Helpoin tie uuteen kattoon. Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helpoin tie uuteen kattoon. Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013"

Transkriptio

1 Helpoin tie uuteen kattoon Betoni- ja savitiilikatot, aluskatteet ja tarvikkeet 2013

2 2

3 SISÄLTÖ Monier Helpoin tie uuteen kattoon 5 Globaali verkosto, paikallinen hankinta 6 Kauniit, kestävät ja luonnolliset materiaalit 8 Tyyliopas 10 Betonikattotiilet Ormax Polar 12 Ormax Protector+ 14 Ormax 16 Minster 18 Kattotarvikkeet Aluskatteet 34 Läpiviennit 36 Tiivistystuotteet 38 Kattoturvatuotteet 40 Remontoi kattosi 42 Tuoteluettelo 46 Tuotevalikoima 66 Valtuutettu asentaja 68 Laatu ja takuu 70 Savikattotiilet Turmalin 20 Nortegl 22 Granat 24 Rubin 13 V 26 Nova 28 Vittinge T11-E13 30

4

5 Aloita katon suunnittelu osoitteessa monier.fi! Helpoin tie uuteen kattoon. Uuden katon hankinta saattaa vaikuttaa suuritöiseltä, mutta sen ei tarvitse olla hankalaa. Autamme sinua löytämään kaiken tarvitsemasi kattotiilistä ja aluskatteista tiivistys- ja kattoturvatuotteisiin. Meiltä saat kaiken kattoprojektiisi tarvittavan helposti saman katon alta. Tuotteiden lisäksi tarjoamme ideoita, ohjeita ja laajan verkoston koulutettuja kattoasentajia, joiden avulla saat kotiisi parhaan mahdollisen katon. Halutessasi voit myös asentaa katon itse, sillä kattotiilemme on suunniteltu helposti asennettaviksi. Savi- ja betonikattotiilet korostavat kotisi näyttävyyttä ja kauneutta. Tutkimuksissa on osoitettu, että betoni ja savi ovat esimerkiksi peltiä kestävämpiä ja vahvempia materiaaleja. Voit siis olla varma, että Monier-katto on hyvin pitkäikäinen. Ota yhteyttä soittamalla numeroon tai käy kotisivuillamme osoitteessa monier.fi, niin autamme sinut alkuun!

6 Globaali verkosto, paikallinen hankinta. Tuotteidemme juuret ovat syvällä Suomessa. Kotimaisia Ormax-betonikattotiiliä on valmistettu jo yli kaksikymmentä vuotta ja niiden edeltäjiä aina vuodesta 1974 alkaen. Nykyiset Ormax-tiilet sekä uuden sukupolven Ormax Protector+ ja Ormax Polar valmistetaan omalla tehtaallamme Orimattilan Pennalassa, pohjoismaiden nykyaikaisemmissa olosuhteissa. Olemme ylpeitä kotimaisista juuristamme! Yrityksemme on valmistanut myös savikattotiiliä jo yli 100 vuoden ajan, ja olemme nykyisin maailman johtava katteiden ja kattotuotteiden valmistaja. Kokemuksen ja korkean ammattitaitomme ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme markkinoiden parhaan valikoiman eri kattotuotteita ja -tarvikkeita. Meillä on tuotantolaitoksia eri puolilla maailmaa, ja aidosti globaalina yrityksenä huomioimme tuotteissamme paikalliset perinteet, rakennustyylit ja sääolosuhteet pystymme siis tarjoamaan sopivan kattoratkaisun kaikkiin tarpeisiin. 6

7 Tuotteita, jotka vastaavat haasteisiin Alan markkinajohtajana olemme tuotekehityksen ja innovoinnin etulinjassa, joten voimme tarjota asiakkaillemme markkinoiden huipputuotteita. Pystymme myös testaamaan tuotteemme kilpailijoitamme tehokkaammin: meillä on sääasemia eri puolilla maailmaa paikoissa, joissa on vaihtelevat olosuhteet ja äärimmäisiä sääilmiöitä, esimerkiksi Malesian Bukit Kemuningissa, Yhdysvaltain Lake Walesissa ja Norjan Bergenissä. Asemilta saamiemme tietojen avulla kehitämme kattomateriaaleja, jotka kestävät happosateiden, auringonpaisteen ja pakkasen aiheuttamia rasituksia vuodesta toiseen. Kaikkien tuotteidemme kestävyys varmistetaan suorittamalla joukko testejä ja laatutarkistuksia Saksassa ja Englannissa sijaitsevissa teknisissä kehityskeskuksissamme, joissa tuotteet altistetaan muun muassa UV-säteilylle, pakkaselle, eroosiolle ja nopeille lämpötilanvaihteluille. Tärkein testeistämme suoritetaan tuulitunnelissa, jossa säätila voidaan vaihtaa nopeasti myrskystä kaatosateeksi.

8 Kauniit, kestävät ja luonnolliset materiaalit. Savi- ja betonikattotiilet ovat loistava sijoitus, sillä ne kestävät hyvin myös pohjoisen vaativissa sääolosuhteissa. Yrityksellämme on Euroopan laajin savi- ja betonikattotiilien valikoima, joten löydät varmasti sopivan tuotteen kaikkiin kohteisiin aina kesämökistä moderniin kaupunkikotiin. Valitse tiili, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. 8 Betoni 1900-luvulla betoni mullisti rakennustekniikan. Nykyisin betonia käytetään siltojen, palkkien ja seinien kantavissa rakenteissa sekä lattioiden, seinien ja kattojen pintamateriaalina. Samoin kuin savi, betoni on luonnonmateriaali, joka sisältää vain hiekkaa, vettä, sementtiä, rautaoksidipigmenttejä ja vesipohjaista maalia. Betoni on kestävä, mukautuva, tiivis, ja erittäin hyvin pakkasta kestävä materiaali. Savi Savi on ollut pitkään suosituin kattotiilimateriaali Euroopassa, ja savikattotiilet ovat yleisiä sekä kaupunki- että maaseutuympäristöissä. Monista muista materiaaleista poiketen luonnolliset, poltetusta savesta tehdyt kattotiilet eivät haalistu tai ruostu. Ne ovat kestäviä, pitkäikäisiä ja kaunistuvat vuosi vuodelta.

9

10 KATOT TYYLIOPAS Tyyliin sopiva katto? Talosi tyyli kertoo paljon sekä sinusta että kodistasi, ja oikeanlaiset kattotiilet tukevat tätä viestiä. Jotta tiilien valinta sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, ohessa on esimerkkejä erityyppisistä taloista ja niihin sopivista tiilistä. Saat niistä ideoita, joiden avulla voit valita omaan tyyliisi ja kotiisi sopivat kattotiilet. Vittinge Perinteinen savikattotiili, jolla luot ajattoman katon. Katso sivu 30. KLASSINEN Klassinen tyyli sopii sekä kaupunkitaloihin että maaseutukartanoihin. Tunnelma on rauhallinen, harmoninen ja kutsuva. 10 Ormax Suomen suosituin kattotiili, jolla on laajin värivalikoima. Katso sivu 16. Ormax Protector+ Suojaa ja piristää ajatonta rakennustyyliä. Katso sivu 14. NÄYTTÄVÄ Näyttävä tyyli sopii yleensä rakennuksiin, joiden muotokieli on romanttinen. Tyylin miellyttävän selkeitä muotoja voidaan korostaa kiiltävillä kattotiilillä. Granat Granat on perinteinen savikattotiili ja sopii hyvin suomalaiseen rakennusperinteeseen. Katso sivu 24.

11 Hae lisää inspiraatiota valokuvagalleriastamme osoitteessa monier.fi. MODERNI Moderni tyyli viittaa usein funktionalismiin, suoriin linjoihin, tasakattoihin, arkkitehtien suunnittelemiin koteihin ja kuutiomuotoihin, jotka on suunniteltu erityisesti käyttötarkoitusta silmällä pitäen. Minster Palkittu betonikattotiili, joka antaa rakennukselle luonnetta. Katso sivu 18. Turmalin Yksinkertaisen tyylikäs ja helposti asennettava tiili. Katso sivu 20. Nova Nova-kattotiilessä kohtaavat innovaatio ja perinteet. Katso sivu 28. INNOVATIIVINEN Jos haluat yllättää, voit harkita maaseututalon piristämistä näyttävillä kattotiilillä tai valita moderniin taloon klassiset kattotiilet. Ormax Polar Luonnollinen uusi betonikattotiili, jossa on silkinhohtoiset mattasävyt. Katso sivu 12.

12 KATOT BETONI Uutuus! ORMAX POLAR kestävä uutuus luonnollisissa sävyissä. Pohjolan olosuhteissa ei luoteta sattumaan. Luonto ja sen voimat ovat vaativia, kovia mutta kauniita. Ormax Polar syntyy luonnosta ja se onkin meidän edistyksellisin ja kestävin suomalainen betonikattotiili. Ormax Polarin ainutlaatuinen pinta säilyttää luonnollisen sävynsä yli 30% pidempää muihin vastaaviin betonikattotiiliin verrattuna. Myös Ormax Polarin lämpöä heijastava pinta takaa miellyttävän sisäilman kesällä. Tiilen luonnolliset silkinhohtoiset mattasävyt sopivat hyvin suomalaiseen rakentamiseen Takuu 30 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Ruska Kaamos Kelo Kaarna ORMAX POLAR * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1 kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

13

14 KATOT BETONI ORMAX PROTECTOR+ entistäkin parempi suoja. Ormax Protectorissa yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector-pinnoite antaa tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uvsäteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana. Kotimainen läpivärjätty Ormax Protector+ -betonikattotiili antaa katolle laadukkaan ja harmonisen ilmeen Takuu 30 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Ruukunpunainen Hiilenmusta Syvänpunainen Graniitinharmaa Pähkinänruskea ORMAX PROTECTOR+ * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

15

16 KATOT BETONI ORMAX suunniteltu kestämään. Klassinen läpivärjätty betonikattotiili, helppo asentaa ja lukuisia värivaihtoehtoja. Ormaxia saa seitsemää eri väriä tietenkin laajalla kattotarvikevalikoimalla. Suomessa kehitetty ja valmistettu Ormax on kattotiili vaativiin sääoloihin, ja siinä on kestävä pintamaalaus Takuu 15 V. Katso tarkemmat takuuehdot kotisivuiltamme tai kysy lisää asiakaspalvelusta. Tekniikan Maailman Rakennusmaailma 6/09 laittoi betonikattotiilet paremmuusjärjestykseen! Monierin ORMAX on TM TESTIVOITTAJA! Savitiilenpunainen Tupapunainen Antiikinpunainen Harmaa Tummanharmaa Ruskea Musta ORMAX * 1:4 (14 ) kevyt aluskate 1:5 (11,3 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 298 mm 4,1 kg/kpl, 41 kg/m 2 9,5-11 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

17 ORMAX Ormax-betonikattotiili ei ole suotta Suomen suosituin kattotiili. Suomalainen ilmasto tuo mukanaan omat haasteet ja niistä selviämään tarvitaan parasta laatua. Toisin kuin esimerkiksi pelti, Ormax-katto on äänetön niin sateella kuin lämpötilan vaihteluissa. Klassisen harmonisen kaksoisaaltoprofiilinsa vuoksi Ormax sopii monenlaisiin suomalaistaloihin. Siinä muutamia syitä miksi kotimainen ORMAX-tiilikatto on valittu niin monen suomalaisen talon suojaksi.

18 KATOT BETONI MINSTER sileä, nykyaikainen ja kestävä. Minster on täysin uudenlainen, laattamallinen betonikattotiili. Tasainen muoto luo kevytilmeisen ja näyttävän kattopinnan, joka sopii niin nykyarkkitehtuuriin kuin vaikka hirsirakentamiseen. Minster on hiljainen ja kokonaistaloudellinen vaihtoehto sileälle pellille Takuu 30 V. Minster on palkittu Red Dot Award -muotoilupalkinnolla. Tummanruskea Musta Tummanharmaa Vaaleanharmaa Savitiilenpunainen Tupapunainen MINSTER * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 330 mm mm 300 mm 5,25 kg/kpl, 58 kg/m kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

19

20 KATOT SAVI TURMALIN vaivatonta eleganssia. Todella upea, kevytilmeinen laattamainen savikattotiili Turmalin on lukkiutuva ja helposti asennettava. Sen värit ja pintakäsittelyt on suunniteltu sopimaan harmonisesti yhteen nykyarkkitehtuurin kanssa. Lopputuloksena on tyylikäs ja nykyaikainen katto. Turmalin-tiileen saat täydellisen valikoiman erikoistiiliä ja kattotarvikkeita, joilla viimeistelet katon ilmeen Lasitettu harmaa Enkopoitu Lasitettu Enkopoitu Enkopoitu Savitiilenpunainen Lasitettu antrasiitti koralli harmaa kuparinpunainen musta TURMALIN *antrasiitti ja musta ** 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 475 mm 278*/280 mm mm 238*/240 mm 4,4 kg/kpl, 50 kg/m 2 11,1-11,8 kpl/m 2 ** Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

21

22 KATOT SAVI NORTEGL pohjoismainen klassikko. Lukkiutuva, pohjoismaiseen makuun kehitetty savikattotiili. Helposti asennettava, varma ja taloudellinen. Tavanomaista suuremman kokonsa vuoksi Nortegl sopii myös laajoille kattopinnoille. Se vastaa limitykseltään useimpia betonikattotiiliä, joten se on omiaan myös vanhojen betonitiilikattojen saneerauksiin Savitiilenpunainen Lasitettu koralli Enkopoitu antiikki Enkopoitu antrasiitti Lasitettu musta NORTEGL * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 450 mm 280 mm mm Päätytiilellä ruodejako mm 259 mm 3,8 kg/kpl, 42 kg/m 2 10,2-12,2 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

23

24 KATOT SAVI GRANAT ajattoman muotoilun klassikko. Lukkiutuvalla savikattotiili Granatilla on luonteenomainen, selkeä kaksoisaaltomuoto. Tämäntyyppisiä savikattotiiliä on aiemmin valmistettu ja käytetty paljon Suomessa ja soveltuukin siksi hyvin kattokorjauksiin, mutta myös uudisrakennusten kattoihin. 24 Enkopoitu kuparinpunainen Savitiilenpunainen Enkopoitu antrasiitti Mattalasitettu koralli Mattalasitettu punainen GRANAT * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min.kattokaltevuus 430 mm 258 mm mm 213 mm 3,6 kg/kpl, 46 kg/m kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

25

26 KATOT SAVI RUBIN 13 V mannermainen suosikki. Laadukas, sopivan hintainen savikattotiili antaa talollesi mannermaisen silauksen. Rubin on itse asiassa suosituin savikattotiilemme esimerkiksi Saksassa. Sen hieman erilainen aaltomuoto antaa talollesi jämäkkyyttä. Värivaihtoehtoja on useita. Rubiniin saa laajan valikoiman kattotarvikkeita. 26 Savitiilenpunainen Enkopoitu Enkopoitu Enkopoitu Mattalasitettu Lasitettu Mattalasitettu Lasitettu Lasitettu kuparinpunainen ruskea antrasiitti koralli kastanja punainen vihreä musta RUBIN 13V * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 435 mm 276 mm mm 225 mm 3,2 kg/kpl, 42 kg/m 2 13 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

27

28 KATOT SAVI NOVA savikattotiilien uusi sukupolvi. Nova on uusin ja edistyksellisin savikattotiilemme, jossa yhdistyvät uusi tekniikka ja perinteet. Teknisten ominaisuuksiensa ansiosta tiili on helppo asentaa ja kestää hyvin pohjoisen vaativassa ilmastossa. Perinteet näkyvät tiilen muodossa, joka on sama kuin ensimmäisissä käsintehdyissä tiilissä Enkopoitu savitiilenpunainen Enkopoitu antrasiitti Lasitettu musta Täältä löydät Novan videon ja tekniset tiedot. NOVA * 1:3 (18,4 ) kevyt aluskate 1:4 (14 ) kiinteälle alustalle asennettava aluskermi Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 450 mm 286 mm mm 238 mm 3,5 kg/kpl, 40 kg/m 2 11,3-12,2 kpl/m 2 * Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

29

30 KATOT SAVI VITTINGE perinteinen ja ainutlaatuinen. Perinteinen savikattotiili pohjoismaiseen rakennusperinteeseen. Ainutlaatuinen väri ja pintarakenne ovat varmasti tuttuja, sillä se on yleisin savikattotiilemme. Vittinge soveltuu siksi hyvin sekä kattokorjauksiin että uusiin perinnetaloihin. Vittinge savikattotiili on erittäin pitkäikäinen ja se vain kaunistuu vuosien myötä. 30 Vittinge yksikouruinen E13 Vittinge kaksikouruinen T11 Vittinge yksikouruinen E13 Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 235 mm n. 375 mm n. 200 mm n. 2,5 kg/kpl, 33 kg/m 2 13,3 kpl/m 2 1:3 18,4 Vittinge kaksikouruinen T11 Kokonaispituus Kokonaisleveys Ruodejako Hyötyleveys Paino Menekki Min. kattokaltevuus 420 mm 266 mm n. 375 mm n. 240 mm n. 2,7 kg/kpl, 29 kg/m 2 10,7 kpl/m 2 1:3 18,4 HUOM! Vittinge tiilten kanssa on aina käytettävä kiinteälle alustalle asennettavaa aluskermiä. Painoteknisistä syistä esitteen värit voivat poiketa aidoista.

31 VITTINGE Aito savikattotiili on luonnontuote. Vittinge valmistetaan lähes käsityönä. Savi puristetaan muotoonsa muottilevyn päälle ja katkotaan oikeaan mittaansa. Tiilet kuivatetaan huolellisesti ja poltetaan uunissa noin tuhannen asteen lämmössä. Aikaa savenottopaikalta valmiiksi kattotiileksi kuluu ainakin kuusi viikkoa. Yksikouruinen Vittinge on ollut samanmuotoinen jo yli 300 vuotta. Kaksikouruinen vaihtoehto syntyi vuoden 1900 paikkeilla. Aitona savikattotiilenä Vittinge vanhenee arvokkaasti. Vittingellä luot ajattoman katon, joka kestää tyylikkäänä kaikki trendit.

32 VÅRA TAK TILLBEHÖR 32

33 Kattotarvikkeet Monierilla on laaja valikoima kattotarvikkeita, joiden avulla saat kauniin ja toimivan katon. Helpoin tapa on valita valmis kattopaketti, joka sisältää tiilet, aluskatteet, läpiviennit, kattoturvatuotteet, kiinnikkeet sekä tiivisteet. Kaikki kattotarvikkeet on testattu perusteellisesti, joten voit olla varma hankkimasi katon laadusta. Seuraavilla sivuilla esitellään kattotarvikkeidemme laajaa valikoimaa. Tarvikkeet on räätälöity kattotiiliämme varten, ja ne täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset ja standardit.

34 KATTOTARVIKKEET ALUSKATTEET Valitse kattoon sopiva aluskate. Pitkäikäinen ja toimiva katto vaatii kunnollisen aluskatteen. Sen on oltava kestävä ja vedenpitävä, jotta se suojaa taloa ulkoa tulevalta kosteudelta. Valikoimamme sisältää teknisesti edistyneitä hengittäviä aluskatteita ja tarvikkeita. Hengittää rakenteen sisäpuolisen kosteuden ulos Pitää sadeveden ulkona 34 Kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinainen katemateriaalikin Kevyt ja helppo asentaa Diffuusioavoimia eli hengittäviä aluskatteita voi hyvin verrata hengittäviin urheiluvaatteisiin. Nykyisin sadekelin vaatteet valmistetaan mukavista materiaaleista, jotka pitävät kosteuden ulkopuolella mutta hengittävät hikoilun aiheuttaman kosteuden ulos. Kuten hyvien urheiluvaatteiden, myös aluskatteiden on oltava hyvin kestäviä. DIVOROLL TOP RU Astumisen kestävä veden- ja tuulenpitävä korkealaatuisin hengittävä aluskatteemme, jossa on vedenkestävä kaksoisliimaraita. Divoroll Top RU sallii sisällä muodostuvan kosteuden haihtumisen ja pitää ulkoa tulevan kosteuden poissa. Voidaan asentaa sekä umpilaudoitukselle että vapaasti roikkuvana. Suositellaan erityisesti lämpimiin ja monimuotoisiin kattoihin. DIVOROLL UNIVERSAL 2S Vapaasti asennettava veden- ja tuulenpitävä hengittävä aluskate, joka kestää astumisen ja jossa on patentoitu kaksoisliimaraita. Suositellaan monimuotoisiin kattoihin. DIVOROLL UNIVERSAL Vapaasti asennettava hengittävä aluskate, joka kestää astumisen. Divoroll Universalia suositellaan käytettäväksi ns. kylmillä katoilla.

35

36 KATTOTARVIKKEET LÄPIVIENNIT 36 Tutustu Figaroll Plus -ulkotaitetiivisteen hyötyihin. Pidä katto kunnossa ja kuivana. Hyväkuntoinen ja kuiva katto kestää pidempään. Siksi on tärkeää pitää silmällä katon helpoimmin vaurioituvia kohtia: katonharjaa, räystäitä, läpivientejä ja sisätaitteita, jotka ovat katon riskialttiita kohtia. Jos tiilten alle menee roskia, ne estävät kunnollisen tuuletuksen ja veden valumisen, mikä saattaa johtaa ruoteiden lahoamiseen. Tämän estämiseksi suosittelemme Metalroll- ja Figaroll Plus -ulkotaitetiivisteiden käyttöä: tiivisteiden avulla ruoteet ja katto pysyvät kuivempina ja kestävät pidempään. Ilmastoinnin ja hormien putket menevät katon läpi, joten niiden läpivientien on oltava vesitiiviitä aluskatteen ja kattotiilien kohdalla. Tätä tarkoitusta varten tarjoamme erityisiä tiivistystuotteita sekä valmiita läpivientejä, jotka on suunniteltu tiilillemme.

37 METALROLL Erittäin mukautuva ja kestävä ulkotaitetiiviste ihanteelliseen ilmanvaihtoon. Venyvyys 50 %. Metalrollissa on patentoituun Crep-Tec-tekniikkaan perustuva tiivistys- ja tuuletusjärjestelmä, joka tekee ulkotaitetiivisteestä erittäin vesitiiviin. Estää veden ja roskien pääsyn tiilen alle ja sopii monenlaisiin kattotiiliin, myös korkeaprofiilisiin tiiliin. FIGAROLL PLUS Erittäin mukautuva ulkotaitetiiviste, jonka patentoidussa tiivistys- ja tuuletusjärjestelmässä käytetään innovatiivista labyrinttijärjestelmää. Venyvyys 50 %. Estää veden ja roskien pääsyn tiilen alle ja sopii suurimpaan osaan kattotiiliprofiileista. TUULETUSPUTKET Monierin tuuletusputket sisältävät läpivientitiilen- ja tiivisteen. Näin varmistetaan, että putkien ympäristöt ovat vesitiiviitä aluskatteesta kattotiiliin saakka. HUIPPUIMURIT Terveellisen ja raikkaan sisäilman edellytys on hyvä ilmanvaihto. Valikoimistamme löytyy huippuimuri mm. radonin poistoon ja keittiön tuuletukseen. KATTOLUUKUT Kattoluukkua käytetään kulkureittinä mentäessä katon kautta ullakkotilaan tai päinvastoin. Kattoluukkumme avulla saat kulkuaukosta tiiviin. LINTUESTEET Lintuesteet voidaan asentaa katon alaräystääseen estämään lintujen ja muiden pienten eläinten pääsy tiilien alle.

38 KATTOTARVIKKEET TIIVISTYSTUOTTEET 38 katon käyttöikää. Toimiva katto. Katossa saattaa olla monia erikoiskohtia, jotka vaativat tiivistystä. Kun olet asentanut ulkotaitetiivisteet käyttämällä esimerkiksi Metalroll-tiivistettä, suosittelemme tarkistamaan katon, savupiipun, kattoikkunoiden ja seinien liitokset. Katossa on luultavasti liitoksia, jotka on tiivistettävä. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti Wakaflex. Se on taipuisaa, monikerroksista tiivistettä, joka korvaa perinteiset metallija lyijylevyt, ja sen liimaraita suojaa kosteudelta. Tiiviste on joustavaa ja muotoutuu helposti. Työkaluiksi tarvitset vain sakset ja mitan. Wakaflexiä voi käyttää moniin eri tarkoituksiin ja sitä on saatavilla savitiilenpunaisena, mustana ja tummanharmaana. Tuote on ympäristöystävällisempää kuin lyijy ja säästää aikaa ja rahaa.

39

40 KATTOTARVIKKEET TURVATUOTTEET Sijoita turvallisuuteen. Talon omistajana vastuullasi on varmistaa, että katolle kiipeäminen, sillä liikkuminen ja työskentely onnistuvat turvallisesti. Talon omistaja vastaa myös siitä, että lakeja ja määräyksiä noudatetaan kattoturvatuotteiden määrän ja laadun suhteen. Löydät tarvittavat tuotteet luettelostamme. Kaikki tuotteemme ovat läpäisseet tiukat sää- ja turvallisuustestit, ja niitä on saatavilla kaikille kattotiilityypeille SEINÄTIKKAAT Katolle tulee järjestää katkeamaton kulkutie. Meiltä saat sertifioidut kotimaiset seinätikkaat katteen väreissä. 2 TIKASASKELMAT/ LAPETIKKAAT Tikasaskelmia ja lapetikkaita tarvitaan helpottamaan turvallista liikkumista katolla.

41 3 SADEVESIJÄRJESTELMÄ Oikein suunniteltu sadenvedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta. Sadevesijärjestelmä on kehitetty sopimaan yhteen Monierin kattotiilien kanssa. Sadevesijärjestelmä on hyvä hankkia kattotoimituksen yhteydessä ja asentaa heti kun katto on valmis. Näin suojataan seinärakenteita kosteudelta KATTOSILLAT 4 5 Kattosiltoja tarvitaan helpottamaan turvallista kulkua katolla. LUMIESTE Lumiesteillä estetään lumen putoaminen kulkureiteille. Suuret lumimassat voivat olla hyvin painavia, joten laadukas lumieste on erittäin tärkeä turvallisuuden kannalta. Noudata RT-kortin ohjeita lumiesteiden määrässä. Lumieste on halpa henkivakuutus.

42 MONIER REMONTOI KATTOSI Vaihda vanha kattosi aitoon ja upeaan tiilikattoon. Kattotiiliä on asennettu katoille tuhansien vuosien ajan. Ja hyvästä syystä. Kattotiili toimii ja kestää pitkään. Eikö talosi olekin aidon betoni- tai savitiilikaton arvoinen? On tietysti ja vaihto kannattaa. 16% Tuuli 60% Lumi 42 13% Vesikatto 11% Rakenteet Varsinaisen katemateriaalin, eli vesikaton osuus katon kokonaiskuormasta on varsin pieni. Ei huolta painosta Kattotiili painaa peltiä enemmän, mutta kattosi on suunniteltu kestämään erittäin suuria kuormia, kuten lumikuormaa. Näiden rinnalla muutamien kymmenien kilojen neliöpainoerot materiaalien välillä eivät vaikuta. Jos oman katon kantavuus kuitenkin askarruttaa, ota yhteys tekniseen neuvontaamme niin kerromme lisää. Asentaminen ja huoltaminen on helppoa Tiilikatto on helppo asentaa myös itse. Kun kaipaat apua, meidän kauttamme löydät ammattitaitoiset ja luotettavat tiilikattoasentajat. Tiilikatto on jatkossa erittäin helppohoitoinen. Säännöllinen puhdistus riittää. Sinulla on siihen varaa Aito on edullisempi kun jäljitelmä. Nyt kannattaa toteuttaa kattoremontti tiilikatolla, sillä viimeisimmässä riippumattoman tahon hintavertailussa se todettiin edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Muista myös kotitalousvähennys asennuskuluista. Katemateriaali Materiaali kustannus /m 2 Työmenekki tth Aputyö % Työkustannus /m 2 Kustannus -yhteensä /m 2 Betonitiilikate 23,39 0, ,90 33,29 Konesaumattu ohutlevykate 39,80 0, ,03 57,83 Muotolevy peltikate 30,79 0, ,28 42,07 Kattohuopalaattakate 37,32 0, ,12 51,44 Lähde: Rakennustieto Oy, Rakennusosien kustannuksia 2012.

43 Katso video kattoremontista..

44 KATTOTARVIKKEET REMONTOI KATTOSI Onko aika uusia katto? Kun katonvaihto on ajankohtainen, suosittelemme samalla uusimaan aluskatteen ja alusrakenteet. Näin varmistat, että katto on toimiva ja kestää pidempään. Samalla säästät energiaa ja rahaa sekä lisäät talosi arvoa. Voit asentaa katon itse tai autamme asentajan löytämisessä. Molemmissa tapauksissa toimitamme sinulle kaikki tarvitsemasi tuotteet ja jopa nostamme tiilet katolle saakka. 44 Vaihda vanha peltikatto Tiilikaton käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin peltikaton, eikä tiilikattoa tarvitse maalata. Tiilikatto hengittää, joten riski kosteuden tiivistymiseen on pienempi, erityisesti hengittävää aluskatetta käytettäessä. Tiilikatto nostaa talon arvoa. Myös herkkäkorvaiset perheenjäsenet ja naapurisi arvostavat tiilikattoa, sillä kattotiilet eivät aiheuta melua huonolla säällä tai sään muuttuessa. Tiilikatto pysyy peltikattoa viileämpänä kesähelteillä. Se parantaa talossa asuvien elämän -ja unenlaatua. Vaihda vanha Vartti-katto Vanhoja kuitusementtikattoja on usein vanhoissa taloissa. Aikanaan se on saatettu vaihtaa vanhan tiilikaton tilalle. Kuitusementtilevyistä takaisin tiilikattoon vaihtaminen palauttaa talon tyylin ja luonteen ja nostaa sen arvoa. Hyvin vanhoissa kuitusementtilevyissä saattaa olla vielä asbestia. Työ kannattaakin antaa asbestipurkuluvan omaavalle ammattilaiselle. Sen voi tehdä itsekin, jos käytät hengityssuojainta ja käsittelet levyjä varovasti. Levyjä ei saa rikkoa. Kysy levyjen hävittämisestä oman kunnan jäteasemalta. Asbestijäte toimitetaan jäteasemalle pakattuna ja omaan paikkaan. Katto tulee remontoiduksi, ja ympäristöystävällisempi katto on mukavampi jättää seuraavalle sukupolvelle. Vaihda vanhat kattotiilet Uudet kattotiilet säilyttävät talon tunnelman ja luonteen. Ehkä aiempaa hienommat ja ylellisemmät kattotiilet nostavat entisestäänkin talon arvoa. Uudet vaatimukset ja uudenaikaisen talon tarpeet täyttävä katto on turvallinen. Kun kate joka tapauksessa vaihdetaan, energiankulutuksen kannalta on järkevää lisätä eristystä ja vaihtaa vanhan aluskatteen tilalle hengittävä aluskate.

45 Tee se itse! Viisi helppoa vaihetta Poista vanhat tiilet, eristeet, ruoteet ja aluskate. Asenna uusi aluskate. Käytä esimerkiksi Divorollia. (Katso sivu 34.) Asenna tiiliruoteet asianmukaisella ruodevälillä. Myös asennettuna Muista, että saat työkuluista kotitalousvähennystä. Haluamme auttaa sinua löytämään luotettavan ja ammattitaitoisen kattoasentajan. Meillä on laaja verkosto koulutettuja kattoasentajia, jotka tuntevat tuotteemme ja auttavat mielellään. Ota yhteyttä soittamalla numeroon tai käy kotisivuillamme osoitteessa monier.fi, niin autamme sinua remontin kaikissa vaiheissa! 4 5 Asenna uudet kattotiilet (tai halutessasi vanhat kattotiilet). Asenna kaikki muut kattotuotteet: kiinnikkeet, tiivisteet, läpiviennit, turvatuotteet jne. VALTUUTETTU ASENTAJA

46 ORMAX POLAR ORMAX POLAR KATTOTIILETORMAX POLAR LAPETIILI ORMAX POLAR Leveys: 330 mm, pituus: 420 mm. Hyötyleveys: 298 mm. Nippukoko: 6 kpl. Lavakoko: 252 kpl. Minimimyyntierä: 1/2 lavaa. Painon.4,1 kg/kpl. Lavan paino: n kg. Pyöristetty alareuna. Menekki n. 9,5 kpl/m². Ruodejako mm. PUOLITIILI ORMAX POLAR Käytetään sisä- ja ulkotaitteissa. Leveys: 180 mm. Pituus: 420 mm. Nippukoko: 5 kpl Pyöristetty alareuna. Menekki joka kolmas tiilirivi. HARJATIILI ORMAX POLAR Leveys: 260 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko: 50 kpl.myydään yksittäin. Lavan paino: n. 210 kg. Menekki 3 kpl/m. LOPETUSHARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään harjan lopetuksissa. Betoninen. ALOITUSHARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään harjan aloituksissa. Betoninen. Y-HARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään aumakatossa harjan ja ulkotaitteiden liitoskohdassa. Betoninen. ULKOTAITTEIDEN X-HARJATIILI ORMAX POLAR Käytetään neljän ulkotaitteen liittymässä. Betoninen. ULKOTAITTEEN ALOITUSHAR- JATIILI ORMAX POLAR Käytetään ulkotaitteen aloituksissa. Betoninen. PÄÄTYREUNATIILI ORMAX POLAR Leveys: 140 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko 60 kpl. Myydään yksittäin. Reunatiileen on saatavana ruostumaton kattotiilenvärinen kiinnitysruuvi. Menekki sama kuin tiilirivien määrä, noin 3 kpl/m. 46

47 ORMAX PROTECTOR+ KATTOTIILETORMAX PROTECTOR+ LAPETIILI ORMAX PROTECTOR+ Leveys: 330 mm, pituus: 420 mm. Hyötyleveys: 298 mm. Nippukoko: 6 kpl. Lavakoko: 252 kpl. Minimimyyntierä: 1/2 lavaa. Painon.4,1 kg/kpl. Lavan paino: n kg. Pyöristetty alareuna. Menekki n. 9,5 kpl/m². Ruodejako mm. ORMAX PROTECTOR+ PUOLITIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään sisä- ja ulkotaitteissa. Leveys: 180 mm. Pituus: 420 mm. Nippukoko: 5 kpl Pyöristetty alareuna. Menekki joka kolmas tiilirivi. HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Leveys: 260 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko: 50 kpl.myydään yksittäin. Lavan paino: n. 210 kg. Menekki 3 kpl/m. LOPETUSHARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään harjan lopetuksissa. Betoninen. ALOITUSHARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään harjan aloituksissa. Betoninen. Y-HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään aumakatossa harjan ja ulkotaitteiden liitoskohdassa. Betoninen. X-HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään neljän harjan liittymässä. Betoninen. ULKOTAITTEIDEN X-HARJATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään neljän ulkotaitteen liittymässä. Betoninen. ULKOTAITTEEN ALOITUSHAR- JATIILI ORMAX PROTECTOR+ Käytetään ulkotaitteen aloituksissa. Betoninen. PÄÄTYREUNATIILI ORMAX PROTECTOR+ Leveys: 140 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko 60 kpl. Myydään yksittäin. Reunatiileen on saatavana ruostumaton kattotiilenvärinen kiinnitysruuvi. Menekki sama kuin tiilirivien määrä, noin 3 kpl/m. 47

48 ORMAX ORMAX KATTOTIILETORMAX LAPETIILI ORMAX Leveys: 330 mm, pituus: 420 mm. Hyötyleveys: 298 mm. Nippukoko: 6 kpl.lavakoko: 252 kpl. Minimimyyntierä: 1/2 lavaa. Paino n. 4,1 kg/kpl. Lavan paino: n kg. Pyöristetty alareuna. Menekki n. 9,5 kpl/m². Ruodejako mm PUOLITIILI ORMAX Leveys: 180 mm. Pituus: 420 mm. Nippukoko: 5 kpl Pyöristetty alareuna.käytetään sisä- ja ulkotaitteissa. Menekki n. joka kolmas tiilirivi. HARJATIILI ORMAX Leveys: 260 mm. Pituus: 420 mm Lavakoko: 50 kpl. Myydään yksittäin. Lavan paino: n. 210 kg. Menekki 3 kpl/m. LOPETUSHARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään harjan lopetuksissa. ALOITUSHARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään harjan aloituksissa. LEIKATUN TIILEN KIINNIKE Ulkotaitteiden reunoille tulevien leikattujen tiilien kiinnittämiseen. 25 kpl/pussi. HARJAPUUN KIINNITYSKULMA Helpottaa harjapuun asennuksen korkeussäätöä ja varmistaa katon tuuletusta. Voidaan säätää oikeaan kulmaan kaltevuuden mukaan. Sinkitty. Menekki 1 kpl/kattoristikko. OIKAISUKIILA Käytetään katonoikaisuun. 140 kpl/ltk. Muovia. Väri punainen. KOROTUSPALA Käytetään katon oikaisukiilojen alla tarvittaessa. 84 kpl/ltk. Muovia. Väri valkoinen. LÄPIVIENNITORMAX HARJATUULETUSTIILI Harjatiilituuletin on alipainetuuletin, joka korvaa yhden harjatiilen. Harjatiilituuletin koostuu Ø110 mm putkesta, sadehatusta ja harjan läpivientisuppilosta. Putken korkeus on 150 mm ja tuotteen korkeus 300 mm. XL-TUULETUSPUTKIPAKETTI 200 MM Sisältää 200 mm lämpöeristetyn putken,sadehatun ja XL-läpivientitiilen. XL-TUULETUSPUTKIPAKETTI 250 MM Sisältää 250 mm lämpöeristetyn putken, sadehatun ja XL-läpivientitiilen. KESKUSPÖLYNIMURIN POISTOPUTKI Sisältää läpivientitiilen, 75 mm:n lämpöeristetyn putken, sadehatun, aluskatteen läpivientitiivisteen ja liittimet. Halkaisija 50 ja 44 mm. RADONIMURI Korkeus 700 mm 2-nopeuksinen radonimuri. Sisäputki Ø 110 mm. Erikoissuojattu moottori. Ei sisällä läpivientitiiltä. LÄPIVIENTITIILI Sisältää aluskatteen läpivientitiivisteen ja kiinnitysruuvit. XL-LÄPIVIENTITIILI Sisältää XL-läpivientitiivisteen ja kiinnitysruuvit. Y-HARJATIILI ORMAX Betoninen, aumakatossa harjan ja ulkotaitteiden liitoskohdassa. ULKOTAITTEIDEN X-HARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään neljän ulkotaitteen liittymässä. ULKOTAITTEEN ALOITUSHARJATIILI ORMAX Betoninen, käytetään ulkotaitteen aloituksissa. PÄÄTYREUNATIILI ORMAX Leveys: 140 mm. Pituus: 420 mm. Lavakoko: 50 kpl. Myydään yksittäin. Päätyreunatiileen on saatavana ruostumaton kattotiilenvärinen kiinnitysruuvi. Menekki sama kuin tiilirivien määrä, noin 3 kpl/m LISÄTARVIKKEET ORMAX POLAR, ORMAX PROTECTOR+ JA ORMAX TILLEORMAX KIINNIKKEETORMAX KATTOTIILINAULA Ruostumaton kampanaula.200 kpl/ltk, 75 mm. Menekki 1 ltk / 100 m². LISTARUUVI Tiivisteellinen listaruuvi pääty- ja rintapeltien kiinnittämiseen. Maalattu kantaosa. 250 kpl/ltk. Menekki: 5 kpl/pelti. REUNATIILIRUUVI Ruostumattomasta teräksestä valmistettu ruuvi reunatiilien kiinnittämiseen, jossa on maalattu kantaosa. 100 kpl/ltk. Menekki 2 kpl / reunatiili. HARJATIILEN KIINNIKE Alumiinia. 50 kpl/pussi. Menekki 1 kpl / harjatiili. ANTENNIN LÄPIVIENTI Sisältää läpivientitiilen, antenniputken läpivientikauluksen ja aluskatteen läpivientitiivisteen. Kartioosa kumia. TUULETUSTIILI Sisältää aluskatteen läpivientitiivisteen. PIIPPUKUMI Käytetään XL-läpivientitiilen kanssa pyöreiden piippujen läpivientien yhteydessä. HUIPPUIMURIPAKETTI Korkeus 700 mm. Sisältää läpivientitiilen. Erillistä huoltokytkintä ei tarvita.sisäputki Ø 125 mm. Teho 80 l/s, kun vastus on 150 Pa. ERISTÄMÄTÖN TUULETUSPUTKI 110 MM Sisältää läpivientitiilen, 110 mm:n putken,taipuisan letkun, kiristimen ja aluskatteen läpivientitiivisteen. Käytetään viemärin tuuletuksessa. LÄMPÖERISTETTY TUULETUSPUTKI 110 MM Sisältää läpivientitiilen, eristetyn 110 mm:n putken, taipuisan letkun, kiristimen ja aluskatteen läpivientitiivisteen. Suositellaan viemärin tuuletukseen. LÄMPÖERISTETTY TUULETUSPUTKI 125 MM Sisältää läpivientitiilen,125 mm:n lämpöeristetyn putken, sadehatun ja aluskatteen läpivientitiivisteen. LÄMPÖERISTETTY TUULETUSPUTKI 160 MM Sisältää läpivientitiilen,160 mm:n lämpöeristetyn putken, sadehatun ja aluskatteen läpivientitiivisteen. XL-TUULETUSPUTKIPAKETTI 160 MM Sisältää 160 mm lämpöeristetyn putken, sadehatun ja XL-läpivientitiilen. SOLAR KATTOLÄPIVIENTI Käytetään aurinkokeräinten meno- ja paluuputkien, kaapeleiden tai muiden pienempien putkien läpivientiin katon läpi. TUULETUSPUTKEN HATTU 110 MM Käytetään 110 mm tuuletusputkisarjan kanssa,kun putkea käytetään alipainetuuletukseen. TUULETUSPUTKEN HATTU, ISO Käytetään eristetyn 110 mm tuuletusputkisarjan kanssa, kun putkea käytetään alipainetuuletukseen. ALUSKATTEET JA TIIVISTYSTUOTTEETORMAX DIVOROLL TOP RU -ALUSKATE Hengittävä liimareunainen aluskate, 75 m²/rulla. Leveys 1,5 m, pituus 50m. Palonkestävyys: E (EN ). Sd-arvo 0,03 Paino 210 g/m². DIVOROLL UNIVERSAL 2S- ALUSKATE Hengittävä liimareunainen aluskate, 75 m²/rulla. Leveys 1,5 m, pituus 50m. Palonkestävyys: E (EN ). Sd-arvo 0,03 Paino 150 g/m². DIVOROLL UNIVERSAL -ALUSKATE Hengittävä aluskate, 75 m²/rulla. Leveys: 1,5 m, pituus: 50 m. Palonkestävyys: E (EN ). Sd-arvo 0,03 Paino 150 g/m². KORJAUSTEIPPI UNOROLL Aluskatteen reikien ja viiltojen korjaukseen. Leveys 80 mm. Rullakoko 50 m. LIIMATEIPPI DUOROLL Aluskatteen liitosten yhteen liimaamiseen. Leveys 40 mm. Rullakoko 50 m. 48

Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet. OTA ORMAX! www.ormax.fi

Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet. OTA ORMAX! www.ormax.fi Laadukkaat ja pitkäikäiset tiilikatot Betoni- ja savikattotiilet sekä aluskatteet OTA ORMAX! www.ormax.fi Kauniit, kestävät ja luonnolliset materiaalit Savi- ja betonikattotiilet ovat loistava sijoitus,

Lisätiedot

ORMAX Suomen suosituin tiilikatto. OTA ORMAX! www.ormax.fi

ORMAX Suomen suosituin tiilikatto. OTA ORMAX! www.ormax.fi ORMAX Suomen suosituin tiilikatto OTA ORMAX! www.ormax.fi Ormax valmistettu Suomessa Tuotteidemme juuret ovat syvällä Suomessa. Kotimaisia Ormax-betonikattotiiliä on valmistettu jo vuodesta 1977 lähtien.

Lisätiedot

Hinnasto Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv 0%. Voimassa 1.2.2015 alkaen.

Hinnasto Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv 0%. Voimassa 1.2.2015 alkaen. Hinnasto Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv 0%. Voimassa 1.2.2015 alkaen. SISÄLLYSLUETTELO ALUSKATTEET JA TIIVISTEET 7 ORMAX 8 ORMAX PROTECTOR+ 9 ORMAX JA ORMAX PROTECTOR+ TARVIKKEET

Lisätiedot

Modernit laattakattotiilet Minster ja Turmalin. OTA ORMAX! www.ormax.fi

Modernit laattakattotiilet Minster ja Turmalin. OTA ORMAX! www.ormax.fi Modernit laattakattotiilet Minster ja Turmalin OTA ORMAX! www.ormax.fi Kestävät ja hiljaiset laattakattotiilet Konstailemattomille loiville katoille tarvitaan graafinen ja eläväpintainen kattomateriaali.

Lisätiedot

Edistyksellinen kotimainen kattotiilivalikoima. OTA ORMAX!

Edistyksellinen kotimainen kattotiilivalikoima. OTA ORMAX! Edistyksellinen kotimainen kattotiilivalikoima OTA ORMAX! www.ormax.fi Uusi Ormax EVO - kattotiilievoluution tulos Uusi laattakattotiili Ormax EVO on kehitetty Suomen vaativiin ilmasto-olosuhteisiin. Se

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008 UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2008 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 Kaikki TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2009 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING www.monier.fi 1 TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN 2 Uusi katto on aina viisas investointi.

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier.

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier. KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF LIVING I MUISTA KOTITALOUS- VÄHENNYS! SISÄLTÖ 2. Uusi katto on järkevä investointi 4.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Aluskatteet ja tiivisteet. Nova. Ormax. Ormax Protector+ Nortegl. Evo. Rubin 13V. Turmalin. Sadevesijärjestelmä.

SISÄLLYSLUETTELO. Aluskatteet ja tiivisteet. Nova. Ormax. Ormax Protector+ Nortegl. Evo. Rubin 13V. Turmalin. Sadevesijärjestelmä. SISÄLLYSLUETTELO Aluskatteet ja tiivisteet Aluskatteet 4 Tiivisteet 4 Liimat 4 Ormax Kattotiilet 5 Ormax Protector+ Kattotiilet 6 Kiinnikkeet 7 Läpiviennit 8 Tiivistystuotteet 9 Kattoturvatuotteet 11 Lisätarvikkeet

Lisätiedot

ALUSKATTEET JA TIIVISTEET

ALUSKATTEET JA TIIVISTEET Aluskatteet ja tiivisteet Divoroll Top RU -aluskate Divoroll Universal 2S-aluskate Divoroll Universal -aluskate Tarralight-aluskermi TarraPolar-aluskermi Korjausteippi Unoroll Liimateippi Duoroll Tiivisteteippi

Lisätiedot

Monierin ainutlaatuinen laattakattotiili.

Monierin ainutlaatuinen laattakattotiili. orma x minster Monierin ainutlaatuinen laattakattotiili. ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING Tasainen laattakattotiili Ormax Minster on täysin uudenlainen betonikattotiili. Etäältä katsottuna sen tasainen muoto

Lisätiedot

Kattotarvikkeet toimivaan ja turvalliseen kattoon. OTA ORMAX! www.ormax.fi

Kattotarvikkeet toimivaan ja turvalliseen kattoon. OTA ORMAX! www.ormax.fi Kattotarvikkeet toimivaan ja turvalliseen kattoon OTA ORMAX! www.ormax.fi Yhteensopivat kattotarvikkeet ovat tärkeät Katto kannattaa ostaa valmiina kattopakettina Tämä varmistaa sen, että saat kaikki tarvittavat,

Lisätiedot

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla.

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla. kattotarvikkeet Tee katostasi täydellinen Monier tarvikkeilla. ROOFS FOR LIVING Tilaa myös kattotarvikkeet! Katto kannattaa ostaa valmiina kattopakettina Tämä varmistaa sen, että saat kaikki tarvittavat,

Lisätiedot

RT 38661 tuotetieto 1 tuotetieto huhtikuu 2015. korvaa RT N/336-38360

RT 38661 tuotetieto 1 tuotetieto huhtikuu 2015. korvaa RT N/336-38360 RT 38661 tuotetieto 1 tuotetieto huhtikuu 2015 RT 38661 korvaa RT N/336-38360 252.2 Talo 2000 336 Talo 90 N SfB 1 (8) BETONI- JA SAVIKATTOTIILET DIVOROLL-ALUSKATTEET Ormax Monier Oy ORMAX MONIER OY - TIILIKATTOASIANTUNTIJASI

Lisätiedot

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikeilla.

Tee katostasi täydellinen Monier tarvikeilla. k attotarvikkeet Tee katostasi täydellinen Monier tarvikeilla. ROOFS FOR LIVING Tilaa myös kattotarvikkeet! Katto kannattaa ostaa valmiina kattopakettina Tämä varmistaa sen, että saat kaikki tarvittavat,

Lisätiedot

Hinnasto Ormax. Ormax savikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. ormax.fi

Hinnasto Ormax. Ormax savikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. ormax.fi Hinnasto 2019 Ormax savikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa 1.2.2019 alkaen. Ormax ormax.fi BMI Suomi palvelee BMI Ormax asiakaspalvelu Avoinna arkisin klo 7.30 16.00 p. 09 2533 7200 katot@bmigroup.com

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

Hinnasto 2017 Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen.

Hinnasto 2017 Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. Hinnasto 2017 Savi- ja betonikattotiilet sekä kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa 1.2.2017 alkaen. ormax.fi SISÄLLYSLUETTELO ALUSKATTEET JA TIIVISTEET 7 ORMAX 8 ORMAX PROTECTOR+ 9 ORMAX JA ORMAX PROTECTOR+

Lisätiedot

Hinnasto Ormax. Ormax betonikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. ormax.fi

Hinnasto Ormax. Ormax betonikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa alkaen. ormax.fi Hinnasto 2019 Ormax betonikattotiilet ja kattotarvikkeet, alv. 0 %. Voimassa 1.2.2019 alkaen Ormax ormax.fi BMI Suomi palvelee BMI Ormax asiakaspalvelu Avoinna arkisin klo 7.30 16.00 p. 09 2533 7200 katot@bmigroup.com

Lisätiedot

BENDERS katot CARISMA SILEÄPINTAINEN KATTOTIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi

BENDERS katot CARISMA SILEÄPINTAINEN KATTOTIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi BENDERS katot ASENNUSOHJE CARISMA SILEÄPINTAINEN KATTOTIILI Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi Bender Carisma-tiilen betonilisätarvikkeet sekä kattoturvatuotteet. T-harjakappale

Lisätiedot

PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu,

PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu, PIENTALORAKENTAMISEN AMMATTILAISPÄIVÄT 2014 Mikko Kuoppa & Niko Neuvonen, Oulu, 26.9.2014 ORMAX MONIER OY Ormax Monier Oy Pääkonttori Espoossa Pohjoismaiden nykyaikaisin betonikattotiilitehdas Pennalassa

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2009 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING www.monier.fi 1 TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN 2 Uusi katto on aina viisas investointi.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET

ASENNUSOHJE ALUSKATTEET Päivitetty 03.04.2014 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Yleistä Monierin hengittävät aluskatteet Divoroll Universal ja Divoroll

Lisätiedot

Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012

Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012 Helpoin tie uuteen kattoon Rakenna&Remontoi messut 27.1.2012 Teemu Sivenius Monier Oy Juuret tukevasti Suomessa Monier Oy on entinen Lafarge Roofing Oy Tiilikatevalmistajien markkinajohtaja Suomessa Markkinaosuudet

Lisätiedot

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA

UUTTA KATTOA VALITSEMASSA UUTTA KATTOA VALITSEMASSA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2010 ROOFS ROOFS FOR FOR LIVING I TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Ormax Minster harmaa II Uusi katto on aina viisas investointi.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE EVO Ormax Monier Oy

ASENNUSOHJE EVO Ormax Monier Oy Päivitetty 27.09.2017 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.ormax.fi Sivu 1 / 10 Alkulause Ohjeet ja vihjeet helpottavat asennustyötä ja luovat edellytykset

Lisätiedot

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu.

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Uusi, innovatiivinen kattojärjestelmä. Finnera-moduulikattojärjestelmän innovatiivinen rakenne tekee teräskatostasi kauniin ja kestävän. Ainutlaatuisen etureunataitoksensa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE RUBIN 13V

ASENNUSOHJE RUBIN 13V Lasitettu musta Rubin-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 5 Alkulause Ohjeet ja vihjeet

Lisätiedot

ILTO Roof -huippuimurit ja -kattoläpiviennit KATOILLA PUHALTAVAT UUDET TUULET HUIPPU-UUTUUS P A R A S T A I L M A N V A I H T O A www.ilto.fi ILTO Roof -HUIPPUIMURI ILTO Roof -HUIPPUIMURIT ILTO Roof HI-11

Lisätiedot

Enkopoitu savitiilenpunainen Nova-savikattotiili

Enkopoitu savitiilenpunainen Nova-savikattotiili Enkopoitu savitiilenpunainen Nova-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 21.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause

Lisätiedot

www.ruukkikatot.fi ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate

www.ruukkikatot.fi ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate ruukin uusi, upea finnera Plus -teräskate vuoden tekninen takuu Finnera Plus - viimeisteltyä muotoilua ja ainutlaatuista ulkonäköä Loppuun asti mietittyä muotoilua aina etureunaa myöten Ruukki Finnera

Lisätiedot

BENDERS tiilikatot 1-2 KOURUINEN TIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi

BENDERS tiilikatot 1-2 KOURUINEN TIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi BENDERS tiilikatot ASENNUSOHJE 1-2 KOURUINEN TIILI Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.fi Tuuletustiili Ristiharjakappale Tuuletusputki Puolitiili Tikasas Aloitusharjatiili

Lisätiedot

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella

a Strong Aura Aura SI PARHAAKSI KATTOSI PARHAAKSI pi betonikattotiili Ulkomitat: erikoispinnoitteella a Strong Aura Aura attotiili AURA-kattotiili perinteisenä betonikattotiilenä perinteisenä betonikattotiilenä sopii sopii ltaan suomalaisiin muotoilultaan rakennuksiin. suomalaisiin Kattotiilen rakennuksiin.

Lisätiedot

Näyttävää kotimaista laatua

Näyttävää kotimaista laatua Näyttävää kotimaista laatua Asumismukavuutta Betonikattotiili on lähes äänetön ja pitkäikäinen luonnonmukainen katemateriaali. Vankka tiilikatto kestää tuulet ja tuiskut, pakkaset ja helteet. Tiilikatteen

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE GRANAT 13V

ASENNUSOHJE GRANAT 13V Mattalasitettu punainen Granat-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 5 Alkulause Granat-savikattotiilet

Lisätiedot

- luotettavuutta tulevaisuudessakin - MELTEX-ALUSKATTEET Meltex-aluskatteet Aluskate on tärkeä osa kattorakennetta, sillä se varmistaa katon vesitiiveyden. Varsinaiset vesikatteet ovat normaalioloissa

Lisätiedot

SADEVESIJÄRJESTELMÄT JA KATTOTURVATUOTTEET

SADEVESIJÄRJESTELMÄT JA KATTOTURVATUOTTEET SADEVESIJÄRJESTELMÄT JA KATTOTURVATUOTTEET SADEVESIJÄRJESTELMÄ Laadukkaan sadevesijärjestelmän tehtävä on huolehtia ja edelleen pois perustusten läheisyydestä. Kotimainen 7 6 5 3 4 3 8 9 8 2 1 10 SADEVESIJÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

Tuotteet jyrkille katoille

Tuotteet jyrkille katoille Bitumikatteet Plano- ja Plano Pro -bitumikattolaatat LiimaUltra-tiivissaumakate PintaUltra-kolmiorimakate Decra-kiviteräskate Aluskatteet ja -kermit Tuotteet jyrkille katoille Mitä jyrkempi katto on, sitä

Lisätiedot

KATTO- JA SEINÄTUOTTEET

KATTO- JA SEINÄTUOTTEET KATTO- JA SEINÄTUOTTEET 5/2014 1 93 LUKKOSAUMALEVY ELEGANTTI Weckmanin Elegantti on perinteistä konesaumakattoa muistuttava lukkosaumakate. Lappeen pituisina toimitettavien Elegantti-levyjen asennus on

Lisätiedot

Asennusohje PELLITYSSARJA

Asennusohje PELLITYSSARJA 22.05.2014 Asennusohje Asennusohje Tämä ohje liittyy SCC-pellityssarjojen asentamiseen. Vakiokokoinen pellityssarja on tarkoitettu 1,75 m, erikoistilauksesta saatavissa jopa 2,3 m, korkean (C-mitta) tai

Lisätiedot

Nostalgia...4 Kruunukate...6 Tiilipoimu...8 Poimulevyt...10 Kattotarvikkeet...12 Kattoturvatuotteet...14 Sadevesijärjestelmä...16 Värit...

Nostalgia...4 Kruunukate...6 Tiilipoimu...8 Poimulevyt...10 Kattotarvikkeet...12 Kattoturvatuotteet...14 Sadevesijärjestelmä...16 Värit... Nostalgia...4 Kruunukate...6 Tiilipoimu...8 Poimulevyt...10 Kattotarvikkeet...12 Kattoturvatuotteet...14 Sadevesijärjestelmä...16 Värit...18 Raaka-aineet ja pinnoitteet...19 2 tärkeä osa maisemaa Poimukate

Lisätiedot

Jalotakan teräshormit

Jalotakan teräshormit Jalotakan teräshormit Tuoteluettelo 2010-2011 25 Jalotakan teräshormit ovat CE-merkittyjä tuotteita. Tämä takaa tuoteiden korkean laadun sekä turvallisuuden. Aluskatteen tiiviste Savupiipun eristetyn osan

Lisätiedot

betonitiilikatto ORMAX, ORMAX PROTECTOR JA NATUR HELMIKUU 2008 Betonitiilikaton asennusohje

betonitiilikatto ORMAX, ORMAX PROTECTOR JA NATUR HELMIKUU 2008 Betonitiilikaton asennusohje betonitiilikatto ORMAX, ORMAX PROTECTOR JA NATUR HELMIKUU 2008 Betonitiilikaton asennusohje Sisältö Betonitiilikatto on helppo asentaa ja huoltaa...3 Yleisiä ohjeita...5 Aluskatteen asennus...6 Ruoteiden

Lisätiedot

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2 RT 76 X7-76 ru / RT/KH 486-76 tarviketiedosto 2 ORIMA-SADEVESIJÄRJESTELMÄT Orima-sadevesijärjestelmiä valmistetaan sekä pyöreinä että kantikkaina muotoina. Materiaalina on vahva, kestävä ja huoltovapaa,

Lisätiedot

Lumieste tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin.

Lumieste tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin. PISKO LUMIESTEET Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteitä tulee käyttää

Lisätiedot

HINNASTO 1.1.2014 ( sis ALV24% )

HINNASTO 1.1.2014 ( sis ALV24% ) Pisko tuotteet: Puolipyöreät sadevesijärjestelmät, lumiesteet, tikkaat ja kattosillat HINNASTO 1.1.2014 ( sis ALV24% ) Tuoteryhmät sivu Puolipyöreät sadevesijärjestelmät....2 Tikastuotteet......4 Kattoturvatuotteet......6

Lisätiedot

AITO EKOLOGINEN TASAA LÄMPÖTILAEROJA KOTIMAINEN KESTÄÄ SATOJA VUOSIA PITKÄIKÄINEN VÄHÄPÄÄSTÖINEN TUULET JA MYRSKYT EIVÄT HETKAUTA

AITO EKOLOGINEN TASAA LÄMPÖTILAEROJA KOTIMAINEN KESTÄÄ SATOJA VUOSIA PITKÄIKÄINEN VÄHÄPÄÄSTÖINEN TUULET JA MYRSKYT EIVÄT HETKAUTA AITO EKOLOGINEN TASAA LÄMPÖTILAEROJA KOTIMAINEN KESTÄÄ SATOJA VUOSIA PITKÄIKÄINEN TUULET JA MYRSKYT EIVÄT HETKAUTA VÄHÄPÄÄSTÖINEN TIILIKATTO HIRSITALOON Niko Neuvonen, HTT Syysseminaari, 9.11.2016 TIILIKATON

Lisätiedot

P13 SADEVESIJÄRJESTELMÄ. SINKITTY = SINKKI min. 20 µm MAALATTU = SINKKI min. 20 µm + pulveripolttomaalaus min. 60 µm

P13 SADEVESIJÄRJESTELMÄ. SINKITTY = SINKKI min. 20 µm MAALATTU = SINKKI min. 20 µm + pulveripolttomaalaus min. 60 µm P3 SADEVESIJÄRJESTELMÄ MAALATUT SINK.-00 PAKK. RR-0,3,9,3,33 PAKK. Nro TUOTENIMI / kpl kpl / kpl kpl 000 P 3 kouru 5 m 38.8 3 40.89 3 000 P 3 kouru 6 m 46.58 3 49.07 3 0030 P 3 kouru 7 m 57.7 3 0040 Päätykappale

Lisätiedot

Tuoteseloste PELLITYSSARJA neliskanttiseen valmispiippuun

Tuoteseloste PELLITYSSARJA neliskanttiseen valmispiippuun 1.11.2011 Tuoteseloste Asennusohje Tämä ohje liittyy PETE -pellityssarjojen asentamiseen. Vakiokokoinen pellityssarja on tarkoitettu 1,75 m, erikoistilauksesta saatavissa jopa 2,3 m, korkean (C-mitta)

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

lindab l kattoturva LindabKT kattoturvaa kaikille katoille

lindab l kattoturva LindabKT kattoturvaa kaikille katoille lindab l kattoturva LindabKT kattoturvaa kaikille katoille lindab l kattoturva LindabKT LindabKT soveltuu kaikille kattotyypeille sekä katemateriaaleille. Kattoturvajärjestelmä täyttää kaikki voimassaolevat

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

Swegon CASA Roof. Huippuimurit ja kattoläpiviennit. www.swegon.com/casa

Swegon CASA Roof. Huippuimurit ja kattoläpiviennit. www.swegon.com/casa Swegon CASA Roof Huippuimurit ja kattoläpiviennit www.swegon.com/casa Swegon CASA Roof -huippuimurit ja -kattoläpiviennit HUIPPUIMURIT Roof HI-11 -huippuimuri Eristetty radon-huippuimuri 11 mm. Sisäputki

Lisätiedot

Huopakate laipat pyöreille putkille

Huopakate laipat pyöreille putkille Huopakate laipat pyöreille putkille 71003 370 0-30 15,10-71005 370 50-60 15,95-71007 390 75-80 16,40-71009 400 90-100 17,50-71011 440 110-125 17,60-6 Huopakate laipat pyöreille putkille 71015 470 150-165

Lisätiedot

KAIKKEA PELLISTÄ PARHAAT TERÄSKATTEET

KAIKKEA PELLISTÄ PARHAAT TERÄSKATTEET KAIKKEA PELLISTÄ PARHAAT TERÄSKATTEET TÄYDEN PALVELUN PELTITYÖT LAADUKKAASTI PERINTEINEN PELTISEPÄNLIIKE KATTOREMONTIT Suoritamme kattoremontteja niin pienempiin kotitalouksiin kuin suurempiin rivi- ja

Lisätiedot

PROFIILIPELTI- ESITE

PROFIILIPELTI- ESITE PROFIILIPELTI- ESITE www.janla.fi JanLa Oy on peltialan tukkuliike. Olemme erikoistuneet palvelemaan pinnoitetuilla ja sinkityillä ohutlevytuotteilla rakennusteollisuutta ja peltialan yrityksiä. Perustuotteitamme

Lisätiedot

Sisällysluettelo NAKKE 20 3 NAKKE KONESAUMAKATE 4 NAKKE TIILI 5 NAKKE AALTO 5 NAKKE URA 6 NAKKE TRAPETSI 7 NAKKE LUKKOSAUMAT 8 NAKKE TARVIKKEET 9

Sisällysluettelo NAKKE 20 3 NAKKE KONESAUMAKATE 4 NAKKE TIILI 5 NAKKE AALTO 5 NAKKE URA 6 NAKKE TRAPETSI 7 NAKKE LUKKOSAUMAT 8 NAKKE TARVIKKEET 9 Nakke Teräskatteet Sisällysluettelo NAKKE 20 3 NAKKE KONESAUMAKATE 4 NAKKE TIILI 5 NAKKE AALTO 5 NAKKE URA 6 NAKKE TRAPETSI 7 NAKKE LUKKOSAUMAT 8 NAKKE TARVIKKEET 9 KANTTISET SADEVESIJÄRJESTELMÄT 10 PYÖREÄT

Lisätiedot

Asennusohjeet Ormax-betonikattotiilet TIILIKATOT

Asennusohjeet Ormax-betonikattotiilet TIILIKATOT Asennusohjeet Ormax-betonikattotiilet TIILIKATOT Sisällysluettelo 6 18 Toimenpiteet ennen aloittamista 4 Työterveys ja -turvallisuus 5 Perusedellytykset 5 Työmaatoimituksen suunnittelu 6 Vastaanottotarkastus

Lisätiedot

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET PISKO -LUMIESTEET Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla

Lisätiedot

K12 K9x9 KANTIKAS SADEVESIJÄRJESTELMÄ ASENNUS JA HUOLTO TA K U U 30 T A ISO

K12 K9x9 KANTIKAS SADEVESIJÄRJESTELMÄ ASENNUS JA HUOLTO TA K U U 30 T A ISO ASENNUS JA HUOLTO K12 K9x9 TA K U U 30 SADEVESIJÄRJESTELMÄ V U O T T A 07.11.2018 ISO 9001 1 MITOITUS JA TYÖKALUT MITOITUS Vakiomittainen syöksytorvisarja on mitoitettu noin 80 cm syvyiselle ja 3,5 m korkuiselle

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11 Vittinge T11 -kaksiaaltoinen savikattotiili Vittinge E13 -yksiaaltoinen savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 04.09.2017 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311

Lisätiedot

www.sheikki.fi KATTOSILLAN ASENNUSOHJEET

www.sheikki.fi KATTOSILLAN ASENNUSOHJEET www.sheikki.fi KATTOSILLAN ASENNUSOHJEET PISKO -KATTOSILLAT Kattosiltoja käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena turvallisten kulkuteiden rakentamiseen katoilla sijaitseville huoltokohteille esim. savupiipulle.

Lisätiedot

Asennusohje kesäkuu 2015. Icopal Green Viherkaton räystäspellit

Asennusohje kesäkuu 2015. Icopal Green Viherkaton räystäspellit Asennusohje kesäkuu 2015 Icopal Green Viherkaton räystäspellit 1 Asennusohje Icopal Green Viherkaton räystäspellit Viherkaton räystäspeltejä on saatavana kaksi eri mallia: alaräystäälle tarkoitettu rei

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä YHDYSKUNTATEKNIIKKA Uponor Ultra Classic Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Classic Uuden sukupolven PP-maaviemäri Uponor Ultra Classic

Lisätiedot

Uuden sukupolven tulisijat Linnatuli-takkamallisto 2009

Uuden sukupolven tulisijat Linnatuli-takkamallisto 2009 Uuden sukupolven tulisijat Linnatuli-takkamallisto 2009 www.linnatuli.fi Linnatuli helppo, kestävä ja tyylikäs tulisija Modernista perinteiseen Juhana Laatta: Ruoko pähkinänruskea viivapinta Luukku: Antiikkikupari

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille

PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille SUUNNITTELU- ja ASENNUS- KÄSIKIRJA 1/2010 Sisällysluettelo 1. Piippu-läpivientisarja...3 2. Valmistusmateriaalit...3

Lisätiedot

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille

Enketop Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Yksikomponenttinen pinnoitusjärjestelmä. Pitkäikäinen pinnoite parvekkeille ja terasseille Parvekkeet ja terassit eivät ainoastaan altistu jatkuvasti kovalle

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Komposiittipuu KINDWOOD Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä moniin

Lisätiedot

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin.

Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet kaikkiin pintoihin. Aidot LuviaWood -tuotteet syntyvät vain parhaista raaka-aineista. LuviaWoodin korkealuokkaisissa tuotteissa yhdistyvät tarkkaan valittu suomalainen puu ja

Lisätiedot

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu Sadevesijärjestelmät Tikkaat Kattoturvatuotteet Turvakiskot Asennuspalvelu Asiantuntijat palveluksessanne! Sadex-asiantuntijamme toimivat Pirkanmaan, Uudenmaan, Keski-Suomen, Ylivieskan, Satakunnan ja

Lisätiedot

Tervetuloa VILPE -ratkaisujen raikkaaseen maailmaan!

Tervetuloa VILPE -ratkaisujen raikkaaseen maailmaan! 1 HINNASTO 2016 Tervetuloa VILPE -ratkaisujen raikkaaseen maailmaan! Me ihmiset vietämme vuorokaudestamme pääosan sisätiloissa. Olemmepa töissä toimistossa, tehtaassa, kaupassa, sairaalassa tai päiväkodissa,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11

ASENNUSOHJE VITTINGE E13 JA T11 Vittinge T11 -kaksiaaltoinen savikattotiili Vittinge E13 -yksiaaltoinen savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311

Lisätiedot

l i n d a b k a t t o t u r v a LindabKT

l i n d a b k a t t o t u r v a LindabKT lindab kattoturva LindabKT Kattoturvajärjestelmä hinnasto maaliskuu 2014 Lindab Kattoturvahinnasto 2014 e ALV 0 % MAALISKUU 2014 SISÄLLYSLUETTELO Sivunumero Seinätikkaat Tikasrungot... 3 Seinätikkaiden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE KATTOTURVAT

ASENNUSOHJE KATTOTURVAT Päivitetty 17.02.2014 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 8 Yleistä Katso tarkemmat mitoitusohjeet Vesikaton turvavarusteet RT 85-11132

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

Hinnasto 2015. Taattua VILPE laatua: 10 v. väritakuu 20 v. tekninen takuu 2 v. takuu sähköosille

Hinnasto 2015. Taattua VILPE laatua: 10 v. väritakuu 20 v. tekninen takuu 2 v. takuu sähköosille Hinnasto 2015 Taattua VILPE laatua: 10 v. väritakuu 20 v. tekninen takuu 2 v. takuu sähköosille MYYNTI JA TEKNINEN TUKI Puhelin 020 123 3233 Telefax 020 123 3218 Sähköposti myynti@sktuote.fi EXPRESS NOUTOMYYMÄLÄ

Lisätiedot

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Asennusohjeet Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Valmispiippu Kerastar on tarkoitettu lähtemään tulisijan päältä. Siinä on haponkestävä, keraaminen sisähormi.

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

ALV 0 % KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO

ALV 0 % KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO 186,7 1100 20 39 1 Tiilinen 1100 / 350 Nova / MattaNova 0,5 11,03 2 IsoTiilinen 1100 / 400 Nova / MattaNova 0,5 11,03 PLATON - LUKKOSAUMAKATTO

Lisätiedot

B-58-01.13. member of

B-58-01.13. member of Valmiiksi Ferdigmalte maalatut vegg- seinä- og ja takplater kattopaneelit B-58-01.13 member of Todennäköisesti maailman puhtain Ympäristöystävälliset katot ja seinät Huntonit ei ehkä voi pidentää elämää,

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

BENDERS TIILIKATOT ASENNUSOHJE 1-2 KOURUINEN TIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä

BENDERS TIILIKATOT ASENNUSOHJE 1-2 KOURUINEN TIILI. Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä BENDERS TIILIKATOT ASENNUSOHJE 1-2 KOURUINEN TIILI Helppo, kevyt, nopea, näyttävä! Lisätietoa Bendersistä www.benders.se Tuuletustiili Ristiharjakappale Tuuletusputki Puolitiili Tikasas Aloitusharjatiili

Lisätiedot

Asennus katolle lappeen suuntaisesti.

Asennus katolle lappeen suuntaisesti. 18.9.2014 Aurinkopaneelien asennusohje Asennus katolle lappeen suuntaisesti.! VAROITUS! Käytä turvavaljaita tai muuta tarkoituksenmukaista putoamisen estävää turvajärjestelyä asennustöissä katolla. Aurinkopaneelitelineet

Lisätiedot

Varaava REG takka. Elementtirakenteisen REG takan rakenne. REG takka Basic 800 alaliittymä Viistekulmat edessä ja takana Antiikkilaasti Luukku: Musta

Varaava REG takka. Elementtirakenteisen REG takan rakenne. REG takka Basic 800 alaliittymä Viistekulmat edessä ja takana Antiikkilaasti Luukku: Musta Takat kamiinat Varaava REG takka Varaavat REG takat ovat kotimaisia. Tulisijat koostuvat päällekkäin asennettavista valuelementeistä. Materiaalina käytetään tulenkestävää valumassaa, jota on käytetty tulisijojen

Lisätiedot

lindab yksinkertaistamme rakentamista Lindab Kattoprofiilit ja tarvikkeet

lindab yksinkertaistamme rakentamista Lindab Kattoprofiilit ja tarvikkeet lindab yksinkertaistamme rakentamista Lindab Kattoprofiilit ja tarvikkeet Hinnasto Lokakuu 2015 lindab hinnasto kattoprofiilit ja tarvikkeet -2015 Sisältö Lindab Coverline TM 3 4-5 Kotolock 4 Lukkosaumakatteen

Lisätiedot

Uutuus talon alapohjan tuuletukseen

Uutuus talon alapohjan tuuletukseen Ross-tuuletuspaalu Uutuus talon alapohjan tuuletukseen Ross-tuuletuspaalu on uusi tyylikäs tuote talon ryömintätilan tuuletukseen sekä talon alapohjan kosteusvaurioiden ja radonhaittojen ehkäisyyn. Ross-tuuletuspaalun

Lisätiedot

TARKASTUS Inkoon terveyskeskuksen kunnon tarkastus

TARKASTUS Inkoon terveyskeskuksen kunnon tarkastus TARKASTUS 1 / 12 Sisällysluettelo... 3 Räystäät ja tuuletus... 4 Vesikate ja alusrakenne... 5 Läpiviennit... 6 Kattoristikot... 7 Muuta... 10 Pohjakuva... 11 Suositeltavat toimenpiteet... 12 2 / 12 Toimeksianto

Lisätiedot

ALV 24 % KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO

ALV 24 % KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO 186,7 1100 20 39 1 Tiilinen 1100 / 350 Nova / MattaNova 0,5 13,68 2 IsoTiilinen 1100 / 400 Nova / MattaNova 0,5 13,68 PLATON - LUKKOSAUMAKATTO

Lisätiedot

Tradi 12 (Tradi Nova)

Tradi 12 (Tradi Nova) Tradi 12 (Tradi Nova) Tradi 12 -kattotiilen asennus ja mitoitus Tiilikaton alla tulee aina olla aluskate joko vapaasti asennettava aluskate tai umpilaudoituksen tai säänkestävän vanerin päälle asennettu

Lisätiedot

KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO VM-20-K PERINTEINEN KATTOPELTI

KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO PLATON - LUKKOSAUMAKATTO LAINE - AALTOPELTIKATTO VM-20-K PERINTEINEN KATTOPELTI KATTOPELLIT TIILINEN JA ISO TIILINEN - KLASSINEN TIILIKUVIOKATTO 186,7 1100 20 1 Tiilinen 1100 / 350 Nova / MattaNova 0,5 14,09 2 IsoTiilinen 1100 / 400 Nova / MattaNova 0,5 14,09 39 PLATON - LUKKOSAUMAKATTO

Lisätiedot

30 V P13 P87 P10 PYÖREÄ SADEVESIJÄRJESTELMÄ ASENNUS JA HUOLTO U O T TA

30 V P13 P87 P10 PYÖREÄ SADEVESIJÄRJESTELMÄ ASENNUS JA HUOLTO U O T TA ASENNUS JA HUOLTO P13 P87 P10 TA KUU 30 S A D EV ES I J ÄR J E S TEL M Ä V U O T TA ISO 9001 No FIHSK10155078A 1 MITOITUS JA TYÖKALUT MITOITUS Vakiomittainen syöksytorvisarja on mitoitettu noin 80 cm syvyiselle

Lisätiedot

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Ihmisille, joilla on luonnetta. Ja niille, jotka nauttivat hyvistä asioista. Haluatko vahvan, raikkaan tunteen uuteen kylpyhuoneeseesi. Geberit Monolith saniteettimoduuleilla

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot