Tampereen kaupungin kestävän kehityksen raportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen kaupungin kestävän kehityksen raportti"

Transkriptio

1

2 Sisällys Johdanto diat 3 4 Tampere pähkinänkuoressa diat 5 9 Kestävän kehityksen edistäminen Tampereella diat Yleistä kehitystä kuvaavat indikaattorit diat Maankäytön ja kaupunkirakenteen kestävyys diat Yhdyskunnan toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus diat Kaupunkiorganisaation toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus diat Liikkumisen kestävyys diat Ympäristökasvatus diat Sosiaalinen kestävyys diat Tampereen vahvuudet ja merkittävimmät haasteet diat 59 61

3 Johdanto (1/2) Kestävän kehityksen in koottujen indikaattoreiden avulla seurataan ja arvioidaan, kehittyykö toiminta kestävään suuntaan. Raportoinnista ja käytetyistä indikaattoreista on sovittu yhteisesti kuuden suurimman kaupungin kanssa. Useimmat indikaattorit lasketaan vuosittain, mutta osa on laajempia ja lasketaan noin neljän vuoden välein. Tässä raportissa esitetään ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden indikaattoritiedot vuosilta 2009 ja sekä pääsääntöisesti myös niitä edeltäviltä kolmelta vuodelta. Indikaattoritiedot julkaistaan jatkossa vuosittain sähköisenä diasarjana.

4 Johdanto (2/2) Raportin tiedot koskevat vuoden kaupunkiorganisaatiota liikelaitokset mukaan lukien. Lisäksi mukana ovat konserniyhtiöistä Tampereen Sähkölaitos, Pirkanmaan Jätehuolto ja Ekokumppanit. Diat on ryhmitelty aihealueisiin ja jokaisen aihealueen alussa on tietoa käytetyistä indikaattoreista sekä yhteenveto keskeisimmistä tuloksista. Diasarjan loppuun on koottu indikaattoritietojen perusteella Tampereen vahvuuksia ja merkittävimpiä haasteita. Ympäristötoiminnan taloudellisten tunnuslukujen järjestelmällinen seuranta aloitettiin vuoden aikana ja ensimmäinen Kirjapitolautakunnan kuntajaoston yleisohjeen mukainen ympäristötilinpäätös laaditaan vuodesta 2011.

5 Tampere pähkinänkuoressa

6 Perustiedot Tampereesta Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja asukasluku vuoden lopussa oli Asukkaista on naisia hieman yli puolet. Yli 15 vuotiaita koululaisia ja opiskelijoita kaupungin väestöstä on yli Kaupunki sijaitsee kahden järven välisellä kannaksella. Kaupungin pohjoispuolella oleva Näsijärvi on 95 metriä ja eteläpuolella oleva Pyhäjärvi 77 metriä merenpinnan yläpuolella. Niiden pintaero on 18 metriä. Tampereen kaupungilla on seitsemän naapurikuntaa: Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala, Orivesi ja Ruovesi

7 Tampereen elinkeinorakenne Suurimmat työnantajat vuonna 2009 olivat Tampereen kaupunki, Tampereen yliopistollinen sairaala, Nokia Oyj, Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto. Lähde: Tilastokeskus

8 henkilöstö ja taloudelliset tunnusluvut

9 organisaatio

10 Kestävän kehityksen edistäminen Tampereella

11 Aalborgin sitoumukset ja kaupunkistrategia ohjaavat kaupunkia kestävään suuntaan Tampereen kaupunki allekirjoitti eurooppalaisen asiakirjan Aalborgin sitoumukset keväällä Sitoumukset rakentuvat kymmenestä teemasta, joista Tampere on sitoutunut valitsemaan oman kehityksensä kannalta tärkeimmät, asettamaan niille kehittämistavoitteet ja seuraamaan ja raportoimaan niiden saavuttamisesta säännöllisesti. Aalborgin sitoumusten toteuttaminen on Tampereella kytketty kaupungin strategiaprosessiin. Strategiaan sisällytettävät teemat saavat valtuustokauden mittaiset kehittämistavoitteet, jotka konkretisoidaan vuositavoitteiksi. Aalborgin sitoumuksia toteuttavat tavoitteet on merkitty strategia asiakirjoihin puusymbolilla ja niiden toteutumisesta raportoidaan osana strategiaraportointia. Vuonna 2009 laaditussa Tampere virtaa kaupunkistrategiassa teemoista korostuvat erityisesti energiatehokkuuden parantaminen, uusiutuvan energian osuuden lisääminen, kaupunkisuunnittelun ympäristö ja energianäkökulmat sekä kevyen ja joukkoliikenteen edistäminen. Aalborgin sitoumusten ja teemojen edistäminen on jalkautettu kaupungin omaan jokapäiväiseen toimintaan teemavuosien sekä toimintayksiköihin nimettyjen kestävän kehityksen vastaavien kautta. Vuonna teemoina olivat ilmastonmuutoksen hillintä, energiansäästö ja luonnon monimuotoisuus. Kuntalaiset tavoitetaan puolestaan kaupungin järjestämän ympäristökasvatuksen ja viestinnän kautta.

12 Tampere virtaa kohti hiilineutraalia kaupunkia Tampere on voimakkaasti kasvava kaupunki. Väestön, työpaikkojen ja palvelujen kasvu uhkaa lisätä energian kulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tampere on sitoutunut sekä kansallisesti että kansainvälisesti kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen ja käynnisti vuonna ECO 2 Ekotehokas Tampere 2020 hankkeen koordinoimaan ilmasto ja energiatavoitteidensa toteuttamista sekä tukemaan hankkeita, joilla edistetään vähähiilistä ja hiilineutraalia kaupunkirakennetta. Tampereen ilmasto ja energiasitoumukset Yli 20 %:n päästövähennys vuoteen 2020 mennessä (EU:n pormestareiden ilmastosopimus) Tampere ilmastopolitiikan edelläkävijäksi ja yli 40 %:n päästöjen vähennys asukasta kohden laskettuna vuoteen 2030 mennessä. (Tampereen seudun ilmastostrategia) Tampereen Sähkölaitos Oy:n tavoitteena on vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja lisätä uusiutuvan energian osuus 80 %:iin vuoteen 2040 mennessä.

13 Yleistä kehitystä kuvaavat indikaattorit

14 Yleistä kehitystä kuvaavat indikaattorit Kestävä kehitys ei ole tarkasti määritelty päämäärä, jonka saavuttaminen voitaisiin yksiselitteisesti osoittaa, vaan se on jatkuvan maailmanlaajuisen kehityksen suunta. Erilaisten yleistä kehitystä kuvaavien indikaattoreiden avulla voidaan tarkastella, onko yhdyskuntien toiminta kehittymässä oikeaan suuntaan. Tampereen yleistä kehitystä seurataan noin joka neljäs vuosi laskettavilla indikaattoreilla, joista vuonna on laskettu Tampereen ekologinen jalanjälki. Muita yleistä kehitystä kuvaavia indikaattoreita ovat kasvihuonekaasupäästöt, yhdyskunnan energiankulutus, asukastyytyväisyys ja kaupungin henkilöstön ympäristöasenteet ja tietoisuus.

15 Tamperelaisen ekologinen jalanjälki Ekologinen jalanjälki on maankäyttöön perustuva ekologisen kestävyyden mittari. Se kuvaa globaalihehtaareina, kuinka paljon maa ja vesialueita tarvitaan kulutuksemme tyydyttämiseen käytettyjen uusiutuvien luonnonresurssien tuottamiseen ja kulutukseen liittyvien hiilidioksidipäästöjen sitomiseen. Ekologinen jalanjälki auttaa meitä näkemään oman toimintamme osana suurempaa kokonaisuutta ja tavoittelemaan sen myötä kestävämpää elämäntapaa. Tamperelaisen vuoden 2007 tiedoilla laskettu keskimääräinen ekologinen jalanjälki oli kooltaan 5,51 globaalihehtaaria. Kun maapallolla on jokaista asukasta kohti keskimäärin 1,8 globaalihehtaaria tuottavaa maa alaa, osoittaa tamperelaisten jalanjälkitulos sen, että kulutamme luontoa moninkertaisesti sen uusiutumisvauhtia enemmän. Mikäli kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat luonnonvaroja kuten tamperelaiset, tarvittaisiin yhden maapallon sijaan 3,1 planeettaa.

16 Hiilidioksidipäästöjen sitominen vaatii paljon pinta alaa Energiamaalla tarkoitetaan fossiilisten polttoaineiden ja turpeen käytöstä syntyneiden hiilidioksidipäästöjen sitomiseen tarvittavaa maa alaa.

17 Puolet kulutusperusteisesta jalanjäljestä liittyy ravintoon

18 Maankäytön ja kaupunkirakenteen kestävyys

19 Maankäytön ja kaupunkirakenteen kestävyys Maankäytön ja kaupunkirakenteen kestävyyden indikaattoreilla kuvataan pyrkimystä mukaiseen tiiviiseen ja eheään kaupunkirakenteeseen sekä luonnonarvojen ja ekologisesti merkittävien alueiden ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja vaalimiseen. Virkistysalueiden osuus Tampereen asemakaava alueella on pysynyt viime vuodet noin neljänneksen tasolla. Vaikka virkistysalueiden osuus on tällä hetkellä kohtuullisen hyvällä tasolla, asettaa kaupungin asukasluvun kasvu, rakentamisen lisääntyminen ja yhdyskuntarakenteen eheyttäminen haasteen virkistysalueiden säilymiselle toimivana ja riittävänä tulevaisuudessa. Vaikka luonnonsuojelualueiden määrää lisätään lähes vuosittain, Tampereella on edelleen hyvin vähän luonnonsuojelualueita. Vuoden lopussa Tampereella oli luonnonsuojelulailla rauhoitettuja alueita yhteensä 269 hehtaaria ja suojelualueiksi varattuja alueita yhteensä 55 hehtaaria. Yhdessä nämä kattavat alle prosentin Tampereen maa alasta. Keskeiset julkiset palvelut ovat Tampereella hyvin kuntalaisten saavutettavissa. Suurin osa tamperelaisista asuu korkeintaan 700 metrin päässä julkisesta terveydenhuollosta, päiväkodista tai peruskoulusta, kirjastosta tai kirjastoauton pysäkistä sekä päivittäistavarakaupasta ja hyötyjätepisteestä. Julkinen liikenne ja viheralueet ovat erittäin hyvin saavutettavissa yli 90 % tamperelaisista asuu korkeintaan 300 metrin päässä näistä.

20 Virkistysalueiden osuus säilynyt kohtuullisena

21 Luonnonsuojelualueita edelleen vähän

22 Keskeiset julkiset palvelut hyvin kuntalaisten saavutettavissa

23 Yhdyskunnan toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus

24 Yhdyskunnan toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus (1/2) Yhdyskunnan toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus kuvaa yhdyskuntatoimintojen vastuullisuutta, luonnonvarojen kulutusta ja ihmistoiminnan kuormitusta ilmaan, vesistöihin ja maaperään. Vaikka energiansäästöön ja energiatehokkuuteen kannustetaan yhä enemmän, kääntyi sähkön kulutus Tampereen alueella taantumavuosien jälkeen uuteen kasvuun vuonna ollen noin kwh/asukas. Eniten sähköä kulutetaan Tampereella palveluissa ja rakentamisessa (43 %) mutta asumisen osuus (36 %) sähkön käytöstä on viime vuosina kasvanut. Teollisuuden osuus on puolestaan laskenut viidennekseen (21 %). Tampereen Sähkölaitos tuottaa Tampereella kaukolämpöä ja sähköä tehokkaasti yhteistuotantona. Kaukolämmön tuotantoon käytettyjen polttoaineiden kehityksessä näkyy panostus uusiutuvien energialähteiden ja erityisesti puun käytön lisäämiseen. Fossiilisten polttoaineiden ja turpeen osuus kaukolämmön tuotannossa on kuitenkin säilynyt yhteensä yli 90 prosentissa.

25 Yhdyskunnan toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus (2/2) Puhtaan veden käyttö on tehostunut vuosikymmenen puolivälin tasosta ja pysytellyt asukasta kohden viime vuodet koko yhdyskunnan osalta 240 litran ja kotitalouksien osalta 140 litran vuorokausikulutuksessa. Yhdyskunnan jätevesikuormituksen kehitystä seurataan jätevedenpuhdistamoiden fosfori, typpi ja BHK kuormituksen avulla. Tampereella käsiteltyjen jätevesien kuormitus on pysynyt kohtuullisen vakaana viime vuosina. Noin 96 % tamperelaisista asuu viemäriverkoston toiminta alueella, jolta yhdyskuntajätevedet puhdistetaan Tampereen Veden jätevedenpuhdistamoilla. Lisäksi Tampereella puhdistetaan Pirkkalan, Ylöjärven ja Kangasalan jätevedet. Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimialueella olevien jätteenkäsittelykeskusten kaatopaikoille loppusijoitettiin vuonna asukasta kohden 251 kiloa yhdyskuntajätettä. Jätemäärän hienoiseen vähentymiseen on vaikuttanut osaltaan hyötykäytön tehostuminen mutta myös tilastoinnin muutokset. Tampereella ilmanlaatuun vaikuttavat epäpuhtauspitoisuudet on saatu pysymään viime vuosina EU:n asettamien raja arvojen alapuolella.

26 Sähkön kulutus kääntyi kasvuun

27 Puun osuus energiantuotannossa lisääntyy hitaasti

28 Yhdyskunnan veden kulutus tehostuu

29 Jätevesikuormitus pysynyt vakaana

30 Hyötykäyttö tehostaa jätehuoltoa

31 Ilmanlaadulle annetut EU:n raja arvot eivät ole ylittyneet Ilmanlaadun raja arvotarkastelu kertoo EU:n asettamien ilmanlaadun raja arvojen ylityksistä. Hengitettävien hiukkasten (PM10) vuorokausiraja arvon numeroarvo 50 µg/m 3 on ylittynyt Pirkankadun ja Santalahden/Epilän mittausasemilla vuosina 2008 kunakin alle 20 kertaa. Koska vuorokausiraja arvo saa vuositasolla ylittyä 35 kertaa kullakin mittausasemalla, eivät raja arvot ole vuosina 2008 ylittyneet. Myöskään typpidioksidille asetetut EU:n raja arvot tai numeroarvot eivät ole ylittyneet kertaakaan Tampereella vuosina 2008.

32 Kaupunkiorganisaation toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus

33 Kaupunkiorganisaation toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus (1/2) Kaupunkiorganisaation toiminnan kuormitusta ja ekotehokkuutta mitataan seuraamalla sähkön, lämmön ja veden ominaiskulutusta kaupungin omistamissa kiinteistöissä sekä kaupungin työntekijöiden paperin kulutusta. Lisäksi uutena indikaattorina on mukana kaupunkiorganisaatiossa nimettyjen/koulutettujen vastaavien määrä. Tampereen kaupunki on tehnyt pitkään ja sitkeästi töitä energiatehokkuuden edistämiseksi. Kaupungin kiinteistöjen nykyinen energiankäytön seuranta ja toimenpiteiden raportointi eivät kuitenkaan ole riittävän tarkkoja ja kattavia, jotta raportointitiedoista voitaisiin selvittää energiankäytön todellinen tehostuminen. Siksi raportissa esitetyt sähkön, lämmön ja veden kulutustiedot ovat vain suuntaa antavia. Vaikka joidenkin toimintojen osalta säästöjä on saavutettu, ei energiankäyttö ole kokonaisuudessaan kaupunkiorganisaatiossa vähentynyt. Kiinteistöjen ominaiskulutustietojen vertailtavuutta vuosien välillä heikentää lisäksi rakennuskannassa tapahtuvat muutokset, kuten perusparannukset ja tilojen käyttötarkoituksen vaihtuminen. Vuoden aikana kulutusseurantaa uudistettiin ja energiankäytön mittareita kehitettiin.

34 Kaupunkiorganisaation toiminnan kuormitus ja ekotehokkuus (2/2) käyttöön ostetun A4 kopiopaperin määrä väheni edelleen vuonna, jolloin hankittiin keskitetysti 34 miljoonaa arkkia kopiopaperia. Jokaista työntekijää kohden määrä oli arkkia. Tämän lisäksi kaupunki ostaa painotuotteita myös painotaloilta. Kaupungin yksiköihin nimettyjä vastaavia oli vuoden lopussa 160 henkilöä eli noin 1,1 keke vastaavaa/100 työntekijää. Kestävän kehityksen vastaavat muodostavat verkoston, jonka avulla levitetään tietoa kestävästä kehityksestä kaupungin henkilöstölle.

35 Vaihtelevaa sähkön kulutusta

36 Lämmön ominaiskulutuksessa suuria eroja

37 Veden kulutusseurannassa puutteita

38 Keskitetysti hankitun A4 kopiopaperin määrä pienenee

39 Liikkumisen kestävyys

40 Liikkumisen kestävyys Liikkumisen kestävyyttä mitataan henkilöautojen määrällä, joukkoliikenteen matkamäärällä sekä pyörätieverkoston pituudella. Tamperelaisten omistamien henkilöautojen määrä on kasvanut koko 2000 luvun niin absoluuttisesti kuin asukasmäärään suhteutettuna. Vuonna Tampereella oli yli autoa eli 447 autoa tuhatta asukasta kohden. Joukkoliikenteen matkamäärä notkahti hieman vuonna 2009 mutta kääntyi jälleen kasvuun vuonna. Laskennallisesti vuonna jokainen tamperelainen teki 140 joukkoliikenteen matkaa. Lisäksi kaupungin työntekijöistä noin 18 prosentilla oli vuonna käytössään joukkoliikenteen työsuhdematkalippu. Tampereelle saatiin vuosina 2009 uusia pyöräteitä noin 30 kilometriä. Vuosittaisesta verkoston laajentumisesta huolimatta pyörätieverkon pituus ei ole kuitenkaan kasvanut merkittävästi asukasta kohti mitattuna, mikä selittyy asukasluvun kasvulla.

41 Autoistuminen kiihtyy

42 Joukkoliikenteen matkustusmäärät kasvussa

43 Tampereen pyörätieverkko laajenee

44 Ympäristökasvatus

45 Ympäristökasvatus (1/2) Ympäristökasvatuksen tehtävänä on kestävän elämäntavan edistäminen. Kaupungin panostusta ympäristökasvatukseen seurataan päiväkotien ja koulujen Vihreä lippu ohjelmaan osallistuvien yksiköiden määrällä sekä kaupungin järjestämiin ympäristökasvatustapahtumiin, luontokouluopetukseen ja luontoretkille osallistuneiden määrällä. Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen, oppilaitosten sekä lasten ja nuorten vapaa ajan toimijoiden ohjelma. Ohjelmaan osallistui Tampereella vuoden aikana 5 koulua ja 4 päiväkotia eli 12 % kouluista ja 5 % päiväkodeista. Näistä 3 päiväkotia ja yksi koulu on käsitellyt jo yhteensä kolmea eri ympäristökasvatukseen liittyvää teemaa ja saanut täten pysyvän oikeuden käyttää Vihreää lippua.

46 Ympäristökasvatus (2/2) Kaupungin järjestämään ympäristökasvatukseen osallistui vuonna noin 5 % tamperelaisista eli reilut henkilöä. Luontokoulu Korennon palvelujen osuus tästä oli puolet eli henkilöä. Ympäristötietokeskus Moreenian näyttelyyn tutustui vuoden aikana henkilöä ja Ekokumppanit Klubin tilaisuuksiin ja kaupungin luontoretkille osallistui molempiin 140 henkilöä. Vihreä lippu toimintaan on viime vuosina Tampereella tullut mukaan vain yksi uusi koulu ja myös kaupungin järjestämän ympäristökasvatuksen osallistujamäärät kääntyivät vuonna laskuun. Indikaattoriin sisällytetyn ympäristökasvatuksen lisäksi neuvontaa ja kasvatusta tarjoavat Tampereella myös useat muut tahot. Esimerkiksi Tampereen seudun ILMANKOS ilmastoprojekti tavoitti Tampereen tapahtumissaan vuonna lähes henkilöä. Asennekasvatustyötä kuntalaisten parissa tekevän kaupungin Siisteyskampanjan talkoisiin ja muihin tapahtumiin osallistui puolestaan noin henkilöä.

47 Ympäristökasvatukseen osallistuminen vaihtelee

48 Sosiaalinen kestävyys

49 Sosiaalinen kestävyys (1/3) Kuuden suurimman kaupungin yhteisesti sopimia sosiaalisen kestävyyden indikaattoreita on seitsemän: työttömyys, toimeentulotuen saajat, kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset, turvallisuus, osallistuminen, koulutustaso sekä kaupungin työntekijöiden sairaus ja tapaturmapoissaolot. Indikaattoritiedot on kerätty pääosin valtakunnallisesta Sotkanet indikaattoripankista, jossa viimeiset vahvistetut tiedot ovat vuodelta Tämän raportin lisäksi Tampereella keväällä 2011 laadittuun Hyvinvoinnin tila in on koottu laajasti kuntalaisten hyvinvointia ja sosiaalista kestävyyttä kuvaavia indikaattoreita.

50 Sosiaalinen kestävyys (2/3) Työttömyys kasvoi Tampereella vuosina 2009 ja oli koko maan keskiarvoon ja muihin suuriin kaupunkeihin verrattuna korkea. Erityisesti nuoriso ja pitkäaikaistyöttömyyden määrä oli suuri. Myös toimeentulotukea saaneiden tamperelaisten osuus kääntyi jälleen kasvuun ja vuonna 2009 toimeentulotukeen joutui turvautumaan 9 % tamperelaisista. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä kuvaa välillisesti lapsiperheiden pahoinvointia. Vuonna 2009 tamperelaisten sijoitettujen lasten määrä oli 1,6 %. Määrässä oli pientä kasvua aiempiin vuosiin nähden. Turvallisuudella on merkitystä kaupungin viihtyvyyden ja talouden kannalta ja sitä indikoidaan väkivalta ja omaisuusrikosten määrillä, jotka molemmat kääntyivät Tampereella vuonna 2009 hienoiseen laskuun.

51 Sosiaalinen kestävyys (3/3) Tamperelaisten koulutustaso kasvoi myös vuonna Kuitenkin reilu neljännes 15 vuotta täyttäneistä tamperelaisista on käynyt vain perusasteen koulun. Perusasteen jälkeistä keskimääräistä koulutusaikaa kuvaavan koulutustasomittaimen tulos vuonna 2009 oli Tampereella 375. Tämä tarkoittaa, että perusasteen jälkeen suoritetun korkeimman koulutuksen keskimääräinen pituus oli 3,75 vuotta kutakin 20 vuotta täyttänyttä tamperelaista kohti. Kuntalaisten halua osallistua ja vaikuttaa kunnan ja valtion yhteisten asioiden hoitoon mitataan äänestysaktiivisuudella eduskunta ja kunnallisvaaleissa. Äänestysaktiivisuus on kasvanut 2000 luvulla kunnallisvaaleissa varovaisesti, vuoden 2007 eduskuntavaaleissa nähtiin puolestaan pieni aktiivisuuden lasku. Kaupungin työntekijöiden sairaus ja tapaturmapoissaolojen määrän kehitys kertoo työntekijöiden työhyvinvoinnin tilasta. Sairaus ja tapaturmapoissaolojen määrä kääntyi laskuun vuonna 2009 ja poissaolopäiviä henkilötyövuotta kohden oli vuonna keskimäärin 18,16 päivää.

52 Työttömien osuus on kasvanut

53 Toimeentulotuen varassa yhä useampi

54 Pahoinvoivien lapsiperheiden määrä kasvussa

55 Väkivaltarikosten määrä kääntynyt laskuun

56 Koulutettujen osuus ja koulutustaso kasvaa

57 Äänestysaktiivisuus kasvaa

58 Kaupungin työntekijöiden sairaus ja tapaturmapoissaoloissa myönteistä kehitystä

59 Tampereen vahvuudet ja merkittävimmät haasteet

60 Vahvuudet Keskeiset julkiset palvelut ovat Tampereella hyvin kuntalaisten saavutettavissa Virkistysalueiden osuus on säilynyt asemakaava alueella kohtuullisella tasolla kaupungin kasvusta huolimatta Jätehuolto on tehostunut ja jätevesikuormitus pysynyt vakaana Ilmanlaatu on pysynyt EU:n raja arvojen alapuolella Joukkoliikenteen matkamäärät ovat lisääntyneet ja pyörätieverkosto laajenee vähitellen Tamperelaisten koulutustaso nousee vuosittain Väkivalta ja omaisuusrikosten määrä on laskenut Kaupungin työntekijöiden sairaus ja tapaturmapoissaolot ovat vähentyneet

61 Merkittävimmät haasteet Luonnonvarojen kestämätön kulutus, joka näkyy suurena ekologisena jalanjälkenä Energiankulutus on kasvussa ja uusiutuvan energian osuus energiantuotannossa on edelleen alhainen Energiansäästötoimien vaikuttavuudessa ja kulutusseurannassa on kaupunkiorganisaatiossa puutteita Luonnonsuojelualueiden osuus ei ole kasvanut Henkilöautojen määrä lisääntyy Tampereella edelleen Kaupungin panostus ympäristökasvatukseen kaipaa monipuolistamista ja vahvistamista Kuntalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen, erityisesti vähentämällä työttömien, toimeentulotuen varassa elävien ja pahoinvoivien lapsiperheiden määrää

62 Kestävä kehitys Tampereella Tampereen kaupunki Kaupunkikehitysryhmä, Kestävä yhdyskunta yksikkö Kestävän kehityksen suunnittelija Sanna Mari Huikuri PL 487, Tampere puh

KUUTOSKAUPUNKIEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN INDIKAATTORIT 2004 2006

KUUTOSKAUPUNKIEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN INDIKAATTORIT 2004 2006 KUUTOSKAUPUNKIEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN INDIKAATTORIT 24 26 Espoo, Helsinki, Oulu, Tapere, Turku, Vantaa YLEISTÄ KEHITYSTÄ KUVAAVAT INDIKAATTORIT Ekologinen jalanjälki Ekologinen jalanjälki vuonna 21 [gha]

Lisätiedot

Kestävän kehityksen indikaattorit 2012

Kestävän kehityksen indikaattorit 2012 Kestävän kehityksen indikaattorit 2012 1 Sisällys Johdanto dia 3 Kestävän kehityksen raportointi dia 4 Tampere pähkinänkuoressa diat 5-9 Yleistä kehitystä kuvaavat indikaattorit diat 10-12 Maankäytön ja

Lisätiedot

Muita kestävään kehitykseen liittyviä raportteja

Muita kestävään kehitykseen liittyviä raportteja 6 1 Sisällys Johdanto dia 3 Muita kestävään kehitykseen liittyviä raportteja dia 4 Tampere pähkinänkuoressa diat 5-9 Kestävän kehityksen edistäminen Tampereella diat 10-12 Yleistä kehitystä kuvaavat indikaattorit

Lisätiedot

Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Päivähoidon kestävän kehityksen työ Tampereella

Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Päivähoidon kestävän kehityksen työ Tampereella Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Päivähoidon kestävän kehityksen työ Tampereella Kestävän kehityksen suunnittelija Sanna Mari Huikuri 1 Aalborgin sitoumuksilla pohja kestävälle

Lisätiedot

Kestävän kehityksen indikaattorit 2013

Kestävän kehityksen indikaattorit 2013 Kestävän kehityksen indikaattorit 2013 1 Sisällys Johdanto dia 3 Tampere pähkinänkuoressa diat 4-8 Yleistä kehitystä kuvaavat indikaattorit diat 9-11 Maankäytön ja kaupunkirakenteen kestävyys diat 12-14

Lisätiedot

Kestävän kehityksen indikaattorit 2014

Kestävän kehityksen indikaattorit 2014 Kestävän kehityksen indikaattorit 2014 1 Sisällys Johdanto dia 3 Tampere pähkinänkuoressa diat 4-8 Yleistä kehitystä kuvaavat indikaattorit diat 9-11 Maankäytön ja kaupunkirakenteen kestävyys diat 12-14

Lisätiedot

Mitä on kestävä kehitys? 22.3.2012. Johanna Karimäki

Mitä on kestävä kehitys? 22.3.2012. Johanna Karimäki Mitä on kestävä kehitys? 22.3.2012 Johanna Karimäki Kestävä kehitys Sosiaalinen -tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, terveys -yhteisö, kulttuuri Ekologinen -luonnonvarat, luonto, biologinen monimuotoisuus -ilmastonmuutos

Lisätiedot

Kestävän kehityksen tila Tampereella vuonna 2016 yhteiskuntasitoumuksen teemojen mukaan

Kestävän kehityksen tila Tampereella vuonna 2016 yhteiskuntasitoumuksen teemojen mukaan Kestävän kehityksen tila Tampereella vuonna 2016 yhteiskuntasitoumuksen teemojen mukaan ts. kestävän kehityksen suunnittelija Aino Järventausta 1 Kestävän kehityksen indikaattorit Kestävää kehitystä seurataan

Lisätiedot

ILMASTONMUUTOS JA HÄMEENKYRÖ ANTERO ALENIUS

ILMASTONMUUTOS JA HÄMEENKYRÖ ANTERO ALENIUS ILMASTONMUUTOS JA HÄMEENKYRÖ ANTERO ALENIUS ILMASTONMUUTOKSEN KÄSITTEET IHMISTEN TOIMINNASTA JOHTUVA ILMASTON LÄMPENEMINEN, JOTA AIHEUTTAA ILMAKEHÄN LISÄÄNTYVÄ KASVIHUONEKAASUPITOISUUS. KASVAVIA HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJÄ

Lisätiedot

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus. Jenni Kuja-Aro 19.11.2014

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus. Jenni Kuja-Aro 19.11.2014 Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Jenni Kuja-Aro 19.11.2014 Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Suomi, jonka haluamme 2050. Kansallinen kestävän kehityksen strategia uudistettu 2013 Perinteisen

Lisätiedot

Kuutoskaupunkien ekologisen kestävyyden indikaattorit 2006 2010

Kuutoskaupunkien ekologisen kestävyyden indikaattorit 2006 2010 Kuutoskaupunkien ekologisen kestävyyden indikaattorit 26 21 Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa Kannen kuva: Taitto Tina Kristiansson Jarmo Honkanen Ilmestymisvuosi 212 ISBN 978-952-5465-58-7

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ILMASTOSTRATEGIAN SEURANTA

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ILMASTOSTRATEGIAN SEURANTA TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ILMASTOSTRATEGIAN SEURANTA Pirkanmaan ilmastoseminaari 6.3.2014 Kaisu Anttonen Ympäristöjohtaja Tampereen kaupunki Strategian taustaa EUROOPAN TASOLLA osa EU: ilmasto- ja energiatavoitteita

Lisätiedot

Ihmisen paras ympäristö Häme

Ihmisen paras ympäristö Häme Ihmisen paras ympäristö Häme Hämeen ympäristöstrategia Hämeen ympäristöstrategia on Hämeen toimijoiden yhteinen näkemys siitä, millainen on hyvä hämäläinen ympäristö vuonna 2020. Strategian tarkoituksena

Lisätiedot

Kestävän kehityksen indikaattorit Tampereella Ekologinen kestävyys ja ympäristötalous

Kestävän kehityksen indikaattorit Tampereella Ekologinen kestävyys ja ympäristötalous Kestävän kehityksen indikaattorit Tampereella 2015 Ekologinen kestävyys ja ympäristötalous Sisältö Johdanto 3 Kestävän kehityksen raportointi Tampereella 4 Tampere pähkinänkuoressa 5 Yleistä kehitystä

Lisätiedot

Lappeenrannan ilmasto-ohjelma

Lappeenrannan ilmasto-ohjelma 18.11.2013 Lappeenrannan ilmasto-ohjelma Seurantaindikaattorien toteutuma vuonna 2012 1 Johdanto Lappeenrannan kaupunginhallitus hyväksyi 28.9.2009 kaupungille laaditun ilmasto-ohjelman. Lappeenrannan

Lisätiedot

Jyväskylän energiatase 2014

Jyväskylän energiatase 2014 Jyväskylän energiatase 2014 Keski-Suomen Energiapäivä 17.2.2016 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto 18.2.2016 Jyväskylän energiatase 2014 Öljy 27 % Teollisuus 9 %

Lisätiedot

Kuntien mahdollisuudet vähentää kustannustehokkaasti ilmastopäästöjä

Kuntien mahdollisuudet vähentää kustannustehokkaasti ilmastopäästöjä Kuntien mahdollisuudet vähentää kustannustehokkaasti ilmastopäästöjä Kuntien ilmastokonferenssi 3.5.2012 Pauli Välimäki Pormestarin erityisavustaja ECO2-ohjelman johtaja Tampereen kaupunki YHDYSKUNTARAKENTEEN

Lisätiedot

Analyysia kuntien ilmastostrategiatyöstä - uhkat ja mahdollisuudet, lähtötiedot, tavoitteet

Analyysia kuntien ilmastostrategiatyöstä - uhkat ja mahdollisuudet, lähtötiedot, tavoitteet Analyysia kuntien ilmastostrategiatyöstä - uhkat ja mahdollisuudet, lähtötiedot, tavoitteet Maija Hakanen, ympäristöpäällikkö, Kuntaliitto Kuntien 5. ilmastokonferenssi 5.-6.5.2010 Tampere Uhkat (=kustannukset,

Lisätiedot

KUOPION YMPÄRISTÖN TILA JA ILMASTOPOLITIIKKA (Environment and climate issues in Kuopio region)

KUOPION YMPÄRISTÖN TILA JA ILMASTOPOLITIIKKA (Environment and climate issues in Kuopio region) KUOPION YMPÄRISTÖN TILA JA ILMASTOPOLITIIKKA (Environment and climate issues in Kuopio region) Ympäristönsuojelutarkastaja Kuopio, 29.11.2010 YMPÄRISTÖHALLINTO SUOMESSA ALUEHALLINTOVIRAS TOT - Ympäristölupien

Lisätiedot

Kuutoskaupunkien ekologisen kestävyyden indikaattorit

Kuutoskaupunkien ekologisen kestävyyden indikaattorit Kuutoskaupunkien ekologisen kestävyyden indikaattorit 26 21 Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa Kannen kuva: Taitto Tina Kristiansson Jarmo Honkanen Ilmestymisvuosi 212 ISBN 978-952-5465-58-7

Lisätiedot

Jyväskylän energiatase 2014

Jyväskylän energiatase 2014 Jyväskylän energiatase 2014 Jyväskylän kaupunginvaltuusto 30.5.2016 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto 1.6.2016 Jyväskylän energiatase 2014 Öljy 27 % Teollisuus

Lisätiedot

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari 1 Energia on Suomelle hyvinvointitekijä Suuri energiankulutus Energiaintensiivinen

Lisätiedot

Päästökuvioita. Ekokumppanit Oy. Tampereen energiatase ja kasvihuonekaasupäästöt 2010

Päästökuvioita. Ekokumppanit Oy. Tampereen energiatase ja kasvihuonekaasupäästöt 2010 Tampereen energiatase ja kasvihuonekaasupäästöt 2010: Päästökuvioita Kasvihuonekaasupäästöt Tamperelaisesta energiankulutuksesta, jätteiden ja jätevesien käsittelystä, maatalouden tuotannosta ja teollisuuden

Lisätiedot

Laukaan energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Laukaan energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Laukaan energiatase 2010 Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Laukaan energiatase 2010 Öljy 354 GWh Puu 81 GWh Teollisuus 76 GWh Sähkö 55 % Prosessilämpö 45 % Rakennusten lämmitys 245 GWh Kaukolämpö

Lisätiedot

Keski-Suomen energiatase 2014

Keski-Suomen energiatase 2014 Keski-Suomen energiatase 2014 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto Sisältö Keski-Suomen energiatase 2014 Energialähteet ja energiankäyttö Uusiutuva energia Sähkönkulutus

Lisätiedot

KOUVOLAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖOHJELMA 2012-2020. Tiivistelmä

KOUVOLAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖOHJELMA 2012-2020. Tiivistelmä ympäristöystävällinen KOUVOLAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖOHJELMA 2012-2020 Tiivistelmä KOUVOLAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖOHJELMA 2012-2020 Ympäristöohjelman vuoteen 2020 ulottuvat tavoitteet toteuttamalla vähennetään

Lisätiedot

Ilmasto- ja energiastrategian seurantaindikaattoreiden lähtötiedot Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian seurannan käynnistämisseminaari 24.9.

Ilmasto- ja energiastrategian seurantaindikaattoreiden lähtötiedot Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian seurannan käynnistämisseminaari 24.9. Ilmasto- ja energiastrategian seurantaindikaattoreiden lähtötiedot Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian seurannan käynnistämisseminaari 24.9.2014 Tutkimusprofessori Tom Frisk ja erikoissuunnittelija

Lisätiedot

Kestävän energiankäytön toimenpideohjelma (Sustainable energy action plan, SEAP)

Kestävän energiankäytön toimenpideohjelma (Sustainable energy action plan, SEAP) Kestävän energiankäytön toimenpideohjelma (Sustainable energy action plan, SEAP) 1 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Kestävän energiankäytön toimintasuunnitelma... 4 3. Johtopäätökset... 5 LIITE: Kestävän

Lisätiedot

Tulevaisuuden energiatehokkaan ja vähäpäästöisen Oulun tekijät

Tulevaisuuden energiatehokkaan ja vähäpäästöisen Oulun tekijät Tulevaisuuden energiatehokkaan ja vähäpäästöisen Oulun tekijät Marketta Karhu, ympäristönsuojeluyksikön päällikkö, Oulun seudunympäristötoimi, Oulun kaupunki Energia- ja ilmastotavoitteet asemakaavoituksessa

Lisätiedot

ECO 2 - EKOTEHOKAS TAMPERE Hankkeen johtaja Pauli Välimäki

ECO 2 - EKOTEHOKAS TAMPERE Hankkeen johtaja Pauli Välimäki ECO 2 - EKOTEHOKAS TAMPERE 2020 Hankkeen johtaja Pauli Välimäki 15.2.2010 ECO 2 EKOTEHOKAS TAMPERE 2020 Mikä on ECO 2? Tampereen kaupungin energia- ja ilmastohanke, jota Suomen itsenäisyyden juhlarahasto

Lisätiedot

-päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä.

-päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä. Helsinki aikoo vähentää CO 2 -päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä. Jotta tavoitteet saavutetaan, tarvitaan uudenlaista yhteistyötä kaupungin, sen asukkaiden, kansalaisjärjestöjen sekä yritysten

Lisätiedot

Tampereen ECO 2 hanke. Pauli Välimäki ECO 2 hankkeen johtaja 23.3.2011 TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN TEKNISTEN PALVELUIDEN SEUTUSEMINAARI

Tampereen ECO 2 hanke. Pauli Välimäki ECO 2 hankkeen johtaja 23.3.2011 TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN TEKNISTEN PALVELUIDEN SEUTUSEMINAARI Tampereen ECO 2 hanke Pauli Välimäki ECO 2 hankkeen johtaja 23.3.2011 TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN TEKNISTEN PALVELUIDEN SEUTUSEMINAARI ECO 2 EKOTEHOKAS TAMPERE 2020 Strategia/Sitoumus Tampereen kaupunkiseudun

Lisätiedot

OULU KASVAA KESTÄVÄSTI

OULU KASVAA KESTÄVÄSTI Oulun kaupungin ympäristöpolitiikka OULU KASVAA KESTÄVÄSTI Hyväksytty kaupunginhallituksessa 9.8.2010 399 2 Oulu kasvaa kestävästi Sisältö Johdanto... 3 Oulun kaupungin ympäristöjohtaminen... 4 Oulun kaupungin

Lisätiedot

Jätämme maapallon lapsillemme vähintään samanlaisena kuin meillä se on nyt

Jätämme maapallon lapsillemme vähintään samanlaisena kuin meillä se on nyt Jätämme maapallon lapsillemme vähintään samanlaisena kuin meillä se on nyt 1. Emme tuhlaa luonnonvaroja ja saastuta ympäristöä - tasapaino luonnon käytön ja suojelun välillä 2. Huolehdimme ihmisten hyvinvoinnista

Lisätiedot

KESTÄVÄ TAMPERE Kunnan ilmastotyö ja tarpeet alueelliseen yhteistyöhön. Kuntaliiton maakuntafoorumi

KESTÄVÄ TAMPERE Kunnan ilmastotyö ja tarpeet alueelliseen yhteistyöhön. Kuntaliiton maakuntafoorumi KESTÄVÄ TAMPERE 2030 Kunnan ilmastotyö ja tarpeet alueelliseen yhteistyöhön Kuntaliiton maakuntafoorumi 25.4.2019 Kestävyys kaupunkistrategiassa Tampereella on kestävän kehityksen tavoite strategiassaan:

Lisätiedot

Hämeenlinnassa on yhteinen näkemys siitä, millainen on hyvä hämeenlinnalainen ympäristö vuonna 2020.

Hämeenlinnassa on yhteinen näkemys siitä, millainen on hyvä hämeenlinnalainen ympäristö vuonna 2020. Kestävän kehityksen toimenpideohjelma Arvo: Hämeenlinnassa on yhteinen näkemys siitä, millainen on hyvä hämeenlinnalainen ympäristö vuonna 2020. Visio: Hämeenlinna säilyy elinvoimaisena ja ympäristö paranee:

Lisätiedot

Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian

Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian seuranta Pirkanmaan ilmastoseminaari 6.3.2014 UKK-instituutti Tom Frisk, Pirkanmaan ELY-keskus 7.3.2014 Ilmasto- ja energiastrategian seurannan toteuttaminen Päävastuu

Lisätiedot

TIETOISKU 8/2002 Espoo

TIETOISKU 8/2002 Espoo 1 TIETOISKU 8/22 Espoo 1.1.22 Kestävä kehitys Espoossa 22 Kestävän kehityksen kulmakivinä pidetään ekologista, taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä. Kestävän kehityksen edellytyksenä on luonnon monimuotoisuuden

Lisätiedot

Vihreä lippu. Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu

Vihreä lippu. Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu Vihreä lippu Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu KANSAINVÄLINEN ECO-SCHOOLS -OHJELMA Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools -ohjelmaa Eco-Schools -ohjelman kattojärjestö on Foundation

Lisätiedot

ASIKKALAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2014

ASIKKALAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2014 ASIKKALAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Kuva: Päijänteen Eetunpohjaa 9/2014 K.V ASIKKALAN KUNNAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Katja Viita Arja Stenhammar Asikkala 3/2015 Yleistä ympäristötilinpäätöksestä Työ-

Lisätiedot

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja niitä kuvaavat indikaattorit: sosiaalinen kestävyys, sukupuolten tasa-arvo ja eriarvoisuuden vähentäminen

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja niitä kuvaavat indikaattorit: sosiaalinen kestävyys, sukupuolten tasa-arvo ja eriarvoisuuden vähentäminen YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja niitä kuvaavat indikaattorit: sosiaalinen kestävyys, sukupuolten tasa-arvo ja eriarvoisuuden vähentäminen KUNTIEN JA MAAKUNTIEN TASA-ARVO- JA 10.4.2019 YHDENVERTAISUUSVERKOSTON

Lisätiedot

Savon ilmasto-ohjelma

Savon ilmasto-ohjelma Savon ilmasto-ohjelma Kuntien ilmastokampanjan seminaari 15.11.2011 Anne Saari 1 Kansainvälinen ilmastopolitiikka Kioton sopimus 16.2.2005, v. 2012 jälkeen? Durbanin ilmastokokous 28.11. 9.12.2011 EU 2008:

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2011

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2011 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 211 Liikennemääräraportti TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 211 Liikennemääräraportti 11.9.212 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Rovaniemen ilmasto-ohjelma

Rovaniemen ilmasto-ohjelma Rovaniemen ilmasto-ohjelma 2012-2020 Miksi ilmasto-ohjelma? Ilmastonmuutos on suuri globaali ympäristöongelma Kansainväliset ja kansalliset sitoumukset Maakunnallinen ilmastostrategiatyö Kunnille ei ole

Lisätiedot

Muuramen energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Muuramen energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Muuramen energiatase 2010 Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Muuramen energiatase 2010 Öljy 135 GWh Teollisuus 15 GWh Prosessilämpö 6 % Sähkö 94 % Turve 27 GWh Rakennusten lämmitys 123 GWh Kaukolämpö

Lisätiedot

Ilmastonsuojelua KUUMA-seudulla

Ilmastonsuojelua KUUMA-seudulla Ilmastonsuojelua KUUMA-seudulla Julkisten kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen -hanke Hankkeen käynnistäminen ja tavoitteet: hanke käynnistettiin vuonna 2013 kaikki kymmenen KUUMA-kuntaa ovat

Lisätiedot

Ympäristötehokkaan rakentamisen brunssi Ekotehokas kaupunki Jukka Noponen

Ympäristötehokkaan rakentamisen brunssi Ekotehokas kaupunki Jukka Noponen Ympäristötehokkaan rakentamisen brunssi Ekotehokas kaupunki 25.8.2011 Jukka Noponen Haaste: energiankäytön ja päästöjen vähentäminen rakennetussa ympäristössä Kansainväliset ilmastoneuvottelut Ilmasto-

Lisätiedot

Vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelman tuloksia vuodelta 2011

Vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelman tuloksia vuodelta 2011 Vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelman tuloksia vuodelta 2011 Liittymistilanne Vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelmaan oli vuoden 2011 lopussa liittynyt 25 jäsenyhteisöä, joiden liittymisasiakirjoista

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun ilmastoraportti

Pääkaupunkiseudun ilmastoraportti Pääkaupunkiseudun ilmastoraportti Avainindikaattorit 2013 Irma Karjalainen Tulosaluejohtaja, HSY HSY:n ilmastoaamiainen 19.11.2014, Helsinki Avainindikaattorit 1. Pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt

Lisätiedot

Imatran ympäristöohjelma

Imatran ympäristöohjelma Imatran ympäristöohjelma Imatran kaupungin ympäristöohjelma on laadittu osana EAKRrahoitteista Etelä-Karjalan kuntien ympäristöohjelma -hanketta. Hankkeessa laadittiin ympäristöohjelmat jokaiselle Etelä-

Lisätiedot

KAINUUN ILMASTOSTRATEGIA SANNA KOPRA

KAINUUN ILMASTOSTRATEGIA SANNA KOPRA KAINUUN ILMASTOSTRATEGIA 2020 6.5.2011 SANNA KOPRA Kainuun ilmastostrategia 2020 Maakunnallinen strategia ilmastomuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi Toteuttaa paikallisella tasolla Suomen

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN PÄÄSTÖPOLITIIKKA JA PÄÄSTÖTAVOITTEET ILKA -seminaari 26.04.2013 Paula Paajanen, yleiskaavapäällikkö

OULUN KAUPUNGIN PÄÄSTÖPOLITIIKKA JA PÄÄSTÖTAVOITTEET ILKA -seminaari 26.04.2013 Paula Paajanen, yleiskaavapäällikkö OULUN KAUPUNGIN PÄÄSTÖPOLITIIKKA JA PÄÄSTÖTAVOITTEET ILKA -seminaari 26.04.2013 Paula Paajanen, yleiskaavapäällikkö Kansainväliset velvoitteet ja sitoumukset Kioton pöytäkirja 2005 Euroopan komission energia-

Lisätiedot

Valtakunnallinen energiatase ja energiantuotannon rakenne Suomessa

Valtakunnallinen energiatase ja energiantuotannon rakenne Suomessa Valtakunnallinen energiatase ja energiantuotannon rakenne Suomessa Jukka Leskelä Energiateollisuus Vesiyhdistyksen Jätevesijaoston seminaari EU:n ja Suomen energiankäyttö 2013 Teollisuus Liikenne Kotitaloudet

Lisätiedot

Vastuullisuussuunnitelma 2018

Vastuullisuussuunnitelma 2018 Vastuullisuussuunnitelma 2018 Kelan vastuullisuussuunnitelma perustuu Kelan yhteiskunnalliseen asemaan. Olemme kansallisesti merkittävä toimija, ja toimintamme heijastuu laajasti koko yhteiskuntaan. Yhteiskunnallinen

Lisätiedot

Kestävä kehitys kunnissa. Maija Hakanen 2008

Kestävä kehitys kunnissa. Maija Hakanen 2008 Kestävä kehitys kunnissa Maija Hakanen 2008 Mitä se kestävä kehitys on? "Kestävän kehityksen periaatteen konkretisoinnissa itse asiassa tavoitellaan meidän aikamme tulkintaa siitä, mitä yleinen etu ja

Lisätiedot

HIILINEUTRAALI KYMENLAAKSO TYÖPAJOJEN KOOSTE 2019

HIILINEUTRAALI KYMENLAAKSO TYÖPAJOJEN KOOSTE 2019 HIILINEUTRAALI KYMENLAAKSO TYÖPAJOJEN KOOSTE 2019 TYÖPAJAT Yhteensä 3 työpajaa eri sektoreille: 7.3.2019 Teollisuus, pienteollisuus, työkoneet ja energia (Kouvola) Osallistujia 29, lisäksi Kymenlaakson

Lisätiedot

Sähköisen liikenteen foorumi 2014

Sähköisen liikenteen foorumi 2014 Sähköisen liikenteen foorumi 2014 Miten Suomi hyötyy sähköisestä liikenteestä Hannele Pokka 14.5.2014 Ilmastopaneelin (IPCC) terveiset sähköisen liikkumisen näkökulmasta Kasvihuonepäästöt ovat lisääntyneet

Lisätiedot

Keski-Suomen energiatase 2008. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Keski-Suomen energiatase 2008. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Keski-Suomen energiatase 2008 Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Keski-Suomen Energiatoimisto Perustettu 1998 jatkamaan Keski-Suomen liiton energiaryhmän työtä EU:n IEE-ohjelman tuella Energiatoimistoa

Lisätiedot

ILMASTOSTRATEGIA JA SEN TAVOITTEET. Hannu Koponen 21.9.2011

ILMASTOSTRATEGIA JA SEN TAVOITTEET. Hannu Koponen 21.9.2011 ILMASTOSTRATEGIA JA SEN TAVOITTEET Hannu Koponen 21.9.2011 Sektorikohtaiset tavoitteet vuoteen 2020 Vertailuvuosi 2004-2006 Liikenne -30% Lämmitys -30% Sähkönkulutus -20% Teollisuus ja työkoneet -15% Maatalous

Lisätiedot

Apulaispormestari Timo Hanhilahti Live-tilaisuus 17.4.2012

Apulaispormestari Timo Hanhilahti Live-tilaisuus 17.4.2012 Liikenne osana Tampereen ilmasto- ja energiatehokkuustyötä Apulaispormestari Timo Hanhilahti Live-tilaisuus 17.4.2012 Miten yhdistetään kaupungin kasvu ja ekotehokkuus? Haaste 1: Tampereelle tulee 45 000

Lisätiedot

Helsingin seudun ympäristöpalvelut. Vuosina ENERGIANTUOTANTO ENERGIANKULUTUS KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT. Lisätiedot:

Helsingin seudun ympäristöpalvelut. Vuosina ENERGIANTUOTANTO ENERGIANKULUTUS KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT. Lisätiedot: Helsingin seudun ympäristöpalvelut ENERGIANTUOTANTO ENERGIANKULUTUS KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT Vuosina 2009 2016 Lisätiedot: johannes.lounasheimo@hsy.fi 1. HSY 2. VESIHUOLTO 3. JÄTEHUOLTO dia 6 dia 35 dia

Lisätiedot

Helsingin seudun ympäristöpalvelut. Vuosina ENERGIANTUOTANTO ENERGIANKULUTUS KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT. Lisätiedot:

Helsingin seudun ympäristöpalvelut. Vuosina ENERGIANTUOTANTO ENERGIANKULUTUS KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT. Lisätiedot: Helsingin seudun ympäristöpalvelut ENERGIANTUOTANTO ENERGIANKULUTUS KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖT Vuosina 2009 2015 Lisätiedot: johannes.lounasheimo@hsy.fi 1. HSY 2. VESIHUOLTO 3. JÄTEHUOLTO dia 6 dia 35 dia

Lisätiedot

Kymenlaakson energia- ja ilmastostrategiatyö alustava strategialuonnos

Kymenlaakson energia- ja ilmastostrategiatyö alustava strategialuonnos Kymenlaakson energia- ja ilmastostrategiatyö alustava strategialuonnos www.ekokymenlaakso.fi Pia Outinen 1 1 Tavoite ja tarkoitus Tehtävä Kymenlaaksolle Strategia sisältää Kymenlaakson vision, toiminnalliset

Lisätiedot

Ryhmä 5. Ihminen ja Ympäristö Tms. 5 op

Ryhmä 5. Ihminen ja Ympäristö Tms. 5 op Ryhmä 5 Ihminen ja Ympäristö Tms. 5 op Perustiedot Ajankohta: kevätlukukausi, muiden moduulien jälkeen Korvaa: YMPP123 YMPP105 (biologia, avoin yliopisto) Koordinoi: YMP Keskeisin oppiaines.ideointia.

Lisätiedot

MIKÄ TOIMII, MIKÄ EI, MITÄ UUTTA TARVITAAN, MITÄ EI HALUTA

MIKÄ TOIMII, MIKÄ EI, MITÄ UUTTA TARVITAAN, MITÄ EI HALUTA TEM29020801 UUSIUTUVA ENERGIA ENERGIANSÄÄSTÖ ENERGIATEHOKKUUS MIKÄ TOIMII, MIKÄ EI, MITÄ UUTTA TARVITAAN, MITÄ EI HALUTA OLAVI TIKKA HKR- RAKENNUTTAJA HELSINGIN KAUPUNKI TEM29020808 YLEISESTI HUONOSTI

Lisätiedot

Jämsän energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Jämsän energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Jämsän energiatase 2010 Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Jämsän energiatase 2010 Öljy 398 GWh Turve 522 GWh Teollisuus 4200 GWh Sähkö 70 % Prosessilämpö 30 % Puupolttoaineet 1215 GWh Vesivoima

Lisätiedot

ASIKKALAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2018

ASIKKALAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2018 ASIKKALAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2018 Kuva: Portti Päijänteelle 3/2018 A.J. ASIKKALAN KUNNAN YMPÄRISTÖTILINPÄÄTÖS 2018 Anniina Jäntti Asikkala 3/2019 Yleistä ympäristötilinpäätöksestä Ympäristömenojen ja

Lisätiedot

Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen

Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen Avainsanat: kulutus, kestävä kulutus, luonnonvara, millainen kuluttaja sinä olet?, halu ja tarve Mitä kulutus on? Kulutus on jonkin hyödykkeen käyttämistä

Lisätiedot

Low Carbon Finland 2050 Tulokset. Tiina Koljonen, johtava tutkija VTT

Low Carbon Finland 2050 Tulokset. Tiina Koljonen, johtava tutkija VTT Low Carbon Finland 2050 Tulokset Tiina Koljonen, johtava tutkija VTT 2 Kolme vähähiilistä tulevaisuudenkuvaa Tonni, Inno, Onni Eri lähtökohdat Suomen elinkeino- ja yhdyskuntarakenteen sekä uuden teknologian

Lisätiedot

VNS 7/2016 vp Valtioneuvoston selonteko kansallisesta energia- ja ilmastostrategiasta vuoteen 2030

VNS 7/2016 vp Valtioneuvoston selonteko kansallisesta energia- ja ilmastostrategiasta vuoteen 2030 Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran lausunto VNS 7/2016 vp Valtioneuvoston selonteko kansallisesta energia- ja ilmastostrategiasta vuoteen 2030 15.2.2017 Kari Herlevi ja Mari Pantsar Yleistä - Valtioneuvoston

Lisätiedot

Kohti vähäpäästöistä Suomea. Lappeenrannan tulevaisuusfoorumi

Kohti vähäpäästöistä Suomea. Lappeenrannan tulevaisuusfoorumi Kohti vähäpäästöistä Suomea Lappeenrannan tulevaisuusfoorumi 4.11.2009 Mitä tulevaisuusselonteko sisältää? Tavoite: vähäpäästöinen Suomi TuSessa hahmotellaan polkuja kohti hyvinvoivaa ja vähäpäästöistä

Lisätiedot

Vantaan kaupungin paino C:1/2013 ISBN 978-952-443-423-2

Vantaan kaupungin paino C:1/2013 ISBN 978-952-443-423-2 Vantaan ympäristöraportti 212 Julkaisija Vantaan kaupunki, Maankäyttö, rakentaminen ja ympäristö, Ympäristökeskus Kannen kuva Ilmastoinfon Elämäsi ostoskori -näyttelystä Tikkurilassa, Jarmo Honkanen Taitto

Lisätiedot

Kohti hiilineutraalia kuntaa. Biosfärområdets vinterträff i Korpoström

Kohti hiilineutraalia kuntaa. Biosfärområdets vinterträff i Korpoström Kohti hiilineutraalia kuntaa Biosfärområdets vinterträff i Korpoström 2.3.2018 Valonia Kuntien yhteinen palvelukeskus Valonia on alueellinen kestävän kehityksen palveluorganisaatio Toiminut vuodesta 1997,

Lisätiedot

Keski-Suomen energiatase 2016

Keski-Suomen energiatase 2016 Keski-Suomen energiatase 216 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto Sisältö Keski-Suomen energiatase 216 Energialähteet ja energiankäyttö Uusiutuva energia Sähkönkulutus

Lisätiedot

JOENSUUN ILMASTOTYÖSTÄ

JOENSUUN ILMASTOTYÖSTÄ JOENSUUN ILMASTOTYÖSTÄ KOHTI HIILINEUTRAALIA JOENSUUTA 2025 Kari Karjalainen I Kaupunginjohtaja I 4.2.2019 PÄÄMÄÄRÄ Hiilineutraali Joensuu vuoteen 2025 mennessä Yhdessä tehden vähennämme päästöjämme -60

Lisätiedot

VNS 6/2008 vp Pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategia: Valtioneuvoston selonteko 6. päivänä marraskuuta 2008

VNS 6/2008 vp Pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategia: Valtioneuvoston selonteko 6. päivänä marraskuuta 2008 VNS 6/2008 vp Pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategia: Valtioneuvoston selonteko 6. päivänä marraskuuta 2008 Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 4.3.2009 Ilmastovastaava Leo Stranius 1 Esityksen

Lisätiedot

M A L - V E R K O S T O N P I L O T T I K A U D E N P Ä Ä T Ö S T I L A I S U U S

M A L - V E R K O S T O N P I L O T T I K A U D E N P Ä Ä T Ö S T I L A I S U U S M A L - V E R K O S T O N P I L O T T I K A U D E N P Ä Ä T Ö S T I L A I S U U S A j a t u k s i a s t r a t e g i s e s t a s u u n n i t t e l u s t a - L i i k e n t e e n, p a l v e l u j e n j a

Lisätiedot

EU vaatii kansalaisiltaan nykyisen elämänmuodon täydellistä viherpesua.

EU vaatii kansalaisiltaan nykyisen elämänmuodon täydellistä viherpesua. EU vaatii kansalaisiltaan nykyisen elämänmuodon täydellistä viherpesua. Se asettaa itselleen energiatavoitteita, joiden perusteella jäsenmaissa joudutaan kerta kaikkiaan luopumaan kertakäyttöyhteiskunnan

Lisätiedot

T A M P E R E - asukkaita n. 220.409 (31.12.2013) - pinta-ala 525 km 2-403 as / km 2

T A M P E R E - asukkaita n. 220.409 (31.12.2013) - pinta-ala 525 km 2-403 as / km 2 Ilmastovaikutusten arviointi Kuntien 7. Ilmastokonferenssi Yleiskaavapäällikkö Pia Hastio 9.5.2014 T A M P E R E - asukkaita n. 220.409 (31.12.2013) - pinta-ala 525 km 2-403 as / km 2 Pohjoinen suuralue

Lisätiedot

Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelma

Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelma Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelma Toni Lustila Kaavoitus 22.9.2016 toni.lustila@vaasa.fi Tässä esityksessä: Energia- ja ilmasto-ohjelma yleisesti Ohjelman tavoitteet ja vaikutukset Aikaansaannoksia

Lisätiedot

Kansallinen energiaja ilmastostrategia

Kansallinen energiaja ilmastostrategia Kansallinen energiaja ilmastostrategia Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle Petteri Kuuva Tervetuloa Hiilitieto ry:n seminaariin 21.3.2013 Tekniska, Helsinki Kansallinen energia- ja ilmastostrategia

Lisätiedot

EKOLASKUREIDEN KEHITTÄMINEN: LUONNONVARAT, MONIMUOTOISUUS, ILMASTOVAIKUTUKSET

EKOLASKUREIDEN KEHITTÄMINEN: LUONNONVARAT, MONIMUOTOISUUS, ILMASTOVAIKUTUKSET EKOLASKUREIDEN KEHITTÄMINEN: LUONNONVARAT, MONIMUOTOISUUS, ILMASTOVAIKUTUKSET Ari Nissinen, Jari Rantsi, Mika Ristimäki ja Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus (SYKE) 3.4.2012, Järjestäjät: KEKO-projekti

Lisätiedot

Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå LUONNON JA YMPÄRISTÖN HYVINVOINTI: LUONNOS STRATEGISIKSI PÄÄMÄÄRIKSI

Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå LUONNON JA YMPÄRISTÖN HYVINVOINTI: LUONNOS STRATEGISIKSI PÄÄMÄÄRIKSI Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå LUONNON JA YMPÄRISTÖN HYVINVOINTI: LUONNOS STRATEGISIKSI PÄÄMÄÄRIKSI Ehdotukset strategisiksi päämääriksi Kaupungin hyvinvoinnin osa-alue Ehdotukset strategisiksi

Lisätiedot

Energia- ja ilmasto-ohjelma 04/2019. MAIJA ALASALMI Kehittämispäällikkö

Energia- ja ilmasto-ohjelma 04/2019. MAIJA ALASALMI Kehittämispäällikkö Energia- ja ilmasto-ohjelma 04/2019 MAIJA ALASALMI Kehittämispäällikkö Esityksen sisältö 1. Miksi energia- ja ilmastoohjelmaa tarvitaan 2. Tavoitteet 3. Tavoitetila vuonna 2035 4. Päästöjen tilanne Vaasassa

Lisätiedot

Suomen energia- ja ilmastostrategia ja EU:n kehikko

Suomen energia- ja ilmastostrategia ja EU:n kehikko Suomen energia- ja ilmastostrategia ja EU:n 2030- kehikko Teollisuusneuvos Petteri Kuuva Ilmasto- ja energiapolitiikan aamupäivä, Rake-sali 27.4.2016 Agenda Strategian valmisteluprosessi EU:n 2030 tavoitteet

Lisätiedot

Äänekosken energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Äänekosken energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Äänekosken energiatase 2010 Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Äänekosken energiatase 2010 Öljy 530 GWh Turve 145 GWh Teollisuus 4040 GWh Sähkö 20 % Prosessilämpö 80 % 2 Mustalipeä 2500 GWh Kiinteät

Lisätiedot

Mitä pitäisi tehdä? Tarkastelua Pirkanmaan päästölaskelmien pohjalta

Mitä pitäisi tehdä? Tarkastelua Pirkanmaan päästölaskelmien pohjalta Mitä pitäisi tehdä? Tarkastelua Pirkanmaan päästölaskelmien pohjalta Pirkanmaan ympäristöohjelmaseminaari 8.10.2018 Marko Nurminen Avoin yhtiö Tietotakomo Esityksen sisältö Pirkanmaan päästöjen nykytilanteesta

Lisätiedot

Hyvinkään ilmastotavoitteet / Mika Lavia

Hyvinkään ilmastotavoitteet / Mika Lavia Hyvinkään ilmastotavoitteet 26.3.2019 / Mika Lavia HYVINKÄÄN PELIKIRJA ELI KAUPUNKISTRATEGIA KESTÄVÄ KEHITYS HYVINKÄÄN PELIKIRJASSA Rakennamme tulevaisuuden Hyvinkäätä turvaamalla asuinalueemme hyvän ilmanlaadun,

Lisätiedot

Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelman (KAISU) linjaukset ja toimeenpano kunnissa ja alueilla

Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelman (KAISU) linjaukset ja toimeenpano kunnissa ja alueilla Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelman (KAISU) linjaukset ja toimeenpano kunnissa ja alueilla Kuntien ilmastokampanjan juhlatapaaminen 14.11.2017 Johanna Kentala-Lehtonen, Ympäristöministeriö

Lisätiedot

VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu

VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu VIHREÄ LIPPU Käytännöllinen ja tehokas ympäristökasvatuksen työkalu Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry Aino Alasentie ECO SCHOOLS OHJELMA Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools ohjelmaa Eco Schools

Lisätiedot

Kestävä yhdyskunta yksikkö. Itämerihaaste Tampereen kaupungin toimenpideohjelma

Kestävä yhdyskunta yksikkö. Itämerihaaste Tampereen kaupungin toimenpideohjelma Kestävä yhdyskunta yksikkö Itämerihaaste Tampereen kaupungin toimenpideohjelma Huhtikuu 2012 2 Sisällysluettelo Itämerihaaste Tampereen kaupungin toimenpideohjelma 1. Pistekuormituksen vähentäminen 2.

Lisätiedot

Keski Suomen energiatase Keski Suomen Energiatoimisto

Keski Suomen energiatase Keski Suomen Energiatoimisto Keski Suomen energiatase 2012 Keski Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto 10.2.2014 Sisältö Keski Suomen energiatase 2012 Energiankäytön ja energialähteiden kehitys Uusiutuva

Lisätiedot

Kestävästä kehityksestä liiketoimintaa: Kestävä yhdyskunta ohjelma 2007-2012

Kestävästä kehityksestä liiketoimintaa: Kestävä yhdyskunta ohjelma 2007-2012 Kestävästä kehityksestä liiketoimintaa: Kestävä yhdyskunta ohjelma 2007-2012 Angelica Roschier Energia ja ympäristö, Tekes DM Rakennettu ympäristö fyysisenä ja virtuaalisena palvelualustana Julkiset tilat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3644/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3644/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) 40 Asianro 3644/11.03.00/2016 Kuopion ja Suonenjoen kasvihuonekaasupäästöt: Vuoden 2014 vahvistetut päästöt ja ennakkotieto vuodelta 2015 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Pirkanmaan Ilmasto- ja energiastrategian seuranta. Heikki Kaipainen Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan Ilmasto- ja energiastrategian seuranta. Heikki Kaipainen Pirkanmaan ELY-keskus Pirkanmaan Ilmasto- ja energiastrategian seuranta Heikki Kaipainen Pirkanmaan ELY-keskus Pirkanmaan ympäristöohjelman ja Pirkanmaan ilmasto- ja energiastrategian yhteinen seurantaseminaari Pirkanmaan ilmasto-

Lisätiedot

Ympäristövaikutukset Ratamopalveluverkon vaihtoehdoissa

Ympäristövaikutukset Ratamopalveluverkon vaihtoehdoissa Päätösten ennakkovaikutusten arviointi EVA: Ratamoverkko-pilotti Ympäristövaikutukset Ratamopalveluverkon vaihtoehdoissa Ve0: Nykytilanne Ve1: Ratamopalveluverkko 2012 Ve2: Ratamopalveluverkko 2015 1.

Lisätiedot

Analyysia kuntien ilmastostrategiatyöstä - Strategian seuranta

Analyysia kuntien ilmastostrategiatyöstä - Strategian seuranta Analyysia kuntien ilmastostrategiatyöstä - Strategian seuranta Lotta Mattsson, asiantuntija, Kuntaliitto Kuntien 5. ilmastokonferenssi 5.5.2010 Tampere Ilmastostrategian seuranta Suurimmassa osassa ilmastostrategioita

Lisätiedot

Kouvolan hiilijalanjälki 2008. Elina Virtanen, Juha Vanhanen 7.10.2009

Kouvolan hiilijalanjälki 2008. Elina Virtanen, Juha Vanhanen 7.10.2009 Kouvolan hiilijalanjälki 2008 Elina Virtanen, Juha Vanhanen 7.10.2009 Johdanto Sisällysluettelo Laskentamenetelmä Kouvolan hiilijalanjälki Hiilijalanjäljen jakautuminen Tuotantoperusteisesti Kulutusperusteisesti

Lisätiedot

Kunnat ja kaupungit toimivat

Kunnat ja kaupungit toimivat Kunnat ja kaupungit toimivat Vauhtia päästövähennyksiin! -seminaari 17.4.2013 Säätytalo Lotta Mattsson, Kuntaliitto Kaupungistuminen ja päästökehitys Tällä hetkellä puolet maailman väestöstä elää kaupungeissa.

Lisätiedot

Ajankohtaista kestävän kehityksen kasvatuksen edistämisessä

Ajankohtaista kestävän kehityksen kasvatuksen edistämisessä Ajankohtaista kestävän kehityksen kasvatuksen edistämisessä Ilmastonmuutos / koulut Koulujen keke-ohjelmat Osaamisen levittäminen Ilmastonmuutoksen hidastaminen Hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC:

Lisätiedot