FLUKE 805 -VÄRÄHTELYMITTARI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FLUKE 805 -VÄRÄHTELYMITTARI"

Transkriptio

1 FLUKE 805 -VÄRÄHTELYMITTARI Unohda kynät. Hanki MITTARI.

2 Fluke 805 ei ole värähtelykynä; se on mittari. Fluke-mittari, joka selkeyttää värähtelyn mittaamista ja tuottaa lukemia, joihin voit luottaa tehdessäsi kriittisiä päätöksiä huoltotarpeesta. TAKUUVARMA, ei turhia hälytyksiä. TOISTETTAVA, ei sattumanvarainen HELPPOKÄYTTÖINEN, ei monitulkintainen Asiakkaat ovat kertomansa mukaan kokeneet värähtelykynät ja muut samankaltaiset laitteet käytössä hankaliksi. Me kuuntelimme asiakkaitamme ja vastauksemme on Fluke 805 -värähtelymittari. Se on luotettava ja entistä helppokäyttöisempi työkalu rutiinikunnossapitoon. Saamamme asiakaspalaute osoittaa Fluke 805 -värähtelymittarin kätevyyden ja sen, miten se ratkaisee muiden analyysityökalujen yleisiä ongelmia. Lue lisää ja muodosta oma mielipiteesi. Värähtelykynien ONGELMA RATKAISU Fluke 805 EPÄLUOTETTAVA "Värähtelykynät sopivat tarkoitukseensa ihan hyvin. Tarkistamme niillä, ylittääkö laite hälytystason vai ei, mutta siihen se sitten jääkin. Ne eivät anna selkeää kuvaa laitteen kunnosta. Niistä ei saa tarpeeksi tietoa, jotta niitä voisi sanoa täysin luotettaviksi." LUOTETTAVA Se on mittari (ei kynä), joka mittaa kokonaisvärähtelyä sekä määritettyjä muuttujia, kuten lämpötilaa ja laakerien kuntoa. Näin se tuottaa tarkemman kokonaiskuvan. EPÄTASAINEN "Kynät toimivat hyvin vain, jos niitä käytetään täsmälleen oikein. Siksi mittaajien tekemät virheet ovat aiheuttaneet paljon vääriä hälytyksiä. Haluan mittausten olevan luotettavan tasalaatuisia niiden tekijästä huolimatta." TOISTETTAVA Yhdistetty värähtely- ja voima-anturi, joka kompensoi käyttäjäriippuvaisia suureita (voima tai kulma) tuottaen näin tarkkoja, toistettavia lukemia. MANUAALINEN "Kynästä saatavien tietojen on sovittava käytössä oleviin kunnossapitojärjestelmiin, eli ne on pystyttävä lisäämään Exceliin helposti." AUTOMAATTINEN Olemassa oleviin laitetunnuksiin sopivat tiedonkäsittelyominaisuudet ja tietojen vienti Microsoft Exceliin trendipiirtoa varten. SEKAVA "En ymmärrä mitä näytöllä näkyvät numerot tarkoittavat. Milloin kyseessä on ongelma?" SELKEÄ Nelitasoinen vakavuusasteikko osoittaa kokonaisvärähtelyn ja laakereiden kunnon teksti-ilmoituksilla (hyvä, tyydyttävä, huono, kelvoton). VAIKEA "Niitä on todella hankala käyttää. Tietoja on syötettävä paljon: pelkkä kierroslukualue ja laitteen tyyppi ei riitä, vaan lisäksi tarvitaan akselin halkaisija ja todellinen kierrosluku." KÄTEVÄ Yksi työkalu, jonka laaja taajuusalue (kokonaisvärähtely Hz, laakereiden kunto Hz) kattaa useimmat laitetyypit. Selkeä käyttöliittymä vähentää syötettävien tietojen määrää: ainoat tarvittavat tiedot ovat kierroslukualue ja laitteen tyyppi.

3 Toiminnot ja edut Innovatiivinen anturi minimoi laitteen mittauskulmasta tai kosketusvoimakkuudesta aiheutuvia mittausvaihteluita. Tasainen tietojen laatu sekä pien- että suurtaajuuksilla. 4-portainen vakavuusasteikko osoittaa kokonaisvärähtelyn ja laakeriongelmien vakavuuden. Tiedot voi siirtää USB-liitännän kautta. Trendipiirto Microsoft Excelissä valmiiden mallinteiden avulla. Mittaa monenlaisten laitteiden kokonaisvärähtelyn ( Hz) kiihtyvyys-, nopeus- ja siirtymäyksikköinä. Crest Factor+ -tekniikan avulla voidaan luotettavasti arvioida laakerin kunto suorittamalla mittaukset anturikärjellä (välillä Hz). Värilliset merkkivalot (vihreä ja punainen) ja näyttöviestit osoittavat, kuinka voimakkaasti mittaria on painettava kohdetta vasten mittauksia tehtäessä. Infrapunalämpötila-anturi parantaa vianmääritysominaisuuksia. Sisäiseen muistiin mahtuu jopa 3500 lukemaa. Audioliitännän avulla voi suoraan kuunnella laakerista lähteviä ääniä. Ulkoisen kiihtyvyysanturin tuki vaikeasti mitattavia kohteita varten. Taskulamppu pimeässä tehtäviä mittauksia varten. Iso, suuriresoluutioinen näyttö helpottaa tietojen hakemista ja tarkastelua. Vienti ja trendipiirto Microsoft Excelissä Värähtelymittausten trendipiirto on paras tapa seurata laitteen kuntoa pitkällä aikavälillä. Fluke 805 -värähtelymittarilla voit viedä tulokset Microsoft Exceliin USByhteydellä Muodostaa lukemista trendejä valmiiden Excel-mallinteiden ja kaavioiden avulla. Verrata kokonaisvärähtelyä ISOstandardeihin ( , , ). Viemällä mittaukset Fluke 805 -värähtelymittarista Exceliin voit muodostaa trendejä eri laakeriparametreistä (kokonaisvärähtely, CF+ ja lämpötila). Käyttäjä näkee selkeästi laakerin ja laitteen yleiskunnossa tapahtuvat muutokset.

4 Crest Factor+ (suurtaajuusmittaus) Värähtelyn asiantuntijat käyttävät alkuperäistä muotokerrointa (CF) laakerivikojen havaitsemiseen. Muotokerroin on aikatason värähtelysignaalin huippuarvon ja RMS-arvon suhde (huippuarvo/ RMS-arvo). Tärkein muotokertoimen käyttämistä rajoittava tekijä on se, että muotokerroin ei kasva lineaarisesti laakerin kunnon heiketessä. Muotokerroin voi itse asiassa laskea korkeiden RMS-arvojen takia, kun laakeri on hajoamaisillaan. Fluken käyttämä patentoitu algoritmi, Crest Factor + (CF+), poistaa tämän ongelman. CF+-arvot vaihtelevat välillä CF+-arvo kasvaa laakerin kunnon heiketessä. Käyttöä helpottaa Fluken mittareissa oleva 4-portainen vakavuusasteikko, joka ilmoittaa onko laakerin kunto hyvä, tyydyttävä, huono vai kelvoton. Suurtaajuus Hz Laakerin värähtely (CF +) Kokonaisvärähtelytaajuus Hz Kokonaisvärähtely Lämpötilamittaus C IR-lämpötila Fluke. Keeping your world up and running. Fluke Finland Oy Pakkalantie 30 A VANTAA Puh.: Fax: info@fi.fluke.nl Web: Copyright 2011 Fluke Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Painettu Alankomaissa 10/2011. Oikeudet muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään. Pub_ID : fin Ulkoinen anturi ei sisälly toimitukseen. Tätä asiakirjaa ei saa muokata ilman Fluke Corporationin kirjallista lupaa.

5 Fluke 805 -värähtelymittari Tekniset tiedot Luotettava, toistettava ja tarkka tapa tarkistaa laakerien kunto ja kokonaisvärähtely. Tee huoltopäätökset varmojen tietojen perusteella. Fluke 805 -värähtelymittari on markkoiden luotettavin värähtelyn testaustyökalu. Se on tarkoitettu mekaanisten vikojen määritystiimeille, jotka tarvitsevat toistettavia, vakavuusluokiteltuja lukemia kokonaisvärähtelystä ja laakerien kunnosta. Mikä tekee Fluke 805:stä markkinoiden luotettavimman värähtelymittarin? Innovatiivinen anturi ja anturikärki auttavat vähentämään laitteen mittauskulmasta tai kosketusvoimakkuudesta aiheutuvia mittausvaihteluita. Tasainen tietojen laatu sekä pien- että suurtaajuuksilla. 4-portainen vakavuusasteikko kertoo kokonaisvärähtelyn ja laakerien ongelmien kiireellisyyden. Tiedot voi siirtää USB-liitännän avulla. Trendipiirto Excelin valmiiden piirtotyökalujen avulla. Mittaa monenlaisten laitteiden kokonaisvärähtelyn ( Hz) kiihtyvyys-, nopeus- ja siirtymäyksikköinä. Crest Factor+ -toiminnolla laakerin kunnon voi arvioida luotettavasti suorilla anturikärjen mittauksilla (välillä Hz). Värilliset merkkivalot (vihreä ja punainen) ja näyttöviestit kertovat, kuinka voimakkaasti mittaria on painettava kohdetta vasten mittauksia tehtäessä. Lämpötilan mittaus IR-anturilla tarjoaa enemmän diagnosointimahdollisuuksia. Laitteen muistiin voi tallentaa jopa mittausta. Audioliitännän avulla voi suoraan kuunnella laakerista lähteviä ääniä. Ulkoisen kiihtyvyysmittarin tuki vaikeasti saavutettavia kohteita varten. Taskulamppu pimeitä mittauskohteita varten. Iso, suuriresoluutioinen näyttö helpottaa tietojen hakemista ja tarkastelua. Mikä on Crest Factor+?

6 Mikä on Crest Factor+? Fluke 805:n Crest Factor+ -toiminto selkeyttää laakerin kunnon arvioimista Värähtelyn asiantuntijat käyttävät alkuperäistä muotokerrointa laakerivikojen havaitsemiseen. Muotokerroin on aikatason värähtelysignaalin huippuarvon ja RMS-arvon suhde (huippuarvo/ RMS-arvo). Tärkein muotokertoimen käyttämistä rajoittava tekijä on se, että muotokerroin ei kasva lineaarisesti laakerin kunnon heiketessä. Muotokerroin voi itse asiassa laskea korkeiden RMS-arvojen takia, kun laakeri on hajoamaisillaan. Fluken käyttämä patentoitu algoritmi, Crest Factor + (CF+), poistaa tämän ongelman. CF+-arvot vaihtelevat välillä CF+-arvo kasvaa laakerin kunnon heiketessä. Käyttöä helpottaa Fluken mittareissa oleva 4-portainen vakavuusasteikko, joka ilmoittaa, onko laakerin kunto hyvä, tyydyttävä, huono vai kelvoton. Suurtaajuus Hz Hz Kokonaisvärähtely Taajuusalue 10 Hz Hz Lämpötila -20 C C Laakerin värähtely (CF+) Kokonaisvärähtely IR-lämpötila Tietojen vieminen ja trendipiirto 805-mittarilla Tietojen vieminen ja trendipiirto Excelissä Trendit eli laskentataulukkoon ajan mittaan kerätyt toistuvat värähtelymittaukset ovat paras tapa seurata koneen kuntoa. 805-mittarin avulla voit helposti Viedä mittaustulokset Exceliin USB-liitännän avulla Muodostaa lukemista trendejä valmiiden Excelpiirtotyökalujen avulla Verrata kokonaisvärähtelyä ISO-standardeihin ( , , ). Viemällä mittaukset 805-värähtelymittarista Exceliin, voit muodostaa trendejä eri laakeriparametreistä (kokonaisvärähtely, CF+ ja lämpötila). Pelkästä kokonaisvärähtely- tai lämpötilalukemasta ei ole käyttäjälle tai teknikolle paljonkaan hyötyä, jos hän ei tiedä, mitä lukemat merkitsevät. Käyttäjä ei ehkä tiedä, mitkä lukemat ovat normaaleja ja mitkä taas kertovat ongelmasta. Jos käyttäjän tekemät mittaustulokset siirretään Exceliin, trendit kertovat epänormaaleista muutoksista. Käyttäjä näkee selkeästi laakerin ja laitteen yleiskunnossa tapahtuvat muutokset. Näytteiden trendikaavio Fluke 805:n trendipiirtomallinteiden avulla. 2 Fluke Corporation Fluke 805 -värähtelymittari

7 Fluke 805 -värähtelymittarilla voi tarkistaa seuraavanlaisia laitteita: Jäähdyttäjät (jäähdytys) Mäntä (avoin moottori ja erillinen kompressori) Mäntä (hermeettinen moottori ja kompressori) Keskipakois (hermeettinen tai avoin moottori) Tuulettimet Hihnakäyttöiset tuulettimet RPM Hihnakäyttöiset tuulettimet RPM Yleiset suorakäyttötuulettimet (suorakytketyt) Alipainepuhaltimet (hihna- tai suorakäyttöiset) Suuret pakkovetotuulettimet (nestekalvolaakerit) Suuret imuvetotuulettimet (nestekalvolaakerit) Akseliin kiinnitetyt kiinteät tuulettimet (jatkettu moottorin akseli) Aksiaalituulettimet (hihna- tai suorakäyttöiset) Jäähdytystornikäytöt Pitkä ontto käyttöakseli (moottori) Hihnakäyttöiset (moottori ja tuuletin kaikenlaiset kokoonpanot) Suorakäyttöiset (moottori ja tuuletin kaikenlaiset kokoonpanot) Keskipakopumput Huomautus: Korkeus mitataan noususta moottorin ylälaakeriin. Pystysuorat pumput, korkeus 3,6...6 m ( ) Pystysuorat pumput, korkeus 2,4...3,6 m ( ) Pystysuorat pumput, korkeus 1,5...2,4 m (5...8 ) Pystysuorat pumput, korkeus 0...1,5 m (0...5 ) Vaakasuorat keskipakoimupumput suorakytketyt Vaakasuorat kaksoisimupumput suorakytketyt Boilerin syöttöpumput (turbiini- tai moottorikäyttöiset) Syrjäytyspumput Vaakasuorat mäntäsyrjäytyspumput (kuormitettuna) Vaakasuorat hammaspyöräsyrjäytyspumput (kuormitettuna) Ilmakompressorit Mäntä Ruuvi Keskipakois, ulkoisen vaihteiston kanssa tai ilman Keskipakois sisäinen vaihde (aksiaalimitta) Keskipakoinen sisäinen vaihde (radiaalimitta) Puhaltimet Lohkotyyppiset siipipuhaltimet (hihna- tai suorakäyttöiset) Monivaiheiset keskipakoispuhaltimet (suorakäyttöiset) Yleiset vaihteistot (vierintäelementtilaakerit) Yksivaiheinen vaihteisto Konetyökalut Moottori Vaihteiston tulo Vaihteiston lähtö Karat raakamuokkaustoiminnot Karat koneviimeistely Karat kriittinen viimeistely 3 Fluke Corporation Fluke 805 -värähtelymittari

8 Tekniset tiedot Värähtelymittari Pientaajuudet 10 Hz Hz (kokonaismittaus) Suurtaajuudet (CF+-mittaus) Hz Hz Vakavuustasot Hyvä, tyydyttävä, huono, kelvoton Värähtelyraja 50 g huippu (100 g huippu huippu) A/D-muunnin 16-bittinen Signaali - ääni -suhde 80 db Näytteenottonopeus Pientaajuus Hz Suurtaajuus Hz Reaaliaikakellon varmistus Nappiparisto Anturi Herkkyys 100 mv / g 10 % Mittausalue 0, g Pientaajuudet 10 Hz Hz (kokonaismittaus) Suurtaajuudet (CF+-mittaus) Hz Hz Erottelukyky 0,01 g Tarkkuus 100 Hz: ±5 % mitatusta arvosta Amplitudin mittayksiköt Kiihtyvyys (acceleration) g, m/s 2 Nopeus (velocity) in/s, mm/s Siirtymä (displacement) mil, mm Infrapunalämpömittari (lämpötilan mittaus) Alue C ( F) Tarkkuus ±2 C (4 F) Polttoväli Kiinteä, ~3,8 cm (1,5 in) Ulkoinen anturi Huomaa: Laite tukee, mutta Fluke ei toimita ulkoisia antureita. Taajuusalue 10 Hz Hz Esi(bias)jännite (tehonsyöttöön) V DC Esi(bias)virta (tehonsyöttöön) Enintään 5 ma Laiteohjelmisto Kalibrointi Tehdaskalibrointi tarvitaan Ulkoiset liitännät USB 2.0 (täysi nopeus) -tiedonsiirto Tietokapasiteetti Tietokanta sisäisessä Flash-muistissa Päivitys USB:n kautta Muisti Enintään mittausta Säteilypäästöt Sähköstaattinen purkaus: Standardi EN Purske Sähkömagneettinen häiriö Standardi EN RE Standardi CISPR 11, Class A Ympäristö Käyttölämpötila Säilytyslämpötila Käyttökosteus Käyttö-/ säilytyskorkeus IP-luokitus Värähtelyraja Pudotustesti Yleiset tiedot Pariston tyyppi Pariston kesto Koko (P L K) Paino Liittimet -20 C...50 C (-4 F F) C ( F) 10 % - 95 %, suhteellinen kosteus, ei kondensoiva Merenpinta metriä ( jalkaa) IP g, huippu 1 metri AA (2) alkali tai litiumioni 2 V DC 250 mittausta 24,1 cm x 7,1 cm x 5,8 cm (9,5 in x 2,8 in x 2,3 in) 0,40 kg (0,89 lb) USB Mini-B 7-nastainen, stereoaudiolähtöliitin (3,5 mm audiopistoke), ulkoisen anturin liitin (SMB-liitin) Tilaustiedot Fluke-805 Vibration Meter Sisältää: 805-värähtelymittarin, USB-kaapelin, säilytyslaukun, vyöpidikkeen, pikaoppaan, CD-ROM-levyn (sisältää MS Excel -mallinteet ja ohjeet) ja kaksi AA-paristoa Fluke. Keeping your world up and running. Fluke Finland Oy Pakkalantie 30 A VANTAA Puh.: Fax: info@fi.fluke.nl Web: Copyright 2011 Fluke Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Painettu Alankomaissa 10/2011. Oikeudet muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään. Pub_ID : fin Tätä asiakirjaa ei saa muokata ilman Fluke Corporationin kirjallista lupaa. 4 Fluke Corporation Fluke 805 -värähtelymittari

Fluke 805 FC -värähtelymittari

Fluke 805 FC -värähtelymittari TEKNISET TIEDOT Fluke 805 FC -värähtelymittari Luotettava, toistettava ja tarkka tapa tarkistaa laakerien ja koneen kunto. Tee huoltopäätökset varmojen tietojen perusteella. Fluke 805 FC -värähtelymittari

Lisätiedot

Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera

Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera TEKNISET TIEDOT Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera Etsi. Korjaa. Tarkasta. Raportoi. 279 FC, digitaalisen yleismittarin ja lämpökameran yhdistelmä, lisää mittausten tuottavuutta ja luotettavuutta.

Lisätiedot

Fluke Connect -moduulit Tekniset tiedot

Fluke Connect -moduulit Tekniset tiedot Fluke Connect -moduulit Tekniset tiedot Joustavuutta langattomien järjestelmien rakentamiseen - miten haluat - milloin haluat. Langattomat Fluke 3000 FC -mittauslaitteet ovat joukkue, jossa moduulit pelaavat

Lisätiedot

Fluke 170 -sarjan digitaaliset True-RMS-yleismittarit

Fluke 170 -sarjan digitaaliset True-RMS-yleismittarit TEKNISET TIEDOT Fluke 170 -sarjan digitaaliset True-RMS-yleismittarit Digitaaliset Fluke 170 -sarjan yleismittarit ovat alan ammattilaisten luottolaitteet sähkö- ja elektroniikkajärjestelmien vianhakuun

Lisätiedot

Fluke 370 FC -sarjan langattomat True-RMS AC/DC -pihtimittarit

Fluke 370 FC -sarjan langattomat True-RMS AC/DC -pihtimittarit TEKNISET TIEDOT Fluke 370 FC -sarjan langattomat True-RMS AC/DC -pihtimittarit Fluken uusi 370 FC -sarja (376 FC, 375 FC ja 374 FC) tekee vianhausta entistä tehokkaampaa. iflex -lenkkivirtapihti helpottaa

Lisätiedot

805/805 FC. Käyttöohje. Vibration Meter

805/805 FC. Käyttöohje. Vibration Meter 805/805 FC Vibration Meter Käyttöohje May 2012, Rev. 2, 12/14 (Finnish) 2012-2014 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks

Lisätiedot

Visuaaliset VT04- ja VT02- infrapunalämpömittarit

Visuaaliset VT04- ja VT02- infrapunalämpömittarit Visuaaliset VT04- ja VT02- infrapunalämpömittarit Tekniset tiedot Havaitse ongelmat välittömästi! Fluken visuaalisissa infrapunalämpömittareissa yhdistyvät pistelämpömittarin kätevyys ja lämpökameran havainnollisuus.

Lisätiedot

Fluke 3000 FC-sarjan mittauslaitteet

Fluke 3000 FC-sarjan mittauslaitteet Fluke 3000 FC-sarjan mittauslaitteet Tekniset tiedot Nyt yhteensopiva Fluke Connect -mobiilisovelluksen kanssa Aloita huomisen mittauslaitejärjestelmän rakentaminen jo tänään käyttäen Fluken 3000 FC yleismittaria.

Lisätiedot

Fluken 1587 FC- ja 1577- eristysvastus-/yleismittarit

Fluken 1587 FC- ja 1577- eristysvastus-/yleismittarit TEKNISET TIEDOT Fluken 1587 FC- ja 1577- eristysvastus-/yleismittarit Tehokas eristysvastus-/yleismittari Fluke 1587 FC:ssa ja Fluke 1577:ssa on digitaalinen eristysvastusmittari ja digitaalinen true-rms-yleismittari

Lisätiedot

Käyttöohje. Vibration Meter

Käyttöohje. Vibration Meter 805 Vibration Meter Käyttöohje May 2012 (Finnish) 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of their respective

Lisätiedot

Fluke 1660 -sarjan sähköasennustesterit

Fluke 1660 -sarjan sähköasennustesterit TEKNISET TIEDOT Fluke 1660 -sarjan sähköasennustesterit Lyhennä testaamiseen kuluvaa aikaa jopa 40 %: lla Auto Test-toiminnon avulla Auto Test-toiminto tekee viisi vaadittua mittausta peräkkäin yhdellä

Lisätiedot

15 käyttökohdetta. Fluken visuaaliselle infrapunalämpömittarille SUUNNITELTU HUOMAAMAAN KAIKEN. Sovellusohje. Havaitse ongelmat välittömästi

15 käyttökohdetta. Fluken visuaaliselle infrapunalämpömittarille SUUNNITELTU HUOMAAMAAN KAIKEN. Sovellusohje. Havaitse ongelmat välittömästi 15 käyttökohdetta Fluken visuaaliselle infrapunalämpömittarille Sovellusohje Havaitse ongelmat välittömästi Fluken visuaalisissa infrapunalämpömittareissa yhdistyvät pistelämpömittarin kätevyys ja lämpökameran

Lisätiedot

Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera

Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera TEKNISET TIEDOT Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera Etsi. Korjaa. Tarkasta. Raportoi. 279 FC, digitaalisen yleismittarin ja lämpökameran yhdistelmä, lisää mittausten tuottavuutta ja luotettavuutta.

Lisätiedot

Varoituksista. VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara.

Varoituksista. VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Dell Vostro 460 Asennus- ja ominaisuustiedot Varoituksista VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Näkymä edestä ja takaa 1 optinen

Lisätiedot

Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan.

Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan. Testo 106 suojakotelolla Nopea mittari omavalvontaan. Nopea mittaus ohuella mittapäällä jälkiä jättämättä Tarkka mittaustulos Äänihälytys Testo 106:ssa on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

Ilmanvirtauksen mittarit

Ilmanvirtauksen mittarit Swema 3000 yleismittari/monitoimimittari sisäilmastomittauksiin Ilmastoinnin yleismittari, Vahva metallirunkoinen Swema 3000 on suunniteltu ilmastoinnin, sisäilmaston ja olosuhdemittausten tarpeisiin erityisesti

Lisätiedot

Uusimmat ratkaisut lämpötilan mittaukseen. Fluken lämpömittarit ja kosketuksettomat lämpömittarit

Uusimmat ratkaisut lämpötilan mittaukseen. Fluken lämpömittarit ja kosketuksettomat lämpömittarit Uusimmat ratkaisut lämpötilan mittaukseen Fluken lämpömittarit ja kosketuksettomat lämpömittarit Infrapunalämpömittaukset Fluken 60- ja 570-sarjat tarjoavat kattavan valikoiman kosketuksettomia infrapunalämpömittareita.

Lisätiedot

Fluke 500 -sarjan akkutesterit

Fluke 500 -sarjan akkutesterit Fluke 500 -sarjan akkutesterit Tekniset tiedot Älykäs mittapää, jossa kiinteä LCD-näyttö Yksinkertaisempi testausmenetelmä ja työnkulku sekä selkeä käyttöliittymä tuovat uudenlaista helppoutta akkujen

Lisätiedot

Fluke 3000 FC -sarjan mittauslaitteet

Fluke 3000 FC -sarjan mittauslaitteet Fluke 3000 FC -sarjan mittauslaitteet Tekniset tiedot Nyt yhteensopiva Fluke Connect -mobiilisovelluksen kanssa Aloita huomisen mittauslaitejärjestelmän rakentaminen jo tänään käyttäen Fluken 3000 FC -yleismittaria.

Lisätiedot

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE DP-CALC 5815 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen ja akkujen asennus... 3 3 Mittarin käyttö... 3 Näppäintoiminnot...

Lisätiedot

Mallit: P4000-sarja s.2 P s.3 P s.4 P795 s.5 Anturit s.6

Mallit: P4000-sarja s.2 P s.3 P s.4 P795 s.5 Anturit s.6 Mallit: P4000-sarja s.2 P700-705 s.3 P750-755 s.4 P795 s.5 Anturit s.6 P4000W P4000W on perusmittari moniin käyttötarkoituksiin. Se sopii erinomaisesti laadunvalvonnan mittauksiin tai prosessien tarkkailuun.

Lisätiedot

Monipuolinen vesimittari

Monipuolinen vesimittari FI Demineralisoitu lämmitysvesi on paras ratkaisu kaikkiin laitteistoihin Monipuolinen vesimittari Asennus Toiminnot Käyttö Huolto Vastaa standardeja: VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR -vesimittari valvoo

Lisätiedot

VT04- ja VT02- visuaaliset infrapunalämpömittarit

VT04- ja VT02- visuaaliset infrapunalämpömittarit VT04- ja VT02- visuaaliset infrapunalämpömittarit Tekniset tiedot Havaitse ongelmat välittömästi! Fluken visuaalisissa infrapunalämpömittareissa yhdistyvät pistelämpömittarin kätevyys ja lämpökartan havainnollisuus.

Lisätiedot

Fluke-561 Yhdistelmälämpömittari

Fluke-561 Yhdistelmälämpömittari Fluke-561 Yhdistelmälämpömittari Pikakäyttöohje Tämä opas on vain ohjeellinen. Tarkemmat tiedot löydät Users Manual-kirjasesta Näyttö Laser Liipaisin Toimintonapit AAparistot (2 kpl) Paristokotelon kansi

Lisätiedot

Pinces AC/DC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC/DC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC MH-SARJA MH60-virtapihti on suunniteltu mittaamaan DC ja AC-virtoja jopa 1 MHz:n kaistanleveydellä, käyttäen kaksoislineaarista Hall-ilmiötä/ Muuntajateknologiaa. Pihti sisältää ladattavan NiMh-akun, jonka

Lisätiedot

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA Sisällysluettelo Versio A 1. Johdanto... 1 Huomautus... 1 Turvallisuusohjeet... 1 2. Tekniset tiedot... 2 Ominaisuudet... 2 Tekniset tiedot... 3 Kapasiteetti ja tarkkuus...

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006)

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) KombiTemp HACCP Elintarviketarkastuksiin Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) web: web: www.haccp.fi 2006-05-23 KombiTemp HACCP on kehitetty erityisesti sinulle, joka työskentelet elintarvikkeiden

Lisätiedot

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 O P T I N E N A N T U R I M I N I M A A L I S E L L A H U O LTOTA R P E E L L A Oxix-happilähetin on ainutlaatuinen liuenneen

Lisätiedot

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE Velocicalc 9515 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen asennus... 3 Teleskooppianturin käyttö... 3 3 Mittarin

Lisätiedot

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Yksivaihe energiamittari Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Sähkömekaaninen näyttö Energialukema näytössä: 6+1 numeroa Mittaukset

Lisätiedot

Mallit: P300 ja DualTemp s.2 Puikko- ja kylmiömittarit s.3 ScanTemp 430 s.4 ProScan 520 s.5 Elintarvikeloggerit s.6 ph 5 ja 7

Mallit: P300 ja DualTemp s.2 Puikko- ja kylmiömittarit s.3 ScanTemp 430 s.4 ProScan 520 s.5 Elintarvikeloggerit s.6 ph 5 ja 7 Mallit: P300 ja DualTemp s.2 Puikko- ja kylmiömittarit s.3 ScanTemp 430 s.4 ProScan 520 s.5 Elintarvikeloggerit s.6 ph 5 ja 7 elintarviketestaussarjat s.8 Elintarvikelämpömittarit Lämpötilojen laadukkaaseen

Lisätiedot

Pinces AC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC Pinces AC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC MN-sarja Serie MN-SARJA Nämä ergonomiset mini-pihdit ovat sunniteltu matalien ja keskisuurien virtojen mittaamiseen välillä 0,01 A ja 240 A AC. Leukojen

Lisätiedot

Dell Inspiron 560/570: Tekniset tiedot

Dell Inspiron 560/570: Tekniset tiedot Dell Inspiron 560/570: Tekniset tiedot Tämän oppaan tietoja voidaan tarvita tietokoneen asennuksessa ja päivityksessä sekä sen ohjainten päivityksessä. HUOMAUTUS: Tuotteet saattavat vaihdella alueen mukaan.

Lisätiedot

Helppo tiedonkeruu: kuva ja lukemat välittömästi

Helppo tiedonkeruu: kuva ja lukemat välittömästi Syksy talvi 2015 Helppo tiedonkeruu: kuva ja lukemat välittömästi Esittelyssä uudet Flukelämpökamerat ERIKOISTARJOUS Fluke T5600/ 1000FLT paketti Fluke. Keeping your world up and running. Helppo tiedonkeruu:

Lisätiedot

Sähkönlaatutietojen lataaminen, analysoiminen ja raportoiminen

Sähkönlaatutietojen lataaminen, analysoiminen ja raportoiminen SOVELLUSOHJE Sähkönlaatutietojen lataaminen, analysoiminen ja raportoiminen Kun yritetään ymmärtää laitoksen sähkön kulutusta tai sähkönlaatuun liittyviä ongelmia, tarvitaan dataa. Ihanteellisin tiedon

Lisätiedot

syytä yhdistää työkalusi

syytä yhdistää työkalusi 7 syytä yhdistää työkalusi Miten Fluke Connect -tekniikka tekee mittaus- ja testauslaitteista entistä tehokkaampia 1 Työskentele nopeammin. Fluke Connect -sovellus nopeuttaa säännöllisiä kunnossapitotoimenpiteitä

Lisätiedot

Käyttöohje Malli 380942 True RMS AC/DC 30A Mini Pihtimittari

Käyttöohje Malli 380942 True RMS AC/DC 30A Mini Pihtimittari Käyttöohje Malli 380942 True RMS AC/DC 30A Mini Pihtimittari Johdanto Onnittelemme Extech 380942 DC/AC Pihtimittarin valinnasta. Mittari on testattu ja kalibroitu tehtaalla ja käyttöohjeiden ohjeita noudattamalla

Lisätiedot

Dell Optiplex 9010. Asennus- ja ominaisuustiedot. Näkymä edestä. Tietoja vaaroista

Dell Optiplex 9010. Asennus- ja ominaisuustiedot. Näkymä edestä. Tietoja vaaroista Dell Optiplex 9010 Asennus- ja ominaisuustiedot Tietoja vaaroista VAARA: VAARAT kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Näkymä edestä Kuva 1.

Lisätiedot

Fluke CNX sarjan mittauslaitteet

Fluke CNX sarjan mittauslaitteet Fluke CNX 3000 -sarjan mittauslaitteet Fluken langaton tiimi Tekniset tiedot Fluken langattoman vianhakutiimin ansiosta voit tarkastella usean eri moduulin mittaustuloksia reaaliajassa ja etänä yhdellä

Lisätiedot

Asiakkaiden ensikokemuksia Fluke Connect TM -sovelluksesta

Asiakkaiden ensikokemuksia Fluke Connect TM -sovelluksesta Tekniikan tarjoaa Asiakkaiden ensikokemuksia Fluke Connect TM -sovelluksesta ShareLive TM -videoyhteys Tallenna ja jaa mittaukset tiimisi kanssa suoraan kentältä missä ja milloin tahansa. Laitoksen kunnossapito-

Lisätiedot

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit Energianhallinta Energiamittari Malli EM10 DIN Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Energiamittari Energia: 6 numeroa Energian mittaukset: kokonais kwh TRMS mittaukset vääristyneelle

Lisätiedot

Pinces AC/DC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC/DC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC Pinces AC/DC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC E N- SARJA E N -sarjan virtapihdit hyödyntävät Hall-ilmiöön perustuvaa tekniikkaa AC ja DC -virtojen mittauksessa, muutamasta milliamperista yli

Lisätiedot

Fluke 712B- ja 714B-lämpötilakalibraattorit

Fluke 712B- ja 714B-lämpötilakalibraattorit Fluke 712B- ja 714B-lämpötilakalibraattorit Tarkkuus ja helppous Tekniset tiedot Erittäin tarkat, helppokäyttöiset ja yksitoimiset 712Bja 714B-lämpötilakalibraattorit ovat ihanteellisia työkaluja lämpötilakalibroinnin

Lisätiedot

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS Sisältö 1. TEKNISET TIEDOT... 2 2. KUVAUS... 3 3. KÄYTTÖ... 4 4. LIITÄNTÄ... 5 5. VIAN ETSINTÄ... 6 6. VALMISTAJA... 6 VIM-M2 FI.docx 2006-03-01 / BL 1(6) 1. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

Kannettavat Monitoimimittarit

Kannettavat Monitoimimittarit Kannettavat Monitoimimittarit Malli ph/cond 340i ph/oxi 340i Multi 340i Multi 350i ProfiLine 197i ph/mv-, ORP- ja johtokykymittauksiin ph/mv-, ORP- ja liuenneen hapen (DO) mittari ph/mv-, liuenneen hapen-(do)

Lisätiedot

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Verenpainemittarit Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Tarkka verenpaineen mittaus ranteesta. Näytön kohteet: systolinen, diastolinen, pulssi, päivämäärä, aika Rytmihäiriöilmoitus Muistipaikkoja 60/henkilö,

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Mittausasema peltoolosuhteiden

Mittausasema peltoolosuhteiden Mittausasema peltoolosuhteiden tarkkailuun - Lämpötila - Kosteus - Ilmanpaine - Tuulen suunta - Tuulen keskinopeus - Sademäärä - Kastepiste - Lämpösumma - Kasvualustan kosteus - Kasvualustan lämpötila

Lisätiedot

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 BT-A51 Käyttöohje KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 JOHDANTO Hyvä käyttäjä, kiitos kun olet valinnut meidän tuotteemme. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Nämä ohjeet opastavat kuinka tuotetta

Lisätiedot

Luokkansa parhaat tarkennusjärjestelmät

Luokkansa parhaat tarkennusjärjestelmät Luokkansa parhaat tarkennusjärjestelmät Hankalat tarkastuskohteet Passiivisilla automaattitarkennusjärjestelmillä voi kuvata vain lähellä olevia kohteita Fluke LaserSharp -automaattitarkennuksen avulla

Lisätiedot

Tämä symboli ilmaisee, että laite on suojattu kokonaan kaksoiseristyksellä tai vahvistetulla eristyksellä.

Tämä symboli ilmaisee, että laite on suojattu kokonaan kaksoiseristyksellä tai vahvistetulla eristyksellä. 123 Turvallisuus Tämä symboli toisen symbolin, liittimen tai käyttölaitteen vieressä ilmaisee, että käyttäjän on katsottava oppaasta lisätietoja välttääkseen loukkaantumisen tai mittarin vaurioitumisen.

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

Tämän sybolin esiintyessä, käyttäjän tulee lukea käyttöohje, josta lisätietoa. Tämä symboli normaalikäytössä indikoi vaarallisesta mittausjännitteestä

Tämän sybolin esiintyessä, käyttäjän tulee lukea käyttöohje, josta lisätietoa. Tämä symboli normaalikäytössä indikoi vaarallisesta mittausjännitteestä Esittely VT30 mittaa AC-jännitteitä 690 V ja DC-jännitteitä 690 V asti, LCD-näyttö, portaittainen jännitenäyttö, positiivisen ja negatiivisen napaisuuden näyttö, sekä kiertosuunnan osoitus. Lisäksi jatkuvuuden

Lisätiedot

TEKNOCALOR OY M ITTARIOSASTO SINIKELLONKUJA PUH

TEKNOCALOR OY M ITTARIOSASTO SINIKELLONKUJA PUH MM ME100 0 KOS STEUS SMITT TARIN KÄYTT TÖOH HJEET TEKNOCALOR OY M ITTARIOSASTO SINIKELLONKUJA 4, 01300 VANTAA PUH. 010 820 1100 Hyvä asiakkaamme, Onnittelut MME 100 kosteusmittarin hankintapäätöksestä.

Lisätiedot

Niin edistynyt laite, että meidän piti luoda sille uusi kategoria

Niin edistynyt laite, että meidän piti luoda sille uusi kategoria Tutustu visuaaliseen VT02-infrapunalämpömittariin Niin edistynyt laite, että meidän piti luoda sille uusi kategoria Vianhakutyökalu, joka luo kohteesta infrapunalämpökartan. Näet muutakin kuin lämpötilan

Lisätiedot

Käyttöohje 18.2.2013 Firmware V1.0-V1.2 HTB230. Anturirasialähetin

Käyttöohje 18.2.2013 Firmware V1.0-V1.2 HTB230. Anturirasialähetin Käyttöohje 18.2.2013 Firmware V1.0-V1.2 HTB230 Anturirasialähetin 1 ESITTELY HTB230 on anturirasiaan sijoitettava 2-johdinlähetin platina-, nikkeli- ja kuparivastusantureille. Se on ohjelmoitavissa PC:llä

Lisätiedot

Standalone UPS system. PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille

Standalone UPS system. PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille Standalone UPS system PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille Energiatehokas UPS skaalattavalla varakäyntiajalla Kriittisten laitteiden ja järjestelmien, kuten esim. talo- ja

Lisätiedot

FLUKE. Visuaalinen. Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä. Fluke VT04 -infrapunalämpömittari. The Most Trusted Tools in the World.

FLUKE. Visuaalinen. Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä. Fluke VT04 -infrapunalämpömittari. The Most Trusted Tools in the World. Kevät 2014 FLUKE Specials Visuaalinen Fluke VT04 infrapunalämpömittari Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä The Most Trusted Tools in the World. Lämpötilaratkaisut: sopivat työhösi, taskuusi

Lisätiedot

Mallit: ScanTemp 430 infrapunamittari s.2 ScanTemp 490 infrapunamittari s.3 ProScan 520 infrapunamittari s.4 HiTemp 2400 infrapunamittari s.

Mallit: ScanTemp 430 infrapunamittari s.2 ScanTemp 490 infrapunamittari s.3 ProScan 520 infrapunamittari s.4 HiTemp 2400 infrapunamittari s. Mallit: ScanTemp 430 infrapunamittari s.2 ScanTemp 490 infrapunamittari s.3 ProScan 520 infrapunamittari s.4 HiTemp 2400 infrapunamittari s.5 TC-1 lämpökamera s.6 SeeK Thermal Compact puhelimeen s.7 Infrapunamittari

Lisätiedot

Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC MINI-SARJA Pienikokoinen, kompakti sekä erittäin kestävä minipihtisarja on suunniteltu mittaamaan virtoja muutamasta milliampeerista jopa 150 A AC

Lisätiedot

AC-Radiaalituuletin - RadiCal

AC-Radiaalituuletin - RadiCal ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG Bachmühle D-767 Mulfingen Phone +9 798 8-0 Fax +9 798 8-0 info@de.ebmpapst.com www.ebmpapst.com kommandiittiyhtiö toimipaikka Mulfingen Käräjäoikeus Stuttgart HRA 590

Lisätiedot

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT AF21/AG21 Sähkömoottorit KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTO AF21/AG21 - IS - 10530-3 - FI TURVALLISUUSOHJEET - KONEET : sähkö-, paineilma-, bensiini- tai dieselkäyttöiset. - SYMBOLIT

Lisätiedot

Dell OptiPlex 390/3010

Dell OptiPlex 390/3010 Dell OptiPlex 390/3010 Asennus- ja ominaisuustiedot Tietoja vaaroista VAARA: VAARAT kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Minitorni Näkymä

Lisätiedot

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 Laser 635 nm IP 54 auto man man AquaPro DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 LV 121 LT 128 RO 135 BG 142 GR 149 58 Lue käyttöohje kokonaan.

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Todellinen 3D-ohjauksensuuntauslaite

Todellinen 3D-ohjauksensuuntauslaite geoliner 680 ja geoliner 780 Huipputarkka Kaikki ajoneuvojen säätöarvot tulevat suoraan autovalmistajilta ja ovat tarkkoja ja luotettavia. Kehittynyt kamerajärjestelmä on erittäin tarkka ja takaa luotettavan

Lisätiedot

Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen.

Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen. Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen. 1. Tuletko mittaamaan AC tai DC -virtaa? (DC -pihdit luokitellaan

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma

MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma MrSmart 8-kanavainen lämpötilamittaus ja loggaus, digitoija ja talletusohjelma Kuva 1 MrSmart on digitointilaite PC:lle Yleistä MrSmart on sarjaliikenteellä toimiva sarjaliikennedigitoija. Laite mittaa

Lisätiedot

Käyttöohje. Tiiveystesteri

Käyttöohje. Tiiveystesteri Tiiveystesteri 1. Tiiveystesteri ja lisätarvikkeet 2. Laitteiston liittäminen yli- ja alapaineen mittausta varten 3. Asetukset 4. Mittaus 5. Tekniset tiedot Ilmanvaihdon yleismittari Swema 3000MD yhdessä

Lisätiedot

testo 610 Käyttöohje

testo 610 Käyttöohje testo 610 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 610 Pikaohje testo 610 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Kosteus- ja lämpötilasensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

MITTAUSTEKNIIKAN LABORATORIOTYÖOHJE TYÖ 4. LÄMPÖTILA ja PAINELÄHETTIMEN KALIBROINTI FLUKE 702 PROSESSIKALIBRAATTORILLA

MITTAUSTEKNIIKAN LABORATORIOTYÖOHJE TYÖ 4. LÄMPÖTILA ja PAINELÄHETTIMEN KALIBROINTI FLUKE 702 PROSESSIKALIBRAATTORILLA OAMK / Tekniikan yksikkö MITTAUSTEKNIIKAN LABORATORIOTYÖOHJE TYÖ 4 LÄMPÖTILA ja PAINELÄHETTIMEN KALIBROINTI FLUKE 702 PROSESSIKALIBRAATTORILLA Tero Hietanen ja Heikki Kurki TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Työn tehtävänä

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä

Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä Käyttökohteet Huonetermostaatti tai valvontajärjestelmä (DDC) ohjaa toimitaiteitta 0-10 V:n jännitteellä. Toimilaite muuntaa 0-10 V:n signaalin

Lisätiedot

Fluke-VR1710. Pikakäyttöopas. Häiriöjännitetallennin. Tämä opas on vain ohjeellinen. Tarkemmat ohjeet löydät englanninkielisestä User Manual-ohjeesta

Fluke-VR1710. Pikakäyttöopas. Häiriöjännitetallennin. Tämä opas on vain ohjeellinen. Tarkemmat ohjeet löydät englanninkielisestä User Manual-ohjeesta Fluke-VR1710 Häiriöjännitetallennin Pikakäyttöopas Tämä opas on vain ohjeellinen. Tarkemmat ohjeet löydät englanninkielisestä User Manual-ohjeesta Maaliskuu 2008 2006 Fluke Corporation, Kaikki oikeudet

Lisätiedot

SwemaAir 5 Käyttöohje

SwemaAir 5 Käyttöohje SwemaAir 5 Käyttöohje 1. Esittely SwemaAir 5 on kuumalanka-anemometri lämpötilan, ilmanvirtauksen sekä -nopeuden mittaukseen. Lämpötila voidaan esittää joko C, tai F, ilmannopeus m/s tai fpm ja ilman virtaus

Lisätiedot

NÄE SE. TALLENNA SE. JAA SE. Kaikki faktat, suoraan kentällä.

NÄE SE. TALLENNA SE. JAA SE. Kaikki faktat, suoraan kentällä. NÄE SE. TALLENNA SE. JAA SE. Kaikki faktat, suoraan kentällä. Esittelyssä maailman laajin yhteenliitettävien mittauslaitteiden sarja. Esittelyssä maailman laajin yhteenliitettävien mittauslaitteiden sarja.

Lisätiedot

Pihtimittareiden perusteet

Pihtimittareiden perusteet Pihtimittareiden perusteet Mikä pihtimittari on ja mitä sillä voi tehdä? Mitä mittauksia pihtimittarilla voi tehdä? Kuinka saan pihtimittarista täyden hyödyn irti? Mikä pihtimittari sopii parhaiten käyttöympäristööni?

Lisätiedot

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 ILMANKÄSITTELYLAITTEISTO ON TÄRKEÄ INVESTOINTI ATLAS COPCON LAATUILMA ON ÄLYKÄS VALINTA TARVITSET LAADUKASTA ILMAA ATLAS COPCO FX: KUIVAA ILMAA LUOTETTAVASTI Paineilma voi sisältää

Lisätiedot

Käyttöohje. Wöhler HF 300. kosteusmittari puulle. Best.-Nr

Käyttöohje. Wöhler HF 300. kosteusmittari puulle. Best.-Nr Käyttöohje Wöhler HF 300 kosteusmittari puulle. Best.-Nr.23199 2015-11-02 Sisältö Sisältö 1 Yleiset tiedot... 3 1.1 Tiedot käyttöohjeesta... 3 1.2 Varoitukset...3 1.3 Käyttö... 3 1.4 Toimitussisältö...

Lisätiedot

Leica Sprinter Siitä vain... Paina nappia

Leica Sprinter Siitä vain... Paina nappia Sprinter Siitä vain... Paina nappia Sprinter 50 Tähtää, paina nappia, lue tulos Pölyn ja veden kestävä Kompakti ja kevyt muotoilu Virheettömät korkeuden ja etäisyyden lukemat Toiminnot yhdellä painikkeella

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

DistanceMaster One. Laser 650 nm SPEED SHUTTER

DistanceMaster One. Laser 650 nm SPEED SHUTTER DistanceMaster One 36 Laser 650 nm SPEED SHUTTER Laser 02 2 x Typ AAA / LR03 1,5V / Alkaline DistanceMaster One x x y = m 2 y z x y x y z = m 3 03 ! Lue käyttöohje kokonaan. Lue myös lisälehti Takuu- ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 2007 S&A MATINTUPA 1. ILMAVIRTAUKSEN MITTAUS Suora, 1:n pisteen mittaus a) Kytke mittalaitteeseen virta. b) Paina UNITS - näppäintä ja valitse haluttu mittayksikkö

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Sääasema Probyte JUNIOR

Sääasema Probyte JUNIOR Sääasema Probyte JUNIOR JUNIOR sääanturi COM1 12VDC RS-232 signaali PC W9x Excel-tiedosto PROBYTE JUNIOR sääanturin toimintaperiaate Yleistä Probyte SÄÄASEMA JUNIOR1 on sään mittaukseen tarkoitettu ulkoanturi,

Lisätiedot

Anturit ja Arduino. ELEC-A4010 Sähköpaja Tomi Pulli Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitos Mittaustekniikka

Anturit ja Arduino. ELEC-A4010 Sähköpaja Tomi Pulli Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitos Mittaustekniikka Anturit ja Arduino Tomi Pulli Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitos Mittaustekniikka Anturit ja Arduino Luennon sisältö 1. Taustaa 2. Antureiden ominaisuudet 3. AD-muunnos 4. Antureiden lukeminen Arduinolla

Lisätiedot

AC-Radiaalituuletin. taakse taipuva

AC-Radiaalituuletin. taakse taipuva ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 8- Fax +49 7938 8- info@de.ebmpapst.com www.ebmpapst.com kommandiittiyhtiö toimipaikka Mulfingen Käräjäoikeus Stuttgart HRA

Lisätiedot

EC-Radiaalituuletin. eteenpäin taipuva, yhdeltä puolelta imevä kotelolla (laippa)

EC-Radiaalituuletin. eteenpäin taipuva, yhdeltä puolelta imevä kotelolla (laippa) ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81- Fax +49 7938 81-11 info1@de.ebmpapst.com www.ebmpapst.com kommandiittiyhtiö toimipaikka Mulfingen Käräjäoikeus Stuttgart

Lisätiedot

L-sarjan mittamuuntimet

L-sarjan mittamuuntimet Keskus Signaalimuuntimet Signaalimuuntimet standardisignaalille L-sarjan mittamuuntimet Sisäänmenoviesti (virta, jännite, lämpötila, vastus) sekä vakioidut sisäänmenoviestialueet Ulostuloviesti 4-20 ma,

Lisätiedot

johtokyky- ja redox-anturit s.11 bufferiliuokset s.12

johtokyky- ja redox-anturit s.11 bufferiliuokset s.12 Mallit: PH1, COND1 ja PH5 testaussarjat s.2 PH5 ja PC5 testaussarjat s.3 PH5 ja ph7 food elintarviketestaussarjat s.4 ph7 ja ph7 food testaussarjat s.5 PC70 testaussarja s.6 ph80 Set 1 laboratoriosarja

Lisätiedot

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas 32 220 9865 Texa Konfort 780R Bi Gas on täysautomaattinen ilmastointijärjestelmän huoltolaite sekä R134a että R1234yf kaasuille. Laitteessa on kaksi erillistä järjestelmää samoissa kuorissa. Koko huoltotapahtuma

Lisätiedot

Mittaustekniikka (3 op)

Mittaustekniikka (3 op) 530143 (3 op) Yleistä Luennoitsija: Ilkka Lassila Ilkka.lassila@helsinki.fi, huone C319 Assistentti: Ville Kananen Ville.kananen@helsinki.fi Luennot: ti 9-10, pe 12-14 sali E207 30.10.-14.12.2006 (21 tuntia)

Lisätiedot

Fluke 3000 FC-sarjan mittauslaitteet

Fluke 3000 FC-sarjan mittauslaitteet Fluke 3000 FC-sarjan mittauslaitteet Tekniset tiedot Nyt yhteensopiva Fluke Connect -mobiilisovelluksen kanssa Aloita huomisen mittauslaitejärjestelmän rakentaminen jo tänään käyttäen Fluken 3000 FC yleismittaria.

Lisätiedot

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö

Labcom LoRa-A1. Asennus- ja käyttöohje. LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Internet: www.labkotec.fi 15.1.2019 1/6 Labcom LoRa-A1 LoRa-tiedonsiirtoyksikkö Copyright 2019 Labkotec Oy Pidätämme oikeuden muutoksiin SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot