Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1"

Transkriptio

1 Finnish Huomio: Käyttöympäristöstä riippumatta, tämän sovelluksen tukemista mobiililaitteista käytetään nimitystä "laite." Mallin nimeä/käyttöjärjestelmän nimeä käytetään vain silloin, kun kysymys koskee tiettyä mallia tai käyttöjärjestelmää. Kysymys Vastaus Yleistä 1-1 En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. Tarkista, tukeeko Sharpdesk Mobile laitteesi käyttöjärjestelmän versiota. Päivitä laitteen käyttöjärjestelmä versioon, jota Sharpdesk Mobile tukee (katso tuen verkkosivu), jos päivittäminen on mahdollista. 1-2 "Löydä tulostimet/skannerit" kestää hyvin pitkään Android/Windows -laitteilla. Jos useita SNMP-laitteita on liitetty samaan verkkosegmenttiin, automaattinen haku kestää kauan (noin 10 sekuntia laitetta kohti). Verkkotulostimet/ -skannerit tukevat enimmäkseen SNMP-järjestelmää. 1-3 En voi tarkastella joidenkin skannattujen tiedostojen luettelossa olevien tietojen pikkukuvia. Jos vapaata muistia (RAM) ei ole riittävästi, pikkukuvaa ei luoda. Tässä tapauksessa näytetään oletuspikkukuva. Yleensä Sharpdesk Mobile pystyy luomaan pikkukuvan, jos asiakirja skannataan uudelleen matalammalla resoluutiolla tai korkeammalla pakkaussuhteella. Sillä välin toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat oikein kuvan kanssa. Tämä sovellus ei pysty luomaan joidenkin tiedostojen pikkukuvia/esikatseluja vaikka sovellus tukeekin käsittelyä. Lue lisää liitteestä. 1-4 ios-laitteissa pikkukuvat (esim. kuvien väri) ovat vioittuneita joidenkin tiedostojen osalta skannattujen tiedostojen luettelossa. Jotkin sellaisten PDF-tiedostojen pikkukuvat, joita ei ole luotu skannaamalla, voivat olla vioittuneita, mutta toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat oikein kuvan kanssa. 1-5 Minulle näytetään viesti (Kuvaa ei voi esikatsella), kun valitsen tiedoston esikatselun. Jos vapaata muistia (RAM) ei ole riittävästi, esikatselukuvaa ei luoda. Jos suljet tarpeettomat sovellukset, Sharpdesk Mobile saattaa kyetä näyttämään esikatselukuvan. Toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat kuitenkin oikein kuvan kanssa. 1-6 ios-laitteissa esikatselukuva ei mahdu näytölle kun olen kutistanut kuvan äärimmilleen. Katso vastaus, kysymys 1-3. Näin voi käydä ios 4.3 -laitteissa. Ongelma saattaa ratketa päivittämällä ios-versioksi 5-7. Toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai järjestä toimivat oikein kuvan kanssa, vaikka et päivittäisikään laitteen ios-versiota.

2 1-7 Skannausta tai tulostusta ei voi käyttää ios laitteilla, jotka on päivitetty versioksi ios 6. Tarkistetaan, että Wi-Fi -verkkoyhteys katkaistaan välittömästi yhdistämisen jälkeen. Tässä tapauksessa yksi tapa ratkaista ongelma on poistaa Wi-Fi -asetus ja muodostaa yhteys uudelleen. Toinen tapa on napauttaa "asetukset">"yleistä">"palauta">"palauta verkkoasetukset". Napauta "palauta" ponnahdusikkunasta, ja määritä verkkoasetukset uudelleen. Tarkista laitteesi Sharpdesk Mobilen versio ja päivitä se tarvittaessa uusimpaan versioon. 1-8 Windows 8/RT -laitteissa toinen sovellus voidaan kohdistaa tämän sovelluksen ollessa käytössä. Tätä sovellusta ei kuitenkaan voi käyttää, jos sovelluksen koko on pienempi näytöllä. Tätä sovellusta ei voi käyttää kohdistettuna sovelluksena. Liu'uta jakajaa kunnes koot vaihtuvat. 1-9 Miten versiotiedot ja ohje näytetään Windowspohjaisilla laitteilla? Sipaise näytön oikeaa reunaa, jolloin näkyviin tulee oikopolku. Näpäytä oikopolun kohtaa "asetukset". Napauta "luvat" ( "tietoja" Windows 8.1 /RT laitteissa), jolloin saat näkyviin kyseisen version tiedot. Napauta "ohje", jolloin näkyviin tulee ohje On tapauksia, jolloin tämä sovellus lukittuu tai on epävakaa. Jos olet skannannut suuria tiedostoja tähän sovelluksen, sovellus saattaa saavuttaa laitteen muistirajoituksen. Tässä tapauksessa sovellus saattaa lukkiutua. Tämä aiheuttaa virheitä skannauksessa, tulostuksessa ja sovelluksessa. Ohjelman asetukset 2-1 Tulostimet/ -skannerit eivät tule näkyviin, kun napautan "löydä tulostimia/skannereita", "tulostin- /skanneriasetuksissa". Tulostimet/skannerit on liitettävä verkossa samaan verkkosegmenttiin kuin laite. Jos ne on yhdistetty eri verkkosegmenttiin kuin laite, siirry tulostimen/skannerin P-osoitteeseen napauttamalla "lisää manuaalisesti". Tarkista, että "Public Get Community" ja "Enter Community String(s)" on määritetty oikein kohdassa "asetukset" - "sovellusasetukset" - "SNMP-asetukset". 2-2 En voi tulostaa tulostimella (skannata skannerista), jonka P-osoite on syötetty "lisää manuaalisesti." Tarkista, ovatko HTTP ja FTP (tai raakatulostus) käytössä verkostosegmenttien välillä, joihin laite ja tulostin/skanneri ovat liitettyinä. Verkkoyhteyden tai välityspalvelimen asetuksen todennus saattaa olla välttämätöntä erityisille ympäristöille.

3 Tulostimelle määritetty portin numero voi olla eri kuin portin numero (oletus on 21 tai 9100), joka on annettu "lisää manuaalisesti" laitteelle. Tarkista tulostimelle määritetty portin numero seuraavalla tavalla, ja muuta laitteen konfigurointia. Selaa tulostinlaitteen verkkosivuja selaimellasi, tarkista määritetty portin numero kohdassa: [sovellusasetukset]-[asetus tulostukselle tietokoneelta] (jos "käytä raakatulostusta" kohdassa "sovellusasetukset" on pois päältä (ei valittu)) [Verkkoasetukset]-[tulostusporttiasetukset]-[raaka]- välilehti (jos "käytä raakatulostusta" on päällä (valittu)).) 2-3 Käyttämällä "lisää manuaalisesti", voidaan lisätä saman tulostimen/skannerin P-osoite, joka on jo ollut luettelossa. (On yli 2 tulostinta/skanneria, joilla on sama P-osoite, mutta nimi ei ole sama.)) Skannaa Se on Sharpdesk Mobilen määrityksen mukaista. Jos tulostin/skanneri lisätään manuaalisesti, tulostimen/skannerin nimi on P-osoite. Jos käytetään "etsi tulostimet/skannereit", nimi on se, joka on konfiguroitu tulostimeen/skanneriin. Samoja nimiä ei voi lisätä mutta eri nimiä voidaan lisätä. Skannaa mobiililaitteestasi Tätä toimintoa ei tueta joillakin tulostimilla/skannereilla. Katso tältä sivustolta yhteensopivat mallit. Laiteohjelmisto on ehkä päivitettävä. Skannerin ohjauspaneelissa näytetään aloitusnäyttö. 3-1 Skannaustoiminto ei onnistu mobiililaitteestani. Jos ei voi käyttää skannerissa, se ei voi toimittaa skannattua tietoa tähän sovellukseen. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Tarkista, että [HTTP] on käytössä kohdassa [suojausasetukset]-[porttiohjaus]- [palvelimen portti]. Jos sovelluksen tietoliikennemoduuli (MX-AMX2-malli) tai ulkoisen tilin moduuli (MX-AMX3) on asennettu, varmista, että [HTTP] kohteessa [Sharp OSA (Extended Platform)] on käytössä myös kohteessa [suojausasetukset] - [porttiohjaus] - [palvelimen portti]. 3-2 Napauttamalla "skannaa kohteesta (skannerinhallinta nimi)" -painiketta skannaustietojen saamiseksi, "profiilin rekisteröinti epäonnistui" tulee näkyviin "Profiilia rekisteröidään" -viestin jälkeen, eikä Sharpdesk Mobile siirry odotustilaan. Tätä ominaisuutta ei tueta Windows-versiossa V V Skannaus skannerin ohjauspaneelista Katso vastaus, kysymys 2-2. Jos skannerin ohjauspaneelissa on näkyvillä osoitekirjan luettelo, profiilin rekisteröinti ei onnistu. Käytä paneelia siten, että se ei näytä osoitekirjan luetteloa (esim. Kopioi tai Aloitusnäyttö) ja skannaa uudelleen. Katso vastaus, kysymys 3-1.

4 V Jos ei voi käyttää skannerissa, se ei voi toimittaa skannattua tietoa tähän sovellukseen. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Tarkista, että [HTTP] on käytössä kohdassa [suojausasetukset]-[porttiohjaus]- [palvelimen portti]. 3-3 Napauttamalla "skannaa kohteesta (skannerin nimi)" -painiketta skannaustietojen saamiseksi, näytetään "Profiilisi on jo rekisteröity valittuun MFPtulostimeen. Haluatko korvata sen?" "Profiilia rekisteröidään" -viestin jälkeen. Nimi, joka on sama kuin Sharpdesk Mobileen määritetty "näyttönimi", on jo rekisteröity skannerin osoitekirjaan. Jos käyttäjä on käyttänyt Sharpdesk Mobilea "Profiilin automaattisen poiston" ollessa POS PÄÄLTÄ, valitse "Korvaa" ja jatka prosessia. Jos tämä nimi on rekisteröity skannerin osoitekirjaan ennen kuin käyttäjä alkaa käyttää Sharpdesk Mobilea, merkinnän kohde on jo saatettu asettaa käyttäjän tietokoneelle tai käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Tässä tapauksessa peruuta prosessi napauttamalla "Peru" -painiketta, muokkaa Sharpdesk Mobileen määritettyä "näyttönimeä" ja skannaa uudelleen. 3-4 Tietojen antaminen laitteelleni jäi skannerin osoitekirjaan skannaustietojen vastaanottamisen jälkeen. Napauta "asetus" ylävalikosta ja napauta "sovellusasetukset." Tarkista, onko "Profiilin automaattinen poisto" "O (POS PÄÄLTÄ)." Jos se on " (PÄÄLLÄ)", vaihda asetukseksi "O (POS PÄÄLTÄ)." Skanneriin jäänyt merkintä voidaan poistaa selaamalla [Osoitekirjaa] skannerin verkkosivulla. Näin saattaa tapahtua, jos osoitekirja näkyy ohjauspaneelissa heti, kun skannerin käynnistyspainiketta on painettu. Tässä tapauksessa laite on vastaanottanut skannatut tiedot onnistuneesti. 3-5 "Profiilin rekisteröinti epäonnistui" näytetään kun skannaustiedot on vastaanotettu. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Jos kohdan [Järjestelmäasetukset]- [kuvan lähetyksen asetukset]-[toiminta-asetukset]- [oletusasetukset] välilehden [Pidä asetuksia jonkin aikaa skannauksen jälkeen] -valintaruutu on valittu, poista valintaruudun valinta. Jos kumpikaan näistä ei ratkaise ongelmaa, napauta "Asetukset" - "Sovellusasetukset" ja aseta "Profiilin automaattinen poisto" kohtaan "O (POS PÄÄLTÄ)", jolloin viestiä ei näytetä. Vaikka profiilin jääminen skanneriin ei aiheuta mitään ongelmia, voi käyttäjä poistaa profiilin skannerin verkkosivuston osoitekirjasta. 3-6 Koska laite käyttää kiinteää P-osoitetta ja minä käytän aina samaa skanneria, en halua, että osoitekirjan merkintää poistetaan. Napauta "Asetukset" laitteen ylävalikkonäytöltä ja napauta sitten "Sovellusasetukset". Tarkista, onko "Profiilin automaattinen poisto" "POS PÄÄLTÄ." Jos se on " (PÄÄLLÄ)", vaihda asetukseksi "O (POS PÄÄLTÄ)." 3-7 Skannerilta vastaanotettu tiedosto ei tule näkyviin luetteloissa "Tulosta" "Liitä sähköpostiin" "Lähetä sovellukseen" tai "Hallitse tiedostoja". Vain tallennettu tiedosto "Skannaa" -toiminnossa voidaan listata näissä toiminnoissa. "Tallenna" - toiminto on tehtävä esikatseltaessa vastaanotettua skannattua tietoa.

5 3-8 ios-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai sovellus pysähtyi odottamatta. Se saattaa tapahtua, jos tiedostonimessä, joka on määritetty Lähetä asetukset -kohdassa skannerilla, on käytetty muuta kuin ascii-merkkiä. Käytä asciimerkkiä määrittäessäsi tiedostonimeä. 3-9 Android-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai tiedostonimi tyhjenee. Se saattaa tapahtua, jos tiedostonimessä, joka on määritetty Lähetä asetukset -kohdassa skannerilla, on käytetty muuta kuin ascii-merkkiä. Käytä asciimerkkiä määrittäessäsi tiedostonimeä Windows-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai tiedostonimi tyhjenee. On tapauksia, joissa skannaus epäonnistuu skannattaessa monisivuista asiakirjaa. Tulosta Jos Windows-pohjaiselle laitteellesi on asennettu verkkoskannerityökalu, skannattuja tietoja ei ehkä vastaanoteta. Muuttaa portin numeroa [Järjestelmäasetukset] -välilehdellä verkkoskannerityökalusi avulla. Laitteesi Windows-palomuuri saattaa estää skannerilta saapuvan viestinnän. Luo uusi sääntö, joka sallii TCP-viestinnän portin 4687 kautta Windowsin palomuuriin (tämä saattaa edellyttää verkon pääkäyttäjän apua). Kun laite siirtyy lepotilaan asiakirjaa skannattaessa, saattaa skannaus epäonnistua. Poista laitteesi lepotila-asetus. Tarkista, onko tulostimeen, johon haluat tulostaa tiedoston, asennettu tulostimen laajennuspaketti. Tarkista, ovatko FTP tai raakatulostus sallittuja verkoston välillä johon laite ja tulostin/skanneri ovat liitettyinä. Verkkoyhteyden tai välityspalvelimen asetuksen todennus saattaa olla välttämätöntä erityisympäristöille. 4-1 En voi tulostaa tulostimeen Sharpdesk Mobilesta. V V FTP:n verkkoportti voidaan muuttaa tulostimessa toiminnan "Löydä tulostimet/skannerit" jälkeen. Tarkista FTP-porttiasetus samalla tavalla kuin vastauksessa, kysymys 2-2. Jos käyttäjän todennus on asetettu tulostimeen, tarkista, että käyttäjänimi ja salasana on asetettu oikein napauttamalla "Asetukset"- "Käyttäjäasetukset". Koska verkkoyhteys voi olla epävakaa, tarkista verkkoyhteys ja käytä "Tulosta" toimintoa uudelleen. Tarkista, onko tulostimeen, johon haluat tulostaa tiedoston, asennettu PS3-laajennuspaketti. 4-2 PDF-tiedostoa tulostettaessa tulostettiin suuri määrä tuntemattomia merkkejä. Harvoissa tapauksissa tämä voi tapahtua silloin, kun verkkoyhteys heikkenee pian sen jälkeen kun tulostaminen on aloitettu tulostimessa. (Tässä tapauksessa tulostimen käyttöpaneelin työn tilan "työjono" ilmoittaa tilaksi "tuntematon".) Tällaisessa tapauksessa tulostaa sama tiedosto uudelleen. Tämä voi tapahtua silloin, kun laite saa vain heikon Wi-Fi -signaalin. Vältä laitteesi käyttöä sellaisessa paikassa, vaan käytä laitetta paikassa, jossa se saa voimakkaamman signaalin.

6 4-3 Napauttaessani "Valitse tiedosto" näytetään vain niiden asiakirjojen luettelo, jotka Sharpdesk Mobile on vastaanottanut. Jos tulostat toisen sovelluksen tallentaman tiedoston, käynnistä sovellus, avaa tiedosto ja lähetä se Sharpdesk Mobileen. Sen jälkeen tiedosto voidaan tulostaa Sharpdesk Mobilesta. 4-4 En voi nipistää/suurentaa/vierittää kuvaa valitessani tiedostoa tulostettavaksi ja esikatseluun. Jos et pysty nipistämään tai suurentamaan kuvaa, voi olla, että se on jo suurennettu tai pienennetty äärimmilleen. Jos et voi vierittää kuvaa, voi olla, että se on suurennettu tai pienennetty näytölle sopivaksi. Jos käytät ios laitteita, käytä nipistä/suurenna/vieritä -toimintoja koskematta aluetta painikkeen "Tulosta kohteeseen (tulostimen nimi" yllä (näytön alue, jossa välilehti on oikeassa reunassa). 4-5 ios-laitteissa viesti (Tiedoston lukeminen epäonnistui) näytetään, kun valitsen tiedoston "Valokuvat" -näytöltä. Jos käytät ios -laitetta ios 4.3-5, varmista, että [Paikannuspalvelut] on asetettu päälle [ON] ioslaitteesi kohdassa [Asetukset]-[Paikannuspalvelut]. Jos käytät ios-laitetta ios 6 tai 7, varmista, että pääsy kohtaan [Kuvat] on sallittu tämän sovelluksen osalta. [Asetukset]-[Tietosuoja]- [Valokuvat] näyttää sovellusluettelon. Hae sieltä "Sharpdesk Mobile" ja aseta päälle [ON]. Varmista, että laitteesi on kytketty verkkoon. 4-6 Sähköpostia ei voi esikatsella tämän sovelluksen ios/android -versiossa. Varmista, että tämän sovelluksen sähköpostiasetukset on määritetty oikein. Sähköpostipalvelimesi on tuettava MAP4- protokollaa. Jos sähköpostipalvelimesi ja tulostin/skanneri on liitetty eri verkkoihin, sähköpostia ei voi esikatsella laitteen ollessa liitetty verkkoon, johon tulostin on liitetty. Liitä laite verkkoon, johon sähköpostipalvelimesi on liitetty. Sähköpostiviestejä, jotka on teksti- tai HTMLmuodossa voidaan tulostaa. Muita muotoja (esim. rich text) ei voi tulostaa. 4-7 Sähköpostia ei voi tulostaa tämän sovelluksen ios/android/windows -versiossa. Jos sähköpostipalvelimesi ja tulostin/skanneri on liitetty eri verkkoihin, sähköpostia ei voi tulostaa laitteen ollessa liitetty verkkoon, johon sähköpostipalvelimesi on liitetty. Kun olet valinnut tulostettavat sähköpostit, liitä laitteesi verkkoon, johon tulostimesi on liitetty. 4-8 Sähköpostia ei voi tulostaa tämän sovelluksen Windows-versiosta (V2.0). Sähköpostitekstin jakamista työpöytäsähköpostisovelluksesta ei tueta. Käytä Mail-sovellusta (Windows Store -sovellus). Varmista, että laitteesi on kytketty verkkoon. 4-9 Verkkosivuja ei voi selata/tulostaa tämän sovelluksen ios/android/windows -versiosta. (Huomautus) Windows-versio ei tue verkkosivujen selaamista. Jos verkkopalvelimesi ja tulostimesi on liitetty eri verkkoihin, laite ei voi käyttää verkkosivua sen ollessa liitettynä verkkoon, johon tulostin on liitetty ja päinvastoin. Kun olet valinnut tulostettavat verkkosivut, liitä laitteesi verkkoon, johon tulostimesi on liitetty.

7 Verkkosivuja, jotka eivät ole HTML-muodossa, ei voi selata. Verkkosivuja, joita tämä sovellus ei voi selata, ei voi tulostaa. HTML-muotoisia verkkosivuja, joilla ei ole.html (tai.htm) -jälkiliitettä, voi kuitenkin selata ja tulostaa Verkkosivuja ei voi tulostaa tämän sovelluksen Windows-versiosta (V2.0). Liitä sähköpostiin ("Jaa" Windows-versiossa) Verkkosivun jakamista työpöytäverkkoselaimesta ei tueta. Käytä nternet Exploreria tai Windows Storen sovellusta. 5-1 Napauttamalla "Liitä sähköpostiin" -painiketta kun tiedosto on valittu, sähköpostisovellus käynnistyy, mutta liitetty kuva näyttää vaakasuunnassa (pystysuunnassa) pidemmältä. Sähköpostisovelluksen määritysten takia sovellus saattaa näyttää väärän kuvasuhteen joidenkin kuvien lähdekuvista, joiden kuvasuhde on erityinen. Liitteenä oleva kuva lähetetään oikeassa kuvasuhteessa. Lähetä sovellukseen ("Jaa" Windows-versiossa) 6-1 Sovellusta, johon haluan lähettää tämän tiedoston, ei ole luettelossa kun valitsen tiedoston ja napautan "Lähetä sovellukseen". Sharpdesk Mobile tukee ainoastaan JPEG-, TFF-, PDF- (mukaan lukien pakattu PDF ja salattu PDF) ja PNG-tiedostoja (paitsi V1.2.3 Windowsversiossa). Kohdassa "Lähetä sovellukseen" luetellut sovellukset ovat niitä, joihin Sharpdesk Mobile voi lähettää nämä tiedostomuodot. Katso kunkin sovelluksen käyttöohjeista tai ohjeasiakirjasta tietoa tiedostomuodoista, joita kyseinen sovellus kykenee käsittelemään. Tulosta muista sovelluksista Jos käytät ios-laitetta käyttöjärjestelmässä ios 5 tai sitä vanhempi, näytetään vain 9 sovellusta. Jos haluamaasi sovellusta ei näytetä, poista tarpeettomia sovelluksia. Sharpdesk Mobile tukee ainoastaan JPEG-, TFF-, PDF- (mukaan lukien pakattu PDF ja salattu PDF) ja PNG-tiedostoja (paitsi V1.2.3 Windowsversiossa). Kun tiedosto lähetetään yhdessä näistä tiedostomuodoista, "Sharpdesk Mobile" näytetään. 7-1 Sharpdesk Mobilea ("Sharpdesk M") ei näytetä kun lähetän tiedoston toisesta sovelluksesta. Jos käytät ios-laitetta käyttöjärjestelmässä ios 5 tai sitä vanhempi, näytetään vain 9 sovellusta. Jos "Sharpdesk Mobilea" ei näytetä, poista tarpeettomia sovelluksia. Järjestä Jos käytät Windowsia, jotkut sovellukset jakavat linkin valittuun tiedostoon sen sijaan, että jakaisivat itse tiedoston. Tässä tapauksessa Sharpdesk Mobile ei näy Jaa-oikopolulla, koska se ei voi käsitellä tiedoston linkkiä En voi poistaa kansiosta Windows-pohjaisissa laitteissa. En voi siirtää tiedostoja/kansioita Windowspohjaisissa laitteissa. Jos tiedostoja, jotka ovat tukemattomissa muodoissa, (esim. DOC tai TXT) on määritetyssä kansiossa, kansiota ei voi poistaa (näyttöön tulee virheilmoitus). Jos kohdekansiossa on samannimisiä tiedostoja/kansioita, ei tiedostoja/kansioita voi siirtää (näyttöön tulee virheilmoitus).

8 Liite: Tuettu tiedostomuoto esikatselua ja pikkukuvien näyttöä varten Selite "Näyttö" -sarakkeessa: Y: Tiedosto voidaan esikatsella ja sen pikkukuva voidaan näyttää. R: Esikatselua ei voi kiertää. Esikatselua tai pikkukuvaa ei välttämättä voida näyttää, jos laitteen muistia ei ole tarpeeksi. N: Tiedostoa ei voida esikatsella eikä sen pikkukuvaa voida näyttää. Käytä tiedoston esikatseluun toimintoa "Tarkista muilla sovelluksilla". Normaali PDF (salaamaton) Muoto Android (V2.0) ios (V2.0) Näyttö Windows (V1.2.3) Windows (V2.0) Salattu PDF N N N N Sharpskannerin skannaama PDF Pakattu PDF Bk letter emphasis PDF N R N Y Muut Y Y Y(*1) Y Muut N R N N TFF Y Y Y Y JPEG Y Y Y Y PNG Y Y N Y (*1) N Mono2 PDF:lle Apple, iphone ja ipad ovat Apple nc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Android ja Google ovat Google nc:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Windows ja nternet Explorer ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Sharpdesk on Sharp Corporationin tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä käytetyt yritysten nimet, tuotteet, palvelut ja logot ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (ios) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan App Storesta...

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio G FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Ennen Brother-laitteen käyttöä Huomautusten määritelmät Tämä käyttöopas käyttää seuraavia symboleita ja merkintätapoja: Kuvakkeet sisältävät

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio F FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten

Lisätiedot

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint-opas DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Ennen Brother-laitteen käyttöä Kuvakkeiden selitykset Tavaramerkit Tärkeä huomautus Kuvakkeiden selitykset Koko tässä Käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet)

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Apple laitteet) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje ipad

Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje ipad Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje ipad SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Kaikki oikeudet pidätetään. 1 Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus... 4 2 Käyttö... 5 3 Asennus ja käynnistys...

Lisätiedot

Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje iphone

Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje iphone Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje iphone SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Kaikki oikeudet pidätetään. 1 Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus... 4 2 Käyttö... 5 3 Asennus ja käynnistys...

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Versio A FIN Huomautusten selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa huomautusten tyyliä: Vinkit kertovat,

Lisätiedot

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkimerkintää: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: AirPrint-opas Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT/ L9300CDW/L9300CDWT/L9300CDWTT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW

Lisätiedot

Sharpdesk Mobile V2.0 käyttöohje Windows

Sharpdesk Mobile V2.0 käyttöohje Windows Sharpdesk Mobile V2.0 käyttöohje Windows SHARP CORPORATION Copyright 2013-2015 SHARP CORPORATION Kaikki oikeudet pidätetään. 1 Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus... 4 2 Käyttö... 5 3 Asennus ja käynnistys...

Lisätiedot

Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje Android

Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje Android Sharpdesk Mobile V2.1 käyttöohje Android SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Kaikki oikeudet pidätetään. 1 Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus... 4 2 Käyttö... 5 3 Asennus ja käynnistys...

Lisätiedot

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa Käyttöopas AirPrint JOHDANTO Tässä oppaassa olevien tietojen täydellisyys, täsmällisyys ja ajantasaisuus on pyritty varmistamaan kaikin keinoin. Valmistaja ei vastaa omien vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella

Lisätiedot

Brother Image Viewer Android -opas

Brother Image Viewer Android -opas Brother Image Viewer Android -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio H FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavanlaisia vinkkejä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille

Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Mobiilitulostus-/-skannausopas Brother iprint&scanille Versio I FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavanlaisia vinkkejä: määrittää käyttöympäristön, asennusehdot tai erityiset

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J85DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje iphone

Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje iphone Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje iphone SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Kaikki oikeudet pidätetään. 1 Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus... 4 2 Käyttö... 5 3 Asennus ja käynnistys...

Lisätiedot

Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje Android

Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje Android Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje Android SHARP CORPORATION Copyright 2012-2015 SHARP CORPORATION Kaikki oikeudet pidätetään. 1 Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus... 4 2 Käyttö... 5 3 Asennus ja käynnistys...

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje Windows

Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje Windows Sharpdesk Mobile V2.2 käyttöohje Windows SHARP CORPORATION Copyright 2013-2015 SHARP CORPORATION Kaikki oikeudet pidätetään. 1 Sisällysluettelo 1 Yleiskuvaus... 4 2 Käyttö... 5 3 Asennus ja käynnistys...

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Käyttövinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J4625DW/J5320DW/J5620DW/J5625DW/J5720DW/J5920DW.

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J4625DW/J5320DW/J5620DW/J5625DW/J5720DW/J5920DW. AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J40DW/MFC-J440DW/J460DW/ J465DW/J530DW/J560DW/J565DW/J570DW/J590DW Versio A FIN Huomautusten selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite AirPrint-opas Tietoja AirPrintistä Asetustoimet Tulostaminen Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja AirPrintistä Tulostaminen AirPrintillä...

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Käyttövinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

AirPrint-opas. Versio 0 FIN

AirPrint-opas. Versio 0 FIN irprint-opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi käyttää yhdessä muiden

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Vinkkien selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkeissä kerrotaan, miten eri tilanteissa on toimittava, tai annetaan ohjeita siitä, miten

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-asennusopas

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-asennusopas HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Bluetooth-asennusopas Tekijänoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P 1. versio, 4/2017 HP Companyn ilmoitukset Tämän asiakirjan sisältämiä tietoja

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

AirPrint-opas. Versio 0 FIN

AirPrint-opas. Versio 0 FIN AirPrint-opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi käyttää yhdessä muiden

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN

AirPrint-opas. Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN AirPrint-opas Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J40DW, MFC-J430DW/J440DW/J450DW/J460DW/J470DW Kuvakkeiden selitykset

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

GN Hearing - sovellus - käyttöohje

GN Hearing - sovellus - käyttöohje GN Hearing - sovellus - käyttöohje Johdanto Onneksi olkoon sovelluksen lataamisen johdosta. Tämä sovellus tuottaa parempia kuuntelemiselämyksiä ja auttaa hyödyntämään kuulokojeitasi täysimääräisesti. Innovatiivinen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys SISÄLLYSLUETTELO 1. Kaikille käyttäjille Johdanto...3 Tietoja oppaasta...3 Tavaramerkit... 4 Mikä on RICOH Smart Device Connector?...

Lisätiedot

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu

Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Sharpdesk Sharpdesk -asiakirjanhallintaratkaisu Hallitse työnkulku Asiakirjojen luontiin, tallennukseen ja hallintaan Sharpdesk on tehokas ja suosittu henkilökohtainen asiakirjanhallintajärjestelmä. Sen

Lisätiedot

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 Support Center @ Lenovo support.lenovo.com/windows8.1 Hyvä lukija! Lenovo on laatinut tämän ohjeen helpottamaan Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE MFP. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE MFP. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE MFP Pikaopas M725dn M725f M725z M725z+ Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Versio B FIN

Wi-Fi Direct -opas. Versio B FIN Wi-Fi Direct -opas Versio B FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J4110DW, MFC-J4310DW/J4410DW/J4510DW/J4610DW/J4710DW Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Laitteen nopeus (sivua/min) (enint.) Väri & M/V A4 A3 MX-5141N/MX-5140N 51 23 MX-4141N/MX-4140N 41 19 Paperikoko (min. - maks.) Kasetti A5R - A3 Ohisyöttö A5R - A3W Paperin paino (g/m 2 ) Paperikasetti

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Käyttöohjeet Sovellussivusto

Käyttöohjeet Sovellussivusto Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN

VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS. Tulostuslokin tallennus verkkoon. Versio 0 FIN VERKKOKÄYTTÄJÄN OPAS Tulostuslokin tallennus verkkoon Versio 0 FIN Oppaassa käytetyt kuvakkeet Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki kertoo, miten toimia tietyissä tilanteissa, tai

Lisätiedot

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 Sisältö hyperlinkkeinä Miten ipad avataan ja suljetaan? Miten sovellukset avataan ja suljetaan? Kuinka luodaan kansio? Kuinka käytän

Lisätiedot

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla...

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... Lisätoiminnot Sisällysluettelo USB-laitteen jakaminen verkossa... 3 USB-tulostimen jakaminen... 5 Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... 6 NETGEAR genie -sovellus... 8 2 USB-laitteen jakaminen

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: AirPrint-opas Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Versio A FIN

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 1 (9) Tikon Web-sovellukset Marraskuu 2014 2 (9) 1 Johdanto... 3 2 Windows... 3 2.1 Microsoft Silverlight... 3 3 Tablet-laitteet... 4 4 Selaimet... 5 4.1 Yleiset asetukset (kaikki selaimet)...

Lisätiedot

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1

Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mozilla Firefox 17.2.2014 Tämä ohje on laadittu Mozilla Firefoxin asetuksille versiossa 27.0.1 Mac- käyttäjille suunnattuja erityishuomioita ohjeen lopussa. Selaimesta on aina suositeltavaa käyttää uusinta

Lisätiedot

10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin

10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin Sisällys 10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin 1 Aseta salasana 2 2 Poista tarpeettomat ohjelmat 3 3 Käytä Järjestelmän määritykset -työkalua 4 4 Paranna suorituskykyä ReadyBoostilla 5 5 Lisää ulkoinen

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Versio 0 FIN

Wi-Fi Direct -opas. Versio 0 FIN Wi-Fi Direct -opas Versio 0 FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J4510DW Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: VINKKI Vinkit kertovat,

Lisätiedot

Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen.

Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen. Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen. Home onnect tuo esiin kylmälaitteesi parhaat puolet. Home onnect -sovelluksen kautta voit vilkaista kylmälaitteesi sisälle älypuhelimellasi riippumatta siitä, missä

Lisätiedot

GN Hearing -sovellus - käyttöohje

GN Hearing -sovellus - käyttöohje GN Hearing -sovellus - käyttöohje Johdanto Tämä sovellus tuottaa parempia kuuntelemiselämyksiä ja auttaa hyödyntämään kuulokojeitasi täysimääräisesti. Innovatiivinen ääniteknologiamme ja muotoilu yhdistettynä

Lisätiedot

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4 Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas Sisällys Ennen käyttöä......................................2 Varotoimet.........................................3 Tulostaminen.......................................4

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Kesäkuu 2017 1 (8) Tikon Web-sovellukset Kesäkuu 2017 2 (8) 1 Johdanto... 3 2 HTML5 sovellukset... 3 2.1 Tuetut selaimet... 3 2.2 Mobiililaitteet... 3 3 Muita ohjeita... 5 3.1 Yhteensopivuus -tila (Internet

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Windows Phone lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Windows Phoneen

Lisätiedot

Online käyttöopas Käynnistys

Online käyttöopas Käynnistys Online käyttöopas Käynnistys Napauta tätä "Käynnistys" painiketta. Johdanto Tämä opas käsittelee digitaalisen e- STUDIO161 monikäyttöjärjestelmän tulostustoimintoja. Erillinen ja laajempi käyttöohje sisältää

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Asennusohje. 1. Laitteen asentaminen. 2. Ohjelmiston asentaminen. Käyttöpaneelisivu

Asennusohje. 1. Laitteen asentaminen. 2. Ohjelmiston asentaminen. Käyttöpaneelisivu Asennusohje. Laitteen asentaminen. Ohjelmiston asentaminen Käyttöpaneelisivu . Laitteen asentaminen 0 cm (4.0 inches) 33 cm (3 inches) 0 cm (7.9 inches) 0 cm (7.9 inches) 3 89,6 0 50 5 80 Virtalähde 0-7

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja Visma Business AddOn Tuotetarrat Käsikirja Oppaan päiväys: 30.8.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 17.8.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät

Lisätiedot

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SISÄLLYS 1 KIRJAUTUMINEN SOVELLUSKAUPPAAN... 3 2 LAITTEIDEN SUOJAAMINEN... 4 3 IPHONE JA IPAD-LAITTEIDEN APN-VARMENNE... 6 4 MOBIILITIETOTURVAN

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE Polar WebSync -ohjelmalla (2.2 tai uudempi) ja Polar FlowLink -tiedonsiirtolaitteella voit siirtää tietoja Polar Active -aktiivisuusmittarien ja polargofit.com-palvelun

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen 1 Käyttöpaneelin näyttö on tyhjä, tai siinä näkyy vain vinoneliöitä. Työt eivät tulostu. Tulostimen testaus epäonnistui. Tulostin ei ole valmis vastaanottamaan tietoa. Määritetty vastaanottoalusta on täynnä.

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot