TÄYTTÖOHJE. Oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisäkoulutuksen suoritteet, kustannukset ja tulot vuonna 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TÄYTTÖOHJE. Oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisäkoulutuksen suoritteet, kustannukset ja tulot vuonna 2016"

Transkriptio

1 TÄYTTÖOHJE Oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisä suoritteet, kustannukset ja tulot vuonna 2016 Tässä esityksessä opastetaan miten järjestäjän tulee ilmoittaa oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisä tiedot vuoden 2016 kustannuskyselyyn. Tämän on tarkoitus toimia muun kyselyyn liittyvän ohjeistuksen tukena. Tarkoitus on ollut laatia mahdollisimman käytännönläheinen ohjeistus, joka palvelee erityisesti aloittelevia kyselylomakkeiden täyttämisestä vastaavia henkilöitä. Toivottavasti tästä on hyötyä myös muille asian kanssa työskenteleville. Lisätietoja ja kysymykset osoitteeseen:

2 Miksi kustannuskysely? Tietoja käytetään: Järjestäjän valtionosuusrahoituksen määrittämiseksi Reformin valmistelu ja tulevat rahoituspäätökset toteumatiedot toteuma arvio Kustannuskysely Perustietokysely Valtionosuusrahoituksen määrityksessä vuodelle 2017 käytettävät tiedot Keskimääräisen ja alakohtaisten yksikköhintojen määräytymiseen Lisäksi tietoja käytetään: Tiedotukseen ja eri toimijoiden tietotarpeisiin Kansallisiin ja kansainvälisiin vertailuihin ja tutkimuksiin Koulutuksen arviointi- ja kehittämishankkeisiin Rahoitusjärjestelmän kehittämiseen ja uudistamiseen

3 Täyttöohjeen rakenteesta Kustannuskyselyn täyttäminen pyritään ohjeistamaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja käytännönläheisesti lomakepohjan avulla. Lomakkeiden täyttöohjeistus on jaettu kuuteen osioon lomakkeen pääosioiden mukaisesti; - Yhteystiedot (OSA I) - Kustannukset (OSA II) - Poistot (OSA III) - Tulot (OSA IV) - Opetuksen suoritteet (OSA V) Ohjeistuksen lopussa on vielä esitetty kustannuskyselyn kokonaisaikataulu kyselystä tietojen raportointiin.

4 OSA I Yhteystiedot OSA II Kustannukset

5 OSA III Poistot OSA IV Tulot OSA V Opetuksen suoritteet

6 Lomakkeiden ohjeistuksen käytöstä 1. Vie hiiren nuoli lomakkeen värillisen solun kohdalle (nuoli muuttuu kädeksi) ja paina hiiren vasenta näppäintä. 2. Sivulle ilmestyy ohjeistusta soluun syötettävistä tiedoista. Lisäksi painettuun soluun ilmestyy teksti. 3. Paina tekstiä, ohjeistus poistuu näkyvistä. 4. Paina toista lomakkeen solua tai siirry seuraavalle sivulle painamalla hiiren vasenta näppäintä. Nuoli näppäimillä pääset siirtymään seuraavalle tai edelliselle sivulle.

7 Oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisä kustannuskyselyssä ilmoitetaan tutkintotavoitteiset hintaryhmien 1 8 omilla lomakkeilla ja eitutkintotavoitteiset hintaryhmän 9 koulutukset omalla lomakkeella. OSA I Yhteystiedot Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjän nimi, numero ja osoite tulee olla oikein ja ajan tasalla. Yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot tulee tarkistaa ja tarvittaessa päivittää. Nämä tiedot tulee olla aina ajan tasalla. Mikäli yhteyshenkilö vaihtuu kyselyn jälkeen tulee siitä ilmoittaa Opetushallituksen Valtionosuudet-yksikköön. Muutoksesta voi ilmoittaa: sähköpostilla: valtionosuudet@oph.fi faksilla: postitse: Opetushallitus, Rahoitus, PL 380, Helsinki Tässä ohjeistuksessa käytetään tutkintotavoitteisen hintaryhmien 1 8 koulutuksia koskevaa lomapohjaa. Ei-tutkintotavoitteisen hintaryhmän 9 koulutusten ilmoittaminen tapahtuu pääosin samojen ohjeiden ja periaatteiden pohjalta kuin tutkintoon johtavien koulutusten kustannusten ilmoittaminen. Ei-tutkintotavoitteisen hintaryhmän 9 koulutuksiin ilmoitetaan vain sellaisista ei-tutkintotavoitteisista ammatillisista lisäkoulutuksista, joka on järjestäjän sisällöstä, laajuudesta ja järjestämisestä päättämä suunnitelman mukainen ja ammattitaitoa lisäävä koulutus ja jota voidaan vaatia ammatin harjoittamiseksi.

8 OSA II Kustannukset Kustannusten ja tulojen ilmoittaminen ja kohdentaminen Kaikki ammatilliseen lisäkoulutukseen liittyvät kustannukset ja tulot tulee jakaa lomakkeille aiheuttamisperiaatteen mukaan. Tutkintoon johtavien koulutusten kustannukset (hintaryhmät 1-8) ja tutkintoon johtamattomien koulutusten kustannustiedot (hintaryhmä 9) ilmoitetaan erikseen omilla lomakkeilla. Kustannukset ja tulot ilmoitetaan täysinä euroina. Yhteiset kustannukset, joita ei sellaisenaan voida kohdistaa lomakkeille, kohdistetaan sellaisten laskennallisten perusteiden mukaan, jotka kuvaavat parhaiten kustannusten aiheuttamista. Tällaisia kustannusten kohdistamisperiaatteita voivat olla esimerkiksi työaika, opiskelijamäärä, opetustunnit tai neliöt. Kustannusten kohdentaminen tulojen suhteessa ei jakoperusteena anna oikeata kuvaa siitä, miten palveluja on käytetty ja mitkä ovat palvelusta tai toiminnasta aiheutuneet kustannukset. Esimerkki: Jos henkilö työskentelee sekä varsinaiseen toimintaan kohdistuvassa opetuksessa että maksullisen palvelu-toiminnan projektissa, palkkauskustannukset kohdistetaan sen mukaan, kuinka paljon hän on työskennellyt eri tehtävissä. Jos esim. koulutuspäällikkö sekä opettaa että hoitaa opetuksen hallintoa, hänen palkkansa kohdistetaan opetukseen ja yhteisiin toimintoihin (opetuksen hallinto) työskentelyn suhteessa.

9 OSA II Kustannukset Yksikköhintoja laskettaessa huomiotta jätettävät kustannukset Ammatillisen käyttökustannuksiin (valtionosuuteen oikeuttavaan kustannuspohjaan) ei voida sisällyttää kaikkia toiminnan järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia. Rahoituslain 31 :n mukaan alla lueteltuja kustannuksia ei pidetä lain tarkoittamina käyttökustannuksina: 1) laissa tarkoitetusta perustamishankkeesta eikä maa-alueen hankkimisesta tai vuokraamisesta aiheutuneita kustannuksia; 2) opiskelijoiden koulumatkakuljetuksen järjestämisestä aiheutuneita kustannuksia; 2 a) tavaran ja palvelun hankintahintaan sisältyvää arvonlisäveroa; 3) lainojen hoitokustannuksia eikä laskennallisia korkoja ja poistoja; tämä ei koske ammatillisen järjestäjän kirjanpidon mukaisia poistoja, joista on voimassa, mitä 25 :n 2 momentissa säädetään. 4) kustannuksia, joihin myönnetään erikseen lakiin perustuvaa valtionrahoitusta; 5) maksuja 1 :ssä mainittujen lakien ja vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) mukaisen toiminnan järjestäjille, jos maksujen perusteena olevasta toiminnasta toiminnan järjestäjille aiheutuvat kustannukset otetaan huomioon yksikköhintoja laskettaessa; 6) 1 :ssä mainitun lain mukaisen toiminnan järjestäjän maksullisen palvelutoiminnan kustannuksia; eikä 7) muita kuin välittömästi 1 :ssä mainittujen lakien mukaisen toiminnan järjestämisestä aiheutuneita hallintokustannuksia.

10 KUSTANNUKSET Kustannukset ilmoitetaan alla olevien toimintojen osalta (omaehtoinen koulutus + henkilöstökoulutus) OSA II Kustannukset Toimintojen osalta ilmoitetaan erikseen henkilöstömenot (M1), muut menot (M2) ja arvonlisämenot (M3) Henkilöstömenot M1 Henkilöstömenot ilmoitetaan nettona henkilöstökorvauksilla vähennettynä. Muut menot M2 Tässä ilmoitetaan palkat, lakisääteiset Muita menoja ovat esimerkiksi matkakorvaukset, henki- sosiaalivakuutusmaksut, ryhmähenkivakuutusmaksut, kunnallisten oppilaitosten ns. vanhat eläkkeet, eläkemelöstön koulutusmenot, toimistotarvikkeet, materiaalihankinnat, posti- ja puhelinmak- Arvonlisäverot M3 noperusteiset maksut ja kokouspalkkiot. Työllistettyjen palkkaamisesta aiheutuneista kustannuksista sut, opetusvälineet, Kaikki koneiden järjestäjät ilmoittavat vuokrat lomakkeilla ja kunnos- arvonlisäveron osuuden ja kaluston ilmoitetaan ainoastaan nettomeno. sapito. riippumatta siitä, onko arvonlisävero lopullinen kustannus vai onko järjestäjä oikeutettu alv:n palautukseen / vähennykseen. Arvonlisäveron ilmoittaminen koskee myös maksullista palvelutoimintaa. Arvonlisävero ilmoitetaan omalla sarakkeellaan (kustannusten alv sarake M3 ja tulojen alv sarake R9). Mikäli järjestäjä ei saa arvonlisäverotietoja suoraan taloushallinnon tietojärjestelmästään, arvonlisäveron osuus tulee selvittää siten, että se perustuu todellisiin arvonlisäverokantoihin.

11 OSA II KUSTANNUKSET K1.1 Opetus Tähän ilmoitetaan järjestäjän Kustannukset omien opettajien ilmoitetaan lähi- alla ja etäopetuksen, opettajien olevien mahdollisilta toimintojen työssäoppimisjaksoilta osalta Kustannukset maksetut palkat, (omaehtoinen luennoitsijoiden, koulutus koulutustarkastajien, + koulunkäynti- henkilöstökoulutus) avustajien K1.2 palkat Tutkintotilaisuudet ja muut palkkauksesta Tähän ilmoitetaan aiheutuneet tutkintotilaisuuksien Opetukseen järjestämisestä ilmoitetaan ja muut henkilökohtaistamisesta opetuk- kustannukset. sesta aiheutuneet kustannukset kokonaiskustannukset kuten opetus- kuten ja ohjeistusmateriaalit, muun henkilöstön opetusvälineet suunnittelutyö, ja -laitteet tutkinnon sekä muut suoritta- opettajien ja ope-tuksen K7.6 Kohtaan K8 jan ammatillisen järjestämisestä E ohjaus merkitään ja Kiinteistöjen arviointi opetuksen ja kehittämisestä sekä ylläpitokustannuksista tutkintotilaisuuksien järjestämiseen järjestäjän hallinnosta liittyvän eritellään aiheutu- K2.1.9 aiheutuneet Kustannuksina järjestämisestä sisäisiin ilmoitetaan vuokriin mahdollisesti sisältyvät kiinteistön työnantajille pääomakustannukset henkilökunnan palkat hallinnon, opiskelijahallinnon kustannukset. Kohtaan ja opetuksen merkitään tukitoiminnan esimerkiksi maksettavat johtokunnan kuten K7.9 ja Ilmoitetaan korvaukset. suunnitelman henkilökunnalle kirjastomukaiset kiinteistön ja tietopalvelutehtävissä poistot, hoidosta toimivan (muun kuin ja kohdan hallituksen K7.9) kokouspalkkiot, kustannukset, esim. kuntayhtymän laskennalliset rehtorin, johtajan, poistot aiheutuneet henkilöstön muut ja korot kustannukset. palkkauskustannukset, sekä muut Muissa vastaavat menoissa henkilöstön laskennalliset (sarake ammattitaidon apulaisrehtorin, johtavan rehtorin, koulutusohjelmajohtajien, johtavan koulutustarkastajan, opinto-ohjaajien kustannuserät tilojen talousjohtajan, henkilöstöhallinnon, M2) ilmoitetaan kehittämisen (esim. käytöstä ja sisäinen aiheutuneet ylläpitämisen kate). Sisäiseen kiinteistön kustannukset. Ilmoitetaan ja oppisopimussihteerien palkkauskustannukset, palkanlaskennan vuokraan opetushenkilöstön ja taloushallinnon sisältyvä siivous-, lämpö-, pääomakustannus sähköopetuksen ja muut ja yhteisten ylläpitotoimintojen ei ole valtionosuuteen ja kunnossapitomenot ja sisäisen tietohallinto- ja palkkauskustannukset, ja opetuksen tukihenkilöstön palvelujen ja (muun materiaalien kuin oikeuttavaa ostot sekä tietotekniikkapalvelujen menoa. vuokran Tieto hoitovastike. kustannukset ilmoitetaan Kohtaan kuitenkin sisältyvät sekä ko. tehtävissä kohdan muut K7.9) toiminnasta ammattitaidon aiheutuneet kehittämisen kustannukset. ja ylläpitämisen tässä kohdassa. Myös hallintoon myös materiaalin toimivan ja henkilöstön palvelujen ostot, palkkauskustannukset, kiinteistövero ja kiinteistöjä palvelevan henkilöstön K2.2 kustannukset Ilmoitetaan kohdentuvat sekä vuokratiloista muut tietohallinnon yhteisistä maksetut ja toiminnoista -tekniikan vuokrakustannukseneet sekä kustannukset. ylläpidosta aiheutu- aiheutuneet ammattitaidon tontin ja kehittämisen kadun kunnossapitomenot. ja ylläpitämisen kustannukset. Kirjanpidossa siivous-, kustannukset lämpö-, vuosikustannuksiksi Kohtaan sekä sähkö- merkitään hallintohenkilöstön ja muut myös kirjatut kiinteistön ura- kalusto- ja ammattitaidon rekrytointipalvelut, ja laitehankinnat, jotka ylläpitokustannukset. kehittämisen ja kokoelmat, sisältävät ylläpitämisen lehdet, opiskelijakustannukset, kirjallisuus, työnantajapalveluja, esim. täydennyskoulutus kirjasto- ja tietopalvelujen joiden sekä käyttämät tarkoituksena mm. työsuojelun, ohjelmistot, on parantaa yhteistoimintamenettelyn tietoliikennekustannukset, verkostoyhteistyö, työelämäsuhteita www-sivujen ja koulutuksesta ja järjestäjän luottamusmiestoiminnan kustannukset, päivitys valmistuvien osuus puhelinliikenteen kustannuksista sekä tarvikekustannukset. Valtionosuus- ja tilaisuuksien työllistymistä. järjestäminen ilmoitetaan tässä. (Kts. kustannuskyselyn pohjaan eivät kuulu sellaiset hallintokustannukset, jotka eivät täyttöohje). aiheudu välittömästi ammatillisen järjestämisestä (rahoituslain 31 ). K0 Yllä ilmoitetut kustannukset lasketaan yhteen tähän K02 Henkilöstö kustannukset ilmoitetaan tähän erikseen. HUOM! Aikuiskoulutuslain 18 :n mukaan lisä järjestäjille myönnettyä hanke- ja kehittämisavustusta työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän hoitamiseen sekä muuta kehittämisavustusta (ammatillisen lisä laadun kehittäminen) ja avustuksen käytöstä aiheutuneita kustannuksia ei saa sisällyttää ammatillisen lisä lomakkeella ilmoitettaviin tietoihin. Nämä ilmoitetaan järjestäjäkohtaisella lomakkeella E-92 kohdassa E9 Muut kustannukset ja muu rahoitus.

12 OSA III Poistot POISTOT K9.1 Ilmoitetaan mm. rakentamisen, hankinnan, perustamishankkeiden ja perusparannustöiden kirjanpidon ja poistosuunnitelman mukaiset poistot. POISTOT K9.9 Ilmoitetaan koneiden, laitteiden ja muiden investointien myös aineettomat hyödykkeet, kirjanpidon ja poistosuunnitelman mukaiset poistot.

13 OSA IV Tulot Ammatillisen lisä kustannuksia (Kustannukset: K1 K8) vastaavat tulot ilmoitetaan omaehtoisesta ja henkilöstökoulutuksesta. Tähän merkitään omaehtoisen opiskelijamaksuista kertyneet opiskelijamaksujen tulot. Tämän ei tule sisältää nuorten aikuisten osaamisohjelman mukaisten koulutusten tuloja. Tähän merkitään henkilöstö työnantajamaksuista kertyneet tulot. Tämän ei tule sisältää nuorten aikuisten osaamisohjelman mukaisten koulutusten tuloja. R8 Muut kuin kohdan R5 tulot ilmoitetaan tässä. Oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisä osalta järjestäjä ilmoittaa Opetushallituksen ja/tai opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituslain 44 :n 1 ja 2 Huomioitavaa on se, että valtionosuuden momentin piiriin mukaan kuuluviksi myöntämät tuloiksi valtionavustukset. kautta muodostuneita tuloja, eikä ei saa ilmoittaa maksullisen palvelutoiminnan myöskään niistä syntyviä kustannuksia. Tähän kohtaan Maksullisen ei tule palvelutoiminnan ilmoittaa opetuksen yhteydessä ilmoittaa järjestäjäkohtaisella tuotettujen palvelujen tulot ja niiden kustannukset tulee lomakkeella ja tuotteiden (E92). tuloja, vaan ne tulee Maksullista palvelutoimintaa on mm. ilmoittaa se, kun maksullisena palvelutoimintana järjestäjäkohtaisella tietopuolista koulutusta lomakkeella tai muille järjestäjä myy toiselle järjestäjälle esim. oppilaitoksen tuotteita (E92-lomake) tai palveluita. maksullista palvelutoimintaa koskevissa kohdissa (E2).

14 OSA V Opetuksen suoritteet Opiskelijatyövuosiin laskettavat tunnit Opiskelijatyövuosi on suorite Opiskelijatyövuosi on opiskelijakohtainen, joten kaikki se toiminta, jossa opiskelija on läsnä lasketaan tunteihin: varsinainen opiskelu henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan, jossa on lähi- ja etäopetusta sekä työssäoppimista, opiskelu- ja näyttösuunnitelman laadinta ja päivittäminen yhdessä opiskelijan kanssa, tutkinnon osien suorittaminen, ohjaus, neuvonta, arviointi ja palaute yhdessä opiskelijan kanssa.

15 OSA V Opetuksen suoritteet Opiskelijatyövuosien laskenta Opiskelijatyövuosi = 190 seitsemän (7) tunnin mittaista päivää opiskelijaa kohden ESIMERKKI Toteutetun opetuksen määrä on tuntia Opetuksen tuntimäärä 7 tuntia opetusta / päivä 7 tunnin päiviä 200 Opetuspäivien määrä vuodessa t / 7 t = 200 päivää / 190 päivää = 1,1 opiskelijatyövuotta

16 OSA V Opetuksen suoritteet Opiskelijatyövuosien laskenta Näyttötutkinnon osa, joka suoritetaan osallistumatta valmistavaan koulutukseen vastaa rahoitusta määrättäessä 8 % täydestä opiskelijatyövuodesta. 190 päivää * 8 % = 15,20 päivää 15,20 päivää / 190 = 0,08 => 0,1 opiskelijatyövuotta Näyttötutkinnon osan suorittaminen ilman valmistavaa koulutusta tarkoittaa siis 0,1 opiskelijatyövuoden lisäystä.

17 OSA V Opetuksen suoritteet Opetuksen suoritteet ilmoitetaan erikseen omaehtoisen ja henkilöstö osalta. Tässä Tähän (S4) ilmoitettaviin merkitään vuonna suoritteisiin 2016 ei tutkintoon saa sisällyttää nuorten aikuisten valmistavaan osaamisohjelman koulutukseen suoritetietoja,. tai suoraan näyttöön osallistuneiden ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittaneiden ja tutkintotoimikunnan antaman todistuksen Erityisopetuksen Opiskelijatyövuodet saaneiden määrät tutkinnoittain eriteltynä. Näissä ilmoitetaan suoritteet ilmoitetaan ilman ilmoitetaan Omassa erikseen oikeassa laidassa sijaitsevassa valmistavaa koulutusta sekä sisältyneenä suoritettujen Aloittaneiden AT:n opiskelijoiden sarakkeessa ja EAT:n osalta. ilmoitetaan määräksi ilman valmistavaa ammatillisten AT:hin perustutkintojen ja EAT:hin että ilmoitetaan kaikki koulutusta ne opiskelijat, suoritettujen jotka ammatillisten suoritteiden ilmoitettuna määrät. tässä ovat aloittaneet vuoden perustutkintojen 2016 aikana. määrät. erikseen. Tähän ilmoitetaan kaikki toteutuneet hyväksytyt tutkinnon osien lukumäärät Ammatillisen Ammatillisen lisä lisä valtionosuuden valtionosuuden perusteen perusteen porrastamiseen porrastamiseen toiminnan toiminnan tuloksellisuuden tuloksellisuuden perusteella perusteella ovat ovat oikeutettuja oikeutettuja järjestäjät, järjestäjät, jotka jotka vastaavat vastaavat valmistavan valmistavan järjestämisestä järjestämisestä sekä sekä suoraan suoraan tutkintotilaisuuksiin tutkintotilaisuuksiin osallistuvien osallistuvien opiskelijoiden opiskelijoiden soveltuvuuden soveltuvuuden kartoituksesta kartoituksesta ja ja ohjauksesta. ohjauksesta. Jos Jos em. em. järjestäjä järjestäjä hankkii hankkii ostopalveluna ostopalveluna valmistavan valmistavan tai tai tutkintotilaisuudet tutkintotilaisuudet toiselta toiselta järjestäjältä, järjestäjältä, luetaan luetaan valmiit valmiit tutkinnot tutkinnot ja ja tutkinnon tutkinnon osat osat järjestämisestä järjestämisestä vastaavan vastaavan hankkivan hankkivan järjestäjän järjestäjän suorituksiksi. suorituksiksi. Toisen Toisen palvelua palvelua tarjoavan tarjoavan järjestäjän järjestäjän toteuttama toteuttama valmistava valmistava koulutus koulutus tai tai tutkintotilaisuudet tutkintotilaisuudet ovat ovat tässä tässä tapauksessa tapauksessa maksullista maksullista palvelutoimintaa palvelutoimintaa ja ja siten siten näitä näitä ei ei saa saa lukea lukea sen sen järjestäjän järjestäjän omiksi omiksi suorituksiksi. suorituksiksi.

18 NAO opiskelijoiden suoritteita, kustannuksia ja tuloja ei ilmoiteta tässä kyselyssä Tämän kyselyn suoritteisiin ei tule sisällyttää niitä vuotiaita vailla toisen asteen tutkintoa olevia opiskelijoita, jotka kuuluvat erikseen valtion avustuksella rahoitettavan nuorten aikuisten osaamisohjelman rahoituksen piiriin (NAO). NAO

19 Tietojen varmennus ja arkistointi Tulostus ja allekirjoitus Täytetty lomake pitää tulostaa ja allekirjoittaa. Lomakkeen allekirjoittaa henkilö, joka vastaa kustannuskyselystä ja sen tietojen oikeellisuudesta. Tulostetut ja allekirjoitetut lomakkeet tulee arkistoida järjestäjän omaan arkistoon. Suositeltava arkistointiaika on 10 vuotta. Tietoihin mahdolliset myöhemmin tehtävät korjaukset tulee myös arkistoida.

20 AIKATAULU Kustannuskyselyn aikataulu: 7.3. Kustannuskyselyä koskevien tietojen postitus järjestäjille. Mukana koontilista, josta ilmenee järjestäjän käyttäjätunnukset ja salasanat kustannuskyselyn www-sivuille Koulutuksen järjestäjät ilmoittavat kustannuskyselyn tiedot www-sivuille. Tiedot ilmoitettava määräaikaan mennessä Koulutuksen järjestäjät, joiden ilmoituksissa on ilmoitusajan päätyttyä puutteita ja virheitä saavat järjestelmältä näistä virheilmoitusmailin. Opetushallituksen Valtionosuudet-yksikkö myös tarkastaa järjestäjien ilmoittamia tietoja ja pyytää tarvittaessa korjaamaan virheet ja puutteet. Järjestäjillä on aikaa tarkastaa ja korjata tietojaan saakka. Mikäli järjestäjien tiedoissa on ensimmäisen virheilmoitusmailin ja korjausten jälkeen tiedoissaan edelleen puutteita ja virheitä, lähettää järjestelmä näistä toisen virheilmoitusmailin Kustannustiedoista laaditut raportit julkaistaan Opetushallituksen sivuilla:

21 LOPUKSI Lopuksi muistutamme vielä, että toivomme Teiltä palautetta tämän tarpeellisuudesta, toimivuudesta ja erityisesti siitä, miten tätä tulisi kehittää. Palautteen pohjalta saamme arvokasta tietoa myös muiden Teitä palvelevien ohjeistusten kehittämiseen. Lähetä meille siis palautetta osoitteeseen:

TÄYTTÖOHJE 1(5) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2017 OPINTOKESKUKSET

TÄYTTÖOHJE 1(5) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2017 OPINTOKESKUKSET TÄYTTÖOHJE 1(5) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2017 OPINTOKESKUKSET Lomakkeella ilmoitetaan opintokeskusten vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) mukaisen toiminnan järjestämisestä

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT Ammatillinen lisäkoulutus 3.9.2013 Kuopio 5.9.2013 Tampere 10.9.2013 Helsinki 12.9.2013 Oulu Antti Markkanen Laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta

Lisätiedot

Tiedonkeruu kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016:

Tiedonkeruu kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016: TÄYTTÖOHJE 1(5) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016 OPINTOKESKUKSET Muutoksia opintokeskusten kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2017 tiedonkeruuseen: Kevään 2018 tiedonkeruuseen Kustannukset,

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö Hakaniemenranta 6 00530 HELSINKI 040 348 7766. Puhelin. Sähköposti

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö Hakaniemenranta 6 00530 HELSINKI 040 348 7766. Puhelin. Sähköposti KUSTANNUKSET, TULOT JA SUORITTEET VUONNA 2008 Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö Hakaniemenranta 6 Faksi 00530 HELSINKI 040 348 7766 Taiteenala

Lisätiedot

Ammatillisten erikoisoppilaitosten kustannukset ja koulutusaloittaiset suoritetiedot vuonna 2010

Ammatillisten erikoisoppilaitosten kustannukset ja koulutusaloittaiset suoritetiedot vuonna 2010 Ammatillisten erikoisoppilaitosten kustannukset ja koulutusaloittaiset suoritetiedot vuonna 2010 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI Yhteystiedot Faksi 040 348 7766 Koulutuksen

Lisätiedot

AMMATILLISET ERIKOISOPPILAITOKSET

AMMATILLISET ERIKOISOPPILAITOKSET TÄYTTÖOHJE 1 (5) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2017 Valtionosuudet AMMATILLISET ERIKOISOPPILAITOKSET Ammatillisten erikoisoppilaitosten kustannustiedot ilmoitetaan vuoden 2017 tilinpäätökseen

Lisätiedot

Oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisäkoulutuksen ja Nuorten aikuisten osaamisohjelman kustannukset ja tulot vuonna 2014

Oppilaitosmuotoisen ammatillisen lisäkoulutuksen ja Nuorten aikuisten osaamisohjelman kustannukset ja tulot vuonna 2014 Tutkintotavoitteinen JA EI TUTKINTOTAV. koulutus hintaryhmät 1-8, 9 OPETUSHALLITUS Rahoitus PL 380 00531 HELSINKI Yhteystiedot Faksi 029 533 1035 Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero 1

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisen musiikkioppilaitoksen ja muun taiteenalan

Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisen musiikkioppilaitoksen ja muun taiteenalan Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisen musiikkioppilaitoksen ja muun taiteenalan oppilaitoksen toiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2004 OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUS. Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset TÄYTTÖOHJE 1(6) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2015

TAITEEN PERUSOPETUS. Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset TÄYTTÖOHJE 1(6) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2015 TÄYTTÖOHJE 1(6) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2015 TAITEEN PERUSOPETUS Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset Lomakkeella ilmoitetaan koulutuksen järjestäjän taiteen perusopetuksesta

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT Ammatillinen lisäkoulutus opiskelijahallinto 04.9.2012 Oulu 06.9.2012 Tampere 11.9.2012 Helsinki Tarja Mäkinen Perustietojen ilmoittaminen Toteutuneet

Lisätiedot

Ilmoitus kustannuksista ja suoritteista ja täyttöohje

Ilmoitus kustannuksista ja suoritteista ja täyttöohje KYSELY 5/2005 Opintokeskukset VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2004 Vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 21 :n mukaan opintokeskusten tulee toimittaa valtionapuviranomaiselle

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUS. Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset TÄYTTÖOHJE 1 (8) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2018

TAITEEN PERUSOPETUS. Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset TÄYTTÖOHJE 1 (8) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2018 TÄYTTÖOHJE 1 (8) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2018 TAITEEN PERUSOPETUS Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset Lomakkeella ilmoitetaan taiteen perusopetuksesta annetun lain

Lisätiedot

Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry 5.3.2008 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2007

Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry 5.3.2008 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2007 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN KYSELY 8/2008 Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry 5.3.2008 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2007 Oppilaitosten

Lisätiedot

Ilmoitus kustannuksista, tuloista ja suoritteista, lomake ja täyttöohje

Ilmoitus kustannuksista, tuloista ja suoritteista, lomake ja täyttöohje OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN KYSELY 5/2007 Suomen ulkomaankoulujen 6.3.2007 ylläpitäjille VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2006 Oppilaitosten ylläpitäjiä pyydetään

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisen musiikkioppilaitoksen ja muun taiteenalan

Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisen musiikkioppilaitoksen ja muun taiteenalan Taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisen musiikkioppilaitoksen ja muun taiteenalan oppilaitoksen toiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2006 OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut

Lisätiedot

Ilmoitus kustannuksista ja suoritteista ja täyttöohje

Ilmoitus kustannuksista ja suoritteista ja täyttöohje KYSELY 3/2013 4.3.2013 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2012 Vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 21 :n mukaan opintokeskusten tulee toimittaa valtionapuviranomaiselle

Lisätiedot

VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2009

VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2009 KYSELY 5/2010 3.3.2010 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2009 Vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 21 :n mukaan opintokeskusten tulee toimittaa valtionapuviranomaiselle

Lisätiedot

00531 HELSINKI Puhelin. Sähköposti

00531 HELSINKI Puhelin. Sähköposti KUSTANNUKSET, TULOT JA SUORITTEET VUONNA 2012 Musiikkioppilaitokset ja muun taiteenalan oppilaitokset OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 Faksi 00531 HELSINKI 029 533 1038 Taiteenala musiikin

Lisätiedot

Ilmoitus kustannuksista ja suoritteista ja täyttöohje

Ilmoitus kustannuksista ja suoritteista ja täyttöohje KYSELY 6/2007 Opintokeskukset 6.3.2007 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2006 Vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 21 :n mukaan opintokeskusten tulee toimittaa

Lisätiedot

Näyttötutkintojen rahoitus. Olli Vuorinen

Näyttötutkintojen rahoitus. Olli Vuorinen Näyttötutkintojen rahoitus Olli Vuorinen Ammatillinen peruskoulutus tutkintoon johtava (opetussuunnitelmaperusteinen ammatillinen peruskoulutus) tutkintoon valmistava (näyttötutkintona suoritettavaan ammatilliseen

Lisätiedot

Ammatillisten erikoisoppilaitosten kustannukset ja koulutusaloittaiset suoritetiedot vuonna 2012

Ammatillisten erikoisoppilaitosten kustannukset ja koulutusaloittaiset suoritetiedot vuonna 2012 Ammatillisten erikoisoppilaitosten kustannukset ja koulutusaloittaiset suoritetiedot vuonna 2012 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI Yhteystiedot Faksi 029 533 1038 Koulutuksen

Lisätiedot

Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisen kansanopisto- ja liikunnan koulutuskeskustoiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2004

Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisen kansanopisto- ja liikunnan koulutuskeskustoiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2004 Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisen kansanopisto- ja liikunnan koulutuskeskustoiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2004 OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI

Lisätiedot

7. OPPILAITOSMUOTOINEN AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS

7. OPPILAITOSMUOTOINEN AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 7. OPPILAITOSMUOTOINEN AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 7.1. Rahoitettava toiminta Ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusrahoitusta myönnetään ammattitutkintojen ja erikoisammattitutkintojen ja niihin valmistavan

Lisätiedot

Kysely Yhteystiedot Kansalaisopisto Kansalaisopiston numero Yhteyshenkilön nimi. Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukainen koulutus

Kysely Yhteystiedot Kansalaisopisto Kansalaisopiston numero Yhteyshenkilön nimi. Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukainen koulutus OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Kansalaisopisto Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Kysely 2013 1. Yhteystiedot Kansalaisopisto Kansalaisopiston numero Yhteyshenkilön nimi Puhelinnumero

Lisätiedot

VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2008

VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2008 OPETU SHALLITUS UTBI LDNINGSSTYRELSEN KYSELY 5/2009 3.3.2009 Suomen ulkomaankoulujen ylläpitäjille VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2008 Oppilaitosten ylläpitäjiä

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Ammatillinen lisäkoulutus Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta Kysely

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Ammatillinen lisäkoulutus Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta Kysely OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Ammatillinen lisäkoulutus Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta Kysely 20.09.2013 1. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän

Lisätiedot

Kustannusten ja ilmoitettujen suoritteiden tulee vastata toisiaan.

Kustannusten ja ilmoitettujen suoritteiden tulee vastata toisiaan. ERITYISET TARKISTUSKOHTEET / KUSTANNUKSET JA SUORITTEET 2017 LIITE Raportit Alustavia raportteja on kahdenlaisia: vertailuraportteja ja kuvaraportteja. Raportit on viety Opetushallituksen internet-sivuille

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö Hakaniemenranta HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö Hakaniemenranta HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3 KUSTANNUKSET, TULOT JA SUORITTEET VUONNA 2008 VAPAA SIVISTYSTYÖ - Kansanopistot - Liikunnan koulutuskeskukset OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö Hakaniemenranta 6 00530 HELSINKI Faksi 040 348 7766

Lisätiedot

Hakemus v yksikköhinnan harkinnanvaraisesta korotuksesta lähetetään mennessä (rasti ruutuun)

Hakemus v yksikköhinnan harkinnanvaraisesta korotuksesta lähetetään mennessä (rasti ruutuun) OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Ammatillinen lisä Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta Kysely 20.09.2009 1. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero

Lisätiedot

Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisen kansanopisto- ja liikunnan koulutuskeskustoiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2006

Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisen kansanopisto- ja liikunnan koulutuskeskustoiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2006 Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisen kansanopisto- ja liikunnan koulutuskeskustoiminnan kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2006 OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut PL 380

Lisätiedot

Tässä ilmoitetaan sen henkilön yhteystiedot, jolta voidaan kysyä lisäselvitystä lomakkeen tiedoista.

Tässä ilmoitetaan sen henkilön yhteystiedot, jolta voidaan kysyä lisäselvitystä lomakkeen tiedoista. TÄYTTÖOHJE 1 Perustiedot 20.9.2017 KANSANOPISTOT Yhteystiedot (1*) Lomakkeella kerätään vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) piiriin kuuluvan koulutuksen valtionosuusrahoituksen perusteena olevat

Lisätiedot

00531 HELSINKI 040 348 7766. Laitostyyppi Museo Teatteri Orkesteri

00531 HELSINKI 040 348 7766. Laitostyyppi Museo Teatteri Orkesteri ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA JA SUORITTEISTA VUONNA 2010 MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 Faksi 00531 HELSINKI 040 348 7766 Laitostyyppi Museo Teatteri

Lisätiedot

Muutoksia kansanopistojen kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016 tiedonkeruuseen:

Muutoksia kansanopistojen kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016 tiedonkeruuseen: TÄYTTÖOHJE 1(11) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2014 VAPAA SIVISTYSTYÖ Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset Muutoksia kansanopistojen kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016 tiedonkeruuseen:

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä toukokuuta 2015. 579/2015 Laki. vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä toukokuuta 2015. 579/2015 Laki. vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 12 päivänä toukokuuta 2015 579/2015 Laki vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta Annettu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 2015 Eduskunnan päätöksen

Lisätiedot

Tässä ilmoitetaan sen henkilön yhteystiedot, jolta voidaan kysyä lisäselvitystä lomakkeen tiedoista.

Tässä ilmoitetaan sen henkilön yhteystiedot, jolta voidaan kysyä lisäselvitystä lomakkeen tiedoista. TÄYTTÖOHJE 1 Perustiedot 20.9.2016 KANSANOPISTOT Yhteystiedot (1*) Lomakkeella kerätään vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) piiriin kuuluvan koulutuksen valtionosuusrahoituksen perusteena olevat

Lisätiedot

Oppilaitosmuotoisen ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset vuonna 2012

Oppilaitosmuotoisen ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset vuonna 2012 Oppilaitosmuotoisen ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset vuonna 2012 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjän nimi 1 Osoite Tietojen varmennus,

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Valo-valmennus oppilaitosyhteistyön aloittaminen:

Valo-valmennus oppilaitosyhteistyön aloittaminen: 1 Valo-valmennus oppilaitosyhteistyön aloittaminen: 1. Kartoitetaan valmennusyksikössä suoritettavat koulutusalat a. Etsitään valmennusyksikön aloja vastaavia koulutusaloja tarjoavat oppilaitokset. i.

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2013

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2013 TÄYTTÖOHJE 1(23) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2013 Sisällysluettelo Muutokset vuoden 2013 tiedonkeruussa... 2 Nuorten aikuisten

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Ammatillinen lisäkoulutus Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta Kysely

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Ammatillinen lisäkoulutus Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta Kysely OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Ammatillinen lisäkoulutus Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta Kysely 20.09.2011 1. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän

Lisätiedot

Kustannukset ja tulot ilmoitetaan täysinä euroina.

Kustannukset ja tulot ilmoitetaan täysinä euroina. TÄYTTÖOHJE 1(10) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013 VAPAA SIVISTYSTYÖ Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset Lomakkeella ilmoitetaan oppilaitoksen ylläpitäjän vapaasta sivistystyöstä annetun

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3.

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3. KUSTANNUKSET, TULOT JA SUORITTEET VUONNA 2010 VAPAA SIVISTYSTYÖ - Kansanopistot - Liikunnan koulutuskeskukset OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI Faksi 040 348 7766 Kansanopisto

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3.

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3. KUSTANNUKSET, TULOT JA SUORITTEET VUONNA 2011 VAPAA SIVISTYSTYÖ - Kansanopistot - Liikunnan koulutuskeskukset OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI Faksi 040 348 7766 Kansanopisto

Lisätiedot

Tässä ilmoitetaan sen henkilön yhteystiedot, jolta voidaan kysyä lisäselvitystä lomakkeen tiedoista.

Tässä ilmoitetaan sen henkilön yhteystiedot, jolta voidaan kysyä lisäselvitystä lomakkeen tiedoista. TÄYTTÖOHJE 1 Perustiedot 20.9.2015 KANSANOPISTOT Lomakkeella kerätään vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) piiriin kuuluvan koulutuksen valtionosuusrahoituksen perusteena olevat opiskelijaviikkotiedot.

Lisätiedot

Muut menot (ei sis. alv:a ) L02

Muut menot (ei sis. alv:a ) L02 ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN VUONNA 2009 LUKIOKOULUTUS OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI 040 348 7766 Faksi Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2011

Ammattikorkeakoulun koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2011 n koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2011 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 Faksi 00531 HELSINKI 040 348 7766 Yhteystiedot n ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3 Ylläpitäjän numero 1 Osoite

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3.

OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö HELSINKI. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä/ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3. KUSTANNUKSET, TULOT JA SUORITTEET VUONNA 2012 VAPAA SIVISTYSTYÖ - Kansanopistot - Liikunnan koulutuskeskukset OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI Faksi 029 533 1038 Kansanopisto

Lisätiedot

Tallennusohjeet ja aikataulu

Tallennusohjeet ja aikataulu Tallennusohjeet ja aikataulu Tallennusohjeet Käyttäjätunnukset Saajatunnus Yleiskäyttäjätunnus Sisältää vain numeroita Järjestäjän ja vastaavan yhteyshenkilön yhteystiedot Voi ilmoittaa kaikki koulutusmuodot

Lisätiedot

Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus. Tarja Mäkinen Erityisasiantuntija Opetushallitus 4.6.2013 Tampere

Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus. Tarja Mäkinen Erityisasiantuntija Opetushallitus 4.6.2013 Tampere Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus Tarja Mäkinen Erityisasiantuntija Opetushallitus 4.6.2013 Tampere Laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta 2 Tarkoitus Lain tarkoituksena on ylläpitää ja kohottaa aikuisväestön

Lisätiedot

00531 HELSINKI Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys

00531 HELSINKI Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2004 LUKIOKOULUTUS OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen

Lisätiedot

Kysely Yhteystiedot Kansanopisto Kansanopiston numero Yhteyshenkilön nimi. Arvio Toteutuma 2008

Kysely Yhteystiedot Kansanopisto Kansanopiston numero Yhteyshenkilön nimi. Arvio Toteutuma 2008 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Kansanopisto Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Kysely 2009 1. Yhteystiedot Kansanopisto Kansanopiston numero Yhteyshenkilön nimi Puhelinnumero

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN KUSTANNUSRAPORTTI 2010, 2011 ja 2012 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN JÄRJESTÄJÄKOHTAISIA TIETOJA

OPETUSHALLITUKSEN KUSTANNUSRAPORTTI 2010, 2011 ja 2012 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN JÄRJESTÄJÄKOHTAISIA TIETOJA OPETUSHALLITUKSEN KUSTANNUSRAPORTTI 2010, 2011 ja 2012 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN JÄRJESTÄJÄKOHTAISIA TIETOJA 22.10.2010 Veli Mäkinen 27.10.2011 Tuomo Hurskainen 3.12.2013 Tuija Hiltunen Etelä-

Lisätiedot

Ammatillisen opettajankoulutuksen kustannustiedot kysytään erikseen omalla lomakkeella 8401.

Ammatillisen opettajankoulutuksen kustannustiedot kysytään erikseen omalla lomakkeella 8401. TÄYTTÖOHJE 1(13) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2014 AMMATTIKORKEAKOULUT YLEISTÄ Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009, jäljempänä rahoituslaki) 58 :n mukaan ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys. Muut menot (ei sis.

Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys. Muut menot (ei sis. ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN VUONNA 2007 ESIOPETUS OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut Kumpulantie 3 Telefax 00520 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä

Lisätiedot

Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus

Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus Ammatillisen lisäkoulutuksen rahoitus 19.9.2013 Pasi Rentola Ammatillisen koulutuksen rahoituksen kokonaisuus Oppilaitosmuotoinen ammatillinen peruskoulutus 1,662 mrd. euroa Oppilaitosmuotoinen ammatillinen

Lisätiedot

MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT

MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT TÄYTTÖOHJE 1(8) Ilmoitus käyttökustannuksista ja suoritteista vuonna 2014 MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT YLEISTÄ Tällä kyselyllä kerätään rahoitusjärjestelmän edellyttämät museoiden, teattereiden ja orkestereiden

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2007

Ammattikorkeakoulun koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2007 n koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2007 OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut Kumpulantie 3 Telefax 00520 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot n ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3 Ylläpitäjän

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUT YLEISTÄ. TÄYTTÖOHJE 1(13) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013

AMMATTIKORKEAKOULUT YLEISTÄ. TÄYTTÖOHJE 1(13) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013 TÄYTTÖOHJE 1(13) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013 AMMATTIKORKEAKOULUT YLEISTÄ Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009, jäljempänä rahoituslaki) 58 :n mukaan ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2016 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2017

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2017 TÄYTTÖOHJE 1(28) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2017 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2017 Sisällysluettelo Erityisesti huomioon otettavaa vuoden 2017 tiedonkeruussa...

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2006

Ammattikorkeakoulun koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2006 n koulutusaloittaiset kustannukset vuonna 2006 OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot n ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3 Ylläpitäjän

Lisätiedot

VAPAA SIVISTYSTYÖ. Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset

VAPAA SIVISTYSTYÖ. Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset TÄYTTÖOHJE 1(10) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2015 VAPAA SIVISTYSTYÖ Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset Muutoksia kansanopistojen kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016 tiedonkeruuseen:

Lisätiedot

Muut menot (ei sis alv:a) L02. Arvonlisävero L03. Palkkaus L01. Opetus K010. Majoitus ja kuljetus K020. Ruokailu K031. Muu oppilashuolto K039

Muut menot (ei sis alv:a) L02. Arvonlisävero L03. Palkkaus L01. Opetus K010. Majoitus ja kuljetus K020. Ruokailu K031. Muu oppilashuolto K039 ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN VUONNA 2007 PERUSOPETUS OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut Kumpulantie 3 Telefax 00520 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä

Lisätiedot

3.1 Sisäoppilaitosmuotoisessa majoituksessa olevat opiskelijat (2.3 kohdassa ilmoitetuista opiskelijoista)

3.1 Sisäoppilaitosmuotoisessa majoituksessa olevat opiskelijat (2.3 kohdassa ilmoitetuista opiskelijoista) OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Lukiokoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Tilanne 20.1.2013 1. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

00531 HELSINKI Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys

00531 HELSINKI Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2006 LUKIOKOULUTUS OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen perus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Osoite

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2014

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2014 TÄYTTÖOHJE 1(27) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2014 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2014 Sisällysluettelo Muutokset vuoden 2014 tiedonkeruussa... 2 Säännökset... 4

Lisätiedot

Lastensuojelun kustannusten jako asiakasmaksut, perintä ja kuntien välinen kustannusvastuu sosiaali- ja opetustoimessa

Lastensuojelun kustannusten jako asiakasmaksut, perintä ja kuntien välinen kustannusvastuu sosiaali- ja opetustoimessa Lastensuojelun kustannusten jako asiakasmaksut, perintä ja kuntien välinen kustannusvastuu sosiaali- ja opetustoimessa Lastensuojelulain perusteella sijoitettujen oppilaiden kotikunnan maksuosuuden määräytyminen

Lisätiedot

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen HE 62/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2014

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2014 OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen perus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Osoite

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen rahoituksen teemapäivä

Ammatillisen koulutuksen rahoituksen teemapäivä Ammatillisen koulutuksen rahoituksen teemapäivä Kustannus- ja tulolajit sekä toiminnot ja suoritteet K02, K13p, K13l, K14 5.3.2013 Helsinki 7.3.2013 Tampere 12.3.2013 Kuopio 14.3.2013 Oulu Lea Juhola,

Lisätiedot

Oppilaitosmuotoisen ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset vuonna 2011

Oppilaitosmuotoisen ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset vuonna 2011 Oppilaitosmuotoisen ammatillisen peruskoulutuksen kustannukset vuonna 2011 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 00531 HELSINKI Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjän nimi 1 Osoite Tietojen varmennus,

Lisätiedot

Yht. PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä

Yht. PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2017 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Irja Korhonen

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2016

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2016 OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2016 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2016 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta. Tilanne

Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta. Tilanne OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PERUSTIEDOT/Lukiokoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Tilanne 20.1.2006 1. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun kustannukset ja tulot vuonna 2010

Ammattikorkeakoulun kustannukset ja tulot vuonna 2010 n kustannukset ja tulot vuonna 2010 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PL 380 Faksi 00531 HELSINKI 040 348 7766 Yhteystiedot n ylläpitäjä Yhteyshenkilön nimi 3 Ylläpitäjän numero 1 Osoite n nimi

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen kustannukset ja tulot vuonna 2005

Ammattikorkeakoulujen kustannukset ja tulot vuonna 2005 Ammattikorkeakoulujen kustannukset ja tulot vuonna 2005 K ja M lomakkeet OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä Yhteyshenkilön

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2015

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2015 TÄYTTÖOHJE 1(27) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2015 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2015 Sisällysluettelo Muutokset vuoden 2015 tiedonkeruussa... 2 Säännökset... 4

Lisätiedot

MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT

MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT TÄYTTÖOHJE 1(8) Ilmoitus käyttökustannuksista ja suoritteista vuonna 2011 MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT YLEISTÄ Tällä kyselyllä kerätään rahoitusjärjestelmän edellyttämät museoiden, teattereiden ja orkestereiden

Lisätiedot

VAPAA SIVISTYSTYÖ. Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset

VAPAA SIVISTYSTYÖ. Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset TÄYTTÖOHJE 1(13) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016 VAPAA SIVISTYSTYÖ Kansanopistot ja liikunnan koulutuskeskukset Muutoksia kansanopistojen kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2017 tiedonkeruuseen:

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2016

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2016 TÄYTTÖOHJE 1(31) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2016 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUSTANNUSTEN TIEDONKERUU VUODELTA 2016 Sisällysluettelo Erityisesti huomioon otettavaa vuoden 2016 tiedonkeruussa...

Lisätiedot

00531 HELSINKI Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys

00531 HELSINKI Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän numero 1. Tietojen varmennus, allekirjoitus ja päiväys ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2005 ESIOPETUS OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän

Lisätiedot

Vapaan sivistystyön lakimuutokset astuvat voimaan - mikä muuttuu?

Vapaan sivistystyön lakimuutokset astuvat voimaan - mikä muuttuu? Opintokeskuspäivä Kulttuuritalo Vapaan sivistystyön lakimuutokset astuvat voimaan - mikä muuttuu? Opetusneuvos Kirsi Lähde 18.11.2015 LAKI VAPAASTA SIVISTYSTYÖSTÄ (632/1998) OPINTOKESKUKSIA KOSKEVAT MUUTOKSET

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala OPETUSHALLITUS PERUSTIEDOT/Ammatillinen perus Rahoitus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Irja

Lisätiedot

4 Luonnontieteiden ala. 5 Tekniikan ja liikenteen. 6 Luonnonvara- ja ympäristöala

4 Luonnontieteiden ala. 5 Tekniikan ja liikenteen. 6 Luonnonvara- ja ympäristöala PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2017 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Osoite

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjän vastuut ja tietojen oikeellisuus

Koulutuksen järjestäjän vastuut ja tietojen oikeellisuus Koulutuksen järjestäjän vastuut ja tietojen oikeellisuus Koulutuksen järjestäjän vastuut ja tietojen oikeellisuus Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslaki (1705/2009) 58 Tietojen toimittaminen ja tarkastus

Lisätiedot

Muut menot (ei sis alv:a) L02. Arvonlisävero L03. Palkkaus L01. Opetus K010. Majoitus ja kuljetus K020. Ruokailu K031. Muu oppilashuolto K039

Muut menot (ei sis alv:a) L02. Arvonlisävero L03. Palkkaus L01. Opetus K010. Majoitus ja kuljetus K020. Ruokailu K031. Muu oppilashuolto K039 ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2004 PERUSOPETUS OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän

Lisätiedot

KANSALAISOPISTOT JA KESÄYLIOPISTOT

KANSALAISOPISTOT JA KESÄYLIOPISTOT TÄYTTÖOHJE 1(6) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2015 KANSALAISOPISTOT JA KESÄYLIOPISTOT Vapaasta sivistystyöstä annetun lain (632/1998) 21 1 momentin mukaan vapaan sivistystyön oppilaitoksen ylläpitäjän

Lisätiedot

LUKIOKOULUTUS. Valtionosuuspohjan yleinen rajaus. TÄYTTÖOHJE 1(9) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013

LUKIOKOULUTUS. Valtionosuuspohjan yleinen rajaus. TÄYTTÖOHJE 1(9) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013 TÄYTTÖOHJE 1(9) Kustannukset, tulot ja suoritteet vuonna 2013 LUKIOKOULUTUS Tällä kyselyllä kerätään valtion koulujen ja yliopistojen harjoittelukoulujen sekä järjestämisluvan saaneiden yksityisten koulutuksen

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN RAHOITUKSEN TEEMAPÄIVÄ. Vuoden 2014 kustannusten tiedonkeruu. Pasi Rentola Lea Juhola Antti Markkanen

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN RAHOITUKSEN TEEMAPÄIVÄ. Vuoden 2014 kustannusten tiedonkeruu. Pasi Rentola Lea Juhola Antti Markkanen AMMATILLISEN KOULUTUKSEN RAHOITUKSEN TEEMAPÄIVÄ Vuoden 2014 kustannusten tiedonkeruu Pasi Rentola Lea Juhola Antti Markkanen 3.3.2015 Helsinki 5.3.2015 Tampere 10.3.2015 Oulu Opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 171/2010 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 171/2010 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 171/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi vapaasta sivistystyöstä annetun lain ja vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta Asia

Lisätiedot

MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT

MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT TÄYTTÖOHJE 1(10) Ilmoitus käyttökustannuksista ja suoritteista vuonna 2018 MUSEOT, TEATTERIT JA ORKESTERIT YLEISTÄ Tällä kyselyllä kerätään rahoitusjärjestelmän edellyttämät museoiden, teattereiden ja

Lisätiedot

Muut menot (ei sis alv:a) L02. Arvonlisävero L03. Palkkaus L01. Opetus K010. Majoitus ja kuljetus K020. Ruokailu K031. Muu oppilashuolto K039

Muut menot (ei sis alv:a) L02. Arvonlisävero L03. Palkkaus L01. Opetus K010. Majoitus ja kuljetus K020. Ruokailu K031. Muu oppilashuolto K039 ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2005 PERUSOPETUS OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän

Lisätiedot

Tarkennuksia toimitettaville tiedoille

Tarkennuksia toimitettaville tiedoille Tarkennuksia toimitettaville tiedoille Laskennalliseen perusteen laskeminen talous- ja toimintatilastosta (peruspalvelujen vos) Valtionosuuksien perustana käytettävät perushinnat saadaan kustannustenjaon

Lisätiedot

Ohje koulutuksen hankintaan ja yhteistyöhön muiden toimijoiden kanssa

Ohje koulutuksen hankintaan ja yhteistyöhön muiden toimijoiden kanssa Ohje koulutuksen hankintaan ja yhteistyöhön muiden toimijoiden kanssa Ohjeet ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan 1.1.2018 alkaen saaneille koulutuksen järjestäjille Koulutuksen hankinta

Lisätiedot

3.1 Sisäoppilaitosmuotoisessa majoituksessa olevat opiskelijat (2.3 kohdassa ilmoitetuista opiskelijoista)

3.1 Sisäoppilaitosmuotoisessa majoituksessa olevat opiskelijat (2.3 kohdassa ilmoitetuista opiskelijoista) OPETUSHALLITUS Rahoitus- ja kustannustietopalvelut PERUSTIEDOT/Lukiokoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Tilanne 20.1.2008 1. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero

Lisätiedot

24.7.2006 2/440/2006. Näyttötutkintojen järjestäjät Tutkintotoimikunnat NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET

24.7.2006 2/440/2006. Näyttötutkintojen järjestäjät Tutkintotoimikunnat NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET 24.7.2006 2/440/2006 Näyttötutkintojen järjestäjät Tutkintotoimikunnat NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET Asetuksessa ammatillisesta aikuiskoulutuksesta (812/1998, 5 ) säädetään niistä asioista, joista

Lisätiedot

Vantaan kaupungin lausunto

Vantaan kaupungin lausunto Opetus- ja kulttuuriministeriö PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO kirjaamo@minedu.fi, rahoitus@minedu.fi OKM/26/010/2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää Vantaan kaupungilta lausuntoa hallituksen esityksestä

Lisätiedot

Valtionosuuspohjaan kuulumattomat menot (sis. alv:n) ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2004 ESIOPETUS

Valtionosuuspohjaan kuulumattomat menot (sis. alv:n) ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2004 ESIOPETUS ILMOITUS KÄYTTÖKUSTANNUKSISTA TOIMINNOITTAIN EUROINA VUONNA 2004 ESIOPETUS OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PL 380 Telefax 00531 HELSINKI 09-7747 7766 Yhteystiedot Opetuksen järjestäjä Opetuksen järjestäjän

Lisätiedot