4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas"

Transkriptio

1 4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas

2 4 askelta uuteen keittiöön Suunnitteluoppaasta löydät neuvoja uuden keittiösi mittaamiseen, suunnitteluun, tilaamiseen ja asentamiseen. Opas kertoo, mitä tarvitset ja miten kannattaa toimia. 1 2 MITTAA SUUNNITTELE 3 4 TILAA ASENNA

3 Nämä apuvälineet löydät IKEA-tavaratalosta Keittiökuvastomme on loistava inspiraation- ja tiedonlähde. Siitä näet yleiskatsauksen koko keittiömallistoomme. Kolme ostoapuamme sisältävät yksityiskohtaista tietoa keittiömallistostamme. Voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja ja valita tarvitsemasi tuotteet. Suunnitteluoppaasta löydät neuvoja keittiön mittaamiseen, suunnitteluun, tilaamiseen ja asentamiseen. IKEA-nettisivut IKEA.fi on yksi kattavimmista tiedonlähteistäsi. Sieltä löydät suunnitteluohjelmamme ja tietoa koko keittiömallistostamme ja tarjoamistamme palveluista. Asennusoppaasta saat vinkkejä ja ohjeita keittiön asennukseen.

4 1 Keittiön MITTAA mittaaminen ei ole vaikeaa. On kuitenkin erittäin tärkeää, että mitat ovat tarkat, koska keittiösuunnitelma tehdään niiden pohjalta. Ota mitat huolellisesti (voit merkitä ne oheiseen ruutupaperiin.) Noudata alla olevia ohjeita. MITTAUSPALVELU Melkein kaikissa keittiöissä on jokin hankala kulma. Useimmat ongelmat ovat kuitenkin ratkaistavissa, kunhan mittaat tilan ensin huolellisesti. Jos tarvitset mittauspalvelua, ota yhteyttä IKEA-tavarataloon. Aloita mittaamalla seinien korkeus ja leveys ja ovien etäisyys huoneen nurkista. Mittaa ikkunoiden leveys ja niiden etäisyys lattiasta, katosta ja huoneen nurkista. Ota samat mitat ovista. Merkitse muistiin kaikki mahdolliset ulokkeet, kuten lämpöpatterit, ilmastointiventtiilit ja putket. Merkitse vesi- ja viemäriputkien paikat. Jos niitä on tarkoitus siirtää, merkitse myös uudet paikat. Mittaa ja merkitse muistiin pistorasioiden ja valokatkaisinten paikat. Jos haluat muuttaa niiden sijaintia, kirjaa ylös myös toivomasi uudet paikat.

5 Keittiöni mitat Muista muuttaa ottamasi mitat millimetreiksi, jotta uusi keittiösi sopii varmasti paikalleen.

6 2 Keittiön SUUNNITTELE suunnittelu on vaihe, jossa haaveesi ja ideasi saavat konkreettisen muodon. Suunnittelussa täytyy huomioida monia seikkoja, kuten mihin haluat sijoittaa jääkaapin ja kuinka monta laatikkoa tarvitset. Siksi tarjoamme työkaluja suunnittelusi avuksi. Jos kaipaat asiantuntijan apua, keittiösuunnittelijamme auttavat sinua IKEA-tavaratalossa ja IKEA-asiakaspalvelussa. Keittiösuunnittelupalvelu Unelmien keittiötä ei tarvitse suunnitella yksin. Keittiösuunnittelupalvelu sisältää toiveidesi kartoittamisen, 3D-suunnitelman sekä toisen tapaamisen, jossa suunnitelma käydään yhdessä läpi. Suunnitelman pohjalta laskemme sinulle tietysti myös hintatarjouksen. Mieti, miten käytät keittiötä ja mikä tuntuu luontevimmalta juuri sinulle. Mieti, mistä pidät nykyisessä keittiössäsi ja mitä haluaisit muuttaa. Voi olla hyödyllistä tehdä lista niistä asioista, jotka haluat säilyttää, ja niistä, jotka haluat muuttaa. I-mallinen keittiö on erinomainen ratkaisu, kun tilaa on vähän. Ratkaisu on yksinkertainen, virtaviivainen ja hyvännäköinen. Rinnakkaiskeittiö on hyvä ratkaisu, jos useat henkilöt laittavat keittiössä ruokaa yhtä aikaa. Keittiössä on myös paljon tilaa ruoan valmisteluun ja säilytykseen. Saareke tuo keittiöön lisää säilytysja työskentelytilaa, ja sen ääreen on mukavaa kokoontua viettämään aikaa. Jätä saarekkeen ja muiden keittiökaappien väliin vähintään 120 cm tilaa. Jos sinulla on suuri keittiö, U-mallinen ratkaisu on hyvä vaihtoehto. Se tarjoaa runsaasti työskentely- ja säilytystilaa. Useimmat keittiöt toimivat parhaiten, kun ne jaetaan työskentelyalueisiin. Näitä ovat säilytys (jääkaappi/pakastin/säilytyskaapit), astianpesu (tiskiallas/astianpesukone) ja ruoanlaitto (uuni/keittotaso). Työskentelyalueet antavat keittiölle käytännöllisen rakenteen. Työskentelyalueiden sijainti ja etäisyys toisistaan muodostavat niin sanotun työkolmion. Hyvä työkolmio mahdollistaa sujuvan liikkumisen eri työvaiheiden välillä. L-mallisessa keittiössä nurkka hyödynnetään tehokkaasti. Ratkaisu on ihanteellinen, jos haluat sijoittaa samaan tilaan pienen ruokapöydän tai keittiösaarekkeen. Tavoitteena on keittiö, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Suunnittele keittiösi kotiisi ja elämäntapoihisi sopivaksi. Onhan kyseessä sinun keittiösi!

7 Tärkeitä mittoja ja seikkoja, jotka kannattaa huomioida keittiön suunnittelussa 80 cm 50 cm 120 cm Paras paikka ruoan valmisteluun on keittotason ja tiskialtaan välinen työtaso. Varmista, että vastakkaisten kaappirivien välinen etäisyys on riittävä, jotta kaapinovet mahtuvat aukeamaan molemmilla puolilla yhtä aikaa. Sijoita seinäkaapit riittävän korkealle, jotta ne eivät haittaa näkyvyyttä työtasolle. Jätä keittotason viereen tilaa kuumien keittoastioiden laskemista varten. Turvallisuuden ja toimivuuden vuoksi kiinnitä liesituuletin suositusten mukaiselle etäisyydelle keittotasosta. Jos olet epävarma, kysy neuvoa IKEA-tavaratalosta tai -asiakaspalvelusta. Säilytä keittiövälineitä ja keittoastioita lähellä uunia/keittotasoa, jotta ne ovat helposti saatavissa. Sijoita keittotaso ja uuni erilleen ruoanlaiton tehostamiseksi kätevää etenkin, jos useampi kokki laittaa ruokaa samaan aikaan. Kun uuni on sopivalla korkeudella, sinun ei tarvitse kumarrella sitä käyttäessäsi. Sijoita astianpesukone tiskialtaan ja tiskipöydän lähelle helpottaaksesi koneen täyttämistä ja tyhjentämistä sekä välttääksesi veden roiskumista lattialle. Tavarat löytyvät helposti, kun säilytät ruokatarvikkeita ja keittiövälineitä kokonaan ulos vedettävissä laatikoissa. Näet laatikon sisällön yhdellä silmäyksellä ja ulotut tavaroihin helposti. Laittamalla 5 cm:n täytepalan kaapin ja seinän väliin varmistat, että laatikot ja ovet mahtuvat aukeamaan koko- naan. Tämä on erityisen tärkeää, jos kaapissa on ulos vedettäviä ritiläkoreja tai jos seinä ei ole täysin suora. Varmista keittiösaarekkeen vakaus rakentamalla sokkelikehikko, joka kiinnitetään sekä lattiaan että saarekkeen kaappeihin. Työtaso ei tarvitse erillistä tukea, jos se tulee enintään 25 cm kaapinrunkojen yli. Ikkunan edessä on mukava tiskata. Mutta jos ikkunat aukeavat sisäänpäin, hana voi olla niiden tiellä. Tiskialtaan sijoittaminen seinän viereen tai kaappirivin päätyyn vaikeuttaa työnkulkua, koska työskentelytilaa on vain tiskialtaan toisella puolella. Uunin sijoittaminen seinän viereen vaikeuttaa työnkulkua, koska työskentelytilaa on vain uunin toisella puolella. Lisäksi seinä saattaa kärsiä kuumuudesta ja roiskeista. Kodinkoneiden, kuten uunin, astianpesukoneen tai liesituulettimen, sijoittaminen keittiön nurkkaan estää usein kaappeja ja laatikoita aukeamasta kokonaan.

8 Suunnittele uusi keittiösi IKEA-keittiösuunnitteluohjelmalla Aloita tästä Aloita klikkaamalla kohtaa Kirjaudu sisään oikeassa yläkulmassa. Tässä voit luoda profiilin. Tarvitset profiilin, jotta voit tallentaa suunnitelmasi ja palata siihen miltä tahansa tietokoneelta, kun käytät IKEA-keittiösuunnitteluohjelmaa. Tarvitset profiilia myös siinä vaiheessa, kun olet valmis tilaamaan keittiösi joko IKEA-tavaratalosta tai IKEA-asiakaspalvelusta. Kun olet kirjautunut sisään, voit aloittaa keittiön suunnittelun. Suosittelemme, että luet ensin ohjelman käyttöohjeet. Niistä saat saat hyödyllisiä vinkkejä keittiön suunnitteluun. Olet kirjautunut onnistuneesti, kun käyttäjätunnuksesi ilmestyy tähän. Anna keittiön mitat Valitse tuotetyyppi Valitse tuote Anna keittiön mitat Käytä aiemmin ruutupaperiin merkitsemiäsi mittoja luodaksesi huoneen suunnitteluohjelmaan. Voit myös valita valmiin luonnoksen ja muokata sitä lisäämällä tarvittavat kiinteät elementit, ovet ja ikkunat. Valitse osat vasemmalla olevasta valikosta ja klikkaa Vahvista -painiketta, kun olet valmis. Valitse tuotetyyppi Aloita klikkaamalla Keittiö-kohtaa vasemmalla olevassa valikossa. Tässä voit valita tuotetyypin. Valitse tuotteet alareunan valikkoon ilmestyvästä valikoimasta. Klikkaamalla tuotetta voit lisätä sen luonnokseen.

9 IKEA-keittiösuunnitteluohjelman avulla voit suunnitella keittiön mittojen mukaan, kokeilla eri vaihtoehtoja ja tarkastella suunnitelmaasi kolmiulotteisena. Linkki ohjelmaan löytyy IKEA-nettisivuilta Keittiö & kodinkoneet -osiosta. Seuraa sivun ohjeita päästäksesi alkuun. Jos tarvitset apua, tule IKEA-tavarataloon tapaamaan keittiöasiantuntijoitamme tai ota yhteyttä IKEA-asiakaspalveluun. Valmis suunnitelma ja tuotelista Kun suunnitelma on valmis, voit tulostaa joko senhetkisen näkymän tai kaikki näkymät. Voit myös tulostaa listan valitsemistasi tuotteista hintoineen. Klikkaa tulostinkuvaketta. Suunnittele keittiösi Kokeile eri vaihtoehtoja Oikealla olevan valikon avulla voit kokeilla eri vaihtoehtoja, esimerkiksi ovia ja etusarjoja, joita on saatavana alareunan valikosta valitsemaasi tuotteeseen. Tässä voit myös valita esimerkiksi värin ja materiaalin sekä vetimet. Viimeistele huone Kokeile eri vaihtoehtoja Merkitse muistiin keittiösuunnitteluohjelman käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Tarvitset niitä avataksesi tallentamasi luonnoksen. Käyttäjätunnuksesi Salasanasi Viimeistele keittiösi työtasoilla, lattialla, ruokailukalusteilla ja vaikkapa viherkasveilla. Voit myös maalata seinät ja katon, jotta suunnitelma on tyylisi mukaan räätälöity. Käytä kohtia Ruokailutila ja Sisustaminen vasemmalla olevassa valikossa.

10 3 Kun TILAA olet tyytyväinen keittiösuunnitelmaasi, tule IKEAtavarataloon tai ota yhteyttä IKEA-asiakaspalveluun. Keittiöasiantuntijamme käyvät suunnitelman läpi kanssasi ja auttavat sinua, jos olet epävarma. Kun suunnitelma on valmis, voit tilata keittiön ja tarvitsemasi palvelut. Tarkistuslista Tuo mukanasi: Keittiösi mitat Kirjautumistietosi IKEAkeittiösuunnitteluohjelmaan Olisi hyvä, jos olisit miettinyt näitä: Kaapit, laatikot ja etusarjat Ovet ja vetimet Työtasot Tiskiallas Hana Uuni Mikroaaltouuni Keittotaso Liesituuletin Jääkaappi ja pakastin Astianpesukone Mieti myös palveluita: Mittaus Asennus Poiminta ja kuljetus Rahoitus Kuljetuspalvelu Suurin osa tuotteistamme on suunniteltu ja pakattu niin, että ne on helppo kuljettaa kotiin itse. Jos kuitenkin tarvitset apua tuotteiden kuljettamisessa, autamme mielellämme. Poiminta- ja kuljetuspalvelu Poiminta- ja kuljetuspalvelussa keräämme ostoslistalle valitsemasi tuotteet itsepalveluvarastosta ja toimitamme ne kotiisi tai yrityksesi tiloihin. Rahoituspalvelu Tarjoamme joustavia maksuvaihtoehtoja, joiden avulla voit toteuttaa sisustusunelmasi heti ja jakaa takaisinmaksun sinulle sopiviin kuukausieriin. Voit hakea hei-tilikorttia tai hei-lainaa joko tavaratalossa tai kätevästi netissä osoitteessa IKEA.fi/hei Rahoituspäätöksen saat saman tien.

11 4 IKEA-keittiöt ASENNA on suunniteltu siten, että asiakas voi asentaa keittiön itse. Tarvittaessa saat kuitenkin apua meiltä. Aloita tutustumalla keittiön asennusoppaaseen, jossa annetaan asennusohjeet vaihe vaiheelta. Jos haluat ammattilaisen apua, tutustu asennuspalveluvalikoimaamme. ASENNUSTA EDELTÄVÄ KOTIKÄYNTI Valtuuttamamme keittiöasentaja tulee kotiisi tarkistamaan, että kaikki on kunnossa keittiön asennusta varten. Hän tarkastaa keittiön mitat ja keittiösuunnitelmasi varmistaakseen, että kaikki oikeat osat on tilattu ja kaikki sopii yhteen. Asennusoppaasta saat vinkkejä ja ohjeita keittiön asennukseen. ASENNUKSEN VALMISTELU Ennen uuden keittiön asentamista vanha keittiö on purettava ja se voi olla työlästä. Kun valitset asennuksen valmistelupalvelun, valtuuttamamme keittiöasentaja purkaa vanhan keittiösi ja kuljettaa sen asianmukaisesti hävitettäväksi. ASENNUS Valtuuttamamme keittiöasentajat asentavat keittiösi mukaan lukien vetimet, kodinkoneet, tiskialtaat ja hanat. Lopuksi he kuljettavat kaikki pakkausjätteet asianmukaisesti hävitettäväksi.

12 Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Hyödynnä käteviä palveluitamme Etkö voi tai halua huolehtia kaikista työvaiheista? Se ei ole ongelma. Tarjoamme kohtuuhintaista apua kaikkiin keittiöremontin vaiheisiin aina mittaamisesta rahoitukseen. Lisätietoa palveluista ja niiden hinnoista saat lähimmästä IKEA-tavaratalosta ja IKEAasiakaspalvelusta. Inter IKEA Systems B.V Kokoamis- ja asennuspalvelut Voit säästää arvokasta aikaa jättämällä keittiösi asennuksen ammattilaisen huoleksi. Erityisen arvokasta apu on kinkkisemmissä työvaiheissa, kuten altaiden, työtasojen ja kodinkoneiden asennuksessa. Valitse haluamasi palvelut laajasta asennuspalveluvalikoimastamme. Keittiösuunnittelupalvelu Unelmien keittiötä ei tarvitse suunnitella yksin. Keittiösuunnittelupalvelu sisältää toiveidesi kartoittamisen, 3D-suunnitelman sekä toisen tapaamisen, jossa suunnitelma käydään yhdessä läpi. Suunnitelman pohjalta laskemme sinulle tietysti myös hintatarjouksen. Kuljetuspalvelu Suurin osa tuotteistamme on suunniteltu ja pakattu niin, että ne on helppo kuljettaa kotiin itse. Jos kuitenkin tarvitset apua tuotteiden kuljettamisessa, autamme mielellämme. Poiminta- ja kuljetuspalvelu Poiminta- ja kuljetuspalvelussa keräämme ostoslistalle valitsemasi tuotteet itsepalveluvarastosta ja toimitamme ne kotiisi tai yrityksesi tiloihin. Rahoituspalvelu Tarjoamme joustavia maksuvaihtoehtoja, joiden avulla voit toteuttaa sisustusunelmasi heti ja jakaa takaisinmaksun sinulle sopiviin kuukausieriin. Voit hakea hei-tilikorttia tai hei-lainaa joko tavaratalossa tai kätevästi netissä osoitteessa IKEA.fi/hei Rahoituspäätöksen saat saman tien.

4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas 2013

4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas 2013 4 ASKELTA UUTEEN KEITTIÖÖN Suunnitteluopas 2013 4 askelta uuteen keittiöösi 1MITTAA 2SUUNNITTELE 3TILAA 4ASENNA Tarkemmat tuotetiedot löydät kunkin tuotteen hintalapusta ja nettisivuiltamme. Valikoima

Lisätiedot

UUSI IKEAKEITTIÖSI. alusta loppuun

UUSI IKEAKEITTIÖSI. alusta loppuun UUSI IKEAKEITTIÖSI alusta loppuun Tässä oppaassa käydään läpi kaikki IKEA-keittiön hankinnan vaiheet mieleisen tyylin löytämisestä keittiön mittaamiseen, suunnitteluun, tilaamiseen ja asennukseen. Your_new_kitchen_plan_vedostus.indb

Lisätiedot

KEITTIÖN ASENNUSOPAS

KEITTIÖN ASENNUSOPAS KEITTIÖN ASENNUSOPAS Tee-se-itse-opas keittiön asentamiseen Tämän oppaan avulla voit asentaa keittiösi itse. Oppaasta löydät vinkkejä ja ideoita, asennuksen eri vaiheet ja tiedot tarvittavista työkaluista.

Lisätiedot

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet SUOMI Lisätietoja takuuvihkosessa TURVALLISUUS Kaapit on kiinnitettävä seinään. Erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnikkeet.

Lisätiedot

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. IVAR SUOMI HOITO-OHJE Käsittele öljyllä, vahalla, värillä, lakalla tai petsillä kestävän ja helppohoitoisen pinnan aikaansaamiseksi. YMPÄRISTÖTIEDOT Uusiutuvaa materiaalia (puukuitua). Uusiutuvaa materiaalia

Lisätiedot

OSTOAPU ELVARLI. -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA. TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään.

OSTOAPU ELVARLI. -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA. TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään. OSTOAPU ELVARLI -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA Ehlén Johansson TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään. Seinä- ja kattokiinnitystarvikkeet (esim.

Lisätiedot

BESTÅ OSTOAPU BESTÅ OSTOAPU SÄILYTYSKALUSTEET SÄILYTYSKALUSTEET. Yksilöllisiä säilytysratkaisuja

BESTÅ OSTOAPU BESTÅ OSTOAPU SÄILYTYSKALUSTEET SÄILYTYSKALUSTEET. Yksilöllisiä säilytysratkaisuja Inter IKEA Systems B.V. 2015 OSTOAPU SÄILYTYSKALUSTEET BESTÅ BESTÅ OSTOAPU SÄILYTYSKALUSTEET Yksilöllisiä säilytysratkaisuja BESTÅ-tv-taso 349,- 180 40, kork. 74 cm. Valkoinen / Marviken valkoinen. Pehmeästi

Lisätiedot

BESTÅsäilytysratkaisut BESTÅ-säilytyskokonaisuus 445,- 400,- Kalvopinnoitettua levyä. 240 40 cm. Valkoinen 498.986.14. BESTÅsäilytyskokonaisuus 400,-

BESTÅsäilytysratkaisut BESTÅ-säilytyskokonaisuus 445,- 400,- Kalvopinnoitettua levyä. 240 40 cm. Valkoinen 498.986.14. BESTÅsäilytyskokonaisuus 400,- 2012 BESTÅsäilytysratkaisut BESTÅ-säilytyskokonaisuus 445,- 400,- Kalvopinnoitettua levyä. 240 40 cm. Valkoinen 498.986.14 BESTÅsäilytyskokonaisuus 445,- 400,- Räätälöi mieleiseksesi tai suunnittele oma

Lisätiedot

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU OSTOAPU SUOMI KEITTIÖVALAISIMET Ruoanlaitto ja muut keittiöpuuhat sujuvat huomattavasti turvallisemmin ja mukavammin, kun työtasoilla on hyvä ja tasainen valaistus. Seinäkaappien valaisemista ja tavaroiden

Lisätiedot

KEITTIÖN ASENNUSOPAS

KEITTIÖN ASENNUSOPAS Opas IKEAkeittiön asentamiseen KEITTIÖN ASENNUSOPAS Tästä oppaasta löydät vinkkejä ja vaihe vaiheelta etenevät ohjeet keittiön asentamiseen. Installation_guide_vedostettavaksi_21062018.indb 1 19.7.2018

Lisätiedot

1 /

1 / Kaikki mitat millimetreinä Luonnoksen nimi keittiö3 Luonnoksen numero 0001-0274-1492 Kokonaishintaan sisältyy Kodinkoneet 1 665,- Kokonaishinta: 3 711,90 Käyttäjänimi (sähköpostiosoite tai IKEA FAMILY

Lisätiedot

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu OSTOAPU BROR säilytysratkaisu HOITO-OHJE Pyyhitään puhtaaksi mietoon puhdistusaineliuokseen kostutetulla liinalla. Pyyhitään kuivaksi kuivalla liinalla. LAATU BROR-säilytysjärjestelmä on luotu kestämään.

Lisätiedot

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Saranaovelliset vaatekaapit & sisusteet

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Saranaovelliset vaatekaapit & sisusteet OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT Saranaovelliset vaatekaapit & sisusteet SUOMI Lisätietoja takuuvihkosessa TURVALLISUUS Kaapit on kiinnitettävä seinään. Erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnikkeet.

Lisätiedot

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT

GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT GRANBERG SÄHKÖSÄÄTÖISET INVA- JA ERGONOMIAMEKANISMIT VERTI 830 Verti laskee yläkaapin hyllyt nopeasti ja hiljaisesti työtasolle. Kaapin sisältöön pääsee avaamatta kaapin ovia. Verti asennetaan seinäkaappiin

Lisätiedot

OSTOAPU EKET. -säilytysjärjestelmä. HOITO-OHJEET Pyyhi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Pyyhi kuivaksi puhtaalla liinalla.

OSTOAPU EKET. -säilytysjärjestelmä. HOITO-OHJEET Pyyhi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Pyyhi kuivaksi puhtaalla liinalla. OSTOAPU EKET -säilytysjärjestelmä SUOMI HOITO-OHJEET Pyyhi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Pyyhi kuivaksi puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Kaatumisriskin vuoksi kaluste täytyy aina kiinnittää

Lisätiedot

Kaikki mitat millimetreinä

Kaikki mitat millimetreinä Kaikki mitat millimetreinä Luonnoksen nimi Keittiö vol 2 Luonnoksen numero 0000-9243-6776 Kokonaishintaan sisältyy Valaisimet 208,99 Kodinkoneet 1 206 Kokonaishinta: 4 528,96 Käyttäjänimi (sähköpostiosoite

Lisätiedot

ALGOT -säilytysjärjestelmä kodin kaikkiin tiloihin

ALGOT -säilytysjärjestelmä kodin kaikkiin tiloihin OSTOAPU ALGOT -säilytysjärjestelmä kodin kaikkiin tiloihin SUOMI SUUNNITTELIJA Francis Cayouette LAATU ALGOT sopii kodin kaikkiin tiloihin. ALGOT-hyllylevyt ovat kulutusta kestäviä, tahraantumattomia ja

Lisätiedot

OSTOAPU BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD

OSTOAPU BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD OSTOAPU BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD -verhotankojärjestelmä SARJAN OSAT Seinä-/kattokiinnike Verhotangonpidin Verhotanko Päätynupit Kulmaosa Yksinkertaista ja helposti muunneltavaa Verhoratkaisujen suhteen jokaisella

Lisätiedot

LILLÅNGEN OSTOAPU. -kylpyhuonekalusteet HOITO TURVALLISUUS

LILLÅNGEN OSTOAPU. -kylpyhuonekalusteet HOITO TURVALLISUUS OSTOAPU LILLÅNGEN -kylpyhuonekalusteet SUOMI HOITO Puhdista kalusteet veteen tai hankaavia ainesosia sisältämättömään pesuaineliuokseen kostutetulla liinalla. Kuivaa kuivalla liinalla. Vesiroiskeet tulee

Lisätiedot

OSTOAPU GODMORGON. -kylpyhuonekalusteet. HOITO Puhdista kalusteet veteen tai hankaavia ainesosia sisältämättömään

OSTOAPU GODMORGON. -kylpyhuonekalusteet. HOITO Puhdista kalusteet veteen tai hankaavia ainesosia sisältämättömään OSTOAPU -kylpyhuonekalusteet HOITO Puhdista kalusteet veteen tai hankaavia ainesosia sisältämättömään pesuaineliuokseen kostutetulla liinalla. Kuivaa kuivalla liinalla. Vesiroiskeet tulee pyyhkiä mahdollisimman

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Muutamia ideoita BoKlok-kodin lisäsäilytysratkaisuiksi

Muutamia ideoita BoKlok-kodin lisäsäilytysratkaisuiksi Muutamia ideoita BoKlok-kodin lisäsäilytysratkaisuiksi Helppo resepti unelmakeittiöön BoKlok-kodin keittiöön saat lisää säilytystilaa pienilläkin muutoksilla. Jos kaipaat enemmän säilytystilaa, tutustu

Lisätiedot

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja OSTOAPU SKÅDIS -säilytyssarja Säilytystilaa koko kotiin SKÅDIS-säilytysjärjestelmä voi vastata todella monenlaisiin säilytystarpeisiin kodin eri huoneissa. Käytä sitä kylpyhuoneessa hammasharjojen ja korujen

Lisätiedot

OSTOAPU IVAR. -säilytysjärjestelmä

OSTOAPU IVAR. -säilytysjärjestelmä OSTOAPU IVAR -säilytysjärjestelmä SUOMI HOITO Saat kestävän ja helppohoitoisen pinnan, kun käsittelet kalusteet öljyllä, vahalla, petsillä tai kuultomaalilla. YMPÄRISTÖ Uusiutuvaa materiaalia (puukuitua).

Lisätiedot

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava Tavaralle kuin tavaralle oma paikka Erilaiset hyllyt ja kaapit ovat tarpeen, jotta järjestys säilyy työpaikalla. Valikoimamme on runsas ja monipuolinen, joten esittelemme tällä aukeamalla tuoteperheet

Lisätiedot

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja OSTOAPU SKÅDIS -säilytyssarja Säilytystilaa koko kotiin SKÅDIS-säilytysjärjestelmä voi vastata todella monenlaisiin säilytystarpeisiin kodin eri huoneissa. Käytä sitä kylpyhuoneessa hammasharjojen ja korujen

Lisätiedot

Arviointiryhmä: Minna Kuusela, Sari Liski-Markkanen, Tarja Marjomaa ja Heli Mäntylä, TTS Työtehoseura

Arviointiryhmä: Minna Kuusela, Sari Liski-Markkanen, Tarja Marjomaa ja Heli Mäntylä, TTS Työtehoseura Asuntomessut 2015 Vantaan Kivistössä 10.7.-9.8.2015 Messukohteiden keittiöiden toiminnallisuuden arviointi Arviointiryhmä: Minna Kuusela, Sari Liski-Markkanen, Tarja Marjomaa ja Heli Mäntylä, TTS Työtehoseura

Lisätiedot

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä OSTOAPU HEJNE -säilytysjärjestelmä SUOMI HYVÄ TIETÄÄ Hyllylevyjen enimmäiskuormitus: 77 47 cm: 50 kg 77 28 cm: 35 kg Jos yhteen osioon kiinnitetään enemmän kuin kuusi hyllylevyä, hyllylevyjen kantavuus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

OSTOAPU LIXHULT. Säilytyskaapit. HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen

OSTOAPU LIXHULT. Säilytyskaapit. HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen OSTOAPU LIXHULT Säilytyskaapit HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivaa puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Kaatumisriskin vuoksi kaluste täytyy aina kiinnittää

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä OSTOAPU NORDLI -makuuhuonekalusteet SUOMI SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO Puhdistetaan mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivataan puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Osa sarjan

Lisätiedot

OSTOAPU BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD

OSTOAPU BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD OSTOAPU BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD -verhotankojärjestelmä SARJAN OSAT Seinä-/kattokiinnike Verhotangonpidin Verhotanko Päätynupit Kulmaosa Yksinkertaista ja helposti muunneltavaa Verhoratkaisujen suhteen jokaisella

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

AVENTOS NOSTOMEKANISMIT

AVENTOS NOSTOMEKANISMIT AVENTOS NOSTOMEKANISMIT Itävaltalaisen Blumin valmistamat AVENTOStuotteet ovat markkinoiden kestävimpiä yläkaapin oven nostomekanismeja. Mekanismin avulla ovet siirtyvät kevyesti paikoiltaan kaappirungon

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 09/2014 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

OSTOAPU VIDGA. Verhokiskojärjestelmä. SUUNNITTELIJA David Wahl

OSTOAPU VIDGA. Verhokiskojärjestelmä. SUUNNITTELIJA David Wahl OSTOAPU VIDGA Verhokiskojärjestelmä SUUNNITTELIJA David Wahl HYVÄ TIETÄÄ Mittaa ikkuna tarkasti ennen verhokokonaisuuden suunnittelua. Seuraa tämän ostoavun ohjeita. OMINAISUUDET Järjestelmän kätevän kiinnitysmekanismin

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Asuntomessut 2017 Mikkelissä

Asuntomessut 2017 Mikkelissä Asuntomessut 2017 Mikkelissä 14.7. 13.8.2017 Keittiöt, arviointiryhmä: Minna Kuusela, Tarja Marjomaa ja Heli Mäntylä, TTS Työtehoseura Messukohteiden keittiöiden toiminnallisuuden arvioinnissa on kiinnitetty

Lisätiedot

Pientä pintaremonttia

Pientä pintaremonttia Koostanut Anne Kivistö ja Elina Viro Pientä pintaremonttia Opettajalle Kohderyhmä: 7.-9.luokka Esitiedot: Peruslaskutaidot, käsitys piirin ja pinta-alan laskemisesta Taustalla oleva matematiikka: Piiri,

Lisätiedot

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria.

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Älä anna pienten tilojen rajoittaa suuria unelmia Oikealla säilytysratkaisulla luot viihtyisän ja inspiroivan ympäristön pieniinkin tiloihin. elfa Utility Home on uusin

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä OSTOAPU NORDLI -makuuhuonekalusteet SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO Puhdistetaan mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivataan puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii pesualtailta paljon. Kaikki pesualtaamme testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat

Päivittäinen käyttö vaatii pesualtailta paljon. Kaikki pesualtaamme testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat Pesualtaat SUOMI Päivittäinen käyttö vaatii pesualtailta paljon. Kaikki pesualtaamme testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme. Sen ansiosta

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden S U O M I KVARTAL SUUNNITTELU: IKEA of Sweden MITAT: 1-urainen verhokisko 140 cm, 3-urainen verhokisko 140 cm. Ylä- ja alatukilista 60 cm. HYVÄ TIETÄÄ: Valitse seinä-/kattomateriaaliin sopivat ruuvit/tulpat.

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

IKEA Home Planner -tuloste

IKEA Home Planner -tuloste Page of 2 29..203 Suunnitelma - Saareke, näkymä 2 Page 2 of 2 29..203 Suunnitelma - Saareke, näkymä Page 3 of 2 29..203 Suunnitelma - Koillisseinä Page 4 of 2 29..203 Suunnitelma - Luoteisseinä Page 5

Lisätiedot

Sovella@garage -kalustesarja tarjoaa kaiken, mitä unelmiesi. harrastustilaan tarvitset. Suunnittele ja varusta autotallisi tai

Sovella@garage -kalustesarja tarjoaa kaiken, mitä unelmiesi. harrastustilaan tarvitset. Suunnittele ja varusta autotallisi tai TUUNAA UNELMIESI AUTOTALLi netissä! www.sovellagarage.fi Sovella@garage -kalustesarja tarjoaa kaiken, mitä unelmiesi harrastustilaan tarvitset. Suunnittele ja varusta autotallisi tai harrastustilasi omien

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %)

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %) Muut Sovella tuotteet Vaatteiden ripustaminen Housunkannatin naulakkoon, kpl pss,0 Tuuletusteline Tamppausteline 0 0 Naulakko, koukkua, 0 Naulakko, koukkua,00, 0, 0 0 Vaatteiden kannatinputki,, sinkitty,0

Lisätiedot

2020 Fusion. What s New in Version 6? What s New in Version 6? 1 of Fusion

2020 Fusion. What s New in Version 6? What s New in Version 6? 1 of Fusion 2020 Fusion What s New in Version 6? What s New in Version 6? 1 of 17 2020 Fusion Uusi 2020 Fusion 6 nopeuttaa ja helpottaa työskentelyäsi: Täysin uudistettu renderöinti Useiden tuotteiden muokkaus samalla

Lisätiedot

-verhokiskojärjestelmä

-verhokiskojärjestelmä OSTOAPU KVARTAL -verhokiskojärjestelmä osat KVARTAL-seinäkiinnike, 14,5 cm KVARTAL-seinäkiinnike, 7 cm KVARTAL-kattokiinnike 1-urainen KVARTAL-verhokisko, 3-urainen KVARTAL-verhokisko, KVARTAL-kulmaosa

Lisätiedot

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä KÄYTTÖOPAS Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä Tämän oppaan avulla näet, kuinka helppoa on ladata materiaalien tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centren nettisivuilta ja siirtää

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

LUE ENNEN ASENNUSTA ja PAKKAUKSEN AVAAMISTA! Tarkemmat asennusohjeet pakkauksen sisällä.

LUE ENNEN ASENNUSTA ja PAKKAUKSEN AVAAMISTA! Tarkemmat asennusohjeet pakkauksen sisällä. HÜPPE erityisohje 501, 2010 1 (7) HÜPPE 501 DESIGN SUIHKUKULMIEN ERITYISOHJE LUE ENNEN ASENNUSTA ja PAKKAUKSEN AVAAMISTA! Tarkemmat asennusohjeet pakkauksen sisällä. 1 501 Design sarjan suihkukulmat tehdään

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

SUOMI. IKEA-keittiöt. Kodinkoneet, tiskialtaat, hanat, työtasot, kaapinrungot, ovet, etusarjat ja kiinteät sisusteet

SUOMI. IKEA-keittiöt. Kodinkoneet, tiskialtaat, hanat, työtasot, kaapinrungot, ovet, etusarjat ja kiinteät sisusteet SUOMI IKEA-keittiöt Kodinkoneet, tiskialtaat, hanat, työtasot, kaapinrungot, ovet, etusarjat ja kiinteät sisusteet 2 SISÄLTÖ Kaapit, laatikot, ovet, etusarjat, työtasot, tiskialtaat... 6 9 Keittiöhanat...

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

SUOMI GODMORGON. Kylpyhuonekalusteet

SUOMI GODMORGON. Kylpyhuonekalusteet SUOMI GODMORGON Kylpyhuonekalusteet Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-sarjan kylpyhuonekalusteet, jalat, lokerikot ja laatikot testataan huolellisesti, jotta voimme olla

Lisätiedot

OSTOAPU EKET. -säilytysjärjestelmä. HOITO-OHJEET Pyyhi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Pyyhi kuivaksi puhtaalla liinalla.

OSTOAPU EKET. -säilytysjärjestelmä. HOITO-OHJEET Pyyhi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Pyyhi kuivaksi puhtaalla liinalla. OSTOAPU EKET -säilytysjärjestelmä SUOMI HOITO-OHJEET Pyyhi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Pyyhi kuivaksi puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Kaatumisriskin vuoksi kaluste täytyy aina kiinnittää

Lisätiedot

Kodinkoneet, tiskialtaat, hanat, työtasot, kaapinrungot, ovet, etusarjat ja kiinteät sisusteet

Kodinkoneet, tiskialtaat, hanat, työtasot, kaapinrungot, ovet, etusarjat ja kiinteät sisusteet IKEA -keittiö Kodinkoneet, tiskialtaat, hanat, työtasot, kaapinrungot, ovet, etusarjat ja kiinteät sisusteet Kitchen_guarantee_A5_FI-FY18-JUNE.indd 1 13.2.2019 10.49.44 2 Kitchen_guarantee_A5_FI-FY18-JUNE.indd

Lisätiedot

Rakennusohjeet. Tee koti, jossa mieli lepää.

Rakennusohjeet. Tee koti, jossa mieli lepää. Rakennusohjeet Tee koti, jossa mieli lepää. Hyvä Cello-saunan rakentaja Onnea hyvästä saunavalinnasta. Olemme koonneet ohjeita ja neuvoja, joiden avulla Cello-saunan rakentaminen onnistuu helposti. Näin

Lisätiedot

OSTOAPU IVAR. -säilytysjärjestelmä

OSTOAPU IVAR. -säilytysjärjestelmä OSTOAPU IVAR -säilytysjärjestelmä HOITO Saat kestävän ja helppohoitoisen pinnan, kun käsittelet kalusteet öljyllä, vahalla, petsillä tai kuultomaalilla. YMPÄRISTÖ Uusiutuvaa materiaalia (puukuitua). Uusiutuvaa

Lisätiedot

OSTOAPU IVAR. -säilytysjärjestelmä

OSTOAPU IVAR. -säilytysjärjestelmä OSTOAPU IVAR -säilytysjärjestelmä HOITO Saat kestävän ja helppohoitoisen pinnan, kun käsittelet kalusteet öljyllä, vahalla, petsillä tai kuultomaalilla. YMPÄRISTÖ Uusiutuvaa materiaalia (puukuitua). Uusiutuvaa

Lisätiedot

KEITTIÖ- MEKANISMIT. Ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvampaa.

KEITTIÖ- MEKANISMIT. Ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvampaa. KEITTIÖ- MEKANISMIT Ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvampaa. AVENTOS NOSTOMEKANISMIT Erityisesti yläkaapistojen avaamista helpottamaan suunniteltu AVENTOS-nostomekanismijärjestelmä yhdistää turvallisuuden

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Canva CV NÄIN PÄÄSET ALKUUN CANVA CV:N TEOSSA: Canva on graafisen suunnittelun

Canva CV NÄIN PÄÄSET ALKUUN CANVA CV:N TEOSSA: Canva on graafisen suunnittelun Canva CV Canva on graafisen suunnittelun ohjelma, jota voi käyttää niin selaimella kuin mobiiliapplikaatiollakin. Canvassa on paljon maksuttomia pohjia CV:n visualisointiin! Canvan perusominaisuuksia voit

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Saat seitsemän NY-ohjelmaa käyttöösi.

Saat seitsemän NY-ohjelmaa käyttöösi. NY Materiaalipankki Saat seitsemän NY-ohjelmaa käyttöösi. Kirjautumalla NY Materiaalipankin käyttäjäksi luot henkilökohtaiset tunnukset, joiden avulla hyödynnät aina päivitettyjä opettajan materiaaleja.

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Haluatko testata sovelluksen käyttöä? Napsauta kohtaa Testaa kokeiluversiolta. Huomaa, että kaikkia sovelluksen ominaisuuksia ei ole saataville kokeiluversiossa. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta

Lisätiedot