ASIAKIRJATURVALLISUUSRATKAISUT TESTATTUJA RATKAISUJA VERKKOTURVALLISUUDEN PARANTAMISEEN SHARP-ASIAKIRJARATKAISUT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIAKIRJATURVALLISUUSRATKAISUT TESTATTUJA RATKAISUJA VERKKOTURVALLISUUDEN PARANTAMISEEN SHARP-ASIAKIRJARATKAISUT"

Transkriptio

1 ASIAKIRJATURVALLISUUSRATKAISUT TESTATTUJA RATKAISUJA VERKKOTURVALLISUUDEN PARANTAMISEEN SHARP-ASIAKIRJARATKAISUT

2 VERKKOTURVALLISUUDEN TA V Puutteet verkkojärjestelmien tietoturvassa voivat johtaa mm. yritykselle tärkeän tiedon katoamiseen, sijoittajien ja yhteistyökumppaneiden luottamuksen heikkenemiseen, ongelmiin tietosuojalainsäädännön kanssa ja huonoon ilmapiiriin työpaikalla. Useimpien muiden yritysten tavoin teidänkin verkkonne on varmasti suojattu palomuureilla. Troijalaisten ja matojen hyökkäyksiä vastaan puolustaudutaan ja todennäköisesti tiedostoja myös salataan. Jos kuitenkaan verkkotulostimia, kopiokoneita ja monitoimilaitteita (MFP) ei ole suojattu, voi yrityksesi edelleen olla alttiina hyökkäyksille ja väärinkäytöksille.

3 Asiakirjaturvallisuusratkaisut VALLISIMMAT ONGELMAT UHKA 1 Digitaalisissa tulostimissa, kopiokoneissa ja monitoimilaitteissa voi olla kovalevyjä, joissa säilyy tallennettuina satoja sivuja luottamuksellisia tietoja kauan sen jälkeen, kun dokumentti on tulostettu. UHKA 2 Hakkeri voi saada riittävästi tietoja yrityksen verkkoa vastaan kohdistuvaan suuren luokan hyökkäykseen tarkastelemalla tulostimen verkkokortin konfigurointiasetuksia. UHKA 3 Tulostimelle tai monitoimilaitteelle lähetettäviä tietoja voidaan seurata salaa tiedonsiirron aikana. UHKA 4 Arkaluonteisia dokumentteja voidaan kopioida ja levittää sähköisesti kopiokoneilla ja monitoimilaitteilla nopeasti ja jälkiä jättämättä. UHKA 5 Monitoimilaitteita, joiden käyttöä ei rajoiteta tai valvota, voidaan käyttää nimettömästi arkaluonteisen tiedon kopioimiseen ja/tai sähköiseen levittämiseen. UHKA 6 Monitoimilaitteista salaamattomina sähköpostiviesteinä lähetettäviä dokumentteja voidaan seurata salaa tiedonsiirron aikana tai ne voidaan toimittaa väärään osoitteeseen.

4 ...KUINKA UHAT TORJUTAAN 1 TIETOTURVAPAKETTI Tulostinten, kopiokoneiden ja monitoimilaitteiden kovalevyt voivat muodostaa tietoturvariskin, jos käytössä ei ole kunnon suojausta. Siksi olemme kehittäneet Security Kit -paketin. Se on alansa ensimmäinen Common Criteria -sertifioitu tietoturvaratkaisu dokumenteille ja tiedoille. Common Criteria lyhyesti Common Criteria on suosiotaan kasvattava tietoturvatestauksen standardi (ISO 15408). Se on kansainvälisesti tunnustettu ratkaisu tietojärjestelmien, laitteiden ja ohjelmien turvallisuuden arviointiin. Standardisoiduissa arvioinneissa varmistetaan, että tuotteet ovat lupausten mukaisia. Näin ollen erityisen tietoturva-aroissa ympäristöissä toimivat käyttäjät voivat luottaa ratkaisuihinsa ja tuntea olonsa turvalliseksi valitsemiensa tuotteiden kanssa. Sharpin tietoturvapaketissa käytetään luotettavaa tietojen pois pyyhkimisen ja salauksen yhdistelmää. On käytännössä mahdotonta tarkkailla salaa tai palauttaa näkyviin tulostimella tai kopiokoneessa olleita tietoja. Common Criteria -sertifioitu MFP MFP Data Security Kit AR-FR21 version M.10* Tietojen salaus 128 bitin salaus tulostimille ja kopiokoneille ensimmäisenä Sharpilla Salaustekniikkaa käytetään usein kaikenlaisten tietojen suojaamiseen. Nykypäivään saakka salausjärjestelmä on usein kuitenkin puuttunut tulostimista, kopiokoneista ja monitoimilaitteista, minkä on tiedetty aiheuttavan tietoturvariskejä. Me Sharpilla olemme sitä mieltä, että tiedot on suojattava tuottamishetkestään lähtien aina pois pyyhkimiseen saakka. Tietoturvapaketissamme käytetään tehokasta 128 bitin salausalgoritmia kirjoitettaessa tietoa sisäiselle kovalevylle ja RAM- tai ROM-muistiin. Vaikka joku asiaton henkilö pääsisikin tulostimen tai kopiokoneen äärelle, siellä olevat tiedot ovat muodossa, jota on mahdoton ymmärtää, ja näin ollen tiedot ovat käyttökelvottomia.

5 Asiakirjaturvallisuusratkaisut Tiedon päällekirjoitus Tietoturvapaketin luotettava tiedon päällekirjoitustoiminto suojaa tiedot vielä varmemmin tuhoamalla kovalevylle ja ROM- tai RAM-muistiin jääneet tiedot. Jäljelle jääneet tiedostot voidaan pyyhkiä turvallisesti pois kirjoittamalla niiden päälle sattumanvaraisia arvoja jopa seitsemän kertaa peräkkäin. Yhdessä ainutlaatuisen salaussuojamme kanssa tiedon päällekirjoitustoiminto varmistaa, ettei laitteeseen jääviin tietoihin voida päästä käsiksi millään markkinoilla olevalla työkalulla. Tietoturvapakettimme voidaan kätevästi asettaa käyttämään yhtä tai useampaa seuraavista päällekirjoitustavoista: automaattisesti aina, kun järjestelmä käynnistetään automaattisesti aina tulostuksen/kopioinnin/faksauksen/skannauksen jälkeen manuaalisesti tarvittaessa Luottamuksellinen tulostus Luottamuksellinen tulostustoimintomme lisää turvallisuutta entisestään, koska se edellyttää, että dokumentin tulostaja on laitteen luona. Tulostus alkaa tavalliseen tapaan, mutta laitteesta ei tule mitään ulos ennen kuin dokumentin tulostaja näppäilee henkilökohtaisen PIN-koodinsa laitteen etupaneeliin. Tällöin ei ole vaaraa valvomatta jäävien arkaluonteisten dokumenttien katoamisesta. Yleiskatsaus! Kovalevytietojen salaus Kovalevyn tiedot pyyhitään pois/päällekirjoitetaan kopioinnin, skannauksen, faksauksen ja tulostuksen jälkeen Toimii automaattisesti, ei huolia Suojattu manipuloinnilta Tukee PCL5:ä, PCL6:a ja Postscriptia Common Criteria -sertifioitu ISO standardin mukaisesti

6 2 TURVALLINEN VERKKOKORTTI Myös verkkokortti voi aiheuttaa tietoturvariskin. Määrätietoinen hakkeri voi saada kerättyä tarpeeksi tietoa pystyäkseen valmistelemaan vakavan hyökkäyksen verkkosi keskuspalvelimia vastaan vain tarkastelemalla suojaamattoman verkkokortin asetuksia. Sharpin turvallisten verkkokorttien mukana jokaiseen Sharp-laitteeseen tulee palomuuri, joka estää luvattoman pääsyn konfigurointitietoihin ja verkkoasetuksiin sekä rajaa käytön tiettyihin tulostuspalvelimiin ja ja yksittäisiin käyttäjiin. Tällöin ulkoisen hyökkäyksen riski katoaa, ilman muutoksia käyttäjien tarvitsemiin ominaisuuksiin tai järjestelmänvalvojan etäkäyttömahdollisuuteen. Pääsyä voidaan rajoittaa kolmella tasolla: IP-osoitteiden suodatus rajaa pääsyn joukkoon ennalta määritettyjä osoitteita. MAC-osoitteiden suodatus rajaa pääsyn tiettyihin tietokoneisiin niiden IP-osoitteista riippumatta. TCP/IP-palvelinten esto estää tietyt tiedonsiirtoprotokollat ja antaa järjestelmänvalvojille mahdollisuuden sulkea haavoittuvia portteja ja deaktivoida järjestelmän kotisivun. Sharpin AR-NC5J-tulostinkortti ja IP-osoite-/MAC-osoitesuodatuksen turvallisuusyhteensopivuus Pääsyn suodatusta ohjataan monitoimilaitteen konfigurointiiin tarkoitetun web-sivun suojatun osan kautta. Pääsy monitoimilaitteeseen ja -laitteesta voidaan rajata tiettyihin IP-osoitteisiin tai osoiteryhmiin. Näin ollen pääsy voidaan rajata vertaisverkkoympäristössä yhteen työryhmään. MAC-osoitesuodatus on varmempi suodatusratkaisu, koska jokaisen verkkokortin MACosoite on ainutlaatuinen. MAC-osoitesuodatusta suositellaan, kun yksikkö on liitetty suureen yritysverkkoon, jossa on mahdollista tehdä identiteettivarkaus IP-osoitteita muuttamalla. Tavallisesti sallitaan tulostuspalvelimen MAC-osoite ja järjestelmänvalvojan varaosoite. Kaikki muut käyttäjät saavat yhteyden vain tulostuspalvelimen kautta. Työpöytäskannereiden käyttöä varten voi olla tarpeen sallia lisää MAC-osoitteita. IP-osoiteryhmiä voidaan asettaa enimmillään neljä ja MAC-osoitteita kymmenen. IP-osoitesuodatus voi sallia tai estää tiedonsiirrot tiettyjen IP-osoitteiden kohdalla (MAC-osoitesuodatus voi ainoastaan sallia tiedonsiirrot).

7 Asiakirjaturvallisuusratkaisut Protokollasuodatus Verkkoyhteyksissä ja -standardeissa (kuten TPC/IP) on monia tiedonsiirtomahdollisuuksia eli takaportteja, joista löytyy vain niukasti tietoa, mutta joista ohjelmoijat ja verkkoasiantuntijat ovat hyvin perillä. AR-NC5J-verkkokortti ja muiden Sharpin monitoimilaitteiden yhteensopivat sisäänrakennetut ratkaisut antavat mahdollisuuden estää nämä protokollat ja muuttaa ennalta valitun internet-yhteysportin asetuksia. Miksi kannattaa suodattaa portteja ja pääsyä: Telnetin esto: Estää järjestelmänvalvojan salasanan näkymisen luettavana tekstinä. RARP:n esto: Estää asiattomia RARP-palvelimia jakamasta IP-osoitteita ilman lupaa. JPC:n esto: Estää järjestelmänvalvojan salasanan näkymisen luettavana tekstinä. Äskettäin on tullut saataville uusia vaihtoehtoja ja suodatusratkaisuja, kuten SNMP-protokollan esto ja HTTP-portin numeron vaihto (portin oletusnumero on 80). Protokollan suodatusta ohjataan monitoimilaitteen konfigurointiiin tarkoitetun web-sivun suojatun osan kautta.

8 3 SSL (SECURE SOCKETS LAYER) Kun tietoa lähetetään monitoimilaitteeseen joko tulostettavana dokumenttina tai laitteen ja järjestelmänvalvojan välisessä viestinnässä on olemassa vaara, että joku ulkopuolinen seuraa viestintää salaa. SSL salaa tietovirran tiedot lähetyshetkestä aina siihen hetkeen saakka, kun monitoimilaite ottaa ne vastaan. Tämä toiminto suojaa tulostettavaksi lähetettäviä dokumentteja ja salaa myös kaiken monitoimilaitteen ja järjestelmänvalvojan välisen viestinnän. Järjestelmänvalvoja voi katsella MFP-järjestelmän sisäistä web-sivua suojatussa tilassa (HTTPS). Salaustasoksi voidaan valita alhainen, keskitaso tai korkea. Tämä toiminto hyödyntää myös digitaalista sertifikaattia, joka antaa monitoimilaitteelle ainutlaatuisen verkkoidentiteetin, vaikka IP-osoite muuttuisikin. Edut lyhyesti! Estää monitoimilaitteeseen lähetettävän tiedon vakoilemisen ja tarkastelun. Mahdollistaa dokumentin tulostuksen turvallisesti mistä tahansa verkossa. Varmistaa, että järjestelmänvalvoja voi katsella monitoimilaitteen sisäistä web-sivua missä tahansa verkossa. Mahdollistaa monitoimilaitteen tunnistamisen luotettavasti verkossa.

9 Asiakirjaturvallisuusratkaisut 4 DOKUMENTINHALLINTA Nykyaikaiset monitoimilaitteet voivat kopioida monisivuisia dokumentteja lyhyessä ajassa. Monet kykenevät myös lähettämään kopioita telefaksina tai sähköpostitse kenelle tahansa, missä päin maailmaa tahansa. Mutta mitä tehdä, jos dokumentti on ehdottoman luottamuksellinen eikä sitä saa kopioida? Silloin tarvitaan Sharpin dokumentinhallintatoimintoa. Dokumentinhallinta* toimii siten, että kopiointisuojaus liitetään fyysiseen dokumenttiin, kun se tulostetaan monitoimilaitteella. Kopiosuojaustiedot näkyvät dokumentin jokaisella sivulla hyvin huomaamattomana kuviona ja estävät dokumentin kopioinnin, skannauksen, faksauksen ja tallennuksen myöhemmin. Kun monitoimilaite huomaa kuvion, se tuottaa vain tyhjän sivun. Dokumentinhallinta on käytettävissä MX-sarjan monitoimilaitteissa, jotka on varustettu Sharpin tietoturvapaketilla. Edut lyhyesti! Estää arkaluontoisten dokumenttien luvattoman kopioinnin, skannauksen, faksauksen ja tallennuksen. Ei muuta alkuperäisen dokumentin ulkoasua häiritsevästi. Document Dokumentinhallintatoiminto Control Function Kopiointisuojaus Copy protected Luottamuksellinen Liittää Embeds dokumenttiin copy kopiointisuojaustiedon, onto the kun doc dokumentti kopioidaan tai tulostetaan first copied oensimmäistä kertaa. Recognises Tunnistaa an luvattomat unauthorised attempt kopiointiyritykset to make a copy Tuloksena Results in on the tyhjä output sivu of a blank page Vaatii erikseen ostettavan tietoturvapaketin. Ei välttämättä toimi tietyntyyppisten dokumenttien ja papereiden kanssa.

10 5 SISÄINEN KÄYTTÖVALVONTA JA KÄYTTÄJÄN VARMENNUS Verkkoon liitetyillä monitoimilaitteilla voidaan skannata dokumentteja ja lähettää niitä kaikkialle maailmaan internetin kautta. Tämä yhdessä sen tosiseikan kanssa, että monitoimilaitteet on usein sijoitettu paikkaan, jossa monet ihmiset pääsevät niihin käsiksi, voi mahdollistaa tietovarkaudet. Sharpin sisäinen käyttövalvonta ja käyttäjän varmennus poistavat tämän vaaran, koska monitoimilaitteen valvoja määrittää laitteen käyttäjät, valvoo heitä ja rekisteröi heidät. Sisäinen käyttövalvonta Sisäisen käyttövalvonnan avulla voidaan hallita monitoimilaitteen paikallista käyttöä vaatimalla laitteen käyttäjiä syöttämään henkilökohtainen viisinumeroinen koodi. Kun laitetta on käytetty, talteen jää sisäinen lokitieto siitä, kuinka monta sivua kukin käyttäjä on laitteella tuottanut. Käyttäjätilien tiedot voidaan myös lähettää sähköpostitse keskitettyyn keräyspaikkaan. Käyttäjän varmennus Käyttäjän varmennus parantaa turvallisuutta perustasolla. Se suojaa arvokkaita verkkoresursseja rajaamalla pääsyn rekisteröityihin käyttäjiin, joilla on voimassaoleva verkkotunnus. Ennen kuin käyttäjä aloittaa skannauksen, hänen on syötettävä käyttäjänimi ja salasana, jotka tarkastetaan määrätyllä palvelimella olevasta globaalista osoitekirjasta. Käyttömukavuuden ja seurattavuuden parantamiseksi käyttäjän sähköpostiosoite näkyy lähetettyjen dokumenttien lähettäjäkentässä ja piilokopio on mahdollista lähettää järjestelmänvalvojalle tai kaikkien skannattujen dokumenttien arkistoon. Dokumenttiskannauksista kirjoitetaan lokitiedosto. Edut lyhyesti! Poistaa verkkoon liitettyjen monitoimilaitteiden tietoturvariskit. Yksityiskohtaiset tiedot siitä, kuka on käyttänyt laitetta, milloin ja mihin tarkoitukseen. Estää käytön tuntemattomilta tai valtuuttamattomilta käyttäjiltä. Estää skannattujen dokumenttien lähetyksen tuntemattomiin osoitteisiin.

11 Asiakirjaturvallisuusratkaisut Sharpin monitoimilaitteissa on tarjolla jopa viisi varmennustasoa: Anonyymi, Yksinkertainen, Digest MD-5, NTLM ja Kerberos. Sharpin monitoimilaitteilla on suora rajapinta LDAP:hen (Lightweight Directory Access Protocol), joten tiedostojen määränpäätä voidaan hallita paremmin. Kaikkien lähetyskohteiden asetukset ja ylläpito voidaan hoitaa keskitetyllä palvelimella, mikä estää luvattomien osoitteiden asettamisen järjestelmään paikallisesti. SALATUT PDF-TIEDOSTOT 6 Monitoimilaitteilla on mahdollista skannata dokumentteja ja lähettää niitä PDF-tiedostoina sähköpostissa. Tähän liittyy mahdollinen turvallisuusriski, koska asiaankuulumattomat tahot voivat päästä näkemään tietoja joko vahingossa tai tarkoituksella. Jos siis käsittelet työssäsi luottamuksellisia tietoja, salaus on järkevä varotoimenpide. Sharpin PDF-tiedostojen salaustoiminto sopii käytettäväksi skannattaessa dokumentteja sähköpostiin, FTP-palvelimelle, työpöydälle, kovalevylle tai USB-laitteeseen. Siinä käytetään RSA-tekniikkaa, jossa tiedostot salataan ennen lähetystä. Käyttäjän on skannauksen yhteydessä luotava salasana, ja vastaanottaja voi avata tiedoston vain kyseisen salasanan avulla. PDF-tiedostojen salaus on saatavilla lisävarusteena MX-sarjan monitoimilaitteisiin. Edut lyhyesti! PDF-tiedostojen salaus suojaa skannatut dokumentit salasanalla. Estää skannattujen ja sähköpostiin, FTP-palvelimelle, työpöydälle, kovalevylle tai USB-laitteeseen lähetettyjen dokumenttien luvattoman tulostuksen ja tarkastelun.

12 TIETOTURVATOIMINTOJEN YLEISKATSAUS MUSTAVALKOINEN VÄRI Tuotteen ominaisuudet AR-M155 AR-M160 AR-M165 AR-M236 AR-M351 AR-M550 MX-2300N MX-3501N MX-5500N AR-M207 AR-M276 AR-M451 AR-M620 MX-2700N MX-4501N MX-6200N AR-M700 MX-7000N Tietoturvapaketti *1 Data Kovalevyn Security tietojen Kit* päällekirjoitus 1 Hard Disk Erase by overwrite Ei sovellu Kaikkien muistissa olevien All Memory tietojen päällekirjoitus erase by overwrite Päällekirjoituskertojen Number määrä of times of overwrite Kovalevyjen AES-salaus AES Data Encryption on HDD Ei sovellu RAM-muistin AES-salaus AES Data Encryption on RAM memory Ei sovellu Faksimuistin AES-salaus AES Data Encryption on Fax memory Verkkopalomuuri IP-osoitepalomuuri MAC-osoitepalomuuri Protokollan ja porttipalvelinten pääsyn hallinta Käyttäjien pääsyn hallinta Konfiguraatioiden pääsyn hallinta Luottamuksellinen PIN-tulostustoiminto Vaihtoehto suojattujen tulosteiden ulkoiseen saatavuuteen Varoitusviesti alkuperäisdokumentin jättämisestä skanneriin Sisäinen käyttö Hallinta Tulostus Kopiointi Faksi Skannaus Pääsyn hallinta LDAP-osoitekirjan avulla *2 Lähetetyn sähköpostin varmennus *2 Lähetetyn sähköpostin seurantamahdollisuus *2 SSL (Secure Sockets Layer) Salatut PDF-tiedostot Dokumentinhallinta *1 Tarkista paikallinen saatavuus *2 Esitelty yksityiskohtaisesti digitaalisesta dokumenttien jakelusta kertovassa esitteessä Sharp Electronics Suomi Rälssintie 6, Helsinki Puhelin: (09) , Faksi: (09) Oikeudet muutoksiin suunnittelussa ja tuotteen tiedoissa pidätetään. Kaikki tiedot pitävät paikkansa dokumentin painoajankohtana. Windows ja Windows NT ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tuotemerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet ja logot ovat haltijoidensa tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä. Sharp Corporation Ref: DSS_02 Kaikki tuotemerkit ovat tunnustettuja. E&OE.

Laitteen nopeus (sivua/min) (enint.) Väri & M/V A4 A3 MX-5141N/MX-5140N 51 23 MX-4141N/MX-4140N 41 19 Paperikoko (min. - maks.) Kasetti A5R - A3 Ohisyöttö A5R - A3W Paperin paino (g/m 2 ) Paperikasetti

Lisätiedot

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet-palvelut

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet-palvelut Version 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Julkaisemattomat oikeudet pidätetään Yhdysvaltain tekijänoikeuslain nojalla. Tämän esitteen sisällön kopioiminen missä tahansa

Lisätiedot

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu

Xerox WorkCentre 3655 Monitoimitulostin Ohjaustaulu Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 3 4 5 Kosketusnäyttö Valikot 6 6 Aakkosnumeerinen näppäimistö

Lisätiedot

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Sharpdesk Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Hallitse työnkulku Asiakirjojen luontiin, tallennukseen ja hallintaan Sharpdesk on tehokas ja suosittu henkilökohtainen asiakirjanhallintajärjestelmä. Sen

Lisätiedot

Palomuurit. Palomuuri. Teoriaa. Pakettitason palomuuri. Sovellustason palomuuri

Palomuurit. Palomuuri. Teoriaa. Pakettitason palomuuri. Sovellustason palomuuri Palomuuri Teoriaa Palomuurin tehtävä on estää ei-toivottua liikennettä paikalliseen verkkoon tai verkosta. Yleensä tämä tarkoittaa, että estetään liikennettä Internetistä paikallisverkkoon tai kotikoneelle.

Lisätiedot

Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä

Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä Konica Minolta alansa johtava tietoturvan kehittäjä Globaalin tietoliikenteen kasvu on digitaalisella aikakaudella ollut ennen näkemätöntä ja sen myötä ovat myös tietoturvariskit lisääntyneet jyrkästi.

Lisätiedot

Tekniset tiedot Yleistä Laitteen nopeus A4 A3 (s/min / k/min) (Maks.) Väri 23 11 M/V 23 11 Paperikoko (min. - maks.) Kasetit A5R - A3 Ohisyöttö A5R - A3W 1 200 x 297 mm (Maks.) Paperin paino (g/m 2 ) Paperikasetti

Lisätiedot

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Kuinka moneen tietovuotoon teidän yrityksellänne on varaa? Palomuurit ja VPN ratkaisut suojelevat yritystä ulkopuolisia uhkia vastaan,

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

Kymenlaakson Kyläportaali

Kymenlaakson Kyläportaali Kymenlaakson Kyläportaali Klamilan vertaistukiopastus Tietoturva Tietoturvan neljä peruspilaria 1. Luottamuksellisuus 2. Eheys 3. Saatavuus 4. (Luotettavuus) Luottamuksellisuus Käsiteltävää tietoa ei paljasteta

Lisätiedot

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS Tulostuslokin tallennus verkkoon Versio 0 FIN Oppaassa käytetyt kuvakkeet Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki kertoo, miten toimia tietyissä tilanteissa, tai

Lisätiedot

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys SISÄLLYSLUETTELO 1. Kaikille käyttäjille Johdanto...3 Tietoja oppaasta...3 Tavaramerkit... 4 Mikä on RICOH Smart Device Connector?...

Lisätiedot

XEROXIN TURVATIEDOTE XRX05-008 Versio 1.0 Muutettu viimeksi: 10/08/05

XEROXIN TURVATIEDOTE XRX05-008 Versio 1.0 Muutettu viimeksi: 10/08/05 XEROXIN TURVATIEDOTE XRX05-008 Xerox MicroServer -web-palvelimessa on haavoittuvuuksia, jotka saattavat mahdollistaa järjestelmän luvattoman käytön. Seuraavassa on ohjeet alla lueteltujen laitteiden tietojen

Lisätiedot

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA

TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA TEKNINEN OHJE VAIHTOTASETIETOJEN TIEDOSTORAPORTOINTIIN EXCEL-TYÖKIRJALLA SUOMEN PANKKI Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 1 / 10 Versio Pvm Päivittäjä 1.0 20.2.2007 Härkönen, Tony 1.1 24.2.2007 Huhtaniska,

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

SUOJAA JA HALLINNOI MOBIILILAITTEITASI. Freedome for Business

SUOJAA JA HALLINNOI MOBIILILAITTEITASI. Freedome for Business SUOJAA JA HALLINNOI MOBIILILAITTEITASI Freedome for Business HALLINNOI MOBIILILAITTEIDEN TIETOTURVAA Mobiilityö on tehnyt verkon suojaamisesta entistä vaikeampaa. Heikosti suojatut älypuhelimet ovatkin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. XEROX COLORQUBE 9300 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4276581

Käyttöoppaasi. XEROX COLORQUBE 9300 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4276581 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle XEROX COLORQUBE 9300. Löydät kysymyksiisi vastaukset XEROX COLORQUBE 9300 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Turvaa langattomat laitteesi ja verkkosi. Harri Koskinen Rossum Oy www.rossum.fi

Turvaa langattomat laitteesi ja verkkosi. Harri Koskinen Rossum Oy www.rossum.fi Turvaa langattomat laitteesi ja verkkosi Harri Koskinen Rossum Oy www.rossum.fi Aiheet Rossum Oy lyhyesti Langattomien verkkojen lyhyt yleiskatsaus Langattomien verkkojen turvallisuus Turvallisuuden arviointi

Lisätiedot

Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi.

Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi. Tieto. Liian arvokasta hukattavaksi. Dokumentinhallinnan ja tulostamisen tietoturva Tietoturvapäivä 2013 5.2.2013 Riku Uski Solution Business Manager www.mihintietokatoaa.fi 1 Agenda Trendit ja haasteet

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

DNSSec. Turvallisen internetin puolesta

DNSSec. Turvallisen internetin puolesta DNSSec Turvallisen internetin puolesta Mikä on DNSSec? 2 DNSSec on nimipalvelujärjestelmän (DNS) laajennos, jolla varmistetaan nimipalvelimelta saatavien tietojen alkuperä ja eheys. Teknisillä toimenpiteillä

Lisätiedot

HELIA TIKO 25.9.2006 ICT03D Tieto ja tiedon varastointi T.Mikkola, O.Virkki. Tietoturva tiedon varastoinnissa

HELIA TIKO 25.9.2006 ICT03D Tieto ja tiedon varastointi T.Mikkola, O.Virkki. Tietoturva tiedon varastoinnissa HELIA TIKO 25.9.2006 ICT03D Tieto ja tiedon varastointi T.Mikkola, O.Virkki Tietoturva tiedon varastoinnissa 1 Sisällysluettelo Miksi Tietoturvaa? Tietoturva vrs. Tietosuoja Uhkia Tietoturvan osa-alueet

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

* Vaatii lisävarusteena saatavan tietoturvakitin. Nitova viimeistelijä Paperinkuljetusyksikkö Vastaanottotaso Suuri paperisäiliö Vihkonitova viimeistelijä Rei'ityslaite Ohisyöttötaso Suuri paperisäiliö

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (14) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Asennusohje Toukokuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 3 1.1..NET Framework 4.0... 3 1.2. Palvelimen Internet

Lisätiedot

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Ennen Brother-laitteen käyttöä Kuvakkeiden selitykset Tavaramerkit Tärkeä huomautus Kuvakkeiden selitykset Koko tässä Käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Pikaviestinnän tietoturva

Pikaviestinnän tietoturva Ongelmat, vaihtoehdot ja ratkaisut 4.5.2009 Kandidaatintyö, TKK, tietotekniikka, kevät 2009 Varsinainen työ löytyy osoitteesta http://olli.jarva.fi/kandidaatintyo_ pikaviestinnan_tietoturva.pdf Mitä? Mitä?

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Xerox WorkCentre 7800 -sarja Ohjaustaulu

Xerox WorkCentre 7800 -sarja Ohjaustaulu Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. ABC DEF Valikot GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO 6 WXYZ 9 7 Työn

Lisätiedot

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Aram Abdulla Hassan Windows Server 2012 asentaminen ja käyttö 1 Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Hyper-V ohjelma. Riipu minkälaista Serveria yritämme

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

Webkoulutus 10.11.2012

Webkoulutus 10.11.2012 Webkoulutus 10.11.2012 Yleistä kotisivuista Ohjelma Lions liiton ohjeet websivuista Kotisivut Lions-liiton palvelimella Kotisivujen pohjamateriaali Kompozer ohjelma ja sen käyttö 10.11.2011 DC Mika Mustonen

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan App Storesta...

Lisätiedot

Tietokone. Tietokone ja ylläpito. Tietokone. Tietokone. Tietokone. Tietokone

Tietokone. Tietokone ja ylläpito. Tietokone. Tietokone. Tietokone. Tietokone ja ylläpito computer = laskija koostuu osista tulostuslaite näyttö, tulostin syöttölaite hiiri, näppäimistö tallennuslaite levy (keskusyksikössä) Keskusyksikkö suoritin prosessori emolevy muisti levy Suoritin

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Käyttövinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla-

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla- Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset -sla- Kieku-tietojärjestelmä 2 (7) Asiakirjan muutoshistoria Versio päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutos 1.0 -sla- Viety dokumentti Palkeiden pohjaan ja

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

XEROXIN TURVATIEDOTE XRX05-003 Http-palvelimen haavoittuvuus ESS:ssä/verkko-ohjaimessa saattaa mahdollistaa järjestelmän luvattoman käytön.

XEROXIN TURVATIEDOTE XRX05-003 Http-palvelimen haavoittuvuus ESS:ssä/verkko-ohjaimessa saattaa mahdollistaa järjestelmän luvattoman käytön. XEROXin turvatiedote XRX05-003 XEROXIN TURVATIEDOTE XRX05-003 Http-palvelimen haavoittuvuus ESS:ssä/verkko-ohjaimessa saattaa mahdollistaa järjestelmän luvattoman käytön. Seuraavassa on ohjeet alla lueteltujen

Lisätiedot

TUTKI OMAT TIETOTURVA-AUKKOSI. ENNEN KUIN JOKU MUU TEKEE SEN PUOLESTASI. F-Secure Radar Ville Korhonen

TUTKI OMAT TIETOTURVA-AUKKOSI. ENNEN KUIN JOKU MUU TEKEE SEN PUOLESTASI. F-Secure Radar Ville Korhonen TUTKI OMAT TIETOTURVA-AUKKOSI. ENNEN KUIN JOKU MUU TEKEE SEN PUOLESTASI. F-Secure Radar Ville Korhonen ON OLEMASSA KAHDENLAISIA YRITYKSIÄ: 1. NE JOIHIN ON MURTAUDUTTU 2. NE JOTKA EIVÄT VIELÄ TIEDÄ SITÄ

Lisätiedot

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7)

Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Tiedostojen toimittaminen FINASiin 1(7) Hyvä tekninen arvioija Haluamme FINAS - akkreditointipalvelussa varmistaa asiakkaiden tietojen luottamuksellisuuden säilymisen. Arviointiaineistot ja selosteet toimitetaan

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Pikaopas

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Pikaopas COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES Pikaopas HP Color LaserJet Enterprise CM4540 MFP Series Pikaopas Sisällysluettelo Pikaopas... 1 Kopioitavan kuvan pienentäminen tai suurentaminen... 2 Kopiointityön

Lisätiedot

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1 Tieto-opas Sivu 1 / 1 Tieto-opas Monitoimilaitetta ja sen toimintoja kuvaillaan useissa oppaissa. Tämän sivun avulla löydät monitoimilaitteen julkaisuja ja muita tietoja. Ohjesivut Monitoimilaitteessa

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA Pikaopas Kopioitavan kuvan pienentäminen tai suurentaminen 1. Valitse aloitusnäytössä Kopioi -painike. 2. Kosketa Pienennä/suurenna-painiketta. 3. Valitse jokin valmiista

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Versio 1.0 tammikuu 2011. Xerox Phaser 3635MFP Extensible Interface Platform (EIP)

Versio 1.0 tammikuu 2011. Xerox Phaser 3635MFP Extensible Interface Platform (EIP) Versio 1.0 tammikuu 2011 Xerox Phaser 3635MFP 2011 Xerox Corporation. XEROX, XEROX and Design ovat Xerox Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tähän julkaisuun tehdä ajoittain

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

TUTKIMUS OSOITTAA, ETTÄ TOIMISTOLAITTEET JÄ- TETÄÄN USEIN ALTTIIKSI KYBERHYÖKKÄYKSILLE

TUTKIMUS OSOITTAA, ETTÄ TOIMISTOLAITTEET JÄ- TETÄÄN USEIN ALTTIIKSI KYBERHYÖKKÄYKSILLE ASIANTUNTIJARAPORTTI AVOIMET OVET TUTKIMUS OSOITTAA, ETTÄ TOIMISTOLAITTEET JÄ- TETÄÄN USEIN ALTTIIKSI KYBERHYÖKKÄYKSILLE Yritysten verkkotulostimien ja monitoimilaitteiden tietoturvassa on puutteita IT-tiimien

Lisätiedot

Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1

Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1 Finnish Huomio: Käyttöympäristöstä riippumatta, tämän sovelluksen tukemista mobiililaitteista käytetään nimitystä "laite." Mallin nimeä/käyttöjärjestelmän nimeä käytetään vain silloin, kun kysymys koskee

Lisätiedot

Tulostuslaitteiston optimointi auttaa kohdentamaan kustannukset /This is Why SafeQ on siihen oikea työkalu.

Tulostuslaitteiston optimointi auttaa kohdentamaan kustannukset /This is Why SafeQ on siihen oikea työkalu. SafeQ Tulostuksen hallintaohjelmisto MAKSIMOI TULOSTUSYMPÄRISTÖSI SUORITUSKYKY Tulostuslaitteiston optimointi auttaa kohdentamaan kustannukset /This is Why SafeQ on siihen oikea työkalu. Optimoidut tulostusratkaisut.

Lisätiedot

Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 2.

Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 2. Xerox ConnectKey.0 -tekniikka Ohjaustaulu Käytettävissä olevat palvelut voivat vaihdella tulostimen asetusten mukaan. Lisätietoja palveluista ja asetuksista on Käyttöoppaassa. 3 4 5 Kosketusnäyttö Valikot

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 17.8.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: AirPrint-opas Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT/ L9300CDW/L9300CDWT/L9300CDWTT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW

Lisätiedot

VERKON ASETUKSET SEKÄ WINDOWSIN PÄIVITTÄMINEN

VERKON ASETUKSET SEKÄ WINDOWSIN PÄIVITTÄMINEN VERKON ASETUKSET SEKÄ WINDOWSIN PÄIVITTÄMINEN Tämän harjoituksen tarkoituksena on varmistaa verkon asetukset sekä päivittää Windows käyttäen Windows Update -palvelua. Dokumentin lopussa on palautettava

Lisätiedot

Monitoimilaitteen toimittaminen - Laite- ja pääkäyttäjätiedot tulostusjonoa varten 1 (6)

Monitoimilaitteen toimittaminen - Laite- ja pääkäyttäjätiedot tulostusjonoa varten 1 (6) Monitoimilaitteen toimittaminen - Laite- ja pääkäyttäjätiedot tulostusjonoa varten 1 (6) Monitoimilaitteesta tarvittavat tiedot palvelimelle tehtävää Hallintoverkon tulostusjonoa varten Laitetoimittaja

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Suojaus Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Tarkoitus: WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Näiden ohjeiden avulla voidaan tarvittaessa muokata tulostimen verkkoasetuksia koneen käyttöpaneelista. Lisää tietoja on koneen käyttöoppaissa. Huom: Verkonvalvojan

Lisätiedot

Tietoverkkojen turvallisuus. Tuomas Aura T-110.2100 Johdatus tietoliikenteeseen kevät 2012

Tietoverkkojen turvallisuus. Tuomas Aura T-110.2100 Johdatus tietoliikenteeseen kevät 2012 Tietoverkkojen turvallisuus Tuomas Aura T-110.2100 Johdatus tietoliikenteeseen kevät 2012 Luennon sisältö 1. Palomuurit ja rajavalvonta NAT palomuurina Tilaton, tilallinen ja sovellustason palomuuri Virtuaaliverkkoyhteys

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Digisovittimien testaus ja laitteiden linkitys HDpalveluissa. Timo Santi DigiPhilos Oy

Digisovittimien testaus ja laitteiden linkitys HDpalveluissa. Timo Santi DigiPhilos Oy Digisovittimien testaus ja laitteiden linkitys HDpalveluissa Timo Santi DigiPhilos Oy CA-linkitysprojektin tavoitteet Saada korkealaatuista, kuluttajaa kiinnostavaa HD-sisältöä tarjolle Suomen kaapelitelevisioverkkoihin.

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Versio A FIN Huomautusten selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa huomautusten tyyliä: Vinkit kertovat,

Lisätiedot

Directory Information Tree

Directory Information Tree IP-osoite / Host taulu, jossa neljä 8 bit lukua esim. 192.168.0.10/24, unix, linux, windows windows\system32\drivers\etc DNS (Domain Name System), muuttaa verkkotunnuksen IPosoitteeksi. X.500 perustuu

Lisätiedot

www.sharp.eu Tervetuloa Sharpille Sharp Electronics Suomi Rälssintie 6, 00720 Helsinki Puh. (09) 2525 5600, Fax (09) 2525 5699

www.sharp.eu Tervetuloa Sharpille Sharp Electronics Suomi Rälssintie 6, 00720 Helsinki Puh. (09) 2525 5600, Fax (09) 2525 5699 Tervetuloa Sharpille Sharp valmistaa nopeita ja luotettavia tulostimia ja monitoimilaitteita ja kehittää uusia, tehokkaampia ratkaisuja ja innovaatioita asiakirjahallintaan. Monet näistä innovaatioista

Lisätiedot

Enemmän voitonriemua. Vähemmän tylsiä hetkiä. Pelien ja sovellusten jakaminen Sonera Viihde -palvelussa

Enemmän voitonriemua. Vähemmän tylsiä hetkiä. Pelien ja sovellusten jakaminen Sonera Viihde -palvelussa Enemmän voitonriemua. Vähemmän tylsiä hetkiä. Pelien ja sovellusten jakaminen Sonera Viihde -palvelussa Sisällysluettelo 1. Game & Application Sharing -toiminto (pelien ja sovellusten jakaminen)... 3 2.

Lisätiedot

Lexmarkin sovellukset

Lexmarkin sovellukset Lexmarkin sovellukset Auta asiakkaitasi löytämään Lexmarkin ratkaisuja tukevien yksi- ja monitoimitulostimien koko potentiaali Lexmarkin sovellukset on suunniteltu yritysten avuksi. Kun asiakirjoja laaditaan,

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan

Lisätiedot

Online-jako painos

Online-jako painos Online-jako 3.1 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Käyttövinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

Ricoh MP C3504 -käyttöohje

Ricoh MP C3504 -käyttöohje Ricoh MP C3504 -käyttöohje Ongelmatilanteessa IT- Helpdeskin yhteystiedot löytyvät laitteen tarrasta. Alkuperäisten syöttölaite, alkuperäiset kuvapuoli ylöspäin Jos laite on nukkumatilassa kosketa paneelia,

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300 Erinomainen ja vankkatekoinen all-in-one-ultrakannettava. Toshiba EasyGuard sisältää monia ominaisuuksia, joiden avulla yritysasiakkaat voivat parantaa tietoturvaansa, tehostaa järjestelmän suojausta ja

Lisätiedot

Onko teillä vielä paperisia arkistoja?

Onko teillä vielä paperisia arkistoja? Onko teillä vielä paperisia arkistoja? EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) koskee myös paperiarkistoja EU:n tietosuoja-asetus yhtenäistää henkilötietojen käsittelyä koskevaa sääntelyä EU:ssa. Asetus astuu voimaan

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Turvallinen etäkäyttö Aaltoyliopistossa

Turvallinen etäkäyttö Aaltoyliopistossa Turvallinen etäkäyttö Aaltoyliopistossa Diplomityöseminaari Ville Pursiainen Aalto-yliopiston tietotekniikkapalvelut Valvoja: Prof Patric Östergård, Ohjaajat: DI Jari Kotomäki, DI Tommi Saranpää 7.10.2016

Lisätiedot

Tietoturvan perusteet - Syksy 2005. SSH salattu yhteys & autentikointi. Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S)

Tietoturvan perusteet - Syksy 2005. SSH salattu yhteys & autentikointi. Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S) Tietoturvan perusteet - Syksy 2005 SSH salattu yhteys & autentikointi Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S) Yleistä SSH-1 vuonna 1995 (by. Tatu Ylönen) Korvaa suojaamattomat yhteydentottotavat

Lisätiedot

Yritysturvallisuuden perusteet. 11. Luento Tietotekninen turvallisuus

Yritysturvallisuuden perusteet. 11. Luento Tietotekninen turvallisuus Yritysturvallisuuden perusteet Teemupekka Virtanen Helsinki University of Technology Telecommunication Software and Multimedia Laboratory teemupekka.virtanen@hut.fi 11. Luento Tietotekninen turvallisuus

Lisätiedot

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurilla voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun pidätetty työ halutaan tulostaa, se valitaan tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelista. Lisätietoja

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Harri Koskenranta 10.3. 2005

Harri Koskenranta 10.3. 2005 FYYSINEN TURVALLISUUS T-110.460 - Kalusteet Harri Koskenranta 10.3. 2005 Arvot Suojaustoimenpiteet Uhkat Tunnistetaan Luokitellaan Mitoitetaan Otetaan riski Analysoidaan 10.3. 2005 T-110.460 Koskenranta

Lisätiedot

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Salasanojen hallinta Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Restaurant Enterprise Solution Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja kertoo tarvittavat säännöt kuinka hallinnoida RES salasanoja

Lisätiedot

Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta.

Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta. Sähköposti Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta. Sähköpostiosoitteen kautta voit lähettää viestejä sukulaisille,

Lisätiedot

Pcounter. kustannustehokkuuden luotettava mittari. Pcounter Sovellukset

Pcounter. kustannustehokkuuden luotettava mittari. Pcounter Sovellukset Pcounter kustannustehokkuuden luotettava mittari Pcounter Sovellukset Pcounter, esittely Keskitetty tulostuksen hallinta Pcounter on verkkotulostuksen valvonta- ja laskutusohjelmisto, joka kohdentaa tulostuskustannukset

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

WorkCentre 7132. tulostin kopiokone skanneri faksi sähköposti. Helppoa monitoimisuutta. sinun tarpeisiisi... nyt väreissä

WorkCentre 7132. tulostin kopiokone skanneri faksi sähköposti. Helppoa monitoimisuutta. sinun tarpeisiisi... nyt väreissä WorkCentre 7132 tulostin kopiokone skanneri faksi sähköposti Helppoa monitoimisuutta sinun tarpeisiisi... nyt väreissä WorkCentre 7132 Xerox WorkCentre 7132 -monitoimilaite on edullinen tapa lisätä toimiston

Lisätiedot

TIETOTURVA TINKIMÄTÖNTÄ YKSITYISYYDEN SUOJAA Konica Minoltan tietoturvastandardit

TIETOTURVA TINKIMÄTÖNTÄ YKSITYISYYDEN SUOJAA Konica Minoltan tietoturvastandardit TIETOTURVA TINKIMÄTÖNTÄ YKSITYISYYDEN SUOJAA Konica Minoltan tietoturvastandardit JULKAISUT TIETOTURVA ALANSA JOHTAVAA TIETOTURVAA Digiaikakauteen siirtyminen on merkinnyt maailmanlaajuisen viestinnän

Lisätiedot

IT-palvelujen ka yttö sa a nnö t

IT-palvelujen ka yttö sa a nnö t IT-palvelujen ka yttö sa a nnö t Tampereen yliopisto Yliopistopalvelut / tietohallinto Rehtorin päätös 28.8.2014. Sisällysluettelo 1 Soveltamisala... 2 2 Käyttövaltuudet ja käyttäjätunnus... 2 2.1 Käyttövaltuudet...

Lisätiedot