PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN"

Transkriptio

1 PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAA: OMAISHOITAJAN VAPAAPÄIVÄ KOTIIN

2 1 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP- PÄÄKÄYTTÄJÄTUNNUKSEN LUONTI Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: Valitse Kirjaudu sisään Valitse Palveluntuottaja / Kirjaudu KATSO:lla Tee Katso-tunnistautuminen. Tähän tarvitaan KATSO-pääkäyttäjätunnukset. Anna käyttäjätunnus, kiinteä salasana ja valitse kirjaudu. Järjestelmä kysyy vielä vaihtuvan salasanasi.

3 Tunnistautuminen on tehty, ja siirryt automaattisesti PSOP-järjestelmän etusivulle. Yritystiedossa näkyy KATSO tunnistautumisen mukaisen yrityksen y- tunnus. Anna sähköpostiosoitteesi. Tästä osoitteesta tulee PSOP-järjestelmän käyttäjätunnuksesi. Valitse Liitä yritys PSOPpalveluun. Mikäli KATSOpääkäyttäjätunnuksillasi on oikeus useampaan yritykseen, listassa näkyy useampi yritys. Voit valita yhden tai useamman. Valitse Kirjaudu. Anna salasana PSOPjärjestelmään. Toista se Uudestaan - kenttään ja valitse Tallenna. Salasanan tulee olla: vähintään 8 merkkiä pitkä vähintään 1 numero isoja ja pieniä kirjaimia vähintään 1 kpl molempia. Yrityksen tunnistautuminen ja PSOP-pääkäyttäjätunnusten luonti on nyt tehty. Siirryt automaattisesti palvelun etusivulle.

4 Jatkossa voit käyttää PSOP-kirjautumiseen PSOP-käyttäjätunnusta (sähköposti) ja salasanaa, tai vaihtoehtoisesti kirjautua KATSOtunnuksilla. 2 HAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN 2.1 PALVELUN VALINTA Valitse ylävalikosta kohta Palvelut Valitse oikealta a) Kunta, johon haluat hakeutua tuottajaksi. [Vantaa] b) Palvelu, johon haluat hakeutua tuottajaksi. Tässä näkyvät ne palvelut joihin on mahdollisuus hakeutua. [Omaishoitajan vapaapäivä kotiin] Lopuksi paina Hakeudu-painiketta.

5 2.2 HAKEMUKSEN KOHTA 1. YRITYS Täytä yrityksen tiedot tähän (= y-tunnuksen mukainen yritys). Hakeuduttaessa useampiin palveluihin, nämä tiedot säilyvät valmiina järjestelmässä. Pakollisia tietoja ovat: Virallinen nimi, y-tunnus (esitäytetty), osoitetiedot ja puhelin. Huomioilmoituksen vastaanottaja kenttään laitettuun sähköpostiin järjestelmä lähettää viestin mm. kun hakemus on käsitelty. Sähköpostiosoite kentässä Sähköposti (näkyy vertailussa), näkyy julkisilla verkkosivuilla asiakkaille. Kuvaus-kenttään voi kirjoittaa esittelytekstin yrityksestä, tämä teksti näkyy julkisilla verkkosivuilla asiakkaille. Huomaa, että kenttään laitettavan tekstin määrää ei ole rajoitettu, vaikka kenttä näyttää pieneltä. Paina välillä Tallenna. Älä täytä Lisätiedot-kenttiä tässä, vaan myöhemmin Toimipaikka-välilehdellä.

6 Laita ruksi kohtaan Yritys kuuluu Tilaajavastuuseen ja paina sen viereen tulevaa painiketta. Nyt järjestelmä hakee automaattisesti Tilaajavastuusta vaaditut liitteet. Liitteen viereen tulee merkintä, että liite on haettu tilaajavastuusta. Pakollisia liitteitä ovat: Arvonlisäverovelvollisuus, Ennakkoperintärekisteri, Kaupparekisteriote, Potilasvastuuvakuutus, Tyel-vakuutusote/Yel-vakuutusote, Vastuuvakuutustodistus, Veromaksutiedot, Työnantajarekisteri, Työehtosopimus, Työterveyshuolto. Yel- vakuutusote: Tyel ja Yel-vakuutusote ovat vaihtoehtoisia. Mikäli tarvitset Yel-vakuutusotteen, tulee se liittää itse liitetiedostona hakemukseen. Valitse Liitä, ja etsi tiedosto omalta koneeltasi. Potilasvastuuvakuutus: Tämä asiakirja on itse liitettävä liitetiedostona hakemukseen. Valitse Liitä, ja etsi tiedosto omalta koneeltasi. Myös tämä tulee jatkossa päivittymään automaattisesti, kun Tilaajavastuu saa siihen liittyvät kehitystoimenpiteet valmiiksi. Liitteen tulee olla pdf-muodossa. Nimeä liitteet samalla nimellä kuin listassa oleva liitteen nimi. Esim. YritysA_potilasvastuuvakuutus.pdf Vastuuvakuutus: Mikäli tätä ei tule automaattisesti, on kyse siitä, että yrityksenne ei ole toimittanut sitä Tilaajavastuulle. Tilaajavastuun ohjeiden mukaan tämä dokumentti tulee toimittaa heille kerran vuodessa, jolloin automaattitarkistukset toimivat. Eli jos tämä ei täyttynyt automaattisesti, tee seuraavat toimenpiteet: 1) Toimita liite tilaajavastuulle, ja tiedustele kuinka nopeasti se on palvelun piirissä. 2) Tarvittaessa liitä tiedosto itse hakemukseen, jos hakemus pitää lähettää ennen kuin tilaajavastuun automaattipäivitys toimii. Huomaa! Kun yrityksesi kuuluu Tilaajavastuun palvelun piiriin, kunta voi automaattisesti tarkistaa vaaditut liitteet lain vaatiman kolmen kuukauden välein, ilman että yritykseltäsi vaaditaan mitään toimenpiteitä. Mikäli joku liitteistä ei ole käytössä yrityksesi kohdalla, jätä tieto tyhjäksi. Lähettäessäsi hakemusta voit kirjoittaa lisätietokenttään perustelun miksi vaadittua liitettä ei ole toimitettu. Lopuksi paina Tallenna ja Jatka.

7 2.3 TAUSTATIETOA: HAKEMUKSEN KOHDAT 2-6: TUOTTAJANOSAT. Omaishoitajan vapaapäivä kotiin- palvelun kohdalla täytetään kohta 2. Toimipaikat. Kohtia 3. Toiminta-alueet, 4. Yksiköt ja 5. Työntekijät ei täytetä. 2.4 HAKEMUKSEN KOHTA 2. TOIMIPAIKAT Täydennä toimipaikan tiedot. Mikäli yritys on jo PSOP-käyttäjä, valitse kohta Lisää uusi, ja täytä uuden toimipaikan tiedot. Jos yritykselläsi on monta toimipaikkaa, jotka tuottavat tätä palvelua, täytetään jokaisesta omat tiedot, Lisää uusitoiminnolla. Mikäli yrityksellä ei ole toimipaikkoja, täytetään toimipaikkatiedot samoilla yrityksen tiedoilla. Jokaisella yrityksellä pitää olla siis ainakin yksi toimipaikka. Suositus on kirjoittaa toimipaikan nimi muodossa Yrityksen nimi, Toimipaikan nimi.

8 Pakollisissa kentissä näkyy kuvassa punainen huutomerkki-pallo. Lisätiedot -kenttään voi kirjoittaa esittelytekstiä toimipaikasta. Teksti näkyy asiakkaiden julkisessa vertailupalvelussa. Huomaa, että kenttään laitettavan tekstin määrää ei ole rajoitettu, vaikka kenttä näyttää pieneltä. Huomioilmoituksen vastaanottaja kenttään laitettuun sähköpostiin järjestelmä lähettää viestin mm. kun hakemus on käsitelty. Sähköpostiosoite kentässä Sähköposti (näkyy vertailussa), näkyy julkisilla verkkosivuilla asiakkaille. Täytä Lisätiedot kentät. Tiedot näkyvät asiakkaiden vertailussa, ja asiakkailla on mahdollisuus hakea sopivia tuottajia näiden tietojen mukaisilla hakuehdoilla. Muista ylläpitää näitä tietoja tilanteen mukaan! Huom! Mikäli tietoa ei ole täytetty, tulkitaan se ettei palvelua tarjota. Täytä Yleistä, Esteettömyys ja Kotiin annettavat palvelut kohdat. Tallenna. Tallentamisen jälkeen vaadittujen liitteiden lista tulee näkyviin. Liitteet kohdassa näkyvät vaaditut liitteet. Paina Lisää ja valitse liitetiedosto omalta koneeltasi, ja liitä se tähän.

9 Liitteiden tulee koskea tätä toimipaikkaa. Mikäli toimipaikkoja on useita, annetaan jokaisen toimipaikan tiedoissa toimipaikkakohtaiset liitteet. Liitteiden tulee olla pdf-muodossa. Nimeä liitteet samalla nimellä kuin listassa oleva liitteen nimi. Esim. YritysA_omavalvonsuunnitelma.pdf Kun on hakemus on hyväksyttävänä, ei liitteitä voi poistaa eikä korvata uudella. Uusia liitteitä voi lisätä. Paina Tallenna ja Jatka. Havainnekuva. Katso vaaditut liitteet tekstistä olevasta tekstistä. Pakollisia liitteitä ovat: AVIn tai Valviran todistus yksityisten sosiaalipalveluiden antajien rekisteriin kuulumisesta, AVIn tai Valviran todistus yksityisten terveyspalveluiden antajien rekisteriin kuulumisesta, Omavalvontasuunnitelma, Vastuuhenkilön tai muun henkilön tutkintotodistus (tähän vaaditaan vastuuhenkilön todistus), Henkilöstöluettelo (vakanssit, nimikkeet ja koulutustiedot), Rekisteriseloste (henkilötietolaki 10 ). Muu Liite kohtaan lisää vielä: Kunnan toimielimen tai sen määrämään viranhaltijan hallintopäätös yksityisten sosiaalipalvelujen(kotipalvelun tukipalvelut) tuottajien rekisteriin merkitsemisestä, Selvitys vastuuhenkilön koulutuksesta ja työkokemuksesta. (Kun olet lisännyt ensimmäisen tiedoston kohtaan muu liite, näkyy palvelussa uusi kohta nimeltä Muu Liite mihin toisen tiedoston voi lisätä). Mikäli joku liitteistä ei ole käytössä yrityksesi kohdalla, jätä tieto tyhjäksi. Lähettäessäsi hakemusta voit kirjoittaa lisätietokenttään perustelun miksi vaadittua liitettä ei ole toimitettu. 2.5 HAKEMUKSEN KOHTA 3. TOIMINTA-ALUEET Tätä tietoa ei täytetä. Paina Jatka ja siirry seuraavaan kohtaan. 2.6 HAKEMUKSEN KOHTA 4. YKSIKÖT Tätä tietoa ei täytetä. Paina Jatka ja siirry seuraavaan kohtaan. 2.7 HAKEMUKSEN KOHTA 5. TYÖNTEKIJÄT Tätä tietoa ei täytetä. Paina Jatka ja siirry seuraavaan kohtaan.

10 2.8 HAKEMUKSEN KOHTA 6. ALIHANKKIJAT Tätä tietoa ei täytetä. Paina Jatka ja siirry seuraavaan kohtaan. Vantaalla alihankkijoiden käyttö tässä palvelussa ei ole sääntökirjan mukaan sallittua.

11 2.9 HAKEMUKSEN KOHTA 7. HINNASTO Tässä kohtaa annetaan palveluiden hinnat. Valitse tuottajanosakohtainen. Valitse toimipaikka. Valitse listasta se toimipaikka, jolle annat hinnat. Voimassaoloaika voi olla toistaiseksi, jolloin päättymisaika jää tyhjäksi. Voit luoda uuden hinnaston, kun hinnat muuttuvat. Hinnaston lisätietokenttään kirjoitettu teksti näkyy vertailussa. Esim. kotiin annettavissa palveluissa voi olla tarpeen ilmoittaa matkakulut. Hinnat Merkitsemällä hinnan, yrityksesi myös ilmoittaa mitä palveluja tarjoaa. Mikäli jotain ei tuoteta, kenttä jätetään tyhjäksi. Tästä syntyy hinnasto toimipaikalle. Mikäli toimipaikkoja on useita, luodaan jokaiselle oma hinnasto. [Lisää hinnasto]. Nämä erotellaan antamalla hinnastolle sitä kuvaava nimi. Paina Tallenna ja jatka. Mikäli tuottaja haluaa jatkossa muuttaa hintojaan, luo hän uuden hinnaston alkamaan uudella päivämäärällä, ja uusi hinnasto menee kunnan hyväksyttäväksi järjestelmän kautta.

12 3 LASKUTUSTIETOJEN LISÄÄMINEN Annetaan tässä välissä yrityksen ja toimipaikkojen laskutustiedot, ja jatketaan sen jälkeen hakemuksen lähettämistä. Vantaan palveluissa vaaditaan laskutustietojen antamista ennen hakemuksen hyväksymistä. Valitse ylävalikosta Yrityksen tiedot -Laskutustiedot Ensimmäiseen kenttään kirjoitetaan yritys tai toimipaikka, jonka laskutustiedot annetaan. Kun yrityksen/toimipaikan nimi vaihtuu otsikkoon; voit antaa tiedot. Laskutustiedot täytetään sekä yritykselle että jokaiselle toimipaikalle. Tiedot voivat olla samat. Viitenumero laskulle muodostuu automaattisesti tässä annettujen määritysten mukaisesti Viitteen alku: määritetään viitenumeron alkuosa, max 3 numeroa Viitteen koko pituus: valitaan viitenumeron pituus, 8-20 numeroa Muut numerot juoksevana numerointina sekä tarkistusnumero automaattisesti Muista ruksia Haluan maksuaineiston pdf-kuvan sähköpostiini. Tiedosto tulee sähköpostikentässä annettuun osoitteeseen. Lisätiedot ovat tulevaisuuden tarpeita varten, älä täytä niitä. Tallenna. Kirjoita ensimmäiseen kenttään seuraava toimipaikka, ja anna sen laskutustiedot. Muista täyttää tiedot sekä yritykselle, että jokaiselle toimipaikalle, jotka edellisissä kohdissa loit. Järjestelmä laskuttaa kuntaa automaattisesti ja tuottajalle maksetaan tilille oikea summa mikäli kaikki laskutustiedot ovat oikein. Tuottaja saa tästä muodostuneesta laskusta pdf-kuvan sähköpostilla.

13 4 HAKEMUKSEN LÄHETTÄMINEN Siirry takaisin yläpalkin kohtaan Palvelut. Palvelun tiedot näkyvät Harmaassa ruudussa. Oikealla on teksti Palveluhakemusta ei ole tehty loppuun, koska hakemus on vielä kesken. Valitse muokkaa tietoja. 4.1 HAKEMUKSEN KOHTA 8. YHTEENVETO Siirry hakemuksen kohtaan 8. Yhteenveto.

14 Näytössä näkyy hakemuksen yhteenvetotiedot. Hakemuksen tila on vielä Luonnos. 4.2 HAKEMUKSEN ALLEKIRJOITTAMINEN Mikäli olet edelleen kirjautuneena KATSO-pääkäyttäjätunnuksilla, on yhteenvedon alareunassa hakemuksen sähköisen allekirjoittamisen ja lähettämisen mahdollisuus. Mikäli hakemusta on täyttänyt joku muu PSOP-järjestelmän käyttäjätunnuksilla, näkyy hänelle vain painike Lähetä allekirjoitettavaksi. Tätä painettaessa hakemus näkyy Palvelut välilehdellä, ja on sieltä KATSO-pääkäyttäjän mahdollista valita allekirjoitettavaksi. Huomioithan, että älä lähetä puutteellisia hakemuksia! Mikäli vaadittuja tietoja puuttuu, hakemus lähetetään vain takaisin täydennettäväksi ja käsittelyaika pitenee. Tässä ohjeet KATSO-pääkäyttäjän ollessa kirjautunut PSOP -palveluun. Ruksi kohta Olen lukenut ja hyväksynyt sääntökirjan. Sääntökirja on Vantaan tekemä asiakirja juuri tähän palveluun. Allekirjoittamalla tämän hakemuksen tuottaja sitoutuu noudattamaan sääntökirjassa esitettyjä vaatimuksia mm. palvelun laadusta. Linkistä saat avattua sääntökirjan. Lisätietokenttään voi kirjoittaa tietoa hakemuksen käsittelijälle. Paina Allekirjoita ja lähetä hyväksyntään. Tämän jälkeen sinulta kysytään KATSO-pääkäyttäjätunnuksen mukaiset tiedot verohallinnon näkymässä.

15 Allekirjoituksen jälkeen näkymä PSOP-järjestelmässä on seuraavanlainen: Hakemus on nyt lähetetty onnistuneesti kunnan käsittelijälle. 5 HAKEMUSTEN KÄSITTELY KUNNASSA Hakemuksen ollessa käsiteltävänä kunnassa, on näkymä järjestelmässä seuraavanlainen. Kunta voi a) Pyytää hakemukseen lisätietoja, mikäli hakemus on puutteellinen b) Hyväksyä hakemuksen c) Hylätä hakemuksen Kaikista näistä toimenpiteistä järjestelmä lähettää automaattisen sähköpostin osoitteisiin, jonka olette laittaneet yritys- ja toimipaikkakohtaisiin tietoihin kohtiin Huomioilmoituksen saaja. 5.1 KUNTA PYYTÄÄ LISÄTIETOJA Mikäli kunnan palvelun järjestämisvastaava havaitsee puutteita hakemuksessa, hakemus palautetaan yritykselle lisätietojen täydentämistä varten. Niitä voidaan pyytää joko koko hakemukseen tai sen osaan. Yleisemmin lisätiedot kohdistuvat koko hakemukseen. Hakemuksen tila on Vaatii lisätietoja, kun lisätietoja tarvitaan koko hakemukseen.

16 Valitse muokkaa tietoja. Lisää puuttuvat tiedot ja Allekirjoita ja lähetä hyväksyntään KATSOtunnuksin. Mikäli yrityksen hakemuksessa on useita toimipaikkoja, voidaan lisätietoja pyytää vain osaan näistä. Yrityksen hakemuksessa on useita toimipaikkoja ja lisätietoja pyydetään vain jostain niistä. Avaa yhteenveto linkin avulla näet tiedon mistä hakemuksen eri osista puuttuu tietoa (yllä). Lisää puuttuvat tiedot ja Allekirjoita ja lähetä hyväksyntään KATSOtunnuksin. 5.2 HAKEMUS ON HYVÄKSYTTY Kun hakemus on hyväksytty, tulevat yrityksen tiedot automaattisesti näkyviin PSOP-järjestelmän julkiselle sivustolle asiakkaiden nähtäväksi. Vertailun osoite: JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO Useimmiten kunnassa järjestelmän käyttöönotto on vaiheistettu niin, että ensin otetaan käyttöön palveluntuottajarekisteri, joka syntyy kun palveluntuottajia hyväksytään palveluntuottajiksi. Palvelun käyttö asiakkaiden palvelutapahtumien kirjaamiseen ja automaattiseen laskutukseen aloitetaan toisessa vaiheessa. Kunnasta saatte lisätietoa juuri tämän palvelun käyttöönoton aikataulusta.

17 5.4 OMIEN TIETOJEN YLLÄPITO Kun hakemus on hyväksytty, voit ylläpitää yrityksen ja toimipaikan tietoja, erityisesti lisätietoja aina tarpeen mukaan. Silloin mene yläpalkista kohtaan Yrityksen tiedot. Mikäli haluat vaihtaa/muuttaa hinnastoa tai lisätä uusia toimipaikkoja/yksikköjä, tulee muuttunut hakemus allekirjoittaa ja lähettää kuntaan hyväksyttäväksi. Niissä tapauksessa on toimivampaa käyttää hakemuspolkua, valitsemalla yläpalkista Palvelut, ja sen alta kyseinen palveluhakemus, josta valitaan Muokkaa tietoja.

18 6 KÄYTTÄJIEN LUOMINEN PSOP- JÄRJESTELMÄÄN Pääosin hakeutumisvaiheessa ei vielä tarvitse tehdä muille käyttäjille PSOP-järjestelmän tunnuksia. Mikäli joku muu kuin KATSO-pääkäyttäjä täyttää hakemuksen tiedot, tulee hänelle luoda PSOPkäyttäjätunnukset. 6.1 LUO KÄYTTÄJÄTUNNUS Valitse ylävalikosta kohta Käyttäjät. Tässä pitäisi näkyä oma nimesi listalla. Valitse alhaalta Luo uusi käyttäjä Lisää käyttäjän tiedot kenttiin. Salasanan tulee olla: vähintään 8 merkkiä pitkä vähintään 1 numero isoja ja pieniä kirjaimia vähintään 1 kpl molempia. Salasana on väliaikainen, käyttäjä vaihtaa salasanan kirjautuessaan ensimmäisen kerran palveluun.

19 Rastita kenttien alalaidassa oleva teksti: Lähetä käyttäjän luonnista sähköpostia, niin järjestelmä lähettää annettuun sähköpostiosoitteeseen henkilön käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rooliksi valitse Pääkäyttäjä, mikäli henkilön on tarkoitus hoitaa hakeutumisvaiheen prosessia. Muiden käyttäjien oikeuksista kerrotaan erillisessä järjestelmän käyttöön liittyvässä ohjeessa. Lopuksi paina Tallenna. 6.2 LIITÄ KÄYTTÄJÄ PALVELUTIIMIIN Käyttäjä tulee aina liittää palvelutiimiin. Kun järjestelmän käyttö alkaa, tämän avulla hallinnoidaan asiakastietojen näkyvyyttä oikeille henkilöille. Tiimiin on mahdollista liittää käyttäjiä, mikäli palvelun hakeutuminen on aloitettu. Käyttäjät tulee lisätä tiimeihin viimeistään ennen käytön alkamista. Valitse päävalikosta Palvelutiimit. Valitse kunta ja palvelu. (mikäli tässä ei näy oikeaa palvelua, tiimeihin liittäminen ei ole vielä mahdollista =hakeutumista ei ole vielä aloitettu). Rastita tiimiin kuuluvat käyttäjät. Pääkäyttäjät kuuluvat automaattisesti kaikkiin tiimeihin. Poista rasti niiltä, joiden ei kuulu kuulua tähän tiimiin. 7 ONGELMATILANTEITA 7.1 YRITYKSELLÄ EI OLE KATSO-PÄÄKÄYTTÄJÄTUNNUKSIA Katso-pääkäyttäjätunnukset ovat pakolliset, jotta järjestelmässä voi tehdä hakeutumisen ja palvelua voi alkaa käyttämään. Yrityksen palveluntuottajaksi hakeutuminen allekirjoitetaan käyttämällä Verohallinnon Katsotunnuksia. Tunnukset myönnetään yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaavalle henkilölle, ja ne vastaavat virallista sähköistä allekirjoitusta. Jokaista y-tunnusta kohti on saatavilla vain yhdet Katsotunnukset. Nimenkirjoitusoikeudellista Katso-tunnusten omaavaa henkilöä kutsutaan Katsopääkäyttäjäksi. Katso-pääkäyttäjä voi Verohallinnon palvelussa luoda yritykselle

20 rinnakkaispääkäyttäjän. Katso-pääkäyttäjällä ja rinnakkaispääkäyttäjällä on PSOP-järjestelmässä molemmilla Katso-pääkäyttäjän oikeudet. Järjestelmää käytettäessä tunnuksia tarvitaan: a) Kun kirjaudutaan järjestelmään ensimmäisen kerran. Tämän jälkeen Katso-pääkäyttäjä voi luoda itselleen ja muille henkilöille PSOP-järjestelmän käyttäjätunnukset. b) Kun palveluntuottajaksi hakeutuminen lähetetään. Hakeutumisen tiedot voi täyttää ja valmistella toinen henkilö, ja Katso-pääkäyttäjä (tai rinnakkaispääkäyttäjä) vain hyväksyä lähettämisen. Katso-tunnukset haetaan Verohallinnolta. Ohje tunnusten hakemiseen: FI/Syventavat_veroohjeet/Sahkoinen_asiointi/Katsotunnistus/Kayttajan_ohjeet/Katsoohjeet_yrityksille_ja _yhteisoille_j(12268) Video-ohje Katso-tunnusten hakemisesta, sekä rinnakkaispääkäyttäjän luomisesta: YRITYS EI KUULU TILAAJAVASTUUN LUOTETTAVA KUMPPANI-OHJELMAAN Vantaan hyväksytyiltä yksityisiltä palveluntuottajilta vaaditaan kuulumista Tilaajavastuun Luotettava Kumppani-ohjelmaan. Tilaajavastuulain mukaiset yritysliitteet ovat pakollisia tietoja, jotka vaaditaan jokaiselta yritykseltä. Luotettava kumppani-ohjelmaan kuuluminen mahdollistaa PSOP-järjestelmässä sen, että yrityksen tilaajavastuulain mukaiset asiakirjaliitteet haetaan ja tarkistetaan automaattisesti suoraan Tilaajavastuun järjestelmästä. Lisätietoja ja Luotettava Kumppani-ohjelmaan liittyminen:

21 7.3 TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN LUONNOSTILAISEEN HAKEMUKSEEN EI ONNISTU Tämä tilanne voi tulla eteen, mikäli hakemuksesta on jo tehty luonnos ja tietojen päivittämistä jatketaan myöhemmin. Hakemus avataan kohdasta Palvelut, valitaan oikea hakemus ja Muokkaa tietoja. Tällöin pääset hakemuspolulle (1-8 osat). Hakemuspolun kautta päivitetään mm. hinnasto sekä allekirjoitetaan ja lähetetään hakemus. Toimipaikan tietoja ei kuitenkaan pääse päivittämään hakemuspolun avulla. Päivitä nämä tiedot ja liiteasiakirjat valitsemalla yläpalkista Yrityksen tiedot ja Toimipaikat. Samasta palkista saat täydennettyä myös laskutustiedot. 7.4 MUUT ONGELMATILANTEET Hakeutumiseen liittyen ongelmatilanteissa otetaan ensisijaisesti yhteyttä kunnan palvelun yhteyshenkilöön. Vantaan Omaishoitajan vapaapäivä kotiin -palvelusetelin kohdalla: Tiia Kotilainen, p

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAA: IKÄÄNTYNEIDEN PITKÄAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU IKÄÄNTYNEIDEN LYHYTAIKAINEN TEHOSTETTU ASUMISPALVELU OMAISHOITAJAN VAPAAN AIKANA 1 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI: PALVELUSETELIPALVELUT PALVELUT: LAPSIPERHEIDEN TILAPÄINEN KOTIPALVELU KOTIHOITO 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki: Palvelusetelipalvelut...

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU Yritys tai yksityinen ammatinharjoittaja, jolla on oma Y-tunnus, hakeutuu Helsingin Suunterveydenhuollon

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN VANTAAN KAUPUNKI PALVELUSETELIPALVELUT, TERVEYSPALVELUT 1 Sisällys PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN... 1 Vantaan kaupunki... 1 Palvelusetelipalvelut, Terveyspalvelut...

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO

PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN. Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO PALVELUNTUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN Helsingin kaupunki: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 KUKA HAKEUTUU, MITEN HAKEUTUU... 3 2 TUNNISTAUTUMINEN JA PSOP-PÄÄKÄYTTÄJÄTUNNUKSEN LUONTI... 4 3 HAKEMUKSEN

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE

PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE PALVELUNTUOTTAJA TÄYDENNÄ HAKEMUSTA -OHJE HELSINKI: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 KIRJAUDU JÄRJESTELMÄÄN Siirry PSOP-järjestelmän sivuille: https://parastapalvelua.fi/ Valitse Kirjaudu sisään PSOP kirjautuminen:

Lisätiedot

Palveluntuottajaksi hakeutuminen

Palveluntuottajaksi hakeutuminen 18.10.2018 Palveluntuottajaksi hakeutuminen Siun sote: Palvelusetelipalvelut 2(26) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yrityksen tunnistautuminen... 3 PSOP-pääkäyttäjätunnuksen luonti... 4 Perustietojen

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun siivouksen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu KATSO:lla -linkin

Lisätiedot

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Hakeutumisohjeet Turun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi Ensimmäistä kertaa palveluun kirjautuessa kirjautuminen tapahtuu KATSO-tunnusten avulla. Tällöin palveluun kirjaudutaan Kirjaudu

Lisätiedot

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖINEN HAKU 1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta http://asiointi.hel.fi Etusivulta valitaan Yritys- ja yhdistyspalvelut -> avustukset. 1 Valikosta valitaan lomake

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.1 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Tehostettu palveluasuminen...

Lisätiedot

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä ESR-Henkilö Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä Käyttöohje toteuttajille 28.9.2015 ESR-Henkilö -järjestelmän käyttöohje hankkeiden toteuttajille 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä tunnistautumisesta...

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille

Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään. Ohjeet palveluntuottajille Tietojen syöttäminen PSOP-järjestelmään Ohjeet palveluntuottajille https://parastapalvelua.fi Kirjaudu sisään Ensimmäisellä kerralla kirjaudutaan Katso-tunnuksilla tämän linkin kautta Jatkossa sitten kirjaudutaan

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

Windows Live SkyDrive - esittely

Windows Live SkyDrive - esittely Windows Live SkyDrive - esittely Microsoftin SkyDrive on pilvipohjainen tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu. SkyDrive tarjoaa 25 Gb ilmaista säilytystilaa tiedostoille ja valokuville. Voit käyttää SkyDriven

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN www.parastapalvelua.fi 7.6.2016 Asiakas 1 Hyvä palveluseteliasiakas Palveluseteli on yksi tapa valita ja käyttää sosiaali-

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Taustatietoa: PSOP (parastapalvelua.fi) on pääasiallisesti käytössä palvelusetelijärjestelmänä. Siksi osa järjestelmään syötetyistä

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän

Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän 1 Työllisyyspalvelukeskuksen avustusten hakeminen PSOPjärjestelmän kautta Seuratkaa alla olevaa ohjetta hakeutumista tehdessänne, jotta avustusten maksaminen mahdollistuu. Jos olet tehnyt jo aiemmin hakemuksen,

Lisätiedot

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 Osoite ja omat tiedot https://lacris.ulapland.fi/admin Järjestelmään kirjaudutaan Haka-tunnistautumisella ja lippu-nappuloista

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 18.4.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Tuntipohjaiset palvelusetelipalvelut 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

Katso-tunnistautuminen. Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE

Katso-tunnistautuminen. Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE Katso-tunnistautuminen Jyrki Laitinen ja Johanna Kallio Järjestelmän koulutus syksy 2015 Suomen ympäristökeskus SYKE Mikä on Katso? Katso-tunnistautuminen on Verohallinnon tarjoama palvelu, joka on käyttäjätunnistautuminen

Lisätiedot

Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015

Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015 Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015 Mari Puro Hyrrä on uusi maaseudun tukien verkkopalvelu. Hyrrä opastaa hakijan tukiprosessin alusta loppuun - aina tukihakemuksesta siihen asti, kunnes

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

Ohje PhotoPortaalin käytöstä

Ohje PhotoPortaalin käytöstä Ohje PhotoPortaalin käytöstä Yleistä sisällöstä 1. Käyttäjän sisäänkirjautuminen / rekisteröityminen Jos olet kirjautunut aikaisemmin Finland Circuit, Obsession of Light, This is Life, tai johonkin muuhun

Lisätiedot

Moodle HOPS-työskentelyn tukena

Moodle HOPS-työskentelyn tukena Moodle HOPS-työskentelyn tukena Ohjeita alueen tilaamiseen Tilatessasi Moodle-aluetta HOPS-ryhmällesi, voit tilata täysin tyhjän alueen, jonne rakennat itse kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Lisätiedot

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut

PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN. Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUNTUOTTAJA TAPAHTUMIEN KIRJAAMINEN PSOP-JÄRJESTELMÄÄN Helsingin kaupunki: Suun terveydenhuollon palvelut PALVELUT: SUUN TERVEYDENHUOLTO 1 Sisällys 23.2.2017 1 EDELLYTYKSET TAPAHTUMAKIRJAUKSILLE...

Lisätiedot

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA / TEHTÄVÄILMOITUKSET JOTTA SEURA SAA AINA VÄLITTÖMÄSTI TIEDON: Uudesta rekisteröinnistä (hyväksyminen / aktivointi) Rekisteröinnin uudistamisesta

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Aloitus Valitse ensin vahinkotyyppi ja paina Jatka-nappia. Jos avautuu lisäkysymyksiä vakuutukseen liittyen,

Lisätiedot

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi.

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi. Valtiokonttori Ohje 1 (5) Verkkolaskutusportaalin käyttöohje toimittajille Kenttien selitteet (pakolliset kentät ovat merkitty *-merkillä) REKISTERÖITYMINEN TOIMITTAJATIEDOT Y-tunnus * Toimittajan yrityksen

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 16.11.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Lääkkeiden annosjakelu - palvelusetelipalvelu 2(10) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun...

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE

MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE JR / Sedu 19.12.2013 MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE Mobility tooliin pääset ECAS-tunnuksilla osoitteessa: https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility Ohjeita LdV-liikkuvuuksiin ja mobility toolin käyttöön saat

Lisätiedot

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi

Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi TURUN KAUPUNKI Hakeutuminen palvelusetelituottajaksi Suun terveydenhuolto Ohje 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi 1. Palveluntuottajaksi hakeutuminen Avaa Palveluseteli- ja ostopalvelu järjestelmä www.parastapalvelua.fi

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Tämän ohjeen avulla voit luoda sähköisen asioinnin valtakirjan asiakkaasi (jatkossa päämies) puolesta, kun päämiehen edustaja

Lisätiedot

Kuvapankki Imagebank Independent

Kuvapankki Imagebank Independent SIVU 1/(8) Kuvapankki Imagebank Independent 1. Kirjautuminen palveluun 2. Kategoriat 2.1 Kategorian muokkaus 2.2 Uuden kategorian lisäys 2.3 Kategorioiden järjestely 3. Kuvat 3.1 Uuden kuvan lisääminen

Lisätiedot

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE

MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄ OHJEET PELAAJALLE MYEERIKKILÄN AVAINTOIMINNALLISUUDET PELAAJAN NÄKÖKULMASTA Kehittymisen seuranta Oma taso ja kehittyminen Vertailu tavoitetasoihin ja oman ikäluokan parhaisiin Videot Omat

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_04.2016 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012)

Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012) Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Tietoa Basware Supplier Portal-dokumenteista Toimittajille, asiakkaille, julkista

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake Työtapaturman ilmoittaminen If Login Sisältö Työtapaturmalomake If Loginissa s. 3-5 Vahinkolomakkeen täyttäminen Esimies s. 6-14 Henkilöstöhallinto

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 1.22 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Asiakkaat... 4 1.1 Kirjautuminen... 4 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4

Lisätiedot

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan tällä hakemuslomakkeella. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki sääntökirjan edellytyksiin sitoutuneet ja pyydetyt, asianmukaiset ja kriteerit täyttävät liitteet

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä v. 2.6 Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä palveluntuottajille parastapalvelua.fi Authors: Jani Grönberg Pekka Malo Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajaksi hakeutuminen... 4 1.1 Tehostetun palveluasumisen

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti 1 Käyttöönotto-ohje: DNA sähköposti Sisällysluettelo: 1. Tarkoitus... 1 2. Webmail (Outlook Web App)... 2 3. Webmail postilaatikon lisääminen Outlookiin (IMAP)... 3 4. Palvelimen tekniset tiedot... 6 1.

Lisätiedot

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN HOITOTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN HOITOTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN Henkilöstöpalvelut 2016 / Hoitotieteen tohtoriohjelma (DPNurs) 2016 OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN HOITOTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN HUOM! hakulomake

Lisätiedot

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh. (09) 350 75 30 Päivystys: atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 55 32 0400 316 088 Viime hetken tiedot

Lisätiedot

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU Käyttöohje Huhtikuu 2009 OSUUSPANKKI Käyttöohje 2 (11) SISÄLLYSLUETTELO 1 E-laskutuksen aloittaminen Kultalinkillä...3 2 E-laskujen

Lisätiedot

Lausuntopalvelu.fi. Pääkäyttäjän opas. Kesäkuu 2016

Lausuntopalvelu.fi. Pääkäyttäjän opas. Kesäkuu 2016 Lausuntopalvelu.fi Pääkäyttäjän opas Kesäkuu 2016 1 Sisällys 1 Mikä lausuntopalvelu.fi on?... 3 2 Oppaan kohderyhmä ja sisältö... 3 3 Organisaation pääkäyttäjän nimeäminen ja valtuuttaminen... 3 4 Pääkäyttäjän

Lisätiedot

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Toimitustavat... 5 Tilauksen käsittely...6 Huomioitavaa... 7 Lähipaketti toimitustapa...

Lisätiedot

LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1

LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1 LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1 Jos hakijoita on useampi kuin yksi (henkilö tai metsästysseura/-seurue), nimetään yksi hakijaksi ja kaikista metsästysoikeuden

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun 1. Kirjaudu IRMAan suunnistajana. 2. Valitse kilpailukalenterista se kilpailu, johon haluat ilmoittautua ja paina Ilmoittaudu. Vain niihin

Lisätiedot

Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille

Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille 1(6) Lappeenrannan kaupunki Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille Tulosta tämä ohje itsellesi. Täytä vakuutustodistus tämän ohjeen avulla. Internet-osoite:

Lisätiedot

Tarkoitus. Edellytykset. Kirjautuminen HAKA-tunnistautumisen kautta

Tarkoitus. Edellytykset. Kirjautuminen HAKA-tunnistautumisen kautta Tarkoitus Tässä ohjeessa näytetään, kuinka avataan uusi palvelupyyntö Certiaan Service Desk -järjestelmän kautta. Ohjeen lopussa näytetään, miten voit etsiä ratkaisua tietämyskannasta. Palvelupyynnön pääset

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi CV-netti palvelun tavoitteena on auttaa työnantajia löytämään sopivia työntekijöitä ja työnhakijoita löytämään uusia työmahdollisuuksia. CV-nettipalvelun avulla

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy; 1.1.2016

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy;  1.1.2016 2016 Kauden vaihtaminen Tom Hedman Jopox oy; www.jopox.fi 1.1.2016 Kauden vaihtamiseen liittyvät toimet Jopoxiin on rakennettu palloilulajeihin ominainen piirre kausienvaihtelumekanismi. Mekanismin avulla

Lisätiedot

TimeEdit henkilökunnan ohje

TimeEdit henkilökunnan ohje TIMEEDIT-OHJE 1 (13) TimeEdit henkilökunnan ohje TIMEEDIT WEB... 2 TYÖJÄRJESTYKSET... 2 TYÖJÄRJESTYKSET NÄKYMÄT JA HAKUEHDOT... 4 VARAA TILA... 5 VARAA AUTO... 6 NÄYTÄ OMAT VARAUKSET... 6 TEE POISSAOLOILMOITUS...

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

Katso-palvelu ja Hyrrä-järjestelmä. Leena Karjalainen 31.3.2016

Katso-palvelu ja Hyrrä-järjestelmä. Leena Karjalainen 31.3.2016 Katso-palvelu ja Hyrrä-järjestelmä Leena Karjalainen 31.3.2016 Sivu 1 1.4.2016 Mitä ovat Katso ja Hyrrä? Katso-tunnistus on verohallinnon ylläpitämä palvelu, jonka avulla tunnistaudutaan viranomaisten

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

16.9.2014 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE

16.9.2014 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE 1 (9) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS- palvelun (Data Collection Service) kautta. Tässä dokumentissa annetaan ohjeita palvelun käyttämiseen. Tämä

Lisätiedot

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille

Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Käyttövaltuushallintaa kehitetään (SAP IDM -projekti), hyödyt virastoille Kieku-info virastoille 9.6.2015 OPH:n monitoimitila, Helsinki Lari Nikoskelainen, ERP hankepäällikkö Esittäjän nimi 9.6.2015 kehitysprojekti

Lisätiedot

Paikallissivuston kumppanin starttipaketti

Paikallissivuston kumppanin starttipaketti Paikallissivuston kumppanin starttipaketti Tervetuloa mukaan paikallissivustolle! Paikallissivusto on osoitteessa www.vantaansanomat.fi Paikallissivustolla on paikallisia uutisia, palveluita, tapahtumatietoja,

Lisätiedot

Punaisen Ristin valokuvaetsintä

Punaisen Ristin valokuvaetsintä Punaisen Ristin valokuvaetsintä Suomen Punainen Risti on mukana Punaisen Ristin kansainvälisen komitean aloittamassa Trace the Face -julistekampanjassa. Katastrofit ja kriisitilanteet saattavat erottaa

Lisätiedot

- Valitaan kohta Asetukset / NAT / Ohjelmallinen palvelin - Seuraavassa esimerkki asetuksista: valitaan käytössä oleva ohjelmistorajapinta

- Valitaan kohta Asetukset / NAT / Ohjelmallinen palvelin - Seuraavassa esimerkki asetuksista: valitaan käytössä oleva ohjelmistorajapinta TW-EAV510: VALVONTAKAMERAN KYTKEMINEN VERKKOON OPERAATTORIN IP-OSOITE - Jotta valvontakameran käyttöä varten saadaan avattua tarvittavat portit, pitää operaattorilta saada julkinen IP-osoite, jotta kaikki

Lisätiedot

Ajankohtaista laboratoriorintamalla 10.-11.10.2012 Pasila Emilia Savolainen, Suunnittelu- ja ohjausyksikkö

Ajankohtaista laboratoriorintamalla 10.-11.10.2012 Pasila Emilia Savolainen, Suunnittelu- ja ohjausyksikkö Valitusten ja palautteen käsittely Evirassa koskien Eviran hyväksymiä laboratorioita sekä lainsäädännön antamat välineet näiden laboratorioiden valvontaa varten Ajankohtaista laboratoriorintamalla 10.-11.10.2012

Lisätiedot

OFFICE 365:N KÄYTTÖOHJEITA. Sisällysluettelo

OFFICE 365:N KÄYTTÖOHJEITA. Sisällysluettelo OFFICE 365:N KÄYTTÖOHJEITA Sisällysluettelo 1. OFFICE 365:N PERUSNÄKYMÄ JA ASETUKSET... 2 2. SÄHKÖPOSTIN PERUSTOIMINNOT... 5 3. ALLEKIRJOITUS... 7 4. AUTOMAATTISET VASTAUKSET... 8 5. MUITA ASETUKSIA.8

Lisätiedot

Hae Opiskelija käyttöohje

Hae Opiskelija käyttöohje Hae Opiskelija käyttöohje Yleistä Hae Opiskelija hakuikkunan toiminto on uudistettu tavoitteena saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi rakenne. Käyttäjä valitsee ensin, kumpaa hakua haluaa käyttää, Perushaku

Lisätiedot

PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA 13.6.2016

PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA 13.6.2016 PSOP PALVELUNTUOTTAJIEN KÄYTTÖKOULUTUS Asumispalvelut VANTAA 13.6.2016 Käytön tuki Tapahtumien kirjaamisen käyttöohje tulee Vantaan nettisivuille Käyttöohjevideot: https://parastapalvelua.fi Ohjevideot

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Palveluntuottajan ohje Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli -

Lisätiedot

Ohjelmiston käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet

Ohjelmiston käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Ohjelmiston käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin.

Lisätiedot

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttö. Palveluntuottajan tietojen keruu

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttö. Palveluntuottajan tietojen keruu Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttö Palveluntuottajan tietojen keruu Palveluntuottajan perustiedot PERUSTIEDOT Virallinen nimi Epävirallinen nimi Y-tunnus Yritysmuoto Rekisteröintitunnus Tuottajatyyppi

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Väliaikaisen tallennuskansion käyttö Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Kun skannaat kuvia, dioja, asiakirjoja jne. sekä digitoit LP-levyjä tai C-kasetteja, sinulla on mahdollisuus tallentaa

Lisätiedot

www.pil-network.com Ohjeet kirjautumiseen ja materiaalin lisäämiseen

www.pil-network.com Ohjeet kirjautumiseen ja materiaalin lisäämiseen www.pil-network.com Ohjeet kirjautumiseen ja materiaalin lisäämiseen Miten kirjaudun pil-network sivustolle? 1. Mene osoitteeseen www.pil-network.com 2. Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta löytyvällä

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot

Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön

Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön CSC Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön Liityntäpalvelimen versio 6.7.7 Pmuhonen 2/17/2016 Date Version Description 29.9.2015 0.1 Initial version 30.9.2015 0.2 Korjauksia 19.1.2016 0.3 Sertifikaattiohje

Lisätiedot

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Sisällys Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje... 1 Yleisohjeet...

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys

Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys Toimikaudet ja äänioikeutetut jäsenet Alueyhdistysten mallisäännöt 1, puheenjohtajan toimikausi 1 v, äänioikeus varsinaisina jäseninä

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa

Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa Espoon ohje palveluntuottajalle järjestelmän käyttöön Henkilökohtaisen avun palvelussa www.espoo.fi/parastapalvelua Muokattu Turun -manuaalista Koonnut Aki Karlsson Sisällysluettelo 1 Palveluntuottajan

Lisätiedot

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje

Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje 3.8.2018 Palveluntuottaja Tapahtumakirjausohje Asumisen palvelusetelipalvelut 2(16) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Edellytykset tapahtumakirjauksille... 3 Kirjautuminen palveluun... 3 Palveluvarauksen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön

Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön parasta palvelua.fi PSOP Kouvolan ohjeistus järjestelmän käyttöön Kotiin annettavat palvelut - Omaishoidon harkinnanvarainen palveluseteli - Tilapäisen kotihoidon palveluseteli - Säännöllisen kotihoidon

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

http://reseda.taik.fi KÄYTTÖOHJEET

http://reseda.taik.fi KÄYTTÖOHJEET http://reseda.taik.fi KÄYTTÖOHJEET Lisätietoja: Oman osastosi yhteyshenkilö Tutkimusinstituutti: Pia Sivenius, puh. 30528, pia.sivenius@taik.fi Projektipäällikkö: Riitta-Liisa Leskinen, puh. 30262, riitta-liisa.leskinen@taik.fi

Lisätiedot

Tämä opas on tarkoitettu opettajaylläpitäjille, jotka eivät ole ennen käyttäneet TwinSpacea. Neuvomme, kuinka:

Tämä opas on tarkoitettu opettajaylläpitäjille, jotka eivät ole ennen käyttäneet TwinSpacea. Neuvomme, kuinka: Tervetuloa Opas TwinSpaceen Tämä opas on tarkoitettu opettajaylläpitäjille, jotka eivät ole ennen käyttäneet TwinSpacea. Neuvomme, kuinka: - Pääset TwinSpaceen - Muokkaat profiiliasi - Luot toimintaa projektille

Lisätiedot

OUTI-verkkokirjaston opastus

OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-kirjastot käyttävät avoimen lähdekoodin Kohakirjastojärjestelmää. Kohaa kehitetään jatkuvasti. Aineiston haku Aineistohaun voi tehdä suoraan tältä sivulta. Verkkokirjastoon

Lisätiedot

PSOP Ohje palveluntuottajille

PSOP Ohje palveluntuottajille 03.04.2017 PSOP Ohje palveluntuottajille Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Kotihoidon palvelusetelit: Säännöllinen ja tilapäinen kotihoito, muistisairaiden päivätoiminta ja kotisiivous. Palvelun

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

L2TP LAN to LAN - yhteys kahden laitteen välille

L2TP LAN to LAN - yhteys kahden laitteen välille TW- LTE- REITITIN: L2TP LAN to LAN - yhteys kahden laitteen välille Esimerkissä on käytetty kahta TW- LTE reititintä L2TP LAN to LAN - yhteydellä voidaan luoda VPN- verkko, jossa liikenne on sallittu molempiin

Lisätiedot

Oma riista -palvelu oma.riista.fi

Oma riista -palvelu oma.riista.fi Oma riista -palvelu oma.riista.fi Saalisilmoituksen tekeminen KARHU 5.7.2016 Suomen riistakeskus Versio 1.4, 5.7.2016 Ari Kontiainen ja Harri Norberg Suomen riistakeskus Ohjeen tarkoitus Tämän ohjeen tarkoitus

Lisätiedot

CEREMP-järjestelmän käyttöönotto

CEREMP-järjestelmän käyttöönotto CEREMP-järjestelmän käyttöönotto Ohje energian tukkumarkkinoiden markkinaosapuolille CEREMP-järjestelmän käyttöönottoon ja markkinaosapuolen ensimmäisen vaiheen rekisteröintiin Versio 1.0 Mikä on CEREMP?

Lisätiedot

Mene nettisivuilla osoitteeseen www.antalis.fi. Pääset Digimuki-sivustolle kahta eri kautta.

Mene nettisivuilla osoitteeseen www.antalis.fi. Pääset Digimuki-sivustolle kahta eri kautta. Mene nettisivuilla osoitteeseen www.antalis.fi. Pääset Digimuki-sivustolle kahta eri kautta. 1. Etusivulla vasemmassa alalaidassa on kuva Digimukista. Klikkaa sen vierestä kohtaa Käy sisään. 2. Yläpalkissa

Lisätiedot