TOIMINTASUUNNITELMA 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA 2013"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA (th) KUNTOSUUNNISTUS TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kuntorasti-tapahtumat Kuntorastitoiminnassa otetaan huomioon NAVIn strategia kehittämällä kuntorastitapahtumien laatua ja järjestelyjen helppoutta. NAVIn kuntorastit ovat olleet laadukkaasti järjestettyjä ja saavutettu laatutaso varmistetaan vuoden 2013 aikana kiinnittämällä huomiota seuraaviin tekijöihin: opastus kuntorastipaikalle ratojen tasalaatuisuus ja vaativuus tulospalvelun laadukkuus tapahtuman järjestämisten helppous. Käytännön toteutus Huhti toukokuun aikana järjestetään aikuisten suunnistuskoulu, jonka avulla pyritään löytämään lajille uusia harrastajia. Päävastuu suunnistuskoulun järjestämisestä on kuntorastivaliokunnalla ja ratamestareilla. Suunnistuskoulun vaativimpien teoriatuntien järjestämisessä tukeudutaan valmennusvaliokuntaan. Kouluvuoden aikana järjestettävissä tapahtumissa huomioidaan koulujen tarpeet. Syys- Lokakuussa järjestettävät kuntorastit järjestetään hämärän ja pimeän aikaan. Syksyn tapahtumien järjestämisessä huomioidaan kilpailut eikä tapahtumia järjestetä viikonloppuisin. Tapahtumia järjestettäessä otetaan huomioon Natura- ja muut rauhoitusalueet, sekä muut luonnossa liikkujat. Kuntorastit alkavat Vappuna ja jatkuvat aina syyskuun loppuun saakka. Kuntorasteja järjestetään kauden aikana pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Keskiviikkoinen tapahtuma järjestetään Ristiinan, Suomenniemen tai Mäntyharjun alueella. Mikkelin alueella järjestettävät tapahtumat suunnitellaan siten, että yksi viikoittainen tapahtuma järjestetään Mikkelin kaupungin alueella ja toinen tapahtuma järjestetään kauempana keskustasta. Edellä kuvatun periaatteen mukaisesti kuntorastitapahtumia järjestetään Mikkelissä lähiympäristöineen 35 kertaa, Hirvensalmella kaksi kertaa, Mäntyharjulla kaksi kertaa, Ristiinassa 14 kertaa ja Suomenniemellä kolme kertaa. Jokaiselle tapahtumalle sovitaan vastuuhenkilö, joka huolehtii tilaisuuden järjestämisestä ja ratamestarin tehtävistä sekä hankkii tarvittavat apulaiset.

2 Palkkioksi vaivoistaan ratamestari saa kausikortin Kuntorasteille. Ratamestarin apulaiset eivät saa kausikorttia. Ratamestareille järjestetään koulutusta loppukeväästä niin ratojen suunnittelusta kuin tulospalvelun toiminnasta. Tarkoituksena on syventää radan suunnittelutaitoja sekä opettaa tulospalveluohjelman käyttöä. Koulutuksessa annetaan ratamestareille valmiuksia laatia radat monentasoisille suunnistajille. Ratamestarien rekrytointiin on kiinnitettävä huomiota, koska kaudella 2012 rasteja oli järjestämässä 51 ratamestaria eli esivuodelle tarvitaan lisää seitsemän ratamestaria. Tiedottamisessa käytetään kuntorastiesitettä, Länsi-Savoa, seuran alueen paikallislehtiä, YLE:n menovinkkejä, eri paikkakunnilla olevia ilmoitustauluja, valtakunnallista kuntorastijulkaisua ja seuran internet-sivuja ( Tiedottamista lisätään ja suunnataan uusille yrityksille. Kuntorastien tiedottamisessa painotetaan tapahtuman luonnetta kaikille sopivana kuntoliikuntamuotona. Kuntorasteista pyritään tekemään lehtijuttu kevään aikana ja SM sprintti kilpailun saamaa julkisuutta käytetään mahdollisuuksien mukaan hyväksi. Kuntorastien järjestelyissä painotetaan edelleen sitä, että alkukesän kuntorasteilla on tarjolla riittävän helppo ja turvallinen D-rata sekä nuoria suunnistuskoululaisia varten että muita suunnistusta aloittelevia varten. Loppukaudesta ratojen suunnittelussa voidaan huomioda suunnistajien taitojen karttuminen ja tapahtumia voidaan järjestää myös siten, että helpoin D-rata korvataan hieman kevennetyllä C-radalla. Tämä on mielekästä varsinkin pimeällä järjestettävissä tapahtumissa. Ratavaihtoehtoja on neljä: A-rata 5-6 km vaativa B-rata 4-5 km helpohko C-rata noin 3 km helpohko D-rata 2-2,5 km erittäin helppo Tulostusmittakaava voi vaihdella tarpeen mukaan. Joillekin Kuntorasteille suunnitellaan ainoastaan sprinttiradat. Kuntorastikartat ovat tulostekarttoja, joihin ratamestari suunnittelee radat ja puhtaaksi piirron ja tulostuksen tekevät ratamestariohjeessa nimetyt henkilöt. Ratamestarit voivat halutessaan pyytää ratojen suunnitteluapua seuran koulutetuilta ratamestareilta. Kuntorastivaliokunnalla on kahdet kuntorastimateriaalit, joista toiset ovat Ristiinassa ja toiset Mikkelissä kuntorastivaunussa. Rastien järjestämisessä tarvittavat välineet ja materiaalit kootaan kuntorastivaunuun. Ne ovat ensisijaisesti Kuntorastien käytössä, mutta erikseen sovittaessa niitä voi käyttää myös muiden tapahtumien järjestämiseen.

3 Tulokset on mahdollista saada Navin nettisivuille samana iltana. NAVI-baari tarjoaa erilaisia herkkuja muutamien tapahtumien yhteydessä. Liikuntatapahtuman järjestäminen yrityksille ja yhteisöille NAVI ry:n tulisi tuotteistaa yritysten TYHY ja tms. tapahtumia varten suunnistuskoulu, joka koostuisi parin tunnin teoriaosuudesta ja lyhyestä suunnistusradasta emit ajanoton kanssa. Tapahtuma tulee tuotteistaa siten, että niiden tilaaminen ja toteuttaminen on yrityksille mahdollisimman helppoa. Hinnoittelu perustuu osallistujien määrään, esim /henkilö. Kuntorastien osanottomaksut Karttamaksu 5 euroa Kausimaksu jäseniltä 50 euroa Kausimaksu ei jäseniltä 90 euroa Emit -vuokraus 1 Alle 18-vuotiaat Ei maksua Yritysten työntekijöilleen kustantamat Laskutus karttamaksun tai kausimaksun mukaan tai erikseen sovittavalla tavalla. Osallistujat kirjataan Kuntorasteilla ja veloitetaan kauden päätyttyä. Maksut voi suorittaa liikuntaseteleillä tai sporttipasseilla. NUORISOVALIOKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Nuorisovaliokunta suunnittelee ja toteuttaa suunnistuskoulun ja nuorten valmennusryhmän harjoittelun sekä kilpailutoiminnan. Päämääränä on tarjota jokaiselle osallistuvalle lapselle ja nuorelle mahdollisuus suunnistuksen harrastamiseen omien kykyjen ja toiveiden mukaisella tasolla. Toiminnalla luodaan mahdollisuus oppia elinikäinen suunnistusharrastus sekä antaa valmiudet kehittyä eri tasoryhmien jälkeen urheilijaksi. Nuorisovaliokunta ei aseta kilpailullisia tavoitteita. Vuonna 2013 suunnistuskoulussa vakiinnutetaan tapahtumat Suomenniemen, Ristiinan ja Mäntyharjun alueelle ja tutustutaan muihin urheilulajeihin eri lajikokeiluilla. Nuorten valmennusryhmän toiminnassa vuoden 2013 tavoitteena on kehittää ohjattua toimintaa, jossa kannustetaan omaehtoiseen harjoitteluun syys- ja talvikaudella sekä lisätä kilpailuihin osallistumista kevät- ja kesäkaudella. Toiminnassa hyödynnetään Navin tarjoamaa valmennusopetusta ja - tietoutta.

4 Navi kehittää sinettiseuratoimintaa vuoden 2012 auditointipalautteen mukaisesti. 1 RYHMÄJAKO Navin nuorisotoiminnan ryhmät on muodostettu lasten taitotason mukaan. Ryhmäjako on joustava, jolloin nuori suunnistaja voi siirtyä tasolta toiselle taidon ja valmiuksien karttuessa. 1.1 Suunnistuskoulu NAVI - suunnistuskoulu, tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen. Suunnistuskoulu toteutetaan kolmessa tasoryhmässä. Suunnistuskoulu toteutetaan Mikkelin alueella sekä ns. sivusuunnistuskoulu Navin kuntorastien yhteydessä Ristiinan, Mäntyharjun ja Suomenniemen alueilla. Suunnistuskoulun tapahtumat ovat avoimia kaikille suunnistuksen harrastajille. Suunnistuskoulun toimintaan voi tutustua 2 kertaa ilman kustannuksia. Suunnistuskoulun 1. luokka 4-6 -vuotiaat Suunnistuskoulun 2. luokka 7-8 -vuotiaat Suunnistuskoulun 3. luokka 9 - > -vuotiaat 1.2 Nuorten valmennusryhmä Nuorten valmennusryhmä koostuu jo useamman vuoden suunnistusta harrastaneista lapsista. Ryhmän harjoitukset ovat avoimia kaikille Navin jäsenille, jotka edustavat Navia hiihto- ja kesäsuunnistuskilpailuissa. Ryhmän tavoitteena on ohjata lapsia monipuoliseen harjoitteluun sekä osallistumaan kilpailuihin. Ryhmässä ei aseteta kilpailullisia tavoitteita, vaan pyritään kehittämään yksilötaitoja. 2. LASTEN JA NUORTEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Suunnistuskoulun toimintasuunnitelma kattaa huhti - kesäkuun ja elo syyskuun. Toiminta suunnitellaan ja valmistellaan tammi - malliskuun aikana. Nuorten valmennusryhmälle harjoitukset ja kilpailutoiminta on suunniteltu ympärivuotiseksi. 2.1 Suunnistuskoulun toimintasuunnitelma vuodelle 2013 tammikuu Ohjaajakoulutus (SSL taso 1, ensimmäinen osa) helmi- maaliskuu Suunnistuskoulun suunnittelutilaisuus 1 Ohjaajakoulutus (tervetuloa ohjaajaksi, ensiapukoulutus)

5 huhtikuu: Suunnistuskoulun suunnittelutilaisuus 2 Ohjaajakoulutus (SSL taso 1, toinen osa) touko - kesäkuu Suunnistuskoulun aloitustapahtumat Kevätkauden suunnistuskoulun tapahtumat Navi Open 1 Sprintti Koulujen suunnistuskilpailut elo- syyskuu Syyskauden aloitustapahtumat Syyskauden suunnistuskoulun tapahtumat Navi Open 2 ja 3 Suunnistuskoulun päättäjäiset syys- lokakuu Koulujen suunnistusopetus (teemapäivät) Navin perheleiri 2.2 Nuorten valmennusryhmän toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Harjoitukset syys- ja talvikaudella: Salivuoro 1 / vko Juoksuharjoitus 1 / vko Harjoitukset ja leirit kevätkaudella: Salivuoro 1 / vko Juoksuharjoitus 1 / vko Korttelirastit 1 / vko (maalis - huhtikuu) Kevätleiri Harjoitukset ja leirit kesäkaudella: Juoksuharjoitus 1 / vko (tauko heinäkuussa) Taitoharjoitus 1-2 / vko (tauko heinäkuussa) Kainuun rastiviikko Harjoitukset ja leirit syyskaudella (marraskuusta 2013 alkaen): Salivuoro 1 / vko Juoksuharjoitus 1 / vko Navin perheleiri Nuorten valmennusryhmän tärkeimmät kilpailut Kaikille yhteiset: Toukokuu / Mikkelin koululaiskisat Navi Open 1-3

6 Nuorten Jukola / Kouvola KLL / Heinola Alueen mestaruuskilpailut SM ryhmä 1 kilpailut 3 KUSTANNUKSET Kustannukset katetaan suunnistuskoulumaksulla ja talkootoiminnalla. ja suunnistuskoulumaksulla. Alle 14-vuotiaiden lasten ja nuorten jäsenmaksu 50 sisältää: vuotiaiden vakuutuksellisen Nuori Suunta -kortti (lisenssi) Suunnistuskoulumaksun (samalla seuran jäsenmaksu) Kaikkien hiihto- ja kesäsuunnistuskilpailujen osanottomaksut (pl. rastiviikot) Koko kauden harjoitukset ja karttamaksut (hiihto- ja kesäsuunnistus) Aikuinen ja nuori voi osallistua maksutta Navin kuntorasteille Kaikki 14-vuotiaat ja nuoremmat vakuutetaan seuran toimesta. Lisenssi ja vakuutus sisältyvät jäsenmaksun hintaan. 15-vuotiaat ja vanhemmat maksavat seuran perusjäsenmaksun 30 ja oman SSL:n suunnistuslisenssin. Jäsenmaksu sisältää: Osallistumisen seuran viestijoukkueisiin Koko kauden harjoitukset ja karttamaksut (hiihto- ja kesäsuunnistus) Osallistumisen Navin kuntorasteille (18 v ja nuoremmat) Kilpailumatkoista ja harjoitusleireistä peritään omavastuuosuus. Nuorisovaliokunnan talkootuotot: kohdennetaan leirien (3 kpl) omavastuun pienentämiseen. Seura maksaa ohjaajille matkakustannuksia 5 snt/km/ohjaaja ja kuljettaja suunnistuskoulutapahtumiin oman asuinalueen ulkopuolelle. Ohjaajien ja valmentajien koulutukseen osallistuminen korvataan tositteita vastaan. Suunnistuskoulutapahtumiin osallistuvat ohjaajat palkitaan lahjakortilla kauden päättyessä (7 / kerta). VALMENNUKSEN TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Navin seuravalmennuksessa valmennetaan tavoitteellisesti valmentautuvia yli 15-vuotiaita SM-tasolla kilpailevia sekä suurviesteihin seuran 1- ja 2-joukkeissa osallistuvia suunnistajia. Valmennuksen painopiste on vuonna 2013 sarjojen H/D suunnistajissa. Valmennusvaliokunta nimeää valmennusryhmään kuuluvista sarjalaisista suunnistajista huippuryhmän. Pyörä- ja hiihtosuunnistusvalmennus toteutuu yksilöiden omatoimisena valmentautumisena. Valmennuksen tavoitteena kaudella on:

7 Menestyminen SM-tasolla henkilökohtaisissa sekä viestissä Menestyminen nuorten Tiomilassa ja nuorten Jukolassa Valmiuksien luominen edustustehtäviä varten. Valmennusvaliokunta vastaa valmennuksen toimintasuunnitelman toteutuksesta. Valmennustoiminta toteutetaan Navin johtamana kestävyysvalmennuksena yhteistyössä muiden kestävyyslajien sekä Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa. Valmennustoimintaan osallistuva urheilija tekee henkilökohtaisen tavoitteellisen harjoitusja kilpailusuunnitelman kaudelle Urheilija hyödyntää tavoitetta palvelevat harjoitusja kilpailutapahtumat seuran toimintasuunnitelmasta. 1. SUUNNISTUS- JA HIIHTOSUUNNISTUSVALMENNUKSEN HARJOITUS- JA KILPAILUSUUNNITELMA KAUDELLE 2013 Harjoitustarjonta talvikaudella -Juoksutekniikkaharjoitukset 1 kerran viikossa. -Akatemiaurheilijoilla 2 ohjattua aamuharjoitusta viikossa. -Kuntosali- / lihasvoimaharjoitus 1-2 kertaa viikossa. -Sisäpelivuoro 1 kerran viikossa. -Hiihtosuunnistusharjoitukset omalla uraverkostolla lumiolosuhteiden mahdollistamissa rajoissa. -MiKV talvijuoksusarja lokakuu 2012 maaliskuu 2013 (6km/10km) testijuoksuina. -Kortteliharjoitukset maalis-huhtikuu Kilpailut ja leirit talvikaudella (hiihtosuunnistajat) ( Hiihtosuunnistusleiri, Pohjois-Suomi) katsastus (H/D21), Puolangan ryhti (sprintti/wre ja pidennetty keskimatka yhteislähdöllä) Katsastus (nuoret ja H/D17), Joutsenon Kullervo (keskimatka ja pitkämatka) Katsastus (nuoret ja H/D17), SK Pohjantähti ja Vesaisten Pojat (sprintti ja keskimatka) Katsastus,varakilpailu, Hauhon sisu, keskimatka ja pitkämatka SM-pitkämatka (+ katsastus), Kyrösrasti SM-viesti, Kyrösrasti SM-hisuspintti (+ katsastus), Joensuu SM sprinttiviesti, Joensuu SM-keskimatka, Alajärvi Lumi-Toukola, Alajärvi SM-erikoispitkä, Alatornio/Keminmaa joulukuu 2013 hiihtosuunnistusleiri, Pohjois-Suomi Harjoitustarjonta kesäkaudella -Taitoharjoitukset keskimäärin 1-2 kerta/viikko (touko-syyskuu). -Yö-cup loka-marraskuussa Kilpailut ja leirit kesäkaudella (suunnistajat) Huippuryhmän ulkomaanleirit talven / kevään aikana

8 Taitoharjoitusviikonloppu pääsiäiseen/huhtikuun kansallisiin kilpailuihin liittyen (Paimio, Halikko, Parainen) Kevätleiri, Säkylä Tiomila Tukholma (lopullinen päätös viestiin osallistumisesta sekä kilpailusarjoista tehdään maaliskuun aikana) SM-sprintti, Mikkeli - Valmennettavat osallistuvat eivät osallistu kilpailuun TALKOOT SM-erikoispitkä, Mikkeli Jukola, Jämsä Kainuun rastiviikko + WOC, Sotkamo Ungdomens Tiomila, Grönahög, Ruotsi Nuorten Jukola, Kouvola elo-syyskuu KLL SM-pitkä, Pudasjärvi(R1) / Nokia (R2) SM-keskimatka, Jyväskylä(R1), Ii (R2) SM-viesti, Saarijärvi (R1), Ii(R2) SM-yö, Loimaa Nuorten EM- ja MM-katsastukset, ei vielä kalenterissa Tärkeimmät kilpailut Henkilökohtaiset SM-kilpailut ja katsastukset, viesteistä Nuorten Tiomila, Nuorten Jukola ja SM-viesti. 2. PYÖRÄSUUNNISTUKSEN JA HIIHTOSUUNNISTUKSEN VALMENNUS 2013 Pyörä- ja hiihtosuunnistuksen valmennus tapahtuu omatoimisena valmentautumisena Navin hallituksen erikseen osoittamien resurssien puitteissa. Valmentautumisessa hyödynnetään haastajaryhmän harjoitustoimintaa (ryhmään kuuluvat). 3. VALMENNUSRYHMÄN VALMENNUSTUKI Valmennusryhmän urheilijat kuuluvat Navin valmennustuen piiriin edellisen vuoden kilpailumenestyksen perusteella. Valmennustuki sisältää mm. leirityspaketin, toimintasuunnitelman mukaiset viikkoharjoitukset ja varustetukea, tärkeimpien kilpailujen osalta matka- ja majoituskulut sovitun taksan mukaisesti sekä kilpailujen osanottomaksut. Lisäksi menestyviä urheilijoita tuetaan kannustavalla bonusjärjestelmällä. Urheilija ja seura kirjoittavat urheilijasopimuksen. KARTTA- JA KILPAILUVALIOKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA Kilpailujen järjestämistoiminta Toimintavuoden päätapahtuma on Mikkelin torilla järjestettävä SMsprinttisuunnistuskilpailu. Kilpailun järjestämisvastuu on erikseen tätä kilpailua

9 varten nimetyllä järjestelytoimikunnalla. Kilpailun johtajana toimii Jorma Pöntinen, ratamestareina Jorma Kemppi, Jouni Nykänen ja Kai Hirvonen. Muita merkittäviä kilpailutapahtumia ei vuoden aikana järjestetä. Kauden aikana päivitetään ja täydennetään Navin kilpailujen järjestämisen ja kartoittamisen 5- vuotissuunnitelma. 2. Karttatoiminta Uusien karttojen tuottaminen SM- sprinttikartta on valmistunut Jarmo Tonderin toimesta. Kartta viimeistellään kevään 2013 aikana hyvissä ajoin ennen kilpailutapahtumaa. Seuran ensimmäisen laser-keilaukseen perustuvan, Rantinhovin alueelta tehtävän kartan kartoitustyötä jatketaan Risto Korhosen toimesta. Markon alueelta tilataan karttapohjat tulevaa kartoitusta varten. Kuntosuunnistukseen ja suunnistusopetukseen soveltuvien karttojen valmistusta jatketaan koko seuran toiminta-alueella tarpeen mukaan seuran omien kartoittajien toimesta. Tulevien uusien arvokisakarttojen tekoon käytetään ammattikartoittajia. Vanhojen karttojen ylläpito ja käyttö Jorma Kemppi, Risto Korhonen ja Tuomo Männistö ylläpitävät OCADkarttatiedostoja ja luovuttavat niitä seuran eri toimintasektoreiden käyttöön. Seuran ulkopuolisille luovutettavista kartoista päättävät seuran hallitus sekä kartta- ja kilpailuvaliokunta. Karttojen ja karttatiedostojen luovuttaminen seuran ulkopuolisille käyttäjille ilman edellä mainittujen lupaa on kielletty. Olemassa olevia karttoja päivitetään tarpeen mukaisesti. Koulutus Järjestetään omaa koulutusta ja osallistutaan tarvittaessa SSL:n järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Uusien kartoittajien ja ratamestareiden rekrytointia jatketaan. Liikuntapaikkarakentaminen ja korvausten maksaminen Toimintavuoden aikana selvitetään karttojen valmistamiseen ja ylläpitoon tarvittavan taloudellisen tuen kanavat. Koko seuran toiminta-alueen karttatoiminnan

10 mahdollistamiseksi haetaan alueen kunnilta (Mikkeli, Mäntyharju, Hirvensalmi) avustusta kartoitussuunnitelman ja seuran talousarviosuunnitelman edellyttämässä laajuudessa. Mikkelin kaupungilta on anottu karttamäärärahaa Aikaisemmin sovitun määrärahan (7500 ) korotusta perustellaan Mikkeli-Ristiina-Suomenniemi kuntaliitoksella, joka lisää mm. päivitettävien karttojen määrää neljällätoista. Uusien, ammattikartoittajien tekemien karttojen tuotannosta ja kustannuksista tehdään erilliset kirjalliset sopimukset kartoittajan kanssa. Vanhojen karttojen päivittämisestä ja omaan käyttöön tehtävien uusien karttojen teosta aiheutuvat kustannukset korvataan ao. henkilöille hyväksytyn talousarvion puitteissa kulukorvausperiaatteella. VIESTINTÄVALIOKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Viestintävaliokunnan tavoite on kehittää Navin sisäistä ja ulkoista tiedottamista. Molemmissa tiedottamisen muodoissa tärkein julkaisukanava on Navin kotisivut. Sisäisen tiedottamisen asioissa on oltava yhteydessä kaikkiin valiokuntiin ja sovittava kuka tiedottaa ja millä tavoin. Seuralehti Navilainen pyritään julkaisemaan kaksi kertaa vuodessa. Keväällä julkaistaan kaikille jäsenille postitettava paperinen lehti ja sama lehti julkaistaan Navin kotisivulla sähköisessä muodossa. Syksyllä tehdään vain kotisivulla sähköisessä muodossa julkaistava versio. Ulkoista tiedottamista suunnataan omien nettisivujen lisäksi kaikkiin mahdollisiin medioihin. Tärkeimmät paikalliset julkaisukanavat ovat sanomalehti Länsi-Savo ja Etelä-Savon radio. Valtakunnallisesti tärkeitä ovat suunnistusta käsittelevät nettifoorumit, joihin on oltava yhteydessä aina kun tiedotettavaa on.

TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 22.11.2010 mt YLEISTÄ Navi aloittaa toista vuosikymmentään. Toimintasuunnitelma perustuu menneinä vuosina hyväksi koettuun toimintarunkoon, jota on kehitetty tarpeiden ja mahdollisuuksien

Lisätiedot

NAVI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012

NAVI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 NAVI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 YLEISTÄ 12.11.2011 Navi vietti viime huhtikuussa 10-vuotisjuhliaan Kyyhkylässä toiminnallisissa merkeissä. Viime vuonna aloitettu päätoimisen valmentajan tehtävä päätettiin

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 21.11.2008 1/8 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 21.11.2008 1/8 1. YLEISTÄ 21.11.2008 1/8 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2009 1. YLEISTÄ Seuran toiminnan vahvojen osa-alueiden, lasten ja nuorten suunnistuksen sekä kuntosuunnistuksen toiminnan taso tullaan säilyttämään

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Navi ry

Toimintasuunnitelma Navi ry Toimintasuunnitelma 2018 Navi ry TOIMINNAN LÄHIVUOSIEN SUUNTAVIIVAT JA PAINOPISTEALUEET Navi ry on etelä-savolainen koko perheen suunnistusseura, joka panostaa voimakkaasti kunto- ja nuorisotoimintaan.

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2018

Lisätiedot

Kajaanin Suunnistajat ry.

Kajaanin Suunnistajat ry. Kajaanin Suunnistajat ry. KaSun toiminnan tavoitteet ja Kainuu ja Kajaani kansainvälisten suunnistuksen suunnitelmat suurtapahtumien 2013+ keskipisteessä Syyskokous 28.10.2012 Päämäärät 2013 Nuoriso- ja

Lisätiedot

Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa

Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa NAVI 2020 STRATEGIA Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa Motto: Siinä ei ole mitään pahaa, jos tekee jotain, mutta asia muuttuu olennaisesti, jos jotain jättää tekemättä. IOF kansainvälinen

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 29.11.2013 1 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 29.11.2013 1 1. YLEISTÄ 29.11.2013 1 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. YLEISTÄ Suunta Jyväskylän toiminnan kivijalkana ovat viime vuosina olleet viikoittainen kuntorastitoiminta, laadukkaat suunnistuskoulut, kilpailutoiminta

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 19.11.2007 1/8 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 19.11.2007 1/8 1. YLEISTÄ 19.11.2007 1/8 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2008 1. YLEISTÄ Vuonna 2008 ainoa kilpailullinen tapahtuma on AM-pitkänmatkan kilpailut 16.8.2008 Jussilanperällä. Seuran toiminnan vahvojen osa-alueiden,

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 16.11.2009 1/11 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 16.11.2009 1/11 1. YLEISTÄ 16.11.2009 1/11 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. YLEISTÄ Seuran toiminnan vahvojen osa-alueiden, lasten ja nuorten suunnistuksen sekä kuntosuunnistuksen toiminnan taso tullaan säilyttämään

Lisätiedot

RASTIIMI:N TOIMINTALINJA

RASTIIMI:N TOIMINTALINJA RasTiimi ry RasTiimi ry on suunnisseura, joka toimii Kalajokilaakson latvoilla, Haapajärvellä ja Reisjärvellä. Seura on perustettu vuonna 1990 ja sen jäsenmäärä on n. 190, joista aktiivisuunnistajia on

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1. YLEISTÄ 26.11.2012 1 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1. YLEISTÄ Suunta Jyväskylän seuratoiminnan tavoitteena on tehdä laaja-alaista juniorityötä ja kasvattaa omia huippuja tarjoamalla valmennusta

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014

SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014 1 SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014 1. JAOSTON KOKOONPANO Jaoston kokoonpano/vastuut v. 2014: Puheenjohtaja: Riitta Jaakola Varapuheenjohtaja: Lauri Suorsa Sihteeri: Minna

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari

Lisätiedot

Alkusanat SEURATOIMINTALINJA

Alkusanat SEURATOIMINTALINJA Alkusanat Tämä seuratoimintalinja kuvaa Rastivarsojen toimintatavat, -tavoitteet ja periaatteet. Toimintalinjan ensimmäinen versio valmistui keväällä 2008 kun Rastivarsat haki Nuori Suomi-sinettiä. Valmistelun

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2017

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2017 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2017 Kesä 2017 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2017 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2017

Lisätiedot

Rankiohje. Vuonna 2016 laskettavat rankilistat. Kilpailupisteet. Hiihtosuunnistuksen ranki 1. Suunnistuksen rankilistat 1. Suunnistuksen rankilistat 2

Rankiohje. Vuonna 2016 laskettavat rankilistat. Kilpailupisteet. Hiihtosuunnistuksen ranki 1. Suunnistuksen rankilistat 1. Suunnistuksen rankilistat 2 Rankiohje Vuonna 2016 laskettavat rankilistat Hiihtosuunnistuksen ranki 1 kilpailut ajalta: 1.12.2015 31.3.2016 julkaisu: IRMAssa viimeistään 12.4.2016 kilpailupistemääriä laskettaessa käytetään perustana

Lisätiedot

Kangasala SK. 11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa -hanke 11.2.2012

Kangasala SK. 11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa -hanke 11.2.2012 Kangasala SK 11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa -hanke 11.2.2012 Kangasala SK Nuorisotoiminnan organisointi v. 2012 Edustusryhmä TikuTaku- School 6-11 v Sari Kontio Tuomo Kivelä Sara Lax

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä.

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 4.11.2013, 9.12.2013, 10.2.2014, 19.5.2014, 6.10.2014 ja 3.11.2014 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Edustusoikeus

Lisätiedot

Suunnistuskausi 2013 Viimeksi päivitetty 18.09.2013

Suunnistuskausi 2013 Viimeksi päivitetty 18.09.2013 Suunnistuskausi 2013 Viimeksi päivitetty 18.09.2013 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO 1. JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari kartta-asiat:

Lisätiedot

Navi ry:n seuralehti. Navilainen. toukokuu 2010. www.navisuunnistus.fi

Navi ry:n seuralehti. Navilainen. toukokuu 2010. www.navisuunnistus.fi Navi ry:n seuralehti Navilainen toukokuu 2010 www.navisuunnistus.fi Navi ry on vuonna 2001 perustettu suunnistuksen erikoisseura toiminta-alueenaan Mikkeli, Ristiina, Hirvensalmi, Suomenniemi ja Mäntyharju.

Lisätiedot

Lapin Susirastit. {tab=esittely}

Lapin Susirastit. {tab=esittely} Lapin Susirastit Viimeksi päivitetty 22.06.2014 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin yli

Lisätiedot

Vuonna 2013 tarjotaan kokeilumielessä myös vanhemmille mahdollisuutta osallistua suunnistusopetukseen Itärastien yhteydessä.

Vuonna 2013 tarjotaan kokeilumielessä myös vanhemmille mahdollisuutta osallistua suunnistusopetukseen Itärastien yhteydessä. Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2013 Lasten omia harjoituksia järjestetään periodinomaisesti keväällä ja syksyllä. Tapahtumia on noin kerran viikossa. Omissa harjoituksissa opetellaan metsässä kulkemisen

Lisätiedot

Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016

Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016 Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Inarilaiset maastot ja kartat on huomioitu

Lisätiedot

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen Rasti-Nokia Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi 27. -28.1.2018 Pasi Isokallio Marika Pakarinen Seuran perustiedot Perustettu 1995 Keskisuuri kasvattaja- ja harrasteseura Jäseniä n.230 kpl Lapsia

Lisätiedot

Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2014. Suunnistuskoulun ohjelmassa. Rastihaukat ry / nuoriso / 2014

Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2014. Suunnistuskoulun ohjelmassa. Rastihaukat ry / nuoriso / 2014 Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2014 Lasten omia harjoituksia järjestetään periodinomaisesti keväällä ja syksyllä. Tapahtumia on noin kerran viikossa. Omissa harjoituksissa opetellaan metsässä kulkemisen

Lisätiedot

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2013 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus-, tarkkuussuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä

Lisätiedot

Pudasjärven Urheilijat ry. Yhdessä PuU:n parhaaksi

Pudasjärven Urheilijat ry. Yhdessä PuU:n parhaaksi Pudasjärven Urheilijat ry Yhdessä PuU:n parhaaksi Toimintaedellytykset - yleisseura (8 jaostoa) - kasvattajaseura - yhteisiä tapahtumia (mm. Umpihanki, Kesäpilikki) - jaostojen juttuja Syöte-Suunnistus

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 14.11.2011 1/13 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 14.11.2011 1/13 1. YLEISTÄ 14.11.2011 1/13 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 1. YLEISTÄ Seurafuusion kautta perustettu Suunta Jyväskylä ry viettää vuonna 2012 toimintansa 100- vuotis toimintakautta. Seuran yksi perustajaseuran

Lisätiedot

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista.

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista. VAASAN SUUNNISTAJAT RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 YLEISTÄ Vaasan Suunnistajat ry:n suurin voimainponnistus kohdentuu Suomenmestaruus sprinttikilpailun järjestämiseen. Järjestämme sekä ryhmä 1 että

Lisätiedot

Suunnistajia. Suunta Jyväskylä. Eeli Viholainen (1994)

Suunnistajia. Suunta Jyväskylä. Eeli Viholainen (1994) Suunta Jyväskylä Suunnistajia Eeli Viholainen (1994) Vanhemmat vei suunnistuskouluun siitä asti laji on ollut omassa elämässä hyvin läheisenä. Vanhempani Nuorten EM Pitkä Sijoitus: 2. 2012 (H18) Nuorten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

TARPIALAINEN Tarpian Suunnan, www.tarpsu.sporttisaitti.com JÄSENTIEDOTE N:O 1/2011-15.3.2011 ***

TARPIALAINEN Tarpian Suunnan, www.tarpsu.sporttisaitti.com JÄSENTIEDOTE N:O 1/2011-15.3.2011 *** TARPIALAINEN Tarpian Suunnan, www.tarpsu.sporttisaitti.com JÄSENTIEDOTE N:O 1/2011-15.3.2011 *** Suunnistusta 1956-2011 KEVÄTKOKOUS Aika: Tiistaina 29.3.2011 klo 19.00 Paikka: Innilän maja Sotavallantie

Lisätiedot

LPG ry junioreiden säännöt

LPG ry junioreiden säännöt LPG ry junioreiden säännöt Yleiset Laukaan Peurunkagolfin junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus harrastaa golfia haluamallaan tavalla. Ryhmiä pyritään tarjoamaan

Lisätiedot

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista.

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista. VAASAN SUUNNISTAJAT RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 YLEISTÄ Vaasan Suunnistajat ry:n suurin voimainponnistus kohdentuu Suomenmestaruus sprinttikilpailun järjestämiseen. Järjestämme sekä ryhmä 1 että

Lisätiedot

TOIMINNAN LÄHIVUOSIEN SUUNTAVIIVAT JA PAINOPISTEALUEET 2014. Seuramme keskeiset toiminnan painopistealueet ovat:

TOIMINNAN LÄHIVUOSIEN SUUNTAVIIVAT JA PAINOPISTEALUEET 2014. Seuramme keskeiset toiminnan painopistealueet ovat: TOIMINNAN LÄHIVUOSIEN SUUNTAVIIVAT JA PAINOPISTEALUEET 2014 Seuramme keskeiset toiminnan painopistealueet ovat: nuorten koulutus- ja valmennustoiminta kansainvälinen, valtakunnallinen ja alueellinen kilpailumenestys

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 Alustavat Kilpailuohjeet 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011

Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011 Lapin Susirastit 2011 Viimeksi päivitetty 23.09.2011 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Kaudella 2007 Susirasteilla kirjattiin

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT ry

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT ry KOKKOLAN SUUNNISTAJAT ry Jäsentiedote 1/2007 Hyvä KoS:n jäsen. Kos:n hallitus vuodelle 2007 Seuramme syyskokouksessa joulukuussa valittiin KoS:n uusi hallitus. Hallitukseen kuuluvat Simo Kattilakoski (pj.),

Lisätiedot

RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE

RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE SEURAN VISIO JA STRATEGIA Rastivarsat kehittää pitkäjänteisesti nuoriso-, valmennus-, kilpailu- ja harrastesuunnistusta. Rastivarsat

Lisätiedot

Suosituksia, ohjeita ja sääntöjä LASTEN SUUNNISTUS KANSALLISISSA KILPAILUISSA

Suosituksia, ohjeita ja sääntöjä LASTEN SUUNNISTUS KANSALLISISSA KILPAILUISSA Kansallisen kilpailun järjestäjälle Suosituksia, ohjeita ja sääntöjä LASTEN SUUNNISTUS KANSALLISISSA KILPAILUISSA Laadukkaassa kansallisessa suunnistuskilpailussa huomioidaan tärkeinä kohderyhminä lapset,

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin SUUNNISTUSJAOSTON 2018 TOIMINTASUUNNITELMA * JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna

Lisätiedot

Kysely kuntosuunnistajille

Kysely kuntosuunnistajille Kokonaisvastaajamäärä: 13 Kysely kuntosuunnistajille 1. Vastaajan sukupuoli Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 1,5) (1.1) Mies 53,8% 7 (1.2) Nainen 6 2. Vastaajan ikä Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 4,6)

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN HARJOITTELU

SUUNNISTUKSEN HARJOITTELU SUUNNISTUKSEN HARJOITTELU Taitoharjoittelu Suunnistustaito SUUNNISTAJAN TAVOITTEENA on löytää kullekin rastivälille paras mahdollinen reitti ja toteuttaa se nopeasti ja virheettömästi. Suunnistustaito

Lisätiedot

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa 11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa Kehityshanke yhteistyössä seurojen kanssa Hankkeen tavoitteita Painopiste tämän ikäluokan toiminnan kehittämiseen erityisesti hankeseuroissa, mutta viestinnän

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Suunnistuskoulu 2015

Suunnistuskoulu 2015 Suunnistuskoulu 2015 Koko perheen yhteinen Mukavaa yhdessäoloa ja luonnossa liikkumista Ulvilan Uran suunnistuskoulussa Suunnistuskoulutunnelmia ihan huipulta Itseluottamus, kunto ja motoriset taidot kehittyvät

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 23.11.2010 1/13 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 23.11.2010 1/13 1. YLEISTÄ 23.11.2010 1/13 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1. YLEISTÄ Suunta Jyväskylän toiminnan lähtökohtana on tarjota laadukkaita liikuntamahdollisuuksia suunnistuksen parissa niin kilpaurheiluna

Lisätiedot

Rastihaukat -jäsenopas

Rastihaukat -jäsenopas Rastihaukat -jäsenopas Rastihaukoilla on pitkä historia, jonka aikana seuraan on syntynyt liuta erilaisia käytäntöjä. Uusille jäsenille eri käytännöistä on ollut vaihtelevasti tietoa. Ohessa tälle vuodelle

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 YLEISTÄ

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 YLEISTÄ YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2011 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä ovat Nuori Suomi-sinetin

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2016

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2016 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2016 Kesä 2016 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2016 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2016

Lisätiedot

NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU

NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU NUORTEN SUUNNISTAJIEN HARJOITTELU - VAUHTIA & MIELIKUVITUSTA! - Imatra/Lappeenranta 18.-19.5.2007 Janne Salmi SUUNNISTUS ON (pitkähkö ja fyysisesti vaihteleva) KESTÄVYYSLAJI Harjoitusmäärien on oltava

Lisätiedot

Suunnistuskoulu 2018

Suunnistuskoulu 2018 Suunnistuskoulu 2018 Koko perheen yhteinen Mukavaa yhdessäoloa ja luonnossa liikkumista Ulvilan Uran suunnistuskoulussa Suunnistuskoulutunnelmia ihan huipulta Itseluottamus, kunto ja motoriset taidot kehittyvät

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 RASTI-JUSSIT RY Toimintasuunnitelma 2013 SEINÄJOKI 14.11.2012 www.rastijussit.fi - 1 - Juhlavuosi käynnistyy Seura täyttää neljäkymmentä vuotta ja olemme johtokunnassa päättäneet eri toiminnoissa huomioida

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.Yleistä Vuoden 2014 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, kultahippufinaalin onnistunut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot Keskustelutilaisuus 22.10.2017 Toiminta-ajatus, visio ja arvot Espoon Akilles on espoolainen yleisseura, jonka alla toimii aktiivinen suunnistusjaos. Toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Jaosto tarjoaa

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2009 1. KKI-HANKKEEN KEHITTÄMINEN SEKÄ SITÄ KAUTTA TYÖPAIKKALIIKUNNAN ALOITTAMINEN 2. VALMENTAJIEN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2008

TOIMINTAKERTOMUS 2008 TOIMINTAKERTOMUS 2008 Yleistä Suunnistusvuosi 2008 sujui myönteisissä merkeissä monella rintamalla. Kuntorastikävijöiden määrä nousi ja kolmantena vuonna peräkkäin. Kuntorastikävijöitä kirjattiin 11350

Lisätiedot

Suunnistava Uusimaa Syyskokous 2010

Suunnistava Uusimaa Syyskokous 2010 Liite 1 Osallistujat Seura Valtakirja Ei valtakirjaa Delta Juha Liukkonen Espoon Akilles Markku Virtanen Helsingin Poliisi-Voimailijat Jari Ohrankämmen Helsingin Suunnistajat Juha Burtsoff Synnöve Miettinen,

Lisätiedot

Pihkaniskat ry:n toimintasuunnitelma 2013

Pihkaniskat ry:n toimintasuunnitelma 2013 Pihkaniskat ry:n toimintasuunnitelma 2013 Pihkaniskat on Suomen Suunnistusliiton jäsenseura. Seurassa on noin 400 jäsentä, joista suurin osa on vantaalaisia. Seuran tarkoituksena on edistää suunnistusurheilua

Lisätiedot

3 TOIMINTA. 3.1 Kevät 2009

3 TOIMINTA. 3.1 Kevät 2009 Kouvolan Rasti -72:n AIKUISTEN SUUNNISTUSKOULU 2009 1 1 JOHDANTO Kouvolan seudulla järjestetään vuosittain noin 45 kuntorastitapahtumaa, joissa kesällä 2008 tehtiin noin 6500 suoritusta. Osallistujien

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 25.11.2015 1 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 25.11.2015 1 1. YLEISTÄ 25.11.2015 1 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1. YLEISTÄ Suunta Jyväskylä on suunnistuksen erikoisseura, joka haluaa antaa hyvät olosuhteet kehittymään ja menestymään pyrkiville suunnistajille.

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 19.4.2017 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2013

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kajaanin Suunnistajat ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2013 HYVÄKSYTTY SYYSKOKOUKSESSA 28.10.2012 1. KASUN STRATEGISET TAVOITTEET JA TOIMINNAN LINJAUKSET 2013-2017 Seuran tarkoituksena on edistää liikunta-

Lisätiedot

Aikuisten suunnistuskoulu

Aikuisten suunnistuskoulu Aikuisten suunnistuskoulu Puheenjohtajan terveiset Puheenjohtajan terveiset Tämäkään talvi ei tehnyt poikkeusta lumitilanteen suhteen. Hiihtosuunnistajan taival on liukas, mutta kivinen. Suomen mestaruudet

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTO 1 (5)

SUUNNISTUSJAOSTO 1 (5) SUUNNISTUSJAOSTO 1 (5) TOIMINTASUUNNITELMA 2019 1. Toiminta-ajatus Suunnistusjaoston toiminta-ajatuksena on: kehittää monipuolista, kilpailukykyistä ja menestyvää suunnistustoimintaa Sipoossa ja Itä- Uudellamaalla

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO

SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO SEURATOIMINTALINJA 03.11.2011 12.06.2013 2 SEURATOIMINTALINJA SaPu Alkusanat Tämä seuratoimintalinja kuvaa Saarijärven Pullistuksen, SaPun, suunnistusjaoston toimintatavat,

Lisätiedot

Kokemuksia vuotiaiden harjoittelun kehittämisestä. hankepäivä

Kokemuksia vuotiaiden harjoittelun kehittämisestä. hankepäivä Kokemuksia 11 15-vuotiaiden harjoittelun kehittämisestä hankepäivä 26.10.2013 Kangasala SK mukana 1. hankekaudella v. 2011-2012 Tavoite: yksilöllisen liikkumisen ja harjoittelun kehittäminen ja lisääminen

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat

PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat PALKATTU VALMENTAJA / VAPAAEHTOISET Kouvolan Suunnistajat 2012 2015 Nuorisovalmennuspäällikkö 2015 2016 Nuorisovalmentaja 2016 2018 Nuorisovalmentaja 50% 2019 - Valmennuskoordinaattori 50% - työtehtävät,

Lisätiedot

PUSU 1/2016 Kevät 2016/16.vuosikerta

PUSU 1/2016 Kevät 2016/16.vuosikerta 1 PUSU 1/2016 Kevät 2016/16.vuosikerta Suunnistusjaoston uusi puheenjohtaja Timo Kulmala ALUEOR AVALEIR ILÄISE 2 PUSU eli Pullistuksen Suunnistus Suunnistajien jäsenlehti Julkaisija: Toimitus: Ilmestyminen:

Lisätiedot

Suunnistuskoulu 2017

Suunnistuskoulu 2017 Suunnistuskoulu 2017 Koko perheen yhteinen Mukavaa yhdessäoloa ja luonnossa liikkumista Ulvilan Uran suunnistuskoulussa Suunnistuskoulutunnelmia ihan huipulta Itseluottamus, kunto ja motoriset taidot kehittyvät

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Espoon Akilles ry / Suunnistajat. Espoon Akilles vuonna 2017

Espoon Akilles ry / Suunnistajat. Espoon Akilles vuonna 2017 Espoon Akilles ry / Suunnistajat Espoon Akilles vuonna 2017 Seuran perustiedot Seuran nimi: Espoon Akilles ry / Suunnistajat Perustamisvuosi: Espoon Akilles ry 1946 Jäsenmäärä: koko seura n. 600; suunnistus

Lisätiedot

SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE

SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE Johtokunta hyväksynyt 15.09. 2009 Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. TOIMINNAN PÄÄMÄÄRÄ JA PERIAATTEET... 3 3. HALLINTO- JA VARAINHANKINTA... 3 3.1. Seuraorganisaatio, hallinto

Lisätiedot

YLEISTÄ SEURAN TAVOITTEET VALMENNUS- JA NUORISOTOIMINTA RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2019

YLEISTÄ SEURAN TAVOITTEET VALMENNUS- JA NUORISOTOIMINTA RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2019 YLEISTÄ Rastivarsat toteuttaa vuonna 2019 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus-, tarkkuussuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä

Lisätiedot

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu 1 Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Seinäjoen Ylistaron Untamalassa su 31.5.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015 1 Vaajakosken Kuohu ry Painijaosto Toimintasuunnitelma 2015 2 sivu Sisällysluettelo 2 1.0 Johdanto 3 1.1 Painijaoston jäsenet 2015, esitys johtokunnalle 3 2.0 Toiminta 4 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin

Lisätiedot

Suosituksia, ohjeita ja sääntöjä LASTEN SUUNNISTUS KANSALLISISSA KILPAILUISSA

Suosituksia, ohjeita ja sääntöjä LASTEN SUUNNISTUS KANSALLISISSA KILPAILUISSA Kansallisen kilpailun järjestäjälle Suosituksia, ohjeita ja sääntöjä LASTEN SUUNNISTUS KANSALLISISSA KILPAILUISSA Laadukkaassa kansallisessa suunnistuskilpailussa huomioidaan tärkeinä kohderyhminä lapset,

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2013 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen(at)wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Miikka Heinonen miikka.heinonen(at)wgcc.fi

Lisätiedot