6R-sarjan traktorit hv ( kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "6R-sarjan traktorit. 200 240 hv (147 176 kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien"

Transkriptio

1 6R-sarjan traktorit hv ( kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien

2 2 6R-sarjan traktorit Esittely Suunnannäyttäjä John Deeren suosittu keskikokoluokan 6000-sarjan mallisto on nyt uusiutunut perusteellisesti. Suorituskyky, tehokkuus ja käytön mukavuus ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Voimanlähteenä näissä uusissa, 6R-sarjan suurimmissa traktoreissa on John Deeren Ranskan moottoritehtaalla valmistetut PowerTech PVX -moottorit. Näiden moottoreiden päästöt alittavat uuden STAGE III B -normin. Moottorin perustekniikka on kehitetty suoraan edellisen sukupolven moottorista. Vaikka tiukat päästörajat alitetaan, John Deeressä ei tarvita polttoaineen lisäaineistusta. Polttoaineena on puhdas diesel. Kaikki 6R-malliston traktorit pitävät sisällään mitä uudenaikaisinta tekniikkaa. Ulkonäöllisesti traktori on tyylikäs ja tarkoituksenmukainen. Kuljettajalle se tarjoaa mainion työympäristön. Tervetuloa tutustumaan uutuuteen!

3 6R-sarjan traktorit 3 Sisällysluettelo Esittely R on täällä John Deeren laatu ja luotettavuus ComfortView -ohjaamo Hallintalaitteet Verraton ajomukavuus Näkemäalue täydet 360 myös pimeässä Paikkatieto auttaa traktorinkuljettajaa (AMS) Puhtaasti pelkällä diesel-polttoaineella Vaihteisto Hydrauliikka Hydrauliikka ja voimanotto John Deere -etukuormaimet Huollettavuus ja varusteet Tekniset tiedot

4 4 6R-sarjan traktorit 6R on täällä! Saksassa John Deeren Mannheimin tehtaalla on 6000-sarjan traktoreita valmistettu yli kpl. Tuotekehityksen myötä vuosien saatossa markkinoille lanseerattiin ennen tätä 6R-mallia neljä 6000-sarjan traktorisukupolvea. Nyt esittelemme aivan uuden 6R-malliston suurimmat mallit. Siihen kuuluu 3 traktoria kokoluokassa 170 hv 210 hv (125 kw 154 kw). Älyteho mukaanlukien tehohaarukka ulottuu 240 hv saakka. Olemme nostaneet suorituskyvyn ja käyttöominaisuudet aivan uudelle tasolle. Perusrakenne on samankaltainen kuin ennen. Traktorissa on luja teräsrunko, johon moottori ja voimansiirron komponentit kiinnittyvät. Uusi 6R-mallisto Entistä laajempi mallisto Uutuusmalli 6210R Teräsrunko, akseliväli 280 cm Sitkeävetoinen moottori Tehokas hydrauliikka, suuri öljyntuotto Entistä monipuolisemmat mahdollisuudet paikkatiedon hyväksikäyttöön Laajempi rengasvalikoima Integroitu etunostolaite ja voimanotto lisävarusteena Vetotehoa väkevimmillään Suurimmat 6-sylinteriset mallit aina 210 hv (154 kw) saakka, ja älyteho mukaan lukien jopa 240 hv moottorin nimelliskierrosluvulla. Akseliväli 280 cm.

5 6R-sarjan traktorit 5 6R on täysin uusi! John Deere on uudistunut keulasta perään. Ulkonäkö on tyylikäs, moottoritehoa on enemmän, akseliväli on pitempi ja varustevalikoima on kattavampi kuin ennen. Uuden traktorimalliston peruslähtökohtana on John Deere -laatu ja -luotettavuus. Sen lainasimme edeltäneestä mallisarjasta. Lähes kaikki muu on astetta nykyaikaisempaa ja haluttavampaa. Uuden 6R-malliston ominaisuuksia Tyylikäs, täysin uusi muotoilu Täysin uusi ohjaamo Entistä tehokkaammat valot Uudet PowerTech PVX -moottorit 170 hv 210 hv (125 kw 154 kw), älyteho mukaan lukien jopa 240 hv moottorin nimelliskierrosluvulla Elektroninen moottorinhallintajärjestelmä Moottorin päästöt alittavat uuden entistä tiukemman Stage III B -päästörajan ilman urea-lisäaineistusta TrippleLink-etujousitus ja HCS Plus -ohjaamojousitus Työkoneen traktoria ohjaava TIA2.0 -automatiikka 6R-mallisto, suurimmat 3 mallia 6170R 170 hv (älyteho mukaan lukien 200 hv / 125 kw) 6190R 190 hv (älyteho mukaan lukien 222 hv / 140 kw) 6210R 210 hv (älyteho mukaan lukien 240 hv / 154 kw)

6 6 6R-sarjan traktorit John Deeren laatu ja luotettavuus Tarjoamme parasta laatua John Deere -nimi yhdistetään kaikkialla maailmassa korkeaan laatuun. Tavoitteenamme on vastata asiakkaittemme toiveisiin ja valmistaa sellaisia tuotteita, joita käytettäessä omistaja ei joudu pettymään. Tuotesuunnittelijamme ja markkinointi-ihmisemme ovat läheisessä kanssakäymisessä asiakkaiden kanssa. Juuri sen vuoksi John Deeren väki on tietoinen, mitä asiakkaat odottavat ja mihin suuntaan he toivovat koneita kehitettävän. Asiakastyytyväisyys Monilla markkina-alueilla testaamme asiakastyytyväisyyttä. Annamme asiakkaan kertoa kokemuksistaan. Kuuden kuukauden kuluttua traktorin luovutuksesta asiakkaille lähetetään kyselylomake, jonka hän palauttaa täytettynä. Vuosien varrella John Deere on saanut valtavan määrän tietoa oman työnsä ohjenuoraksi. Olemme pystyneet kehittämään tuotteitamme ja parantamaan markkinaosuuksiamme. Asiakkaan tarpeita kuunnellen John Deere ottaa asiakkaat mukaan traktorin suunnittelutiimiin. Uutta mallia kehitettäessä kokeneet traktorin käyttäjät pääsevät näkemään prototyyppien testausta ja koeajoja. Saamaamme palautetta kunnioittaen osaamme keskittyä oikeisiin asioihin. John Deere -laatua Määrätietoinen kehitystyö on avain, jonka avulla John Deere on kasvanut ja tullut markkinajohtajaksi monilla alueilla. Yhtiössä on sisäinen järjestelmä, joka karsii päällekkäisyyksiä ja parantaa tehokkuutta. Kaikilla toimialoillaan, suunnittelussa, valmistuksessa ja markkinoinnissa John Deere pyrkii aikaansaavaan ja kustannustehokkaaseen toimintaan. Asiakkaiden testaama ja hyväksymä Traktorinsuunnittelun ensi metreiltä alkaen kutsumme kokeneita asiakkaita seuraamaan työtämme ja kommentoimaan aikaansaannoksiamme. Vanhan sanonnan mukaan kylmä kangistaa. Testaamme sitäkin, jotta niin ei pääsisi käymään.

7 6R-sarjan traktorit 7 Luotettavasti kaikissa olosuhteissa Maatalouskonemerkeistä John Deere mielletään erittäin luotettavaksi ja kestäväksi, monien mielestä parhaaksi. Mielikuva perustuu John Deerellä ajavien viljelijöiden ja urakoitsijoiden kokemukseen. Uusi 6R-mallisarja tulee kunniakkaasti jatkamaan tuota perinnettä. Testitraktorimme joutuvat armottomaan rääkkiin sekä tehtaan tuotekehityslaboratoriossa että pelloilla ja työmailla eri puolilla maailmaa. Työtä tehdään useita vuosia ennen kuin uusi traktori päästetään markkinoille. Tuulitunnelit, kylmähuoneet, pomppuradat, muta-altaat ja sähkömagneettiset häirintäkentät kuluvat John Deeren koeajoryhmän työvälineisiin. Testaamalla ja asiakkaitamme kuunnellen on syntynyt tämäkin uusi 6R-sarjan mallisto. Voit olla vakuuttunut, että uusi John Deere 6R on tehty kestämään. Tuotekehitysosastollla tuotteita testataan hyvin vaativissa olosuhteissa. Sillä tavoin varmistamme koneen kaikkien osien toimivuuden, tulipa eteen mitä tahansa. Nämä traktorit eivät saa pettää tiukankaan paikan tullen. Tavallinen asiakas tuskin voi kuvitella, mitä kaikkea teemme, jotta hänen ei tarvitse pettyä uuden John Deeren hankittuaan. Kylmä ilmavirtaus saattaa vaikuttaa moottorin toimintaan. Testeissä varmistamme, että traktori toimii myös poikkeuksellisissa vaativissa olosuhteissa. Testikuljettajamme tekevät traktorilla senkin, mitä tavallinen asiakas ei tekisi. Mutatestistä selvittiin puhtain paperein, joskin kyljet likaantuen.

8 8 6R-sarjan traktorit ComfortView-ohjaamo Tyylikkäin, tilavin ja paras Ergonomian edelläkävijänä John Deerellä on pitkät perinteet. Uusi 6R-mallisto ei tuota pettymystä, pikemminkin päinvastoin. Uuden traktorin ohjaamoon noustuasi tulet hämmästymään, että hyvääkin on voitu parantaa. Tunnelma ohjaamossa on kuin Premium-luokan autossa. Materiaalit ovat korkealuokkaiset, osien paikalleen sovitus on tarkka ja täsmällinen. Mittaristo on tyylikäs selkeälukuinen. Säilytystilaa on runsaasti. Moottori- ja ajoäänet on vaimennettu niin hyvin, että kuljettaja voi nauttia korkealaatuisen audiolaitteiston tarjoamasta äänestä. Ohjaamo on tilavampi kuin ennen ja apumiehen istuin on ehkä paras, mitä traktorimaailma tässä kokoluokassa pystyy tarjoamaan. Ilmastoinnin ja radion hallintakonsoli on tyylikkäästi integroitu yläkonsoliin Bluetooth-kytkettävyys GreenStar 3 -kosketusnäyttö (lisävaruste) video-signaalin sisääntulolla Matkapuhelimen Bluetooth-liitäntämahdollisuus yksinkertaistaa yhteydenpitoa ja puhelinasiointia ajoturvallisuutta häiritsemättä. Runsaasti säilytystilaa ohjaamon eri puolilla puolen pikkutavaroille ja työssä tarvittaville dokumenteille. Saatavana on myös jäähdytetty säilytyslokero eväitä ja juomia varten. Mittaristo on selkeälukuinen. Yhdellä silmäyksellä runsaasti tietoa perustoiminnoista.

9 6R-sarjan traktorit 9 Tilava ohjaamo on valoisa ja hiljainen. Se tarjoaa ruhtinaalliset tilat ja miellyttävän ajoympäristön. Pitkäkään työpäivä ei rasita kuljettajaa. Sivukonsolin vieressä oleva näyttö on vakiovaruste, Isompi GreenStar näyttö on lisävaruste, kts. sivu 11. Laajenna horisonttiasi Näkyvyys on esteetön. Lasiovet ovat koko seinän levyiset. Työkoneen toiminnan valvominen on ongelmatonta olipa se takana tai takaviistossa traktorin sivulla. Tehokas lämmitys-/ilmastointilaite koneistoineen on sijoitettu ohjaamon alle, joten katon rakenteet ovat ohuet. Osa ilmanohjaimista on suunnattavissa jalkatilaan, mikä parantaa ilmanvaihdon ja lämmityksen tasaisuutta. Teleskooppiset, sähkösäätöiset (lisävaruste) peilit parantavat ajoturvallisuutta ja helpottavat peruutusta isoja perävaunuja vedettäessä.

10 10 6R-sarjan traktorit Hallintalaitteet Koe ajamisen mukavuus ja hallinnan helppous Uuden John Deeren ohjaamo on näyttävän käytännöllinen. Sisään noustuasi huomaat, että kyse ei ole mistään tavanomaisesta. Suuri näyttöruutu pitää kuljettajan ajan tasalla. Sivukonsoliin sijoitettuna hallintapainikkeet ovat juuri niin ergonomiset kuin ne voivat olla. Näyttöruutu toimii myös ajotietokoneena. Mustaa valintapyörää ja vihreitä painikkeita käyttäen siirrytään valikosta toiseen. Sivukonsolissa on sekä normaalit hallintapainikkeet että pikavalintapainikkeet automatisoiduille toiminnoille. Kuljettaja voi ohjelmoida esimerkiksi hydrauliikan toiminnot venttiilikohtaisesti. Pikavalinnat mm. vakionopeussäätimelle, vaihteistolle ja voimanotolle Pikavalinnat kaikille nostolaitteen toiminnoille Lämmityksen ja ilmastoinnin hallinta Audiolaitteen hallinta 4-vedon hallinta Ajo- ja työvalojen hallinta Sekä traktorin perusvarustukseen kuuluva 7 tuuman CommandCenter GreenStar 3 -näyttö (iso kuva), että lisävarusteinen, saman kokoinen kosketusnäyttö (kts. sivu 11) ovat ISOBUS-yhteensopivat, mikä mahdollistaa työkoneen hallinnan ilman erillistä hallintalaitetta. Vaivatonta hallittavuutta parhaimmillaan Painonappien viereen sijoitettu CommandCenter-näyttö kuuluu John Deere 6R -traktorin perusvarustukseen.

11 6R-sarjan traktorit 11 Suunnittelimme tämän kuljettajan ehdoilla GreenStar 3 -näyttö on selkeä ja se toimii loogisesti. Sen avulla on helppo ohjelmoida, säätää ja seurata traktorin sekä työkoneen toimintoja. Havainnolliset kuvasymbolit ja suurikokoiset numerot on helppo hahmottaa nopeallakin silmäyksellä. Ohjaamovarustusta voidaan täydentää suurella kosketusnäytöllä (GreenStar 2630, kuva oikealla), jonka koteloon on integroitu tietokone. Tällöin käyttömahdollisuudet laajenevat merkittävästi, sillä kosketusnäyttö mahdollistaa satelliittiperustaisen paikkatiedon käyttöönoton sekä traktorin ja työkoneen välisen automaation. GreenStar 3 CommandCenter -näytön ominaisuuksia ISOBUS-yhteensopiva 7" värinäyttö Traktorin toimintojen diagnosointi Toimii ajotietokoneena Soveltuu paikkatietoon perustuvien toimintojen näytöksi (AutoTrac-automaattiohjaus, SprayerPro-ruiskutusohjelma) Uusi GreenStar 3 CommandCenter Touch -kosketusnäyttö Lisävaruste. Kosketusnäytön toiminnot ovat samat kuin perusnäytössäkin, mutta lisäksi siinä on videosignaalin sisääntulo. Perävaunun taakse tai työkoneen toimintaa seuraamaan voidaan asentaa kamera, ja kuljettaja näkee reaaliaikaista, elävää kuvaa John Deeren monitorista. GreenStar näyttö ja tietokone Lisävaruste. Tämä laite on tietokone ja kirkas, nelivärinen 10 tuuman kosketusnäyttö samoissa kuorissa. Samalla se on peruslaite GPS-satelliitteihin perustuvan paikkatiedon käyttöönottoon. Tämän laitteen ominaisuuksia Mahdollistaa paikkatietoon perustuvien sovellusten laajamittaisen käytön viljelykarttoineen Mahdollistaa koneasetusten lukitsemisen Sisääntulo videosignaalille Standby-tila pimeäkäyttöön ISOBUS-yhteensopiva Voidaan käyttää peruutus-/työkonekameran näyttönä Säätimet, painikkeet ja katkaisimet sijaitsevat sivukonsoliin sijoitetussa konsolissa selkeisiin toiminnallisiin ryhmiin koottuna. Mustalla säätöpyörällä ja kirjain-painikkeilla siirrytään näyttöruudussa valikosta toiseen samaan tapaan kuin kännykässä. Vihreillä painikkeilla vahvistetaan tai perutaan tehty valinta. Kosketusnäyttö yksinkertaistaa hallinnan Kosketusnäytössä on sisääntulo videosignaalille peruutus- tai työkonekameraa varten. Hallittavuus ja seuranta huipussaan GreenStar 2630 on paikkatietoa hyödyntävien maataloudessa käytettyjen ohjelmistosovellusten aivo. Kosketusnäyttöä käyttäen muistiin voidaan tallentaa viljelytietoa, ja se voidaan jopa ohjelmoida hallitsemaan työkoneen toimintoja paikkatietoon perustuen, esim. kasvinsuojeluruiskun pää- ja lohkoventtiileiden avautumista ja sulkeutumista.

12 12 6R-sarjan traktorit Ajomukavuus Etujousitus parantaa ajomukavuutta ja lisää pitoa Uusi John Deere 6R voidaan tilata jousitetulla TLS-etuakselistolla varustettuna. Nopeassa tieajossa kulku on vakaata ja turvallista. Puolueettoman tutkimuksen (Unkarin maataloustekninen korkeakoulu) mukaan peltotöissä etupyörien pito paranee. Jousitetulla akselistolla varustetun traktorin vetokyky on 7% parempi jousittamattomaan verrattuna edellyttäen, että traktori on lisäpainotettu oikein. Jousituksen toiminta perustuu hydraulisylintereiden ja hydropneumaattisten paineakkujen toimintaan. Akselisto sopeutuu kuormaan, joten joustovara ei muutu vaikka traktori varustettaisiin etukuormaimella tai etupainoin. Haluttaessa jousto voidaan kytkeä pois päältä ja siinä on myös käsisäätömahdollisuus. Joustovara 100 mm Etujousituksen toiminta on synkronoitu painonsiirron toimintaan heijaamisen eliminoimiseksi Traktorin rungon suuntainen Panhard-tanko ottaa vastaan ajon suuntaiset kuormitukset ja tekee rakenteen vakaammaksi. Tehokkaat jarrut Etujousituksella (lisävaruste)- varustetussa akselistossa on ajoturvallisuutta parantavat levyjarrut etupyörien navoissa. Säätyy automaattisesti Jousitus mukautuu automaattisesti pyörien vedosta aiheutuvaan kuormitukseen sekä etupainoista tai kuormaimesta aiheutuvaan painon lisäykseen.

13 6R-sarjan traktorit 13 Aamusta iltaan rentoutuneesti Kaikki tiedämme, että ajomukavuus parantaa työn tuottavuutta. Niinpä uuden John Deeren ohjaamo onkin varusteltu varsin korkeatasoisesti. Monisäätöinen, ilmajousitettu istuin on vakiona. Se säätyy automaattisesti kuljettajan painon mukaan ja siinä on myös vaakajousto ja kääntölaite. Hallintalaitteet on koottu käsinojan viereiseen konsoliin. Ilmastointikin on vakiona. Ohjaamojousitus (lisävaruste) tuo ajamiseen ripauksen luksusta. Asentoanturi pitää ohjaamon koko ajan joustoalueen keskialueella, jolloin joustosta vastaavat hydraulisylinterit pääsevät myötäämään molempiin suuntiin. Joustovara on 100 mm. Etuosastaan ohjaamo on erikoisrakenteisten, kaikkiin suuntiin joustavien vaimentimien varassa, ja takaa se on kiinnitetty paineakuin varustettujen hydraulisylintereiden varsiin. Jouston aikana ohjaamo ei pääse törmäämään mekaaniseen esteeseen. Ohjaamojousitus Uudessa lisävarusteisessa puoliaktiivisessa ohjaamojousituksessa on liiiketunnistimet, jotka ohjaavat vaimentimien öljynvirtausta. Ohjaamo kokonaisuudessaan lepää joustavien elementtien päällä eikä ole kosketuksissa traktorin runkoon. Vakaan tasaista matkantekoa Istuinmukavuus vähentää työuupumusta. Ajaminen ei rasita John Deere -kuljettajaa, ja hän pysyy valppaana aamusta iltaan.

14 14 6R-sarjan traktorit Valaistu alue 360 Valoa yön pimeyteen John Deeren valopatteristo luo hyvät edellytykset huolelliselle ja turvalliselle työnteolle myös syksyn pimeinä iltoina. Työvalot on integroitu ohjaamon yläreunaan, missä ne ovat suojassa ja riittävän korkealla valaistakseen laajan alueen. Valojen käyttöä hallitaan havainnollisesti CommandCenternäyttöruudun välityksellä. Näe asiat paremmassa valossa* Enimmillään 10 työvaloa ohjaamon yläreunassa eteen ja taakse sekä molemmille sivuille. Kuusi säädettävää työvaloa lokasuojissa ja ohjaamon käsikaiteissa Kuusi kiinteää ajo-, työ- ja pistevaloa jäähdyttimen säleikössä Kahdeksan Xenon-valoa ohjaamon yläkulmissa, takalokasuojien päissä ja ohjaamon käsikaiteissa * Lamppujen lukumäärä, tyyppi ja sijainti määräytyy traktorin varustustason mukaan. Kuljettaja voi ohjelmoida CommandCenterin näyttöruutua apunaan käyttäen, mitkä valot syttyvät palamaan yhdellä napin painalluksella, ja kyseinen komento voidaan tallentaa pikavalintanäppäimellä hallittavaksi.

15 6R-sarjan traktorit 15 Xenon-valopatteristo on kirkkaasti paras Täydellisimmässä varusteluvaihtoehdossa on kahdeksan xenon-kaasupurkausvaloa, jotka muuttavat yön päiväksi. Xenon-polttimon käyttöikä on tavallista polttimoa pidempi. Valojen kirkkaus ja valaistun alueen laajuus on jopa kolminkertainen. Tavallisten valojen valaisema alue. Vakiovarusteisten valojen lisäksi asiakas voi omatoimisesti lisätä John Deeren valopatteristoa. Sitä varten olemme koonneet valmiita asennussarjoja. Tar-kemmat tiedot Agrimarketin vara-osamyymälästä. alla esimerkkejä: 1 Ohjaamon käsikaiteisiin 2 Takalokasuojiin 3 Ohjaamon yläkulmiin taakse 4 Ohjaamon yläkulmiin eteen 5 vilkut ja äärivalot 2 työvaloa HB3 2 työvaloa HB3 tai Xenon tai 2 työvaloa, Xenon säädettävät H4-valot sisemmät: kaksi työvaloa HB3; keskelle 2 työvaloa HB3 tai Xenon uloimmaksi 2 kiinteää työvaloa HB3 sivuille 2 kiinteää työvaloa HB3 sisemmät: 2 työvaloa HD3 tai Xenon ulommat: 2 säädettävää työvaloa, HB3 Etuvalot 2 kpl HB3 lähivaloja 2 kpl HB3 kaukovaloja 2 kpl HB3 työvaloja lähialueelle Xenon-valopatteriston valaisema alue. Xenon-valojen värisävy on lähellä päivänvaloa, rasitus silmille on pienempi.

16 16 6R-sarjan traktorit Paikkatiedon sovellukset Täsmäviljely on tätä päivää Ajo-opastin ja automaattiohjaus tarkentavat ajolinjat. Ei työstämättömiä raitoja eikä tarpeetonta päällekkäin ajoa. GPS-paikkatietoon perustuvat viljelysovellukset ovat tulleet jäädäkseen. John Deeren AMS-järjestelmästä löydät perusvarustuksen, ja voit täydentää sitä tarpeittesi mukaan myöhemmin. Yksinkertaisin varustustaso on valodiodeihin perustuva ajo-opastin. Seuraava vaihtoehto on AutoTrac-automaattiohjaus. Se pitää traktorin automaattisesti oikealla ajouralla valinnan mukaan ± 30 cm tai ± 10 cm tarkkuudella suoraan ajettaessa ja kaarteessa. John Deeren GPS-laitteet voidaan siirtää traktorista toiseen tai vaikka puimuriin, mikä tekee hankinnan perustelluksi. Monipuolisimmassa versiossa viljelytiedot voidaan tallentaa satokartaksi ja laitteistoa voidaan myöhemmin täydentää ohjelmistopäivityksillä ja laajentaa tarpeen mukaan. John Deere 6R -traktorin vakiovarustukseen kuuluu ISOBUS-yhteensopivuus ja satelliittipaikannusjärjestelmän asennusvalmius. Asiakkaan tarvitsee vain hankkia StarFire vastaanotin ja GreenStar -näyttö. Asennus on varsin yksinkertainen toimenpide, jonka jälkeen päästään nauttimaan tarkentuneiden ajolinjojen tuomasta hyödystä. GPS-signaalin vastaanotin StarFire vastaanotin tarvitaan satelliiteista saatavan paikkasignaalin ja John Deeren omasta järjestelmästä lähetetyn korjaussignaalin vastaanottoon. Vastaanotin on pikakiinnitteinen ja voidaan siirtää toiseen traktoriin tai vaikka puimuriin. Tarkkuus lisää tehokkuutta Automaattiohjaus mahdollistaa työkoneen koko leveyden hyötykäytön. Ei turhaa päällekkäin ajoa eikä aukkopaikkoja. Minkä version valitset? Ajouralla pysymistä helpottavia laihtoehtoja on monia. Led-valoihin perustuva ajo-opastin on edullisin. Tarvitaan vain GreenStar vastaanotin ja imukupeilla tuulilasiin kiinnitettävä opastin. Merkkivalot ilmaisevat poikkeaman ajolinjasta 10 cm:n jaotuksella. Laitteisto toimii tarkasti myös pimeällä ja pölyssä.

17 6R-sarjan traktorit 17 Tulevaisuus on jo täällä Satelliittien tarjoamaa paikkatietoa voidaan hyödyntää maataloudessa hyvin monella tapaa. Automaattiohjaus on vain yksi monista. Tuotantopanosten annostelu voidaan tehdä paikkatietoon perustuen. Kasvinsuojeluruiskun pää- ja lohkoventtiilit sekä lannoitteenlevittimen syöttöluukut ja levityslautaset voidaan ohjelmoida toimimaan paikkatiedon mukaan. FieldDoc-ominaisuudella varustetun GreenStar tietokoneen muistiin voidaan tallentaa viljelyn kannalta tarpeellisia tietoja. Kartta-osiossa näkyy pellon rajat, jolloin satotiedot, lannoitus- ja ruiskutusmäärät jne. voidaan tallentaa peltolohkokartalle myöhempää käyttöä varten. Muistikortilla tiedot voidaan siirtää tilan toimiston tietokoneelle esim. viljelysuunnitelman pohjaksi. John Deeren GreenStar-järjestelmä auttaa viljelijää tekemään päätöksensä tietoon perustuen. Työtä ei tarvitse tehdä näppituntumalla. Saatu informaatio lisää viljelijän tietomäärää. Dokumenteista nähdään mitä pelloilla on tapahtunut ja mihin asioihin on on kiinnitettäsä huomiota tulevaisuudessa. Työkoneeseen asennettu tunnistin (TIA 2.0 -työkoneautomatiikka) voidaan ohjelmoida säätelemään traktorin toimintoja. Työkone-automatiikka John Deere on kehittänyt automatiikan, joka tuo ISOBUS-tekniikan mahdollistamana uuden sovelluksen traktorityöhön: työkone säätelee traktorin toimintoja. Paalaimessa oleva tunnistin lähettää paalin valmistuttua signaalin traktoriin. Tällöin traktorin ajovoimansiirto kytkeytyy vapaalle ja paalin käärintä käynnistyy. Vastaavasti noukinvaunun sullojaan kytketty ultraääni-skanneri voidaan ohjelmoida säätämään traktorin voimansiirtoa. JDLink-sovellus John Deeren kehihttyneimpiin paikannussovelluksiin kuuluu JDLink*. Se on tarkoitettu useammilla koneilla operoiville tiloille ja urakoitsijoille. Yksittäisten koneiden sijaintia ja koneiden suoritusarvoja voidaan etäseurata vaikka kilometrien päästä. *Vain tietyillä markkina-alueilla.

18 18 6R-sarjan traktorit Uudistuneet moottorit Suorituskyky vailla vertaa Vertaansa vailla oleva suorituskyky, nopea reagointiherkkyys ja ainutlaatuinen vetositkeys erottavat John Deere PowerTech PVX -moottorit massasta. 6210R-sarjan traktoreiden moottorien tehohaarukka on hv, älyteho mukaanlukien aina 249 hv:aan saakka. Traktorimalleja on yhteensä kolme. Elektroninen moottorinhallinta säätelee polttoaineen syöttöä voimansiirron kuormittumisen mukaan. Nimellistehon päälle moottori kehittää ns. älytehon, joka tulee automaattisesti mukaan, antaen jopa 39 hv lisäpotkun, kun voimansiirto kuormittuu esim. raskaassa kuljetusajossa tai voimanottokäyttöisen työkoneen vedossa. Tehonlisäys parantaa suorituskykyä ja työsaavutusta. Ja mikä parasta: se toimii automaattisesti ilman kuljettajan valvontaa. John Deere PowerTech PVX -moottorissa on 4-venttiilikansi ja korkeapaineinen, jopa yli barin CommonRail-yhteispaineruiskutus. Ahtoilman jäähdytyksellä varustettu turbo on varustettu muuntuvin johdesiivin, mikä tekee moottorin reagointiherkemmäksi ja parantaa vääntöä alakierroksilla. Tämä kuorma-automaailmasta tuttu ahtimen rakenne on ollut John Deeressä käytössä jo usean vuoden ajan, samoin pakokaasujen jäähdytetty takaisinkierrätys. Pakokaasujen takaisinkierrätyksessä osa pakokaasuista jäähdytetään, sekoitetaan imuilmaan ja ohjataan takaisin palotilaan. Palamislämpötila alenee, mikä pienentää typen oksidipäästöjä Hapetuskatalysaattori poistaa pakokaasuista hiilimonoksidin, hiilivedyt ja pienentää hiukkaspäästöjä. 2 Hiukkassuodattimessa pakokaasut virtaavat huokoisen kanaviston läpi, joka pyydystää pienimmätkin hiukkaset. Aika ajoin moottori käynnistää automaattisen polttotapahtuman, jolloin epäpuhtaudet palavat ja poistuvat puhtaana pakokaasuna.

19 6R-sarjan traktorit 19 Me ratkaisimme sen. Ei lisäaineistusta. Automaailmasta tuttua, John Deeren edelleen kehittämää moottoriteknologiaa. Säätyvin johdesiivin varustettu turboahdin Takaisinkierrätykseen ohjattu pakokaasu jäähdytetään ja sekoitetaan turbon syöttämään puhtaaseen ilmaan. Tämä tekniikka ja polttoaineen yhteispaineruiskutus aikaansaavat täydellisen palotapahtuman. Moottori reagoi herkemmin, vetää sitkeästi myös alakierroksilla ja käy taloudellisesti. John Deere on tehnyt mittavasti tutkimustyötä ja tuotekehitystä aiempaa taloudellisempien ja ympäristöystävällisempien moottoreiden kehittämiseksi. Olemme edelleen kehittäneet luotettavaa, varmatoimista ja kestävää PowerTech Plus -moottoriamme. Monet kilpailijamme ovat päästöjen vähentämiseksi valinneet monimutkaisen polttoaineen lisäaineistustekniikan. John Deere luottaa yksinkertaiseen, hyväksi koettuun tekniikkaan, joka ei edellytä urealisäaineistusta, vaan perustuu hiukkassuodatukseen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan John Deere on päivittänyt olemassa olevan, tehokkaan, mutta taloudellisen PowerTech Plus -moottorinsa vastaamaan kiristynyttä Stage III B päästöluokitusta. Tuotekehitystyön tuloksena on syntynyt uusi Power- Tech PVX -moottori, joka ei pelkästään alita uusia päästömääräyksiä, vaan se myös on taloudellinen ja tehokas. John Deeressä ei käytetä urea-lisäaineistusta (Adblue). Polttoainejärjestelmä on yksinkertainen. Ei tarvita lisäainesäiliötä, ei urean syöttöputkistoa eikä lisäaineen lämmitysjärjestelmää. Ahtoilman jäähdytys Jäähdytysjärjestelmässä ahtoilman jäähdytyksen puhallin toimii itsenäisesti, muusta jäähdytysjärjestelmästä riippumatta. Tuloksena parempi polttoainetalous. 1 Pakokaasujen takaisinkierrätys vähentää typen oksideja ja hiukkasäästöjä. Vain dieseliä 2 Säätyvin johdesiivin varustettu turbo. Puhtaampi palaminen, alhaisempi polttoaineenkulutus. 3 4-venttiilikansi, enemmän tehoa ja parempi vääntö. 4 Yhteispaineruiskutus, täydellisempi palotapahtuma, pienemmät päästöt. Itsepuhdistuvan hiukkassuodattimen merkkivalo Aika ajoin katalysaattoriin syötetään pieni määrä polttoainetta, joka katalysaattorissa palaessaan puhdistaa hiukkassuodattimen automaattisesti. Kojetaulun merkkivalo syttyy puhdistuksen toiminnan ajaksi.

20 20 6R-sarjan traktorit Vaihteistojen vallankumous PowrQuad Plus-, AutoQuad Plus- ja AutoPowr-vaihteistot John Deere 6210R -traktoriin on saatavana eri vaihteistovaihtoehtoja, joista tällä aukeamalla esittelemme kaikki kolme: PowrQuad Plus- ja AutoQuad Plus sekä AutoPowr -vaihteistot. PowrQuad Plus- ja AutoQuad Plus Molemmissa vaihteistoissa on traktorimallista riippuen viisi synkronoitua aluevaihdetta, neljä pikavaihdetta, vakionopeussäädin ja alennusvaihteisto ulottuen 250 m/h nopeuteen saakka. Pysäköintilukko on vakiona, samoin nappikytkin vaihdevivun päässä. Muita ominaisuuksia Pehmennetty pikavaihteen vaihto (SoftShift) Nopeusautomatiikka aluevaihetta vaihdettaessa PermaClutch-kestokytkin Miten AutoQuad Plus eroaa PowrQuad Plus:sta? AutoQuad Plus -vaihteistossa on pikavaihdeautomatiikka ja vetositkeyden säädin, joita PowrQuad Plussassa ei ole. Kuljettaja voi säätönuppia kiertäen valita millä kierrosluvulla vaihteisto muuttaa välitystä alueella r/min. Se on erityisen hyödyllinen ominaisuus raskaassa muokkaustyössä ja kuljetusajossa mäkisillä teillä. EcoShift on AutoQuad Plus -vaihteistossa oleva lisäominaisuus, ECO-asetus, mahdollistaa täyden maantienopeuden alhaisemmalla moottorin kierrosluvulla. Polttoainetta säästyy ja käyntiääni vaimenee merkittävästi. Saatavana vain 40 km/h AutoQuad Plus vaihteistoon. Nappikytkin on vakiona PowrQuad Plus- ja AutoQuad Plus -vaihteistoilla varustetuissa malleissa. Vaihdevipua siirrettäessä veto voidaan vapauttaa peukalolla nappia painaen kytkinpolkimen sijasta. D1 D2 D3 D4 SOFTSHIFT SoftShift, pehmennetty pikavaihteen vaihtaminen, on ajomukavuutta ja suorituskykyä lisäävä ominaisuus. Vaihtohetkellä kierrosluku laskee jolloin vältytään nykäykseltä.

21 6R-sarjan traktorit 21 Portaaton AutoPowr-vaihteisto Portaattoman AutoPowr-vaihteiston toiminta ja ominaisuudet ovat hämmästyttävät. Tämän helpommaksi vaihteiston käsittely ei voi tulla. Siirrä ajosauva pelto- tai maantienopeusalueelle. Tallenna muistiin haluamasi huippunopeus vivun päässä olevalla säätöpyörällä. Siirrä suunnanvaihdinta kytkinpolkimeen koskematta. Traktori lähtee liikkeelle ja vauhdin kiihtyessä välitys muuttuu automaattisesti. Vastuksen kasvaessa ja voimansiirron kuormittuessa automatiikka muuttaa välitystä kuljettajan valitseman kierroslukualueen puitteissa. Voimansiirto pyrkii säilyttämään säätöpyörällä valitun ajonopeuden. Luonnollisesti AutoPowr-vaihteistoa voidaan käyttää myös manuaalisesti ajonhallintasauvaa siirtäen. Kytkinpoljinta ei tarvita edes pysähtymiseen, sillä jarrupolkimen käyttö vapauttaa myös ajovoimansiirron kytkimen. Lisäksi järjestelmään kuuluu ns. mäkipidätin, joka toimii kuin automaattinen käsijarru lukiten traktorin paikalleen. Tällöin kaasua voidaan lisätä työsuorituksen tehostamiseksi. Erinomainen ominaisuus etukuormainkäytössä. 100 % Mekaanisen voimanvälityksen osuus 0 % 0 km/h 40 km/h AutoPowr-vaihteisto mahdollistaa vaihteiston ja ajovoimansiirron keskinäisen hienosäädön polttoainetalouden ja työtehon maksimoimiseksi. AutoPowr-vaihteiston hallintavivun muotoilu on ergonominen. Säätöpyörällä voidaan tallentaa muistiin kaksi ajonopeutta, esim. työnopeus ja päisteajonopeus. Säätökaaren takaosassa on hidas työnopeusalue (kilpikonna) ja etäämmmälle työnnettynä on kuljetusajonopeuden alue (jänis). Värilliset painikkeet oikealla ovat ulkopuolisen hydrauliikan venttiileiden hallintaa varten.

22 22 6R-sarjan traktorit Hydrauliikka Tehokas, nopeasti reagoiva hydraulijärjestelmä 6210R-sarjan traktoreissa on suljettu, paineen ja virtaaman tunnistava hydrauliikkajärjestelmä ohjausta, nostolaitetta ja ulkopuolista hydrauliikkaa varten. Järjestelmä on normaalisti lepotilassa, mutta aktivoituu heti, kun jossakin kohteessa tarvitaan virtaamaa. Hydrauliikka reagoi erittäin nopeasti käyttövipujen ja -painikkeiden komentoihin, ja toimii nopeasti myös alhaisilla moottorikierroksilla. Hydrauliikan tuotto on 114 l/min / 200 bar. Lisävarusteena on saatavana 63 cm 3 pumppu, jonka tuotto on mittavat 155 l/min. Hydrauliikkajärjestelmää on päivitetty. Siinä on nyt kaksi suodatinta, joiden vaihtoväli on h. Vähemmän huoltoseisokkeja harvemmin öljy- ja suodatinhankintoja, mikä alentaa huoltokustannuksia. Putkisto on lyhyempi ja siinä on vähemmän liitoksia. Ulkopuolisen hydrauliikan lisäsäiliö on suuri, mikä mahdollistaa suuritilavuuksisten hydraulisylintereiden tehokkaan käytön.

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 5600 85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com Sisällysluettelo Sivu 04 Sinulle suunniteltu MF:n ammattitaidolla Sivu 06 Massey Ferguson. Tehoa ja suorituskykyä aidoimmillaan. Sivu 10 Uuden

Lisätiedot

S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla

S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla 2 John Deere -leikkuupuimurit Esittely John Deere tulee koko rintaman leveydellä John Deere tekee puhdasta jälkeä ja tehokkaasti. Mallistostamme

Lisätiedot

Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön

Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön 2 Sisällysluettelo Ammattikäytössä tarvitaan huipputason työvälineet Meiltä sopiva malli joka lähtöön. Panosta laatuun, se kannattaa. JOHN DEERE EROTTUU JOUKOSTA

Lisätiedot

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 T6 T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 2 3 PUHDASTA VOIMAA JA TUOTTAVAA TALOUDELLISUUTTA TULEVAISUUDEN MAATILALLE MAKSIMAALISTA MONIPUOLISUUTTA T6-mallisto tarjoaa räätälöityä

Lisätiedot

KONEET 2010 001-124 KK09 kannet +selka.indd 1 13.11.2009 11:50:59

KONEET 2010 001-124 KK09 kannet +selka.indd 1 13.11.2009 11:50:59 KONEET 2010 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo Traktorit ja etukuormaajat John Deere -kiinteistötraktorit... 4 5G... 7 5M... 8 5R... 9 5E... 10 John Deere 6030... 11 Käyttäjäjuttu: Lentävää rehunkorjuuta...

Lisätiedot

720 722 724 Fendt 700 Vario 700

720 722 724 Fendt 700 Vario 700 720 722 724 Fendt 700 Vario 700 Uusi Fendt 700 Vario Täydellinen luokassaan Uuden 700-sarjan Varion myötä Fendt tuo markkinoille korkean teholuokan kompaktin traktorin, jonka käytännölliset innovaatiot

Lisätiedot

Uusi runko-ohjattu kurottaja

Uusi runko-ohjattu kurottaja AGRITECHNICA 2001 Kulta- ja hopeamitaleita John Deeren kehitystyölle. 2 x Kultaa - Aktiivi-istuin - Quad Link erillisjousitus 5 x Hopeaa - Viljan rikkoontumisen mittausjärjestelmä - Epäkesko erottelulieriö

Lisätiedot

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi AMMATTILAISEN KONEET Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille www.agrimarket.fi www.deere.fi Sisällysluettelo Myyjäverkosto palveluksessanne...3 John Deere -kiinteistötraktorit...4

Lisätiedot

John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit.

John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit. John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit. JD-niittomurskainmallisto John Deerellä on markkinoiden näyttävin, laadukkain ja laajin niittomurskainmallisto.

Lisätiedot

NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115

NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115 NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115 2 3 TRAKTORIMALLISTO TULEVAISUUTEEN SIJOITTAVILLE V MONIPUOLISUUTTA New Hollandilla tiedetään, että T5-traktoria käytetään useisiin eri töihin, joten se on suunniteltu

Lisätiedot

Gator-lava-ajoneuvot Valinnanvaraa. Valitse työhösi sopivin malli.

Gator-lava-ajoneuvot Valinnanvaraa. Valitse työhösi sopivin malli. Gator-lava-ajoneuvot Valinnanvaraa. Valitse työhösi sopivin malli. 2 Se on erilainen. Se on parempi. Niitä löytyy joka lähtöön. John Deere Gator -lava-ajoneuvo on työkalu. Jotkut hankkivat sen viedäkseen

Lisätiedot

VALTRA S-SARJA. 290-400 hv YOUR WORKING MACHINE

VALTRA S-SARJA. 290-400 hv YOUR WORKING MACHINE VALTRA S-SARJA 290-400 hv YOUR WORKING MACHINE ISO TRAKTORI, JOLTA VOIT ODOTTAA ISOJA TULOKSIA. SISÄLLYSLUETTELO Valtra S-sarja...4 ACGO Power moottori...10 Voimansiirto...12 Ergonomia ja käytettävyys...14

Lisätiedot

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh -sarja volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Tulevaisuuden kuormaauto on nyt entistäkin edistyksellisempi. Sanotaan, että voittavaa konseptia ei kannata muuttaa. Silti

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja 600---900. Valmistenumerot

Käyttäjän käsikirja 600---900. Valmistenumerot Käyttäjän käsikirja 600---900 Valmistenumerot Moottorinnro... TyyppikilpiEEC... Traktorinnro... Ohjaamonnro... Valmistekilpi... Vetäväetuakseli... 69---,6 --- --- Päähakemisto Käyttäjän käsikirja on jaettu

Lisätiedot

Axor. Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Axor. Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Axor. Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Sisältö Actros 4 27 Ohjaamot 6 15 Työskentely, käyttömukavuus 8 11 Asumismukavuus 12 15 Taloudellisuus, tekniikka 16 23 Moottoriteknologia 18 19 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

966M XE / 972M XE. Pyöräkuormaajat

966M XE / 972M XE. Pyöräkuormaajat 966M XE / 972M XE Pyöräkuormaajat 966M XE 972M XE Moottorimalli Cat C9.3 ACERT Cat C9.3 ACERT Enimmäisnettoteho ISO 9249 222 kw (302 hv metrinen) 232 kw (315 hv metrinen) Kauhojen tilavuudet 2,5-9,2 m³

Lisätiedot

N O 1/2006 Sisu Auton asiakaslehti. SISU 75 vuotta Uusi SISU Rock Uudistunut Renault-mallisto Euro4 tulee SISUVIESTI N O 1/2006 1

N O 1/2006 Sisu Auton asiakaslehti. SISU 75 vuotta Uusi SISU Rock Uudistunut Renault-mallisto Euro4 tulee SISUVIESTI N O 1/2006 1 N O 1/2006 Sisu Auton asiakaslehti SISU 75 vuotta Uusi SISU Rock Uudistunut Renault-mallisto Euro4 tulee SISUVIESTI N O 1/2006 1 Renault-malliston uudet muodot s. 36 SISÄLTÖ Pääkirjoitus......................

Lisätiedot

SCANIA KAUKOLIIKENNEAUTOT

SCANIA KAUKOLIIKENNEAUTOT Kaukoliikenneautot 2 SCANIA KAUKOLIIKENNEAUTOT Sitoudumme kumppanuuteen. Me Scanialla olemme vakuuttuneita siitä, että avain menestykseen on toimivat ja tehokkaat kumppanuudet. Sitoutumalla sinun tarpeidesi

Lisätiedot

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen. R-sarja Viehätys R-sarja edustaa mitä parhaimpia hyveitä. Esimerkiksi perheen arvostusta: missään muussa Mercedes-Benz-henkilöautossa ei ole niin paljon tilaa rakkaimmille ihmisille. Ehdoton laatuvaatimus

Lisätiedot

Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal

Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal Variotronic VarioGuide VarioDoc ISOBUS Varioterminal 2 Fendt Variotronic 3 Huipputeknologiaa integroinnin avulla Fendtin maatalouskoneiden kehityksen johtoajatus on "Älykäs integrointi", jonka mukaisesti

Lisätiedot

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja Käyttäjälle Tämä kirja on tarkoitettu tueksi ja oppaaksi Sinulle, uuden 305, 355, 405, 455 tai 555 (415-4 Matala) traktorin omistaja. Seuraavilla sivuilla

Lisätiedot

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö. Mercedes-Benz jakeluliikenteessä 3 4 Atego 6,5 16 t 5 18 Ohjaamot, varusteet 9 14 Moottorit, vaihteisto, vaihteensiirto 15 16 Ajomukavuus, päällirakenteiden

Lisätiedot

Uusi Crafter. Hyötyautot

Uusi Crafter. Hyötyautot Uusi Crafter Hyötyautot TEHTY KOVAAN TYÖHÖN: UU C A TE Crafter tunnetaan jo yhtenä luokkansa suurimpana ja monipuolisimpana edustajana. Nyt se profiloituu entistä enemmän myös erittäin taloudellisena,

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

VOLVO PYÖRÄKUORMAAJAT L110F, L120F

VOLVO PYÖRÄKUORMAAJAT L110F, L120F VOLVO PYÖRÄKUORMAAJAT L110F, L120F TARTU OHJAUSPYÖRÄÄN. TEE RUNSAASTI TYÖTÄ. Volvo on jalostanut pyöräkuormaajakonseptiaan yli puolen vuosisadan ajan. Uudella koneiden Volvo L110F ja Volvo L120F tuotannolla

Lisätiedot

Karhottimet 9000 Sarja. Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka

Karhottimet 9000 Sarja. Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka Karhottimet 9000 Sarja Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka Täysi mallisto Kverneland Taarup Duo piikit Kaikki Kverneland Taarup karhottimet on varustettu Duo piikeillä, jotka karhottavat tehokkaasti ja

Lisätiedot

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia.

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Sisältö Voima 5 12 Moottorit 7 8 Vaihteisto ja vaihtaminen 9 10 Voiman välitys 11 12 Kestävyys 13 30 Rungon kantavuus ja jousitus 15 16 Voimansiirron kuormitettavuus

Lisätiedot

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä.

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä. JAGUAR 980 970 960 950 940 930 Silpulla on väliä. Silpulla on väliä. CLAAS JAGUAR. Myös huipputehoa voidaan yhä optimoida. Alusta alkaen JAGUAR-mallisarja on vakuuttanut erinomaisella tehollaan ja pienellä

Lisätiedot

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet www.lely.com innovators in agriculture On aina ilo avata uusi paali Maksimaalinen teho leveän noukkimen avulla 2,25 mm:n kiinteäpiikkinen noukin kerää helposti

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot