Kun sinua edeltävä pelaaja on panostanut (laittanut pelimerkkejä pottiin), sinun täytyy joko maksaa saman verran pelimerkkejä tai luovuttaa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kun sinua edeltävä pelaaja on panostanut (laittanut pelimerkkejä pottiin), sinun täytyy joko maksaa saman verran pelimerkkejä tai luovuttaa."

Transkriptio

1 Säännöt Jakaminen Yksi pelaajista valitaan jakajaksi. Tämä pelaaja sekoittaa kortit ja jakaa kaikille pelaajille (myös itselleen) kaksi korttia kuvapuoli alaspäin. Näitä kortteja sanotaan pimeiksi korteiksi. Pelin kulku Kädessä, joka pelataan loppuun asti, on 4 panostuskierrosta.: - Blindit maksetaan - Kortit jaetaan tämän jälkeen seuraa 1. panostuskierros - Floppi tämän jälkeen seuraa 2. panostuskierros - Turn tämän jälkeen seuraa 3. panostuskierros - River tämän jälkeen seuraa 4. panostuskierros - Pelaajat, jotka vielä ovat kädessä mukana, näyttävät pimeät korttinsa. Se pelaaja, joka pystyy muodostamaan parhaan viiden kortin yhdistelmän, voittaa käden. Panostaminen Panostusvuoro siirtyy myötäpäivään ja ensimmäisenä vuorossa on jakajan vasemmalla puolella istuva pelaaja. Kun olet vuorossa, voit suorittaa yhden seuraavista: Panostaa (Bet) Laittaa pelimerkkejä pottiin Passata (Check) Olla panostamatta, kun kukaan sinua edeltävistäkään pelaajista ei ole panostanut. Maksaa (Call) Laittaa pottiin toisen pelaajan panostusta vastaavan määrän pelimerkkejä pysyäkseen pelissä. Korottaa (Raise) Lisätä pelimerkkien määrää, joka muiden pelaajien on maksettava pysyäkseen pelissä. Luovuttaa (Fold) Jättäytyä pois pelistä. Kun sinua edeltävä pelaaja on panostanut (laittanut pelimerkkejä pottiin), sinun täytyy joko maksaa saman verran pelimerkkejä tai luovuttaa. Blindit Texas Hold emissa on pakolliset panokset, joita sanotaan blindeiksi. Ennen korttien jakoa se pelaaja, joka istuu jakajan vasemmalla puolella, asettaa pieneksi blindiksi kutsutun panoksen, ja tämän pelaajan vasemmalla puolella istuva pelaaja asettaa isoksi blindiksi kutsutun isomman panoksen. Blindien arvo määrätään ennen peliä. Maksut Tavallisesti kahdella ensimmäisella korotuskierroksella pitää pelissä pysyäkseen asettaa vähintään isoa blindiä vastaava minimipanos. Tavallisesti kahdella viimeisellä korotuskierroksella (4. ja 5. avoimen kortin jälkeen) pitää asettaa kahta isoa blindiä vastaava minimipanos.

2 Nämä määrät voivat vaihdella pöydästä toiseen, joten kannattaa aina tarkistaa pöydän säännöt ennen peliin liittymistä. Käden muodostaminen Kätesi Texas Hold emissa koostuu parhaasta viiden kortin yhdistelmästä, joka syntyy kahdesta pimeästä kortista ja viidestä avoimesta kortista. Jäljelle jäävät kaksi korttia eivät vaikuta käden arvoon mitenkään. Harjoitustehtäviä Mistä korteista kätesi muodostuu? Todennäköisyydet Käsien todennäköisyydet Kuningasvärisuora % 3,216 : 1 Neloset 0.168% 594 : 1 Täyskäsi 2.60% 37.5 : 1 Väri 3.03% 32.1 : 1 Suora 4.62% 20.6 : 1 Kolmoset 4.83% 19.7 : 1 Kaksi paria 23.5% 3.26 : 1 Pari 43.8% 1.28 : 1 Ei paria 17.4% 4.74 : 1 Vetokorttien laskeminen Vetokortit eli outit = Niiden näkemättömien korttien määrä, jotka täydentäisivät toivotun käden. Pimeät kortit Avoimet kortit Toivottu käsi Vetokortit 6h-6c - Kolmoset 2 A-10 K-J-2 Suora 4 Näin lasket pottikertoimesi Pottikerroin = Tämänhetkisen potin arvo suhteessa vaaditun maksun kokoon. Tätä kerrointa verrataan siihen todennäköisyyteen, jolla muodostat luultavasti voittavan käden. a) Laske vetokorttiesi määrä Montako näkemätöntä korttia on jäljellä, jotka täydentäisivät toivotun käden? b) Jaa vetokorttien määrä kaikkien näkemättömien korttien määrällä, jotta saat selville todennäköisyyden. Näkemättömien korttien määrä: Ennen Floppia 50

3 Esimerkki: 2 vetokorttia Turnin jälkeen. 2/46 = 4,35 % todennäköisyys muodostaa toivottu käsi 4,35% = 23:1 todennäköisyys c) Vertaa voittomahdollisuuttasi potin kokoon Flopissa 47 Turnissa 46 Esimerkki: Jos olet panostamassa 2 voittaaksesi 20, todennäköisyytesi pitäisi olla ainakin 2/20 tai 10:1, jotta panostus olisi järkevä. Jos voittomahdollisuutesi on parempi kuin koko potin koon suhde panokseen = hyvät pottikertoimet Jos voittomahdollisuutesi on huonompi kuin koko potin koon suhde panokseen = huonot pottikertoimet Näin häviät varmasti Huono käsien valinta: Jos pelaat usein huonoja käsiä, niin häviät. On parempi pelata liian tiukkaa peliä kuin liian löysää. Väliinvedot: Älä pelaa Riveriin asti, jos odotat yhtä tiettyä vetokorttia käteesi. Kätesi onnistumismahdollisuudet ovat aivan liian pienet. Huonot värin vedot: Älä jatka Flopista eteenpäin, jos vielä odotat kahta saman maan korttia käteesi. Pienet parit: Jos sinulla on Flopin jälkeen vain pieni pari, on hyvin todennäköistä, että jollakin toisella pelaajalla on pelin lopussa parempi käsi kuin sinulla. Uudelleen korottaminen huonolla kädellä: Jos korotat korotusta, vaikka kätesi ei ole loistava, se tavallisesti tarkoittaa, että olet korottamassa, vaikka vastustajallasi on parempi käsi. Pelityylit Pelityylisi riippuu siitä, miten valitset pelattavat kätesi, ja millainen on panostuskäyttäytymisesi pelin aikana. Pelattavien käsien valitseminen Panostuskäyttäytyminen Pelattavien käsien valitseminen Tight Tiukka. Useimmiten luovutat, ja pelaat vain suhteellisen harvat kädet. Pysyt pelissä vain, jos sinulle on jaettu todella hyvät kortit. Loose Löysä. Pelaat useimmat kädet riippumatta niiden todellisesta arvosta. Panostuskäyttäytyminen Aggressiivinen Viet peliä, joko panostamalla tai korottamalla. Passiivinen Maksat vain muiden pelaajien panostukset tekemättä aloitteita.

4 Tiukkaa ja aggressiivista pelityyliä pidetään parhaana ja melko turvallisena pelityylinä. Harjoittele Texas Hold emia Valitse oikea reaktio: Luovuta (Fold), Maksa (Call), tai Korota (Raise) Pelaaminen eri asemissa Pelaaminen aikaisessa asemassa Aikaisina asemina pidetään tavallisesti ensimmäistä kolmea paikkaa ison blindin vasemmalla puolella. Kun tässä asemassa pelaat tiukkaa, aggressiivista peliä, sinun pitää pelata vain hyvin harvat kädet. Pelaa ainoastaan isot parit (10 tai isommat), tai Ässä jonkun toisen korkean kortin kanssa (K tai Q). Kun pelaat, sinun tulee panostaa kunnolla, jotta muut ajattelevat, että sinulla on hyvät kortit. Joku saattaa luulla panostustasi bluffiksi ja maksaa, vaikka hänellä on huonommat kortit. Pelaaminen keskiasemassa Mikäli aikaiset asemat panostavat ja korottavat, AQ-yhdistelmä ei välttämättä tunnu yhtä vahvalta kuin se olisi tuntunut aikaisessa asemassa. Jos aikaiset asemat eivät panosta, voit panostaa samalla periaatteella kuin jos olisit aikaisessa asemassa. Todella vahvalla kädellä (AA, KK, AK) voit korottaa aikaisten asemien panostukset. Pelaaminen myöhäisessä asemassa Jos pottia on korotettu kahteen kertaan ennen sinua, pysy pelissä vain aivan parhailla korteilla (AA, KK, QQ ja samaa maata olevat AK). Ellei kukaan ole korottanut ennen sinua, voit pelata hieman huonommallakin kädellä ja jopa korottaa (A9, KQ, KJ). Sanasto Pimeät kortit Kaksi ensimmäistä korttia, jotka jaetaan kuvapuoli alaspäin jokaiselle pelaajalle. Flop Seuraavat kolme korttia, jotka jaetaan kuvapuoli ylöspäin keskelle pöytää. Turn Neljäs kortti, joka jaetaan kuvapuoli ylöspäin keskelle pöytää. River Viides kortti, joka jaetaan kuvapuoli ylöspäin keskelle pöytää. Avoimet kortit Flop, Turn ja River -kortit Check Passata, sököttää. Olla panostamatta, kun kukaan sinua edeltävistäkään pelaajista ei ole panostanut. Bet Panostaa. Laittaa pelimerkkejä pottiin. Call Katsoa, maksaa. Laittaa pottiin toisen pelaajan panostusta vastaavan määrän pelimerkkejä pysyäkseen pelissä. Raise Korottaa, reissata. Lisätä pelimerkkien määrää, joka muiden pelaajien on maksettava pysyäkseen pelissä. Bluff Bluffata. Panostaa tai korottaa saadakseen muut pelaajat luovuttamaan, vaikka itsellä on huono käsi. Fold Luovuttaa, foldata. Jättäytyä pois pelistä. Pot Potti. Niiden pelimerkkien kokonaismäärä, jonka parhaan käden omaava pelaaja voittaa. Pot Odds Pottikerroin. Päätellä matemaattisesti onko järkevää katsoa panostus. Rags Huono käsi, jolla on huonot mahdollisuudet voittaa. Bad Beat Erittäin vahvan käden häviö kädelle, jolla on ollut hyvin pieni mahdollisuus voittaa.

5 Suited Suittarit. Pimeät kortit ovat samaa maata. Connectors Konnektorit. Arvoltaan peräkkäiset kortit. Boat Täyskäsi. Trips Kolmoset. Kolme samanarvoista korttia. Käden floppaaminen Hyvän käden muodostaminen Flopin avulla. Vetokäsi Käsi, joka vaatii sopivan Turn- tai River-kortin onnistuakseen. Limit Hold em Limiittihold em. Pelimuoto, jossa panosten ja korotusten koko on määrätty. Pot Limit Hold em Pelimuoto, jossa panos tai korotus ei saa ylittää potin kokoa. No Limit Hold em Pelimuoto, jossa panoksen ja korotuksen koko ei ole missään vaiheessa rajoitettu. Open Ended Straight Draw Avoin veto. Kädessäsi on neljä peräkkäistä korttia, kuten 5, 6, 7, 8. Inside Straight Draw Väliinveto. Kädessäsi on neljä korttia, joiden välistä puuttuu suoran viimeinen kortti. Esim. 4, 5, 7, 8. Flush Draw Värin veto. Kädessäsi on neljä samaa maata olevaa korttia. Väriä varten tarvitset viidennen joko Turnilla tai Riverillä. Overcards Ylikortit. Omat pimeät korttisi ovat korkeammat kuin yksikään kortti Flopissa. Outs Outit eli vetokortit. Niiden korttien määrä, jotka Turnilla tai Riverillä voivat täydentää kätesi. Yleisiä pokeritermejä Pakka 4 maata: Hertta, ruutu, pata, risti 13 korttia joka maasta: 2,3,4,5,6,7,8,9,10 (T),Sotilas (J),Rouva (Q),Kuningas (K), Ässä (A) 4 x 13 = 52 korttia Kuvakorttien numeroarvot: Sotilas = 11 Rouva = 12 Kuningas = 13 Ässä = 1 tai 14 Näiden korttien numeroarvoja käytetään kun ne ovat osa suoraa, ja kun niitä verrataan muihin kortteihin. Käsien arvojärjestys Kuningasvärisuora (Paras käsi) Värisuora Neloset Täyskäsi Väri

6 Suora 5 arvoltaan peräkkäistä korttia (ässä on joko korkein tai matalin kortti) Kolmoset Kaksi paria Pari High Card Hai Ellei kättä löydy yllämainittujen joukosta, sen arvo katsotaan käden korkeimmasta kortista. (Huonoin käsi) Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on sama korttiyhdistelmä, se pelaaja voittaa, jonka yhdistelmässä on korkeammat kortit. Ruutuväri korteilla 1234K voittaa ruutuvärin korteilla 5678Q. Pimeiden korttien nimet A-A American Airlines, bullets, pocket rockets A-K Big Slick, Anna Kournikova, Walking back to Houston A-Q Little Slick, Big Chick, Mrs. Slick A-J Ajax, Blackjack A-8 Dead Man s Hand K-K Cowboys, Elvis Presley, King Kong K-Q Marriage K-J Kojak, King John K-9 Canine, Dog Q-Q Cowgirls, Dames, Siegfried & Roy Q-J Maverick Q-7 Computer Hand J-J Jokers, hooks J-7 Jack Daniel s J-5 Jackson Five, Motown 10-5 Five and dime 10-2 Doyle Brunson (hän voitti kaksi World Series of Poker -turnausta tällä kädellä) 9-9 Wayne Gretzky 8-8 Snowmen, Octopussy 7-7 Hockey Sticks, Walking Sticks 7-2 The Hammer 5-5 Nickels, presto 5-4 Jesse James (nimitys tulee hänen Colt.45-aseestaan) 4-4 Sailboats

7 2-2 Ducks

PIENEN STÄKIN STRATEGIA Kootut ohjeet

PIENEN STÄKIN STRATEGIA Kootut ohjeet Perustaso PIENEN STÄKIN STRATEGIA Kootut ohjeet Perusteet Peli ennen loppia Käsien luokittelu lopin jälkeen Peli lopin jälkeen 1 Perusteet Pelikassanhallinta Taso Pelikassan vähimmäiskoko Pöytään otettava

Lisätiedot

Verkkopokerijärjestelmä. Testausdokumentti 2. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008

Verkkopokerijärjestelmä. Testausdokumentti 2. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Verkkopokerijärjestelmä Testausdokumentti 2. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Projektiryhmä Samuli Aalto Setälä Jukka Kekälainen Jarno Kyykkä Mika Mielonen Mårten Smeds Otto

Lisätiedot

Verkkopokerijärjestelmä. Testausdokumentti Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008

Verkkopokerijärjestelmä. Testausdokumentti Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Verkkopokerijärjestelmä Testausdokumentti Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Projektiryhmä Samuli Aalto-Setälä Jukka Kekälainen Jarno Kyykkä Mika Mielonen Mårten Smeds Otto Waltari Ohjaaja

Lisätiedot

Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2011/2120. RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot

Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2011/2120. RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2011/2120 RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot 2 (115) Sisällys I. RAY-PELISALEISSA JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN TILOISSA TOIMEENPANTAVIEN RAHAPELIEN

Lisätiedot

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja.

Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja. POHDIN projekti Blackjack Blackjack on pelinhoitajaa vastaan pelattava korttipeli mutta myös ns. uhkapeli 1. Kun kyseessä on ns. rahapeli, niin ikäraja Suomessa on tällaiselle pelille K-18. Blackjackissä

Lisätiedot

Verkkopokerijärjestelmä. Suunnitteludokumentti, 1. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008

Verkkopokerijärjestelmä. Suunnitteludokumentti, 1. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Verkkopokerijärjestelmä Suunnitteludokumentti, 1. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Projektiryhmä Samuli Aalto Setälä Jukka Kekälainen Jarno Kyykkä Mika Mielonen Mårten Smeds

Lisätiedot

Verkkopokerijärjestelmä. Suunnitteludokumentti, 2. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008

Verkkopokerijärjestelmä. Suunnitteludokumentti, 2. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Verkkopokerijärjestelmä Suunnitteludokumentti, 2. iteraatio Ryhmä Kanat Ohjelmistotuotantoprojekti, syksy 2008 Projektiryhmä Samuli Aalto Setälä Jukka Kekälainen Jarno Kyykkä Mika Mielonen Mårten Smeds

Lisätiedot

Perustaso Fixed limit Kootut ohjeet

Perustaso Fixed limit Kootut ohjeet Perustaso Fixed limit Kootut ohjeet 1 Perusteet mikä on positiosi pokeripöydässä? Blindit Myöhäinen - LP Keski - MP Varhainen - EP 2 Ennen loppia Aloituskäsitaulukko erittäin vahvat kädet: AA, KK, QQ /

Lisätiedot

1 of 6 5.2.2009 15:44

1 of 6 5.2.2009 15:44 1 of 6 5.2.2009 15:44 Pokerikotisivu Edut Pokerihuone Turnaukset Rahapeli VIP-klubi Team PokerStars Pro Tuki Pokerikäsien arvojärjestys Tarjoamme PokerStarsilla useita eri pokerimuunnelmia, joissa noudatetaan

Lisätiedot

RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset

RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset i RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset RAY-pelisaleissa, yhteistyökumppanien tiloissa sekä pelikasinossa toimeenpantavat rahapelit ii RAY:n rahapelien säännöt sekä suurimmat panokset RAY-pelisaleissa,

Lisätiedot

ShortStack-Strategia Moniste

ShortStack-Strategia Moniste Aloittelijat ShortStack-Strategia Moniste Perusteet Miten pelaat ennen loppia? Mitkä kädet voit pitää lopin jälkeen? Miten pelaat lopin jälkeen? Ohjeesi ensimmäisiin limiitteihin 1 Perusteet Kuinka suuren

Lisätiedot

Pokerihuoneen ohjeet 0 (35) 31.12.2014 POKERIHUONEEN OHJEET. Pokerihuoneen yleiset ohjeet, peliohjeet ja käytännöt

Pokerihuoneen ohjeet 0 (35) 31.12.2014 POKERIHUONEEN OHJEET. Pokerihuoneen yleiset ohjeet, peliohjeet ja käytännöt Pokerihuoneen ohjeet 0 (35) POKERIHUONEEN OHJEET Pokerihuoneen yleiset ohjeet, peliohjeet ja käytännöt Pokerihuoneen ohjeet 1 (35) Pokerihuoneen ohjeet Sisällysluettelo 1. Yleiset ohjeet... 3 Pelin kulkusuunta...

Lisätiedot

BRIDGEN PERUSIDEAT. 3. oppitunti 1

BRIDGEN PERUSIDEAT. 3. oppitunti 1 NT BRIDGEN PERUSIDEAT NT 3. oppitunti 1 BRIDGEN PERUSIDEAT Ensin on huutokauppavaihe eli tarjoaminen, jossa molemmat parit pyrkivät tarjouksia tekemällä löytämään pelivaihtoehdon, jossa oma puoli saa mahdollisimman

Lisätiedot

POKERIHUONEEN OHJEET JA YLEISET

POKERIHUONEEN OHJEET JA YLEISET POKERIHUONEEN OHJEET JA YLEISET TOIMINTATAVAT Pokerihuoneen ohjeet, ja käytännöt Sisällysluettelo 1. YLEISET OHJEET 5 Pelin kulkusuunta 5 Käytös 5 Velvollisuus läsnäoloon 5 Pakan vaihto 5 Korttien katsominen

Lisätiedot

Avausvärin valinta aina pisimmällä värillä kahdesta tai kolmesta neljän kortin väristä alimmalla kahdesta viiden kortin väristä ylemmällä KQJ2 KQJ32

Avausvärin valinta aina pisimmällä värillä kahdesta tai kolmesta neljän kortin väristä alimmalla kahdesta viiden kortin väristä ylemmällä KQJ2 KQJ32 4. OPPITUNTI Avaustarjous väriä 3-2p vähintään neljän kortin pituinen väri Avausvärin valinta aina pisimmällä värillä kahdesta tai kolmesta neljän kortin väristä alimmalla kahdesta viiden kortin väristä

Lisätiedot

LOPPUSITOUMUKSEN VALINTA

LOPPUSITOUMUKSEN VALINTA Bridgen peruskurssi 3.oppitunti Sivu 1/6 LOPPUSITOUMUKSEN VALINTA Jos sangiavaajan partnerilla on epätasainen käsi ja joku pitkä väri, kannattaa yleensä pyrkiä pelaamaan loppusitoumus tämä väri valttina.

Lisätiedot

VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA NT. 2. oppitunti

VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA NT. 2. oppitunti NT VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA NT 2. oppitunti 1 VÄRINKÄSITTELYN PERUSTEITA VAHVAN VÄRIN KÄSITTELY Jos pelattava maa on niin vahva, ettei vastustajilla ole siitä yhtään ratkaisevan korkeata kuvakorttia

Lisätiedot

Bridge Movie 1996 Kauko Koistinen Bridgelehti 1996

Bridge Movie 1996 Kauko Koistinen Bridgelehti 1996 Bridge Movie 1996 Kauko Koistinen Bridgelehti 1996 Tämä artikkelisarja on tarkoitettu lähinnä vähemmän pelanneille kerhotason pelaajille. Suurimman hyödyn saat, kun peität tekstin, ja luet eteenpäin vasta

Lisätiedot

PUOLUSTAJA TOISENA. Kauko Koistinen

PUOLUSTAJA TOISENA. Kauko Koistinen PUOLUSTAJA TOISENA KÄTENÄ Kauko Koistinen Puolustajan pitää toisena kätenä pelata pienin korttinsa. Puolustajan pitää toisena kätenä pelata pienin korttinsa. Ässien "tehtävä" on tappaa pelinviejän kuvakortteja,

Lisätiedot

Pelinviejän pikatikit ovat sellaisia tikkejä, jotka hän voi ottaa päästämättä

Pelinviejän pikatikit ovat sellaisia tikkejä, jotka hän voi ottaa päästämättä Bridgen peruskurssi 2.oppitunti Sivu 1/6 Pelinviejän pikatikit ovat sellaisia tikkejä, jotka hän voi ottaa päästämättä vastustajia kiinni välillä A86 K4 KQJ KQ85 532 A52 A109 J1097 Jos vastustajilla on

Lisätiedot

Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2013/2023. RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot

Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2013/2023. RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2013/2023 RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot 2 (162) Sisällys I. RAY-PELISALEISSA JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN TILOISSA TOIMEENPANTAVIEN RAHAPELIEN

Lisätiedot

Perttulantie 6, 00210 Helsinki. Kilpailubridgessä käytetään korttikoteloa, brikkaa, jossa on neljä taskua, yksi kunkin pelaajan kortteja varten.

Perttulantie 6, 00210 Helsinki. Kilpailubridgessä käytetään korttikoteloa, brikkaa, jossa on neljä taskua, yksi kunkin pelaajan kortteja varten. . Oppitunti. OPPITUNTI Bridge on neljän hengen korttipeli, jossa vastakkain istuvat pelaajat muodostavat parin pelaajia kutsutaan ilmansuuntien mukaan: POHJOIS-ETELÄ (NS) ja ITÄ-LÄNSI (EW) parit. Bridgejako

Lisätiedot

Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2015/1031. RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot

Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2015/1031. RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2015/1031 RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset ja voitot 2 (169) Sisällys I. RAY-PELISALEISSA JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN TILOISSA TOIMEENPANTAVIEN RAHAPELIEN

Lisätiedot

Bridgekurssin tarjousharjoitusten analyysit

Bridgekurssin tarjousharjoitusten analyysit Bridgekurssin tarjousharjoitusten analyysit 1 Avausten 1 / korotukset Jako 1, 2 /I A2 J83 10832 KJ82 1 2 K765 KQ1052 A5 74 Tarjoussarja: Vastaajalla on tavallinen korotuskäsi kahden tasolle. Avaajalla

Lisätiedot

Bridge Movie 1998. Kauko Koistinen Bridgelehti 1998

Bridge Movie 1998. Kauko Koistinen Bridgelehti 1998 Bridge Movie 1998 Kauko Koistinen Bridgelehti 1998 Tämä artikkelisarja on tarkoitettu lähinnä vähemmän pelanneille kerhotason pelaajille. Suurimman hyödyn saat, kun peität tekstin, ja luet eteenpäin vasta

Lisätiedot

Partnerin pelaamaan tikkiin: pieni pyytää iso kieltää.

Partnerin pelaamaan tikkiin: pieni pyytää iso kieltää. Kauko Koistinen Partnerin pelaamaan tikkiin: pieni pyytää iso kieltää. Partnerin pelaamaan tikkiin: pieni pyytää iso kieltää. Pelinviejän pelaamaan tikkiin: iso pieni = pariton määräkortteja pieni iso

Lisätiedot

POKERIHUONEEN OHJEET JA YLEISET TOIMINTATAVAT

POKERIHUONEEN OHJEET JA YLEISET TOIMINTATAVAT Heikkilä Jari 8.12.2016 POKERIHUONEEN OHJEET JA YLEISET TOIMINTATAVAT Sisällys 1. YLEISET OHJEET... 5 Pelin kulkusuunta... 5 Käytös... 5 Velvollisuus läsnäoloon... 5 Pakan vaihto... 5 Korttien katsominen...

Lisätiedot

Bridge on neljän hengen korttipeli, jossa vastakkain istuvat pelaajat muodostavat parin. sekä tarjoaminen että pelaaminen etenevät myötäpäivään.

Bridge on neljän hengen korttipeli, jossa vastakkain istuvat pelaajat muodostavat parin. sekä tarjoaminen että pelaaminen etenevät myötäpäivään. Suomen Bridgeliitto Peruskurssi 1. OPPITUNTI Bridge on neljän hengen korttipeli, jossa vastakkain istuvat pelaajat muodostavat parin. Pelaajia kutsutaan ilmansuuntien mukaan: POHJOIS-ETELÄ (NS) ja ITÄ-LÄNSI

Lisätiedot

Lähtökortti. Kauko Koistinen

Lähtökortti. Kauko Koistinen Lähtökortti Kauko Koistinen millä värillä millä kortilla Lähtökortti Lähtökortti partnerin väristä Sangipeliä vastaan Lähtökortti partnerin väristä pisimmästä väristä Sangipeliä vastaan Lähtökortti Sangipeliä

Lisätiedot

KÄDEN TIKKIPELIVOIMA ON PYSTYTTÄVÄ ARVIOIMAAN, JOTTA TIETÄISIMME, MONTAKO TIKKIÄ USKALLAMME TARJOTESSAMME LUVATA OTTAA

KÄDEN TIKKIPELIVOIMA ON PYSTYTTÄVÄ ARVIOIMAAN, JOTTA TIETÄISIMME, MONTAKO TIKKIÄ USKALLAMME TARJOTESSAMME LUVATA OTTAA TARJOAMINEN KÄDEN ARVIOINTI KÄDEN TIKKIPELIVOIMA ON PYSTYTTÄVÄ ARVIOIMAAN, JOTTA TIETÄISIMME, MONTAKO TIKKIÄ USKALLAMME TARJOTESSAMME LUVATA OTTAA KÄDEN PELIVOIMA ARVIOIDAAN KUVAKORTTIEN JA LYHYITTEN MAITTEN

Lisätiedot

BRIDGEN HISTORIA. ETO/Bridgen peruskurssi, oppitunti 1 2

BRIDGEN HISTORIA. ETO/Bridgen peruskurssi, oppitunti 1 2 NT JOHDANTO NT BRIDGEN HISTORIA Tikkipelit syntyivät 1500-luvulla, esim. twist 1800-luvulla kehittyi biritch eli venäläinen twist, suosittu Yhdysvalloissa ja Englannissa Nimi biritch vääntyi englantilaiseen

Lisätiedot

Kotitehtäviä Pelinvienti ilman valttia

Kotitehtäviä Pelinvienti ilman valttia Olet tehtävissä pelinviejänä lännen (W) kädessä. Pelaat peliä ilman valttia. Tehtävä 1 Q Tehtävä 2 Q ª AK52 ª Q6 ª A52 ª K6 AK 85 A73 852 QJ3 K10952 KQ32 J1095 J643 A862 J84 A762 a) Kuinka monta pikatikkiä

Lisätiedot

PELINVIENTI SANGISSA. Kauko Koistinen

PELINVIENTI SANGISSA. Kauko Koistinen PELINVIENTI SANGISSA Kauko Koistinen Pelinvienti sangissa Ensimmäiseksi laske varmat pikatikit (tikit, jotka voit ottaa päästämättä vastustajaa kiinni). Jos pikatikit eivät riitä lupaamaasi määrään, kasvata

Lisätiedot

Bridgen peruskurssi/eto Harjoitusjaot 8. oppitunti Raija Tuomi 1(6)

Bridgen peruskurssi/eto Harjoitusjaot 8. oppitunti Raija Tuomi 1(6) Raija Tuomi 1(6) JAKO 1 Jako 1 AQ6 N/- 842 KQJ6 7532 QJ3 98 K53 N QJ109 A4 W E 10752 K1052 S 864 KJ104 A76 983 A97 1NT pass 2C pass 2D pass 3NT pass pass pass Sitoumus: 3NT/N Lähtö: Q. Luonnollinen lähtö

Lisätiedot

NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN NT

NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN NT NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN NT Vastustajan avattua pass = ei kerrottavaa uusi väri = 5+ korttia, 10-17 ap 1NT = 15-17 ap., tasainen, hyvä pito vastustajan värissä X (ilmaisukahdennus) = 11-17 ap, väh. 3

Lisätiedot

OPI 2000-LUVUN BRIDGEÄ

OPI 2000-LUVUN BRIDGEÄ OPI 2000-LUVUN BRIDGEÄ Harjoitustehtävät Matti Niemi Suomen Bridgeliitto ry OPI 2000-LUVUN BRIDGEÄ p. 1/75 Perustekniikka: Tehtävä 1, s. 8 1. Olet pelinviejänä lännen kädestä. Olet kiinni pöydässä (itä),

Lisätiedot

Yksikönmuunnospelit Oppilaalle kopioitavat ohjeet:

Yksikönmuunnospelit Oppilaalle kopioitavat ohjeet: Tekijät: Terho Hautala, Niina Suutari OuLUMA, sivu 1 Yksikönmuunnospelit Oppilaalle kopioitavat ohjeet: Etsi parit Pelataan pareittain. Otetaan käyttöön vain harjoiteltavan mittayksikön pelikortit, Oppilas

Lisätiedot

LÄHTÖKORTTI PITUUDEN MUKAAN

LÄHTÖKORTTI PITUUDEN MUKAAN NT LÄHTÖKORTIT NT 1 LÄHTÖKORTEISTA Lähtijän partnerille on tärkeää pystyä hahmottamaan, minkälaisesta maasta partneri on lähtenyt. Tämän avulla hän tietää, kannattaako maata jatkaa, kun hän on seuraavan

Lisätiedot

Pelaajat siirtävät nappuloitaan vastakkaisiin suuntiin pelilaudalla. Peli alkaa näin. Tuplauskuutio asetetaan yhtä kauas kummastakin pelaajasta.

Pelaajat siirtävät nappuloitaan vastakkaisiin suuntiin pelilaudalla. Peli alkaa näin. Tuplauskuutio asetetaan yhtä kauas kummastakin pelaajasta. DVD Backgammon Pelin tavoite Pelin tavoitteena on siirtää kaikki omat pelinappulat omalle sisäkentälle ja sieltä pois laudalta. Se pelaaja, joka ensimmäisenä on poistanut kaikki pelinappulansa pelilaudalta,

Lisätiedot

BRIDGEN. JATKOKURSSIKIRJA

BRIDGEN. JATKOKURSSIKIRJA Raimo Iltanen 1 BRIDGEN. JATKOKURSSIKIRJA Suomen Bridgeliitto, 1984 ESIPUHE Bridgeä oppii pelaamalla ja taas pelaamalla mutta teoreettinen tietämys on aivan välttämätöntä, jos aikoo todella menestyä. Tämä

Lisätiedot

Puolustaja kolmantena kätenä. Kolmas korkeaa! Vahdi pöydän kuvia! Ablokeeraa! Sarjasta matalin!

Puolustaja kolmantena kätenä. Kolmas korkeaa! Vahdi pöydän kuvia! Ablokeeraa! Sarjasta matalin! Puolustaja kolmantena kätenä Kolmas korkeaa! Vahdi pöydän kuvia! Ablokeeraa! Sarjasta matalin! Jos pöydässä ei ole korkeata korttia, jonka haluaisit myöhemmin peittää, pelaa kolmantena kätenä korkein korttisi.

Lisätiedot

Tässä oppaan osiossa kuvataan seuraavien pelimuotojen pokerisäännöt: Tässä oppaan osiossa kuvataan seuraavien käteispelityyppien pokerisäännöt:

Tässä oppaan osiossa kuvataan seuraavien pelimuotojen pokerisäännöt: Tässä oppaan osiossa kuvataan seuraavien käteispelityyppien pokerisäännöt: Pokerisäännöt Versio 2.0 27.3.2019 Tässä oppaan osiossa kuvataan seuraavien pelimuotojen pokerisäännöt: Cash Games Tournaments Pokerikädet- osiossa kuvataan pokerikäsien arvojärjestys. Käteispelit Tässä

Lisätiedot

TARJOAMISEN PÄÄMÄÄRÄ OIKEA PELIMUOTO

TARJOAMISEN PÄÄMÄÄRÄ OIKEA PELIMUOTO NT KERTAUSTA NT 1 TARJOAMISEN PÄÄMÄÄRÄ OIKEA PELIMUOTO Tarjoamisen tavoitteena on löytää paras sitoumus: oikea pelimuoto sopivalla tasolla Oikean pelimuoto: pyritään löytämään yhteinen vähintään 8 kortin

Lisätiedot

NT PUOLUSTUKSEN MERKINANNOT NT

NT PUOLUSTUKSEN MERKINANNOT NT NT PUOLUSTUKSEN MERKINANNOT NT 1 MITÄ MERKINANNOT OVAT Merkinannot ovat puolustuksen tapa keskustella keskenään tikkipelivaiheessa toisin pelinviejäkin kuulee keskustelun Merkinannot helpottavat puolustamista

Lisätiedot

Tekoäly pokerissa - Poki

Tekoäly pokerissa - Poki Tekoäly pokerissa - Poki Samuli Hemminki samuli.hemminki@cs.helsinki.fi Tekoäly kortti- ja lautapeleissä Helsingin yliopisto, tietojenkäsittelytieteen laitos Raportti C-2008-16, s. 21-33, Syyskuu 2008

Lisätiedot

NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN NT. 9. oppitunti

NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN NT. 9. oppitunti NT PUOLUSTUS- TARJOAMINEN NT 9. oppitunti 1 PUOLUSTUSTARJOUKSET Kun vastapuoli on avannut tarjoussarjan, voimme myös halutessamme osallistua tarjoussarjaan Tavoitteet o Saada pelinvienti omalle puolelle

Lisätiedot

PUOLUSTUSTARJOUKSET -KUN VASTAPUOLI ON AVANNUT TARJOUSSARJAN, JA VUOROLLAMME TARJOAMME 1. VÄLITARJOUS YKSINKERTAINEN HYPPÄÄVÄ SANGIVÄLITARJOUS

PUOLUSTUSTARJOUKSET -KUN VASTAPUOLI ON AVANNUT TARJOUSSARJAN, JA VUOROLLAMME TARJOAMME 1. VÄLITARJOUS YKSINKERTAINEN HYPPÄÄVÄ SANGIVÄLITARJOUS PUOLUSTUSTARJOUKSET -KUN VASTAPUOLI ON AVANNUT TARJOUSSARJAN, JA VUOROLLAMME TARJOAMME 1. VÄLITARJOUS YKSINKERTAINEN HYPPÄÄVÄ SANGIVÄLITARJOUS 2. ILMAISUKAHDENNUS YKSINKERTAINEN VÄLITARJOUS -OMAN VÄRIN

Lisätiedot

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua.

Salasuhteita. esimerkiksi espanjaksi nimi tarkoittaa pientä pusua. Salasuhteita Avioliittopeleistä kehiteltiin edelleen uusia pelejä, joissa varsinaisten avioliittojen lisäksi kohdataan sopimattomia suhteita kuningatarten ja sotilaiden välillä vieläpä maiden rajat ylittäen!

Lisätiedot

NT VASTAUKSET ILMAN TUKEA NT. 6. oppitunti 1

NT VASTAUKSET ILMAN TUKEA NT. 6. oppitunti 1 NT VASTAUKSET ILMAN TUKEA NT 6. oppitunti 1 VASTAAJAN VÄRITARJOUS 1 TASOLLA Vastaaja tarjoaa pisintä väriään alimmalla mahdollisella tasolla Jos vastaajan oma väri on ylempi kuin avausväri, hän voi tarjota

Lisätiedot

Vistin perilliset 19. Visti on eräs yksinkertaisimmista tikkipeleistä. Joutilas yläluokka tarttui peliin, pohti sen pelaamista syvällisemmin

Vistin perilliset 19. Visti on eräs yksinkertaisimmista tikkipeleistä. Joutilas yläluokka tarttui peliin, pohti sen pelaamista syvällisemmin Vistin perilliset Visti on eräs yksinkertaisimmista tikkipeleistä. Joutilas yläluokka tarttui peliin, pohti sen pelaamista syvällisemmin ja totesi pelin kiinnostavaksi. Näin vististä tuli 150 vuoden ajaksi

Lisätiedot

MISSÄ VIKA Heinz Guthwert (BL 02/04)

MISSÄ VIKA Heinz Guthwert (BL 02/04) MISSÄ VIKA Heinz Guthwert (BL 02/04) Bridgeä voi pelata monella tavalla. Yksi tavanomaisin kommentti on lyhykäisyydessään: "Yksi pieti, seuraava jako". Toisaalta monasti kuuluu seuraavanlaisia moitteita:

Lisätiedot

Todennäköisyyksiä ja päättelyä

Todennäköisyyksiä ja päättelyä Todennäköisyyksiä ja päättelyä Oddsit On olemassa oikea tapa pelata värit Riippuu aina siitä kuinka monta tikkiä tarvitsee Paras lähde: ACBL Bridge Encyclopedia (50 sivua värinkäsittelyä ja oddseja) Ei

Lisätiedot

NT ESTOTARJOUKSET NT

NT ESTOTARJOUKSET NT NT ESTOTARJOUKSET NT ESTOTARJOUKSET Estotarjouksella tarkoitetaan hyppäävää tarjousta, joka tehdään heikolla kädellä, jossa on pitkä väri Tarkoituksena on a) hankaloittaa vastustajien tarjoamista ja estää

Lisätiedot

PELINVIENTI VALTTIPELISSÄ. Kauko Koistinen

PELINVIENTI VALTTIPELISSÄ. Kauko Koistinen PELINVIENTI VALTTIPELISSÄ Kauko Koistinen Pelinviejän tulee poistaa heti kiinni päästessään vastapuolen valtit, ellei ole selvää syytä pelata jotain muuta maata. Pelinviejän tulee poistaa heti kiinni päästessään

Lisätiedot

Pelinviejän kannattaa toisena kätenä yleensä pelata pieni kortti koska puolustaja

Pelinviejän kannattaa toisena kätenä yleensä pelata pieni kortti koska puolustaja Bridgen peruskurssi 7.oppitunti Sivu 1/6 PELINVIEJÄN VÄRINKÄSITTELYJÄ 4 A73 J7 K7 Q5 Q83 J63 Pelinviejän kannattaa toisena kätenä yleensä pelata pieni kortti koska puolustaja kolmantena kätenä pelaa joka

Lisätiedot

Standard American. Kauko Koistinen BL 4-5/00

Standard American. Kauko Koistinen BL 4-5/00 Standard American Kauko Koistinen BL 4-5/00 Vaikka itse olenkin sitä mieltä, että Internetissä bridgen pelaaminen menettää jotain pelin sosiaalisesta luonteesta, on tämä laji kasvattanut niin paljon suosiotaan

Lisätiedot

Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin

Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin Bridgen jatkokurssi vähemmän pelanneille teemana puolustus sekä muutkin jutut joilla voi parantaa peliään nopeasti Veijo Nikkanen 2016 Puolustuksen osuus Tarjoussarjaan

Lisätiedot

NT AVAUS 1NT NT. 8. oppitunti

NT AVAUS 1NT NT. 8. oppitunti NT AVAUS 1NT NT 8. oppitunti 1 AVAUSTARJOUS 1NT 15-17 arvopistettä Tasainen jakautuma eli neljä eri maata ovat jakautuneet 4333, 4432 tai 5332 Onko 1NT avaus? KQJ8 AQ8 AQ98 KJ76 A973 862 Q7 9 K72 KJ1073

Lisätiedot

Korttisi: 109 AK73 AJ4 AK85. Olet länsi, kaikki vaarassa, avausvuorossa jakajana. Mitä tarjoat?

Korttisi: 109 AK73 AJ4 AK85. Olet länsi, kaikki vaarassa, avausvuorossa jakajana. Mitä tarjoat? Korttisi: 109 AK73 AJ4 AK85 Olet länsi, kaikki vaarassa, avausvuorossa jakajana. Mitä tarjoat? Yksi risti. Normaalikäytäntö on avata kahdesta neljän kortin väristä aina alemmalla. Jakautuma sopisi sangiavaukseen,

Lisätiedot

TOD.NÄK JA TILASTOT, MAA10 Kombinaatio, k-kombinaatio

TOD.NÄK JA TILASTOT, MAA10 Kombinaatio, k-kombinaatio 1..018 TOD.NÄK JA TILASTOT, MAA10 Kombinaatio, k-kombinaatio Esimerkki 1: Sinulla on 5 erilaista palloa. Kuinka monta erilaista kahden pallon paria voit muodostaa, kun valintajärjestykseen a) kiinnitetään

Lisätiedot

Kotitehtäviä Pelinvienti valtin kanssa

Kotitehtäviä Pelinvienti valtin kanssa Olet tehtävissä pelinviejänä lännen (W) kädessä. Kaikissa tehtävissä pata on valttia. Tehtävä 1 Q Tehtävä 2 A ª AQJ104 ª K752 ª AJ753 ª K64 3 875 109 8542 Q964 J105 Q64 AK52 K53 A72 KQJ 53 e) Kun valttaat,

Lisätiedot

Pelivaihtoehtoja. Enemmän vaihtelua peliin saa käyttämällä erikoislaattoja. Jännittävimmillään Alfapet on, kun miinusruudut ovat mukana pelissä!

Pelivaihtoehtoja. Enemmän vaihtelua peliin saa käyttämällä erikoislaattoja. Jännittävimmillään Alfapet on, kun miinusruudut ovat mukana pelissä! Pelivaihtoehtoja Yksinkertaisin vaihtoehto: lfapetia voi pelata monella eri tavalla. Yksinkertaisimmassa vaihtoehdossa käytetään ainoastaan kirjainlaattoja. Pelilaudan miinusruudut ovat tavallisia ruutuja,

Lisätiedot

Bridgekurssi BK-Slam. Lähtökortti-ideoita. Mistä kannattaa ja mistä ei kannata lähteä Veijo Nikkanen 2016,

Bridgekurssi BK-Slam. Lähtökortti-ideoita. Mistä kannattaa ja mistä ei kannata lähteä Veijo Nikkanen 2016, Bridgekurssi BK-Slam Lähtökortti-ideoita Mistä kannattaa ja mistä ei kannata lähteä Veijo Nikkanen 2016, veijo@veijo.net, 050 5648 774 Lähtökortti ratkaisee Lähtökortti on usein pelin tärkein kortti Lähtiessä

Lisätiedot

SCIFEST-loppuraportointi korttia. Sara Kagan, Suvi Rönnqvist

SCIFEST-loppuraportointi korttia. Sara Kagan, Suvi Rönnqvist SCIFEST-loppuraportointi 2014 16 korttia Sara Kagan, Suvi Rönnqvist Ohjeet temppuun: Katsoja ottaa korttipakasta 16 korttia ja painaa yhden kortin mieleensä. Tämän jälkeen hän voi sekoittaa korttipakan

Lisätiedot

TURNAUSOHJEET. Turnauksen tavoite. Ennen aloitusta. Taistelukierroksen Pelaaminen. www.ninjago.com

TURNAUSOHJEET. Turnauksen tavoite. Ennen aloitusta. Taistelukierroksen Pelaaminen. www.ninjago.com Turnauksen tavoite Ennen aloitusta Haluatko Spinjitzumestariksi? Valitse vastustaja ja mittele taitojasi monella kierroksella. Voitat ottamalla vastustajaltasi kaikki aseet! Jokainen pelaaja tarvitsee

Lisätiedot

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi pelin! Pikaopas Valmistaudu taisteluun!! Sekoita pakkasi. Ota 5 korttia pakkasi päältä. Älä katso niitä.

Lisätiedot

Trafficars - Ruuhkaara

Trafficars - Ruuhkaara 760104 Trafficars - Ruuhkaara 2 5 pelaajaa Ikäsuositus 5+, 8+ Peliaika 10 15 minuuttia Pelipaketin sisältö 50 autokorttia 12 erikoiskorttia ohjevihko Pelissä: Opitaan liikkumaan lukualueella 0 50. Harjoitellaan

Lisätiedot

Alertointisäännöstö 1. syyskuuta 2011

Alertointisäännöstö 1. syyskuuta 2011 LIITE 2 Alertointisäännöstö 1. syyskuuta 2011 Bridgelaki 40 : Pelaajien väliset sopimukset Pelaaja ei saa tarjota tai pelata tavalla, joka perustuu partnerien keskeiseen erityissopimukseen ellei vastustajaparin

Lisätiedot

Kaukon kannu Lopputulos 5 pöytää, 9 paria, 1 lepopari. Jakomäärä: 27. Keski: 81,0. Lepokierros (*) antaa pelattu prosentti.

Kaukon kannu Lopputulos 5 pöytää, 9 paria, 1 lepopari. Jakomäärä: 27. Keski: 81,0. Lepokierros (*) antaa pelattu prosentti. Sija Pari Pisteet % Nimi J-ID Kerho 1 1 101,3 * 62,5 Veli-Pekka Lukka - Jarmo Laakso 1403 1365 Salon Bk 2 5 96, * 59,7 Kari Launis - Timo Mäkelä 139 1319 Salon Bk 3 9 93,4 * 57,6 Leif Mickelsson - Lasse

Lisätiedot

Z O K E R OHJEET REGLER PÅ SVENSKA XL 3 XL 3 M4 1 L4 1 XL 3 M 23 XL 1 XL 4 ML 4 M 41 L4 3 L 1 S4 1 XL 2 XL 1 2 1 M 14 M 4 XL 3 LS 4 XL 3 L 3 S L3

Z O K E R OHJEET REGLER PÅ SVENSKA XL 3 XL 3 M4 1 L4 1 XL 3 M 23 XL 1 XL 4 ML 4 M 41 L4 3 L 1 S4 1 XL 2 XL 1 2 1 M 14 M 4 XL 3 LS 4 XL 3 L 3 S L3 X3 X X X X X X X X 3 3 3 X X 3 X X 3X 3 3 3 X 3 3 X 3 X 3 X X X X X 3 3 3 3 3 3 X 3 3 X X X 3 X X X 3 3 REGER PÅ VENK 3 www.zoker.org/se/regler X X X X X X X 3 X X 3 3 X X X 3 3 3 X 3 X X 3 3 3 3 3 3 3

Lisätiedot

KILPAILEVAT TARJOUSSARJAT. 10. oppitunti

KILPAILEVAT TARJOUSSARJAT. 10. oppitunti NT KILPAILEVAT TARJOUSSARJAT NT 10. oppitunti 1 HÄIRITYT SARJAT KUN VÄRIAVAUS KAHDENNETAAN Vastaajan tarjoukset kun partnerin yhden tason väriavaus (1 /1 /1 /1 ) kahdennetaan: o Yhden tason tarjous (1

Lisätiedot

Säännöt. Pelivalmistelut

Säännöt. Pelivalmistelut Haasteet Haasteet 1. Lusikka kuppiin 2. Posse Pong 3. Räkäpallo 4. Syömäpuikkohaaste 5. hamsteriposket 6. Lattian kautta kuppiin 7. Korttipalapeli 8. Lajitteluhaaste 9. Pingis ristinolla 10. Lusikkaflipperi

Lisätiedot

Suomen Bridgeliitto Toukosimultaani 2013

Suomen Bridgeliitto Toukosimultaani 2013 Suomen Bridgeliitto Toukosimultaani 2013 Jaot: Kati Sandström, laskenta: Kauko Koistinen Analyysit: Juho Granström, Kari Patana, Seppo Niemi 1. KQ7 North East South West N/- T 1 Pass 1 Pass AQJ94 2 Pass

Lisätiedot

Untuvikkokisa 6.2.2014 1(6)

Untuvikkokisa 6.2.2014 1(6) Untuvikkokisa 6.2.2014 1(6) JAKO 1 N/- N E S W p 1NT 2 2 Sitoumus: 2 by W Idällä ei ole riittävästi voimaa täyspeliin partnerin avauksen 1NT jälkeen, joten hän tarjoaa siirtotarjouksen 2 luvaten vähintään

Lisätiedot

Bridge Movie 2001 Kauko Koistinen BL 2001

Bridge Movie 2001 Kauko Koistinen BL 2001 Bridge Movie 2001 Kauko Koistinen BL 2001 Tämä artikkelisarja on tarkoitettu lähinnä vähemmän pelanneille kerhotason pelaajille. Suurimman hyödyn saat, kun peität tekstin, ja luet eteenpäin vasta sen jälkeen,

Lisätiedot

PELIOHJEET (suomeksi) Koira. Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1:

PELIOHJEET (suomeksi) Koira. Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1: PELIOHJEET (suomeksi) Koira Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1: Jokaiselle osanottajalle/pelaajalle jaetaan kolme (3) korttia. Loput kortit asetetaan pelipöydälle pinoon, pakaksi. Huomattavaa on, että pakan

Lisätiedot

NT ESTOTARJOUKSET NT

NT ESTOTARJOUKSET NT NT ESTOTARJOUKSET NT ESTOTARJOUKSET Estotarjouksella tarkoitetaan hyppäävää tarjousta, joka tehdään heikolla kädellä, jossa on pitkä väri Tarkoituksena on a) hankaloittaa vastustajien tarjoamista ja estää

Lisätiedot

NT AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA NT. 7. oppitunti 1

NT AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA NT. 7. oppitunti 1 NT AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA NT 7. oppitunti 1 AVAAJAN 2. TARJOUS 2 YLI 1 SARJASSA Kun vastaaja on tarjonnut uuden värin kahden tasolla, hän on luvannut vähintään (10)11 pistettä: 2 / lupaa (10)11+

Lisätiedot

Sisältö. Sisällysluettelo. Johdanto

Sisältö. Sisällysluettelo. Johdanto Säännöt Sisältö Puheenjohtajan vasara 40 rahamerkkiä (arvot 1 ja 5) 45 omaisuuskorttia, 9 kutakin viittä eri väriä 5 omaisuuskorttia, joissa kaksi väriä kussakin 10 rahaomaisuuskorttia 39 toimintakorttia

Lisätiedot

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET ROBOGEM_Ohjevihko_148x210mm.indd 1 PELIN TAVOITE Robotit laskeutuvat kaukaiselle planeetalle etsimään timantteja, joista saavat lisää virtaa aluksiinsa. Ohjelmoi

Lisätiedot

Golf bridge Lopputulos 9 pöytää, 36 pelaajat. Jakomäärä: 18. Keski: 144,0. Keskimäärinen tasoitus: 10,8.

Golf bridge Lopputulos 9 pöytää, 36 pelaajat. Jakomäärä: 18. Keski: 144,0. Keskimäärinen tasoitus: 10,8. Sija Pelaaja Pisteet % Nimi Tas% Tas J-ID Kerho 1 22 203,4 70, Lasse Hilska 1, 17, 1 Salon Bk 2 12,1 3,2 Jyrki Happonen 10,3-1,3 133 Salon Bk 3 3 10,2 2, Rauno Tasala 1, 14,0 302 Salon Bk 4 23 177,4 1,

Lisätiedot

Golf bridge Lopputulos 9 pöytää, 36 pelaajat. Jakomäärä: 18. Keski: 144,0.

Golf bridge Lopputulos 9 pöytää, 36 pelaajat. Jakomäärä: 18. Keski: 144,0. Sija Pelaaja Pisteet % Nimi J-ID Kerho 1 1 202, 70,4 Timo Arppe 11 H 2 2 13, 7,3 Riku Mattila 134 H 3 22 1, 4, Lasse Hilska 1 Salon Bk 4 13,4 3,7 Jyrki Happonen 133 Salon Bk 30 11, 3,2 Jukka Pettersson

Lisätiedot

NT AVAUKSET JA KOROTUKSET NT

NT AVAUKSET JA KOROTUKSET NT NT AVAUKSET JA KOROTUKSET NT AVAUSTARJOUS (kertaus) Avaustarjoukseksi eli avaukseksi sanotaan tarjoussarjan ensimmäistä tarjousta, joka ei ole pass. Jokaisessa tarjoussarjassa on siis korkeintaan yksi

Lisätiedot

Bridge Movie Kauko Koistinen Bridgelehti 1999

Bridge Movie Kauko Koistinen Bridgelehti 1999 Bridge Movie 1999 Kauko Koistinen Bridgelehti 1999 Tämä artikkelisarja on tarkoitettu lähinnä vähemmän pelanneille kerhotason pelaajille. Suurimman hyödyn saat, kun peität tekstin, ja luet eteenpäin vasta

Lisätiedot

OTATKO RISKIN? peli. Heitä noppaa 3 kertaa. Tavoitteena on saada

OTATKO RISKIN? peli. Heitä noppaa 3 kertaa. Tavoitteena on saada OTATKO RISKIN? peli 1. Heitä noppaa 20 kertaa. Tavoitteena on saada vähintään 10 kertaa silmäluku 4, 5 tai 6. Jos onnistut, saat 300 pistettä. Jos et onnistu, menetät 2. Heitä noppaa 10 kertaa. Tavoitteena

Lisätiedot

PELINVIEJÄN LAISTAMINEN

PELINVIEJÄN LAISTAMINEN NT LAISTAMINEN NT 1 ELINVIEJÄN LAISTAMINEN Bridgessä ei ole ylimenopakkoa, joten tikin voi ottaa silloin kuin parhaaksi näkee Varsinkin sangissa pelinviejän kannattaa aika usein laistaa lähtö Laistamisen

Lisätiedot

KIRVES SÄÄNNÖT. Kamotskineiden talon säännöillä pelataan normaalilla maapakkosäännöllä, ei kuitenkaan ylimenopakolla Rantasalmelaisittain..

KIRVES SÄÄNNÖT. Kamotskineiden talon säännöillä pelataan normaalilla maapakkosäännöllä, ei kuitenkaan ylimenopakolla Rantasalmelaisittain.. KIRVES SÄÄNNÖT Yleistä Kamotskineiden talon säännöillä pelataan normaalilla maapakkosäännöllä, ei kuitenkaan ylimenopakolla Rantasalmelaisittain.. Pelaaja voi pelata ensimmäisellä kyselykierroksella pintavalttiin

Lisätiedot

TARJOAMISEN PÄÄMÄÄRÄ

TARJOAMISEN PÄÄMÄÄRÄ NT TARJOAMINEN NT 1 TARJOAMISEN PÄÄMÄÄRÄ Tarkoituksena on löytää sitoumus, joka tuottaa mahdollisimman paljon pisteitä omalle puolelle. Tavoitteena on siis löytää oikea pelimuoto sopivalla tasolla 2 TARJOAMISEN

Lisätiedot

1 Johdanto 1 1.1 Pelin kulku... 1 1.2 Liitteet... 4

1 Johdanto 1 1.1 Pelin kulku... 1 1.2 Liitteet... 4 Sisältö 1 Johdanto 1 1.1 Pelin kulku...................... 1 1.2 Liitteet........................ 4 2 Tikkipelin perusteet: sangi 5 2.1 Tavallisimmat pelitekniikat............. 5 2.1.1 Tikkien ottaminen

Lisätiedot

Tästä vihkosesta löydät säännöt jopa 27:n noppapeliin, joita pelataan joko kahdella, kolmella tai useammalla arpakuutiolla. Onnea peliin!

Tästä vihkosesta löydät säännöt jopa 27:n noppapeliin, joita pelataan joko kahdella, kolmella tai useammalla arpakuutiolla. Onnea peliin! SUOSITUT NOPPAPELIT SÄÄNNÖT SISÄLLYSLUETTELO Iso Kuutonen (Big six) Ulosheittäjä (Bouncer) Meksiko Puilla paljailla (Busted) Luukku kiinni (Shut the box) 421 Martinetti Bluffi Slam Rosvo ja poliisi Salamanisku

Lisätiedot

ALHAMBRA. Muuri Seralji Puutarha Holvikäytävä Paviljonki Asuinrakennus Torni Rakennuksen nimi Hinta

ALHAMBRA. Muuri Seralji Puutarha Holvikäytävä Paviljonki Asuinrakennus Torni Rakennuksen nimi Hinta ALHAMBRA Parhaat rakennusmestarit kaikkialta Euroopasta ja Arabiasta haluavat näyttää taitonsa. Palkkaa sopivimmat työjoukot ja varmista, että sinulla on aina tarpeeksi oikeaa valuuttaa. Sillä kaikkia

Lisätiedot

Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten?

Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten? Jännittävä seurapeli, jossa arvataan kanssapelaajien mieltymyksiä. Kuka tuntee sinut parhaiten? Pelin tarkoitus Kerätä pisteitä arvaamalla kanssapelaajien mieltymyksiä. Alkuvalmistelut 1. Asettakaa pistekiekot

Lisätiedot

suomi KORTTIPAKKA Pakka koostuu 52 kortista. Kortit jakautuvat 4 maahan, joissa jokaisessa on 13 eri numeroarvoa.

suomi KORTTIPAKKA Pakka koostuu 52 kortista. Kortit jakautuvat 4 maahan, joissa jokaisessa on 13 eri numeroarvoa. MADE IN FINLAND suomi KORTTIPAKKA Pakka koostuu 52 kortista. Kortit jakautuvat 4 maahan, joissa jokaisessa on 13 eri numeroarvoa. Neljä maata Kaikki maat ovat samanarvoisia. Kolmetoista numeroarvoa Pokerissa

Lisätiedot

Bridgen jatkokurssi 4 Valintatilanteita, sangipuolustuksia ja puolustussopimuksia

Bridgen jatkokurssi 4 Valintatilanteita, sangipuolustuksia ja puolustussopimuksia Bridgen jatkokurssi 4 Valintatilanteita, sangipuolustuksia ja puolustussopimuksia Bridgen jatkokurssi vähemmän pelanneille teemana puolustus sekä muutkin jutut joilla voi parantaa peliään nopeasti Veijo

Lisätiedot

Siltaaminen: Piaget Matematiikka Inductive Reasoning OPS Liikennemerkit, Eläinten luokittelu

Siltaaminen: Piaget Matematiikka Inductive Reasoning OPS Liikennemerkit, Eläinten luokittelu Harjoite 2 Tavoiteltava toiminta: Materiaalit: Eteneminen: TUTUSTUTAAN OMINAISUUS- JA Toiminnan tavoite ja kuvaus: SUHDETEHTÄVIEN TUNNISTAMISEEN Kognitiivinen taso: IR: Toiminnallinen taso: Sosiaalinen

Lisätiedot

RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset

RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset i (15) RAY:N RAHAPELIEN SÄÄNNÖT sekä suurimmat panokset Sähköisesti välitettävät pelit ii (15) RAY:n rahapelien säännöt sekä suurimmat panokset Sähköisesti välitettävät pelit Sisällys Sisällys... ii 1

Lisätiedot

KENO PELI- JA JÄRJESTELMÄOPAS

KENO PELI- JA JÄRJESTELMÄOPAS KENO PELI- JA JÄRJESTELMÄOPAS KENO JA KUNKKUKERTOIMET Kenossa arvotaan kaksi kertaa päivässä 20 numeroa väliltä 1 70. Pelin voittoon vaikuttavat rastien määrä (= kenotaso), valittu panos sekä osumien määrä.

Lisätiedot

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan. KYLLÄ, JA Onnistut yrittämässäsi ja saavutat enemmän kuin odotit, enemmän kuin kukaan osasi odottaa. KYLLÄ, MUTTA Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen asia menee vikaan. EI, MUTTA Et

Lisätiedot

2. Toto-pelien kohteena voi olla yhden tai useamman kohdekilpailun voittajat tai oikeaksi määritellyt tulosyhdistelmät.

2. Toto-pelien kohteena voi olla yhden tai useamman kohdekilpailun voittajat tai oikeaksi määritellyt tulosyhdistelmät. Liite sisäasiainministeriön asetukseen SMDno/2013/1125 TOTO-PELIEN SÄÄNNÖT I YLEISTÄ 1. Toto-pelikohteista käytetään nimitystä kohde. Kohde sisältää yhden tai useampia kohdekilpailuja. Kohde voi olla ravikilpailu,

Lisätiedot

Pieniä tietojenkäsittelytieteellisiä. Syksy 2006

Pieniä tietojenkäsittelytieteellisiä. Syksy 2006 Erkki Mäkinen (toim.) Pieniä tietojenkäsittelytieteellisiä tutkimuksia Syksy 2006 TIETOJENKÄSITTELYTIETEIDEN LAITOS TAMPEREEN YLIOPISTO D 2007 1 TAMPERE 2007 TAMPEREEN YLIOPISTO TIETOJENKÄSITTELYTIETEIDEN

Lisätiedot