(17) Loppuraportti: Kylätalo ja sinne piika hanke

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "26.11.2007 1 (17) Loppuraportti: Kylätalo ja sinne piika hanke"

Transkriptio

1 (17) Loppuraportti Hankkeen nimi: Kylätalo ja sinne piika Hankkeen numero: Hankkeen ohjausryhmä: Raija Kari, Veikkolan kyläyhdistyksen pj, ohjausryhmän pj Pirkko Kautto, Raija Karin varahenkilö Marjokaisa Piironen, kyläpiika Markku Nikola, kylällä toimivan yrityksen edustaja Pirkko Iivari, kylän yhteisön edustaja Katriina Aatsalo, kylän yhteisön edustaja Gustav Åberg, Pomovästin edustaja (TE-keskus ei ole valinnut edustajaa) Sisällysluettelo Miten olemme saavuttaneet tavoitteemme? 2 Lopulliset tavoitteet hankehakemuksessa Osatavoite 1. Kylätalon hankkiminen Osatavoite 2. Uuden työpaikan luominen.. 3 Osatavoite 3. Yrittäjien ja yhteisöjen tukeminen... 5 Osatavoite 4. Asukkaiden veikkolauttaminen 6 Osatavoite 5. Luonto tunnetuksi. 10 Osatavoite 6. Kylän historian taltiointi. 11 Liite 1. Veikkola muutosten myllerryksessä Liite 2. Veikkola-päivän ohjelma 14 Liite 3. Pohjois-Kirkkonummen jätevesi-illan ohjelma 15 Kylätalo sijaitsee kahden järven kannaksella Veikkolan vanhassa keskustassa. Tontin puutarha on rehevä.

2 (17) Miten olemme saavuttaneet tavoitteemme? Lopulliset tavoitteet hankehakemuksessa: a. Asukkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja yhteisöllisyyden lisääminen. Yhteisten viheralueiden hoito ja mm. siivoustalkoot ovat lisänneet asukkaiden viihtyvyyttä. Lukuisat tapahtumat ovat lisänneet yhteisöllisyyttä. Asukkaat ovat huomanneet kylätalon merkityksen kylän asioiden kehittämisessä ja tiedottamisessa. Koulun ja Koti ja koulu -yhdistyksen kanssa on parannettu nuorten liikenneturvallisuutta. Turvallisuudesta on huolehdittu monin tavoin mm. elojuhlien yhteydessä sekä tiedottamalla Veikkolaverkossa, Kylänraitti-lehdessä ja erilaisissa tapahtumissa. Aloitteista mainittakoon ehdotuksemme Lammaskallion uimarannan avannon turvallisuuden parantamisesta. b. Yrittäjien, yhteisöjen ja kunnan elinten vuorovaikutuksen lisääminen. Veikkolasta on kunnan keskustaan 25 km ja julkista liikennettä vain vähän ja sekin koulukuljetusten aikana. Kunnan palvelut sijaitsevat nykyisin ainoastaan kunnan keskustassa. Etäisyyden vuoksi kyläläisten ja yritysten aktiivista vuorovaikutusta kunnan kanssa ei juuri ole: Olemme kutsuneet kunnan virkamiehiä ja päättäjiä järjestämiimme tilaisuuksiin antamaan tietoa kyläläisille ja kuuntelemaan kyläläisten ja yrittäjien huolia. Veikkolaverkkoon on tehty luettelo kaikista kylällä toimivista yrityksistä ja yhdistyksistä. Yrityksiä ja yhdistyksiä on koulutettu perustamaan ja ylläpitämään omia nettisivuja. c. Kylätalosta on tullut tärkeä vuorovaikutuspaikka kyläläisille, yrityksille ja yhteisöille. d. Työpaikasta ja mahdollisesti hankkeen jälkeen lisääntyvistä työpaikoista muodostuu pysyviä.. Kylän siivouspäivä : Etualalla kerättyjä roskia, taustalla kylätalo, talkoolaisia lähdössä sauvakävelytapahtumaan Siivoustalkoiden lopulla talkooväkeä tuli kylätalon pihalle paistamaan makkaraa ja juomaan kahvia.

3 (17) Osatavoitteet 1. osatavoite: Kylätalon hankkiminen Kokouspaikkojen puute oli ongelma kaikille yhdistyksille: suuri osa kokouksista pidettiin yksityiskodeissa. Esim. vuonna 2006 pidettiin pelkästään kyläyhdistyksen kokouksia n. 70 kpl yksityiskodeissa. Kylätalo tarjoaa viihtyisän, kylämiljööseen sopivan kokouspaikan. Vuokrattu tila mahdollistaa kyläyhdistyksen ja muiden yhteisöjen pienimuotoiset kokoukset. Kylätalon varaukset näkyvät netissä talon omassa kalenterissa. Kyläpiika hoitaa talon varauksia. Tähän mennessä kylätalossa on pidetty vähintään yksi, keskimäärin kaksi kokousta viikossa. Kyläasiamiehiä eri puolilta Suomea kokoustamassa Veikkolan kylätalon kokoushuoneessa. 1.1 Vuokrattiin keskeltä kylää rintamamiestalo kylätaloksi, osoite Vanhatie 29, Veikkola. Käytössä on alakerrassa keittiö, työhuone ja pieni kokoushuone sekä yläkerrassa pieni kokous- ja varastohuone. Vuokrasopimus laadittiin 5 vuodeksi, lisäksi tehtiin sähkö-, vesi- ja jätesopimukset. 1.2 Hankittiin laitteistot ja kalustot lahjoituksina ja ilmaislainoina sekä ostettiin tietoliikenneyhteydet. 1.3 Kylätalossa on toteutettu seuraavat toiminnot: yhdistysten, yritysten ja kunnan sekä muiden viranomaisten info- ja tapaamispiste: ilmoitusseinät ja kansiot kunnan kuulutukset ja kaavat ym. kuntatiedotus kokoustila kylän yhdistyksille ja työryhmille työtila kyläpiialle työpiste Kylänraitti-lehden vapaaehtoiselle toimitukselle nettipysäkki ja IT-neuvontapiste kyläläisille Veikkola-tuotteiden esittelypaikka TET-työharjoittelijoiden kokouspaikka Liitteenä Kylänraitti-lehti 1/2007, jossa Veikkolan kylätalo esitellään s Kesäisin kylätalon kokoustila laajenee talon puutarhaan. Tässä Kylänraitti -lehden toimituksen kokous.

4 (17) 2. osatavoite: Uuden työpaikan luominen Valtaosa yhdistysten toiminnoista ja tapahtumista tehdään talkootyönä. Sitä on tehty aina, mutta nyt tarve on kasvanut niin suureksi, että talkootyö ei enää riittänyt. 2.1 Työntekijää haettiin Veikkolaverkossa julkaistulla ilmoituksella. Työntekijäksi valittiin Marjokaisa Piironen ja työsopimus laadittiin alkavaksi alkaen. Kuukausittainen työtuntimäärä oli 72 tuntia eli 18 tuntia viikossa. 2.2 Tilipalvelu Satu Nerola ky. on hoitanut Veikkolan kyläyhdistyksen tilejä useita vuosia. Tämän toimiston kanssa sovittiin kirjanpidon laajentamisesta siten, että hankkeen kirjanpidosta tehdään erillinen kirjanpito. 2.3 Uudet työtehtävät kylätalossa aloitettiin, tehtävät tässä alla omissa kohdissaan Kyläpiian ja talkooväen veikkolauttamistehtävät Veikkola on metropolialueen kehyskunnassa voimakkaasti kasvava kylä. Veikkolalaiset, uudet ja vanhat asukkaat, ovat töissä muualla ja perheissä on paljon lapsia. Käytettävissä olevan ajan vähyyden vuoksi asukkaat tarvitsevat tukea löytääkseen harrastukset ja kylältä saatavat palvelut. Kyläpiika ja talkoolaiset seurasivat kyläsuunnitelman toteutumista, tekivät tarkistuskyselyn ja toteuttivat sen netissä. Kyläpiika ja talkoolaiset päivittivät kyläsuunnitelman Veikkolaverkkoon ja kyläpiika toimitti kyläsuunnitelmat kunnalle kunnan tarvitsemassa tahdissa. Kunta on jakanut tämän vuoden alusta Veikkolan kyläsuunnitelman uusille Pohjois-Kirkkonummen kuntalaisille Tervetuloa kuntaan paketin mukana. Kylätalon palveluita markkinoitiin pääosin verkossa ja Kylänraitti-lehdessä sekä kylätalon sijainnista ja aukioloajasta kertovin esittein. Talkoolaiset jakoivat tiedotteita postilaatikkojakeluna. Veikkolaverkkoon tehtiin toiminnallisen kalenterin koti. Veikkola-tuotteita markkinoitiin ja myytiin kylätalolla sekä tapahtumissa. Kyläpiika organisoi tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia ja järjesti virkistystapahtumia. Luettelo tilaisuuksista osatavoitteessa 4. Kyläpiika hoiti yhteisöjen ja yritysten kokoustiloja kylätalossa ja helpotti kokousrutiineja esim. Toiminnallisen kalenterin kautta Veikkolaverkkoon ( liittyvät tehtävät: Piika ylläpiti Veikkolaverkkoa ja kehitti sitä yhdessä talkooväen kanssa ottamalla käyttöön uusia nettiosoitteita, uusia nettikalentereita ja parantamalla verkon rakennetta. Piika koulutti kolme uutta talkoopäivittäjää. Useamman päivittäjän avulla mm. paikalliset uutiset saatiin ajan tasalle. Piika koulutti talkoopäivittäjiä sekä yhdistysten ja yritysten edustajia valokuvien käsittelyyn Irfan View -ohjelmalla. Veikkolaveikon päivitystalkoissa kylätalon työhuoneessa Pirkot ja Maria.

5 (17) Piika koulutti yritysten ja yhdistysten edustajia perustamaan nettisivuja ja ylläpitämään niitä. Piian tehtäviin kuului myös Kylänraitti-lehden julkaiseminen Veikkolaverkossa Veikkolan kyläyhdistyksen asioiden hoitaminen Kyläpiika hoiti tavaravarastoa ja organisoi tavaroiden lainaustoiminnan. Piika aloitti kylätalolle koottujen arkistojen järjestelyn. Piika kehitti kylän toimintoja ja lähialueyhteistyötä, mm. torin lauantaipäivät saatiin kunnalta kyläyhdistyksen hoitoon. Piika järjesti julkisia keskustelutilaisuuksia kunnan päättäjien ja asukkaiden kesken E18- kehityskäytävän suunnittelusta. Yhteistyökyliä etsittiin. Hankkeesta tiedotettiin uuden sähköisen kylätiedotteen(kin) avulla. Kuvassa Raitti kukkii -työryhmän jäseniä talkootöissä Veikkolan liikenneympyröiden välissä. Piika kutsui nuoria mukaan järjestämään tilaisuuksia. Piika osallistui työelämään tutustuneiden koululaisten kokouksiin kylätalolla TETharjoitteluviikolla. Kylätalolla TET-harjoittelija Toni, kyläpiika Kaisa, koulun opo Hilppa, joulukalenterivastaava Katriina ja TET-harjoittelija Roope.

6 (17) Palvelutehtävät Ensimmäistä kertaa alueen kolmen kalastuskunnan lupamaksut voi hankkia yhdestä paikka eli kylätalolta. Piika hoitaa erilaisia talkoolistoja, mm. Hoitokalastustalkoita. Kunnan tiedotusten esille laittaminen kylätalon ilmoitustauluille ja Veikkolaverkkoon. Erilaiset selvitykset kunnan ja viranomaisten kanssa. Esimerkiksi piika esitteli kunnan ympäristönsuojelusihteerille Lamminjärven rantaraittia. Vastaaminen kunnan lausuntopyyntöihin yhdessä Veikkolan kyläyhdistyksen kanssa Yhteistyöneuvotteluja kunnan kanssa on käyty useaan otteeseen. Saimme kunnalta Veikkolan torin lauantai-päivien hoitamisen kokeiluluontoisesti haltuumme. Kyläpiika on markkinoinut toria ja hoitanut varauksia. Torilla on järjestetty Veikkola-päivä ja kolme kertaa Taimien vaihtotori. Torille saatiin myös iso, lukollinen toriroskis. Kylätalolla on joitakin kunnan lomakkeita jaossa Yhteistyö Syty:n Latvia-verkoston kanssa Suomen Kylätoiminta ry. sai Latviasta pyynnön tukea kyläsuunnitelmien laatimista. Veikkolan kyläsuunnitelma venäjännöksineen katsottiin sopivaksi koulutusesimerkiksi. Kyläpiika osallistui SYTY:n Latvia-ryhmän matkalle syyskuussa. Hän esitteli siellä latvialaisille toimintaryhmän edustajille, Daugavpilsin kaupungin edustajille ja matkan muille osallistujille prosessin, jolla saatiin aikaan Veikkolan kyläsunnitelma. Latviassa Daugavpilsin kaupungintalolla, Veikkolan kyläpiika kolmas vasemmalta, hänen oikealla puolellaan Daugavpilsin kaupunginjohtaja ja hänen vierellään Daugavpilsin alueen toimintaryhmän vetäjä.

7 (17) 3. Osatavoite: Yrittäjien ja yhteisöjen tukeminen Hanke-esitteen laadinta Veikkolaverkkoon, aloitussivu Kylätalosta tiedottaminen yrityksille ja yhteisöille. Neuvottelut jatkuvat kunnan viranomaisten kanssa palvelupisteen toteuttamisesta kylätalolle. Toiminnallisen toimintakalenterin luominen yhdessä yrittäjien ja yhteisöjen kanssa. Veikkolaverkossa käytetään toiminnallista kalenteria viikottain. Kalenteri on Googlen tarjoama: sitä kautta lähetetään kutsuja tapahtumiin, seurataan ilmoittautumistilannetta ja lähetetään tarvittaessa päivitettyjä kutsuja. Nuorin koulutettava ja hänen isoäitisnä kylätalolla: tekeillä on Pohjois-Kirkkonummen Marttojen nettisivut Tukitoimintoja yrityksille ja yhdistyksille Hankkeen aikana on annettu yrityksille ja yhdistyksille niiden tukitoimintoihin liittyvää palvelua: IT-, verkostoitumis- ja markkinointiapua. Kyläpiika on kouluttanut seuraavat yritykset ja yhdistykset perustamaan ja ylläpitämään omia nettisivujaan sivustossa: Hiki ja tuoppi ry Jouni Muukkonen Petteri Aula, Karpalo-mökki Lapissa Eketorps Trädgård, Ulrika Gronström Ompelimo Paula, Paula Pasonen työn alla, Anna-Kaisa Ant-Wuorinen Pohjois- Kirkkonummen martat, Akseli Tolvi (mukana koulutuksessa oli isoäiti Kaarina Tolvi) Oopperayhdistys, Pirkko-Liisa Iivari SLO-Seniorit, Toni Kirjava Veikkolan koti ja koulu-yhdistys, Kirmmo Markkanen Kampaamo A-tyyli, Anne Kontkanen luontomatkailuyritys Honkalintu, Markku Janhonen Aana, Keijo Ruhanen Kartanoteatteri, Päivi Hänninen ja LUK, Pirkko Kaskinen ja Joakim Åsten Viherminttu, Leena Mattila

8 (17) 4. osatavoite: Asukkaiden veikkolauttaminen 4.1 Koulutus- ja tiedotusmateriaalin luonti Veikkolan nykyisille ja uusille asukkaille: pääsääntöisesti sisältöä tuotetaan Veikkolaverkkoon, mutta jossain määrin myös perinteisesti paperille. Tietopiste Tietopiste on kehitetty Veikkolaverkkoon, josta löytyvät tiedot kylän yrityksistä, yhdistyksistä ja kaikista kylältä löytyvistä palveluista. Kylätalolla pääsee Veikkolaverkkoon vapaasti kylätalon laajakaistan ja tietokoneiden avulla. 4.2 Koulutus- ja tiedotustilaisuudet kylää koskevien asioiden ja palvelujen osalta Pro Kalljärvi perustava kokous, Veikkolan koululla, alustajana Anne Saarikko, läsnä n. 50 kyläläistä, aiheena Veikkolan Kalljärven tilan kohentaminen ja keinojen etsiminen. Kyläpiialla merkittävä rooli tiedottamisessa ja ohjelman kokoamisessa Veikkola muutosten myllerryksessä, Veikkolan koululla, läsnä 45 kyläläistä, liite 1. Kuva Veikkola muutosten myllerryksessä -tilaisuudesta Veikkolan koulun auditoriossa Veikkola-päivä, avoin tilaisuus eri puolilla Veikkolaa, liite Kyläsuunnitelman ideointi-ilta Kylätiedotteessa 4/2007 kutsuttiin kyläläiset koolle seuraavasti. Kyläsuunnitelman ideointi-ilta ke klo 18 Veikkolan koululla Kyläsuunnitelmaa on päivitetty Veikkolaverkkoon mm. keväisen kyselyn jälkeen. Tutustu päivitettyyn suunnitelmaan: Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti käännätti elokuussa Veikkolan ensimmäisen kyläsuunnitelman venäjäksi, sekin löytyy Veikkolaverkosta Kehitys-sivun kautta (pdftiedostona). Mutta miten kehitämme kyläsuunnitelmaa edelleen? Miten haluamme tämän kasvavan kylämme kehittyvän? Tule mukaan ideoimaan! Tilaisuuden järjestää Veikkolan kyläyhdistys.

9 (17) Kuvat Veikkola-päivästä: vasemmalla veikkolalaiset Ämmässuon paineenkorotusasemalla, oikealla Veikkolan torilla arvaamassa, minkä järven vettä on missäkin astiassa. 4.3 Asukkaat ovat saaneet lisää tietoa Veikkolan tapahtumista ja tulevasta kehityksestä kylän lehdessä Kylänraitissa. Liite Kyläsuunnitelma on saatu osaksi kunnan Tervetuloa kuntaan -pakettia, joka lähetetään uusille kuntalaisille. 4.5 Kylätiedote Kehitettiin sähköpostitse lähetettävä kylätiedote, jossa kerrotaan Pohjois-Kirkkonummen ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Tiedotteesta on linkkejä Veikkolaverkkoon ja sen kalenteriin. Tiedote on lähetetty keskimäärin kerran kuukaudessa. Kaikissa tapahtumissa on kerätty osallistujien sähköpostiosoitteita kylätiedotteen lähettämiseksi. Tällä hetkellä osoitteita on koossa lähes Sosiaalisten yhteisten tapaamisten edesauttaminen, mm. ohjaamalla vapaa-ajan toimintaa esim. järjestämällä koko perheen kisoja kylän frisbeegolfradalla ja organisoimalla Lions-klubin kanssa Skate Parkin rakenteiden uusiminen. Kaikille avoimia tapahtumia on järjestetty seuraavasti Kaukomatka kuutamolle, Lamminjärvi, lähtö luistellen kyläsaunalta, järven kierto, kyläsaunaan ja avantoon, läsnä n. 15 osallistujaa Avoimet ovet kylätalolla, kylätalo, osallistujia 51 (nimensä vieraskirjaan kirjoittaneita). Esiteltiin kylätaloa ja sen toimintoja sekä tarjottiin kahvia ja tuoreita pullia Näkki-tapahtuma ja avantouintikisa, Lammaskallion uimaranta, yhteistyössä Kirkkonummen uimaseura KIS:n kanssa, kilpailijoita 15, katsojia arviolta Kylän siivouspäivä, Veikkolan keskeisillä alueilla, aloitus- ja lopetuspaikka kylätalo, jossa jaettiin roskapusseja ja -pihtejä, työhansikkaita sekä tarjottiin talkoojuomia ja -ruokia. Tehtiin nuotiopaikka kylätalon pihalle, paistettiin makkaroita Sauvakävelytapahtuma ja tutustuminen frisbeegolfiin, lähtö ja paluu kylätalon piha, alkujumpan ja sauvakävelyn vetäjänä fysioterapeutti Ritva Hernetkoski, frisbeegolfin esittelijänä kyläpiika.

10 (17) Mopokurssi yläasteen oppilaille, yhteistyössä Veikkolan koti ja koulu -yhdistyksen sekä Helsingin liikenneturvan kanssa. Tavoitteena oli liikenneturvallisuuden parantaminen. Kurssi saatiin sisällytettyä Veikkolan koulun opetusohjelmaan, jolloin kaikki 9. lk:n oppilaat osallistuivat siihen. Kuva ohessa Veikkola-päivä, jossa oli useita yleisötapahtumia, retki Ämmässuolle ja mm. taimien vaihtotori. Katso ohjelma liitteeltä 2. Kuva Veikkola-päivän yleisötilaisuudesta Minne Veikkolan on menossa. Tilaisuuteen osallistui alueen kunnanvaltuutettuja ja mm. Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio tilaisuus haja-asutusalueen jätevesien käsittelystä, yhteistyössä Länsi-Uudenmaan kylät ry:n kanssa, Veikkolan koululla, vetäjänä Pirkko Kaskinen, liite ja Taimien vaihtotori, Veikkolan tori, Raitti kukkii -työryhmän jäsenet järjestivät, taimet kerättiin lahjoituksina Yölaulajaretki Haapajärvelle kklo , oppaana Topi Tjäder (Kylänraitti-lehden lintupakinoitsija), läsnä kymmenkunta kyläläistä Pääkaupunkiseudun sahdinvalmistuksen alkukarsinta, yhteistyössä Pääkaupunkiseudun sahtiseura Sahtipäät ry:n kanssa, Lamminpääntie 8:n rannassa, kilpailijoita 4, tuomareita ja kisaturisteja yhteensä Koko kylän perinteinen juhannusjuhla, kyläpiialla merkittävä osuus tiedottamisessa ja talkooväen hankinnassa, paikka: Navalan puisto Haapajärven rannalla, liite 5. Osallistujia n. 400, talkoolaisia n Big jump -vesiensuojelutuokio, Lammaskallion uimaranta, yhteistyössä Kirkkonummen uimaseura KIS:n kanssa ja Lamminojan perkuutalkoot, yhteistyössä Kirkkonummen Veikkolan vesiensuojeluyhdistys KIRVES ry:n kanssa: n. 2 km pitkästä ojasta poistettiin sinne kuulumattomia roskia ja raivattiin kaatuneita puita puu- ja maalaustalkoot kyläsaunalla: graffiti piiloon ja kunnostamista.

11 (17) Elojuhla, kylän perinteinen sadonkorjuujuhla, järjestettiin nyt 16. kertaa Navalan ladolla, Haapajärven rannassa. Kyläpiialla merkittävä rooli tiedottamisessa ja talkooväen hankinnassa sekä tilaisuuden valokuvaus. Läsnä 410 henkilöä Kyläyhdistyksen frisbeegolfkisa, Urheilupuiston Frisbeegolfkenttä, opastajana Pyry Ahlfors, kisaajia 6 henkilöä. Raija Kari esitteli Veikkolan kyläyhdistyksen kyläsuunnitelmaa Nummenkylän kyläyhdistykselle nuottaukset yhteistyössä Uudenmaan ympäristökeskuksen tehokalastusryhmän ja KIRVES ry:n kanssa. Kyläpiika keräsi talkooväen ja hoiti tapahtuman tiedotusta linturetki, yhteistyössä KIRVES ry:n kanssa. Kyläpiika hoiti tiedotusta Kompostointi-ilta, järjestäjänä YTV, tiedottaminen Veikkolaverkossa ja kylätiedotteessa Liikenneministerin vierailu tiedottaminen ennen ja jälkeen Veikkolaverkossa ja kylätiedotteessa Vesihuoltoilta, järjestäjänä Pohjois-Kirkkonummi ry, tiedottaminen Veikkolaverkossa ja Kylätiedotteessa Kyläsuunnitelman ideointi-ilta, järjestäjänä Veikkolan kyläyhdistys. Kyläpiika valmisteli tilaisuudessa käytettyä aineistoa sekä tiedotti tilaisuudesta. Kyläkävelyt: ja 28.10, katso Osatavoite 6. Sieniretket: ja , katso Osatavoite 5, seuraava sivu DADA kamarimusiikkitapahtuman tiedottaminen Veikkolaverkossa ja Kylätiedotteessa. Ensimmäinen kyläkävely alkoi kylätalolta ja päättyi kylätalolle.

12 (17) 5. osatavoite: Luonto tunnetuksi Toimenpiteitä Rantaraitin saamiseksi kyläläisten virkistyskäyttöön. Kunta on käynnistänyt venevalkama-alueen lunastamisen ja on ilmoittanut jatkavansa ranta-alueiden lunastamista kyläläisten virkistyskäyttöön. Kyläyhdistyksen edustajat ovat osallistuneet lunastustilaisuuksiin ja tukenut asukkaita korvausten hakemisessa. Kyläläisiä on aktivoitu käyttämään oman kylän saunaa, avantoa, venevalkamia, uimarantoja järjestämällä niissä erilaisia tapahtumia. Ks. osatavoite 4. Julkisten alueiden istutusten hoito asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi ja kylän ilmeen parantamiseksi: Tiehallinto on antanut kyläyhdistyksen hoitoon kylän keskeisten liikenneväylien väliset viherkaistat. Raitti kukkii -työryhmä on saanut lisää talkoolaisia. Kyläpiika on hoitanut työryhmän sisäistä ja ulkoista tiedottamista. Taimia ja siemeniä on saatu lahjoituksina kyläläisiltä ja yrityksiltä. Talkoolainen majoitti kotiinsa vierasmaalaisen opiskelijan ja esitteli kylää, Veikkolaa ja Nuuksiota. Kyläyhdistys järjesti kahtena lokakuisena sunnuntaina sieniretken. Ne suuntautuivat Nuuksioon, jossa keräsimme sieniä ja söimme eväitä. Veikkolan järviä hoidetaan yhteistyössä Kirkkonummen Veikkolan vesiensuojeluyhdistyksen ja Uudenmaan ympäristökeskuksen tehokalastustyöryhmän kanssa. Kyläpiika tiedottaa hoitosuunnitelmista ja kokoaa talkoolaiset. Toisella sieniretkellä Nuuksion kansallispuistossa.

13 (17) 6. osatavoite: Kylän historian taltiointi Kyläkävelyä Veikkolan vanhan keskustan historiaan Ensimmäisellä kyläkävelyllä kiertelimme Veikkolan vanhaa keskustaa kolmen tunnin ajan. Reitti alkoi kylätalolta, kulki Vanhatietä pitkin ohi entisten Veikkolan ja Övergårdin kartanoiden Lamminojan sillalle. Sieltä reitti jatkui entisen kalankasvatuslaitoksen ohi, jatkuen sodan jälkeen toiminnassa olleen sahan alueelle Sahaja Kaivotien risteykseen. Ruuhitien varrella muisteltiin toisen maailmansodan aikana Veikkolaan pudotettuja pommeja ja ihailtiin pelto- ja järvimaisemaa. Alueella ovat sijainneet Veikkolan kivikautiset asutuspaikat. Paluureitti kulki Kalljärventietä entisten isojen maatalojen tiluksien kautta takaisin Vanhatielle. Tämän reitin varrella oleva alkuperäinen asutus on syntynyt osin torpparilain aikana, vuosina tapahtuneen Turuntien rakentamisen ja osin karjalaisten asuttamisen tuloksena. Vanhan sahan paikkaa katsotaan vanhoista valokuvista ensimmäisellä kyläkävelyllä. Kartanokierros - kyläkävely Veikkolan kartanoiden historiaan Toinen kyläkävely alkoi Eerikinkartanolta. Matka jatkui Haapajärven rantapolkua Navalan puistoon. Etenimme puistosta syvän puron ja Tammikujan kautta kärrytietä pitkin Navalan kartanolle. Haapajärven kirkosta kertoi elämäntyönsä kirkossa tehnyt suntio Erkki Oja. Tutustuimme 1890-luvun lopulla perustettuun, kylän ensimmäiseen Haapajärven kouluun, joka on hiljattain peruskorjattu lasten päiväkodiksi. Talon entisestä toiminnasta kertoi koulussa opettajana toiminut Seija Kivilaakso. Lopuksi palasimme Navalan puistoalueen reunoja Eerikinkartanolle, jossa kyläyhdistyksen pj Raija Kari kertoi kartanon historiasta. Kartanossa luvuilla työskennelleen Nikanderin perheen tytär Anja Aaltonen oli kertonut haastattelijalle kartanon elämästä ja saimme kuulla menneestä arkielämästä kartanossa.

14 (17) Kylä käveli historiaansa lokakuisesta räntäsateesta huolimatta. Taustalla näkyvät Navalan kartano ja Emäntäkoulu.

15 (17) Liite 1. Veikkola muutosten myllerryksessä - yleisötilaisuus ke klo Veikkolan koulun auditoriossa kahvi auditorion aulassa ELVI-liikennekäytävä ELVI-liikennekäytävä käsittää E18-moottoritien, rinnakkaistien ja radan Espoon, Kirkkonummen, Vihdin ja Lohjan alueella eli Kehä kolmoselta Lohjalle. Tilaisuuden alussa on noin 15 minuutin alustus toimenpideselvityksen nykytilanteesta. Esillä on karttakuva suunnitelmasta. Alustajina: Jukka Peura, Tiehallinto Seppo Veijovuori, Ratahallintokeskus Rauno Tuominen, Sito Oy, ELVI-liikenneväylää koskevan konsulttityön projektipäällikkö noin keskustelu ELVI-liikennekäytävästä noin Veikkola muutosten myllerryksessä Valokuvia Veikkolasta Alustajina Koulun paikka - mikä viidestä ja milloin? Kadut ja tiet sekä vesihuolto - mitä ja milloin? Liiketalo ja Seon tontti Ewa Forstén, kunnan tuotantopalvelujohtaja Matti Paavola, kunnaninsinööri Alustusten jälkeen keskustelu aiheesta. Yleisötilaisuuden jälkeen pidetään Veikkolan kyläyhdistyksen vuosikokous. Lisätietoja: Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan liikennestrategialuonnos, lausunnolla asti (pdf, 4,1 Mt) Uudenmaan maakuntaohjelma 2007 (pdf, 2,1 Mt) Länsi-Uudenmaan liikennejärjestelmäsuunnitelma (pdf, 2,9 Mt) Tervetuloa! Veikkolan kyläyhdistyksen puolesta Marjokaisa Piironen Veikkolan kyläpiika

16 (17) Liite 2. Veikkola-päivä la ohjelma Päivän ohjelma lyhyesti: 8-17 torilla lähialueen yrittäjiä korikiipeilyä ja nokipannukahvia koulun etupihalla, järj. partiolaiset Mihin Veikkola on menossa? puheita ja paneeli koulun auditoriossa Ämmässuo, bussiretki, ilmoittaudu to klo 14 mennessä! Nukketeatteri koulun juhlasalissa, järj. Kartanoteatteri iltatori: lähialueen yhdistykset esittäytyvät Klo 8-17 Veikkolan tori on avoinna. Torilla myydään uutta ja vanhaa, tuotteita ja palveluita. Mukaan ilmoittautuneet yritykset: 4Service Oy, Eketorps Trädgård, Hunajaa Huhmarista, Kukkapirjo, Luttanat Lemmikit, lahjatavaraliike Tosca, Öljypoltinhuolto Aulis Liljeström Tmi. klo Mihin Veikkola on menossa? puheita ja paneeli koulun auditoriossa Kehityskäytävä ja metropolialueen reuna valtion näkemyksen mukaan, aluekehittämisjohtaja Raimo Nenonen, Uudenmaan liitto Kehityskäytävä ja metropolialueen reuna Hista, apulaisliikennesuunnittelupäällikkö Davy Beilinson Huhmari,Vihdin kaavoitusarkkitehti Matti Kanerva Veikkola, Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio Paneeli aiheesta Mihin Veikkola on menossa Paneeliin on alustajien lisäksi kutsuttu kylän päättäjät eli Pohjois- Kirkkonummen valtuutetut. Klo korikiipeilyä ja nokipannukahvia Partiolippukunta Veikkolan Eräveikot ja -haltiat järjestää 50-vuotisjuhlansa kunniaksi Veikkola-päivänä la klo korikiipeilyä lapsille ja aikuisille Veikkolan koulun etupihalla. He tarjoavat myös nokipannukahvit kiipeilypaikan lähettyvillä. Korikiipeilyssä pyritään rakentamaan mahdollisimman korkea torni limukoreista, niin että kiipeilijä itse kipuaa koko ajan ylöspäin tornin päällä. Kiipeilijällä on turvavaljaat, joten koritornin kaatuessa kiipeilijä jää turvallisesti roikkumaan varmistusköyden varaan. Köydet viritetään kahden puun väliin n. 6 metrin korkeuteen. Kiipeilypaikalla on ainakin kaksi köysikoulutuksen saanusta opastajaa, joista toinen varmistaa köyden toista päätä ja toinen ojentaa koreja kiipeilijälle. Klo Nukketeatteri Kartanoteatteri järjestää koulun juhlasalissa nukketeatteriesityksen. Pääroolissa Bojan Baric nukkeineen. Tule ajoissa paikalle. Tilaisuuden tarjoaa Veikkolan kyläyhdistys. Kyseinen esitys on varietee ja sirkusmarionettien sanaton esitys, joka sopii kaikenikäisille.

17 (17) Esitys on ainutlaatuinen: lankamarionettien ja varieteenukkien perinne on harvinainen laji maailmanlaajuisestikin. Kyseinen esitys on palkittu parhaaksi esitykseksi festivaaleissa Ruotsissa, Serbiassa ja Prahassa. Videoesimerkki esityksestä on nähtävissä (28,8 Mt ja edellyttää, että koneessa on real-player). Klo Opastettu bussiretki Ämmässuolle Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Pohjoismaiden suurimpaan kaatopaikkaan Ämmässuon käyttövastaava Pertti Ruuskasen opastuksella. Kierrämme aluetta bussilla, joka lähtee Veikkolan 10-kiskan vierestä klo Perillä YTV tarjoaa kahvia ja pullaa. Bussi palaa Veikkolaan klo mennessä. Ilmoittaudu retkelle heti, jotta se varmasti toteutuu! Klo Yhdistykset esittäytyvät torilla Lähialueen yhdistyksiä mahtuu vielä hyvin mukaan. Ilmoittautumiset pian! Tähän mennessä mukaan ilmoittautuneet yhdistykset: KIRVES, MLL, Pohjois- Kirkkonummen sos.dem.kilta, VeVe, Veikkolan koti ja koulu-yhdistys ja Veikkolan kyläyhdistys. Klo toritanssit, Ilmari Vornanen haitareineen esiintyy. Huom. säävaraus, sateella ei soiteta. Veikkola-päivän ohjelmaa päivitetään Veikkolaverkon sivulla: Veikkola-päivän pääjärjestäjä on Veikkolan kyläyhdistys Pohjois-Kirkkonummen jätevesi-ilta ke Haja-asutusalueiden jätehuoltomääräykset tiukkenevat. Vakituisesti asuvien ja kesämökkiläisten on pistettävä jätehuolto kuntoon muutaman vuoden aikana. Vanhat järjestelmät eivät riitä, mutta mitä tilalle? Monella on edessä kallis hankinta. Jätevesi-ilta järjestetään Veikkolan koulun auditoriossa keskiviikkona klo 18. Mitä vaihtoehtoja on? Mitkä ovat kunnan vesihuoltosuunnitelmat? Ovatko vesiosuuskunnat ja yhteishankkeet vaihtoehto? Uuden asetuksen vaatimukset ja niiden täyttäminen. Alustajina ovat: Erkki Selin, Kirkkonummen kunnan ympäristöpäällikkö Pirkko Kaskinen, Länsi-Uudenmaan kylät ry:n kyläasiamies Sakari Kettunen, Kalljärven vesiosuuskunta Tervetuloa kuuntelemaan, kyselemään ja keskustelemaan! Tilaisuuden järjestää: Veikkolan kyläyhdistys ja Länsi-Uudenmaan Kylät Liite 4

28.8.2007 1 (10) Väliraportti: Kylätalo ja sinne piika hanke

28.8.2007 1 (10) Väliraportti: Kylätalo ja sinne piika hanke 28.8.2007 1 (10) Väliraportti 1.1. - 30.6.2007 Hankkeen nimi: Kylätalo ja sinne piika Hankkeen numero: 27943 Hankkeen ohjausryhmä: Raija Kari, Veikkolan kyläyhdistyksen pj, ohjausryhmän pj Pirkko Kautto,

Lisätiedot

3.12.2006 1 (9) Hankesuunnitelma: Kylätalo ja sinne piika

3.12.2006 1 (9) Hankesuunnitelma: Kylätalo ja sinne piika 3.12.2006 1 (9) HANKESUUNNITELMA Sisällysluettelo 1. Tausta ja tarve Miksi hanke on tarpeellinen? 2. Kohderyhmä ja hyödynsaajat 3. Tavoite ja tavoitteen asettelu mitä hankkeella saavutetaan? 4. Pitkäntähtäimen

Lisätiedot

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä Teema: Pienet investoinnit Uiminen: uimapaikkojen kartoittaminen KESÄ: Niskan rantaan satamaalueen lähelle kunnostaminen (historia) Kotirannan uimarannan kunnostaminen TALVI: Kotirannan uima-allas käyttöön

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

Asia / idea Tavoite Toimenpiteet Resurssit / tekijät / Aikataulu

Asia / idea Tavoite Toimenpiteet Resurssit / tekijät / Aikataulu PUPONMÄEN KYLÄSUUNNITELMA 2010-2013 PUPONMÄEN VISIO - Puponmäen entinen koulu kylän keskuspaikka kokootumisille ja harrastustoiminnalle - Entisen koulun ylläpidosta huolehtiminen ja tilojen vuokraus -

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015 EK-Kylät Jotta ohjelman sisältö vastaisi myös kylien/asuinalueiden ajatuksia ja toiveita, haluaisimme sinunkin mielipiteesi maakuntamme kylätoiminnan kehittämisestä. Mitkä

Lisätiedot

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 KOUTANIEMI-VUORESLAHTI KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty kyläyhdistyksen kokouksessa 27.3.2017 TOIMINNAN KEHITTÄMISEN PAINOPISTEET TALOUS Kyläyhdistyksen talouden tasapainottaminen on

Lisätiedot

KYLÄN ABC. turvallisuussuunnittelun. Kylien turvallinen ja toimiva arki

KYLÄN ABC. turvallisuussuunnittelun. Kylien turvallinen ja toimiva arki suomeksi KYLÄN turvallisuussuunnittelun ABC Kylien turvallinen ja toimiva arki Törmäätkö kylälläsi ongelmiin, jotka mielestäsi kaipaisivat ratkaisuja? Ongelmat voivat olla erilaisia arjen epäkohtia vaikkapa

Lisätiedot

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelman tavoite on elämän laadun parantaminen kylällä palveluja kehittämällä sekä kylän ympäristöä hoitamalla. Kylällä säilytetään nykyinen asukasluku

Lisätiedot

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelman tavoite on elämän laadun parantaminen kylällä palveluja kehittämällä sekä kylän ympäristöä hoitamalla. Kylällä säilytetään nykyinen asukasluku

Lisätiedot

Viestintä ja materiaalit

Viestintä ja materiaalit Viestintä ja materiaalit http://tammelankylat.wikispaces.com/ Erilaisia dokumentteja, mm. kyläsuunnitelmat http://tammelankylat.ning.com/ Keskustelupalstat Kalenteri Linkit löytyvät: www.tammelankylat.fi

Lisätiedot

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n KYLÄTIEDOTE nro 2/2014 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika ja suvi suloinen... Kevätkauden juhlat on pidetty: lakkiaiset ja ammattiin valmistuneet huomioitu

Lisätiedot

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, Vuohijärvi

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, Vuohijärvi Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/2016 14 Vapaa-ajan asukastoimikunta 13.05.2016 Aika 13.05.2016 klo 16:00-18:45 Paikka Läsnä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, 47900 Vuohijärvi Luettelon

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

KYLÄILTA KELLO 18.30

KYLÄILTA KELLO 18.30 KYLÄILTA 10.10.2016 KELLO 18.30 Kahvia ja kastettavaa Oppilaiden turvallisuustyöt esillä ja niistä parhaat palkitaan illan aikana Tervetuliaissanat Taivalkunnan kylät ry:n pj. Kyläyhdistyksen puheenjohtajan

Lisätiedot

EP:N VUODEN KYLÄN 2010 VALINTA

EP:N VUODEN KYLÄN 2010 VALINTA EP:N VUODEN KYLÄN 2010 VALINTA Suomen Kylätoiminta ry Syty on käynnistänyt Vuoden Kylä 2010 -valintakierroksen. Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2019-2020 Teijon Alueen Kyläyhdistys ry Hyväksytty Kyläkokouksessa 14.2.2019 Isot linjat kuten ennenkin Sääntöjen puitteissa tehdään ja ollaan/jätetään tekemättä Viisi tiimiä hoitaa

Lisätiedot

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät.

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

Tuote-esittely kylätuvalla. Leipuri-kondiittori Virva Heikka esittelee

Tuote-esittely kylätuvalla. Leipuri-kondiittori Virva Heikka esittelee Uudenvuodenpäivä Suomalaiset juhlapyhät Loppiainen Suomalaiset juhlapyhät Tuote-esittely kylätuvalla. Leipuri-kondiittori Virva Heikka esittelee leivonta,-kakku -ja keittiötarvikkeita. Tuotevalikoima on

Lisätiedot

Esimerkkinä Vierumäki kyläasiamies Liisa Helanto

Esimerkkinä Vierumäki kyläasiamies Liisa Helanto Turvallisuutta - asukkaille ja asukkaiden kanssa 19.1.2012 Esimerkkinä Vierumäki kyläasiamies Liisa Helanto 1 Kylä välittää hanke Vuoden 2011 kylä Päijät-Hämeessä 18.1.19.1.20122012 2 Kylä välittää hanke

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA 2008 - työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO RESERVILÄISLIITTO RY 1 PÄIVÄKIRJAN TÄYTTÖOHJE Yleistä Toiminnan raportoinnissa käytetty kaavake uusiutui vuoden 2005 alusta

Lisätiedot

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl Oletteko kokeneet Kyläavustajatoiminnan tarpeelliseksi omalla alueellanne Kyllä 27 100 % Ei 0 0 % Kyläavustajatoiminnan onnistuminen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Esityslista 6/2015 1

Kirkkonummen kunta Esityslista 6/2015 1 Kirkkonummen kunta Esityslista 6/2015 1 Aika 16.10.2015 klo 14:00 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnä Piironen Marjokaisa puheenjohtaja Kämpe-Hellenius Jerri

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

Sydämellisesti tervetuloa! SUOMEN KYLÄTOIMINTA RY. Merk. Riitta Bagge,

Sydämellisesti tervetuloa! SUOMEN KYLÄTOIMINTA RY. Merk. Riitta Bagge, 27.10.2008 Suomen Kylätoiminta ry Kylätoiminnan ja Leaderryhmien eduntekijä LEADER-PARLAMENTTI 26.-27.11.2008 Suomen Kylätoiminta ry (SYTY) ja sen Leader-jaosto järjestävät Leader-parlamentin ja neuvottelupäivät

Lisätiedot

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen.

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen. TIEDOTE 1/2008 KEVÄTKOKOUSKUTSU Laaksolahden huvilayhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 31.3.2008 klo 18.30 Laaksolahden monitoimitalossa (Lähdepurontie 2). Kokouksessa käsitellään

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa:

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu Rakentajanaukio 4 A, PL 12100, 00076 Aalto http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 03.04.2012 JÄSENTIEDOTE 1/2012 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

Kunnan ja kylän välinen vuorovaikutus Tutkimusalueina Seinäjoki ja Laihia

Kunnan ja kylän välinen vuorovaikutus Tutkimusalueina Seinäjoki ja Laihia Riia Metsälä Kunnan ja kylän välinen vuorovaikutus Tutkimusalueina Seinäjoki ja Laihia 19.8.2011 Aluetiede Filosofinen tiedekunta Johdanto Kuntarakenteessa tapahtuneiden ja tapahtuvien muutosten seurauksena

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

-Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja

-Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja -Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja -vetoisesti - Miten omakohtaisesti lisään liikuntaa? - 2017

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 30.5.2014

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 30.5.2014 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2014 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantai 30.5.2014 klo 13.00-16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 2/2010

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 2/2010 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Pöytäkirja 2/2010 Aika Keskiviikko 24.11.2010, klo 18.00 Paikka Hyria koulutus Oy, Auditorio Torikatu 18, Hyvinkää SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

MIKSI TÄMÄ TILAISUUS ON JÄRJESTETTY?

MIKSI TÄMÄ TILAISUUS ON JÄRJESTETTY? MIKSI TÄMÄ TILAISUUS ON JÄRJESTETTY? Haluamme - kertoa kaavatyön aloittamisesta - esitellä ympäristöä koskevan selvityksen - esitellä emätilaselvityksen ja sen merkityksen kaavan laatimisen ja alueelle

Lisätiedot

Pohjois-Espoon ratsastuspolut Kiti Santamala

Pohjois-Espoon ratsastuspolut Kiti Santamala Pohjois-Espoon ratsastuspolut 29.08.2018 2 Sijainti Pohjois-Espoo kartat.espoo.fi/ 3 Sijainti Pohjois-Espoo Oittaa Nupuri Röylä Reitti kulkee pääsääntöisesti Bodom-järven ympärillä ja sen varrella asustelee

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2010

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2010 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2010 Aika Keskiviikko 24.11.2010, klo 18.00 Paikka Hyria koulutus Oy, Auditorio Torikatu 18, Hyvinkää SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Sukuseura valmistautuu vireään kesään 2007, jolloin järjestetään 6. sukujuhlat 30.6. 1.7. Kolarin Nuottavaarassa sekä julkaistaan uusi, täydennetty ja korjattu

Lisätiedot

Kylätalo seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I

Kylätalo seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I Kylätalo seiniä ja palveluja Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I Kylätalojen nykytila Mikä on kylätalo? Seurantalo, vanha

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n kysely kylätoimijoille

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n kysely kylätoimijoille Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n kysely kylätoimijoille Tämän kyselyn tarkoitus oli löytää Pohjois-Pohjanmaan kylätoiminnan tärkeimmät kehityskohteet sekä saada tietoa maakunnallisen kyläyhdistyksen, Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET I O L U K I OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET Jarmo Koskimaa 29.09.2011 OLARIN KOULU JA KOTI -YHDITY R I N K U J A 2 Olarin koulu ja koti yhdistyksen 21. toimintavuosi käynnistyy Tervetuloa vuosikokoukseen!

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Suomen Kylätoiminta ry, Pohjois- Savon Kylät ry ja Maaseutuverkostopalvelut ovat

Lisätiedot

Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla

Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla Yhdistystoiminnan tulevaisuus uudessa Päijät-Hämeessä 24.4.2018 Merja Olenius, kunnanjohtaja 24.4.2018 Kunnan toiminta ja yhteistyö yhdistysten kanssa

Lisätiedot

JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020

JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020 TOIMINTAA, NEUVONTAA JA RAHOITUSTA PAIKKAKUNNAN PARHAAKSI JyväsRiihen Leader-rahoitus 2014-2020 Pirjo Ikäheimonen, JyväsRiihi ry JyväsRiihi ry Kaikille avoin maaseudun kehittämisyhdistys o Liittymisjäsenmaksu

Lisätiedot

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen.

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen. JÄSENKIRJE 1/2018 Muista jäsenmaksu Hyvä Me haapavetiset ry:n jäsen Alkanut vuosi 2018 on yhdistyksen 38. toimintavuosi. Vuosikokous pidettiin 13.3.2018 Sirkka ja Seppo Larun kotona Espoon Vallikalliossa.

Lisätiedot

Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry

Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry KYLIEN TOIMINNALLINEN KEHITTÄMINEN - esimerkkinä Nurmijärvi Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry Leader-ryhmä Keski-Uudenmaan ja Etelä- Hämeen alueelta. Kehittää maaseutua pääasiassa rahoittamalla Manner-Suomen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Liite 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI KORPISEN KYLÄ Tila 5:22 Valola Jurakkajärven ranta-asemakaavan laatiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.9.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAAN PÄIVITETTY

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Voimistelu-ja urheiluseura Kilpi ry. YTY-HANKKEEN VUOSIRAPORTTI. Kehittämishanke yhteistoiminnallisuuden kehittämiseksi maaseudun voimavarana

Voimistelu-ja urheiluseura Kilpi ry. YTY-HANKKEEN VUOSIRAPORTTI. Kehittämishanke yhteistoiminnallisuuden kehittämiseksi maaseudun voimavarana 2010 Voimistelu-ja urheiluseura YTY-HANKKEEN VUOSIRAPORTTI Kehittämishanke yhteistoiminnallisuuden kehittämiseksi maaseudun voimavarana YTY-hanke Vuosiraportti 10.4.2010 2 Sisältö HANKKEEN VUOSIRAPORTTI...

Lisätiedot

Vastaajan taustatietoa

Vastaajan taustatietoa 27 Vastaajan taustatietoa yhteistyökumppani 1 lappilaiset Kylät ry:n jäsen 4 kaupungin asukasyhdistyksen jäsen 0 kyläyhdistyksen jäsen 23 kyläläinen 17 0 5 10 15 20 25 Vastaajan kunta 25 3 2 1 0 Mitä tulee

Lisätiedot

FC WILD viestintäsuunnitelma. 12.04.2015 Tapio Keränen

FC WILD viestintäsuunnitelma. 12.04.2015 Tapio Keränen FC WILD viestintäsuunnitelma 12.04.2015 Tapio Keränen Sisältö Viestinnän nykytila Viestinnän tavoitteet Viestinnän osapuolet Viestinnän foorumit ja kanavat Viestinnän vuosikello Viestinnän mittarit Tulevat

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Kylien Salo, Terveyspalvelujen palveluverkko

Kylien Salo, Terveyspalvelujen palveluverkko Kylien Salo, Terveyspalvelujen palveluverkko Työpaja 16.4.2015 Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Salon kaupunki Kylien Salo -kehittämishanke Kylätoimijoiden aktivointi ja neuvonta Tiedotus:

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

- Kupla kuvastaa kantavaskiolaisen ja muualta Vaskiolle tulleen tapaamista

- Kupla kuvastaa kantavaskiolaisen ja muualta Vaskiolle tulleen tapaamista - Omanlainen maaseutukylä, jossa paljon lapsiperheitä - Salon kaupungin taloudellinen ahdinko sekä nykyaikaiset verkostoitumisen ja markkinoinnin vaatimukset ovat nähtävissä kaikessa kylän toiminnassa

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

Tapahtumanjärjestäjälle

Tapahtumanjärjestäjälle Tapahtumanjärjestäjälle Näin pääset alkuun Näin pääset alkuun Työ kannattaa aloittaa hyvissä ajoin työryhmän kokoamisella oman yhteisösi tai järjestösi edustajista. Tapahtuman toteuttamisessa kannattaa

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2015 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Vanhusneuvosto Aika 06.05.2015 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnantalo, 2krs. Akseli-niminen kokoushuone Ervastintie 2 Läsnäolijat Niemeläinen Ismo puheenjohtaja Tammi

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. HALLINTO Hallituksen jäsenet ja vastuuhenkilöt: Liisa Korpela, puheenjohtaja, tiedotusvastaava, edustukset sidosryhmiin, yhteydet. yhteistyökumppaneihin

Lisätiedot

Toiminnantarkastajaksi valittiin Antti Marvia ja varalle Heikki Suonpää.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Antti Marvia ja varalle Heikki Suonpää. SYYSKOKOUS 2017 Aika 30.11.2017, klo. 18.30-20.00 Paikka Hämeenkylän Kartano Osallistujat 10 henkeä, liite 1 1. Kokouksen avaus Markus Lyyra avasi kokouksen ja toivotti osanottajat tervetulleiksi. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016 Toimintakertomus 2016 Naivistien Ystävät ry Puh. 050 3132207 (pj.) c/o Naivistit Iittalassa Hollajantie 2 14500 Iittala www.naivistienystavat.fi naivistienystavat@gmail.com rek 14.5.2012. No: 207.968.

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013 Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Matka kylämaisemaan

Lisätiedot

Kylien syyspäivä ja syyskokous

Kylien syyspäivä ja syyskokous Kylien syyspäivä ja syyskokous Pohjois-Savon Kylät ry sääntömääräinen kokous klo 10.00-11.00 Klo 11.00 Tervetuloa syyspäivään Minna Makkonen Klo 11.15 Vuokko Jaakkola Pieksämäen kyläasiamies Esimerkkejä

Lisätiedot

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2014

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2014 Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2014 Viuruniemen kyläyhdistyksessä oli 181 jäsentä (v.2014 jäseniä oli 215). Viuruniemen kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluivat Saila Keronen puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kylätalot käyttöön. Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa?

Kylätalot käyttöön. Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa? Kylätalot käyttöön Mitä kaikkea olisi huomioitava talon vuokraustoiminnassa? Anna Kulmakorpi 9.10.2013 Kylätalo-opas idea Kylätalot kuntoon hankkeesta, tarve kyselyn pohjalta toteutus 2011 KyläNyt-hankkeessa,

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

Tervetuloa Nuuksioon Eva ja Sven Stenholmin jälkeläisten sukukokoukseen !

Tervetuloa Nuuksioon Eva ja Sven Stenholmin jälkeläisten sukukokoukseen ! Tervetuloa Nuuksioon Eva ja Sven Stenholmin jälkeläisten sukukokoukseen 11.8.2018! Vajaat kaksi vuotta sitten Pihlavan paloasemalla sovittiin, että Kari Salminen ja Pauno Hellsten järjestävät seuraavan

Lisätiedot

Hankkeen kuulumisia. Vuokratalotyön pääsuunnitteluryhmän kokous 20.10.2009

Hankkeen kuulumisia. Vuokratalotyön pääsuunnitteluryhmän kokous 20.10.2009 Hankkeen kuulumisia Vuokratalotyön pääsuunnitteluryhmän kokous 20.10.2009 Hankkeessa tapahtuu Selvitys Kestävän kehityksen ja yhteisöllisyyden nykykäytänteet, asenteet ja tiedot sekä tuen tarve Hankkeen

Lisätiedot

Vanhusneuvoston jäseninä ovat kaudella 2016 toimineet:

Vanhusneuvoston jäseninä ovat kaudella 2016 toimineet: Rovaniemen vanhusneuvoston toimintakertomus 2016 1 Toimintakertomus 2016 Vanhusneuvoston toimintasäännön mukaan Rovaniemen kaupungin vanhusneuvosto toimii rovaniemeläisten vanhusten puolestapuhujana ja

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 9/2011. Aika Keskiviikko klo Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 9/2011. Aika Keskiviikko klo Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 9/2011 Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00 Paikka Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 5 2

Lisätiedot

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Alkkari Elokuu 2005 Sisällysluettelo: Hyvä muistaa ja tietää 2 Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Hyvä muistaa ja tietää Askelvihkotilaukset

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.12.2016 klo 13.00 Paikka: Kenkävero, Mikkeli Jäsenet: Hirvensalmi: Mielikäinen Kari, Järvenpää Kangasniemi: Haapanen Rauno, Hyvinkää

Lisätiedot

Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus

Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus Tervetulosanat ja muutama dia puheenjohtajalta (Olli) Kyläyhdistys on 36-vuotias ja hyvissä voimissaan Onnistuttu tiedonkulun ja avoimuuden lisäämisessä

Lisätiedot

MONIPALVELUKESKUS Jokuset kyläyhdistys ry / Kehittyvä Kuusaa kehittämishanke: opintomatka Ilomantsi Eija Liimatta

MONIPALVELUKESKUS Jokuset kyläyhdistys ry / Kehittyvä Kuusaa kehittämishanke: opintomatka Ilomantsi Eija Liimatta MONIPALVELUKESKUS Jokuset kyläyhdistys ry / Kehittyvä Kuusaa kehittämishanke: opintomatka 22.4.2017 Ilomantsi Eija Liimatta Ilomantsi Väkiluku 2016 = 5 236 Ikäryhmittäin 0 to 14 10.1% 15 to 64 56.1% 65

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2011 Aika Tiistai 24.5.2011 klo 18.00 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf. 17.1.2006 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 15.1.2006 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Kerttu Ojajärvi, Erkki Kasto, Annikki Lindfors, Heikki Niemi, Juha Saranpää, Harri Ala-aho Kari Meriläinen, Sari

Lisätiedot

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net

KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014. www.seprat.net KEHITTÄMISYHDISTYS SEPRA RY KOORDINAATIOHANKKEET 2013-2014 Sepra on käynnistämässä kaksi uutta koordinaatiohanketta: KAAKON KEHITTYVÄT KYLÄT ja KAAKON KYLÄKUNNOSTUKSET MIHIN TUKEA SAA? 1) Kaakon kehittyvät

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2011. Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2011. Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00 KUUMA-HALLITUS Esityslista 4/2011 Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20, Helsinki 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö

Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö 18.10.2013 Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö Kehittämis- ja muistelukävelyt Työpajan sisältö Uusi

Lisätiedot

TORNION KYLIEN PÖYTÄKIRJA (1/6) NEUVOSTO

TORNION KYLIEN PÖYTÄKIRJA (1/6) NEUVOSTO TORNION KYLIEN PÖYTÄKIRJA (1/6) TORNION KYLIEN NEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 25.01.2011 klo 18.00-20.30 Paikka: Laivajärvi, ampumaradan maja Läsnä: Osmo Huhta Arpela Arto Kanto Arpela Pekka Pitkäkari

Lisätiedot

Työmarkkinatorin asiakas- ja yhteistyöryhmät

Työmarkkinatorin asiakas- ja yhteistyöryhmät Työmarkkinatorin asiakas- ja yhteistyöryhmät Tulevaisuudessa Työmarkkinatori on palvelu jossa työpaikat ja työntekijät kohtaavat. jossa on tietoa koulutustarjonnasta ja osaamisen kehittämisestä. jossa

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 19.12.2014

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 19.12.2014 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2014 sivu 1 Kokoustiedot Aika: 19.12.2014 klo 12.10 14.30 Paikka: Ravintola Talli / Tallin vintti kokoustila, Patteristonkatu 2, Mikkeli Paikalla: Hirvensalmi: Lönnqvist Jouko,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Yleistä Kulunut vuosi oli Saviniemen Asukasyhdistys ry:n 23. toimintavuosi. "Yhdistyksen tarkoituksena on edistää saviniemeläisten yhteisiä asumiseen liittyviä etuja, alueen viihtyvyyttä,

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot