Sopimus TEKES:n tutkimusrahoitusta saavan projektin suorittamisesta. PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sopimus TEKES:n tutkimusrahoitusta saavan projektin suorittamisesta. PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio"

Transkriptio

1 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 1/20 Sopimus TEKES:n tutkimusrahoitusta saavan projektin suorittamisesta Projektin nimi: PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio TEKES Dno 1078/31/01 Päätös nro 40664/01 (tutkimusrahoituspäätös liitteenä 1) Projektiosapuolet: Kuopion yliopisto Pohjois-Savon ammattikorkeakoulu Deio Oy Medici Data Oy Medigroup Oy MediMaker Oy Novo Group Oyj Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus Siilinjärven ja Maaningan terveydenhuollon kuntayhtymä PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 1(20)

2 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 2/20 1 Yleiset tavoitteet Projekti on TEKESin iwell (Hyvinvointi ja terveys) teknologiaohjelmaan kuuluva teknisen tutkimuksen hanke, joka toteuttaa ohjelman tavoitteita. Ohjelman tavoitteena on kehittää kansainvälisesti menestyvää hyvinvointiteknologiaa tieto- ja viestintäteknologian sekä tuotannon, logistiikan ja rakentamisen aloilla. Ohjelma kohdistuu yksilön kotona, vapaa-aikana, työssä tai matkalla tarvitsemiin ja käyttämiin terveyden ja hyvinvoinnin teknologia- ja palvelutuotteisiin. Erityisesti tarkastelukohteena on, miten luoda uutta liiketoimintaa hyvinvointia lisäävien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseksi. 2 Projektin toteutus ja organisaatio 2.1 Projektille nimetään rahoittajista ja muista osallistuvista tahoista muodostettu johtoryhmä (seurantaryhmä), joka seuraa projektin edistymistä ja tekee projektiin liittyvät päätökset. Johtoryhmä tekee päätöksensä yksimielisesti. 2.2 Projektilla on vastuullinen projektipäällikkö. 2.3 TEKESin edustajan tehtäviin kuuluu osallistuminen projektin valmisteluun, projektin valvonta sekä tiedottaminen ja raportointi projektista TEKESiin päin. 2.4 Projektin virallisina raportointikielinä ovat suomi ja englanti. Dokumentit tuotetaan englanniksi, hallinnollisia ja väliaikaisia dokumentteja lukuunottamatta. 2.5 Projektin nimi, tavoitteet yleisellä tasolla (tutkimussuunnitelma), kesto, volyymi markoissa, projektiosapuolet sekä projektissa tuotetut opinnäytteet ja tieteelliset artikkelit ovat julkisia. Projektin yksityiskohtaiset tekniset ja rahoitustiedot ovat luottamuksellisia. 3 Määrittelyt 3.1 Projektiosapuolella tarkoitetaan tämän sopimuksen allekirjoittanutta suorittajaorganisaatiota, rahoittajayritystä ja muuta yhteisöä. Lisäksi projektiosapuoleksi tulevat tämän sopimuksen allekirjoittaneet suorittajaorganisaatiot, rahoittajayritykset ja muut yhteisöt, jotka projektin johtoryhmä myöhemmin hyväksyy projektiosapuoliksi. 3.2 Tulosaineisto tarkoittaa keksintöjä, tietokoneohjelmia, laitteita tai taloudellista arvoa omaavaa tietoutta sekä näitä kuvaavia dokumentteja ja teknisiä raportteja, jotka aikaansaadaan tässä projektissa. 3.3 Omistusoikeus tarkoittaa esineoikeuden lisäksi patentteja, tekijänoikeutta ja muita immateriaalioikeuksia. PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 2(20)

3 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 3/ Käyttöoikeus tarkoittaa oikeutta käyttää 3.2 kohdan mukaista immateriaalista tulosaineistoa omassa tutkimus- ja tuotekehitystyössä. 4 Rahoitus 4.1 Projektiosapuolet vastaavat kukin projektin rahoituksesta ja kustannuksista TEKESin kanssa laaditun rahoitussopimuksen edellyttämällä tavalla. 4.2 TEKES voi rahoittaa projektia useammalla erillisellä rahoituspäätöksellä. 5 Tulosaineiston omistus- ja käyttöoikeudet 5.1 Omistusoikeus tulosaineistoon kuuluu sille projektiosapuolelle, joka on sen luonut, keksinyt tai laatinut. 5.2 Yhteistyössä aikaansaatujen tulosaineistojen omistusoikeus kuuluu yhteisesti niille projektiosapuolille, jotka ovat niiden aikaan saamiseen riittävällä tavalla osallistuneet. Yhteisomistuksen ehdot sovitaan erikseen projektiosapuolten kesken. 5.3 Projektiin kuuluvilla projektiosapuolilla on oikeus saada käyttöoikeus projektissa syntyneeseen, 3.2 kohdassa tarkoitettuun tulosaineistoon. Käyttöoikeus luovutetaan korvauksetta lukuunottamatta tietokoneohjelmia ja keksintöjä, joiden osalta tulee suorittaa kohtuullinen korvaus. Käyttöoikeudesta ohjelman päättymisen jälkeen sovitaan projektiosapuolten kesken erikseen. 5.4 Tulosaineiston omistus- tai käyttöoikeutta ei saa projektin kuluessa luovuttaa muille kuin tämän sopimuksen projektiosapuolille, ellei projektin johtoryhmä toisin päätä. 5.5 Projektiosapuolilla on kuitenkin oikeus myydä jo projektin aikana kohdassa 3.2 tarkoitetun tulosaineiston perusteella kehittämiään tuotteita loppukäyttäjille. 6 Keksinnöt 6.1 Projektin tuloksena syntyneen keksinnön patenttioikeudet kuuluvat keksinnön tehneen työntekijän työnantajana toimivalle projektiosapuolelle siten kuin oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin annetussa laissa (656/67) on säädetty. 6.2 Jos työntekijään ei sovelleta em. lakia, vastaa työnantaja siitä, että työntekijä hyväksymällä tämän sopimuksen tai muulla tavoin luopuu oikeudestaan keksintöön ja sitoutuu toimimaan tämän projektin puitteissa samalla tavoin kuin työntekijät, joihin sovelletaan työsuhdekeksintölakia. PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 3(20)

4 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 4/ Jos keksintö on tehty yhteistyössä projektiosapuolten kesken, kuuluvat patenttioikeudet yhteisesti projektiosapuolille samassa suhteessa kuin ne ovat osallistuneet keksinnön tekemiseen. 6.4 Samoin projektiosapuoli vastaa siitä, että sen tässä projektissa työskentelevä henkilöstö hyväksymällä tämän sopimuksen tai muulla tavoin luopuu tekijänoikeudestaan tässä projektissa luotuun tietokoneohjelmaan siinä laajuudessa, kuin tämän projektin toteuttaminen edellyttävät. 6.5 Työnantajana toimiva projektiosapuoli on velvollinen käyttämään työsuhdekeksintölaissa tarkoitettua oikeuttaan ja muita oikeuksiaan siten, että keksintöä ja tietokoneohjelmaa voidaan hyödyntää iwell-ohjelman ja tämän projektin tavoitteita edistävällä ja TEKESin rahoituspäätöksestä ilmenevällä tavalla. 6.6 Työntekijän on tehtävä keksinnöstään ja luomastaan tietokoneohjelmasta kirjallinen ilmoitus projektiosapuolena toimivalle työnantajalleen, joka on velvollinen kuukauden kuluessa ilmoituksen saatuaan toimittamaan sen projektin johtoryhmän tietoon. Ilmoituksen saatuaan työnantaja/t on/ovat velvollinen/velvollisia toimimaan siten kuin työsuhdekeksintölaissa on säädetty tai kohdassa 6.5 sanottu ja lisäksi velvollinen/velvolliset lunastamaan keksinnön sikäli kuin edellä kohdassa 6.5 todettu ohjelman tavoitteiden edistäminen sitä edellyttää. 6.7 Patenttioikeuden omistajat voivat myös päättää, ettei patenttia haeta keksinnölle esimerkiksi salassapitosyistä. 7 Tulosaineiston julkisuus 7.1 Projektin päätyttyä tulosaineisto on julkista, ellei projektin johtoryhmä toisin päätä. 7.2 Julkistaminen ei saa paljastaa liike- tai ammattisalaisuuksia eikä muuta salassa pidettävää tietoa. Myös sellaisen aineiston ennenaikainen julkistaminen, joka saattaa estää tehdyn keksinnön patentoinnin, on kielletty. 7.3 Tulosaineiston julkaiseminen projektin aikana edellyttää projektin johtoryhmän lupaa. Lupahakemus on tehtävä kirjallisesti ja projektin johtoryhmän on vastattava siihen kuukauden (1 kk) kuluessa lupahakemuksen saapumisesta. Kielteinen päätös on perusteltava. Vastaamatta jättäminen katsotaan luvan antamiseksi. 7.4 Projektiosapuolet sitoutuvat raportoimaan projektinsa edistymisestä TEKESille, TEKESin nimeämälle ulkopuoliselle arvioijalle ja TEKESin seminaareissa. Arviointia varten voidaan edellyttää englanninkielistä raportointia. 8 Tutkimustulosten hyödyntäminen ja uuden liiketoiminnan edistäminen 8.1 Projektin johtoryhmä ottaa projektin tavoiteasetannassa ja projektin toteutuksessa huomioon erityisesti tutkimusprojektissa syntyvien liiketoimintamahdollisuuksien PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 4(20)

5 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 5/20 hyödyntämisen. Uuden liiketoiminnan kehittymistä tarkastellaan projektin evaluoinnin yhteydessä. 8.2 Projekti raportoi TEKESille jo projektin aikana uuden liiketoiminnan syntymisestä ja kehittymisestä. 9 Vastuu 9.1 Sopijapuolet suorittavat projektin puitteissa niille määritellyt tehtävät huolellisesti ja ammattitaitoista henkilökuntaa käyttäen. Tulosaineistoa toisilleen luovuttaessaan sopijapuolet pyrkivät siihen, että luovutettavat tulokset ovat mahdollisimman virheettömiä. Luovuttava osapuoli ei ole kuitenkaan velvollinen antamaan luovutuksen kohteelle mitään takuuta ja luovutettujen tulosten käyttö tapahtuu yksin luovutuksensaajan vastuulla. 9.2 Sopijapuoli vastaa toisille sopijapuolille aiheuttamastaan välittömästä vahingosta. Sopijapuolet eivät ole vastuussa toisilleen projektin yhteydessä aiheuttamastaan epäsuorasta tai välillisestä vahingosta. Kunkin sopijapuolen vastuun ylärajana toista sopijapuolta kohtaan on kaikissa tapauksissa vahinkoa aiheuttaneen sopijapuolen rahoitusosuus projektissa. 9.3 Sopijapuolet eivät vastaa omistaan tai toisten sopijapuolten aiheuttamista virheistä tai viivästyksistä, jotka johtuvat ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään tapahtumaa, joka estää tai tekee kohtuuttoman vaikeaksi toimeksiannon suorittamisen määräajassa. Tällaisia ovat sota, kapina, luonnonmullistus, yleisen energianjakelun keskeytyminen, tulipalo, valtion talousarvion tai valtioneuvoston asettama oleellinen rajoitus yliopistojen tai korkeakoulujen toiminnalle, lakko, saarto tai muu yhtä merkittävä ja epätavallinen sopijapuolista riippumaton syy. 9.4 Sopijapuolella on oikeus lykätä suoritustaan tai purkaa sopimus ylivoimaisen esteen aiheuttaman viivästyksen vuoksi. Tällöin viivästyksen on kuitenkin oltava olennainen. 10 Sopimuksen päättyminen 10.1 Jos sopijapuoli rikkoo olennaisesti sopimusehtoja, toisilla sopijapuolilla on oikeus yhdessä purkaa sopimus rikkoneen sopijapuolen osalta Käyttöoikeudet, jotka rikkonut sopijapuoli on tämän sopimuksen perusteella purkamishetkeen mennessä saanut muilta sopijapuolilta, lakkaavat olemasta voimassa purkamisesta lukien. Rikkonut sopijapuoli on velvollinen palauttamaan kaiken tämän sopimuksen perusteella saamansa aineiston ja tiedot asianomaiselle luovuttajalle Jos sopijapuoli on maksukyvytön, asetetaan konkurssiin tai velkasaneerausmenettelyyn, muilla sopijapuolilla on yhteisesti oikeus purkaa sopimus tämän sopijapuolen osalta. Tämän sopimuksen perusteella saatuihin käyttöoikeuksiin on maksukyvyttömän osapuolen osalta vastaavasti voimassa, mitä edellä on sanottu sopimusta rikkoneen sopijapuolen suhteen. PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 5(20)

6 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 6/20 11 Muita määräyksiä 11.1 Projektin päättymisestä päättää projektin johtoryhmä. TEKES voi suositella projektin lopettamista rahoittajille. Tämä sopimus kuitenkin sitoo kaikkia projektiosapuolia kuusi kuukautta projektin päättymisen jälkeen Projektin tulosaineisto on pyrittävä hyödyntämään mahdollisimman laaja-alaisesti Suomessa tapahtuvassa teollisessa tuotannossa ja tähän tähtäävässä jatkotutkimuksessa Projektiosapuolet vastaavat siitä, että projektiin osallistuvat työntekijät hyväksyvät ennen projektin käynnistymistä tulosaineistoa koskevat, tässä sopimuksessa sovitut ehdot Projektiosapuolten tulee informoida TEKESiä, mikäli ne käynnistävät projektin alaan läheisesti liittyviä, laajoja tutkimushankkeita projektin aikana. Projektiosapuolet pyrkivät huolehtimaan siitä, ettei niiden omien tutkimushankkeiden ja tämän projektin välillä synny ristiriitaa esimerkiksi tulosaineiston omistus- ja käyttöoikeuksien suhteen TEKES pidättää itselleen oikeuden alistaa projektin johtoryhmän tekemä päätös ratkaistavakseen. TEKESin on annettava ratkaisu tiedoksi johtoryhmälle 2 kk:n kuluessa, siitä kun asia on tullut käsiteltäväksi Tätä sopimusta ja sen liitteitä voidaan muuttaa projektin kestäessä. Muutos on tehtävä kirjallisesti Tätä sopimusta on tehty yksi alkuperäinen kappale, jota säilytetään TEKESissä. Muilla projektiosapuolilla on sopimuksesta jäljennös Mikäli projektiosapuolten kesken syntyy erimielisyyksiä tämän sopimuksen tulkinnasta eikä niitä kyetä neuvotteluilla ratkaisemaan, käsitellään asia Helsingin käräjäoikeudessa Täydentävät sopimuslausumat Projektin 1., 2. ja 3. rahoitusjakso. Tällä sopimuksella projektiosapuolet sitoutuvat osallistumaan projektin 1. rahoitusjaksoon Sopimus ei sido osapuolia osallistumaan mahdollisiin seuraaviin rahoitusjaksoihin. Osapuolet pyrkivät kuitenkin siihen, että projekti toteutuisi tutkimussuunnitelman mukaisesti kolmivaiheisena. Osapuolet pyrkivät toimimaan ensimmäisen jakson aikana niin, että projektin 2. rahoitusjaksosta voidaan jättää TEKESille kaikkien osapuolten tavoitteiden mukainen hakemus. Projektikonsortiota pyritään täydentämään 2. ja mahdollisesti 3. jakson alkaessa pilotointiin ja validointiin soveltuvilla keskeisillä yrityksillä ja käyttäjäorganisaatioilla. 2. tai 3. jakson alkaessa konsortioon liittyvät uudet rahoittajaosapuolet maksavat ylimääräisen PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 6(20)

7 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 7/20 rahoituserän, joka on korkeintaan tämän sopimuksen vastaavanlaisten osapuolten siihen mennessä maksaman rahoitusosuuden suuruinen Jatko Komponentti-FixIT-projektille. PlugIT-projektin FixIT-DoITosaprojekti jatkaa TEKESin rahoittamaa Komponentti- FixIT-projektia (Dno 1417/401/97, päätös nro 40329/98). Komponentti-FixITprojektin päivätyn projektisopimuksen seuraavansisältöinen täydentävä sopimuslausuma (kohta 11.9) on lähtien voimassa PlugIT-projektin suorittaja- ja rahoittajaosapuolten kesken: Tässä projektissa syntyvän Komponentti-FixIT-ohjelmiston omistusoikeus on kohdan 5.1 mukaisesti Kuopion yliopistolla. Kaikilla projektiosapuolilla on ohjelmistoon kohdan 5.3 mukainen käyttöoikeus projektin aikana ilman eri korvausta. Projektin päättymisen jälkeen projektiosapuolilla säilyy käyttöoikeus senhetkiseen ohjelmistoversioon ilman eri korvausta, ja käyttöoikeus uusiin versioihin ohjelmiston omistajan päättämää vuosittaista ylläpitomaksua vastaan mutta ilman erillistä käyttöönottomaksua. Projektin johtoryhmä päättää erikseen, millä käyttöönottomaksulla ulkopuoliset organisaatiot voivat hankkia ohjelmiston käyttöoikeuden projektin aikana tai sen päättyessä. Projektiosapuolet pyrkivät edistämään ohjelmiston mahdollisimman laajaa käyttöä Suomessa ja kansainvälisesti. Kuopion yliopisto sitoutuu ylläpitämään ohjelmistoa projektin päättymisen jälkeen mahdollisimman pitkään, kuitenkin vähintään viisi vuotta. Kuopion yliopistolla on oikeus siirtää ohjelmiston omistus- ja ylläpito-oikeus ja ylläpitosopimukset kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi yliopiston piirissä syntyvälle yritykselle. Mikäli Kuopion yliopisto päättäisi lopettaa ohjelmiston ylläpidon siirtämättä sitä eteenpäin, muilla projektiosapuolilla on yhdessä tai erikseen oikeus saada ohjelmiston senhetkisen version lähdekoodi ja ryhtyä jatkamaan sen ylläpitoa Tutkimussuunnitelma, kustannusarvio ja rahoitussopimus. Projektiosapuolet hyväksyvät oheiset tutkimussuunnitelman, kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman (liitteet 2, 3 ja 4, päivätty ) oheisen projektin johtoryhmän kokouksen pöytäkirjan (liite 5) mukaisesti. Kukin rahoittajana toimiva yritys- ja sairaalaosapuoli sitoutuu maksamaan 1. rahoitusjakson rahoitussuunnitelman mukaisen osuutensa kahtena, rahoitussuunnitelmassa mainitun suuruisena eränä vuosien aikana. Ensimmäinen rahoituserä erääntyy laskutettavaksi, kun kaikki projektiosapuolet ovat allekirjoittaneet tämän sopimuksen. Toinen rahoituserä erääntyy laskutettavaksi, kun projektin johtoryhmä on 1. rahoitusjakson jälkimmäisessä kokouksessaan erikseen todennut hankkeen edenneen suunnitelmien mukaisesti. PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 7(20)

8 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 8/20 Allekirjoitukset Kuopio, Kuopion yliopisto... Matti Uusitupa, rehtori... Jaana Backman, tutkimuspäällikkö... Yrjö Jokinen, toimintayksikön johtaja... Mikko Korpela, projektin vastuullinen tutkija PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 8(20)

9 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 9/20 Kuopio, Paikka Aika Veli-Matti Tolppi, rehtori Pohjois-Savon ammattikorkeakoulu PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 9(20)

10 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 10/ Paikka Aika Virve Ruhtinas, P.P.... P.P. Deio Oy PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 10(20)

11 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 11/ Paikka Aika Seppo Ahokas, toimitusjohtaja Medici Data Oy PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 11(20)

12 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 12/ Paikka Aika Matti Korhonen, toimitusjohtaja Medigroup Oy PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 12(20)

13 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 13/ Paikka Aika Markku Broas, toimitusjohtaja MediMaker Oy PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 13(20)

14 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 14/ Paikka Aika Kari Kontula, divisioonan johtaja Novo Group Oyj PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 14(20)

15 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 15/ Paikka Aika Simo Pietilä, tietohallintopäällikkö Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 15(20)

16 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 16/ Paikka Aika Pentti Sopanen, tietohallintopäällikkö Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 16(20)

17 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 17/ Paikka Aika Kari Säkkinen, atk-päällikkö Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 17(20)

18 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 18/ Paikka Aika Yrjö Koivusalo, tietohallintapäällikkö Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 18(20)

19 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 19/ Paikka Aika Paavo Kaitokari, sosiaali- ja terveysjohtaja Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 19(20)

20 SISÄLTÖ HYVÄKSYTTY JOHTORYHMÄN KOKOUKSESSA SIVU 20/ Paikka Aika Mikko Keski-Karhu, talousjohtaja Siilinjärven ja Maaningan terveydenhuollon kuntayhtymä PLUGIT-PROJEKTI TEKES DNO 1078/31/01 PÄÄTÖS NRO 40664/01 20(20)

Muutos Tutkimusyhteistyösopimukseen. PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio

Muutos Tutkimusyhteistyösopimukseen. PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio Muutos PlugIT-tutkimusyhteistyösopimukseen, sivu 1/29 Muutos Tutkimusyhteistyösopimukseen PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio 1. Projektiosapuolet: 1.1 Tutkimusosapuolet KUOPION YLIOPISTO, projektin

Lisätiedot

Muutos Tutkimusyhteistyösopimukseen. PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio

Muutos Tutkimusyhteistyösopimukseen. PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio Muutos PlugIT-tutkimusyhteistyösopimukseen, sivu 1/29 Muutos Tutkimusyhteistyösopimukseen PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio 1. Projektiosapuolet: 1.1 Tutkimusosapuolet KUOPION YLIOPISTO, projektin

Lisätiedot

KUOPION YLIOPISTO, projektin koordinaattori PL 1627, 70211 Kuopio. POHJOIS-SAVON AMMATTIKORKEAKOULU PL 6 (Sammakkolammentie 2 C), 70201 Kuopio

KUOPION YLIOPISTO, projektin koordinaattori PL 1627, 70211 Kuopio. POHJOIS-SAVON AMMATTIKORKEAKOULU PL 6 (Sammakkolammentie 2 C), 70201 Kuopio PlugIT-tutkimusyhteistyösopimus, sivu 1/29 Tutkimusyhteistyösopimus PlugIT: Terveydenhuollon sovellusintegraatio 1. Projektiosapuolet: 1.1 Tutkimusosapuolet KUOPION YLIOPISTO, projektin koordinaattori

Lisätiedot

1 METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N MAKSULLISEN TUTKIMUS- JA KEHITYSTOIMINNAN YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMISALA, SOPIJAPUOLET JA SO- PIMUSASIAKIRJAT 1.1. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Metropolia

Lisätiedot

SOPIMUS TUTKIMUSHANKKEEN RAHOITTAMISESTA

SOPIMUS TUTKIMUSHANKKEEN RAHOITTAMISESTA SOPIMUS TUTKIMUSHANKKEEN RAHOITTAMISESTA 1 SOPIJAPUOLET Tutkimusosapuolet: (1) Suomen ympäristökeskus, Y-tunnus 0996189 (jäljempänä "SYKE") Yritys- ja julkisen hallinnon osapuolet: (2) Ympäristöministeriö,

Lisätiedot

Tutkimusyhteistyösopimus

Tutkimusyhteistyösopimus Tutkimusyhteistyösopimus 1/5 1 Sopijapuolet Yrkeshögskolan Novia/Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi (y-tunnus 2059910-2), Wolffskavägen 35 B, 65200, Vasa, (jäljempänä Novia ) ja Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8),

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS. Puhelin: Faksi:

YHTEISTYÖSOPIMUS. Puhelin: Faksi: Tämä yhteistyösopimuksen malli on laadittu Business Finlandin rahoittamien yritysten keskinäistä yhteistyötä varten. Siinä on otettu huomioon yhteisille hankkeille tyypillisiä asioita sekä Business Finlandin

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

PROJEKTIN OSATOTEUTTAJASOPIMUS

PROJEKTIN OSATOTEUTTAJASOPIMUS 1. Sopijapuolet 1.1. Heinolan kaupunki, yhteyshenkilö: Outi Myllymaa, (outi.myllymaa@vierumaki.fi) 1.2. Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy, yhteyshenkilö: Juha Sorjonen, (juha.sorjonen@kehy.fi) 1.3. Jämsek

Lisätiedot

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV.

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV. SOPIMUS 1(4) 15.3.2017 KULTTUURIPALVELUJEN TALOUDEN JA TOIMINNAN VERTAILUTIEDOSTO IV PROJEKTI 1 Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan

Lisätiedot

DOB-VALMENNUSTA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET 1(9) Valmennettava yritys: Nimi Y-tunnus. osoite. Yhteyshenkilö. Case-yritykset: Nimi Y-tunnus.

DOB-VALMENNUSTA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET 1(9) Valmennettava yritys: Nimi Y-tunnus. osoite. Yhteyshenkilö. Case-yritykset: Nimi Y-tunnus. 1(9) DOB-VALMENNUSTA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Valmeettava yritys: Y-tuus Case-yritykset: Y-tuus Y-tuus Valmentajaosapuolet: Y-tuus Tampereen yliopisto yy osoite Y-tuus Laurea ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus hankkeen toteuttamisesta. 1. Sopimuksen osapuolet. 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

Yhteistoimintasopimus hankkeen toteuttamisesta. 1. Sopimuksen osapuolet. 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Yhteistoimintasopimus hankkeen toteuttamisesta Hankkeen virallinen nimi: Tenho elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin Hankkeen toteuttamiseksi sopijaosapuolet ovat sopineet seuraavaa: 1. Sopimuksen osapuolet

Lisätiedot

Osapuolet 1.2 ja 1.3 ovat yhdessä myös Rahoittajat ja erikseen Rahoittaja. Osapuolet ovat yhdessä myös Osapuolet ja erikseen Osapuoli

Osapuolet 1.2 ja 1.3 ovat yhdessä myös Rahoittajat ja erikseen Rahoittaja. Osapuolet ovat yhdessä myös Osapuolet ja erikseen Osapuoli RAHOITUSSOPIMUS LUONNOS 1. Osapuolet 1.1 Visit Joroinen ry [VE1] jäljempänä myös Yhdistys 1.2 Joroisten Oma osuuskunta Y-tunnus: 0164436-9 Mutalantie 1 79600 Joroinen 1.3 Joroisten kunta Y-tunnus 0207112-8

Lisätiedot

1 AALTO-YLIOPISTON MAKSULLISEN PALVELUTOIMINNAN YLEI- SET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMISALA, SOPIJAPUOLET, JA SOPIMUSASIAKIRJAT 1.1. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Aalto-yliopiston tilaustutkimukseen

Lisätiedot

T y ö s u o j e l u r a h a s t o n y l e i s e t s o p i m u s e h d o t. Työsuojelurahaston YLEISET SOPIMUSEHDOT

T y ö s u o j e l u r a h a s t o n y l e i s e t s o p i m u s e h d o t. Työsuojelurahaston YLEISET SOPIMUSEHDOT Työsuojelurahaston YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 1 MÄÄRÄRAHAN KÄYTTÖ Määräraha on tarkoitettu sellaiseen hankkeeseen, joka liittyy työsuojelurahastolain tarkoittamaan työolojen, työterveyden, työturvallisuuden,

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

Hankkeen nimi: ROIHU Uutta yrittäjyyttä, kasvua ja kansainvälisyyttä Etelä-Savosta hanke

Hankkeen nimi: ROIHU Uutta yrittäjyyttä, kasvua ja kansainvälisyyttä Etelä-Savosta hanke YHTEISTYÖSOPIMUS Hankkeen nimi: ROIHU Uutta yrittäjyyttä, kasvua ja kansainvälisyyttä Etelä-Savosta hanke 1 Sopijapuolet Päätoteuttaja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Yritys- ja yhteisötunnus: 2472908-2

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

Tutkimusyhteistyösopimus

Tutkimusyhteistyösopimus Tutkimusyhteistyösopimus 1/7 1. Sopijapuolet Åbo Akademi (y-tunnus: 0246312-1), Tuomiokirkontori 3, 20500 Turku (jäljempänä Åbo Akademi ) ja Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8), PL 355, 20101 TURKU (jäljempänä

Lisätiedot

Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta (jäljempänä Helsingin yliopisto)

Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta (jäljempänä Helsingin yliopisto) YHTEISTYÖSOPIMUS 1. Sopijapuolet Ihmisoikeuskeskus Osoite: Oikeusasiamiehen kanslia, Arkadiankatu 3, 00102 Eduskunta Yhteyshenkilö sopimusasioissa: Kristiina Kouros, kristiina.kouros@ihmisoikeuskeskus.fi,

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

Jäljempänä Opiskelijoita kutsutaan yhdessä projektiryhmäksi ( Projektiryhmä ).

Jäljempänä Opiskelijoita kutsutaan yhdessä projektiryhmäksi ( Projektiryhmä ). Sopimusehdot 1 PROTOMON PROJEKTISOPIMUS Tämän projektisopimuksen (jäljempänä Sopimus ) ovat tehneet Projektin tilaaja (jäljempänä Tilaaja ) Yhteystiedot: ja (t) / Projektiryhmä (jäljempänä ) Jäljempänä

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS. Hanhikivi-jatkoyhteyshanke (ESR/ELY) 1. Sopijapuolet

YHTEISTYÖSOPIMUS. Hanhikivi-jatkoyhteyshanke (ESR/ELY) 1. Sopijapuolet YHTEISTYÖSOPIMUS Hanhikivi-jatkoyhteyshanke (ESR/ELY) 1. Sopijapuolet 1) Hallinnoija Raahen kaupunki/raahen seutukunnan kehittämiskeskus Y-tunnus: 1791817-6 Projektin vastuuhenkilö: Lauri Laajala Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (jäljempänä THL ) PL 30 (Lintulahdenkuja 4), 00271 Helsinki

1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (jäljempänä THL ) PL 30 (Lintulahdenkuja 4), 00271 Helsinki SOPIMUS 1(8) YHTEISPELI TYÖMENETELMÄN KEHITTÄMINEN 1 SOPIJAPUOLET 2 SOPIMUKSEN TAUSTA 3 SOPIMUKSEN KOHDE 4 MÄÄRITELMÄT 1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (jäljempänä THL ) PL 30 (Lintulahdenkuja 4), 00271

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

KEKSINTÖILMOITUSLOMAKE

KEKSINTÖILMOITUSLOMAKE Luottamuksellinen Vastaanottopäivä: Vastaanottaja: Nro: Riittävät tiedot omaava keksintöilmoitus vastaanotettu: KEKSINTÖILMOITUSLOMAKE Tällä keksintöilmoituslomakkeella voitte tehdä luottamuksellisen kirjallisen

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus 1 Sopijapuolet 1. Helsingin kaupungin kaupunginkanslian tietotekniikka- ja viestintäosasto (jäljempänä Helsingin kaupunki ) 2. Forum Virium

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Elinkeinojohtaja Jose Valanta, s-posti:

Yhteyshenkilö: Elinkeinojohtaja Jose Valanta, s-posti: Yhteyshenkilö: Elinkeinojohtaja Jose Valanta, s-posti: jose.valanta@vantaa.fi yhdessä Sopijapuolet ja erikseen Sopijapuoli. Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa Sopimuksen toteutumista ja tiedottaa

Lisätiedot

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän osakassopimuksen Osapuolia ovat: 2. 1. Helsingin kaupunki, y-tunnus 0215438-8 Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki / PL 1, 00099 Helsingin kaupunki (jäljempänä Helsinki)

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

YHTEISHANKETTA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS (9.12.2011)

YHTEISHANKETTA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS (9.12.2011) YHTEISHANKETTA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS (9.12.2011) Sopimuksen kohde Tietoon perustuvaa tukea opiskelijan opinto- ja urapolulle (TIPTOP) -projekti (Euroopan sosiaalirahaston hakemus numero 705012)

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (5) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservitoimittaja) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus 1072894-3

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

AIESOPIMUS: Energiaviisaat kaupungit (EKAT) -hanke

AIESOPIMUS: Energiaviisaat kaupungit (EKAT) -hanke AIESOPIMUS: Energiaviisaat kaupungit (EKAT) -hanke 1 SOPIJAPUOLET Päätoteuttaja Tampereen kaupunki (Y-tunnus: 0211675-2) Osoitetiedot Aleksis Kivenkatu 14-16, 33100 Tampere Yhteyshenkilö: Pauli Välimäki

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 1 TUOTANNOLLISEN TILAN VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja: Vuokralainen: Sopimuksen tarkoitus: Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 Siparila Oy (jäljempänä

Lisätiedot

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 1 Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 25.4.2016 1. Osapuolet 1. Tampereen kaupunki, joka omistaa 71,20 % osakkeista ja äänivallasta 2. Ylöjärven kaupunki, joka omistaa 8,53 % osakkeista

Lisätiedot

Ulkopuolisten teokset

Ulkopuolisten teokset Ulkopuolisten teokset SOPIMUS VERKKO-OPETUKSEN OPPIMATERIAALISTA 1. Sopijapuolet Sopimus koskee oppimateriaalia, jonka tekijä ei ole virka- tai työsuhteessa koulutuksen järjestäjään tai jonka työ- tai

Lisätiedot

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 1 / 5 SOPIMUS Helsinki-lähettiläsvalmennuksen mentorointi 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, Oiva Akatemia -liikelaitos

Lisätiedot

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja )

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja ) OSAKEKAUPPAKIRJA Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n välillä (jäljempänä Kauppakirja ) 1. Kaupan osapuolet 1.1 Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy (y-tunnus 0433221-3), Valtakatu 44,

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

Laki oikeudesta korkeakouluissa tehtäviin keksintöihin /369 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Laki oikeudesta korkeakouluissa tehtäviin keksintöihin /369 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Laki oikeudesta korkeakouluissa tehtäviin keksintöihin 19.5.2006/369 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 Lain soveltamisala Tätä lakia sovelletaan suomalaisten korkeakoulujen palveluksessa olevien

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen harjoittelukoulujen yhteistyöverkoston enorssin toteuttamiseksi sopimusosapuolet ovat sopineet seuraavaa:

YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen harjoittelukoulujen yhteistyöverkoston enorssin toteuttamiseksi sopimusosapuolet ovat sopineet seuraavaa: YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen harjoittelukoulujen yhteistyöverkoston enorssin toteuttamiseksi sopimusosapuolet ovat sopineet seuraavaa: 1. SOPIMUKSEN KOHDE JA TARKOITUS Sopimuksen kohteena olevan verkostoyhteistyön

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON JA SIIVOUSPALVELUJEN SIIRTÄMISESTÄ HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE välillä. päivänä kuuta 2017 1 Sopijapuolet Luovuttaja

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT 1. SOPIMUKSEN SISÄLTÖ Määräaikaistalletus on sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti avattu talletustili. Yhdistys maksaa talletustilille korkoa talletusajan päättyessä,

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n ja Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä 2 (8) Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tänään tehneet seuraavan luovutuskirjan (jäljempänä

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

OHJE 1/7 19.1.2011. Antopäivä Dnr 19.1.2011 FI.PLM 2011-249 93/70.02.02/2011. Voimassaoloaika 19.1.2011 - toistaiseksi. Säädösperusta Johtovalta

OHJE 1/7 19.1.2011. Antopäivä Dnr 19.1.2011 FI.PLM 2011-249 93/70.02.02/2011. Voimassaoloaika 19.1.2011 - toistaiseksi. Säädösperusta Johtovalta OHJE 1/7 19.1.2011 Antopäivä Dnr 19.1.2011 FI.PLM 2011-249 93/70.02.02/2011 Voimassaoloaika 19.1.2011 - toistaiseksi Säädösperusta Johtovalta Kumoaa MATINEn ohjeet 309/Hm/09 18.12.2009 310/Hm/09 18.12.2009

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

1 (3) Liitteet (1 kpl)

1 (3) Liitteet (1 kpl) 1 Sopimus yhteistyöstä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnassa 1. Sopijapuolet 1. ky (LSHP) 2. Enontekiön kunta 3. Inarin kunta 4. Kemijärven kaupunki 5. Kittilän

Lisätiedot

LIITTEET UNA Kaari-hankkeen kuvaus VSSHP:n alueellisen Kaari-projektin kuvaus

LIITTEET UNA Kaari-hankkeen kuvaus VSSHP:n alueellisen Kaari-projektin kuvaus 1. Sopijapuolet 1. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri 2. Auran kunta 3. Kaarinan kaupunki 4. Kemiönsaaren kunta 5. Kosken TL kunta 6. Kustavin kunta 7. Kårkulla Samkommun 8. Laitilan kaupunki 9. Liedon

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

Tämä laki ei koske asevelvollisuuslain nojalla puolustuslaitoksen palveluksessa olevaa henkilöä. (10.6.1988/526)

Tämä laki ei koske asevelvollisuuslain nojalla puolustuslaitoksen palveluksessa olevaa henkilöä. (10.6.1988/526) 1 of 5 21/03/2011 11:41 Finlex» Lainsäädäntö» Ajantasainen lainsäädäntö» 1967» 29.12.1967/656 29.12.1967/656 Seurattu SDK 203/2011 saakka. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Laki oikeudesta

Lisätiedot

LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017

LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017 LUONNOS APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI JA JÄRVENPÄÄN ATERIA- JA SIIVOUSPALVELUT JATSI OY. 2017 APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA 1. Sopijapuolet 1.1 Järvenpään kaupunki 0126541-4 PL

Lisätiedot

Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta

Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta 1 SOPIMUS Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta 1. Sopijaosapuolet Hankkeen päätoteuttaja: Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy PL 12 00551 Helsinki 0115776-3 Vararehtori Pirjo Hakala yliopettaja Marjo

Lisätiedot

KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS

KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS 1 KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Sopijapuoli 1 Sopijapuoli 2 Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (jäljempänä LSJH) Kuormakatu

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS ADOPTIONEUVONNASTA

SOPIMUS ADOPTIONEUVONNASTA SOPIMUS ADOPTIONEUVONNASTA 1. OSAPUOLET Palvelun tilaaja Kirkkonummen kunta / Perusturva Yhteyshenkilö ja yhteystiedot: Sosiaalityön päällikkö Sirkku Pekkarinen-Keto Kirkkonummen perusturva Ervastintie

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto 2 (8) Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 4 1.1 Tilaaja 4 1.2 Toimittaja 4 2 SOPIMUKSEN KOHDE 4 3 ASIAKIRJAT 4 4 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KAUSI 5 5 ALIHANKKIJAT 5 6 PALVELUNTUOTTAJALLE MAKSETTAAVAT KORVAUKSET 5 7.1.

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY

LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY 31.12.2018 LUOVUTUSKIRJA 2 1. OSAPUOLET Tämän luovutuskirjan ( Luovutuskirja ) osapuolina ovat: 1.1. Luovuttaja 1.2. Vastaanottaja 2. TAUSTATIEDOT

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN LUONNOS 4.12.104 SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON SAIRAALA-, KUNTOUTUS- JA HOIVAPALVELUT -OSASTON FYSIATRIAN POLIKLINIKKATOI- MINNAN LUOVUTUKSESTA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE

Lisätiedot

VENUU OY:N JA TILAN VÄLINEN SOPIMUS JA KÄYTTÖEHDOT

VENUU OY:N JA TILAN VÄLINEN SOPIMUS JA KÄYTTÖEHDOT VENUU OY:N JA TILAN VÄLINEN SOPIMUS JA KÄYTTÖEHDOT Sisällysluettelo 1. Sopimusosapuolet 2. Sopimuksen kohde 3. Tilan oikeudet ja velvollisuudet 3.1. Tilan oikeus päättää tarjoomasta 3.2. Sopimukset ja

Lisätiedot

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT Ekorent Oy - Hietalahti

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT Ekorent Oy - Hietalahti 1. YLEISTÄ 1.1 EkoRent Oy (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Rahoituksenjärjestäjä ) välityksellä rahoittajille (jäljempänä Joukkorahoittajat ) Projektikumppanin palveluun

Lisätiedot

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua 1 Liite 1 Sopimus Sopijapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ kunnanvaltuusto Toimittaja: Tässä sopimuksessa termillä tilaaja tarkoitetaan Kirkkonummen kuntaa ja termillä toimittaja xx:tä. Termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

Asiakassopimus. 8. syyskuuta 2003. TREX Tampere Region Exchange Oy (jäljempänä "TREX") Y-tunnus: 1780867-1 Hermiankatu 6 A 33720 Tampere

Asiakassopimus. 8. syyskuuta 2003. TREX Tampere Region Exchange Oy (jäljempänä TREX) Y-tunnus: 1780867-1 Hermiankatu 6 A 33720 Tampere Asiakassopimus 8. syyskuuta 2003 1 Sopimuksen osapuolet TREX Tampere Region Exchange Oy (jäljempänä "TREX") Y-tunnus: 1780867-1 Hermiankatu 6 A 33720 Tampere (jäljempänä "Asiakas") Y-tunnus: osoite: 2

Lisätiedot

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä.

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä. Kaupunginhallitus 17.12.2018 liite nro 3 (1/8) KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS MYYJÄ Finsilva Oyj, 1943058-8 PL 314, 33101 Tampere OSTAJA Äänekosken kaupunki, 2045520-5 Hallintokatu 4, Äänekoski KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007)

SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007) SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007) 1 (5) Yleistä Tämän dokumentin numerointi noudattaa JIT 2007 -ehtojen numerointia ja viittaa näin ollen

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

Projektisopimus. 1 Sopimuksen osapuolet. 3 Sopimuksen kohde ja Projektin taustaa

Projektisopimus. 1 Sopimuksen osapuolet. 3 Sopimuksen kohde ja Projektin taustaa 1 Sopimuksen osapuolet Projektisopimus Tämä opiskelijaprojektisopimus (jäljempänä Sopimus) on tehty toimeksiantajana toimivan Jyväskylän yliopiston / hallintoviraston (jäljempänä Tilaaja), asettajana toimivan

Lisätiedot

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT 20.10.2015

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT 20.10.2015 1. YLEISTÄ 1.1 EkoRent Oy (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Rahoituksenjärjestäjä ) (jäljempänä Joukkorahoittajat ) Projektikumppanin palveluun (jäljempänä Palvelu )

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) luonnos 1.12.2015 YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (jäljempänä

Lisätiedot

Raahen kaupunki Projektiohjeet luonnos 30.11.2004

Raahen kaupunki Projektiohjeet luonnos 30.11.2004 Raahen kaupunki Projektiohjeet luonnos 30.11.2004 Vastine Kari Pietilän SDP:n valtuustoryhmän aloitteeseen Raahen kaupungin projektiohjeista (KV 25.2.2004) Pertti Malkki (FT, YTM) Kehittämiskonsultti pertti.malkki@yritystaito.fi

Lisätiedot

SOPIMUS 1 TOIMEKSIANTOSOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON 100- VUOTISHISTORIAN KIRJOITTAMISESTA

SOPIMUS 1 TOIMEKSIANTOSOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON 100- VUOTISHISTORIAN KIRJOITTAMISESTA SOPIMUS 1 TOIMEKSIANTOSOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON 100- VUOTISHISTORIAN KIRJOITTAMISESTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto (jäljempänä työväenopisto)

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus 1 ( 6) SOPIMUSLUONNOS Valkeakosken kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite

Lisätiedot

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN JA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN välillä [. päivänä kuuta 2017] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja

Lisätiedot

MUINAISJÄÄNNÖSKOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS. Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo. 1. Sopimuksen tarkoitus. 2. Sopimuksen osapuolet

MUINAISJÄÄNNÖSKOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS. Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo. 1. Sopimuksen tarkoitus. 2. Sopimuksen osapuolet Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta 12.11.2015 / MH Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista ja yksityiskohdista,

Lisätiedot

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet.

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet. 1 / 5 OSAKASSOPIMUS Tämä osakassopimus ( Sopimus ) koskien [LOPULLINEN NIMI? (Nurmijärvi-Tuusulan Työterveys)] Oy:n (ytunnus 2791263-2, Yhtiö ) toimintaa, hallintoa ja rahoitusta on XX.XX.2017 allekirjoitettu

Lisätiedot