Sika (porsas), nauta (vasikka, lypsykarjatiloilla ks. kohta 4.3) ja lammas (karitsa)

Samankaltaiset tiedostot
VALMISTEYHTEENVETO. Nauta (vasikat lypsykarjatiloilla), sika (3 5 päivän ikäiset pikkuporsaat), lammas (karitsat).

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

VALMISTEYHTEENVETO. Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta ei saa antaa kanille, marsulle, hamsterille, gerbiilille eikä muille pienille jyrsijöille.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. PARVOERYSIN vet injektioneste, emulsio sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi 2 ml:n annos sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Forceris 30 mg/ml mg/ml injektioneste, suspensio porsaille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

NOBIVAC RABIES VET. Adjuvantti: Alumiinifosfaatti (2 %) 0,15 ml (vastaten alumiinifosfaattia 3 mg)

Veterelin vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, sialle ja kanille

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

VALMISTEYHTEENVETO. Vaikuttava(t) aine(et): Hevosen puhdistettua antiseerumia, jonka vaikuttava aine on tetanusantitoksiini.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. SUISENG vet. Injektioneste, suspensio, sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Koostumus annosta kohti (2 ml):

VALMISTEYHTEENVETO. Busol vet 0,004 mg/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, kanille (FI)

VETOX vet 10 IU / ml, injektioneste, liuos naudalle, sialle, hevoselle, lampaalle ja koiralle

Tulehduksen ja kivun lievittäminen sekä akuuteissa että kroonisissa luusto-lihassairauksissa koirilla.

1 ml injektionestettä sisältää: Vaikuttava aine: Florfenikoli 300 mg

VALMISTEYHTEENVETO. 2 litraan vettä sekoitetussa liuoksessa ovat seuraavat ionikonsentraatiot:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dalmarelin 25 mikrogrammaa/ml injektioneste, liuos lehmille ja kaneille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Porceptal Vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 ml injektionestettä sisältää:

0,5 ml rokoteannos yksittäisannosta varten tai 0,2 ml (50 annoksen tai 200 annoksen pakkaus) sisältää:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Eurican Lmulti injektioneste, suspensio. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi annos (1 ml) suspensiota sisältää:

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Eläimiä koskevat erityiset varotoimet Jos haittavaikutuksia ilmenee, tulee hoito keskeyttää ja ottaa yhteys eläinlääkäriin.

VALMISTEYHTEENVETO 1

Tiineys. Eläimet, joilla on akuutti tai subakuutti verenkierto-, suolisto- tai hengitystiesairaus.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Equibactin vet (333 mg/g + 67 mg/g) oraalipasta hevosille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dolpac vet tabletit keskikokoisille koirille (3 30 kg) 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Lactovac vet. injektioneste, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi annos (5 ml) sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Canidryl 50 mg tabletti koirille Karprofeeni. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttava aine:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. RIMADYL BOVIS VET 50 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Carprofelican vet 50 mg/ml injektioneste, liuos, koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Marfloquin vet 20 mg/ml injektioneste, liuos naudoille (vasikat) ja sioille

Tulehduksen lievittäminen ja kuumeen alentaminen yksittäisillä eläimillä.

VALMISTEYHTEENVETO. Bentsyylipenisilliinille herkkien bakteerien aiheuttamat infektiot naudalla, sialla ja hevosella.

VALMISTEYHTEENVETO. Kivun ja tulehduksen lievittäminen koiran akuuteissa ja kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa.

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmisteen antavan henkilön on noudatettava

Antimikrobisen hoidon tukena vähentämään kliinisiä akuutin hengitystieinfektion sekä akuutin utaretulehduksen oireita naudalla.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Ketodolor vet 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle, sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Propalin 50 mg/ml, siirappi koirille LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 ml valmistetta sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Perlutex Vet. 5 mg tabletti 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi millilitra käyttövalmista oraalisuspensiota sisältää amoksisilliinitrihydraattia vastaten amoksisilliinia 50 mg.

0,9 mg/ml butyylihydroksitolueenia (E321; hapettumisenestoaineena) 0,7 mg/ml sorbiinihappoa (E200; säilöntäaineena)

Osa I B 1 Valmisteyhteenveto 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dilaterol vet 25 mikrog/ml siirappi hevosille. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

COMFORION VET 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle ja sialle

VALMISTEYHTEENVETO. Duramune DAPPi injektiokuiva-aine, kylmäkuivattu ja liuotin suspensiota varten

VALMISTEYHTEENVETO. Koira Lievän tai kohtalaisen sisäelimiin liittyvän kivun lievittämiseen. Rauhoittamiseen yhdessä medetomidiinin kanssa.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 230 mg pyranteeliembonaattia ja 20 mg pratsikvanteelia

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Ketodolor vet 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle, sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Fenoflox vet 100 mg/ml injektioneste, liuos naudalle ja sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Revertor vet 5 mg/ml injektioneste, liuos koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Norocarp 100 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO. Kaikki kohde-eläinlajit: - Tiamfenikolille herkkien mikrobien aiheuttamien pinnallisten haavainfektioiden hoito.

Actinobacillus pleuropneumoniae, serotyyppi 2, kanta RP 1*

Kissa: Leikkauksen jälkeisen kivun lievitys kohdun ja munasarjojen poistoleikkauksen sekä pienten pehmytkudoskirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Annosta tulee muuttaa eläimillä, joilla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta, koska haittavaikutusriski on suurentunut.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. GastroGard 370 mg/g oraalipasta hevoselle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää:

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava

Enrofloksasiinille herkkien mikro-organismien aiheuttamien hengitysteiden ja ruoansulatuskanavan infektioiden hoitoon.

GEEPENIL vet 24.0 g injektiokuiva-aine ja liuotin, liuosta varten. Valmiste on yhdistelmäpakkaus, jossa on injektiokuiva-aine ja steriili vesi.

Carepen vet 600 mg intramammaarisuspensio lypsävälle lehmälle.

Ääreis- ja aivoverenkierron parantaminen. Haluttomuuden ja letargian vähentäminen ja yleisen olemuksen parantaminen koiralla.

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Marfloquin vet 100 mg/ml injektioneste, liuos naudoille ja sioille (emakoille)

Lihaksensisäinen antotapa ei ole hyväksytty hevoselle, koska käytettävissä ei ole riittäviä jäämäselvityksiä varoajan asettamiseksi.

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta käytetään seuraavien loisten häätämiseen naudalla, porolla ja sialla:

VALMISTEYHTEENVETO. Ei saa käyttää täysikasvuisilla sonneilla, joita on tarkoitus käyttää jalostukseen.

Methoxasol vet 20 mg/ml mg/ml liuos juomaveteen sekoitettavaksi sioille ja kanoille

Farmakoterapeuttinen ryhmä: steroideihin kuulumaton anti-inflammatorinen lääkeaine, ATCvet-koodi QM01AE90

VALMISTEYHTEENVETO. Valmisteen kuvaus: Kellertävä liuos, liuoksen lievä tummeneminen tulpan lävistyksen jälkeen ei heikennä valmisteen tehoa.

24 kuukautta 1. tehosterokotuksen jälkeen

Penovet vet 300 mg/ml ( IU/ml) injektioneste, suspensio

Injektioneste, suspensio. Vaaleanpunertava tai valkoinen neste, joka sisältää valkoista sakkaa. Sakka sekoittuu helposti ravisteltaessa.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Melovem 5 mg/ml injektioneste naudoille ja sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi ml sisältää: Vaikuttava aine

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Nuflor vet. 40 mg/g esisekoite lääkerehua varten sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Koostumus grammaa kohden:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Loxicom 0,5 mg/ml oraalisuspensio kissalle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi millilitra sisältää: Vaikuttava aine:

Immuniteetin kehittyminen (E. rhusiopathiae): 3 viikon kuluttua perusrokotuksesta.

E. coli F5 adhesiini 1/20 rokoteannos stimuloi ELISA vasta-aine titteriä (OD492): > 0,64 (marsuissa).

VALMISTEYHTEENVETO. Ei saa antaa koirille, joiden tärykalvo on puhjennut. Ei saa antaa, jos on tunnettua yliherkkyyttä valmisteen jollekin aineosalle.

VALMISTEYHTEENVETO 1

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Diazedor vet. 5 mg/ml injektioneste, liuos, koiralle ja kissalle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS.

Seuraavien sukkula- eli pyörömatojen aiheuttamien infektioiden hoito pennuilla ja enintään vuoden ikäisillä nuorilla koirilla:

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi millilitra käyttövalmista oraalisuspensiota sisältää amoksisilliinitrihydraattia vastaten amoksisilliinia 50 mg.

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Kivun ja tulehduksen lievittäminen koiran akuuteissa ja kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa koirilla.

Lääkevalmisteella ei enää myyntilupaa

BORGAL vet VALMISTEYHTEENVETO 1 ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Borgal vet 2 LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Vaikuttavat aineet:

Vaikuttavat aineet: Klooriheksidiinidiglukonaatti 20 mg (vastaa 11,26 mg klooriheksidiiniä) Mikonatsolinitraatti 20 mg (vastaa 17,37 mg mikonatsolia)

CANIGEN DHPPi kuiva-aine, kylmäkuivattu, ja liuotin, injektionestettä varten, suspensio koiralle. Liuotin: Injektionesteisiin käytettävä vesi

Hevosilla valmiste on tarkoitettu akuutin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin liittyvän tulehduksen lievitykseen.

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava

Osa I B 1 Valmisteyhteenveto 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dilaterol vet 25 mikrog/ml siirappi hevosille. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Alzane vet 5 mg/ml injektioneste, liuos koiralle ja kissalle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi millilitra sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO. Tulehdusoireiden ja kivun lievittäminen lihas-, nivel- ja luustoperäisissä tautitiloissa sekä kirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Marbonor vet 100 mg/ml injektioneste, liuos naudalle ja sialle

1. ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI. AURIZON korvatipat, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Loxicom 20 mg/ml injektioneste, liuos naudoille, sioille ja hevosille

VALMISTEYHTEENVETO. Apuaineet: Bentsyylialkoholi (E1519) Dinatriumedetaatti

Transkriptio:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Chanox vet 50 mg/ml oraalisuspensio sialle, naudalle ja lampaalle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 ml sisältää: Vaikuttava aine: Toltratsuriili Apuaineet: Natriumbentsoaatti (E211) Natriumpropionaatti (E281) 50 mg 2,1 mg 2,1 mg Täydellinen apuaineluettelo, katso kohta 6.1. 3. LÄÄKEMUOTO Oraalisuspensio. Valkoinen tai kellertävä suspensio. 4. KLIINISET TIEDOT 4.1 Kohde-eläinlajit Sika (porsas), nauta (vasikka, lypsykarjatiloilla ks. kohta 4.3) ja lammas (karitsa) 4.2 Käyttöaiheet kohde-eläinlajeittain Porsaat: Kokkidioosin kliinisten oireiden ennaltaehkäisyyn vastasyntyneille porsaille, kun tilalla on aiemmin todettu kokkidioosia, jonka aiheuttaja on Isospora suis. Vasikat: Kokkidioosin kliinisten oireiden ennaltaehkäisyyn ja kokkidien erityksen vähentämiseen navetoissa eläville lypsylehmiksi kasvatettaville vasikoille, kun tilalla on aiemmin todettu kokkidioosia, jonka aiheuttaja on Eimeria bovis tai Eimeria zuernii. Karitsat: Kokkidioosin kliinisten oireiden ehkäisyyn ja kokkidien erityksen vähentämiseen karitsoille, kun tilalla on aiemmin todettu kokkidioosia, jonka aiheuttaja on Eimeria crandallis tai Eimeria ovinoidalis. 4.3. Vasta-aiheet Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille. Ympäristösyistä: Ei saa käyttää yli 80 kg painaville vasikoille. Ei saa käyttää vasikkakasvattamoissa lihantuotantoon päätyvillä vasikoilla. Lisätietoa, ks. kohta 4.5 (Muut varotoimenpiteet) ja kohta 5.3 (Ympäristövaikutukset). 4.4 Erityisvaroitukset kohde-eläinlajeittain

Kuten kaikkien loislääkkeiden, myös alkueläimiin vaikuttavien lääkeaineiden kohdalla saman lääkeryhmän lääkkeiden tiheä ja toistuva käyttö voi johtaa resistenssin kehittymiseen. On suositeltavaa hoitaa kaikki saman karsinan eläimet kerralla. Hygieniatoimenpiteillä voidaan pienentää kokkidioosin riskiä. Siksi on suositeltavaa parantaa samalla kyseisten tilojen hygieniaa (etenkin kuivuutta ja puhtautta). Jotta hoidosta olisi mahdollisimman paljon hyötyä, eläimet tulee hoitaa ennen kliinisten oireiden odotettua alkua eli prepatenssiaikana. Kliinisen kokkidi-infektion taudinkulkuun vaikuttaminen yksittäisillä eläimillä, joilla esiintyy jo ripulia, saattaa edellyttää lisäksi tukihoitoa. Taudin puhjettua on hoidosta yksittäiselle eläimelle vain vähän hyötyä, koska ohutsuoli on jo ehtinyt vaurioitua. 4.5 Käyttöön liittyvät erityiset varotoimet Eläimiä koskevat erityiset varotoimet Ei oleellinen. Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava Henkilöiden, jotka ovat yliherkkiä toltratsuriilille tai jollekin apuaineelle, tulee välttää kosketusta eläinlääkevalmisteen kanssa. Valmiste voi ärsyttää ihoa ja silmiä. Valmisteen joutumista iholle ja silmiin on vältettävä. Jos valmistetta joutuu vahingossa iholle tai silmiin, altistunut alue pestään huolellisesti runsaalla vedellä. Jos ärsytys pitkittyy, on käännyttävä lääkärin puoleen ja näytettävä hänelle pakkausseloste tai myyntipäällys. Valmisteen käsittelyn aikana ei saa syödä, juoda eikä tupakoida. Muut varotoimenpiteet Toltratsuriilin päämetaboliitin, toltratsuriilisulfonin (ponatsuriilin), on osoitettu säilyvän pitkään maaperässä (puoliintumisaika > 1 v) ja kulkeutuvan maaperässä ja olevan myrkyllistä kasveille. Ympäristösyistä: Vasikat: Kasveille haitallisten vaikutusten ja mahdollisen pohjavesikontaminaation välttämiseksi hoidettujen vasikoiden lantaa ei saa levittää maahan, ellei sitä ole laimennettu hoitamattomien nautojen lannalla. Hoidettujen vasikoiden lanta on laimennettava vähintään kolminkertaiseen määrään aikuisten nautojen lantaa ennen maahan levittämistä. Karitsoja, joita tehokasvatetaan sisätiloissa koko eliniän ajan, ei saa hoitaa yli 6 viikon ikäisinä eikä yli 20 kg:n painoisina. Hoidettujen eläinten lantaa saa levittää samalle maa-alueelle vain joka kolmas vuosi. 4.6 Haittavaikutukset (yleisyys ja vakavuus) Ei tunneta.

4.7 Käyttö tiineyden, imetyksen tai muninnan aikana Ei oleellinen. 4.8 Yhteisvaikutukset muiden lääkevalmisteiden kanssa sekä muut yhteisvaikutukset Ei tunneta. 4.9 Annostus ja antotapa Kaikki lajit Käyttövalmis oraalisuspensio on ravistettava ennen käyttöä. Porsaat Kukin eläin hoidetaan erikseen. Kullekin sialle annetaan suun kautta kerta-annoksena 20 mg toltratsuriilia painokiloa kohti eli 0,4 ml oraalisuspensiota painokiloa kohti. Tämä annos annetaan yhden kerran elinpäivien 3 5 aikana. Yksittäisten porsaiden hoitoannosten tilavuus on pieni. Siksi on suositeltavaa käyttää annosteluvälineitä, joiden annostarkkuus on 0,1 ml. Epidemian aikana annettavasta hoidosta on rajallisesti hyötyä yksittäiselle porsaalle, sillä ohutsuoli on jo vaurioitunut. Vasikat Kullekin eläimelle annetaan suun kautta kerta-annoksena 15 mg toltratsuriilia painokiloa kohti eli 3,0 ml oraalisuspensiota 10 painokiloa kohti. Saman rotuisten ja saman ikäisten tai suunnilleen saman ikäisten eläinten ryhmää hoidettaessa annos lasketaan ryhmän painavimman eläimen mukaan. Jotta hoidosta olisi mahdollisimman paljon hyötyä, eläimet tulee hoitaa ennen kliinisten oireiden odotettua alkua eli prepatenssiaikana. Karitsat Kullekin eläimelle annetaan suun kautta kerta-annoksena 20 mg toltratsuriilia painokiloa kohti eli 0,4 ml oraalisuspensiota painokiloa kohti. Jotta hoidosta olisi mahdollisimman paljon hyötyä, eläimet tulee hoitaa ennen kliinisten oireiden odotettua alkua eli prepatenssiaikana. Jos eläimet hoidetaan ryhmänä eikä yksitellen, ne on ryhmiteltävä painon mukaan ja lääke on annosteltava tämän mukaisesti, jotta yli- ja aliannostelulta vältytään. Tarkan annoksen varmistamiseksi eläinten paino tulee arvioida mahdollisimman tarkasti. 4.10 Yliannostus (oireet, hätätoimenpiteet, vastalääkkeet) Terveillä porsailla ja vasikoilla kolminkertainen yliannos on hyvin siedetty eikä siedettävyysongelmia esiinny. Karitsoilla ei ole havaittu yliannostuksen oireita turvallisuustutkimuksissa, joissa eläimille annettiin kolminkertainen yliannos kerran tai kaksinkertainen yliannos 2 peräkkäisenä päivänä. 4.11 Varoaika

Porsaat Teurastus: 77 vrk Vasikat Teurastus: 63 vrk Ei saa käyttää lypsäville eläimille, joiden maitoa käytetään elintarvikkeeksi. Karitsat Teurastus: 42 vrk Ei saa käyttää lypsäville uuhille, joiden maitoa käytetään elintarvikkeeksi. 5. FARMAKOLOGISET OMINAISUUDET Farmakoterapeuttinen ryhmä: Alkueläimiin vaikuttavat lääkeaineet: triatsiinit; toltratsuriili. ATCvet-koodi: QP51AJ01 5.1 Farmakodynamiikka Toltratsuriili on triatsinonijohdos, joka tehoaa Isospora- ja Eimeria-sukujen kokkideihin. Se tehoaa kaikkiin kokkidien merogoniavaiheen (suvuton lisääntyminen) ja gametogoniavaiheen (suvullinen lisääntyminen) solunsisäisiin kehitysvaiheisiin. Kaikki kehitysvaiheet tuhoutuvat eli valmisteen vaikutusmekanismi on kokkidiosidinen. 5.2 Farmakokinetiikka Porsaat Suun kautta annettu toltratsuriili imeytyy hitaasti, ja sen biologinen hyötyosuus on 70 %. Päämetaboliitti on toltratsuriilisulfoni. Toltratsuriilin eliminaatio on hidasta, ja eliminaation puoliintumisaika on noin 3 vrk. Pääasiallinen eliminaatioreitti on erittyminen ulosteeseen. Vasikat Naudoille suun kautta annettu toltratsuriili imeytyy hitaasti. Huippupitoisuus plasmassa (C max = 36,6 mg/l) todettiin 24 48 tunnin kuluttua valmisteen annosta suun kautta (geometrinen keskiarvo 33,9 h). Toltratsuriilin eliminaatio on hidasta, ja terminaalinen puoliintumisaika on noin 2,5 vrk (64,2 h). Päämetaboliitti on toltratsuriilisulfoni. Pääasiallinen eliminaatioreitti on erittyminen ulosteeseen. Karitsat Suun kautta annettu toltratsuriili imeytyy hitaasti nisäkkäillä. Päämetaboliitti on toltratsuriilisulfoni. Huippupitoisuus plasmassa (C max = 62 mg/l) todettiin 2 vuorokauden kuluttua valmisteen annosta suun kautta. Toltratsuriilin eliminaatio on hidasta, ja eliminaation puoliintumisaika on noin 9 vrk. Pääasiallinen eliminaatioreitti on erittyminen ulosteeseen. 5.3 Ympäristövaikutukset Toltratsuriilin metaboliitti, toltratsuriilisulfoni (ponatsuriili), on pitkään säilyvä (puoliintumisaika > 1 v) ja kulkeutuva yhdiste, joka haittaa kasvien kasvua ja itämistä. Ponatsuriilin pitkän säilymisajan vuoksi hoidettujen eläinten lannan toistuva levittäminen maahan voi johtaa ponatsuriilin kertymiseen maaperään ja aiheuttaa vaaraa kasveille. Ponatsuriilin maaperään kertymisen ja maaperässä kulkeutumisen vuoksi on myös mahdollista, että ponatsuriilia kulkeutuu pohjaveteen. Ks. myös kohdat 4.3 ja 4.5.

6. FARMASEUTTISET TIEDOT 6.1 Apuaineet Natriumbentsoaatti (E211) Natriumpropionaatti (E281) Sitruunahappomonohydraatti (ph:n säätelyyn) Natriumhydroksidi (ph:n säätelyyn) Ksantaanikumi Alumiinimagnesiumsilikaatti Natriumlauryylisulfaatti Propyleeniglykoli Simetikoniemulsio Puhdistettu vesi. 6.2 Tärkeimmät yhteensopimattomuudet Koska yhteensopimattomuustutkimuksia ei ole tehty, eläinlääkevalmistetta ei saa sekoittaa muiden eläinlääkevalmisteiden kanssa. 6.3 Kestoaika Avaamattoman pakkauksen kestoaika: 4 vuotta Sisäpakkauksen ensimmäisen avaamisen jälkeinen kestoaika: 1 vuosi. 6.4 Säilytystä koskevat erityiset varotoimet Ei erityisiä säilytysohjeita. 6.5 Pakkaustyyppi ja sisäpakkauksen kuvaus HDPE-pullo, jossa 100 ml tai 250 ml valmistetta ja HDPE-kierrekorkki ja HDPE-flexipack-pullo, jossa 1 litra tai 5 litraa valmistetta ja polypropeeninen kierrekorkki. Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole markkinoilla. 6.6 Erityiset varotoimet käyttämättömien lääkevalmisteiden tai niistä peräisin olevien jätemateriaalien hävittämiselle Käyttämättömät eläinlääkevalmisteet tai niistä peräisin olevat jätemateriaalit on hävitettävä paikallisten määräysten mukaisesti. 7. MYYNTILUVAN HALTIJA Chanelle Pharmaceuticals Manufacturing Ltd. Loughrea Co. Galway Irlanti 8. MYYNTILUVAN NUMERO 35311

9. ENSIMMÄISEN MYYNTILUVAN MYÖNTÄMISPÄIVÄMÄÄRÄ /UUDISTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ 10. TEKSTIN MUUTTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ 21.2.2018 MYYNTIÄ, TOIMITTAMISTA JA/TAI KÄYTTÖÄ KOSKEVA KIELTO Ei oleellinen.