Status: Jäsenkokouksen hyväksymä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Status: Jäsenkokouksen hyväksymä 29.11.2011 29.11.2011"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Status: Jäsenkokouksen hyväksymä RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä Suomessa. Strategisena tavoitteena eli visiona on olla globaalisti tunnettu ja arvostettu tunnistusteknologian verkosto Suomessa, joka on toiminnallaan katalysoinut useita laajamittaisia alan toteutuksia. Yhdistyksen strategiana on saattaa teknologian potentiaaliset hyödyntäjät (asiakkaat) ja teknologian ja ratkaisujen tuottajat (jäsenet) yhteen. Autamme potentiaalisia hyödyntäjiä ymmärtämään teknologian mahdollisuudet ja rajoitteet. Edistämme yritysten ja yhteisöjen liiketoimintaprosessien tehostamista sekä uuden yritystoiminnan syntymistä. Toimimme jäsenillemme verkottumis- ja yhteistyökanavana ja edistämme suomalaisten tunnistusteknologiayritysten kansainvälistymistä. Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille Vuosittainen Suomen suurin RFID-huippuseminaari ja näyttely o Tavoitteena on osallistujaa ja näytteilleasettajaa. o Vantaalla toukokuussa. o Kalvot ja esityskieli: englanti. o KV-keynote-puhuja: Patrick Javick, GS1 US (TBC.). o Kutsuttuja puhujia. o Avoin kutsu esitysehdotuksille, suositaan valinnassa niitä missä varsinainen asiakas esittää tapauksen ratkaisuntoimittajan sijaan. o Ei ratkaisuntuottajan tuoteportfolioesityksiä. o Teema: valmistus, toimitusketjut, kauppa, kuluttaja- ja yrityspalvelut NFC:llä. o Maksullinen 495 (+ alv 23%), jäsenalennus 50%, myös muuta hintadifferentiaatiota. o Näytteilleasettajamaksu 1500 (+alv 23%), jäsennäytteilleasettaja 750 (+alv 23%). o Haetaan seminaarisponsoreita. Puolipäiväinen RFID-Roadshow ja näyttely o Suomessa tavoitteena on osallistujaa yhteensä ja 5-10 näytteilleasettajaa jäsenistöstä. o 3-4 paikkakunnan roadshow loka-marraskuussa. (Oulu / Tampere / Jyväskylä / Turku / ) o Roadshow Tukholma maaliskuussa yhteistyössä RFID Nordicin ja GS1 Swedenin kanssa. o Esityskieli on suomi, Tukholmassa englanti. o Puhujina RFIDLab Finland ry, tilat tarjoavia paikallisia yhteistyökumppaneita ja jäsenistöä.

2 o Avoin kutsu jäsenistölle, mahdollisessa valintatilanteessa suositaan uusia tapauksia sisältäviä esityksiä, koko kiertueelle osallistujia sekä paikallisia jäseniä. o Ei rajattua teemaa. o Maksuton osallistujille, puhujille ja näytteilleasettajille. o Haetaan kahvitussponsoreita. RFID-peruskoulutusta aloittelijoille o Tavoitteena on osallistujaa yhteensä kahdessa koulutuksessa maalisja syyskuussa. o Sisältää tietoa RFID-teknologian hyödyntämisestä liikentoiminnassa, sovellusesimerkkejä ja teknologiaan tutustumista käytännössä demohuoneella. o Koulutus on selkeästi differentioitu jäsenten järjestämästä kaupallisesta koulutuksesta ja suunnattu aloittelijoille. o Maksullinen 490 (+ alv 23%), jäsenalennus 50%. o Kysynnän ja resurssitilanteemme mukaan sama koulutus voidaan toteuttaa myös ostokoulutuksena asiakkaalle. Itseopiskelumateriaalin tuottaminen ja jakaminen o Tuotetaan yleiseen vapaaseen jakeluun peruspaketti RFID-teknologian käytöstä liiketoiminnan tehostamisessa. o Kuvamateriaalia pyydetään jäsenistöltä. Demohuonetoiminta o Tavoitteena on vierailijaa kuukaudessa (ei kesä- ja heinäkuussa) tutustumassa jäsenyritysten toimittamiin laitteisiin ja ratkaisuihin. o Jäsenistölle toimitetaan kuukausittain lista vierailijoista. o Demohuonevierailut ovat Ilmaisia. Neuvontapalvelu o Neuvontapalvelu keskittyy potentiaalisen hyödyntäjän hankintaprosessin alkuvaiheeseen; tarpeen terävöittämiseen. Tässä vaiheessa laitteiden tai ratkaisujen toimittajan valinta ei ole vielä ajankohtaista. o Business-leadeja voi syntyä yhteydenotoista, demohuonevierailuista, sekä myös seminaarista tai roadshowsta. o Leadit pyritään jalostamaan tässä toiminnossa yhdessä asiakkaan kanssa ja suostumuksella jäsenistölle toimitettavaksi jatkotoimenpiteitä varten. o Tavoitteena on 5 laadukasta business-leadia jäsenistölle kuukausittain (ei kesä-, heinä- ja joulukuussa). o Kaikki leadit lähetetään kaikille jäsenille tasapuolisesti ja samanaikaisesti. Internet, extranet, sosiaalinen media o Web-sivustomme tavoite on toimia asiakkaille laadukkaana, luotettavana ja neutraalina paikkana omaehtoiselle tiedonhaulle. o Web-sivustolta on helppo löytää jäsenyrityksiämme erilaisiin tarpeisiin. o Extranetin case-pankkia päivitetään tuoreilla jäsenistön julkaisemilla caseilla.

3 o Extranet, LinkedIn, Facebook ja Twitter -ryhmiä kasvatetaan markkinointikanavaksi tuottamalla mielenkiintoista lyhyttä RFID sisältöä ja toimimalla interaktiivisesti. Hanketoiminta Suomessa RFID:n käyttöönoton edistämiseksi Opiskelijahankkeet o Metropolia AMK:n opiskelijoiden harjoittelutyövoimaa ja innovaatioprojekteja voidaan kohdistaa muutamiin (2-3) esiselvitystehtäviin RFID:n käytöstä liiketoiminnan tehostamiseen eri sovellusaloilla. o Työnantajan rooli ja ohjausvastuu ovat Metropolia AMK:n opetushenkilöstöllä, RFIDLabin henkilökunta neuvoo ja konsultoi harjoittelijoita. o Työt pyrkivät kasvattamaan RFID Lab Finland ry:n tietämystä potentiaalisista sovellusalueista. o Mikäli saamme jäsenistöltä tarvittavaa laitteistoa tähän tarkoitukseen ohjaamme ja teetämme lisäksi muutamia (1-2) demoja (esim. älyjääkaappi, lajittelurata) opiskelijatyövoimalla. Uudet hankkeet o Tavoitteena on kehittää uusi projekti yhdistyksen perustoiminnan toimesta suoritettavaksi toteuttajajäsenelle siten, että yksi projekti olisi jatkuvasti käynnissä. o Hankkeen rakentamiseen käytetään RFID Lab Finland ry:n projektiprosessia. o Projektin pitää luoda laajasti jäsenistölle merkittävää business-potentiaalia projektin suorituksen aikana tai projektin päättymisen jälkeen. o Projektin ei tule olla sellainen, että yksi jäsen voisi sen helposti suorittaa asiakkaalleen täysin omatoimisesti. o Projekteissa on tarkoitus rakentaa laajoja koalitioita ja mahdollisuuksien mukaan hakea julkista tukea. o Vuoden 2012 fokusala on vaatetusala ja sen jälkeen teknisen tukkukaupan ( ) jatkumona rakennusala. o Mikäli valittu ala ei halua koalitiona edistää asiaa etenemme hankkeen sijaan aktiivisella yrityksille yksittäin suunnatulla neuvontatoiminnalla. Muiden toimijoiden hankkeiden tukeminen o Tuemme muiden toimijoiden hankkeita, jotka selkeästi laajasti edistävät RFID:n käyttöönottoa Suomessa. o Osallistumme yhteistyöhengessä mahdollisuuksien mukaan hankkeiden aivoriihiin ja ohjaamiseen. o Pidämme jäsenistömme tietoisena hankkeista ja niiden potentiaalista sekä pyrimme liittämään jäseniämme hankkeisiin toteuttajiksi. o RFID Lab kehittää ja seuraa hankkeita strategisella tasolla hallituksessa ja kertoo niistä jäsenkokouksissa. Jäsenten verkottaminen, edunvalvonta, neuvonta ja tiedottaminen Sääntömääräiset jäsenkokoukset

4 o Kevätkokouksen ja syyskokouksen sääntömääräisten asioiden lisäksi kerromme uutisia ja järjestämme mielenkiintoista lisäohjelmaa. o jäsenkokoukset toimivat jäsenten keskinäisenä verkostoitumistilaisuutena. Teemalliset keskustelutilaisuudet jäsenistölle o Tarvittaessa voimme järjestää alustettuja teemallisia keskustelutilaisuuksia jäsenistölle. Jäsenten aktivointi o Järjestämme helmikuussa perehtymisiltapäivän uusille jäsenille ja samalla aktivointia vanhoille jäsenille. Jäsenten edunvalvonta o Esimerkiksi vuoden tavoitteena on toimia viranomaisten kanssa yhteistyössä siten, että Suomeen saadaan jäsenten edun mukainen EUsäädösten edellyttämä PIA-käytäntö. Jäsenille tiedottaminen o Jäsenkirjeitä lähetämme sähköpostina. o Yksi asia kirjettä kohden. o Kaikki jäsenkirjeet ovat luettavissa myös jäsenextranetissa 2012 alkaen. Kansainvälistymisen edistäminen GS1 in Europe EPC/RFID Lab Network o Aktivoimme verkoston toimintaa omalla aktiivisella roolillamme. o Tiedon levittäminen Euroopassa tapahtuvista RFID-hankkeista. o Yhteiseurooppalaisten RFID-hankkeiden kehittäminen. Yhteismessuesiintyminen näytteilleasettajana o Etsimme ja ehdotamme sopivia tapahtumia, jonne saisimme sateenvarjorakenteella mukaamme 3-5 jäsentämme 2-3 kertaa vuodessa. o Tapahtuma voi olla myös kotimaassa. o Esimerkiksi: RFID Journal Live, RFID Journal Europe Live Oct, Oslo Logistiikka 2012, , Helsinki Kuljetus 2012, , Helsinki WIMA NFC, , Monaco Pakkaus , Helsinki LogiMat , Stuttgart EuroID IDTechEX Europe EuroShop , Dusseldorf Transport Logistics, Saksa WIMA NFC 2012, San Francisco yms. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia!

5 o Messun kulut lisättynä RFIDLab Finland ry:n henkilökunnan osallistumisesta syntyvistä kuluista jaetaan ja laskutetaan siihen osallistuvilta jäseniltä. Muu tiedonkeruu ja vaikuttaminen Konferenssit o Pyrimme mahdollisuuksien mukaan osallistumaan merkittävimpiin RFIDteknologian konferensseihin ja välittämään tietoa jäsenillemme RFID Journal Live Orlando Esiintymiset ja lehtikirjoitukset o Esiinnymme pyynnöstä erilaisissa tilaisuuksissa, joiden katsomme edistävän teknologian leviämistä liiketoimintaan resurssitilanteemme mukaan. o Etsimme myös aktiivisesti itse esiintymismahdollisuuksia. Sisäinen kehitys Henkilöstö o Osaamista, tehokkuutta ja viihtyisyyttä pyritään kehittämään. o Pyrimme mahdollisuuksien mukaan myös kouluttamaan henkilökuntaa tarpeen mukaan. o Pyrimme selkeisiin, kokonaisvastuullisiin, merkityksellisiin ja ihmisenkokoisiin työnkuviin ja tehtäviin. o 100% allokaatio ja sitoutuminen jokaiselta RFIDLab Finland ry:n perustoiminnassa! Työkalut o CRM-työkalun mahdollisuudet tehokkaamman jäsenpalvelun ja asiakaspalvelun tuottamiseksi selvitetään.

6 TOIMINTASUUNNITELMAN MUKAINEN TALOUSARVIO 2012 Tulot Perustaja- ja Toteuttajajäsenmaksut (Vantaa Innovaatio Instituutti, GS1 ja Metropolia) Verkostojäsenten jäsenmaksut Peruspalvelutuotot (seminaari- ja koulutustoiminta) Muut palvelutuotot (projektit, demohuone, ostokoulutukset, yhteismessumaksu jne.) Muut tuotot (korkotuotot yms.) 0 B 2012 LE 2012 TOT 1/2012 Tulot yhteensä Kulut GS1 toteutussopimus (hallinnointi, toiminnanjohtajan resurssi) Metropolia toteutussopimus (demohuone, teknologiapäällikkö) Perusostopalvelukulut (tapahtumamarkkinointi, tilavuokrat, tarjoilut yms.) Muut ostopalvelukulut (markkinointikoordinaattori) Markkinointikulut (web, massa , lehtimainokset, esitteet) Matka- ja edustuskulut (roadshow, konferenssit, koulutukset) Muut kulut (ristikkäisjäsenyydet, internet, tilintarkastus) T&K-kehityshankepanostus (Varaus omarahoitusosuuksiin Tekes-hankkeissa) Verot Kulut yhteensä Ali- / Ylijäämä

7 RFIDLab Finland ry:n tapahtumakalenteri 2012 Aika Tapahtuma 19.1 NFC Kick-off Oulussa 6.2 Jäsen-extranetin avaaminen 8.2 Hallituksen kokous 17.2 Jäsenten aamu 8.3 RFID-perusteet -koulutus 19.3 Myyntivalmennus RFID- ja NFC-toimijoille 21.3 GS1 in Europe EPC RFID Business Lab Networkin kokoontuminen Oslossa RFID Journal Live! Orlando, tiedonkeruumatka X.4 Roadshow Tukholma 19.4 RFIDLab Finland ry esiintyy Varastot tapahtumassa 26.4 Hallituksen kokous Yhteismessu (Aksulit, Bonwal, Confidex, GS1 Finland, Nordic ID, Riffid, Vilant) : Logistiikka- Kuljetus messut Helsingissä 28.5 Jäsenistön kevätkokous 30.5 Iltapäivätyöpaja: NFC viihde- ja mainosalalla 31.5 Kevätseminaari - Suomen suurin RFID- ja NFC- seminaari ja näyttely Vantaalla 1.6 Jäsentapaaminen: P. Javick, VP IIndustry Engagement Apparel & General Merchandise, GS1 US 13.9 Työpaja: RFID- ja NFC-rakennusalan tehostajana 19.9 Hallituksen kokous 20.9 RFID-perusteet koulutus Yhteismessu: Pakkaus Yhteismessu: RFID Journal Live! Oslo Hallituksen kokous X.11 Roadshow (Oulu -Tampere- Jyväskylä -Turku) Jäsenistön syyskokous

Status: Jäsenistön 2013 syyskokouksen vahvistama toimintasuunnitelma 13.11.2013

Status: Jäsenistön 2013 syyskokouksen vahvistama toimintasuunnitelma 13.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä Suomessa. Strategisena tavoitteena

Lisätiedot

Status:Hyväksytty toimintasuunnitelma 21.11.2014

Status:Hyväksytty toimintasuunnitelma 21.11.2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä Suomessa. Strategisena tavoitteena

Lisätiedot

Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille

Seminaarit, koulutus, demohuonetoiminta ja neuvonta potentiaalisille teknologian hyödyntäjille 1 RFIDLab Finland ry TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1 31.12.2012 RFIDLab Finland ry:n missio, visio ja strategia Toiminta RFIDLab Finland ry:n tehtävänä on edistää tunnistusteknologia-alan liiketoimintaedellytyksiä

Lisätiedot

Jäsenkysely 2011. Meneekö hommat putkeen? 30 vastausta 24 jäsenorganisaatiolta 23.5.2011 3

Jäsenkysely 2011. Meneekö hommat putkeen? 30 vastausta 24 jäsenorganisaatiolta 23.5.2011 3 Jäsenkysely 2011 Meneekö hommat putkeen? 30 vastausta 24 jäsenorganisaatiolta 23.5.2011 3 www.rfidlab.fi www.rfidhuippuseminaari.fi 23.5.2011 4 www.rfidlab.fi www.rfidhuippuseminaari.fi 23.5.2011 5 Mitkä

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 2.12

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 2.12 RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 2.12 12:45 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen 13:00 Tilaisuuden avaus Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo, RFID Lab Finland Professori Kari Tanskanen,

Lisätiedot

RFIDLab Finland ry:n jäsenet

RFIDLab Finland ry:n jäsenet RFIDLab Finland ry:n jäsenet Konferenssin avaus RFID / NFC -vuosikonferenssi 29.10.2015 Hilton Helsinki Airport Hotel, Vantaa Sami Isomäki Teknologiapäällikkö RFIDLab Finland ry Konferenssin ohjelma 8:30

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Kotka 20.8

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Kotka 20.8 RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Kotka 20.8 12:00 Tilaisuuden avaus Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo, RFIDLab Finland ry Koulutuspäällikkö, Jenna Lehtimäki, Kymenlaakson kauppakamari 12:05 RFID liiketoiminnan

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Tampere 3.12

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Tampere 3.12 RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Tampere 3.12 12:45 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen 13:00 Tilaisuuden avaus Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo, RFID Lab Finland 13:05 RFID liiketoiminnan

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Seinäjoki 9.3.

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Seinäjoki 9.3. RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Seinäjoki 9.3. Ohjelma: 11:30 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen 12:00 Tilaisuuden avaus, yliopettaja Hannu Reinilä, SeAmk Teollisen internetin liiketoimintamahdollisuudet

Lisätiedot

12:50 Näin asiakkaillamme case esimerkkejä RFID:stä Myyntipäällikkö Mikko Jokela/Toimitusjohtaja Jussi-Pekka Koskinen, Top Tunniste

12:50 Näin asiakkaillamme case esimerkkejä RFID:stä Myyntipäällikkö Mikko Jokela/Toimitusjohtaja Jussi-Pekka Koskinen, Top Tunniste RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 19.8 12:00 Tilaisuuden avaus Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo, RFIDLab Finland ry Professori Kari Tanskanen, Aalto Yliopisto 12:05 RFID liiketoiminnan tehostajana

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 27.8.

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 27.8. RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Espoo 27.8. 12:00 Tilaisuuden avaus Hallituksen puheenjohtaja Asko Puoliväli, RFIDLab Finland ry Yhteistyö yritysten ja Aalto-yliopiston välillä toimitusketjujen hallinnan

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Hämeenlinna 13.3

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Hämeenlinna 13.3 RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Hämeenlinna 13.3 11:45 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen 12:00 Tilaisuuden avaus Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo, RFIDLab Finland ry 12:05 RFID liiketoiminnan

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Turku 12.3

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Turku 12.3 RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Turku 12.3 12:00 Tilaisuuden avaus Professori Lauri Ojala, Turun kauppakorkeakoulu Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo, RFIDLab Finland 12:05 RFID liiketoiminnan tehostajana

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Vaasa 5.3.

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Vaasa 5.3. RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Vaasa 5.3. 12:00 Tilaisuuden avaus Teknologiapäällikkö Sami Isomäki, RFIDLab Finland ry Tunnistaminen tulevaisuudessa Professori Timo Mantere, Vaasan yliopisto RFIDLab

Lisätiedot

RFID-seminaarin ohjelma Vantaa 28.8. 8:30 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen

RFID-seminaarin ohjelma Vantaa 28.8. 8:30 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen RFID-seminaarin ohjelma Vantaa 28.8. 8:30 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen 9:00 Tilaisuuden avaus Teknologiapäällikkö Sami Isomäki, RFIDLab Finland ry RFIDLab Finland ry:n palvelut Teknologiapäällikkö

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Hämeenlinna 4.3.

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Hämeenlinna 4.3. RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Hämeenlinna 4.3. 12:00 Tilaisuuden avaus Teknologiapäällikkö Sami Isomäki, RFIDLab Finland ry Mittaustekniikan yliopettaja Katariina Penttilä, HAMK RFIDLab Finland ry:n

Lisätiedot

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Oulu 26.8.

RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Oulu 26.8. RFID-iltapäiväseminaarin ohjelma Oulu 26.8. Ohjelma ja esiintyjät: 11:30 Ilmoittautuminen ja tutustumista näyttelyalueeseen 12:00 Tilaisuuden avaus Teknologiapäällikkö Sami Isomäki, RFIDLab Finland ry

Lisätiedot

Green Net Finland ry. Toimintasuunnitelma Green Net Finland ry, Elannontie 3, VANTAA Y-tunnus

Green Net Finland ry. Toimintasuunnitelma Green Net Finland ry, Elannontie 3, VANTAA Y-tunnus Green Net Finland ry Toimintasuunnitelma 2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Green Net Finlandin missio... 3 3 Green Net Finlandin visio 2020... 3 4 Green Net Finlandin toimintaympäristö... 3 5 Green Net Finlandin

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo jukka.wallinheimo@rfidlab.fi. RFID:n perusteet ja käyttö liiketoiminnassa www.rfidlab.fi

Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo jukka.wallinheimo@rfidlab.fi. RFID:n perusteet ja käyttö liiketoiminnassa www.rfidlab.fi Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo jukka.wallinheimo@rfidlab.fi RFID:n perusteet ja käyttö liiketoiminnassa www.rfidlab.fi Oletko käyttänyt RFID:tä tänään? Bussikortti Auton avain Kulunvalvonta Lemmikki

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Päivän ohjelma. 09:00 Tilaisuuden avaus Sami Isomäki, Teknologiapäällikkö RFID Lab Finland ry. 12:00 Lounas

Päivän ohjelma. 09:00 Tilaisuuden avaus Sami Isomäki, Teknologiapäällikkö RFID Lab Finland ry. 12:00 Lounas Päivän ohjelma 1 09:00 Tilaisuuden avaus Sami Isomäki, Teknologiapäällikkö RFID Lab Finland ry. 09:15 Smart Everything Kari Terho, Head of Elisa IoT solutions Elisa Oyj 09:45 Teollinen IoT käytännössä

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

RFIDLab Finland ry:n omistajajäsenet

RFIDLab Finland ry:n omistajajäsenet RFIDLab Finland ry:n omistajajäsenet Konferenssin avaus RFID ja teollisen internetin mahdollisuudet Jukka Wallinheimo Toiminnanjohtaja RFIDLab Finland ry RFID ja Teollinen Internet konferenssin ohjelma

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo jukka.wallinheimo@rfidlab.fi. Etätunnistustekniikkaa rakennusalalla www.rfidlab.fi

Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo jukka.wallinheimo@rfidlab.fi. Etätunnistustekniikkaa rakennusalalla www.rfidlab.fi Toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo jukka.wallinheimo@rfidlab.fi Etätunnistustekniikkaa rakennusalalla www.rfidlab.fi Oletko käyttänyt RFID:tä tänään? Bussikortti Auton avain Kulunvalvonta Lemmikki Lentokentän

Lisätiedot

Datan jalostamisesta uutta liiketoimintaa yhteistyo lla. Vesa Sorasahi Miktech Oy 20.11.2014

Datan jalostamisesta uutta liiketoimintaa yhteistyo lla. Vesa Sorasahi Miktech Oy 20.11.2014 Datan jalostamisesta uutta liiketoimintaa yhteistyo lla Vesa Sorasahi Miktech Oy 20.11.2014 Käsitteitä Avointa tietoa ovat ne digitaaliset sisällöt ja datat, joita kuka tahansa voi vapaasti ja maksutta

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

RFID liiketoiminnan tehostajana

RFID liiketoiminnan tehostajana Teknologiapäällikkö Sami Isomäki sami.isomaki@rfidlab.fi RFID liiketoiminnan tehostajana Oletko käyttänyt RFID:tä tänään? Bussikortti Auton avain Kulunvalvonta Lemmikki Lentokentän matkatavara www.rfidhuippuseminaari.fi

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

KNX Finland Syyskokous 2018

KNX Finland Syyskokous 2018 KNX Finland Syyskokous 2018 Puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan katsaus Markkinointi Kalasataman Award palkinnot (globaali ja kansallinen) http://knx.fi/uutiset.php?aid=224620&k=-1 http://knx.fi/uutiset.php?aid=224626&k=-1

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Lahti 12.4.2019 Leena Aaltonen 29.4.2019 1 Ajankohtaista - kevät 2019 Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävä

Lisätiedot

V-S Jyty ry TIEDOTTAA

V-S Jyty ry TIEDOTTAA V-S Jyty ry TIEDOTTAA 24.10.2014 V-S Jyty ry:n tiedote 2/2014 K O K O U S K U T S U V-S Jyty ry:n syyskokous pidetään tiistaina 2.12.2014 klo 17.00 alkaen Linnateatterissa, 4. kerroksen teatterisali, Linnankatu

Lisätiedot

Enterprise Europe Networkin palvelut kansainvälistyville pk-yrityksille 26.8.2014

Enterprise Europe Networkin palvelut kansainvälistyville pk-yrityksille 26.8.2014 Enterprise Europe Networkin palvelut kansainvälistyville pk-yrityksille 26.8.2014 ENTERPRISE EUROPE NETWORK -yrityspalveluverkosto Yli 50 maata Yli 600 partneriorganisaatiota Yli 3000 asiantuntijaa EU:n

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI Toimintasuunnitelma 2018 Arvot ja Teema 2018 Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Uudistuva Pori Uudistuva Yrittäjä Painopisteet 2018 Verkostoituminen yritysten välillä näkyy kannattavuudessa, ja auttaa yrityksiä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011

RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011 RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011 Missio, visio ja arvot MISSIO RIL edistää jäsentensä ammattitaidon ja hyvinvoinnin jatkuvaa kehittymistä

Lisätiedot

Pori 7.11.2007 Ajankohtaista maaseutuverkostosta. Päivi Kujala, MMM, Maaseutuverkostoyksikkö

Pori 7.11.2007 Ajankohtaista maaseutuverkostosta. Päivi Kujala, MMM, Maaseutuverkostoyksikkö Pori 7.11.2007 Ajankohtaista maaseutuverkostosta, MMM, Maaseutuverkostoyksikkö Maaseutuverkosto Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman toimijat Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelman toimijat Sivu

Lisätiedot

TALOUSARVIO Hyväksytty esitettäväksi syyskokoukselle Jyväskylässä hallituksen kokouksessa

TALOUSARVIO Hyväksytty esitettäväksi syyskokoukselle Jyväskylässä hallituksen kokouksessa TALOUSARVIO 2018 Hyväksytty esitettäväksi syyskokoukselle Jyväskylässä 18.11.2017 hallituksen kokouksessa 26.10.2017 Sivu 1 Laadintaperusteet toimintasuunnitelma 2018 numeroina tavoitelaskelma, jossa tarkasteltu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

ITS Finland. Toiminnan esittely

ITS Finland. Toiminnan esittely ITS Finland Toiminnan esittely 28.10.2003 Haasteet Liikenneverkot ovat kuormitettuja ja alttiita häiriöille, kuljetusten tehokkuus on tärkeä osa yritysten kilpailukykyä, sujuva liikenne säästää resursseja

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja johtaminen Varpu Ylhäinen Lyhyt katsaus strategiaan ja strategiajohtamiseen Klubin toimintasuunnitelma 2013-2014 Johtaminen Fasilitointijohtaminen 6.11.2013 Varpu Ylhäinen

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show

STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN Green Energy Green Energy Show STRATEGIA, TAVOITTESIIN JA TOSUUN 2.11.2016 Strategia Ensimmäisen kierroksen tavoite (Ohryssä 26.8.) Missio Visio Toimintaperiaatteet Painopistelinjauksia Toisen kierroksen tavoite (Ohryssä 21.10.) Tavoitteet

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Häjyt r.y., johtokunnan kokous, Kurikka, Paulapieksujen maja 4.10.2014, 1. Häjyt r.y., syyskokous, Kauhava (Härmä), Hunurijärvi 22.11.2014 Hölkkä- ja kuntoliikuntaseura Häjyt ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Lisätiedot

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA 2012 2016 Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Lähtökohdat ennen: liikunnan kilpailutoimintaa ja kulttuurikisat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

Suomen Bridgeliitto uusi rakenne

Suomen Bridgeliitto uusi rakenne Suomen Bridgeliitto uusi rakenne Suomen Bridgeliitto (SBL), Keskitetystä hajautettuun - hierarkioista verkostoihin Nykyinen hallitusvetoinen toimintamalli on etäinen Tarvitaan johtamista, joka on lähellä

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma 2012 2015 Julkiset hankinnat uudistamisen välineeksi Haluamme edistää uutta toimintakulttuuria, jossa palveluhankinnoissa

Lisätiedot

Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 1(5) Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 1 Toimintaa ohjaavat peruspäämäärät 1.1 Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot 1.2 Missio 1.3 Visio Suomen Kauppakeskusyhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Göran Koreneff avasi kokouksen klo 16.08

Yhdistyksen puheenjohtaja Göran Koreneff avasi kokouksen klo 16.08 Suomen APL-yhdistyksen syyskokous 19.11.2014 Eläketurvakeskus, Kirjurinkatu 3, Itä-Pasila 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja Göran Koreneff avasi kokouksen klo 16.08 2. Kokouksen toimihenkilöiden

Lisätiedot

Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa. - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus -

Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa. - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus - Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus - Kiinnostavatko uudet yhteistyökumppanit ja potentiaaliset asiakkaat Kiinassa ja Venäjällä? Lähde

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020 Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 1 Savon Yrittäjien johtamisjärjestelmä Strategia 1/2015 Laatujärjestelmä ERILLIS- STRATEGIAT Päästrategiaa täydentävät. Esimerkiksi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

RFID:n perusteita ja RFID-demo

RFID:n perusteita ja RFID-demo RFID:n perusteita ja RFID-demo Teknologiapäällikkö Sami Isomäki RFIDLab Finland ry RFID Lab Finland ry lyhyesti: voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys tarjoamme neutraalia RFID- ja NFCtietoutta

Lisätiedot

SKOL, toimintasuunnitelma 2016. Esitys hallitukselle 19.10.2015

SKOL, toimintasuunnitelma 2016. Esitys hallitukselle 19.10.2015 SKOL, toimintasuunnitelma 2016 Esitys hallitukselle 19.10.2015 Yhteenveto Visio 2020 Suunnittelu ja konsultointi on suomalaisen yhteiskunnan ja elinkeinoelämän arvostettu kilpailuetu ja osaamisen kehittämisen

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Ajankohtaista maaseutuverkostosta

Ajankohtaista maaseutuverkostosta Ajankohtaista maaseutuverkostosta Maaseutututkijatapaaminen Säkylä, 27. 28.8.2015 Joel Karlsson Sivu 1 30.8.2015 Maaseutuverkosto Maaseutuverkoston tehtävänä on edistää yhteistyötä ja tiedon vaihtoa verkoston

Lisätiedot

RFID Lab Finland - Ensikokemuksia hankkeen toiminnasta. Vesa-Pekka Hämäläinen 25.5.2005

RFID Lab Finland - Ensikokemuksia hankkeen toiminnasta. Vesa-Pekka Hämäläinen 25.5.2005 RFID Lab Finland - Ensikokemuksia hankkeen toiminnasta Vesa-Pekka Hämäläinen 25.5.2005 RFID Lab Finland - Hankekuvaus 2005 RFID Lab Finland www.rfidlab.fi 2 Mikä on RFID Lab Finland? RFID Lab Finland on

Lisätiedot

Developing business together. SUOMI

Developing business together. SUOMI SUOMI Developing business together. Finnpartnership tarjoaa suomalaisyrityksille uusia yhteistyömahdollisuuksia kehitysmaissa Finnpartnership-liikekumppanuusohjelma tarjoaa suomalaisyrityksille kehitysmaaliiketoimintaan

Lisätiedot

Logistiikkayritysten Liitto. Strategia 2012

Logistiikkayritysten Liitto. Strategia 2012 Logistiikkayritysten Liitto Strategia 2012 2 LL STRATEGIA 2012 Perustehtävä Toimintaympäristön muutosvoimat Tahtotila Toimintamalli Organisaatio ja resurssit Jäsenten ja sidosryhmien odotukset Toimenpideohjelma

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Kokoustyypit. Timo Reko

Kokoustyypit. Timo Reko Kokoustyypit Timo Reko timo.reko@msl.fi Kokoustyypit Sääntömääräiset kokoukset, joita on joko yksi tai kaksi vuodessa (syys- ja kevätkokous). Sääntömääräiset kokoukset käyttävät ylintä valtaa. Ylimääräiset

Lisätiedot

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen

Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen. Varpu Ylhäinen Strategia, toimintasuunnitelmat ja kehittäminen Varpu Ylhäinen Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen J.K. Paasikiven lempilausahdus, joka on hänen patsaansa jalustassa Kampissa 7.3.2015 Copyright

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2013 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Tehtävät ja painopistealueet... 3. Hanketoiminta... 3 4. Hallinto... 5. Henkilökunta ja toimisto...

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

#rohkeatuudistajat. Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

#rohkeatuudistajat. Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Tehdään yhdessä! Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 STRATEGISET TEEMAT VISIO SKOL uudistaa yhteiskunnallisesti merkittävää suunnittelu- ja konsultointialaa, joka menestyy

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

Centrum Balticum -keskus

Centrum Balticum -keskus Centrum Balticum -keskus 9.10.2012 Vanha Suurtori 7, 20500 Turku www.centrumbalticum.org Centrum Balticum säätiön lyhyt historiikki Centrum Balticum säätiö perustetaan vuonna 2006 Säätiön perustajina 5

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Elinkeinopoliittiset tavoitteet Välivainion hakuprosessissa Välivainion koulun alueen kehittäminen, tiedotustilaisuus

Elinkeinopoliittiset tavoitteet Välivainion hakuprosessissa Välivainion koulun alueen kehittäminen, tiedotustilaisuus Elinkeinopoliittiset tavoitteet Välivainion hakuprosessissa Välivainion koulun alueen kehittäminen, tiedotustilaisuus 17.11.2015 Sisältö: Taustaa: Yritysten tarve ja älykkään kaupungin tiekartta 2020 Liiketoiminnan

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 LAPIN LIIKUNTA RY YLEISTÄ Lapin Liikunta ry on alueellinen liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatio, jota johtaa 4-6 kertaa vuodessa kokoontuva hallitus. Päättävänä

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Koululaisten oma yhteiskunta. Connected Educator: Yrittäjyyskasvatuksen verkostot esiin!

Koululaisten oma yhteiskunta. Connected Educator: Yrittäjyyskasvatuksen verkostot esiin! Koululaisten oma yhteiskunta Connected Educator: Yrittäjyyskasvatuksen verkostot esiin! Mikä Yrityskylä? Kuudesluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö Simulaatio

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl 1 (9) Varsinainen toiminta Ay avustus Ray avustukset 879 000 666 000 1. Perusjärjestötyö a) Edunvalvonta Palkat 57 000 56 000 Lakisääteiset sosiaalikulut 10 000 10 000 Työterveyshuolto 500 500 Luontoisedut

Lisätiedot

Kainuun mielenterveysseura KaMi ry:n toimintasuunnitelma 2016

Kainuun mielenterveysseura KaMi ry:n toimintasuunnitelma 2016 Kainuun mielenterveysseura KaMi ry:n toimintasuunnitelma 2016 Laatijat: Puheenjohtaja Miikka Kortelainen ja Sihteeri Susanna Määttä 20.11.2015 1 SISÄLLYS 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Perustamisasiakirja 30.3.1952: Me allekirjoittaneet perustamme täten Lapin Huoltoväenyhdistyksen, jonka tarkoituksena on kerätä kuntien ja vapaiden

Lisätiedot

Anna-kaisa Ikonen Fiksu kaupunki ihmisen ehdoilla sujuvasti teknologioita hyödyntäen Ympäristöministeriö, pyöreän pöydän keskustelu 24.9.

Anna-kaisa Ikonen Fiksu kaupunki ihmisen ehdoilla sujuvasti teknologioita hyödyntäen Ympäristöministeriö, pyöreän pöydän keskustelu 24.9. Anna-kaisa Ikonen Fiksu kaupunki ihmisen ehdoilla sujuvasti teknologioita hyödyntäen Ympäristöministeriö, pyöreän pöydän keskustelu 24.9.2013 Tampere on kansallinen koordinaattori INKA-ohjelmaan kuuluvassa

Lisätiedot

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste! Koulutiedottaja

Lisätiedot

Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018

Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018 Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla

Lisätiedot