SUOMI KÄYTTÖOPAS LED-TV

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMI KÄYTTÖOPAS LED-TV"

Transkriptio

1 KÄYTTÖOPAS LED-TV LG:n LED-TV:ssä on LCD-näyttö ja LED-taustavalaistus. Lue tämä opas huolellisesti ennen TV:n käyttämistä ja laita opas talteen tulevaa käyttöä varten. 19MN43D 22MN43D 24MN43D 27MA43D 22MN43T 24MN43T 27MA43T

2 2 SISÄLLYS SISÄLLYS 3 KÄYTTÖOIKEUDET 4 ASENTAMINEN 5 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 5 Purkaminen 9 Osat ja painikkeet 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen 12 TV:n asentaminen 12 - Jalustan kiinnittäminen 16 - Kiinnittäminen pöytään 17 - Kaapelien järjestäminen 18 - Jalustan irrottaminen 20 - Kiinnittäminen seinälle 22 TELEVISION KATSELU 22 TV:n virran kytkeminen ensimmäistä kertaa 24 KYTKENNÄT 24 Antennin kytkeminen 25 HD-vastaanottimen, DVD-soittimen, videonauhurin tai pelilaitteen kytkeminen 25 - HDMI-liitäntä 26 - HDMI DVI-liitäntä 27 - Komponenttiliitäntä 28 - Komposiittiliitäntä 29 - Euro Scart -liitäntä 30 USB-liitäntä 30 CI-moduulin kytkeminen 31 Kytkeminen lähiverkkoon 32 Kytkeminen tietokoneeseen 33 - HDMI-liitäntä 34 - HDMI DVI-liitäntä 35 - RGB-liitäntä 38 ASETUSTEN MUOKKAAMINEN 38 Päävalikkojen käyttäminen 39 KÄYTTÖOPPAAN KÄYTTÄMINEN 39 Käyttöopasvalikkoon siirtyminen TV-valikon käyttäminen 39 - Kauko-ohjaimen käyttäminen 40 HUOLTO 40 TV:n puhdistus 40 Ruutu ja kehys 40 Runko ja jalusta 40 Virtajohto 41 Ruudun Image burn- tai Burn-in-ilmiön välttäminen 42 VIANMÄÄRITYS 42 Yleinen 43 TEKNISET TIEDOT 36 KAUKO-OHJAIN

3 KÄYTTÖOIKEUDET 3 KÄYTTÖOIKEUDET Tuetut käyttöoikeudet voivat vaihdella mallin mukaan. Lisätietoja käyttöoikeuksista on osoitteessa www. lg.com. Valmistettu Dolby Laboratoriesin luvalla. Dolby ja kaksois-d-merkki ovat Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. The terms HDMI and HDMI High-Definition Multimedia Interface, and the HDMI logo are trademarks or registered trademarks of HDMI Licensing LLC in the United States and other countries. TIETOA DIVX-VIDEOSTA: DivX on DivX, LLC:n, Rovi Corporationin tytäryhtiön, kehittämä digitaalivideomuoto. Tämä on virallinen DivX Certified -laite, joka toistaa DivX-videota. Sivustossa on lisätietoja ja ohjelmistotyökaluja, joilla voit muuntaa tiedostoja DivX-videomuotoon. DIVX VIDEO-ON-DEMAND: Tämä DivX Certified -laite vaatii DivXrekisteröinnin, jotta sillä voi toistaa DivX Video-on-Demand (VOD) -sisältöä. Luo rekisteröintikoodi laitteen asetusvalikon DivX VOD -osassa. Lisätietoja rekisteröinnistä on osoitteessa vod.divx.com. DivX Certified -laite toistaa 1080p-tarkkuuden DivX-teräväpiirtovideota sekä maksullisia sisältöjä. DivX, DivX Certified ja niihin liittyvät logot ovat Rovi Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, ja niihin on hankittu käyttölupa. Suojattu yhdellä tai useammalla seuraavista patenteista Yhdysvalloissa: ; ; ;

4 4 ASENTAMINEN ASENTAMINEN 1 Avaa pakkaus ja tarkista, että se sisältää kaikki lisävarusteet. 2 Kiinnitä jalusta TV:hen. 3 Liitä ulkoinen laite TV:hen. ykuva saattaa poiketa omasta televisiostasi. ytelevisiosi OSD-valikkonäyttö voi poiketa hieman käyttöoppaan kuvista. yvalikot ja asetukset voivat vaihdella tulolähteen tai tuotemallin mukaan. ylaitteeseen voidaan tulevaisuudessa lisätä uusia älytoimintoja.

5 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 5 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Purkaminen Tarkista, että toimitus sisältää seuraavat osat. Jos jokin lisävaruste puuttuu, ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään, jolta hankit tuotteen. Tämän käyttöoppaan kuvat voivat poiketa tuotteen tai lisävarusteiden todellisesta ulkonäöstä. ytuotteen mukana toimitetut lisävarusteet voivat vaihdella mallin mukaan. ytuotteen teknisiä tietoja tai tämän oppaan sisältöä voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi. VAROITUS yälä käytä piraattituotteita, sillä ne vaarantavat tuotteen turvallisuuden ja voivat lyhentää sen käyttöikää. ytakuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat piraattituotteiden käytöstä. ytuotteen mukana toimitetut osat voivat vaihdella mallin mukaan. ytuotteen teknisiä tietoja tai tämän oppaan sisältöä voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi. yjotta yhteys toimii parhaiten, HDMI-kaapeleissa ja USB-laitteissa on oltava alle 10 mm:n paksuiset ja 18 mm:n levyiset kehykset. Jos USB-kaapeli tai USB-muistitikku ei sovi televisiosi USB-porttiin, käytä jatkojohtoa, joka tukee USB 2.0 -versiota. A B A B *A 10 mm *B 18 mm

6 6 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 19MN43D 22MN43D 22MN43T 24MN43D 24MN43T Kauko-ohjain / paristot (AAA) (Katso sivua 36, Katso sivua 37) CD (käyttöopas) / kortit Jalustan tuki (Katso sivua 12, Katso sivua 18) Jalustan runko Kaapeliniputin (Katso sivua 12, Katso sivua 18) (Katso sivua 17) tai Virtajohto Muuntaja (Riippuu maasta) (Katso sivua 16) (Katso sivua 16) Muuntaja (Riippuu maasta) (Katso sivua 16) tai Eristin (Riippuu maasta)

7 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 7 27MA43D 27MA43T Kauko-ohjain / paristot (AAA) (Katso sivua 36, Katso sivua 37) CD (käyttöopas) / kortit Jalustan tuki (Katso sivua 14, Katso sivua 19) Jalustan runko Ruuvit kokoamiseen 2 EA Kaapeliniputin (Katso sivua 14, Katso sivua 19) (Katso sivua 14, Katso sivua 19) (Katso sivua 17) tai Virtajohto Muuntaja (Riippuu maasta) (Katso sivua 16) (Katso sivua 16) Muuntaja (Riippuu maasta) (Katso sivua 16) tai Eristin (Riippuu maasta)

8 8 KOKOAMINEN JA VALMISTELU yantennin eristimen asennusopas -- Käytä tätä television asentamisessa, jos televisiossa on eri jännite kuin antennin signaalissa.»» Jos television ja antennisignaalin välillä on jännite-ero, antenni voi ylikuumentua, mikä voi aiheuttaa onnettomuusvaaran. -- Voit parantaa TV:n katselun turvallisuutta poistamalla TV-antennin jännitteen. On suositeltavaa kiinnittää eristin seinäpistokkeeseen. Jos sitä ei voi kiinnittää seinäpistokkeeseen, kiinnitä se TV:hen. Älä irrota antennin eristintä asennuksen jälkeen. -- Varmista ennen aloittamista, että TV-antenni on kytketty. Seinä 1. Kytke televisioon. ANTENNA/ CABLE IN tai Kaapeli/antenni Eristin 2. Kytke digiboksiin. Kytke eristimen toinen pää kaapeli-/antenniliitäntään ja toinen pää televisioon tai digiboksiin. "Laitteet, jotka on kytketty rakennuksen maadoitukseen verkkovirtakytkennän kautta tai muiden maadoitettujen laitteiden kautta ja kaapelijakelujärjestelmään koaksiaalikaapelin kautta, voivat joissain olosuhteissa aiheuttaa palovaaran. Kytkentä kaapelijakelujärjestelmään vaatii tämän vuoksi laitteen, joka eristää sähkön tietyn taajuusalueen alapuolelle (galvaaninen eristys, katso EN )" RF-eristintä käytettäessä signaalin herkkyys voi heiketä hieman.

9 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 9 Osat ja painikkeet Kauko-ohjaintunnistin Valmiustilan valo yvalo palaa: Kun virta on katkaistu yvalo ei pala: Kun virta on kytketty Kosketuspainikkeet Kosketuspainike Kuvaus Selaa tallennettuja ohjelmia. Säätää äänenvoimakkuutta. OK Valitsee korostetun valikkoasetuksen tai vahvistaa syötteen. SETTINGS Avaa päävalikot tai tallentaa syötteen ja poistuu valikoista. INPUT Vaihtaa tulolähteen. / I Kytkee tai katkaisee virran. Näitä painikkeita voi käyttää sormen painalluksella.

10 10 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 19MN43D 22MN43D 24MN43D 27MA43D 22MN43T 24MN43T 27MA43T tai LAN (mallin mukaan) Vain Iso-Britannia Kytkentäpaneeli (Katso sivua 24)

11 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 11 TV:n nostaminen ja siirtäminen Lue seuraavat ohjeet ennen TV:n siirtämistä tai nostamista, jotta laite ei naarmuunnu tai vahingoitu ja jotta sen kuljetus sujuu turvallisesti laitteen tyypistä ja koosta riippumatta. ypitele TV:tä ruutu poispäin itsestäsi, jotta ruutu ei naarmuunnu. VAROITUS Varo koskemasta ruutuun, jotta ruutu tai kuvien luomiseen tarvittavat pikselit eivät vahingoitu. ysuosittelemme, että TV asetetaan alkuperäiseen laatikkoon tai pakkausmateriaaliin siirtämistä varten. yirrota virtajohto ja kaapelit, ennen kuin siirrät tai nostat TV:tä. ypitele lujasti TV:n rungon yläosasta ja pohjasta. Varmista, ettet tartu läpinäkyvään osaan, kaiuttimeen tai kaiuttimen ritilään. yälä ravista tai kolhi TV:tä kantamisen aikana. ypidä TV pystysuorassa kantamisen aikana. Älä käännä sitä sivuttain äläkä kallista sitä vasemmalle tai oikealle.

12 12 KOKOAMINEN JA VALMISTELU TV:n asentaminen 3 Kiinnitä jalustan tuki jalustan runkoon kiertämällä ruuvia oikealle kolikon avulla. 19MN43D 22MN43D 22MN43T 24MN43D 24MN43T Jalustan kiinnittäminen Jos et kiinnitä TV:tä seinään, kiinnitä jalusta seuraavien ohjeiden mukaan. 1 Aseta TV etupuoli alaspäin tasaiselle pehmustetulle alustalle. VAROITUS ysuojaa ruutu vaahtomuovilla tai kankaalla. ykun kiinnität jalustan televisioon, aseta televisio näyttö alaspäin pehmustetulle pöydälle tai tasaiselle alustalle, ettei näyttöön tule naarmuja. VAROITUS Kiristä ruuvit tiukasti, jotta TV ei pääse kallistumaan eteenpäin. Älä kiristä liikaa. 2 Kiinnitä jalustan runko televisioon.

13 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 13 VORSICHT yälä kanna televisiota ylösalaisin, jottei se irtoa jalustastaan ja vahingoitu tai aiheuta loukkaantumista. ykuvassa on yleinen esimerkki asennuksesta, ja tuote saattaa poiketa ulkonäöltään varsinaisesta tuotteesta. yälä kanna televisiota ylösalaisin pitämällä sitä kiinni sen jalustasta, jottei se irtoa jalustastaan ja vahingoitu tai aiheuta loukkaantumista. ykuvassa on yleinen esimerkki asennuksesta, ja tuote saattaa poiketa ulkonäöltään varsinaisesta tuotteesta.

14 14 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 27MA43D 27MA43T 3 Kiinnitä jalustan runko televisioon 2 ruuvilla. Jos et kiinnitä TV:tä seinään, kiinnitä jalusta seuraavien ohjeiden mukaan. 1 Aseta TV etupuoli alaspäin tasaiselle pehmustetulle alustalle. VAROITUS Jos ruuveja ei kiristetä kunnolla, TV putoaa ja vaurioituu. 2 Kiinnitä jalustan runko televisioon. Aseta jalustan rungon kaksi lukitsinta suoraan näytön pään uraan ja kiinnitä painamalla alaosaa vasemmalta ja oikealta. 4 Kiinnitä jalustan tuki jalustan runkoon kiertämällä ruuvia oikealle kolikon avulla. Lukitsin VAROITUS Kiristä ruuvit tiukasti, jotta TV ei pääse kallistumaan eteenpäin. Älä kiristä liikaa.

15 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 15 VORSICHT yälä kanna televisiota ylösalaisin, jottei se irtoa jalustastaan ja vahingoitu tai aiheuta loukkaantumista. ykuvassa on yleinen esimerkki asennuksesta, ja tuote saattaa poiketa ulkonäöltään varsinaisesta tuotteesta. yälä kanna televisiota ylösalaisin pitämällä sitä kiinni sen jalustasta, jottei se irtoa jalustastaan ja vahingoitu tai aiheuta loukkaantumista. ykuvassa on yleinen esimerkki asennuksesta, ja tuote saattaa poiketa ulkonäöltään varsinaisesta tuotteesta.

16 16 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Kiinnittäminen pöytään 2 Kytke muuntaja ja virtajohto seinäpistorasiaan. 1 Nosta ja kallista TV pystyasentoon pöydälle. Jätä laitteen ja seinään väliin (vähintään) 10 cm:n tila tuuletusta varten. 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm tai VAROITUS Kun säädät kulmaa, älä pidä kiinni TV:n kehyksen alareunasta (ks. kuva), jotta et loukkaa sormiasi. VAROITUS Irrota virtajohto, ennen kuin siirrät tai asennat TV:n. Näin vältät sähköiskun vaaran. VAROITUS Älä aseta TV:tä lämmönlähteiden lähelle tai yläpuolelle, sillä se voi aiheuttaa palovaaran tai vaurioita.

17 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 17 Kensington-turvajärjestelmän käyttäminen Säädä TV:n kulma sopivaksi kallistamalla sitä astetta ylös- tai alaspäin Kensington-turvajärjestelmän liitäntä on TV:n takaosassa. Lisätietoja asennuksesta ja käytöstä on Kensington-turvajärjestelmän mukana toimitetussa oppaassa tai osoitteessa com. Kytke Kensington-turvajärjestelmän kaapeli TV:n ja pöydän väliin. Etupuoli Takapuoli Kaapelien järjestäminen Niputa kaapelit ja kiinnitä ne mukana toimitetulla kaapeliniputtimella. Kensington-turvajärjestelmä on valinnainen lisävaruste. Voit hankkia lisävarusteita useimmista elektroniikkaliikkeistä.

18 18 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Jalustan irrottaminen 3 Vedä jalustan runko irti TV:stä. 19MN43D 24MN43D 22MN43D 24MN43T 22MN43T 1 Aseta TV etupuoli alaspäin tasaiselle pehmustetulle alustalle. VAROITUS ysuojaa ruutu vaahtomuovilla tai kankaalla. ykun kiinnität television jalustan, aseta televisio näyttö alaspäin pehmustetulle pöydälle tai tasaiselle alustalle, ettei näyttöön tule naarmuja. 2 Kierrä ruuvia vasemmalle ja vedä jalustan tuki jalustan rungosta.

19 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 19 27MA43D 27MA43T 3 Irrota 2 ruuvia ja vedä jalustan runko irti TV:stä. 1 Aseta TV etupuoli alaspäin tasaiselle pehmustetulle alustalle. VAROITUS ysuojaa ruutu vaahtomuovilla tai kankaalla. ykun kiinnität television jalustan, aseta televisio näyttö alaspäin pehmustetulle pöydälle tai tasaiselle alustalle, ettei näyttöön tule naarmuja. 2 Kierrä ruuvia vasemmalle ja vedä jalustan tuki jalustan rungosta.

20 20 KOKOAMINEN JA VALMISTELU Kiinnittäminen seinälle Jätä laitteen sivuille ja laitteen ja seinän väliin 10 cm:n tuuletusväli. Pyydä tarkat asennusohjeet jälleenmyyjältä. Lisätietoja on kallistettavan seinäkiinnikkeen asennusoppaassa (lisävaruste). 5 Käytä VESA-standardin mukaisia osia (katso alla). y784,8 mm ja alle * Seinäkiinnikealustan paksuus: 2,6 mm * Ruuvi: Φ 4,0 mm x kierre 0,7 mm x pituus 10 mm y787,4 mm ja yli * Käytä VESA-standardin mukaisia seinäkiinnikkeitä ja ruuveja. 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm MALLI 19MN43D 22MN43D 22MN43T 24MN43D 24MN43T 27MA43D 27MA43T VESA (A x B) 75 x x 100 Vakioruuvi M4 Ruuvien määrä 4 Seinäkiinnike (lisävaruste) RW120 Kun haluat asentaa television seinälle, kiinnitä seinäkiinnitysteline (lisävaruste) television takaosaan. Kun asennat televisiota seinäkiinnitystelineen (lisävaruste) avulla, kiinnitä se varovasti, niin ettei se putoa. yvesa (A x B) 1 Käytä VESA-standardien mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. 2 Jos käytät liian pitkää ruuvia, TV voi vahingoittua. 3 Käyttöön sopimaton ruuvi voi vahingoittaa laitetta ja aiheuttaa sen putoamisen kiinnikkeestä. LG Electronics ei vastaa tällöin aiheutuneesta vahingosta. 4 Tuote on VESA-yhteensopiva vain, kun kiinnitystelineen ja kiinnitysruuvien mittoja noudatetaan. A B

21 KOKOAMINEN JA VALMISTELU 21 VAROITUS yirrota virtajohto, ennen kuin siirrät tai asennat TV:n. Näin vältät sähköiskun vaaran. yjos asennat TV:n kattoon tai vinolle seinälle, se voi pudota ja aiheuttaa vakavan vamman. ykäytä hyväksyttyä LG:n seinäkiinnikettä ja ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään tai asiantuntevaan asentajaan. yälä kiristä ruuveja liian tiukalle, sillä se voi vahingoittaa TV:tä ja kumota takuun. ykäytä VESA-standardin mukaisia ruuveja ja seinäkiinnikkeitä. Takuu ei korvaa vahinkoja tai henkilövammoja, jotka johtuvat virheellisestä käytöstä tai sopimattomien lisävarusteiden käytöstä. ykäytä ruuveja, jotka on mainittu VESA-standardin mukaisten ruuvien teknisissä tiedoissa. yseinäkiinnikesarja sisältää asennusoppaan ja tarvittavat osat. yseinäkiinnike on lisävaruste. Voit hankkia lisävarusteita paikalliselta jälleenmyyjältä. yruuvien pituus voi vaihdella seinäkiinnikkeen mukaan. Varmista, että käytät oikean mittaisia ruuveja. ylisätietoja on seinäkiinnikkeen mukana toimitetuissa käyttöohjeissa.

22 22 TELEVISION KATSELU TELEVISION KATSELU TV:n virran kytkeminen ensimmäistä kertaa Kun kytket TV:n virran ensimmäistä kertaa, ensiasetusnäyttö avautuu. Valitse kieli ja mukauta perusasetukset. 1 Kytke virtajohto seinäpistorasiaan. 2 Käynnistä TV painamalla TV:n -painiketta tai kauko-ohjaimen virtapainiketta. Valmiustilan valo on sammutettu. Kun TV on virransäästötilassa, valmiustilan valo muuttuu keltaiseksi. 3 Ensiasetusnäyttö avautuu, kun käytät TV:tä ensimmäistä kertaa. Jos et käytä TV:tä 40 sekunnin kuluessa siitä, kun asetusvalikko avautuu, asetusvalikko poistuu ruudusta. 4 Mukauta näytön asetukset noudattamalla TV:n ohjeita. Kieli Tila-asetus Virranilmaisin Maa Aikavyöhyke Verkon asetus Määritä salasana Käyttöohjeet ja usein kysyttyjä kysymyksiä käyttöä koskevia vihjeitä Automaattinen haku Valitsee näytön kielen. Valitsee kotona Kotikäyttö-tilan. Valitsee valmiustilan valon. Jos valitset asetukseksi Päällä, TV:n etupaneelissa palaa valmiustilan valo, kun TV ei ole käynnissä. Valitsee maan. Valitsee aikavyöhykkeen ja kesäajan. (Kun maaksi on valittu Venäjä) (Jos laitteessa on LAN-portti) näyttää verkkoasetukset. (**43T-malli (Vain Iso- Britannia)) Aseta salasana. (Kun maaksi on valittu Ranska/Italia) Ohjeet käyttöoppaan ja usein kysyttyjen kysymysten käyttöön. Hakee ja tallentaa saatavana olevat kanavat automaattisesti.

23 TELEVISION KATSELU 23 ydtv-lähetysympäristön mukaan kaikki DTV-ominaisuudet eivät välttämättä toimi maissa, joissa ei ole vahvistettuja DTV-lähetysstandardeja. yjos maaksi on valittu Ranska, salasana ei ole 0, 0, 0, 0 vaan 1, 2, 3, 4. ytoista kuvat kotikatseluun optimoidussa laadussa valitsemalla Kotikäyttö-tila. yesittelytila soveltuu myymäläkäyttöön. yjos valitset Esittelytila, aiemmin mukautetut asetukset muutetaan Esittelytila-oletusasetuksiksi 2 minuutissa. 5 Kun perusasetukset on asetettu, valitse OK. Jos et aseta ensiasetuksia, tämä näyttö avautuu aina, kun kytket näytön virran. 6 Katkaise TV:n virta painamalla TV:n -painiketta. Valmiustilan valo syttyy. VAROITUS Irrota virtajohto seinäpistorasiasta, kun TV on käyttämättömänä pidempään. yvoit siirtää TV:n PC-tilasta TV-tilaan valitsemalla TV/PC. yvoit valita Tehdasasetukset myös päävalikkojen ASETUS-kohdassa.

24 24 KYTKENNÄT KYTKENNÄT Kytke ulkoisia laitteita televisioon ja valitse ulkoinen laite vaihtamalla tulolähdettä. Lisätietoja ulkoisen laitteen kytkemisestä on kyseisen laitteen käyttöoppaassa. Hyväksytyt ulkoiset laitteet: HD-vastaanottimet, DVD-soittimet, videonauhurit, äänijärjestelmät, USBtallennuslaitteet, tietokoneet, videokamerat ja kamerat, pelilaitteet ja muut ulkoiset laitteet. yjos tallennat TV-ohjelmaa DVD-tallentimella tai videonauhurilla, muista kytkeä TV:n tulosignaalikaapeli DVD-tallentimeen tai videonauhuriin. Lisätietoja tallentamisesta on ulkoisen laitteen käyttöoppaassa. yulkoisen laitteen kytkentä voi vaihdella mallin mukaan. ykytke ulkoiset laitteet televisioon riippumatta TV-portin järjestyksestä. Antennin kytkeminen Kytke antenni, kaapeli-tv tai digisovitin TV:n katselua varten seuraavasti. Kuvat voivat poiketa todellisista lisävarusteista, ja RF-kaapeli on lisävaruste. Kytke TV antennipistorasiaan RF-kaapelilla (75 Ω). AV 1 (Ei toimiteta laitteen mukana) Antennipistorasia Ulkoantenni yvhf-antenni yuhf-antenni ykäytä antennijakajaa, jos käytät useampaa kuin kahta televisiota. yjos kuvanlaatu on heikko, asenna signaalinvahvistin oikein, jotta kuvanlaatu paranee. yjos kuvanlaatu on heikko, vaikka antenni on kytketty, säädä antennin suuntaa. ylisätietoja antennin ja kaapelin kytkemisestä on osoitteessa VAROITUS yvarmista, että et taivuta RF-kaapelin kuparijohtoa. Kuparijohto ykytke laitteet toisiinsa, ennen kuin kytket virtajohdon virtalähteeseen, jotta TV ei vahingoitu.

25 KYTKENNÄT 25 HD-vastaanottimen, DVD-soittimen, videonauhurin tai pelilaitteen kytkeminen Kytke HD-vastaanotin, DVD-soitin, videonauhuri tai pelilaite televisioon ja valitse sopiva tulolähde. HDMI-liitäntä HDMI on paras tapa kytkeä laite. Siirtää digitaalisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio HDMI-kaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. ykäytä High Speed HDMI -kaapelia. yhigh Speed HDMI -kaapelit siirtävät HD-signaalin vähintään 1080p tarkkuudella. ytuettu DTV-ääni: MPEG, Dolby Digital. ytuettu HDMI-äänimuoto: Dolby Digital, PCM (enintään 192 KHz, 32k/44,1k/48k/88k/96k/176k/192k, DTS ei tuettu.) (Ei toimiteta laitteen mukana) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD STB / HD-digisovitin / pelilaite

26 26 KYTKENNÄT HDMI DVI-liitäntä Siirtää digitaalisen videosignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite ja televisio HDMI DVIkaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. Kytke lisävarusteena hankittava äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. yjos et käytä ulkoista kaiutinta (lisävaruste), kytke ulkoinen laite televisioon lisävarusteena saatavalla äänikaapelilla. ykäytettäessä HDMI/DVI-kaapelia vain Single Link -liitäntää tuetaan. (Ei toimiteta laitteen mukana) (Ei toimiteta laitteen mukana) tai (mallin mukaan) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / HD STB / pelilaite

27 KYTKENNÄT 27 Komponenttiliitäntä Siirtää analogisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite televisioon komponenttikaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. Jos haluat näyttää kuvia käyttämällä progressiivista hakua, käytä komponenttikaapelia. yjos kaapelit asennetaan väärin, kuva saattaa näkyä mustavalkoisena tai sen värit saattavat vääristyä. yvarmista, että kaapeli on samanvärisessä liitännässä. (Ei toimiteta laitteen mukana) (Ei toimiteta laitteen mukana) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / HD STB / pelilaite

28 28 KYTKENNÄT Komposiittiliitäntä Siirtää analogisen video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite televisioon komposiittikaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. Varmista, että kaapeli on samanvärisessä liitännässä. (Ei toimiteta laitteen mukana) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin / HD STB / pelilaite

29 KYTKENNÄT 29 Euro Scart -liitäntä Siirtää video- ja äänisignaalin ulkoisesta laitteesta televisioon. Kytke ulkoinen laite televisioon Euro Scart -kaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. Jos haluat näyttää kuvia käyttämällä progressiivista hakua, käytä Euro Scart -kaapelia. tyyppi Lähdön AV1 (TV-lähtö 1 ) Nykyinen tulotila Digitaalinen TV Analoginen TV, AV Komponentti / RGB HDMI Digitaalinen TV Analoginen TV 1 TV-lähtö: ulostulot analogisen television tai digitaalisen television Kaikkien käytettävien Euro scart -kaapelien on oltava suojattuja. (Ei toimiteta laitteen mukana) DVD-soitin / Blu-Ray-soitin / HD-digisovitin

30 30 KYTKENNÄT USB-liitäntä Kytke TV:hen USB-tallennuslaite, kuten USB-Flash-muisti, ulkoinen kiintolevy, MP3-soitin tai USBmuistikortinlukija, ja käytä multimediatiedostoja USB-valikon avulla. tai USB CI-moduulin kytkeminen (Ei toimiteta laitteen mukana) Katsele salattuja (maksullisia) palveluja digitaalisessa TV-tilassa. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa. Varmista, että CI-moduuli on asetettu PCMCIA-korttipaikkaan oikeassa suunnassa. Jos moduulia ei ole asetettu oikein, se voi vahingoittaa televisiota ja PCMCIA-korttipaikkaa. (Ei toimiteta laitteen mukana) PCMCIA-kortti

31 KYTKENNÄT 31 Kytkeminen lähiverkkoon **43T-malli (Vain Iso-Britannia) Kytke TV lähiverkkoon LAN-portin kautta seuraavan kuvan mukaisesti ja määritä verkkoasetukset. Joissakin kotiverkoissa on ehkä säädettävä television verkkoasetuksia fyysisen yhteyden muodostamisen jälkeen. TV:n voi kytkeä useimpiin kotiverkkoihin ilman ylimääräisiä säätöjä. Lisätietoja saat Internet-palveluntarjoajalta tai reitittimen käyttöoppaasta. VAROITUS yälä liitä LAN-porttiin modulaarista puhelinkaapelia. ykoska liitäntätapoja on useita erilaisia, toimi teleoperaattorin tai Internet-palveluntarjoajan ohjeiden mukaan. LAN (Ei toimiteta laitteen mukana) LAN [**43T-malli] yiso-britannia: LAN-portti on käytettävissä. (LAN-portti on lisätty tukemaan HD MHEG -toimintoa.) ymuut alueet: LAN-portti ei ole käytettävissä.

32 32 KYTKENNÄT Kytkeminen tietokoneeseen TV tukee Plug & Play* -toimintoa, ja sen sisäänrakennetut Infinite Surround -kaiuttimet tuottavat selkeän äänen, jossa on runsas basso. * Plug & Play: kun käyttäjä kytkee tietokoneeseen ulkoisen laitteen ja kytkee sen virran, tietokone tunnistaa laitteen ilman määrityksiä tai käyttäjän toimia. ysuosittelemme TV:n kytkemistä HDMI-kaapelilla parhaan kuvanlaadun varmistamiseksi. yjos et käytä ulkoista kaiutinta (lisävaruste), kytke tietokone TV:hen lisävarusteena saatavalla äänikaapelilla. yjos kytket TV:n virran sen kylmetessä, ruutu voi vilkkua. Tämä on normaalia. ynäytössä voi näkyä punaisia, vihreitä tai sinisiä täpliä. Tämä on normaalia. ykytke signaalitulokaapeli ja tiukenna se kiertämällä ruuveja myötäpäivään. yälä paina näyttöä pitkään sormella, sillä se voi aiheuttaa näytössä tilapäisen vääristymän. yälä jätä pysäytyskuvaa näkyviin pitkäksi aikaa haamukuvien (image burn) välttämiseksi. Käytä näytönsäästäjää, jos mahdollista. ykäytettäessä HDMI/DVI-kaapelia vain Single Link -liitäntää tuetaan. yjos haluat käyttää HDMI-PC-tilaa, aseta liitännäksi PC-tila. yalla oleva ruutunäyttö tulee näkyviin.»» Kytkettäessä laite HDMI-tuloliitäntään.»» Vaihdettaessa HDMI-tuloliitäntään. Onko sisääntulo kytketty tietokoneeseesi? Yes Ei Älä näytä tätä ilmoitusta uudelleen yjos valitset Kyllä, kuvakoko ja kuvanlaatu optimoidaan tietokoneen mukaan. yjos valitset Ei, kuvakoko ja kuvanlaatu optimoidaan AV-laitteen (DVD-soitin, digisovitin, pelilaite) mukaan. yjos valitset Älä näytä tätä ilmoitusta uudelleen, viestiä ei näytetä ellei TV:tä nollata. Voit vaihtaa asetuksen valitsemalla SETTINGS s SISÄÄNTULO s Liitäntä.

33 KYTKENNÄT 33 HDMI-liitäntä Siirtää digitaalisen video- ja äänisignaalin tietokoneesta televisioon. Kytke tietokone ja televisio HDMIkaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. Aseta tuloasetukseksi PC, jotta voit kytkeä tietokoneen televisioon HDMI-liitännällä. ykäytä High Speed HDMI -kaapelia. yhigh Speed HDMI -kaapelit siirtävät HD-signaalin vähintään 1080p tarkkuudella. yjos haluat käyttää HDMI-PC-tilaa, aseta liitännäksi PC- tai DVI-tila. ytuettu DTV-ääni: MPEG, Dolby Digital. ytuettu HDMI-äänimuoto: Dolby Digital, PCM (enintään 192 KHz, 32k/44,1k/48k/88k/96k/176k/192k, DTS ei tuettu.) (Ei toimiteta laitteen mukana) PC

34 34 KYTKENNÄT HDMI DVI-liitäntä Siirtää digitaalisen videosignaalin tietokoneesta televisioon. Kytke tietokone ja televisio HDMI DVI-kaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. Kytke lisävarusteena hankittava äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. yjos haluat käyttää HDMI-PC-tilaa, aseta liitännäksi DVI-tila. yjos et käytä ulkoista kaiutinta (lisävaruste), kytke tietokone TV:hen lisävarusteena saatavalla äänikaapelilla. (Ei toimiteta laitteen mukana) (Ei toimiteta laitteen mukana) tai PC (mallin mukaan)

35 KYTKENNÄT 35 RGB-liitäntä Siirtää analogisen videosignaalin tietokoneesta televisioon. Kytke tietokone ja TV 15-nastaisella D-subkaapelilla seuraavan kuvan mukaisesti. Kytke lisävarusteena hankittava äänikaapeli äänisignaalin siirtämistä varten. Jos et käytä ulkoista kaiutinta (lisävaruste), kytke tietokone TV:hen lisävarusteena saatavalla äänikaapelilla. (Ei toimiteta laitteen mukana) (Ei toimiteta laitteen mukana) tai PC (mallin mukaan)

36 36 KAUKO-OHJAIN KAUKO-OHJAIN Tämän oppaan kuvaukset perustuvat kauko-ohjaimen näppäimiin. Lue tämä opas huolellisesti ja käytä TV:tä oikein. Kun vaihdat paristot, avaa paristokotelon kansi ja aseta paristot (1,5 V AAA) kohdistamalla ja navat kotelon sisäpuolella oleviin merkkeihin. Sulje paristokotelon kansi. Poista paristot suorittamalla asennustoimenpiteet päinvastaisessa järjestyksessä. VAROITUS Älä käytä vanhoja ja uusia paristoja yhtä aikaa, sillä se voi vahingoittaa kauko-ohjainta. Varmista, että suuntaat kauko-ohjaimen TV:n kauko-ohjaintunnistimeen. Kuva saattaa poiketa omasta televisiostasi. (POWER) Kytkee tai katkaisee virran. TV/RAD Valitsee radio-, TV- tai DTVkanavan. SUBTITLE Käynnistää haluamasi tekstityksen digitaalisessa tilassa. Numeronäppäimet Numerojen kirjoittaminen. LIST Suosikkiohjelmaluettelon avaaminen. + - Säätää äänenvoimakkuutta. INPUT Vaihtaa tulolähteen. AD Kytkee äänen kuvauksen päälle tai pois päältä. PIP (ei koske malleja 19MN43D) Kytkee PIP-tilan päälle tai pois päältä. (Käyttöopas) Avaa käyttöopasvalikon. Q.VIEW Palaa viimeksi katsellulle kanavalle. P Kanavan valinta. PAGE Siirtyy edelliseen tai seuraavaan näyttöön. FAV Käytä suosikkiohjelmaluetteloa. GUIDE Näyttää ohjelmaoppaan. MUTE Mykistää äänet.

37 KAUKO-OHJAIN 37 SETTINGS Avaa päävalikot. Teksti-TV:n näppäimet Näillä painikkeilla ohjataan teksti-tv:n toimintaa. Numeronäppäimet Numerojen kirjoittaminen. OK Valitsee valikon tai asetuksen ja vahvistaa syötteen. BACK Palaa edelliselle tasolle. SIMPLINK Käyttää AV-laitteita, jotka on liitetty HDMI-kaapelilla ja HDMI- CEC-liitännällä. Avaa SIMPLINK-valikko. TV/PC TV- tai PC-tilan valinta. INFO i Näyttää kulloisenkin ohjelman ja näytön tiedot. Q.MENU Avaa pikavalikot. EXIT Tyhjentää kaikki ruutunäytöt ja palaa TV:n katseluun. Ohjauspainikkeet Ohjaa OMA MEDIA -valikkoja tai yhteensopivia SIMPLINKlaitteita (USB, SIMPLINK). Värinäppäimet Näillä käytetään joidenkin valikoiden erikoistoimintoja. Taustavalo Säätää ruudun kirkkauden ohjaamalla ruudun taustavaloa. MHEG-kanavalla taustavaloa ei voi säätää keltaisella tai sinisellä näppäimellä.

38 38 ASETUSTEN MUOKKAAMINEN ASETUSTEN MUOKKAAMINEN Päävalikkojen käyttäminen 1 Avaa päävalikot painamalla SETTINGS. 2 Selaa jotakin seuraavista valikoista siirtymisnäppäimillä ja valitse OK. 3 Valitse siirtymisnäppäimillä asetus tai toiminto ja paina OK-painiketta. 4 Kun olet valmis, valitse EXIT. Palaa edelliseen valikkoon valitsemalla BACK. KUVA Säätää kuvan kokoa, laatua tai tehostetta. ÄÄNI Säätää äänenlaatua, tehostetta tai voimakkuutta. ASETUKSET Ohjelmien määritys ja muokkaus. AIKA Aika, päiväys tai ajastin. LUKITUS Kanavien ja ohjelmien lukitus/vapautus. ASETUS Yleisasetusten muokkaaminen. SISÄÄNTULO Tulolähteet ja niiden nimet. (Paitsi seuraavat mallit: Iso-Britannia, **43T-mallit) VERKKO Määrittää verkon. (Koskee seuraavia malleja: Iso-Britannia, **43T-mallit) OMA MEDIA Integroidut mediatoiminnot. yavaa Asiakastuki-valikot painamalla PUNAISTA painiketta. yavaa Usein kysytyt kysymykset -valikot painamalla VIHREÄÄ painiketta. Määritä ohjelma-asetukset valitsemalla OK( ). Asiakastuki FAQ Poistu Asiakastuki Asiakastuki-toiminnon käyttäminen. yohjelmistopäivitys ykuvatesti yäänitesti ysignaalitesti ytuote-/palvelutiedot yverkkotesti (**43T-malli (Vain Iso-Britannia)) ykäyttöohjeet FAQ Näyttää vastaukset TV:n katselua koskeviin kysymyksiin ja määrittää niihin liittyvät valikot.

39 KÄYTTÖOPPAAN KÄYTTÄMINEN 39 KÄYTTÖOPPAAN KÄYTTÄMINEN Käyttöopasvalikkoon siirtyminen. TV-valikon käyttäminen 1 Avaa päävalikot painamalla SETTINGS. 2 Avaa Asiakastuki-valikot painamalla PUNAISTA painiketta. 3 Valitse siirtymispainikkeilla Käyttöohjeet ja paina OK-painiketta. 4 Valitse siirtymispainikkeilla haluamasi vaihtoehto ja painaok-painiketta. 5 Kun olet valmis, valitse EXIT. Palaa edelliseen valikkoon valitsemalla BACK. ykuva saattaa poiketa omasta televisiostasi. Käyttöopas KANAVAN asetukset KUVAN, ÄÄNEN asetukset ASETUS Lisätoiminto Tiedot 1 2 Lähdelaitteen käyttäminen Virransäästötoiminnon käyttäminen SUPER Energy Saving -toiminnon käyttäminen PIP-toiminnon käyttö (kuva kuvassa) Aika-asetusten määrittäminen Television lukitusasetusten määrittäminen Kielen määrittäminen Voit valita haluamasi luokan. Voit valita haluamasi kohteen. Voit siirtyä sivujen välillä ꕌ/ꕍ-painikkeella. Voit selata haluamasi toiminnon kuvausta hakemistosta. 3 Kauko-ohjaimen käyttäminen Käyttöopas KANAVAN asetukset KUVAN, ÄÄNEN asetukset ASETUS Lisätoiminto 1 ASETUS > Kielen määrittäminen SETTINGS ASETUS Kieli Voit valita näytön valikossa ja digitaaliäänilähetyksissä käytettävän kielen. Valikkokieli : Kielen valinta kuvan tekstiä varten. Äänen kieli [vain digitaalisessa tilassa] : Kielen valinta, kun katsottavassa digitaalisessa lähetyksessä on useita äänen kieliä. Tekstityksen kieli [vain digitaalisessa tilassa] : Tekstitys on käytettävissä, kun ohjelma on tekstitetty vähintään kahdella kielellä. Jos lähetyksessä ei ole mukana valittua tekstityskieltä, oletuskielen mukainen tekstitys näytetään. Tiedot 2 Lähennä Sulje 1 Avaa Käyttöohjeet valitsemalla (Käyttöohjeet). 2 Valitse siirtymispainikkeilla haluamasi vaihtoehto ja paina OK-painiketta. 3 Kun olet valmis, valitse EXIT. Palaa edelliseen valikkoon valitsemalla BACK. 1 2 SETTINGS ASETUS Kieli Voit valita näytön valikossa ja digitaaliäänilähetyksissä käytettävän kielen. Valikkokieli : Kielen valinta kuvan tekstiä varten. Äänen kieli [vain digitaalisessa tilassa] : Kielen valinta, kun katsottavassa digitaalisessa lähetyksessä on useita äänen kieliä. Tekstityksen kieli [vain digitaalisessa tilassa] : Tekstitys on käytettävissä, kun ohjelma on tekstitetty vähintään kahdella kielellä. Jos lähetyksessä ei ole mukana valittua tekstityskieltä, oletuskielen mukainen tekstitys näytetään. 2 Loitonna Sulje Näyttää valitun valikon kuvauksen. Voit siirtyä sivujen välillä ꕌ/ꕍ-painikkeella. Lähentää tai loitontaa näyttöä.

40 40 HUOLTO HUOLTO TV:n puhdistus Puhdista TV säännöllisesti, jotta sen suorituskyky säilyy korkeana ja käyttöikä on pitkä. VAROITUS ymuista katkaista virta ja irrottaa virtakaapelit ja muut kaapelit ennen puhdistusta. ykun TV on pitkään käyttämättömänä, irrota virtajohto seinäpistorasiasta, jotta salama tai virtapiikki ei vahingoittaisi vastaanotinta. Ruutu ja kehys Poista pöly pyyhkimällä pinta kuivalla ja pehmeällä kankaalla. Poista pinttynyt lika pehmeällä kankaalla, joka on kostutettu puhtaassa vedessä tai miedossa pesuliuoksessa. Pyyhi pinta välittömästi tämän jälkeen puhtaalla kuivalla kankaalla. VAROITUS yälä työnnä, hankaa tai kolhi pintaa kynnellä tai terävällä esineellä, sillä se voi vaurioittaa ruutua ja aiheuttaa kuvan vääristymistä. yälä käytä kemikaaleja, kuten vahaa, bentseeniä, alkoholia, ohenteita, hyönteismyrkkyjä, ilmanraikastajia tai voiteluaineita, sillä ne voivat vahingoittaa näytön pintaa ja aiheuttaa värivirheitä. Runko ja jalusta Poista pöly pyyhkimällä pinta kuivalla ja pehmeällä kankaalla. Poista pinttynyt lika pehmeällä kankaalla, joka on kostutettu puhtaassa vedessä tai miedossa pesuliuoksessa. VAROITUS yälä suihkuta nestettä pinnalle. Jos television sisään pääsee vettä, seurauksena voi olla tulipalo, sähköisku tai toimintahäiriö. yälä käytä kemikaaleja, jotka voivat vaurioittaa pintaa. Virtajohto Poista virtajohtoon kertynyt pöly tai lika säännöllisesti.

41 HUOLTO 41 Ruudun Image burn- tai Burn-in-ilmiön välttäminen yjos pysäytyskuva jää TV-ruutuun pitkäksi aikaa, se voi aiheuttaa näyttöön pysyvän vääristymän. Tätä kutsutaan nimellä image burn tai burn-in, eikä takuu korvaa sitä. yjos TV:n kuvasuhteena on pitkään 4:3, näyttö voi vaurioitua letterbox-palkkien alueella. yälä jätä pysäytyskuvaa TV-ruutuun pitkäksi aikaa (2 tuntia tai enemmän LCD-televisiossa) välttääksesi tämän ongelman.

42 42 VIANMÄÄRITYS VIANMÄÄRITYS Yleinen Ongelma TV:tä ei voi ohjata kaukoohjaimella. Ruudulla ei näy kuvaa, eikä ääntä kuulu. TV:n virta katkeaa äkillisesti. Ratkaisu ytarkista televisiossa oleva kauko-ohjaintunnistin ja yritä uudelleen. yvarmista, että television ja kauko-ohjaimen välissä ei ole esteitä. ytarkista, että paristot toimivat ja että ne on asennettu oikein ( ja, ja ). yvarmista, että vastaanottimessa on virta. yvarmista, että virtajohto on kytketty seinäpistorasiaan. ytarkista seinäpistorasian kunto kytkemällä siihen jokin muu laite. ytarkista virranhallinnan asetukset. Virransaanti voi olla katkonaista. ytarkista, onko automaattinen Uniajastin otettu käyttöön Aika-asetuksissa. y Jos TV ei saa signaalia, se sammuu automaattisesti 15 minuutin käyttämättömyyden jälkeen.

43 TEKNISET TIEDOT 43 TEKNISET TIEDOT Televisiojärjestelmä Taajuusalue Tallennettavien kanavien enimmäismäärä Digitaalinen TV 1 Digitaalinen TV Analoginen televisio DVB-T/T2 DVB-C VHF, UHF C-Band, Ku-Band DVB-T DVB-C 6,000 1,500 PAL/SECAM B/G/D/K, PAL I/I, SECAM L/L 2 VHF, UHF VHF: E2 - E12, UHF : E21 - E69, CATV: S1 - S20, HYPER: S21 - S47 1 Vain mallit, joissa on DVB-T2-tuki 2 Paitsi mallit, joissa on DVB-T2-tuki 19MN43D Paneeli Näyttötyyppi 470,0 mm:n (19 tuuman) laajakulma Näkyvä halkaisija : 470,0 mm Pikseliväli 0,3 mm (H) x 0,3 mm (V) Videosignaali Enimmäistarkkuus 1366 x 768, 60 Hz Tuloliitäntä Suositustarkkuus Vaakataajuus Pystytaajuus Synkronointityyppi 1366 x 768, 60 Hz 30 khz - 61 khz 56 Hz - 75 Hz Virta Nimellisjännite 19 V 1,6 A Muuntaja Virrankulutus Kallistus Kallistuskulma Mitat (leveys x syvyys x korkeus) Paino Käyttöympäristö Käyttölämpötila Ilmankosteus Säilytyslämpötila Säilytyskosteus Erillinen synkronointi, digitaalinen TV, D-Sub Analoginen, AV1(SCART), PC Audio In, komponentti, AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA Päällä: 25 W (tyypillinen) Pois 0,4 W Valmistaja: Lien Chang, Model LCAP16A-E, LCAP25A Valmistaja: Lien Chang, Model ADS-40SG G Jalustan kanssa 441,7 mm x 167,8 mm x 350,9 mm 2,6 kg Ei jalustaa 441,7 mm x 62,9 mm x 277,7 mm 2,4 kg 10 C - 35 C 20 % - 80 % -10 C - 60 C 5 % - 90 % Tuotteen teknisiä tietoja (yllä) voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi.

44 44 TEKNISET TIEDOT 22MN43D 22MN43T Paneeli Näyttötyyppi 550 mm:n (22 tuuman) laajakulma Näkyvä halkaisija : 550 mm Pikseliväli 0,248 mm (H) x 0,248 mm (V) Videosignaali Enimmäistarkkuus 1920 x 1080, 60 Hz Tuloliitäntä Suositustarkkuus Vaakataajuus Pystytaajuus Synkronointityyppi 1920 x 1080, 60 Hz 30 khz - 83 khz 56 Hz - 75 Hz Erillinen synkronointi, digitaalinen 22MN43D TV, D-Sub Analoginen, AV1(SCART), PC Audio In, komponentti, AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA 22MN43T Virta Nimellisjännite 19 V 1,6 A Muuntaja Virrankulutus Kallistus Kallistuskulma Mitat (leveys x syvyys x korkeus) Paino Käyttöympäristö Käyttölämpötila Ilmankosteus Säilytyslämpötila Säilytyskosteus TV, D-Sub Analoginen, AV1(SCART), PC Audio In, komponentti, AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA, LAN JACK (Vain Iso-Britannia) Päällä: 30 W (tyypillinen) Pois 0,4 W Valmistaja: Lien Chang, Model LCAP16A-E, LCAP25A Valmistaja: Lien Chang, Model ADS-40SG G Jalustan kanssa 508,6 mm x 186,7 mm x 386,6 mm 3,2 kg Ei jalustaa 508,6 mm x 62,9 mm x 314,8 mm 2,9 kg 10 C - 35 C 20 % - 80 % -10 C - 60 C 5 % - 90 % Tuotteen teknisiä tietoja (yllä) voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi.

45 TEKNISET TIEDOT 45 24MN43D 24MN43T Paneeli Näyttötyyppi 600 mm:n (24 tuuman) laajakulma Näkyvä halkaisija : 600 mm Pikseliväli 0,2715 mm (H) x 0,2715 mm (V) Videosignaali Enimmäistarkkuus 1920 x 1080, 60 Hz Tuloliitäntä Suositustarkkuus Vaakataajuus Pystytaajuus Synkronointityyppi 1920 x 1080, 60 Hz 30 khz - 83 khz 56 Hz - 75 Hz Erillinen synkronointi, digitaalinen 24MN43D TV, D-Sub Analoginen, AV1(SCART), PC Audio In, komponentti, AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA 24MN43T Virta Nimellisjännite 19 V 2,0 A Muuntaja Virrankulutus Kallistus Kallistuskulma Mitat (leveys x syvyys x korkeus) Paino Käyttöympäristö Käyttölämpötila Ilmankosteus Säilytyslämpötila Säilytyskosteus TV, D-Sub Analoginen, AV1(SCART), PC Audio In, komponentti, AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA, LAN JACK (Vain Iso-Britannia) Päällä: 33 W (tyypillinen) Pois 0,4 W Valmistaja: Lien Chang, Model LCAP16B-E, LCAP25B Valmistaja: Lien Chang, Model PSAB-L205B, PSAB-L204B Jalustan kanssa 556,5 mm x 186,7 mm x 413,8 mm 3,8 kg Ei jalustaa 556,5 mm x 62,9 mm x 343,0 mm 3,6 kg 10 C - 35 C 20 % - 80 % -10 C - 60 C 5 % - 90 % Tuotteen teknisiä tietoja (yllä) voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi.

46 46 TEKNISET TIEDOT 27MA43D 27MA43T Paneeli Näyttötyyppi 690 mm:n (27 tuuman) laajakulma Näkyvä halkaisija : 690 mm Pikseliväli 0,3114 mm (H) x 0,3114 mm (V) Videosignaali Enimmäistarkkuus 1920 x 1080, 60 Hz Tuloliitäntä Suositustarkkuus Vaakataajuus Pystytaajuus Synkronointityyppi 1920 x 1080, 60 Hz 30 khz - 83 khz 56 Hz - 75 Hz Erillinen synkronointi, digitaalinen 27MA43D TV, D-Sub Analoginen, AV1(SCART), PC Audio In, komponentti, AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA 27MA43T Virta Nimellisjännite 19 V 2,0 A Muuntaja Virrankulutus Kallistus Kallistuskulma Mitat (leveys x syvyys x korkeus) Paino Käyttöympäristö Käyttölämpötila Ilmankosteus Säilytyslämpötila Säilytyskosteus TV, D-Sub Analoginen, AV1(SCART), PC Audio In, komponentti, AV2(CVBS), HDMI, USB, PCMCIA, LAN JACK (Vain Iso-Britannia) Päällä: 35 W (tyypillinen) Pois 0,4 W Valmistaja: Lien Chang, Model LCAP16B-E, LCAP25B Valmistaja: Lien Chang, Model PSAB-L205B, PSAB-L204B Jalustan kanssa 641,3 mm x 203 mm x 458,3 mm 5,3kg Ei jalustaa 641,3 mm x 53 mm x 391,2 mm 4,7kg 10 C - 35 C 20 % - 80 % -10 C - 60 C 5 % - 90 % Tuotteen teknisiä tietoja (yllä) voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta tuotteen toimintojen päivittämisen vuoksi.

47 TEKNISET TIEDOT 47 RGB (PC) / HDMI (PC) -tilan tuki HDMI (DTV) -tilan tuki 19MN43D Ratkaisu Vaakataajuus (khz) Pystytaajuus (Hz) 720 x ,468 70, x ,469 59, x ,500 75, x ,879 60, x ,875 75, x ,363 60, x ,023 75, x ,702 59, x ,717 59,790 Näytön optimaalinen tarkkuus on 1366 X 60 Hz. Optimaalinen ajoitus kaikissa tiloissa on pystytaajuus 60 Hz. Ratkaisu Vaakataajuus (khz) 720 x ,469 31,500 Pystytaajuus (Hz) 59,940 60, x ,250 50, x ,500 50, x ,960 45, x ,720 33,750 59,940 60,000 59,940 60, x ,125 50, x ,000 24, x ,750 30, x ,250 50, x ,430 67,500 Komponentti-tilan tuki 59,940 60,000 22MN43D 22MN43T Ratkaisu Vaakataajuus (khz) Pystytaajuus (Hz) 720 x ,468 70, x ,469 59, x ,500 75, x ,879 60, x ,875 75, x ,363 60, x 768 Vain HDMI(PC) 24MN43D 27MA43D 24MN43T 27MA43T 56,476 70, x ,023 75, x ,500 75, x ,000 60, x ,702 59, x ,981 60, x ,976 75, x ,317 59, x ,935 59, x ,000 60, x ,674 59, x ,290 59, x ,500 60,000 Näytön optimaalinen tarkkuus on 1920 X 60 Hz. Optimaalinen ajoitus kaikissa tiloissa on pystytaajuus 60 Hz. Ratkaisu Vaakataajuus (khz) Pystytaajuus (Hz) 720 x ,730 59, x ,750 60, x ,625 50, x ,470 59, x ,500 60, x ,250 50, x ,960 59, x ,000 60, x ,500 50, x ,720 59, x ,750 60, x ,125 50, x ,250 50, x ,432 59, x ,500 60,000 Komponenttiportin kytkentä Television komponenttiliitännät DVD-soittimen videolähtöliitännät Y P B P R Y P B P R Y B-Y R-Y Y Cb Cr Y Pb Pr

48 48 TEKNISET TIEDOT yälä jätä liikkumatonta kuvaa televisioruutuun pitkäksi ajaksi. Pysäytyskuva voi jäädä pysyvästi näyttöön. Käytä näytönsäästäjää aina, kun mahdollista. ypc-tilassa voi esiintyä tarkkuuteen, pystykuvioihin, kontrastiin tai kirkkauteen liittyviä häiriöitä. Säädä tällöin tietokonetilan tarkkuutta, virkistystaajuutta, kirkkautta tai kontrastia, kunnes kuva on selkeä. Jos tietokoneen näytönohjaimen virkistystaajuutta ei voi säätää, vaihda tietokoneen näytönohjain tai ota yhteys näytönohjaimen valmistajaan. yvaaka- ja pystytaajuuksien tulosynkronoinnit ovat erilliset. ykytke tietokoneen TV-liitäntään kiinnitetty signaalikaapeli television RGB (PC) -liitäntään, tai tietokoneen HDMI-liitäntään kiinnitetty signaalikaapeli television HDMI IN (tai HDMI/DVI IN) -liitäntään. ykytke tietokoneen äänikaapeli television äänituloliitäntään. (Television mukana ei toimiteta kaapeleita.) yjos käytät äänikorttia, säädä tietokoneen ääntä tilanteen mukaan. yjos tietokoneen näyttökortista ei saada analogista ja digitaalista RGB-signaalia samanaikaisesti, kytke vain RGB- tai HDMI/DVI IN -liitäntä, jotta näet tietokoneen tuottaman kuvan televisiossa. yjos tietokoneen näyttökortista ei saada analogista ja digitaalista RGB-signaalia samanaikaisesti, aseta televisio joko RGB- tai HDMI-tilaan. (Televisio asettaa toisen tilan automaattisesti välitön toisto -tilaan.) ydos-tila ei ehkä toimi joidenkin näytönohjaimien kanssa, jos käytät HDMI DVI-kaapelia. yjos käytössä on liian pitkä RGB-PC-kaapeli, näytössä saattaa näkyä häiriötä. On suositeltavaa käyttää alle 5 metrin kaapelia. Se varmistaa parhaan kuvanlaadun.

49

50 Lue turvaohjeet huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. Säilytä Käyttöopas (CD) myöhempää käyttöä varten. TV:n malli- ja sarjanumero sijaitsee TV:n takaosassa ja toisella sivulla. Kirjoita numerot muistiin alla oleviin kohtiin. Niitä voidaan tarvita mahdollisen huollon yhteydessä. MALLI SARJA Voit hankkia tämän tuotteen sisältämän lähdekoodin GPL-, LGPL-, MPL- ja muiden avoimen lähdekoodin käyttöoikeuksien perusteella osoitteesta com. Lähdekoodin lisäksi voit ladata kaikki mainitut käyttöoikeusehdot, takuun vastuuvapauslausekkeet ja tekijänoikeusilmoitukset. LG Electronics toimittaa lähdekoodin myös CD-levyllä. Tästä palvelusta veloitetaan vain toimituskustannukset, eli tietovälineen hinta ja toimituskulut. Pyynnön voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen Tarjous on voimassa kolme (3) vuotta tuotteen ostopäivästä.

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. LG 55LA970W http://fi.yourpdfguides.com/dref/5331796

Käyttöoppaasi. LG 55LA970W http://fi.yourpdfguides.com/dref/5331796 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas CECH-ZCD1 7020229 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen tuotteen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

VIP1910 Kytkentäohje

VIP1910 Kytkentäohje VIP1910 Kytkentäohje Pakkauksen sisältö: Digisovitin, kaukosäädin, ethernet-kaapeli, verkkoadapteri sekä scart-kaapeli. Kun virta on kytketty laitteeseen, syttyy etupuolelle vihreä valo. Laitteen vastaanottaessa

Lisätiedot

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Sisällysluettelo Pakkauksen sisältö..................................... 3 Laitteiston ominaisuudet................................. 4 Merkkivalojen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER LANGATON MIKROFONIJÄRJESTELMÄ MIKSERILLÄ MUSIC MIC 1 MIC 2 TONE ECHO USB RF 1 RF 2 SD OFF/ON /V- /V+ MODE IN LOW HIGH MIN MAX POWER KÄYTTÖOPAS VASTAANOTIN/MIKSERI Etupaneeli 1 2 3 13 15 USB MUSIC MIC 1

Lisätiedot

Kiintolevyasema (ja kiinnityskannatin) Käyttöopas

Kiintolevyasema (ja kiinnityskannatin) Käyttöopas Kiintolevyasema (ja kiinnityskannatin) Käyttöopas CECH-ZHD1 7020228 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen

Lisätiedot

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Maakohtainen myyntiesite Suomi () Langattomat AudioBoost-TV-kuulokkeet 15 mm:n elementit / suljettu takaosa Nappikuuloke SSC5001/10 Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Kevyillä ja langattomilla SSC5001

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Opaskirja Varoituksia Varmista, että kaiutin on sijoitettu ja kytketty tämän opaskirjan ohjeiden mukaisesti. Älä yritä avata kaiutinta. Kaiuttimen saa avata vain pätevä asentaja.

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS 32PFL3008T

Käyttöoppaasi. PHILIPS 32PFL3008T Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS 32PFL3008T. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS 32PFL3008T käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

TOPFIELD CRC Käyttäjän Viite. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX-kortinlukija

TOPFIELD CRC Käyttäjän Viite. Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX-kortinlukija TOPFIELD CRC-1400 Teräväpiirtovastaanotin kaapeliverkkoon CONAX-kortinlukija Käyttäjän Viite 1.2 Digitaalisen vastaanottimen hallinta 3 1.2.1 Etupaneeli Digitaalisen vastaanottimen etupaneelissa

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Monikanavainen AV-viritinvahvistin STR-DN1020 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät 4 Kaiuttimien valitseminen ja

Lisätiedot

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1 Kotiteatterijärjestelmä Aloitusopas HT-XT1 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 3 2 Asentaminen 4 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista

Lisätiedot

DENVER DFT-507. www.denver-electronics.com

DENVER DFT-507. www.denver-electronics.com DENVER DFT-507 www.denver-electronics.com 1. Turvallisuusohjeet käyttäjälle Käytä tälle laitteelle määritettyä jännitettä. Jos jännitealue ylitetään, tuloksena voi olla vaurio tai toimintavika. 8. Yleiset

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Sony STR-DN1030 [FI] 4-420-301-11(1) (FI) 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 407947-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Balance Keyboard - REV 2.0

Pakkauksen sisältö. Balance Keyboard - REV 2.0 Käyttöohje REV 2.0 3 Pakkauksen sisältö 4 5 1. Balance Keyboard -näppäimistö 2. Vastaanotin (langaton) 3. USB-jatkojohto 4. Kaksi AAA-paristoa 5. Käyttöopas 2 1 /1 A B C Toiminto- ja medianäppäimet A.

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

LCD-TELEVISIOMALLIT PLASMATELEVISIOMALLIT

LCD-TELEVISIOMALLIT PLASMATELEVISIOMALLIT SUOMI LCD TV PLASMA TV KÄYTTÖOHJE LCD-TELEVISIOMALLIT 9LSD* LSD* LG0** 7LG0** LG0** 9LG0** LG0** 6LG0** LG0** 7LG0** LG0** LG5*** 7LG50** LG50** 7LG50** 5LG50** PLASMATELEVISIOMALLIT PG0** 50PG0** PG0**

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. LG M2080DF http://fi.yourpdfguides.com/dref/3909545

Käyttöoppaasi. LG M2080DF http://fi.yourpdfguides.com/dref/3909545 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY PlayStation Camera Käyttöohje CUH-ZEY2 7028418 FI Ennen käyttöä ˎˎLue tämä käyttöohje ja yhteensopivien laitteiden käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet tulevaa tarvetta varten. ˎˎPäivitä käyttöjärjestelmä

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

HP 2400/2500 ultrakevyt telakointiasema Käyttöopas

HP 2400/2500 ultrakevyt telakointiasema Käyttöopas HP 2400/2500 ultrakevyt telakointiasema Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi Langaton kuuntelujärjestelmä E-Lab 제 www.koulupalvelu.fi 1. E-LAB on Mikä on e-lab? E-Lab langaton kieltenopetusjärjestelmä jonka valmistaa YUSUNG C&C LTD: Etelä-Korea. Se on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 404159-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TURVAMERKINNÄT Tässä oppaassa käytetään ohessa näkyviä turvamerkintöjä. Ne sisältävät tärkeitä tietoja. Tutustu niihin huolellisesti.

TURVAMERKINNÄT Tässä oppaassa käytetään ohessa näkyviä turvamerkintöjä. Ne sisältävät tärkeitä tietoja. Tutustu niihin huolellisesti. TURVAMERKINNÄT Tässä oppaassa käytetään ohessa näkyviä turvamerkintöjä. Ne sisältävät tärkeitä tietoja. Tutustu niihin huolellisesti. VAROITUS VAROITUS-merkinnän jättäminen huomiotta saattaa aiheuttaa

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää Asennusopas Värisäädettävä nestekidenäyttö Tärkeää Perehdy laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön lukemalla PRECAUTIONS (TURVATOIMET), tämä Asennusopas ja CD-ROM-levylle tallennettu Käyttöopas.

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

DH551C/DH550C/DL550C Kaksipuoleinen näyttö Käyttöohje

DH551C/DH550C/DL550C Kaksipuoleinen näyttö Käyttöohje DH551C/DH550C/DL550C Kaksipuoleinen näyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän asiakirjan sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 547 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen ostamisesta. Lue

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Suomi VTE-1016

Pika-aloitusopas. Suomi VTE-1016 Pika-aloitusopas Suomi VTE-1016 7025691 1 Aloitetaan! Yhdistä ohjaimesi PlayStation TV-järjestelmään Voit käyttää langatonta DUALSHOCK 3- tai DUALSHOCK 4-ohjainta PS TV -järjestelmässä. Kytke vain ohjaimen

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi LX7500R Mukanatoimitetut laitteet 1 1 1 1 Pikaopas Suomi 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Tallentavan DVD-laitteesi mukana toimitetaan 1 2 etu-, 1 keski- ja 2 takakaiutinta 2 1 subwooferi 3 6 kaiutinkaapelia

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot