Naisille kolmas tappio kevätkierroksella

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

Naisten joukkueen joukkueenjohtaja Marisa Pihlaja-Sillanpää kertoo asiasta lisää.

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

C14 Pojat YJ1 Mustavalkoiset vastakkain 1-1

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi

PELAAMISEN PERIAATTEET

D-tytöt Särkänniemi Cupissa

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

Peli-idea Hyökkäyspeli

ACK 5v5 Pelikirja

A-pojat vaikeuksien voittoon

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

ACK 8v8 Pelikirja

Hakan hyvä vire jatkuu

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

8. P97 seututaitokoulu (1h,45min)

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi.

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle

D13 tytöt taistelivat voiton, Anniinalle hattutemppu!

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Suomalaisen. Henri Lehto, LitM Projektitutkija. Kehitysprojektien raportointiseminaari

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Alkuverryttelyt, leikit ja pelit. 1.Kiinan keisari. 2.Käpyjahti

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II

KÄSIPALLO. Olympialaji vuodesta 1972

BC NOKIA/VANHEMMAT C-TYTÖT ALOITTIVAT TAIPALEENSA KOHTI IKÄLUOKAN SM-SARJAA VOITOKKAASTI

Harjoitussuunnitelma viikko 14 Potkaiseminen II

Rikkeen edellytykset

Espoosta ei mitään uutta

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE.

Harjoitus 1. TEEMA KULJETTAMINEN JA 1v1

hetken maalilla Inka Molin 54. Ella Huovinen (Vilma Mahlio) 79. Anni Konttinen (Inka Molin) Alku oli kotijoukkueen painostusta.

Päättäjäiset ja palkitut

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, Lappeenranta puh: , fax: , Internet:

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Hyökkääminen Pelin alueet

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

Transkriptio:

Naisille kolmas tappio kevätkierroksella Hakan Naiset lähtivät kohti Kangasalaa varsin voitokkaan oloisina. 3.7 sunnuntaina pelattu ottelu Suoraman nurmella sai kuitenkin käänteen heti alkupotkusta lähtien. Kangasalan joukkue esiintyi vakuuttavasti kotikentällään ja sai vierasjoukkueen vaikeuksiin pelin vaeltaessa päästä toiseen varsin varmoilla syötöillä pelaajalta toiselle. Myös Haka saa luotua Kangasalan puolustuspäähän tilanteita, mutta muutaman lyhyen hyökkäyksen jälkeen kotijoukkue iskee vastahyökkäyksiä varsinkin vasemman laidan kautta ja saa monia hyviä maalipaikkoja. Hakan epäonnistuttua omassa puolustuspäässään kotijoukkue ei tarvitse pelin alkuun kuin kaksi hyökkäystä ja tilanne näyttää vierasjoukkueen kannalta todella pahalta, 2-0. Kangasala iski ensimmäisen maalinsa ajassa 22 ja toisen heti kaksi minuuttia ensimmäisen jälkeen. Haka on pinteessä Kangasalan hyökkäysten kanssa, mutta saa kuin saakin purettua pallot kauemmas omalta maalilta, kuitenkin epävarman näköisesti. Erityisesti Hakan puolustajat joutuivat koko pelin ajan koville kotijoukkueen luodessa monenlaisia maalipaikkoja, mutta kuitenkin Hakan tehokkaiden laitahyökkääjien ansiosta pallo saadaan pelattua myös kotijoukkueen puolustusalueelle kunniakkaasti. Hakan oloa helpottaa Ella K, kun hän iskee pallon maaliin huikean nousunsa jälkeen pelikellon näyttäessä 29 minuuttia. Peli ailahtelee edelleen päästä toiseen kuitenkin enemmän Kangasalan hallinnassa. Useiden kulmapotkujen jälkeen kummassakaan päässä ei saada aikaan maalia, eikä tähän mennessä ole tullut yhtäkään varoitusta. Kangasalan maalivahti sai enemmänkin olla rauhassa omalla tontillaan, mutta sen sijaan Hakan maalivahti Juli hoiti hommansa jälleen erinomaisesti torjuen vastustajan vedot varmuudella ja tullen rohkeasti hyökkäyksiä vastaan. Haka pyrkii kovalla taistelulla

luomaan lisää vastahyökkäyksiä, ja näin Ella K onnistuu uudelleen tehokkaan nousunsa ansiosta laukomaan pallon häkkiin 38 minuutin kohdalla. Ensimmäinen puoliaika päättyy tilanteeseen 2-2 ja Haka on ollut monet pitkät minuutit puoliajan tarpeessa saadakseen pakan kuntoon ja levätäkseen. Heti toisen puoliajan alusta lähtien molemmilla joukkueilla (myös valmentajilla) tunteet alavat tosissaan kuumeta ja huutelua on suuntaan ja toiseen. Turhautuneisuus hankaloittaa vierasjoukkueen pelaamista entisestään ja he alkavat rikkoa tilanteissa ja purkaa turhautumistaan tuomariin, turhan useasti. Pelaajat huutelevat toisilleen ja valmentajille, eivätkä pysty keskittymään kunnolla siihen mihin pitäisi: pelaamiseen. Haka alkaa jäädä entistä enemmän altavastaajaksi ja joutuu vain puolustamaan omalla alueellaan. Kotijoukkue saa luotua yhden huomattavan läpiajon jota vastaan maalivahti Tikka syöksyy vastaan jalat edellä ja saa tästä varoituksen. Kangasala vie pallon pilkulle ja saa 3-2 johdon rangaistuspotkusta. Hakan pelaajat pettyvät omaan tekemiseensä koko ajan enemmän, mutta pyrkivät puolustamaan loppupelin ajan. Haka saa joitakin hyökkäyksiä aikaan, mutta vedot eivät mene lähellekään maalia. Peliaika loppuu ja vierasjoukkue kokee kirvelevän tappion kevätkierroksen viimeisessä pelissään. Kevään saldo 3 voittoa, 2 tasuria ja 3 tappiota ei tyydytä valmennusta eikä pelaajia. Parempaan on mahdollisuus, taidot kyllä riittävät tässä sarjassa. Maalinteko on ollut hankalaa, joukkue on tehnyt 3 vähiten maaleja sarjassa (14kpl). Toisaalta puolustus on päästänyt 3 vähiten maaleja (14kpl), mutta parantamista on jokaisella osa-alueella! Hakan Naisten pelit jatkuvat taas syyskierroksella, kun Haka kohtaa TP-49:n Toijalassa keskiviikkona 27.7 klo 19:00.

Naiset kokivat kunniakkaan tappion Ilvekselle Huonosta sääennusteesta huolimatta lauantaina 18.6. pelattiin hyvissä olosuhteissa Saharan kentällä naisten nelosta vastassa Ilves/2. Hakan pelaajat olivat erittäin vakavia ja mietteliäitä Ilveksen astellessa kentälle lämmittelemään. Ilves herättää seurana paljon erilaisia ajatuksia joka puolella, mutta kuitenkin kovasta vastuksesta huolimatta lähdimme taistelemaan kolmesta pisteestä. Jo pelin alkuminuuteista lähtien Ilves piti palloa hallussaan ja Haka pyrki vain puolustamaan läpi koko ensimmäisen puoliajan. Ilveksen pelaajien kesken yhteistyö sujui ongelmitta ja syötöt olivat erittäin tarkkoja, myös ilmassa annetut puolen vaihdot. Vastustaja murtautui useaan otteeseen helpon näköisesti kotijoukkueen puolustusalueelle ja saivat aikaan pahoja tilanteita, mutta huonoista puruista huolimatta puolustajat saivat pelattua pallon ylöspäin pienten vaikeuksien kautta. Iso kiitos pelistä kuuluu maalivahti Julietille, sillä hän pelasi suurella itseluottamuksella ja

säästi Hakan suuremmilta vahingoilta. Maalivahti on erittäin tärkeässä osassa joukkueen kokoonpanoa ja se tulikin selväksi moneen kertaan pitkän 90 minuuttisen aikana. Ilveksen useita maalipaikkoja lukuunottamatta peli oli varsin yksipuolista ja suoraviivaista. Vieraat pääsivätkin hieman helposti tekemään 0-1 johtomaalinsa, kun 12 minuutin jälkeen pallo iskettiin kotijoukkueen verkkoon sekavan tilanteen seurauksena. Koko ensimmäinen puolisko oli Ilveksen hallinnassa ja se oli lähes samanlaista koko ajan 45 minuutille asti. Ilveksellä ei ollut juurikaan minkäänlaisia vaikeuksia Hakan kanssa ja niin he iskivät toisen maalinsa 18 minuutin kohdalla. Haka ei ollut kovin pahassa pinteessä Ilveksen kanssa, mutta pelin saaminen hallintaan oli asia erikseen. Haka alkoi saada Ilveksen taktiikasta kiinni, mutta silti kotijoukkue oli koko ajan altavastaajana. Kun peliä oli pelattu 29 minuuttia, Ilves iski kolmannen maalinsa ja tilanne oli 0-3 vieraiden hyväksi. Ilveksen maalipaikat vain lisääntyivät entisestään, mutta kotijoukkueen onneksi puoliajalle siirryttäessä ei tullut enempää maaleja. Tuomarin viheltäessä toisen puoliajan alkaneeksi Hakan naiset parantaa ja saavat muutaman hyökkäyksen aikaan. Kotijoukkue pystyy aika ajoin luomaan painetta Ilveksen puolustuspäähän pitkien- ja seinäsyöttöjen avulla. Ilves luo yhä hyviä maalipaikkoja ja Hakalla on vaikeuksia olla päästämättä lisää maaleja. Kuitenkin kovan taistelun avulla Ilves ei saa tehtyä yhtäkään maalia toisella puoliajalla. Sen sijaan Haka lähtee hyökkäykseen käyttäen Ilveksen pelaajien väliin jääneitä aukkoja, joista on helppo syöttää palloa ylöspäin hyökkäyspäähän. Kotijoukkue onnistuu maalinteossa 80 peliminuutilla Ella J toimittaessa pallon vieraan maalivahdin taakse. Ottelu päättyi tulokseen 1-3. Seuraavaksi Hakan Naiset pelaavat Suoraman nurmella FC Kangasalaa vastaan sunnuntaina 3.7.

#14 Rea Kovalla taistelulla naisille tasapeli Keskiviikkona 8.6 naiset lähtivät TPV:n vieraaksi Tampereelle Ikurin tekonurmelle. TPV on yksi sarjan pahimmista vastustajista ja odotettavissa oli erittäin tiukka peli. Naiset valmistautuivat kovaan taisteluun. Hakan peli oli alussa takkuilevaa, eikä peliä ollut helppo saada hallintaan TPV:n siirrellessä palloa nopeasti puolelta toiselle. Peli kulki useaan otteeseen rikkonaisesti päästä päähän. Vastustaja oli koko ajan hereillä ja haistoi hyvin Hakan puolustuslinjassa olevat aukot luodakseen hyviä hyökkäyksiä usein aivan kuudelletoista asti. Pelissä sattui ja tapahtui kaikenlaista tunteiden kuumetessa, mikä ajoittain häiritsi myös pelin kulkua. Ensimmäiseltä puoliajalta siirrytään ansaitusti puoliajalle huilaamaan ilman suurempia vaikeuksia. Molemmat joukkueet lähtivät toiselle puoliajalle aivan uudella ilmeellä, kovemmalla temmolla ja tahdolla. Päästä päähän kuljettiin tarkoilla syötöillä laitojen kautta tehokkaiden laitalinkkien avulla ja näin pyrittiin luomaan maalipaikkoja. Toisella puoliskolla molemmilla joukkueilla laukaukset olivat epäonnistuneita tai todella huolimattomia ja menivät reilusti ohi maalin. Joukkueet taistelivat koko ajan keskenään kovalla tahdolla, mutta molempien pelaamisessa tapahtui huolimattomia virheitä. 55 minuutin kohdalla vastustaja pääsee laukomaan ensimmäisen maalin Hakan verkkoon ja tilanne 1-0. Samat pienet virheet toistuvat ja edestakaisen pelin seurauksena vastustaja iskee pelin lukemiin 2-0. Hakan pelaajat turhautuvat ja huutelua kuuluu myös oman joukkueen sisällä pelaajalta toiselle, mutta taistelutahtoa löytyy yhä. Peli etenee nopealla tahdilla edelleen päästä toiseen. Loppua kohden Haka koventaa otteitaan ja Mia iskee pallon maalin oikealta puolelta kovaa vasempaan alanurkkaan 88 minuutilla. Usko omaan

tekemiseen nousee entisestään ja Karoliina laukoo onnekkaasti pallon maaliin vasenta tolppaa nuollen. Peliä pelattu 90 minuuttia ja lisäaikaa muutaman minuutin verran. Ottelu päättyy Hakan onneksi 2-2 tilanteeseen ja ryöstää tärkeän pisteen Tampereelta. Seuraava Hakan Naisten peli pelataan Saharan kentällä 18.6 Ilves/2:ta vastaan klo 16. #14 Rea Täydet pisteet naisille Tiistaina Hakan naisia vastaan asettui FC Nokia Tehtaan kentällä. Sää oli erittäin hiostava ja koetteli jokaisen pelaajan voimia. Peli Nokiaa vastaan oli sunnuntain pelistä täysin vastakohta, sillä naiset lähtivät peliin kovalla ilmeellä ja pitivät palloa hallussaan ison osan ajasta. Nokia oli tiistaina kova vastus, mutta laitalinkkien nopeat juoksut pystyyn ja hyvä puolustuslinja pitivät pelin omalla joukkueella, eikä ollut syytä lähteä mukaan vastustajan sähläyksiin. Koko joukkue pelasi hyvin yhteen ja palloa saatiin hyvin siirreltyä eteenpäin välisyötöillä kärkeen sekä laitalinkeille. Jo 12 peliminuutin jälkeen Nokia saa tilaisuuden kulmapotkuun, mikä epäonnistuu ja puretaan varmasti pois omalta maalilta. Haka hallitsee peliä, mutta heidän kovien otteidensa takia vastustaja saa monia erikoistilanteita ja näin 17 minuutin kohdalla suoritetaan jo toinen kulmapotku, joka leijailee maalivahti Julietin purettavaksi toiselle puolelle kenttää. Pallo saadaan jälleen kerran päätyrajan yli ja Nokia saa kolmannen kulmapotkun vain minuutin edellisen jälkeen. Potku lähtee liian kovaa ja korkealle maalin yläpuolelle verkkoihin. Ensimmäisen puoliajan aikana Sofia Y. tekee hyvällä itseluottamuksella muutaman hyvän nousun hyökkäyspäähän, toisella kerralla vahva laukaus maalille ja toisella seinäsyöttö Emmalle kärkeen. Vain vajaa minuutin tämän jälkeen Ella J. iskee Hakan 1-0 johtoon laittamalla pallon takanurkkaan Ella K. antamasta

keskityksestä. Kotijoukkue saa maalista entistä enemmän voimaa ja Hakan antama kova paine johtaa vastustajan pallon menetykseen ja hyvän pallon riiston jälkeen Tiia kaadetaan muutamia metrejä ennen 16 rajaa ja vapari Hakalle. Sofia Y lähtee vetämään vaparista kovaa maalaukausta, mutta ainakin metrin ohi maalin. Peli jatkuu vain hetken ilman katkoja kun kotijoukkue saa 33 minuutilla kulmapotkun, johon Pauliina pääsee yllättäen puskemaan, mutta puskee reilusti maalin ohitse. Neljän minuutin päästä edellisestä kulmasta saadaan uusi, jota Sofia lähtee antamaan kulmalipulta kohti maalia Ella J:lle. Ella ottaa pallon taidokkaasti haltuunsa, mutta vedossa kestää liian kauan ja pallo riistetään. Nokia saa muutamalla syötöllä vietyä palloa kohti keskialuetta, mutta edellisessä pelissä varoituksen saanut Iida katkaisee syötön, vetää kaukaa hieman onnekkaan todella korkean roiskaisuvedon, joka yltää maaliin asti, eikä maalivahdilla ollut mitään mahdollisuuksia torjua palloa. 2-0 kotijoukkueelle ja pelikello näyttää 39 minuuttia. Muutama minuutti ennen puoliajalle siirtymistä Haka lähtee mukaan Nokian sekavaan peliin ja aiheuttaa kaksi selvää vaparia. Ensimmäinen vapari menee selvästi ohi maalin ja toinen lähtee suoraan kohti maalivahtia ja helppo koppi Julietille. Toisen puoliajan alettua Haka jatkaa entistä kovemmin ja hakee laitoihin hyviä syöttöjä nopeille laitalinkeille. Hakan nopeat kuviot ja kovat laukaukset useaan kertaan meinaavat olla vastustajalle liikaa, ja erityisesti pakkilinjasto uupui täysin laitalinkkien juoksuttaessa. Pelin aikana saatiin aikaiseksi monta kulmapotkua ja vaparia, jotka eivät kuitenkaan päätyneet sisään asti. Loppua kohden peli menee jälleen sekaisin ja Haka sortuu virhesyöttöihin. 80 minuutilla Julia työntää juuri ja juuri 16 ulkopuolella vastustajan selästä nurin ja vapaapotku Nokialle. Vapari menee kuitenkin ohi, mutta minuutti tämä jälkeen vastustaja saa hieman onnekkaasti tehtyä ensimmäisen maalinsa. Ottelu jatkuu samanlaisena ja vielä 87 peliminuutilla Nokia saa kulmapotkun, joka kuitenkin on täysin vaaraton. Lopussa peli kääntyy tiukemmaksi, mutta Haka saa kovalla työllä pelattua pelin loppuvihellykseen asti ilman enempiä vahinkoja. 2-1 kotivoitto naisille ja ansaittu viikon tauko ennen seuraavaa peliä TPV:n kakkosjoukkuettavastaan Ikurissa.

#14 Rea Naiset jäivät pisteittä Pirkkalassa Hakan Naiset kohtasivat sunnuntaina 29.5 PJK:n Pirkkalan keskuskentällä. Molemmat joukkueet valmistautuivat peliin löysästi ja se näkyi pelin alussa erityisesti Hakan pelaamisessa. Vastustaja loi painetta alusta asti kovalla vauhdilla, mikä teki Hakan pelistä hyvin vaikeaa. Kotijoukkue hallitsi peliä ja he katkoivat lähes kaikki Hakan syötöt niin ilmassa kuin myös maassa. Kuitenkin huonoista syötöistä huolimatta pallo saatiin muutaman kerran maalille asti Hakan toimesta, ja ensimmäisellä yrityksellä Julia saa kuin saakin pallon haltuunsa ja päättää laukaista kauempaa ahtaassa tilassa, mutta veto osuu ylärimaan. PJK ottaa jälleen pallon haltuunsa ja yrittää useaan kertaan nousta lyhyillä syötöillä hyökkäyspäähän, mutta Hakan vahvat topparit pysäyttivät hyökkäyksen ammattimaisesti moneen otteeseen. Vastustajan huolimattomasta syötöstä Ella K lähtee oikealla laidalla nousuun ja vetää kaukolaukauksen sivutolppaan. Ei maaleja Hakalle. PJK:n tuottama paine on Hakalle yllättävän haastavaa, mikä johtaa pakin huolimattomaan syöttöön omalle maalille ja maalivahdin potku epäonnistuu. Vastustaja saa pallon haltuunsa ja taituroi sen helpon näköisesti maaliin asti. Kahdeksan minuutin jälkeen peli PJK:lle 1-0. Helposti päästetty maali sai Hakan pelaajat hermostumaan ja menettämään helpot syötöt vastustajalle. Pelin aikana sattui ja tapahtui vihellyksiä, joita kyseenalaistettiin paljon molempien joukkueiden osalta. Joskus tuntui, ettei tuomari seurannut peliä ollenkaan ja vihelsi miten sattuu, ja tämän johdosta pelaaminen hankaloitui enemmän. Ensimmäisen puoliajan aikana PJK pääsi useasti hyökkäyspäässään hyville maalipaikoille, mutta hyvän pelin maalissa pelannut Kerttu ei taipunut kovan vastustajan edessä. Pitkän ja sekavan 45 minuutin jälkeen

siirrytään helpottuneina puoliajalle. Pienen huilahdustauon jälkeen päästään aloittamaan toinen puoliaika täysin uudella ilmeellä. Haka pääsee pelin makuun ja syötöt alkavat osua kohdilleen. Molempien peli on ajoittain pelkkää ilmassa roiskimista, mutta siitä huolimatta peli pysyy kasassa ja Hakan puolustuspää esittää edelleen vahvoja otteita pelaamalla tilanteet loppuun asti. 60 minuutin kohdalla Hakan keskikentällä pelannut Iida ryöstää taiturimaisesti pallon vastustajan jalasta ja lähtee nousuun vasemmalta laidalta, hän keskittää upeasti pallon maalille ja Ella K ottaa nopeasti haltuun ja vetää, mutta suoraan maalivahdin syliin. Maalivahti avaa pallon pitkälle ja taas juostaan omaan päähän puolustamaan, kunnes Iida ottaa uudestaan pallon jalkaansa 71 minuutilla, vetää korkean kaukolaukauksen ja on tehdä maalin, mutta epäonnistuu. Joukkueiden hermostuneisuus tuli selvästi ilmi ja Iida saa pelin aikana varoituksen suunsoitosta. Loppua kohden peli menee jälleen hallitsemattomaksi ja 77 minuutin kohdalla vastustajan numero 10 pääsee Hakan hyökkäyspäähän, laukoo kaukaa pallon maaliin jo toistamiseen. Ei kauaa toisen maalin jälkeen, kun Hakan puolustus menee jälleen sekaisin ja vastustajan pelaajat junailevat pallon maalivahdin ohi. Kukas muukaan kuin numero 10 tekee maalin 87 peliminuutilla. Peli päättyy Pirkkalassa kotijoukkueen voittoon 3-0, mutta peli oli Hakalle vasta ensimmäinen tappio ja he lähtevät entistä kovemmalla taistelutahdolla kohti tiistain peliä Tehtiksellä Nokiaa vastaan. #14 Rea B-tytöt: #SaharassaVoitetaanAina B-tyttöjen kiireinen viikko jatkui ottelulla Maskun Palloseuraa vastaan. Edellisessä ottelussa otettu reilu voitto antoi mukavasti lisäenergiaa ja positiivisuutta mielialoihin ja tästäkin lähdettiin ottamaan täyttä pistepottia. Ottelu oli tärkeä, koska molemmat joukkueet taistelevat samoista

keskikastin sijoituksista ja viimeisistä ylälohkon paikoista. Otteluun B-tytöt sai mainion lähdön. Nopeaan tahtiin läpisyötöt puhkoivat vieraiden puolustuksen ja taululla oli 2-0. Aikaa tähän ei montaa minuuttia mennyt. Tämän jälkeen vieraat päästettin turhan helposti otteluun mukaan. Muutama virhe ja vieraiden hyvä hyökkääjä rankaisi kahdella maalilla. Mutta Saharan kotitaika piti tässäkin ottelussa. Vieraat väsyivät ja kotijoukkue juoksutti nopeita hyökkääjiään läpisyötöillä. Lopulta vieraiden selkäranka katkesi ja peli päättyi 6-2. Maaleista 5 teki Eerika ja Ella yhden. Ottelusta otettiin todella tärkeät 3 pistettä ja se näkyi iloisina ilmeinä ottelun jälkeen. Jatkossa teemana on saada maalinteon onnistumisia useammalle pelaajalle. Tällä hetkellä maalinteko on liikaa 1-2 pelaajan varassa. Seuraavaksi vastaan tulee TPV sunnuntaina 31.5. Peli pelataan Saharassa klo 15. Nyt käännetään harkkapelissä koettu tappio voitoksi! (J Vierimaa) ps. Saharan saldo: 3voittoa, 0 tasuria ja 0 tappioo. B-tytöt: 8-0! B-tyttöjen ottelukalenteriin oli toukokuun loppuun merkitty 3 kotipeliä 8 päivän sisään. Ensimmäisessä ottelussa lähdettiin kaatamaan porilaista Karhu-futis/LuVe YJ:tä. Ottelusta tulikin aikamoiset murskajaiset. Vastustaja oli liikkeellä 11 pelaajalla, joten aurinkoinen sää ja iso Saharan kenttä laittoi kuntotekijät koetukselle. Vastustajan peliä ei helpottanut myöskään yhden pelaajan loukkaantuminen ottelun

alkupuolella. Kotijoukkue otti ottelun alun tarkasti, koska useissa otteluissa vastustaja on päässyt ensimmäisten minuuttien aikana helpoilla maaleilla johtoon. Ottelun alku oli tasaista, vaikkei vieraat montaakaan kertaa päässeet vaivaamaan Henen johtamaa puolustuslinjaa. Kotijoukkue liikutti palloa rauhallisesti ja harjoituksissa treenatut läpisyötötkin onnistuivat hyvällä prosentilla. Nopeat Eke & Eerika olivat jatkuvasti läpiajoissa vastustajan maalivahtia vastaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, alkoi vastustajan jalka painamaan ja kotijoukkue lisäsi vettä myllyyn. Ottelun loppu oli ihan täysin yhteen maaliin pelaamista. Paremmalla viimeistelyllä lopputulos olisi voinut olla kaksinumeroinen. Ottelussa saatiin onnistumisia koko joukkueena, ja se teki juuri tähän väliin erittäin hyvää. Viime peleissä on tullut aika pahastikin selkään, mutta tästä alkoi nousu! Ottelun maalit Eerika 5, Ella 2 ja Ida 1. Seuraavaksi torstaina 28.5. Saharan kotitaikaa tulee kokeilemaan Maskun Palloseura. #SaharassaVoitetaanAina (J Vierimaa) B-tytöt: maalit tiukassa B-tytöt kohtasivat äitienpäivänä kotipelissä sarjakärki Paimion Hakan. Kotipeli pelattiin Parolan tekonurmella. Vieraat näyttivät ottelun alussa miksi ovat sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Ensimmäiseen 20min 4 maalia, ja ottelu oli taputeltu. Toiselle puoliajalle saimme paremmin otetta pelistä ja muutamia hyviä paikkojakin saatiin, mutta verkkoon asti pallo ei löytänyt. Viikkoa myöhemmin vieraspelit jatkuivat Kemiönsaarella jossa vastaan asettui pirteästi kauden aloittanut KSF. Kotijoukkueen taktiikkana oli sama mikä usealla sarjan joukkueella: pitkiä syöttöjä linjan taakse ja 2-3 pelaajaa kovaa perään. Meidän

muutenkin pieni joukkue kärsi useasta poissaolosta ja varsinkin puolustus oli uudistettu tähän peliin. Ottelun tulos ei kerro kaikkea ottelun voimasuhteista. Vielä kun tuomarit jättivät pari selvää paitsiomaalia viheltämättä niin pitkälle kotimatkalle lähdettiin tappio kärsineenä. Mutta tytöt taistelivat hyvin! Erityisesti plusmerkinnät joukkueen nuoriso-osastolle Nooralle ja Venlalle. Seuraavana otteluohjelmassa on 3 kotipeliä viikon sisään. Ensin pyöritetään porilaisia, niin etteivät kotionsa löydä! Viikolla näytetään maskulaisille miten palloa potkitaan. Ja härkäviikot päättää kuuma paikallispeli TPV:tä vastaan. Tavoitteena näistä on vähintään 7 pistettä. (JV) B-tytöt: kylmää kyytiä Turussa Vapun jälkeisenä sunnuntaina B-tytöt ottivat bussin alleen ja matkustivat Turkuun, jossa vastaan asettui ÅIFK. Matkaan päästiin hyvällä ryhmällä ja valmennus oli luottavainen hyvään lopputulokseen. Mutta toisin kävi Liekö syynä pitkät vapaat ja vapun aiheuttama uupumus, kun ensimmäisellä jaksolla vierailevat valkopaidat eivät saaneet juuri mitään aikaiseksi. Omat syötöt napsuivat jatkuvasti ensimmäiseen vastustajaan, eikä palloa saatu juuri ollenkaan vastustajan kenttäpäätyyn. ÅIFK pelasi aggressiivisesti, ei antanut tilaa eikä aikaa rakentaa peliä, ja se oli myrkkyä YJ:lle. Kaikki ottelun 4 maalia tuli ensimmäisellä jaksolla ja ne tehtiin meidän verkkoon. Toisella jaksolla vieraatkin heräsivät sunnuntaipäivään ja saimme muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta ÅIFK:n maalivahti

pääsi loppujen lopuksi todella helpolla ottelussa. Odotukset ja lopputulos eivät tällä kertaa kohdanneet. Syitä pohdittiinkin seuraavan päivän saunaillassa. Seuraavaksi vastaan tulee 10.5. pelattavassa pelissä sarjakärki Paimion Haka, pelipaikkana Parolan tekonurmi. (JV) B-tytöt: Ekat pelit 19.4.2015 B-tytöt aloittivat kauden 2015 vieraspelillä FC Nokiaa vastaan. Matkaan lähdettiin luottavaisin mielin hyvin menneen harjoituskauden jälkeen. Joukkueessa ei suuremmin ollut loukkaantumisia, joten hyvällä kokoonpanolla päästiin pelaamaan. Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasaista, molemmilla oli muutamia paikkoja, mutta pallo ei eksynyt kertaakaan maaliin. Toisella puoliajalla peli lähti YJ:n osalta käsistä. Joukkue teki muutaman helpon puolustuspään virheen josta hyvä kotijoukkue rankaisi. Mustan kymmenminuuttisen aikana kotijoukkue teki 3 maalia. Viime kaudelta tuttu henkinen murtuminen ja pelitilanteiden kesken jättäminen näkyi useissa näissä tilanteissa. Peli oli pelaajille ja valmentajille suuri pettymys. Toivottavasti kauden heikoin peli oli tässä ja suunta on vain ylöspäin. 25.4.2015 Kauden toiseen peliin ja ensimmäiseen kotipeliin vastaan asettui Ylöjärven Ilves. Nokian tappio oli unohdettu ja voittoa lähdettiin hakemaan kovasta vastuksesta, joka taistelee varmasti hyvistä sijoituksista kauden aikana. Ottelu oli tasainen, ja molemmilla oli hyviä paikkoja tehdä maaleja.

Ottelun kaikki osumat nähtiin ensimmäisellä jaksolla. Hyökkääjämme Eerika teki 2 maalia, joista toinen oli komea vapaapotku yläkulmaan. Pian toisen maalimme jälkeen YIlves kavensi, mutta lopun kovasta painostuksesta huolimatta, puolustuksemme jaksoi urakoida loppuun asti. Lopputuloksena 2-1. Voitto oli maistuva kovasta vastuksesta. Tämä antaa varmasti itseluottamusta kauden seuraavaan peliin, joka pelataan vapun jälkeen sunnuntaina Turussa. Vastassa on ÅIFK. (JV)