Osastotiedote 2017/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osastotiedote 2017/"

Transkriptio

1 Osastotiedote 2017/ Vastaanottaja Osastojen toimihenkilöt, liiton hallitus, edustajisto, henkilökunta Sisältö Sähköliiton hallituksen kokousajan muutos marraskuussa 2017 Sähköliittoon uusia työntekijöitä Vaalitukea sähköliittolaisille kuntavaaliehdokkaille hakemukset liittoon viimeistään Osastojen jäsenmaksun lisäosuus Teollisuuden ja erityisalojen tes-muutosesitykset Ammattiosastot kokoontuvat ajankohtaisten asioiden ympärille Aulangolle Luottamusmieskoulutusta tarjolla syksyllä 2017 Kiljavan opistolla Työelämän pelisäännöt tutuiksi -kurssi Tampereella Ammattiosastot hyödyntäkää liiton paikallisen koulutuksen mallia SAK:n neuvottelema sopimus Restel-ketjun kanssa on nyt myös ammattiosastojen käytettävissä Entäs jos toisen euro onkin yhtäkkiä nolla? Sähköliiton jäsnenenä olet oikeutettu Suomen edullisimpaan Primus-henkivakuutukseen Liitteet Ammattiosastot yhdessä -kurssiesite Luottamusmiesten peruskurssi -esite Luottamusmiesten jatkokurssi -esite Työelämän pelisäännöt tutuiksi -kurssiesite Paikallisen koulutuksen hakemuslomake Restel-ketjun sopimus Sähköalojen ammattiliitto ry Puh (03) Faksi (03) Puheenjohtaja Sauli Väntti Liittosihteeri Hannu Luukkonen

2 Sähköliiton hallituksen kokousajan muutos marraskuussa 2017 Sähköliiton hallitus päätti muuttaa vahvistetun kokousaikataulun marraskuun 2017 kokouspäivän osalta ja aikaistaa hallituksen kokousta yhdellä päivällä. Hallituksen marraskuun kokouksen uusi ajankohta on torstai Sähköliittoon uusia työntekijöitä Sähköliiton hallitus valitsi kokouksessaan työntekijät kolmeen liitossa avoinna olleeseen työpaikkaan. Työehtoasiantuntijaksi Turun toimipaikkaan valittiin Mika Sarja Liedosta. Työehto- ja järjestöasiantuntijana Oulun toimipaikassa aloittaa Tapio Heikkinen Oulusta. Työympäristöasiamiehen tehtävään Tampereen toimipaikkaan valittiin Jarkko Korhola Nokialta. Vaalitukea sähköliittolaisille kuntavaaliehdokkaille hakemukset liittoon viimeistään Vuoden 2017 kuntavaalit lähestyvät. Kuntavaaleihin osallistuvia sähköliittolaisia ehdokkaita tuetaan vaalikuluissa hakemuksen ja tositteiden perusteella enintään 200 eurolla. Vaalikulujen tukemiseen on varattu yhteensä euroa. Jos hakemusten yhteissumma ylittää euroa, jaetaan budjetoitu määrä suhteellisesti hakijoiden kesken. Kun ehdokkaalle syntyy vaalityöstä kuluja, hän voi lähettää Sähköliittoon hakemuksen ja siihen liittyvän tositteen/tositteet. Hakemukseen tulee laittaa lyhyt selvitys kulujen laadusta sekä oma tilinnumero. Tositteiden pitää koskea selvästi todennettavaa kulua, kuten mainoksen painatuslaskua, laskua lehtiilmoituksesta tai muuta vastaavaa kulua, josta on virallinen tosite. Liitto ei maksa esimerkiksi itse tehtyä matkalaskua. Hakemuksen loppusumma voi mennä yli 200 euron, mutta Sähköliitto maksaa maksimissaan vain 200 euroa. Jos loppusumma jää alle 200 euron, maksetaan saajalle tositteen mukainen summa. Hakemus liitteineen postitetaan Kaisa Järvensivulle osoitteella Sähköalojen ammattiliitto ry, PL 747, Tampere. Hakemukset tulee toimittaa Sähköliittoon viimeistään LISÄTIEDOT vastaava järjestöasiantuntija Reijo Salmi järjestöasiantuntija Kaisa Järvensivu p p reijo.salmi@sahkoliitto.fi kaisa.jarvensivu@sahkoliitto.fi Osastojen jäsenmaksun lisäosuus Liiton sääntöjen 4 :n mukaan edustajisto vahvistaa vuosittain varsinaisessa kokouksessaan liittomaksun suuruuden seuraavalle vuodelle. Osaston osuus liittomaksusta on 0,15 % tai 0,2 %. Osaston osuuden täysimääräisenä saamisen edellytyksenä on, että osasto toimittaa vuosittain liitolle seuraavat asiakirjat kevätkokouksen jälkeen toukokuun loppuun mennessä: - toimintasuunnitelma - talousarvio - toimintakertomus - toiminnantarkastuslausunto Jos edellä mainittuja asiakirjoja ei ole toimitettu liitolle on osaston osuus suuruudeltaan 0,15 %.

3 HUOM! OSASTO, TOIMI SEURAAVASTI: Toimita seuraavat asiakirjat liittoon mennessä osoitteella Sähköliitto, PL 747, Tampere (kuoreen tunnus jäsenmaksun lisäosuus tai sähköpostilla - toimintasuunnitelma talousarvio toimintakertomus toiminnantarkastuslausunto 2016 Teollisuuden ja erityisalojen tes-muutosesitykset Teollisuuden ja erityisalojen sopimusaloilla valmistaudutaan syksyn tes-neuvotteluihin kokoamalla tesmuutosesitykset vielä ennen kesää. Paperi- ja puumassateollisuuden työehtosopimuksen voimassaolo päättyy , teknologiateollisuuden puolestaan ja mekaanisen metsäteollisuuden Teollisuuden ja erityisalojen johtokunta pyytää lähettämään näiden työehtosopimuksien uudistamista koskevat tes-muutosesitykset liiton toimistoon mennessä. Esitysten tekeminen Käsittelyn nopeuttamiseksi ja selkiyttämiseksi esitykset tulee tehdä seuraavasti: esityksistä käytävä ilmi, mitä sopimusalaa / työehtosopimusta ne koskevat esitykset pykäläjärjestyksessä esitykset on laadittava mahdollisimman tarkasti sopimustekstiä vastaavaan muotoon niin, että esityksen tarkoitus käy tekstistä ilmi tarvittaessa on kirjoitettava perustelut esitetyn muutoksen tarpeellisuudesta esityksen voi tehdä myös niin, että esitys sisältää kuvauksen ongelmasta, joka tulisi korjata ja siihen liittyvät perustelut, toimisto viimeistelee tekstin tes-esitykseksi Esitykset pyydetään lähettämään mennessä joko sähköpostilla anne.lindeman@sahkoliitto.fi tai kirjeitse osoitteella: Sähköalojen ammattiliitto ry, Anne Lindeman, PL 747, TAMPERE. Kuoreen merkintä Tes-esitykset. Ammattiosastot kokoontuvat ajankohtaisten asioiden ympärille Aulangolle Sähköliitto kutsuu jälleen kaikkien ammattiosastojen puheenjohtajat, sihteerit, muut toimihenkilöt sekä kaikki hallituksen varsinaiset ja varajäsenet Ammattiosastot yhdessä tapahtumaan Aulangolle Hämeenlinnaan pohtimaan ajankohtaisia asioita. Viikonlopun yksi tärkeimmistä aiheista on järjestäytymistyö. Pohditaan yhdessä, onko järjestämistyö koko ay-liikkeen tärkein tehtävä? Mitä tarjottavaa meillä on jäsenillemme? Mistä uudet jäsenet tulevat ja miten tavoitamme heidät? Lisäksi käydään läpi työtaistelu-uhkatilannetta sekä liiton ajankohtaisia asioita. Aikaa vietetään myös yhdessä nauttien Aulangon tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista. Sähköliitto korvaa majoituksen, ohjelmaan merkityt ruokailut sekä matkakulut julkisten kulkuneuvojen taksojen mukaan tai omaa autoa käytettäessä 0,23 /km. Ilmoittautumiset mennessä Tiina Mäkkylälle tiina.makkyla@sahkoliitto.fi tai Sähköliitto toivoo, että osastot innostuisivat lähtemään mukaan tilaisuuteen. Olemme erittäin tärkeiden asioiden äärellä ja järjestämistyö pitäisi saada uudelleen nousuun liiton ja ammattiosastojen yhteisvoimin. Kurssiesite löytyy tämän tiedotteen liitteistä.

4 Luottamusmieskoulutusta tarjolla syksyllä 2017 Kiljavan opistolla Syksyllä on jälleen tarjolla Sähköliiton luottamusmiehille koulutusta. Luottamusmiesten peruskurssi järjestetään Kiljavan opistolla, Nurmijärvellä. Kurssi on tarkoitettu luottamusmiehille ja varaluottamusmiehille sekä ammattiosastojen puheenjohtajille. Kurssi soveltuu peruskoulutukseksi kaikille, joita kiinnostaa työnantajien ja työntekijöiden yhteistoiminnan parantaminen työntekijöitten oikeuksia kehittämällä. Luottamusmiesten jatkokurssi järjestetään puolestaan (I-osa) ja (IIosa) Kiljavan opistolla, Nurmijärvellä. Kurssi on tarkoitettu luottamusmiesten perus- tai vastaavan kurssin käyneille tai muutoin perustiedot luottamusmiestoiminnasta hankkineille luottamusmiehille, varaluottamusmiehille, ammattiosastojen puheenjohtajille tai työpaikka- ja/tai ammattiyhdistystoiminnasta kiinnostuneille. Molemmista kursseista löytyy tarkempi esite tämän tiedotteen liitteistä. Työelämän pelisäännöt tutuiksi -kurssi Tampereella Sähköliitto järjestää kaikille Sähköliittolaisille tarkoitetun tilaisuuden, Työelämän pelisäännöt tutuksi, Tampereella. Mukaan kannustetaan varsinkin liiton uusia nuoria jäseniä. Tilaisuudessa käydään läpi mm. miksi ay-liite syntyi ja millainen ay-liike tänään perustettaisiin? Vieläkö ay-liikkeen saavutukset vaikuttavat tässä päivässä ja tulevaisuudessa sekä miten vaikutamme yhdessä jne.? Lisää voit lukea kurssiesitteestä, joka löytyy tämän tiedotteen liitteistä. Sähköliitto korvaa majoituksen, ohjelmaan merkityt ruokailut sekä matkakulut julkisten kulkuneuvojen taksojen mukaan tai omaa autoa käytettäessä 0,23 /km. Ilmoittautumiset viimeistään Tiina Mäkkylälle tai Ammattiosastot hyödyntäkää liiton paikallisen koulutuksen mallia Paikallisella koulutuksella tarkoitetaan työhuonekunnissa ja ammattiosastoissa toteutettavaa koulutusta. Se voi myös olla ammattiosastojen yhteenliittymien maakuntatasolla järjestämää koulutusta. Paikallinen koulutus on liiton koulutusyksikön ja ammattiosastojen kanssa yhteistyössä järjestämää koulutusta (1 5 pv), jota liitto tukee. Paikallistason koulutusta ovat esimerkiksi erilaiset teemakohtaiset koulutukset, yksittäisiin ammattiosastoihin kohdistuva koulutus ja yrityskohtaiset yhteistyökoulutukset. Paikallinen koulutus ei korvaa liiton järjestämää alueellisen ja valtakunnallisen koulutuksen tasoja. Ammattiosasto tai -osastot hankkii osanottajat varaa kurssipaikan vastaa kurssin käytännön järjestelyistä, ruokailuista, virkistystaukojen tarjoiluista, majoituksista ja muista vastaavista koulutukseen liittyvistä asioista tilaa liitolta haluamansa kurssin Liitto hyväksyy kurssihakemuksen vastaa paikallisen koulutuksen opetuksen toteutuksesta sovittavalla tavalla ilmoittaa vuosittain kurssikalenterissa paikalliseen koulutukseen suunnitellut kurssikokonaisuudet vastaa kouluttajien ja kurssimateriaalin hankkimisesta Ammattiosasto ja liitto sopivat yhdessä kurssin ajankohdan ja kurssin sisältöön liittyvät tarkennukset.

5 Ammattiosasto korvaa kurssilaisten mahdolliset majoituskulut kurssilaisten matkakustannukset kurssin ilmoituskulut (postimaksut yms) ruokailu- ja tarjoilukulut 15 ylittävältä osalta liiton hyväksymän tason ylittävät tilakustannukset Liitto korvaa kouluttajan palkkiot, majoituskulut, matkakulut, ruokailu- ja tarjoilukustannukset opetustilasta aiheutuneet kulut keskimääräisen ja kohtuullisen tason mukaan ruokailu- ja muut tarjoilukulut tositetta vastaan, enintään 15 /hlö/kurssipäivä (6 h) koulutusmateriaalit ja niiden hankinnan arkipäivänä järjestettävästä koulutuksesta maksetaan kurssistipendi ja päiväraha, mikäli kurssille osallistujalle syntyy ansionmenetystä Kurssien sisältöjä: ATK luottamushenkilökoulutus mediataidot/viestintä muutoksen- ja elämänhallinta nuorille erikseen suunnatut kurssit työehtosopimuskoulutus työoikeus työsuojelu yhdistys- ja järjestötoiminta yrityksen/yhteisön toiminnan kehittäminen/yhteistoiminnan kehittäminen Hakemus paikallisen koulutuksen järjestämisestä tulee toimittaa liittoon viimeistään kuukautta ennen tilaisuuden alkua. Paikallisen koulutuksen hakemuslomake löytyy tämän tiedotteen liitteistä ja niitä saa myös liiton postituksesta sekä kotisivuilta. Paikallisen koulutuksen mallia voisi hyödyntää esim. nuorille erikseen suunnattujen kurssien järjestämiseen. Sähköliiton edustajistohan päätti kokouksessaan marraskuussa 2016, että Liitto tukee hakemuksesta niiden osastojen nuorisotoimintaa, joilla ei ole taloudellisia edellytyksiä järjestää nuorisotoimintaa." SAK:n neuvottelema sopimus Restel-ketjun kanssa on nyt myös ammattiosastojen käytettävissä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry ja Restel Oy ovat allekirjoittaneet valtakunnallisen sopimuksen majoitus- ja kokouspalveluiden ensisijaisesta keskittämisestä Restel Oy:n hotelleihin. Sopimus on voimassa Sopimusehdot ja hinnanalennukset ovat nyt myös ammattiosastojen käytettävissä. Sopimus, mistä tarkemmat tiedot selviävät, löytyy tämän tiedotteen liitteistä. Entäs jos toisen euro onkin yhtäkkiä nolla? Sähköliiton jäsnenenä olet oikeutettu Suomen edullisimpaan Primus-henkivakuutukseen Entäs jos toisen euro onkin yhtäkkiä nolla? Ifin ja Kalevan henkivakuutuskampanja herättelee miettimään, miten perheissä uskotaan taloudelliseen pärjäämiseen, jos toinen puoliso päätyy huolehtimaan yksin perheen kaikista kuluista.

6 Sähköliiton jäsenet ja heidän puolisonsa ovat oikeutettuja Suomen edullisimpaan Primushenkivakuutukseen (FINE 9/2016). Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa yleensä vakuutetun ikä ja turvasumma sekä lisäksi hintaa alentavana tekijänä Sähköliiton jäsenyys. Esimerkiksi 10 euron kuukausimaksulla 35-vuotias saisi euron henkivakuutuksen yhteistyöjärjestöstä riippuen. Voit tutustua Kalevan tekemään tutkimukseen oheisen linkin kautta: Tällä summalla suomalaiset uskovat selviävänsä taloudellisesti puolison kuolemasta Voit tutustua If:n tarjoamiin jäsenetuihin paremmin: Kevätterveisin Sähköalojen ammattiliitto ry Sauli Väntti sopimusvastaava Hannu Luukkonen liittosihteeri

Työympäristötiedote 2017/

Työympäristötiedote 2017/ Työympäristötiedote 2017/1 25.1.2017 Vastaanottaja Työsuojeluvaltuutetut ja teollisuuden alojen työsuojeluasiamiehet Työympäristöasiain johtokunta ja ammattiosastojen puheenjohtajat Sisältö Muutoksia Sähköliiton

Lisätiedot

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2016

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2016 SÄHKÖLIITON KURSSIT 2016 Sähköliiton toimisto ja koulutustilat sijaitsevat keskeisellä paikalla aivan Tampereen ydinkeskustassa. YHTEYSTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET Liiton kurssit, paikallinen koulutus ja

Lisätiedot

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2014

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2014 SÄHKÖLIITON KURSSIT 2014 Sähköliiton toimisto ja koulutustilat sijaitsevat keskeisellä paikalla aivan Tampereen ydinkeskustassa. YHTEYSTIEDOT Liiton kurssit, paikallinen koulutus, opistokurssit: kurssisihteeri

Lisätiedot

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2018

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2018 SÄHKÖLIITON KURSSIT 2018 YHTEYSTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET Liiton kurssit, paikallinen koulutus ja opistokurssit: 050 409 8469 tarja.toppari@sahkoliitto.fi PL747 33101 Tampere www.sahkoliitto.fi Kiljavan

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

Työympäristötiedote 2017/

Työympäristötiedote 2017/ Työympäristötiedote 2017/5 12.12.2017 Vastaanottaja Työsuojeluvaltuutetut ja teollisuuden alojen työsuojeluasiamiehet Työympäristöasiain johtokunta ja ammattiosastojen puheenjohtajat Sisältö Verovapaat

Lisätiedot

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2017

SÄHKÖLIITON KURSSIT 2017 SÄHKÖLIITON KURSSIT 2017 Sähköliiton toimisto ja koulutustilat sijaitsevat keskeisellä paikalla aivan Tampereen ydinkeskustassa. YHTEYSTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET Liiton kurssit, paikallinen koulutus ja

Lisätiedot

Liiton kurssit, osastokurssit, opistokurssit: kurssisihteeri 050 409 8469 tiina.makkyla@sahkoliitto.fi PL747 33101 Tampere www.sahkoliitto.

Liiton kurssit, osastokurssit, opistokurssit: kurssisihteeri 050 409 8469 tiina.makkyla@sahkoliitto.fi PL747 33101 Tampere www.sahkoliitto. SÄHKÖLIITON KURSSIT 2013 Sähköliiton toimisto ja koulutustilat sijaitsevat keskeisellä paikalla aivan Tampereen ydinkeskustassa. Rautatieasemalta toimistolle kävelee noin 5 minuuttia. YHTEYSTIEDOT Liiton

Lisätiedot

Työympäristötiedote 2018/

Työympäristötiedote 2018/ Työympäristötiedote 2018/4 12.12.2018 Vastaanottaja Työsuojeluvaltuutetut ja teollisuuden alojen työsuojeluasiamiehet Työympäristöasiain johtokunta ja ammattiosastojen puheenjohtajat Sisältö Tukesin tiedote

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2015 Hyvinkään Sähköalantyöntekijäin ammattiosasto ry Kokoustila: Kutomokatu 5 H 33-34, 05820 Hyvinkää E-Mail: ammattiosasto013@gmail.com

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 20.11.2014

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 20.11.2014 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK - SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2015 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 26.01. 30.01. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2016 Hyvinkään Sähköalantyöntekijäin ammattiosasto ry Kokoustila: Kutomokatu 5 H 33-34, 05820 Hyvinkää E-Mail: ammattiosasto013@gmail.com

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2017

HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2017 HYVINKÄÄN SÄHKÖALANTYÖNTEKIJÄIN AMMATTIOSASTO RY 013 OSASTO-OPAS 2017 Hyvinkään Sähköalantyöntekijäin ammattiosasto ry Kokoustila: Kutomokatu 5 H 33-34, 05820 Hyvinkää E-Mail: ammattiosasto013@gmail.com

Lisätiedot

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa.

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa. Liittymällä Sähköliiton jäseneksi olet hyvässä seurassa. Meitä sähköliittolaisia on noin 36 000 ajamassa parempia työehtoja kaikille. Meitä on niin rakennustyömailla, voimalaitoksissa ja tehtaissa kuin

Lisätiedot

Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto r.y.:n sekä Metsäteollisuus ry:n ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välillä hyväksytyt kurssit vuonna 2019

Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto r.y.:n sekä Metsäteollisuus ry:n ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välillä hyväksytyt kurssit vuonna 2019 Metsäteollisuus ry TIEDOTE Paperiliitto r.y. Sähköalojen ammattiliitto ry 8.11.2018 Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto r.y.:n sekä Metsäteollisuus ry:n ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välillä hyväksytyt

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13)

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13) KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13) EK - SAK -KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2010 Luottamusmiesten peruskurssi (5 päivää ja 3 päivää) 1. 25.01. 29.01. Yleinen 2. 01.02. 05.02. Kemianliitto

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSKURSSI

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSKURSSI TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSKURSSI Kaikille, jotka haluavat oppia käyttämään tietokonetta ja hyödyntämään sen palveluita. Tutustua tietokoneeseen, sen ohjelmiin ja verkon palveluihin. Tutuksi tulevat myös

Lisätiedot

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Koulutusohjelma on hyväksytty Nousun edustajiston kokouksessa 30.11.-1.12.2015. Kuvat: Shutterstock Taitto: Johanna Maasto NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2016

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2017 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 30.01.-03.02. Paperiliitto 2. 30.01.-03.02.

Lisätiedot

EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2015. Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) Kiljavan opisto

EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2015. Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) Kiljavan opisto EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2015 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 26.01.-30.01. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto 2. 02.02.-06.02. Suomen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 11.11.2013

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 11.11.2013 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2014 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 20.01. 22.01. Rakennusliitto 1. jakso (Tampere,

Lisätiedot

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä.

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä. 22.11.2007 LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2008 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto VKL ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty seuraavat

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 6.11.2015

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 6.11.2015 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2016 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 01.02. 05.02. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto

Lisätiedot

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista KOULUTUSOHJELMA 2017 1 (6) KOULUTUS VUONNA 2017 - Nousu-liiton koulutus perustuu pitkälti henkilöstöedustajille suunnattuihin koulutuksiin. Osa koulutuksista on työaikana suoritettavaa yhdessä työnantajaliiton

Lisätiedot

Yleinen järjestökoulutus:

Yleinen järjestökoulutus: Tervehdys Sinulle luottamusmies tai muuten vaan liittosi toiminnasta kiinnostunut fiksu henkilö! Olen alle listannut hieman liiton järjestämää alkuvuoden 2018 koulutusta; listasta löytyy ihan varmasti

Lisätiedot

Kursivoidut (punaisella olevat) tekstit ovat Sähköliiton neuvottelijoiden kirjauksia sovittelun aikaisista keskusteluista.

Kursivoidut (punaisella olevat) tekstit ovat Sähköliiton neuvottelijoiden kirjauksia sovittelun aikaisista keskusteluista. 15.12.2017 Valtakunnansovittelijan toimistolla 7.11.2017 saavutettu ratkaisu koostuu sovintoehdotuksesta sekä sitä täydentävästä Sähköliiton, Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisestä sopimuksesta.

Lisätiedot

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Matkustusohjesääntö

Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO. Matkustusohjesääntö Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO Matkustusohjesääntö 11.11.2014 Sivu 1 / 4 Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan matkustusohjesääntö 1 Soveltaminen Sen lisäksi, mitä

Lisätiedot

Työympäristötiedote 2018/

Työympäristötiedote 2018/ Työympäristötiedote 2018/1 16.2.2018 Vastaanottaja Työsuojeluvaltuutetut ja teollisuuden alojen työsuojeluasiamiehet Työympäristöasiain johtokunta ja ammattiosastojen puheenjohtajat Sisältö Sähköalojen

Lisätiedot

VARMUUTTA VOIMAA VERKOSTOITUMISTA KOULUTUKSET 2017

VARMUUTTA VOIMAA VERKOSTOITUMISTA KOULUTUKSET 2017 VARMUUTTA VOIMAA VERKOSTOITUMISTA KOULUTUKSET 2017 Kiinnostavaa ja hyödyllistä Vuoden 2016 aikana on kuultu paljon positiivisia asioita rakennusalalla. Uusia rakennuskohteita alkaa eri puolilla maata

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

YLEISKIRJEN 24/2007 LIITE 4 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008

YLEISKIRJEN 24/2007 LIITE 4 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 KT 1 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 Luottamusmieskoulutus 21.1.-25.1.2008 Karjaa Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan 19.5.-23.5.2008 Karjaa Edunvalvonnan ja

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT

LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT 1. Yleistä Luottamusmiesvalinnoissa noudatetaan Palvelualojen Ammattiliitto PAMin hallituksen vahvistamia luottamusmiesvalintoja koskevia sääntöjä. Näillä säännöillä ei ole

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC AMMATTILIITTO NOUSU TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikan aktiiveille 2017 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE JA RAKENNE Kaikki

Lisätiedot

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3.

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3. JYTT ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 JYTT ry toimii jäsentensä ammatillisten, taloudellisten, sosiaalisten, koulutuksellisten ja oikeudellisten etujen puolesta. Osaston toiminnan tavoitteena on inhimillinen

Lisätiedot

VARMUUTTA - VOIMAA - VERKOSTOITUMISTA. Rakennusliiton koulutukset 2015

VARMUUTTA - VOIMAA - VERKOSTOITUMISTA. Rakennusliiton koulutukset 2015 VARMUUTTA - VOIMAA - VERKOSTOITUMISTA Rakennusliiton koulutukset 2015 1 Hyvä luottamustehtäviin valittu Hienoa, että olet vastaanottanut tärkeän luottamustehtävän. Rakennusliiton edunvalvonnalle on äärimmäisen

Lisätiedot

Oulun Elintarviketyöntekijät 004 ry ammattiosasto

Oulun Elintarviketyöntekijät 004 ry ammattiosasto Oulun Elintarviketyöntekijät 004 ry ammattiosasto Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Sisällys: s.1. Sisällysluettelo s.2. Yleistä s.3. Kokous- ja järjestötoiminta s.4. Tiedotustoiminta s.5. Koulutustoiminta

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 27.11.2017 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2018 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 15.11.2010

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 15.11.2010 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2011 Luottamusmiesten peruskurssi (5 pv, 3 pv, 3+2 pv) 1. 24.01. 28.01. Auto- ja Kuljetusalan

Lisätiedot

KILJAVAN OPISTON KURSSIT 2017

KILJAVAN OPISTON KURSSIT 2017 KILJAVAN OPISTON KURSSIT 2017 TAMMIKUU 26.01. 27.01. Tv- ja radioesiintyminen PAM, SEL (Voionmaan koulutuskeskus, Tampere) 30.01. 03.02. Luottamusmiesten peruskurssi PAPERI 30.01. 03.02. Luottamusmiesten

Lisätiedot

Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5

Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5 AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2016 Sivu 1 (5) AY- JA TYÖSUOJELUVALTUUTETTUJEN KOULUTUS 2016 Viestintäalan toimihenkilöt ja tekniset toimihenkilöt Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus

Lisätiedot

Jäsenmaksu vuonna 2016 on vain 1,45 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa!

Jäsenmaksu vuonna 2016 on vain 1,45 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa! Liittymällä Sähköliiton jäseneksi olet hyvässä seurassa. Meitä sähköliittolaisia on noin 34 000 ajamassa parempia työehtoja kaikille. Meitä on niin rakennustyömailla, voimalaitoksissa ja tehtaissa kuin

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutusväen Liitto ovat sopineet vuoden 2012 palkalliset koulutukset. Oikeus osallistua koulutukseen määräytyy vakuutusalan

Lisätiedot

VARMUUTTA VOIMAA VERKOSTOITUMISTA KOULUTUKSET 2017

VARMUUTTA VOIMAA VERKOSTOITUMISTA KOULUTUKSET 2017 VARMUUTTA VOIMAA VERKOSTOITUMISTA KOULUTUKSET 2017 Kiinnostavaa ja hyödyllistä Vuoden 2016 aikana on kuultu paljon positiivisia asioita rakennusalalla. Uusia rakennuskohteita alkaa eri puolilla maata

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 19.10.2018 Terveyspalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2019 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 4 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki sopimusalat,

Lisätiedot

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 Ota talteen! Runsaasti työelämän kehittämiseen, edunvalvontaan ja erilaisia harrastustoimintaan liittyviä koulutuksia. Ilmoittaudu heti! KILJAVAN OPISTON KURSSIT 2015

Lisätiedot

KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto)

KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto) KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto) Luottamusmieskoulutus JHL " 16.-20.1. KarjaaL Luottamusmiestiedon peruskurssi, 5

Lisätiedot

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET Toimintasäännöt hyväksytty 23.9.2006 hallituksen kokouksessa. TYÖPAIKKATOIMINNAN OHJE Mitä on työpaikkatoiminta? Työpaikkaosaston tehtävänä on yhdessä henkilöstöedustajien kanssa

Lisätiedot

VUOKATIN URHEILUOPISTO SUOMEN HIIHDONOPETTAJAT RY. Hiihdonopettajakoulutus kaudella 2014-2015 PERUSKURSSIT

VUOKATIN URHEILUOPISTO SUOMEN HIIHDONOPETTAJAT RY. Hiihdonopettajakoulutus kaudella 2014-2015 PERUSKURSSIT VUOKATIN URHEILUOPISTO SUOMEN HIIHDONOPETTAJAT RY Hiihdonopettajakoulutus kaudella 2014-2015 PERUSKURSSIT Alppihiihdon ohjaajakurssit Paikka Hinta( )/hlö 31.1. 8.2.2015 Vuokatti 720/800* Alppihiihdon ohjaajakurssi

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnasta Työpaikkatoiminta Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa joka kattaa samassa työpaikassa työskentelevät Logistiikan toimihenkilöiden jäsenet. Työpaikkatoiminnan

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden sähkötyöntekijöitä koskeva sopimusratkaisu on allekirjoitettu ja työtaistelut päättyvät

Teknologiateollisuuden sähkötyöntekijöitä koskeva sopimusratkaisu on allekirjoitettu ja työtaistelut päättyvät Sivu 1 / 6 7.11.2017 Sopimusalan 002, 005 ja 013 luottamusmiehet Ammattiosastot Teknologiateollisuuden sähkötyöntekijöitä koskeva sopimusratkaisu on allekirjoitettu ja työtaistelut päättyvät Sähköalojen

Lisätiedot

Työpaikkatoiminta on ammattiyhdistystoiminnan perusta

Työpaikkatoiminta on ammattiyhdistystoiminnan perusta Työpaikkatoiminta on ammattiyhdistystoiminnan perusta Sähköliiton edunvalvontatoiminta tähtää ensisijaisesti siihen, että jäsenet työpaikoilla saavat oikeudenmukaista kohtelua ja heidän työsuhteidensa

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 14.11.2014 Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2015 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ

Lisätiedot

Koulutukset #RLkoulutus

Koulutukset #RLkoulutus Koulutukset 2019 #RLkoulutus Koulutuspäällikön terveiset Rakentamisen buumi jatkuu kovana ja rakennusalan työttömyys on ennätysmatalaa. Tämä on hieno asia. Tällaisina hetkinä kolmeen asiaan on tärkeä

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU. Tapahtumia 2011. Osaston toimikunta 2011

KOKOUSKUTSU. Tapahtumia 2011. Osaston toimikunta 2011 KOKOUSKUTSU :n sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 10.3.2011 kello 17.00 alkaen Ravintola Vanhan Kellarin Karhu-kabinetissa. Asialistalla on sääntömääräisten asioiden (mm. vuoden 2010 tilinpäätös

Lisätiedot

Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 1 (6) Työpaikka- ja alueosaston säännöt

Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 1 (6) Työpaikka- ja alueosaston säännöt Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 1 (6) Työpaikka- ja alueosaston säännöt 2.4.2016 Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 2 (6)

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Koulutukset. #RLkoulutus

Koulutukset. #RLkoulutus Koulutukset #RLkoulutus 2018 Koulutuksella ratkotaan ongelmat ja uudistetaan toimintaa Kun katsoo mitä tahansa suomalaista suurempaa kaupunkia, niin näkee mukavan muutoksen viime vuosiin. Nostureita näkyy

Lisätiedot

Tapahtumaan voi tutusta lähemmin internetissä osoitteessa: www.valmu.com.

Tapahtumaan voi tutusta lähemmin internetissä osoitteessa: www.valmu.com. Nro 5/2010 1. ILMOITTAUDU KESÄPÄIVILLE 2. KESÄFESTAREILTA LIITTO-ORAVIEN SUOJELUKSEEN 3. TOIMISTON AUKIOLOAIKA JUHANNUSAATON AATTONA 4. JÄSENREKISTERIN PÄIVYSTYSAIKA KESÄLLÄ 5. TYÖEHTOSOPIMUSPÄIVYSTYS

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 21.11.2016 tarkistettu ja korjattu Yksityisen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2017 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit,

Lisätiedot

Talous- ja matkustusohjesääntö

Talous- ja matkustusohjesääntö Talous- ja matkustusohjesääntö Yleistä 1 Opiskelijakunnan taloudenhoidossa on noudatettava kirjanpitolain ja -asetuksen, tilintarkastuslain, opiskelijakunnan sääntöjen, muiden opiskelijakuntaa koskevien

Lisätiedot

KURSSILUETTELO 1 21.10.2015 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2016

KURSSILUETTELO 1 21.10.2015 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2016 KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2016 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 01.02.-05.02. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto 2. 01.02.-05.02.

Lisätiedot

AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) VIESTINNÄN KESKUSLIITTO. Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5

AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) VIESTINNÄN KESKUSLIITTO. Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5 AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) AY- JA TYÖSUOJELUVALTUUTETTUJEN KOULUTUS 2017 Viestintäalan toimihenkilöt ja tekniset toimihenkilöt Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus

Lisätiedot

KOULUTUKSET Ilmoittautumisen yhteydessä kerro syntymäaikasi, erikoisruokavaliosi ja huonekaveritoiveesi.

KOULUTUKSET Ilmoittautumisen yhteydessä kerro syntymäaikasi, erikoisruokavaliosi ja huonekaveritoiveesi. Ilmoittautumiset - lomakkeella - sähköpostitse kurssit(at)puuliitto.fi - puhelimitse (09) 6151 6318 KOULUTUKSET 2017 Ilmoittautumisen yhteydessä kerro syntymäaikasi, erikoisruokavaliosi ja huonekaveritoiveesi.

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017

AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017 AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017 Ammattiosasto koulutuksen järjestäjänä Ammattiosastojen jäsenilleen järjestämää koulutustoimintaa tuetaan kurssituen muodossa. Kurssituki on enintään 23 euroa / opetustunti

Lisätiedot

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 15.10.2014 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 15.10.2014 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 15.10.2014 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Edunvalvontajaoston perinteinen tehtävä on toimia ammattiosaston

Lisätiedot

Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät 1 pv

Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät 1 pv Koulutus 2016 VML:n järjestämät koulutukset Puheenjohtajapäivät 2 pv Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuspäivät 2 pv Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät

Lisätiedot

1 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO

1 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO MEKAANISEN METSÄTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014-2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Allekirjoittaneet liitot sopivat työmarkkinoiden keskusjärjestöjen 30.8.2013 työllisyys- ja kasvusopimusta koskevan neuvottelutuloksen

Lisätiedot

Edustajiston kokous 2006

Edustajiston kokous 2006 1(10) www.sahkoliitto.fi Aihe: Osastotiedote 8/2006, 24.11.2006 Vastaanottaja: Osastojen kirjeenvaihtajat, liiton hallitus, edustajisto, henkilökunta Sisältö: Edustajiston kokous 2006 Ohjeistus varojenjakoon

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 23.9.2016 Ehdottakaa Vuoden lappilainen opettaja 2016 -diplomin saajaa 30.9. mennessä Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys valitsevat jälleen

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

^&^uo[^. ^i^)os ZjTJ. 2.^/p tl/o /J. <s>tf- (^. +^:

^&^uo[^. ^i^)os ZjTJ. 2.^/p tl/o /J. <s>tf- (^. +^: ^&^uo[^. ^i^)os ZjTJ. 2.^/p tl/o /J. tf- ^~< (^. +^: MEKAANISEN METSÄTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2018.2019 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA ''. Valtakunnansovittelija Minna Helteen 20. 1. 2018 antaman sovintoesityksen

Lisätiedot

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi Löydä oma ammattiliittosi www.liitot.fi Miksi juuri sinun kannattaa liittyä ammattiliittoon? Ammattiliiton toiminnan ydin on työpaikoilla, jossa ammattiliittojen ja työnantajien yhdessä sopimia työehtoja

Lisätiedot

Luottamusmiesten toimintaedellytysten kehittäminen Muutokset (kursiivilla)

Luottamusmiesten toimintaedellytysten kehittäminen Muutokset (kursiivilla) Liite: Luottamusmiesten toimintaedellytysten kehittäminen Muutokset (kursiivilla) LM-sopimus: Alueluottamusmies 1. Suureen tai alueellisesti hajautettuun yritykseen on oikeus valita tämän sopimuksen tarkoittamia

Lisätiedot

JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019

JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019 JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019 JHL, Varsinais-Suomi Toiminnan painopisteet yhdistyksen toimintasuunnitelmassa Liitto määrittelee toiminnan painopisteet vuosittain koko liitto-organisaatiolle.

Lisätiedot

Työympäristötiedote 2017/

Työympäristötiedote 2017/ Työympäristötiedote 2017/3 19.9.2017 Vastaanottaja Työsuojeluvaltuutetut ja teollisuuden alojen työsuojeluasiamiehet Työympäristöasiain johtokunta ja ammattiosastojen puheenjohtajat Sisältö Työsuojeluvaalit

Lisätiedot

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 11.11.2015 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 11.11.2015 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 11.11.2015 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Edunvalvontajaoston perinteinen tehtävä on toimia ammattiosaston

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 4. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 4. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 18.12.2008 1 (10) Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus 12. 16.1. Raasepori johdantokurssi, 5 pv 25. 29.5. Raasepori johdantokurssi, 5

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO

LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO lm vaalit (2v välein): materiaali, ehdokasasettelu, valinnat, ilmoitus liittoon osallistuminen osasto syyskokoukseen osaston tapahtuma lm jatkokoulutus, täsmäkoulutus osaston

Lisätiedot

Työympäristötiedote 2017/

Työympäristötiedote 2017/ Työympäristötiedote 2017/2 20.6.2017 Vastaanottaja Työsuojeluvaltuutetut ja teollisuuden alojen työsuojeluasiamiehet Työympäristöasiain johtokunta ja ammattiosastojen puheenjohtajat Sisältö Sähköliiton

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste! Koulutiedottaja

Lisätiedot

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2 Luottamusmieskoulutus Johdantokurssit 18.1. - 22.1. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 30.5. - 3.6. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 21.3. - 23.3. 22.8. - 24.8. 10.10. - 12.10.

Lisätiedot

UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. HALLINTO JA JÄSENISTÖ 1.1 Hallinnon ja toiminnan kehittäminen Laaditaan hallituksen vuosityösuunnitelma Kannustetaan alaosastoja laatimaan osaltaan

Lisätiedot

Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL

Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL 18.11.2016 Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje

Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje Suomen Ringetteliitto ry:n talousohje 1.4.2011 lähtien Hallituksen on lain ja sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti hoidettava yhdistyksen asioita. Hallituksen on huolehdittava siitä,

Lisätiedot

HAKIJAN HAKEMUS HAKEMUSTYYPPI: Opetustoimi: suomenkielisen työväenopiston johtokunta: yleisa...

HAKIJAN HAKEMUS HAKEMUSTYYPPI: Opetustoimi: suomenkielisen työväenopiston johtokunta: yleisa... HAKIJAN HAKEMUS HAKEMUSTYYPPI: Opetustoimi: suomenkielisen työväenopiston johtokunta: yleisa... Esitysvalmistelussa 13.9.2012 91 681 Saapunut 13.9.2012 11:07:29 Päivitetty 10.12.2012 15:15:53 Muutostiedot

Lisätiedot

Osastotiedote 2018/

Osastotiedote 2018/ Osastotiedote 2018/6 30.11.2018 Vastaanottaja Osastojen toimihenkilöt, liiton hallitus, edustajisto, henkilökunta Sisältö Edustajiston kokous 2018 Sähköliittolaiset risteilevät jälleen 4. 5.5.2019! Volttipäivät

Lisätiedot

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 26.11.2009 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 2 kpl - Luottamusmieskurssi

Lisätiedot

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Arviointi (tekemisen jälkeen) Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3.

Lisätiedot

17.12.2010. JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS JHL ry 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi, 5 pv

17.12.2010. JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS JHL ry 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi, 5 pv 1 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011 KUNTASEKTORIN SOPIMUSKOULUTUS VUONNA 2011 JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN KOKOUSKUTSU 28.3.2013 Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN Sokos Hotel Vuokattiin, Kidekuja 2, Vuokatti lauantaina huhtikuun 20. päivänä 2013 klo 14.00 Kokouksessa

Lisätiedot

ARVOISA JÄSEN, HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017!

ARVOISA JÄSEN, HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017! 1 ARVOISA JÄSEN, HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017! Sodankylän JHL ry:n toimintaa Syyskokouksessa viime vuoden lopulla hyväksyttiin toimintasuunnitelma tälle vuodelle: mm. 20.5. Ikean ostosmatka, Hyvän olon

Lisätiedot

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö.

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö. LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2009 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty oheisen liitteen

Lisätiedot