Äänestysluettelo on liitteenä 2. Yhteinen kirkkovaltuusto : Lisätietona jaetaan asiaa koskeva valtuustoaloite. Valtuustoseminaarin muistioaineistoineen, yhteisen kirkkoneuvoston jäsenille muistio on jaettu jäsenille edellisen kokouksen yhteydessä. Yhteinen kirkkoneuvosto : Taloustyöryhmä on esityksessään käsitellyt myös metsäomaisuuden lisähankintaa ja esittänyt, että uutta metsäomaisuutta voi harkita hankittavaksi, jos talous on ylijäämäinen. Hallintojohtajan ehdotus: Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että tässä vaiheessa kiinteistöjen myynnistä jäävät varat, mitkä kirjataan satunnaisiin tuottoihin, kirjataan kirjanpitolainsäädännön mukaan edelleen satunnaisiin tuottoihin, eikä uutta metsäomaisuutta hankita, koska metsäomaisuuden määrä on huomattavan korkea eli n ha. Tulevaisuudessa rahavarallisuus tulee vähenemään ja metsäomaisuuden realisoiminen rahaksi on hidasta. Uutta metsäomaisuutta voi harkita hankittavaksi, jos talous on ylijäämäinen../..

7 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 19./..yhteinen kirkkovaltuusto : Tuomo Lahtinen esitti Esko Koistisen ja Pertti Laajalahden kannattamana, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Koska oli tehty kannatettu pöydällepanoesitys, asiasta oli käytävä äänestys. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät jaa, jotka asian jättämistä pöydälle, äänestävät ei. Äänestysesitys hyväksyttiin. Käydyssä äänestyksessä annettiin 10 jaa-ääntä ja 26 ei-ääntä, joten asia päätettiin jättää pöydälle. Äänestysluettelo on liitteenä 3. Yhteinen kirkkoneuvosto : Yhteisen kirkkoneuvoston tulee nyt valmistella asiaa uudelleen, koska valtuusto on kokouksessaan näin edellyttänyt. Taloustyöryhmä on esityksessään käsitellyt myös metsäomaisuuden lisähankintaa ja esittänyt, että uutta metsäomaisuutta voi harkita hankittavaksi, jos talous on ylijäämäinen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilinpäätös vuodelta 2017 toteutui ,89 euroa ylijäämäisenä, kun talousarviossa ennakoitiin alijäämäksi euroa. Odotettua selvästi parempi tilanne johtui kiinteistöjen myynneistä kirjatuista noin euron myyntivoitoista, kirkollisverojen noin euroa arvioitua suuremmasta kertymästä, kiky-sopimuksesta aiheutuneista noin euron menovähennyksistä, laskennallisen lomapalkkavelan noin euron vähentymisestä ja muiden käyttötalouden nettomenojen alittumisesta reilulla eurolla. Näistä ennakkoon tiedossa olivat kiinteistöjen myyntivoitto sekä kikyn vaikutus, mutta talousarvioon ei tehty tilivuoden aikana muutoksia kyseisille tilikohdille. Vuoden 2017 käyttötalouden ulkoinen toimintakate eli toimintatuottojen ja - kulujen nettosumma oli euroa, missä on säästöä talousarvioon verrattuna 10,4 % tai euroa edellä mainituista syistä johtuen. Lisäksi talousarviomäärärahojen säästymiseen on vaikuttanut kokonaisuudessaan hyvä budjettikuri. Vuoden 2018 taloustilanne ei näytä niin vaikealta kuin vielä pitkään vuoden 2017 aikana, mutta ei anna aihetta lopettaa talouden säästötoimenpiteitä. Tästä on osoituksena myös talousarviossa 2018 ennakoitu yli euron alijäämä. Se näyttää edelleen todennäköiseltä, vaikka kirkollisveroennuste vuodelle 2018 parani selvästi vuoden 2017 lopun ennakoitua paremman toteutumisen perusteella ja kirkkohallitus alensi vuoden 2018 seurakuntamaksua 1 prosenttiyksiköllä. Näiden tulosta parantava vaikutus on noin euroa, mutta kumoutuu kiinteistöjen sisäilmakorjausten lisämäärärahoihin ja maksettaviin lomarahoihin. Näin ollen vuoden 2018 tilinpäätöksen arvioidaan tällä hetkellä käytettävissä olevilla tiedoilla olevan noin euroa alijäämäinen../..

8 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 20./.. yhteinen kirkkoneuvosto : Jos metsäomaisuutta hankittaisiin lisää, hankintameno kirjattaisiin investointiosan kuluksi, joten se ei vaikuttaisi missään tilanteessa tuloslaskelman tulokseen. Koska seurakuntayhtymällä on edelleen edessään menojen vähentäminen, ei ole järkevää ostaa metsäomaisuutta lisää, koska metsäomaisuuden määrä on jo nyt huomattava ollen n ha. Hallintojohtajan ehdotus: Ykv 18 Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että kiinteistöjen myynnistä jäävä myyntivoitto kirjataan kirjanpitolainsäädännön mukaan käyttötaloustuloihin. Uutta metsäomaisuutta voi harkita hankittavaksi tapauskohtaisesti, jos talous on ylijäämäinen. Metsäasioita ja yhteismetsän omistamista selvitetään.

9 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 21 Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilinpäätös vuodelta 2017 Yhteinen kirkkoneuvosto : Asian valmistelija: talouspäällikkö Marko Ropponen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilinpäätös vuodelta 2017 toteutui ,89 euroa ylijäämäisenä, kun talousarviossa ennakoitiin alijäämäksi euroa. Odotettua selvästi parempi tilanne johtui kiinteistöjen myynneistä kirjatuista noin euron myyntivoitoista, kirkollisverojen noin euroa arvioitua suuremmasta kertymästä, kiky-sopimuksesta aiheutuneista noin euron menovähennyksistä, laskennallisen lomapalkkavelan noin euron vähentymisestä ja muiden käyttötalouden nettomenojen alittumisesta reilulla eurolla. Näistä ennakkoon tiedossa olivat kiinteistöjen myyntivoitto sekä kikyn vaikutus mutta talousarvioon ei tehty tilivuoden aikana muutoksia kyseisille tilikohdille. Vuoden 2017 käyttötalouden ulkoinen toimintakate eli toimintatuottojen ja - kulujen nettosumma oli euroa, missä on säästöä talousarvioon verrattuna 10,4 % tai euroa edellä mainituista syistä johtuen. Lisäksi talousarviomäärärahojen säästymiseen on vaikuttanut kokonaisuudessaan hyvä budjettikuri. Edellisen vuoden tilinpäätökseen verrattuna henkilöstökulut vähenivät 7,7 % ja niiden osuus käyttötalouden kaikista menoista oli 53,9 %. Toimintakulut kokonaisuudessaan vähenivät 6,2 %. Henkilöstökulujen väheneminen selittyy pääosin kikyn vaikutuksesta (lomarahojen 30 % leikkaus ja työnantajamaksujen muutokset) mutta palkkasumma väheni tämän lisäksi noin euroa. Kirkollisverotilitysten suhteen vuosi 2017 oli kaksijakoinen, kun marraskuulle saakka arvio vuoden 2017 tilitysten kehityksestä oli lähes 5 prosenttia vähenevä. Talousarviossa ennakoitiin vähennykseksi 3,0 %. Kuitenkin saatiin kirkkohallitukselta tieto, että helmikuusta 2017 alkaen käytössä ollut seurakuntien verotilitysten jako-osuus 2,88 % on laskettu valtiovarainministeriössä virheellisin laskentaperustein liian pieneksi. Joulukuussa vuotta 2017 koskevaksi jako-osuudeksi oikaistiin 2,98 %, mikä paransi merkittävästi tilannetta ja kirkollisverot vähenivätkin lopulta vain 0,7 % tai euroa. Seurakunnat eivät ole enää vuoden 2016 alusta saaneet osuutta yhteisöverotulosta ja viimeiset aikaisempien vuosien osuudet tilitettiin tai perittiin lokakuussa Osaltamme vuoden 2017 lopullinen yhteisöverokertymä oli euron takaisinperintä. Yhteisövero-osuuden korvannutta kuntien asukaslukuun perustuvaa valtionrahoitusta tilitettiin euroa, mikä oli 1,2 % vähemmän kuin Verotilitykset ja valtionrahoitus vähenivät vuoteen 2016 verrattuna yhteensä 2,5 % tai euroa johtuen pääosin siitä, että 2016 seurakuntayhtymälle tilitettiin aikaisempien vuosien yhteisöverotilityksiä vielä yli euroa. Tuloslaskelman vuosikate oli euroa, mikä riitti kattamaan suunnitelman mukaiset poistot euroa. Aikaisemmin kiinteistöjen myyntivoitot kirjatiin satunnaisiin tuottoihin vuosikatteen jälkeen mutta kirjanpitolakiin./..

10 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 22./.. yhteinen kirkkoneuvosto : tulleesta muutoksesta johtuen ne kirjataan nykyisin käyttötalouden tuloksi ja sisältyvät näin ollen vuosikatteeseen. Myyntivoitto euroa muodostui Kangaskodon vuokrakerrostalon, Marjoniemen leirikeskuksen sekä Lapinlahdelta myydyn tontin myyntivoitoista. Poistoeron muutoskirjaus oli euroa ja tilivuoden ylijäämäksi muodostui ,89 euroa. Investointien bruttomeno oli euroa ja suurimpana kohteena Sonkajärven kirkon katon ja ikkunapuitteiden maalaus euroa. Investointiin haettiin työn valmistumisen jälkeen kirkkohallituksen rakennusavustusta, jota on laskennallisesti mahdollista saada noin 40 %. Tosin avustushakemukset ovat lisääntyneet ja kirkkohallituksen avustuspäätökset 2017 olivat selvästi laskennallisia määriä pienemmät. Talousarviossa oli varattu määräraha euroa Iisaaren leirikeskuksen investointeihin mutta hanketta päätettiin siirtää vuodella eteenpäin ja karsia alkuperäistä suunnitelmaa kustannusten vähentämiseksi. Hanke on tällä hetkellä ( ) rakennustöiden osalta tarjouspyyntövaiheessa. Rahoituslaskelman mukaan investointiosan nettosumma (investoinnit kiinteistöjen myyntitulo ) oli ylijäämäinen euroa, joten tulorahoitusta (vuosikate myyntivoitot) yhteensä euroa ei tarvittu kattamaan investointeja. Rahavarat lisääntyivät vuoden 2017 aikana yhteensä euroa. Seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenmäärä väheni vuoden 2017 aikana yhteensä 706 jäsenellä ja oli yhteensä Vähennys on seurakuntayhtymän toiminta-ajan keskimääräistä lukua suurempi. Jäsenmäärän jatkuva väheneminen tulee vaikuttamaan tulevien vuosien kirkollisveron jakoosuuksiin alentavasti. Vuosi 2017 oli lopulta talouslukujen valossa kohtuullisen hyvä. Tosin vuoteen sisältyi useita tulosta parantavia kertaluonteisia eriä, joita ilman tilanne olisi ollut selvästi heikompi ja tilinpäätös alijäämäinen. Kirkollisverotilitysten osalta voidaan todeta, että ennakkotiedoista näin huomattavasti poikkeava toteutuminen on erittäin epätavallista ja vaikeuttaa taloussuunnittelua. Taseessa on aikaisempien tilikausien ylijäämiä euroa ja vuoden 2017 ylijäämän euroa kirjauksen jälkeen euroa. Vuoden 2018 taloustilanne ei näytä niin vaikealta kuin vielä pitkään vuoden 2017 aikana mutta ei anna aihetta lopettaa talouden säästötoimenpiteitä. Tästä on osoituksena myös talousarviossa 2018 ennakoitu yli euron alijäämä. Se näyttää edelleen todennäköiseltä, vaikka kirkollisveroennuste vuodelle 2018 parani selvästi vuoden 2017 lopun ennakoitua paremman toteutumisen perusteella ja kirkkohallitus alensi vuoden 2018 seurakuntamaksua 1 prosenttiyksiköllä. Näiden tulosta parantava vaikutus on noin euroa mutta kumoutuu kiinteistöjen sisäilmakorjausten lisämäärärahoihin ja maksettaviin lomarahoihin. Lisätietona jaetaan tasekirja vuodelta 2017 sisältäen tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen../..

11 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 23./.. yhteinen kirkkoneuvosto : Hallintojohtajan ehdotus: Ykv 19 Yhteinen kirkkoneuvosto: 1) allekirjoittaa Ylä-Savon seurakuntayhtymän vuoden 2017 tilinpäätöksen, 2) lähettää tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi, 3) esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Ylä-Savon seurakuntayhtymän vuoden 2017 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymistä ja 4) esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Ylä-Savon seurakuntayhtymän ylijäämä ,89 euroa vuodelta 2017 kirjataan taseen omaan pääomaan ali-/ ylijäämätilille. Lisätietona jaetaan tasekirja vuodelta 2017 sisältäen tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

12 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 24 Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilintarkastuskertomus ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Yhteinen kirkkoneuvosto : Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilintarkastajat ovat suorittaneet seurakuntayhtymän talouden ja hallinnon tarkastuksen vuodelta Tilintarkastaja Esko Säilän allekirjoittamassa tilintarkastuskertomuksessa esitetään tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä. Yhteinen kirkkoneuvosto antaa yhteiselle kirkkovaltuustolle Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilintarkastuskertomuksen ja esittää, että se päättää vastuuvapaudesta tilintarkastuskertomuksen saatuaan. Lisätietona jaetaan tilintarkastuskertomus, arkistointi Hallintojohtajan ehdotus: Yhteinen kirkkoneuvosto antaa yhteiselle kirkkovaltuustolle Ylä-Savon seurakuntayhtymän tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2017 ja esittää, että se päättää vastuuvapaudesta tilintarkastuskertomuksen saatuaan. Ykv 20 Lisätietona jaetaan tilintarkastuskertomus, arkistointi Päätettiin myöntää vastuuvapaus tilivelvollisille tilivuodelta 2017.

13 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 25 Vaalilautakunnan kokouspalkkiot Yhteinen kirkkoneuvosto : Asian valmistelija: palvelupäällikkö Riitta Kaasinen Vuoden 2018 budjetissa on varauduttu kokouspalkkioiden maksamiseen yhteisen kirkkovaltuuston, yhteisen kirkkoneuvoston ja seurakuntaneuvostojen kokouksista luottamushenkilöille ja siihen oikeutetuille viranhaltijoille. Hallintojohtajan ehdotus: Seurakuntavaalien vaalilautakunnan jäsenten sekä sihteerien tehtävät ovat vaativat ja laajat, joten olisi perusteltua, että heille maksetaan tehtävästä kokouspalkkio. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että vaalilautakunnan jäsenille ja siihen oikeutetuille viranhaltijoille maksetaan kokouspalkkio 25 /kokous. Samalla esittää, että luottamushenkilölle maksettaisiin ennakkoäänestyspäivänä vaalitoimitsijana toimimisesta kokouspalkkio 25 /päivä. Ykv 21

14 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 26 Flyygelin hankinta Pielaveden kirkkoon Yhteinen kirkkoneuvosto : Toiminta- ja taloussuunnitelmassa on investointiosan suunnitelmassa vuodelle 2020 määrärahavaraus euroa Pielaveden kirkon flyygelin hankintaan. Pielaveden seurakunnan kanttorin Minna Tissarin yhteydenoton mukaan nykyisen soittimen kunto on kuitenkin niin huono, että hän toivoi hankinnan aikaistamista välittömästi tapahtuvaksi seuraavin perustein: - Pielaveden kirkossa tällä hetkellä oleva vanha pystypiano on tullut tiensä päähän. Se on kelvottomassa kunnossa (virittäjän/huoltajan arvio), eikä sitä enää kannata korjata. Sitä ei pysty käyttämään heikon kuntonsa vuoksi enää toimituksissa ja jumalanpalveluksissa, puhumattakaan konserttielämässä. - Pielaveden kirkossa on kesällä 2,5 kuukauden pituinen joka keskiviikkoinen Iltamusiikki-sarja. Kun soitinta ei nyt käytännössä ole, joutuisimme vuokraamaan soittimen. Siitä tulee suhteettoman paljon kuluja. - Kuluja tulisi myös siitä, jos Iltamusiikki-sarjaa varten siirtäisimme väliaikaisesti flyygelin Pielaveden seurakuntatalolta. Näin srk-sali jäisi ilman soitinta, ja sinne joutuisimme hankkimaan vastaavasti soittimen. Flyygelin siirtäminen ei tee sille hyvää, ja se joudutaan virittämään sekä kirkossa että srk-saliin palautettaessa. Siitä tulee taas kuluja. - Tärkeä perustelu on myöskin se, että hinta laatusuhteeltaan edullisia ja sopivia soittimia tulee harvoin myyntiin. Nyt kyseessä oleva yksilö Yamaha C7, pituus 227 cm on ollut ammattipianistin yksityiskäytössä. Se on ammattilaisarvion mukaan (Sauli Terävä, Pianopalvelut ST Oy) erittäin laadukas, ja ominaisuuksiinsa ja alkuperäiseen hintaansa nähden harvinainen yksilö, johon kannattaa tarttua. - Pielaveden kirkko on suuri kirkko ja akustisesti hieno konserttitila, jossa juuri tämän kokoinen soitin pääsee oikeuksiinsa. - Sauli Terävä kertoi puhelimessa neuvotelleensa myyjän kanssa tiukan euron hinnan kyseiselle flyygelille. Muita kustannuksia tulisi kuljetuksesta, virityksestä, kosteudentasaajasta, jarrullisista kaksoiskumipyöristä ja kaasujousitetusta flyygelipenkistä yhteensä euroa, jolloin kokonaiskustannus olisi euroa. Hallintojohtajan ehdotus: Yhteinen kirkkoneuvosto: 1) esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että muutoksena vuoden 2018 talous-arvioon myönnetään euron suuruinen määräraha investointiosaan Pielaveden kirkon flyygelin hankintaa varten ja./..

15 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 27./.. 2) mikäli määräraha myönnetään, päätetään hankkia käytetty Yamaha C7 flyygeli Kristiina Juntulta hintaan euroa ja muut flyygeliin liittyvät palvelut ja varusteet asennuksineen Pianopalvelut ST Oy:ltä hinaan euroa. Ykv 22

16 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 28 Muut mahdolliset asiat ja tiedoksiannot Ykv 23 Syksyn 2018 kokoussuunnitelma on seuraava: Syksyn 2018 kokoussuunnitelma ykn ti klo 17 ykv ti klo 17 ti klo 16 ti klo 18 ti klo 17 ti klo 16 ti klo 18 Puheenjohtajan ehdotus: Yhteinen kirkkovaltuusto merkitsee asiat tietoonsa saatetuiksi.

17 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouspäivämäärä sivu 29 Kokouksen päättäminen Ykv 24 Puheenjohtaja totesi valitusosoituksen ja päätti kokouksen.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 24.1.2017 klo 18 18.35 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2019 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 28.12.2018 Aika tiistai 15.1.2019 klo 17 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2019 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistai 15.1.2019 klo 17 18.00 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu 18,

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2016 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 24.5.2016 klo 17.30 18.40 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2015 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 16.30 16.45 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 19.05 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

/11. Asiat: pykälät 83. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

/11. Asiat: pykälät 83. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6/2019 - seurakuntamme palvelija 4.6.2019 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistai klo 16.30 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18,

Lisätiedot

Varajäsenet: /11. Poissa:

Varajäsenet: /11. Poissa: Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2017 - seurakuntamme palvelija 21.2.2017 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18,

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 18.30 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2019 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 10.5.2019 Aika tiistai 21.5.2019 klo 16 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2015 - seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2015 - seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2015 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 19.5.2015 klo 17.00 18.05 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 18.15 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 12.10.2017 Aika tiistaina 24.10.2017 klo 18 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 12.12.2017 klo 18 19.30 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 14/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 14/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 14/2016 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 16 16.25 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 6.11.2018 klo 17 17.45 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Arto Penttinen, pj Hyvärinen Inka Janatuinen Pekka

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2016 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 17.45 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 7/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 7/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 7/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 19.15 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2016 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 5.7.2016 klo 17 18.30 Paikka Iisalmen seurakuntatalon alasalissa, os.

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika keskiviikko 12.9.2018 klo 18 18.52 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/2016 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 4.10.2016 klo 17 17.55 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto 18.2.2019 Seurakuntaneuvoston kokous Aika Maanantai 18.2.2019 klo 18 19.15 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11,

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 13.6.2017 klo 18.44 19.32 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 1/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 1/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Maanantai 21.1.2019 klo 18 19.20 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Varajäsenet Arto Penttinen, pj Janatuinen Pekka

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 6/2017 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 6/2017 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Esityslista/Pöytäkirja 6/2017 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: maanantai 6.11.2017 klo 18 19.30 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti Osallistujat:

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 3.12.2018 Aika keskiviikko 12.12.2018 klo 18 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 15 15.55 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto 2.5.2019 Seurakuntaneuvoston kokous Aika torstaina 2.5.2019 klo 18.00-19.52 Paikka Osallistujat: Jäsenet:

Lisätiedot

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri

Seurakuntaneuvoston saapuville määräämät viranhaltijat: Arja Toivanen, sihteeri Esityslista/Pöytäkirja 1/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: maanantai 7.1.2019 klo 18 18.59 ja luottamushenkilöiden PEREHDYTTÄMISKOULUTUS n. klo 19-20 Paikka:

Lisätiedot

Hämäläinen Emmi IIsopoussu Ari Jääskeläinen Jaakko Kajanus Jorma Katainen Raimo Korhonen Kaarina saapui klo Siirola Elina Timonen Ari

Hämäläinen Emmi IIsopoussu Ari Jääskeläinen Jaakko Kajanus Jorma Katainen Raimo Korhonen Kaarina saapui klo Siirola Elina Timonen Ari Pöytäkirja 6/2019 Seurakuntaneuvoston kokous Aika Maanantai 27.5.2019 klo 9.45 15.26 Paikka seurakuntatalon alasali, Ilvolankatu 14 b, Iisalmi Osallistujat: Jäsenet: Sallinen Martti puheenjohtaja Laajalahti

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika keskiviikko 12.12.2018 klo 18 19.10 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen 22/2018 46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1) vahvistaa Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 3/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 3/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 3/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 20.3.2019 klo 18.00-19.07 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 1/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 1/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 13.2.2018 klo 17 19.10 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Arto Penttinen, pj Janatuinen Pekka Jääskeläinen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2015 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2015 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2015 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous 14.1.2015 Aika keskiviikkona 14.1.2015 klo 17 17.53 Paikka Seurakuntatalo,

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 20.2.2019 klo 18 20 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2016 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 22.3.2016 klo 18.00 19.55 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 8.5.2019 klo 18.00 seurakuntaneuvoston valokuvaus Paikka:

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikkona 17.8.2016 klo 18 19.21 Paikka: Seurakuntatalo, Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti Osallistujat: Jäsenet: Jäntti

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 6/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 6/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Pöytäkirja 6/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikkona 9.11.2016 klo 18 19.40 Paikka: Seurakuntatalo, Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti Osallistujat:

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

Varajäsenet: /11. Poissa:

Varajäsenet: /11. Poissa: Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 11/2018 - seurakuntamme palvelija 3.12.2018 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: keskiviikkona klo 16.30 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1. Sivu 1 Seurakuntaneuvoston kokous pidetään 12.1.2014 Lapinlahden seurakuntatalossa. Ennen kokousta klo 18-19 on uuden seurakuntaneuvoston perehdytystilaisuus, jossa kirkkoherran johdolla käsitellään seurakuntaneuvoston

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 11/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 11/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 11/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: keskiviikkona klo 16.30 16.20 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 2/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 2/2016 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto 21.4.2016 Seurakuntaneuvoston kokous Aika torstaina 21.4.2016 klo 18 - Paikka Seurakuntatalo, Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti Osallistujat: Osallistujat Jäsenet

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 27.3.2018 klo 16.00 17.00 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 18.27 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 4/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 8.5.2019 klo 18.00 20.26 seurakuntaneuvoston valokuvaus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus tarkastusaika Pöytäkirja on tarkastettu ja pöytäkirjan sivut varmennettu nimikirjaimillamme

Pöytäkirjan tarkastus tarkastusaika Pöytäkirja on tarkastettu ja pöytäkirjan sivut varmennettu nimikirjaimillamme Esityslista/Pöytäkirja 6/2014 Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 2.12.2014 klo 17.00-19.44 Paikka seurakuntatalon alasali, Ilvolankatu 14b, 74100 Iisalmi Osallistujat: Jäsenet Bovellan Janne puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 6/2018 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 6/2018 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Esityslista/Pöytäkirja 6/2018 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: maanantai 3.12.2018 klo 18 19.03 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti Osallistujat:

Lisätiedot

Muut osanottajat Viertorinne Tarja seurakuntasihteeri. kokouksen puheenjohtaja

Muut osanottajat Viertorinne Tarja seurakuntasihteeri. kokouksen puheenjohtaja Esityslista 8/2019 Seurakuntaneuvoston kokous Aika Maanantai 12.8.2019 klo 18.00- Paikka seurakuntatalon alasali, Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi Osallistujat: Jäsenet: Sallinen Martti puheenjohtaja Laajalahti

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2016 - seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2016 - seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2016 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 23.2.2016 klo 18 18.50 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 KIRKKOVALTUUSTO Kokousaika 02.08.2018 klo 18.09 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 18 Kokouksen avaus 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 7/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 7/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 7/2019 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistai klo 16.30 19.30 Paikka: Osallistujat: Jäsenet: Iisaaressa, os. Ouluntie

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus tarkastusaika Pöytäkirja on tarkastettu ja pöytäkirjan sivut varmennettu nimikirjaimillamme

Pöytäkirjan tarkastus tarkastusaika Pöytäkirja on tarkastettu ja pöytäkirjan sivut varmennettu nimikirjaimillamme Esityslista/Pöytäkirja 3/2015 Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 7.4.2015 klo 17.00-20.00 Paikka seurakuntatalon alasali, Ilvolankatu 14b, 74100 Iisalmi Osallistujat: Jäsenet Sallinen Martti puheenjohtaja

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 6/2018 Sonkajärven seurakunta. Seurakuntatalon pienryhmätila, Rutakontie 20, Sonkajärvi.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 6/2018 Sonkajärven seurakunta. Seurakuntatalon pienryhmätila, Rutakontie 20, Sonkajärvi. Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 6/2018 Sonkajärven seurakunta Seurakuntaneuvoston kokous Aika Torstai 8.11.2018 klo 18.30 20.00 Kahvitarjoilu kokouksen alussa. Paikka Osallistujat/Läsnä:

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 23.5.2017 klo 18 20:05 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Seurakuntaneuvoston kokous Aika maanantaina 13.6.2016 klo 15 - Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Varajäsenet

Lisätiedot

Varajäsenet: /11. Poissa:

Varajäsenet: /11. Poissa: Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 10/2017 - seurakuntamme palvelija 13.11.2017 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18,

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017 Kokousaika 7.6.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 21 Kokouksen avaus 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2019 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistai 11.6.2019 klo 18.00-19.00 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 16 17.10 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2018

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2018 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2018 KIRKKONEUVOSTO Kokousaika 25.07.2018 klo 17.17 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 114 Kokouksen avaus 115 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika maanantaina 7.11.2016 klo 17 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Arto Penttinen khra, pj Hyvärinen Inka Janatuinen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2015 - seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2015 - seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2015 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 18.45 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Kirkkovaltuusto 20.05.2015

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Kirkkovaltuusto 20.05.2015 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikona klo 18.00 19.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5/2018 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 16 17.35 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 17.36 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 5/2015 Sivu 1

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 5/2015 Sivu 1 Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 5/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouksen aika Ke 3.6.2015 klo 18 19:20 Paikka Väärninsaaren leirikeskus Osallistujat: Jäsenet Varajäsenet

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1/5 KOKOUSAIKA 14.3.2018 klo 18-19.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja LÄSNÄ Sorjonen Liisa Haapsaari Tuula Hyttinen Mauri

Lisätiedot

Lahtinen Tuomo Ruotsalainen Aino 9/11. Poissa:

Lahtinen Tuomo Ruotsalainen Aino 9/11. Poissa: Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 2/2017 - seurakuntamme palvelija 21.2.2017 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 17 18.55 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2014. Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, Sonkajärvi

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2014. Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, Sonkajärvi Pöytäkirja 3/2014 Sonkajärven seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Torstaina 11.9.2014 klo 18.00-21.10 Paikka Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, 74300 Sonkajärvi Osallistujat:

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2014 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2014 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2014 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous 8.9.2014 Aika maanantaina 8.9.2014 klo 17 19.10 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie

Lisätiedot

/11. Asiat: pykälät 44. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

/11. Asiat: pykälät 44. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2019 - seurakuntamme palvelija 15.4.2019 Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistai klo 16.30 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013 17 15 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 8.4.2013 15 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 8.5.2018 klo 17 17.40 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Arto Penttinen, pj Hyvärinen Inka Janatuinen Pekka

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Varpaisjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto 21.2.2019 Seurakuntaneuvoston kokous Aika torstaina 21.2.2019 klo 18 19.57 Paikka Osallistujat/Läsnä:

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2019 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto 7.5.2019 Seurakuntaneuvoston kokous Aika: Tiistai 7.5.2019 klo 18 20.14. Paikka: Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2017 Kokousaika 18.5.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 12 Kokouksen avaus 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 3/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Tiistai 30.5.2017 klo 18 18.57 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2016 Seurakuntaneuvoston kokous Aika maanantaina 5.9.2016 klo 17-18 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Varajäsenet

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 2/2014

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 2/2014 Pöytäkirja 2/2014 Sonkajärven seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistaina 27.05.2014 klo 18.30-20.10 Paikka Osallistujat: Jäsenet: Muut Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 - Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Varapj Kiljunen Ismo Majuri

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6/2019 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistai klo 16.30 17.34 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 19.00 20.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Raimo Hoffren Pauli

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot