ISOVER ULTIMATE - U Protect Uuden sukupolven paloeristeratkaisut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ISOVER 3.3. 24.9.2008. ULTIMATE - U Protect Uuden sukupolven paloeristeratkaisut"

Transkriptio

1 ISOVER ULTIMATE - U Protect Uuden sukupolven paloeristeratkaisut

2 On rauhoittavaa tietää, että turvallisuutesi on parhaissa käsissä. Palosuojaus on nykyisin siirtynyt entistä enemmän arkkitehdeille ja rakentajille. Samaan aikaan ilmanvaihtokanavien lisääntyvä käyttö luo uusia haasteita turvallisuudelle. Kun luotettavuus ratkaisee, kannattaa valita ULTIMATE, uusi huippuluokan teknologia ISOVERilta, eristystuotteiden globaalilta markkinajohtajalta. ULTIMATE yhdistää kaikki tavanomaisten palo-, lämpö-, ja äänieristystuotteiden edut. Lisäksi se tarjoaa merkittäviä kustannussäästöjä ja huomattavan painosäästön erinomaisen eristävyytensä ansiosta. Näiden ominaisuuksien tuloksena syntyy ylivoimainen turvallisuus.

3 3 ULTIMATE on turvallisuutta ilman kompromisseja. Mikään ei ole meille niin elintärkeää kuin hengittämämme ilma. Se on myös olennainen edellytys viihtyisyydelle kaikentyyppisissä rakennuksissa. Siksi meillä on suuret vaatimukset raikkaalle ilmalle sekä asuin- että työtiloissa. Nykyisin ilmanjako tapahtuu koneellisesti kanavia pitkin. Kanavat ja kojeet on suojattava tulipaloilta, ettei ihmisten turvallisuus olisi vaarassa. Luotettava ja kestävä palosuojaus on elinehto ja ensisijainen asia, kun järjestelmiä suunnitellaan ja asennetaan. ISOVER on kumppanisi palosuojausratkaisuissa, joiden täytyy täyttää tiukimmatkin vaatimukset. Me tiedämme, että turvallisuus perustuu luotettavuuteen. Huippuluokan eristyskykynsä ansiosta ULTIMATE kestää lämpötiloja muuttumattomana sekä tarjoaa erinomaisen lämmöneristävyyden korkeissakin lämpötiloissa.

4 4 ULTIMATE. Huippuominaisuuksien uusi standardi. ISOVERin uusin eristeinnovaatio yhdistää ainutlaatuiset ominaisuudet: huippuluokan paloeristävyyden, helpon käsiteltävyyden ja materiaalikeveyden. Se on täydellinen vastaus tarpeisiisi. Tehokas palosuojaus Ainutlaatuinen keveys Ohuet ratkaisut Miellyttävä asentaa Optimaaliset akustiset ominaisuudet Ylivoimainen joustavuus Erinomainen lämmöneristävyys Korkea puristettavuus Nopea asennus Kustannustehokkaat ratkaisut

5 5 ULTIMATE ilmanvaihtokanavien tehokkaan eristämisen yhtälö: + + = Kaikki vahvuudet. Yksi tuote. Täydellinen yhdistelmä ISOVERilta. Palosuojaus: ULTIMATE täyttää korkeimmat vaatimukset palosuojaukselle alkaen paloon reagoinnista erinomaiseen palonkestävyyteen. Jokainen ULTIMATE-tuote perustuu taattuun ISOVER-osaamiseen. ULTIMATE palosuojausjärjestelmille on myönnetty Ympäristöministeriön tyyppihyväksyntä. Miellyttävä asennus: Erittäin kevyt ja vaivattomasti käsiteltävä ULTIMATE tekee leikkaamisen, taivuttamisen ja täyttämisen nopeammaksi ja tehokkaammaksi kuin koskaan. Eikä siinä kaikki; lisäksi kevyet ULTIMATE-pakkaukset ja niiden käsittelymukavuus täyttävät ankarimmatkin työturvallisuusvaatimukset. Keveys: ULTIMATE-materiaalissa huippuluokan paloturvallisuus ja lämpöeristys yhdistyvät keveyteen. Materiaali on jopa 65 % kevyempää kuin muut standardin EN mukaiset vastaavat ratkaisut. ULTIMATE luo aivan uudet standardit.

6 6 Tyyppihyväksytty ULTIMATE. Täydellistä turvaa ja suojausta. Turvallisuus perustuu luotettavuuteen. Tästä syystä ULTIMATE on täydellinen kumppani tehokkaaseen palosuojaukseen silloin kun pitää täyttää ankarimmatkin vaatimukset. Materiaaliominaisuuksiensa erinomaisen kestävyyden ja ylivoimaisen lämmöneristyksensä ansiosta ULTIMATE on huipputuote EN standardin mukaisissa palosuojausta ja lämmöneristävyyttä koskevissa vaatimuksissa. Vain materiaali, joka vaivattomasti täyttää kaikki standardin vaateet voi täyttää optimaalisesti myös yksilölliset vaatimukset. Tämä on mitä ULTIMATE tarjoaa: sinun vaatimustesi mukaisia räätälöityjä ratkaisuja. Ne antavat sinulle selvää hyötyä. Hyviä uutisia turvallisuudesta ULTIMATE takaa parhaan palosuojauksen ja säilyy muuttumattomana jatkuvassakin korkeassa lämpötilassa, jopa 660 C asti. Ja tämä ei ole vain mainoslause: ULTIMATE sijoittui parhaiten Euroclassluokituksessa saavuttaen standardin EN mukaisen A1-luokan. Tämä on turvallisuutta, johon voit rakentaessasi luottaa. ULTIMATE-palosuojausjärjestelmällä on Ympäristöministeriön tyyppihyväksyntä ( YM29/6221/2008). Asennettuna tarpeittesi mukaan Täydellinen näyttö kattavasta palosuojauksesta: ULTIMATE täyttää luokat EI 15 EI 120. Pysty- tai vaakakanavat: optimaalinen suojaus joka suuntaan. Pyöreä tai suorakaiteen muotoinen kanava: ratkaisut löytyvät molempiin. Sisä- tai ulkopuolinen palo: ULTIMATE takaa sopivan ratkaisun.

7 7 Korvin kuulemattomia etuja sinulle ja työntekijöillesi. Standardit äänieristykselle kiristyvät koko ajan. ULTIMATE auttaa sinua pysymään myös hiljaisuuden kehityksen kärjessä. Materiaaliominaisuuksiensa ansiosta ULTIMATE vaimentaa ääntä jopa 50 % paremmin kuin kilpailevat tuotteet ja nousee näin selvästi tavanomaisten vaimennusratkaisujen yläpuolelle. Ääniaaltojen imeytyessä tähän ainutlaatuiseen materiaaliin, niiden akustinen energia pienenee radikaalisti ULTIMATEn kuitujen muodon aiheuttaman kitkan ansiosta. Samalla ääniaaltojen värähtelytaajuus putoaa alle korvinkuultavan alueen eli ääni hiljenee. Kivivillaan verrattuna ULTIMATE saavuttaa tämän äänen aleneman puolet kevyemmällä painolla Absorptioarvo EN mukaan ULTIMATE 30 kg/m³ 100 mm KIVIVILLA 60 kg/m³ 100 mm (Hz) Ilman ominaisvirtausvastus ULTIMATE (EN 29053) kpas/m 2 KIVIVILLA (kg/m 3 ) : (kg/m 3 ) : (kg/m 3 ) : (kg/m 3 ) : (kg/m 3 ) : (kg/m 3 ) : (kg/m 3 ) : (kg/m 3 ) : 35 ULTIMATEn äänieristys auttaa työskentelemään tehokkaammin

8 8 Eriste, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin. ULTIMATE on eristysmateriaali, joka maksaa hintaansa takaisin jo ennen kuin ilmastointijärjestelmä edes toimii. Tilaa säästävien puristepakkausten ansiosta logistiikka myös välivarastointi työmaalla toimii suurissakin projekteissa ongelmitta. Paitsi nopeammin, asennus päästään tekemään merkittävästi pienemmillä materiaalikustannuksilla: ei tarvita kalliita esivalmisteluja, ei liimaa liitoksiin eikä reunaleikkauksia. Kaiken lisäksi parempi eristystehokkuus saavutetaan jo hyvin vähäisillä materiaalivahvuuksilla. Näin ULTIMATE tuottaa säästöä asentamisen jokaisessa vaiheessa. ULTIMATE on materiaali, josta kaikki hyötyvät. Huippukevyt, enimmilläänkin vain 8 kg/m², ja erittäin hyvin työstettävä ULTIMATE antaa vapautta suunnitteluun, helpottaa logistiikkaa ja parantaa työskentelyolosuhteita. Asennuksen jälkeen ULTIMATE näkyy parempana energiatehokkuutena säästäen päivä päivältä enemmän. Tuottoisampaa eristämistä kuin ULTIMATE ei ole olemassa. Kaikki edut yhdessä paketissa ULTIMATE-ominaisuudet Kevein markkinoilla oleva ratkaisu Joustava ja aikaa säästävä Helppo kuljettaa Edistyksellinen, huippuominaisuuksia tarjoava tuote vaivattomiin ratkaisuihin Sinun saamasi hyödyt Suotuisat työskentelyolosuhteet Lyhyemmät asennusajat, vähemmän jätettä Nopea asennus Aika- ja materiaalisäästöt (yksi kerros kahden sijasta)

9 9 ULTIMATE. Lisää tehokkuutta eristämiseen. Energiahukka on nopeasti tulossa kriittisimmäksi kustannustekijäksi rakennusten käyttökuluissa. ULTIMATE on vastaus tähän ongelmaan: se tuo tehokkuutta eristykseen. Sen lisäksi, että ULTIMATE takaa erinomaisen lämpöeristyksen ja suojan jatkuvaa kuumuutta vastaan aina 660 C asti, se tuottaa poikkeuksellisten ominaisuuksiensa ansiosta paremmin eristystuloksen jopa 45 % vähemmällä materiaalilla kuin tavanomaiset eristystuotteet. ULTIMATE saavuttaa ainutlaatuisen korkeat lambdaarvot (eristyskyky), koska se on 100 % kuitua. Kuitumateriaali tuottaa korkean eristystehokkuuden ja hyvin hengitettävän työskentelyilmapiirin. Lambda (mw/[m K]) Tiheyden aleneminen ULTIMATE ULTIMATE 40 kg/m³ 60 kg/m³ - 45% - 40% 160 ULTIMATE 100 kg/m³ - 35% KIVIVILLA KIVIVILLA KVIVILLA 70 kg/m³ 100 kg/m³ 150 kg/m³ Lämpötila ( C) Ylivoimaista ULTIMATE -mukavuutta Tehokas lämpöeristys on välttämätön kehittyneissä LVI-järjestelmissä. Niin ikään keskittymistä vaativa työskentely tarvitsee sopivan ja oikein säädetyn sisäilman. ULTIMATE mahdollistaa tällaiset olosuhteet paremmin kuin tavanomaiset eristystuotteet. Jopa 10 C lämpötilassa ULTIMATEn lambda-arvo eroaa enimmillään 25 % muiden samaan käyttöön suunniteltujen tuotteiden arvoista. Mitä korkeampi käyttölämpötilan on, sitä suurempi on ero. Tarjolla on miellyttävät edellytykset paremmalle turvallisuudelle ja työolosuhteille yksinkertaisesti valitsemalla ULTIMATE.

10 10 ULTIMATE: Asenna eriste fiksulla tavalla. ULTIMATE on täydellisesti työn tarpeisiin, myös epätasaisille pinnoille, mukautuva materiaali. Näin se näyttää tien uuden aikakauden kustannustehokkuudelle. Säästät aikaa ja kuluja välttymällä pitkiltä esivalmisteluilta. Säästät myös, koska hukkamateriaalia ei juuri synny: ULTIMATEn taipuisa kuiturakenne estää sitä katkeamasta, joten asennus voidaan tehdä ilman jätettä, sillä leikkausjäänteillä voidaan täyttää rakoja ja koloja. Helppo leikata Taipuisa Kestävä ja jämäkkä Ei reunaleikkauksia Jopa leikkausjäänteet voidaan käyttää Lähes jätteetön 100 % kuitua Erittäin miellyttävä käsitellä Ei haittoja terveydelle EUCEB- ja RAL-sertifikaatit YM29/6221/2008 ULTIMATE täyttää EU:n mineraalivillatuotteille määrittelemät laatukriteerit. Enemmän työstettävyyttä. Vähemmän painoa. Nopea, helppo, mukava: ULTIMATE eristää edistyksellisesti. Tyyppihyväksytty ULTIMATE on jopa 65 % kevyempi kuin muut standardin EN mukaiset vastaavat tuotteet. Keveys tekee asentamisesta helppoa. ULTIMATE-pakkausten paino ei ylitä työskentelyolosuhteiden säännöksissä sallittua kiloa. ULTIMATE: vähän painoa, paljon ominaisuuksia. ULTIMATE tekee asentamisesta tehokkaampaa, jopa vaikeimmissa kulmapaikoissa. Mitä hankalampi tilanne, sitä korostuneemmin näkyvät ULTIMATEn parhaat ominaisuudet, ainutlaatuinen keveys ja erinomainen taipuisuus. ULTIMATE muotoutuu joustavasti tarpeittesi mukaan.

11 11 Kompakti ULTIMATE antaa logistista tehokkuutta. Logistiset edut saavutetaan materiaalin erittäin joustavan kuiturakenteen ansiosta. ULTIMATEn kokoonpuristettavuus vähentää 60 %:lla kokonaisrahtikilometrejä, säästää välivarastoinnin kustannuksia ja mahdollistaa helpot kuljetukset vaikeakulkuisimmillekin työmaille. Jopa 60 %:n tilansäästö Painoa, turvallisuutta ja työterveyttä koskevat faktat. Suojaa tulelta ja selkävammoilta. Verraton keveys ja kätevä pakkauskoko. Nämä ominaisuudet tekevät ULTIMATEsta ihanteellisen tuotteen käsin kuormaukseen työturvallisuusmääräysten vaatimuksien mukaan. ULTIMATE ratkaisut eivät koskaan paina yli 8 kg/m² Käytä seuraavia nostotekniikoita: Nosta mieluummin useita pieniä taakkoja kuin yksi iso ja painava taakka Nosta tasaisella voimalla niin, että taakka on lähellä vartaloa älä tempaise Käytä jalkalihaksia ja pidä selkä suorana, kumara asento rasittaa selkää Suunnittele nosto niin, ettei vartaloa tarvitse taivuttaa tai kiertää noston yhteydessä Pidä selkä- ja vatsalihakset hyvässä kunnossa Hyvä nostokorkeus on rystytasolla, vältä lattiatasolla ja hartiatason yläpuolella tehtäviä nostoja Huolehdi, että nostoon ja siirtoon on riittävästi tilaa Riski selkävammalle kasvaa, jos kuorma on: Liian raskas tai liian suuri Hankalanmuotoinen tai siitä on vaikea saada kunnollista otetta Epävakaa tai sen sisältö voi siirtyä Sijaintinsa vuoksi sitä on pidettävä tai käsiteltävä etäällä vartalosta tai vartaloa taivuttamalla tai kiertämällä Muotonsa tai koostumuksensa vuoksi sellainen, että se voi todennäköisesti aiheuttaa työntekijälle vamman varsinkin törmäyksen sattuessa 10 LIH ALIHASVOIMA O IM A VÄLILEVYPURISTUS 1 TAAKKA MITÄ KAUEMPANA TAAKKA ON, SITÄ SUUREMPI ON KUORMITUS. Lähde: Suomen työsuojeluhallinto

12 12 Palosuojaus tyyppihyväksytyillä U-Protect -tuotteilla ( YM29/6221/2008) Ilmanvaihtokanavien palosuojaus on testattu standardin EN mukaan ja hyväksytty YM:n päätöksellä (YM29/6221/2008). Tämä testimenettely on Euroopanlaajuinen. Tulipalo ilmanvaihtojärjestelmässä voi aiheuttaa suuria vaikeuksia, koska kanavassa palo voi levitä syttymispisteestään. Siksi on elintärkeää kehittää turvallisia ja luotettavia ratkaisuja. Soveltuva standardi (EN ) kuvaa eri tilanteet, jotka esiintyvät todellisessa palotilanteessa. Eri tilanteet voidaan jakaa palon sijainnin, kanavan suunnan ja kanavan muodon mukaan. Vaihtoehdot ovat: Palon sijainti Palo kanavan sisällä Palo kanavan ulkopuolella Kanavan suunta Vaaka Pysty Kanavan muoto Suorakaide Pyöreä Selitys Tuli pääsee esimerkiksi venttiilin kautta kanavaan. Palon leviäminen läheisiin huoneisiin on estettävä. Täytyy estää paloa etenemästä kanavaan. Kanava kerroksessa Kanava kerrosten välillä Suorakaiteen muotoinen metallikanava Pyöreä metallikanava Tyyppihyväksytty ULTIMATE -tuotteisto U Protect on testattu ja se täyttää kaikkien eri tilanteiden vaatimukset. Kun tarvitaan tarkempaa suunnittelua, täytyy vastata neljään kysymykseen: 1. Kanavan muoto? Suorakaide vai pyöreä? 2. Paloluokkavaatimus: EI 15, 30, 60, 90 vai 120? 3. Palon sijainti: sisä-, ulko- vai molemmilla puolilla? 4. Kanavan suunta: vaaka, pysty vai molemmat suunnat?

13 13 Standardin EN mukaiset paloeristyspaksuudet Alla olevat taulukot näyttävät vaaditut eristevahvuudet pyöreille ja suorakaidekanaville. PYÖREÄT KANAVAT Paloluokka Kanavan Paloluokka Kanavan Palon sijainti Palon sijainti EI 15 EI 30 EI 60 EI 90 EI 120 suunta EI 15 EI 30 EI 60 EI 90 EI 120 suunta Palo kanavan sisäpuolella Palo kanavan sisäpuolella Vaaka Vaaka Sisäpuoli Sisäpuoli Pysty Pysty Palo kanavan ulkopuolella Palo kanavan ulkopuolella Vaaka Vaaka Ulkopuoli Ulkopuoli Pysty Pysty Palo kanavan sisä- ja ulkopuolella Palo kanavan sisä- ja ulkopuolella Vaaka Vaaka Molemmat Molemmat Pysty Pysty Käytettäessä yhtä tuotetta riippumatta kanavan suunnasta Käytettäessä yhtä tuotetta riippumatta kanavan suunnasta Ulkopuoli Ulkopuoli Molemmat Molemmat Sisäpuoli Sisäpuoli Käytettäessä yhtä tuotetta kaikissa tilanteissa Käytettäessä yhtä tuotetta kaikissa tilanteissa Molemmat Molemmat Molemmat Molemmat Vaadittu eristyspaksuus (mm) Vaadittu eristyspaksuus (mm) Pyöreät kanavat SUORAKAIDEKANAVAT Suorakaidekanavat Asennusohjeet Ilmanvaihtokanavien eristys voidaan toteuttaa helposti ja tehokkaasti U Protect -tuotteilla. Paloeristäminen vaatii erityistä tarkkuutta ja ammattitaitoa. Parhaimman mahdollisen turvallisuuden saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa annettuja ohjeita kanavien ja eristeen asentamisessa sekä läpivienneissä. Näiden ohjeiden lisäksi tulee noudattaa kanavien valmistajien antamia ohjeita. Suorakaidekanavat Hitsattuja piikkejä käytetään eristyksen kiinnittämiseen kanavaan. Standardikokoisia kierretankoja ja kantavia U-profiileja käytetään kanavien kannattamiseen. Kannakkeet asetetaan eristyksen sisäpuolelle; kierretankoja ei tarvitse erikseen eristää. Jokaiseen kanavaliitokseen tarvitaan kannakkeet liitoksen molemmin puolin. Asennusperiaate vaakasuuntaisille suorakaidekanaville

14 14 Suorakaidekanavat Suurin kanavakoko on 1250 x 1000 mm ja kanavan suurin pituus 1250 mm. Mikäli käytetään M10 kokoista kierretankoa, lisävarmistuksia ei tarvita. Pienempiä kierretankoja käytettäessä tarvitaan painolaskelmat. Hyväksyttävä vetojännitys on 9 N/ mm² luokissa EI 30 ja EI 60 sekä 6 N/mm² luokissa EI 90 and EI 120. Kiinnitys Eristys kiinnitetään kanavaan hitsatuilla piikeillä. Kulmaliitokset varmistetaan Isover Fire Protect -ruuveilla (käytä 3 ruuvia/sivu=> 300 mm välein). Ruuvin pituuden täytyy olla kaksi kertaa eristyksen paksuus. Piikit asennetaan korkeintaan 300 mm keskeltä ja maksimissaan 80 mm liitoksesta. Pohjassa oleva kokonainen levy varmistetaan keskeltä kolmella lisäpiikillä. Yläpuolella levy asennetaan ilman piikkejä. Piikkien halkaisija on 2,7 mm ja aluslevyjen 38 mm. Kaikki liitokset varmistetaan painamalla levyt yhteen (erillistä liimaa ei tarvita). Eristyksen kiinnityksen periaate. Huomaa ruuvin asennuskulma liitoksia varmistettaessa. Kanavaliitoksissa levyt täytyy leikata sopiviksi. Sama periaate pätee sekä levyjen liitoksissa että levyjen lävistyksissä. (katso kuva vieressä) Yhteenveto Leikkaus kanavaliitosta varten. Mitat Vaakasuuntainen / Yläpuolinen levy Vaakasuuntainen/ Alapuolinen levy Pystysuuntainen levy Piikit Ruuvit 2,7/38 mm 2 x eristyspaksuus Ei tarvita c c levyn keskellä c 300 Kun eristys on ohut (30 40 mm), liitoskohta peitetään eristesuikaleella (leveys 100 mm ja paksuus 30 mm) liitostavasta riippumatta.

15 15 Suorakaidekanavat Seinä- / lattialäpimenot Eristettyjen kanavien täytyy joskus lävistää seiniä tai lattioita. Näiden läpivientien toteutus on osa ULTIMATE -järjestelmää. Pidimme konstruktion yksinkertaisena ja samalla helppona asentaa. Sama toimintatapa käy sekä vaaka- että pystykanaviin ja samoin myös massiivisiin ja kevytrakenteisiin seiniin. Asennus tapahtuu viidessä vaiheessa. Vaihe 1: Asemointi Kanava sijoitetaan aukkoon. Etäisyys kanavan ja seinän välillä on oltava 50 mm. Kanavassa täytyy olla sisäpuolinen tukitanko lävistyksen kohdalla. Vaihe 1 Vaihe2: Eristäminen Täytä kanavan ja rakenteen välinen tila eristelevyllä (sen täytyy täyttää aukko tiiviisti). Vaihe 3: Tiivistäminen Tiivistä liitos Isover Protect BSF:llä estääksesi ilmavuodot. Tämä täytyy tehdä rakenteen molemmin puolin. Käytä lastaa 2 mm massakerroksen sivelyssä. Vaihe 2 Vaihe 4: Kanavan tukeminen Kehystä kanava kiinnittämällä L-profiili (30 x 30 x 3) sen ympärille (katso kuva vieressä). L-profiili kiinnitetään kanavaan teräsniiteillä (4 x 13 mm) 100 mm välein. Ylä- ja alapuoliset profiilit kiinnitetään kumpikin kahdella teräsruuvilla rakenteeseen. Profiilit pitää asentaa rakenteen molemmin puolin. Vaihe 3 Vaihe 4 Vaihe 5: Kanavan eristäminen Asenna eristelevyt siten, että ne ovat kiinni rakenteessa. Levyt täytyy leikata hieman ylimittaisiksi, jotta ne ovat hieman jännityksessä. Teräksen lämpölaajentumisesta johtuvien vuotojen ehkäisemiseksi, levyt tulee liimata kiinni rakenteeseen Isover Protect BSK:lla (liimakerros 2 mm). Vaihe 5

16 16 Pyöreät kanavat Eristematon liitokset varmistetaan lukitusrenkailla tai ompelemalla ne kiinni teräslangalla. Kanavien kannattamiseen käytetään normaaleja kierretankoja ja ilmastointivanteita. Kannakkeet asetetaan eristyksen sisäpuolelle eikä kierretankoja tarvitse erikseen eristää. Kannakkeiden maksimietäisyys on 1500 mm. Suurin kanavakoko on Ø 1000 mm. Mikäli M8-koon kierretankoa käytetään kuvan 2 mukaisesti, lisävarmistuksia ei tarvita. (Käytettäessä pienempiä kokoja, tarvitaan painolaskelmat. Hyväksyttävä vetojännitys on 9 N/mm² luokissa EI 30 ja EI 60 sekä 6 N/mm² luokissa EI 90 ja EI 120.) Asennusperiaate pyöreille vaakasuuntaisille kanaville. Kiinnitys Pystykanavien asennuksessa eristematot varmistetaan asennuspiikeillä. Piikit sijoitetaan kahteen riviin kanavan ympäri 200 mm välein 100 mm etäisyydelle maton liitoksesta. Piikkien halkaisija on 2,7 mm, aluslevyjen 38 mm. Kaikki liitokset varmistetaan painamalla levyt yhteen (muuta liimaa ei tarvita). Eristeen joustavuuden ansiosta sitä ei tarvitse leikata kanavaliitoksissa. Asennusperiaate pyöreille pystysuuntaisille kanaville.

17 17 Pyöreät kanavat Vaihe 1: Asemointi Kanava sijoitetaan aukkoon. Etäisyys kanavan ja seinän välillä on oltava 50 mm. (Sama periaate kuin suorakaiteen muotoisilla kanavilla) Vaihe 2: Eristäminen Täytä kanavan ja rakenteen välinen tila eristematolla (sen täytyy täyttää aukko tiiviisti). (Sama periaate kuin suorakaiteen muotoisilla kanavilla) Vaihe 3: Tiivistäminen Tiivistä liitos Isover Protect BSF:llä estääksesi ilmavuodot. Tämä täytyy tehdä rakenteen molemmin puolin. Käytä lastaa 2 mm massakerroksen sivelyssä. (Sama periaate kuin suorakaiteen muotoisilla kanavilla) Vaihe 4: Kanavan tukeminen Ilmastointivanne (30 x 2 mm) kiinnitetään kanavaan ruuveilla 150 mm välein rakenteen molemmin puolin. Sekä vanteen ylä- että alapuolelle kiinnitetään pitkä L-profiili (30 x 30 x 3 mm) kumpikin yhdellä niitillä (4 x 13 mm). Lyhyet L-profiilit (30 x 30 x 3mm) kiinnitetään muttereilla ja pulteilla (M8) vanteen silmäkkeeseen. Profiilit tulee asentaa rakenteen molemmin puolin. Vaihe 5: Kanavan eristäminen Asenna eristelevyt siten, että ne ovat kiinni rakenteessa. Levyt täytyy leikata hieman ylimittaisiksi, jotta ne ovat hieman jännityksessä. Teräksen lämpölaajentumisesta johtuvan vuodon välttämiseksi, levyt tulee liimata kiinni rakenteeseen Isover Protect BSK:lla (liimakerros 2 mm). Vaihe 4

18 18 Tuoteopas avuksesi ULTIMATE tarjoaa täydellisen, selkeään vakiotuotevalikoimaan perustuvan ratkaisun metallisten ilmastointikanavien eristämiseen. Harkittu valikoima tuo etua varastointiin ja kuljetuksiin, ja näkyy myös työkohteiden asennustöissä, koska se ehkäisee tehokkaasti sekaannukset. Levyt Verkkomatot U Protect Slab 4.0 N Levy: 1200 x 600 mm. Pinnoitus: ei U Protect Slab 4.0 V1 Levy: 1200 x 600 mm. Pinnoitus: lasihuopa U Protect Wired Mat 4.0 N Verkkomatto: L x 600 mm. Pinnoitus: ei Pinnoitteet U Protect Wired Mat 4.0 Alu 1 Verkkomatto: L x 600 mm Pinnoitus: alumiinifolio U Protect Slab 4.0 Alu 1 Levy: 1200 x 600 mm Pinnoitus: alumiinifolio Lasihuopa Vahvistettu alumiinifolio Muut tuotteet Isover Protect BSF Liuotinvapaa ja phneutraali, valkoinen, vesipohjainen tiivistysmassa Isover Protect BSK Palamaton, epäorgaaninen, emäksinen natriumsilikaattiliima Isover Fire Protect Screw Spiraalinmuotoinen ruuvi, ruostumatonta terästä.

19 19 ULTIMATE: Tuotetaulukko U Protect -tuotteet U Protect U Protect U Protect U Protect U Protect Slab 4.0 N Slab 4.0 V1 Slab 4.0 Alu1 Wired Mat 4.0 N Wired Mat 4.0 Alu1 Pituus (mm) * * Leveys (mm) Paksuus (mm) Mitat Pinnoitteet Ei pinnoitetta Lasihuopa AL X X X X X Paloon reagointi A1 A1 A1 A1 A1 Akustiset ominaisuudet Äänen absorptio EN ISO Ilman ominaisvirtausvastus EN Lämmönjohtavuus W/mK keskilämpötilassa EN mukaan Tiedot EN mukaan pinnoittamattomalle tuotteelle. *Riippuu tuotteen paksuudesta.

20 ULTIMATE Täydellinen vastaus tarpeisiisi. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy PL 250, Kerkkolankatu Hyvinkää

Tekniset eristeet ISOVER 3.3 1.10.2010. ULTIMATE - U Protect iv-paloeristysratkaisu

Tekniset eristeet ISOVER 3.3 1.10.2010. ULTIMATE - U Protect iv-paloeristysratkaisu Tekniset eristeet ISOVER 3.3 1.10.2010 ULTIMATE - U Protect iv-paloeristysratkaisu ULTIMATE U Protect - ilmanvaihtokanavien palosuojausjärjestelmä. U Protect on EN-standardien mukainen iv-palosuojausjärjestelmä,

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010 SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-4805-09 Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Isover Ultimate mineraalivillalevyt ja verkkomatot Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Kerkkolankatu

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 2.1.2010 Päivitetty 31.12.2014

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 2.1.2010 Päivitetty 31.12.2014 SERTIFIKAATTI VTT-C-4805-09 Myönnetty 2.1.2010 Päivitetty 31.12.2014 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Isover Ultimate mineraalivillalevyt ja verkkomatot Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Kerkkolankatu 37-39 05800

Lisätiedot

CONLIT. Ilmanvaihtokanavien palosuojaus Asennusohjeet CONLIT palosuojaeristeille

CONLIT. Ilmanvaihtokanavien palosuojaus Asennusohjeet CONLIT palosuojaeristeille CONLIT Ilmanvaihtokanavien palosuojaus Asennusohjeet CONLIT palosuojaeristeille Pyöreät kanavat - EI0 palosuojaus: CONLIT FireMat EI0, min. 0mm - EI0 ja EI90 palosuojaus: CONLIT FireMat EI0/90, min. 80mm

Lisätiedot

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys PALOSUOJAUS Asennusohje ROCKWOOL CONLIT Paloeristys VOIMASSA HUHTIKUUSTA 08 Palosuojauksen asentamiseksi oikein, seuraathan tässä asennusohjeessa annettuja ohjeita. Tuotteet on testattu ja hyväksytty standardin

Lisätiedot

Toimivaa ja turvallista mustalla designilla. CONLIT - ilmanvaihtokanavien paloeristys

Toimivaa ja turvallista mustalla designilla. CONLIT - ilmanvaihtokanavien paloeristys Toimivaa ja turvallista mustalla designilla CONLIT - ilmanvaihtokanavien paloeristys Turvallisuus jokapäiväisessä elämässä Käytämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa joko kotona, työpaikalla, koulussa,

Lisätiedot

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0. PAROC Hvac Fire Ilmakanavien paloeristysratkaisut Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.1 Sisällysluettelo Paloturvallisuutta PAROC kivivillatuotteilla...3

Lisätiedot

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa U Protect ilmakanavien paloeristysratkaisut

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa U Protect ilmakanavien paloeristysratkaisut KÄYTTÖSOVELLUS SERTIFIKAATTI VTT-C-4805-09 Päivitetty 25.1.2018 Voimassa 12.10.2020 U Protect ilmakanavien paloeristysratkaisut VALMISTAJA Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER Strömberginkuja 2 00380 HELSINKI

Lisätiedot

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla Tekniset eristeet ku va Aito ja alkuperäinen kivivilla Rockwool Universal Pipe Section Nopea asennus Rockwoolin varma, yksinkertainen ja kustannustehokas tapa putkien eristämiseen. Universal-kourut on

Lisätiedot

Pientalon ilmanvaihto ja eristys. Pientalon ilmanvaihto ja eristys Antti Laine Paroc Oy 2013

Pientalon ilmanvaihto ja eristys. Pientalon ilmanvaihto ja eristys Antti Laine Paroc Oy 2013 Pientalon ilmanvaihto ja eristys 1 Aiheet Eristyksen tavoite ja tarkoitus CE merkatut tekniset eristeet PAROC -kivivillatuotteet Sertifioidut ratkaisut Pientalon ilmanvaihdon eristys PAROC Hvac Fire ratkaisu

Lisätiedot

JOINTS FIRE DAMPER PRO+ IV-palopelti

JOINTS FIRE DAMPER PRO+ IV-palopelti TUOTEKUVAUS on erityinen palopelti, joka ei vaadi mekaanisia tai sähköisiä toimilaitteita. Palopelti toteuttaa parhaimmillaan EI120-paloluokan IV-kanavien osastoivien rakenteiden läpivienneissä. Tuote

Lisätiedot

EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla

EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla 1.10.2014 Ekologinen Kotimainen Pölyämätön ISOVER InsulSafe Kotimaiset ISOVER InsulSafe puhallusvillan raaka-aineesta yli 85%

Lisätiedot

PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T

PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T Verkkovahvistetulla alumiinilaminaatilla päällystetty kivivillakouru talotekniikan putkistoeristykseen. Päällyste on varustettu liepeellä ja teippisulkijalla.

Lisätiedot

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut SISÄLLYSLUETTELO Paloturvallisuutta PAROC -kivivillatuotteilla... 3 PAROC Hvac Fire Mat pyöreille kanaville... 4 PAROC Hvac Fire Mat suorakaidekanaville...

Lisätiedot

LVI-eristäjän käsikirja

LVI-eristäjän käsikirja LVI-eristäjän käsikirja Syyskuu 2010 2 Oikea eristys on kannattava sijoitus tulevaisuuteen Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa;

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Vuorivillaverkkomatot, Vuorivillalevyt sekä Vuorivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc Oy Ab Läkkisepäntie

Lisätiedot

PUTKITUKIEN UUSINTA UUTTA

PUTKITUKIEN UUSINTA UUTTA PUTKITUKIEN UUSINTA UUTTA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Estää kylmäsiltojen muodostumisen luotettavasti PET-muovista valmistetut ympäristöystävälliset ja kevyet kantavat lohkot Itseliimautuva kiinnitys

Lisätiedot

Ilmahormien paloeristyksenä käytettävät tarvikkeet

Ilmahormien paloeristyksenä käytettävät tarvikkeet Paroc Oy Ab Liite 4 1(5) Rakennuseristeet Ilmahormien paloeristyksenä käytettävät tarvikkeet 4.1 Päällystämättämät Vuorivillatuotteet Tuoteryhmä Nimellistiheys Vähintään kg/m3 Hehkutushäviö Enint. paino-%

Lisätiedot

S-käyrä. kanavan heittosiirtymä. lindab ilmastointi. Ød1 R 45. Sisäkkäispituus (SIKKI) L = Kanavan pituus. E (Pituudensiirtymä)

S-käyrä. kanavan heittosiirtymä. lindab ilmastointi. Ød1 R 45. Sisäkkäispituus (SIKKI) L = Kanavan pituus. E (Pituudensiirtymä) lindab ilmastointi Ød1 L = Kanavan pituus 45 R Sisäkkäispituus (SIKKI) Sisäkkäispituus (SIKKI) E (Pituudensiirtymä) R 45 Ød1 CC (Keskiönsiirtymä) S-käyrä kanavan heittosiirtymä Tuotealueet Kanavajärjestelmät

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PALOKITTI

ASENNUSOHJE PALOKITTI ASENNUSOHJE PALOKITTI Würth Palokitti on muokattava palokatkotuote kaapeli- ja putkiläpivientien tiivistämiseen, sekä seinä että lattiarakenteissa. Ominaisuudet: Muokattava punainen kitti, toimitetaan

Lisätiedot

EDISTYKSELLINEN PUTKITUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KOSTEUDEN TIIVISTYMISEN ESTÄMISTÄ VARTEN AF/ARMAFLEX-LIIMALLA

EDISTYKSELLINEN PUTKITUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KOSTEUDEN TIIVISTYMISEN ESTÄMISTÄ VARTEN AF/ARMAFLEX-LIIMALLA EDISTYKSELLINEN PUTKITUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KOSTEUDEN TIIVISTYMISEN ESTÄMISTÄ VARTEN AF/ARMAFLEX-LIIMALLA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Turvallinen euroluokka B/ BL-s3,d0 ja hyvä vesihöyryn kestävyys

Lisätiedot

Jackon. Thermomur -runkojärjestelmä TUOTEVALIKOIMA THERMOMUR 350 PERUSMURI. Turvallinen, joustava ja energiatehokas rakennusjärjestelmä

Jackon. Thermomur -runkojärjestelmä TUOTEVALIKOIMA THERMOMUR 350 PERUSMURI. Turvallinen, joustava ja energiatehokas rakennusjärjestelmä TUOTEVALIKOIMA THERMOMUR 350 Vakioharkko U = 0,17 Avoimet tai suljetut päät. Korkeus = 300 mm Superharkko U = 0,14 Jackon Thermomur Super vieläkin suurempaan energiansäästöön. 129752 - Møklegaards Trykkeri

Lisätiedot

VIEMÄRIPUTKIEN PALOTEKNINEN SUOJAUS

VIEMÄRIPUTKIEN PALOTEKNINEN SUOJAUS VIEMÄRIPUTKIEN PALOTEKNINEN SUOJAUS Viemäriputkien palotekninen suojaus kerrosten välisissä läpivienneissä 1. SUOMALAISET MÄÄRÄYKSET Rakennusmääräyskokoelma E1 Rakennusten paloturvallisuus Kohta 1.2. Olennainen

Lisätiedot

PROMATECT -200 Teräsrakenteiden palosuojaus

PROMATECT -200 Teräsrakenteiden palosuojaus PROMATECT -00 Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-06 PROMATECT -00 PROMATECT -00 on palamaton levy teräsrakenteiden suojaukseen kuivassa tilassa. PROMATECT -00 on valmistettu kasiumsilikaatin ja kipsimassan

Lisätiedot

lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet

lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet Akustiset ratkaisut Pitääkö hiljaisuuden olla ylellisyyttä? Nykyisessä ympäristössä on melua ja häiriötekijöitä enemmän kuin koskaan

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Kivivillaverkkomatot, Kivivillalevyt sekä Kivivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc Oy Ab Läkkisepäntie

Lisätiedot

Knauf Insulation Paloeristejärjestelmä pyöreille IV-kanaville

Knauf Insulation Paloeristejärjestelmä pyöreille IV-kanaville ECOSE EI30 EI60 Fire-teK WM 908 GG EN 1366-1 ECOSE Fire-teK W 908 GGA ECOSE EI30 EI60 908 GGA G KNAUF INSULATION PALOSUOJAUS Kesäkuu 2017 Knauf Insulation Paloeristejärjestelmä pyöreille IV-kanaville Asennusohjeet

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

KÄYTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa PAROC Hvac Fire ilmakanavien paloeristysratkaisut

KÄYTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa PAROC Hvac Fire ilmakanavien paloeristysratkaisut KÄYTÖSOVELLUS PAROC Hvac Fire ilmakanavien paloeristysratkaisut SERTIFIKAATTI VTT-C-11685-16 Päivitetty 18.1.2018 Voimassa 25.9.2021 VALMISTAJA Paroc Oy Ab PL 240 00181 Helsinki SISÄLTÖ Paroc Oy Ab:n PAROC

Lisätiedot

EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA

EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Varma Euroclass B/BL-s3,d0 ja suuri vesihöyryn siirtymiskestävyys

Lisätiedot

lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat

lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat lindab väliseinärangat Lindab RdBX jopa puolet asennusajasta säästyy muihin töihin Lindab on yksinkertaistanut seinärakenteet. Tuloksena ovat uudet,

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011, Päivitetty 19.12.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011, Päivitetty 19.12.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 6688-11 Myöntämispäivä 25.3.2011, Päivitetty 19.12.2012 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Kivivillaverkkomatot, Kivivillalevyt sekä Kivivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc

Lisätiedot

1.9.2013. ISOVER FireProtect. Teräsrakenteiden palosuojaus

1.9.2013. ISOVER FireProtect. Teräsrakenteiden palosuojaus 1.9.2013 ISOVER FireProtect Teräsrakenteiden palosuojaus Sisällysluettelo Mitä tulipalossa tapahtuu? 3 tulipalo palon eteneminen syttymättömät materiaalit teräksen lujuus Teräsrakenteiden suojaus 4 ISOVER

Lisätiedot

FINNEPS YLI 25 VUOTTA! OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ NIIN KATSOTAAN TARPEISIISI SOPIVA RATKAISU! FINNEPS-HARKKO tarjoaa rakennusmateriaalit

FINNEPS YLI 25 VUOTTA! OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ NIIN KATSOTAAN TARPEISIISI SOPIVA RATKAISU! FINNEPS-HARKKO tarjoaa rakennusmateriaalit FINNEPS YLI 25 VUOTTA! EPS BETONIVALUHARKKO on rakennusmateriaalina kymmeniä vuosia vanha keksintö maailmalla. Kokemäkeläisen Lasse Rannan 1989 perustama FinnEPS Oy on ensimmäinen EPS valuharkkovalmistaja

Lisätiedot

JOUSTAVA ERISTYSJÄRJESTELMÄ LUOTETTAVAAN KONDENSAATION HALLINTAAN, LUOTETTAVASTI 40 VUODEN AJAN

JOUSTAVA ERISTYSJÄRJESTELMÄ LUOTETTAVAAN KONDENSAATION HALLINTAAN, LUOTETTAVASTI 40 VUODEN AJAN JOUSTAVA ERISTYSJÄRJESTELMÄ LUOTETTAVAAN KONDENSAATION HALLINTAAN, LUOTETTAVASTI 40 VUODEN AJAN Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Sisäänrakennettu vesihöyrysuoja vähentää syöpymisriskiä eristeen (CUI) alla

Lisätiedot

PROMATECT -200 Asennusohje

PROMATECT -200 Asennusohje 1.1. Teräspilari 1. Teräspilari. 2. PROMATECT -200 levy. 3. PROMATECT -200 levy. 4. Kiinnitys hakain-nauloilla. 1.2. Levyjen asennusvaihtoehdot PROMATECT -200 levypaksuudet eri teräsprofiileille mitoitetaan

Lisätiedot

Gyproc XR. Ääneneristysranka Tekniset tiedot ja asennusohjeet

Gyproc XR. Ääneneristysranka Tekniset tiedot ja asennusohjeet Gyproc XR Ääneneristysranka Tekniset tiedot ja asennusohjeet Tuotekuvaus Gyproc XR Parempi ääneneristävyys Gyproc XR -teräsranka on kehitetty antamaan parempi ääneneristävyys Gyproc-väliseiniin ääneneristävyystasoilla

Lisätiedot

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta.

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta. Ecophon Industry Modus TAL Teollisuustiloihin, joissa vaaditaan vaihtoehtoisia levykokoja ja asennustapoja. voidaan asentaa näkyvään listajärjestelmään tai sienikiinnityksellä. Jos levyt kiinnitetään sienikiinnityksellä,

Lisätiedot

Teräsrakenteiden palosuojaus

Teräsrakenteiden palosuojaus Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-05 PROMATECT-L on palamaton levy, jota käytetään teräs- ja betonirakenteiden suojaamisen tulipaloilta. Levy on valmistettu epäorgaanisesta kalsiumsilikaatista, joka

Lisätiedot

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Asennusohjeet Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Valmispiippu Kerastar on tarkoitettu lähtemään tulisijan päältä. Siinä on haponkestävä, keraaminen sisähormi.

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL

Tekninen ohje. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL. Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153. Painos 08/2011. Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Tekninen ohje Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Eurooppalainen tyyppihyväksyntä ETA N o 11/0153 Painos 08/2011 Hilti Palokatkokaulus CFS-SL Painos 04/2011 sivu 1 Hilti Palokatkokaulus

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

11 TALOTEKNISET ERITYISKYSYMYKSET

11 TALOTEKNISET ERITYISKYSYMYKSET 11 TALOTEKNISET ERITYISKYSYMYKSET 11.1 LVIS-HORMIT Perinteisesti kerrostalossa huoneistoa palvelevat LVI-hormit ovat kylpyhuoneessa ja keittiössä. Tällöin hormi lävistää huoneistojen välisen välipohjan,

Lisätiedot

Sandwich-paneelit (PIR)

Sandwich-paneelit (PIR) Sandwich-paneelit (PIR) Gór-Stal tarjoaa laajan valikoiman seinä-, katto- tai jäähdytyskerrostettuja levyjä, joiden ydin on valmistettu polyuretaanivaahdosta (PIR). Nämä levyt koostuvat kahdesta molemmilta

Lisätiedot

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120 Voimassa alkaen: 04.05.2017 Sivu: 1 SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 OVIEN KÄYTTÖ SMU-tyypin ovia voi käyttää alla esitetyn taulukon mukaisen tai matalamman palotorjuntaluokituksen

Lisätiedot

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut SISÄLLYSLUETTELO Paloturvallisuutta PAROC -kivivillatuotteilla... 3 PAROC Hvac Fire Mat pyöreille kanaville.... 4 PAROC Hvac Fire Mat suorakaidekanaville....

Lisätiedot

TULOILMAVENTTIILI VLR-100

TULOILMAVENTTIILI VLR-100 TULOILMAVENTTIILI VLR-100 Uuteen läpivientiin VELCO VLR-100 tuotekokonaisuus. Sisältää termostaatilla varustetun Velco korvausilmaventtiilin, F9 -luokan Filtrete suodattimen, ulkoritilän sekä jatko- ja

Lisätiedot

Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014

Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014 Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014 Esityksen sisältö Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Höyrynsulku, Ilmansulku vai molemmat? ISOVER

Lisätiedot

Ecophon Akusto Wall C TECH

Ecophon Akusto Wall C TECH Ecophon Akusto Wall C TECH Seinävaimentimia käytetään sisäkattovaimennuksen lisänä erityisesti suurissa tiloissa tärykaiun vaimentamiseksi. Ecophon Akusto Wall C asennetaan piilolistalle, ja reunan viiste

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili FDV Palonrajoitinventtiili Yhdistetty poistoilmaventtiili ja palonrajoitinventtiili pyöreisiin kanaviin. Tyyppihyväksytty ja standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitinventtiili. Palonrajoitinventtiilin

Lisätiedot

TUOTESERTIFIKAATTI. Tämä sertifikaatti on myönnetty akkreditoituna. Eurofins Expert Services Oy on FINAS:n akkreditoima sertifiointilaitos (S017).

TUOTESERTIFIKAATTI. Tämä sertifikaatti on myönnetty akkreditoituna. Eurofins Expert Services Oy on FINAS:n akkreditoima sertifiointilaitos (S017). Sertifikaatti Nro EUFI29-19000981-C Myönnetty 19.2.2019 TUOTESERTIFIKAATTI KÄYTTÖSOVELLUS PAROC Hvac Fire ilmakanavien paloeristysratkaisut VALMISTAJA Paroc Oy Ab PL 240 00181 Helsinki SISÄLTÖ Paroc Oy

Lisätiedot

FDR - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin FDR. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin

FDR - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin FDR. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin FDR Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin ja suorakaidekanaviin Tyyppihyväksytty sekä standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitin. Suunniteltu asennettavaksi paloteknisten osastojen välisiin

Lisätiedot

ASIANTUNTIJALAUSUNTO 2014-05-1 30.5.2014 1 (3) Rakenne-esimerkkejä SPU FR eristeen käytöstä enintään 16 kerroksisen P1-luokan rakennuksen ulkoseinässä

ASIANTUNTIJALAUSUNTO 2014-05-1 30.5.2014 1 (3) Rakenne-esimerkkejä SPU FR eristeen käytöstä enintään 16 kerroksisen P1-luokan rakennuksen ulkoseinässä 1 (3) Rakenne-esimerkkejä SPU FR eristeen käytöstä enintään 16 kerroksisen P1-luokan rakennuksen ulkoseinässä Lausunnon tilaaja: SPU Oy Pasi Käkelä Itsenäisyydenkatu 17 A 7 33500 Tampere 1. Lausunnon kohde

Lisätiedot

a s k e l ä ä n i e r i s t e

a s k e l ä ä n i e r i s t e askeläänieriste AKTIIVISEN ELÄMÄN ÄÄNIÄ Kävely, tanssi, korkokengät, koneet... Ilman kunnollista askeläänieristystä äänet kantautuvat helposti kerroksesta toiseen. Sen sijaan, että rajoittaisimme äänien

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin TUOTEKUVAUS on koostumukseltaan erityinen kipsipohjainen, kutistumaton laasti, joka sekoitetaan veden kanssa. Palokatkomassa voidaan sekoittaa joko kaadettavaksi tai levitettäväksi läpivientien ympärille.

Lisätiedot

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet Hydropanel Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet 1 Yksi levy monta käyttökohdetta Hydropanel on nykyaikainen kuitusementistä valmistettu rakennuslevy. Monipuolisten testattujen

Lisätiedot

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013 Antti Viitanen Tehokas Markkinoiden paras lämmöneristävyys: Lambda design 0,023 W/mK Tehokkuus mahdollistaa ohuet rakenteet Erinomainen ilmanpitävyys Alumiinilaminaatti

Lisätiedot

Ruuviliitokset. Yleistä tietoa ruuviliitoksista. Kitkaliitoksen ja muotoliitoksen yhdistelmä

Ruuviliitokset. Yleistä tietoa ruuviliitoksista. Kitkaliitoksen ja muotoliitoksen yhdistelmä Yleistä tietoa ruuviliitoksista Yleistä tietoa ruuviliitoksista Ruuviliitokset voidaan tehdä kitkaliitoksina, muotoliitoksina tai näiden kahden yhdistelmänä. Kitkaliitos vaatii noin 10 kertaa enemmän ruuveja

Lisätiedot

Teräsrakenteiden palosuojaus

Teräsrakenteiden palosuojaus PROMATECT -H Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-05 PROMATECT -H PROMATECT-H on palonkestävä levy, jolla voidaan suojata teräs- ja betonirakenteita kosteudelle altistuvissa ympäristöissä PROMATECT-H-levyjä

Lisätiedot

Asennusohje kesäkuu 2015. Icopal Green Viherkaton räystäspellit

Asennusohje kesäkuu 2015. Icopal Green Viherkaton räystäspellit Asennusohje kesäkuu 2015 Icopal Green Viherkaton räystäspellit 1 Asennusohje Icopal Green Viherkaton räystäspellit Viherkaton räystäspeltejä on saatavana kaksi eri mallia: alaräystäälle tarkoitettu rei

Lisätiedot

3.2.4 229 Tuote: Trap

3.2.4 229 Tuote: Trap 8 3..4 Tuote: Trap 9 Reuna D Piilokiinnitteinen ripustettu T-4 kannatinjärjestelmä, avattava 3 5 A Gyptone levyt joissa on viistetty reuna D, kiinnitetään piilokiinnitteiseen kannatinjärjestelmään T-4.

Lisätiedot

E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA

E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA TMT-Alleajosuoja Hyväksyntänumero: E4-58R-020343 Ext: 01 E-HYVÄKSYNNÄT TMT-Alleajosuoja on E-hyväksytty

Lisätiedot

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma Ecophon Wall Panel C Seinävaimentimia käytetään sisäkattovaimennuksen lisänä tai vaihtoehtona erityisesti suurissa tiloissa tärykaiun vaimentamiseksi. Ecophon Wall Panel C asennetaan piilolistalle, ja

Lisätiedot

CASAFLEX Kaukolämmön runko- ja taloliittymäputki

CASAFLEX Kaukolämmön runko- ja taloliittymäputki Kaukolämmön runko- ja taloliittymäputki Taipuisa kaukolämpöputki on taipuisa ja itsekompensoituva, yhdellä tai kahdella ruostumattomasta teräksestä valmistetulla virtausputkella varustettu lämpöeristetty

Lisätiedot

lindab yksinkertaistamme rakentamista

lindab yksinkertaistamme rakentamista lindab yksinkertaistamme rakentamista Tämän toimintaperiaatteen jo tunnet... Fiksu järjestelmä! Lindab Safe Click Asenna ilman työkaluja helposti ja nopeasti Lindabin kanavajärjestelmä perustuu tuttuun

Lisätiedot

ISOTEC AluLine -putkieristeet

ISOTEC AluLine -putkieristeet 10 ISOTEC AluLine -putkieristeet TapeLock-kourut (KK-AL) 1200 (TTRYL; Ac SFS 3976; S2.2) Läönjohtavuus C λ-arvo W/m 0,032 0,035 0,043 0,062 0,089 0,121 Käyttö: Lämpö-, läinvesi-, höyryputket ja muoviviemärien

Lisätiedot

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET

www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET www.sheikki.fi LUMIESTEIDEN ASENNUSOHJEET PISKO -LUMIESTEET Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla

Lisätiedot

Ecophon hygiene performance a c4

Ecophon hygiene performance a c4 Ecophon hygiene performance a c4 C4 on alaslaskettu akustoiva sisäkattojärjestelmä vaativiin ympäristöihin, joissa on jatkuva korkea kosteus tai korrosoiva ympäristö. Listajärjestelmä on haponkestävästä

Lisätiedot

Ecophon Akusto Wall C

Ecophon Akusto Wall C Ecophon Akusto Wall C Seinävaimentimia käytetään sisäkattovaimennuksen lisänä erityisesti suurissa tiloissa tärykaiun vaimentamiseksi. Ecophon Akusto Wall C asennetaan piilolistalle, ja reunan viiste jättää

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-07831-11 2 (6) Sisällysluettelo

TUTKIMUSRAPORTTI VTT-R-07831-11 2 (6) Sisällysluettelo 2 (6) Sisällysluettelo 1 Tehtävä... 3 2 Aineisto... 3 3 Palotekninen arviointi... 3 3.1 Tuotemäärittelyt ja palotekninen käyttäytyminen... 3 3.2 Ullakon yläpohjan palovaatimusten täyttyminen... 3 4 Yhteenveto...

Lisätiedot

MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. Tuotteen tunnistaminen. Varastointi. Liitoksen laatu

MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen. Tuotteen tunnistaminen. Varastointi. Liitoksen laatu MODIX-raudoitusjatkoksen asentaminen Tuotteen tunnistaminen MODIX-raudoitusjatkoksen mallin voi tunnistaa tuotteessa olevasta tunnuksesta ja suojatulpan väristä. Värikoodit on esitetty alla olevassa taulukossa.

Lisätiedot

FDC - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin FDC. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin

FDC - Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin FDC. Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin FDC Palonrajoitin pyöreisiin kanaviin Tyyppihyväksytty sekä standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitin. Suunniteltu asennettavaksi paloteknisten osastojen välisiin kiviaineisiin seiniin

Lisätiedot

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

Ecophon Focus Flexiform A

Ecophon Focus Flexiform A Ecophon Focus Flexiform A Ecophon Focus Flexiform A -levy toimitetaan tasomaisena ja se muotoillaan asennuspaikalla kuperaksi tai koveraksi (min. säde 200 mm ja max. säde 10 m) erityisten listojen avulla.

Lisätiedot

ORIGINAL LINK SEAL OY KORATE AB. Kulotie 2, D Vantaa

ORIGINAL LINK SEAL OY KORATE AB. Kulotie 2, D Vantaa OY KORATE AB Kulotie 2, D40 01450 Vantaa Markku Karnela puh. 0400-840561 korate@kolumbus.fi LINK-SEAL on kehitetty kaikkien erikokoisten pukien läpivientien tiivistämiseen. Niitä käytettäessä ei tarvitse

Lisätiedot

Sisäkattokentän reuna-alueet

Sisäkattokentän reuna-alueet Sisäkattokentän reuna-alueet Ecophon Edge TM ja Ecophon Wing TM SISÄKATTOKENTÄN REUNA-ALUEET Akustiikkakattoa ei aina voida tai haluta asentaa peittämään koko sisäkattoa. Varsinkaan saneerauskohteissa

Lisätiedot

ERITTÄIN JOUSTAVAA MUKAVUUTTA AKUSTOINTIIN

ERITTÄIN JOUSTAVAA MUKAVUUTTA AKUSTOINTIIN ERITTÄIN JOUSTAVAA MUKAVUUTTA AKUSTOINTIIN Suunniteltu erityisesti vähentämään hulevesi- ja viemäriputkien melua Loistava suorituskyky jo ohuella akustisella kerroksella Helppo levittää ja ylläpitää 107

Lisätiedot

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosillan monipuoliset käyttömahdollisuudet MDY-kiskosiltajärjestelmä on

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje

Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje Keskikaide Ruukki 210x130/4 Sisältö Sovellusalue... 2 Asennus... 2 Kaiteiden käsittely... 2 Kaiteen rakenne ja osat... 3 Kaiteen aloitus ja lopetuskohdat... 4 Kaiteen

Lisätiedot

AINUTLAATUINEN HALOGEENIVAPAA PUTKITUKI

AINUTLAATUINEN HALOGEENIVAPAA PUTKITUKI AINUTLAATUINEN HALOGEENIVAPAA PUTKITUKI Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Estää kondensaation ja säästää energiaa Kantavat lohkot on valmistettu kierrätetystä ja kierrätyskelpoisesta PET-muovista Hyvä järjestelmäturvallisuus

Lisätiedot

fermacell Asennusopas

fermacell Asennusopas fermacell Asennusopas 2 Miksi valita fermacell kuitukipsilevyt Yksi kerros riittää muuttamaan vanhat tottumuksesi fermacell kuitukipsilevyillä voit säästää paljon. Yksi ainoa kerros riittää usein täyttämään

Lisätiedot

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN www.thermisol.fi VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN THERMISOL-ELEMENTIT KEVYT MUTTA KESTÄVÄ KOTIMAINEN ThermiSol on sandwich-elementtien uranuurtaja ja pohjolan ykkösosaaja. Kokenut ja vastuunsa kantava seinä-

Lisätiedot

SORDO-A. Äänenvaimennin pyöreisiin kanaviin LYHYESTI

SORDO-A. Äänenvaimennin pyöreisiin kanaviin LYHYESTI Äänenvaimennin pyöreisiin kanaviin LYHYESTI Erikoispolyesterikankaalla peitetty kivivilla 100 mm lyhyempi Tiiviysluokka D Tyyppihyväksytty Hyvä äänenvaimennuskyky Sisältyy MagiCAD-tietokantaan Palotekninen

Lisätiedot

VÄLISEINÄT. Leca väliseinät. Leca EasyLex 88 Leca Lex. www.e-weber.fi 4-20/1.9.2012

VÄLISEINÄT. Leca väliseinät. Leca EasyLex 88 Leca Lex. www.e-weber.fi 4-20/1.9.2012 VÄLISEINÄT Leca väliseinät Leca EasyLex 88 Leca Lex 4-20/1.9.2012 www.e-weber.fi Leca väliseinät Leca EasyLex Leca Lex markkinoiden nopein väliseinäratkaisu Nopea rakentaa ja helppo tasoittaa Sisältö Leca

Lisätiedot

OEM RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT Käyttökohteet

OEM RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT Käyttökohteet OEM RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT Käyttökohteet OEM IDEASTA RATKAISUUN Kun tuotteenne tarvitsee eristysmateriaalia, me teemme sen kivivillasta. Ratkaisu räätälöidään toiveittenne ja tarpeittenne mukaan, miltei

Lisätiedot

PENOSIL GOLDGUN ja GOLDGUN WINTER

PENOSIL GOLDGUN ja GOLDGUN WINTER PENOSIL GOLDGUN ja GOLDGUN WINTER Korkea- ja tasalaatuinen pistoolivaahto, joka sopii myös erittäin vaativalle käyttäjälle sekä erittäin ankariin olosuhteisiin. Hyvin tasainen ja tiheärakenteinen vahva

Lisätiedot

LUO HILJAINEN YMPÄRISTÖ

LUO HILJAINEN YMPÄRISTÖ LUO HILJAINEN YMPÄRISTÖ Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Ylivoimaista äänieristystä Joustava ja kevyt Ääni- ja lämpöeristys yhdessä 97 Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Tekniset tiedot - ArmaSound RD120

Lisätiedot

UUSI! 998:28468. VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä.

UUSI! 998:28468. VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä. UUSI! VESITÄYTTEINEN KAIVONSULKULAITE Kätevä ja tehokas kaivonsulkulaite, joka täytetään tavallisella hanavedellä. Ennaltaehkäisevään vuodontorjuntaan. Tiivistä kaivonkannet esim. ennen pesuja, huoltoa

Lisätiedot

Knauf liimausjärjestelmä

Knauf liimausjärjestelmä Knauf liimausjärjestelmä Knauf Liimausjärjestelmä on uusi kiinnitystapa kipsilevyjen asentamiseen. Levyt kiinnitetään runkorakenteeseen liimaamalla sekä pienellä ruuvimäärällä. Knauf Liimausjärjestelmä

Lisätiedot

Cetap-tarkastusluukku

Cetap-tarkastusluukku 1 (5) Myönnetty Laajennus Voimassa 17.3.2016 5.5.2017 16.3.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen Profiilijärjestelmä Ikkunoiden energiatehokkaaseen asennukseen Making it perfect illbruck tuotemerkki tarjoaa tehokkaita julkisivujen ja ikkuna-asennusten tiivistysmenetelmiä. illbruck tuotesarjastamme

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

Ecophon Focus Frieze

Ecophon Focus Frieze Ecophon Focus Frieze Käyttökohteisiin, joissa sisäkaton liitos seinään toteutetaan saumattomasti ilman näkyvää seinälistaa. Ecophon Focus frieze on saatavana Dg, Ds, A ja E -reunoille. Frieze-levyjä ei

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot