TOHMAJÄRVEN LIIKUNTAPAIKAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOHMAJÄRVEN LIIKUNTAPAIKAT 2016-2021"

Transkriptio

1 TOHMAJÄRVEN LIIKUNTAPAIKAT Sivistyslautakunta

2 2 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Sisällys 1 SISÄLIIKUNTA Liikuntahalli, Kirkkotie Koulukeskuksen sali, Asemantie Tikkalan koulun sali, Särkilahdentie Värtsilän koulun sali, Värtsiläntie Sisäampumarata, Kirkkotie Judotatami, Peijonniemen koulu, Uusi-Värtsiläntie Värtsilän kuntosali, Värtsilän koulu, Värtsiläntie ULKOLIIKUNTA Luistelualueet Koulukeskuksen kaukalo, Asemantie Tikkalan koulun kaukalo, Särkilahdentie Nymannin kentän kaukalo, Kirkkotie Värtsilän koulun kaukalo, Värtsiläntie Akkalan kentän talvikäyttö, Akkalantie Hiihtoladut Valaistut ladut Muut hiihtoladut Yleisurheilukentät Likasten kenttä, Urheilutie Tikkalan kenttä, Tikkalantie Akkalan kenttä, Akkalantie Patsolan kenttä, Patsolantie Nymannin kenttä, Kirkkotie Jalkapallo kenttä, Onkamontie Tenniskentät Koripallokentät Beach volley, Kirkkotie Frisbeegolf, Kirkkotie 10 ja Asemantie 35 13

3 3 2.9 Pururadat Kevyenliikenteen väylät Lähiliikuntapaikat Gerlanderin lähiliikuntapaikka, Kirkkotie Onkamon lähiliikuntapaikka, Metsäkouluntie Tietäväisen koulun lähiliikuntapaikka, Asemantie Tohmajärven liikuntapaikat Vuonna 2015 perustettiin työryhmä valmistelemaan liikunnan ja urheilun kehittämissuunnitelmaa. Suunnitelma toimii pohjana liikuntapaikkojen uudisrakentamiselle ja kunnostamiselle. Sivistyslautakunta päivittää suunnitelmaa vuosittain. 1 SISÄLIIKUNTA 1.1 Liikuntahalli, Kirkkotie 10 Liikuntahalli on rakennettu Hallin lattia on uusittu 2012, mutta muuten suurempia remontteja ei ole tehty. Hallin ikä ja suuri käyttöaste näkyy mm. hallin seinissä ja ovissa. Käyttäjät ovat toivoneet hallille uutta, turvallisempaa lyöntiverkkoa toiseen päätyyn. Nykyinen lyöntipressu on kolmiosainen ja usein pallot lentävät pressujen välistä toiselle puolelle. Heittoseinä kuntopallon heittoa varten on myös noussut esiin käyttäjien pyynnöissä. Nykyisin kuntopalloa heitetään tiiliseinään ja se näkyy seinissä ja pallot eivät kestä karkeaa seinäpintaa. Liikuntahallilla sijaitsevaa kuntosalia peruskorjattiin Kuntosalille rakennettiin oma sisäänkäynti, eteinen ja wc (inva). Kuntosalilaitteita on pyritty hiljalleen uudistamaan. Käyttöaste salilla on suuri ja innokkaiden harrastajien määrä on vuosivuodelta noussut. Myös ikäihmiset ovat löytäneet kuntosaliharrastuksen. Tällä hetkellä kuntosali alkaa käydä pieneksi ja tilausta on ns. raskaan raudan salille ja erikseen kuntosalille. Toiminnot Liikuntahalli on jaettavissa kolmeen lohkoon, joissa jokaisessa on sulkapallo, lentopallo ja koripallo kentät. Koko salissa on tennis, koripallo, lentopallo, salibandy, futsall kentät. Hallin takaosassa on kuntosali.

4 4 Hallinvalvoja työskentelee liikuntahallilla , muuten päävastuu kunnossapidosta teknisellä toimella. Salivuorot jakaa liikunnanohjaaja. Mikäli Kemien koulun alueelle rakennetaan uusia tiloja, niin sinne olisi hyvä varata tilat uudelle kuntosalille ja entisestä kuntosalista tulisi ns. voimailusali. Liikuntahallin sisäpintojen remontointi mm. maalaus sekä heittoseinän ja lyöntiverkon hankkiminen vuoteen 2018 mennessä.

5 5 1.2 Koulukeskuksen sali, Asemantie 35 Toiminnot Salissa on koripallo, lentopallo, sulkapallo kentät. Tummalattia aiheuttaa rajoituksia käyttöön. Salissa on myös kiipeilyseinä ja näyttämö. Päävastuu kunnossapidosta on teknisellä toimella. Salivuorot jakaa Tietäväisen koulun koulusihteeri. Salissa on jonkun asteinen sisäilmaongelma, koska kaikki eivät pysty liikkumaan salissa hengitysoireiden vuoksi. Sisäilmaongelma tulee selvittää pikaisesti, koska mahdollisen koulu-uudistuksen myötä myös Tietäväisen koulun liikuntasalin käyttöaste lisääntyy huomattavasti. 1.3 Tikkalan koulun sali, Särkilahdentie 224 Tikkalan koulu on uusi. Liikuntatila on päivisin koulun käytössä, mutta iltaisin aktiivisessa harrastuskäytössä. Sali on toimiva ja varustetaso hyvä. Toiminnot Salissa on lentopallo, koripallo ja sulkapallokentät. Kunnossapidosta huolehtii tekninen toimi. Salivuorot jakaa koulunjohtaja. 1.4 Värtsilän koulun sali, Värtsiläntie 119 Toiminnot Salissa on lentopallo, koripallo ja sulkapallo kentät. Kunnossapidosta huolehtii tekninen toimi. Salivuorot jakaa koulunjohtaja.

6 6 1.5 Sisäampumarata, Kirkkotie 347 Tohmajärven urheilijoiden ampumajaoston ylläpitämä ampumatila. Tohmajärven urheilijoiden ampumajaosto huolehtii ampumavuoroista sekä tilan kunnossapidosta. Kunnossapidosta tehdään Tohmajärven urheilijoiden ampumajaoston kanssa vuosittain yhteistyösopimus. 1.6 Judotatami, Peijonniemen koulu, Uusi-Värtsiläntie 5 Judoseura Kippon ry:n ylläpitämä judotatami Peijonniemen koululla. Kippon ry ei vuokraa tilaa ulkopuolisille. Judoseura Kippon ry huolehtii kunnossapidosta ja siivouksesta. 1.7 Värtsilän kuntosali, Värtsilän koulu, Värtsiläntie 119 Värtsilän kisa on vuokrannut määräaikaisella vuokrasopimuksella Tohmajärven kunnalta koulun Värtsilän koululla sijaitsevan kaksion ja perustanut siihen kunnalta lahjotuksena saamilla kuntosalilaitteilla kuntosalin. Kuntosalin käyttö edellyttää Värtsilän kisan jäsenyyttä. Värtsilän Kisa jakaa salivuorot sekä huolehtii tilan ja kuntosalilaitteiden kunnossapidosta.

7 7 2 ULKOLIIKUNTA 2.1 Luistelualueet Kaikki luistelualueet pyritään jäädyttämään heti kun sääolosuhteet sen sallivat (vähintään viikonmittainen yhtäjaksoinen pakkaskausi). jakso on joulukuu viikko 50 - maaliskuu viikko 10. Kentät pyritään auraamaan arkiaamuisin ennen klo 9. Viikonloppuisin ei ole kunnan puolesta aurausta Koulukeskuksen kaukalo, Asemantie 35 Koulukeskuksen kaukalo on hiekkatekonurmipohjainen kaukalo, joka talvisin jäädytetään ja kesäisin siinä voi pelata tennistä, lentopalloa, kori- ja jalkapalloa sekä sählyä. Koulukeskuksella ei ole erillistä lämmitettävää luistelukoppia. Kunnossapidosta huolehtii kunnantekninen toimi yhdessä Nurkkala ry:n kanssa. Valot syttyvät hämäräkytkimen avulla ja sammuvat klo Tikkalan koulun kaukalo, Särkilahdentie 224 Tikkalan koulun kaukalo on vanha ja kivituhkapohjalla. Vieressä on lämmitettävä luistelukoppi. Kaukalon omistaa Tikkalan Veikot. Kunnossapidosta huolehtii Tikkalan Veikot ry. Valot syttyvät ja sammuvat liiketunnistimen avulla. Kaukalolla on käytössä lumilinko. Kunnossapidosta tehdään Tikkalan Veikot ry:n kanssa vuosittain yhteistyösopimus. Tikkalan koulun kaukalo pyritään uudistamaan lähiaikoina siirtämällä sinne Onkamon koulun kaukalo ja suurentamalla sitä. Näin saadaan Tikkalaan myös monikäyttöinen monitoimikaukalo mikä mahdollistaa kesäisin lentopallon, koripallon, tenniksen ja jalkapallon pelaamisen kaukalossa.

8 Nymannin kentän kaukalo, Kirkkotie 14 Nymanin kentälle tulee uusi kaukalo joulukuussa Kaukalo jäädytetään talvisin ja kesäisin se toimii monitoimikaukalona. Tarvittaessa kaukalon viereen jäädytetään pieni luistelualue. Kentän vieressä on lämmitettävä luistelukoppi. Kunnossapidosta huolehtii kunnan tekninen toimi yhdessä Nurkkala ry:n kanssa Värtsilän koulun kaukalo, Värtsiläntie 119 Värtsilän koulun kaukalo on kunnan ainoa täysmittainen kenttä. Kentän pohja on kivituhkasta. Kaukalon laitojen kunto on heikko. Kaukalon ympäristö on epäsiisti ja puut yltävät kaukalon päälle osittain. Kaukalon vieressä on lämmitettävä luistelukoppi, minkä kunto on heikko. Kopin vieressä on ekopiste, mikä osaltaan luo epäsiisteyttä kaukalon ympäristöön. Kunnossapidosta huolehtii kunnan tekninen toimi yhdessä Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n kanssa. Kunnossapidosta tehdään Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n kanssa vuosittain yhteistyösopimus. Kaukalolla on käytössä lumilinko. Kaukalon ympäristö on siistittävä ja turhat vesakot raivattava pois. Kaukalon vieressä oleva pituushyppy paikka on tasoitettava ja siihen on ajettava lisää hienoa hiekkaa. Luistelukopin kunto on tarkastettava ja saatava vähintään sisäpuolelta maalattua ja siistittyä. Ekopiste on siirrettävä pois koulun piha-alueelta ja alue tasattava pienpeli alueeksi (syksy kevät 2016). Koulun liikennejärjestelyt on mietittävä uudelleen, koska nykyisellään oppilaiden koulukuljetusliikenne piha-alueella on vaarallista alueen ahtauden vuoksi (2016) Akkalan kentän talvikäyttö, Akkalantie 61 Akkalan koulun lakkauttamisen jälkeen kunta ei ole jäädyttänyt kenttää. Saapuneen kuntalaisaloitteen pohjalta Akkalan kentän jäädyttämisestä tehdään yhteistyösopimus Tohmajärven eteläiset kylät ry:n kanssa. Kunta maksaa veden ja sähkön, mutta ei osallistu muuten kentän kunnossapitoon tai kustannuksiin. Tohmajärven eteläiset kylät ry nimeää vastuuhenkilön, joka vastaa jäädyttämisestä, valojen sytyttämisestä ja sammuttamisesta sekä luistelukopin lukitsemisesta.

9 9 2.2 Hiihtoladut Liikuntatoimi kilpailuttaa latujen kunnossapidon joka kolmas vuosi. Latuja kunnostetaan moottorikelkalla ja latuhöylällä. Latujen teko aloitetaan kun lunta on tarpeeksi ja on ennustettavissa vähintään viikon kahden viikon mittainen pakkasjakso. Latujen kunnostus on jaettu kiireellisyysjärjestykseen. Ensimmäiseksi kunnostetaan syksyllä ja lumisateen jälkeen Kemien valaistu, Tikkalan valaistu, Värtsilän koulun latu. Seuraavaksi kunnostetaan Kemien 3 km ja 5 km ladut sekä tilanteen mukaan joko ns. Siirinlenkki ja Värtsilän valaistu. Kunnostus puretaan lumi- ja jäätilanteen mukaan kuitenkin niin, että viimeiseksi kunnossapidetään Kemien valaistulatu. Kunnostustilannetta voi seurata kunnan nettisivuilta, mitkä päivitetään vähintään viikoittain Valaistut ladut Kaikilla valaistulla laduilla on perinteisen ja luistelutyylin ladut. Kaikki valaistut ladut sopivat kuntohiihtäjille. Kemien valaistu valaistulatu 1,7 km Värtsilän valaistu valaistulatu 1,5 km Tikkalan valaistu valaistulatu 1,5 km Muut hiihtoladut Kemien kilpalatu 3 km ja 5 km, vaikea, perinteisen ja luistelutyylin ladut. Lähtö liikuntahallilta ja ne hiihdetään Kemien valaistun ladun lisälenkkinä. Värtsilän koulun latu 1 km, helppo ja tasainen peltolatu, perinteisen ja luistelutyylin latu. Tarkoitettu lähinnä koululaisten käyttöön. Värtsilän koulun latu kunnostetaan koulun hiihtokauden mukaan. Käenpesän latu 1 km, helppo ja tasainen, perinteisen tyylin latu. Tarkoitettu lähinnä päiväkotilapsille. Lähtö Käenpesän päiväkodin pihasta. Käenpesän latua kunnostetaan päiväkodin hiihtokauden mukaan. Siirin lenkki 12 km, helpohko maisemalatu, perinteisen ja luistelutyylin latu. Hiihdetään myös järven jäällä. Lähtö liikuntahallilta tai Akkalan seurojentalolta. Kunnostus aloitetaan, kun jää on turvallisen paksua. Kunnostetaan lumisateen jälkeen, kun valaistut ladut ja Kemien kilpaladut on ensin kunnostettu.

10 10 Akkalan - Riikolan välinen latu 10 km / suunta, vaikea. Perinteisen tyylin latu, mikä hiihdetään suurimmaksi osaksi edestakaisena latuna. Lähtö Keikonkankaan asuntoalueelta. Akkala-Riikolan välinen latu kunnostetaan Siirinhiihtoa varten, joka järjestetään maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Särkijärven jäälatu km, reitin pituus vaihtelee jääolosuhteista riippuen, helppo leveä jäälatu, perinteisen ja luistelutyylin latu. Lähtö Tikkalan yleiseltä uimarannalta. Särkijärven jäälatu kunnostetaan, kun järvi on tarpeeksi vahvassa jääpeitteessä ja Kuutamohiihdon ajankohdan varmistunut. Värtsilän latu km, reitin pituus vaihtelee lumitilanteen mukaan, vaikeusasteeltaan vaihteleva perinteisen tyylin latu. Värtsilän ladun kunnostus aloitetaan, kun lumitilanne metsäosuuksilla on riittävä. Latu toimii Värtsilän laturetken pohjana. Laturetken järjestää Värtsilän Kisa ja kunta tukee Värtsilän Kisaa latujen teosta aiheutuvissa kustannuksissa. Kemien valaistun ladun pidentämistä ovat aktiiviset kuntohiihtäjät ja lenkkeilijät pyytäneet jo useana vuotena. Asia on ajankohtainen ja siihen on reagoitava ja kartoitettava eri mahdollisuudet. Valaisemalla ns. kilpavitonen saataisiin valaistuja lisäkilometrejä neljä. Toinen mahdollisuus olisi tehdä lisälenkki ns. Iittiläisen koivikkoon mistä saataisiin yksi lisäkilometri. Selvitetään mahdollisuutta tehdä Tietäväisen koulun ympäristöön valaistulatu tai yhdyslatu Tietäväisen koulukeskukselta Kemien hiihtoladulle.

11 Yleisurheilukentät Likasten kenttä, Urheilutie 2 Likasten kenttä on kivituhkapäällysteinen yleisurheilukenttä, jossa on 300 metrin sekä metrin radat. Keskellä kenttää on pesäpallokenttä. Kentällä myös mondo-päällysteinen hyppypaikka, missä korkeus ja pituus sekä kolmiloikka paikat. Kentän laidalla on kuularinki. Kentän pääsuoralla katettu katsomo, minkä alakerrassa kaksi pukuhuonetta, joista löytyy suihkut ja wc:t. Kentällä lisäksi kuuluttajan rakennus, jossa on kioski ja kaksi wc:tä. Kentällä on kaksi avointa puukatsomoa. Kentän kivituhkapinta on vielä hyvä, mutta muuten yleisilme kentällä ja sen rakenteissa on vanha ja huonokuntoinen. Katsomo huoltorakennuksineen tarvitsisi nopeasti kohennusta. Koululaiset käyttävät kenttää vähänlaisesti jo sijainninkin vuoksi, koska kulkutiet kentälle ovat vaaralliset. Kentän kunnossapidosta on huolehtinut Tohmajärven Pomppu 91 ry ja tarvittaessa kunnan tekninen toimi. Kunnossapidosta tehdään Tohmajärven Pomppu 91 ry:n tai muun Tohmajärveläisen urheiluseuran kanssa vuosittain yhteistyösopimus. Kenttä ympäristöineen tarvitsee ehdottomasti päivityksen nykyaikaan. Huoltorakennuksien ja katsomoiden kunto on arvioitava. Hiekkatekonurmi palvelisi, niin pesäpalloilijoita kuin yleisurheilijoitakin ja kentän kunnossapito helpottuisi. Osaavan tekijän löytyminen tekemään juoksuratojen ja pelikenttien rajat on vaikeaa, koska rajat tehdään viikoittain käsityönä. Hiekkatekonurmessa rajat olisivat valmiina. Liikennejärjestelyt kentän läheisyydessä on mietittävä uudelleen. Suunnitelma kentän kunnostamisesta 2017, rakentaminen Kustannusarvio hiekkatekonurmelle noin euroa Tikkalan kenttä, Tikkalantie 72 Tikkalan kentän omistaa Tikkalan Veikot ry. Kentältä löytyy 300 metrin ja metrin radat. Kentällä on pituus- ja korkeushyppypaikat sekä kuularinki. Kentän vieressä on huoltorakennus ja wc. Kenttä on pahasti ruohottunut ja kivituhka on levinnyt epätasaisesti juoksuradalle. Seuran ponnisteluista huolimatta kentän kunto on heikko. Tikkalan Veikot ry pitää omalla talkootyöllään kentän kunnossa. Kunta kunnostaa Tikkalan kentän myrkyttämällä ja lanaamalla kentän tasaiseksi sekä mahdollisesti lisäämällä kivituhkaa ja tuomalla pituushyppypaikalle reilusti hienoa hiekkaa lisää. Kunta kunnostaa

12 kenttä kertaluontoisesti kuntoon, jonka jälkeen Tikkalan Veikot ry huolehtii kentän kunnossapidosta. Kustannusarvio kertakunnostamiselle noin euroa. 12

13 Akkalan kenttä, Akkalantie 61 Akkalan kentälle kertaluontoinen pinnan lanaus ja ympäristön siivoaminen vesakoista. Jatkossa kunnossapidosta tehdään yhteistyösopimus Tohmajärven eteläiset kylät ry:n kanssa Patsolan kenttä, Patsolantie 11 Värtsilän Kisa ry ja Värtsilän kylätoimikunta ovat talkoilla raivanneet kentän vesakoista ym. kesän 2015 aikana. Kenttä on toiminut viime vuosina kyläläisien jalkapallokenttänä ja siellä on hyvät, isot jalkapallomaalit. Jalkapallon lisäksi on tarkoituksena virittää lasten yleisurheilukoulut ja yleisurheilukilpailut uudelleen henkiin. Kentän pinnasta kivituhka on hävinnyt kokonaan ja kentän pinta on pölyävä ja sateella liejuinen. Kentän kunnossapidosta vastaa Värtsilän Kisa ry ja Värtsilän kylätoimikunta. Kenttä kunnostetaan kunnan toimesta kertaluontoisesti kuntoon. Kenttä myrkytetään, lanataan ja laitetaan uusi kivituhkapinta. Kunnostuksen jälkeen kunnossapidosta vastaa Värtsilän Kisa ry. Kustannusarvio kertakunnostamiselle noin euroa. Värtsilän kisan on osoitettava kunnostettavan alueen suuruus, jotta turhan suurta aluetta ei kunnosteta. Lisäksi kentälle merkataan myös juoksuradat edellyttäen, että Värtsilän koulu lisää kentän käyttöä Nymannin kenttä, Kirkkotie 14 Nymanin kenttä, joka on tällä hetkellä Kemien koulun palloilukenttänä. Kesäisin kenttä on kesäteatterin parkkipaikkana ja sirkuksen esiintymisalueena. Talvisin osa kentästä on jäädytetty. Lähivuosina, viimeistään 2017 on tarkoitus saada osa Nymannin kentästä hiekkatekonurmelle, jolloin syksyllä 2015 pystytetty jääkiekkokaukalo tulee olemaan myös hiekkatekonurmipohjainen. Lisäksi kentälle saadaan 40 metrin juoksuradat, pituushypyn vauhdinottoalue sekä kaukalon viereen pienpelialue esim. jalkapalloa varten. Loppukenttä pysyy hiekkakenttänä, jolloin alue toimii pysäköintialueena kesäteatterin katsojille. Sirkuksen esiintymisalueena jatkossa toimisi Tietäväisen koulun kenttä. Kustannusarvio hiekkatekonurmelle noin euroa. Kunnossapidosta huolehtii kunnan tekninen toimi yhdessä Nurkkala ry:n kanssa.

14 Jalkapallo kenttä, Onkamontie 466 Tohmajärven ainoa täysimittainen jalkapallon nurmikenttä sijaitsee Onkamossa. Siellä pystyy pelaamaan, joko kahdella puolikkaalla kentällä tai yhdellä isolla. Kentän vieressä on myös mondo-päällysteinen keihäänheiton vauhdinotto alue. Kentälle saisi helposti myös frisbeegolfin pituusheittopaikan. Liikuntatoimi tekee kunnossapitosopimuksen kesäkaudeksi jonkun onkamolaisen nuoren kanssa. Sopimus sisältää nurmikon leikkuun ja pelikenttien rajojen tekemisen kalkilla sekä huoltorakennuksen siistimisen. Muut kunnossapitotyöt tilataan kunnan tekniseltä toimelta esim. lannoitus. Nurmikon kunto on hyvä, mutta kentällä on epätasaisuuksia ja monttuja. Kentän montut täytetään ja kenttä lannoitetaan. Koska kunnallamme on tarjota näinkin hyväkuntoinen jalkapallokenttä, olisi toivottavaa, että sen käyttö lisääntyisi. Asiasta informoidaan ylä- ja alakoulujen opettajia, jotta syksyn palloilut siirrettäisiin mahdollisuuksien mukaan Onkamon kentälle. 2.5 Tenniskentät Kemien tenniskentät ovat hyvässä kunnossa ja niissä käy pelaajia ympäristökuntia myöten. Kemien tenniskenttien kunnossapidosta huolehtii Tennisseura ry., jonka kanssa tehdään vuosittainen yhteistyösopimus. Sopimus kattaa kunnossapidon. Liikuntatoimi tilaa tarvittavat välineet ja verkot sekä tiilimurskan. Tietäväisen koulun hiekkatekonurmelle on hankittu myös kaukaloon sopivat tennisverkkotolpat, joiden kiinnittämisestä vastaa Tennisseura ry. Järventauksen tenniskenttä on täysin käyttökelvoton. Tenniskenttää ympäröivä aita on ehdottomasti purettava mahdollisten vaaratilanteiden varalta. Mikäli nykyinen omistaja ei pura kenttää, niin työ tilataan Nurkkala ry:ltä Akkalan tenniskenttä kunnostetaan kunnan toimesta kertaluontoisesti kuntoon. Kunnostuksen jälkeen kentän kunnossapidosta tehdään yhteistyösopimus jonkun tohmajärveläisen yhdistyksen tai urheiluseuran kanssa.

15 Koripallokentät Koripalloa voidaan tällä hetkellä pelata yhteen koriin alakoulujen piha-alueilla ja kahteen koriin Tietäväisen koulun piha-alueella. Tilanne muuttuu, kun Gerlanderin alueelle saadaan monitoimikenttä, missä kahden koripallotelineen varustus (2016). 2.7 Beach volley, Kirkkotie 10 Liikuntahallin läheisyydessä kaksi virallista beach volley kenttää, joissa on hiekkapohja. Tietäväisen koululla on yksi beach volley kenttä kivituhkapinnalla. Kenttien kunnostamisesta ja vuorojen jakamisesta huolehtii ToPs-Volley talkootyönä. Värtsilän kyläläiset ovat esittäneet, beach volley kenttää Värtsilän kylälle. Värtsilän Harkkolammen uimarannalla olisi hyvä beach volley kentän paikka. Nykyisin kentällä vain vähän hiekkaa eikä kentän pohja ole tasainen. Harkkolammen rantaa voisi kunnostaa beach volley kentän (2017), mikäli laitureita ja pukeutumistiloja sekä wc:t kunnostetaan. 2.8 Frisbeegolf, Kirkkotie 10 ja Asemantie 35 Tohmajärvellä on kaksi frisbeegolfrataa. Liikuntahallin läheisyydessä sijaitsee 9-väyläinen ja Tietäväisen koulun läheisyydessä 5-väyläinen rata. Radat ovat tällä hetkellä suosittuja, joten paineita on varsinkin 9-väyläisen radan pidentämiselle. Kunnossapidosta huolehtii syksyisin Tohmajärven Urheilijoiden hiihtojaosto ja muuten Nurkkala ry. Radoilla ei talvikäyttöä. Kunnossapidosta tehdään Tohmajärven urheilijoiden hiihtojaoston kanssa vuosittain yhteistyösopimus.

16 Pururadat Kemien pururata levennettiin, tasoitettiin ja purutettiin uudelleen 2014, Värtsilän pururata purutettiin 2013 ja Tikkalan pururataa kunnostettiin osittain Kemien valaistu pururata 1,7 km Värtsilän valaistu pururata 1,5 km Tikkalan valaistu pururata 1,5 km Kunnossapidosta huolehtii sähkötöiden osalta kunnan tekninen toimi. Muut kunnossapito tehtävät hoitaa Värtsilässä Värtsilän Pitäjäyhdistys ry, Kemiessä sekä Tikkalassa Nurkkala ry. Tikkalan pururataa on kunnostettava, purua on ajettava koko radanpituudelta reilusti lisää sekä liian lähellä pururataa olevat puut on kaadettava (2017). Tikkalan pururadan kunnostaminen pyritään tekemään yhteistyössä Tikkalan Veikot ry:n ja Tikkalan kyläyhdistyksen kanssa Kevyenliikenteen väylät Kevyenliikenteen väylät ovat suosittuja lähiliikuntapaikkoja. Kunnan teknisen toimen kanssa on neuvoteltava, että tietyillä väylillä on riittävästi hiekotusta talvisin ja kesäisin reittien varrella on penkkejä. Tällaisia reittejä ovat mm. Onkamon kevyenliikenteen väylä, Värtsilän kevyenliikenteen väylä ja Kemien Katri Helenan raitti - Harjuntie.

17 Lähiliikuntapaikat Gerlanderin lähiliikuntapaikka, Kirkkotie 12 Gerlanderin tontille tullaan suunnittelemaan ja rakentamaan lähiliikuntapaikka vuonna Lähiliikuntapaikka tulee sisältämään monitoimikaukalon, minkä pohjana on hiekkatekonurmi. Lisäksi alueelle rakennetaan huoltorakennus, missä on suksien huoltohuone, kunnossapitovälineiden varasto ja yleisö wc:t. Alue toimii vauvasta vaariin periaatteella. Monitoimikaukalon lisäksi rakennetaan lapsille luonnonmäki ja vaativampi leikkipuisto. Aikuisille rakennetaan ulkokuntoilulaitteet ja seniorikuntolaitteet. Alueen rakennusvaiheessa pohjatöistä vastaa kunnantekninen toimi. Investoinnin suuruus noin euroa. Kunnossapidosta huolehtii kunnan tekninen toimi yhdessä Nurkkala ry:n kanssa Onkamon lähiliikuntapaikka, Metsäkouluntie 22 Onkamoon rakennettiin lähiliikuntapaikka vuonna 2009, mikä sisälsi monitoimikentän. Siihen saatiin Ely-keskukselta avustusta. Hankkeen aktiiveina toimivat Onkamon koulun vanhempainyhdistys ry ja Onkamon kyläyhdistys ry. Onkamon koulun lopetettua toimintansa koulun osti Onkamon metsästysseura ry ja näin ollen monitoimikaukalo on siirrettävä muualle. Onkamon monitoimikaukalo siirretään Tikkalan koululle entisen kaukalon paikalle. Siihen hankitaan 4-5 lisäelementtiä ja tällöin kaukalosta saadaan tarpeeksi iso vastaamaan jääkiekkokaukalon tarpeita Tikkalassa. Tikkalan entisen kaukalon omistaa Tikkalan Veikot ry. Kaukalo on vanha ja laidat ovat jo pahasti kuluneet. Liikuntaohjaaja ehdottaa että kunta kustantaa kaukalon siirrosta ja suurentamisesta aiheutuvat kulut ja Tikkalan Veikot ry. osallistuvat siirretyn kaukalon pystyttämistalkoisiin (2016) Tietäväisen koulun lähiliikuntapaikka, Asemantie 35 Tietäväisen koululle rakennettiin lähiliikuntapaikka Alueelle rakennettiin skeittialue, frisbeegolf-rata sekä entistä jääkiekkokaukaloa hieman piennettiin ja pohjalle laitettiin hiekkatekonurmi. Kaukalosta saatiin näillä toimenpiteillä monitoimikaukalo. Piha-alueelle on aikaisemmin peruskorjattu palloilukenttä. Piha-alueelta löytyy myös kaksi ulkopingispöytää ja koripallotelineet. Välineitä voi lainata kirjastosta. Kunnossapidosta huolehtii kunnan tekninen toimi yhdessä Nurkkala ry:n kanssa.

18 18 Yhteenveto Mahdollisen koulu-uudistuksen myötä Tietäväisen koulun piha-alue on suunniteltava myös luokkalaisille sopivaksi. Mikä tarkoittaa mm. keinuja, kiipeilytelineitä ja pienpelialueita. Kustannusarvio noin euroa. Tohmajärvellä on paljon erilaisia ja monipuolisia ulko- ja sisäliikuntapaikkoja. Varsinkin ulkoliikuntapaikat alkavat olla vanhoja sekä rapistuneita ja ne vaatisivat kertaluontoisen kunnostuksen. Uudet suunnitteilla olevat rakennelmat vaativat selvän kunnossapitosuunnitelman. Ajanmukaisella kunnostamisella liikuntapaikat säilyvät käyttökelpoisina ja vältytään rakennelmien aiheuttamilta vaaratilanteilta. Liikuntapaikkojen kunnossapidossa on tällä hetkellä ongelmana resurssipula ja uusien yhteistyökumppaneiden löytyminen. Konkreettinen parannus kunnossapitoon olisi yhden henkilön palkkaaminen siten, että hänen työnsä painopiste olisi liikuntapaikkojen kunnossapito koko kunnan alueella. Liikunnan ja urheilun kehittämissuunnitelma työryhmä

VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS

VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS kate 2.11.2016 71 liite 25 PROJEKT KUUBIS OÜ VIHDIN YHTEISKOULU, LÄHILIIKUNTAALUE SELOSTUS ALUSTAVA Nietoinkuja 1, 03400 Vihti Arkkitehti: Projektinjohtaja: Katrin Männik Jarmo Nikland 07.10.2016 Tatari

Lisätiedot

Imatran kaupungin hoidettavat liikunta-alueet, kentät ja kuntoradat (Vuosi 2018)

Imatran kaupungin hoidettavat liikunta-alueet, kentät ja kuntoradat (Vuosi 2018) Imatran kaupungin hoidettavat liikunta-alueet, kentät ja kuntoradat (Vuosi 2018) Ukonniemen alue (1. prioriteetti) Liikuntakeskukset ja suuret kentät - Ukonniemen stadion (miehitetty kesällä, ampumaradalla

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. 1. Ostaja. Tohmajärven kunta Sivistyslautakunta Järnefeltintie TOHMAJÄRVI. 2. Hankinnan kohde

TARJOUSPYYNTÖ. 1. Ostaja. Tohmajärven kunta Sivistyslautakunta Järnefeltintie TOHMAJÄRVI. 2. Hankinnan kohde TARJOUSPYYNTÖ 1. Ostaja Tohmajärven kunta Sivistyslautakunta Järnefeltintie 1 82600 TOHMAJÄRVI 2. Hankinnan kohde Tohmajärven sivistyslautakunta järjestää tarjouskilpailun hiihtolatujen pohja- ja kunnostustyöstä

Lisätiedot

TAIVALKOSKI LUONTOA, LIIKUNTAA JA SEIKKAILUA TALVILIIKUNTA

TAIVALKOSKI LUONTOA, LIIKUNTAA JA SEIKKAILUA TALVILIIKUNTA TAIVALKOSKI LUONTOA, LIIKUNTAA JA SEIKKAILUA Taivalkoskella on pieneksi pitäjäksi monipuolinen mahdollisuus liikunnan harrastamiseen olit sitten kuntoilija tai kilpaurheilija. Luonnon suomat mahdollisuudet

Lisätiedot

Orimattilan liikuntapaikat 2011. 22.11.2011 Orimattilan kaupunki Liikuntatoimi

Orimattilan liikuntapaikat 2011. 22.11.2011 Orimattilan kaupunki Liikuntatoimi Orimattilan liikuntapaikat 2011 22.11.2011 Orimattilan kaupunki Liikuntatoimi 1. Orimattilan urheilupuisto: Urheilutie 15, 16300 Orimattila 1.1. Keskusurheilukenttä Aukioloajat touko-syyskuussa ma - to

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO

LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO 1 LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO KIIMINKI Jokaisen kentän yhteyteen on kirjattu liikuntapaikan lisäksi laatuluokka. Tarkemmat tiedot kuivatusjärjestelmien sijainnista toimitetaan urakoitsijalle ennen

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

Maanantai Liikuntahalli ja kuntosali avoinna sekä iltavalvoja paikalla klo Klo Lohko A klo Lohko B klo Lohko C klo Kuntosali

Maanantai Liikuntahalli ja kuntosali avoinna sekä iltavalvoja paikalla klo Klo Lohko A klo Lohko B klo Lohko C klo Kuntosali Maanantai Liikuntahalli ja kuntosali avoinna sekä iltavalvoja paikalla klo 15-21. 8:30 SIIVOUS 8:30 S I I V O U S 8:30 S I I V O U S 8:30 9:00 9:00 9:00 9:00 9:30 Tietäväisen koulu 9:30 9:30 9:30 10:00

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO OULUNSALO

LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO OULUNSALO 1 LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO OULUNSALO Jokaisen kentän yhteyteen on kirjattu liikuntapaikan lisäksi laatuluokka. Tarkemmat tiedot kuivatusjärjestelmien sijainnista toimitetaan urakoitsijalle ennen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3 18.02. Sivu 1 / 1 465/ 10.03.02 3 Leppävaaran urheilupuiston puku- ja pesutilojen (ent. Leppävaaran urheilupuiston huoltorakennus ja tekojää) tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh.

Lisätiedot

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle URHEILU JA LIIKUNTA NUORISO KULKUYHTEYDET, Urheilukentän uusi katsomo Koulun jääkaukalon kunnostus Liikuntapuiston rakentaminen Nuorison ajanviettopaikka Rasilaan Nuorison ajanviettopaikka, joka olisi

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 %

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Ulkoliikuntapaikat (kentät, ladut) Hänninkenttä, kesäkausi Harjoitukset Aikuiset

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN KÄSIKIRJA päivitetty

LIIKUNTAPAIKKOJEN KÄSIKIRJA päivitetty LIIKUNTAPAIKKOJEN KÄSIKIRJA päivitetty 13.2.2018 Kenttämestareiden vastuualueet: o Arto Porkka: Kouvolan keskusta o Risto Joutjärvi: Kuusankoski, Valkeala, Jaala o Petri Himanen: Elimäki, Anjalankoski

Lisätiedot

Liite 3. Hoito- Liikuntapaikka Luokitus Sijainti Kehittämistoimepide Aikataulu

Liite 3. Hoito- Liikuntapaikka Luokitus Sijainti Kehittämistoimepide Aikataulu Liite 3. Liikuntapaikka Luokitus Sijainti Kehittämistoimepide Aikataulu Urheilukentät 1 Keuruun keskusurheilukenttä Liikekeskus Radan uusiminen, 2018- nurmikentän uusiminen ja kastelujärjestelmän uusiminen

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAREKISTERI

LIIKUNTAPAIKKAREKISTERI LIIKUNTAPAIKKAREKISTERI YLEISURHEILUKENTÄT 1121 Saharan urheilukenttä 350 m/5 r Siilinpää 1 2 78 pk 3534350 6996870 K 1142 Ahmon urheilukenttä 400 m/8 r Kirkonmäki 1 2 84 3533218 6997585 K PALLOKENTÄT

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA. 4 pitkän aikavälin ehdotukset (1 10 vuotta)...5 4.1 Liikunta-alueet. 5 ehdotuksia kunnan liikuntapalvelujen kehittämiseksi...

PADASJOEN KUNTA. 4 pitkän aikavälin ehdotukset (1 10 vuotta)...5 4.1 Liikunta-alueet. 5 ehdotuksia kunnan liikuntapalvelujen kehittämiseksi... PADASJOEN KUNTA 1 johdanto...3 2 lyhyen aikavälin tavoitteet (0 1 vuotta)...4 2.1 Lasten ja nuorten liikuntaharrastusten lisääminen 2.2 Liikunta-alueet 2.3 Ikääntyneiden liikuntamahdollisuuksien lisääminen

Lisätiedot

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi...

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi... KÄRKÖLÄN KUNTA 1 johdanto...3 2 yleiskuvaa kärkölän kunnasta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 kärkölän liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Hallinto

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön foorumi, Karkkila 9.3.2013

Vapaaehtoistyön foorumi, Karkkila 9.3.2013 Vapaaehtoistyön foorumi, Karkkila 9.3.2013 Kuuluu Varsinais-Suomen maakuntaan ja Salon seutukuntaan Pinta-ala 698 km 2 Väkiluku 01/2013 9227 Tuloveroprosentti 19,0 Talous on edelleen vahvasti maatalouspainotteista

Lisätiedot

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 SIVLTK 362/2010 SIVLTK 24.4.2013 23 Siuntion kunnan sivistystoimen hallinnoimien tilojen KÄYTTÖMAKSUT 1.5.2013 alkaen Siuntion kunta Sjundeå kommun 2 1. Sivistystoimen tiloja

Lisätiedot

Kerko Group Oy 1.1.2013. www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2

Kerko Group Oy 1.1.2013. www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2 Kerko Sport Oy 2013 Kerko Group Oy 1.1.2013 www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2 Kerko Sport Oy yritysfaktat Perustettu 1916 Kuuluu Kerko Group -konserniin Toimipisteet: Porvoo, Tampere, Oulainen,

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 14.2.2011 8.3.2011 21.3.2011 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä,

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT Aikuiset A-jun ja nuoremmat

Lisätiedot

Taivalvaara. Mäkihyppykeskus: Monipuolinen valikoima hyppyrimäkiä aloittelijasta ammattilaiseen. Kansainvälisestikin suosittu harjoittelukeskus.

Taivalvaara. Mäkihyppykeskus: Monipuolinen valikoima hyppyrimäkiä aloittelijasta ammattilaiseen. Kansainvälisestikin suosittu harjoittelukeskus. Taivalkoski on perinteinen talviurheilupitäjä. Alue on erittäin lumivarmaa ja kausi pitkä. Lumivarmuuteen on panostettu säilölumella ja lumetusta tehostamalla. Paikkakunnalla järjestetään vuosittain isoja

Lisätiedot

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma

Horhattulan, Katajamäen ja Johannisbergin lähiliikunta-alueen rakennussuunnitelma Porvoon kaupunki 22.12.2010 Liikuntatoimi : Liikuntajohtaja, Per Högström. Puistoyksikkö: Kaupunginpuutarhuri, Mikko Kaunisto. Liikuntapaikkamestariopiskelija: Pasi Liitiäinen Horhattulan, Katajamäen ja

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT A-jun ja nuoremmat ½ kenttä

Lisätiedot

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalveluiden hinnasto Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat

Lisätiedot

Liikenneväylien, liikennealueiden, liikenneviheralueiden, liikuntapaikkojen, puistojen sekä kiinteistöjen piha-alueiden kunnossapito

Liikenneväylien, liikennealueiden, liikenneviheralueiden, liikuntapaikkojen, puistojen sekä kiinteistöjen piha-alueiden kunnossapito ASIKKALAN ALUEURAKKA Liikenneväylien, liikennealueiden, liikenneviheralueiden, liikuntapaikkojen, puistojen sekä kiinteistöjen pihaalueiden kunnossapito LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELOT 1. YLEISTÄ URAKKAAN

Lisätiedot

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään Ohjeet ja säännöt 11.8.2014 Oikeudet muutoksiin pidätetään Sisällysluettelo Vapaa-ajantoimiston ohjeet... 1 Hakuajat säännöllisiin salivuoroihin ovat seuraavat:...2 Käyttöä koskevat ohjeet ja säännöt...

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA KIRKONKYLÄN LÄHILIIKUNTAPAIKAN YLEIS- SUUNNITELMA. Työ: E25389. Turku 5.12.2012

VIHDIN KUNTA KIRKONKYLÄN LÄHILIIKUNTAPAIKAN YLEIS- SUUNNITELMA. Työ: E25389. Turku 5.12.2012 VIHDIN KUNTA KIRKONKYLÄN LÄHILIIKUNTAPAIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Työ: E25389 Turku 5.12.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot: Tampere,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 46 08.10.2014 Tekninen lautakunta 8 18.02.2015

Tekninen lautakunta 46 08.10.2014 Tekninen lautakunta 8 18.02.2015 Tekninen lautakunta 46 08.10.2014 Tekninen lautakunta 8 18.02.2015 JUVAN PUISTOLAN SAMPOLAN SEKÄ KOULUKESKUKSEN LÄHILIIKUNTAPAIKKOJEN YLEISSUUNNITELMA 297/10.05/2014 TEKLTK 46 (Asian valmistelija tekninen

Lisätiedot

Yhteistyössä Unisport ja Kompan

Yhteistyössä Unisport ja Kompan Yhteistyössä Unisport ja Kompan TEKONURMI JALKAPALLOKENTÄLLE TEKONURMI MAISEMOINTIIN TEKONURMI GOLFKENTÄLLE VOIMISTELU- JA KUNTOSALI LIIKUNTAHALLIEN LATTIAT TENNIS PADEL KATSOMOT Unisport on jalkapallokentille,

Lisätiedot

TAIPALSAAREN VARHAISIKÄISTEN LIIKUNTAKYSELY Tulokset

TAIPALSAAREN VARHAISIKÄISTEN LIIKUNTAKYSELY Tulokset TAIPALSAAREN VARHAISIKÄISTEN LIIKUNTAKYSELY 2017 Tulokset Kyselyn toteutus Taipalsaaren varhaisikäisten liikuntakysely toteutettiin osana Urhes liikuntasuunnittelu Oy:n 100 kuntaa missiota, jonka tarkoitus

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

28.10.2014. Työtehtävät ylimalkaisesti esitetty, pitävät sisällään melkoisen määrän töitä. Hoidettavia alueita:

28.10.2014. Työtehtävät ylimalkaisesti esitetty, pitävät sisällään melkoisen määrän töitä. Hoidettavia alueita: 28.10.2014 KENTÄNHOITAJA- URHEILULAITOKSENHOITAJAN TYÖTEHTÄVIÄ Talvi: -lumityöt urheilupuistossa ja muilla alueilla, hiekoitus, rappuset ym. -kenttien jäädytys, auraus ja muu kunnossapito (kopit, roskat)

Lisätiedot

LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ. Hakkarin alueen reitit

LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ. Hakkarin alueen reitit LIITE 2 KUNNOSSAPITO-OHJE JA LATUJEN LAATUKRITEERISTÖ Hakkarin alueen reitit Tasaisen pohjan leveys 4,0 5 m. Urheilukentän reunoilla ylläpidetään hiihtohalstereita (2 kpl) Pohjan epätasaisuus 5 cm Radat

Lisätiedot

LOHJAN LIIKUNTAPAIKKOJEN VAKIOVUOROJEN JAKOSÄÄNTÖ

LOHJAN LIIKUNTAPAIKKOJEN VAKIOVUOROJEN JAKOSÄÄNTÖ 1 LOHJAN LIIKUNTAPAIKKOJEN VAKIOVUOROJEN JAKOSÄÄNTÖ 1. YLEISET VAKIOVUORON MYÖNTÄMISTÄ OHJAAVAT TEKIJÄT 1.1. Lajiprofilointi - Liikuntapaikan vakiokäyttövuorojen myöntämistä ohjaa ensisijaisesti lajiprofilointi

Lisätiedot

Tarjous pyydetään ajalle Optiona yhteisestä sopimuksesta 1 vuoden ajalle

Tarjous pyydetään ajalle Optiona yhteisestä sopimuksesta 1 vuoden ajalle TARJOUSPYYNTÖ 1. Ostaja Tohmajärven kunta Sivistyslautakunta Järnefeltintie 1 82600 TOHMAJÄRVI 2. Hankinnan kohde Tohmajärven sivistyslautakunta järjestää tarjouskilpailun hiihtolatujen kunnossapidosta

Lisätiedot

Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019

Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019 Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 128 1. Vastaajan ikä alle 20 2 1,56% 20-30 22 17,19% 30-40 30 23,44% 40-50 33 25,78% 50-60 23 17,97%

Lisätiedot

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille HAMINAMÄKI Kuopiontie 131 Lapinlahti, Finland Paikan esittelyyn osallistuivat: Arkkitehtuurin-

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY 07 Tulokset TAUSTATIEDOT Kyselyyn vastanneet seurat Seuratyyppi Klaukkalan Kiri Ry Klaukkalan NMKY ry Kurra Hockey ry Nurmijärven Hiihtoseura ry Nurmijärven Jalkapalloseura

Lisätiedot

Palaute hallintokunnittain

Palaute hallintokunnittain Palaute hallintokunnittain Tekninen toimi: Hyvää, toimivaa: Kirkonkylän yleisilme (istutukset), ympäristön viihtyvyys Röytyn rakennuksen maalaaminen Linnavuorentien asfaltointi + valaistus Taipalsaarentien

Lisätiedot

Koulupihat kuntoon. Imatra Kristian Åbacka, ylitarkastaja Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Koulupihat kuntoon. Imatra Kristian Åbacka, ylitarkastaja Etelä-Suomen aluehallintovirasto Koulupihat kuntoon Imatra 15.4.2016 Kristian Åbacka, ylitarkastaja Etelä-Suomen aluehallintovirasto 1 Lähiliikuntapaikka Liikuntapaikkarakentamisen painopisteenä vuodesta 2000 Korotettu valtionavustusmahdollisuus

Lisätiedot

Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin

Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin Liikuntalautakunta 9 08.02.2017 Kokkolan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen palveluverkkojen tavoitetila 2020-luvulla; vaikutukset liikuntalautakunnan alaisiin palveluihin 942/12.00.01/2016 LILTK 9 Valmistelijat:

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA

VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA KYSELYN TUNNUSLUKUJA: - Kyselyyn vastasi 87 luumäkeläistä, joista naisia 79% ja miehiä 21% - Vastaajista työikäisiä oli 60%, eläkeläisiä

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut LIIKUNTATILOJEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Liikuntatilojen hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3

Lisätiedot

Talousarvio 2013 ja taloussuunnitelma Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Talousarvio 2013 ja taloussuunnitelma Nuoriso- ja liikuntapalvelut UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI LIITE 2 Talousarvio 2013 ja taloussuunnitelma 2013-2015 Nuoriso- ja liikuntapalvelut Nuoriso- ja liikuntalautakunta 25.9.2012 NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelukeskuksen LIIKUNTAPAIKKAVERKKOSELVITYS

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelukeskuksen LIIKUNTAPAIKKAVERKKOSELVITYS Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelukeskuksen LIIKUNTAPAIKKAVERKKOSELVITYS Jyväskylän kaupunki Liikuntapalvelukeskus Elina Hasanen 6/2006 PDF-aineiston toimittaja: Erkki Huovinen 2/2008 Sisältö 1 Johdanto...3

Lisätiedot

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU ANTTILAN LÄHILIIKUNTAPAIKKA, ANSARITIE Anttilan uudella lähiliikunta-alueella on tekemistä kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Avarassa leikkipuistossa on vauva-, lauta- ja ryhmäkeinu, kiipeilyverkko ja

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI SAUVOSAAREN URHEILUPUISTON YLEISSUUNNITELMA

KEMIN KAUPUNKI SAUVOSAAREN URHEILUPUISTON YLEISSUUNNITELMA KEMIN KAUPUNKI SAUVOSAAREN URHEILUPUISTON YLEISSUUNNITELMA 1 Sauvosaaren urheilupuiston sijainti ja nykyiset toiminnot Suunnittelualue ja urheilupuiston nykyiset toiminnot: 1. Yleisurheilukenttä, 2. Jalkapallokenttä

Lisätiedot

Liikkuva opisto -hankkeet

Liikkuva opisto -hankkeet Liikkuva opisto -hankkeet OKM / Liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset Reisjärven kr. opisto Mistä lähdetty liikkeelle? Reisjärven kr. opisto on kansanopisto, jossa opiskelijat myös

Lisätiedot

AHOLAHDEN HIIHTOKESKUKSEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2012-2016

AHOLAHDEN HIIHTOKESKUKSEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2012-2016 AHOLAHDEN HIIHTOKESKUKSEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2012-2016 Savonlinnan Seudun Liikunta ry Timo Reinikainen Haapavedentie 22 57170 SAVONLINNA puh. 044-3216383 timo.reinikainen@savonlinnanseudunliikunta.fi

Lisätiedot

Sivistyslautakunta. Talousarvio. Investoinnit. Kulttuuripalvelut

Sivistyslautakunta. Talousarvio. Investoinnit. Kulttuuripalvelut Sivistyslautakunta Talousarvio Investoinnit Kulttuuripalvelut LOMAKE 2 INVESTOINTIOSA INVESTOINTIRAJA 8.409 euroa Taina Hyvönen / Kulttuuri HANKKEEN / Kustannus- Ed. vuosien Suunnitelmavuodet HANKERYHMÄN

Lisätiedot

Yhtenäisen perusopetuksen alku 11.8.2004 Peruskorjaus- ja laajennushankkeen (2002-2004) kautta yhtenäiskouluksi Kahden koulun (Kirkonkylän koulu,

Yhtenäisen perusopetuksen alku 11.8.2004 Peruskorjaus- ja laajennushankkeen (2002-2004) kautta yhtenäiskouluksi Kahden koulun (Kirkonkylän koulu, Yhtenäisen perusopetuksen alku 11.8.2004 Peruskorjaus- ja laajennushankkeen (2002-2004) kautta yhtenäiskouluksi Kahden koulun (Kirkonkylän koulu, Uuraisten yläaste) toiminnan ja kulttuurin yhdistäminen

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu

SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu STADION TASON KENTTÄVAATIMUKSET Kansainvälisten kilpailujen tason yleisurheilukenttä edellyttää seuraavaa vaatimustasoa: Yleistä Kaikkien suorituspaikkojen on täytettävä

Lisätiedot

LOHJAN LIIKUNTAKESKUS OY TOIMINTAKERTOMUS 2017 Tilasto-osa

LOHJAN LIIKUNTAKESKUS OY TOIMINTAKERTOMUS 2017 Tilasto-osa 1(7) HENKILÖKUNTA Henkilökunnan keskimääräinen lukumäärä ja sairauspäivät Vuosi 2017 2016 2015 Henkilökuntaa keskim. 69 72 71 Sairauspäivät yht. 1060*) 1 270**) 866***) Sairauspäivät keskim./hlö 15,36

Lisätiedot

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE

IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE Vastaanottaja Iitin kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 27.11.2013 Viite 82144450 IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILU- ALUE IITIN KUNTA RADANSUUN ULKOILUALUE Päivämäärä 27.11.2013 Laatija Hyväksyjä

Lisätiedot

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016

Tilavaraukset. Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tilavaraukset Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 27.4.2016 Tiloja, alueita ja paikkoja vapaa-ajan käyttöön Vapaasti käytettäviä tiloja - Maksutta esim. lähiliikuntapaikat ja monitoimikentät (jalkapallo,

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN HARRASTE- KALENTERI KOULULAISILLE

TOHMAJÄRVEN HARRASTE- KALENTERI KOULULAISILLE TOHMAJÄRVEN HARRASTE- KALENTERI KOULULAISILLE 2017 2018 TERVETULOA HARRASTAMAAN! Tähän kalenteriin on koottu kattavasti Tohmajärven alueen lapsille ja nuorille suunnattua harrastustoimintaa. Ryhmät ovat

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014 LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO Nuoriso- ja liikuntalautakunta 3.12. 2 SISÄLLYSLUETTELO Vuokrauksen yleiset perusteet... 3 Kisapuiston urheilukeskus... 5 Vanha kenttä ja Kisapuiston hiekkatekonurmi... 6 Kimpisen,

Lisätiedot

Heinolan Frisbee puisto

Heinolan Frisbee puisto 1 Tavoitteet Yhdistyksemme toimintasuunitelman mukaan Tavoitteena luoda monipuolinen, viihtyisä ja siisti liikuntaympäristö, jossa nauttia raittiista ilmasta ja pelata hienoa peliä. Pitkällä tähtäimellä

Lisätiedot

TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille

TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille TERVETULOA SALOHALLIIN! TEKNISET TIEDOT Palloiluhalli Koko 52x32 m, yhteensä 1.664 m 2. Vapaa korkeus 12,5 m. Tila jaettavissa väliverhoin kolmeen

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.

1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2. HÄMEENKOSKEN KUNTA 1 johdanto...3 2 hämeenkosken kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Kunnan väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävän

Lisätiedot

Investointiohjelma 2014 2016

Investointiohjelma 2014 2016 2014..2016, tiet ja yleiset alueet, perustelut Investointiohjelma 2014 2016 6301 Kadut 1. Teollisuusalueen tiestön peruskorjaus Teollisuusalueen katuverkon parantamista jatketaan suunnitelmallisesti teknisen

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019

Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019 Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA TAKSAT 1.1.2019 ALKAEN VUOKRAUSEHDOT Maksut, koskevat kaikkia liikuntatiloja. Vesilahtelaisten urheiluseurojen ja yhdistysten

Lisätiedot

12. LIIKUNTAPALVELUT SIPOOSSA

12. LIIKUNTAPALVELUT SIPOOSSA 12. LIIKUNTAPALVELUT SIPOOSSA STRATEGISET PAINOPISTEET, TOIMINTAA OHJAAVAT PERIAATTEET Liikunta- ja ulkoilutoiminnan tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kunnan liikuntapaikkoja ja ulkoilualueita tarkoituksenmukaisen,

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

SAAREN KOULURAKENNUKSIEN VAIHEITA

SAAREN KOULURAKENNUKSIEN VAIHEITA SAAREN KOULURAKENNUKSIEN VAIHEITA 1 SAARENKYLÄN KANSAKOULU PERUSTETAAN v.1902 Päätös kansakoulun perustamisesta Saarenkylään tehtiin kuntakokouksessa 6.3.1901. Pöytäkirjan 3 kuuluu: Saarenkylä erotettiin

Lisätiedot

Linikkalanlammi (Forssa)

Linikkalanlammi (Forssa) Linikkalanlammi (Forssa) Forssan keskustan tuntumassa, Lamminrannan kaupunginosassa sijaitseva Linikkalanlammi on pinta-alaltaan 4,6 hehtaaria ja rantaviivaa puistomaisemissa kertyy noin yhden kilometrin

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KOULULAISTEN LIIKUNTAKYSELY Tulokset

TAIPALSAAREN KOULULAISTEN LIIKUNTAKYSELY Tulokset TAIPALSAAREN KOULULAISTEN LIIKUNTAKYSELY 2017 Tulokset Kyselyn toteutus Taipalsaaren kouluikäisten liikuntakysely toteutettiin osana Urhes liikuntasuunnittelu Oy:n 100 kuntaa missiota, jonka tarkoitus

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Liikunta. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana

KANGASALAN KUNTA. TILAVUOKRAT Liikunta. Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana KANGASALAN KUNTA TILAVUOKRAT Liikunta Voimassa 1.9.2015 alkaen tai erikseen ilmoitettuna aikana HINNASTON OHJEET HINNASTON OHJEET JA MAKSUET RYHMÄ LUOKITUS Paikalliset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistykset

Lisätiedot

Tekla , 27, oheismateriaali LAPINLAHDEN KUNNAN MATIN JA LIISAN KOULUN LÄHILIIKUNTA-ALUEEN HANKESUUNNITELMA

Tekla , 27, oheismateriaali LAPINLAHDEN KUNNAN MATIN JA LIISAN KOULUN LÄHILIIKUNTA-ALUEEN HANKESUUNNITELMA LAPINLAHDEN KUNNAN MATIN JA LIISAN KOULUN LÄHILIIKUNTA-ALUEEN HANKESUUNNITELMA JOHDANTO Hankesuunnitelmassa kerrotaan Lapinlahden kunnan liikuntapalveluiden ja Matin ja Liisan koulun lähiliikunta-aluesuunnitelmaan

Lisätiedot

LAINAHAKEMUS 11. 03, 20U. Käpylän Juniorihalli Oy

LAINAHAKEMUS 11. 03, 20U. Käpylän Juniorihalli Oy HELSINGIN KAUPUNGIN KIRJMMO HELSINGFORS STADS REGISTRATORSKONTO Saapunut/lnkommit 11. 03, 20U LAINAHAKEMUS Dnro/Dnr Tehtäväluokka Uppgiftsklass Käpylän Juniorihalli Oy hakee Urheilu -ja ulkoilulaitosrahastosta

Lisätiedot

Tyyppi koodi. Tyyppi koodi

Tyyppi koodi. Tyyppi koodi LIIKUNTAPAIKAT Kaupungin liikuntapalvelujen ylläpitämät kustannuspaikoittain 431030 UINTIKESKUS ULPUKKA 505951, Raision uintikeskus Ulpukka Uimahalli 3110, Kunta Liikuntapalvelut / Kiinteistönhoito 78349,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34 13.06.2013 Sivu 1 / 1 2359/10.03.01/2013 34 Olarinniityn ulkoilukeskuksen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh. (09) 816 52111 Tapio Taskinen, puh. (09) 816 52118 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 HUOM: kokouksen aluksi kokoonnutaan klo 17.30 kunnantalon paikoitusalueelle, josta käsin lähdetään tekemään katselmuskäynti

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot -22 401,13-3 150 0 0 0 Rahoitusosuudet 0,00 0 0 0 0 Käyttöomaisuuden myynti 0,00 0 0 0 0 Netto -22 401,13-3 150 0 0 0

1000 Arvopaperit Menot -22 401,13-3 150 0 0 0 Rahoitusosuudet 0,00 0 0 0 0 Käyttöomaisuuden myynti 0,00 0 0 0 0 Netto -22 401,13-3 150 0 0 0 TP TA TA TS TS 2014 2_2015 2016 2017 2018 1000 Arvopaperit Menot -22 401,13-3 150 0 0 0 Netto -22 401,13-3 150 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -1 876 780,01-500 000-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA 2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja

Lisätiedot

KANSALAIS- JA KUNTALAISALOITTEET VUODELTA 2006/RUUKIN KUNTA

KANSALAIS- JA KUNTALAISALOITTEET VUODELTA 2006/RUUKIN KUNTA Kunnanhallitus 235 16.04.2007 Kunnanvaltuusto 59 24.04.2007 KANSALAIS- JA KUNTALAISALOITTEET VUODELTA 2006/RUUKIN KUNTA 218/01/016/2007 KHALL 235 Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä

Lisätiedot

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä saaristossa. NORRKULLALANDETIN KOHTEEN ESITTELY JA SELVITYSRYHMÄN

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman poistoja).

Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman poistoja). Ympäristölautakunta 126 13.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2016 353/22.220/2015 Ympäristölautakunta 126 Menot Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman

Lisätiedot

Lehmon urheilukeskuksen yleisuunnitelman käsittely

Lehmon urheilukeskuksen yleisuunnitelman käsittely Tekninen lautakunta 51 27.05.2014 Lehmon urheilukeskuksen yleisuunnitelman käsittely 412/10.03.01/2013 Tekninen lautakunta 51 Lähtökohdat Tekninen osasto käynnisti syksyllä 2013 Lehmon urheilukeskusta

Lisätiedot

Eskolan kylän kotikoulusta Lapinjärven kunnan hallinnoimaan opetukseen. Miia Tiilikainen, Opastava Yhteisö -hanke, Eskolan Kyläyhdistys ry

Eskolan kylän kotikoulusta Lapinjärven kunnan hallinnoimaan opetukseen. Miia Tiilikainen, Opastava Yhteisö -hanke, Eskolan Kyläyhdistys ry Eskolan kylän kotikoulusta Lapinjärven kunnan hallinnoimaan opetukseen Miia Tiilikainen, Opastava Yhteisö -hanke, Eskolan Kyläyhdistys ry Taustaa Eskolan kylä sijaitsee Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla 12

Lisätiedot

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä :

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä : Lähettäjä : Aihe: Liitteet : keskushallinto VL: Vastine Gunnarlan pk siirrosta Ojaniittu-taloon Metsolanja Nummentaustan vanhempainyhdistys ry Vastine.docx; vanhempainyhdistysliite l.docx Aihe: Vastine

Lisätiedot

KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI PAJASANOMAT 1 /2012

KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI PAJASANOMAT 1 /2012 KAUHANOJAN - HATTULAN - JOENPERÄN - SIEPPALAN TIEDOTUSLEHTI TALVEN TAIKAA PAJASANOMAT 1 /2012 Joulukuussa näytti talven tulo jäävän muutamaan pakkasasteeseen ja lumihiutaleeseen, olihan joulukuussa jopa

Lisätiedot

- Maikkulan koulun kenttä osoitteessa Jatulikivenkatu (kentän koko 4000 m 2 )

- Maikkulan koulun kenttä osoitteessa Jatulikivenkatu (kentän koko 4000 m 2 ) LIIKUNTAPAIKKOJEN MÄÄRÄLUETTELO MAIKKULA MADEKOSKI KAAKKURI Jokaisen kentän yhteyteen on kirjattu liikuntapaikan lisäksi laatuluokka, lievealueet, pysäköintipaikat, ajoväylät yms. kunnossapidettävät alueet,

Lisätiedot

Erityisliikunnan kesäkalenteri

Erityisliikunnan kesäkalenteri 2013 Erityisliikunnan kesäkalenteri Liikuntapalvelut Nurmijärven kunta Erityisliikunnan kesäkalenteri 2013 Liikuntapalvelut Tämä erityisliikunnan kesäkalenteri pitää sisällään Nurmijärven kunnan alueella

Lisätiedot

TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI

TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI Urheiluhallin suunnittelu aloitettu 2010 Maaliskuussa 2010 valmistui ensimmäinen Ins Tsto Juha Kärkimaa Oy:n laatima kuntoarvio

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT SYLVÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KIIKAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS MARTTILAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS TYRVÄÄNKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Liite 3 tarjouspyyntöön H156-16, HEL Luukin kartanoalueen käyttöoikeussopimus ALUE-, RAKENNUS- JA KALUSTOINVENTAARIO

Liite 3 tarjouspyyntöön H156-16, HEL Luukin kartanoalueen käyttöoikeussopimus ALUE-, RAKENNUS- JA KALUSTOINVENTAARIO Liite 3 tarjouspyyntöön H156-16, HEL 2016-011935 Luukin kartanoalueen käyttöoikeussopimus ALUE-, RAKENNUS- JA KALUSTOINVENTAARIO 2 1. SISÄLLYSLUETTELO...2 1. LUUKIN ALUEET...VIRHE. KIRJANMERKKIÄ EI OLE

Lisätiedot

KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO

KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO KARKKILAN LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN HINNASTO 1.1.2016 KARKKILAN VAPAA-AIKALAUTAKUNTA HINTOJEN MÄÄRÄYTYMINEN Karkkilalaiset liikunta- ja nuorisoyhdistykset - hinnat koskevat rekisteröityneitä Karkkilalaisia

Lisätiedot

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto ,

1000 Arvopaperit Menot , Rahoitusosuudet 0, Käyttöomaisuuden myynti 0, Netto , TP TA TA TS TS 2015 2_2016 2017 2018 2019 1000 Arvopaperit Menot -23 211,44-890 000 0 0 0 Netto -23 211,44-890 000 0 0 0 2000 Kiinteä omaisuus Menot -77 000,00 0-500 000-500 000-500 000 Käyttöomaisuuden

Lisätiedot

Hiidenvesi Areena. - Kotikenttää rakentamassa! Tarja Omenainen

Hiidenvesi Areena. - Kotikenttää rakentamassa! Tarja Omenainen Hiidenvesi Areena - Kotikenttää rakentamassa! Tarja Omenainen Lähtökohta 25 vuoden investoinnin (n. 5milj. ) lainanhoitokustannuksilla vain koulukäyttöön tehtysalimaksaa päivätunteihin muutettuna n. 160

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen Karakalliosta FC Kasiysi Espoo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen vuokraaminen Karakalliosta FC Kasiysi Espoo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten 10.03.2014 Sivu 1 / 1 984/02.07.00/2014 27 Alueen vuokraaminen Karakalliosta FC Kasiysi Espoo Ry:lle jalkapallotekonurmen rakentamista varten Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Plagenin uimaranta ja kioski

Plagenin uimaranta ja kioski Plagen Hangon kaupunki tarjoaa yrittäjän vuokrattavaksi ja ylläpidettäväksi: Plagenin uimaranta ja kioski Plagenin rannan keskeinen sijainti Hangossa, suotuisat luonnon olosuhteet, alueen valtakunnallisestikin

Lisätiedot

YLI-IIN KUNNAN LIIKUNTAPAIKKASELVITYS 2011

YLI-IIN KUNNAN LIIKUNTAPAIKKASELVITYS 2011 1 YLI-IIN KUNNAN LIIKUNTAPAIKKASELVITYS 2011 Esittelyosa 7.12.2011 YLI-IIN KUNNAN LIIKUNTAPAIKKASELVITYS 2011...1 LIIKUNTAPAIKKA SELVITYKSEN TAVOITTEET...3 LIIKUNTAPAIKKOJEN SAAVUTETTAVUUS...3 LIIKUNTAPAIKKA

Lisätiedot