Sarja TF Varusteena latenttilämmön varaaja SECOPACK LS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sarja TF Varusteena latenttilämmön varaaja SECOPACK LS"

Transkriptio

1 SECOTEC-jäähdytyskuivaimet Sarja TF Varusteena latenttilämmön varaaja SECOPACK LS Tilavuusvirta 17,0 34,0 m³/min

2 SECOTEC TF Uusi sukupolvi: entistä tehokkaampaa paineilman kuivausta Teollisuuslaatua edustavat, laadukkaat SECOTEC -jäähdytyskuivaimet ovat jo pitkään olleet vakaan painekastepisteen, erinomaisen toimintavarmuuden ja erittäin alhaisten elinkaarikustannusten tae. Uuden sukupolven kuivaimet asettavat energiatehokkuudelle, tilantarpeelle ja käyttäjäystävällisyydelle uuden mittapuun kiitos latenttilämmön varaavan innovatiivisen SECOPACK LS -järjestelmän ja SIGMA CONTROL SMART -ohjauksen. Tehokas, kompakti, huoltoystävällinen Energiansäästö SECOTEC TF -sarjan jäähdytyskuivaimien sähköinen tehonotto on alle 87 W paineilmakuutiota kohti minuutissa (ISO 7183 A1). Energiaa säästävän säädön ansiosta ylimääräinen kylmäteho voidaan osakuormituskäytössä välivarastoida varaajassa ja tarvittaessa käyttää paineilman kuivaukseen ilman sähkönkulutusta. Nopeasti reagoiva SECOPACK LS -lämmönvaihdinjärjestelmä takaa vakaan painekastepisteen. Kompakti kokonaisuus Innovatiivisen SECOPACK LS -lämmönvaihdinjärjestelmän varaaja-alue on täytetty faasimuutoksen aikaansaavalla materiaalilla. Sen varastointitiheys on huomattavan suuri, minkä ansiosta varaajamateriaalin tarve on 98 % pienempi kuin perinteisissä lämmönvaraajissa. Vakaan painekastepisteen takaava suuri varastointitiheys tarkoittaa myös pienempää tilantarvetta. Optimoidut virtaustiet pienentävät painehäviöitä parantaen siten omalta osaltaan SECOTEC TF -kuivaimien energiatehokkuutta. Intuitiivinen käyttö Värinäytöllä ja kielineutraalilla valikko-ohjauksella varustetun elektronisen SIGMA CONTROL SMART -ohjauksen käyttö on helppoa ja intuitiivista. Ilmoitusmuisti, komponenttikohtaiset käyttötuntilaskurit ja huoltoajastimet mahdollistavat käyttötietojen tehokkaan valvonnan ja analysoinnin. Potentiaalivapaiden koskettimien avulla ohjaus on helppo kytkeä SIGMA AIR MANAGERin kaltaisiin ylemmän tason ohjausjärjestelmiin. Pysyvästi luotettava SECOTEC TF -jäähdytyskuivaimien tehokas kylmäainepiiri mahdollistaa laitteiden luotettavan käytön aina +45 C:n ympäristölämpötiloihin saakka (optio: 50 C:seen saakka). Mittava lauhteenerotin ja elektroninen ECO DRAIN -lauhteenpoistin erottavat ja poistavat lauhteen luotettavasti kaikissa kuormitusvaiheissa. Alumiininen lauhdutin ja SECOPACK LS sekä jaloteräksiset paineilmaputket pidentävät käyttöikää. Sähköjärjestelmä täyttää EN standardin asettamat vaatimukset. yleisimmät kuivaimet SECOTEC TF Alhaisemmat elinkaarikustannukset Teknisen optimoinnin mahdollistama energiansäästöpotentiaali Suorat energiakustannukset (sähkö) Jäähdytyskuivaimen energiakustannukset (paine-ero) Esisuodattimen energiakustannukset (paine-ero) Investointi esisuodattimeen Investointi kuivaimeen Huoltomateriaali Esimerkki SECOTEC TF 340: Tilavuusvirta 34 m³/min, kuormitusaste 40 %, 6,55 kw/(m³/min), energian lisätarve 6 % per bar, 0,20 /kwh, 6000 käyttötuntia p.a., vuotuiset pääomakustannukset 10 vuodelle jaettuna. Kuva: SECOTEC TF 340

3 SECOTEC TF Energiansäästöpakkaus jopa 26 % Tehokas kylmäkompressori SECOTEC TF -kuivaimissa käytetyn Scroll-kylmäkompressorin hyötysuhde on jopa 26 % parempi kuin mäntäkompressorien. Tämä vaikuttaa oleellisesti uusien KAESER-jäähdytyskuivainten tehokkuuteen. dp 0,15 Minimaalinen paine-ero SECOTEC TF -sarjan jäähdytyskuivaimet erottuvat varsinkin poikkeuksellisen alhaisen paine-eronsa ansiosta. Tämä positiivinen tulos on saatu aikaan sillä, että paineilmaliitännät ja lämmönvaihtimen sisäiset virtausläpimitat on mitoitettu riittävän suuriksi. Kuva: SECOTEC TF 340 Tehokas kylmävaraaja Faasimuutoksen aikaansaavan materiaalin ansiosta kompakti SECOPACK LS -lämmönvaihdinjärjestelmä omaa suuren varaajakapasiteetin. Erityiset lämmönsiirtoelementit varmistavat nopean varaamisen ja purkautumisen. Korkealaatuinen lämpöeristys lisää tehokkuutta entisestään. Näkyvää energiansäästöä SIGMA CONTROL SMART -ohjaus ilmoittaa SECOTEC TF -kuivaimen kuormitustunnit ja kulloinkin vallitsevan todellisen sähköisen tehontarpeen. Se näyttää myös säästöt, jotka ovat syntyneet kuumakaasun ohituksella varustettuihin jäähdytyskuivaimiin verrattuna.

4 Käyttö jopa +50 C:n SECOTEC TF Luotettava kuivaus Käytettävyys valvonnassa Innovatiivinen SIGMA CONTROL SMART -ohjaus säätää varaajan käyntiä ja valvoo jatkuvasti lämpötila- ja painearvoja. Automaattinen valvonta johdinkatkosten ja oikosulun varalta parantaa käyttövarmuutta entisestään. Kompakti lauhdutin Mikrokanavista koostuvassa lauhduttimessa on suuren pinta-alan ansiosta likaantumisvaraa. Lauhdutin on mitoitettu tilaa säästäen, ja se vaatii vain vähän kylmäainetta. SECOTEC TF -jäähdytyskuivaimet toimivat luotettavasti myös korkeissa ympäristölämpötiloissa. ympäristölämpötilassa Lauhteen- poisto - Luotettava erotus Korroosionkestävästä alumiinista valmistettuun SECOPACK LS -lämmönvaihdinjärjestelmään on integroitu suuren läpimitan omaava lauhteenerotin, jonka avulla lauhde erottuu luotettavasti kuormitustilasta riippumatta. Turvallinen kylmäainepiiri SECOTEC TF -jäähdytyskuivainten kylmäainepiiri on nimenomaisesti suunniteltu R134a-kylmäaineen tehokkaaseen käyttöön. Tämä takaa erinomaisen taloudellisuuden ja luotettavuuden myös korkeissa lämpötiloissa.

5 SECOTEC TF Helppo asentaa, vaivaton huoltaa Kaksi käyttösivua SECOTEC TF -jäähdytyskuivainten käyttö ja huolto tapahtuvat kuivaimen etu- ja oikealta puolelta. Muita sivuja ei ole tarve käyttää, joten kuivain voidaan asentaa hyvin tilaa säästäen. Yksinkertainen asennus ja huolto SECOTEC TF -kuivaimen sisäpuolella oleva kytkentäkaappi ja huollon kannalta oleelliset komponentit saadaan esiin vain kaksi paneelia irrottamalla. Kahden etupuolella olevan aukon kautta sähköinen kytkentä (1) käy nopeasti ja lauhdutin on helppo puhdistaa (2). Paineilmaliitännät vasemmalla (optio) Asiakkaan toivomuksesta SECOTEC TF -kuivainten paineilmaliitännät voidaan sijoittaa sivuseinän ylälaitaan. Tämä käytännön tarpeista kehitetty ratkaisu mahdollistaa nopean ja edullisen asennuksen. Ulkopuolelta tavoitettavissa: ECO DRAIN Kuivaimissa vakiona olevan ECO DRAIN -lauhteenpoistimen toiminta voidaan testata ulkopuolelta. Kun lauhteen tuloliitännän palloventtiili suljetaan, voidaan lauhteenpoistimen huoltoyksikkö vaihtaa ilman, että jäähdytyskuivaimesta on poistettava paine.

6 Intuitiivinen käyttökonsepti Informatiivinen ja helppokäyttöinen Uuden sukupolven SECOTEC TF -kuivaimissa on elektroninen SIGMA CONTROL SMART -ohjaus. Värillisen näytön ja kielineutraalin valikko-ohjauksen ansiosta sitä on helppo käyttää. Kastepisteen trendinäytön, selvästi erottuvien ilmoitusten sekä selkeän PI-kaavion ja siinä näkyvien ajankohtaisten käyntitietojen ansiosta laitteiston kokonaiskuva hahmottuu nopeasti. Ilmoitusmuisti ja potentiaalivapaat koskettimet ilmoituksia varten mahdollistavat tehokkaan analysoinnin ja valvonnan h 2 45 h 1 45 h 1 44 h 1 h h h 6000 h 4134 h 1867 h h 1240 h esc 2 esc 4 Ilmoitukset - huolto/varoitus: oranssi - häiriö: punainen - kuittaamaton ilmoitus: kehystetty - ilmoitukset tunnistettavissa numerokoodeista - käyttötunnit ilmoituksen yhteydessä - ohjauksen antamat ilmoitukset yhteensä. Informaatio - useita käyttötuntimittareita - ilmoitusten lämpötilarajat - "ON/OFF kauko-ohjauksella" -toiminnon aktivointi - todellisen sähköisen tehonoton näyttö - arvioitu energiansäästö kuumakaasun ohitussäätöön perustuviin jäähdytyskuivaimiin verrattuna - mittayksikköjen vaihto. h 6000 h PS PC 0 h Päävalikko - kastepisteen trendinäyttö - Eco-symboli varaajakäynnin ollessa aktiivinen - muiden valikkojen luettelo; symbolit: ohjaus jännitteinen, häiriö, varoitus/huolto, ON/OFF kauko-ohjauksella, ohjaus ON - komponentteihin liittyvien ilmoitusten tila - ajankohtainen huolto/varoitus ja tähän liittyvä komponentti - ajankohtaiset häiriöt punaisena. PI-kaavio T1 P1 - toimintaperiaatteen kuvaus - ilmoitukset visualisoitu värillisillä symboleilla (esim. lauhteenpoistimen huolto). Huolto esc 5 - lauhteenpoistimen ja lauhduttimen yksilöllisten huoltovälien näyttö - huoltovälin ajankohtainen tila - huoltoajastimen palautus alkutilaan.

7 Innovatiivinen osakuormitussäätö Jäähdytyskuivaimen kuormitus 100% Aika Latenttilämmön varaajan lämpötila Kytkentäpiste Faasimuutos Katkaisupiste Varaaja PLUS Aika Kylmäkompressori POIS PÄÄLTÄ PÄÄLLÄ Energiansäästö Energiansäästö Aika (1) Kylmäkompressori käy: Kylmää tuotetaan paineilman kuivaamiseksi ja varaavan massan jäähdyttämiseksi. (2) Varaava massa jähmettyy vakaassa lämpötilassa ja johtaa kylmäaineen kautta suuren määrän lämpöä pois. (6) Varaava massa sulaa vakaassa lämpötilassa, ja siihen sitoutuu suuri määrä lämpöä kosteasta paineilmasta. (7) Varaava massa lämpenee kylmäkompressorin kytkentäpisteeseen saakka. 3) Kylmäaine jäähdyttää varaavaa massaa edelleen katkaisupisteen saavuttamiseen saakka. (4) Kylmäkompressori kytkeytyy pois päältä. (5) Varaava massa luovuttaa kylmää paineilman kuivaamiseksi ja lämpenee.

8 Paineilman ulosvirtaus Paineilman sisäänvirtaus SECOPACK LS Ilma-ilmalämmönvaihdin Maksimaalisen energiansäästön tuova tehokomponentti Lämmönluovutus Ilma-kylmäainelämmönvaihdin Lauhteenerotin SECOTEC TF -sarjan jäähdytyskuivaimissa on innovatiivinen SECOPACK LS -lämmönvaihdinjärjestelmä. Sen latenttilämmön varaaja on täytetty faasimuutoksen aikaansaavalla materiaalilla. Paineilma lämmittää materiaalin, jolloin se sulaa (varaus purkautuu) ja kerää latentin sulamislämmön. Se on oleellisesti suurempi kuin lämpö, jonka materiaali normaalin ominaislämpökapasiteettinsa perusteella (ilman faasimuutosta) kykenisi sitomaan itseensä. SECOTEC TF -kuivaimen latenttilämmön varaajan varastointitiheys on selvästi suurempi, minkä ansiosta varaajamateriaalin tarve on 98 % pienempi kuin perinteisissä lämmönvaraajissa. Lopputulos: vakaata painekastepistettä ylläpitävä suuri varaajakapasiteetti, materiaalia säästävä käyntitapa ja selvästi pienempi tilantarve. Kylmäaineen ulosvirtaus (lämmin) Kylmävaraaja (keltainen alue) Kuva: SECOPACK LS:n sijainti SECOTEC TF -kuivaimessa Kylmäaineen sisäänvirtaus (kylmä) Rakenne Paineilman sisäänvirtaus SECOPACK LS -lämmönvaihdinjärjestelmä Paineilman ulosvirtaus Lauhteen ulosvirtaus ECO DRAIN -lauhteenpoistin Kylmäkompressori Mikrokanavoitu lauhdutin Lauhteen ulosvirtaus Tuuletin Kylmäaineen vedenerotussuodatin Kylmäaineakku Paisuntaventtiili Kuva: SECOPACK LS

9

10 SECOTEC Näin toimii täydellinen jäähdytyskuivaus 1 SECOTEC energiansäästöä kautta linjan Jäähdytyskuivaimen rasitus riippuu yhtäältä tilavuusvirrasta ja paineilman tulolämpötilasta. Lisäksi siihen vaikuttaa poistettavan kosteuden määrä ja vuodenaikojen mukaan vaihtelevat ympäristölämpötilat. Paras mahdollinen tehokkuus vaatii KAESERin SECOTEC-säädön kaltaisen säätökonseptin, joka laajalla kuormitusalueella huolehtii mahdollisimman hyvin tarpeita vastaavasta energiankulutuksesta. 1 Kuivattava vesimäärä = jäähdytyskuivaimen kuormitus Maks. Min. Aamuvuoro ja lounastauko Päivävuoro Yövuoro Kuormitusalue ~0 100 % Kesä korkea lämpötila runsaasti vettä per m 3 Talvi alhainen lämpötila vähän vettä per m³ Maks. Min. Paineilman kulutusprofiili 2 SECOTEC-säätö maksimoi energiansäästön Jäähdytyskuivaimille on monenlaisia energiaa säästäviä säätöjä. Vaikka jotkin niistä mahdollistavatkin kuormituksen mukaan määräytyvän energiankulutuksen, on säätöjen tehokkuudessa suuria eroja. KAESERin SECOTEC-säätö optimoi energiankulutuksen kautta koko tarveprofi ilin. 3 SECOTEC paras kuivaus materiaaleja säästäen KAESERin energiaa säästävä SECOTEC-säätö optimoi energiankäytön koko säätöalueella. Tämän lisäksi se pitää kastepisteen vakaana kuormituksen kaikissa vaiheissa. SECOTEC-säätökonseptissa myös kytkevien komponenttien määrä on minimoitu. SECOTEC energiansäästöä kautta linjan Jäähdytyskuivaimen rasitus ei riipu vain kuivattavan paineilman tilavuusvirrasta (harmaa alue), vaan enemmänkin siitä, kuinka paljon vettä sisään virtaava paineilma sisältää. Lämpötilan kohotessa tämä määrä kasvaa. Sen vuoksi jäähdytyskuivaimien rasitus on erityisen rankkaa korkeissa ympäristölämpötiloissa kuten esimerkiksi kesällä (punainen käyrä). Talvilämpötiloissa (sininen käyrä) myös jäähdytyskuivaimien työkuormitus kevenee. Jotta painekastepiste pysyisi kaikista vaihteluista huolimatta vakaana, on jäähdytyskuivaimet aina mitoitettava tuotannonaikaisen huippukuormituksen mukaan, johon on vielä lisättävä riittävä reservi. Tilavuusvirta- ja lämpötila-alueesta riippuen jäähdytyskuivaimien kuormitusalue vaihtelee jatkuvasti 0 ja 100 prosentin välillä. SECOTEC-säätö huolehtii koko tällä kuormitusalueella tarpeen mukaisesta energiankäytöstä, mikä mahdollistaa tuntuvan säästön. SECOTEC Energiansäästöä koko kuormitusalueella

11 2 % sähköinen tehonotto nimellisolosuhteissa (tyypillisesti) 3 Kuivausaste keskimääräisenä painekastepisteenä [ C] 100 % % 9 60 % 40 % 6 20 % 0 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % % nimellistilavuusvirta (ISO 718, A1, DTP +3 C) % jäähdytyskuivaimen kuormitus 3 0 ihanteellinen käyrä TM-säätö (1 kompressori) SECOTEC TF 340 Pieni varaaja + kuumakaasun Kuumakaasun ohitussäätö Digitaalinen Scroll-kompressori Painekastepiste +3 C SECOTEC TF 340 Tavallinen jäähdytyskuivain (ON/OFF-säätö) SECOTEC-säätö maksimoi energiansäästön SECOTEC paras kuivaus materiaaleja säästäen Jäähdytyskuivaimien käyttöaste vaihtelee jatkuvasti 0 ja 100 prosentin välillä. Perinteisistä osakuormitussäädöistä poiketen SECOTEC-säätö mukauttaa sähköisen tehontarpeen täsmälleen kulloiseenkin kuormitusvaiheeseen. Näin SECOTEC-kuivaimien sähkökustannuksissa tuoma säästö esimerkiksi kuumakaasun ohitussäädöllä toimiviin jäähdytyskuivaimiin verrattuna on 40 %:sta jopa liki 60 %:iin. TF 340 -malli säästää tyypillisesti kwh sähköä vuodessa (6 000 käyttötuntia). SECOTEC-kuivaimien kylmävaraaja pysyy perinteisistä menetelmistä poiketen aina viileänä. Näin paineilma kuivuu tehokkaasti myös käynnistysvaiheen aikana. Varaajan laadukas eristys mahdollistaa energiatarpeen minimoinnin myös tässä vaiheessa. SECOTEC-jäähdytyskuivaimilla tapahtuva paineilman kuivaus on paitsi energiatehokasta myös materiaaleja säästävää kiitos suuren varaajakapasiteetin. SECOTEC Energiaa säästävä, optimoitu säätö SECOTEC-jäähdytyskuivaimilla saavutetaan erittäin tehokkaasti vakaa painekastepiste kaikissa kuormitusvaiheissa. Kuivattu paineilma voidaan jäädyttää +3 C:n painekastepisteeseen ilmassa olevan kosteuden kondensoitumatta. Paineilmaverkosto ja -työkalut ovat optimaalisesti suojattuja myös korkeammissa ympäristölämpötiloissa. Perinteiset kytkevät jäähdytyskuivaimet, joissa ei ole lisänä kylmävaraajaa, käyttävät lämmönvaihtimensa materiaalia tähän tarkoitukseen. Näiden kuivaimien kylmäkompressorien ja tuuletinmoottorien täytyy sen vuoksi kytkeytyä selvästi useammin päälle ja pois päältä, jotta vaadittu kylmäteho pysyisi kutakuinkin vakaana. Kytkentätaajuuden ja kulumisen vähentämiseksi kylmäainepiiri otetaan sen vuoksi usein käyttöön vasta kastepisteen ollessa huomattavasti korkeampi. Seurauksena on kastepisteen heilahtelun heikentämä kuivaustulos. Tässä piilee riski, sillä korroosiota voi alkaa muodostua, kun paineilman suhteellinen kosteus ylittää 40 %, ei suinkaan vasta siinä vaiheessa, kun kosteus tiivistyy lauhteeksi. Suuren kylmävaraajakapasiteetin omaavissa SECO- TEC-jäähdytyskuivaimissa materiaalit sen sijaan rasittuvat huomattavasti vähemmän. Kun varaaja on latautunut, voivat kylmäkompressori ja tuuletinmoottori olla selvästi kauemmin pois päältä vakaan painekastepisteen vaarantumatta. SECOTEC Vakaa painekastepiste kaikissa kuormitusvaiheissa

12 Varustus Tekniset tiedot Kylmäainepiiri Kylmäainepiirin komponentit: Scroll-kompressori, alumiininen mikrokanavoitu lauhdutin tuulettimin, painevahti, vedenerotussuodatin, termostaattiohjattu paisuntaventtiili, alumiininen SECOPACK LS -lämmönvaihdinjärjestelmä ja painelähetin. SECOPACK LS Laatikkorunkoinen ilma-ilma- ja ilma-kylmäainelämmönvaihdin, faasimuutoksen aikaansaavaa materiaalia sisältävä integroitu varaaja-alue, lämmöneristys ja lämpötilan mittauslähetin. korostettu, ilmoitusmuisti, käyttötuntimittari ja huoltoajastin. Potentiaalivapaat koskettimet Käynti-ilmoitukset "häiriö" ja "kylmäkompressori käy"; varoitukset "huolto/ varoitus" ja "korkea painekastepiste". Lauhteenpoisto Elektroninen ECO DRAIN 31 Vario -lauhteenpoistin, lauhteen tuloliitännässä palloventtiili, kylmät pinnat eristetty. Liitännät Jaloteräksiset paineilmaputket ja liitäntälaipat. Schott-liitin ulkoisen lauhdejohdon liitännässä; kaapelin läpivienti verkkoliitäntää varten takaseinässä (aukot yläpaneelissa vaihtoehtoista liitäntää varten). Sähköjärjestelmä Sähköjärjestelmä ja sen testaus EN Koneturvallisuus -standardin mukaisesti. Kytkentäkaapin suojaus IP 54. Malli Tilavuusvirta Jäähd.- kuiv. painehäviö Sähköinen tehonotto (tilavuusvirta 50 %) Sähköinen tehonotto (tilavuusvirta 100 %) Ylipaine Paineilman maks. tulo lämpötila Massa Mitat L x S x K m³/min bar kw kw bar C C kg mm DN G kg t TF ,0 0,12 0,73 1,39 TF ,0 0,15 1,04 1, ,0 2, V / x 1230 x 2000 ¼ 3 Ph TF ,0 0,15 1,22 2, Hz 2,6 3, Ympäristölämpötila Paineilmaliitäntä Lauhteenpoistoliitäntä Sähköjärjestelmä Kylmäaineen R134a määrä Kylmäaineen R134a määrä CO 2 -ekvivalenttina 2,2 3,1 TF ,0 0,15 1,33 2, ,6 3,7 Suoritusarvot ISO standardin (optio A1) mukaisissa standardiolosuhteissa: käyttöpaine 7 bar, ympäristölämpötila +25 C, paineilman tulolämpötila +35 C, painekastepiste +3 C. Poikkeavissa käyttöolosuhteissa tilavuusvirta muuttuu. Sisältää fl uorattua kasvihuonekaasua R134a (GWP = 1.430). SIGMA CONTROL SMART Elektroninen ohjaus värinäytöin, kielineutraali valikko-ohjaus, kastepisteen trendinäyttö, PI-kaavio, jossa ajankohtaiset käyntitiedot ja ilmoitukset on Kotelo Jauhepinnoitettu kotelointi. Sähkökytkentää ja lauhduttimen tehokasta puhdistusta helpottava irrotettava paneeli. Irrotettavan sivupaneelin kautta pääsy laitteen sisätilaan. Konejalat. Tilavuusvirran laskenta Korjauskertoimet poikkeavia käyttöolosuhteita varten (tilavuusvirta m³/min x k...) Poikkeava käyttöpaine (p) suodattimen tuloaukon kohdalla p bar (g) k p 0,64 0,75 0,84 0,92 1,00 1,05 1,09 1,12 1,16 1,19 1,22 1,24 1,26 1,27 Valinnaiset ja lisävarusteet Paineilman tulolämpötila T t T t ( C) k Tt 1,19 1,00 0,80 0,66 0,51 0,43 0,35 Ympäristölämpötila T y T y ( C) k Tt 1,00 0,96 0,92 0,88 0,85 0,80 - soveltuvuus +50 C:n ympäristölämpötiloihin saakka - vesijäähdytteinen jäähdytyskuivain - paineilmaliitännät vasemmassa seinässä - putkisarja TF 173-, 203- ja 251-mallien korvaamiseksi (esiasennus tehtaalla) - ruuvattavat konejalat - integroitu muuntaja poikkeaviin verkkojännitteisiin mukauttamiseksi - silikoniton versio (VW-tehdasstandardi ) - jaloteräksinen ohituslinja Esimerkki: Käyttöpaine: 10 bar (g) (ks. taulukko) k p = 1,12 Paineilman tulolämpötila: 40 C (ks. taulukko) k Tt = 0,80 Ympäristölämpötila: 30 C (ks. taulukko) k Ty = 0,96 Mitat TF 340 -jäähdytyskuivain (tilavuusvirta 34,0 m³/min) Maks. mahdollinen tilavuusvirta käyttöolosuhteet huomioiden V maks. tilavuusvirta = V viitearvo x k p x k Tt x k Ty V maks. tilavuusvirta = 34,0 m³/min x 1,12 x 0,8 x 0,96 = 29,25 m³/min K S L Kuva: Silikoniton versio Näkymä edestä Näkymä vasemmalta Näkymä oikealta Näkymä takaa

13 Kotonaan kautta maailman Maailmanlaajuisesti toimiva KAESER KOMPRESSOREN on yksi suurimmista kompressorien valmistajista ja paineilmateknisten järjestelmien toimittajista. Yritys kuuluu myös Suomessa alan johtaviin toimijoihin. Tytäryhtiöt ja yhteistyökumppanit yli 100 maassa takaavat, että asiakkaillamme on käytössään huippunykyaikaiset, tehokkaat ja luotettavat paineilmalaitteistot. Kokeneet paineilma-asiantuntijamme tarjoavat monipuolista neuvontaa ja löytävät yksilöllisen ja energiatehokkaan ratkaisun kaikkiin paineilman käyttökohteisiin. Globaali tietoverkkomme tuo asiantuntemuksemme maailmanlaajuisesti kaikkien asiakkaiden ulottuville. Vankan ammattitaidon omaava, maailmanlaajuisesti verkottunut myynti- ja huolto-organisaatio takaa KAESER-tuotteiden ja -palveluiden saatavuuden ja käytettävyyden kaikkialla maailmassa. Suomessa KAESERillä on omia toimipisteitä kahdeksalla paikkakunnalla. Omaa organisaatiotamme täydentää valtuutettujen jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden verkosto. KAESER Kompressorit Oy Tiilitie Vantaa Puh. (09) Faksi (09) Sähköposti: P-019FI/15 Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään.

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com KAESER-tuotevalikoima Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla www.kaeser.com Tuotteemme yhdellä silmäyksellä Kompressorit käsityöammattien ja verstaiden tarpeisiin CLASSIC-sarja Paineenkorotuskompressorit

Lisätiedot

Yhdistelmäkuivain HYBRITEC

Yhdistelmäkuivain HYBRITEC Yhdistelmäkuivain HYBRITEC Tilavuusvirta 12,0 150,0 m³/min HYBRITEC Omaa luokkaansa Jatkuvasti kohoavat energiakustannukset huomioon ottaen on HYBRITEC-kuivain sanan varsinaisessa merkityksessä "cool":

Lisätiedot

Jäähdytyskuivaimet TG TI-sarjat

Jäähdytyskuivaimet TG TI-sarjat Jäähdytyskuivaimet Tilavuusvirta 30,8 90 m³/min Paineilman tehokas kuivaus Energiaa ja kustannuksia säästävät jäähdytyskuivaimet Useimmat paineilman käyttökohteet vaativat kuivattua paineilmaa, jonka painekastepiste

Lisätiedot

Paineilmasäiliöt Tilavuus l

Paineilmasäiliöt Tilavuus l Paineilmasäiliöt Tilavuus 90 10.000 l www.kaeser.com Paineilmasäiliö Ei huolta vuodoista! Kaikki yhdeltä toimittajalta Varastoina ja puskureina toimivilla paineilmasäiliöillä on tärkeä tehtävä paineilmajärjestelmässä:

Lisätiedot

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Osta vain paineilmaa Kuvitelkaa tilanne, jossa uusi paineilmajärjestelmä ei edellytä minkäänlaisia investointeja: hankinta ei vaadi sen paremmin

Lisätiedot

KRYOSEC-jäähdytyskuivaimet TAH-, TBH- ja TCH-sarjat

KRYOSEC-jäähdytyskuivaimet TAH-, TBH- ja TCH-sarjat -jäähdytyskuivaimet TAH-, TBH- ja TCH-sarjat Tilavuusvirta 0,35 4,50 m³/min Kompakti kooltaan Luotettava ja kompakti -jäähdytyskuivainten takeena on korkealaatuinen teollisuuslaatu made in Germany. Ne

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICE Huoltopalvelut

www.kaeser.com KAESER AIR SERVICE Huoltopalvelut KAESER AIR SERVICE Huoltopalvelut KAESER AIR SERVICE 10 pisteen arvoista palvelua Toimintavarmuus on yksi keskeisistä paineilmatuotannolle asetetuista vaatimuksista. Parhaat ja tehokkaimmat komponentit

Lisätiedot

Elektroniset lauhteenpoistimet ECO DRAIN -sarja

Elektroniset lauhteenpoistimet ECO DRAIN -sarja Elektroniset lauhteenpoistimet -sarja Kompressoreille, joiden tuotto on enintään 1700 m³/min -sarja Elektroniset lauhteenpoistimet Paineilmajärjestelmän käyttöhäiriöiden ja korroosion ehkäisemiseksi paineilmatuotannon

Lisätiedot

Atlas Copco Jäähdytyskuivaimet. FD 5-4000 6 4000 l/s / 12 8480 cfm

Atlas Copco Jäähdytyskuivaimet. FD 5-4000 6 4000 l/s / 12 8480 cfm Atlas Copco Jäähdytyskuivaimet FD 5-4000 6 4000 l/s / 12 8480 cfm Taitoa ja vastuuta kokonaisvaltaisesti Atlas Copcon kompressorit tuottavat luotettavasti ja taloudellisesti ensiluokkaista paineilmaa.

Lisätiedot

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Sarja i.comp 3 Mahdollisuuksien summa tekee siitä erilaisen. Uuden käyttökonseptin ansiosta i.comp 3 tuottaa yksilöllisesti työn vaatiman paineilman.

Lisätiedot

www.kaeser.com Analyysit ja neuvonta

www.kaeser.com Analyysit ja neuvonta Analyysit ja neuvonta ADA ja KESS säästävät energiaa KAESER auttaa säästämään energiakustannuksia ADA-analyysi (Air Demand Analysis) ja KESS-järjestelmä (KAESER Energy Saving System) muodostavat perustan,

Lisätiedot

Ruuvikompressorit SXC-sarja

Ruuvikompressorit SXC-sarja www.kaeser.com Ruuvikompressorit SXC-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto 0,6 0,0 m /min, paine //5 ia Mitä vaatimuksia Te asetatte paineilma-asemalle? Paineilmajärjestelmän tulisi

Lisätiedot

Paineilmaverkoston täyttöjärjestelmät DHS-sarja

Paineilmaverkoston täyttöjärjestelmät DHS-sarja n täyttöjärjestelmät DHS-sarja Liitäntä DN 400:aan saakka DHS-sarja n elektroniset täyttöjärjestelmät n jälkikäsittelykomponentit on mitoitettu kuormituskäynnin aikaisille läpivirtausnopeuksille. Jos verkosto

Lisätiedot

Ruuvikompressorit SX-sarja

Ruuvikompressorit SX-sarja Ruuvikompressorit SX-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto 0,26 0,81 m³/min, paine 5,5 15 bar SX-sarja SX pieni mutta tehokas Myös pienemmiltä kompressoreilta odotetaan toimintavarmuutta

Lisätiedot

Siirrettävät rakennuskompressorit MOBILAIR M 114

Siirrettävät rakennuskompressorit MOBILAIR M 114 Siirrettävät rakennuskompressorit Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto 7,5 9,7 m³/min Suorituskykyinen energiatehokas vähäpäästöinen Ympäristöystävällinen energiantuottaja SIGMA-profiililla

Lisätiedot

MIKSI PAINEILMA KANNATTAA KUIVATA?

MIKSI PAINEILMA KANNATTAA KUIVATA? Jäähdytyskuivaimet MIKSI PAINEILMA KANNATTAA KUIVATA? Paineilma on tunnetusti yksi tärkeimpiä nykyaikaisen prosessin aputoiminnoista. Kuitenkin useissa tapauksissa paineilman laatuun ei kiinnitetä riittävästi

Lisätiedot

Paineilman jäähdytyskuivaimet SECOTEC Tilavuusvirta 0,6 25 m³/min

Paineilman jäähdytyskuivaimet SECOTEC Tilavuusvirta 0,6 25 m³/min Paineilman jäähdytyskuivaimet Tilavuusvirta 0,6 5 m³/min Energiansäästöä päivästä päivään SECOTEC-jäähdytyskuivain SECOTEC-sarjan jäähdytyskuivaimet kuivaavat paineilman luotettavasti ja energiatehokkaasti.

Lisätiedot

www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm

www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm 2 MEILTÄ LÖYTYY TUOTE LÄHES KAIKKIIN TARPEISIIN ALMiG Kompressoren GmbH Nimi, joka takaa huipputeknologian paineilmaalalla.

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 ILMANKÄSITTELYLAITTEISTO ON TÄRKEÄ INVESTOINTI ATLAS COPCON LAATUILMA ON ÄLYKÄS VALINTA TARVITSET LAADUKASTA ILMAA ATLAS COPCO FX: KUIVAA ILMAA LUOTETTAVASTI Paineilma voi sisältää

Lisätiedot

Membraanikuivaimet KMM-sarja

Membraanikuivaimet KMM-sarja www.kaeser.com Membraanikuivaimet KMM-sarja Tulopuolen tilavuusvirta, m³:iin/min saakka Miksi paineilma pitää kuivata? Kompressorin imemä ilma on kaasuseos, joka sisältää aina myös vesihöyryä. Ilman kyky

Lisätiedot

ILTO Comfort CE5 ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS LÄMPÖPUMPPU JA ILMANVAIHDON LÄMMÖN- TALTEENOTTOLAITE YHDESSÄ MERKITTÄVÄSTI PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMPÖPUMPUN VEROISTA TEHOA LÄMPIMÄN

Lisätiedot

SECOTEC Paineilman jäähdytyskuivaimet

SECOTEC Paineilman jäähdytyskuivaimet www.kaeser.com ECOTEC Paineilman jäähdytyskuivaimet Tilavuusvirta 0,6 m /min Miksi paineilma pitää kuivata? ompressorin imemä ilma on kaasuseos, joka sisältää aina myös vesihöyryä. Ilman kyky imeä itseensä

Lisätiedot

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi 6 720 813 694-00.1I Compress 7000 12 LWM Käyttöohje 6 720 818 996 (2015/12) fi 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Symbolien selitykset ja turvallisuusohjeet........ 2 1.1 Symbolien selitykset.....................

Lisätiedot

Kylmävesiasema HALLA

Kylmävesiasema HALLA Kylmävesiasema Halla on erityisesti Suomen olosuhteisiin suunniteltu sisätiloihin asennettava kylmävesiasema. Valmis Plug & Play -kokonaisuus säästää aikaa ja rahaa sekä suunnittelu- että asennusvaiheissa.

Lisätiedot

Lauhteenkäsittely AQUAMAT-sarja

Lauhteenkäsittely AQUAMAT-sarja Lauhteenkäsittely Kompressoreille, joiden tuotto on enintään 100 m³/min Kustannukset alas! Lauhteen käsittely kannattaa Tiukentuvien ympäristömääräysten vuoksi kompressoriasemilta peräisin olevan käsittelemättömän

Lisätiedot

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT KORKEALAATUISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun S-sarjan uudet, kiinteät kuivurit kuivaavat viljan tasalaatuisesti, energiatehokkaasti

Lisätiedot

Ruuvikompressorit SX-sarja

Ruuvikompressorit SX-sarja KOMPRESSORIT Ruuvikompressorit SX-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto 0,26 0,81 m³/min, paine 5,5 15 bar SX-sarja SX pieni mutta tehokas Myös pienemmiltä kompressoreilta odotetaan

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

Ruuvikompressorit SXC compact -sarja

Ruuvikompressorit SXC compact -sarja Ruuvikompressorit SXC compact -sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto,6, m³/min, paine / / bar SXC-sarja Kompakti kokonaisuus SXC-laitteistot ovat minimaalisen lattiapinta-alan vaativia

Lisätiedot

Suodattimet ja syklonierottimet

Suodattimet ja syklonierottimet www.kaeser.com Suodattimet ja syklonierottimet Tilavuusvirta 0,8 8 m³/min Miksi paineilma suodatetaan? Jokaisen ilmakuutiometrin mukana kompressori imee miljoonia likahiukkasia, hiilivetyjä, viruksia ja

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

ESM 7 22-sarjan. ruuvikompressorit

ESM 7 22-sarjan. ruuvikompressorit ESM 7 22-sarjan ruuvikompressorit Ehdotonta luotettavuutta Paineilman käyttäjät tarvitsevat luotettavan, taloudellisen ja monipuolisesti varustellun kompressorin, joka vaatii vähän lattiatilaa. Gardner

Lisätiedot

WVM -adsorptiokuiv aimet paineilmalle

WVM -adsorptiokuiv aimet paineilmalle WVM -adsorptiokuiv uivaime aimet paineilmalle Tasainen kuivaustulos ja säädettava kastepiste. Ei paineilman kulutusta Uusi patentoitu WVM - adsorptiokuivain edustaa kuivaintekniikan viimeisintä kehitystä.

Lisätiedot

Roottoreissa OMEGA-profi ili

Roottoreissa OMEGA-profi ili Roottoripuhaltimet BB-, CB-, DB-, EB- ja FB-sarjat Roottoreissa OMEGA-profiili Tuotto 1,5 74 m³/min Ylipaine: 1000 millibaariin saakka, alipaine 500 millibaariin saakka COMPACT-puhaltimet All in one kaikki

Lisätiedot

No Sweat. SIGMA KOJACOOL OY. SIGMA - sarjan mallit. KOJACOOL-SIGMA - suoritusarvot (nelirivinen puhallinpatteri)

No Sweat. SIGMA KOJACOOL OY. SIGMA - sarjan mallit. KOJACOOL-SIGMA - suoritusarvot (nelirivinen puhallinpatteri) Sigm KOJACOOL-SIGMA - suoritusarvot (nelirivinen puhallinpatteri) MALLIT Kokonaisjäähdytysteho kw Ilma C 0 % Vesi /7 C Tuntuva jäähdytysteho kw Ilma C 0 % Vesi /7 C Vesivirta l/h Painehäviö kpa Ilmamäärä

Lisätiedot

CUBE X sarja 1-4 KOMPRESSORIN KONEIKOT. Pienet ja keskisuuret koneikkoratkaisut

CUBE X sarja 1-4 KOMPRESSORIN KONEIKOT. Pienet ja keskisuuret koneikkoratkaisut CUBE X sarja - 4 KOMPRESSORIN KONEIKOT Pienet ja keskisuuret koneikkoratkaisut CUBE X sarja - 4 KOMPRESSORIN KONEIKOT Takaa järjestelmän luotettavuuden, korkean laadun, vapaan sijoittelun ja helpon huollettavuuden.

Lisätiedot

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems Koneturvaovi Albany RP300 ASSA ABLOY Entrance Systems Albany RP300 Avautuu ja sulkeutuu nopeasti, joten käyttöjaksoja voi olla jopa 5 minuutissa. Toimii luotettavasti myös oltuaan raskaassa käytössä vuosikausia.

Lisätiedot

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste kuormanerotin on suunniteltu enintään 630 :n

Lisätiedot

Merkinanto- ja hälytyslaitteet

Merkinanto- ja hälytyslaitteet Merkinanto- ja hälytyslaitteet uudet tuotteet KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 2 9 Uudet tuotteet 645/844 Äänielementti valotorneille KombiSIGN 70 ja 71 Toistaa valinnaisia MP3-muotoisia äänitteitä (puhe/musiikki/ääni)

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

Tekninen esite ECC 24

Tekninen esite ECC 24 Käyttö ECC on elektroninen säädin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien sarjasäätöön. Sitä käytetään konvektiojärjestelmissä, esim. jäähdytyspalkeissa, pattereissa ja konvektoreissa. ECC 24 voidaan käyttää

Lisätiedot

www.kaeser.com Paineilmateknisiä järjestelmäratkaisuja asiantuntemuksella

www.kaeser.com Paineilmateknisiä järjestelmäratkaisuja asiantuntemuksella www.kaeser.com Paineilmateknisiä järjestelmäratkaisuja asiantuntemuksella KAESER KOMPRESSOREN maailmanlaajuisesti arvostettu järjestelmätoimittaja Tarkka jyrsintä ja hionta SIGMA-profiililla varustetut

Lisätiedot

H & HC Kompressorin lämmöllä elvyttävät kuivaimet

H & HC Kompressorin lämmöllä elvyttävät kuivaimet H & HC Kompressorin lämmöllä elvyttävät kuivaimet 00 00 Ingersoll Randin ilman laatua parantavia ratkaisuja Esittely: Kompressorien puristuslämmöllä elvyttävät kuivaimet ovat kaksoistorniperiaatteella

Lisätiedot

KOMPRESSORIT. Ne hieman ERILAISET. mäntäkompressorit. Sarja i.comp 3 Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR.

KOMPRESSORIT. Ne hieman ERILAISET. mäntäkompressorit. Sarja i.comp 3 Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR. KOMPRESSORIT Ne hieman ERILAISET mäntäkompressorit Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR www.kaeser.com Mahdollisuuksien summa tekee siitä erilaisen. Uuden käyttökonseptin ansiosta

Lisätiedot

Vanha Nurmijärventie 62 01670 VANTAA Puh. 09 7771 750 Faksi 09 8786 087. Lentokentänkatu 7 PL351 33101 TAMPERE Puh. 03 2825 111 Faksi 03 2825 415

Vanha Nurmijärventie 62 01670 VANTAA Puh. 09 7771 750 Faksi 09 8786 087. Lentokentänkatu 7 PL351 33101 TAMPERE Puh. 03 2825 111 Faksi 03 2825 415 Vanha Nurmijärventie 62 01670 VANTAA Puh. 09 7771 750 Faksi 09 8786 087 Lentokentänkatu 7 PL351 33101 TAMPERE Puh. 03 2825 111 Faksi 03 2825 415 Muuttuvanopeuksiset kompressorit vedenjäähdyttimissä ISAC

Lisätiedot

Mäntäkompressorit CLASSIC-sarja

Mäntäkompressorit CLASSIC-sarja www.kaeser.com Mäntäkompressorit CLASSIC-sarja Imutilavuus 210 40 l/min, paine 10 baria Mitä odotuksia Te asetatte CLASSICmäntäkompressorille? Vain laadukkailla työkaluilla saavutetaan laadukas työnjälki.

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut Kuivain Futura Kuivain Futura Eurooppalainen patentti EP nro. 1029211 19 patenttia todistavat laitteen teknisten ratkaisujen omaperäisyyden pistettä ja teknisten ratkaisujen Futura, kansainväliset innovatiivisuuspalkinnot

Lisätiedot

Ruuvikompressorit CSD- ja CSDX-sarjat

Ruuvikompressorit CSD- ja CSDX-sarjat Ruuvikompressorit CSD- ja CSDX-sarjat Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto,07 6,6 m³/min, paine 5,5 5 baria Sarja CSD(X) CSD/CSDX uusi mittapuu CSD- ja CSDX-sarjojen uuden sukupolven kompressoreilla

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION MAKING MODERN LIVING POSSIBLE R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION OPTYMA PLUS Koneikko alhaisia äänitasoja ja nopeaa asennusta ajatellen

Lisätiedot

Topvex ilmankäsittelykoneet

Topvex ilmankäsittelykoneet Puhaltimet Huippuimurit Ilmankäsittelykoneet Asuntoilmanvaihto Paloturvallisuus Savunpoisto Säätölaitteet Tunnelipuhaltimet Topvex ilmankäsittelykoneet Laadukasta sisäilmaa kaikkiin oleskelutiloihin 2

Lisätiedot

Puhdistusratkaisut ammattilaisille

Puhdistusratkaisut ammattilaisille Puhdistusratkaisut ammattilaisille Kärcher tuotteet 2010 Juhlavuoden kampanjatarjoukset voimassa 31.12.2010 asti Hinnat alv 0 % Painepesurit Työpaine: 30-150 bar Maks. paine: 180 bar Vesimäärä: 230-500

Lisätiedot

Ruuvikompressorit. SK-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA PROFIL Tilavuusvirta 0,53 2,70 m³/min, paine 5,5 15 baaria KOMPRESSORIT

Ruuvikompressorit. SK-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA PROFIL Tilavuusvirta 0,53 2,70 m³/min, paine 5,5 15 baaria KOMPRESSORIT KOMPRESSORIT Ruuvikompressorit SK-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA PROFIL Tilavuusvirta 0,53 2,70 m³/min, paine 5,5 baaria www.kaeser.com SK-sarja Myös pienemmiltä kompressoreilta odotetaan toimintavarmuutta

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

VAUNUKUIVURI M5-SARJA

VAUNUKUIVURI M5-SARJA VAUNUKUIVURI M5-SARJA M5-SARJAN ISO MEPU-VAUNUKUIVURI LUOTETTAVAAN JA LAADUKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun uuden käytännöllisen M5-sarjan suunnittelussa on panostettu erityisesti toimintavarmuuteen ja

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

VAUNUKUIVURI M5-SARJA

VAUNUKUIVURI M5-SARJA VAUNUKUIVURI M5-SARJA M5-SARJAN ISO MEPU-VAUNUKUIVURI LUOTETTAVAAN JA LAADUKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun uuden käytännöllisen M5-sarjan suunnittelussa on panostettu erityisesti toimintavarmuuteen ja

Lisätiedot

6. KOMPRESSORIT VAUNUKOMPRESSORIT KOMPRESSORIT PAINEILMA- JA LOUHINTAKALUSTO

6. KOMPRESSORIT VAUNUKOMPRESSORIT KOMPRESSORIT PAINEILMA- JA LOUHINTAKALUSTO . T VAUNUT T ILMA- JA LOUHINTAKALUSTO Katso lähin vuokraamo: ramirent.fi tai soita 0800 171 414 RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 155 VAUNUT KAESER M2 Soveltuu paineilmatyökaluille ja kiinteiden kompressoriasemien

Lisätiedot

www.kaeser.com Paineilmasuodattimet KAESER FILTER Tilavuusvirta 0,60 14,20 m³/min

www.kaeser.com Paineilmasuodattimet KAESER FILTER Tilavuusvirta 0,60 14,20 m³/min Paineilmasuodattimet Tilavuusvirta 0,60,0 m³/min Puhdasta paineilmaa alhaisilla kustannuksilla -suodattimet ovat avainasemassa, kun paineilma halutaan puhdistaa ISO 857- -standardin mukaisia laatuluokkia

Lisätiedot

Ruuvikompressorit BSD-sarja

Ruuvikompressorit BSD-sarja Ruuvikompressorit BSD-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto, 8,9 m³/min, paine 5,5 5 bar BSD-sarja Huoltoystävällinen BSD uusi mittapuu BSD-sarjan uuden sukupolven kompressoreilla

Lisätiedot

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 HÄLYTYS- LAITTEET KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 SKS-automaatio Oy Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, sähköposti: automaatio@sks.fi, faksi 852 6820, puh. *852 661 Etelä-Suomi Martinkyläntie 50

Lisätiedot

Kompressorin sisäinen ohjaus

Kompressorin sisäinen ohjaus Kompressorin sisäinen ohjaus Älykkäiden kompressoriohjausten uusin sukupolvi Täysin uuden moduulikonseptin ansiosta KAESERin kehittämä kompressorin sisäinen -ohjaus on valmis vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA S-sarja tarjoaa erinomaisen kuivaustehon ja käytännöllisyyden yhdessä toiminnallisessa paketissa. S-sarjassa on panostettu varmatoimisuuteen

Lisätiedot

BAUER turvallisen hengitysilman tuotto- ja jakeluratkaisut

BAUER turvallisen hengitysilman tuotto- ja jakeluratkaisut BAUER turvallisen hengitysilman tuotto- ja jakeluratkaisut Sarlin - ja saat aina optimiratkaisun paineilmatarpeisiisi Tämä tarkoittaa teknisesti ja taloudellisesti oikein mitoitettua ratkaisua yksittäisestä

Lisätiedot

Energiansäästöratkaisut

Energiansäästöratkaisut Energiansäästöratkaisut Paljonko haluat säästää? Sinä valitset Lämpöykkönen toteuttaa. Lämpöykkönen energiansäästön edelläkävijä Yläpohjan eriste 20% säästöä. Ilmalämpöpumppu 30% säästöä. Maalämpöpumppu

Lisätiedot

Chillquick kylmävesiasemat

Chillquick kylmävesiasemat Chillquick kylmävesiasemat AIR-CONDITIONING Chillquick kylmävesiasemat Kylmää nopeasti ja ympäristöystävällisesti Chillquick TM kylmävesiasemat ovat jäähdytysteholtaan 10-350 kw. Ne on valmistettu Montrealin

Lisätiedot

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith

Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Tunnelmanlähde. Geberit Monolith Ihmisille, joilla on luonnetta. Ja niille, jotka nauttivat hyvistä asioista. Haluatko vahvan, raikkaan tunteen uuteen kylpyhuoneeseesi. Geberit Monolith -saniteettimoduuleilla

Lisätiedot

Puukattilat Puhdasta lämpöä

Puukattilat Puhdasta lämpöä www.jäspi.fi Puukattilat Puhdasta lämpöä Jäspi Econature 40 Jäspi YPV 40 Jäspi Stoker 40 Jäspi Ecopuu 25 Puukattila lämmitysjärjestelmänä Puulämmityksessä käytettävä puu (halko,klapi) on kotimainen, edullinen,

Lisätiedot

Ilmankäsittelykone eq. Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla

Ilmankäsittelykone eq. Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla Ilmankäsittelykone eq Maksimaalista energiatehokkuutta Semco-roottorin avulla Kaksi tärkeintä sisäilmaston laatuun vaikuttavaa tekijää ovat ilman lämpötila ja ilman kosteus. Niiden saaminen oikealle tasolle

Lisätiedot

MK 36-51 MK 36-52. FI Käyttöohje 810840-02 Lauhteenpoistimet

MK 36-51 MK 36-52. FI Käyttöohje 810840-02 Lauhteenpoistimet MK 36-51 MK 36-52 Käyttöohje 810840-02 Lauhteenpoistimet Määräystenmukainen käyttö Lauhteenpoistimia MK 36-51, MK 36-52 saa käyttää ainoastaan lauhteen poistoon vesihöyrystä. Turvaohjeet Laitteen saavat

Lisätiedot

SIGMA AIR MANAGER 4.0

SIGMA AIR MANAGER 4.0 Syysriihi 2017 SIGMA AIR MANAGER 4.0 Avain teollisuus 4.0 -teknologiaan www.kaeser.com / Page 1 1. Menneisyydestä - Tulevaisuuteen Historia 1991 MAC 4 / 41 Cascade Control 2000 SIGMA CC Control System

Lisätiedot

KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT

KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT Kaasuverkosto KAASUNJAKELUJÄRJESTELMÄT Sa-Van kaasunjakelujärjestelmiä on toimitettu laajalti Suomen sairaaloihin ja terveyskeskuksiin jo yli kymmenen vuoden ajan. Lääkkeellisten kaasujen jatkuva saatavuus

Lisätiedot

KORIKUL JETIN - ASTIAN PESU KONEET

KORIKUL JETIN - ASTIAN PESU KONEET KORIKUL JETIN - ASTIAN PESU KONEET AX 161 EL AX 161 EL Mitat mm (l x s x k) 1080 x 720 x 1375/2010 Tunnelin mitat mm (l x k) 510 x 400 Korit / tunti (2) 70 / 100 Lautaset / tunti (2) 1260 / 1800 Ottoteho

Lisätiedot

HUBER Nauhakuivain BT lietteen termiseen kuivaamiseen

HUBER Nauhakuivain BT lietteen termiseen kuivaamiseen HUBER Nauhakuivain BT lietteen termiseen kuivaamiseen Luo jätteestä hyötyä! Lietesäiliö ja kuivan rakeen siilo Lietteen syöttö HUBER puristusyksikön avulla (pelletointi) Höyrystymisalue Päälaite Ue Uc

Lisätiedot

www.kaeser.com Mäntäkompressorit EUROCOMP-sarja Tuotto 112 1050 l/min, paine 10 ja 15 bar

www.kaeser.com Mäntäkompressorit EUROCOMP-sarja Tuotto 112 1050 l/min, paine 10 ja 15 bar Mäntäkompressorit Tuotto 112 1050 l/min, paine 10 ja 15 bar EUROCOMP kestävä ratkaisu käsityöaattien tarpeisiin Kiinteästi asennettavia EUROCOMP-mäntäkompressoreja on jo vuosien ajan käytetty menestyksekkäästi

Lisätiedot

Kuivakäyvät ruuvikompressorit

Kuivakäyvät ruuvikompressorit Kuivakäyvät ruuvikompressorit Kaksivaiheinen puristus, tuotto 51 m 3 :iin/min saakka, paine /// baria Kuivan puristuksen uusi ulottuvuus Perinteistä KAESER-laatua edustavat kaksivaiheiset kuivakäyvät ruuvikompressorimme

Lisätiedot

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00 R Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin No. 425.7/ 2 FilterMax puhtaampi ympäristö työskennellä ja elää! En halua vapaa-aikana hengittää niitä käryjä ja hiukkasia jotka puhallamme yhteiseen ympäristöömme!

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

Ruuvikompressorit ASK-sarja

Ruuvikompressorit ASK-sarja Ruuvikompressorit ASK-sarja Roottoreissa energiaa säästävä SIGMA-profiili Tuotto 0,79,65 m³/min, paine 5,5 5 bar ASK-sarja ASK entistä tehokkaampi Myös pienemmiltä kompressoreilta odotetaan toimintavarmuutta

Lisätiedot

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia PROJEKTI # Astianpesu Syöttösuunta Oikea-->Vasen Vasen-->Oikea Käyttöenergia: Sähkö Höyry OPTIOT KONEESEEN (ERILLISHINTA) Eri syöttöalueet: 1.1 mm 1.5 mm 1.8 mm 2.4 mm 3. mm 4. mm 2.9 mm Cross-over Eri

Lisätiedot

ÖLJYTIIVISTETYT RUUVIKOMPRESSORIT GX 2 7 EP G 7-15 EL

ÖLJYTIIVISTETYT RUUVIKOMPRESSORIT GX 2 7 EP G 7-15 EL ÖLJYTIIVISTETYT RUUVIKOMPRESSORIT UUSI G-SARJA Uusimmassa G-sarjassa on vakiona Atlas Copcon tehokas ruuvielementti ja -mallissa pitkälle kehitetty elektroninen ohjain se tekee kaiken tarvittavan ja enemmänkin.

Lisätiedot

www.kaeser.com Paineilmatuotannon hallintajärjestelmät SIGMA AIR MANAGER paineen jousto säätöhäviöt kytkentähäviöt next.generation

www.kaeser.com Paineilmatuotannon hallintajärjestelmät SIGMA AIR MANAGER paineen jousto säätöhäviöt kytkentähäviöt next.generation Paineilmatuotannon hallintajärjestelmät paineen jousto kytkentähäviöt säätöhäviöt next.generation avain optimoituun energiansäästöön Hyvä orkesteri on enemmän kuin sen soittajien summa. Vasta kapellimestari

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET JÄSPI SOLAR 300(500) ECONOMY VEDENLÄMMITIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET KAUKORA OY 2(10) SISÄLLYSLUETTELO Tärkeää... 4 Takuu... 4 Solar 300 (500) Economy... 5 Toimintakuvaus... 5 Yleiset asennusohjeet... 5

Lisätiedot

Radioohjauslaitteet. innovaatioita, taitoa ja perinteitä. Älykkäitä ratkaisuja kaikkiin asuintiloihin. Radio-ohjattu säätö

Radioohjauslaitteet. innovaatioita, taitoa ja perinteitä. Älykkäitä ratkaisuja kaikkiin asuintiloihin. Radio-ohjattu säätö Radio-ohjattu säätö Kodin lämmitysjärjestelmän radio-ohjattu säätö sopii ihanteellisesti uusiin rakennuksiin ja korjauskohteisiin. Se lisää myös suunnittelun vapautta ja auttaa säästämään kustannuksia.

Lisätiedot

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto

suodatintuuletin Sarja FF 018 Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus ja huolto Helppohoitoinen Hiljainen Pieni asennussyvyys Funktionaalinen muotoilu Aikaasäästävä asennus Suodatintuulettimia käytetään kytkentäkaappien jäähdytykseen. Kaapin sisäilman lämpötilaa alennetaan tuomalla

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

FINDRI REF- TECHNOLOGY. Findri Ref-Control. Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus

FINDRI REF- TECHNOLOGY. Findri Ref-Control. Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus Findri Ref-Control Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus Kohteeseen kuin kohteeseen optimoitavat Findri Ref-Control -ohjauskeskukset Oy Yleiskylma -Findri tarjoaa

Lisätiedot

Korkean hyötysuhteen huippuimuri

Korkean hyötysuhteen huippuimuri Korkean hyötysuhteen huippuimuri Energiatehokas ja käyntiääneltään hiljainen toimisto-, liike-, julkis- ja asuinrakennusten poistopuhallin ILMAMÄÄRÄ JOPA 4,5 M³/S Hifek -huippuimurin moottoriin on sovellettu

Lisätiedot

www.koja.fi HiFEK-huippuimurit Korkean hyötysuhteen huippuimuri

www.koja.fi HiFEK-huippuimurit Korkean hyötysuhteen huippuimuri www.koja.fi HiFEK-huippuimurit Korkean hyötysuhteen huippuimuri HiFEK EC Energiatehokas ja käyntiääneltään hiljainen toimisto-, liike-, julkis- ja asuinrakennusten poistopuhallin ILMAMÄÄRÄ JOPA 4,5 m³/s

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Uutuus! IVT GEO 312C. invertermaalämpöpumppu. www.ivt.fi

Maalämpöpumput. Uutuus! IVT GEO 312C. invertermaalämpöpumppu. www.ivt.fi Maalämpöpumput Uutuus! IVT GEO 312C invertermaalämpöpumppu www.ivt.fi Pohjoismaista osaamista Bosch-konsernissa yli 15 000 maalämpö asennuksen kokemuksella IVT menestyi Tekniikan Maailman vertailussa Kaikille

Lisätiedot

euromax kasvunvaraa vaativillekin tuotteille kylmähyllyköt

euromax kasvunvaraa vaativillekin tuotteille kylmähyllyköt euromax kasvunvaraa vaativillekin tuotteille kylmähyllyköt EUROMAXIMOI MYYNTI JA MENESTYS! tosiasia Monipuolinen Euromax soveltuu erilaisten liiketilojen tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten vähittäiskauppa,

Lisätiedot