Faktoja Teostosta. säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Faktoja Teostosta. säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto ry"

Transkriptio

1 Faktoja Teostosta säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto ry 2013

2 Tekijänoikeus lyhyesti Tekijä päättää teostensa käytöstä Teosto - yhdysside musiikin tekijöiden ja musiikin käyttäjien välillä. lakiin ja kansainvälisiin sopimuksiin perustuva tekijänoikeus tarkoittaa tekijän oikeutta määrätä teoksensa käytöstä sekä oikeutta tulla mainituksi sen tekijänä. Tekijänoikeus on voimassa tekijän elinajan ja vielä 70 vuotta sen jälkeen. teoksen tekijällä on oikeus päättää teoksensa julkisesta esittämisestä, tallentamisesta ja yleisölle välittämisestä. Näin ollen teoksen julkiseen esittämiseen tarvitaan aina tekijän lupa. Julkista esittämistä on kaikki yksityisen perhe- ja ystäväpiirin ulkopuolella tapahtuva teoksen käyttö. musiikkiteoksen tekijöitä ovat säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja musiikinkustantaja. Kun musiikkiteosta hyödynnetään kaupallisesti, myös tekijöillä on oikeus saada korvaus teoksensa käytöstä. musiikin tekijöitä edustaa ja luvat edustamiensa tekijöiden ja kustantajien teosten julkiseen esittämiseen ja tallentamiseen myöntää Teosto. Teosto myös kerää sovitut korvaukset musiikin käytöstä keskitetysti ja tilittää ne musiikin tekijöille. Monet musiikin tekijät eivät esitä kirjoittamiaan teoksia itse. He eivät siis saa esiintymispalkkioita, vaan heidän tulonlähteensä on Teoston keräämät tekijänoikeuskorvaukset. teoston musiikinkäyttäjäasiakkaita ovat esimerkiksi Yleisradio, kaupalliset TV- ja radioyhtiöt, konserttien ja muiden tilaisuuksien järjestäjät, ääni- ja kuvatallenteiden tuottajat sekä muut yritykset ja yhteisöt, jotka käyttävät musiikkia liiketoiminassaan. musiikinkäyttölupien hinnoista Teosto neuvottelee ja sopii käyttäjäasiakkaidensa tai niitä edustavien kattojärjestöjen kanssa. Jos Teostoa ei olisi, musiikin käyttäjät joutuisivat sopimaan teosten käyttöoikeuksista sekä korvauksista ja niiden tilityksistä tekijöille erikseen kaikkien eri tekijöiden kanssa. myös musiikin tallentamiseen (fyysinen tallenne, kuten esimerkiksi CD-levy tai digitaalinen tallenne, kuten esimerkiksi tiedosto) tarvitaan tallennettavan teoksen tekijöiden ja kustantajan lupa. Teoston edustamien tekijöiden ja kustantajien tallennusoikeuksia valvoo yhteispohjoismainen Nordisk Copyright Bureau NCB. Tallennuslupa tarvitaan myös ilmaiseksi jaettaviin tallenteisiin sekä julkista esittämistä varten tehtyihin tallenteisiin.

3 Teosto sopii ja neuvottelee musiikinkäytön ehdoista. mikä teosto on? Musiikin tekijöiden järjestö. Aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka säveltäjät ja musiikin kustantajat perustivat vuonna 1928 valvomaan etujaan. Edustaa :ta kotimaista ja lähes kolmea miljoonaa ulkomaista musiikintekijää eli säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa. teoston tehtävänä on Mahdollistaa ammattimaisen suomalaisen musiikintekijän menestyminen. Kerätä ja tilittää musiikintekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa julkisesta esittämisestä sekä tallentamisesta. Edistää säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien oikeuksia. Myydä ja kehittää ratkaisuja asiakkaittensa musiikinkäytön tarpeisiin. Edistää suomalaisen musiikin monimuotoisuutta sekä soimista kotimaassa ja ulkomailla. miten teosto toimii? Ylin päätäntävalta on kahdesti vuodessa kokoontuvalla jäsenkokouksella. Jäseniä Teostolla on noin 700. Käytännön toiminnasta ja hallinnosta vastaa kevätkokouksessa valittava hallitus, jossa on yksi jäsen kustakin tekijäryhmästä (kevyen ja vakavan musiikin säveltäjät sekä sanoittajat), yksi kaikkia tekijöitä edustava jäsen ja kaksi kustantajajäsentä. Jokapäiväisistä toiminnoista vastaa noin 90 työntekijää. Teosto on yksi Euroopan kustannustehokkaimmin toimivista tekijänoikeusjärjestöistä. teoston asiakkaat Teosto toimii yhdyssiteenä kahden asiakasryhmänsä, musiikin tekijöiden ja musiikkia käyttävien yritysten ja yhteisöjen välillä. Musiikkia käyttäviä asiakkaita Teostolla on noin teoston organisaatio TOIMITUSJOHTAJA Katri Sipilä FRONT OFFICE / PALVELUT Kari Paananen + 36,95 henkilöä AVAINASIAKKAAT JA OIKEUDENOMISTAJA- PALVELUT Jani Jalonen LAKI Risto Salminen + 3 henkilöä STRATEGIA (Edunvalvonta) Martti Kivistö + 2,75 henkilöä BACK OFFICE / TUOTANTO Petri Kauste + 24,7 henkilöä VIESTINTÄ JA YHT.KUNTASUHTEET Tomi Korhonen + 4,25 henkilöä TIETOHALLINTO Harri Ahokas + 5,5 henkilöä

4 teosto palvelee verkossa ja henkilökohtaisesti Teosto palvelee asiakkaitaan verkossa, puhelimitse ja henkilökohtaisesti. Teoston verkkosivut ja -palvelut ovat osoitteessa Musiikin tekijät voivat tehdä verkkopalvelun kautta teosilmoituksia ja saada Teoston koko teostietokannan tiedot käyttöönsä. Esiintyvät taiteilijat voivat tehdä verkossa musiikin esitysilmoituksia. Musiikin käyttäjäasiakkaat puolestaan voivat hakea yleisimmät musiikinkäyttöluvat verkon kautta. teoston arvot Asiakkaitamme varten, musiikin puolesta. Ajattelemme luovasti, ratkaisemme tehokkaasti. Tunnemme vastuumme. Innostumme, onnistumme, menestymme. mistä korvaukset kerätään? Teoston kotimaasta keräämät korvaukset olivat 46,3 miljoonaa euroa. Toimintakulujen vähennyksen jälkeen Teosto tilittää 86,6 prosenttia eli 40 miljoonaa euroa oikeudenomistajilleen. Muilta järjestöiltä tuloutui tilitettäväksi Teoston oikeudenomistajille yhteensä 9,4 miljoonaa euroa. Tästä suurimpina erinä 5,6 miljoonaa Nordisk Copyright Bureau NCB:ltä suomalaisen musiikin tallentamisesta muun muassa äänitteille ja elokuviin sekä Teoston sisarjärjestöiltä 2,9 miljoonaa suomalaisen musiikin esityksistä ulkomailla. Suomalaisen musiikin edistämiseen oikeudenomistajien yhteisillä päätöksillä käytetään 6,7 prosenttia tilityssummasta eli 2,7 miljoonaa euroa. 9,9 39,1 teoston tuotot (milj. ) 9,5 40,7 9,0 42,8 8,3 45, Korvaukset muilta järjestöiltä Teoston keräämät korvaukset 9,4 46,3 teoston keräämät korvaukset yhteensä 46,3 milj. Internet ja uudet mediat 3 % Konsertit ja muut tapahtumat 11 % Taustamusiikki asiakastiloissa 17 % Muut 8 % Radio ja TV 61 % Teoston visio: Teosto on Suomen musiikkimarkkinoiden aktiivi sin ja asiantuntevin ratkaisujen tekijä.

5 Teosto tilittää keräämänsä korvaukset tekijöille. Tietojen raportointi ja käsittely tärkeää Korvaukset oikeille omistajille teoston asiakkaana olevat musiikintekijät ilmoittavat uusien teostensa tiedot yhteispohjoismaiseen miljoonien musiikkiteosten tietokantaan. Teostiedoista Teosto näkee, kuka tai ketkä ovat kunkin teoksen tekijät ja kenelle tekijänoikeuskorvaukset kuuluu maksaa. tekijä- ja kustantaja-asiakkaita musiikin esityksistä Teosto kerää tietoja eri tavoin esitys- ja tallennuskorvausten maksamista varten. Elävästä musiikista saadaan tiedot joko tilaisuuksien järjestäjiltä tai esiintyjiltä. TV- ja radiokanavat, konserttien järjestäjät ja orkesterit ilmoittavat Teostolle musiikkiesityksistään tarkat tiedot. Taustamusiikin käytöstä ravintoloissa, myymälöissä, kampaamoissa ja muissa liiketiloissa Teosto teettää vuosittain tutkimuksen. yritysten, tilaisuuksien järjestäjien ja muiden musiikin käyttäjien maksamat esityskorvaukset Teosto maksaa esitettyjen teosten tekijöille ja kustantajille. Kotimaiset säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja kustantajat saavat tilityksensä henkilökohtaisesti. Ulkomaisille tekijöille ja kustantajille Teosto maksaa korvaukset ulkomaisten sisarjärjestöjensä välityksellä. Ääni- ja kuvatallenteiden tallennuskorvaukset kerää Nordisk Copyright Bureau NCB. Teosto tilittää kerätyt korvaukset suomalaisille tekijöille ja kustantajille Kustantajia Tekijöitä maksetut esitys- ja tallennnuskorvaukset kotimaiset tekijät ja kustantajat, yhteensä Alle Yli 20000

6 Tekijöiden ääni kuuluviin Kulttuurikummit silta politiikan ja arjen välillä Työtä musiikintekijöiden hyväksi Teosto käynnisti musiikkialaa yhdistävän Pumpun musiikinkäyttöön liittyvien käytännön asioiden lisäksi Teosto huolehtii musiikintekijöiden edunvalvojana myös siitä, että lainsäädäntö suojaa musiikin tekijöiden oikeuksia ja tukee heidän elinkeinotoimintaansa. Siksi Teosto pyrkii vaikuttamaan musiikintekijöiden verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyvien lakien uudistamiseen, parantamaan luovalle alalle suunnattua yrittäjyyskoulutusta ja vaikuttamaan luovan yrittämisen kannusteiden kuntoon saattamiseen. teosto on aloittanut vuonna 2009 kulttuurikummihankkeen, jonka tavoitteena on saattaa yhteen poliittiset päättäjät ja musiikintekijät. Hankkeen avulla ammattimaiset musiikintekijät voivat tuoda oman äänensä kuuluviin ja tutustuttaa alueensa kansanedustajat musiikintekijöiden työhön ja arkeen. kunkin vaalipiirin kansanedustajat saavat halutessaan omat musiikintekijäkumminsa, joiden kanssa he voivat keskustella ajankohtaisista ja luovalle alalle tärkeistä kysymyksistä. Kulttuurikummit toimivat käytännössä linkkinä tekijänoikeuksien, politiikan maailman ja tekijän arjen välillä. Lähes jokaisella kansanedustajalla on jo oma kulttuurikumminsa. Pumppu on musiikkialan kokonaisvaltainen ja pitkäjänteinen kehityssuunnitelma, joka rakentaa alalla toimivien yhteistä näkemystä alan keskeisimmistä kehittämistarpeista ja pyrkii luotsaamaan näitä käytäntöön. Hankkeen tärkein tavoite on luoda kokonaiskuva alalla jo käynnissä olevista toimenpiteistä ja projekteista sekä tunnistaa tarpeet mahdollisille uusille projekteille. Pumpussa on mukana yli 50 musiikkialan toimijaa ja tahoa, jotka vaikuttavat musiikintekijän menestymiseen: levy-yhtiöitä, kustantajia, musiikin käyttäjiä, kuntia, koulu- ja opetussektorin sekä valtion edustajia, musiikkialan järjestöjä ja luonnollisesti musiikintekijät itse. Mukana olevien yhteisenä tavoitteena on rakentaa menestyspolku suomalaiselle musiikintekijälle.

7 Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry Lauttasaarentie 1, Helsinki puh. (09) faksi (09) Asiakaspalvelu puh palvelunumeroon soitetut puhelut 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min. Kaikista matkapuhelinliittymistä 8,28 snt/puhelu + 17,04 snt/min.

Teosto. Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry

Teosto. Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry Teosto Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry 1 Mikä Teosto on? Musiikin tekijöiden järjestö Aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka säveltäjät ja musiikinkustantajat perustivat vuonna

Lisätiedot

Miksi liittyisin Teostoon?

Miksi liittyisin Teostoon? Miksi liittyisin Teostoon? Miksi liittyisin Teostoon? TEOSTON asiakkaana saat kauttamme korvauksia, kun säveltämääsi, sanoittamaasi, sovittamaasi tai kustantamaasi musiikkia tallennetaan äänitteille tai

Lisätiedot

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Riikka Lahti Valo, Jäsenjärjestöpalvelut

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Riikka Lahti Valo, Jäsenjärjestöpalvelut Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16 Riikka Lahti Valo, Jäsenjärjestöpalvelut Teosto Musiikinesitysoikeussopimus Sopimusnumero 125 21991, voimassa 31.12.2016 asti Teosto on säveltäjien,

Lisätiedot

Musiikin esittäminen tapahtumassa

Musiikin esittäminen tapahtumassa Musiikin esittäminen tapahtumassa Musiikin esittäminen tilaisuuksissa ja tapahtumissa edellyttää usein sekä Teosto (tekijäkorvaukset) että Gramex (esittäjäkorvaukset) -korvausten maksamista. Teosto r.y.

Lisätiedot

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajille 16,0 miljoonaa euroa

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajille 16,0 miljoonaa euroa Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajille 16,0 miljoonaa euroa 13.6.2013 Kesäkuun tilityksessä kotimaisille oikeudenomistajille maksetaan kaikkiaan Kotimaasta kerättyjä esityskorvauksia 12,4 miljoonaa

Lisätiedot

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille 12.6.2015 Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille 15,5 miljoonaa euroa Kesäkuun tilityksessä Teoston tekijä- ja kustantaja-asiakkaille maksetaan Kotimaasta vuonna 2014 kerättyjä esityskorvauksia

Lisätiedot

Kesäkuun 2012 tilitys on maksettu

Kesäkuun 2012 tilitys on maksettu Kesäkuun 2012 tilitys on maksettu 14.6.2012 kesäkuun tilityksessä 14.6. maksamme kotimaisille oikeudenomistajille Kotimaasta kerättyjä esityskorvauksia 12,3 miljoonaa euroa. Korvaukset koskevat pääosin

Lisätiedot

Käyttöluvan myöntäminen elävän musiikin tilaisuudessa tai tapahtumassa esitettäville teoksille

Käyttöluvan myöntäminen elävän musiikin tilaisuudessa tai tapahtumassa esitettäville teoksille Käyttöluvan myöntäminen elävän musiikin tilaisuudessa tai tapahtumassa esitettäville teoksille Teosten oikeudenomistajat (säveltäjä, sanoittaja, kustantaja) voivat myöntää itse käyttöluvan omien teostensa

Lisätiedot

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Teosto ja Gramex 27.11.2014

Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16. Teosto ja Gramex 27.11.2014 Sopimukset musiikin julkisesta esittämisestä 2015-16 Teosto ja Gramex 27.11.2014 Teosto Musiikinesitysoikeussopimus Teosto on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikinkustantajien tekijänoikeusjärjestö.

Lisätiedot

Se ei synny itsestään, jokaisella levyllä on monien ihmisten. Työstä kuuluu saada palkka: kun käyttää toisen työn ja

Se ei synny itsestään, jokaisella levyllä on monien ihmisten. Työstä kuuluu saada palkka: kun käyttää toisen työn ja Suomen suurin musiikin tekijänoikeusjärjestö Jotta musiikki soi huomennakin Reilu peli: palkkaa työstä tä Musiikissa on taikaa, se saa ihmiset ja asiakkaat viihtymään Se ei synny itsestään, jokaisella

Lisätiedot

Tekijänoikeuksien alaisten teosten käyttöä koskevat suositussopimukset kunnille

Tekijänoikeuksien alaisten teosten käyttöä koskevat suositussopimukset kunnille Tekijänoikeuksien alaisten teosten käyttöä koskevat suositussopimukset kunnille Kopiosto Teosto Gramex Kuntamarkkinat 2018, 13.9.2018 Joonas Jännäri Tekijänoikeusjärjestöt Kuntaliitto on neuvotellut suositussopimukset

Lisätiedot

Käyttöluvan myöntäminen: pitkä elokuva, mainos, kaupallinen lyhytelokuva tai dokumentti

Käyttöluvan myöntäminen: pitkä elokuva, mainos, kaupallinen lyhytelokuva tai dokumentti Käyttöluvan myöntäminen: pitkä elokuva, mainos, kaupallinen lyhytelokuva tai dokumentti Teoksen oikeudenomistajat voivat halutessaan myöntää käyttöluvan teostensa käyttämiseen avtuotannoissa. Pitkissä

Lisätiedot

50 miljoonaa euroa tuottoja. 36 miljoonaa euroa oikeudenomistajille ja tukia av-kulttuurille. 45 jäsenjärjestöä. 44 työntekijää.

50 miljoonaa euroa tuottoja. 36 miljoonaa euroa oikeudenomistajille ja tukia av-kulttuurille. 45 jäsenjärjestöä. 44 työntekijää. KOPIOSTO LYHYESTI Kopiosto ry on esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö. Vuonna 1978 perustettuun Kopiostoon kuuluu 45 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä.

Lisätiedot

Mitä on tekijänoikeus?

Mitä on tekijänoikeus? Tekijänoikeudet Elina Ulpovaara 21.9.2009 2009 Mitä on tekijänoikeus? Tekijänoikeuslaki 8.7.1961/404 Tekijänoikeuden kohde ja sisällys 1 Sillä, joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen, on tekijänoikeus

Lisätiedot

SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS ... JOS NÄMÄ ONGELMAT RATKAISTAAN

SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS ... JOS NÄMÄ ONGELMAT RATKAISTAAN SUOMALAINEN MUSIIKKI VALTAVA KASVUN MAHDOLLISUUS... JOS NÄMÄ ONGELMAT RATKAISTAAN SUOMALAINEN MUSIIKKI EKOLOGINEN Voidaan valmistaa etätyönä. Ei toimituskuluja. PALJON ERI MAKUJA AINA TUORETTA Ei parasta

Lisätiedot

5/8/2016 The Copyright Law 1

5/8/2016 The Copyright Law 1 5/8/2016 The Copyright Law 1 5/8/2016 The Copyright Law 2 Yleistä Tekijänoikeuden kohteena on kirjallinen tai taiteellinen teos. Suojan saadakseen teoksen tulee ylittää ns. teoskynnys. Suojattu teos on

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE

TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE Seuraa Kuvastoa: www.fb.com/kuvasto www.twitter.com/kuvasto www.kuvasto.fi Graafinen suunnittelu: Fanni Perälä Kuvat: Sanna Peurakoski TAIDETEOSTEN KÄYTTÖ NÄYTTELYIDEN

Lisätiedot

Luovien sisältöjen käyttö verkossa

Luovien sisältöjen käyttö verkossa Luovien sisältöjen käyttö verkossa Arvonsiirrosta oikeudenmukaiseen toimintaympäristöön Mikä on muuttunut Mitä muutos tarkoittaa Ongelma Ratkaisu Alustapalvelut hallitsevat luovien sisältöjen verkkomarkkinoita

Lisätiedot

Musiikkialan talous Suomessa 2013

Musiikkialan talous Suomessa 2013 Tunnuslukuja ja tutkimuksia 7 Musiikkialan talous Suomessa 2013 Eero Tolppanen Lokakuu 2014 MUSIIKKIALAN TALOUS SUOMESSA 2013 Johdanto Musiikkialan talouden rahallinen kokonaisarvo Suomessa on vuonna 2013

Lisätiedot

Elokuvantekijän pieni tekijänoikeusopas musiikista

Elokuvantekijän pieni tekijänoikeusopas musiikista Elokuvantekijän pieni tekijänoikeusopas musiikista Published: 17.9.2013 Kuuntelet musiikkia, suljet silmäsi ja alat nähdä mielessäsi elokuvan kohtauksia. Päähäsi muodostuu vähitellen täydellinen lyhytelokuva

Lisätiedot

Teosto. Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry Anne Varis, tuotepäällikkö

Teosto. Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry Anne Varis, tuotepäällikkö Teosto Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry Anne Varis, tuotepäällikkö Tekijänoikeus Tarkoittaa tekijän oikeutta määrätä teoksensa käytöstä sekä oikeutta tulla mainituksi sen tekijänä Perustuu lakiin

Lisätiedot

VARAINHANKINTA Liittymismaksut 107 196,21 87 081,30

VARAINHANKINTA Liittymismaksut 107 196,21 87 081,30 TULOSLASKELMA 1.1. - 31.12.2013 1.1. - 31.12.2012 VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Teoston keräämät korvaukset 50 344 920,26 46 250 071,73 Korvaukset muilta järjestöiltä 8 808 549,92 9 052 999,43 Lainauskorvaus

Lisätiedot

Kuvausluvat ja tekijänoikeudet

Kuvausluvat ja tekijänoikeudet Kuvausluvat ja tekijänoikeudet Ira Helkamäki Mediatekniikan seminaari 24.1.2012 Sisältö Kuvaaminen Julkisella paikalla ja muualla Tekijänoikeudet Valokuvat, musiikki, elokuvat Tekijänoikeusrikkomus Tekijänoikeusyhdistykset

Lisätiedot

Äänitteet ja tallenteet

Äänitteet ja tallenteet Äänitteet ja tallenteet Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa Opentekoa.fi Avainsanat: video, elokuva, tekijänoikeus, YouTube, lähioikeudet, TV-ohjelma, kuvauslupa, Creative Commons, CC, avoimet aineistot,

Lisätiedot

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2007

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2007 SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2007 Tutkimusraportti ja tiedotteet: TUTKIMUKSEN TAUSTA Tutkimusmalli Kim Forss/Andante Consultants. Samaa mallia on käytetty Ruotsin, Tanskan

Lisätiedot

TEOSTON ASIAKKUUS TEKIJÄN KUOLTUA JA OIKEUDENOMISTAJATIETOJEN ILMOITTAMINEN TEOSTOLLE

TEOSTON ASIAKKUUS TEKIJÄN KUOLTUA JA OIKEUDENOMISTAJATIETOJEN ILMOITTAMINEN TEOSTOLLE TEOSTON ASIAKKUUS TEKIJÄN KUOLTUA JA OIKEUDENOMISTAJATIETOJEN ILMOITTAMINEN TEOSTOLLE Tekijänoikeuden voimassaoloaika Teoston asiakkuus Tekijänoikeus on voimassa tekijän elinajan ja 70 vuotta hänen kuolinvuotensa

Lisätiedot

Tunnuslukuja ja tutkimuksia 5. Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne 2011-2012

Tunnuslukuja ja tutkimuksia 5. Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne 2011-2012 Tunnuslukuja ja tutkimuksia 5 Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne 2011-2012 Janne Silvonen Media Clever Lokakuu 2013 I H A L U A T T K A I K K I M I T Ä I S T A I K M U S I E T Ä Ä I S

Lisätiedot

Mainoselokuvakilpailu 2009. Valitse sopimuksen laji(t) laittamalla rasti ruutuun [ x ] Allekirjoitus: 1 [ ] ESIINTYMISEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

Mainoselokuvakilpailu 2009. Valitse sopimuksen laji(t) laittamalla rasti ruutuun [ x ] Allekirjoitus: 1 [ ] ESIINTYMISEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Esiintymisen ja kuvauspaikan käyttöoikeussopimus Jokaisen mainoselokuvassa pelkällä äänellään tai kasvoillaan tunnistettavasti esiintyvän henkilön tulee allekirjoittaa esiintyjäsopimus. Jokaisesta valmiissa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Teosto tilinpäätös 2015 TULOSLASKELMA 3 TASE 4

SISÄLLYSLUETTELO. Teosto tilinpäätös 2015 TULOSLASKELMA 3 TASE 4 TEOSTO TILINPÄÄTÖS SISÄLLYSLUETTELO TULOSLASKELMA 3 TASE 4 LIITETIEDOT 1 Tilinpäätöksen laadintaperiaatteet 6 2 Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot 8 3 Taseen vastaavia koskevat liitetiedot 10 4 Taseen

Lisätiedot

TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖ

TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖ SÄVELTÄJÄIN TEKIJÄNOIKEUSTOIMISTO TEOSTO RY TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖ 10.12.2014 TILITYSSÄÄNTÖ... 3 1. KOTIMAASTA LASKUTETTUJEN ESITYSKORVAUSTEN TILITYS... 3 1.1. ESITYSILMOITUKSET... 3 1.2. ESITYSKORVAUKSEN

Lisätiedot

Opas tekijänoikeudesta valokuvaan, piirrettyyn kuvaan, liikkuvaan kuvaan, ääneen ja musiikkitallenteisiin sekä tekijänoikeudesta internettiin.

Opas tekijänoikeudesta valokuvaan, piirrettyyn kuvaan, liikkuvaan kuvaan, ääneen ja musiikkitallenteisiin sekä tekijänoikeudesta internettiin. Opas tekijänoikeudesta valokuvaan, piirrettyyn kuvaan, liikkuvaan kuvaan, ääneen ja musiikkitallenteisiin sekä tekijänoikeudesta internettiin. TEKIJÄNOIKEUS (Kopiereg - Derechos d autor - Müəlliflik hüquqları

Lisätiedot

VARAINHANKINTA Liittymismaksut 106 200,00 107 196,21

VARAINHANKINTA Liittymismaksut 106 200,00 107 196,21 TULOSLASKELMA 1.1. - 31.12.2014 1.1. - 31.12.2013 VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Teoston keräämät korvaukset 51 886 935,86 50 344 920,26 Korvaukset muilta järjestöiltä 7 872 116,79 8 808 549,92 Lainauskorvaus

Lisätiedot

Vuosikertomus säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y.

Vuosikertomus säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y. Vuosikertomus säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y. 2012 Hallituksen puheenjohtajalta Teoston ensimmäistä henkilökuntaa 1930-luvulla. 85 vuotta rakkaudesta musiikkiin K evättalvella 1928 Suomen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Vuonna 2012 perustettu Filmex on näyttelijöiden oma tekijänoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on näyttelijöiden tekijänoikeudellisen tilanteen parantaminen. Filmex neuvottelee näyttelijöiden

Lisätiedot

Verkkotallennuspalvelut

Verkkotallennuspalvelut Verkkotallennuspalvelut PIDÄ KIINNI LOMPAKOSTASI! Infotilaisuus av-tekijöille 23.3.2017 Rainer Vallius & Sami Kokljuschkin Verkkotallennuspalvelut mitä ne ovat? Uusi helppo tapa kuluttajille tallentaa

Lisätiedot

Vuosikertomus säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y.

Vuosikertomus säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y. Vuosikertomus säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y. 2012 Hallituksen puheenjohtajalta Teoston ensimmäistä henkilökuntaa 1930-luvulla. 85 vuotta rakkaudesta musiikkiin K evättalvella 1928 Suomen

Lisätiedot

Sisällysluettelo TULOSLASKELMA 3 TASE 4

Sisällysluettelo TULOSLASKELMA 3 TASE 4 2016 Tilinpäätös Sisällysluettelo TULOSLASKELMA 3 TASE 4 LIITETIEDOT 1 Tilinpäätöksen laadintaperiaatteet 7 2 Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot 9 3 Taseen vastaavia koskevat liitetiedot 11 4 Taseen vastattavia

Lisätiedot

Uusien verkkopalvelujen edistäminen tekijänoikeuspolitiikassa - Tekijänäkökulma

Uusien verkkopalvelujen edistäminen tekijänoikeuspolitiikassa - Tekijänäkökulma Uusien verkkopalvelujen edistäminen tekijänoikeuspolitiikassa - Tekijänäkökulma Lottaliina Lehtinen lakiasiainpäällikkö Suomen Muusikkojen Liitto ry Tekijäfoorumin työvaliokunnan jäsen Tekijäfoorumi Animaatioklinikka

Lisätiedot

Valokopiointija digiluvat

Valokopiointija digiluvat Valokopiointija digiluvat Tekijänoikeudet ammatin opetuksessa Opentekoa.fi Avainsanat: digilupa, valokopiointi, digitaalisten aineistojen kopiointi, Kopioston luvat, tekijänoikeus, taloudelliset oikeudet,

Lisätiedot

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2006

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2006 SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2006 Tutkimusraportti ja tiedotteet: www.musex.fi TUTKIMUKSEN TAUSTA Tutkimusmalli Kim Forss/Andante Consultants. Samaa mallia on käytetty Ruotsin,

Lisätiedot

Teosto: Eurooppa tarvitsee luovan alan toimintaohjelman

Teosto: Eurooppa tarvitsee luovan alan toimintaohjelman Teosto: Eurooppa tarvitsee luovan alan toimintaohjelman Kulttuuri ja luovat alat = kasvua, hyvinvointia ja uusia työpaikkoja Tulevissa europarlamenttivaaleissa määritellään Euroopan suuntaa. Vaaleissa

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 85/2004 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arvonlisäverolain 45 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan arvonlisäverolakiin tehtäviksi tekijänoikeuslain muutoksista johtuvat muutokset. Sopimuslisenssin

Lisätiedot

Tekijänoikeus ja piratismi

Tekijänoikeus ja piratismi Tekijänoikeus ja piratismi Jokaisella on oikeus niiden henkisten ja aineellisten etujen suojaamiseen, jotka johtuvat hänen luomastaan tieteellisestä, kirjallisesta tai taiteellisesta tuotannosta. YK:n

Lisätiedot

Mikä tekijänoikeus? 1/10. Sivut vaihtuvat nuolinäppäimillä. Sovelluksesta pääset pois Esc näppäimellä.

Mikä tekijänoikeus? 1/10. Sivut vaihtuvat nuolinäppäimillä. Sovelluksesta pääset pois Esc näppäimellä. Mikä tekijänoikeus? 1/10 Sivut vaihtuvat nuolinäppäimillä. Sovelluksesta pääset pois Esc näppäimellä. Tekijänoikeus ja piratismi toinen oppitunti Mikä tekijänoikeus? 1/10 Tekijänoikeus ja piratismi Jokaisella

Lisätiedot

MUSIIKINKUSTANNUSSOPIMUS B

MUSIIKINKUSTANNUSSOPIMUS B MUSIIKINKUSTANNUSSOPIMUS B (sopimus nro ) (säveltäjä), (sanoittaja), (sovittaja), (kääntäjä), jota/joita jäljempänä kutsutaan Tekijäksi tai tekstiyhteyden niin vaatiessa Säveltäjäksi, Sanoittajaksi, Sovittajaksi

Lisätiedot

Kesäkuun tilityksessä Teoston asiakkaille 34 miljoonaa euroa

Kesäkuun tilityksessä Teoston asiakkaille 34 miljoonaa euroa 15.6.2017 Kesäkuun tilityksessä Teoston asiakkaille 34 miljoonaa euroa Kesäkuun tilityksessä musiikintekijöille ja -kustantajille maksetaan yhteensä 34 miljoonaa euroa. Tästä 15 miljoonaa euroa maksetaan

Lisätiedot

SÄVELTÄJÄIN TEKIJÄNOIKEUSTOIMISTO TEOSTO R.Y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi

SÄVELTÄJÄIN TEKIJÄNOIKEUSTOIMISTO TEOSTO R.Y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 26.4.2017, rekisteröity 18.5.2017 SÄVELTÄJÄIN TEKIJÄNOIKEUSTOIMISTO TEOSTO R.Y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

KOPIOINTILUPAHAKEMUS ÄÄNITALLENNE

KOPIOINTILUPAHAKEMUS ÄÄNITALLENNE T E K I J Ä N O I K E U S J Ä R J E S T Ö U P P H O V S R Ä T T S O R G A N I S A T I O N 1/6 KOPIOINTILUPAHAKEMUS ÄÄNITALLENNE 1. LUVAN HAKIJA (Yritys / henkilö, joka suorittaa kopioimisen) Yritys: Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

49 miljoonaa euroa tekijänoikeuskorvauksia. 45 miljoonaa euroa jaettavaksi luovan alan tekijöille. 45 jäsenjärjestöä. 6 lupatuotetta.

49 miljoonaa euroa tekijänoikeuskorvauksia. 45 miljoonaa euroa jaettavaksi luovan alan tekijöille. 45 jäsenjärjestöä. 6 lupatuotetta. Me olemme Kopiosto OLEMME SUOMEN LUOVAA ALAA KATTAVIMMIN EDUSTAVA TEKIJÄNOIKEUSJÄRJESTÖ Me Kopiostossa mahdollistamme tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja

Lisätiedot

Musiikinkustantamisen hyvä käytäntö

Musiikinkustantamisen hyvä käytäntö Musiikinkustantamisen hyvä käytäntö Tämän Suomen Musiikkikustantajat ry:n, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n sekä Suomen Säveltäjät ry:n yhteisesti hyväksymän näkemyksen tarkoituksena on osaltaan turvata

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:1

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:1 TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:1 Asia Hakija Teoksen käyttäminen, kirjasto A Annettu 3.1.1990 Tiivistelmä Tekijänoikeusneuvoston lausunto oppilaitoskirjaston materiaalihankintaa, materiaalin käsittelyä

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Vuosikertomus. säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y.

Vuosikertomus. säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y. Vuosikertomus säveltäjäin tekijänoikeustoimisto teosto r.y. 2011 teosto ry mikä teosto on? Musiikin tekijöiden järjestö. Aatteellinen voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka säveltäjät ja musiikinkustantajat

Lisätiedot

RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN MATTI MIKKOLA SÄVELTÄJÄ, SOVITTAJA TEOSTON ASIAKAS VUODESTA 1994 TILINPÄÄTÖS

RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN MATTI MIKKOLA SÄVELTÄJÄ, SOVITTAJA TEOSTON ASIAKAS VUODESTA 1994 TILINPÄÄTÖS RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN MATTI MIKKOLA SÄVELTÄJÄ, SOVITTAJA TEOSTON ASIAKAS VUODESTA 1994 TILINPÄÄTÖS SISÄLLYSLUETTELO TULOSLASKELMA 3 TASE 4 RAHOITUSLASKELMA 6 LIITETIEDOT 1 Tilinpäätöksen laadintaperiaatteet

Lisätiedot

Tekijänoikeus tuo leivän tekijän pöytään

Tekijänoikeus tuo leivän tekijän pöytään Tekijänoikeus tuo leivän tekijän pöytään Jokaisella on oikeus niiden henkisten ja aineellisten etujen suojaamiseen, jotka johtuvat hänen luomastaan tieteellisestä, kirjallisesta tai taiteellisesta tuotannosta.

Lisätiedot

Musiikilla on merkitystä! Teoston taustamusiikkitutkimus 2012

Musiikilla on merkitystä! Teoston taustamusiikkitutkimus 2012 1 Musiikilla on merkitystä! Teoston taustamusiikkitutkimus 2012 Teosto tuntee taustamusiikin 25 000 taustamusiikkiasiakasta 2000 puhelinhaastattelua taustamusiikkia käyttäville yrityksille 2 1700 webkyselyvastaajaa

Lisätiedot

Käytännön opas äänitteen tuottajille

Käytännön opas äänitteen tuottajille Käytännön opas äänitteen tuottajille Johdanto Valtaosan markkinoilla olevista äänitteistä ovat tuottaneet levy-yhtiöt, joiden varsinaisena toimialana on äänitteiden tuottaminen ja markkinointi. Kuitenkin

Lisätiedot

Tekijänoikeuden suoja tekijän & käyttäjän näkökulmasta

Tekijänoikeuden suoja tekijän & käyttäjän näkökulmasta Tekijänoikeuden suoja tekijän & käyttäjän näkökulmasta 10/2013 Kopiosto ry Arttu Juselius Tekijänoikeuden syntyminen Tekijänoikeuden suoja syntyy heti kun teos on luotu Automaattisesti. Ei vaadi merkkiä.

Lisätiedot

Projektityön tekeminen. Mitä on hyvä muistaa

Projektityön tekeminen. Mitä on hyvä muistaa Projektityön tekeminen Mitä on hyvä muistaa Aineistojen hyödyntäminen Kuvat, kartat, kirjat, lehtiartikkelit, musiikki ja videot ovat tekijänoikeuden suojaamia Toisen tekemän työn kopioimiseen ja liittämiseen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arvonlisäverolain 45 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan arvonlisäverolakiin tehtäviksi tekijänoikeuslain muutoksista johtuvat muutokset. Sopimuslisenssin käyttöalan

Lisätiedot

TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖ

TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖ Tekstimuutokset hyväksytty Teoston kevätkokouksessa 17.4.2013 1 TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖ TILITYSSÄÄNTÖ Termillä oikeudenomistaja tarkoitetaan tilitys- ja jakosäännössä ja Teoston toiminnassa aina oikeudenhaltijaa

Lisätiedot

RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN NOAH KIN SÄVELTÄJÄ, SANOITTAJA TEOSTON ASIAKAS VUODESTA 2011 TILINPÄÄTÖS

RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN NOAH KIN SÄVELTÄJÄ, SANOITTAJA TEOSTON ASIAKAS VUODESTA 2011 TILINPÄÄTÖS RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN NOAH KIN SÄVELTÄJÄ, SANOITTAJA TEOSTON ASIAKAS VUODESTA 2011 TILINPÄÄTÖS SISÄLLYSLUETTELO TULOSLASKELMA 3 TASE 4 LIITETIEDOT 1 Tilinpäätöksen laadintaperiaatteet 7 2 Tuloslaskelmaa

Lisätiedot

Äänitteen tuottajan opas

Äänitteen tuottajan opas J J Äänitteen tuottajan opas Sisällysluettelo Johdanto 3 1. Tuotannon yhteistyötahot 5 2. Tallennettavat teokset 9 3. Äänitteen julkaiseminen ja jakelu 13 4. Gramex-ilmoitus 17 5. Äänitteen muu käyttö

Lisätiedot

Eduskunnan sivistysvaliokunnalle. Sähköposti:

Eduskunnan sivistysvaliokunnalle. Sähköposti: Eduskunnan sivistysvaliokunnalle Sähköposti: SiV@eduskunta.fi HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE LAIKSI TEKIJÄNOIKEUDEN YHTEISHALLINNOINNISTA JA ERÄIKSI SIIHEN LIITTYVIKSI LAEIKSI (HE 119/2016 VP) Suomen

Lisätiedot

MUSIIKINKUSTANNUSSOPIMUS A

MUSIIKINKUSTANNUSSOPIMUS A MUSIIKINKUSTANNUSSOPIMUS A (sopimus nro ) (säveltäjä), (sanoittaja), (sovittaja), (kääntäjä), jota/joita jäljempänä kutsutaan Tekijäksi tai tekstiyhteyden niin vaatiessa Säveltäjäksi, Sanoittajaksi, Sovittajaksi

Lisätiedot

Musiikkialan talous Suomessa 2012

Musiikkialan talous Suomessa 2012 Tunnuslukuja ja tutkimuksia 4 Musiikkialan talous Suomessa 2012 Eero Tolppanen Elements Music Oy Lokakuu 2013 I H A L U A T T K A I K K I M I T Ä I S T A I K M U S I E T Ä Ä I S E S T A S U O M A L A Kirjoittaja

Lisätiedot

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa 21.11.2017 Annamari Törnwall Mitä kulttuuriaineistoa? radio- ja tv-arkisto digitoituja aikakaus- ja sanomalehtiä verkkoarkisto elektronisia

Lisätiedot

Tekijänoikeudet digitointihankkeissa

Tekijänoikeudet digitointihankkeissa Tekijänoikeudet digitointihankkeissa Tieteellisen kirjallisuuden tekijänoikeuspäivä Tieteiden talo 26.1.2016 Jukka-Pekka Timonen Harkitsetteko julkaisunne digiointia ja avaamista yleisön käyttöön verkossa

Lisätiedot

Kansallinen digitaalinen kirjasto - toiminnan säädöspohja. Tekijänoikeusneuvos Viveca Still

Kansallinen digitaalinen kirjasto - toiminnan säädöspohja. Tekijänoikeusneuvos Viveca Still Kansallinen digitaalinen kirjasto - toiminnan säädöspohja Tekijänoikeusneuvos Viveca Still Kansallisen digitaalisen kirjaston säädöspohjasta yleisesti Ei erillistä säädöspohjaa Tulevaisuuden tarve? Organisatoriset,

Lisätiedot

GRAMEX- OIKEUKSIEN SIIRTO

GRAMEX- OIKEUKSIEN SIIRTO GRAMEX- OIKEUKSIEN SIIRTO SOPIMUS ÄÄNITTEEN TUOTTAJAN GRAMEX-OIKEUKSIEN SIIRROSTA I Sopimuksen tausta Tällä sopimuksella sovitaan äänitteen tuottajalle kuuluvien Gramex-oikeuksien siirrosta äänitekohtaisesti

Lisätiedot

Suomalaisen. Suomalaisen. musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne Jari Muikku. Elokuu Music Finland

Suomalaisen. Suomalaisen. musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne Jari Muikku. Elokuu Music Finland Tunnuslukuja ja tutkimuksia 813 Suomalaisen Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne 2015 2013-2014 Jari Muikku Tuomas Digital Media Ilmavirta Finland Elokuu 2015 Music Finland ISSN 2243-0210

Lisätiedot

Teoston jakosääntö määrittelee teoksen oikeudenhaltijoiden väliset osuudet teokselle tilitettävistä korvauksista.

Teoston jakosääntö määrittelee teoksen oikeudenhaltijoiden väliset osuudet teokselle tilitettävistä korvauksista. TEOSTON JAKOSÄÄNTÖ 1.1.2009 Hyväksytty kevätkokouksessa 16.4.2008 JAKOSÄÄNTÖ Teoston jakosääntö määrittelee teoksen oikeudenhaltijoiden väliset osuudet teokselle tilitettävistä korvauksista. ESITYSKORVAUSTEN

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUDET VERKOSSA. Annukka Havas 12.05.2011 1

TEKIJÄNOIKEUDET VERKOSSA. Annukka Havas 12.05.2011 1 TEKIJÄNOIKEUDET VERKOSSA Annukka Havas 12.05.2011 1 HAASTEITA JA RAJAPINTOJA -AVOIMET OPPIMISYMPÄRISTÖT JA TIETOVERKOT -SOSIAALINEN MEDIA: YHTEISÖPALVELUT, BLOGIT, KUVIEN JA VIDEOIDEN JAKOPALVELUT -KUKA

Lisätiedot

Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä. Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl.

Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä. Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl. Tekijänoikeusjärjestelmä - ajankohtaisia kysymyksiä Sivistysvaliokunta 23.9.2011 Satu Kangas, Viestinnän Keskusliitto satu.kangas@vkl.fi 1 Tekijänoikeuden ratio Tekijänoikeuden avulla tavoitellaan yhteiskunnallista

Lisätiedot

KOPIOSTO- VALVONTA- VALTAKIRJA

KOPIOSTO- VALVONTA- VALTAKIRJA KOPIOSTO- VALVONTA- VALTAKIRJA Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto KOPIOSTO on tekijöiden, esittävien taiteilijoiden ja kustantajien yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Se mahdollistaa julkaisujen ja av-teosten

Lisätiedot

Tekijänoikeus kopiosto ry lyhyesti

Tekijänoikeus kopiosto ry lyhyesti Tekijänoikeus lyhyesti 1 Kopiosto ry Tekijänoikeus syntyy, kun teos tehdään, ilman erityistä rekisteröintiä. Tekijänä on aina luonnollinen henkilö, ei koskaan yhteisö tai yritys. Teos on itsenäinen ja

Lisätiedot

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2005

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2005 SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2005 Tutkimusraportti ja tiedotteet: www.musex.fi TUTKIMUKSEN TAUSTA Tutkimusmalli Kim Forss/Andante Consultants. Samaa mallia on käytetty Ruotsin,

Lisätiedot

Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa 2010

Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa 2010 Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa 2010 22.9.2011, Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja yrityskehitys,turun yliopisto Tutkimuksen toteutus

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2009:9. Internetpalvelusta tallennettujen musiikkitiedostojen julkinen esittäminen

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2009:9. Internetpalvelusta tallennettujen musiikkitiedostojen julkinen esittäminen TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2009:9 Asia Hakija Internetpalvelusta tallennettujen musiikkitiedostojen julkinen esittäminen A Annettu 14.4.2009 Tiivistelmä Musiikkitiedostojen tallentaminen internetpalvelusta

Lisätiedot

Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne vuonna 2010. Media Clever / Music Finland 2012

Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne vuonna 2010. Media Clever / Music Finland 2012 Suomalaisen musiikkiviennin markkina-arvo ja rakenne vuonna 2010 Media Clever / Music Finland 2012 Tutkimuksen tausta Tutkimusmalli Kim Forss/Andante Consultants. Samaa mallia on käytetty Ruotsin, Tanskan

Lisätiedot

HE 159/2008 vp. tekijänkorvauksista olisi suoritettava arvonlisäveroa. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan vuoden 2009 alusta.

HE 159/2008 vp. tekijänkorvauksista olisi suoritettava arvonlisäveroa. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan vuoden 2009 alusta. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arvonlisäverolain 45 ja 85 a :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan arvonlisäverolakia muutettavaksi siten, että tekijänoikeuden haltijoita edustavan järjestön oikeuden

Lisätiedot

LUOVALLE TALOUDELLE LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET. Kopioston tavoitteet vaalikaudelle

LUOVALLE TALOUDELLE LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET. Kopioston tavoitteet vaalikaudelle LUOVALLE TALOUDELLE LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET Kopioston tavoitteet vaalikaudelle 2019 2023 1 LUOVALLE TALOUDELLE ON LUOTAVA MENESTYKSEN EDELLYTYKSET Luovuus ja luova ala muodostavat monin tavoin

Lisätiedot

Sävel- ja AV-teosten käyttö opetustoiminnassa

Sävel- ja AV-teosten käyttö opetustoiminnassa Lauri Kaira 2.4.2010 Muistio kulttuuriopetuksen tekijänoikeusfoorumin 2010 alustusten ja paneelikeskustelujen pohjalta Sävel- ja AV-teosten käyttö opetustoiminnassa 1 Yleistä Yksikään kirja, laulu tai

Lisätiedot

MUSIIKIN KÄYTTÖ MEDIATAIDETEOKSESSA MUSIIKIN TEKIJÄNOIKEUSLUVAT MEDIATAITEEN TUOTANNOSSA JA ESITTÄMISESSÄ

MUSIIKIN KÄYTTÖ MEDIATAIDETEOKSESSA MUSIIKIN TEKIJÄNOIKEUSLUVAT MEDIATAITEEN TUOTANNOSSA JA ESITTÄMISESSÄ MUSIIKIN KÄYTTÖ MEDIATAIDETEOKSESSA MUSIIKIN TEKIJÄNOIKEUSLUVAT MEDIATAITEEN TUOTANNOSSA JA ESITTÄMISESSÄ 2 MUSIIKIN KÄYTTÖ MEDIATAIDETEOKSESSA MUSIIKIN TEKIJÄNOIKEUSLUVAT MEDIATAITEEN TUOTANNOSSA JA ESITTÄMISESSÄ

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 120/2013 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi tekijänoikeuslain muuttamisesta ja orpoteosten käyttämisestä.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 120/2013 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi tekijänoikeuslain muuttamisesta ja orpoteosten käyttämisestä. EDUSKUNNAN VASTAUS 120/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi tekijänoikeuslain muuttamisesta ja orpoteosten käyttämisestä Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi tekijänoikeuslain

Lisätiedot

PROJEKTITYÖN TEKEMINEN. Teosten hyödyntäminen omassa työssä

PROJEKTITYÖN TEKEMINEN. Teosten hyödyntäminen omassa työssä PROJEKTITYÖN TEKEMINEN Teosten hyödyntäminen omassa työssä TEOSTEN KÄYTTÖ Toisten tekemän teoksen käyttöön tarvitaan yleensä tekijän lupa. Lupaa ei tarvita: 1. Tiedon, ideoiden, periaatteiden käyttö Kunhan

Lisätiedot

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2004

SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2004 SUOMALAISEN MUSIIKKIVIENNIN MARKKINA-ARVO JA RAKENNE VUONNA 2004 Tutkimusraportti ja tiedotteet: www.musex.fi TUTKIMUKSEN TAUSTA Tutkimusmalli Kim Forss/Andante Consultants. Samaa mallia on käytetty Ruotsin,

Lisätiedot

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasolin palvelut jäsenille yhteistyökumppaneiden kautta jäsenet voivat toteuttaa edullisesti omat verkkosivut. Kustannustoiminta ja nuottipalvelu Nuottimateriaalin

Lisätiedot

Teosto Julkinen 1 (5) Edunvalvonta ja tutkimus 25.9.2015. Sähköposti: maaret.suomi@mintc.fi KOTIMAISIA MEDIAMARKKINOITA ARVIOIVA TYÖRYHMÄ

Teosto Julkinen 1 (5) Edunvalvonta ja tutkimus 25.9.2015. Sähköposti: maaret.suomi@mintc.fi KOTIMAISIA MEDIAMARKKINOITA ARVIOIVA TYÖRYHMÄ Teosto Julkinen 1 (5) Sähköposti: maaret.suomi@mintc.fi KOTIMAISIA MEDIAMARKKINOITA ARVIOIVA TYÖRYHMÄ Lausuntopyyntönne 28.8.2015 Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry kiittää mahdollisuudesta antaa

Lisätiedot

Tekijänoikeusjärjestöt ja teosmarkkinoiden Toimivuus. Miira Kuhlberg

Tekijänoikeusjärjestöt ja teosmarkkinoiden Toimivuus. Miira Kuhlberg Tekijänoikeusjärjestöt ja teosmarkkinoiden Toimivuus Miira Kuhlberg Martina Castrén Julkaisija Kilpailu- ja kuluttajavirasto Puhelinvaihde: 029 505 3000 Sähköposti: kirjaamo@kkv.fi Julkaisutilaukset: viestinta@kkv.fi

Lisätiedot

KOPIOSTO- VALVONTA- VALTAKIRJA

KOPIOSTO- VALVONTA- VALTAKIRJA KOPIOSTO- VALVONTA- VALTAKIRJA Tekijänoikeusjärjestö on tekijöiden, esittävien taiteilijoiden ja kustantajien yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Se mahdollistaa julkaisujen ja av- vaivattoman käytön ja varmistaa,

Lisätiedot

TEOSTON TOIMIKUNNAT JA TYÖRYHMÄT 2019

TEOSTON TOIMIKUNNAT JA TYÖRYHMÄT 2019 Toimikunnat ja työryhmät 2019 1 (13) TEOSTON TOIMIKUNNAT JA TYÖRYHMÄT 2019 Sisältö 1. VAALIVALIOKUNTA... 2 2. YHTEISTYÖFOORUMI... 3 3. TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖTOIMIKUNTA... 4 4. OHJELMISTOTOIMIKUNTA... 5

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/120. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/120. Tarkistus 5.9.2018 A8-0245/120 120 João Ferreira, João Pimenta Lopes, Miguel Viegas, Jiří Maštálka 6 artikla 1 kohta Tässä osastossa säädettyihin poikkeuksiin ja rajoitukseen sovelletaan direktiivin 2001/29/EY 5

Lisätiedot

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille

Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille 8.6.2016 Kesäkuun tilityksessä oikeudenomistajaasiakkaille 17,2 miljoonaa euroa Kesäkuun tilityksessä Teoston tekijä- ja kustantaja-asiakkaille maksetaan Kotimaassa vuonna 2015 esitetyn musiikin korvauksia

Lisätiedot

TEOSTON TOIMIKUNNAT JA TYÖRYHMÄT 2018

TEOSTON TOIMIKUNNAT JA TYÖRYHMÄT 2018 Toimikunnat ja työryhmät 2018 Viimeksi päivitetty 21.12.2017 1 (13) TEOSTON TOIMIKUNNAT JA TYÖRYHMÄT 2018 Sisältö 1. VAALIVALIOKUNTA... 2 2. YHTEISTYÖFOORUMI... 3 3. TILITYS- JA JAKOSÄÄNTÖTOIMIKUNTA...

Lisätiedot

Keikkailua ja käytäntöä. á la Marjo Leppä

Keikkailua ja käytäntöä. á la Marjo Leppä Keikkailua ja käytäntöä á la Marjo Leppä Freelancer - Vahva ydinosaaminen : onnistuneen toiminnan piirteet - Kyky luovasti jalostaa ja muuntaa omaa ydinosaamistaan asiakkaan tarpeisiin - Kyky kommunikoida

Lisätiedot

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasolin palvelut jäsenille Kustannustoiminta ja nuottipalvelu Nuottimateriaalin tuottaminen ja välittäminen on ollut Sulasolin perustehtäviä alusta alkaen. Sulasol

Lisätiedot

OPETTAJAN TEKIJÄNOIKEUSOPAS

OPETTAJAN TEKIJÄNOIKEUSOPAS OPETTAJAN TEKIJÄNOIKEUSOPAS TEOS JA TEKIJÄ Tekijänoikeus on osa immateriaalioikeuksia. Immateriaalioikeuksiin lukeutuvat myös esimerkiksi patentit ja tavaramerkit, joiden merkitys korostuu yritystoiminnassa.

Lisätiedot