Puolustusvoimien kilpailutoiminta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Puolustusvoimien kilpailutoiminta"

Transkriptio

1 Puolustusvoimien kilpailutoiminta Ohje Puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoiminnasta 1. Johdanto 1.1 Kilpaurheilun perusteet Puolustusvoimien kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta tähtää suomalaisen sotilaan fyysisen suorituskyvyn sekä sotilastaitojen kehittämiseen. Lisäksi toiminnalla pyritään ylläpitämään puolustusvoimien ja suomalaisen sotilaan myönteistä julkisuuskuvaa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Puolustusvoimien kilpaurheilu liittyy saumattomasti valtakunnalliseen kilpailu- ja valmennusjärjestelmään. Puolustusvoimat tukee resurssiensa sallimissa puitteissa urheilujärjestöjen toimintaa kaikilla tasoilla. Järjestöt tekevät merkittävää maanpuolustustyötä edistämällä nuorison ja reserviläisten liikuntaharrastusta ja fyysistä kuntoa. 1.2 Kilpailutoiminnan johtaminen Koulutusosasto (J 7) johtaa, ohjaa ja kehittää puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoimintaa yhteistoiminnassa puolustushaarojen kanssa. Pääesikunnan koulutusosaston toimintakykysektori hoitaa puolustusvoimien urheilutoimintaan liittyviä kansainvälisiä sotilasurheiluasioita. Pääesikunnan koulutusosasto budjetoi kansainvälisten sotilasurheilukilpailuihin osallistuvien urheilijoiden ja muiden tukihenkilöiden virkaehtosopimusten mukaiset virkamatkakustannukset. Kansainvälisessä Sotilasurheiluliitossa (CISM) puolustusvoimia edustaa valtuuskunta, jonka henkilöstön nimeää puolustusvoimien koulutuspäällikkö. 2. Kilpailutoiminta Puolustusvoimien kilpailutoiminta käsittää palkatun henkilökunnan sekä varusmiespalvelukseen kuuluvan sisäisen kilpailutoiminnan, kansainvälisen kilpailutoiminnan ja vapaaehtoisen kilpailutoiminnan. Rajavartiolaitoksen urheilijat voivat osallistua Puolustusvoimien kilpailu- ja edustus- valmennustoimintaan PUHARA - sopimuksen mukaisesti.

2 2.1 Sisäinen kilpailutoiminta sotilaiden suomenmestaruuskilpailut puolustushaarojen mestaruuskilpailut hallintoyksiköiden (vast.) mestaruuskilpailut muut sotilaskilpailut Puolustusvoimien sisäiseen kilpailutoimintaan osallistuminen tapahtuu palkatun henkilökunnan osalta virkatehtävänä sekä varusmiesten osalta normaalina palvelustehtävänä. Kilpailuissa noudatetaan kullekin kilpailulle erikseen laadittuja sääntöjä Sotilaiden suomenmestaruuskilpailut Mestaruuskilpailuissa on painopiste sotilaskuntoa kohottavissa lajeissa. Kansallisesti perinteisten valtalajien sekä nuorison eniten harrastamien urheilulajien sisältyminen mestaruuskilpailuohjelmaan korostaa osaltaan puolustusvoimien roolia osana maan liikuntakasvatusjärjestelmää. Vuosittain järjestettävät sotilaiden suomenmestaruuskilpailut ovat Sotilaiden ammunnan suomenmestaruuskilpailut (ammunnan sotilas-smkilpailut) Sotilaiden hiihdon suomenmestaruuskilpailut (hiihdon sotilas- SM-kilpailut) Sotilaiden jalkapallon suomenmestaruuskilpailut (jalkapallon sotilas-smkilpailut) Sotilas-5-ottelun ja maastojuoksun suomenmestaruuskilpailut (sotilas-5- ottelun ja maastojuoksun sotilas-sm-kilpailut) Sotilaiden ampumasuunnistuksen suomenmestaruuskilpailut (ampumasuunnistuksen sotilas-sm-kilpailut) Suomen Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailujen yhteydessä Sotilaiden suunnistuksen suomenmestaruuskilpailut (suunnistuksen sotilas- SM-kilpailut) Rajavartiolaitoksen henkilöstö osallistuu sotilaiden suomenmestaruuskilpailuihin mestaruuskilpailuja koskevien sääntöjen ja rajavartiolaitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Reserviläiset osallistuvat sotilaiden suomenmestaruuskilpailuihin mestaruuskilpailusääntöjen ohjeistuksen mukaisesti joko vapaaehtoisuuteen perustuen tai kertausharjoituksena.

3 2.1.2 Puolustushaarojen mestaruuskilpailut Puolustushaarat voivat järjestää mestaruuskilpailutoimintaa seuraavissa lajeissa: Jalkapallo jääkiekko purjehdus jollasoutu meri-3/5-ottelu ilmailu-5-ottelu Oltermannin hiihto lentäjäritarinmalja Juholan malja Sotilas-, ilmailu- ja meri-5-ottelun kehittäminen ja ylläpito kuuluvat Maavoimien, Ilmavoimien ja Merivoimien vastuulle Joukko-osastojen (vast.) mestaruuskilpailut Varusmieskoulutusta antavien joukko-osastojen on järjestettävä vuosittain vähintään seuraavat varuskunnan mestaruuskilpailut: ammunta hiihto tai maastojuoksu suunnistus sotilas-3/5-ottelu kesä- ja talvipartiokilpailu Joukko-osastojen mestaruuskilpailut järjestetään koulutukseen kuuluvina tilaisuuksina palvelusaikana. Kilpailuissa voidaan mitata yksiköiden, joukkueiden ja ryhmien sekä yksilöiden fyysistä suorituskykyä sekä taitoja. Kilpailujen tulee kuitenkin pääosin olla sosiaalisia, liikuntaharrastusta edistäviä massatapahtumia, joissa on useita sarjoja eritasoisille harrastajille Muut sotilaskilpailut Puolustushaarat ja hallintoyksiköt voivat järjestää sotilas-sm-kilpailujen ohella muita sotilaskuntoisuutta, aselajitaitoja ja palvelusmotivaatiota lisääviä kilpailuja. Tällaisia perinteisiä kilpailuja ovat muun muassa Kultakompassikilpailu ja Kirkkojärven marssi. Edellä mainitut kilpailut ylläpitävät hallintoyksikkö- ja aselajihenkeä.

4 2.2. Kansainvälinen kilpailutoiminta Kansainväliseen kilpailutoimintaan valittavat urheilulajit Kansainvälisiin kilpailuihin tähtääviä lajeja valittaessa ja niiden valmennusta järjestettäessä otetaan huomioon Puolustusvoimia sitovat, kahden tai useamman maan väliset sotilasurheilua koskevat sopimukset tai säännöt Puolustusvoimien kilpailutoiminnan perinteet menestymisennusteet sekä lajin koulutus- ja sotilastaitoja edistävä luonne valmennustoiminnan edellytykset ja resurssit sekä kilpailujen järjestämismahdollisuudet Kansainväliseen kilpailutoimintaan osallistuminen Puolustusvoimat osallistuu joukkueillaan kansainvälisiin sotilaskilpailuihin, joita ovat sotilaiden maailmanmestaruuskilpailut (CISM) sotilaiden pohjoismaiset mestaruuskilpailut (NMC) sekä muut kansainväliset sotilaskilpailut ja marssitapahtumat Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuviin joukkueisiin voidaan valita Puolustusvoimiin tai Rajavartiolaitokseen kuuluvia sotilashenkilöitä. Kilpailuissa noudatetaan kilpailulle laadittuja lajisääntöjä sekä kansainvälisen lajiliiton lajisääntöjä Kansainvälisen Sotilasurheiluliiton (CISM) kilpailutoiminta Kansainvälinen sotilasurheilu (CISM) perustettiin vuonna Vuoden 2014 alussa jäsenmaita oli 133. Suomi liittyi liiton jäseneksi vuonna CISM järjestää sotilaiden MM-kilpailuja vuosittain noin 20 lajissa. Tämän lisäksi se järjestää maanosien mestaruuskilpailuja sekä joka neljäs vuosi sotilaiden Maailmankisat kesä- ja talvilajeissa (Military World Games, Winter Military World Games) ja kadettien Maailmankisat (CISM Military Cadet Games) Sotilaiden pohjoismaiset mestaruuskilpailut (NMC) Pohjoismainen sotilasurheilutoiminta käynnistyi 1960-luvun alussa. Pohjoismaiden kesken hyväksyttyjen sääntöjen perusteella puolustusvoimat osallistuu joukkueillaan pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin ammunnassa, ilmailu-5-ottelussa, sotilas-5- ottelussa, meri-5-ottelussa, purjehduksessa ja suunnistuksessa. Kilpailulajien

5 muuttuessa osallistutaan kulloinkin virallisiksi luokiteltuihin mestaruuskilpailuihin puolustusvoimien intressien ja resurssien puitteissa Muut kansainväliset sotilaskilpailut Muita kansainvälisiä sotilaskilpailuja ovat avoimet kansainväliset sotilaskilpailut Euroopassa sekä marssikilpailut ja -tapahtumat. Kilpailuihin osallistuminen on perusteltua, mikäli kohtien ja kilpailuihin ei kyseisenä vuonna osallistuta tai mikäli kilpailulla on selvä valmennusta tai koulutusta tehostava merkitys. Joukko-osastotason kansainvälisen kilpailuvaihdon on tapahduttava Pääesikunnan ohjeistuksien ja tarvittavien lupamenettelyjen mukaisesti. Pääesikunnan henkilöstöosasto on pidettävä tietoisena kyseisistä kilpailutapahtumista. 2.3 Puolustusvoimien piirissä toimivien järjestöjen kilpailutoiminta Upseerien Ampumayhdistys, Päällystöliitto ja Aliupseeriliitto voivat osallistua sotilas-smkilpailuihin ja kilpailla mestaruuksistaan niissä lajeissa, mitkä kuuluvat SM-kilpailujen lajiohjelmaan. Mestaruuskilpailuja voidaan järjestää lisäksi joukko-osastojen (vast.) mestaruuskilpailujen yhteydessä, mikäli puolustushaaraesikunta sen tapauskohtaisesti hyväksyy. Puolustusvoimien tukemat Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailut sovitaan vuosittain osana Puolustusvoimien toiminnan ja talouden suunnitteluprosessia Suomen Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailut Suomen Sotilasurheiluliitto järjestää mestaruuskilpailujaan yleisimmin lajeissa, joissa ei järjestetä sotilaiden suomenmestaruuskilpailuja. Kilpailuilla pyritään edistämään varusmiesten ja henkilökunnan monipuolista vapaa-ajan liikuntaa. Sotilasurheiluliitto järjestää mestaruuskilpailujensa yhteydessä myös kyseisen lajin koulutustoimintaa. Puolustusvoimien ja Sotilasurheiluliiton yhteistoimintasopimuksen mukaisesti hallintoyksiköiden (vast) tulee tukea Sotilasurheiluliiton toimintaan osallistumista komentamalla varusmiehiä osallistumaan kilpailuihin sekä mahdollisiin järjestelytehtäviin. Henkilökunnan osallistumiseen voidaan myöntää vapaata muusta palveluksesta. Varusmiesjoukkueelle määrätään palkattuun henkilökuntaan kuuluva johtaja. Lisäksi mestaruuskilpailujen tuomaritehtäviin voidaan määrätä henkilökuntaan kuuluvat. Joukko-osastot voivat tukea mestaruuskilpailujen järjestämistä ja niihin osallistumista antamalla käyttöön veloituksetta ajoneuvoja, henkilöstöä, suorituspaikkoja ja välineitä sekä muuta tarvittavaa asiantuntija-apua.

6 Puolustusvoimien tukemat Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailut sovitaan vuosittain osana Puolustusvoimien toiminnan ja talouden suunnitteluprosessia. 2.4 Vapaa-ajan kilpailutoiminta Suomen Sotilasurheiluliiton varusmiesten liikuntakerhoille (VLK) ja varusmiestoimikunnille luodaan toimintaedellytyksiä varaamalla liikuntatiloja ja antamalla kilpailutoiminnassa tarvittava välineistö korvauksetta käyttöön. VLK - toiminnan ohjaamiseen tulisi nimetä tukihenkilö palkatusta henkilöstöstä. Vapaa-ajan kilpailutoimintaa voidaan toteuttaa myös yh- teistoiminnassa myös paikallisten reserviläisyhdistysten kanssa. 2.5 Urheilutoiminnan tukeminen Puolustusvoimat tukee osaltaan kansallista kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa. Tuki kohdistuu tasapuolisesti kaikkiin valtionapuun oikeutettuihin valtakunnallisiin liikuntajärjestöihin, joiden toiminnan opetusministeriö luokittelee urheiluksi. Puolustusvoimat voi tukea voimassa olevien ohjeiden ja määräysten mukaisesti myös huomattavia kansallisia ja kansainvälisiä siviiliurheilutapahtumia antamalla virka- tai työvoima-apua sekä vuokraamalla tai lainaamalla tiloja ja materiaalia. Edellisistä tukimuodoista on tehtävä Puolustusvoimille erillinen kirjallinen anomus.

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 1. YLEISET SÄÄNNÖT... 2 1.1.MESTARUUSKILPAILUT... 2 1.2. OSALLISTUMISOIKEUS... 2 1.3. KILPAILUAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 1.4. MESTARUUSKILPAILUJEN

Lisätiedot

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON. Antidopingohjelma. Sisällys 1. YLEISTÄ

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON. Antidopingohjelma. Sisällys 1. YLEISTÄ SUOMEN SOTILASURHEILULIITON Antidopingohjelma Sisällys Antidopingtoiminta... 1 1. Yleistä... 1 2. Valvonta... 2 2.1 Suomen Sotilasurheiluliiton järjestämä valvonta... 2 2.2 Suomen Antidoping-toimikunnan

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ RESERVILÄISLIITTO ON AVOIN KAIKILLE Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu lähes 40.000 suomalaista. Joukossa on sekä miehiä että naisia.

Lisätiedot

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA SUOMEN SOTILASURHEILULIITON STRATEGIA 2018-2021 Visio 2018-2020 Elinikäisen liikuntainnostuksen aktivoija Talous- ja viestintävaliokunta Toimintaympäristö Nykyinen toimintaympäristö Viestintä Liiton viestintä

Lisätiedot

Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Hyväksytty syyskokouksessa 21.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 2 2. TÄRKEIMMÄT TAVOITTEET 2016... 2 3. NUORISO- JA HARRASTETOIMINTA... 2

Lisätiedot

Agility iloinen, vauhdikas ja hyvinvointia edistävä urheilulaji

Agility iloinen, vauhdikas ja hyvinvointia edistävä urheilulaji 2016 Agility iloinen, vauhdikas ja hyvinvointia edistävä urheilulaji Suomen Agilityliitto www.agilityliitto.fi Mitä agilityon? Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii

Lisätiedot

MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN

MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN KUOPION KAUPUNKI MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN Hyväksytty ohjeellisena kaupunginhallituksessa 17.10.2011 Muutokset hyväksytty kaupunginhallituksessa 23.1.2012 Yleiset säännöt:

Lisätiedot

1. Yleiset säännöt MESTARUUSKILPAILUT OSALLISTUMISOIKEUS KILPAILUJEN MÄÄRÄYTYMINEN... 2

1. Yleiset säännöt MESTARUUSKILPAILUT OSALLISTUMISOIKEUS KILPAILUJEN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 1.1.2016 1. Yleiset säännöt... 2 1.1. MESTARUUSKILPAILUT... 2 1.2. OSALLISTUMISOIKEUS... 2 1.3. KILPAILUJEN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 1.4. KUNNIAKIRJAT, KIERTOPALKINNOT...

Lisätiedot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta Suomen suurin maanpuolustusjärjestö Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta Jäsenkyselyn toteutus Reserviläisliiton jäsenkysely toteutettiin 19.-26.3. välisenä aikana webropol-kyselysovelluksella.

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

NOCA. Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät

NOCA. Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät NOCA Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät 1 Avajaisparaati Torstai 7.8. klo 13.00 13.45, Kantasatama Avajaisparaati on sotilasparaati, jossa on mahdollista nähdä kaikki joukkueet koossa

Lisätiedot

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 5.6.2012

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 5.6.2012 ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 5.6.2012 1. YLEISET SÄÄNNÖT... 2 1.1.MESTARUUSKILPAILUT... 2 1.2. OSALLISTUMISOIKEUS... 2 1.3. KILPAILUAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 1.4. MESTARUUSKILPAILUJEN

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y.

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Toimintasuunnitelmat 2005-2006 Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Emoseuran toimintasuunnitelma kaudelle 2005-2006 2 1. Yleistä Jyväskylän Hiihtoseura on perustettu Jyväskylään 21.10.1945

Lisätiedot

Aseet ja reserviläistoiminta

Aseet ja reserviläistoiminta Aseet ja reserviläistoiminta Professori Mika Hannula Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aseet ja vastuullisuus seminaari 13.3.2009 Vapaaehtoisen maanpuolustustyön perusta Järjestäytynyttä vapaaehtoista

Lisätiedot

Jarkko Kantola. Sotilaiden Pohjoismaiset ampumamestaruuskilpailut Kainuun Prikaatissa järjestämisohje

Jarkko Kantola. Sotilaiden Pohjoismaiset ampumamestaruuskilpailut Kainuun Prikaatissa järjestämisohje Jarkko Kantola Sotilaiden Pohjoismaiset ampumamestaruuskilpailut Kainuun Prikaatissa 2010 - järjestämisohje Opinnäytetyö Kajaanin ammattikorkeakoulu Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Matkailualan koulutusohjelma

Lisätiedot

Sotilas-5-ottelu SM 2012 Kilpailuohje. Suomenlahden meripuolustusalue Upinniemen varuskunta 22.-24.5.2012

Sotilas-5-ottelu SM 2012 Kilpailuohje. Suomenlahden meripuolustusalue Upinniemen varuskunta 22.-24.5.2012 Sotilas-5-ottelu SM 2012 Kilpailuohje Suomenlahden meripuolustusalue Upinniemen varuskunta 22.-24.5.2012 KOMENTAJAN TERVEHDYS Toivotan Teidät lämpimästi tervetulleiksi kilpailuja isännöivän Suomenlahden

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

KURSSI- JA LEIRIAVUSTUKSET Vapaa-aikatoimisto Urheiluseuroille

KURSSI- JA LEIRIAVUSTUKSET Vapaa-aikatoimisto Urheiluseuroille Vapaa-aikatoimisto 8.11.2018 Urheiluseuroille VUODEN 2018 PARHAAT URHEILIJAT, STIPENDIESITYKSET, VETERAANIURHEILIJOIDEN SAAVUTUKSET, REILUN PELIN JOUKKUE JA KESKI- SUOMEN LIIKUNNAN VUODEN LIIKUNTATEKO

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Tutkimusaineisto koottu puhelinhaastatteluina helmikuun 2009 ja tammikuun 2010 aikana Kohteena 3 18-vuotiaat (vanhemmat vastanneet 3 11-vuotiaiden puolesta ja 12 18- vuotiaat vastanneet itse kysymyksiin)

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. HALLINTO JA JÄSENISTÖ 1.1 Hallinnon ja toiminnan kehittäminen Laaditaan hallituksen vuosityösuunnitelma Kannustetaan alaosastoja laatimaan osaltaan

Lisätiedot

1 (6) liikuntatoiminta TOIMINTASELVITYS VUODELTA. Viranomaisen merkintä. Seura täyttää 1. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist.

1 (6) liikuntatoiminta TOIMINTASELVITYS VUODELTA. Viranomaisen merkintä. Seura täyttää 1. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist. (6) TOIMINTASELVITYS VUODELTA. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist. - tytöt alle v - pojat alle v. - naiset - miehet 2. KILPAILUTOIMINNAN LAATU a) Seuraluokitus -valio, SM-sarha joukkuetta tai

Lisätiedot

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset

Tiia-Liisa Aavisto, synt. 23.1.1995, karate EM 3. joukkueottelu naiset SM 1 ottelu naiset kevyt -60 kg SM 1. kata naiset Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2013 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2013 687/12.01.06/2013 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

1. TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

1. TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA 1. TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA SUKUPUOLTEN VÄLINEN TASA-ARVO Liiton toiminnassa on huomioitu sukupuolten välinen tasa-arvo kaikessa kilpailutoiminnassa. Naiset voivat osallistua jokaiseen

Lisätiedot

Kuva: Tuomas Kaarkoski

Kuva: Tuomas Kaarkoski Kuva: Tuomas Kaarkoski RESERVILÄISLIITTO ON SUOMEN SUURIN MAANPUOLUSTUS- JÄRJESTÖ. RESERVILÄISLIITTO ESITTÄYTYY Koko valtakunnan kattava puolustusjärjestelmämme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TAMPEREEN HARRASTEURHEILIJAT ry.

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TAMPEREEN HARRASTEURHEILIJAT ry. 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TAMPEREEN HARRASTEURHEILIJAT ry. SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...3 1.1 Yleiset tavoitteet 1.2 Järjestäytyminen 2. VARSINAINEN TOIMINTA...3 2.1 Harrastejalkapallo 2.2 Futsal 2.3

Lisätiedot

VALMENTAJAKYSELY 2009

VALMENTAJAKYSELY 2009 Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU Jyväskylä VALMENTAJAKYSELY 2009 kuvaus urheilijan polun eri vaiheissa toimivista suomalaisvalmentajista Minna Blomqvist www.kihu.fi Tarkoitus Kuvata suomalaista

Lisätiedot

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä.

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 4.11.2013, 9.12.2013, 10.2.2014, 19.5.2014, 6.10.2014 ja 3.11.2014 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Edustusoikeus

Lisätiedot

Kuva: Tuomas Kaarkoski

Kuva: Tuomas Kaarkoski Kuva: Tuomas Kaarkoski RESERVILÄISLIITTO ON SUOMEN SUURIN MAANPUOLUSTUS- JÄRJESTÖ. Kuva: Kari Virtanen RESERVILÄISLIITTO ESITTÄYTYY Koko valtakunnan kattava puolustusjärjestelmämme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen

Lisätiedot

RATSASTUSURHEILUN KEHITTÄMINEN. SRL / Urheilufoorumi Helsinki Kari Niemi-Nikkola Kehitysjohtaja 1-6/2014

RATSASTUSURHEILUN KEHITTÄMINEN. SRL / Urheilufoorumi Helsinki Kari Niemi-Nikkola Kehitysjohtaja 1-6/2014 RATSASTUSURHEILUN KEHITTÄMINEN SRL / Urheilufoorumi Helsinki 22.11.2014 Kari Niemi-Nikkola Kehitysjohtaja 1-6/2014 Tavoite: Ratsastusurheilun kehitystyö 2014 -tavoitteet ja suuntaviivat Tehdä analyysi

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SUOMEN MAASTOHIIHTO R.Y.:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Maastohiihto ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Tarkoitus ja toiminnan laatu 2 Yhdistyksen tarkoituksena on

Lisätiedot

MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN

MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN MENESTYNEIDEN KUOPIOLAISTEN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN Asianro 8484/2015 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 15.12.2015 99 Kaupunginhallitus 11.1.2016 7 Tiedustelut puh. 044 7182504 Hyvinvoinnin edistämisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1/2 Voimistelu- ja urheiluseura Lielahden Kipinä TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on

Lisätiedot

Uudet liikuntatoiminnan avustusperusteet. Seurafoorumi 28.4.2015

Uudet liikuntatoiminnan avustusperusteet. Seurafoorumi 28.4.2015 Uudet liikuntatoiminnan avustusperusteet Seurafoorumi 28.4.2015 Avustettavuus Haetaan kerran, minkä jälkeen avustettavuutta arvioidaan vuosittain itsearvioinnin sekä muutaman vuoden välein suoritettavan

Lisätiedot

SUOMEN SOTILASURHEILULIITTO RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA TALOUSARVIO

SUOMEN SOTILASURHEILULIITTO RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA TALOUSARVIO Suomen Sotilasurheiluliitto ry TTS 2014 PL 25 00131 HELSINKI Puh (0299) 510174 Fax (0299) 510191 www.sotilasurheilu.net 22.11.2013 SUOMEN SOTILASURHEILULIITTO RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille,

Tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, Tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle, henkilökunnan perheille sekä evp-henkilöstölle.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015. Tampereen Harrasteurheilijat ry

Toimintasuunnitelma 2015. Tampereen Harrasteurheilijat ry Toimintasuunnitelma 2015 Tampereen Harrasteurheilijat ry 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...3 1.1 Yleiset tavoitteet 1.2 Järjestäytyminen 2. VARSINAINEN TOIMINTA...4 2.1 Harrastejalkapallo 2.2 Futsal 2.3

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

Kajaanin Suunnistajat ry.

Kajaanin Suunnistajat ry. Kajaanin Suunnistajat ry. KaSun toiminnan tavoitteet ja Kainuu ja Kajaani kansainvälisten suunnistuksen suunnitelmat suurtapahtumien 2013+ keskipisteessä Syyskokous 28.10.2012 Päämäärät 2013 Nuoriso- ja

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 2 Sisällysluettelo: YHTEENVETO... 3 KOULUTUSTOIMINTA... 4 Koulutustilaisuudet... 4 KILPAILUTOIMINTA... 4 NUORISOTOIMINTA... 6 KUNTOLIIKUNTA... 6 ALUEJAKO JA SEURATOIMINTA... 6 JULKAISU-

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2.

Karoliina Autio, synt. 24.1.1996, karate SM 3. kata naiset. Tiia-Liina Aavisto, synt. 23.11995, karate SM 1. kata naiset MM 2. Vapaa-ajan lautakunta 46 18.12.2014 Liikuntatoimen stipendit vuodelta 2014 644/12.04.03/2014 Vapaa-ajan lautakunta 46 Valmistelija: vapaa-aikatoimenjohtaja Seppo Virta, puh. 014 2675 720 Laukaan kunta

Lisätiedot

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen

Jari Lämsä. Kommentit: Hannu Tolonen Jari Lämsä Kommentit: Hannu Tolonen Yleistä arvioinnista Arviointi: liittyy nykyisin vallalla olevaan hallintotapaan on toiminnan arvottamista tiettyjen kriteerien suhteen ei siis arvostelua! jaetaan sisäiseen

Lisätiedot

7 29.01.2015. Määräaikaan 9.1. 2015 klo 15.00 mennessä esityksen palkittavista urheilijoista tekivät seuraavat urheiluseurat tai yksityishenkilöt:

7 29.01.2015. Määräaikaan 9.1. 2015 klo 15.00 mennessä esityksen palkittavista urheilijoista tekivät seuraavat urheiluseurat tai yksityishenkilöt: Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta 7 29.01.2015 LIEKSALAISTEN URHEILIJOIDEN JA URHEILUSEUROJEN PALKITSEMINEN KUVLA 7 Liikuntasihteeri: Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta palkitsee vuosittain kansainvälisesti

Lisätiedot

Kaikille avoin liikunta - ohjelma

Kaikille avoin liikunta - ohjelma Kaikille avoin liikunta - ohjelma Suomessa on jo kauan tehty nk. erityisryhmien, vammaisurheilun ja lajiliittojen välistä yhteistyötä: A. Perinteinen tiettyä vammaryhmää/ vammaisurheilulajia koskeva yhteistyö.

Lisätiedot

(N) 10.972 5.505 5.510. Prosenttitaulukon sarakesumma ylittää 100 prosenttia, koska liikunnanharrastusta voi toteuttaa useamman tahon kautta

(N) 10.972 5.505 5.510. Prosenttitaulukon sarakesumma ylittää 100 prosenttia, koska liikunnanharrastusta voi toteuttaa useamman tahon kautta TAUSTAMATERIAALI Kansallinen aikusten liikuntatutkimus 2006 Tahot, joiden kanssa tai järjestämänä kuntoilua, liikuntaa tai urheilua harrastetaan 19-65 - vuotiaiden keskuudessa. 1997-98 2001-02 2005-06

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

SOTILAIDEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

SOTILAIDEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT PÄÄESIKUNTA Henkilöstöosasto Koulutussektori PUOLUSTUSVOIMIEN KILPAILUTOIMINNAN SÄÄNTÖKIRJA OSA I SOTILAIDEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Päivitys 2011 A. YLEISET SÄÄNNÖT...4 1. MESTARUUSKILPAILUT...

Lisätiedot

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Lajin urheilutoiminnan kehittäminen yleistä työkalusta taustalle LUONNOS 7.10.2016 toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämiseen kuvaa 5

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015. TURVU:n mestaruuskilpailuja päätettiin järjestää seuraavien lajien osalta:

JÄSENTIEDOTE 1/2015. TURVU:n mestaruuskilpailuja päätettiin järjestää seuraavien lajien osalta: JÄSENTIEDOTE 1/2015 HYVÄT JÄSENET Toimintavuosi 2015 on jo hyvässä vauhdissa. Yhdistyksen vuosikokouksessa valittu johtokunta on järjestäytynyt ja aloittanut toimintansa. Johtokunnan kokoonpano on seuraava:

Lisätiedot

Varusmiehenä Rannikkolaivastoon! 2/2016

Varusmiehenä Rannikkolaivastoon! 2/2016 Varusmiehenä Rannikkolaivastoon! 2/2016 Sisällys 1 Tervetuloa Rannikkolaivastoon!... 3 2 Siirtyminen peruskoulutuskaudelta omaan yksikköön... 4 3 Rannikkolaivastoon organisaatio... 4 4 Palvelus ja vapaat...

Lisätiedot

Suomen Olympiakomitean Huippu- urheiluyksikkö (HUY) Kesälajien kategoriat, kriteerit ja huippu- urheilun tehostamistukipäätökset 2016

Suomen Olympiakomitean Huippu- urheiluyksikkö (HUY) Kesälajien kategoriat, kriteerit ja huippu- urheilun tehostamistukipäätökset 2016 10.12.2015 Suomen Olympiakomitean Huippuurheiluyksikkö (HUY) Kesälajien kategoriat, kriteerit ja huippuurheilun tehostamistukipäätökset 2016 Yleiset lähtökohdat: Kesäolympiadilla 2013 2016 käytössä olevat

Lisätiedot

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE OHJE 1(10) HELSINKI 1.10.008 RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE Lyhenne Peruste Voimaantulo Voimassaolo RESUL Ampuma-aselaki (1/1998) perusteluineen Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/007)

Lisätiedot

OSALLISTUJA NIMI TEHTÄVÄ MITÄ TIEDÄN VLK:STA? YLIVERTAINEN OMINAISUUTENI? SUHTEENI LIIKUNTAAN VARUSMIESTEN LIIKUNTAKERHOTOIMINTA + Tarkoitettu kaikille kiinnostuneille + Tukee ja täydentää monipuolistaa

Lisätiedot

Henkilöstörakenteen kehittäminen Kokonaisvastaajamäärä: 663

Henkilöstörakenteen kehittäminen Kokonaisvastaajamäärä: 663 Henkilöstörakenteen kehittäminen Kokonaisvastaajamäärä: 663 1. Puolustushaara (vast.) Kysymykseen vastanneet: 663 (ka: 1,4) (1.1) Maavoimat 71% 471 (1.2) Merivoimat 16,9% 112 (1.3) Ilmavoimat 12,1% 80

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI 1 (6)

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI 1 (6) UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI (6) TOIMINTASELVITYS VUODELTA 205 Käytä sarkain näppäintä siirtymiseen Seura täyttää harmaat. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA henkilöä - tytöt alle 20 v. 3 - pojat alle 20 v.

Lisätiedot

KILTA 2011 2014 Kilpailukykyä ja laatua ammatilliseen koulutukseen huippuosaamisella

KILTA 2011 2014 Kilpailukykyä ja laatua ammatilliseen koulutukseen huippuosaamisella KILTA 2011 2014 Kilpailukykyä ja laatua ammatilliseen koulutukseen huippuosaamisella Laatua kaikille, omat polut huippuosaajille! Miten vastata lahjakkaiden ja motivoituneiden nuorten tarpeisiin? Miten

Lisätiedot

Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä. Voimassa 01.02.2008 asti.

Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä. Voimassa 01.02.2008 asti. Rastivarsat ry Seuran nimi Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 01.02. 2006. Voimassa 01.02.2008 asti. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen

Lisätiedot

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma 30.12.2009 1(5) TVV SUUNNISTUS TOIMINTAKERTOMUS 2009 TVV jatkoi TVV2010 projektia, jonka tavoitteena on nostaa seura nuorisosuunnistuksen kärkiseurojen joukkoon Suomessa. Seuran nuoret menestyivät parhaiten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (6) 24 Arvokisoissa menestyneiden helsinkiläisurheilijoiden palkitsemisen periaatteet HEL 2018-011990 T 00 04 04 Päätös päätti hyväksyä seuraavat periaatteet noudatettaviksi

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 S I S Ä L T Ö TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 1. Aatteellinen toiminta 2. Kuntoliikunta- ja maastotoiminta 3. Ampuma- ja kilpailutoiminta 4. Muu toiminta

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Lisää laatua, enemmän toimintaa

Lisää laatua, enemmän toimintaa Lisää laatua, enemmän toimintaa Seuratuen toimintavuoden tulokset 2014 2015 Johanna Hentunen Salla Turpeinen Janne Pyykönen LIKES-tutkimuskeskus Viitaniementie 15a, 40720 Jyväskylä www.likes.fi Lukijalle

Lisätiedot

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km Suomen Ilmailuliitto ry Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa 29.11.2005/km SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA Sinettiseurakriteerien vertaaminen lasten ja nuorten urheilun selvitystöihin Sinettiauditoinnit tarkastelussa Lajiliittojen ja Valon

Lisätiedot

Panssariprikaati Käsky 1 (6) Esikunta PAROLANNUMMI ML15111 6.7.2015 1710/12.08.01/2015

Panssariprikaati Käsky 1 (6) Esikunta PAROLANNUMMI ML15111 6.7.2015 1710/12.08.01/2015 Panssariprikaati Käsky 1 (6) PAROLANNUMMI 6.7.2015 1710/12.08.01/2015 Maavoimien toimintasuunnitelma vuosille 2015-2018 PSPR ak ML9880/12.6.2015 AMMUNNAN SOTILAS SM-KILPAILUT VUONNA 2015 1 YLEISTÄ 2 SÄÄNNÖT

Lisätiedot

Lajiliitto INFO 8.5.2014 Valotalo

Lajiliitto INFO 8.5.2014 Valotalo Puolustusvoimien Urheilukoulu Lajiliitto INFO 8.5.2014 Valotalo TOIMINTA-AJATUS Puolustusvoimien Urheilukoulu on nuorten huippuurheilijoiden ja sotilasurheilijoiden valtakunnallinen valmennuskeskus, joka

Lisätiedot

Ounasvaaran Hiihtoseura

Ounasvaaran Hiihtoseura Kiertopalkinnot 2011 KIERTOPALKINNOT 2011 Pohjola-malja Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi. Pohjola-maljan saa vuodeksi haltuunsa maastohiihdon

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

Ounasvaaran Hiihtoseura

Ounasvaaran Hiihtoseura Kiertopalkinnot 2012 KIERTOPALKINNOT 2012 Pohjola-malja Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta kilpaillaan vuodesta 1997 alkaen toistaiseksi. Pohjola-maljan saa vuodeksi haltuunsa maastohiihdon

Lisätiedot

Lajit / sarjat /vammaluokat Y N Y20 N20 N50 Y50-70. R1 10m ilmakivääri, pysty SH1 60 60. R2 10m ilmakivääri, pysty SH1 40 40 40 40

Lajit / sarjat /vammaluokat Y N Y20 N20 N50 Y50-70. R1 10m ilmakivääri, pysty SH1 60 60. R2 10m ilmakivääri, pysty SH1 40 40 40 40 MUUTOKSET KILPAILUTOIMINNAN YLEISSÄÄNTÖIHIN JA OHJEISIIN KY/2005 Sääntömuutokset, jotka on hyväksytty liittovaltuuston kokouksessa 19.4.2008 kilpailutoiminnan yleissäännöt ja ohjeet (KY/2005) Lisätään

Lisätiedot

Turvallisempi vai turvattomampi tulevaisuus

Turvallisempi vai turvattomampi tulevaisuus Kuva Turvallisempi vai turvattomampi tulevaisuus "Jos ajattelette nykyistä maailmantilaa kokonaisuutena, niin uskotteko Suomen ja suomalaisten elävän seuraavien viiden vuoden aikana turvallisemmassa vai

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

TENNISMESTARUUSKILPAILUT 2016

TENNISMESTARUUSKILPAILUT 2016 SUOMEN SOTILASURHEILULIITTO KILPAILUKUTSU Tuusula 28.04.2016 TENNISMESTARUUSKILPAILUT 2016 Sotilasurheiluliiton 41. tennismestaruuskilpailut järjestetään 10.-14.8.2016 (Varusmiessarjat 10.-11.8., henkilökunnan

Lisätiedot

SUOMEN SOTILASURHEILULIITTO RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA TALOUSARVIO

SUOMEN SOTILASURHEILULIITTO RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA TALOUSARVIO Suomen Sotilasurheiluliitto ry TTS 2010 PL 25 00131 HELSINKI Puh (0299) 510174 Fax (0299) 510192 www.sotilasurheilu.net 20.11.2009 SUOMEN SOTILASURHEILULIITTO RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta. Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00

Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta. Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00 Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00 Kansalliset kilpailut Arvokilpailut 2017 Linjaus tason mukaan Uinnin kilpailukalenteri 2016 Tulonlähde Valmentautuminen FINAn

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016 Toimintakertomus 2016 2 Sisällysluettelo: YHTEENVETO... 3 KOULUTUSTOIMINTA... 4 Koulutustilaisuudet... 4 KILPAILUTOIMINTA... 4 NUORISOTOIMINTA... 6 KUNTOLIIKUNTA... 6 ALUEJAKO JA SEURATOIMINTA... 6 JULKAISU-

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

UPSEERILIITTO RY:N TOIMINTALINJAT VUOSILLE 2006-2008 1(5)

UPSEERILIITTO RY:N TOIMINTALINJAT VUOSILLE 2006-2008 1(5) UPSEERILIITTO RY:N TOIMINTALINJAT VUOSILLE 2006-2008 1(5) 1 PERUSTEET JA PAINOPISTEET Vuosien 2006-2008 toimintalinjat perustuvat vuonna 2005 valmistuneeseen liiton strategiatyöhön, vuoden 2005 jäsenkyselyyn

Lisätiedot

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON KILPAILUTOIMINNAN YLEISSÄÄNNÖT

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON KILPAILUTOIMINNAN YLEISSÄÄNNÖT (5) SUOMEN SOTILASURHEILULIITON KILPAILUTOIMINNAN YLEISSÄÄNNÖT YLEISTÄ Suomen Sotilasurheiluliitto ry (SotUL) järjestää jäsenseuroineen kilpailuja jäsenistölleen. Kilpailuvaliokunta vastaa liiton kilpailutoiminnasta.

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n. Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n. Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma 2016-2018 1. Ohjelman arvoperusta Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta, VAU:n toiminnan tarkoituksena on monipuolisen

Lisätiedot

Tervetuloa Kisakallioon!

Tervetuloa Kisakallioon! Suomen Suunnistusliitto ry Tervetuloa Kisakallioon! Yhä useampi suunnistaa Suunnistus näkyy Suunnistus hyvinvoinnin keulakuva Suunnistus menestyy SUOMI SUUNNISTAA Suunnistusliiton strategia 2016 2020 Suunnistus

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

PIIRIKIRJE 2015 toukokuu

PIIRIKIRJE 2015 toukokuu puh. 0500 316 904 e mail: www.tul lappi.fi PIIRIKIRJE 2015 toukokuu SISÄLTÖ: piiriorganisaatio esitykset piirijaostoihin esitykset piirin toimintaryhmiin kuvaukset jaostojen ja toimintaryhmien tehtävistä

Lisätiedot

Suomen Reserviupseeriliitto

Suomen Reserviupseeriliitto Suomen Reserviupseeriliitto Ensimmäinen reserviupseerikerho perustettiin 3.12.1925 Helsinkiin. Liitto perustettiin 17.5.1931. Jäsenyhdistyksiä 315 Reserviupseeripiirejä 20 Henkilöjäseniä noin 27 000 Jäsenistä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 VAKUUTUS- JA FINANSSIALAN URHEILUSEURA VUFI r.y. 26.11.2013 2 (8) Sisällysluettelo 2 Talous ja hallinto 3 Toiminnan periaate 3 Jäsenkunta 4 Viestintä 5 Kuntoilu 5 Urheilulajit

Lisätiedot