Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)"

Transkriptio

1 Kokouskutsu 5/ (12) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai klo Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. prof. Arja Virta (prof. Päivi Niemi) prof. Arto Jauhiainen (prof. Kimmo Lehtonen) prof. Soili Keskinen (prof. Jukka Husu) prof. Risto Rinne (prof. Joel Kivirauma) prof. Marjaana Soininen (prof. Annikki Koskensalo) koul.suunn. Marika Alho-Malmelin (koul.suunn. Minna Aslama) leht. Ritva Aarras-Saari (leht. Tapio Heino) leht. Aija Ahtineva (prof. Mirjamaija Mikkilä-Erdmann) leht. Annukka Jauhiainen (yliass. Tero Järvinen) yliopistot. Jaana Lepistö (erik.tutk. Lauri Kemppinen) opisk. NN (opisk. Anna Väätäinen) opisk. Anniina Laaksonen (opisk. Marjukka Ketola) opisk. Anni Mäki (opisk. NN) opisk. Irene Niinikoski (opisk. Niko Euren) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) t Sihteeri hallintopäällikkö Meri Louhi opintopäällikkö Mari Broberg koulutussuunnittelija Annina Laakso koulutussuunnittelija Minna Aslama koulutussuunnittelija Pirjo Lehti kansainvälisten asioiden suunnittelija Henriikka Salminen opintoneuvoja Susanna Niiniö koulutussuunnittelija Tiia Enges 1. Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kutsu kokoukseen on lähetetty Kutsu on lähetettävä viimeistään viisi arkipäivää ennen kokousta. Johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja ja vähintään puolet jäsenistä on läsnä. Väitöskirjan tai lisensiaatintutkimuksen hyväksymisestä päätettäessä johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtajan lisäksi läsnä on vähintään kolme muuta jäsentä, joilla on vähintään samantasoinen opintosuoritus. Turun yliopiston johtosäännön 30 :n mukaan Hallintoelin voi yksimielisellä päätöksellään ottaa käsiteltäväkseen kiireellisen asian, vaikka sitä ei ole kokouskutsussa mainittu.

2 Kokouskutsu 5/ (12) 2. Ilmoitusasiat Dekaanin ja varadekaanin opintoasioita koskevat päätökset (liite). 3. Esityksen tekeminen dosentin arvon myöntämiseksi KT Markku Vanttajalle KT Markku Vanttaja hakee kasvatustieteen, erityisesti yhteiskunnallisen nuorisotutkimuksen dosentin arvoa Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnasta. Dosentin arvon myöntämistä koskevan esityksen tekee johtokunta. Liitteet 1/ Asiantuntijalausunto Erola 2/ Asiantuntijalausunto Jahnukainen 3/ Perustelumuistio hallintopäällikkö Meri Louhi 4. Ammatillisena täydennyskoulutuksena toteutettavien opintojen opetussuunnitelmien ja valintaperusteiden hyväksymisen siirtäminen johtokunnalta koulutusvaradekaanin tehtäväksi Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Käytännön toiminnan joustavoittamiseksi johtokunta voisi siirtää ammatillisena täydennyskoulutuksena toteutettavien koulutusten opetussuunnitelmien ja valintaperusteiden hyväksymisen koulutusvaradekaanin tehtäväksi. Asian valmistelun yhteydessä pyydetään laitoksen lausunto. opintopäällikkö Mari Broberg 5. Esityksen tekeminen kasvatustieteiden koulutukseen (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja erityispedagogiikka) valittavien opiskelijoiden määrästä sekä valintaperusteiden hyväksymisestä vuodelle 2014 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Yliopistopalvelut pyytää tiedekuntia tekemään esityksen uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2014 ja toimittamaan ne opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään Myös erillisvalinnan kautta valittavien opiskelijoiden enimmäismäärä pyydetään ilmoittamaan. Korkeakoulujen uuden yhteishaun käyttöönotto on siirtynyt syksyyn 2014 ja muutoksista johtuen opetushallitus ilmoittaa myöhemmin vuoden 2014 valtakunnalliset opiskelijavalintaan liittyvät päivämäärät.

3 Kokouskutsu 5/ (12) Johtokunta on päättänyt, että kasvatustieteiden tiedekunta osallistuu vuonna 2014 kaikkien koulutusten päävalinnoissa ja Turun luokanopettajan koulutuksen erillisvalinnassa VAKAVA-kokeeseen. Kasvatustieteiden laitoksen erillisvalinnoissa ei ole valintakoetta, vaan valinta tapahtuu aiempien opintojen perusteella. Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen, erityispedagogiikan, erityisopetuksen ja KSP-maisteriohjelman koulutuksien valmisteluryhmä (pj. Joel Kivirauma) on valmistellut kokouksessaan ehdotuksen kasvatustieteiden koulutukseen (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja erityispedagogiikka) hyväksyttävien opiskelijoiden määrästä sekä valintaperusteista vuodelle Ehdotuksen mukaan valittavien määrät vuonna 2014 ovat: Päävalinta: - 45 opiskelijaa kasvatustieteiden koulutukseen (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja erityispedagogiikka) suorittamaan kasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkinto Erillisvalinnat: - enintään 18 avoimeen yliopisto-opetukseen osallistunutta opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkinto - enintään 12 opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkinto (joista enintään 7 opiskelijaa koulutussosiologian ja -politiikan maisteriohjelmassa) - tiedekunnan harkinnan mukaan koulutuksen vaihtajia muista yliopistoista tai Turun yliopistosta tai opettajankoulutuslaitoksesta Merkittävä muutos aiempien vuosien valintaperusteisiin on se, että kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen ja erityispedagogiikan hakukohteet on yhdistetty yhdeksi kasvatustieteiden hakukohteeksi. Päävalinnassa valittavien opiskelijoiden määrä yhteensä on sama kuin aiemmin (45), myöskään erillisvalinnoissa valittavien määrät eivät eroa vuoden 2013 luvuista. Liitteet 4/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista v / Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote korkeakoulujen yhteishaun siirtymisestä syksyyn / Kasvatustieteiden koulutukseen (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja erityispedagogiikka) vuonna 2014 valittavien määrät ja valintaperusteet koulutussuunnittelija Annina Laakso 6. Esityksen tekeminen kasvatustieteiden koulutukseen (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja erityispedagogiikka) valittavien ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden valintaperusteista vuodelle 2014 Ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneilla ei ole erillistä kiintiötä, vaan valittavien opiskelijoiden määrä sisältyy ylioppilaiden ja ei-ylioppilaiden kiintiöön. Hakijalla on oltava sellainen pohjakoulutus, joka oikeuttaa hänet pyrkimään omassa maassaan Turun yliopistoa vastaavaan yliopistoon tai korkeakouluun sekä suomen kielen taito. Suomen kielen taito todetaan valintakokeessa.

4 Kokouskutsu 5/ (12) Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen, erityispedagogiikan, erityisopetuksen ja KSP-maisteriohjelman koulutuksien valmisteluryhmä (pj. Joel Kivirauma) on valmistellut kokouksessaan ehdotuksen ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden valintaperusteista vuodelle / Ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden valintaperusteet kasvatustieteiden koulutukseen (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja erityispedagogiikka) vuonna 2014 koulutussuunnittelija Annina Laakso 7. Esityksen tekeminen opettajankoulutuslaitoksen Turun yksikön ja Rauman yksikön luokanopettajan koulutukseen valittavien määristä sekä koulutuksen valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2014 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Yliopistopalvelut pyytää tiedekuntia tekemään esityksen uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2014 ja toimittamaan ne opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään Myös erillisvalinnan kautta valittavien opiskelijoiden enimmäismäärä pyydetään ilmoittamaan. Korkeakoulujen uuden yhteishaun käyttöönotto on siirtynyt syksyyn 2014 ja muutoksista johtuen opetushallitus ilmoittaa myöhemmin vuoden 2014 valtakunnalliset opiskelijavalintaan liittyvät päivämäärät. Johtokunta on päättänyt, että kasvatustieteiden tiedekunta osallistuu vuonna 2014 kaikkien koulutusten päävalinnoissa ja Turun luokanopettajan koulutuksen erillisvalinnassa VAKAVA-kokeeseen. Luokanopettajan, käsityön- ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmä (pj. yksikönjohtaja Jaana Lepistö, vpj. yksikönjohtaja Kristiina Heikkilä) on valmistellut kokouksessaan ehdotuksen Turun ja Rauman yksiköiden luokanopettajan koulutukseen valittavien määristä ja valintaperusteista v Ehdotuksen mukaan valittavien määrät v ovat: Turun yksikön luokanopettajan koulutus: Päävalinta opiskelijaa kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkintoon riippuen erillisvalinnassa maisterin tutkintoon valittavien kiintiön täyttymisestä Erillisvalinta enintään 12 opiskelijaa maisterin tutkintoon muiden yliopistojen luokanopettajan koulutuksesta siirtyvät (ei kiintiötä) Rauman yksikön luokanopettajan koulutus: Päävalinta

5 Kokouskutsu 5/ (12) opiskelijaa kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkintoon riippuen erillisvalinnassa maisterin tutkintoon valittavien kiintiön täyttymisestä Erillisvalinta enintään 20 opiskelijaa maisterin tutkintoon muiden yliopistojen luokanopettajan koulutuksesta siirtyvät (ei kiintiötä) Valittavien määrät v eivät eroa v luvuista. Merkittävä muutos on se, että Turun yksikön luokanopettajan koulutuksen pää- ja erillisvalinnan osalta VAKAVA-kokeen pistemäärää ei huomioida hakijoiden lopullisessa valinnassa koulutukseen. Muutoin valintaperusteita on täsmennetty, selkiytetty ja päivitetty. Liitteet 4/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista v / Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote korkeakoulujen yhteishaun siirtymisestä syksyyn / Opettajankoulutuslaitoksen pää- ja erillisvalinnoissa v valittavien määrät ja valintaperusteet koulutussuunnittelija Minna Aslama (Turku) koulutussuunnittelija Pirjo Lehti (Rauma) 8. Esityksen tekeminen opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikön käsityön aineenopettajan koulutukseen valittavien määrästä sekä koulutuksen valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2014 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Yliopistopalvelut pyytää tiedekuntia tekemään esityksen uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2014 ja toimittamaan ne opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään Myös erillisvalinnan kautta valittavien opiskelijoiden enimmäismäärä pyydetään ilmoittamaan. Korkeakoulujen uuden yhteishaun käyttöönotto on siirtynyt syksyyn 2014 ja muutoksista johtuen opetushallitus ilmoittaa myöhemmin vuoden 2014 valtakunnalliset opiskelijavalintaan liittyvät päivämäärät. Johtokunta on päättänyt, että kasvatustieteiden tiedekunta osallistuu vuonna 2014 kaikkien koulutusten päävalinnoissa ja Turun luokanopettajan koulutuksen erillisvalinnassa VAKAVA-kokeeseen. Luokanopettajan, käsityön- ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmä (pj. yksikönjohtaja Jaana Lepistö, vpj. yksikönjohtaja Kristiina Heikkilä) on valmistellut kokouksessaan ehdotuksen Rauman yksikön

6 Kokouskutsu 5/ (12) käsityön aineenopettajan koulutukseen valittavien määristä ja valintaperusteista v Ehdotuksen mukaan valittavien määrät v ovat: Rauman yksikön käsityön aineenopettajan koulutus Päävalinta opiskelijaa kasvatustieteen kandidaatin ja kasvatustieteen maisterin tutkintoon (pääaineena käsityökasvatus) riippuen erillisvalinnassa maisterin tutkintoon valittavien kiintiön täyttymisestä Erillisvalinta enintään 5 opiskelijaa maisterin tutkintoon Valittavien kokonaismäärä v ei eroa v luvuista. Liitteet 4/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista v / Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote korkeakoulujen yhteishaun siirtymisestä syksyyn / Opettajankoulutuslaitoksen pää- ja erillisvalinnoissa v valittavien määrät ja valintaperusteet koulutussuunnittelija Pirjo Lehti 9. Esityksen tekeminen Rauman yksikön lastentarhanopettajan koulutukseen ja kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelmaan valittavien määristä sekä koulutusten valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2014 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Yliopistopalvelut pyytää tiedekuntia tekemään esityksen uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2014 ja toimittamaan ne opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään Myös erillisvalinnan kautta valittavien opiskelijoiden enimmäismäärä pyydetään ilmoittamaan. Korkeakoulujen uuden yhteishaun käyttöönotto on siirtynyt syksyyn 2014 ja muutoksista johtuen opetushallitus ilmoittaa myöhemmin vuoden 2014 valtakunnalliset opiskelijavalintaan liittyvät päivämäärät. Johtokunta on päättänyt, että kasvatustieteiden tiedekunta osallistuu vuonna 2014 kaikkien koulutusten päävalinnoissa ja Turun luokanopettajan koulutuksen erillisvalinnassa VAKAVA-kokeeseen. Luokanopettajan, käsityön- ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmä (pj. yksikönjohtaja Jaana Lepistö, vpj. yksikönjohtaja Kristiina Heikkilä) on valmistellut kokouksessaan ehdotuksen Rauman yksikön lastentarhanopettajan koulutukseen ja kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelmaan valittavien määristä ja valintaperusteista v Ehdotuksen mukaan valittavien määrät v ovat:

7 Kokouskutsu 5/ (12) Rauman yksikön lastentarhanopettajan koulutus: Päävalinta 60 opiskelijaa kasvatustieteen kandidaatin tutkintoon Erillisvalinta muiden yliopistojen lastentarhanopettajan koulutuksesta siirtyvät (ei kiintiötä) Rauman yksikön kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelma: Erillisvalinta 12 opiskelijaa kasvatustieteen maisterin tutkintoon Merkittävä muutos on se, että lastentarhanopettajan koulutuksen valinnan osalta VAKAVA-kokeen pistemäärää ei huomioida hakijoiden lopullisessa valinnassa koulutukseen. Lisäksi valintaperusteisiin on lisätty, että kymmenellä opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa kandidaatin tutkinnon suorittamisen jälkeen maisterin tutkintoon kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelmassa. Muutoin valintaperusteita on täsmennetty, selkiytetty ja päivitetty. Liitteet 4/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista v / Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote korkeakoulujen yhteishaun siirtymisestä syksyyn / Opettajankoulutuslaitoksen pää- ja erillisvalinnoissa v valittavien määrät ja valintaperusteet koulutussuunnittelija Pirjo Lehti 10. Esityksen tekeminen luokanopettajan (Turku ja Rauma), käsityön aineenopettajan ja lastentarhanopettajan koulutuksiin valittavien ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden määrästä ja valintaperusteista vuodelle 2014 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Yliopistopalvelut pyytää tiedekuntia tekemään esityksen uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2014 ja toimittamaan ne opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään Myös erillisvalinnan kautta valittavien opiskelijoiden enimmäismäärä pyydetään ilmoittamaan. Korkeakoulujen uuden yhteishaun käyttöönotto on siirtynyt syksyyn 2014 ja muutoksista johtuen opetushallitus ilmoittaa myöhemmin vuoden 2014 valtakunnalliset opiskelijavalintaan liittyvät päivämäärät. Johtokunta on päättänyt, että kasvatustieteiden tiedekunta osallistuu vuonna 2014 kaikkien koulutusten päävalinnoissa ja Turun luokanopettajan koulutuksen erillisvalinnassa VAKAVA-kokeeseen. Ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneilla ei ole erillistä kiintiötä, vaan valittavien opiskelijoiden määrä sisältyy ylioppilaiden ja ei-ylioppilaiden kiintiöön. Hakijalla on oltava sellainen pohjakoulutus, joka oikeuttaa hänet pyrki-

8 Kokouskutsu 5/ (12) mään omassa maassaan Turun yliopistoa vastaavaan yliopistoon tai korkeakouluun sekä suomen kielen taito. Luokanopettajan, käsityön- ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmä (pj. yksikönjohtaja Jaana Lepistö, vpj. yksikönjohtaja Kristiina Heikkilä) on valmistellut kokouksessaan ehdotuksen ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden määrästä ja valintaperusteista vuodelle Huomionarvoinen muutos on kielitaitovaatimuksen muuttaminen yleisen kielitutkinnon osalta siten, että kahden osakokeen osalta edellytetään taitotasoa 6 ja kahden osakokeen osalta vähintään taitotasoa 5 (6-portainen taitoasteikko). Aiemmin edellytyksenä oli taitotaso 6 kaikkien neljän osakokeen osalta. Liitteet 4/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista v / Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote korkeakoulujen yhteishaun siirtymisestä syksyyn / Ulkomailla pohjakoulutuksensa suorittaneiden määrä ja valintaperusteet kasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkintoon (OKL) v koulutussuunnittelija Minna Aslama 11. Esityksen tekeminen Learning, Learning Environments and Educational Systems maisteriohjelmaan valittavien opiskelijoiden määrästä sekä valintaperusteiden hyväksyminen vuodelle 2014 Turun yliopiston opintojohtosäännön 5 :n mukaan yliopiston hallitus päättää tiedekuntien johtokuntien esityksestä yliopistoon vuosittain alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan otettavien määrästä. Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on tehdä esitys tiedekuntaan tai kauppakorkeakouluun vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Yliopistopalvelut pyytää tiedekuntia tekemään esityksen uusien opiskelijoiden määristä vuonna 2014 ja toimittamaan ne opiskelija- ja hakijapalveluihin viimeistään Myös erillisvalinnan kautta valittavien opiskelijoiden enimmäismäärä pyydetään ilmoittamaan. Korkeakoulujen uuden yhteishaun käyttöönotto on siirtynyt syksyyn 2014 ja muutoksista johtuen opetushallitus ilmoittaa myöhemmin vuoden 2014 valtakunnalliset opiskelijavalintaan liittyvät päivämäärät. Board of the International Master's Degree Program in Learning, Learning Environments and Educational Systems (pj. Marja Vauras) on tehnyt kokouksessaan ehdotuksen Learning, Learning Environments and Educational Systems maisteriohjelmaan (LLEES) valittavien määrästä ja valintaperusteista vuodelle Ehdotuksen mukaan LLEESmaisteriohjelmaan hyväksytään vuoden 2014 opiskelijavalinnassa opiskelijoita seuraavasti: - enintään 15 opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa

9 Kokouskutsu 5/ (12) - enintään 5 opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa ja Master of Arts Erziehungswissenschaft tutkintoa (opiskelijat valitaan LLEES-maisteriohjelman opiskelijavalinnassa) - enintään 5 opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa ja Master of Arts Erziehungswissenschaft tutkintoa (opiskelijat valitaan Universität Regensburgin Masterstudiengang Erziehungswissenschaft ohjelman opiskelijavalinnassa). Valintaperusteiden suurimmat muutokset on tehty hakijoilta vaadittaviin kielitestituloksiin: - IELTS Academic: kaikista osa-alueista saatava vähintään 6,0 pistettä (aiemmin 5,5) ja kokonaisuudessaan 6,5 pistettä. - PTE Academic: kaikista testin osa-alueista saatava vähintään 54 ja kokonaisuudessaan 62 pistettä (aiemmin ei ollut osa-aluerajoja). - TOEFL ibt: kaikista osa-alueista on saatava vähintään 20 pistettä ja kokonaisuudessaan 92 pistettä (aiemmin ei ollut osa-aluerajoja ja lisäksi kokonaispistemäärää korotettiin kahdella). Liitteet 4/ Pyyntö uusien opiskelijoiden määristä ja valintaperusteista v / Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote korkeakoulujen yhteishaun siirtymisestä syksyyn / Learning, Learning Environments and Educational Systems maisteriohjelmaan v valittavien määrä ja valintaperusteet kansainvälisten asioiden suunnittelija Henriikka Salminen 12. Learning, Learning Environments and Educational Systems maisteriohjelman opetussuunnitelman hyväksyminen lv Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Turun yliopiston opintojohtosäännön 12 :n mukaan seuraavan lukuvuoden opetussuunnitelmat tulee hyväksyä toukokuun loppuun mennessä. Learning, Learning Environments and Educational Systems - maisteriohjelman opetussuunnitelmaehdotus lukuvuodelle on valmisteltu Board of the International Master's Degree Program in Learning, Learning Environments and Educational Systemsin kokouksessa Boardin puheenjohtajana toimii Marja Vauras. Opetussuunnitelmaehdotukseen on pyydetty laitosjohtajien kommentteja. Laitosjohtajilla ei ollut kommentoitavaa. Opetussuunnitelmaan ei ole tehty isompia muutoksia. Muutamien opintojaksojen ajoitusta on muutettu ja tehty päivityksiä opintojaksojen sisältöihin, opettajiin ja opetuksen toteutustapoihin. 6/ Learning, Learning Environments and Educational Systems - maisteriohjelman opetussuunnitelma lv kansainvälisten asioiden suunnittelija Henriikka Salminen

10 Kokouskutsu 5/ (12) 13. Finnish-German Master Programme in Education ohjelman opetussuunnitelman hyväksyminen lv Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Turun yliopiston opintojohtosäännön 12 :n mukaan seuraavan lukuvuoden opetussuunnitelmat tulee hyväksyä toukokuun loppuun mennessä. Finnish-German Master Programme in Education -ohjelman opetussuunnitelmaehdotus lukuvuodelle on valmisteltu Board of the International Master's Degree Program in Learning, Learning Environments and Educational Systemsin kokouksessa Boardin puheenjohtajana toimii Marja Vauras. Johtokunta käsittelee sekä Turun yliopistossa opintonsa aloittavia koskevan opetussuunnitelman, että Universität Regensburgissa opintonsa aloittavia koskevan opetussuunnitelman, sillä tiedekunta tulee myöntämään kasvatustieteiden maisterin tutkinnon molemmille ohjelman hyväksytysti suorittaneille opiskelijaryhmille. Ohjelman ensimmäiset opiskelijat aloittivat opintonsa syksyllä 2012 Turun yliopistossa ja Universität Regensburgissa. Heistä Turun yliopistossa opintonsa aloittaneet opiskelijat opiskelevat parhaillaan Universität Regensburgissa. Universität Regensburgissa opintonsa aloittaneet opiskelevat syyslukukauden 2013 Turun yliopistossa. Opetussuunnitelmaan on tehty vain pienehköjä päivityksiä, sillä opetussuunnitelman toimivuudesta ei ole vielä riittävästi kokemuksia. Myöskään Universität Regensburg ei ole esittänyt muutoksia opetussuunnitelmaan. 7/ Finnish-German Master Programme in Education -ohjelman opetussuunnitelma lv kansainvälisten asioiden suunnittelija Henriikka Salminen 14. Vaihto-opiskelijoille tarjottavan School Experience opintojakson (5 op) opetussuunnitelman hyväksyminen lv Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Turun yliopiston opintojohtosäännön 12 :n mukaan seuraavan lukuvuoden opetussuunnitelmat tulee hyväksyä toukokuun loppuun mennessä. Kasvatustieteiden tiedekunta on tarjonnut School Experience opintojaksoa (5 op) tiedekuntaan tuleville vaihto-opiskelijoille sekä syksyisin että keväisin. Opintojakson luennot ja seminaarit ovat yhteiset Learning, Learning Environments and Educational Systems -maisteriohjelman opintojakson EDUs8 Internship at the Teacher Training School in Turku and at the Turku International School kanssa. Opetussuunnitelmaan ei ole tehty muutoksia. 8/ School Experience opintojakson opetussuunnitelma lv kansainvälisten asioiden suunnittelija Henriikka Salminen

11 Kokouskutsu 5/ (12) 15. Erilliset opettajan pedagogisten opintojen maahanmuuttajataustaisille 60 op (Turku) valintaperusteiden 2014 hyväksyminen Opettajan pedagogisten opintojen valmisteluryhmä on valmistellut asialiitteen 9/ mukaisia valintaperusteita erillisiin opettajan pedagogisiin opintoihin maahanmuuttajataustaisille (60 op). Opintojen on suunniteltu alkavan keväällä Hakuaika opintoihin päättyy Opintoihin ehdotetaan valittavaksi vähintään 10 ja enintään 20 opiskelijaa. Hakemiseen edellytetään kasvatustieteen perusopintojen suorittamista (suoritettu tai suoritettavana), alempaa tai ylempää yliopistossa suoritettua korkeakoulututkintoa tai OPH:n tutkinnon rinnastamispäätöstä, hyvää suomen kielen taitoa, työkokemusta opetus- tai ohjaustyöstä sekä maahanmuuttajataustaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on päätöksessään (liite 6/ ) myöntänyt erityisavustuksen käytettäväksi Opettajaksi Suomeen- Opettajankoulutukseen valmentavat, opettajan pedagogiset ja luokanopettajan opetettavien aineiden opinnot maahanmuuttajataustaisille, Specima hanke, kustannuksiin. Erityisavustuksella on myös aiempina toteutettu erilliset opettajan pedagogiset opinnot 60 op maahanmuuttajataustaisille opetusja ohjaustyössä toimiville ja näihin tehtäviin suuntautuville. Rahoitus jaetaan seuraavasti: OKL Turku: (65,19%), Brahea: (34,81%). Opettajaksi Suomeen -hanke toteutetaan yhdessä Brahean kanssa. Liite 6/ Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös erityisavustuksen myöntämisestä. 9/ Erillisten opettajan pedagogisten opintojen maahanmuuttajataustaisille opetussuunnitelma opintoneuvoja Susanna Niiniö 16. Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus -täydennyskoulutuksen (25 op) valintaperusteiden 2013 ja opetussuunnitelman syksy 2013 syksy 2014 hyväksyminen Turun yliopiston johtosäännön 21 :n mukaan tiedekunnan johtokunnan tehtävänä on hyväksyä opetussuunnitelmat. Turun yliopiston opintojohtosäännön 12 :n mukaan seuraavan lukuvuoden opetussuunnitelmat tulee hyväksyä toukokuun loppuun mennessä. Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus -täydennyskoulutuksen valintaperusteet ja opetussuunnitelma on käsitelty luokanopettajan, käsityön- ja lastentarhanopettajan koulutuksien valmisteluryhmässä (pj. yksikönjohtaja Jaana Lepistö, vpj. yksikönjohtaja Kristiina Heikkilä) Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus -opintokokonaisuuden ensisijaisena kohderyhmänä ovat suomalais- ja maahanmuuttajataustaiset luokan- ja aineenopettajat, joiden opetusryhmissä on eri kulttuureista tulevia oppilaita. Kursseista voi valita ne, jotka parhaiten tukevat omaa työnkuvaa, tai suorittaa koko 25 opintopisteen kokonaisuuden.

12 Kokouskutsu 5/ (12) Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus -täydennyskoulutus toteutetaan osana MMO Specima II -projektia, jota varten Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustuksen. Toinen osa MMO Specima II -projektia on erilliset opettajan pedagogiset opinnot maahanmuuttajataustaisille (60 op). Kaikki kulut katetaan kyseisestä rahoituksesta. MMO Specima II -projekti on lisäkustannusmallin projekti, joka on sijoitettu opettajankoulutuslaitoksen Turun yksikön alle. 10/ Kieli- ja kulttuuritietoinen opetus -täydennyskoulutuksen valintaperusteet 2013 ja opetussuunnitelma syksy 2013 syksy 2014 koulutussuunnittelija Minna Aslama

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) Pöytäkirja 5/2013 1 (14) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 28.5.2013 klo 10.04-11.06 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 7, 16 23)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 7, 16 23) Kokouskutsu 6/2014 1 (13) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 27.5.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. 1 18, paikalla asiankohdat (paikalla asiankohdat 1 18)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. 1 18, paikalla asiankohdat (paikalla asiankohdat 1 18) Pöytäkirja 6/2014 1 (16) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet tiistai 27.5.2014 klo 10.03 14.16 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. prof. Arja Virta asiat 1-4, 6, 8 (prof.

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. prof. Arja Virta asiat 1-4, 6, 8 (prof. Pöytäkirja 2/2013 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 26.2.2013 klo 10:00-11:05 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 28.4.2015 klo 10.00 10.28 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kokouskutsu 4/ (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00

Kokouskutsu 4/ (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00 Kokouskutsu 4/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 11.5.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 12/2014 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 2.12.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Jukka Husu. opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Jukka Husu. opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) Pöytäkirja 9/2013 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 26.11.2013 klo 10.06-11.17 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 4/2014 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 15.4.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 12/2014 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 2.12.2014 klo 10.03 11.07 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 3, 5 6, 8 9)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 3, 5 6, 8 9) Kokouskutsu 11/2014 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 4.11.2014 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) opisk. Masi-Pekka Rydman (opisk. NN) Pöytäkirja 6/2013 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 3.9.2013 klo 10.00-11.18 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) 1. Kokouksen avaaminen sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) 1. Kokouksen avaaminen sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirja 4/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 11.5.2016 klo 10.03 11.51 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 8/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 27.10.2015 klo 10.00 10.20 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 15.4.2014 klo 10.02 11.25 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4, 7 10)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4, 7 10) Kokouskutsu 9/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 24.11.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras, (pj , paikalla asiakohdat 13-15)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras, (pj , paikalla asiakohdat 13-15) Pöytäkirja 8/2013 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 5.11.2013 klo 10.06-11.52 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Pöytäkirja 2/2014 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet tiistai 11.2.2014 klo 11.05 11.35 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 1/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 24.2.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 10/2017 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 27.9.2017 klo 10.00 Paikka Jäsenet Valmistelijat Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj.

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) prof. Marja Vauras, pj. Pöytäkirja 11/2018 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.9.2018 klo 10.01-11.17 Paikka Jäsenet Kutsuttuna Valmistelijat Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat , 20 21)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat , 20 21) Pöytäkirja 5/2014 1 (13) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 13.5.2014 klo 10.00 11.45 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 5/2014 1 (11) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 13.5.2014 klo 10.00 Paikka Jäsenet Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Kokouskutsu 4/2015 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 28.4.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja Vauras,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 10/2017 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet Valmistelijat keskiviikko 27.9.2017 klo 10.02 11.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiakohdat 1 2 ja 4 11)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiakohdat 1 2 ja 4 11) Pöytäkirja 1/2016 1 (8) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 24.2.2016 klo 10.00 12.37 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 4) Pöytäkirja 3/2015 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 17.3.2015 klo 10.00 10.21 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kokouskutsu 5/ (5)

Kokouskutsu 5/ (5) Kokouskutsu 5/2017 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.4.2017 klo 10.00 Paikka Jäsenet Valmistelija Sihteeri Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 3/2016 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 20.4.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 2/2016 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 30.3.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) paikalla asiakohdat paikalla asiakohdat 1 5, 7 16

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) paikalla asiakohdat paikalla asiakohdat 1 5, 7 16 Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 20.4.2016 klo 10.01 10.39 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Kokouskutsu 14/2018 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 14.11.2018 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu Pöytäkirja 1/2015 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 21.1.2015 klo 10.05 10.15 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 28.9.2016 klo 14.01 16.44 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Pöytäkirja 14/2018 1 (8) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 14.11.2018 klo 10.00 11.08 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet Valmistelijat

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 5/2016 1 (12) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 25.5.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 8/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 8/2009, 30.9.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan valintaperusteet ja valittavien opiskelijoiden

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 10/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 26.10.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 8/2016 1 (8) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 28.9.2016 klo 14.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) hallintopäällikkö Meri Louhi tutkimus ja jatkokoulutussuunnittelija Anne Tuittu Pöytäkirja 6/2016 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 8.6.2016 klo 10.10 11.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Johtokunnan kokous 6 B/2014

Johtokunnan kokous 6 B/2014 Pöytäkirja 6 B/2014 1 (5) Johtokunnan kokous 6 B/2014 Aika tiistai klo 10.20 11.30 Paikka Valmistelija Puheenjohtaja tiedekunnan kokoushuone Enges, Tiia, opintopäällikkö Mähönen, Jukka, dekaani Jäsenet

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 10/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet t Sihteeri keskiviikko 26.10.2016 klo 10.00 12.30 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta 3/2008, 19.3.2008 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pro gradu -tutkielmien tarkastajien määrääminen 3. Pro gradu tutkielmien arvosteleminen

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Kokouskutsu 3/2019 1 (8) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 17.4.2019 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Pöytäkirja 12/2018 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 10.10.2018 klo 10.05 12.04 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2011

TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2011 LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2011 Aika Paikka tiistaina 15.2.2011 klo 13.15 alkaen luonnontieteellisen tiedekunnan kokoushuone YL136-1 Käsiteltävät asiat Hallintopäällikön

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Koulutustoimikunta. Kokous 9/2011 torstaina klo (KTK314)

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Koulutustoimikunta. Kokous 9/2011 torstaina klo (KTK314) Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja hyväksyminen 3 Ilmoitusasiat 4 Opiskelijavalinta 2012: aloituspaikat 5 Opiskelijavalinta

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Kokouskutsu 7/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 31.8.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 5/ ASIALISTA : Ma

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 5/ ASIALISTA : Ma ASIALISTA N HALLITUKSEN KOKOUS 5/2019 26. 27.8.2019 ASIALISTA : Ma 26.8.2019 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Talouden tervehdyttämisen linjaukset sekä strategiset valinnat ja investoinnit

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 1 (5) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 13.3.2019 klo 10.02-11.32 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet t Sihteerit

Lisätiedot

Kokouskutsu 9/ (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00

Kokouskutsu 9/ (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous. Aika keskiviikko klo 10.00 Kokouskutsu 9/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 12.10.2016 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous

Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Pöytäkirja 3/2019 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 17.4.2019 klo 10.00-12.51 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 9/2016 1 (7) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka Jäsenet t Sihteeri keskiviikko 12.10.2016 klo 10.00 14.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 2/06

Opetus ja tutkimusneuvosto Tuula Tolppi Kokous 2/06 LAPIN YLIOPISTO 1 Läsnä + (pj) +Päivi Naskali(vpj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin mukaan kutsu hallintoelimen kokoukseen on lähetettävä viimeistään

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (paikalla asiakohdat 1 13) (asiakohdat 1 8, 15)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (paikalla asiakohdat 1 13) (asiakohdat 1 8, 15) Pöytäkirja 10/2015 1 (10) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 22.12.2015 klo 10.00 12.30 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet Kutsuttu

Lisätiedot

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä.

Johtosäännön 16 :n mukaan hallintoelin on päätösvaltainen kun läsnä on kokouksen puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet muista jäsenistä. 1 LAPIN YLIOPISTO 341 3236 Aika tiistai 22.3.2005 klo 12.00 Ravintola Felli Akvaario-kabinetti (Yliopistonkatu 8, päärakennus). Läsnä + (pj) =Päivi Naskali (vpj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kokous: Keskiviikko 18.5.2016 klo 9.00 Paikka YN330 Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen varajäsen: Läsnä:

Lisätiedot

Kokouksen 12 / 2009 asialista

Kokouksen 12 / 2009 asialista Kokouksen 12 / 2009 asialista 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Kasvatustieteiden tiedekunnan esitys yliopiston rehtorille dekaanin nimeämisestä 4. Esitys lisäjäsenten määräämiseksi

Lisätiedot

Liite opintojohtosääntöön (päivitetty vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä)

Liite opintojohtosääntöön (päivitetty vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä) 1/5 Liite opintojohtosääntöön (päivitetty 4.1.2016 vastaamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja yliopiston hallituksen päätöksiä) Turun yliopistossa edustettuina olevat t, tutkinnot, pääaineet, koulutusohjelmat

Lisätiedot

Johtokunnan kokous 6 A/2014

Johtokunnan kokous 6 A/2014 Pöytäkirja 6 A/2014 1 (5) Johtokunnan kokous 6 A/2014 Aika tiistai klo 10.20 11.30 Paikka Valmistelija Puheenjohtaja tiedekunnan kokoushuone Fager, Mia, hallintopäällikkö Mähönen, Jukka, dekaani Jäsenet

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 9 14)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 9 14) Kokouskutsu 10/2015 1 (9) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika tiistai 22.12.2015 klo 10.00 Paikka Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet Kutsuttu asiantuntija

Lisätiedot

Pöytäkirja 7/ (6)

Pöytäkirja 7/ (6) Pöytäkirja 7/2017 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika keskiviikko 14.6.2017 klo 10.03 11.18 Paikka Jäsenet t Sihteeri Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Lisätiedot

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä. Kasvatustieteiden yksikkö Arja Tahvola

Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä. Kasvatustieteiden yksikkö Arja Tahvola Infotilaisuus koulutusuudistuksen siirtymäajan päättymisestä Kasvatustieteiden yksikkö 11.11.2014 Arja Tahvola PÄÄAINEPOHJAISET TUTKINNOT, ennen v. 2012 KK- JA KM-TUTKINNOT Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Pöytäkirja 7/2016 1 (6) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka keskiviikko 31.8.2016 klo 10.02 12.02. Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla sh. 202 (etäyhteys) Jäsenet prof.

Lisätiedot

Tule opiskelemaan Turun yliopiston hoitotieteen laitokselle. Dinah Arifulla, opinto-ohjaaja & Anna Axelin, Tohtorikoulutettava

Tule opiskelemaan Turun yliopiston hoitotieteen laitokselle. Dinah Arifulla, opinto-ohjaaja & Anna Axelin, Tohtorikoulutettava Tule opiskelemaan Turun yliopiston hoitotieteen laitokselle Dinah Arifulla, opinto-ohjaaja & Anna Axelin, Tohtorikoulutettava 10.11.2010 http://www.med.utu.fi/hoitotiede/ Turun yliopisto, Lääketieteellinen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 7/2010 maanantaina klo (KTK314)

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 7/2010 maanantaina klo (KTK314) KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Juuso, Hannu, lehtori Sitomaniemi-San Johanna, jatko-opiskelija 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta

Lisätiedot

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, SYKSY 2015 PÄIVITETTY 18.9.2015

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, SYKSY 2015 PÄIVITETTY 18.9.2015 ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, SYKSY 2015 PÄIVITETTY 18.9.2015 Aikataulun lukuohje: Lukujärjestyksessä on ensin mainittu kellonaika, sen jälkeen opintojakso jonka opetuksesta

Lisätiedot

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous KUTSU n jäsenet ja varajäsenet n kokous Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan tiedekunnalle dekaanin keskiviikkona 10. tammikuuta 2018 klo 9.00 tiedekunnan kokoushuoneessa,

Lisätiedot

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 4 14) (asiankohdat 1 7, 12 14)

Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) (asiankohdat 1 2, 4 14) (asiankohdat 1 7, 12 14) Pöytäkirja 10/2014 1 (11) Kasvatustieteiden tiedekunnan johtokunnan kokous Aika Paikka tiistai 14.10.2014 klo 10.05 11.05 Turussa tiedekunnan kokoushuone 441, Raumalla 115 (etäyhteys) Jäsenet prof. Marja

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä

Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista. Faculty of Education/Kasvatustieteiden tiedekunta Helena Seppälä Kasvatustieteiden tiedekunta Ennakkotietoja vuoden 2015 valintaperusteista Koulutukset ja aloituspaikat v. 2015 Kasvatustieteiden koulutus 25 Luokanopettajan koulutus 100 (sisältää teknologia- sekä taide-

Lisätiedot

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO

VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO VALINNAISTEN OPINTOJEN INFO 22.3.2018 Presentation Name / Firstname Lastname 29/03/2018 1 KLO 16.00-17.00 YLEISINFO KLO 17.00-18.00 VALINNAISTEN OPINTOJEN ESITTELYÄ ERI PISTEISSÄ Presentation Name / Firstname

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA KASVATUSTIEDE KTL_8618 Ka1 Johdatus kasvatustieteisiin KTL_3320 Ka4 Kasvatus- ja koulutussosiologia Sivuaineopiskelijat KTL_0014 Ka5 Perusopintojen lopputentti KTL_4022 Kc1 Kasvatuksen historia KTL_0005

Lisätiedot

tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet rehtori vararehtorit yhteisöjohtaja henkilöstöpäällikkö

tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet rehtori vararehtorit yhteisöjohtaja henkilöstöpäällikkö Kokouksen sihteeri Helena Juntunen KOKOUSKUTSU gsm 040 4844 111 Privatel 83 2409 (email: Helena.Juntunen(at)ulapland.fi) 9.12.2009 Kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet

Lisätiedot

Minustako opettaja? Liisa Ikkala-Toiviainen, Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa

Minustako opettaja? Liisa Ikkala-Toiviainen, Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa 1 Opettajan pedagogisten opinnot ja opiskelijavalinnat 2011 pähkinänkuoressa 2 Opettajan pedagogiset opinnot 60 op Koostuvat kahdesta osasta: kasvatustieteen perusopinnoista, 25 op sekä aine- ja syventävien

Lisätiedot

Vuoden 2015 opiskelijavalintojen aloituspaikkamäärät

Vuoden 2015 opiskelijavalintojen aloituspaikkamäärät Liite 1 Vuoden 2015 opiskelijavalintojen t Vuonna 2012 ylemmän korkeakoulututkinnon suoritti 1315 opiskelijaa ja vuonna 2013 vastaavasti 1324 opiskelijaa. Vuonna 2012 alemman korkeakoulututkinnon suoritti

Lisätiedot

Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista

Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista Oulun yliopiston hallituksen kokous 21.-22.5.2019 Kokous: 6/2019 Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista Aika: Tiistai 21.5.2019 klo 17.00-19.00 Keskiviikko 22.5.2019 klo 09.00-10.00 ja klo 13.00-14.00

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 3/2009, 18.3.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. KTT Janne Järvisen dosentuurihakemuksesta aiheutuvat toimenpiteet 4. FT

Lisätiedot

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta

9.15-9.30 Kasvatustieteiden tiedekunta toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Varadekaani Arja Virta KKV0 OPISKELIJAKSI YLIOPISTOON (5 op) Kasvatustieteiden laitos Opiskelijaksi yliopistoon-opintojakson aikana tutustutaan yliopistoopiskeluun sekä yliopiston palveluihin, ympäristöön ja organisaatioon.

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A6 / 2010

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A6 / 2010 OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A6 / 2010 Tiedekuntaneuvosto Kokous 25.8.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 21 A 23 A 21/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 22/2010 2 Ilmoitusasiat A 23/2010 3 Toiminta-

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Koulutustoimikunta. Kokous 10/2012 maanantaina 26.11.2012 klo 12.00 (KTK219) Käsiteltävät asiat:

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Koulutustoimikunta. Kokous 10/2012 maanantaina 26.11.2012 klo 12.00 (KTK219) Käsiteltävät asiat: Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 3 Ilmoitusasiat 4 Erityisopettajan kelpoisuuden tuottavien opintojen tarjoaminen ennen vuotta

Lisätiedot

1 (5) Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. ott. Hakukohde. Kirj. Haken. Kok. osall. Kirj. osall. osall. ott.

1 (5) Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. Vast. Kirj. Haken. Kok. Hyv. ott. Hakukohde. Kirj. Haken. Kok. osall. Kirj. osall. osall. ott. Hakeneet, hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet tiedekunnittain ja hakukohteittain, kaikki valinnat vuosina -2014 1 (5) Haken. Kok. Hyv. Hyv. Humanistinen tiedekunta Arkeologia 168 58 12 8 8 166

Lisätiedot

B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa Vuonna 2009 kiintiö oli 35, hakijoita oli 122 Maisteriksi valmistu

B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa Vuonna 2009 kiintiö oli 35, hakijoita oli 122 Maisteriksi valmistu Aineenopettajan koulutukseen hakevien infotilaisuus 10.2.2010 Opintoasiainsuunnittelija Sanna Lumikko Teologinen tiedekunta B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 7/2017 Kokous: Keskiviikko 23.8.2017 klo 9.00 Paikka YN330 Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen varajäsen: Läsnä:

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA Tiedekunnan tentit maanantaisin klo

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA Tiedekunnan tentit maanantaisin klo KASVATUSTIEDE KTL_8618 Ka1 Johdatus kasvatustieteisiin KTL_3320 Ka4 Kasvatus- ja koulutussosiologia Sivuaineopiskelijat KTL_0014 Ka5 Perusopintojen lopputentti KTL_4022 Kc1 Kasvatuksen historia KTL_0005

Lisätiedot

Minna Koskinen Yanzu-seminaari 12.11.2011

Minna Koskinen Yanzu-seminaari 12.11.2011 Minna Koskinen Yanzu-seminaari 12.11.2011 } Pedagogiset näkökulmat taito opettaa, koulutuspolitiikan ymmärrys, itsevarmuuden kasvu opettajana } Palkkaan liittyvät näkökulmat Pätevä opettaja saa yleensä

Lisätiedot

Syksyllä 2010 opintonsa aloittavat uudet opiskelijat hyväksytään suoraan uuteen oppiaineeseen (tiedekuntaneuvoston päätös ).

Syksyllä 2010 opintonsa aloittavat uudet opiskelijat hyväksytään suoraan uuteen oppiaineeseen (tiedekuntaneuvoston päätös ). INFORMAATIOTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tampereen yliopisto 6.5.2010 Hyväksytty tiedekuntaneuvostossa 12.5.2010. Liite B3/1 Informaatiotutkimuksen oppiainenimen muutoksesta ja uusista informaatiotutkimuksen ja

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 10/2009, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 10/2009, ASIALISTA Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta 10/2009, 25.11.2009 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pro gradu -tutkielmien tarkastajien määrääminen 3. Pro gradu tutkielmien arvosteleminen

Lisätiedot

Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille

Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin keskiviikkona 14.12.2011 klo 9.00 oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa

Lisätiedot

Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmat. Hakijan päivä

Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmat. Hakijan päivä Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmat Hakijan päivä 9.11.2018 JYU. Since 1863. 13.11.2018 1 Oppiaineena kasvatustiede tai aikuiskasvatustiede Kandidaattiohjelma: 180 op, 3 vuotta (pääaineen

Lisätiedot

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous /08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous /08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous 28.5.2008 6/08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Oikeustieteiden tiedekunnan dekaanin

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille

Kasvatustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille neuvoston jäsenille Kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin ja varadekaanin keskiviikkona 18.6.2008 klo 13.15. Kokouspaikkana on hallituksen kokoushuone, Yliopistonkatu

Lisätiedot

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY)

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) Tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi TTY:n opintotarjonta 24.9.2014 Kaisa Niskanen TTY Opiskelijapalvelut Perustettu vuonna 1965 Toiminut säätiömuotoisena vuoden

Lisätiedot

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018).

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018). Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin torstaina 15.12.2011 klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä,

Lisätiedot

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistaminen, vaihe II Miksi opiskelijavalintoja uudistetaan (OKM) Opiskelijavalintoja uudistamalla pyritään alentamaan korkeakouluopintojen aloittamisikää, saamaan

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaanin vaali 3. Muut asiat Tiedekuntaneuvosto Kokous Dekaanin vaalikokous Hallintopäällikkö

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016 Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous pidetään keskiviikkona 20.1. klo 10.00 alkaen oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa, Yliopistonkatu

Lisätiedot

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, SYKSY 2017 PÄIVITETTY

ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, SYKSY 2017 PÄIVITETTY ERITYISOPETUKSEN TEHTÄVIIN AMMATILLISIA VALMIUKSIA ANTAVAT OPINNOT, SYKSY 2017 PÄIVITETTY 17.8.2017 Aikataulun lukuohje: Lukujärjestyksessä on ensin mainittu kellonaika, sen jälkeen opintojakso jonka opetuksesta

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Savonlinnan kampus, Kuninkaankartanonkatu 7, kokoushuone B304

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Savonlinnan kampus, Kuninkaankartanonkatu 7, kokoushuone B304 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/2017 1 10.07.2017 Itä-Suomen yliopiston hallitus Aika 10.07.2017, 10:00-12:05 Paikka Savonlinnan kampus, Kuninkaankartanonkatu 7, kokoushuone B304 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö)

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö) KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2012 1. TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT 1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille

Lisätiedot

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros).

keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa (Yliopistonkatu 8, E siipi 3.kerros). LAPIN YLIOPISTO 1 Tuula Tolppi 341 3236 keskiviikko 16.5.2007 klo 12.00 hallituksen kokoushuoneessa Läsnä + (pj) 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Lapin yliopiston johtosäännön 33 :n 2 momentin

Lisätiedot