twitter.com/agcocorp blog.agcocorp.com

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "http://www.facebook.com/masseyfergusonglobal twitter.com/agcocorp http://www.youtube.com/masseyfergusonvideo blog.agcocorp.com"

Transkriptio

1 twitter.com/agcocorp blog.agcocorp.com on AGCO-yhtiön maailmanlaajuinen tavaramerkki. AGCO Limited /1013 Finnish/0614/3m Vastuullinen painopaperin tuottaja

2 HVMF MASSEY FERGUSON

3 02 Sisällysluettelo Sivu 04 Kevennä työtaakkaasi Sivu 06 Maanviljelyä isossa mittakaavassa Sivu 10 Etevä teknologia mahdollistaa ennennäkemättömän suorituskyvyn Sivu 16 Markkinoiden tasaisin voimanvälitys, ylivoimaisesti paras tuottavuus Sivu 20 Tässä ohjaamossa koet uudenlaisen ajoelämyksen Sivu 28 OptiRide Plus -ohjaamojousituksen ansiosta työn tuottavuus paranee Sivu 38 Fuse -teknologia tuottaa tietoa 03 Beauvais ylivertaista traktorinvalmistuksen tietotaitoa 04 Kevennä työtaakkaasi 06 Maanviljelyä isossa mittakaavassa 08 Kurkistus pintaa syvemmälle 10 Etevä teknologia mahdollistaa ennennäkemättömän suorituskyvyn 12 SCR-teknologia vähentää päästöjä ja alentaa käyttökustannuksia 14 Automaattisesti lisää tehoa silloin, kun sitä tarvitaan 16 Dyna-VT, markkinoiden tasaisin voimanvälitys ja paras tuottavuus 18 Vaihteisto, jolla ei ole rajoituksia 20 Tule kokemaan uudenlainen ajoelämys 22 MF mallisarjassa täysin uusittu kojelauta 24 Efficient -varustelutaso kattava varustelu myös vaativalle käyttäjälle 26 Exclusive -varustelutaso ylellinen varustelu sisältää kaiken mitä tarvitset 28 OptiRide Plus -ohjaamojousituksen ansiosta työn tuottavuus paranee 30 Traktoritöiden uusi ulottuvuus suorituskyky vailla vertaa 32 Monikäyttöisin 400 hv kokoluokassa 34 Täsmätoiminen nostolaite ja painonsiirto 36 Voimanottokäyttöiset koneet ovat kuin luodut MF traktorille 38 Fuse-teknologia tuottaa tietoa 40 Datatronic 4 -ajotietokone informoi ja kerää tietoa sinun tueksesi 42 Automaattiohjaus parantaa työn kannattavuutta 44 AGCOMMAND -telemetria pitää viljelijän ajan hermolla 46 Myynninjälkeinen asiakastuki ja palvelut 48 Massey Ferguson -huoltosopimus turvaa traktorisi toiminta vuosiksi eteenpäin 50 Helppo huollettavuus tarkastuskohteet kätevästi käden ulottuvilla 52 Vakio- ja lisävarusteet räätälöi itse oma traktorisi 54 Tekniset tiedot, vakiovarusteet 55 Mitat

4 03 Beauvais, Ranska Ylivertaista tietotaitoa ja osaamista MASSEY FERGUSON Keskikokoiset ja suuret Massey Ferguson -traktorit valmistetaan Pohjois- Ranskassa, Beauvaisin kaupungissa sijaitsevassa, huippunykyaikaisessa tehtaassa. Täältä lähtevät traktorit pitävät sisällään uusinta nykyaikaista teknologiaa, mikä näkyy silmiinpistävän tyylikkäänä muotoiluna, luotettavasti toimivana tekniikkana ja pistämättömänä suorituskykynä. Tuotanto alkoi v.1960, jonka jälkeen ovesta on rullannut ulos jo yli traktoria, ja ne ovat löytäneet tiensä lähes 150 maahan. Viiden viimeksi kuluneen vuoden aikana tuotantolaitoksessa on läpiviety mittava uudistusja laajennusohjelma, joka tähän mennessä on tullut maksamaan yli 250 Milj. euroa. Kasvaneen kysynnän myötä tuotantomääriä on lisätty, ollen nyt noin 90 traktoria päivässä. Henkilöstöä on noin 2 500, joista 350 on suorittanut insinöörin tai sitä korkeamman teknisen koulutuksen. Asiakkaamme pitävät suuressa arvossa Massey Fergusonin tinkimätöntä otetta uusien tekniikoiden kehittämisessä sekä kyvyssä valmistaa luotettavia, taloudellisia ja kestäviä traktoreita. Korkean tietotaidon omaavat suunnittelutiimit ja valmistuslinjoilla ahertavat asentajat ovat osaavia ja laatutietoisia. Heidän toimestaan on syntynyt monia teknisiä läpimurtoja, kuten kolmipistenostolaite yli viisi vuosikymmentä sitten sekä uusimpaan, polttoainetta säästävään, SCRmenetelmään perustuva moottorin pakokaasujen puhdistusjärjestelmä. Sen Massey Ferguson otti käyttöön ensimmäisenä maatalouskonetehtaana maailmassa. Menestyksen ja suosion takana on vahva panostus tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan. Kuluneiden yli 50 vuoden aikana MF:n suunnittelijat ovat omalla innovatiivisuudellaan keränneet Massey Fergusonille enemmän palkintoja ja kunniamainintoja kuin mikään muu traktorimerkki.

5 04 Tässä kaikkien aikojen uudenaikaisin ja tehokkain Massey Ferguson Uusi MF 8700 on komea taidonnäyte Massey Fergusonin traktorisuunnittelusta ja sen teknisestä toteutuksesta. Se on traktorimallistomme lippulaiva. Neljälläsadallalla hevosvoimallaan MF 8737 on tehokkain koskaan valmistamamme traktori. Tekniikallaan ja suorituskyvyllään se mullistaa tämän kokoluokan traktorimarkkinat. Sanalla sanoen, se on esikuva ja merkkipaalu, johon muita traktoreita tullaan vertaamaan tulevina vuosina. Tervetuloa tutustumaan uutuuteen. Vertaa mikä on muuttunut ja kuinka paljon tehokkaampi MF 8700 on, jos olet jo ennestään ison Massey Fergusonin omistaja. Mutta ellei sinulla ole aiempaa kokemusta isoista MF-traktoreista, kannustamme sinua tutustumaan tähän esitteeseen, johon olemme koonneet kaiken oleellisen. Haluamme kertoa lukijalle, mikä tekee MF 8700-mallista niin ylivertaisen tässä suurtehotraktoreiden kokoluokassa. Uudet MF sarjan traktorit ovat ahneita työlle. Ne suorastaan ahmivat hehtaareita sellaisella teholla, jota ei ennen ole nähty. Nämä MF-traktorit tarjoavat kuljettajalle aivan uudenlaisen ajoelämyksen ja traktorin omistajalle mieluisan yllätyksen alhaisten käyttökustannusten muodossa. Suurimmat Massey Fergusonit ovat selvästi sukunäköisiä pienempien lajitovereidensa kanssa. Muotoilu on nykyaikaisen tyylikäs. Jokainen yksityiskohta, liittyipä se teknisiin ratkaisuihin tai traktorin käsiteltävyyteen, on harkiten suunniteltu ja taitavasti toteutettu. Beauvaisin tehtaan tuotesuunnittelutiimit ja traktorin valmistukseen osallistuneet asentajaryhmät ovat saaneet lukuisia tunnustuspalkintoja ja mitaleja kansainvälisissä näyttelyissä. MF:n henkilöstö yhtiön kaikilla tasoilla on motivoitunutta, työskentelee päämäärätietoisesti ja tavoitteisiin sitoutuneesti. Tätä mallistoa suunniteltaessa on erityistä huomiota kiinnitetty laatuun, luotettavuuteen ja polttoainetalouteen. Ne ovat oleellisia asioita kaiken kokoisten traktoreiden kohdalla. Suurtehotraktoreiden omistajilla on omat erityistarpeensa. Traktorin on sovelluttava useiden erityyppisten työkoneiden veturiksi, työolosuhteet saattavat olla hyvinkin haastavat ja työpäivät venähtävät pitkiksi. Kaiken edellä mainitun ovat MF traktorin suunnittelijat aivan selvästi oivaltaneet, niin korkeatasoinen se on kaikilla mittareilla mitaten. 400HVKevennä työtaakkaasi Malleja on viisi tehohaarukassa 300 hv hv elektronisen moottorinhallinnan tuoma lisäteho mukaan luettuna. Se edustaa perinteisten 4-vetotraktoreiden huippua. Tätä suuremmat vetopelit ovat runko-ohjattuja. Vaihteistona kaikissa malleissa on portaaton Dyna-VT. MF 8700 soveltuu sekä teknisiltä ominaisuuksiltaan että tehonsa puolesta isojen työkoneiden veturiksi. Tyypillisimmillään ne ovat noukinvaunu, muokkauskoneet, suuret kylvökoneet, perävaunut ja lietteenlevitysvaunut. MF PELTOLAKEUKSIEN KUNINGAS.

6 05 MASSEY FERGUSON

7 06 Nykypäivänä maanviljelijät ja urakoitsijat joutuvat monenlaisien haasteiden eteen. Maapallon alati kasvava väestö tarvitsee enemmän ruokaa. Tarvitaan myös enemmän viljelymaata ja koneita, jota toimivat luotettavasti vaativissa olosuhteissa. Massey Fergusonin väki osaa paneutua viljelijän saappaisiin. Asiantuntijamme kuuluvat traktorinsuunnittelijoiden kärkijoukkoon. He ymmärtävät mitä suurtilalliset ja urakoitsijat isolta traktoriltaan odottavat. Kehitimme traktorimalliston, joka antaa täyden vastineen siihen investoidulle pääomalle. Näin syntyi Massey Ferguson 8700.

8 07 Maanviljelyä isossa mittakaavassa MASSEY FERGUSON MF 8727 MF 8730 MF 8732 MF 8735 MF 8737 Suurin teho / r/min (hv) Suurin teho EPM-lisäteholla (hv) Suurin vääntö EPM-lisäteholla (Nm) 1,300 1,390 1,500 1,590 1,600 Ohjaamo- ja varusteluvaihtoehdot Efficient ja Exclusive Massey Ferguson on ollut suunnannäyttäjä suurtraktoreiden kokoluokassa aikaisemminkin, mutta uuden MF mallin myötä monia ominaisuuksia on päivitetty ja tekniikkaa uudenaikaistettu. Näin etumatkaa on kasvatettu ja MF 8700 ottaa paikkansa suurtraktoreiden eturivissä. Vahvuudet Uuden sukupolven AGCO Power -moottorit kehittävät mahtavan väännön ja paljon tehoa hämmästyttävän alhaisella polttoaineen kulutuksella. Tehokkaan moottorin jatkeena voimansiirrossa on yksi maataloustraktoriteknologian hienoimmista vaihteistoista portaaton Dyna-VT. Se tuo tehokkuutta työskentelyyn, vaivattomuutta ajamiseen, ja mikä parasta, sillä on positiivinen vaikutus polttoainetalouteen. Ohjaamo on todella korkealuokkainen, kuten Massey Fergusonilta sopii odottaakin. Se tarjoaa kuljettajalle ennen kokemattoman hienon, positiivisen ajoelämyksen. Hallintalaitteet ovat nykyaikaiset muotoilultaan, ergonomiset sijoitukseltaan ja loogiset toiminnaltaan. Massey Ferguson on jo kauan ollut suunnannäyttäjä uusimman, paikkatietoon ja telemetriaan liittyvien sovellusten tarjoajana. MF traktoreissa AGCO Fuse Technologies -telemetria tarjoaa traktorin kuljettajalle ja sen omistajalle lähes reaaliaikaista tietoa sijainnista ja koneen toiminnasta. Järjestelmään kuuluu myös traktorin toimintojen etäseurantamahdollisuus. Asiakas voi varmistaa Massey Ferguson -traktorin toimintavarmuuden tekemällä MF Care -huoltosopimuksen MF-sopimushuoltajan kanssa. Siinä traktorin huoltovastuu annetaan sopimushuoltajalle kiinteää kuukausimaksua vastaan. Huoltosopimus-toiminta on ennakoivaa traktorin kunnossapitoa. Asiantuntemuksella ja ajoissa tehdyt toimenpiteet ehkäisevät käyttöseisokkeja, ja kone on koko ajan parhaassa mahdollisessa työkunnossa.

9 08 Kurkista pintaa syvemmälle 400 hv puhuttelee piinkovaakin konemiestä Keulasta perään ja oikealta sivulta vasemmalle, olemme laittaneet monta asiaa uusiksi. Lisäsimme tehoa ja ominaisuuksia, kuljettajalle tarjoamme viihtyvyyttä ja uudenlaisen ajoelämyksen. 1. UUDESSA AGCOPower -moottorissa on jopa 400 hv teho elektronisen moottorinhallinnan tuottama lisäteho mukaan lukien. MF 8700 on kautta aikojen tehokkain kiinteärunkoinen, 4-vetoinen Massey Ferguson -mallisarja. Pääosaan on nostettu maksimaalinen suorituskyky ja kokoluokkaansa nähden hämmästyttävän alhaiset käyttökustannukset. 2. UUSI pakokaasujen puhdistusjärjestelmä puristaa päästöt alle STAGE 4 (Tier 4 Final) -päästörajan. 3. UUDEN, aiempaa tehokkaamman CYCLAIR -jäähdytysjärjestelmän kapasiteetti vastaa tehokkaamman moottorin asettamia vaatimuksia. 4. UUSI keulan ja sivujen muotoilu jäähdytysilman virtaaman optimoimiseksi. 5. Uuteen Panorama-ohjaamoon on tarjolla kaksi varustelutasoa. Ohjaamo on hyvin hiljainen ja näkyvyys on esteetön, sillä sivuseinissä ei ole keskipilareita. Kojelauta on selkeän moderni ja Exclusive -mallisarja uudessa hallintalaitekäsinojassa on monitoiminen joystick -hallintavipu. 6. UUSI takavetokoukku. Järeämpi rakenne, kestävä ja helppo käyttää. 7. Takapyörien halkaisija 215 cm. Suurempi maakosketuspinta, parempi vetopito, vähäisempi maan tiivistyminen ja pintamaan vaurioituminen. Erityisen tärkeää rehunkorjuussa nurmiviljelmillä. 8. UUSI pikakiinnitteinen yksiosainen etupaino 9. Portaaton Dyna-VT -vaihteisto. Uutuutena elektronisen moottorinhallinnan mukanaan tuoma lisäteho. 10. Hydraulinen nelipisteohjaamojousitus OptiRide Plus saatavana joko lisävarusteena tai vakiovarusteena (varustelutasosta riippuen). 11. Erittäin tehokas takanostolaite, nostokyky vetovarsien päissä jopa kg. 12. Voidaan varustaa GPS-paikkatietoon ja telemetriaan perustuvilla toiminnoilla kuten automaattiohjaus, viljelytietojen peltolohkokohtainen tallennus, traktorin sijainnin ja suoritusarvojen etäseuranta. Datatronic 4 -ajotietokone varustelutasosta riippuen vakiovarusteena tai lisävarusteena. 13. Mallikohtaisesti valmistettu etunostolaite ja etuvoimanotto muodostavat kiinteän, traktoriin integroidun kokonaisuuden, joka on yhteensopiva 4-vedon ja lisävarusteisen etujousituksen kanssa. Nostokyky massiiviset kg.

10 MASSEY FERGUSON

11 HV Tämän traktorin moottori vääntää väkevästi ja vetää tehokkaasti jopa 400 hv teholla. Se on tehty kestämään ja liikkumaan aikaansaavasti suurilla pelloilla ja vaativissa olosuhteissa. Uudenaikaisen moottoriteknologian ansiosta polttoaineen kulutus per hehtaari on hyvin maltillinen.

12 11 MASSEY FERGUSON Etevä teknologia mahdollistaa ennen näkemättömän suorituskyvyn SYLINTERIÄ Polttoaineenkulutus on yksi traktorin merkittävimmistä käyttökustannuksista, ja sen vähentämisellä aikaansaatu kustannussäästö on huomattava. Vähentynyt kulutus auttaa myös alentamaan pakokaasupäästöjä. Kuljettajan ajotyylillä on suuri vaikutus polttoaineen kulutukseen, joten moottorisuunnittelijamme ovat paneutuneet myös tähän kysymykseen. MF 8700:n 8,4 litran 6-sylinterisessä moottorissa pakokaasut puhdistetaan kolmannen sukupolven SCR-katalysaattori -teknologialla ja jäähdytettyjen pakokaasujen takaisinkierrätyksellä (cegr) sekä hapetuskatalysaattorilla (DOC). MF 8700:n moottori on yksi tämän kokoluokan johtavista voimanlähteistä sekä tehokkuudessa että taloudellisuudessa. Elektroninen moottorinohjaus kehittää jopa 30 hv lisätehon nimellistehon päälle esimerkiksi vedettäessä voimanotto- tai hydrauliikkakäyttöisiä työkoneita. sovelletaan myös suurimpien 4-vetotraktoreiden moottoreissa täydentävällä tekniikalla höystettynä. Peruskonseptiin ei ole tarvinnut tehdä radikaaleja muutoksia. Uusissa MF traktoreissa on aiempaa tehokkaampi jäähdytysjärjestelmä, millä varmistetaan mahdollisimman korkea suorituskyky. Kaikesta huolimatta traktorin konepeitto on voitu pitää kapeana, jolloin se ei rajoita näkyvyyttä. Jäähdytysilma kulkee polttoaineen jäähdyttimen kautta välijäähdyttimeen, jossa ilman virtausnopeus kasvaa. Kuuma ilma poistuu moottoritilasta poistoaukkojen kautta samalla kun tuuletin imee tuoretta ilmaa ja painaa sen jäähdytyskennostojen läpi. Ilmansuodattimet ja jäähdytyskennostot on sijoitettu tarkastuksia ja huoltoja ajatellen erittäin onnistuneesti. Hapetuskalysaattori (DOC) on konepeiton alla, joten se ei rajoita näkyvyyttä ohjaamosta. Se on täysin huoltovapaa, eikä siitä ei aiheudu kuljettajalle lainkaan ylimääräistä työtä. Kaksoisturbossa on elektronisesti ohjattu hukkaportti, jota ennen on ilma/vesijäähdytetty lauhdutin, mikä liittyy myös kierrätettävien pakokaasujen jäähdytykseen (cegr). Tämä tekniikka takaa parhaan suorituskyvyn sekä alakierroksilla, että nimelliskierrosluvulla työskenneltäessä. Korkeapaineinen Commonrail-yhteispaineruiskutus rajoittaa hiukkaspäästöjen muodostumista, mistä syystä tässä moottorissa ei tarvita lainkaan hiukkassuodatinta (DPF). Näin tehokkaassa moottorissa jäähdytettyjen pakokaasujen kierrätys (cegr) alentaa moottorin käyntilämpötilaa sekä vähentää polttoaineen kulutusta ja AdBlue -lisäaineen tarvetta. Hapetuskatalysaattori (DOC) on sijoitettu siististi konepeiton alle ja SCR-katalysaattori on näkymättömissä soikean pakoputken sisällä. Massey Ferguson oli ensimmäinen valmistaja joka toi traktorimarkkinoille SCR-katalysaattoriin perustuvan pakokaasujen puhdistustekniikan. Se oli edelläkävijän teknologia, jota nyt

13 12 SCR-katalysaattoritekniikka vähentää päästöjä ja alentaa käyttökustannuksia Massey Ferguson oli ensimmäinen valmistaja, joka toi traktorimarkkinoille SCR-katalysaattoriin perustuvan pakokaasujen puhdistustekniikan. Sen keskeinen osa on hapetuskatalysaattori (DOC). SCR-tekniikka ei pelkästään puhdista pakokaasuja, vaan hapetuskatalysaattorin, SCR-katalysaattorin ja AdBlue-lisäaineen käytön myötä moottorista tulee tehokkaampi. Tehokkaasti päästöjä poistava hapetuskatalysaattori on laite, jonka läpi pakokaasut kulkevat, ja jolloin päästöjen puhdistuminen alkaa. Tällöin haitalliset dieselpäästöt hapettuvat ympäristöä turmelemattomiksi aineiksi. DOC-kataysaattori on sijoitettu konepeiton alle. Katalysaattorin läpi kulkeneeseen, tulikuumaan pakokaasuvirtaan suihkutetaan AdBluelisäainetta, jolloin seos kaasuuntuu. Pakokaasujen ja lisäaineen kehittämä kuumuus aiheuttaa reaktion, jossa typen oksidit reagoivat lisäaineeseen. Tällöin hiilimonoksidi, hiilivedyt ja hiukkaspäästöt oksidoituvat, ja lopputuloksena syntyy ympäristölle harmitonta typpeä ja vesihöyryä. Tässä moottorissa päästöt puhdistetaan ulkoisessa, pakosarjan jälkeen sijoitetussa laitteistossa, joten se ei vaikuta millään tavoin moottorin suorituskykyyn tai tehokkuuteen. Polttoaineen kulutukseen sillä on alentava vaikutus. AdBlue-lisäainesäiliö täytetään tarvittaessa polttoaineen tankkauksen yhteydessä. Muita toimenpiteitä SCR-järjestelmä ei kuljettajalta edellytä. SCR-menetelmä on yksinkertainen puhdistusjärjestelmä. AdBluelisäaine tankataan polttoainesäiliön viereen sijoitettuun omaan säiliöönsä. Keskimääräinen kulutus on 3-5% polttoaineen kulutuksesta. Normaalikäytössä AdBlue-säiliö täytetään joka toisella dieseltankkauskerralla. Massey Ferguson toi SCR-katalysaattori -järjestelmän markkinoille jo v Nyt se on muodostunut käsitteeksi ja edelleen Massey Ferguson kulkee suunnannäyttäjänä. SCR-teknologia vähentää päästöt Stage IV -rajan alle ja alentaa polttoaineen kulutusta.

14 06 13 MASSEY FERGUSON Päästöjen SCR -puhdistusmenetelmä Vahvuudet Moottorin vahvuudet 6-sylinterinen, 8,4 litran moottori, 5 mallia teholuokassa 290 hv hv EPM lisäteho mukaan luettuna. Täysin huoltovapaa kolmannen sukupolven SCR-teknologia. Pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR) parantaa polttoainetaloutta ja vähentää AdBlue-lisäaineen tarvetta. Elektronisesti ohjattu Commonrailyhteispaineruiskutus Kaksoisturbo, moottori reagoi erittäin tehontarpeen muutoksiin herkästi koko kierroslukualueella. Tehokas ja uudenaikainen CYCLAIRjäähdytysjärjestelmä. 05 SCR- ja DOC-katalysaattoreihin perustuva pakokaasujen puhdistusjärjestelmä 01. Pakosarjasta poistokaasut ohjautuvat DOC-hapetuskatalysaattoriin (02). 02. Hiilimonoksidi (CO), hiliivedyt (HC) ja pienhiukkaset (PM) puhdistuvat DOC-katalysaattorissa (02, keltainen), jonka jälkeen typen oksidit (NO) joutuvat urea-käsittelyyn (03). 03. AdBlue-nestettä (ureaa) ruiskutetaan pakokaasuihin tulikuumassa pakosarjassa (03). 04. Kaasuseos (04) ohjautuu pakoputkeen, jossa on kaksi valikoivaa SCR-katalysaattoria (keltaiset 05) 05. Katalysaattoreiden läpi kulkiessaan typen oksidit (NOx) muuttuvat puhtaaksi, ympäristöä saastuttamattomaksi typpikaasuksi (N2) ja vesihöyryksi (H2O) 06. Pakoputkipäästöt ovat puhtaat: vain typpikaasua ja vesihöyryä

15 hv Automaattisesti lisää tehoa juuri silloin, kun sitä tarvitaan TEHO MF 8700 TEHOKÄYRÄT EPM MAKSIMITEHO MOOTTORIN KIERROSLUKU (r/min) Ajattele miltä tuntuisi, jos traktori automaattisesti reagoisi kuormasta aiheutuvaan, vaihtelevaan tehon tarpeeseen säätämällä polttoaineen syöttöä ja tarjoamalla lisää tehoa juuri silloin kun sitä tarvitaan. Juuri niin toimii MF 8700:n elektroninen EPMmoottorinhallinta. Se reagoi automaattisesti moottorin ja voimansiirron kuormituksiin. Se tarjoaa lisätehoa raskaissa kuljetusajossa ja voimanottokäyttöisiä työkoneita vedettäessä. Traktorin vaihteistoon sijoitettu EPM-moottorinhallinnan tunnistin mittaa voimansiirron, voimanoton ja hydrauliikan kuormittumista verraten niitä ajonopeuteen, vaihteiston kuormittumiseen ja voimanoton käyttöön. Tieto välitetään moottorin elektroniselle hallintayksikölle, joka säätää polttoaineen syötön määrää ja ajoitusta. EPM-moottorinhallinta kehittää jopa 30 hv lisätehon. Kuljetusajossa se aktivoituu 15 km/h nopeudessa ja täysi lisäteho saadaan yli 22 km/h nopeuksissa. Voimanotto- ja hydraulitoimisia työkoneita vedettäessä lisäteho kytkeytyy päälle jo 0,1 km/h ajonopeudella. VÄÄNTÖMOMENTTI EPM-VÄÄNTÖ MF 8700 VÄÄNTÖKÄYRÄT NORMAALI VÄÄNTÖ MOOTTORIN KIERROSLUKU (r/min)

16 15 MASSEY FERGUSON

17 16 Markkinoiden tasaisin voimanvälitys, ylivoimaisesti paras tuottavuus Portaattoman Dyna-VT -vaihteiston kehittäessämme olemme luoneet voimansiirtojärjestelmän, joka on muita tekniikoita tehokkaampi ja helpompi käyttää. Portaaton voimasiirto vetää katkeamattomalla teholla hitaasta ryöminnästä täyteen maantienopeuteen. Se toimii loogisesti, tarjoaa useita ajotapa-vaihtoehtoja, ja sen käyttö ja toiminta on helppo omaksua.

18 17 Puhtia ja suorituskykyä kaikkiin ajotilanteisiin. Massey Fergusonin portaaton Dyna-VT -vaihteisto parantaa työn tuottavuutta ja vähentää kuljettajan stressiä. MASSEY FERGUSON Dyna-VT -vaihteistolla ajaminen tuntuu nautinnolta ensi metreistä alkaen. Valitse aluksi joko vipu- tai poljinajotapa, jonka jälkeen voit keskittyä itse ajamiseen, voimansiirto toimii automaattisesti. Vaihteistossa on lukuisia esiasetettavia automaattitoimintoja, esimerkiksi suunnanvaihdon reagointiherkkyys on säädettävissä, eteenpäinajon ja peruutuksen nopeudet voidaan valita toisistaan poikkeaviksi. Ne myös säilyvät muistissa vaikka moottori pysäytetään. Nopeusalue on 0.03 km/h 40km/h tai 50 km/h portaattomasti millä tahansa moottorin kierrosluvulla. Vaihteiston välitys muuttuu portaattomasti sitä mukaan, kun moottorin kuormittuminen sen sallii. Jokaiseen työtilanteeseen löytyy sopiva ajonopeuden ja moottorin kierrosluvun yhdistelmä. Sitä säätäen voit vaikuttaa myös polttoainetalouteen. Ajonopeus ja moottorin kierrosluku ovat toisistaan riippumattomat. Ajonopeutta voidaan muuttaa moottorin pyöriessä täydellä kuormalla, ja siten lisätä työsaavutusta tai parantaa työjälkeä. Traktorin varustustasosta riippuen Dyna-VT -vaihteistoa hallitaan T:n muotoisella kahvalla tai hallintalaitekäsinojan Multipad -vivulla. Ajonopeutta voidaan säätää myös suunnanvaihtimen vivulla. Multipad -vipu Hallintalaitekäsinoja ja monitoiminen Multipad -vipu ovat vakiovarusteita MF 8700 Exclusive -varustelutason traktoreissa. Multipad -vivulla ja sen painikkeilla voidaan hallita muun muassa hydraulitoimintoja, suunnanvaihtoa ja ajovoimansiirtoa hyvin monipuolisesti. Vakionopeussäädin ja kierroslukuautomatiikka MF traktoreiden vakiovarustukseen kuuluu perinteinen vakionopeussäädin sekä sen lisäksi kierroslukuautomatiikka, joka pitää moottorin käyntinopeuden säädetyllä tasolla ja muuttaa ajonopeutta tarpeen mukaan. Lisäksi siinä on kaksi ajonopeusmuistia. Monipuoliset suunnanvaihdon ominaisuudet Power Control -vivulla Power Control -vivulla hallitaan suunnanvaihtoa sekä myös ajovoimansiirtoa. Monipuolisesta vivusta löytyy myös vapaa-asento. Kuljettajan oikea käsi jää vapaaksi ulkopuolisen hydrauliikan tai etukuormaimen toimintojen hallintaan.

19 18 Vaihteisto, jolla ei ole rajoitteita Vahvuudet Dyna-VT ominaisuudet: 0,03 40 km/h tai 50 km/h 40 km/h super Eco tai 50 km/h Eco Kaksi nopeusaluetta, jokaiseen työtilanteeseen voidaan valita sopivasti vääntävä ajonopeus C1 / C2 -vakionopeusmuistit Supervisor-automatiikka säätää voimansiirron välitystä kuormituksen vaihdellessa DTM-automatiikka säätää moottorin kierroslukua niin, että ajonopeus pysyy vakiona Active stop Suunnanvaihdon kytkeytymisen herkkyyssäätö Moottorijarrutuksen herkkyyden säätö Kaksi vakionopeusmuistia (C1 ja C2) Jarrupolkimen painallus vapauttaa ajovoimansiirron

20 19 MASSEY FERGUSON Moottorin kuormittuminen Moottorin kierrosluku (r/min) Vakaa ajonopeus (km/h) Dyna-VT -vaihteisto on insinööriosaamisen taidonnäyte. Vaihteiston kuorien sisään on puristettu ennen näkemätön määrä uudenaikaista tekniikkaa, joka vaikuttaa lähes kaikkiin traktorin suoritusarvoihin: työsaavutukseen, vetositkeyteen, polttoainetalouteen, ajamisen vaivattomuuteen ja kestävyyteen. Portaaton voimansiirto Dyna-VT -voimansiirto on hämmästyttävän helppokäyttöinen ja se toimii takertelematta hyvinkin vaihtelevissa olosuhteissa. Voit unohtaa vaihteiden valinnan ja vetotehon katkeamisen vaihteelta toiselle siirryttäessä. Power Control -vivulla valitset ajosuunnan ja nopeusalueen. DTM-automatiikka Dyna-VT -vaihteiston DTMautomatiikkaa voidaan nimittää "vetositkeys-automatiikaksi". Se voidaan kytkeä päälle sekä vipu- että poljinajotavoilla. Tuolloin järjestelmä säätää moottorin kierroslukua vetovastuksen vaihdellessa, kuitenkin säilyttäen muistiin asetetun ajonopeuden. Se toimii kierroslukualueella r/min siten, että moottorin käyntinopeus pysyisi mahdollisimman alhaisena. Kuljettaja voi valita, millä kierroslukualueella automatiikka toimii. Ajo sujuu tasaisesti, työjälki vastaa odotuksia, ja mikä parasta DTM-automatiikan käyttö alentaa polttoaineen kulutusta. Dyna-TM -automatiikka: Moottorin kuormitus vaihtelee vetovastuksen mukaan (punainen viiva). Automatiikka säätelee moottorin käyntinopeutta (harmaa viiva), jotta ajonopeus pysyisi vakiona (musta viiva). Samalla alenee myös polttoaineen kulutus ja moottorin käyntiääni vaimenee. km/h Portaattomasti ryömintänopeudesta huippunopeuteen 40 km/h tai 50 km/h. 0 *km/h

21 20 Istu pukille. Huomaat heti, että kaikki on kohdallaan. Tyylikkään ulkonäön ohella uudessa MF 8700:ssa huomio kiinnittyy äärimmäisen viihtyisään ja tarkoituksenmukaisesti sisustettuun ohjaamoon. Suuret Massey Fergusonit tarjoavat ennen kokemattoman yhdistelmän uudenlaista ergonomiaa, hiljaisuutta ja laatua. Sisustusmateriaalit ovat korkealuokkaiset eikä osien sovituksesta löydy moitteen sijaa. Tervetuloa kokemaan aivan uudenlainen ajoelämys! Uusi kojetaulu asetusten tallennukseen ja traktorin toimintojen seurantaan Kojetaulu kokonaisuudessaan on kokenut perusteellisen muodon- ja toimintojenmuutoksen. Varoitus- ja huomiovalojen sekä suuren kierroslukumittarin ohella huomio kiintyy vasempaan alakulmaan sijoitettuun 70 mm x 52 mm kokoiseen värinäyttöön, joka antaa traktorin toiminnasta hyvin monipuolista informaatiota. Voit itse valita millaisissa puitteissa työpäiväsi vietät Varusteluvaihtoehtoja on kaksi: Efficient ja Exclusive. Sisustuksen lisäksi eroavaisuuksia löytyy tietyissä varusteissa ja käyttölaitteissa. Molemmissa ergonomia on hyvin onnistunut. Kuljettaja on keskipisteessä ja uudenaikainen tekniikka löytyy muutaman nupin käännön tai vivun napsautuksen takaa. Oikealle on sijoitettu tärkeimpien toimintojen käyttölaitteet, monet niistä istuimen käsinojaan. Sinun ei tarvitse tyytyä kompromissiin. Suunnittelijamme ovat paneutuneet asiaan syvällisesti ja lopputulos on sen mukainen. Uudenaikainen muotoilu 4-pilarinen ohjaamo on selvästi edeltäjäänsä modernimpi. Ohjaamossa ei ole lainkaan sivupilareita, joten esteettömän näkymän alue on täydet 360. Ohjaamon OptiRide Plus -jousitus toimii tunnistimiin, hydrauliikkaan ja paineakkuihin perustuen. Heilunnan- ja tärinänvaimennuksen taso voidaan säätää ohjaamosta kuljettajan haluamalle tasolle. Kun tähän vielä lisätään Premium-luokan ilmajousitettu istuin, niin tuloksena on yksi tämän kokoluokan traktoreiden parhaimmista ohjaamoratkaisuista. Innovatiivista ergonomiaa Kulkutie ohjaamoon on väljä. Koko seinän levyinen ovi avautuu reilusti. Käsikaide on sopivalla kohdalla, portaat ovat tukevat ja turvallisuuden maksimoimiseksi karhennetut. Tilaa on runsain mitoin, myös apumiehelle ja tarvittaville käsityökaluille, pikkutavaroille ja eväille. Tärkeimpien toimintojen hallintalaitteet on sijoitettu oikealle puolen, useimmat niistä istuimen hallintalaitekäsinojaan. Harvemmin tarvittavat painikkeet ja säätimet Oikean takanurkan ikkunapilariin on sijoitettu harvemmin tarvittavat käyttölaitteet, kuten virta-avain, voimanoton kierrosluvun valinta, valojen kytkimet ja hydrauliikan perusasetusten säätönupit, joihin normaalin ajon aikana ei tarvitse kajota. Joskus pienilläkin yksityiskohdilla on suuri merkitys työn sujumiseen ja kuljettajan vireystilaan. MF 8700:n ohjaamoon on saatavana lukuisia ajoelämystä kohentavia laitteita ja ominaisuuksia. Tässä on vain muutamia esimerkkejä: saattovalot, lisäpistorasiat puhelimia ym. varten sekä eritasoisia äänentoistopaketteja. Tarjolla on myös kääntyvä ilmajousitettu istuin, sähköiset teleskooppipeilit, ikkunoiden sähköinen huurteenpoisto ja automaatti-ilmastointi.

22 21 MASSEY FERGUSON

23 22 Täysin uusi MF kojelauta antaa täsmätietoa traktorin toiminnasta Uuden, kapean kojelaudan toteutus on varsin onnistunut. Kuljettaja saa siitä nopealla vilkaisulla runsaasti informaatiota. Suuri kierroslukumittari hallitsee näkymää. Myös varoitus- ja huomiovalot ovat näkyvästi esillä. Vasemman alanurkan näyttöruudun koko on 70 mm x 52 mm, mikä on peräti 50 % enemmän kuin ennen. Tämä ruutu tarjoaa runsaasti informaatiota, lisäksi sitä käyttäen voidaan säätää traktorin toimintavalikoiden asetuksia. Kapean kojelaudan ohitse on suora näköyhteys etupyöriin ja lähialueelle. Uusi näyttöruutu on uudistetun mittaritaulun alanurkassa. Se antaa runsaasti tietoa traktorin asetuksista ja toiminnasta. Traktorin perusasetusten muutokset tehdään tätä näyttöä käyttäen. Tarvitsetko enemmän tietoa traktorin toiminnoista ja kaipaatko työtiedon tallennusmahdollisuutta? Datatronic 4 -ajotietokone on miltei välttämätön esimerkiksi urakoitsijalle. Se on vakiona Exclusive-mallissa, lisävaruste Efficient-malliin. Lisätietoa sivulla 40. Vahvuudet Kojelaudan näyttöruudun toiminnot ja informaatio Hallittavat toiminnot / asetukset Vaihteiston toiminnat Vetopyörien luistonrajoitus Moottorin kierrosluvun säätö Hydrauliventtiileiden virtaama ja virtauksen kestoaika Päisteautomatiikan hallinta Etukuormaimen asetukset Takalokasuojassa olevan VUO-painikkeen aktivointi Saattovalot Laskurin käynnistys / pysäytys Näytön asetukset Informaatio Traktorin suoritusarvot Pinta-alamittari Matkamittari, tieajo / työajo Polttoaineen ja urean kulutus Moottorin ja vaihteiston lämpötila Pyörien luiston näyttö

24 23 MASSEY FERGUSON

25 24 Efficient-varustelutaso Kattava varustelu myös vaativalle käyttäjälle EFFICIENT Efficient -varustelutaso antaa hyvän kuvan siitä, miten hieno, tarkoituksenmukainen ja toimiva suuri traktori voi olla. Tämä ohjaamo ja tarjoaa aivan erinomaiset puitteet tehokkaalle ja tarkalle, kuljettajaa rasittamattomalle työsuoritukselle. Hallintalaitteet on koottu tyylikkäästi istuimen käsinojaan. Harvemmin tarvittavat käyttökytkimet ja painikkeet löytyvät ohjaamon oikean puoleisesta sivupilarista. Valojen käyttökytkimet Perusvarustustasoon kuuluu Hallintalaitekäsinoja, jossa mm. vaihteiston T -kahva Power Control -vipu vasemmalla Kääntyvä, automaattisesti jousitettu ilmaistuin Jousitettu QuadLink-etuakselisto Käsisäätöinen ilmastointi Joystick ja sormenpääpainikkeet ulkopuoliselle hydrauliikalle, 4 lohkoa Lisävarusteita Hydraulitoiminen nelipiste OptiRide Plus -ohjaamojousitus Ilmajousitettu Super Deluxe-istuin Datatronic 4 -ajotietokone Etunostolaite ja -voimanotto Auto-Guide automaattiohjaus Etäseurannan mahdollistava AGCOMMAND -telemetria Sähkösäätöiset peilit lämmityksellä r/min Eco -voimanotto Takanostolaitteen asetukset

26 25 MASSEY FERGUSON Hallintapainikkein varustettu Joystick-hallintavipu Etunostolaitteen hallintapainikkeet Hydrauliikan aktivointi Ulkopuolisen hydrauliikan painikkeet Kaksi kierroslukumuistia (A ja B) Takanostolaitteen syvyyssäätö Ulkop. hydrauliikan hallintapainike Voimanotto päälle / pois Vaihteiston hallintavipu Tieajon / peltoajon valinta C1- / C2 -vakionopeusmuistit Takanostolaite ylös / alas -painikkeet Käsikaasu Vipu- / poljinajon valinta C1- / C2-vakionopeusmuistien asetus DTM -toiminnon kytkentä

27 26 Exclusive-varustelutaso Ylellinen varustelu sisältää kaiken mitä tarvitset EXCLUSIVE Suurien Massey Ferguson -traktoreiden perusvarustus on varsin kattava. Haluamme kuitenkin tarjota pienen ripauksen luksusta niille, jotka tekevät pitkää päivää, ja jotka arvostavat viimeisen päälle hienoja, ajoelämystä kohottavia ominaisuuksia ja varusteita. MF 8700 Exclusive on isojen kasvinviljelytilojen ja urakoitsijoiden tarpeiden mukaisesti varusteltu traktori, jolla valmista syntyy näyttävästi työt sujuvat kustannustehokkaasti. Perusvarustustasoon kuuluu Hallintalaitekäsinoja, jossa monitoiminen Multipad -vipu Power Control -vipu vasemmalla QuadLink-jousitettu etuakselisto Automaatti-ilmastointi Hydraulitoiminen nelipiste OptiRide Plus -ohjaamojousitus Ilmajousitettu Super Deluxe -istuin Sähkösäätöiset ulkopeilit lämmityksellä Datatronic 4 -ajotietokone Etunostolaite Mukautuvalla välityksellä varustettu ohjaus Auto-Guide automaattiohjaus Etäseurannan mahdollistava AGCOMMAND -telemetria Joystick ja sormenpääpainikkeet ulkopuoliselle hydrauliikalle, 4 lohkoa Lisävarusteita Ulkopuolisen hydrauliikan kaksi lisälohkoa Etuvoimanotto Kaksi ulkop. hydrauliikan lohkoa eteen, vapaa paluu Eco -takavoimanotto Valojen käyttökytkimet Takanostolaitteen asetukset

28 27 Päisteautomatiikan asetusten painike Moottorin kierroslukumuistit A ja B MASSEY FERGUSON Datatronic -ajotietokone 7" värinäyttö on osa hallintalaitekäsinojaa. Kirkas näyttö on selkeä myös päivänvalossa. Asentoa voidaan säätää seurannan helpottamiseksi. Hallintapainikkein varusteltu Joystick -vipu Etuhydrauliikkojen hallintapainikkeet Takanostolaitteen työsyvyyden säätö Ulkopuolisen hydrauliikan hallintapainike Ulkopuolisen hydrauliikan venttiileiden valinta C1 / C2 -vakionopeusmuistit Monitoiminen Multipad -vipu Takavoimanotto päälle / pois Moottorin kierroslukumuisti A Suunnanvaihtimen hallintapainikkeet Päisteautomatiikan asetusten painike Tieajon / peltoajon valinta Joystickin ISOBUS-kytkentä Takanostolaite ylös / alas -painikkeet Käsikaasu Sähkölohkon hallintavipu Takavoimanotto päälle / pois Vipu- / poljinajon valinta C1- / C2- vakionopeusmuistien säätö DTM -toiminnon kytkentä

29 28 OptiRide Plus -ohjaamojousituksen ansiosta työn tuottavuus paranee Itsensä rentoutuneeksi kokeva traktorin kuljettaja pystyy ajamaan tarkemmin ja hän työskentelee tehokkaammin. Tämän tietäen Massey Fergusonin suunnittelijat ovat kehittäneet tekniikoita, jotka helpottavat kuljettajan työtä ja auttavat häntä pysymään valppaana läpi koko pitkän työpäivän. Tunnustuspalkinnoin ja kunniamaininnoin palkittu OptiRide Plus -ohjaamojousitus tarjoaa aivan uudenlaisen ajoelämyksen ja vahvistaa Massey Fergusonin asemaa suurien traktoreiden terävimmässä kärkijoukossa. OptiRide Plus on aktiivinen ohjaamojousitus, joka traktorin liikkuessa suodattaa tehokkaasti epätasaisesta ajoalustasta aiheutuvaa heiluntaa ja tärinää. Järjestelmä toimii lukuisien asentotunnistimien ohjaamana. Ohjaamon kaikissa kulmissa on hydrauliset vaimentimet. Tunnistimet rekisteröivät ohjaamon kallistuksen sekä ylös-alas -liikkeen ja ohjaavat hydraulisylintereiden toimintaa, jotka pitävät ohjaamon vaaka-asennossa. Vasemman ja oikean puoleisia jousitusjärjestelmiä yhdistävä poikittainen vääntövarsi eliminoi vaakasuoran liikehdinnän. OptiRide Plus -ohjaamojousituksen asentotunnistimet ja kiihtyvyysanturit keräävät tietoa traktorin liikkeistä kiihdytyksistä, jarrutuksista, kuoppien aiheuttamasta heilunnasta jne. ja ohjainkeskus säätää hydraulisylintereitä mahdollisimman tasaisen ajotuntuman saavuttamiseksi. Jousitusjärjestelmän elektroninen ohjainkeskus laskee optimaaliset jousitusasetukset kullekin sylinterille säätäen niitä tunnistimilta ja CAN-bus väylästä saadun informaation mukaan. Ajomukavuuden maksimoimiseksi OptiRide Plus -jousituksessa on säätömahdollisuus, jota hallitaan ikkunapilarissa olevalla säätimellä. Kuljettaja voi valita mukavuuspainotteisen tai tanakamman jouston, joista jälkimäinen saattaa olla hyvä valinta hyvin epätasaisella alustalla ajettaessa. Tällöin äkkinäiset liikkeet vaimenevat, jolloin kuljettajaan kohdistu ylimääräistä rasitusta. Kuljettajan työvireys pysyy korkeana, mikä auttaa häntä ajamaan tarkemmin ja jaksamaan kauemmin.

30 A B 08 A Säätimet ohjaamon sivupilarissa B Jousituksen rakenne Asentoanturit ( S ) Kiihtyvyysanturit Ajosuunnan tunnistimet Nopeusanturi MASSEY FERGUSON S 08 S S 07 S Säätimet ohjaamossa 02 Vaihdevipu 03 Nopeusmittari 04 Jarrut 05 Kaasupoljin 06 Etuakseliston asennontunnistin 07 Joustoelementti 08 Vääntövarsi 09 Hallintayksikkö

31 30 Traktoritöiden uusi ulottuvuus Suorituskyky vailla vertaa kaikissa töissä Suurella teholla ei ole mitään merkitystä, elleivät traktorin pyörät pysty muuttamaan sitä tehokkaaksi etenemiseksi pellolla. Tämä Massey Ferguson on yksi markkinoiden tehokkaimmista perinteisen tyyppisistä nelivedoista. Suunnittelutiimi kehitti tekniikkaa niin, että voima saadaan välitettyä minimihäviöin vetäville pyörille. MF 8700:aan on saatavana lukuisia rengasvaihtoehtoja, jopa ø 215 cm takarenkaat ja erilaisia lisäpainoja. Akselistot ovat vahvistetut, joten suuria paripyöriä voidaan käyttää sekä edessä että takana. Oikea painonjakauma ja minimaalinen pyörienluisto edesauttavat hyvään työsaavutukseen pääsemistä ja vähentävät maan rakenteen vaurioitumista, mikä on tärkeää etenkin nurmikasvien rehunkorjuussa.

32 Vahvuudet Hyvä vetopito ja maan pintarakenteen rikkoutumisen estäminen edellyttää oikeaa rengasvalintaa ja ilmanpainetta sekä sopivaa lisäpainotusta. Oikean lisäpainotuksen ja rengasvalinnan edut Maksimaalinen vetopito Minimaalinen pyörien luisto Pellon pintamaan rakenne ei vaurioidu Paino jakautuu suurelle alalle, ei maan tiivistymistä Polttoaineen kulutus pysyy kohtuullisena 31 MASSEY FERGUSON Uusimmilla korkealuokkaisilla renkailla voidaan käyttää hyvinkin alhaisia rengaspaineita myös suurta vetotehoa edellyttävissä töissä. Alhaiset rengaspaineet toimivat myös paripyörien kanssa. 900 mm leveät takarenkaat ø 215 cm halkaisija Lukuisia lisäpaino-vaihtoehtoja Työsaavutusta voidaan parantaa merkittävästi lisäpainoja käyttäen. Erityyppisiä lisäpainoja on saatavana sekä uuteen traktoriin tehtaalla asennettuna, että varaosina oman MF-kauppiaasi varaosamyymälän kautta kg ja kg etupainot ovat uudelleen muotoiltu. Takapyöriin on saatavana useita painovaihtoehtoja 250 kg:stä aina 750 kg saakka. Keskirungon alle on saatavana kiinteä lisäpaino.

33 32 Paras ohjattavuus 400 hv kokoluokassa Etunostolaite sopii täydellisesti rungon rakenteisiin Etunostolaitteen vetovarret voidaan nostaa pystysuoraan, kokonaispituutta lyhentävään asentoon, kun etunostolaite ei ole käytössä. Kompakti hevosvoimiin nähden, ketterä ja täydellisellä teho-painosuhteella varustettu MF 8700 liikkuu helposti ja mukavasti hankalissakin paikoissa. Sekä hitaammassa peltoajossa että vauhdikkaammassa tieajossa se on vakaa ja tukeva traktori. 8,4-litrainen AGCO Power-moottori ja portaaton Dyna-VT -vaihteisto kiihdyttää napakasti täyteen 50 km/h vauhtiin, vaikka koukussa olisi isompikin lasti. Suurilla renkailla varustettuna MF 8700 vetää väkevästi pellolla rikkomatta pellon pintaa.

34 33 Säädettävä SpeedSteer-ohjaus Kuljettaja voi traktorin perusasetuksia muuttamalla määrittää ohjauspyörän kierrosten määrän tiettyyn kääntökulmaan nähden. Nopeutettu ohjaus (lisävaruste Efficient-mallissa, vakio Exclusivessa) on käytännöllinen päisteajossa. Automaattiasentoon säädettynä asetus palautuu normaalitilaan ajonopeuden ylittäessä 18 km/h. MASSEY FERGUSON Automaattinen nelivedon- ja tasauspyörästön lukon hallinta Vaihteistonhallinta -tietokone ohjaa automaattisesti ajon aikana nelivedon ja tasauspyörästön lukon toimintaa. Se parantaa työsuoritusta pellolla, lisää ajoturvallisuutta tieajossa ja helpottaa kuljettajan työtä. Tasauspyörästön lukitus kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun vetovarret nostetaan. Lukitus kytkeytyy automaattisesti takaisin päälle, kun työkone lasketaan alas. Jousitettu QuadLink-etuakselisto Jousitettu etuakselisto on vakiovaruste kaikissa MF traktoreissa. Jousitus parantaa ajomukavuutta ja sen on todettu myös lisäävän etupyörien pitoa työskenneltäessä epätasaisella pellolla. Automaattinen nelivedon pois kytkeytyminen ajonopeuden ylittäessä 14 km/h. Tasauspyörästön lukko kytkeytyy pois päältä yhtä tai molempia jarrupolkimia painettaessa. Automaattinen nelivedon päälle kytkeytyminen molempia jarrupolkimia painettaessa. Automaattinen nelivedon ja tasauspyörästön lukon kytkeytyminen pois päältä etupyöriä käännettäessä.

35 34 Tehokas ja täsmätoiminen nostolaite ja painonsiirto Nostolaiteteknologia ja hydrauliikka kaikissa muodoissaan ovat Massey Fergusonin vahvinta osaamisen aluetta. Puolueettomista maatalouskonelehtien toimittajista koostunut raati nimesi taannoin Massey Fergusonin kolmipistenostolaitteen maataloustraktori-aikakauden merkittävimmäksi keksinnöksi. Se näki päivänvalon yli 75 vuotta sitten. Järeät nostolaitteet takana ja edessä Massey Ferguson 8700 lyö pöytään kovat lukemat. Takanostolaitteen nostokyky on kg, joten perään voi ripustaa varsin massiivisen työkoneen. Nostolaite on traktorin kiinteä osa hydrauliikkapiireineen, kaksine ulkopuolisine nostosylintereineen ja teleskooppisine sivurajoittimineen. Ulkopuolisen hydrauliikan pikaliittimet voidaan kytkeä ja irrottaa paineenalaisina. Enimmillään taakse on saatavana kuusi kaksitoimista venttiililohkoa. Takalokasuojassa on nostolaitteen ja ulkopuolisen hydrauliikan hallintapainikkeet. Etunostolaite on mitoitettu ja muotoiltu merkkikohtaisesti tähän etujousituksella varustettuun traktorimallistoon. Etunostolaitteeseen on saatavilla kaksi kaksitoimista ulkopuolisen hydrauliikan venttiiliä vapaalla paluulla. Nostokyky vetovarsien päissä on kg. Vetokoukku Suomeen tuotavissa MF traktoreissa on hydraulinen vetokoukku. Traktoriin on saatavana myös useita erityyppisiä vetolaitteita, mikäli tilan konekanta sellaisia edellyttää. Yksityiskohtaisemmat tiedot saat omalta MF-myyjältäsi. Täsmätoiminen nostolaite ja painonsiirto Nostolaitteen hallintajärjestelmä saa toimintokäskyt ohjaamon käyttölaitteilta elektronisesti. MF 8700:n nostolaitehydrauliikka edustaa alan uusinta kehityssukupolvea suurine pumpun tuottoineen ja tarkkatoimisine painonsiirtoineen, jonka ansiosta pyörien pito paranee sekä renkaiden kuluminen ja polttoaineen kulutus vähenevät. Istuimen hallintalaitekäsinojasta löytyvät käyttölaitteet nopeutetulle maahan hakeutumiselle, painonsiirron herkkyydelle sekä nosto- ja laskunopeudelle esim. painikkeet tai säätimet?. Molemmissa takalokasuojissa on hallintapainikkeet. Tehokkaat jarrut Kuten odottaa sopii, Massey Ferguson panostaa paljon ajoturvallisuuteen. MF 8700:ssa on poljinvoiman tehostimella varustetut öljykylpyiset levyjarrut. Molempia jarrupolkimia samanaikaisesti painettaessa automatiikka kytkee 4-vedon päälle, joten MF:ssä on nelipyöräjarrut. Perävaunun paineilmajarru on lisävaruste.

36 Kuljetusasennon jousto Hydraulijärjestelmään kuuluva nostolaitteen kuljetusasennon jousto on näin isossa traktorissa tärkeä varuste, ovathan työkoneet varsin massiivisia. Se suojaa traktorin hydraulijärjestelmää ja itse työkonetta. MF 8700:ssa se kuuluu luonnollisesti vakiovarustukseen. Se vaimentaa tehokkaasti nostolaitteen varassa olevan työkoneen heijausta mm. kuljetusajossa ja päisteessä. 35 MASSEY FERGUSON Etuakseliston QuadLink-jousitus Etujousitus parantaa ohjattavuutta ja lisää ajomukavuutta tiellä ja pellolla. Epätasaisella pellolla etupyörät pysyvät tukevasti maassa ja niiden vetopito kasvaa, mikä lisää työsaavutusta. Power beyond-liitäntä Power beyond -liitäntämahdollisuus on suljetun hydrauliikan erityisominaisuus, joka yksinkertaistaa kehittyneiden työkoneiden kytkentää. Siihen kuuluu suoraan pumppuun liittyvä painelinja, vapaa paluu ja LS-signaalilinja. Tällöin perusvarustukseen kuuluvat hydrauliliittimet säilyvät vapaina normaaliin käyttöön. Ulkopuolinen hydrauliikka MF 8700:n perusvarustukseen kuuluu neljä ulkopuolisen hydrauliikan venttiililohkoa ja hydraulinen vetokoukku. Venttiililohkojen enimmäismäärä on takana 6 kpl, minkä lisäksi lisävarusteiseen etunostolaitteeseen kiinnitetyn työkoneen tarpeisiin on kaksi lohkoa. Pikaliittimet voidaan kytkeä ja irrottaa paineistettuna. Suuri virtaama, korkea käyttöpaine Kaikissa MF sarjan traktoreissa on suljettu kuormantunteva hydraulijärjestelmä, jonka pumpun tuotto on 205 l/min ja paine on 200 Bar. Järjestelmä on koko ajan valmiustilassa ja aktivoituu vasta, kun joku toiminto tarvitsee öljyvirtaamaa. Pumppu lähettää tarvittavan paineen ja virtaaman lähes silmänräpäyksessä nostolaitteeseen tai ulkopuoliseen sylinteriin. Kaikki pikaliittimet voidaan kytkeä ja irrottaa paineenalaisena.

37 36

38 37 Voimanottokäyttöiset koneet ovat kuin luodut MF traktorille MASSEY FERGUSON Kaksi voimanotto-vaihtoehtoa MF 8700:n voimanotto on ajovoimansiirrosta riippumaton. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa: 540 Eco / r/min ja / Eco. Takalokasuojasta löytyy käynnistyspainike ja pysäytin. Myös kierroslukumuisti saadaan automatisoitua siten, että se käynnistyy, kun voimanotto käynnistetään takalokasuojasta. Taka- ja etuvoimanoton sekä voimanoton automatiikan painikkeet. Säästövoimanotto (Eco) Säästövoimanottoa käyttäen kierrosnopeudet 540 E ja E saavutetaan alennetulla, polttoainetta säästävällä moottorin käyntinopeudella r/min. Automaattisesti päälle/pois Voimanoton kytkimen toimintaan liittyy automaattikäytön mahdollisuus. Tällöin voimanotto menee pois päältä kun työkone nostetaan maasta ja se käynnistyy uudelleen maahan laskettaessa. Voimanotto kytkeytyy pois päältä myös ajonopeuden noustessa yli 25 km/h nopeuteen. Voimanottoon liittyvä automatiikka tunnistaa voimanottoon kohdistuvan kuormituksen, jolloin päälle kytkentä tapahtuu jouheasti työkonetta ja voimanottoa suojaten. Etuvoimanotto Lisävarusteinen etuvoimanotto on etunostolaitteeseen liittyvä lisävaruste. Akseli on 6-urainen (1 000 r/min). Eteen kytketty työkone lisää työsaavutusta merkittävästi esimerkiksi perhosniittomurskainta käytettäessä. Nostolaitteen, ulkopuolisen hydrauliikan ja voimanoton käyttöpainikkeet takalokasuojassa. Koko ajan oikealla kierrosluvulla Voimanoton nimelliskierrosluku saavutetaan moottorin käyntinopeudella r/ min, joka on myös moottorin maksimitehon kierrosluku. Vakiotehon alue on peräti 600 r/min. Dyna-VT -vaihteisto säätää ajonopeutta automaattisesti moottorin kuormittumisen mukaan ja siten huolehtii, että voimanotto pyörii oikealla nopeudella. Voimanoton kierrosluvun ja nostolaitteen asetuksien käyttökytkimet.

39 38 Fuse -teknologia tuottaa tietoa Korkeasti teknistyneessä maanviljelyksessä tehtävien päätösten tulee perustua luotettavaan ja tarkkaan tietoon. MF sarjan traktoreista löytyy runsaasti pitkälle kehitettyä, uudenlaista teknologiaa, jolle on selkeää kysyntää kehittyvässä maanviljelyssä. Tuotantoyksiköt ovat entistä suurempia samalla kun tilanomistajat ja urakoitsijat vaativat aiempaa parempaa tehokkuutta ja kustannustietoisuutta. Massey Fergusonin innovatiiviset järjestelmät tuottavat tietoa viljelijöiden päätöksenteon tueksi. Massey Ferguson tarjoaa AGCO FUSE -teknologian mahdollistamana selkeitä ja luotettavia ohjelmisto- ja tekniikkasovelluksia, jotka näkymättömästi taustalla toimien tuottavat sen informaation ja tekevät ne työt, joita viljelijä järjestelmältä odottaa. MF sarjan traktorit ovat selvästi edelläkävijöitä viimeisimmässä tekniikassa ja uusimmissa sovelluksissa. Informaatio on kantava voima, joka mahdollistaa maanviljelyn kehittämisen entistä tuottavammaksi. Kehitystyössä keskitymme selkeiden ja luotettavien teknologioiden markkinoille tuomiseen. Ne mahdollistavat tuottavuuden parantamisen paremman satotason ja alhaisempien tuotantokustannusten muodossa.

40 39 MASSEY FERGUSON

41 40 Datatronic 4 -ajotietokone informoi, kerää tietoa ja helpottaa traktorin hallintaa 1 Datatronicin näyttöruudun valikoissa liikutaan näppäimien painalluksilla ja valintapyörää käyttäen. Sen avulla voidaan eri seurata toimintoja ja suoritusarvoja sekä muuttaa traktorin asetuksia (esim. vaihteisto, moottori, hydrauliikka). Sitä käyttäen voidaan myös ohjelmoida etu- ja takanostolaitteisiin kiinnitettyjen kyntöaurojen päisteautomatiikka, jolloin ne toimivat synkronoidusti ja päisteestä tulee mahdollisimman siisti. Machine Control 2 Työkone- ja peruutuskamera on varsin hyödyllinen apuväline monissa tilanteissa, esimerkiksi paalaimen, noukkimen tai perunannostokoneen vantaan toiminnan seurannassa. Videosignaalin johdin kytketään ajotietokoneen sisääntuloon ja kuvaruutu näyttää tasokasta videokuvaa koneen toiminnasta. 3 Datatronic on ISOBUS-yhteensopiva. Sillä voidaan seurata ja hallinnoida ISOBUS-yhteensopivan työkoneen toimintoja. Datatronic on kustannuksia säästävä laite. Uusia työkoneita hankittaessa ei tarvitse ostaa kyseisen laitteen käyttöpäätettä, koska Datatronic on 100% yhteensopiva työkoneen kanssa. Työkoneen yhdyskaapelin kytkennän jälkeen työkoneen käyttövalikko ilmestyy Datatronicin näytölle.

42 41 4 Datatronicia voidaan käyttää Auto-Guide automaattiohjauksen näyttönä, joten tässäkin tapauksessa säästytään erillisen näytön hankinnalta ja sen sijoittamisesta ohjaamoon. Automaattiohjaus esitellään sivulla 42. MASSEY FERGUSON 5 Tallenna tiedot ja asetukset. Datatronicissa on 8 muistipaikkaa, joihin tietoa voidaan tallentaa hyvin monipuolisesti, esimerkiksi työstetty pinta-ala, polttoaineen kulutus, käyttötunnit jne. Urakoitsijalle tämä on erityisen tarpeellista, koska tietoja voidaan käyttää laskutuksen perustana. Datatronicin tiedot voidaan varmuuskopioida muistitikulle ja siirtää toiseen Datatroniciilla varustettuun traktoriin. 6 Päisteautomatiikka. Datatroniciin on asennettu selkeä ja helposti ohjelmoitava päisteautomatiikka, joka on kehitetty nimenomaan Massey Fergusonia varten. Se yksinkertaistaa ja nopeuttaa päistekäännöksen ja siten lisää työsaavutusta. Kuljettaja voi keskittyä työkoneen valvontaan Datatronicin ohjatessa muun muassa voimansiirron, hydrauliikan, 4-vedon ja tasauspyörästönlukon toimintoja. Massey Ferguson on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä

43 42 Automaattiohjaus parantaa työn kannattavuutta Machine Management Käytännön kokemuksen mukaan automaattiohjauksen käyttöönotto tuo jopa 12 % säästöt polttoaineen kulutuksessa hehtaaria kohden. Niinpä yhä useammat viljelijät ja urakoitsijat ovat ottaneet käyttöön Auto-Guide automaattiohjauksen, jonka tarkkuus on parhaimmillaan jopa ±2 cm. Machine Control Tehdasasenteisena MF mallisarjan traktoreihin on saatavana Auto-Guide 3000 TopDock -vastaanotin, jonka avulla voidaan päästä noin puolen metrin tarkkuuteen ilmaisen EGNOS korjausignaalin avulla. Päivitys tarkempiin signaaleihin on varsin yksinkertaista kiinnittämällä vastaanottimeen lisämoduuli. C3000-päätelaite Haluttaessa pitää erityisen tarkkaa kirjaa työn etenemisestä ja tehdyistä toimenpiteistä, suositellaan C3000-päätelaitteen hankintaa. Se on nimenomaan automaattiohjausta varten suunniteltu laite, jonka muistipaikkoihin voidaan tallentaa työn etenemisestä kertyvää tietoa hyvin monipuolisesti. Laite toimii hyvin loogisesti, navigointi on helppoa ja valikot ovat selkeät. Kirkas 12.1" värinäyttö tarjoaa informaation helppolukuisessa muodossa. Kosketusnäyttö voidaan jakaa kolmeksi pienemmäksi näytöksi, mikä mahdollistaa useampien toimintojen seurannan. Datatronic 4 -näyttö Auto-Guide automaattiohjausta voidaan hallinnoida traktorin oman ajotietokoneen avulla. Tämä on yksinkertaisin tapa ottaa käyttöön automaattiohjaus, ja se sisältää myös kattavat ominaisuudet erilaisten ajolinjojen tekemisestä aina asiakkaiden ja työkoneasetusten tallentamiseen. GO MODE -ALOITUS Laitteen Go Mode -toimintoa käyttäen kuljettaja voi asettaa laitteiston käyttökuntoon noin viidessä minuutissa, joten hän pääsee hyötymään automaattiohjauksen tuomista hyödyistä ennätysajassa. Go Mode toiminnon käyttö ei edellytä laitteiston asetusten muuttamista, minkä vuoksi se soveltuu sellaisille käyttäjille, jotka eivät tarvitse pisimmälle jalostettuja ominaisuuksia. Auto-Guide automaattiohjauksen Go mode -toiminnon avulla kokematonkin kuljettaja pääsee työhön käsiksi muutamassa minuutissa tehtyään koneeseen ja ajolinjoihin liittyvät tarkastukset Työkone Ajolinja Aloita työ!

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

VISIO INNOVAATIO JOHTAJUUS LAATU LUOTETTAVUUS TUKI YLPEYS SITOUTUMINEN

VISIO INNOVAATIO JOHTAJUUS LAATU LUOTETTAVUUS TUKI YLPEYS SITOUTUMINEN 140-255 HV 7600 Voimaa, suorituskykyä ja tehokkuutta Tunnustettu ja palkittu Massey Ferguson -traktorimallisto VISIO INNOVAATIO JOHTAJUUS LAATU LUOTETTAVUUS TUKI YLPEYS SITOUTUMINEN Perustellusti palkittu.

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

140-280 HVMF MASSEY FERGUSON

140-280 HVMF MASSEY FERGUSON 7700 140-280 HVMF MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com Sisällysluettelo Page 04 MF 7700 - Moniosaaja Page 08 Tehokkaasti ja puhtaasti alentunein käyttökustannuksin Page 10 Dyna-vaihteistot Page 16

Lisätiedot

120-160 HVMF MASSEY FERGUSON

120-160 HVMF MASSEY FERGUSON 6600 120-160 HVMF MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com 03 MASSEY FERGUSON 04 www.masseyferguson.com TEHOA TYYLILLÄ substantiivi (monikko tours de force) suomeksi: vaikuttava suorituskyky tai vakuuttava

Lisätiedot

UUsi MAssEY FERGUsON -MAllistO kokoluokassa 82-102 hv

UUsi MAssEY FERGUsON -MAllistO kokoluokassa 82-102 hv TEHOKAS JA KETTERÄ Uusi MASSEY FERGUSON -mallisto kokoluokassa 82-102 hv Suunniteltu huipulle. Perimämme juontaa vuosikymmenien taakse. Kautta aikojen olemme valmistaneet laadukkaiksi ja kestäviksi tunnettuja

Lisätiedot

UUSIA MALLEJA N-SARJAAN!

UUSIA MALLEJA N-SARJAAN! Power Partner UUSIA MALLEJA N-SARJAAN! nn82 88 hv N92 101hv nu U S I K E T T E R Ä K A K S I K K O N82 N92 Valtra N-sarja täydentyy kahdella uudella traktorimallilla N82 ja N92, joihin on lisätty ketteryyttä

Lisätiedot

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA Vahvat ja taloudelliset moottorit Lännen-monitoimikoneet varustetaan taloudellisilla Agco Power 4-sylinterisellä dieselmoottorilla. Moottorit vääntävät vahvasti koko kierrosalueella. Kaikilla Lännen käyttämillä

Lisätiedot

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 5600 85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com Sisällysluettelo Sivu 04 Sinulle suunniteltu MF:n ammattitaidolla Sivu 06 Massey Ferguson. Tehoa ja suorituskykyä aidoimmillaan. Sivu 10 Uuden

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEK Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys, tuottavuus

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D Tehokkuutta harvennuksille - John Deere 770D John Deere 770D -harvesteri on oikea valinta harvennuksille ja pienten puiden käsittelyyn. Nelipyöräinen ja pienikokoinen

Lisätiedot

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE Tehokas ja ympärist Av 4 AVANTMAGAZINE öystävällinen ant 760i Avant-kuormaajasarja kokee jälleen kerran suuren mullistuksen kun kuormaajavalikoimaan liittyy uusi Avant 760i. Avant 760i on uusi kuormaajamalli

Lisätiedot

AGROPLUS 67 77 87 EVOLVING AGRICULTURE.

AGROPLUS 67 77 87 EVOLVING AGRICULTURE. AGROPLUS 67 77 87 EVOLVING AGRICULTURE. AGROPLUS: KOMPAKTI JA JÄRKEVÄ 2 OMINAISUUDET: Kompakti ja helposti hallittava yleistraktori kaikille tiloille. Optimaalinen painojakauma (45:55%), pieni omapaino,

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEKEMISEN ILO Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys,

Lisätiedot

PUMA CVX 171-269 HV MAKSIMITEHOT LISÄTEHOLLA 131-228 HV NIMELLISTEHOT

PUMA CVX 171-269 HV MAKSIMITEHOT LISÄTEHOLLA 131-228 HV NIMELLISTEHOT PUMA CVX 171-269 HV MAKSIMITEHOT LISÄTEHOLLA 131-228 HV NIMELLISTEHOT SIVU 4 HELPPOKÄYTTÖISYYTTÄ SIVU 8 TUOTTAVUUTTA SIVU 12 TALOUDELLISUUTTA SIVU 16 MUKAVUUTTA SIVU 20 KOKEMUSTA & LAATUA SIVU 22 TEKNISET

Lisätiedot

LUOTETTAVA, TEHOKAS, TALOUDELLINEN FORTERRA HSX 140 TÄSSÄ ON KONE JONKA TARVITSET! 4 vuoden tehdastakuu

LUOTETTAVA, TEHOKAS, TALOUDELLINEN FORTERRA HSX 140 TÄSSÄ ON KONE JONKA TARVITSET! 4 vuoden tehdastakuu LUOTETTAVA, TEHOKAS, TALOUDELLINEN TÄSSÄ ON KONE JONKA TARVITSET! FORTERRA HSX 140 4 vuoden tehdastakuu www.hcpetersen.fi FORTERRA HSX 140 LUOTETTAVA Zetor-traktoreiden yhteydessä haluae korostaa yksinkertaista,

Lisätiedot

HE-VA etuvoimanotto voidaan asentaa lähes kaikkien 0,8-5,5 tonnin etunostolaitteiden yhteyteen.

HE-VA etuvoimanotto voidaan asentaa lähes kaikkien 0,8-5,5 tonnin etunostolaitteiden yhteyteen. Voimanoton asennussarja: pultit, kytkin kumivaimentimilla, moottorin ja alennusvaihteen välinen akseli, suojus, kiinnikkeet, kaapeli ja sähkökytkin. HE-VA etuvoimanotto voidaan asentaa lähes kaikkien 0,8-5,5

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ponsse fox -harvesteri sujuvaa tuottavuutta PONSSE Fox -harvesteri on uusimman teknologian ja luotettavien perusratkaisujen tehokas kokonaisuus. Innovatiivinen

Lisätiedot

LHLink - Kääntyvä etunostolaite Manuaaliohjaus

LHLink - Kääntyvä etunostolaite Manuaaliohjaus LHLink - Kääntyvä etunostolaite Manuaaliohjaus - Helppokäyttöinen kääntyvä etunostolaite, joka parantaa koneen työtehoa ja vapauttaa kuljettajan keskittymään työkoneeseen. - Sekä laitteen kääntö, että

Lisätiedot

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI

TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI TEHOKKUUDESTA TÄYSI KYMPPI PONSSE GAZELLE KETTERYYTTÄ JA VOIMAA KOMPAKTISSA PAKETISSA PONSSE Gazelle on kooltaan pieni, mutta voimiltaan suuri. Pieni omapaino ja tasainen painonjakauma yhdistettynä tehokkaaseen

Lisätiedot

MYYNTITIEDOTE PORTAATON PUMA CVX. Seuraavassa tiedotteessa keskitytään asiakkaan kannalta PUMA CVX:n viiteen tärkeimpään ominaisuuteen.

MYYNTITIEDOTE PORTAATON PUMA CVX. Seuraavassa tiedotteessa keskitytään asiakkaan kannalta PUMA CVX:n viiteen tärkeimpään ominaisuuteen. PORTAATON PUMA CVX Seuraavassa tiedotteessa keskitytään asiakkaan kannalta PUMA CVX:n viiteen tärkeimpään ominaisuuteen. YKSINKERTAISUUS on noussut nykytraktoreiden monimutkaisen käytön johdosta tärkeäksi

Lisätiedot

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö perävaunutehdas on ollut uranuurtaja isoissa maatalousperävaunujen valmistuksessa. MetaQ perävaunuissa on huomioitu nykyaikaisten tilojen kasvaneet kuljetusvaatimukset.

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä MUSTANG-sarja Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä 1 MUSTANG-sarja MUSTANG-sarja on SEKO SpA:n huippusuunnittelun ja kehitysprosessin käsinkosketeltava lopputulos, jolla vastaamme kaikkein vaativimpien

Lisätiedot

JD 8030 -mallisto. 245 hv 360 hv

JD 8030 -mallisto. 245 hv 360 hv JD 8030 -mallisto. 245 hv 360 hv MENESTYSTARINA JATKUU Yli vuosikymmenen ajan JD 8000- sarjan traktorit ovat luoneet menestymisen edellytykset tuhansille maanviljelijöille. Tämä 8030-mallisto jatkaa edeltäjiensä

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T Kurottajien uusi teholuokka Pien-, pyörä- ja teleskooppikuormaajat... 14 kilowatista (20 hv) 130 kilowattiin (177 hv). Olemme suunnitelleet

Lisätiedot

Joustava voimapaketti.

Joustava voimapaketti. 1880 Joustava voimapaketti. Valinnaisesti joko kuljettajan suojakatolla tai ohjaamolla. Voimakkain Hoftracimme. Uusi 1880 on linkki pienen monitoimisen Hoftracin ja voimakkaan pyöräkuormaajan välillä.

Lisätiedot

WITRAKTOR & CATERPILLAR

WITRAKTOR & CATERPILLAR WITRAKTOR & CATERPILLAR Wihuri Oy Tekninen Kauppa / Witraktor Osa Wihuri-konsernia, kansainvälistä moniala-perhe-yritystä Caterpillar edustaja Suomessa vuodesta 1947 Toimialueena Suomi, Viro, Latvia ja

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE ICECAT B220 AKKUKÄYTTÖINEN JÄÄNHOITOKONE ICECAT on helppokäyttöinen ja turvallinen

Lisätiedot

GENIE. Kaasupulloperhe.

GENIE. Kaasupulloperhe. GENIE Kaasupulloperhe. Älykäs Kätevä Kannettava. Helpottaa elämää. Innovatiivinen. GENIE kaasupulloperhe on sarja kevyitä, helposti liikuteltavia ja älykkäitä kaasupulloja vaativankin käyttäjän tarpeisiin.

Lisätiedot

TODELLINEN VOIMANPESÄ VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TODELLINEN VOIMANPESÄ VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TODELLINEN VOIMANPESÄ VOIMANPESÄ TEHO, TUOTTAVUUS JA TEKEMISEN ILO PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys, tuottavuus ja huollettavuus. PONSSE Bear,

Lisätiedot

AJAMISEN ILOA farmall A

AJAMISEN ILOA farmall A Farmall A 65-113 hv 2 AJAMISEN ILOA farmall A JOHDANTO UUSI SUKUPOLVI: MONIKÄYTTÖINEN, KETTERÄ, TEHOKAS Yli 160 vuoden kokemus maatalouden alalta on antanut Case IH:lle selkeän näkemyksen viljelijän tarpeista.

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA KAIKKINA VUODENAIKOINA Liikkuvuus Monitoimisuus. www.lannencenter.com

4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA KAIKKINA VUODENAIKOINA Liikkuvuus Monitoimisuus. www.lannencenter.com 4 YLIVOIMAISTA OMINAISUUTTA KAIKKINA VUODENAIKOINA Liikkuvuus Monitoimisuus Tuottavuus Ympäristövastuu www.lannencenter.com FI SIIRTYY TYÖMAALTA TYÖMAALLE. OMINAISUUS 1 LIIKKUVUUS Markkinoiden nopein monitoimikone.

Lisätiedot

Portaaton vaihteisto yleisesti. Ajotavat / asetukset. Ajaminen eri työtehtävissä

Portaaton vaihteisto yleisesti. Ajotavat / asetukset. Ajaminen eri työtehtävissä 1 2 Hydrauliikka PowerShift vaihteisto 3 Portaaton vaihteisto yleisesti 4 Ajotavat / asetukset 5 Ajaminen eri työtehtävissä Perinteinen hydrauliikka - Kiinteätilavuuksinen hammaspyöräpumppu Pumpun tuotto

Lisätiedot

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT

XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA VENTTIILIEN SÄÄDÖT XCRANE OMINAISUUDET KUUSI KULJETTAJA-PROFIILIA Jokaiseen kuljettajaprofiiliin voi tallentaa omat säädöt seuraaville ominaisuuksille Venttiilin parametrit o Miniminopeus (ma) o Maksiminopeus (%) o Rampit

Lisätiedot

NOSTOLAITTEET & VOIMANOTOT

NOSTOLAITTEET & VOIMANOTOT NOSTOLAITTEET & VOIMANOTOT Käytät mitä tahansa etukiinnitteistä työkonetta, on HE-VA lla oikea etunostolaite sinun tarpeittesi mukaan nostoteholuokissa 1,5-5,5 tonnia. Lisäksi HE-VA nostolaitteet sopivat

Lisätiedot

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan voimansiirtolinjaan liittyvät parametrit. Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Johdanto

Lisätiedot

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90

DFG/TFG 660/670/680/690/S80/S90 Mukava ja turvallinen ohjaamo, jonka ergonomia on esimerkillinen Vankka hydrodynaaminen vaihteisto tehokasta voimansiirtoa varten, huoltovapaat monilevyjarrut Erittäin hiljainen: ohjaamon äänitaso vain

Lisätiedot

Stara Logistiikka Hankinta. Ominaisuudet ja huoltovalmius Sivu 1 (2) HEL , KIINTEISTÖTRAKTORI

Stara Logistiikka Hankinta. Ominaisuudet ja huoltovalmius Sivu 1 (2) HEL , KIINTEISTÖTRAKTORI Stara Logistiikka Hankinta Ominaisuudet ja huoltovalmius Sivu 1 (2) HEL 2015-004491, KIINTEISTÖTRAKTORI Tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet, maksimi 30 pistettä Tarjoaja MAX Konekesko Oy Oy J-Trading

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Kokeiltuasi Nisula-puunkorjuupakettia et muuta huoli! Tervetuloa koeajolle.

Kokeiltuasi Nisula-puunkorjuupakettia et muuta huoli! Tervetuloa koeajolle. PUUNKORJUUPAKETIT Puunkorjuupaketit, kannolta tienvarteen Metsäperävaunu varustettuna puutavarakuormaimella on tuttu näky monen maatalon pihassa. Tällainen paketti on kuitenkin kohtalaisen iso investointi,

Lisätiedot

Uusi Same Deutz-Fahr i-monitor on helppo käyttää ja siinä on looginen valikkorakenne jonka avulla kuljettaja saa käyttöönsä tärkeitä tietoja.

Uusi Same Deutz-Fahr i-monitor on helppo käyttää ja siinä on looginen valikkorakenne jonka avulla kuljettaja saa käyttöönsä tärkeitä tietoja. KÄYTTÖ Uusi Same Deutz-Fahr i-monitor on helppo käyttää ja siinä on looginen valikkorakenne jonka avulla kuljettaja saa käyttöönsä tärkeitä tietoja. Näyttö Hallintapaneeli PÄÄNÄYTTÖ Päänäyttö ilmestyy

Lisätiedot

Clen Royal 2117. Vaativan ammattilaisen valinta kun tarvitaan tehoa ja kestävyyttä. Runsas vesimäärä ja paine esim. ajoneuvojen puhdistamiseen!

Clen Royal 2117. Vaativan ammattilaisen valinta kun tarvitaan tehoa ja kestävyyttä. Runsas vesimäärä ja paine esim. ajoneuvojen puhdistamiseen! Clen Royal 2117 Vaativan ammattilaisen valinta kun tarvitaan tehoa ja kestävyyttä. Runsas vesimäärä ja paine esim. ajoneuvojen puhdistamiseen! Messinkipäätyinen rivimäntäpumppu keraamisilla männillä ja

Lisätiedot

AGRICULTURAL HANDLING solutions

AGRICULTURAL HANDLING solutions AGRICULTURAL HANDLING solutions www.manitou.com SUORITYSKYKYÄ SINUN TILALLESI 000 kg: MLT 0 ja 00 maksimi kantavuus sallii jopa tonnin kuorman kuljetuksen - ja vielä enemmän - jopa tonnin noston, m korkeaan

Lisätiedot

NX Sarja KIOTI-TRAKTORIT

NX Sarja KIOTI-TRAKTORIT NX Sarja KIOTI-TRAKTORIT TRAKTORIT NX4510/NX5010/NX5510/NX6010 NX Uutta kehittynyttä TEKNIIKKAA Moderni ja tyylikäs Kioti-muotoilu Kiotin uuden, nykyaikaisen ja tyylikkäästi muotoillun konepeiton ansiosta

Lisätiedot

CS2610 KIOTI-PIENOISTRAKTORI

CS2610 KIOTI-PIENOISTRAKTORI CS2610 KIOTI-PIENOISTRAKTORI PIENOISTRAKTORI sc2610 Laadukas dieselmoottori Optimoitu 26 hevosvoiman dieselpolttomoottori on erittäin tehokas ja sen polttoaineenkulutus on pieni. Öljyn/nesteiden täyttö-

Lisätiedot

John Deere 77 hv 94 hv (57 kw 69 kw) TRAKTORI VAILLA KOMPROMISSEJA. 5020-mallit

John Deere 77 hv 94 hv (57 kw 69 kw) TRAKTORI VAILLA KOMPROMISSEJA. 5020-mallit John Deere 77 hv 94 hv (57 kw 69 kw) TRAKTORI VAILLA KOMPROMISSEJA 5020-mallit JD 5020 -MALLISTO Kompakti vaan ei kompromissi: John Deere aloitti uuden 5020-malliston suunnittelun asiakashaastatteluin.

Lisätiedot

Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm

Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm Hiab 211W Kapasiteetti 21 tm Tuote-esite Tekee kierrätyksestä helpompaa Nopea ja kompakti Hiabin XS 211W HiPro on erityisesti kevyempiin kierrätystöihin suunniteltu 21 tm kapasiteettiluokan nosturi. XS

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb

302.7D CR. Hydraulinen minikaivukone. Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb 302.7D CR Hydraulinen minikaivukone Moottori Nettoteho 15,2 kw 20,7 hp Bruttoteho 17,9 kw 24,3 hp Paino Työpaino 2 670 kg 5 890 lb Pieni koko Vähemmän vaurioita takuuvarma parempi tuottavuus Pieni säde

Lisätiedot

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija.

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Monikäyttöiset tela-alustaiset kaivukoneet 6MCR 8MCR 10MCR 712MC 714MCe Kokonaispaino

Lisätiedot

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin Hakkurit Ympäristönhoidosta urakointiin Puhumme kokemuksesta Junkkarin hakkurit ovat tyypiltään laikkahakkureita. Meillä on kokemusta niiden valmistamisesta jo yli 30 vuoden ja 10.000 laitteen verran.

Lisätiedot

Poikki, halki ja pinoon

Poikki, halki ja pinoon JAPA 315 FI Poikki, halki ja pinoon Polttopuiden tekeminen on helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa kunnon laitteella. Meille se tarkoittaa jatkuvaa tuotekehitystä, jossa koneen jokainen, pienikin yksityiskohta

Lisätiedot

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP 1252 C Neliroottorinen keskelle karhottava karhotin Korjuuketjun pullonkaulojen poistaminen vaatii käytettäviltä koneilta suurta tehokkuutta. Panostamalla

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998

Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 ROCLA PICKUP PHL-10 TEKNISET TIEDOT Korkeatason keräilytrukki 1000 kg 20.5.1998 Yleistä Kaikki mallit CE-vaatimusten mukaisia. Materiaaleista on n. 95% kierrätettäviä. Kuljettajan tila Ergonomisesti haarukoiden

Lisätiedot

Kerrankin jotain uutta! AVANT heittää haasteen AVANT kehitti kokonaan uuden koneen, jollaista markkinoilla ei ole ollut. Nykyaikaista hydrauliikkaa hyödyntäen syntyi edullinen, kompakti nelivetoinen peli,

Lisätiedot

Kourakuormaimet ja metsäperävaunut tuottavia ja luotettavia metsäkoneita

Kourakuormaimet ja metsäperävaunut tuottavia ja luotettavia metsäkoneita Kourakuormaimet ja metsäperävaunut tuottavia ja luotettavia metsäkoneita FOREST LINE Master-sarja Valitse valmiiksi harkittu Nokkayhdistelmä, erillinen kuormain tai vaunu käyttötarpeidesi mukaan HK 4372HR

Lisätiedot

Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm

Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Tuote-esite Lisää ulottuvuutta Hiab XS 422 Kapasiteettiluokka 34 41 tm Hiab XS 422 Hiabin XS 422 on luokkansa suorituskykyisin nosturi, jossa yhdistyy voima ja

Lisätiedot

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ponsse fox -harvesteri sujuvaa tuottavuutta PONSSE Fox -harvesteri on uusimman teknologian ja luotettavien perusratkaisujen tehokas kokonaisuus. Innovatiivinen

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

ET65 EZ65 EZ80 ET90 UUDISTIMME KAIVUKONEET EDECO. tools

ET65 EZ65 EZ80 ET90 UUDISTIMME KAIVUKONEET EDECO. tools ET65 EZ65 EZ80 ET90 UUDISTIMME KAIVUKONEET EDECO tools +25% SUUREMMAT MURTOVOIMAT -20% POLTTOAINEKULUTUS +30% TEHOKKUUTTA JAPANILAISET MOOTTORIT Moottori teholtaan 36.2 kw ei tarvitse 3B-päästötason vaatimia

Lisätiedot

SOLIS NUMEROINA UUSI SOLIS-TRAKTORI EDULLISEMMIN KUIN VUOSIA KÄYTETTY TAKUULLA. SOLIS JÄLLEENMYYJÄSI:

SOLIS NUMEROINA UUSI SOLIS-TRAKTORI EDULLISEMMIN KUIN VUOSIA KÄYTETTY TAKUULLA.   SOLIS JÄLLEENMYYJÄSI: SOLIS NUMEROINA TUOTANTO- KAPASITEETTI 300 000 TRAKTORIA VUODESSA KUUDEN SUURIMMAN TRAKTORIVALMISTAJAN JOUKOSSA MAAILMASSA TYÖNTEKIJÖITÄ YLI 5000, TUOTEKEHITYKSESSÄ YLI 300 HENKILÖÄ SOLIS-traktorit - laatua

Lisätiedot

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE Maahantuoja: Agri-Kymi Oy Kaupinkatu 4 45130 KOUVOLA Varaosat: 020 743 2045 Toimisto: 020 743 2043 toimisto@agrikymi.fi 2 3 4 5 TEKNISET TIEDOT Takalanat Malli Työleveys

Lisätiedot

Mökin ja kodin tuhattaituri

Mökin ja kodin tuhattaituri Suomi Mökin ja kodin tuhattaituri Vahva 20 hv moottori Hämmästyttävän tehokas Turvavyö ja ROPS/FOPS turvakaari vakiona Kun haluat enemmän tehoa Väkivahva Kohler EFI-moottori Työlaitehydrauliikka 42 l/min

Lisätiedot

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Sarja i.comp 3 Mahdollisuuksien summa tekee siitä erilaisen. Uuden käyttökonseptin ansiosta i.comp 3 tuottaa yksilöllisesti työn vaatiman paineilman.

Lisätiedot

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 KÄYTTÖ JA HUOLTO-OHJE PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 Alkuperäiset ohjeet 01 / 2015 Sisällysluettelo 1. ESIPUHE... 1 1.1. Koneen käyttötarkoitus... 1 1.2. Tekniset tiedot... 1 1.3. Tyyppikilpi... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 1(5) KARLEBY STAD Tekninen palvelukeskus Konekeskus / Marko Sillanpää 4.2.2014

KOKKOLAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 1(5) KARLEBY STAD Tekninen palvelukeskus Konekeskus / Marko Sillanpää 4.2.2014 KOKKOLAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ 1(5) KARLEBY STAD Tekninen palvelukeskus Konekeskus / Marko Sillanpää 4.2.2014 JAKELU KP-Konerengas Oy, Indolantie 6, 67600 Kokkola (Jaakko Parkas) Valtra, Kauppakaari 8,

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone AVR nostaa 2-rivisen korjuutekniikan uudelle tasolle! Spirit 9200 nostaa 2-rivisen korjuutekniikan aivan uudelle tasolle. Tunnustettua Spirit-konseptia

Lisätiedot

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN.

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. TITAN TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. Monipuolinen kylvölannoitin minimimuokkaukseen ja perinteiseen kylvöön Tume Titan on ominaisuuksiltaan vakuuttava kylvötöiden kumppani jonka voi varustaa myös

Lisätiedot

Grasshopper 623T 23hv bensiini 120cm

Grasshopper 623T 23hv bensiini 120cm 623T 23hv bensiini 120cm OMINAISUUDET Etuleikkurimalli Moottori: Kohler Command Pro 2-syl 23hv bensiinimottori Leikkuuleveys: 120cm Sivullepurkava leikkuulaite johon voi asentaa allemurskasetin tai kerääjän.

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

AGROFARM 85 100 EVOLVING AGRICULTURE.

AGROFARM 85 100 EVOLVING AGRICULTURE. AGROFARM 8 100 EVOLVING AGRICULTURE. AGROF TEHOKAS TAPA PYSYÄ K Mukava, hyvin suunniteltu ohjaamo, jossa on sävytetyt lasit ja kelautuva häikäisysuoja merkitsevät rentoa ja helppoa työskentelyä. Ergonomisesti

Lisätiedot

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX Suomi R-sarja Uudenlainen R-sarja Avantin R-sarja eroaa muista Avantin mallisarjoista ohjaustapansa vuoksi. R-sarjassa kuljettaja istuu kuormaajan takarungossa kun taas muissa Avantin mallisarjoissa istutaan

Lisätiedot

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä

www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä www.somfy.fi Glystro Moottoroidut verhot Yhdellä painalluksella olohuoneeseen saadaan yksityisyyttä Moottoroi verhot Glystrolla ja nautit aina verho Tunnet olevasi kuin teatterissa aina kun Glystro -moottoroitu

Lisätiedot

Muistiinpanoluettelo voimansiirtolinja

Muistiinpanoluettelo voimansiirtolinja Tilauslomake Tilauslomake Tilaa parametrisäädöt Scania-korjaamolta tällä lomakkeella. Tilaaja/yhteyshenkilö Päiväys Huomautukset/muuta Yritys Nimi Puhelin Ajoneuvo Tyyppimerkintä (esim. R580 B6x2) Rekisterinumero

Lisätiedot

Fendt 200 Vario V/F/P 207 V/F 208 V/F 209 V/F/P 210 V/F/P 211 V/F/P

Fendt 200 Vario V/F/P 207 V/F 208 V/F 209 V/F/P 210 V/F/P 211 V/F/P Fendt 200 Vario V/F/P 207 V/F 208 V/F 209 V/F/P 210 V/F/P 211 V/F/P Fendt 200 Vario V/F/P 2 3 Yksinkertaisesti huippuluokkaa. Aina 200 Vario V/F/P -sarjan markkinoille tulosta saakka Fendt on asettanut

Lisätiedot

S M D. Uuden sukupolven kylvökoneet

S M D. Uuden sukupolven kylvökoneet S M D Uuden sukupolven kylvökoneet Junkkarin uusi kylvökonemallisto on jaettu kolmeen eri sarjaan. Moduulirakenteisuuden ansiosta voit valita helposti oikeat työkalut eri tarpeisiin. Perinteiseen Junkkarityyliin

Lisätiedot

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 T6 T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 2 3 PUHDASTA VOIMAA JA TUOTTAVAA TALOUDELLISUUTTA TULEVAISUUDEN MAATILALLE MAKSIMAALISTA MONIPUOLISUUTTA T6-mallisto tarjoaa räätälöityä

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

VTA Tekniikka Oy Kuussillantie 23 01230 Vantaa 1.5.2009 t. 09-870800 f. 09-8765028

VTA Tekniikka Oy Kuussillantie 23 01230 Vantaa 1.5.2009 t. 09-870800 f. 09-8765028 VTA Tekniikka Oy Kuussillantie 23 01230 Vantaa 1.5.2009 t. 09-870800 f. 09-8765028 1(7) VTA-akselistot Volvo FH, FM neliakseliset autot, 8x2 tai 8x4 VTA-mallimerkinnät; VTA4111.3T lehtijousitettu 2.etuakseli

Lisätiedot

100-500 40-60 tai 240-260 400-600 tai 2 000-2 200 X

100-500 40-60 tai 240-260 400-600 tai 2 000-2 200 X Yleistä tilauksesta Yleistä tilauksesta Tilaa voimanotot ja niiden sähköiset esivalmiudet tehtaalta. Jälkiasennus on erittäin kallista. Suositellut vaatimukset Voimanottoa käytetään ja kuormitetaan eri

Lisätiedot

5R-mallisto. Kolme Premium-sarjan mallia: 87 hv/64 kw 98 hv/72 kw 108 hv/79 kw

5R-mallisto. Kolme Premium-sarjan mallia: 87 hv/64 kw 98 hv/72 kw 108 hv/79 kw 5R-mallisto Kolme Premium-sarjan mallia: 87 hv/64 kw 98 hv/72 kw 108 hv/79 kw 2 5R-sarja. Uutuus-mallisto. 5R-sarja. Uutuus-mallisto. 3 Uutta puhtia keskikokoluokkaan. Teräsrungolla varustettu 5R Premium

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

6R-sarjan traktorit. 200 240 hv (147 176 kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien

6R-sarjan traktorit. 200 240 hv (147 176 kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien 6R-sarjan traktorit 200 240 hv (147 176 kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien 2 6R-sarjan traktorit Esittely Suunnannäyttäjä John Deeren suosittu keskikokoluokan 6000-sarjan mallisto on nyt uusiutunut perusteellisesti.

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

HESE. -puskulevystä tiehöylään

HESE. -puskulevystä tiehöylään HESE -puskulevystä tiehöylään Hese-työkone on teiden ja piha-alueiden kunnossapitoon tarkoitettu yleistyökone. Monipuolisuudessaan Hese on täysin ylivoimainen, samalla koneella tehdään kaikki teiden sekä

Lisätiedot

VUOTTA SUOMESSA. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija.

VUOTTA SUOMESSA. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. 30 1987 2017 VUOTTA SUOMESSA Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Monikäyttöiset tela-alustaiset kaivukoneet 6MCR 8MCR

Lisätiedot

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 CIBES PARALLEL Parallel-porrashissi on kehitetty erittäin huolellisesti ja kaikki yksityiskohdat huomioiden, mikä näkyy sen ulkonäössä, toiminnallisessa ergonomiassa

Lisätiedot