Työmaavalaistuksen TIETOPAKETTI. mberg.com. Työmaavalaistuksen tietopaketti 1 (16)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työmaavalaistuksen TIETOPAKETTI. mberg.com. Työmaavalaistuksen tietopaketti 1 (16)"

Transkriptio

1 Työmaavalaistuksen TIETOPAKETTI mberg.com Työmaavalaistuksen tietopaketti 1 (16)

2 TYÖMAAVALAISTUKSEN VAATIMUKSET Valaistustaso työmailla Oikein toteutettu ja riittävä valaistus takaa hyvät ja turvalliset työolosuhteet Tärkeimmät valaistavat kohteet työmaalla ovat kulkureitit, porras käytävät ja tasanteet, pihat ja sähkökeskusten lähiseudut. Tärkeimmät valaistavat kohteet tulee varustaa varavalo järjestelmällä eli akkuvarmennetuilla turvavaloilla tai työntekijät taskulampuilla. Keinovalon värisävy ei saa vaarantaa huomiovaatteiden tai laitteiden erottamista. Valaistustasoihin vaikuttavat: Pintamateriaalit, värit Asennuskorkeus (Lähde Finlex: Valtioneuvoston asetus 205/ ja Ruotsin työympäristövirasto AFS 1999/42-44) Työmaavalaistuksen tietopaketti 2 (16)

3 Työmaavalaistuksessa huomioitavaa Valaistus ei saa häikäistä tai sokaista. Valaistustason ero ei saa olla liian suuri eri tiloissa vaan valaistuksen tulee olla tasainen. Silmien pitää pystyä sopeutumaan nopeasti valaistustason muutokseen Olosuhteen ja työmaan muutoksiin pitää pystyä reagoimaan. Valaistuksen pitää olla helposti muunneltava. Tasainen varjoton valo helpottaa työskentelyä ja pienentää työtapaturman riskiä. (Lähde Finlex: Valtioneuvoston asetus 205/ ja Ruotsin työympäristövirasto AFS 1999/42-44) Työmaavalaistuksen tietopaketti 3 (16)

4 VALAISTUKSEN TERMIT Luksi (lx) Lumen (lm) Kelvin (K) Valaistusvoimakkuus kuvaa valolähteen voimakkuutta valaistavalla pinnalla ja sen yksikkönä käytetään luksia (lx). Valaistusvoimakkuus riippuu muun muassa lampun valovirrasta, valaisimen optisista ominaisuuksista ja etäisyydestä valaistavasta pinnasta. Yksi luksi on valaistusvoimakkuus, jonka yhden lumenin valovirta antaa tasaisesti jakautuessaan yhden neliömetrin alalle (1 lx = 1 lm/m 2 ). Valaistustaso valmiissa rakennuksissa Näöntarkkuutta vaativissa kohteissa, keittiön työtasolla ja lukuvalona luksia Varastoissa 100 luksia (100 luksin valossa näkee vielä lukea) Siivousvalona 30 luksia lattiatasossa Ulkoalueilla kulkureiteillä, katoksissa, sisäänkäyntien läheisyydessä luksia Lumen on valovirran yksikkö. Hehkulamppu (teho W) Led (lumen lm) 15 W 140 lm 25 W 250 lm 40 W 470 lm 60 W 800 lm 100 W 1520 lm 130 W 2000 lm Työmaalla saa helposti suuret säästöt vaihtamalla vanhat valaisimet led-valaisimiin. Värilämpötilan mittayksikkö on kelvin, lyhennettynä K. Mitä korkeampi kelvin-arvo on, sitä kylmempi ja sinertävämpi lampun tuottaman valon väri on. Esimerkkejä: Hehkulamppu Halogeenilamppu Loistelamppu Led-lamppu Päivänvalo 0,75 m 1,5 m 2,15 m 3 m 2700 K 3000 K K K 5500 K Hyvä työskentelyvalon väri on K 3500 lx 800 lx 400 lx 150 lx Mitä kauempana pinta on valolähteestä, sitä pienempi valaistusvoimakkuus (lx) on. Työmaavalaistuksen tietopaketti 4 (16)

5 RATKAISUJA ERI TILOJEN VALAISTUKSEEN MBerg valaisimet Tasainen yleisvalaistus Syväsäteilijät Korkeat tilat Valomastot Laajojen alueiden ja ulkotilojen valaistus Valonheittimet Kohdevalaistus ja esim. maalarin työvaloksi Työmaavalaistuksen tietopaketti 5 (16)

6 TYÖMAAVALAISTUKSEN ASENNUS Lattaliitin-kytkentä 48 V työmaavalaistuksen asennus Virtaa Muuntajia on saatavilla 1, 2 ja 3 piirisinä (á 25 valaisinta) Pistotulppa Muuntaja 230/48 V Valaistuskaapeli (parikierre) Keskus Piiri 1 Piiri 2 Valaisimessa 1,5 m kaapeli 5. Kaapeliliitos x 2 Urosliitin Jakoliitin Lattaliitin-kytkentä Lukitussalpa Naarasliitin Työmaavalaistuksen tietopaketti 6 (16)

7 48 V työmaavalaistuksen asennus X MBerg 48 V X Turva MBerg 48 V Piiri 2 Piiri 1 Piiri 2 Piiri 1 Työmaavalaistuksen tietopaketti 7 (16)

8 230 V työmaavalaistuksen asennus Jokaisessa valaisimessa on 16 A pistorasia sarjakytkentää varten. Valaisin liitetään maadoitettuun 230 V pistorasiaan. Valaisimien max. määrä on 50 kpl/16 A sulake. Valaisimien suositeltu asennuskorkeus on 2,5 6 m. Tasaisen valaistuksen aikaansaamiseksi suosittelemme valaisimien asennusta n. 6 m välein. Valaisimien liitosjohdon pituus on 6 m. Valaisin voidaan ripustaa koukustaan, ruuvata kiinni kahvan reistä tai asettaa ylösalaisin tasaiselle alustalle tai kiinnittää kahvan reiästä kolmijalkaan (tripod). Työmaavalaistuksen tietopaketti 8 (16)

9 KESTÄVÄ JA HUOLTOVAPAA MBERG MBerg LED-valaisimet on suunniteltu koviin työmaaoloihin ja ne kestävät iskut ja pudotukset. MBerg valaisimet kestävät iskuja ja pudotuksia LED-moduulin komponentit ovat pieniä ja kevyitä, eivätkä ne irtoa iskun voimasta. LEDissä ei ole hehkulankaa tai lasia, joten se on äärettömän kestävä valonlähde. MBerg valaisimet ovat kuljetuksen jälkeen heti valmiina käyttöön Kaikki valaisimet ovat heti käyttökunnossa ilman lampun vaihtoja tai testauksia. MBerg valaisimiin ei tarvitse vaihtaa lamppuja Koska LED-moduuli kestävä ja pitkäikäinen, ei lampunvaihdolle ole tarvetta. Kalliit ja aikaa vievät lampunvaihdot jäävät historiaan ja työmaan turvallisuus paranee. MBerg - Valoa vuosiksi eteenpäin LED-valonlähteen käyttöikä on kymmeniä tuhansia tunteja ja kovassa työmaakäytössäkin yli h eli useita vuosia. MBerg valaisimissa on pistorasia valaisimien ketjutukseen 230V mallin valaisimien rungossa on 16A pistorasia, josta valaisimia voidaan ketjuttaa (max. 50 kpl/ketju). MBerg valaisimet eivät kuumene Valaisimen LED-moduuli ei kuumene eikä aiheuta palovaaraa ympäristölleen. Valaisimen materiaalina on itsestään sammuva erikoismuovi, joten se ei johda sähköä. MBerg valaisimet on helppo pinota ja kuljettaa lavalla MBerg valaisimet on suunniteltu niin, että ne voidaan pinota päällekkäin. Yhdelle lavalle mahtuu 100 valaisinta. MBerg on energiatehokas Valaisimien energiankulutus on vain W mallista riippuen eli kulutus on jopa 70 % loisteputkivalaisimia pienempi. Säästöä syntyy energiakustannuksen lisäksi pienemmistä kaapeleiden poikkipinta-aloista ja keskuksista. MBerg valaisimet voidaan suojata maalauksen aikana suojapussilla LED-moduuli ei kuumene kuten halogeenivalo tai muut valonlähteet, joten ne voidaan huoletta suojata suoja pussilla maali- ja muilta likaroiskeilta. Palkittua nerokkuutta Euroopan Konevuokraamojen järjestö ERA tunnisti MBerg valaisimien kistattomat hyödyt työmaille ja palkitsi valaisimet Vuoden Vuokratuotteen tittelillä. Raati kiitteli kestävyyttä ja huoltovapautta kovissa työmaaoloissa. Työmaavalaistuksen tietopaketti 9 (16)

10 MBerg valaisin ei LED-valonlähteen ansiosta kuumene, joten se voidaan suojata maalilta ja lialta tarkoitukseen valmistetulla suojapussilla. Työmaavalaistuksen tietopaketti 10 (16)

11 MBERG TYÖMAAVALAISTUKSEN VALINTA MBerg 48 V työmaavalaistus Käyttökohteet: Käytetään yleensä suurissa projekteissa. Edut: Valaisimesta ei voi ottaa virtaa muille laitteille Valaistuslinja on varma ja saa olla rauhassa Ei varasteta/katoa työmailta Turvallinen asennus, ei vaarallisen sähköiskun riskiä Edullinen kaapelointi ja helppo muunneltavuus Saatavilla myös akkuvarmennetut valaisimet, jotka sähkökatkon sattuessa siirtyvät automaattisesti akkukäytölle Ominaisuus MBerg 48 V työmaavalaistus MBerg 230 V työmaavalaistus Pistotulppa Pistorasia Kytkentä muuntajaan Kytkentä suoraan pistorasiaan Turvajännite Ei voida ottaa virtaa muihin laitteisiin Saatavissa myös akkuvarmennuksella MBerg 230 V työmaavalaistus Käyttökohteet: Soveltuu erityisesti tunnelityömaille, linjasaneerauksiin, huoltovaloksi Edut: Valaisimessa pistotulppa, joten käyttö on erittäin helppoa Valaisimessa on pistorasia valaisinten helppoon ketjutukseen 48 V 230 V SELV-jännite (Safety Extra Low Voltage) SELV-järjestelmässä jännite ei voi ylittää pienoisjännitettä (ELV) normaaliolosuhteissa ja yhden vian tapauksessa, mukaan luettuna maasulut toisissa piireissä. Tavallisen pistorasian verkkojännite Työmaavalaistuksen tietopaketti 11 (16)

12 MBerg 48 V työmaavalaistus Turvajännitteellä toimiva työmaan led-valaisin, joka antaa varjotonta ja tasaista valoa. Tekniset tiedot Jännite Teho Valonlähde Valon tuotto Valon värilämpötila Paino IP-luokka Takuu 48 V AD/DC 21 W LED 2000 lumenia 5000 K 1 kg IP44 2 vuotta Liitoskaapeli 2 x 1,5 mm 2 Liitoskaapelin pituus 1,5 m Redi-kauppakeskus, Helsinki Työmaavalaistuksen tietopaketti 12 (16)

13 MBerg 230 V työmaavalaistus Ketjutettava työmaan led-valaisin, joka kestää iskuja ja tärinää. Tekniset tiedot Jännite Teho Valonlähde Valontuotto Valon värilämpötila Liitoskaapeli Liitoskaapelin pituus Paino Takuu IP-luokka 230 V 50 Hz 24 W LED 2400 Im 5000 K 3 x 1,5 mm 2 H07RN-F 1,5 m 2 kg 2 vuotta IP54 Ferrovial, Luotijunatunnelityömaa Espanja Työmaavalaistuksen tietopaketti 13 (16)

14 MBerg valaisimien asennus Asennus alle 6 m korkeuteen (korkeammissa tiloissa tarvittaessa ripustetaan alemmas). Asennus n. 6 m välein eli 1 valaisin/36 m 2 Ripustus koukusta tai kahvan aukkoja hyödyntäen kattoon tai seinään. Voidaan myös käyttää ylösalaisin ja laittaa tripodiin kiinni kahvan keskellä olevasta reiästä. Betoni kattoon asennetaan usein Nylon- tai Sevenhook-koukulla, jolloin betoniin porataan 6 mm (Nylon) tai 8 mm (Sevenhook) reikä, johon koukku kiinnitetään. Koukkua voidaan käyttää sekä valaisimen että valaisimien välisen kaapelin ripustamiseen. Ripustus koukusta tai kahvan aukkoja hyödyntäen 164 MBerg valaistuksen asennus ei vaadi sähköasentajaa Sevenhook-koukku Nylon-koukku Uusi Lastensairaala, Helsinki Työmaavalaistuksen tietopaketti 14 (16)

15 MBERG - Valoa vuosiksi eteenpäin LED-valonlähteen käyttöikä on useita vuosia. Kestävät ja huoltovapaat valaisimet siirtyvät SRV:n työmaalta toiselle. Uusi Lastensairaala 2015 Hotelli Torni 2013 HUS Siltasairaala 2018 Tampereen Hotelli Torni oli Suomen ensimmäinen täysin LED-valaistu työmaa. Työmaavalaistuksen tietopaketti 15 (16)

16 YHTEYSTIEDOT EL & SITE OY Tel Sweden Satema Ab mats@satema.se Tel KA Liftar Ab bror.lindholm@kvickaccess.se Tel Åland AXrent info@axrent.ax Tel France EL & Site France Heli.pasanen-zentz@elsite.fi Tel Norway Spain International Satema AS johnny.rafoss@satema.no Tel EL & Site Spain carlos.cardozo@elsite.fi Tel EL & Site Oy info@elsite.fi Tel Tilaa mallivalaisin mberg.com/fi/tilaa/ Työmaavalaistuksen tietopaketti 16 (16)

15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED

15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED 15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED 15.1 Käsivalaisin 4 LED Hyvä kestävä käsivalaisin kotikättöön, teollisuuteen ja vapaa ajan käyttöön. Roiskeveden ja iskun kestävä. Sis. 1 kpl AA paristo. Mitat: Ø26x105mm.

Lisätiedot

15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED

15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED 15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED 15.1 Käsivalaisin 4 LED Hyvä kestävä käsivalaisin kotikättöön, teollisuuteen ja vapaa ajan käyttöön. Roiskeveden ja iskun kestävä. Sis. 1 kpl AA paristo. Mitat: Ø26x105mm.

Lisätiedot

3-kerros- lasikupuvalaisin

3-kerros- lasikupuvalaisin Delia 1 LED Rakenne Runko: pulverimaalattu metallirunko Häikäisysuoja: satiinihimmennetty 3-kerroslasikupu - erittäin tasainen valonjakauma ja korkea hyötysuhde Asennus Katto- tai seinäpintaan Kytkentä

Lisätiedot

SYLVANIA LED-PUTKET Light your world

SYLVANIA LED-PUTKET Light your world SYLVANIA LED-PUTKET 2018 Light your world Sylvania - Ammattivalaistuksen edelläkävijä Sylvania on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista valonlähdevalmistajista. Sylvania on ammattivalaistustoimija,

Lisätiedot

Valo. * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote.

Valo. * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote. Valo * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote. BOJ-LED työmaavalaisin BOJ työmaavalaisin on suunniteltu kestämään

Lisätiedot

Lina LED. 3-kerros- lasikupuvalaisin. Delia 1 LED. Mallisto jatkuu seuraavalla sivulla. *) Turvavalo

Lina LED. 3-kerros- lasikupuvalaisin. Delia 1 LED. Mallisto jatkuu seuraavalla sivulla. *) Turvavalo Delia 1 LED Rakenne Runko: pulverimaalattu metallirunko Häikäisysuoja: satiinihimmennetty 3-kerroslasikupu - erittäin tasainen valonjakauma ja korkea hyötysuhde Asennus Katto- tai seinäpintaan Kytkentä

Lisätiedot

ENERGY SAVING LAMPS. Energiansäästölamput 2008

ENERGY SAVING LAMPS. Energiansäästölamput 2008 Energiansäästölamput 2008 GP Saving Lamps Edut Säästää ympäristöä, vähentää hiilidioksidipäästöjä CO². Kestää 8-12 kertaa kauemmin* Vähentää kotitalouksien sähkönkulutusta jopa 80%* ja näin ollen myös

Lisätiedot

Mikael Vilpponen Innojok Oy 8.11.2012

Mikael Vilpponen Innojok Oy 8.11.2012 Mikael Vilpponen Innojok Oy 8.11.2012 Aiheita Valaistukseen liittyviä peruskäsitteitä Eri lampputyyppien ominaisuuksia Led-lampuissa huomioitavaa Valaistuksen mitoittaminen ja led valaistuksen mahdollisuudet

Lisätiedot

Nykyinen valaistus antaa kuvaseinälle epätasaisen valoisuuden

Nykyinen valaistus antaa kuvaseinälle epätasaisen valoisuuden Pimeät kohdat valaisinrivien välissä Kirkkaat kohdat valaisinrivien kohdissa Nykyinen valaistus antaa kuvaseinälle epätasaisen valoisuuden Muutos B, 11.02.2014, s. 5 lisätty, s. 7 työvaihekuvaus E42 NYKYTILANNE

Lisätiedot

CoreView Panel tasainen valopinta

CoreView Panel tasainen valopinta Lighting CoreView Panel tasainen valopinta CoreView Panel Uppo- ja ripustusasennettava CoreView Panel on ledipohjainen valaisin, jonka innovatiivinen ohut muoto tuottaa tasaisen valopinnan. Valaisin tarjoaa

Lisätiedot

124 VALONLÄHTEET IP20. » Valaisimen teho: 7W ± 5% (230V)

124 VALONLÄHTEET IP20. » Valaisimen teho: 7W ± 5% (230V) VALON LÄHTEET Nykyään -valojen valontuotto ja värintoisto vastaa sekä halogeenivaloja että energiansäästölamppuja. Diodeja löytyy eri valovirroilla pienitehoisista muutaman lumenin diodeista usean sadan

Lisätiedot

T E O L L I S U U S V A L A I S T U S

T E O L L I S U U S V A L A I S T U S TEOLLISUUSVALAISTUS Tästä esitteestä löytyvät tuotteet on suunniteltu vastaamaan erityisesti teollisuuden tarpeisiin. Winled-valaisimet ovat paitsi energiaa säästävä ratkaisu, myös mekaanisesti erittäin

Lisätiedot

Kätevin tapa korvata purkauslamput LED-lampuilla

Kätevin tapa korvata purkauslamput LED-lampuilla LED-lamput TrueForce LED HPL Kätevin tapa korvata purkauslamput LED-lampuilla UUSI! Kustannustehokas LED-lamppuvaihtoehto kaupunki- ja puistovalaistukseen Tärkeimmät ominaisuudet Pieni koko Kevyt vain

Lisätiedot

Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla

Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla Lighting Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla SmartBalance, recessed SmartBalance on uppoasennettava ledivalaisin, jonka viehättävä ulkonäkö sulautuu huomaamattomasti

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheiluja aluevalaistukseen

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheiluja aluevalaistukseen Lighting erinomainen lediratkaisu urheiluja aluevalaistukseen on ledivalonheitin, jossa on useita valovirtavaihtoehtoja eri käyttökohteisiin. Valonheittimessä käytetty erittäin tehokas optiikka ja viimeisimpään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN

KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN KÄYTTÖ Tämä LED-kattovalaisin on tarkoitettu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Asuintalot Toimistot Myymälät Koulut Hotellit Sairaalat Lentokentät Julkiset

Lisätiedot

OMEGA MINI. Edut. Sovellettavuus

OMEGA MINI. Edut. Sovellettavuus Kustannustehokasta valaistusta kaupan, teollisuuden ja logistiikan tarpeisiin. Selkeälinjainen valaisin valaisee näyttävästi niin matalat kuin korkeatkin tilat. Edut Kustannustehokas, tarpeenmukaiset optiikkaratkaisut

Lisätiedot

ECO S. Edut. Sovellettavuus

ECO S. Edut. Sovellettavuus ECO S on uusi selkeän muotokielen omaava ympäristösietoinen (IP65 & IK08) lineaarinen yleisvalaisin. Valaisimesta löytyvät monipuoliset pituus- ja tehoversiot sekä valonjaot erilaisiin toimintaympäristöihin.

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

SQUARE MIKROPRISMA/OPAL

SQUARE MIKROPRISMA/OPAL SQUARE led paneelivalaisin tarjoaa erinomaisen energiatehokkuuden, viimeistellyn ulkonäön ja matalan häikäisyn. Tyylikäs saumaton kehys valkoisena tai alumiinin värisenä. Valaisin joko matala pintaluminanssisena

Lisätiedot

Ammattimaista ja energiaa säästävää valaistusta

Ammattimaista ja energiaa säästävää valaistusta Lighting Ammattimaista ja energiaa säästävää valaistusta MASTER PL-Electronic Pinnoittamattomat energiaa säästävät MASTER-energiansäästölamput on erinomainen ratkaisu, kun tarvitset parasta suorituskykyä

Lisätiedot

Turvallisesti ulkona. exstreet exwall exflood

Turvallisesti ulkona. exstreet exwall exflood Turvallisesti ulkona exstreet exwall exflood Marraskuu 2017 Exaktor goes out Exaktorin ulkovalaisinvalikoima koostuu kolmesta aattikäyttöön tarkoitetusta tuoteperheestä. Valikoimassa on tuotteita kiinteistöjen

Lisätiedot

ECO S. Edut. Sovellettavuus

ECO S. Edut. Sovellettavuus ECO S on uusi selkeän muotokielen omaava ympäristösietoinen (IP65 & IK08) lineaarinen yleisvalaisin. Valaisimesta löytyvät monipuoliset pituus- ja tehoversiot sekä valonjaot erilaisiin toimintaympäristöihin.

Lisätiedot

Pieni ja tehokas sekä energiaa säästävä valonlähde, joka tarjoaa korkealaatuista valoa ja kompaktia muotoilua

Pieni ja tehokas sekä energiaa säästävä valonlähde, joka tarjoaa korkealaatuista valoa ja kompaktia muotoilua Lighting Pieni ja tehokas sekä energiaa säästävä valonlähde, joka tarjoaa korkealaatuista valoa ja kompaktia muotoilua Käytännöllinen kuvuton energiansäästölamppu, joka tarjoaa korkealaatuista ja kustannuksia

Lisätiedot

Valitse sopiva lampputyyppi pendel med skærm. Valitse valaisimeesi sopiva lamppukanta E14. R7s GU5.3 GU4 GY6.35

Valitse sopiva lampputyyppi pendel med skærm. Valitse valaisimeesi sopiva lamppukanta E14. R7s GU5.3 GU4 GY6.35 Näin valitset lampun Valitse sopiva tyyppi pendel med skærm Yleisvalaistus STEP udendørslampe Ulkovalaistus Energian- säästö LED 1 spots på skinne Kohdevalaistus LED-kohde + Himmennettävät valaisimet Halogeeni-

Lisätiedot

Ledif difakt ktoja Jaakko Ketomäki Obelux Oy Ledi diryh ä m

Ledif difakt ktoja Jaakko Ketomäki Obelux Oy Ledi diryh ä m Ledifaktoja Jaakko Ketomäki Obelux Oy Lediryhmä Lediryhmä Suomen Valoteknillisen Seuran yhteydessä toimiva leditoimijoiden työryhmä Tavoitteena jakaa oikeaa ja puolueetonta tietoa ledeistä sekä niiden

Lisätiedot

CoreLine Downlight ketjutettava ledialasvalo

CoreLine Downlight ketjutettava ledialasvalo Lighting CoreLine Downlight ketjutettava ledialasvalo CoreLine Downlight CoreLine Downlight -valaisinvalikoima korvaa perinteiset pistokanta-alasvalot yleisvalaistuksessa monissa käyttökohteissa. Uudet

Lisätiedot

Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V- 0-paloluokiteltua PC-muovia.

Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V- 0-paloluokiteltua PC-muovia. 1 Mekaaniset Suojausluokka IK-luokka I IP44 / IP64 IK08 Käyttöympäristön lämpötila [ C] -25 +40 C -40 +50 C (Teollisuusversio) Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää

Lisätiedot

VEGA L. Edut. Sovellettavuus

VEGA L. Edut. Sovellettavuus Vega L on monipuolinen tulevaisuuden Smart City -tarpeet täyttävä tie- ja katuvalaisin. Valaisin soveltuu erinomaisesti skandinaavisiin olosuhteisiin muotoilultaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan. Valaisimen

Lisätiedot

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen Lighting ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen ClearFlood ClearFlood on ledivalonheitin, jossa on useita valovirtavaihtoehtoja eri käyttökohteisiin. Valonheittimessä käytetty

Lisätiedot

SmartBalance, suspended

SmartBalance, suspended SP482P LED40S/830 PSD ACC-MLO SM2 LED Moduuli, järjestelmän valovirta 4000 lm - 830 lämmin valkoinen - Tehonsyöttöyksikkö, DALI-liitäntä - Mikrolinssioptiikka, akrylaattia, kirkas - Ripustussarja, 2- vaijeria

Lisätiedot

SM500T tunnelman luominen joustavasti

SM500T tunnelman luominen joustavasti Lighting tunnelman luominen joustavasti Nykyisin vähittäismyynnissä verkkomyynnin osuus kasvaa nopeasti ja kilpailu on kovaa. Kauppiaiden onkin sen vuoksi panostettava ostoskokemukseen, houkutellakseen

Lisätiedot

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt Lighting ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin kaapin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore ew Profile Powercore on suoraa verkkojännitettä käyttävä LED-valaisin

Lisätiedot

Turvallisesti ulkona. exstreet exwall exflood

Turvallisesti ulkona. exstreet exwall exflood Turvallisesti ulkona exstreet exwall exflood Marraskuu 2018 Exaktor goes out Exaktorin ulkovalaisinvalikoima koostuu kolmesta aattikäyttöön tarkoitetusta tuoteperheestä. Valikoimassa on tuotteita kiinteistöjen

Lisätiedot

7 VUODEN. valtavalo VALTAVALO G4 LED-VALOPUTKET TAKUU G4 LED-VALOPUTKEN TEKNISET LISÄTIEDOT

7 VUODEN. valtavalo VALTAVALO G4 LED-VALOPUTKET TAKUU G4 LED-VALOPUTKEN TEKNISET LISÄTIEDOT VALTAVALO G4 LED-VALOPUTKET G4 LED-VALOPUTKEN TEKNISET LISÄTIEDOT 7 VUODEN TAKUU Nopea, helppo ja turvallinen tapa päivittää olemassa oleva valaistus LED-tekniikkaan 125 000 tunnin käyttöikä 7 vuoden takuu

Lisätiedot

SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden lisäksi

Lisätiedot

CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset

CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset Lighting CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset CoreLine Highbay Vuonna 2013 menestyksekkäästi lanseeratun CoreLine High-bay -valaisimen seuraava sukupolvi

Lisätiedot

SISUSTA VALOILLA 8.10.2013 Valoisa keittiö

SISUSTA VALOILLA 8.10.2013 Valoisa keittiö SISUSTA VALOILLA 8.10.2013 Valoisa keittiö Sisustuksellinen valaistussuunnittelu Toimivat valaistusratkaisut koteihin ja yrityksiin Tampereen Valo ja Sisustus Mäntykatu 4, 33200 Tampere p 040 744 7357

Lisätiedot

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt Lighting ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin kaapin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore ew Profile Powercore on suoraa verkkojännitettä käyttävä LED-valaisin

Lisätiedot

Kätevin tapa korvata HPI-, SON- tai HPLlamput LED-lampuilla

Kätevin tapa korvata HPI-, SON- tai HPLlamput LED-lampuilla Teollisuus- ja myymälävalaistus TrueForce LED HPI UUSI! Kätevin tapa korvata HPI-, SON- tai HPLlamput LED-lampuilla Kustannustehokas LED-lamppuvaihtoehto syväsäteilijöihin teollisuus- ja myymälävalaistuksessa

Lisätiedot

LINEAR S LINEAR SR LINEAR P LINEAR M LINEAR L LINEAR-VALAISIMET ENERGIATEHOKAS VALINTA JOKA KOHTEESEEN

LINEAR S LINEAR SR LINEAR P LINEAR M LINEAR L LINEAR-VALAISIMET ENERGIATEHOKAS VALINTA JOKA KOHTEESEEN LINER S LINER SR LINER P LINER M LINER L LINER-VLISIMET ENERGITEHOKS VLINT JOK KOHTEESEEN SNEP-valaistus TYYLIKÄS. ÄLYKÄS. VLOVOIMINEN. SNEP-valaistusjärjestelmä on kokonaisedullinen, tyylikäs, energiatehokas

Lisätiedot

CoreLine Waterproof kirkas valinta

CoreLine Waterproof kirkas valinta Lighting kirkas valinta Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia säästöjä energiaja ylläpitokustannuksissa.

Lisätiedot

OMEGA. Edut. Sovellettavuus

OMEGA. Edut. Sovellettavuus OMEGA tuoteperhe tarjoaa ylivoimaisen energiatehokkuuden yhdistettynä erinomaiseen optiikkaratkaisuun. Tuoterakenne ja sen asennettavuus mahdollistavat aina kustannustehokkaan ratkaisun. Edut Itsensä kantava

Lisätiedot

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen

ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu- ja aluevalaistukseen Lighting ClearFlood erinomainen lediratkaisu urheilu ja aluevalaistukseen ClearFlood ClearFlood on ledivalonheitin, jossa on useita valovirtavaihtoehtoja eri käyttökohteisiin. Valonheittimessä käytetty

Lisätiedot

OMEGA. Edut. Sovellettavuus

OMEGA. Edut. Sovellettavuus OMEGA tuoteperhe tarjoaa ylivoimaisen energiatehokkuuden yhdistettynä erinomaiseen optiikkaratkaisuun. Tuoterakenne ja sen asennettavuus mahdollistavat aina kustannustehokkaan ratkaisun. Edut Itsensä kantava

Lisätiedot

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä Lighting LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä LumiStone /// Käyttämällä tyylikkäitä, suorityskykyisiä valaisimia voidaan toimistoihin, myymälöihin, hotelleihin ja ravintoloihin luoda miellyttävä,

Lisätiedot

Uudet valaistusratkaisut talliyrityksissä. kuva:

Uudet valaistusratkaisut talliyrityksissä. kuva: Uudet valaistusratkaisut talliyrityksissä kuva: www.ledistys.fi 1 Jodat Ympäristöenergia Oy 2 Jodat Ympäristöenergia Oy 3 Hyvän valaistuksen perusominaisuudet Energiapihi Syttyy heti Pitkä ikä, vähäinen

Lisätiedot

SOITA SÄÄSUOJAUSRATKAISUT OSANA RAKENNUSTYÖMAAN KOSTEUDEN HALLINTAA.

SOITA SÄÄSUOJAUSRATKAISUT OSANA RAKENNUSTYÖMAAN KOSTEUDEN HALLINTAA. SOITA 0800 171 414 SÄÄSUOJAUSRATKAISUT OSANA RAKENNUSTYÖMAAN KOSTEUDEN HALLINTAA www.ramirent.fi 1 Tarjoamme sääsuojaratkaisuja kaikkiin tilapäisiin suojaustarpeisiin, rakennus- ja korjaustyömaille sekä

Lisätiedot

CoreLine Waterproof kirkas valinta

CoreLine Waterproof kirkas valinta Lighting CoreLine Waterproof kirkas valinta CoreLine Waterproof Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia

Lisätiedot

MITO LED. Monipuolinen valaisin soveltuu teollisuuteen, varastoihin, urheiluhalleihin sekä elintarviketeollisuuteen.

MITO LED. Monipuolinen valaisin soveltuu teollisuuteen, varastoihin, urheiluhalleihin sekä elintarviketeollisuuteen. MITO LED Monipuolinen valaisin soveltuu teollisuuteen, varastoihin, urheiluhalleihin sekä elintarviketeollisuuteen. Ledien sijoittelu valaisimen reunoille, suoraan lämpönieluna toimivaan runkoon, takaa

Lisätiedot

L E D I F A K T A. Ledit lämpenevät

L E D I F A K T A. Ledit lämpenevät Ledit lämpenevät Ledin tehosta 75...80% muuttuu lämmöksi. oisin kuin perinteiset valonlähteet, ledi ei säteile tuottamaansa lämpöä pois, vaan lämpö on johdettava esimerkiksi valaisimen runkoon ja siitä

Lisätiedot

valinta CoreLine Wall-mounted Hyödyt Ominaisuudet

valinta CoreLine Wall-mounted Hyödyt Ominaisuudet Lighting CoreLine Wallmounted kirkas valinta Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia säästöjä energiaja

Lisätiedot

CoreLine Wall-mounted kirkas valinta

CoreLine Wall-mounted kirkas valinta Lighting CoreLine Wall-mounted kirkas valinta CoreLine Wall-mounted Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja

Lisätiedot

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä

LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä Lighting LumiStone inspiroivaa muotoa ja suorituskykyä LumiStone SP520P/SP522P/SP524P/SP526P Käyttämällä tyylikkäitä, suorityskykyisiä valaisimia voidaan toimistoihin, myymälöihin, hotelleihin ja ravintoloihin

Lisätiedot

CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset

CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset Lighting CoreLine High-bay ensiluokkainen valon laatu sekä alhaiset energia- ja huoltokustannukset CoreLine Highbay Vuonna 2013 menestyksekkäästi lanseeratun CoreLine High-bay -valaisimen seuraava sukupolvi

Lisätiedot

ClearAccent Edullinen upotettava LEDspottivalaisin

ClearAccent Edullinen upotettava LEDspottivalaisin Lighting ClearAccent Edullinen upotettava LEDspottivalaisin ClearAccent ClearAccent on edullinen upotettava spottivalovalikoima, joka on suunniteltu korvaamaan halogeenivalaisimet. Hinnan edullisuus ja

Lisätiedot

Cleanroom LED hygieeninen ja tehokas

Cleanroom LED hygieeninen ja tehokas Lighting hygieeninen ja tehokas Erittäin hygienisissä tiloissa, kuten sairaaloissa, laboratorioissa ja esim. elintarviketeollisuudessa tarvitaan erityisiä IP65-luokiteltuja, helposti puhdistettavia, pölytiiviitä

Lisätiedot

OMEGA LINEAR. Edut. Sovellettavuus

OMEGA LINEAR. Edut. Sovellettavuus Kustannustehokasta valaistusta kaupan, tuotantotilojen, sisäliikuntapaikkojen ja sisävarastojen tarpeisiin. Selkeälinjainen valaisin valaisee näyttävästi sekä matalat että korkeat tilat. Edut Kustannustehokas,

Lisätiedot

CoreLine Waterproof Helppo valinta LEDvalaistukseen

CoreLine Waterproof Helppo valinta LEDvalaistukseen Lighting Helppo valinta LEDvalaistukseen Olipa kyseessä sitten uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia säästöjä

Lisätiedot

STOCKMANN 4.KRS Pilottialueen valaistus analysointi mittaukset ja ehdotuksia

STOCKMANN 4.KRS Pilottialueen valaistus analysointi mittaukset ja ehdotuksia STOCKMANN 4.KRS Pilottialueen valaistus analysointi mittaukset ja ehdotuksia ALAKATTOLAUTAN VALAISTUKSEN LOPPURAPORTTI Korkeaalue Valotaskuista tuotetun epäsuoran valaistuksen tarkoitus on avata tila visuaalisesti

Lisätiedot

Cleanroom LED hygieeninen ja tehokas

Cleanroom LED hygieeninen ja tehokas Lighting Cleanroom LED hygieeninen ja tehokas Cleanroom LED Erittäin hygienisissä tiloissa, kuten sairaaloissa, laboratorioissa ja esim. elintarviketeollisuudessa tarvitaan erityisiä IP65-luokiteltuja,

Lisätiedot

Led-valaistuksen kokonaistaloudellisuus ja energiatehokkuus sairaalavalaistuksessa. Simo Kari Glamox Luxo Lighting Oy 1

Led-valaistuksen kokonaistaloudellisuus ja energiatehokkuus sairaalavalaistuksessa. Simo Kari Glamox Luxo Lighting Oy 1 Led-valaistuksen kokonaistaloudellisuus ja energiatehokkuus sairaalavalaistuksessa Simo Kari Glamox Luxo Lighting Oy 1 2 LED on pieni ja tehokas valonlähde, joka muuttaa valaistuksen maailman Valkoinen

Lisätiedot

Laituri- ja Satamatuotteet

Laituri- ja Satamatuotteet Laituri- ja Satamatuotteet * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote. El-Björn Oy El-Björn AB on Pohjoismaiden johtava

Lisätiedot

ECO S EVI. Edut. Sovellettavuus

ECO S EVI. Edut. Sovellettavuus on uusi selkeän muotokielen omaava ympäristösietoinen (IP65 & IK08) lineaarinen yleisvalaisin vaativaan käyttöympäristöön. Valaisimesta löytyvät monipuoliset pituus- ja tehoversiot sekä valonjaot erilaisiin

Lisätiedot

Vain kaksi valonlähdettä

Vain kaksi valonlähdettä DECOLINE Vain kaksi valonlähdettä Halogeenivapaa Decoline, tulevaisuuden valaisin. Nykypäivän toimistovalaisimissa on useimmiten 3 loisteputkea. Perinteisessä ylä- ja alavalollisessa toimistovalaisimessa

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Maxos LED Industry innovatiivinen, monipuolinen ratkaisu, joka tuottaa ihanteellisen valovirran

Maxos LED Industry innovatiivinen, monipuolinen ratkaisu, joka tuottaa ihanteellisen valovirran Lighting Industry innovatiivinen, monipuolinen ratkaisu, joka tuottaa ihanteellisen valovirran Teollisuus- ja myymäläsektorillla tarvitaan yleisvalaistusratkaisuja, joilla on kohtuullinen takaisinmaksuaika,

Lisätiedot

SNEP Linear P. Tuotetiedot. Mekaaniset ominaisuudet. Suojausluokka

SNEP Linear P. Tuotetiedot. Mekaaniset ominaisuudet. Suojausluokka 1 Mekaaniset Suojausluokka IK-luokka Käyttöympäristönlämpötila I IP44 / IP65 IK08-20.+40 C / -40 +50 C Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä

Lisätiedot

NANO Tuotteella on tehtaan myöntämä 5-vuoden takuu. Valonlähde vaihtoehdot CRI K, 4000 Valon värin yhtenäisyys MacAdams 3 SDCM

NANO Tuotteella on tehtaan myöntämä 5-vuoden takuu. Valonlähde vaihtoehdot CRI K, 4000 Valon värin yhtenäisyys MacAdams 3 SDCM Teho 54W - 158W Valovirta 6 643lm-21 456lm Tuote saatavilla myös mustana ja hopeana NANO X B C 800 mm 812 mm 82 mm 52 mm 1200 mm 1212 mm 82 mm 52 mm 2400 mm 2412 mm 82 mm 52 mm 1200 mm telescope 1750 mm

Lisätiedot

CoreLine Recessed Spot alasvalo

CoreLine Recessed Spot alasvalo Lighting CoreLine Recessed Spot alasvalo CoreLine Recessed Spot CoreLine Recessed Spot on edullinen upotettava alasvalo halogeenivalaisinten tilalle. Valaisimella on hyvä valotehokkuus ja edullinen hinta.

Lisätiedot

Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V- 0-paloluokiteltua PC-muovia.

Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V- 0-paloluokiteltua PC-muovia. 1 Mekaaniset Suojausluokka Kotelointiluokka IK-luokka I IP44 / IP65 IK08 Käyttöympäristönlämpötila -20 +40 C -40 +50 C (Teollisuusversio) -40 +40 C (150W) Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia,

Lisätiedot

Uusi klassinen hehkulamppu

Uusi klassinen hehkulamppu Lighting Uusi klassinen hehkulamppu Halogen lassic (A-muoto) Philipsin Halogen lassic -lamppujen muoto on perinteinen. Uusi klassinen lamppu antaa laadukasta valoa, on himmennettävä ja syttyy välittömästi.

Lisätiedot

Uusi klassinen hehkulamppu

Uusi klassinen hehkulamppu Lighting Uusi klassinen hehkulamppu Halogen lassic (A-muoto) Philipsin Halogen lassic -lamppujen muoto on perinteinen. Uusi klassinen lamppu antaa laadukasta valoa, on himmennettävä ja syttyy välittömästi.

Lisätiedot

Ecovalo BALK, pollarivalaisimet ja pylväsvalaisimet KESTÄVÄ JA MONIPUOLINEN LED-POLLARIVALAISIN TUOTETIEDOT

Ecovalo BALK, pollarivalaisimet ja pylväsvalaisimet KESTÄVÄ JA MONIPUOLINEN LED-POLLARIVALAISIN TUOTETIEDOT KESTÄVÄ JA MONIPUOLINEN LED-POLLARIVALAISIN Ecovalo BALK valaisin on Suomessa kehitetty ja valmistettu. Valaisimen käyttökohteita ovat pihat, kävelytiet, puistot ja parkkialueet. Valaisinta on saatavana

Lisätiedot

SNEP Linear SR. Tuotetiedot. Mekaaniset ominaisuudet. Suojausluokka Kotelointiluokka

SNEP Linear SR. Tuotetiedot. Mekaaniset ominaisuudet. Suojausluokka Kotelointiluokka 1 Mekaaniset Suojausluokka Kotelointiluokka IK-luokka I IP44 IK08 Käyttöympäristön lämpötila [ C] -25 +40 C -40 +50 C (Teollisuusversio) -40 +40 C (Teollisuusversio150W) Runkorakenne / muut tekniset tiedot

Lisätiedot

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Turvavalaisimet Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Led Turvavaloja Eltek -mallisto Honeywell Life Safety on käyttänyt paljon aikaa ja resursseja uuden Eltek turvavalomalliston kehittämiseen. Uudessa mallistossamme

Lisätiedot

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC VALOA METREITTÄIN Meillä on useita valaisinvaihtoehtoja metritavarana. Voit valita erilaisten valolistojen ja -nauhojen väliltä. Tämäntyylinen valaistus antaa tasaisen valon ja sen voi asentaa melkein

Lisätiedot

Näyttävä valaistusratkaisu tyylikäs, energiatehokas ja toimistovalaistusstandar dien mukainen

Näyttävä valaistusratkaisu tyylikäs, energiatehokas ja toimistovalaistusstandar dien mukainen Lighting Näyttävä valaistusratkaisu tyylikäs, energiatehokas ja toimistovalaistusstandar dien mukainen TrueLine, pinta-asennettava Arkkitehdit tarvitsevat valaistusratkaisun, joka sopii työstettävän tilan

Lisätiedot

Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V- 0-paloluokiteltua PC-muovia.

Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V- 0-paloluokiteltua PC-muovia. 1 Mekaaniset Suojausluokka Kotelointiluokka IK-luokka I IP44 / IP64 IK08 Käyttöympäristön lämpötila [ C] -25 +40 C -40 +50 C (Teollisuusversio) Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia,

Lisätiedot

SNEP Linear S. Tuotetiedot. Mekaaniset ominaisuudet. Suojausluokka

SNEP Linear S. Tuotetiedot. Mekaaniset ominaisuudet. Suojausluokka 1 Mekaaniset Suojausluokka Kotelointiluokka IK-luokka Käyttöympäristönlämpötila I IP44 / IP65 IK08-20 +40 C / -40...+50 C Runkorakenne / muut tekniset tiedot Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja

Lisätiedot

14.10.2013 AATOKSENKATU 6, VALAISTUSSANEERAUS VANHA VALAISTUS

14.10.2013 AATOKSENKATU 6, VALAISTUSSANEERAUS VANHA VALAISTUS VANHA VALAISTUS 6 kpl vuonna 2004 asennettuja elohopeahöyrylampullisia 125W pylväsvalaisimia, malli Karlux Joutsen VANHA VALAISTUS Pylväät Kaikki pylväät hyväkuntoisia, perustukset tukevat, huoltoluukut

Lisätiedot

TYÖVALOT. ABL 500 LED SL Yksinkertainen mutta luotettava laatuvalo, 400 lumen. DT-liitin. 12/24V. IP68-IP69K. 101x57x97mm.

TYÖVALOT. ABL 500 LED SL Yksinkertainen mutta luotettava laatuvalo, 400 lumen. DT-liitin. 12/24V. IP68-IP69K. 101x57x97mm. TYÖVALOT UUSI ABL LED COMPACT TYÖVALO ABL LED Compact on premiumluokan työvalo huokeaan hintaan. Valo on OEM-laatua varustettu laadukkaalla hejastimella, karkaistulla lasilla jossa jäänpoistotoiminto ja

Lisätiedot

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU OSTOAPU SUOMI KEITTIÖVALAISIMET Ruoanlaitto ja muut keittiöpuuhat sujuvat huomattavasti turvallisemmin ja mukavammin, kun työtasoilla on hyvä ja tasainen valaistus. Seinäkaappien valaisemista ja tavaroiden

Lisätiedot

Maailman tehokkain loistelamppu

Maailman tehokkain loistelamppu Lighting Maailman tehokkain loistelamppu Tämä erittäin tehokas TL5-lamppu (putken halkaisija 16 mm) säästää huomattavasti energiaa vaihda vain lamppu uuteen. -lampulla on erinomainen valontuoton pysyvyys

Lisätiedot

PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika

PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika Lighting PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika PowerBalance RC360B Kun toimistotila valaistaan ledivalaisimilla, kestävään kehitykseen ollaan yleensä halukkaita

Lisätiedot

Maxos LED Recessed valoa sinne, missä sitä tarvitaan

Maxos LED Recessed valoa sinne, missä sitä tarvitaan Lighting Maxos LED Recessed valoa sinne, missä sitä tarvitaan Maxos LED, recessed Maxos LED Recessed on puolimodulaarinen upotettava ledivalaisin hyllyjen ja hyllynpäätyjen valaisemiseen. Säädettävän optiikan

Lisätiedot

CoreLine Recessed Spot alasvalo

CoreLine Recessed Spot alasvalo Lighting CoreLine Recessed Spot alasvalo CoreLine Recessed Spot CoreLine Recessed Spot on edullinen upotettava alasvalo halogeenivalaisinten tilalle. Valaisimella on hyvä valo ja edullinen hinta. Valaisin

Lisätiedot

Ecophon Line LED. Järjestelmän tiedot. Mitat, mm 1200x150 1200x300 1200x600 T24 Paksuus (t) 20 20 20 M329, M330, M331. Asennuskuva M332 M332

Ecophon Line LED. Järjestelmän tiedot. Mitat, mm 1200x150 1200x300 1200x600 T24 Paksuus (t) 20 20 20 M329, M330, M331. Asennuskuva M332 M332 Ecophon Line LED Ecophon Line on on täysin integroitu upotettu valaisin useille Focus alakattojärjestelmille. Valaisin soveltuu useisiin käyttökohteisiin; työpaikoille avoitoimistoihin, käytäville tai

Lisätiedot

Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta

Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta Lighting Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta Maxos LED Performer Maxos LED Performer on erittäin joustava ratkaisu, jolla on erinomainen valonjako ja alhainen energiankulutus.maxos LED

Lisätiedot

Modulivalaisimet. Modulivalaisimet Alasvalot, Led

Modulivalaisimet. Modulivalaisimet Alasvalot, Led Modulivalaisimet Alasvalot Led Modulivalaisimet Alasvalot, Led Galileo Inlight Miranda Corona Capella UltraLed Galileo Alasvalo 19 20 TC-TEL HE TC-TEL Galileo Alasvalo Galileo on uppoasennukseen tarkoitettu

Lisätiedot

GE Lighting. GE LED-lamput 2014

GE Lighting. GE LED-lamput 2014 GE Lighting GE LED-lamput 2014 Pituus/halkaisija (mm) Vastaavuus (W) Energialuokka Väri-lämpötila (K) Pituus/halkaisija (mm) Vastaavuus (W) Energialuokka Värilämpötila (K) Pakkauskoko Hehkulampun korvaavat

Lisätiedot

2015 VA L O A M E T R E I T T Ä I N

2015 VA L O A M E T R E I T T Ä I N 2015 VALOA METREITTÄIN 4 VALOA METREITTÄIN Valonauhoilla voi tuottaa vaihtelua loputtomasti portaiden alle, ikkunoihin, kalusteisiin, taulujen taakse, peileihin ja kattolistoihin. Tarjoamme erilaisia ratkaisuja

Lisätiedot

Life cycle assessment of light sources Case studies and review of the analyses Valonlähteiden elinkaariarviointi Esimerkkitapausten analysointia

Life cycle assessment of light sources Case studies and review of the analyses Valonlähteiden elinkaariarviointi Esimerkkitapausten analysointia Life cycle assessment of light sources Case studies and review of the analyses Valonlähteiden elinkaariarviointi Esimerkkitapausten analysointia Leena Tähkämö 18. syyskuuta 2013 Valaistuksen ja valonlähteiden

Lisätiedot

VV 25 F 150 E

VV 25 F 150 E Nopea, helppo ja turvallinen tapa päivittää olemassa oleva valaistus LED-tekniikkaan 64 000 tunnin käyttöikä 5 vuoden takuu Laaja 240 valonjako Valmistettu Suomessa LED-valoputkistandardin EN62776 mukaisesti

Lisätiedot

1. Perusturvallisuusohjeet

1. Perusturvallisuusohjeet 309565 02 FIN LED-valaisin liiketunnistimella LUXA 2-1 LED 8W WH 20971 LUXA 2-1 LED 8W BK 20972 LUXA 2-1 LED 16W WH 20973 LUXA 2-1 LED 16W BK 20974 LUXA 2-1 LED 8W W WH 20951 LUXA 2-1 LED 8W W BK 20952

Lisätiedot

VALOA TYÖHÖN. LED VALAISTUS TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN.

VALOA TYÖHÖN. LED VALAISTUS TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN. VALOA TYÖHÖN. LED VALAISTUS TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN. TAUREO MUUTOS JOKA KANNATTAA. Kun tulee aika kunnostaa tuotantohallien, logistiikarakennusten ja varastojen valaistusjärjestelmät, TAUREO LED valaistusjärjestelmä

Lisätiedot

Näyttävä valaistusratkaisu tyylikäs, energiatehokas ja toimistovalaistusstan dardien mukainen

Näyttävä valaistusratkaisu tyylikäs, energiatehokas ja toimistovalaistusstan dardien mukainen Lighting Näyttävä valaistusratkaisu tyylikäs, energiatehokas ja toimistovalaistusstan dardien mukainen Arkkitehdit tarvitsevat valaistusratkaisun, joka sopii työstettävän tilan sisäarkkitehtuuriin. He

Lisätiedot

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013 Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen uudistus Älyä ja energiatehokkuutta kiinteistöihin Energiankäyttö aiheuttaa eniten ympäristökuormitusta

Lisätiedot