Lyhyt käyttöohje. TANDBERG MXP -järjestelmät. - Suomi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lyhyt käyttöohje. TANDBERG MXP -järjestelmät. - Suomi"

Transkriptio

1 Lyhyt käyttöohje TANDBERG MXP -järjestelmät - Suomi Ohjelmistoversio F1 D Tämän asiakirjan jäljentäminen kokonaan tai osittain on kielletty ilman kirjallista lupaa, jonka antaja on:

2 Sisältö Yleiset käyttöohjeet... 3 Kaukosäädin... 3 Valikko... 5 Näytölle ilmestyvät symbolit... 6 Videopuhelut... 7 Soittaminen... 7 Puheluun vastaaminen... 7 Puhelun lopettaminen... 8 Puhelinmuistio Kameran liikuttaminen Esitys Kuvan asettelut... 12

3 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 3 Yleiset käyttöohjeet Kaukosäädin Järjestelmän ohjaukseen käytetään kaukosäädintä. Kaukosäädin toimii samaan tapaan kuin matkapuhelin, jossa on numero- ja soittonäppäimiä. Nuolinäppäimillä ja OK-näppäimellä voit selata valikkoa. Järjestelmän yleisimmät toiminnot ovat ohjattavissa kaukosäätimellä myös suoraan. 1. Mic Off kytkee mikrofonin toimintaan ja mykistää sen. 2. Nuolinäppäimiä käytetään valikon selaamiseen ja kameran liikutteluun valikon ollessa piilotettuna. 3. Vol +/- -näppäimellä säädellään järjestelmän äänenvoimakkuutta. 4. Layout-näppäimellä voi valita kuvan esitystavaksi koko näytön tai muita eri asetteluvaihtoehtoja. 5. Cancel palauttaa valikossa yhden askeleen taaksepäin. Cancel poistaa myös merkkejä syöttökentässä. 6. Puhelu aloitetaan painamalla vihreää Call-näppäintä. 7. Camera Presets -numeronäppäimillä voidaan määritellä ennalta tiettyjä kameran asetuksia. Numeronäppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan tallentaa nykyiset kameran asettelut kyseisen numeronäppäimen kohdalle. Tallennetut asettelut otetaan käyttöön puhelun aikana painamalla lyhyesti kyseistä numeronäppäintä. 8. Snapshot-näppäimellä videosta voidaan ottaa stillkuva. (Käytössä vain puhelun kestäessä.) 9. Presentation-näppäimellä valitaan ennalta määritelty esityslähde. 10. OK/Menu-näppäimellä saadaan näkyviin valikko ja valitaan valikosta haluttu vaihtoehto. 11. Zoom +/- -näppäimellä kameran ottamaa kuvaa voi lähentää ja loitontaa. 12. Selfview-näppäimellä saadaan näkyviin lähtevä videokuva. Näppäimen painaminen uudelleen poistaa lähtevän kuvan omalta näytöltä. 13. Videopuhelukumppaneiden yhteystiedot voi tallentaa järjestelmän puhelinmuistioon, joka helpottaa puhelujen soittamista.

4 TANDBERG Lyhyt käyttöohje Nykyinen puhelu lopetetaan painamalla punaista Lopeta Puhelu - näppäintä. Jos puhelu ei ole käynnissä, tämän näppäimen painaminen palauttaa järjestelmän valmiustilaan. 15. Numero-/kirjainnäppäimet toimivat samaan tapaan kuin matkapuhelimen näppäimistö. 16. Paina numeronäppäintä, kun haluat puhelun aikana valita alanumeroita tms. (etkä valita esitallennettuja kameran asetteluja).

5 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 5 Valikko Kun järjestelmä ei ole käytössä, se on valmiustilassa. Näytöt ovat pimeinä. Aktivoi järjestelmä liikuttamalla kaukosäädintä tai painamalla mitä tahansa sen näppäimistä. Kun järjestelmä kytkeytyy toimintaan, näytölle ilmestyy aloitusnäkymä. Aloitusnäkymässä on päävalikko ja sen taustalla oman pääkameran välittämä kuva (pääkamera on järjestelmässä oletuksena). Oikeassa yläkulmassa näkyvät yhteystietosi numeroina ja järjestelmänimesi. ISDN- ja IP-numerosi ovat tiedot, joita neuvottelukumppanisi tarvitsevat soittaakseen sinulle videopuhelun. Valikko on käyttöliittymä, jonka avulla voit ohjata järjestelmää. Päävalikosta voit valita seuraavat toiminnot: soita, valmiustila, puhelinmuistio, liikuta kameraa, esitys, monipistepalvelut ja ohjauspaneeli. Kun puhelu on käynnissä, puhelu lisätään vihreällä näpäimellä ( Lisää puhelu ) ja lopetetaan punaisella ( Lopeta Puhelu ) painikkeella. (Katso kuvat alla.) Päävalikko, kun puhelu ei ole kytkettynä, ja puhelun aikana. Valikko poistuu automaattisesti näytöltä 15 sekunnin kuluttua. Paina OK/Menu sen palauttamiseksi. Voit myös piilottaa valikon manuaalisesti painamalla päävalikossa Cancel (X). Jos järjestelmä ei vastaa: Varmista, että järjestelmän virta on kytkettynä Codecin takapaneelissa olevalla On/Off-kytkimellä (katso oheinen kuva). Varmista, että näytön virta on kytkettynä. Virran kytkeminen näyttöön tapahtuu tavallisesti painamalla näytön etuosassa olevaa virtanäppäintä (riippuu näytön mallista).

6 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 6 Näytölle ilmestyvät symbolit Järjestelmässä on useita kuvakkeita, jotka tarkoittavat erilaisia asetuksia: Äänenvoimakkuus pois Kuvake osoittaa, että kaiutin on mykistettynä. Paina Vol + saadaksesi äänen jälleen kuulumaan. Mikrofoni pois Kuvake osoittaa, että mikrofoni ei ole käytössä. Kuvake alkaa vilkkua, jos huoneessa kuuluu ääntä puhelun aikana ja mikrofoni on pois käytöstä. Paina uudelleen Mic off -näppäintä mikrofonin ottamiseksi takaisin käyttöön. Huomaa, että monet puhelut kytkeytyvät automaattisesti niin, että mikrofoni ei ole käytössä. Kuvake alkaa vilkkua, kun alat puhua. Muista kytkeä mikrofoni toimintaan ennen kokouksen alkua. Turvallinen kokous, AES Tämä kahden munalukon kuvake näkyy, kun AES-salaus (turvallinen kokous) on käytössä. Turvallinen kokous, DES Yhden munalukon kuvake näkyy, kun DES-salaus (turvallinen kokous) on käytössä. Turvaamaton kokous Avoimen munalukon symboli näkyy, kun salausta ollaan vasta valmistelemassa. Sen näkyessä puhelu ei ole turvallinen. Puheenvuoro Tämä symboli osoittaa, että kuvasi on koko näytössä monipistekokouksen aikana.

7 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 7 Videopuhelut Soittaminen Soittaminen tapahtuu valikon Aloita Puhelu -komennolla. Jos puhelu on jo käynnissä, valitse Lisää Puhelu soittaaksesi uudelle osallistujalle (mikäli järjestelmässäsi on monipistevalmius). Kaukosäätimen vihreällä näppäimellä on sama vaikutus kuin valikon vihreällä painikkeella. Voit näppäillä numeron manuaalisesti syöttökenttään tai valita kirjakuvakkeen poimiaksesi yhteystiedon puhelinmuistiosta. TANDBERG-järjestelmässä voi soittaa sekä video- että äänipuheluita. Videopuhelu soitetaan valitsemalla päävalikosta Aloita Video Puhelu -vaihtoehto. Äänipuhelua varten valitaan Aloita Ääni Puhelu. Puhelun Asetukset -asetuksilla voi määritellä puhelun laadun. Useimmissa tapauksissa puhelun asetukset voi jättää ennalleen. Jos TANDBERG-järjestelmässäsi on monipistevalmius, voit soittaa useammalle osallistujalle samanaikaisesti. Valitse päävalikosta Lisää Video Puhelu tai Lisää Ääni Puhelu ja näytölle ilmestyy useita numeronsyöttökenttiä. Puheluun vastaaminen Voit vastaanottaa puheluita koska tahansa, vaikka järjestelmä olisi valmiustilassa. Muista kuitenkin varmistaa, että järjestelmän virta on kytkettynä Codecin takapaneelissa olevalla On/Off-kytkimellä. Tulevaan puheluun vastaaminen: 1. Voit hyväksyä tulevan puhelun painamalla kaukosäätimen vihreää tai OK-näppäintä. 2. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä, kun haluat hylätä tulevan puhelun. 3. Jos et halua vastaanottaa puheluita, valitse Ei Saa Häiritä. Jos Ei Saa Häiritä on valittuna, järjestelmä hylkää tulevat puhelut automaattisesti.

8 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 8 Jos Automaattinen Vastaus on On-tilassa, tuleva puhelu kytkeytyy automaattisesti. Voit ottaa Automaattinen Vastaus -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä Järjestelmänvalvojan asetukset -valikon Yleiset Asetukset -osion kautta. Puhelun lopettaminen Kaukosäädin toimii hyvin samaan tapaan kuin matkapuhelin. Valitse päävalikosta Lopeta Puhelu tai paina kaukosäätimen punaista näppäintä. Lopeta Puhelu -valikossa valitse uudelleen Lopeta Puhelu. Jos haluatkin jatkaa puhelua, paina Cancel (X). Puhelun lopettaminen: 1. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä tai valitse valikosta Lopeta Puhelu. 2. Paina uudelleen kaukosäätimen punaista näppäintä tai OK-näppäintä vahvistaaksesi, että haluat lopettaa puhelun.

9 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 9 Monipistepuhelun lopettaminen: 1. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä tai valitse päävalikosta Lopeta Puhelu. 2. Näytölle ilmestyy luettelo neuvottelun osallistujista, mikä mahdollistaa jokaisen puhelun lopettamisen erikseen. Valitse osallistuja ja paina OK tai punaista näppäintä. 3. Valitse Lopeta Kaikki Puhelut, jos haluat lopettaa neuvottelun kokonaan. Huomaa, että virran sulkeminen näytöstä/näytöistä ei katkaise puhelua. Puhelun lopettamiseksi on painettava punaista painiketta.

10 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 10 Puhelinmuistio Puhelinmuistioon ( Puhelinmuistio ) voi tallentaa jopa 200 yhteystietoa viimeksi valitut numerot mukaan lukien. Puhelinmuistion käyttö säästää aikaa ja voi vähentää vääristä numeroista tai virheellisistä soittoasetuksista johtuvien virhepuhelujen määrää. Yhteystiedot ovat aakkosjärjestyksessä. Puhelinmuistiota selataan nuoli- tai kirjainnäppäimillä, joilla etsitään alkukirjaimia (samaan tapaan kuin matkapuhelimessa). Paina nuoli vasemmalle painikkeen valitsemiseksi. Näet, että viimeksi valittu yhteystieto on merkittynä. Editoi ja Poista -näppäimet vaikuttavat merkittyyn yhteystietoon. Tallenna usein soitetut yhteystiedot puhelinmuistioon. Järjestelmästä viimeksi soitetut puhelut näkyvät puhelinmuistiossa valitsemalla Viimeksi Valitut Numerot. Jos numero ei ole vielä tallennettuna yhteystiedoksi, voit tallentaa sen. Paina Uusi, kun viimeksi soitettu puhelu on merkittynä, ja uudeksi yhteystiedoksi tallentuvat viimeksi soitetun puhelun tiedot. Valitse Monipistepuhelu tallentaaksesi yhteystietojen ryhmän, mikä nopeuttaa monipistepuhelun soittamista. Soittaminen käyttäen puhelinmuistiosta poimittua yhteystietoa: 1. Paina kaukosäätimen tai päävalikon puhelinmuistionäppäintä. 2. Poimi yhteystieto nuoli- tai kirjainnäppäimien avulla. 3. Paina OK yhteystiedon valitsemiseksi. Tämä johtaa soittovalikkoon, jossa voit muokata numeroa tai soittoasetuksia ennen numeroon soittamista. Voit myös painaa kaukosäätimen vihreää Call-näppäintä, jos haluat suoraan soittaa numeroon. Kameran liikuttaminen Kameran liikuttamiseen on monia eri tapoja: Valitse päävalikosta Liikuta Kameraa -toiminto. Käytä nuolinäppäimiä kiertääksesi tai kallistaaksesi kameraa. Paina OK, kun olet valmis. Kun valikko on piilotettuna, nuolinäppäimet ohjaavat kameraa. Piilota valikko painamalla Cancel (X) -näppäintä ja ohjaa kameraa nuolinäppäimillä. Käytä kameran esiasetuksia. Kameran ennalta määritellyt asettelut voi ottaa käyttöön numeronäppäintä painamalla (kun puhelu on käynnissä). Käytä Automaattinen Kamera ajo -toimintoa. (Katso TANDBERGin käyttäjän käsikirja.) Käytä TANDBERG-kamera-ajoa. (Katso erillinen ohje.)

11 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 11 Esitys Esitystoiminto (Presentation näppäin) mahdollistaa PC:ltä, asiakirjakamerasta, videonauhurista, ulkoisesta lähteestä ja VNC:ltä peräisin olevan aineiston esittämisen pääkameran kuvan lisäksi. Tämä on hyödyllistä kokouksissa, joissa haluat näyttää esimerkiksi PowerPoint-esityksen. Voit käyttää tietokoneen edellinen/seuraava sivu -toimintoa myös kaukosäätimen ylös/alas-nuolinäppäimillä. (Tämä on mahdollista vain käytettäessä VNC-lähdettä.) Kun puhelu ei ole käynnissä, voit käyttää esitystoimintoa esityksen järjestämiseen paikallisesti omassa kokoushuoneessanne oleville ihmisille. Esitystoiminnon käyttö puhelun aikana näyttää esityksen myös muille neuvottelukumppaneille. Nopein tapa käynnistää esitys on kaukosäätimen Presentation-näppäimen painaminen. Presentation-näppäin näyttää ennalta ohjelmoidun videolähteen, oletuksena on PC. Esityslähteen voi vaihtaa Järjestelmänvalvojan asetukset -valikon Esitys asetukset -osion avulla. Valitse päävalikosta Esitys, kun haluat valita videolähteen manuaalisesti. Esitys -valikosta löytyvät kaikki käytettävissä olevat videolähteet: pääkamera ( Pääkamera ), PC, asiakirjakamera ( Dokumentti kamera), videonauhuri (VCR), ulkoinen lähde (AUX) ja VNC. Esityksen näyttämiseksi kannettavalta tietokoneelta se on kytkettävä videojärjestelmään VGA-kaapelilla. Varmista, että kuva ohjautuu tietokoneeltasi VGA-porttiin. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa on painettava tiettyä näppäinyhdistelmää kuvan siirtämiseksi. Huom.: Kuva näkyy järjestelmässä selvemmin, jos esityksesi on jo tietokoneellasi koko näytön suuruisena ennen tietokoneen kytkemistä videojärjestelmään. VGA-kaapeli

12 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 12 Kuvan asettelut Kaukosäätimen Layout-näppäimellä on kaksi toimintoa sen mukaan, mikä Kuvan Asettelu - asetus Järjestelmänvalvojan asetukset -valikossa on valittuna (katso päävalikko Ohjaus Paneeli Järjestelmänvalvojan asetukset Yleiset Näytön Asetukset ). Sillä voi ottaa käyttöön joko kuva kuvassa (PIP) tai kuva kuvan ulkopuolella (POP) -toiminnon. POP on suositeltava valinta, jos käytetään laajakuvanäyttöä. Kuva kuvassa Kuva kuvassa (PIP) -asetteluvaihtoehto mahdollistaa ylimääräisen kuvan näyttämisen pienemmässä koossa. Layout-näppäin tuo pikkukuvan näkyviin näytön kulmaan. Layoutnäppäimen painaminen uudelleen siirtää kuvaa kulmasta toiseen ja lopuksi piilottaa sen. Kuvan voi myös piilottaa heti pitämällä Layout-näppäin alaspainettuna yhden sekunnin ajan. Kuva kuvassa tulee aina näkyviin päänäytölle. Automaattinen PIP-toiminto on järjestelmässä oletuksena. Näin ollen voit tarvittaessa näyttää kuvan kuvassa automaattisesti (katso päävalikko Ohjaus Paneeli Järjestelmänvalvojan asetukset Esitysasetukset ). Layout-toiminnon käyttö PIP:n yhteydessä: Paina kerran Layout-näppäintä ja kuva kuvassa tulee näkyviin. Painamalla Layout-näppäintä vielä kolme kertaa se siirtyy näytön kulmasta kulmaan. Neljäs painallus piilottaa pikkukuvan. Layout-näppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan piilottaa pikkukuvan heti mistä näytön kulmasta tahansa. Esimerkki kuvasta kuvassa.

13 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 13 Kuva kuvan ulkopuolella (laajakuvanäyttöjä varten) Kuva kuvan ulkopuolella (POP) -toiminnon ollessa valittuna kaukosäätimen Layoutnäppäimen painallus tuo näkyviin kuva-asettelut, jotka on optimoitu laajakuvanäyttöä ajatellen. Näppäimen kertapainallus tuo näkyviin ylimääräisen kuvan pienemmässä koossa. Toinen painallus näyttää kuvat rinnakkain. Lisäpainallus palauttaa koko näytön suuruisen kuvan. Koko näytön voi palauttaa myös suoraan pitämällä Layout-näppäin alaspainettuna yhden sekunnin ajan. Kuva kuvan ulkopuolella -toimintoa suositellaan järjestelmiin, joissa käytetään laajakuvanäyttöjä. Layout-toiminnon käyttö POP:n yhteydessä: Paina Layout-näppäintä kerran siirtyäksesi 1+3-näyttöön. Näytöllä on suuri vastapuolen kuva ja pienempi kuva itsestäsi oikeassa yläkulmassa. Käytettäessä DuoVideota näytöllä näkyy suurena DuoVideo-kuva sekä pienet kuvat omasta ja vastapuolesta. Toinen Layout-näppäimen painallus näyttää kuvat rinnakkain (1+1). Oman ja vastapuolen kuvat näkyvät yhtä suurina. Layout-näppäimen kolmas painallus palauttaa normaalin koko näytön näkymän. Layout-näppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan palauttaa koko näytön näkymän missä tahansa vaiheessa. Esimerkki kuvasta kuvan ulkopuolella. Esimerkki rinnakkaisista kuvista

14 Esimerkki koko näytön näkymästä TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 14

Kaukosäätimen käyttö. 5 Numeronäppäimet yhteydenottoa ja kameran muistipaikkoja varten. Kaukosäätimen opas, MR 2002 1 YLEISESITTELY

Kaukosäätimen käyttö. 5 Numeronäppäimet yhteydenottoa ja kameran muistipaikkoja varten. Kaukosäätimen opas, MR 2002 1 YLEISESITTELY Kaukosäätimen käyttö Tämä opas selvittää kaukosäätimen avulla ohjattavia toimintoja. Mukaan on otettu arkisessa käytössä tarvittavat ominaisuudet, koneen asetuksia muokkaavat toiminnot on jätetty käsittelemättä.

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

HP Visual Collaboration Room. Aloitus

HP Visual Collaboration Room. Aloitus HP Visual Collaboration Room Aloitus HP Visual Collaboration Room 2.0 First edition: December 2010 Lainsäädännöllistä tietoa Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevia tietoja

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

Käyttöohje. MediaSolution Group FALCON IP 3 BRI. Sisällys 08.09.03 1111 08.09.03 20.10.2002

Käyttöohje. MediaSolution Group FALCON IP 3 BRI. Sisällys 08.09.03 1111 08.09.03 20.10.2002 1111 2 Sisällys Video Communications FALCON IP 3 BRI 1. Yleistä 3 2. Laitteiston käynnistäminen 3 3. Kaukosäädin 4 3.1. Käyttöpainikkeet 5 3.2. Hallintapainikkeet 6 4. Yhteyden muodostaminen 7 4.1. Yhteyden

Lisätiedot

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Laitteen lisääminen sovellukseen Sovelluksen pääsivulta valitaan oikeasta yläkulman valikosta Aloita uusi (1) Aukeavaan

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Videovastaanotto. Ohje asiakkaalle

Videovastaanotto. Ohje asiakkaalle Videovastaanotto Ohje asiakkaalle Videovastaanotto - Esittely Videovastaanottoa käytetään ensisijaisesti sellaisilla seuranta- ja kontrollikäynneillä, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimusta Videovastaanoton

Lisätiedot

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Suomi Conference phones for every situation Kuvaus Konftel 200W Konftel 200W on DECT-neuvottelupuhelin, jonka toiminta-alue on jopa 30 m 2. Konftel 200W voidaan

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 AV-ohjeet (Päätalo, Pinni A, Pinni B, Linna, Atalpa) Alkuvalmistelut Tule ajoissa paikalle (pyydä virastomestareita avaamaan lukitut ovet) 1. Laita tietokone (ja näyttö)

Lisätiedot

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi Snom SOITTAMINEN SOITTOTAPA 1 Nostakaa luuri ja syöttäkää puhelinnumero, painakaa lopuksi OK-näppäintä (hopeisen menun oikealla puolella, V). SOITTOTAPA 2 Syöttäkää puhelinnumero nostamatta luuria ja painakaa

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

HP Visual Collaboration Room. Käyttöopas

HP Visual Collaboration Room. Käyttöopas HP Visual Collaboration Room Käyttöopas HP Visual Collaboration Room 2.0 First edition: December 2010 Lainsäädännöllistä tietoa Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevia tietoja

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto Puhelin poistetaan laatikostaan Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä olevaan

Lisätiedot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot 1, Ohjaus zoom -toiminnot P6SLite ohjaus- ja zoom komennot Osa 1 pikanäppäintoiminnon Valitse APP-käyttöliittymää ja APP ilmestyy toimintopainikkeeseen. Paina + = ZOOM +, paina - = ZOOM-. 2, Manuaalinen

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

Pikaohje Konftel 55Wx

Pikaohje Konftel 55Wx SUOMI Pikaohje Konftel 55Wx Konftel 55Wx on neuvotteluyksikkö, jonka voi kytkeä pöytäpuhelimeen, matkapuhelimeen ja tietokoneeseen. Se muuntaa viestintälaitteesi neuvottelupuhelimiksi varustettuna Konftelin

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas Plantronics DA -sarjan vahvistin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics-ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella CMA SELAIN Käyttöohje Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella Tähän ohjeeseen on kerätty tiedot kokoukseen liittymisestä tietokoneella, selaimella tai Skype for Business

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen... 3 3 Poca-sovelluksen aktivoiminen... 3 3.1 Toiminnon aktivoiminen:... 3

Lisätiedot

D505 Laitteiden käyttöohjeet. Ajatus liikkuu iloa oppimiseen!

D505 Laitteiden käyttöohjeet. Ajatus liikkuu iloa oppimiseen! D505 Laitteiden käyttöohjeet Ajatus liikkuu iloa oppimiseen! Sisällys Aktiivitaulu... 1 Materiaalin näyttäminen omalta kannettavalta tietokoneelta... 1 Materiaalin näyttäminen aktiivitaulun tietokoneelta...

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet FI Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome Pikakäyttöohjeet M21351K-A-02 Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja.

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja. Connect Pro Sisällys Kirjautuminen huoneeseen... 2 Työkalurivi... 2 Audio Setup Wizard... 3 Lupa kameran ja mikrofonin käyttöön... 4 Osallistujat(Attendee List )... 4 Chat... 4 Web kamera... 5 Kokouksen

Lisätiedot

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje

Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Swiss timer kellokonsoli käyttöohje Hae toimitsijapöytä varastosta ja kellokonsoli sovitusta paikasta. Toistaiseksi kellokonsolista sovitaan HYVISSÄ AJOIN ennen peliä Mia Westerlundin (050 3018726) kanssa.

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet Pikakäyttöohjeet Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen asuntoon: Soitto tapahtuu näppäilemällä

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

OHJELMOINTILAITE 10/50

OHJELMOINTILAITE 10/50 OHJELMOINTILAITE 10/50 1 2 3 4 5 6 17 16 15 7 14 8 13 12 11 10 9 1) Näyttö 1 taivutuksen nro. 2) Näyttö 2 kulma 3) LED merkkivalo MANUAALI 4) OFF-SET. 5) Taivutussuunta. 6) Palautus 7) Käynnistys ja resetointi.

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Sisällysluettelo Pikaohje.......................................... 2 Käytön periaatteet.................................

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4.

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwerty uiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxc vbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåa Selkosanakirja

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto HDS Gen3 Pikaopas FI Yleiskuvaus 1 4 6 5 7 2 3 8 9 10 11 Nro Näppäin Toiminto 1 Kosketusnäyttö 2 Sivut-näppäin Aktivoi aloitussivun Kohdistin- Siirtää kohdistinta, siirtyy valikkokohteissa ja säätää arvoja

Lisätiedot

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN ALCOVISOR Alkometri Käyttöohjeet FIN BAC 200 Alcovisor BAC 200 on luotettava ja huipputarkka todistuskelpoisen mittaustuloksen antava alkometri ammatti ja viranomaiskäyttöön. BAC 200 on täysin automaattinen.

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin 1) Paristojen ja akun käyttö 2 2) MiniDisc-levyn asettaminen soittimeen ja poistaminen soittimesta 2 3) Hold-kytkin 2 4) Laitteen kytkeminen mikrofoniin / tietokoneeseen

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

text Windows Pikakäyttöopas

text Windows Pikakäyttöopas Otsikkorivi Nimesi ja sip osoitteesi näytetään otsikkorivillä. Käyttöliittymäsi Kirjoita numero tai osoite johon haluat soittaa Valitse Dialer saadaksesi esille numerovalitsimen. Valitse Yhteystietoluettelo

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila Käyttöohjeet Näppäimet Kello tila Pelitila Kohdekuvakkeiden tiedot 1. Aloitus 1.1. Käynnistys / sammutus Paina ja pidä pohjassa -näppäintä käynnistääksesi / sulkeaksesi laitteen. 1.2. Lataaminen Lataa

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista:

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: TCD300NE_QG(fi-fi).fm Page 1 Friday, November 12, 2004 2:01 PM Pikaopas Digitaalinen johdoton puhelin Malli KX-TCD300NE Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: Painikkeet Luuri A B C D E F G H

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

ELOKUVATYÖKALUN KÄYTTÖ ANIMAATION LEIKKAAMISESSA. Kun aloitetaan uusi projekti, on se ensimmäisenä syytä tallentaa.

ELOKUVATYÖKALUN KÄYTTÖ ANIMAATION LEIKKAAMISESSA. Kun aloitetaan uusi projekti, on se ensimmäisenä syytä tallentaa. ELOKUVATYÖKALUN KÄYTTÖ ANIMAATION LEIKKAAMISESSA Kun aloitetaan uusi projekti, on se ensimmäisenä syytä tallentaa. Projekti kannattaa tallentaa muutenkin aina sillöin tällöin, jos käy niin ikävästi että

Lisätiedot

Tek mediakaukosäätimen ja lähettimen ohjelmointiohje. Kuulotekniikka Oy Kauppalantie 40 00320 Helsinki Puh. 020 7290 500. www.kuulotekniikka.

Tek mediakaukosäätimen ja lähettimen ohjelmointiohje. Kuulotekniikka Oy Kauppalantie 40 00320 Helsinki Puh. 020 7290 500. www.kuulotekniikka. Tek mediakaukosäätimen ja lähettimen ohjelmointiohje Kuulotekniikka Oy Kauppalantie 40 00320 Helsinki Puh. 020 7290 500 www.kuulotekniikka.com s VAIHE 1 Aseta ladattava akku Tek Connect kaukosäätimeen

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Marantz PMD661. Äänittäminen

Marantz PMD661. Äänittäminen 1 2 3 4 Marantz PMD661 Äänittäminen Laite on valmis äänittämään muutaman sekunnin kuluttua virran päälle kytkemisestä (right side 2). Äänitys käynnistyy Rec-painikkeella (top 8) ja loppuu Stop-painikkeella

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Kytke Asenna Nauti Mitä laatikko sisältää? CD140-tukiasema TAI CD140/CD145 luuri CD145-tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto CD140 2 ladattavaa AAA akkua Pikaopas CD140

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 50

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 50 Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 50 Suomi Conference phones for every situation Yleiskuva Kolme merkkivaloa Vihreä kytketty Punainen mykistetty Kolme kaiutinta Mikrofoni, 360 toimintasäde Kaapelin syvennys

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 430221-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE Soita tallentavaan virtuaalihuoneeseen Telia tallentava virtuaalihuone Voit tallentaa kokouksen ja jakaa sen

Lisätiedot