4. Kuvasarja Piirrä 6 12 kuvan sarja, joka kuvaa tehtävässä 3 kirjoittamasi kertomuksen keskeistä kohtaa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "4. Kuvasarja Piirrä 6 12 kuvan sarja, joka kuvaa tehtävässä 3 kirjoittamasi kertomuksen keskeistä kohtaa."

Transkriptio

1 Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2007 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai jossa olet ollut mukana. Kuvauksen kohteena ei saa olla audiovisuaalisen alan työ. Toteutus: Piirustuspaperi A3, ei tekstejä, vesivärit tai värikynät.. Arviointi: Havainnollisuus, selkeys, johdonmukaisuus. 2. Tila Kuvaa viiden valokuvan sarja, jonka kohteena on julkinen rakennus tai tila (esim. koulu, kirjasto, kirkko, rautatieasema). Kuvasarjan tulee kuvata paikkaa, sen käyttötarkoitusta, luonnetta ja tunnelmaa mahdollisimman hyvin. Toteutus: Yksi A3-kokoinen piirustuspaperi, johon valokuvat on liimattu. Valokuvat kokoa 10x15 cm, tätä tehtävää varten otettuja. Arviointi: Kyky kertoa kuvin, visuaalisuus. 3. Tarina Kirjoita novelli tai lyhyt kertomus, joka perustuu sellaiseen tarinaan, jonka olet kuullut vanhemmiltasi, isovanhemmiltasi tai muilta läheisiltäsi; joka on totta, joka on tapahtunut ennen sinun syntymääsi ja on tehnyt sinuun vaikutuksen. Pituus korkeintaan 200 sanaa. Toteutus: Kirjallinen, A4. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu. 4. Kuvasarja Piirrä 6 12 kuvan sarja, joka kuvaa tehtävässä 3 kirjoittamasi kertomuksen keskeistä kohtaa. Toteutus: Piirustuspaperi A3, ei tekstejä, vesivärit tai värikynät. Arviointi: Kyky kertoa kuvin, draaman taju. 5. Äänimaisema Piirrä jokin lapsuudestasi mieleen jäänyt maisema. Kerro kirjallisesti mahdollisimman yksityiskohtaisesti tuon kuvan äänimaisema. Mitä kuulet katsoessasi kuvaa? Toteutus: A3, vesivärit tai värikynät sekä kuvaan liittyvä selostus A4, kirjallinen. Arviointi: Visuaalinen ilmaisu, äänen taju. GRAAFINEN SUUNNITTELU 1. Työpöytäni Esittele nykyinen työpöytäsi ja työpöytäsi 20 vuoden kuluttua. Toteutus: Yhdelle A3-kokoiselle paperille. Mustaa jälkeä jättävät työvälineet, esimerkiksi tussi ja tussiterät ja/tai peiteväri ja sivellin. Ei harmaasävyjä eikä laveerattuja pintoja. Arviointi: Kuvallinen esitystapa, graafinen ilmaisu, omaperäisyys, sommittelu.

2 2. Suomi tänään Tee aiheesta neljän postimerkin muodostama kokonaisuus (postimerkkiarkki). Toteutus: Värillinen, A3-paperille. Arviointi: Sisällölliset ideat, visuaalinen esitystapa ja -taito, viestivyys, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus), omaperäisyys. 3. TV-lupatarkastaja-lautapeli Suunnittele aiheesta lautapeli. Toteutus: Värillinen, kahdelle A3-kokoiselle paperille, toiselle pelilauta ja toiselle muut pelin elementit. Ei tietokoneprinttejä, muuten vapaa toteutus. Arviointi: Aiheen käsittely, sisällölliset ideat, visuaalinen esitystaito, rakenne, värien käyttö, erottuvuus, omaperäisyys. 4. Viattomuus Tee 4 8 kuvan sarja otsikon aiheeseen liittyvästä tapahtumasta, ilmiöstä tai tilanteesta. Otsikoi kertomuksesi. Toteutus: Värillinen, yhdelle A3-kokoiselle paperille käsin tekemällä, ei tietokoneprinttejä, muuten vapaa toteutus. Voit halutessasi käyttää myös tekstejä. Arviointi: Tulkinta, sisällölliset ideat, kyky kertoa kuvin, omaperäisyys, värien käyttö, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus). MULTIMEDIATUOTANTO 1. Valokuvaustehtävä Kuvaa jostakin tapahtumasta kuuden kuvan sarja, josta ilmenee tapahtuman tarkoitus, luonne ja tunnelma. Toteutus: Valokuvaten, värillisinä kymppikuvina (10 x 15 cm) ja kukin kuva liimattuna omalle A4-kokoiselle kartongille. Kirjoita kunkin kuvan alle enintään viidellä sanalla, mitä ole pyrkinyt kuvaamaan..arviointi: Kuvallinen ilmaisu, havainnointi ja kiinnostavuus. 2. Kirjoitustehtävä: Tositelevision rakennusaineet Kirjoita enintään kahden A4-sivun mittainen essee. Käytä lähdeaineistoa ja merkitse ne esseen loppuun lähdeluettelona. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu, kyky etsiä ja soveltaa tietolähteitä. 3. Sarjakuva Piirrä neljän kuvan kertomus, jossa päähenkilö on vaikeuksissa, mutta selviää pulmastaan. Toteutus: Värillinen, yhdelle vaakasuoralle A4-arkille käsin tehty. Sarjakuva voi halutessasi sisältää tekstiä. Arviointi: Visuaalisuus, kyky kertoa tarina kuvin ja sanoin, värien käyttö, sommittelu, mielikuvitus, viestinnällinen iskevyys. 4. Digitaalinen koostetehtävä Suunnittele verkkosivu, joka on urheilijaesittely kansainvälisellä tasolla kilpailevasta tai kilpailleesta suomalaisesta urheilijasta. Toteutus: Kolme ruutunäkymää A4-kokoisina väritulosteina, joiden lisäksi rakennekaavio

3 sisällöstä neljännellä A4-arkilla. Lähdemateriaalin hankkimistavat ja tehtävän toteutusvälineet ovat vapaat, kunhan koosto tehdään tietokoneella ennen tulostusta. Arviointi: Visuaalisuus, sisällön rakenteen järkevyys, kiinnostavuus, monimediaisen kokonaisuuden hallinta. VALOKUVAUS 1. Kaverikuva Kuvaa ryhmämuotokuva ystävistäsi, 3 5 henkilöä. Toteutus: Valokuvaten, kuvakoko n. 15 x 20 cm. Arviointi: Idea, sommittelu, henkilöohjaus, kuvallinen kiinnostavuus ja elävyys. 2. Mitä pelkään? Mitä rakastan? Mitä toivon? Kuvaa kolme kuvaa, joissa ilmaiset pelkosi, rakkautesi ja toiveesi. Toteutus: Valokuvaten 3 eri kuvaa, kuvakoko 10 x 15 cm. Arviointi: Ideat, tunnelman välittyminen, kuvallisen kerronnan elävyys. 3. Oudossa valossa Kuvaa jokin esine, henkilö, konkreettinen olio valaisten se niin, että lopputulos on yllättävä, paljastava, kiehtova, outo. Tee samasta asiasta neutraali taltiointi. Esitä kuvat rinnakkain Toteutus: Valokuvaten, kuvakoko n. 15 x 20 cm. Arviointi: Idea, valonkäyttö, tunnelman luominen. 4. Omat työt Esittele omaa kuvatuotantoasi noin kymmenellä valokuvalla. Laita mukaan myös kaksi kuvaa, jotka olet tehnyt muulla tekniikalla kuin valokuvaten. Kuvien pitää olla tarkasteltavissa ilman apuvälineitä (esim. diat, videonauhat, levykkeet jne. eivät käy). Arviointi: : Ideat, kuvallisen kerronnan elävyys, omaperäisyys. Nämä tehtävän 4 työt saat takaisin, jos laitat mukaan nimellä, osoitteella ja riittävillä postimerkeillä varustetun palautuskuoren. Muita ennakkotehtäviä ei palauteta hakijalle. Valokuvaustehtävät voi suorittaa filmikameralla tai digikameralla. Digitaalinen kuvankäsittely on kielletty muissa tehtävissä paitsi kohdan 4. omien töiden osalta.

4 Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2007 MUOTOILUN KOULUTUSOHJELMA KORU- JA HOPEAMUOTOILU 1. Ajanmittaaja Suunnittele ja valmista esine tai laite, joka mittaa aikaa. Kirjoita tarina siitä kuka tai mikä ajanmittaajaa käyttää ja mitä aikaa se mittaa. Toteutus: Vapaa. Arviointi: Esineen toimivuus, innovatiivisuus ja toteutuksen laatu. 2. Oma huone Piirrä ja maalaa värillinen sisäkuva omasta huoneestasi siten, että myös huoneen ikkunasta näkyy ulos. Arviointi: Sommittelutaito, havainnollistamiskyky ja värien käyttö. 3. Hammastikkurasia Suunnittele ja valmista koru, joka toimii säilyttimenä yhdelle hammastikulle. Toteutus: Vapaa. Arviointi: Muodonanto, toimivuus ja toteutuksen laatu. 4. Työnäytekansio Kokoa visuaalinen työnäytekansio, jossa esittelet osaamistasi sekä valmistamiasi töitä. Töiden tulee olla katsottavissa ilman apuvälineitä. Älä lähetä valmiita töitä! Arviointi: Persoonallisuus, kiinnostavuus ja soveltuvuus alalle. KALUSTEMUOTOILU 1. Koottava pöytä Suunnittele levyrakenteinen koottava ruokapöytä (kannen koko 800 mm x 1200 mm, pöydän korkeus 720 mm), jonka osat voidaan irrottaa ja kiinnittää toisiinsa. Tee suunnitelmastasi pienoismalli 1:10. Arviointi: Rakenteen toimivuus ja kestävyys, mittatarkkuus, pienoismallin siisteys, työn laatu. 2. Käyttöohje Tee sarjakuvamainen käyttöohje suunnittelemastasi ruokapöydästä. Käyttöohjeen tehtävänä on opastaa käyttäjää liittämään ja irrottamaan ruokapöydän osat oikein. Tee käyttöohje siten, että se muodostaa suunnitellun ruokapöydän kanssa visuaalisesti yhteen sopivan kokonaisuuden. Toteutus: Käyttöohje tulee piirtää yhdelle A3-arkille. Arviointi: Käyttöohjeen havainnollisuus ja selkeys, piirustustaito sekä visuaalinen yhteensopivuus suunnitellun ruokapöydän kanssa.

5 3. Säilytysmoduuli Suunnittele mahdollisimman monikäyttöinen säilytysmoduuli. Suunnittele moduuli siten, että yhtä moduulia voidaan käyttää säilyttämiseen sekä siten, että useammasta moduulista voidaan muodostaa vaivattomasti laajempi kokonaisuus. Määrittele kirjallisesti (1 kpl A4) mitä esineitä moduulissa voidaan säilyttää ensisijaisesti, mitä toissijaisesti, mitä seuraavaksi jne. Tee suunnittelemastasi moduulista pienoismalli joko 1:10 tai 1:5 mittakaavassa. Tee havainnollinen piirros siitä miten moduulit liittyvät toisiinsa (1 kpl A3). Arviointi: Säilytysmahdollisuuksien monipuolisuus, moduulien toisiinsa liittämisen vaivattomuus, pienoismallin mittatarkkuus ja siisteys sekä piirustustaito. 4. Ovisarja Suunnittele 3 erilaista keittiön yläkaapin ovea vetimineen. Yhden suunniteltavista ovista tulee olla perinteinen, toisen tulee olla moderni ja kolmannen tulee olla käytännöllinen. Perustele kirjallisesti jokaiseen ovimalliin tekemäsi ratkaisut (1 kpl A4). Kuvaa ovimallit piirtämällä tai maalaamalla yhdelle A3-arkille 1:5 mittakaavassa siten, että ovi on luonnollisessa koossa 600 mm x 920 mm. Arviointi: Tyylillinen soveltuvuus sekä ratkaisujen perustelut, mittakaavan hallinta ja piirustus- /maalaustaito. MUOTI- JA VAATETUSSUUNNITTELU 1. Kirjoneule Suunnittele runsaskuvioinen villapaita itsellesi. Käytä lempivärejäsi/-väriyhdistelmiäsi ja persoonaasi ilmentäviä koristeita. Toteutus: A3, piirrä/maalaa väreillä, suureen kokoon pintana, vain pelkkä neule. Ei taustaa tai ihmistä neuleen sisään. Arviointi: Kuvion idea ja värin käyttö. 2. Omakuva Piirrä itsesi istumassa pöydän takana, kädessäsi on kenkäsi. Toteutus: A3, lyijykynä. Arviointi: Omakuva ja piirustustaito. 3. Muunneltava asukokonaisuus Suunnittele kolmen tuotteen asukokonaisuus, jonka voit muuttaa pienin elementein toiseksi asukokonaisuudeksi. Esitä kaksi eri vaihtoehtoa. Toteutus: A3, käytä värejä, tekniikka vapaa. Arviointi: Idea ja sen ilmaisutaito, värin käyttö. 4. Kaksi takkia Suunnittele kaksi talvitakkia, yksi naiselle ja yksi miehelle. Suunnittele myös kaksi sopivaa asustetta esim. huivi, laukku, kengät tai päähine. Piirrä tuotteet ihmisen päälle, edestä ja takaa. Toteutus: A3, vesivärit ja/tai puuvärikynät. Arviointi: Vaatteen ymmärtäminen, idea ja graafinen ilmaisu. 5. Muotinäytös Piirrä kuva muotinäytöksestä, jossa kaksi mallia, mies ja nainen, ovat lavalla mieleisessäsi vaatteissa. Kuvaa toinen edestä ja toinen takaa. Lavan pitää näkyä, huomioi perspektiivi.

6 Toteutus: A3, mustavalkoinen, tekniikka vapaa. Arviointi: Tilan ja tilanteen ilmentäminen, ilmaisutaito. PAKKAUSMUOTOILU- JA GRAFIIKKA 1. Pakkaus kiertoon Olet lähdössä vaihto-opiskelijaksi Japaniin. Tehtävänäsi on muokata itsellesi matkapakki valmiista mallista. Mallina käytät tehtävien postitusta varten hankkimaasi postin pakkauslaatikkoa nro 3. Suunnittele ja toteuta matkapakkiideastasi esite, josta ilmenevät matkapakin toiminnalliset ominaisuudet (auki kiinni, kannettavuus) sekä ulkoasu ja sisäosat. Toteutus Värillinen, yhdelle A3-arkille käsin tekemällä (ei tietokoneprinttejä), muuten vapaa. Taita paperi vapaasti esitteen muotoon. Voit käyttää myös tekstejä. Arviointi: Aiheen käsittely, kuvallinen kerronta ja esitystapa. 2. Täältä tullaan! Japanilaisessa kuvataiteessa merkittävä teema on kevät. Valitse kotiseudultasi jokin keväinen näkymä, jonka esittelisit Japanissa. Toteuta näkymä paperiarkille vaakatasoon sekatekniikalla. Toteutus: Värillinen, käsin tekemällä A3-arkille (ei tietokoneprinttejä), muu toteutustapa vapaa. Arviointi: Kuvallinen ilmaisu ja esittämisen taidot. 3. Vie mennessäsi Viet tuliaiseksi suomalaisen ruisleivän. Suunnittele ja toteuta ruisleivän pakkaus ulkoasuineen vapaasti valitsemastasi materiaalista. Toteutus: Vapaa, ota huomioon postituskoko. Arviointi: Innovatiivisuus, kokonaisilme ja viimeistelyn taso. 4. Ja tuo tullessasi Sanotaan, että Japanissa pakkausmuotoilu on taidetta. Esitä siitä tulkintasi. Suunnittele ja toteuta teepakkauksen hahmomalli ulkoasuineen. Toteutus: Vapaa, ota huomioon pakkauskoko. Arviointi Idean soveltaminen, vaikutelma ja viimeistelyn taso. Kaikkien tehtävien tulee mahtua postin pakkauslaatikkoon nro 3 (384 x 288 x 96 mm). SISUSTUSARKKITEHTUURI 1. Tilanäkymä Valitse kotioloistasi kaunein tilanäkymä. Rajaa näkymästä sopiva kuva piirtämällä se A3-arkille lyijykynällä. Toteutus: Lyijykynäpiirros pystysuuntaiselle A3-arkille. Arviointi: Piirustustaito, käden jälki, tilasommittelu. 2. Rakenne Suunnittele ja esitä piirroksin kaksi samantyylistä versiota odotustilan penkiksi. Toinen on puu- ja toinen metallirakenteinen. Penkeissä on tilaa 3:lle ja paikka lehdille.

7 Toteutus: Perspektiivinen väritetty piirros kummastakin vierekkäin samalle vaaka-a3-arkille. Väritystapa vapaa. Arviointi: Materiaalien käyttö rakenteessa, ulkonäön esteettisyys, yksinkertaisuus, innovatiivisuus, esitystapa. 3. Ilmeet Esitä värillisin perspektiivipiirroksin samanlainen huonetila kahdenlaisessa käytössä. Toinen on hammaslääkärin iloinen odotustila ja toinen versio on lasten viileän tyylikäs leikkipaikka. Suunnittele kaikki tarvittava. Toteutus: Vaakasuuntaiselle A3-arkille vierekkäin kaksi eri tilaa värillisinä piirroksina. Väritystapa villi ja vapaa. Arviointi: Innostavuus, ratkaisujen elämyksellinen voima ja yksinkertaisuus, tilojen toimivuus, esitystapa. 4. Tilavuus Olet isossa, 4 m korkeassa, ilmasta katsottuna paksun K-kirjaimen muotoisessa hallitilassa. Tätä tilaa käytetään näyttelyihin, urheiluun ym. erilaisiin harrasteisiin. Maalaa tilan pinnat yksivärisiksi käyttäen eri värejä eri pinnoissa. Esitä piirroksella hieno sisätilanäkymä käyttötilanteessa. Esitä halli myös ulkoapäin vastaavasti maalattuna ja ilmasta nähtynä. Toteutus: Esitä sisä- ja ulkotilanäkymät perspektiivisinä, värillisinä piirroksina rinnakkain yhdellä A3-arkilla. Arviointi: Tilan kolmiulotteinen hahmottaminen ja esittäminen, värisommittelu, esitystapa, idea. TEOLLINEN MUOTOILU 1. Yhtenäinen teema (Kokonaisuuksien hahmottaminen, muotoilulliset valmiudet) Suunnittele ja piirrä lyijykynällä puiston penkin, roskakorin ja pihavalaisimen yhdistävä yhdistelmäkaluste. Kiinnitä huomiota käytettävyyteen. Ota huomioon valaisimen toimivuus puistoa valaisevana yleisvalona sekä penkissä istuvalle tunnelmavaloa luovana elementtinä. Suunnittelemasi kalustekokonaisuuden materiaalit on vapaasti valittavissa. Toteutus: Piirrä lyijykynällä A3-kokoiselle paperille kuva kalusteesta sijoitettuna hämärtyvään puistoon. Istut itse penkillä. Arviointi: Pyri piirroksessa todentuntuiseen esitystapaan. Ts. kiinnitä huomiota perspektiivin ja kalusteen mittasuhteiden hallintaan. Eri toimintojen teemallinen yhtenäisyys. 2. Oivallus (Ideointikyky) Olet Lapissa vaeltamassa ja huomaat leiripaikassa, että mukana olevasta halvasta Mora-puukosta on pudonnut tuppi. Et löydä tuppea, joten päätät tehdä uuden tupen mukana olevista tarvikkeista; A4- kokoinen paperi, 50 cm vahvaa narua (paksuus max. 2 mm.), muovipussi ja laastari. Toteutus: Suunnittele ja toteuta edellä mainituista materiaaleista sekä mahdollisesti erämaaluonnosta löytyvistä materiaaleista toimiva, vyöllä roikkuva puukontuppi Mora-puukolle. Huom! Liiman, teipin tai muiden materiaalien käyttö on kielletty. Arviointi: Toimivuus, kestävyys, innovatiivisuus. 3. Ideointikyky (Muodonanto, kuvallinen esittäminen) Suunnittele uusi, ennennäkemätön lelu lasten talvisiin ulkoleikkeihin. Toteutus: Piirrä lelusta käyttötilannekuva A3-kokoiselle paperille sekä toiselle A3-paperille

8 päämittakuva, jossa tuote on kuvattuna suoraan edestä, sivulta ja takaa. Arviointi: Idean omaperäisyys, toimivuus leluna, tuotteen muotoilu sekä kuvallisen esityksen laatu. 4. Taiteellisuus (Maalaus, sommittelu, dramatiikka, värien käyttö) Vieras olento linnunradan toiselta puolelta on onnistunut löytämään maan. Olennot ovat kulkeneet matkan avaruusaluksella, jonka estetiikka on meille tuttua lähinnä ufoaihetta käsittelevistä tarinoista tai elokuvista. Vierailijoiden alus on juuri laskeutunut maahan, aluksesta tulee savupöllähdyksiä ja siinä on kirkkaita valoja. On iltahämärää. Kyseessä on ihmiskunnan ensimmäinen kohtaaminen vieraan olennon kanssa. Ihmiskunnan edustajat ovat ryhmittyneet aluksen vierelle. Aluksesta on auennut luukku ja vieraan rodun edustaja on astumassa ulos. Tunnelma on jännittynyt. Toteutus: Piirrä ja maalaa vesiväreillä kuva tilanteesta A3-kokoiselle paperille. Arviointi: Dramatiikan taju, värien käyttö, tunnelma. Kaikki piirrokset on tehtävä käsin piirtämällä. Piirustusvälineet saat valita vapaasti. Tietokoneen käyttö ei ole sallittua. Kaikkien tehtävien tulee mahtua postin kartonkikirjekuoreen, jonka koko on 320x450mm, tai postin pakkauslaatikkoon nro 3 (384 x 288 x 96 mm).

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU. 1.

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU. 1. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai

Lisätiedot

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai

Lisätiedot

4. Runo Kirjoita 20 50 sanaa pitkä runo, jonka kuvauksen kohteena olet sinä itse. Toteutus: Koko A4, kirjallinen. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu.

4. Runo Kirjoita 20 50 sanaa pitkä runo, jonka kuvauksen kohteena olet sinä itse. Toteutus: Koko A4, kirjallinen. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2006 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jossa olet ollut mukana.

Lisätiedot

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA Lahden ammattikorkeakoulu / Muotoilu- ja taideinstituutti ESIVALINTATEHTÄVÄT 0 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA GRAAFINEN SUUNNITTELU Minä ja ystäväni Kuvaa itsesi ja ystäväsi (yksi tai useampi) tilaan, jossa

Lisätiedot

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA Lahden ammattikorkeakoulu / Muotoilu- ja taideinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2010 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 6 10 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Teollinen muotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Teollinen muotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä.

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä. PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 7.6.2010 KLO 10.00-12.00 1 TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ Oheinen kuva esittää Richard Longin veistosta A Line in Scotland

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00 PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00 1 Leija Maalaa vesiväreillä valtava iloa ja onnea kuvastava leija, joka lentää upeasti

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Teollinen muotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi kolmiulotteista

Lisätiedot

Visuaalisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto. Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1. Tehtävä: Pakopiste

Visuaalisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto. Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1. Tehtävä: Pakopiste Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1 Tehtävä: Pakopiste Tehtävänäsi on piirtää pakopiste. Paperin koko A3, toteutusvälineenä lyijykynä. Kirjoita paperin kääntöpuolelle: Maksimissaan

Lisätiedot

Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita.

Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita. Ihminen ja puu 1 Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita. toteutetaan vaakasuuntaiselle A3-arkille. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota esitys- ja sommittelutaitoon. Viestilappu-parkour*

Lisätiedot

Toteutus Vaakasuuntaiselle A3-piirustuspaperille kuulakärkikynällä tai huopakynällä.

Toteutus Vaakasuuntaiselle A3-piirustuspaperille kuulakärkikynällä tai huopakynällä. Toistuva kuvio 1 Ideoi yksinkertainen (n. 2x2cm) kuvio. Piirrä piirustuspaperi reunojaan myöten täyteen toistamalla kuviota. Synnytä piirrokseesi kolmiulotteista syvyyttä vaihtelemalla kuvion kokoa. Kuviot

Lisätiedot

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys.

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys. ENNAKKOTEHTÄVÄT AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2010 Tehtävä 1. Tehtävän määrittely: MINUN SUHTEENI SOSIAALISEEN MEDIAAN. Määrittele ja perustele henkilökohtainen suhteesi

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ TEHTÄVÄ TOTEUTUS ARVOSTELUPERUSTEET

TEHTÄVÄ 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ TEHTÄVÄ TOTEUTUS ARVOSTELUPERUSTEET PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 6.6.2011 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ Tutkijat ovat löytäneet arsenikkijärvestä uudenlaista elämää. Yksi löydetyistä

Lisätiedot

KATUTAIDE KERAMIIKKA

KATUTAIDE KERAMIIKKA TYÖPAJAT 2012-2013 Sinulla on edessäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE Työpajassa

Lisätiedot

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille.

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille. tehtävä 1. ideointi Suomen kesä tarjoaa useita festivaalitapahtumia moneen makuun. Tällä kertaa vaihtoehtoinasi ovat metallimusiikkiin keskittyvä Tuska, musiikki- ja kaupunkikulttuurifestivaali Flow tai

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006.

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2007 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. Digitaalisen kulttuurin

Lisätiedot

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon.

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Öinen Los Angeles 1 Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Värillinen piirustus ja/tai maalaus pystysuuntaiselle

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2014-2015 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015 Tehtävä 1: Lumirakennelma Arkkitehtiylioppilaat toteuttivat hiihtokilpailua varten tasaiselle peltoaukealle kolmeen lumesta rakennettuun tilaan perustuvan kilparadan. Apunaan heillä oli noin 1,4m x 1,4m

Lisätiedot

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2016 Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Tehtävän materiaalit Lyhytelokuva

Lisätiedot

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun animaation hakukohteeseen kuuluu neljä ennakkotehtävää. Animaation hakukohteeseen hakevan tulee palauttaa

Lisätiedot

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b.

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2: tiistai 13 17 Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2 a OMENA ESINEENÄ Omenan voi syödä, mutta miten muuten sitä voisi

Lisätiedot

KATUTAIDE KERAMIIKKA

KATUTAIDE KERAMIIKKA TYÖPAJAT 2018-2019 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE Työpajassa

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus 1 ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuvaus ja leikkaus

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2015-2016 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013

PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013 PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013 1 TULEVAISUUDEN TONNIN SETELI Suunni ele neliön muotoinen 1000 euron seteli. Kuva-aiheena voit käy ää

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuva ja leikkaus

Lisätiedot

Tehtävä 1 Maanantai klo

Tehtävä 1 Maanantai klo Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2013 Tehtävä 1 Maanantai 10.6.2013 klo 9.00-13.00 perushakijat Valitse yksi karttaan merkityistä kaupungin julkisista taideteoksista (ks. liitteenä

Lisätiedot

Tehtävä 1 Maanantai

Tehtävä 1 Maanantai Tehtävä 1 Maanantai 9.30 12.30 Typografia tekee kirjoitetusta tekstistä näkyvää ja muotoilee sen ulkoasun. Millä tavalla typografia vaikuttaa kulttuurissamme ja elämässämme? Poimi esimerkkejä omien kokemustesi

Lisätiedot

KATUTAIDE KERAMIIKKA

KATUTAIDE KERAMIIKKA TYÖPAJAT 2019-2020 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE Työpajassa

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT 2009 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin osoitteessa http://www.metropolia.fi/hakeminen HUOM! Nämä

Lisätiedot

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta TEHTÄVÄ 1 Aika: maanantai klo

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta TEHTÄVÄ 1 Aika: maanantai klo TEHTÄVÄ 1 Aika: maanantai 12.6.2017 klo 9.00-13.00 Maalaustehtävä Liikunta on terveellistä. Myös esteettinen ulottuvuus on olennainen seikka kaikessa liikkumisessa. Ympäristöt, tilat, liikkeet ja maisemat

Lisätiedot

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE TAMPEREEN YLIOPISTO TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE 12.6.2006 Tiedotusopin valintakoe koostuu neljästä tehtäväkokonaisuudesta. Valintakokeesta voi saada yhteensä 60 pistettä. Kokeen eri osat tuottavat pisteitä

Lisätiedot

Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä!

Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Sivu 1 / 13 Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Äänisuunnittelu Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television

Lisätiedot

Näyteikkunasomistus leluista Paviljongissa

Näyteikkunasomistus leluista Paviljongissa Finaalitehtävät Tehtävä 1, 24.4.2012 Näyteikkunasomistus leluista Paviljongissa Tehtävänäsi on toteuttaa sinulle arvotuista leluista näyteikkunasomistus. Huolehdit myös asiakasinformaation tuottamisesta

Lisätiedot

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2016

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2016 Tehtävä 1 Aika maanantai 13.6.2016 klo 9 13.00 Maalaustehtävä Valitse itsellesi mielenkiintoinen ja haastava näkymä yliopiston sisätiloista. Kiinnitä huomio tilan tuntuun ja perspektiiviin. Yhdistä työssäsi

Lisätiedot

OPISKELIJAN MUISTILISTA

OPISKELIJAN MUISTILISTA Kuvataiteen lukiodiplomin tukimateriaali opiskelijalle OPISKELIJAN MUISTILISTA Kuvataiteen lukiodiplomi muodostuu teoksesta sekä työskentelyprosessia, itsearviointia ja kuvataiteen tuntemusta kuvaavasta

Lisätiedot

KÄYTTÖLIITTYMÄT. Visuaalinen suunnittelu

KÄYTTÖLIITTYMÄT. Visuaalinen suunnittelu KÄYTTÖLIITTYMÄT Visuaalinen suunnittelu MUISTETTAVA Yksinkertaisuus Selkeys Johdonmukaisuus Sommittelutyyli on säilytettävä samankaltaisen koko sivustossa Sivustolle yhtenäinen ulkoasu Miellyttävä ulkonäkö

Lisätiedot

PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT

PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT Syventävissä opinnoissa oppilaat valitsevat itseään kiinnostavan työpajan vähintään vuodeksi kerrallaan. Työpajoissa työskennellään pitkäjänteisesti syventyen yhden taidemuodon

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE

YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE 1 2 PAINO/PRINTING: WG PRINT OY, VAASA KANSI/COVER: GALERIE ART SILK 250G SISÄSIVUT/INSIDE: GALERIE ART SILK 130G KANSIKUVA/COVER PHOTO, VAASA SCIENCE PARK: TIMO LEHTONEN

Lisätiedot

KASSIAINEN TEHTÄVÄ 1

KASSIAINEN TEHTÄVÄ 1 KASSIAINEN TEHTÄVÄ 1 Kassiainen on kankaisen ostoskassin pohjalla elävä pieni eläin. Piirrä mitä kassiainen näkee katsoessaan ostoskassin pohjalta ylöspäin, kun jo puolillaan ostoksia olevaan kassiin pakataan

Lisätiedot

Suunnittelukilpailu. Suunnittele tausta tai täyttö TURKU ÅBO -kirjaimille.

Suunnittelukilpailu. Suunnittele tausta tai täyttö TURKU ÅBO -kirjaimille. Suunnittelukilpailu Suunnittele tausta tai täyttö TURKU ÅBO -kirjaimille. Osallistu kilpailuun ja suunnittele ilme Turun kaupungin kirjaimille! Haluatko kädenjälkesi näkyville kaupungin keskeisimmälle

Lisätiedot

1) Käytä valmiita kommunikointikuvastojen sanastoja ja tulosta ne kaksin kappalein. Laminoi ja leikkaa esimerkiksi muistipelikorteiksi

1) Käytä valmiita kommunikointikuvastojen sanastoja ja tulosta ne kaksin kappalein. Laminoi ja leikkaa esimerkiksi muistipelikorteiksi Ideoita kuvallisten kommunikointisanastojen harjoitteluun Muistipeli Maistiaiset Kuka - tekee - mitä? Vastakohtaisuudet ja yhteen liittyvät asiat Kuvasuunnistus Toimintaohjeet Tarrakuvakansio Tähän on

Lisätiedot

Porin taidekoulun työpajaopinnot

Porin taidekoulun työpajaopinnot Porin taidekoulun työpajaopinnot Syventävissä opinnoissa oppilaat valitsevat itseään kiinnostavan työpajan vähintään vuodeksi kerrallaan. Työpajoissa työskennellään pitkäjänteisesti syventyen yhden taidemuodon

Lisätiedot

Suoritustapa: Piirrä ja/tai maalaa vesi- ja/tai peitevärein A3-kokoiselle piirustuspaperille.

Suoritustapa: Piirrä ja/tai maalaa vesi- ja/tai peitevärein A3-kokoiselle piirustuspaperille. LAPIN YLIOPISTO TEKSTIILI- JA VAATETUSALAN KOULUTUSOHJELMA VALINTAKOETEHTÄVÄT 2011 Sisustus- ja tekstiilimuotoilu Tehtävä 1a / Sisustus- ja tekstiilimuotoilu 13.6.2011 klo 9.30 12.00 Sisustusvalaisin Valaisimet

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat

TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat II OSA Tiistai 6.6.2006 klo 9 12 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat Janne Seppänen toteaa: "Visuaalinen ei ole satunnaista näköaistimusten virtaa. Siihen

Lisätiedot

Arviointiperusteet: Kyky löytää kiinnostava elokuvallinen idea ja näkökulma sekä välittää se kuvan ja tekstin keinoin.

Arviointiperusteet: Kyky löytää kiinnostava elokuvallinen idea ja näkökulma sekä välittää se kuvan ja tekstin keinoin. Ennakkotehtävät 2015 Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos Dokumentaarinen elokuva Tehtävä 1. Perustelu Kirjoita tietokoneella vapaamuotoinen korkeintaan yhden (1) sivun teksti, jossa kerrot itsestäsi,

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2009 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2009 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T II OSA Maanantai 8.6.2009 klo 9-12 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Tämä kirjallisesti suoritettava tehtävä perustuu liitteenä jaettavaan artikkeliin *). Määrittely: Kirjoita

Lisätiedot

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Kullervo ja Korppi Kuvataide: 2x45 minuuttia Kuvat osoitteesta: http://www.ateneum.fi/kalevalataidettakouluille/index.html Tarvikkeet: Kalevala

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 (10p.) Toimintaympäristön esittely

TEHTÄVÄ 1 (10p.) Toimintaympäristön esittely TEHTÄVÄ 1 (10p.) Toimintaympäristön esittely Esittele saamasi toimintaympäristö työpaikkaan tulleelle uudelle toimitilahuoltajalle. Hän on ensimmäistä päivää töissä ja tehtävänäsi on esittelellä hänelle

Lisätiedot

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Tehtävä 1. Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Kirjallinen tehtävä Ennakkoon luettava materiaali: Typografia Kieltä vai visuaalisuutta (sivut 81 156). Kirjoita essee, jossa pohdit kysymystä siitä, millaisia

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO TEKSTIILI JA VAATETUSALAN KOULUTUSOHJELMA VALINTAKOETEHTÄVÄT 2009

LAPIN YLIOPISTO TEKSTIILI JA VAATETUSALAN KOULUTUSOHJELMA VALINTAKOETEHTÄVÄT 2009 Tehtävä 1 / Tekstiiliala Maanantai 8.6.2009 klo 9.30 16.30 Olet tätä tehtävää lukiessasi taiteiden tiedekunnan tekstiili ja vaatetusalan koulutusohjelman eräässä luokkatilassa. Tehtävänäsi on suunnitella

Lisätiedot

Yrittäjyys kukkasidonnassa

Yrittäjyys kukkasidonnassa Yrittäjyys kukkasidonnassa 31.1.2012 Hereillä! Ydintuote- ja ydinpalvelu; kestävä kehitys, helppous Hinta; kannattavuus, oman työn arvostus Saatavuus; jakelukanavat Markkinointiviestintä; viestintä ja

Lisätiedot

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin @amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi Lisää visuaalisuutta viestijän työkalupakkiin Miksi kertoa visuaalisesti? Lisää ymmärrystä Auttaa muistamaan On helpompi jakaa oma idea muille

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖPAJATARJONTA

LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖPAJATARJONTA työpajat 2013-2014 TYÖPAJAOPETUS Työpajaopinnot ovat opetussuunnitelman mukaisia syventäviä opintoja. Kuvataiteen työpajaopinnot on tarkoitettu ensisijaisesti yli 14 vuotiaille, kaksi vuotta periodiopetuksessa

Lisätiedot

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri 1. Helppo ja hauska pöytäteatteri Nukketeatteri inspiroi ja rikastuttaa niin lasten kuin aikuisten mielikuvitusta. Pöytäteatteri on yksi nukketeatterin muoto. Pöytäteatteria esitetään sananmukaisesti pöydän

Lisätiedot

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet KUVATAIDE VL.7-9 7.LUOKKA Opetuksen tavoitteet Visuaalinen havaitseminen ja ajattelu T1 kannustaa oppilasta havainnoimaan, taidetta, ympäristöä ja muuta visuaalista kulttuuria moniaistisesti ja käyttämään

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2017 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2017 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Maanantai 12.6.2017 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävän materiaalit Lyhytelokuvateos THE FEAST OF TRIMALCHIO trailer, AES+F, 2012). Analysoitava

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

7.4.7. KÄSITYÖ VALINNAINEN LISÄKURSSI

7.4.7. KÄSITYÖ VALINNAINEN LISÄKURSSI 7.4.7. KÄSITYÖ VALINNAINEN LISÄKURSSI 339 LUOKKA 8 2 h viikossa TAVOITTEET oppii tuntemaan käsityöhön liittyviä käsitteitä ja käyttämään erilaisia materiaaleja, työvälineitä ja menetelmiä oppii käsityön

Lisätiedot

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE 2018 SISÄLTÖ 3 Pikaohje 4 Tunnus ja suoja-alue 5 Tunnuksen versiot 6 Tunnuksen käyttö 7 Fontit 8 Värit 9 Soveltaminen ----- 10 Verkosto Lapset 2 suoja-alue Tunnuksen suoja-alueen sisäpuolella ei saa olla

Lisätiedot

OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN

OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN http://www.ylioppilastutkinto.fi AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta (ks. osoite yllä). Keskiviikko 28.9.2016. Koe kestää klo 9.00-15.00. PAIKKA Tarkista

Lisätiedot

Taideteos kierrätystölkeistä, yksityiskohta lavasteesta 2016 Aleksis Kiven peruskoulussa 7. 9. luokat

Taideteos kierrätystölkeistä, yksityiskohta lavasteesta 2016 Aleksis Kiven peruskoulussa 7. 9. luokat KUVATAIDETTA Taideteos kierrätystölkeistä, yksityiskohta lavasteesta 2016 Aleksis Kiven peruskoulussa 7. 9. luokat 1. KUVATAIDELUOKAT 7-9 LK. lyijykynä, tussi, muste ja hiilipiirustusta akvarelli, pastelli

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille.

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan (PWR1) Valitaan

Lisätiedot

TaitajaPLUS - artesaani

TaitajaPLUS - artesaani TaitajaPLUS - artesaani Kuva: Skills Finland / Jaakko Manninen Finalistit Elina Rinta-Harri Invalidiliiton Järvenpään Koulutuskeskus 1 / 6 Timo Siponen Invalidiliiton Järvenpään Koulutuskeskus Maria Tormonen

Lisätiedot

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS SISÄLLYS Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11 Uusimaa 2019 -hanke Graafinen ohjeistus TUNNUS Uusimaa 2019 -hankkeen tunnus on kaksikielinen.

Lisätiedot

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 2.6.2014

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 2.6.2014 PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 2.6.2014 1 TAULUN SISÄLLÄ PAINTINGDB.COM Oheinen kuva esittää venäläis-ranskalaisen taidemaalari Wassily Kandinskyn

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu kirjan sivuja hiekkapaperia kehykset perunaliisteriä lankaa naulat/ruuvit TARVIKKEET (edellisellä sivulla oleellisimmat) - Taulun kehykset

Lisätiedot

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä.

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä. Tehtävä 1 Aika: Maanantai 8.6.2009 klo 9.00-13.00 MIKKOSTEN MAAILMASTA PUOLESTA JA VASTAAN Mikkosten Maailma oli Nelosella suurella kohulla pyörinyt TV-sarja, jossa pitkän linjan toimittaja Timo T.A. Mikkonen

Lisätiedot

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI OSTOAPU Ruokapöydät 2015 TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. KULJETUSPALVELU Kerää valitsemasi tuotteet itse ja maksa ne kassalla. Vie tuotteet kassojen

Lisätiedot

Avaruuslävistäjää etsimässä

Avaruuslävistäjää etsimässä Avaruuslävistäjää etsimässä Avainsanat: avaruusgeometria, mittaaminen Luokkataso: 6.-9. lk, lukio Välineet: lankaa, särmiön muotoisia kartonkisia pakkauksia(esim. maitotölkki tms.), sakset, piirtokolmio,

Lisätiedot

Finland 01/04, 2019 ANCONA. OVH-hinnasto (sis. alv. 24%) (EURO) kotisivu puhelin

Finland 01/04, 2019 ANCONA. OVH-hinnasto (sis. alv. 24%) (EURO) kotisivu    puhelin ANONA OVH-hinnasto (sis. alv. 24%) (EURO) Finland 01/04, 2019 kotisivu www.kristensen.com e-mail kristensen@kristensen.com puhelin +45 75470303 HINNASTO Ancona huonekalusarja All rights reserved Kristensen

Lisätiedot

KUVATAIDETTA. Kuvataiteen lopputyö (osa) 2018, sekatekniikka. Aleksis Kiven peruskoulussa 7.-9.luokat

KUVATAIDETTA. Kuvataiteen lopputyö (osa) 2018, sekatekniikka. Aleksis Kiven peruskoulussa 7.-9.luokat KUVATAIDETTA Kuvataiteen lopputyö (osa) 2018, sekatekniikka Aleksis Kiven peruskoulussa 7.-9.luokat OPISKELU JA OPETUSSUNNITELMA Kuvataideluokalla opiskelu antaa kuvataiteesta innostuneelle ja lahjakkaalle

Lisätiedot

oma nimi: luetun kirjan nimi: hyväksytty: pvm. opettajan allekirjoitus:

oma nimi: luetun kirjan nimi: hyväksytty: pvm. opettajan allekirjoitus: 1. Valitse lukemastasi kuvakirjasta/kirjasta yksi kuva. Näytä kuva luokkatovereillesi esim. dokumenttikameran avulla. Kerro kuka/keitä kuvassa on ja mitä siinä tapahtuu. Kerro myös miksi valitsit juuri

Lisätiedot

91275 HEVOSKUVIOINEN PEITTO JA TYYNYNPÄÄLLINEN Peitto: LANGAT Raggi (70% villaa Superwash, 30% polyamidia. Kerässä noin 100 g = 150 m) NEULETIHEYS

91275 HEVOSKUVIOINEN PEITTO JA TYYNYNPÄÄLLINEN Peitto: LANGAT Raggi (70% villaa Superwash, 30% polyamidia. Kerässä noin 100 g = 150 m) NEULETIHEYS 91275 RAGGI Versio 4 91275 HEVOSKUVIOINEN PEITTO JA TYYNYNPÄÄLLINEN Peitto: LANGAT Raggi (% villaa Superwash, % polyamidia. Kerässä noin g = 1 m) NEULETIHEYS Noin 17 s x 23 krs sileääneuletta puikoilla

Lisätiedot

OPISKELIJAN MUISTILISTA

OPISKELIJAN MUISTILISTA OPISKELIJAN MUISTILISTA Käsityön lukiodiplomi muodostuu käsityötuotteesta tai -teoksesta ja sen syntyä esittävästä portfoliosta. Käsityön lukiodiplomi on yhden lukiokurssin laajuinen kokonaisuus. Ennen

Lisätiedot

Ohjeet opettajalle/ oppilaalle

Ohjeet opettajalle/ oppilaalle Ohjeet opettajalle/ oppilaalle Mistä tässä on kyse? Erikoinen kaupunki on täynnä tehtäviä, joita voi ratkaista kirjoittamalla tai piirtämällä. Kaupungin karttaa voi jatkaa piirtämällä tai sinne voi lisätä

Lisätiedot

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT Upeaa Uudeltamaalta Olemme luoneet Sinua varten taas uuden, herkullisen ja moni-ilmeisen kevätmalliston. Sen tuotteet tarjoavat tekemistä tä moneen makuun. Tule viihtymään kanssamme

Lisätiedot

Sisällys. Hei!...5. Ihanat albumit...6

Sisällys. Hei!...5. Ihanat albumit...6 Sisällys Hei!...5 Ihanat albumit....6 Albumien kokoaminen...9 Tärkeimpiä työvälineitä....10 Aloita tästä!...13 Valokuvat...14 Vinkkejä valokuvien käyttöön...18 Tarina... 24 Sommittelu...31 Värejä ja tunteita...

Lisätiedot

Kenguru 2018 Ecolier (4. ja 5. luokka)

Kenguru 2018 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

Prosessin analysointi ja töiden viimeistely

Prosessin analysointi ja töiden viimeistely ilumuoto a st kasvatu luun ou perusk Tuntikehyksen osa-alue: D1 Logon ja mainonnan suunnittelu Kesto: 1 kaksoistunti, 45 min + 45 min Aihe: Pohitaan koko Mutku-opintojaksoa prosessina ja tehään töitä jotka

Lisätiedot

KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT

KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT TYÖPAJAT 2016-2017 KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT Työpajaopinnot ovat opetussuunnitelman mukaisia syventäviä opintoja. Työpajaopinnot on tarkoitettu ensisijaisesti perusopinnot

Lisätiedot

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet SUOMI Lisätietoja takuuvihkosessa TURVALLISUUS Kaapit on kiinnitettävä seinään. Erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnikkeet.

Lisätiedot

TEHTÄVÄOHJEET ILMASTONMUUTOKSEN SEURAUKSET

TEHTÄVÄOHJEET ILMASTONMUUTOKSEN SEURAUKSET TEHTÄVÄOHJEET ILMASTONMUUTOKSEN SEURAUKSET HEIPÄHEI! Ja tervetuloa EduCycle-tehtävien pariin! Alta löydät muutaman ohjeen, joiden avulla navigoit tehtävien läpi jouhevasti. 1. EduCycle-tehtävät on jaettu

Lisätiedot

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Tunnus - Kehrä Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnukseen kuuluu kaksi osaa: kuviollinen kehrä-tunnus ja toiminnan/tapahtuman

Lisätiedot

Kymmenen kysymystä, vastataan kuuteen (6). Yleensä 2 kysymystä / kurssi yhdeksän pisteen arvoiset jokerit usein synteettisiä, ainerajat (Bi, Hi, Yh)

Kymmenen kysymystä, vastataan kuuteen (6). Yleensä 2 kysymystä / kurssi yhdeksän pisteen arvoiset jokerit usein synteettisiä, ainerajat (Bi, Hi, Yh) Kymmenen kysymystä, vastataan kuuteen (6). Yleensä 2 kysymystä / kurssi yhdeksän pisteen arvoiset jokerit usein synteettisiä, ainerajat (Bi, Hi, Yh) ylittäviä. Vastaa kaikkiin kuuteen tehtävään nolla pistettä

Lisätiedot

- harjaantuu tavoitteelliseen prosessinomaiseen työskentelyyn ja itsearviointiin

- harjaantuu tavoitteelliseen prosessinomaiseen työskentelyyn ja itsearviointiin 1 7.17. Kuvataide Lukion kuvataideopetuksessa opiskelija oppii tulkitsemaan, arvostamaan ja arvottamaan omaa ja muiden kuvallista kulttuuria. Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella.

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. 2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. NÄKYMÄ EDESTÄ Mitat: Korkeus max. 80 cm Syvyys n. 75 cm Leveys n. 100-160 cm riippuen siitä,

Lisätiedot

Tog ake it matter LUOMME YHDESSÄ YKSILÖLLISIÄ KALUSTERATKAISUJA JOTKA YHDISTÄVÄT MUOTOILUN JA TOIMINNALLISUUDEN

Tog ake it matter LUOMME YHDESSÄ YKSILÖLLISIÄ KALUSTERATKAISUJA JOTKA YHDISTÄVÄT MUOTOILUN JA TOIMINNALLISUUDEN EFG CREATE e w r e h t e Tog ake it matter m LUOMME YHDESSÄ YKSILÖLLISIÄ KALUSTERATKAISUJA JOTKA YHDISTÄVÄT MUOTOILUN JA TOIMINNALLISUUDEN EFG Create on monikäyttöinen, käytännöllinen ja moduulirakenteinen

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun mainonnan suunnittelun hakukohteeseen kuuluu neljä ennakkotehtävää (Tehtävä 1, Tehtävä 2,

Lisätiedot

portfolion ohjeet ja arviointi

portfolion ohjeet ja arviointi 2015 portfolion ohjeet ja arviointi EIJA ARVOLA (5.10.2015) 2 Sisällysluettelo 1. TYÖPORTFOLIO (ei palauteta opettajalle)... 3 2. NÄYTEPORTFOLIO (palautetaan opettajalle)... 3 3. NÄYTEPORTFOLION SISÄLLÖN

Lisätiedot

KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? RyhmäRenki Kirsi Alastalo

KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? RyhmäRenki Kirsi Alastalo KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? TAVOITE Omien toiveiden ilmaiseminen, myönteisten kesäodotusten herättely, kesäsuunnitelmien kertominen ryhmälle, yhteisten kiinnostuksen kohteiden löytäminen VALMISTELU

Lisätiedot