Ford vastaa sähköautosuunnitelmiinsa ja tuo uudet C-MAX Energin ja C-MAX Hybridin Euroopan markkinoille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ford vastaa sähköautosuunnitelmiinsa ja tuo uudet C-MAX Energin ja C-MAX Hybridin Euroopan markkinoille"

Transkriptio

1 Ford vastaa sähköautosuunnitelmiinsa ja tuo uudet C-MAX Energin ja C-MAX Hybridin Euroopan markkinoille Ford tuo markkinoille C-MAX Energin, yhtiön ensimmäisen ladattavan hybridisähköauton sekä C-MAX Hybridin, täyshybridimallin Pohjois-Amerikassa vuonna 2012 ja Euroopassa Molemmat viidelle matkustajalle suunnitellut MAV-mallit on rakennettu globaalille C- segmentin alustalle. Molemmille malleille tunnusomaista on voimanjakoarkkitehtuuri, seuraavan sukupolven kuljettajaa avustavat tietojärjestelmät sekä kehittynyt, kevyempi ja pienempi litium-ioni-akkujärjestelmä. C-MAX Hybrid on keskikokoinen, automaattivaihteistolla varustettu MAV. Sen polttoaineenkulutus ja päästöt ovat erittäin alhaiset verrattuna perinteisiin bensiinimoottorilla varustettuihin vastaaviin malleihin. C-MAX Energillä ajoetäisyys on yli 800 kilometriä akkua ja moottoria käyttäen Ford tuo Eurooppaan hybridejä, joista ladattava hybridi C-MAX Energi esitellään Geneven autonäyttelyssä. Se tulee myyntiin Euroopassa yhdessä C-MAX Hybridin kanssa vuonna Molemmat autot perustuvat uuteen viiden matkustajan Ford C-MAX-tila-autoon. Molemmissa malleissa on pieni polttoaineenkulutus ja alhaiset päästöt sekä Fordille tunnusomainen muotoilu ja joustavat sisätilat. Autot tulevat myyntiin vuonna Fordilla on pitkäaikaista kokemusta hybrideistä Pohjois-Amerikassa, jossa Escape Hybrid tuli markkinoille vuonna Tähän osaamiseen perustuen yhtiö on kehittänyt täysin uudet C- MAX Hybridin ja C-MAX Energin, jotka rakennetaan globaalille C-autojen alustalle. Sekä ladattava hybridi että kolmannen sukupolven täyshybridi hyödyntävät Fordin kiiteltyä voimanjakoarkkitehtuuria, seuraavan sukupolven kuljettajaa informoivia järjestelmiä ja kehittyneitä litium-ioni-akkuja. "C-MAX Energi ja C-MAX Hybrid sopivat täydellisesti perheille, jotka haluavat hybridiautoltaan mahdollisimman paljon erilaisia ominaisuuksia, totetaa Nancy Gioia, Ford director of Global Electrification. "Monipuolisten sisustusratkaisujen ansiosta nämä autot sopivat hyvin ympäristötietoisille kuluttajille, jotka tarvitsevat tilaa. C-MAX Hybrid ja C-MAX Energi yltävät aivan uudelle tasolle polttoaineen kulutuksen suhteen. Kiitos voimanjakoarkkitehtuuriin, jota Ford käyttää jo kaikissa Yhdysvaltain markkinoilla olevissa nykyisissä hybrideissä. Järjestelmä tekee mahdolliseksi nykyisissä hybrideissä polttoainetta säästävän sähkötoiminnon käytön 75 km/t asti. Fordin tavoitteena on mahdollistaa sähköllä ajaminen C-MAX Hybridillä myös tätä suuremmissa nopeuksissa ja C-MAX Energissä vieläkin suuremmissa.

2 Euroopassa vuonna 2013 markkinoille tulevat C-MAX Energi and C-MAX Hybrid valmistetaan Fordin tehtaalla Valenciassa, Espanjassa. Latauksen edut C-MAX Energissä on tehokkaat litium-ioni-suurjänniteakut, sähkömoottori sekä hyvän hyötysuhteen omaava Atkinson-periaatteella toimiva polttomoottori. Voimanjakoarkkitehtuuri mahdollistaa sähkön käyttämisen ennen polttomoottorin käyttämistä. C-MAX Energin toimintasäde on yli 800 kilometriä akkua ja moottoria käyttäen, mikä on enemmän kuin yhdelläkään toisella sähköautolla tai ladattavalla sähköautolla Ladattavilla hybrideillä on useita etuja: Sähkökäyttöisyys sopii erinomaisesti päästöttömyytensä ja hiljaisuutensa ansiosta kaupunkiajoon. Energiansäästö ja säästöt polttoainekuluissa ovat mahdollisia, koska polttoainetehokkuus on parempi kuin tavallisilla hybrideillä. Akkujen lataamiseen voidaan käyttää enenevässä määrin uusiutuvista energianlähteistä, kuten tuuli- tai aurinkovoimasta saatavaa sähköä. Pienemmät kasvihuonepäästöt aiheuttavat vähemmän ympäristöongelmia. Riippuvuus polttoaineesta on vähentynyt. "Ladattavan hybridin omistaja selviää vähemmillä tankkauskäynneillä, koska autoa voidaan käyttää myös yksinomaan sähköllä, kertoo Derrick Kuzak, Ford Vice President of Global Product Development. "Auton voi ladata vaikka kotona yön aikana. Kuljettajan ei myöskään tarvitse miettiä sähkön riittävyyttä, sillä ladattava hybridi siirtyy automaattisesti käyttämään polttoainetta, kun se tulee tarpeelliseksi. Fordin kaikkien aikojen ensimmäisen ladattavan hybridin testausohjelmaan on kuulunut yli kilometriä ajoa testiautona käytetyllä Escape Hybridillä. Testit on toteutettu yhteistyössä 10 eri yhtiön kanssa (U.S Department of Energy, New York State Energy Research and Development Administration ja Electric Power Research Institute). Lataaminen C-MAX Energi ja C-MAX Hybrid käyttävät Fordin Pohjois-Amerikan tehtailla suunniteltua ja valmistettua kehittynyttä litium-ioni-akkujärjestelmää. Järjestelmässä käytetään laadukkaita komponentteja, kuten Fordin nykyisissä tunnustusta saaneissa hybrideissä testattua hallintalaitteistoa. Ford on myynyt hybridiautoja Yhdysvalloissa jo vuodesta 2004 lähtien.

3 Litium-ioniakuissa on useita etuja nykyisissä hybridiautoissa käytettäviin nikkeli-metalliakkuihin verrattuna. Ne ovat keskimäärin prosenttia pienempiä ja 50 prosenttia kevyempiä. Siten akut on helpompi asentaa autoon ja niitä voidaan virittää kiihdytystehon lisäämiseksi tai toimintasäteen pidentämiseksi. C-MAX Hybrid toimii pitkälti kuten muutkin hybridit, mutta C-MAX Energiä on hyvä ladata päivittäin, jotta voidaan ajaa pelkällä sähköllä. Akut latautuvat helposti yön aikana 230-volttiseen pistorasiaan kytkettynä. Kun C-MAX Energin akut on ladattu täyteen, omistajalla on mahdollisuus ajaa pidempään pelkällä sähköllä ja vähentää merkittävästi polttoaineen käyttöä. Käynnistettäessä C-MAX Energi toimii aluksi vain akuilla, eikä lataa itseään, jolloin toimintasäde on sähköauton luokkaa. Kun akku on lähes tyhjentynyt, järjestelmä vaihtaa latausta ylläpitävään hybridi-toimintoon optimoidakseen polttoaineen kulutuksen. Pelkkä sähköllä toiminta voidaan valita painikkeella, jolloin huippunopeus on enimmillään 70 km/t:ssa ja auto sopii päivittäisten lyhyiden matkojen ajamiseen. Ford on alihankintatyönä suunnitellut C-MAX Energiin (ja uuteen Focus Electriciin) standardinmukaisen viisitappisen pistokkeen, jota on mukava käsitellä, joka on kestävä ja joka on näyttävästi muotoiltu. Pistokkeen kahva on mattapintaista mustaa kumia, josta saa tukevan otteen, ja pistokkeen päät on suojattu kiiltävällä valkoisella muovilla. Pistokkeen tunnistaa helposti Fordin sinisestä ovaalista. Kun töpseli on liitetty auton latauspistorasiaan, joka on kuljettajan oven ja etupyörän pyöräkotelon välissä, rasian ympärille syttyy kaksi rengasmaista valoa. Neljänneksiin jakautunut valorengas kertoo latauksen edistymisestä. Kun latautuminen on kesken, valot vilkkuvat. Tasaisesti loistavat valot osoittavat, että lataus on suoritettu. Mikäli latauksessa tapahtuu virhe, koko valorengas vilkku. Kun koko rengas loistaa tasaisesti, ajoneuvon akku on täynnä. Älykkäämpi käyttöliittymä C-MAX Energin omistajilla on käytössään monia tietojärjestelmiä, jotka auttavat latauksen hallinnassa, ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon valinnassa, latausasteen valvonnassa ja energiatehokkuuden maksimoinnissa, jotta sähköä voi käyttää mahdollisimman pitkään. Eräs käytettävissä olevista toiminnoista on ainutlaatuinen MyFord Touch -tekniikka erityisesti sähkökäyttöiseen ajoon. Se tuottaa yksityiskohtaista tietoa muun muassa polttoainetasosta, akun varaustilasta sekä ajonaikaisesta että keskikulutuksesta. Uusi MyView-ominaisuus antaa kuljettajalle tietoa muun muassa laitteiden kuten ilmastoinnin, sähköntarpeesta, mikä vaikuttaa polttoainetaloudellisuuteen ja C-MAX Energin toimintasäteeseen. Brake Coach -jarrutusvalmentaja opettaa kuljettajaa hyötyjarrutuksen käytössä, jotta auton liikeenergia saadaan tehokkaimmin talteen ja takaisin akkuihin. Samalla säästetään jarruja.

4 Pitkäaikaista energiatehokkuutta voidaan tarkastella perinteistä kaaviota käyttäen tai kojelaudan oikealla puolella olevasta näytöstä, joka esittää lehtevää köynnöstä. Mitä energiatehokkaammin kuljettaja ajaa ja käyttää laitteita, sitä rehevämpi köynnös on. Aina ajon päätyttyä näytöstä näkee ajetun matkan, hyötyjarrutuksen avulla saadut lisäkilometrit, polttoaineenkulutuksen (keskimäärin ja kaiken kaikkiaan) sekä hyötyjarrutustilaston. Edullista lataamista Microsoftin avulla Pohjois-Amerikassa C-MAX Energin omistajat voivat Microsoftin avulla optimoida kotinsa energiankäytön ja auton lataukset. Fordin asiakkaat voivat vaikuttaa sähkökuluihinsa hyödyntämällä halvan sähkön käyttöaikoja tai alennettuja hintoja ilman monimutkaisia järjestelyjä. Ford neuvottelee parhaillaan useiden eurooppalaisten sähköyhtiöiden kanssa, jotta latausjärjestelmät saadaan toimiviksi. Powersplit-voimanjakoteknologia C-MAX Energi ja C-MAX Hybrid hyödyntävät Pohjois-Amerikan markkinoilla käytössä olevaa voimanjakoarkkitehtuuria. Ford on myynyt Yhdysvalloissa yli täyshybridiä sen jälkeen, kun yhtiö toi markkinoille Escape Hybridin, maan ensimmäisen hybridi-suvin. Arkkitehtuuri on käytössä myös Ford Fusion Hybridissä, joka oli vuoden 2010 MOTOR TREND Car of the Year -palkinnon voittaja. Powersplit-voimanjakoarkkitehtuurissa sähkömoottori ja polttomoottori toimivat yhdessä tai erikseen tehokkuuden maksimoimiseksi. Polttomoottorin toiminta ei ole kytköksissä auton nopeuteen; se voi ladata akkuja tai antaa tehoa autolla ajamiseen tarpeen mukaan. Sähkömoottorin teho riittää alhaisissa nopeuksissa ja kevyessä lastissa. Polttomoottoria tarvitaan sähkömoottorin lisäksi suuremmissa nopeuksissa. Järjestelmä tekee mahdolliseksi Fusion Hybridissä polttoainetta säästävän sähkötoiminnon käytön 75 km/t asti. Fordin tavoitteena on mahdollistaa lisäakkutehon avulla sähköllä ajaminen C-MAX Hybridillä myös tätä suuremmissa nopeuksissa ja C-MAX Energissä vielä suuremmissa. Fordin maailmanlaajuinen C-segmentin strategia Ford aikoo tuoda markkinoille vähintään 10 uutta mallia, jotka perustuvat C-segmentin alustaan, ja jotka muodostavat Fordin ensimmäisen aidosti maailmanlaajuisen tuoteperheen Fordin One Ford -strategian mukaisesti. C-MAX Energi ja C-MAX Hybrid ovat osa tätä tuoteperhettä. Uuden sukupolven C-segmentin ajoneuvoja myydään 120 maassa ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä yli 2 miljoonaa kappaletta vuosittain. Joka neljäs maailmassa myyty auto on tällä hetkellä C-segmentin auto ja yhdessä B-segmentin kanssa osuuden arvioidaan nousevan 50 prosenttiin vuoteen 2013 mennessä.

5 Uusissa C-MAXeissa on myös kehittynyttä teknologiaa, jota useimmiten löytää vain suuremmista tai premium-luokan autoista. Tavoitteena on ollut lisätä mukavuutta, turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Esimerkkinä tästä on uusi ja tehokas, kuitenkin samalla erittäin polttoainetaloudellinen Ford EcoBoost -bensiinimoottori, jossa on alhaiset hiilidioksidipäästöt. Eurooppalaisille C-MAXeille on jo aiemman mallin myötä muodostunut maine, jossa yhdistyvät nautittava ajodynamiikka ja mukavuus. Uusissa malleissa suorituskyky on nostettu aivan uudelle tasolle: autot reagoivat herkästi, ovat urheilullisia ja hienostuneita tavalla, joka yleensä yhdistetään suuriin, luksusluokan ajoneuvoihin. C-MAX Energi ja C-MAX Hybrid ovat osa viiden sähköauton valikoimaa, jonka Ford tuo Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille seuraavan kolmen vuoden aikana. Lisäksi yhteistyössä Azure Dynamicsin kanssa suunniteltu pienikokoinen pakettiauto Ford Transit Connect Electric tuodaan Eurooppaan tänä vuonna. Focus Electric tulee markkinoille vuonna Seuraava uuden sukupolven hybridi-sähköauto julkistetaan myöhemmin, ja sen on tarkoitus olla saatavilla Pohjois-Amerikassa vuonna 2012 ja Euroopassa vuonna # # # Ford Motor Company Ford Motor Company on globaali autonvalmistaja, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa ja jonka autoja myydään kaikissa kuudessa maanosassa. Yhtiössä työskentelee noin henkilöä ja sillä on 70 tehdasta eri puolilla maailmaa. Yhtiön automerkkejä ovat Ford ja Lincoln. Yhtiö tarjoaa myös rahoituspalveluita, joita varten on olemassa oma yhtiö, Ford Motor Credit Company. Lisätiedot autoista löytyvät osoitteesta Euroopan Ford valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 51 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 22 tuotantolaitosta, joista osa on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna Lisätiedot: Riitta Salin Oy Ford Ab (09) rsalin1@ford.com

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

18 OMITUISTA ASIAA, JOIHIN ON KÄYTETTY FORD TRANSITIA

18 OMITUISTA ASIAA, JOIHIN ON KÄYTETTY FORD TRANSITIA 18 OMITUISTA ASIAA, JOIHIN ON KÄYTETTY FORD TRANSITIA 50 vuoteen mahtuu monenlaisia tarinoita. 1) Elefanttikuljetus. Kaksi pientä elefanttia muutti Lontoon eläintarhaan vuonna 1965. Jotta homma saatiin

Lisätiedot

Ford Evos -konsepti esittelee Fordin uuden globaalin muotoilun ja teknologioiden viimeisimmän näkemyksen

Ford Evos -konsepti esittelee Fordin uuden globaalin muotoilun ja teknologioiden viimeisimmän näkemyksen TIEDOTE Ford Evos -konsepti esittelee Fordin uuden globaalin muotoilun ja teknologioiden viimeisimmän näkemyksen Ford Evos -konseptissa esitellään Fordin globaaliin tuotestrategiaan perustuvan tulevaisuuden

Lisätiedot

5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista

5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista 5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista Uusi Edge-konsepti ensiesitellään Euroopassa Fordin Go Further -tapahtumassa Barcelonassa

Lisätiedot

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä 11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä Euroopassa ensiesittelyssä oleva uusi Ford Ranger -avolava-auto häikäisee

Lisätiedot

Miten sähköautot muuttavat valubusinesta?

Miten sähköautot muuttavat valubusinesta? Miten sähköautot muuttavat valubusinesta? Valun käytön seminaari 28.-29.3.2019 Prof. Juhani Orkas 29.3.2019 o Mikä on sähköauto? o Sähköautot Suomessa o Sähkö-/hybridiauton valukomponentit o Miltä tulevaisuus

Lisätiedot

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin?

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Maailman sähkönnälkä on loppumaton Maailman sähkönkulutus, biljoona KWh 31,64 35,17 28,27 25,02 21,9 2015 2020 2025 2030 2035 +84% vuoteen

Lisätiedot

B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille. Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011

B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille. Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011 B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011 Konseptiauto on osoitus Euroopan Fordin innovatiivisesta

Lisätiedot

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu Teknologiaraportti Heikki Torvinen 1 Teknologiaraportti Käsittelee tekniikan näkökulmasta nyt ja tulevaisuuden ajoneuvoratkaisuja Polttoaineet Energian varastointi Lataus Ajoneuvoryhmät Henkilöauto Hyötyajoneuvot

Lisätiedot

SÄHKÖAUTON LATAUS ARTO HEIKKILÄ

SÄHKÖAUTON LATAUS ARTO HEIKKILÄ 11.4.2019 2 Sähköautojen latauspaikat tarvittavat selvitykset, vaihtoehdot ja mahdollisuudet Arto Heikkilä sähkösuunnittelupäällikkö insinööri gsm.+358 400 508 058 arto.heikkila@talokeskus.fi linkedin.com/in/arto-heikkil%c3%a4-

Lisätiedot

Sisilisko Sähköskootterit

Sisilisko Sähköskootterit Sisilisko Sähköskootterit P u h t a a s t i s ä h k ö i n e n a j o n a u t i n t o. Ekologinen. CO2-päästöt 0 g / 100 km. Ei päästöjä. Ei melua. Ei katkua. Edullinen. Lataus tavallisesta pistorasiasta.

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Sähköautojen ja plug-in hybridien vaikutukset sähköverkkoihin. Antti Mutanen TTY / Sähköenergiatekniikka

Sähköautojen ja plug-in hybridien vaikutukset sähköverkkoihin. Antti Mutanen TTY / Sähköenergiatekniikka Sähköautojen ja plug-in hybridien vaikutukset sähköverkkoihin Antti Mutanen TTY / Sähköenergiatekniikka Esimerkkejä sähköajoneuvoista Tesla Roadster Sähköauto Toimintasäde: 350 km Teho: 185 kw (248 hp)

Lisätiedot

suorituskyky ja taloudellisuus kulutus Ø l/100 km ØØ km)

suorituskyky ja taloudellisuus kulutus Ø l/100 km ØØ km) 30.4.2015 - Ford S-MAX tekniset tiedot suorituskyky ja taloudellisuus Polttoaineen Suorituskyky kulutus Ø l/100 km ØØ MoottoriSuurin CO2-Kaupunki Maantie Yhdistetty Huippunopeus km/ 50-100 Kiihtyvyys0-100

Lisätiedot

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset.

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. UUSIUTUVAT ENERGIAT ILMANVAIHTOYKSIKÖT Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. Edistyksellinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtokone varmistaa hyvän sisäilman ja tuntuvat energiansäästöt.

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

SÄHKÖAUTON LATAUSPISTE KIINTEISTÖILLE

SÄHKÖAUTON LATAUSPISTE KIINTEISTÖILLE SÄHKÖAUTON LATAUSPISTE KIINTEISTÖILLE KIINTEISTÖT OVAT LUONTEVIA PAIKKOJA SÄHKÖAUTOJEN LATAUKSEEN Ilmastopäästöjen vähentämisessä sähköisellä liikenteellä on tärkeä osuus. Sähköauton tärkeimmät edut ovat

Lisätiedot

Move For The Better Life, KUMHO TYRE KUMHO KESÄRENGASKUVASTO henkilöauto, SUV, maastoauto, pakettiauto KH17 on kestävä, hiljainen rengas ja vaivaton ajettaessa. Optimaalinen vierintävastus. KH27 on edullinen

Lisätiedot

is KUMHO. 758 KH11

is KUMHO. 758 KH11 KUMHO KESÄRENGASOPAS henkilöauto SUV maastoauto pakettiauto 2017 www.kumho.fi is KUMHO. 758 KH11 www.kumho.fi H E N K I L Ö A U T O 10-15 10 13 14 KOODI KOKO MALLI NL LI 1758004 145/80 R10 758 T 69 0 0

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

FORD C-MAX + FORD GRAND C-MAX

FORD C-MAX + FORD GRAND C-MAX FORD C-MAX + FORD GRAND C-MAX 7 8 9 11 12 13 15 16 17 18 19 20 Powered by FORD EcoBoost 21 25 27 29 30 32 33 1 2 3 4 5 6 35 37 39 42 43 46 1 2 47 3 5 11 1 1 10 6 2 4 7 9 8 7 1 6

Lisätiedot

Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon ja Fordin Auto- Start-Stop Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn

Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon ja Fordin Auto- Start-Stop Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn TIEDOTE Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon ja Fordin Auto- Start-Stop Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon Fordin suurten autojen mallistoon Uusi 115-hevosvoimainen

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi Maailman helppokäyttöisin akkulaturi -akkulaturilla saat helposti täyteenladatun akun. Sinun tarvitsee vain kytkeä akkulaturi sähköverkkoon, liittää helppokäyttöiset liittimet akkuun ja painaa virtapainiketta.

Lisätiedot

Sähköntuotannon tulevaisuus. Seppo Valkealahti Sähköenergiatekniikan professori Tampereen teknillinen yliopisto

Sähköntuotannon tulevaisuus. Seppo Valkealahti Sähköenergiatekniikan professori Tampereen teknillinen yliopisto Sähköntuotannon tulevaisuus Seppo Valkealahti Sähköenergiatekniikan professori Tampereen teknillinen yliopisto Teknologiamurros Katunäkymä New Yorkissa 1900 luvun alussa 2 Teknologiamurros Katunäkymä New

Lisätiedot

keep moving www.toyota-forklifts.fi

keep moving www.toyota-forklifts.fi www.toyota-forklifts.fi keep moving Toyota Li-Ion kustannustehokkuuden optimointi seisonta-aikojen minimointi ympäristövaikutusten minimointi ei akunvaihdon tarvetta Ei akun vesitystä akun täyteen lataus

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Yhteystiedot: Hindrek Pikk Commercial Marketing Manager Nordic +372 565 5880 hindrek_pikk@goodyear.com LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Goodyearin uusimpien polttoainetehokkaiden

Lisätiedot

Sijoittajavierailu Toimitusjohtaja, K Auto Oy, Johan Friman

Sijoittajavierailu Toimitusjohtaja, K Auto Oy, Johan Friman Sijoittajavierailu 22.3.2019 Toimitusjohtaja, K Auto Oy, Johan Friman Brändiportfolio Henkilöautot Hyötyautot syksyllä 2019 2 22.3.2019 Autokauppa lyhyesti Volkswagen-konsernin autoihin liittyvä liiketoiminta

Lisätiedot

Q1-Q3/2016. Autoalan vuosi. Tammi-syyskuu 2016

Q1-Q3/2016. Autoalan vuosi. Tammi-syyskuu 2016 Q1-Q3/216 Autoalan vuosi Tammi-syyskuu 216 Henkilöautojen ensirekisteröintien kehitys 14 12 1 8 6 4 2 12 1 8 6 4 2 213 214 215 216 Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu

Lisätiedot

Vacon puhtaan teknologian puolesta

Vacon puhtaan teknologian puolesta Vacon puhtaan teknologian puolesta Vesa Laisi, toimitusjohtaja, Vacon Oyj 16.11.2011 11/21/2011 1 Vacon - Driven by drives Vacon on globaali taajuusmuuttajavalmistaja. Yhtiö on perustettu vuonna 1993 Vaasassa.

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

Sähköautot Nyt! ecars - Now!

Sähköautot Nyt! ecars - Now! Sähköautot Nyt! ecars - Now! Tämän esityksen sisältö: 1. Mikä on sähköauto? 2. Miksi sähköauto? 3. Sähköautot Nyt! - Yhteisö & Hanke 4. ecorolla Sähköautot Nyt! Mikä on sähköauto? Sähköauto Historia Ensimmäisiä

Lisätiedot

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Energiatehokkuussopimus solmittiin tavaraliikenteelle ja logistiikalle tammikuussa

Lisätiedot

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018)

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmä 12.4. 12.12.2018 Selvitetään ja arvioidaan keinoja, joilla liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan

Lisätiedot

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE Tehokas ja ympärist Av 4 AVANTMAGAZINE öystävällinen ant 760i Avant-kuormaajasarja kokee jälleen kerran suuren mullistuksen kun kuormaajavalikoimaan liittyy uusi Avant 760i. Avant 760i on uusi kuormaajamalli

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

keep moving www.toyota-forklifts.fi

keep moving www.toyota-forklifts.fi www.toyota-forklifts.fi keep moving Esittelyssä Toyotan Litium-Ion-teknologiaan pohjautuva, uusi varastotrukkivalikoima, joka toimii pidempään vähemmällä energialla ja pienemmillä kustannuksilla. Ei enää

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa 18.2.2015 Helsinki Ford kasvattaa uuden Mondeon moottorivalikoimaa: nyt saatavana jo14 bensiini-, diesel- ja hybridimallia Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Se ei ole vain porakone

Se ei ole vain porakone Se ei ole vain porakone Me olemme Bosch. Rakennamme turvallisempaa ja kestävämpää kehitystä. Rakennamme ihmisläheisempää ja energiatehokkaampaa tulevaisuutta. Seuraavilta sivuilta löydät esimerkkiratkaisujamme

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Sähköllä liikenteessä Kuluttajanäkökulmaa. 24.10.2014 Plugit Finland Oy Studio: Vattuniemenkatu 19, 00210 HKI www.plugit.fi Y-tunnus: 2513960-7 1

Sähköllä liikenteessä Kuluttajanäkökulmaa. 24.10.2014 Plugit Finland Oy Studio: Vattuniemenkatu 19, 00210 HKI www.plugit.fi Y-tunnus: 2513960-7 1 Sähköllä liikenteessä Kuluttajanäkökulmaa 24.10.2014 Plugit Finland Oy Studio: Vattuniemenkatu 19, 00210 HKI www.plugit.fi Y-tunnus: 2513960-7 1 PLUGIT FINLAND OY PlugIt Finland Oy on vuonna 2012 perustettu,

Lisätiedot

etolppa Etähallittavat lämmitys- ja lataustolpat

etolppa Etähallittavat lämmitys- ja lataustolpat etolppa Etähallittavat lämmitys- ja lataustolpat - Etähallittavat lämmitystolpat ja latausasemat Auton lämmittämiseen ja sähköauton lataukseen Kustannustehokas vaihtoehto taloyhtiöille etolppa on nykyaikainen

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari 1 Energia on Suomelle hyvinvointitekijä Suuri energiankulutus Energiaintensiivinen

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

Fordin täysin uudessa Mondeossa tähän asti laajin voimansiirtovalikoima

Fordin täysin uudessa Mondeossa tähän asti laajin voimansiirtovalikoima 20.10.2014 Helsinki Täysin uusi Ford Mondeo esittelee tähän asti laajimman voimansiirtovalikoimansa; mukana myös sähköhybridimalli Fordin täysin uudessa Mondeossa tähän asti laajin voimansiirtovalikoima

Lisätiedot

Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote

Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote Fuso Canter kuorma-auto on tehnyt edistyksellistä historiaa jo 50 vuotta Lehdistötiedote 23.5.2013 Vuoden 1963 jälkeen, jolloin Canter esiteltiin, on sitä myyty 3,7 miljoonaa kappaletta. Canter kärkenään

Lisätiedot

Prof Magnus Gustafsson PBI Research Institute

Prof Magnus Gustafsson PBI Research Institute Biokaasun hyödyntäminen liikenteessä Prof Magnus Gustafsson PBI Research Institute Kaasuautojen Edellytykset Suomessa Kaasukäyttöiset autot muodostavat varteenotettavan vaihtoehdon. Päästöt ovat huomattavan

Lisätiedot

Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E.

Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E. Lehdistötiedote 13.1.2016 Renault Pro+ uutuudet Brysselin tavara-autonäyttelyssä Renault kasvattaa sähköautojen valikoimaa nyt esitellään uusi Kangoo Z.E. ja Master Z.E. Renault Kangoo Z.E:n toimintamatka

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot

Sähköautoilu Suomessa

Sähköautoilu Suomessa Sähköautoilu Suomessa Sähköauton latauksen peruskäsitteitä: Terminologia Lataustasot Lataustavat Lataustyypit Sähköautot ja niiden lataustyypit Tässä oppaassa selvitetään sähköautoilussa käytetyt perustermit

Lisätiedot

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE ÄLYKÄS, TURVALLINEN JA LAAJENNETTAVA RATKAISU Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Helen tarjoaa taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen. MARKKINOIDEN

Lisätiedot

Latausstandardit. Auto- ja moottoritoimittajat 12.10.2012. Matti Rae Ensto Oy Director, New Technologies

Latausstandardit. Auto- ja moottoritoimittajat 12.10.2012. Matti Rae Ensto Oy Director, New Technologies Latausstandardit Auto- ja moottoritoimittajat 12.10.2012 Matti Rae Ensto Oy Director, New Technologies 12.10.2012 Matti Rae, Director, New Technologies 1 Sisältöä ja määritelmiä Standardit Lataustapa 3

Lisätiedot

VIDA OHJELMISTOTILAUS SISÄLTÖ

VIDA OHJELMISTOTILAUS SISÄLTÖ MITEN ITSENÄISET OPERAATTORIT TILAAVAT JA LATAAVAT OHJELMISTOJA AUTOIHIN KÄYTTÄMÄLLÄ VIDA-SOVELLUSTA SISÄLTÖ 1 OHJELMISTON TILAAMINEN JA LATAAMINEN AUTOIHIN KÄYTTÄMÄLLÄ VIDAA... 3 1.1 Johdanto... 3 1.2

Lisätiedot

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely

Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus. Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Esittely Tavarankuljetusten ja logistiikan energiatehokkuussopimus Energiatehokkuussopimus solmittiin tavaraliikenteelle ja logistiikalle tammikuussa

Lisätiedot

eurovulk oy Västanbyntie 5 FIN Tammisaari Puh

eurovulk oy Västanbyntie 5 FIN Tammisaari Puh TIEDOTE 31.03.2017 tiedote: Alkaen 31.3.2017 on sopinut Duraturn kuorma-auton renkaiden jälleenmyynnistä. Palvelevana rengasalan erikoisliikkeenä olemme laajentaneet valikoimiamme myös kuorma-autojen renkaisiin.

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

Sähköisen liikenteen tilannekatsaus Q1/ Teknologiateollisuus

Sähköisen liikenteen tilannekatsaus Q1/ Teknologiateollisuus 1 Sähköautojen määrän kasvu 31.3.2018 Sähköautojen määrä liikenteessä on kaksinkertaistunut alle 11 kuukaudessa ja ylittänee 10 000 kpl rajan vuoden toisella neljänneksellä. Ladattavien hybridien autokanta

Lisätiedot

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE

LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE LATAUSPISTE TALOYHTIÖILLE ÄLYKÄS, TURVALLINEN JA LAAJENNETTAVA RATKAISU Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Helen tarjoaa taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen. MARKKINOIDEN

Lisätiedot

Ajankohtaista AKEn ajoneuvotekniikasta

Ajankohtaista AKEn ajoneuvotekniikasta Ajankohtaista AKEn ajoneuvotekniikasta Björn Ziessler 2.10.2009 1.10.2009 1 Katsastusalan muutokset Katsastusala Suomessa Markkinaosuudet: A-katsastus ~64% (pääomasijoittajien omistuksessa) K1-katsastajat

Lisätiedot

SÄHKÖAUTO PERHEAUTONA - KOKEMUKSIA SÄHKÖAUTOILUSTA. Kevätkummun kirjasto, Porvoo 5.2.2014 Kasperi von Schrowe - Celes Oy

SÄHKÖAUTO PERHEAUTONA - KOKEMUKSIA SÄHKÖAUTOILUSTA. Kevätkummun kirjasto, Porvoo 5.2.2014 Kasperi von Schrowe - Celes Oy SÄHKÖAUTO PERHEAUTONA - KOKEMUKSIA SÄHKÖAUTOILUSTA! Kevätkummun kirjasto, Porvoo 5.2.2014 Kasperi von Schrowe - Celes Oy PERHEEN AUTOT Perhe asuu Ähtärissä: vaimo, kolme lasta ja koira. Kesämökki Hollolassa

Lisätiedot

EU:n uudet rengasmääräykset

EU:n uudet rengasmääräykset EU:n uudet rengasmääräykset Haaste rengasteollisuudelle mahdollisuus kuluttajille Nokia 9.3.2010 Teppo Huovila Uudet EU:n rengassäädökset Keskeinen sisältö Uudet pakolliset renkaiden tyyppihyväksyntä-

Lisätiedot

WITRAKTOR & CATERPILLAR

WITRAKTOR & CATERPILLAR WITRAKTOR & CATERPILLAR Wihuri Oy Tekninen Kauppa / Witraktor Osa Wihuri-konsernia, kansainvälistä moniala-perhe-yritystä Caterpillar edustaja Suomessa vuodesta 1947 Toimialueena Suomi, Viro, Latvia ja

Lisätiedot

Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää kulutuskestä

Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää kulutuskestä KUMHO2017-18 TALVIRENGASOPAS henkilöauto SUV maastoauto pakettiauto Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää

Lisätiedot

Henkilö- ja pakettiajoneuvojen uudet ratkaisut - Vaihtoehdot nyt ja tulevaisuudessa

Henkilö- ja pakettiajoneuvojen uudet ratkaisut - Vaihtoehdot nyt ja tulevaisuudessa Henkilö- ja pakettiajoneuvojen uudet ratkaisut - Vaihtoehdot nyt ja tulevaisuudessa Uusia polkuja Liikenteen cleantech-hankinnat, Ryhmäpäällikkö Vesa Peltola, Motiva Oy SISÄLTÖ Energiatehokkuus Uusiutuva

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Volvon Trucksin uudet voimansiirtolinjat lisäävät voimaa ja pienentävät polttoaineenkulutusta

Volvon Trucksin uudet voimansiirtolinjat lisäävät voimaa ja pienentävät polttoaineenkulutusta Lehdistöinfo Volvon Trucksin uudet voimansiirtolinjat lisäävät voimaa ja pienentävät polttoaineenkulutusta Volvo Trucks esitteli tammikuussa maailman voimakkaimman kuorma-auton, jossa on tehoa 700 hv.

Lisätiedot

Parasta varautua - Neste Pro Diesel - talvilaatu. Tuukka Hartikka, moottoriasiantuntija, Neste Oil, Tutkimus ja teknologia

Parasta varautua - Neste Pro Diesel - talvilaatu. Tuukka Hartikka, moottoriasiantuntija, Neste Oil, Tutkimus ja teknologia Parasta varautua - Neste Pro Diesel - talvilaatu Tuukka Hartikka, moottoriasiantuntija, Neste Oil, Tutkimus ja teknologia Parasta varautua Parasta tankata talvilaatua ajoissa Parasta huollattaa auto ennen

Lisätiedot

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten Valaistusratkaisut kaikkiin eri ympäristöihin Fagerhult on yksi markkinoiden johtavia valaistusalan yrityksiä, joka on vuodesta 1945 lähtien suunnitellut

Lisätiedot

Ryhmä 6-01 Tuotekoodi: 1112-6-ESITE 02/11. Jarrunosien laatumerkit Koivuselta!

Ryhmä 6-01 Tuotekoodi: 1112-6-ESITE 02/11. Jarrunosien laatumerkit Koivuselta! Ryhmä 6-01 Tuotekoodi: 1112-6-ESITE 02/11 Jarrunosien laatumerkit Koivuselta! Zimmermann-jarrulevyt Zimmermann Sport Vuosien kokemus ja saksalainen osaaminen yhdistettynä ensiluokkaisiin valmistusmateriaaleihin

Lisätiedot

BKOOL LANSEERAA ONE N, EDULLISIMMAN HARJOITUSVASTUKSENSA, JOSSA ON VOIMISTUVA AJOVASTUSKÄYRÄ

BKOOL LANSEERAA ONE N, EDULLISIMMAN HARJOITUSVASTUKSENSA, JOSSA ON VOIMISTUVA AJOVASTUSKÄYRÄ BKOOL LANSEERAA ONE N, EDULLISIMMAN HARJOITUSVASTUKSENSA, JOSSA ON VOIMISTUVA AJOVASTUSKÄYRÄ Mukana entistä kehittyneempi polkemisen tunne ja sisäänrakennettu simulaattori Madrid (4.8.2015), Bkool, interaktiivista

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

Sähköisen liikenteen tiekarttatutkimus tuloksista tulevaisuuteen. Sähköisen liikenteen foorumi 2014 Dipoli, Espoo 14.05.

Sähköisen liikenteen tiekarttatutkimus tuloksista tulevaisuuteen. Sähköisen liikenteen foorumi 2014 Dipoli, Espoo 14.05. Sähköisen liikenteen tiekarttatutkimus tuloksista tulevaisuuteen Sähköisen liikenteen foorumi 2014 Dipoli, Espoo 14.05.2014 Pekka Malinen Sisältö 1. Tausta 2. Visio 3. Toimenpideohjelma 4. Kehityspolut

Lisätiedot

Hallituksen esitys laiksi liikenteessä käytettävien vaihtoehtoisten polttoaineiden jakelusta. Talousvaliokunta Eleonoora Eilittä

Hallituksen esitys laiksi liikenteessä käytettävien vaihtoehtoisten polttoaineiden jakelusta. Talousvaliokunta Eleonoora Eilittä Hallituksen esitys laiksi liikenteessä käytettävien vaihtoehtoisten polttoaineiden jakelusta Talousvaliokunta 21.4.2017 Eleonoora Eilittä 1 Liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 2030 mennessä

Lisätiedot

Ryhmä 8-01 Helsinki 0810. Vetokoukut

Ryhmä 8-01 Helsinki 0810. Vetokoukut Ryhmä 8-01 Helsinki 0810 Vetokoukut Westfalia-vetokoukut Westfalia-vetokoukut Saksalainen Westfalia on 12 miljoonalla valmistetulla vetokoukullaan yksi maailman johtavista vetokoukkuvalmistajista. Westfalia

Lisätiedot

Ford Vertrek-konsepti antaa esimakua virtaviivaisemmasta, urheilullisemmasta ja tyylikkäämmästä SUV-autosta

Ford Vertrek-konsepti antaa esimakua virtaviivaisemmasta, urheilullisemmasta ja tyylikkäämmästä SUV-autosta Ford Vertrek-konsepti antaa esimakua virtaviivaisemmasta, urheilullisemmasta ja tyylikkäämmästä SUV-autosta Vertrek-konsepti on Fordin näkemys autosta, joka vetoaa asiakkaisiin ympäri maailman. Se myös

Lisätiedot

Paketti-, kuorma- ja linja-autojen tulevaisuuden käyttövoimat Autoalan tiekartta raskaan kaluston tulevaisuuden käyttövoimista

Paketti-, kuorma- ja linja-autojen tulevaisuuden käyttövoimat Autoalan tiekartta raskaan kaluston tulevaisuuden käyttövoimista Paketti-, kuorma- ja linja-autojen tulevaisuuden käyttövoimat Autoalan tiekartta raskaan kaluston tulevaisuuden käyttövoimista 9.5.2019 Kaksi tulevaisuuden kehityspolkua Perusennuste perusennusteessa ensirekisteröintikehitys

Lisätiedot

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018)

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmä 12.4. 12.12.2018 Selvitetään ja arvioidaan keinoja, joilla liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan

Lisätiedot

Sähköauto ja talvi. Tuomo Kupiainen Centria 5/20/2013

Sähköauto ja talvi. Tuomo Kupiainen Centria 5/20/2013 2013 Sähköauto ja talvi Tuomo Kupiainen Centria 5/20/2013 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Testiautot... 3 2.1 Nissan Leaf... 3 2.2 Opel Ampera E-REV... 3 3 Testaaminen... 4 3.1 Ajotestaus... 4 3.2

Lisätiedot

Sähköautot tulevat. Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen Valmet Automotive Oy TransEco tutkimusohjelman aloitusseminaari 4.11.2009

Sähköautot tulevat. Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen Valmet Automotive Oy TransEco tutkimusohjelman aloitusseminaari 4.11.2009 Sähköautot tulevat Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen Valmet Automotive Oy TransEco tutkimusohjelman aloitusseminaari 4.11.2009 Sähköautot tulevat Sähköautoja jo yli sata vuotta Autoteollisuuden murros: sähkö

Lisätiedot

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA

UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA UUSI MOFFETT M4 NX HUIPPUSUORITUSKYKYÄ JA PALJON MUUTA TUOTE-ESITE M4 TUTUSTU SEURAAVAAN SUKUPOL MOFFETT M4 NX VEEN Seuraavan sukupolven MOFFETT M4 NX nostaa Euroopan luotetuimman ajoneuvotrukin suorituskyvyn

Lisätiedot

Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 VÄRI KOKO TUOTE HINTA

Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 VÄRI KOKO TUOTE HINTA Housut / Paidat HOUSUT > IMPACT 08 Oranssi 28 0010904.010.028 205,00 Oranssi 30 0010904.010.030 205,00 Oranssi 32 0010904.010.032 205,00 Oranssi 34 0010904.010.034 205,00 Oranssi 36 0010904.010.036 205,00

Lisätiedot

SÄHKÖPYÖRÄ. Käyttöohje

SÄHKÖPYÖRÄ. Käyttöohje SÄHKÖPYÖRÄ Käyttöohje Käyttöohje Crescent /Monark sähköpyörä Teknisiä tietoja Moottori Bafang SWXK, max teho 250 W Akku (Crescent) 37V / 11 Ah Phylion Smart BMS (Monark) 37V / 8,8 Ah Phylion Smart BMS

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

WintEVE Sähköauton talvitestit

WintEVE Sähköauton talvitestit 2013 WintEVE Sähköauton talvitestit J.Heikkilä Centria 5/13/2013 1 Sisältö Reitti 1 (42.3km) -2 C -5 C lämpötilassa, 10.1.2013, 14:08:28 14:59:37... 2 Reitti 1 (42.3km) -14 C -17 C lämpötilassa, 11.1.2013,

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Hienostunut muotoilu

Hienostunut muotoilu 24.2.2014 HELSINKI Uusi Ford Focus: Edistynyt teknologia, viimeistelty laatu ja parantunut tehokkuus tulevat nostamaan auton maailman parhaiten myyväksi malliksi Uudessa Focuksessa yhdistyy moderni muotoilu,

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa

4. VERKKOVIRTA MERKKIVALO (ladatessa palaa HAKAMÄENKUJA 4-6 01510 VANTAA PUH : 09 3462574 FAX: 09 346 25 74 www.icf.fi KÄYTTÖOHJE SOLO-HENKILÖNOSTIN NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot