Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1"

Transkriptio

1 Finnish Huomio: Käyttöympäristöstä riippumatta, tämän sovelluksen tukemista mobiililaitteista käytetään nimitystä "laite." Mallin nimeä/käyttöjärjestelmän nimeä käytetään vain silloin, kun kysymys koskee tiettyä mallia tai käyttöjärjestelmää. Kysymys Vastaus Yleistä 1-1 En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. Tarkista, tukeeko Sharpdesk Mobile laitteesi käyttöjärjestelmän versiota. Päivitä laitteen käyttöjärjestelmä versioon, jota Sharpdesk Mobile tukee (katso tuen verkkosivu), jos päivittäminen on mahdollista. 1-2 "Löydä tulostimet/skannerit" kestää hyvin pitkään Android/Windows -laitteilla. Jos useita SNMP-laitteita on liitetty samaan verkkosegmenttiin, automaattinen haku kestää kauan (noin 10 sekuntia laitetta kohti). Verkkotulostimet/ -skannerit tukevat enimmäkseen SNMP-järjestelmää. 1-3 En voi tarkastella joidenkin skannattujen tiedostojen luettelossa olevien tietojen pikkukuvia. Jos vapaata muistia (RAM) ei ole riittävästi, pikkukuvaa ei luoda. Tässä tapauksessa näytetään oletuspikkukuva. Yleensä Sharpdesk Mobile pystyy luomaan pikkukuvan, jos asiakirja skannataan uudelleen matalammalla resoluutiolla tai korkeammalla pakkaussuhteella. Sillä välin toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat oikein kuvan kanssa. Tämä sovellus ei pysty luomaan joidenkin tiedostojen pikkukuvia/esikatseluja vaikka sovellus tukeekin käsittelyä. Lue lisää liitteestä. 1-4 ios-laitteissa pikkukuvat (esim. kuvien väri) ovat vioittuneita joidenkin tiedostojen osalta skannattujen tiedostojen luettelossa. Jotkin sellaisten PDF-tiedostojen pikkukuvat, joita ei ole luotu skannaamalla, voivat olla vioittuneita, mutta toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat oikein kuvan kanssa. 1-5 Minulle näytetään viesti (Kuvaa ei voi esikatsella), kun valitsen tiedoston esikatselun. Jos vapaata muistia (RAM) ei ole riittävästi, esikatselukuvaa ei luoda. Jos suljet tarpeettomat sovellukset, Sharpdesk Mobile saattaa kyetä näyttämään esikatselukuvan. Toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat kuitenkin oikein kuvan kanssa. 1-6 ios-laitteissa esikatselukuva ei mahdu näytölle kun olen kutistanut kuvan äärimmilleen. Katso vastaus, kysymys 1-3. Näin voi käydä ios 4.3 -laitteissa. Ongelma saattaa ratketa päivittämällä ios-versioksi 5-7. Toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai järjestä toimivat oikein kuvan kanssa, vaikka et päivittäisikään laitteen ios-versiota.

2 1-7 Skannausta tai tulostusta ei voi käyttää ios laitteilla, jotka on päivitetty versioksi ios 6. Tarkistetaan, että Wi-Fi -verkkoyhteys katkaistaan välittömästi yhdistämisen jälkeen. Tässä tapauksessa yksi tapa ratkaista ongelma on poistaa Wi-Fi -asetus ja muodostaa yhteys uudelleen. Toinen tapa on napauttaa "asetukset">"yleistä">"palauta">"palauta verkkoasetukset". Napauta "palauta" ponnahdusikkunasta, ja määritä verkkoasetukset uudelleen. Tarkista laitteesi Sharpdesk Mobilen versio ja päivitä se tarvittaessa uusimpaan versioon. 1-8 Windows 8/RT -laitteissa toinen sovellus voidaan kohdistaa tämän sovelluksen ollessa käytössä. Tätä sovellusta ei kuitenkaan voi käyttää, jos sovelluksen koko on pienempi näytöllä. Tätä sovellusta ei voi käyttää kohdistettuna sovelluksena. Liu'uta jakajaa kunnes koot vaihtuvat. 1-9 Miten versiotiedot ja ohje näytetään Windowspohjaisilla laitteilla? Sipaise näytön oikeaa reunaa, jolloin näkyviin tulee oikopolku. Näpäytä oikopolun kohtaa "asetukset". Napauta "luvat" ( "tietoja" Windows 8.1 /RT laitteissa), jolloin saat näkyviin kyseisen version tiedot. Napauta "ohje", jolloin näkyviin tulee ohje On tapauksia, jolloin tämä sovellus lukittuu tai on epävakaa. Jos olet skannannut suuria tiedostoja tähän sovelluksen, sovellus saattaa saavuttaa laitteen muistirajoituksen. Tässä tapauksessa sovellus saattaa lukkiutua. Tämä aiheuttaa virheitä skannauksessa, tulostuksessa ja sovelluksessa. Ohjelman asetukset 2-1 Tulostimet/ -skannerit eivät tule näkyviin, kun napautan "löydä tulostimia/skannereita", "tulostin- /skanneriasetuksissa". Tulostimet/skannerit on liitettävä verkossa samaan verkkosegmenttiin kuin laite. Jos ne on yhdistetty eri verkkosegmenttiin kuin laite, siirry tulostimen/skannerin P-osoitteeseen napauttamalla "lisää manuaalisesti". Tarkista, että "Public Get Community" ja "Enter Community String(s)" on määritetty oikein kohdassa "asetukset" - "sovellusasetukset" - "SNMP-asetukset". 2-2 En voi tulostaa tulostimella (skannata skannerista), jonka P-osoite on syötetty "lisää manuaalisesti." Tarkista, ovatko HTTP ja FTP (tai raakatulostus) käytössä verkostosegmenttien välillä, joihin laite ja tulostin/skanneri ovat liitettyinä. Verkkoyhteyden tai välityspalvelimen asetuksen todennus saattaa olla välttämätöntä erityisille ympäristöille.

3 Tulostimelle määritetty portin numero voi olla eri kuin portin numero (oletus on 21 tai 9100), joka on annettu "lisää manuaalisesti" laitteelle. Tarkista tulostimelle määritetty portin numero seuraavalla tavalla, ja muuta laitteen konfigurointia. Selaa tulostinlaitteen verkkosivuja selaimellasi, tarkista määritetty portin numero kohdassa: [sovellusasetukset]-[asetus tulostukselle tietokoneelta] (jos "käytä raakatulostusta" kohdassa "sovellusasetukset" on pois päältä (ei valittu)) [Verkkoasetukset]-[tulostusporttiasetukset]-[raaka]- välilehti (jos "käytä raakatulostusta" on päällä (valittu)).) 2-3 Käyttämällä "lisää manuaalisesti", voidaan lisätä saman tulostimen/skannerin P-osoite, joka on jo ollut luettelossa. (On yli 2 tulostinta/skanneria, joilla on sama P-osoite, mutta nimi ei ole sama.)) Skannaa Se on Sharpdesk Mobilen määrityksen mukaista. Jos tulostin/skanneri lisätään manuaalisesti, tulostimen/skannerin nimi on P-osoite. Jos käytetään "etsi tulostimet/skannereit", nimi on se, joka on konfiguroitu tulostimeen/skanneriin. Samoja nimiä ei voi lisätä mutta eri nimiä voidaan lisätä. Skannaa mobiililaitteestasi Tätä toimintoa ei tueta joillakin tulostimilla/skannereilla. Katso tältä sivustolta yhteensopivat mallit. Laiteohjelmisto on ehkä päivitettävä. Skannerin ohjauspaneelissa näytetään aloitusnäyttö. 3-1 Skannaustoiminto ei onnistu mobiililaitteestani. Jos ei voi käyttää skannerissa, se ei voi toimittaa skannattua tietoa tähän sovellukseen. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Tarkista, että [HTTP] on käytössä kohdassa [suojausasetukset]-[porttiohjaus]- [palvelimen portti]. Jos sovelluksen tietoliikennemoduuli (MX-AMX2-malli) tai ulkoisen tilin moduuli (MX-AMX3) on asennettu, varmista, että [HTTP] kohteessa [Sharp OSA (Extended Platform)] on käytössä myös kohteessa [suojausasetukset] - [porttiohjaus] - [palvelimen portti]. 3-2 Napauttamalla "skannaa kohteesta (skannerinhallinta nimi)" -painiketta skannaustietojen saamiseksi, "profiilin rekisteröinti epäonnistui" tulee näkyviin "Profiilia rekisteröidään" -viestin jälkeen, eikä Sharpdesk Mobile siirry odotustilaan. Tätä ominaisuutta ei tueta Windows-versiossa V V Skannaus skannerin ohjauspaneelista Katso vastaus, kysymys 2-2. Jos skannerin ohjauspaneelissa on näkyvillä osoitekirjan luettelo, profiilin rekisteröinti ei onnistu. Käytä paneelia siten, että se ei näytä osoitekirjan luetteloa (esim. Kopioi tai Aloitusnäyttö) ja skannaa uudelleen. Katso vastaus, kysymys 3-1.

4 V Jos ei voi käyttää skannerissa, se ei voi toimittaa skannattua tietoa tähän sovellukseen. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Tarkista, että [HTTP] on käytössä kohdassa [suojausasetukset]-[porttiohjaus]- [palvelimen portti]. 3-3 Napauttamalla "skannaa kohteesta (skannerin nimi)" -painiketta skannaustietojen saamiseksi, näytetään "Profiilisi on jo rekisteröity valittuun MFPtulostimeen. Haluatko korvata sen?" "Profiilia rekisteröidään" -viestin jälkeen. Nimi, joka on sama kuin Sharpdesk Mobileen määritetty "näyttönimi", on jo rekisteröity skannerin osoitekirjaan. Jos käyttäjä on käyttänyt Sharpdesk Mobilea "Profiilin automaattisen poiston" ollessa POS PÄÄLTÄ, valitse "Korvaa" ja jatka prosessia. Jos tämä nimi on rekisteröity skannerin osoitekirjaan ennen kuin käyttäjä alkaa käyttää Sharpdesk Mobilea, merkinnän kohde on jo saatettu asettaa käyttäjän tietokoneelle tai käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Tässä tapauksessa peruuta prosessi napauttamalla "Peru" -painiketta, muokkaa Sharpdesk Mobileen määritettyä "näyttönimeä" ja skannaa uudelleen. 3-4 Tietojen antaminen laitteelleni jäi skannerin osoitekirjaan skannaustietojen vastaanottamisen jälkeen. Napauta "asetus" ylävalikosta ja napauta "sovellusasetukset." Tarkista, onko "Profiilin automaattinen poisto" "O (POS PÄÄLTÄ)." Jos se on " (PÄÄLLÄ)", vaihda asetukseksi "O (POS PÄÄLTÄ)." Skanneriin jäänyt merkintä voidaan poistaa selaamalla [Osoitekirjaa] skannerin verkkosivulla. Näin saattaa tapahtua, jos osoitekirja näkyy ohjauspaneelissa heti, kun skannerin käynnistyspainiketta on painettu. Tässä tapauksessa laite on vastaanottanut skannatut tiedot onnistuneesti. 3-5 "Profiilin rekisteröinti epäonnistui" näytetään kun skannaustiedot on vastaanotettu. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Jos kohdan [Järjestelmäasetukset]- [kuvan lähetyksen asetukset]-[toiminta-asetukset]- [oletusasetukset] välilehden [Pidä asetuksia jonkin aikaa skannauksen jälkeen] -valintaruutu on valittu, poista valintaruudun valinta. Jos kumpikaan näistä ei ratkaise ongelmaa, napauta "Asetukset" - "Sovellusasetukset" ja aseta "Profiilin automaattinen poisto" kohtaan "O (POS PÄÄLTÄ)", jolloin viestiä ei näytetä. Vaikka profiilin jääminen skanneriin ei aiheuta mitään ongelmia, voi käyttäjä poistaa profiilin skannerin verkkosivuston osoitekirjasta. 3-6 Koska laite käyttää kiinteää P-osoitetta ja minä käytän aina samaa skanneria, en halua, että osoitekirjan merkintää poistetaan. Napauta "Asetukset" laitteen ylävalikkonäytöltä ja napauta sitten "Sovellusasetukset". Tarkista, onko "Profiilin automaattinen poisto" "POS PÄÄLTÄ." Jos se on " (PÄÄLLÄ)", vaihda asetukseksi "O (POS PÄÄLTÄ)." 3-7 Skannerilta vastaanotettu tiedosto ei tule näkyviin luetteloissa "Tulosta" "Liitä sähköpostiin" "Lähetä sovellukseen" tai "Hallitse tiedostoja". Vain tallennettu tiedosto "Skannaa" -toiminnossa voidaan listata näissä toiminnoissa. "Tallenna" - toiminto on tehtävä esikatseltaessa vastaanotettua skannattua tietoa.

5 3-8 ios-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai sovellus pysähtyi odottamatta. Se saattaa tapahtua, jos tiedostonimessä, joka on määritetty Lähetä asetukset -kohdassa skannerilla, on käytetty muuta kuin ascii-merkkiä. Käytä asciimerkkiä määrittäessäsi tiedostonimeä. 3-9 Android-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai tiedostonimi tyhjenee. Se saattaa tapahtua, jos tiedostonimessä, joka on määritetty Lähetä asetukset -kohdassa skannerilla, on käytetty muuta kuin ascii-merkkiä. Käytä asciimerkkiä määrittäessäsi tiedostonimeä Windows-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai tiedostonimi tyhjenee. On tapauksia, joissa skannaus epäonnistuu skannattaessa monisivuista asiakirjaa. Tulosta Jos Windows-pohjaiselle laitteellesi on asennettu verkkoskannerityökalu, skannattuja tietoja ei ehkä vastaanoteta. Muuttaa portin numeroa [Järjestelmäasetukset] -välilehdellä verkkoskannerityökalusi avulla. Laitteesi Windows-palomuuri saattaa estää skannerilta saapuvan viestinnän. Luo uusi sääntö, joka sallii TCP-viestinnän portin 4687 kautta Windowsin palomuuriin (tämä saattaa edellyttää verkon pääkäyttäjän apua). Kun laite siirtyy lepotilaan asiakirjaa skannattaessa, saattaa skannaus epäonnistua. Poista laitteesi lepotila-asetus. Tarkista, onko tulostimeen, johon haluat tulostaa tiedoston, asennettu tulostimen laajennuspaketti. Tarkista, ovatko FTP tai raakatulostus sallittuja verkoston välillä johon laite ja tulostin/skanneri ovat liitettyinä. Verkkoyhteyden tai välityspalvelimen asetuksen todennus saattaa olla välttämätöntä erityisympäristöille. 4-1 En voi tulostaa tulostimeen Sharpdesk Mobilesta. V V FTP:n verkkoportti voidaan muuttaa tulostimessa toiminnan "Löydä tulostimet/skannerit" jälkeen. Tarkista FTP-porttiasetus samalla tavalla kuin vastauksessa, kysymys 2-2. Jos käyttäjän todennus on asetettu tulostimeen, tarkista, että käyttäjänimi ja salasana on asetettu oikein napauttamalla "Asetukset"- "Käyttäjäasetukset". Koska verkkoyhteys voi olla epävakaa, tarkista verkkoyhteys ja käytä "Tulosta" toimintoa uudelleen. Tarkista, onko tulostimeen, johon haluat tulostaa tiedoston, asennettu PS3-laajennuspaketti. 4-2 PDF-tiedostoa tulostettaessa tulostettiin suuri määrä tuntemattomia merkkejä. Harvoissa tapauksissa tämä voi tapahtua silloin, kun verkkoyhteys heikkenee pian sen jälkeen kun tulostaminen on aloitettu tulostimessa. (Tässä tapauksessa tulostimen käyttöpaneelin työn tilan "työjono" ilmoittaa tilaksi "tuntematon".) Tällaisessa tapauksessa tulostaa sama tiedosto uudelleen. Tämä voi tapahtua silloin, kun laite saa vain heikon Wi-Fi -signaalin. Vältä laitteesi käyttöä sellaisessa paikassa, vaan käytä laitetta paikassa, jossa se saa voimakkaamman signaalin.

6 4-3 Napauttaessani "Valitse tiedosto" näytetään vain niiden asiakirjojen luettelo, jotka Sharpdesk Mobile on vastaanottanut. Jos tulostat toisen sovelluksen tallentaman tiedoston, käynnistä sovellus, avaa tiedosto ja lähetä se Sharpdesk Mobileen. Sen jälkeen tiedosto voidaan tulostaa Sharpdesk Mobilesta. 4-4 En voi nipistää/suurentaa/vierittää kuvaa valitessani tiedostoa tulostettavaksi ja esikatseluun. Jos et pysty nipistämään tai suurentamaan kuvaa, voi olla, että se on jo suurennettu tai pienennetty äärimmilleen. Jos et voi vierittää kuvaa, voi olla, että se on suurennettu tai pienennetty näytölle sopivaksi. Jos käytät ios laitteita, käytä nipistä/suurenna/vieritä -toimintoja koskematta aluetta painikkeen "Tulosta kohteeseen (tulostimen nimi" yllä (näytön alue, jossa välilehti on oikeassa reunassa). 4-5 ios-laitteissa viesti (Tiedoston lukeminen epäonnistui) näytetään, kun valitsen tiedoston "Valokuvat" -näytöltä. Jos käytät ios -laitetta ios 4.3-5, varmista, että [Paikannuspalvelut] on asetettu päälle [ON] ioslaitteesi kohdassa [Asetukset]-[Paikannuspalvelut]. Jos käytät ios-laitetta ios 6 tai 7, varmista, että pääsy kohtaan [Kuvat] on sallittu tämän sovelluksen osalta. [Asetukset]-[Tietosuoja]- [Valokuvat] näyttää sovellusluettelon. Hae sieltä "Sharpdesk Mobile" ja aseta päälle [ON]. Varmista, että laitteesi on kytketty verkkoon. 4-6 Sähköpostia ei voi esikatsella tämän sovelluksen ios/android -versiossa. Varmista, että tämän sovelluksen sähköpostiasetukset on määritetty oikein. Sähköpostipalvelimesi on tuettava MAP4- protokollaa. Jos sähköpostipalvelimesi ja tulostin/skanneri on liitetty eri verkkoihin, sähköpostia ei voi esikatsella laitteen ollessa liitetty verkkoon, johon tulostin on liitetty. Liitä laite verkkoon, johon sähköpostipalvelimesi on liitetty. Sähköpostiviestejä, jotka on teksti- tai HTMLmuodossa voidaan tulostaa. Muita muotoja (esim. rich text) ei voi tulostaa. 4-7 Sähköpostia ei voi tulostaa tämän sovelluksen ios/android/windows -versiossa. Jos sähköpostipalvelimesi ja tulostin/skanneri on liitetty eri verkkoihin, sähköpostia ei voi tulostaa laitteen ollessa liitetty verkkoon, johon sähköpostipalvelimesi on liitetty. Kun olet valinnut tulostettavat sähköpostit, liitä laitteesi verkkoon, johon tulostimesi on liitetty. 4-8 Sähköpostia ei voi tulostaa tämän sovelluksen Windows-versiosta (V2.0). Sähköpostitekstin jakamista työpöytäsähköpostisovelluksesta ei tueta. Käytä Mail-sovellusta (Windows Store -sovellus). Varmista, että laitteesi on kytketty verkkoon. 4-9 Verkkosivuja ei voi selata/tulostaa tämän sovelluksen ios/android/windows -versiosta. (Huomautus) Windows-versio ei tue verkkosivujen selaamista. Jos verkkopalvelimesi ja tulostimesi on liitetty eri verkkoihin, laite ei voi käyttää verkkosivua sen ollessa liitettynä verkkoon, johon tulostin on liitetty ja päinvastoin. Kun olet valinnut tulostettavat verkkosivut, liitä laitteesi verkkoon, johon tulostimesi on liitetty.

7 Verkkosivuja, jotka eivät ole HTML-muodossa, ei voi selata. Verkkosivuja, joita tämä sovellus ei voi selata, ei voi tulostaa. HTML-muotoisia verkkosivuja, joilla ei ole.html (tai.htm) -jälkiliitettä, voi kuitenkin selata ja tulostaa Verkkosivuja ei voi tulostaa tämän sovelluksen Windows-versiosta (V2.0). Liitä sähköpostiin ("Jaa" Windows-versiossa) Verkkosivun jakamista työpöytäverkkoselaimesta ei tueta. Käytä nternet Exploreria tai Windows Storen sovellusta. 5-1 Napauttamalla "Liitä sähköpostiin" -painiketta kun tiedosto on valittu, sähköpostisovellus käynnistyy, mutta liitetty kuva näyttää vaakasuunnassa (pystysuunnassa) pidemmältä. Sähköpostisovelluksen määritysten takia sovellus saattaa näyttää väärän kuvasuhteen joidenkin kuvien lähdekuvista, joiden kuvasuhde on erityinen. Liitteenä oleva kuva lähetetään oikeassa kuvasuhteessa. Lähetä sovellukseen ("Jaa" Windows-versiossa) 6-1 Sovellusta, johon haluan lähettää tämän tiedoston, ei ole luettelossa kun valitsen tiedoston ja napautan "Lähetä sovellukseen". Sharpdesk Mobile tukee ainoastaan JPEG-, TFF-, PDF- (mukaan lukien pakattu PDF ja salattu PDF) ja PNG-tiedostoja (paitsi V1.2.3 Windowsversiossa). Kohdassa "Lähetä sovellukseen" luetellut sovellukset ovat niitä, joihin Sharpdesk Mobile voi lähettää nämä tiedostomuodot. Katso kunkin sovelluksen käyttöohjeista tai ohjeasiakirjasta tietoa tiedostomuodoista, joita kyseinen sovellus kykenee käsittelemään. Tulosta muista sovelluksista Jos käytät ios-laitetta käyttöjärjestelmässä ios 5 tai sitä vanhempi, näytetään vain 9 sovellusta. Jos haluamaasi sovellusta ei näytetä, poista tarpeettomia sovelluksia. Sharpdesk Mobile tukee ainoastaan JPEG-, TFF-, PDF- (mukaan lukien pakattu PDF ja salattu PDF) ja PNG-tiedostoja (paitsi V1.2.3 Windowsversiossa). Kun tiedosto lähetetään yhdessä näistä tiedostomuodoista, "Sharpdesk Mobile" näytetään. 7-1 Sharpdesk Mobilea ("Sharpdesk M") ei näytetä kun lähetän tiedoston toisesta sovelluksesta. Jos käytät ios-laitetta käyttöjärjestelmässä ios 5 tai sitä vanhempi, näytetään vain 9 sovellusta. Jos "Sharpdesk Mobilea" ei näytetä, poista tarpeettomia sovelluksia. Järjestä Jos käytät Windowsia, jotkut sovellukset jakavat linkin valittuun tiedostoon sen sijaan, että jakaisivat itse tiedoston. Tässä tapauksessa Sharpdesk Mobile ei näy Jaa-oikopolulla, koska se ei voi käsitellä tiedoston linkkiä En voi poistaa kansiosta Windows-pohjaisissa laitteissa. En voi siirtää tiedostoja/kansioita Windowspohjaisissa laitteissa. Jos tiedostoja, jotka ovat tukemattomissa muodoissa, (esim. DOC tai TXT) on määritetyssä kansiossa, kansiota ei voi poistaa (näyttöön tulee virheilmoitus). Jos kohdekansiossa on samannimisiä tiedostoja/kansioita, ei tiedostoja/kansioita voi siirtää (näyttöön tulee virheilmoitus).

8 Liite: Tuettu tiedostomuoto esikatselua ja pikkukuvien näyttöä varten Selite "Näyttö" -sarakkeessa: Y: Tiedosto voidaan esikatsella ja sen pikkukuva voidaan näyttää. R: Esikatselua ei voi kiertää. Esikatselua tai pikkukuvaa ei välttämättä voida näyttää, jos laitteen muistia ei ole tarpeeksi. N: Tiedostoa ei voida esikatsella eikä sen pikkukuvaa voida näyttää. Käytä tiedoston esikatseluun toimintoa "Tarkista muilla sovelluksilla". Normaali PDF (salaamaton) Muoto Android (V2.0) ios (V2.0) Näyttö Windows (V1.2.3) Windows (V2.0) Salattu PDF N N N N Sharpskannerin skannaama PDF Pakattu PDF Bk letter emphasis PDF N R N Y Muut Y Y Y(*1) Y Muut N R N N TFF Y Y Y Y JPEG Y Y Y Y PNG Y Y N Y (*1) N Mono2 PDF:lle Apple, iphone ja ipad ovat Apple nc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Android ja Google ovat Google nc:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Windows ja nternet Explorer ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Sharpdesk on Sharp Corporationin tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä käytetyt yritysten nimet, tuotteet, palvelut ja logot ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Ennen Brother-laitteen käyttöä Huomautusten määritelmät Tämä käyttöopas käyttää seuraavia symboleita ja merkintätapoja: Kuvakkeet sisältävät

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio G FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan

Lisätiedot

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Ennen Brother-laitteen käyttöä Kuvakkeiden selitykset Tavaramerkit Tärkeä huomautus Kuvakkeiden selitykset Koko tässä Käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa Käyttöopas AirPrint JOHDANTO Tässä oppaassa olevien tietojen täydellisyys, täsmällisyys ja ajantasaisuus on pyritty varmistamaan kaikin keinoin. Valmistaja ei vastaa omien vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J4625DW/J5320DW/J5620DW/J5625DW/J5720DW/J5920DW.

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J4625DW/J5320DW/J5620DW/J5625DW/J5720DW/J5920DW. AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J40DW/MFC-J440DW/J460DW/ J465DW/J530DW/J560DW/J565DW/J570DW/J590DW Versio A FIN Huomautusten selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

AirPrint-opas. Versio 0 FIN

AirPrint-opas. Versio 0 FIN AirPrint-opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi käyttää yhdessä muiden

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN

AirPrint-opas. Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN AirPrint-opas Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J40DW, MFC-J430DW/J440DW/J450DW/J460DW/J470DW Kuvakkeiden selitykset

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

GN Hearing - sovellus - käyttöohje

GN Hearing - sovellus - käyttöohje GN Hearing - sovellus - käyttöohje Johdanto Onneksi olkoon sovelluksen lataamisen johdosta. Tämä sovellus tuottaa parempia kuuntelemiselämyksiä ja auttaa hyödyntämään kuulokojeitasi täysimääräisesti. Innovatiivinen

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 Support Center @ Lenovo support.lenovo.com/windows8.1 Hyvä lukija! Lenovo on laatinut tämän ohjeen helpottamaan Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Käyttöohjeet Sovellussivusto

Käyttöohjeet Sovellussivusto Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE MFP. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE MFP. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE MFP Pikaopas M725dn M725f M725z M725z+ Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

GN Hearing -sovellus - käyttöohje

GN Hearing -sovellus - käyttöohje GN Hearing -sovellus - käyttöohje Johdanto Tämä sovellus tuottaa parempia kuuntelemiselämyksiä ja auttaa hyödyntämään kuulokojeitasi täysimääräisesti. Innovatiivinen ääniteknologiamme ja muotoilu yhdistettynä

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: AirPrint-opas Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Versio A FIN

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen 1 Käyttöpaneelin näyttö on tyhjä, tai siinä näkyy vain vinoneliöitä. Työt eivät tulostu. Tulostimen testaus epäonnistui. Tulostin ei ole valmis vastaanottamaan tietoa. Määritetty vastaanottoalusta on täynnä.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille Asennus- ja käyttöopas Android C-Penille TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5 -kynää ei käytetä pitempään aikaan,

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon.

5. Valitse Skannauslähde Skannaa-painike (etupaneeli) -ikkunasta Kuva tiedostoon. 1 Kuvien ja asiakirjojen skannaus HP Scanjet G4050 (PIKAOHJE!) VALOKUVIEN SKANNAUS 1. Käynnistä skanneri virtapainikkeesta 2. Avaa skannerin kansi ja aseta kuva seuraavasti: kuvapuoli, eli skannattava

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA QR-koodit QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA MOTIVOIVAA ILMAISTA QR-koodi paljon tietoa Koodin avulla pääsee nopeasti halutulle verkkosivulle tai esim. YouTube-videoon ilman osoitteen

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

ReSound-sovellukset - käyttöohje

ReSound-sovellukset - käyttöohje ReSound-sovellukset - käyttöohje Johdanto Onneksi olkoon ReSound-sovelluksen lataamisen johdosta. ReSoundsovellukset tuottavat parempia kuuntelemiselämyksiä ja auttavat hyödyntämään ReSound-kuulokojeita

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Skannaaminen RightFaxiin. Pääkäyttäjän opas

Skannaaminen RightFaxiin. Pääkäyttäjän opas Skannaaminen RightFaxiin Pääkäyttäjän opas Toukokuu 2016 www.lexmark.com Sisällys 2 Sisällys Yleiskuvaus...3 Käyttöönottovalmiuden tarkistusluettelo...4 Sovelluksen asetusten määrittäminen...5 Sovelluksen

Lisätiedot

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset:

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset: SKANNAUSVINKKEJÄ Tämä skannausohje on tarkoitettu täydentämään Yliopistopainon Xerox-käyttöohjetta (https://www.jyu.fi/palvelut/yopaino/opiskelija/print-it/xerox%20kayttoohje), ei korvaamaan sitä. Yliopistopainon

Lisätiedot

Roth Touchline + -sovellus

Roth Touchline + -sovellus Roth Touchline + -sovellus Käyttöohje Living full of energy 1/7 Onnittelut uudelle Roth Touchline+ -sovelluksen käyttäjälle Android- ja ios-käyttöjärjestelmille tarkoitetun Roth Touchline+sovelluksen avulla

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA Pikaopas Kopioitavan kuvan pienentäminen tai suurentaminen 1. Valitse aloitusnäytössä Kopioi -painike. 2. Kosketa Pienennä/suurenna-painiketta. 3. Valitse jokin valmiista

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 Uusien EDTPLIB- ja PDF -pakettien vienti ohjatulla toiminnolla...3 Tiedoston tarkistus...3 Kohdejulkaisun valinta... 4 Numeron tiedot... 5 Yhteenveto...6

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin.

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1

Tieto-opas. Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD. Ohjesivut. Lexmarkin Web-sivusto. Muut kielet. Asennusohje. Tieto-opas Sivu 1 / 1 Tieto-opas Tieto-opas Monitoimilaitetta ja sen toimintoja kuvaillaan useissa oppaissa. Tämän sivun avulla löydät monitoimilaitetta koskevia julkaisuja ja muita tietoja. Ohjesivut Monitoimilaitteessa on

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Yleisen tulostinohjaimen ohjekirja

Yleisen tulostinohjaimen ohjekirja Yleisen tulostinohjaimen ohjekirja Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Versio B FIN 1 Yleistä 1 Brother Universal

Lisätiedot

Pikaopas NPD4499-00 FI

Pikaopas NPD4499-00 FI NPD4499-00 FI Luku 1 Esittely Kiitos, että valitsit tämän tuotteen. Tämä Quick Guide () sisältää laitteen esittelyn lisäksi kuvalliset ohjeet tavallisimmin käytetyistä perustoiminnoista. Lisätietoja eri

Lisätiedot

Käyttöpaneelin merkkivalot

Käyttöpaneelin merkkivalot tarkoittavat eri asioita niiden järjestyksen mukaan. Merkkivalot, jotka ovat pois päältä, päällä ja/tai vilkkuvat, osoittavat tulostimen eri tilanteita kuten tulostimen tilaa, tarvittavia käyttäjän toimia

Lisätiedot

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Tarkoitus: WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Näiden ohjeiden avulla voidaan tarvittaessa muokata tulostimen verkkoasetuksia koneen käyttöpaneelista. Lisää tietoja on koneen käyttöoppaissa. Huom: Verkonvalvojan

Lisätiedot

HP Workspace. Käyttöopas

HP Workspace. Käyttöopas HP Workspace Käyttöopas Copyright 2016 HP Development Company, L.P. @ 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google Drive on Google Inc:n tavaramerkki. Windows on Microsoft Corporationin rekisteröity

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SHARP MX-M260. Löydät kysymyksiisi vastaukset SHARP MX-M260 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

Tulostuksen hallinta-asetusten ohje

Tulostuksen hallinta-asetusten ohje Tulostuksen hallinta-asetusten ohje SISÄLLYSLUETTELO TIETOJA TÄSTÄ OHJEESTA............................................................................ 2 TULOSTUKSEN HALLINTATOIMINTO.....................................................................

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/6 Yhteysopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Jos Software and Doumentation ei tue käyttöjärjestelmää, tulostin on lisättävä Ohjattu tulostimen lisääminen - toiminnon avulla.

Lisätiedot

Käytettäväksi Xerox ConnectKey -teknologiaa käyttävien monitoimitulostinten kanssa

Käytettäväksi Xerox ConnectKey -teknologiaa käyttävien monitoimitulostinten kanssa Xerox App Gallery -sovellus Pika-aloitusopas 702P03997 Käytettäväksi Xerox ConnectKey -teknologiaa käyttävien monitoimitulostinten kanssa Etsi Xerox App Gallery -sovelluksesta sovelluksia, joilla lisäät

Lisätiedot

edocker 3.3 Mitä uutta? edocker Tools InDesign -plugin edocker PUBLISH! edocker READ! edocker CREATE! edocker automaatio

edocker 3.3 Mitä uutta? edocker Tools InDesign -plugin edocker PUBLISH! edocker READ! edocker CREATE! edocker automaatio edocker 3.3 Halloween-päivitys Mitä uutta? edocker Tools InDesign -plugin...2 Esikatselu...2 Uusi ponnahdusikkunatyökalu...3 Uusia virheentarkistusominaisuuksia...3 edocker CREATE!...4 HTML5-lukukokemus...4

Lisätiedot

Salesforce-integraation asennus- ja käyttöohje

Salesforce-integraation asennus- ja käyttöohje Salesforce-integraation asennus- ja käyttöohje Sisällysluettelo emaileri-integraation edellyttämät objektimuutokset... 3 Jakelulista-objektin muutokset... 3 Jakelulista-objekti / Näytä emailerissa -valinnan

Lisätiedot

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Salasanojen hallinta Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Restaurant Enterprise Solution Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja kertoo tarvittavat säännöt kuinka hallinnoida RES salasanoja

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Käyttöohje Social News

Käyttöohje Social News Käyttöohje Social News 1.1. painos FI Social News Vapauta sisäinen uutistoimittajasi ja raportoi lähiseutusi kiinnostavat tapahtumat suurelle yleisölle ammattimediakumppaneiden kautta. Lataa ja asenna

Lisätiedot

Windows Vista -asennusopas

Windows Vista -asennusopas Windows Vista -asennusopas Laite on asetettava käyttövalmiiksi ja sen ohjain on asennettava ennen laitteen käyttöä. Ohjeet löydät pika-asennusoppaasta sekä tästä Windows Vista -asennusoppaasta. Vaihe 1

Lisätiedot

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurissa voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun tämä pidätetty työ halutaan tulostaa, se määritetään tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelin valikoissa.

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Aloita tästä Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

NÄYTÖN JAKAMINEN OPPILAILLE, JOTKA MUODOSTAVAT YHTEYDEN SELAIMELLA TAI NETOP VISION STUDENT -SOVELLUKSELLA

NÄYTÖN JAKAMINEN OPPILAILLE, JOTKA MUODOSTAVAT YHTEYDEN SELAIMELLA TAI NETOP VISION STUDENT -SOVELLUKSELLA NÄYTÖN JAKAMINEN OPPILAILLE, JOTKA MUODOSTAVAT YHTEYDEN SELAIMELLA TAI NETOP VISION STUDENT -SOVELLUKSELLA Vision-ohjelmistoa käyttävät opettajat voivat nyt muodostaa luokan, jossa on yhdistelmä Windows-pohjaisia

Lisätiedot

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 16.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-09-26 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita-sivu... 5 Uusi kalenteri... 5 Dokumentit... 6 Tarkastus ja hyväksyminen viimeistellään

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Tuotekuvaus ja yhdistäminen 2 Yhteys-sivu 3 Sisäisen verkon asennukset 5 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet SIVU 2 TUOTEKUVAUS Jeven Flow -sovelluksella voidaan ottaa

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Ennen Brother-laitteen käyttöä. Soveltuvat mallit. Kuvakkeiden selitykset. Tavaramerkit. Tärkeä huomautus. Soveltuvat mallit. Kuvakkeiden selitykset

Ennen Brother-laitteen käyttöä. Soveltuvat mallit. Kuvakkeiden selitykset. Tavaramerkit. Tärkeä huomautus. Soveltuvat mallit. Kuvakkeiden selitykset AirPrint-opas Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Kuvakkeiden selitykset Tavaramerkit Tärkeä huomautus Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: 1-riviset nestekidenäyttömallit:

Lisätiedot

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla

Pikaopas: ReSound LiNX- kuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: ReSound LiNXkuulokojeen käyttäminen iphone puhelimen avulla Pikaopas: Made for iphone (MFi) -toiminnon ottaminen käyttöön ja käyttäminen Yhteensopivat laitteet ReSound LiNX on yhteensopiva MFi-toiminnon

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Ohjelmiston asennusopas

COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES. Ohjelmiston asennusopas COLOR LASERJET ENTERPRISE CM4540 MFP SERIES Ohjelmiston asennusopas HP Color LaserJet Enterprise CM4540 MFP Series Ohjelmiston asennusopas Tekijänoikeus ja käyttöoikeus 2010 Copyright Hewlett-Packard

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä KÄYTTÖOPAS Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä Tämän oppaan avulla näet, kuinka helppoa on ladata materiaalien tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centren nettisivuilta ja siirtää

Lisätiedot

* Vaatii lisävarusteena saatavan tietoturvakitin. Nitova viimeistelijä Paperinkuljetusyksikkö Vastaanottotaso Suuri paperisäiliö Vihkonitova viimeistelijä Rei'ityslaite Ohisyöttötaso Suuri paperisäiliö

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot