Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1"

Transkriptio

1 Finnish Huomio: Käyttöympäristöstä riippumatta, tämän sovelluksen tukemista mobiililaitteista käytetään nimitystä "laite." Mallin nimeä/käyttöjärjestelmän nimeä käytetään vain silloin, kun kysymys koskee tiettyä mallia tai käyttöjärjestelmää. Kysymys Vastaus Yleistä 1-1 En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. Tarkista, tukeeko Sharpdesk Mobile laitteesi käyttöjärjestelmän versiota. Päivitä laitteen käyttöjärjestelmä versioon, jota Sharpdesk Mobile tukee (katso tuen verkkosivu), jos päivittäminen on mahdollista. 1-2 "Löydä tulostimet/skannerit" kestää hyvin pitkään Android/Windows -laitteilla. Jos useita SNMP-laitteita on liitetty samaan verkkosegmenttiin, automaattinen haku kestää kauan (noin 10 sekuntia laitetta kohti). Verkkotulostimet/ -skannerit tukevat enimmäkseen SNMP-järjestelmää. 1-3 En voi tarkastella joidenkin skannattujen tiedostojen luettelossa olevien tietojen pikkukuvia. Jos vapaata muistia (RAM) ei ole riittävästi, pikkukuvaa ei luoda. Tässä tapauksessa näytetään oletuspikkukuva. Yleensä Sharpdesk Mobile pystyy luomaan pikkukuvan, jos asiakirja skannataan uudelleen matalammalla resoluutiolla tai korkeammalla pakkaussuhteella. Sillä välin toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat oikein kuvan kanssa. Tämä sovellus ei pysty luomaan joidenkin tiedostojen pikkukuvia/esikatseluja vaikka sovellus tukeekin käsittelyä. Lue lisää liitteestä. 1-4 ios-laitteissa pikkukuvat (esim. kuvien väri) ovat vioittuneita joidenkin tiedostojen osalta skannattujen tiedostojen luettelossa. Jotkin sellaisten PDF-tiedostojen pikkukuvat, joita ei ole luotu skannaamalla, voivat olla vioittuneita, mutta toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat oikein kuvan kanssa. 1-5 Minulle näytetään viesti (Kuvaa ei voi esikatsella), kun valitsen tiedoston esikatselun. Jos vapaata muistia (RAM) ei ole riittävästi, esikatselukuvaa ei luoda. Jos suljet tarpeettomat sovellukset, Sharpdesk Mobile saattaa kyetä näyttämään esikatselukuvan. Toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai tiedostojen hallinta toimivat kuitenkin oikein kuvan kanssa. 1-6 ios-laitteissa esikatselukuva ei mahdu näytölle kun olen kutistanut kuvan äärimmilleen. Katso vastaus, kysymys 1-3. Näin voi käydä ios 4.3 -laitteissa. Ongelma saattaa ratketa päivittämällä ios-versioksi 5-7. Toiminnot kuten tulostus, liitä sähköpostiin, lähetä toiseen sovellukseen tai järjestä toimivat oikein kuvan kanssa, vaikka et päivittäisikään laitteen ios-versiota.

2 1-7 Skannausta tai tulostusta ei voi käyttää ios laitteilla, jotka on päivitetty versioksi ios 6. Tarkistetaan, että Wi-Fi -verkkoyhteys katkaistaan välittömästi yhdistämisen jälkeen. Tässä tapauksessa yksi tapa ratkaista ongelma on poistaa Wi-Fi -asetus ja muodostaa yhteys uudelleen. Toinen tapa on napauttaa "asetukset">"yleistä">"palauta">"palauta verkkoasetukset". Napauta "palauta" ponnahdusikkunasta, ja määritä verkkoasetukset uudelleen. Tarkista laitteesi Sharpdesk Mobilen versio ja päivitä se tarvittaessa uusimpaan versioon. 1-8 Windows 8/RT -laitteissa toinen sovellus voidaan kohdistaa tämän sovelluksen ollessa käytössä. Tätä sovellusta ei kuitenkaan voi käyttää, jos sovelluksen koko on pienempi näytöllä. Tätä sovellusta ei voi käyttää kohdistettuna sovelluksena. Liu'uta jakajaa kunnes koot vaihtuvat. 1-9 Miten versiotiedot ja ohje näytetään Windowspohjaisilla laitteilla? Sipaise näytön oikeaa reunaa, jolloin näkyviin tulee oikopolku. Näpäytä oikopolun kohtaa "asetukset". Napauta "luvat" ( "tietoja" Windows 8.1 /RT laitteissa), jolloin saat näkyviin kyseisen version tiedot. Napauta "ohje", jolloin näkyviin tulee ohje On tapauksia, jolloin tämä sovellus lukittuu tai on epävakaa. Jos olet skannannut suuria tiedostoja tähän sovelluksen, sovellus saattaa saavuttaa laitteen muistirajoituksen. Tässä tapauksessa sovellus saattaa lukkiutua. Tämä aiheuttaa virheitä skannauksessa, tulostuksessa ja sovelluksessa. Ohjelman asetukset 2-1 Tulostimet/ -skannerit eivät tule näkyviin, kun napautan "löydä tulostimia/skannereita", "tulostin- /skanneriasetuksissa". Tulostimet/skannerit on liitettävä verkossa samaan verkkosegmenttiin kuin laite. Jos ne on yhdistetty eri verkkosegmenttiin kuin laite, siirry tulostimen/skannerin P-osoitteeseen napauttamalla "lisää manuaalisesti". Tarkista, että "Public Get Community" ja "Enter Community String(s)" on määritetty oikein kohdassa "asetukset" - "sovellusasetukset" - "SNMP-asetukset". 2-2 En voi tulostaa tulostimella (skannata skannerista), jonka P-osoite on syötetty "lisää manuaalisesti." Tarkista, ovatko HTTP ja FTP (tai raakatulostus) käytössä verkostosegmenttien välillä, joihin laite ja tulostin/skanneri ovat liitettyinä. Verkkoyhteyden tai välityspalvelimen asetuksen todennus saattaa olla välttämätöntä erityisille ympäristöille.

3 Tulostimelle määritetty portin numero voi olla eri kuin portin numero (oletus on 21 tai 9100), joka on annettu "lisää manuaalisesti" laitteelle. Tarkista tulostimelle määritetty portin numero seuraavalla tavalla, ja muuta laitteen konfigurointia. Selaa tulostinlaitteen verkkosivuja selaimellasi, tarkista määritetty portin numero kohdassa: [sovellusasetukset]-[asetus tulostukselle tietokoneelta] (jos "käytä raakatulostusta" kohdassa "sovellusasetukset" on pois päältä (ei valittu)) [Verkkoasetukset]-[tulostusporttiasetukset]-[raaka]- välilehti (jos "käytä raakatulostusta" on päällä (valittu)).) 2-3 Käyttämällä "lisää manuaalisesti", voidaan lisätä saman tulostimen/skannerin P-osoite, joka on jo ollut luettelossa. (On yli 2 tulostinta/skanneria, joilla on sama P-osoite, mutta nimi ei ole sama.)) Skannaa Se on Sharpdesk Mobilen määrityksen mukaista. Jos tulostin/skanneri lisätään manuaalisesti, tulostimen/skannerin nimi on P-osoite. Jos käytetään "etsi tulostimet/skannereit", nimi on se, joka on konfiguroitu tulostimeen/skanneriin. Samoja nimiä ei voi lisätä mutta eri nimiä voidaan lisätä. Skannaa mobiililaitteestasi Tätä toimintoa ei tueta joillakin tulostimilla/skannereilla. Katso tältä sivustolta yhteensopivat mallit. Laiteohjelmisto on ehkä päivitettävä. Skannerin ohjauspaneelissa näytetään aloitusnäyttö. 3-1 Skannaustoiminto ei onnistu mobiililaitteestani. Jos ei voi käyttää skannerissa, se ei voi toimittaa skannattua tietoa tähän sovellukseen. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Tarkista, että [HTTP] on käytössä kohdassa [suojausasetukset]-[porttiohjaus]- [palvelimen portti]. Jos sovelluksen tietoliikennemoduuli (MX-AMX2-malli) tai ulkoisen tilin moduuli (MX-AMX3) on asennettu, varmista, että [HTTP] kohteessa [Sharp OSA (Extended Platform)] on käytössä myös kohteessa [suojausasetukset] - [porttiohjaus] - [palvelimen portti]. 3-2 Napauttamalla "skannaa kohteesta (skannerinhallinta nimi)" -painiketta skannaustietojen saamiseksi, "profiilin rekisteröinti epäonnistui" tulee näkyviin "Profiilia rekisteröidään" -viestin jälkeen, eikä Sharpdesk Mobile siirry odotustilaan. Tätä ominaisuutta ei tueta Windows-versiossa V V Skannaus skannerin ohjauspaneelista Katso vastaus, kysymys 2-2. Jos skannerin ohjauspaneelissa on näkyvillä osoitekirjan luettelo, profiilin rekisteröinti ei onnistu. Käytä paneelia siten, että se ei näytä osoitekirjan luetteloa (esim. Kopioi tai Aloitusnäyttö) ja skannaa uudelleen. Katso vastaus, kysymys 3-1.

4 V Jos ei voi käyttää skannerissa, se ei voi toimittaa skannattua tietoa tähän sovellukseen. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Tarkista, että [HTTP] on käytössä kohdassa [suojausasetukset]-[porttiohjaus]- [palvelimen portti]. 3-3 Napauttamalla "skannaa kohteesta (skannerin nimi)" -painiketta skannaustietojen saamiseksi, näytetään "Profiilisi on jo rekisteröity valittuun MFPtulostimeen. Haluatko korvata sen?" "Profiilia rekisteröidään" -viestin jälkeen. Nimi, joka on sama kuin Sharpdesk Mobileen määritetty "näyttönimi", on jo rekisteröity skannerin osoitekirjaan. Jos käyttäjä on käyttänyt Sharpdesk Mobilea "Profiilin automaattisen poiston" ollessa POS PÄÄLTÄ, valitse "Korvaa" ja jatka prosessia. Jos tämä nimi on rekisteröity skannerin osoitekirjaan ennen kuin käyttäjä alkaa käyttää Sharpdesk Mobilea, merkinnän kohde on jo saatettu asettaa käyttäjän tietokoneelle tai käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Tässä tapauksessa peruuta prosessi napauttamalla "Peru" -painiketta, muokkaa Sharpdesk Mobileen määritettyä "näyttönimeä" ja skannaa uudelleen. 3-4 Tietojen antaminen laitteelleni jäi skannerin osoitekirjaan skannaustietojen vastaanottamisen jälkeen. Napauta "asetus" ylävalikosta ja napauta "sovellusasetukset." Tarkista, onko "Profiilin automaattinen poisto" "O (POS PÄÄLTÄ)." Jos se on " (PÄÄLLÄ)", vaihda asetukseksi "O (POS PÄÄLTÄ)." Skanneriin jäänyt merkintä voidaan poistaa selaamalla [Osoitekirjaa] skannerin verkkosivulla. Näin saattaa tapahtua, jos osoitekirja näkyy ohjauspaneelissa heti, kun skannerin käynnistyspainiketta on painettu. Tässä tapauksessa laite on vastaanottanut skannatut tiedot onnistuneesti. 3-5 "Profiilin rekisteröinti epäonnistui" näytetään kun skannaustiedot on vastaanotettu. Selaa skannerin verkkosivustoa tietokoneesi selaimella. Jos kohdan [Järjestelmäasetukset]- [kuvan lähetyksen asetukset]-[toiminta-asetukset]- [oletusasetukset] välilehden [Pidä asetuksia jonkin aikaa skannauksen jälkeen] -valintaruutu on valittu, poista valintaruudun valinta. Jos kumpikaan näistä ei ratkaise ongelmaa, napauta "Asetukset" - "Sovellusasetukset" ja aseta "Profiilin automaattinen poisto" kohtaan "O (POS PÄÄLTÄ)", jolloin viestiä ei näytetä. Vaikka profiilin jääminen skanneriin ei aiheuta mitään ongelmia, voi käyttäjä poistaa profiilin skannerin verkkosivuston osoitekirjasta. 3-6 Koska laite käyttää kiinteää P-osoitetta ja minä käytän aina samaa skanneria, en halua, että osoitekirjan merkintää poistetaan. Napauta "Asetukset" laitteen ylävalikkonäytöltä ja napauta sitten "Sovellusasetukset". Tarkista, onko "Profiilin automaattinen poisto" "POS PÄÄLTÄ." Jos se on " (PÄÄLLÄ)", vaihda asetukseksi "O (POS PÄÄLTÄ)." 3-7 Skannerilta vastaanotettu tiedosto ei tule näkyviin luetteloissa "Tulosta" "Liitä sähköpostiin" "Lähetä sovellukseen" tai "Hallitse tiedostoja". Vain tallennettu tiedosto "Skannaa" -toiminnossa voidaan listata näissä toiminnoissa. "Tallenna" - toiminto on tehtävä esikatseltaessa vastaanotettua skannattua tietoa.

5 3-8 ios-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai sovellus pysähtyi odottamatta. Se saattaa tapahtua, jos tiedostonimessä, joka on määritetty Lähetä asetukset -kohdassa skannerilla, on käytetty muuta kuin ascii-merkkiä. Käytä asciimerkkiä määrittäessäsi tiedostonimeä. 3-9 Android-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai tiedostonimi tyhjenee. Se saattaa tapahtua, jos tiedostonimessä, joka on määritetty Lähetä asetukset -kohdassa skannerilla, on käytetty muuta kuin ascii-merkkiä. Käytä asciimerkkiä määrittäessäsi tiedostonimeä Windows-laitteilla laitteeni oli odotustilassa ja asiakirja oli skannattu, mutta laite ei vastaanottanut skannattuja tietoja tai tiedostonimi tyhjenee. On tapauksia, joissa skannaus epäonnistuu skannattaessa monisivuista asiakirjaa. Tulosta Jos Windows-pohjaiselle laitteellesi on asennettu verkkoskannerityökalu, skannattuja tietoja ei ehkä vastaanoteta. Muuttaa portin numeroa [Järjestelmäasetukset] -välilehdellä verkkoskannerityökalusi avulla. Laitteesi Windows-palomuuri saattaa estää skannerilta saapuvan viestinnän. Luo uusi sääntö, joka sallii TCP-viestinnän portin 4687 kautta Windowsin palomuuriin (tämä saattaa edellyttää verkon pääkäyttäjän apua). Kun laite siirtyy lepotilaan asiakirjaa skannattaessa, saattaa skannaus epäonnistua. Poista laitteesi lepotila-asetus. Tarkista, onko tulostimeen, johon haluat tulostaa tiedoston, asennettu tulostimen laajennuspaketti. Tarkista, ovatko FTP tai raakatulostus sallittuja verkoston välillä johon laite ja tulostin/skanneri ovat liitettyinä. Verkkoyhteyden tai välityspalvelimen asetuksen todennus saattaa olla välttämätöntä erityisympäristöille. 4-1 En voi tulostaa tulostimeen Sharpdesk Mobilesta. V V FTP:n verkkoportti voidaan muuttaa tulostimessa toiminnan "Löydä tulostimet/skannerit" jälkeen. Tarkista FTP-porttiasetus samalla tavalla kuin vastauksessa, kysymys 2-2. Jos käyttäjän todennus on asetettu tulostimeen, tarkista, että käyttäjänimi ja salasana on asetettu oikein napauttamalla "Asetukset"- "Käyttäjäasetukset". Koska verkkoyhteys voi olla epävakaa, tarkista verkkoyhteys ja käytä "Tulosta" toimintoa uudelleen. Tarkista, onko tulostimeen, johon haluat tulostaa tiedoston, asennettu PS3-laajennuspaketti. 4-2 PDF-tiedostoa tulostettaessa tulostettiin suuri määrä tuntemattomia merkkejä. Harvoissa tapauksissa tämä voi tapahtua silloin, kun verkkoyhteys heikkenee pian sen jälkeen kun tulostaminen on aloitettu tulostimessa. (Tässä tapauksessa tulostimen käyttöpaneelin työn tilan "työjono" ilmoittaa tilaksi "tuntematon".) Tällaisessa tapauksessa tulostaa sama tiedosto uudelleen. Tämä voi tapahtua silloin, kun laite saa vain heikon Wi-Fi -signaalin. Vältä laitteesi käyttöä sellaisessa paikassa, vaan käytä laitetta paikassa, jossa se saa voimakkaamman signaalin.

6 4-3 Napauttaessani "Valitse tiedosto" näytetään vain niiden asiakirjojen luettelo, jotka Sharpdesk Mobile on vastaanottanut. Jos tulostat toisen sovelluksen tallentaman tiedoston, käynnistä sovellus, avaa tiedosto ja lähetä se Sharpdesk Mobileen. Sen jälkeen tiedosto voidaan tulostaa Sharpdesk Mobilesta. 4-4 En voi nipistää/suurentaa/vierittää kuvaa valitessani tiedostoa tulostettavaksi ja esikatseluun. Jos et pysty nipistämään tai suurentamaan kuvaa, voi olla, että se on jo suurennettu tai pienennetty äärimmilleen. Jos et voi vierittää kuvaa, voi olla, että se on suurennettu tai pienennetty näytölle sopivaksi. Jos käytät ios laitteita, käytä nipistä/suurenna/vieritä -toimintoja koskematta aluetta painikkeen "Tulosta kohteeseen (tulostimen nimi" yllä (näytön alue, jossa välilehti on oikeassa reunassa). 4-5 ios-laitteissa viesti (Tiedoston lukeminen epäonnistui) näytetään, kun valitsen tiedoston "Valokuvat" -näytöltä. Jos käytät ios -laitetta ios 4.3-5, varmista, että [Paikannuspalvelut] on asetettu päälle [ON] ioslaitteesi kohdassa [Asetukset]-[Paikannuspalvelut]. Jos käytät ios-laitetta ios 6 tai 7, varmista, että pääsy kohtaan [Kuvat] on sallittu tämän sovelluksen osalta. [Asetukset]-[Tietosuoja]- [Valokuvat] näyttää sovellusluettelon. Hae sieltä "Sharpdesk Mobile" ja aseta päälle [ON]. Varmista, että laitteesi on kytketty verkkoon. 4-6 Sähköpostia ei voi esikatsella tämän sovelluksen ios/android -versiossa. Varmista, että tämän sovelluksen sähköpostiasetukset on määritetty oikein. Sähköpostipalvelimesi on tuettava MAP4- protokollaa. Jos sähköpostipalvelimesi ja tulostin/skanneri on liitetty eri verkkoihin, sähköpostia ei voi esikatsella laitteen ollessa liitetty verkkoon, johon tulostin on liitetty. Liitä laite verkkoon, johon sähköpostipalvelimesi on liitetty. Sähköpostiviestejä, jotka on teksti- tai HTMLmuodossa voidaan tulostaa. Muita muotoja (esim. rich text) ei voi tulostaa. 4-7 Sähköpostia ei voi tulostaa tämän sovelluksen ios/android/windows -versiossa. Jos sähköpostipalvelimesi ja tulostin/skanneri on liitetty eri verkkoihin, sähköpostia ei voi tulostaa laitteen ollessa liitetty verkkoon, johon sähköpostipalvelimesi on liitetty. Kun olet valinnut tulostettavat sähköpostit, liitä laitteesi verkkoon, johon tulostimesi on liitetty. 4-8 Sähköpostia ei voi tulostaa tämän sovelluksen Windows-versiosta (V2.0). Sähköpostitekstin jakamista työpöytäsähköpostisovelluksesta ei tueta. Käytä Mail-sovellusta (Windows Store -sovellus). Varmista, että laitteesi on kytketty verkkoon. 4-9 Verkkosivuja ei voi selata/tulostaa tämän sovelluksen ios/android/windows -versiosta. (Huomautus) Windows-versio ei tue verkkosivujen selaamista. Jos verkkopalvelimesi ja tulostimesi on liitetty eri verkkoihin, laite ei voi käyttää verkkosivua sen ollessa liitettynä verkkoon, johon tulostin on liitetty ja päinvastoin. Kun olet valinnut tulostettavat verkkosivut, liitä laitteesi verkkoon, johon tulostimesi on liitetty.

7 Verkkosivuja, jotka eivät ole HTML-muodossa, ei voi selata. Verkkosivuja, joita tämä sovellus ei voi selata, ei voi tulostaa. HTML-muotoisia verkkosivuja, joilla ei ole.html (tai.htm) -jälkiliitettä, voi kuitenkin selata ja tulostaa Verkkosivuja ei voi tulostaa tämän sovelluksen Windows-versiosta (V2.0). Liitä sähköpostiin ("Jaa" Windows-versiossa) Verkkosivun jakamista työpöytäverkkoselaimesta ei tueta. Käytä nternet Exploreria tai Windows Storen sovellusta. 5-1 Napauttamalla "Liitä sähköpostiin" -painiketta kun tiedosto on valittu, sähköpostisovellus käynnistyy, mutta liitetty kuva näyttää vaakasuunnassa (pystysuunnassa) pidemmältä. Sähköpostisovelluksen määritysten takia sovellus saattaa näyttää väärän kuvasuhteen joidenkin kuvien lähdekuvista, joiden kuvasuhde on erityinen. Liitteenä oleva kuva lähetetään oikeassa kuvasuhteessa. Lähetä sovellukseen ("Jaa" Windows-versiossa) 6-1 Sovellusta, johon haluan lähettää tämän tiedoston, ei ole luettelossa kun valitsen tiedoston ja napautan "Lähetä sovellukseen". Sharpdesk Mobile tukee ainoastaan JPEG-, TFF-, PDF- (mukaan lukien pakattu PDF ja salattu PDF) ja PNG-tiedostoja (paitsi V1.2.3 Windowsversiossa). Kohdassa "Lähetä sovellukseen" luetellut sovellukset ovat niitä, joihin Sharpdesk Mobile voi lähettää nämä tiedostomuodot. Katso kunkin sovelluksen käyttöohjeista tai ohjeasiakirjasta tietoa tiedostomuodoista, joita kyseinen sovellus kykenee käsittelemään. Tulosta muista sovelluksista Jos käytät ios-laitetta käyttöjärjestelmässä ios 5 tai sitä vanhempi, näytetään vain 9 sovellusta. Jos haluamaasi sovellusta ei näytetä, poista tarpeettomia sovelluksia. Sharpdesk Mobile tukee ainoastaan JPEG-, TFF-, PDF- (mukaan lukien pakattu PDF ja salattu PDF) ja PNG-tiedostoja (paitsi V1.2.3 Windowsversiossa). Kun tiedosto lähetetään yhdessä näistä tiedostomuodoista, "Sharpdesk Mobile" näytetään. 7-1 Sharpdesk Mobilea ("Sharpdesk M") ei näytetä kun lähetän tiedoston toisesta sovelluksesta. Jos käytät ios-laitetta käyttöjärjestelmässä ios 5 tai sitä vanhempi, näytetään vain 9 sovellusta. Jos "Sharpdesk Mobilea" ei näytetä, poista tarpeettomia sovelluksia. Järjestä Jos käytät Windowsia, jotkut sovellukset jakavat linkin valittuun tiedostoon sen sijaan, että jakaisivat itse tiedoston. Tässä tapauksessa Sharpdesk Mobile ei näy Jaa-oikopolulla, koska se ei voi käsitellä tiedoston linkkiä En voi poistaa kansiosta Windows-pohjaisissa laitteissa. En voi siirtää tiedostoja/kansioita Windowspohjaisissa laitteissa. Jos tiedostoja, jotka ovat tukemattomissa muodoissa, (esim. DOC tai TXT) on määritetyssä kansiossa, kansiota ei voi poistaa (näyttöön tulee virheilmoitus). Jos kohdekansiossa on samannimisiä tiedostoja/kansioita, ei tiedostoja/kansioita voi siirtää (näyttöön tulee virheilmoitus).

8 Liite: Tuettu tiedostomuoto esikatselua ja pikkukuvien näyttöä varten Selite "Näyttö" -sarakkeessa: Y: Tiedosto voidaan esikatsella ja sen pikkukuva voidaan näyttää. R: Esikatselua ei voi kiertää. Esikatselua tai pikkukuvaa ei välttämättä voida näyttää, jos laitteen muistia ei ole tarpeeksi. N: Tiedostoa ei voida esikatsella eikä sen pikkukuvaa voida näyttää. Käytä tiedoston esikatseluun toimintoa "Tarkista muilla sovelluksilla". Normaali PDF (salaamaton) Muoto Android (V2.0) ios (V2.0) Näyttö Windows (V1.2.3) Windows (V2.0) Salattu PDF N N N N Sharpskannerin skannaama PDF Pakattu PDF Bk letter emphasis PDF N R N Y Muut Y Y Y(*1) Y Muut N R N N TFF Y Y Y Y JPEG Y Y Y Y PNG Y Y N Y (*1) N Mono2 PDF:lle Apple, iphone ja ipad ovat Apple nc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Android ja Google ovat Google nc:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Windows ja nternet Explorer ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Sharpdesk on Sharp Corporationin tavaramerkki tai rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Kaikki muut tässä käytetyt yritysten nimet, tuotteet, palvelut ja logot ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Huomautusten määritelmät

Lisätiedot

AR-C260 AR-C260M KÄYTTÖOPAS DIGITAALINEN VÄRIKOPIOKONE/KIRJOITIN (AR-C260) DIGITAALINEN VÄRI-MONITOIMIJÄRJESTELMÄ (AR-C260M) (verkkoskanneri) MALLI

AR-C260 AR-C260M KÄYTTÖOPAS DIGITAALINEN VÄRIKOPIOKONE/KIRJOITIN (AR-C260) DIGITAALINEN VÄRI-MONITOIMIJÄRJESTELMÄ (AR-C260M) (verkkoskanneri) MALLI MALLI AR-C60 AR-C60M DIGITAALINEN VÄRIKOPIONE/KIRJOITIN (AR-C60) DIGITAALINEN VÄRI-MONITOIMIJÄRJESTELMÄ (AR-C60M) KÄYTTÖOPAS (verkkoskanneri) SISÄLLYSLUETTELO Takuu Olemme pyrkineet parhaamme mukaan tekemään

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Lue tämä ennen kuin jatkat Turvaohjeet Lue turvaohjeet tarkasti, jotta varmistat käyttäväsi matkapuhelinta oikein. Vaikka tämä matkapuhelin on lujatekoinen,

Lisätiedot

Käyttöopas NPD4756-01 FI

Käyttöopas NPD4756-01 FI NPD4756-01 FI Sisältö Alkusanat Tekijänoikeudet ja tavaramerkit... 11 Tämän oppaan käyttö... 12 Käytännöt... 12 Luvaton kopiointi ja tulostus... 13 Tuotteen ominaisuudet... 13 Ominaisuudet... 13 Luku 1

Lisätiedot

Käyttöopas NPD4751-01 FI

Käyttöopas NPD4751-01 FI NPD4751-01 FI Sisältö Alkusanat Tekijänoikeudet ja tavaramerkit... 7 Tämän oppaan käyttö... 8 Käytännöt... 8 Tuotteen ominaisuudet... 9 Ominaisuudet... 9 Luku 1 Tekniset tiedot Tekniset tiedot... 11 Luku

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Tietoja ohjelmistosta

Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Huomautus Ennen tämän julkaisun ja siinä kuvattujen tuotteiden käyttöä lue Liite. Lisenssisopimuksen tarkastelu sivulla 19 sekä kohdassa Huomioon otettavaa

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Käyttöopas Lue käyttöohjeiden turvallisuushuomautukset ja tärkeät ohjeetennen kuin aloitat tietokoneesi käytön. Huomautukset Ennen tämän tuotteen käyttöä muista lukea ensin kappale

Lisätiedot

DIGITAALISET VÄRIMONITOIMIJÄRJESTELMÄT. Ongelmanratkaisun käyttöohje

DIGITAALISET VÄRIMONITOIMIJÄRJESTELMÄT. Ongelmanratkaisun käyttöohje DIGITAALISET VÄRIMONITOIMIJÄRJESTELMÄT Ongelmanratkaisun käyttöohje Tässä asiakirjassa esitetyt laitteen kuvat saattavat erota todellisesta laitteestasi. Sisällysluettelo Vianetsintä... Kun paperi jumittuu...

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Tietoja virtalähteestä... 3 Laitteen yhdistäminen puhelimeen tai puhelinvastaajaan... 3 Faksin ominaisuuksien asettaminen... 4

Tietoja virtalähteestä... 3 Laitteen yhdistäminen puhelimeen tai puhelinvastaajaan... 3 Faksin ominaisuuksien asettaminen... 4 Faksiopas Faksin käyttöönotto Tietoja virtalähteestä... 3 Laitteen yhdistäminen puhelimeen tai puhelinvastaajaan... 3 Faksin ominaisuuksien asettaminen... 4 Valokuvien tai asiakirjojen lähettäminen Alkuperäisten

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Ultra Slim Smart LED TV 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Sisällys 1 Uusi televisiosi 4 8 Satelliittikanavat

Lisätiedot

Tervetuloa Pantheriin Tietoja siitä, mitä kaikkea voit tehdä Mac OS X:n ja Mac OS X -ohjelmien avulla

Tervetuloa Pantheriin Tietoja siitä, mitä kaikkea voit tehdä Mac OS X:n ja Mac OS X -ohjelmien avulla Tervetuloa Pantheriin Tietoja siitä, mitä kaikkea voit tehdä Mac OS X:n ja Mac OS X -ohjelmien avulla appleapple Computer, Inc. 2004 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple-logo on Apple

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa on toimittava tai miten kutakin toimintoa voi

Lisätiedot

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas 9216663 1. painos FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RD-10-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä

Lisätiedot

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje Elisa Viihde TV palveluiden käyttöohje Päivitetty 29.3.2009 1 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö... 4 2 Laitteiden asentaminen... 4 2.1 Pikaohje laitteiden asennukseen... 4 2.2 Digiboksin asentaminen... 5 2.2.1

Lisätiedot

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje 2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 6 Muistikortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth

Lisätiedot

DIGITAALINEN VÄRIMONI TOIMIJÄRJESTELMÄ

DIGITAALINEN VÄRIMONI TOIMIJÄRJESTELMÄ MALLI: MX-2301N DIGITAALINEN VÄRIMONI TOIMIJÄRJESTELMÄ VAROITUKSET ASENNUSVAATIMUKSET TARVIKKEET TEKNISET TIEDOT HÄVITYSOHJEET Pidä tämä opas lähettyvillä, jotta voit etsiä siitä ratkaisuja tarpeen tullen.

Lisätiedot

S300 Series -käyttöopas

S300 Series -käyttöopas S300 Series -käyttöopas Huhtikuu 2009 www.lexmark.com Laitetyypit: 4443 Mallit: 101, 10E Sisällys Tärkeää tietoa turvallisuudesta...5 Tietoja tulostimesta...6 Kiitos, että valitsit tämän tulostimen!...6

Lisätiedot

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas 9234634 1. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-51 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

Pinnacle Studio. Elämäsi elokuvina. Versio 17. Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate

Pinnacle Studio. Elämäsi elokuvina. Versio 17. Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate Pinnacle Studio Versio 17 Mukaan lukien Pinnacle Studio Plus ja Pinnacle Studio Ultimate Elämäsi elokuvina Copyright 2013 Corel Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Kunnioita taiteilijoiden ja muiden

Lisätiedot

ipad Käyttöopas ios 8.1 -ohjelmistolle (helmikuu 2015)

ipad Käyttöopas ios 8.1 -ohjelmistolle (helmikuu 2015) ipad Käyttöopas ios 8.1 -ohjelmistolle (helmikuu 2015) Sisältö 8 Luku 1: ipad yhdellä silmäyksellä 8 ipadin yleiskatsaus 9 Lisävarusteet 10 Multi-Touch-näyttö 10 Nukkumispainike 11 Koti-painike 11 Äänenvoimakkuuspainikkeet

Lisätiedot

Firstbeat SPORTS. Tekninen käyttöohje - versio 4.0

Firstbeat SPORTS. Tekninen käyttöohje - versio 4.0 Firstbeat SPORTS Tekninen käyttöohje - versio 4.0 2 SISÄLLYSLUETTELO: 1 TEKNINEN KÄYTTÖOHJE... 4 1.1 OHJELMISTON OMINAISUUDET... 4 1.2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 4 1.3 FIRSTBEAT SPORTSIN KÄYTTÖ... 5 1.3.1

Lisätiedot