KYTKEMINEN TIETOKONEESEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYTKEMINEN TIETOKONEESEEN"

Transkriptio

1 ASENNUSOHJE

2 PIKAOHJE 1. PAKKAUKSEN SISÄLTÖ. GYROANTURI, USB-JOHTO TIETOKONEESEEN KYTKENTÄÄ VARTEN, JOHTOSARJA VASTAANOTTIMEN KYTKENTÄÄ VARTEN JA KAKSI GYRON KIINNITYS TEIPPIÄ YKSI OHUEMPI SÄHKÖKOPTEREIHIN JA YKSI PAKSUMPI NITRO KOPTEREITA VARTEN. 2. GYRO ASENNETAAN ASENNUSOHJEIDEN MUKAISESTI. S.3 3. BAVARIANIN OHJELMISTO LADATAAN OSOITTEESTA JA ASENNETAAN TIETOKONEELLE. S.4 4. GYRO PÄIVITETÄÄN KÄYTTÄEN OHJELMISTOA JA LATAAMALLA INTERNETISTÄ PÄIVITYSTIEDOSTO OSOITTEESTA. S.5 5. VASTAANOTIN KYTKETÄÄN OHJEIDEN MUKAISESTI S KANAVAT SÄÄDETÄÄN GYROSTA JA RADIOSTA S RADIOSTA TULEVIEN OHJAUSSIGNAALIEN TARKISTUS/SUUNTIEN JA LIIKEALUEIDEN SÄÄTÖ. S SERVOT KYTKETÄÄN OHJEIDEN MUKAISESTI S SERVOJEN KESKIKOHTA SÄÄDETÄÄN KOHDILLEEN S GYRON PERUSASETUKSET SÄÄDETÄÄN KOHDILLEEN SEKÄ KORJAUSSUUNNAT JA OHJAUSSUUNNAT ASETETAAN KOHDILLEEN S PERÄGYRON ASETUKSET KOHDILLEEN, VARSINKIN GAIN ARVO S NUPPI GYRON ASETUKSET KOHDILLEEN S HORISONTTI TILAN ASETTAMINEN (3SX) S GYRON HIENOSÄÄTÖJEN ASETUKSET KOHDILLEEN TARVITTAESSA S.29

3 GYRON ASENNUS ALUKSI KATSOTAAN HYVÄ PAIKKA GYROLLE. LÄHELLE PÄÄAKSELIA JA PINTA JOKA ON 90 PÄÄAKSELIIN NÄHDEN. USEIN GYROILLE ON TEHTY PAIKKA KOPTERIN RUNGOSSA, MONESTI RUNGON YLÄOSASSA. KUTEN ESIMERKIN TREX 500 KOPTERISSA. BAVARIANIN PYSTYY ASENTAMAAN VAAKATASOON OIKEINPÄIN TAI YLÖSALAISIN SEKÄ KYLJELLEEN ESIM. RUNGON KYLKEEN. SUOSITUSASENTO ON VAAKATASOON. (KTS. KUVAT) KUN GYROLLE ON LÖYDETTY PAIKKA, RUNGON JA GYRON PINTA PUHDISTETAAN HUOLELLA RASVASTA SOPIVALLA RASVANPOISTOAINEELLA, JOTTA VOIDAAN VARMISTUA TEIPIN KUNNOLLISESTA KIINNITTYMISESTÄ. GYRON ASENNUSPAIKKA JA KESKITYS ON HYVÄ SUUNNITELLA ENNEN TEIPIN KIINNITTÄMISTÄ. GYRON PITÄÄ OLLA MAHDOLLISIMMAN KESKELLÄ PÄÄAKSELIIN NÄHDEN JA SUORASSA RUNKOON NÄHDEN. (KTS. KUVAT) KUN GYRON PAIKKA ON SUUNNITELTU, LIIMATAAN PAKKAUKSEN MUKANA TULLUT TEIPPI. OHUIN SÄHKÖKOPTEREIHIN JA PAKSUMPI JOKO YHDISTETTYNÄ OHUEMMAN KANSSA TAI YKSINÄÄN POLTTOMOOTTORI KOPTEREIHIN. ASETTELU ON VIELÄ HYVÄ VARMISTAA ENNEN LOPULLISTA KIINNITTÄMISTÄ. KUN ASETTELU ON MAHDOLLISIMMAN HYVÄ KIINNITETÄÄN GYRO VAROVASTI ENSIN KEVYESTI ASETELLEN JA LOPUKSI KUNNOLLA PAINAEN PAIKOILLEEN JOLLOIN VARMISTETAAN HYVÄ KIINNITYS.

4 KYTKEMINEN TIETOKONEESEEN ENSIMMÄISEKSI KANNATTAA GYRO PÄIVITTÄÄ OHJELMALLA. VIRTA KYTKETÄÄN GYROON KOPTERIN BEC/REGULAATTORI/VASTARI AKULTA. JOS KÄYTETÄÄN NOPEUDENSÄÄTIMEN SISÄISTÄ BECCIÄ PITÄÄ MUISTAA MOOTTORI KYTKEÄ IRTI AINA KUN TEHDÄÄN JOTAIN SETUP SÄÄTÖJÄ TURVALLISUUDEN VUOKSI. KÄYNNISTETÄÄN OHJELMA JA LIITETÄÄN USB -JOHTO TIETOKONEESEEN, TÄSSÄ VOI MENNÄ HETKI KUN WINDOWS ASENTAA USB -JOHDOLLE AJUREITA. KUN YHTEYS TIETOKONEESEEN ON LUOTU KÄYNNISTETÄÄN BAVARIAN OHJELMA. SEN SAA LADATTUA BAVARIANIN KOTISIVULTA OSOITTEESTA: KUN OHJELMA ON KÄYNNISSÄ LIITETÄÄN GYRON OHJELMOINTIJOHTO OHJELMOINTI LIITÄNTÄÄN SEKÄ VIRRANSYÖTTÖ GYROON (KTS. ALLA OLEVA KUVA), JOLLOIN PITÄISI OIKEAAN ALAKULMAAN TULLA YHTEYS KUVAKE. (KTS. SEURAAVA SIVU) OHJELMASTA VALITAAN UPDATE FIRMWARE JOLLOIN RUUTUUN ILMESTYY VALINTAIKKUNA. OHJELMA LATAA INTERNETIN KAUTTA UUSIMMAN PÄIVITYSTIEDOSTON JOS GYROON SELLAINEN ON OLEMASSA. KUN MAHDOLLINEN PÄIVITYS ON SUORITETTU ALOITETAAN SETUP WIZARD-TOIMINTO. OHJELMISTO TARJOAA TÄTÄ AUTOMAATTISESTI. TÄMÄ OHJE OPASTAA JOKAISEN VÄLILEHDEN TOIMINNOT SEKÄ PERUSASETUKSET.

5 PÄIVITYS 1. PAINETAAN ALASVETOVALIKKO AUKI TÄSTÄ NÄKEE VERSIO NUMERON SEKÄ GYRON SARJANUMERON 2. VALITAAN OIKEA GYRO MALLI. 3X ON ILMAN HORISONTTI VAKAUTUSTA JA 3SX ON HORISONTTI VAKAUTUKSELLA SEKÄ PELASTUS TOIMINNOLLA VARUSTETTU MALLI 3. PAINA UPDATE NAPPULAA JOSTA TARKISTETAAN ONKO GYRON OHJELMISTOLLE UUDEMPAA PÄIVITYSTÄ. AINA KUN PÄIVITYS TEHDÄÄN MYÖHEMMIN, PITÄÄ SÄÄDÖT TARKISTAA UUDELLEEN! TÄSTÄ NÄKEE ONKO JOHTO JA GYRO YHDISTETTY OIKEIN

6 VASTAANOTTIMEN KYTKENTÄ SEURAAVAKSI KYTKETÄÄN VASTAANOTIN GYROON. TÄHÄN ON ERILAISIA TAPOJA RIIPPUEN VALMISTAJASTA. FUTABA KÄYTTÄÄ S-BUS VÄYLÄJOHTOA SPEKTRUM/JR VOIDAAN KYTKEÄ JOKO VASTARIN KAUTTA TAI SATELLIITIT SUORAAN GYROON. SATELLIITTEJA OLISI HYVÄ OLLA KAKSI KÄYTÖSSÄ MUTTA JOS YHDISTETÄÄN AINOASTAAN YKSI SATELLIITTI SE PITÄÄ OLLA 1 PORTISSA JOKA ON TIETOKONE LIITÄNNÄN PUOLELLA. WALKERA DEVENTION KYTKETÄÄN KÄYTTÄEN JOHTOA SUM SIGNAL PORTIN JA VASTAANOTTIMEN DATAPORT VÄLILLÄ MUUT VALMISTAJAT MITKÄ EIVÄT TUE SIGNAALI JOHTOA VOIDAAN KYTKEÄ KÄYTTÄEN MUKANA TULEVAA JOHTOSARJAA KÄYTTÄEN JOKA KANAVALLE OMAA JOHTOA.

7 KANAVIEN SÄÄTÖ PIKAOPAS 1+2 VALITAAN OIKEAT SERVOASETUKSET. 3 VALITAAN GYRON JA VASTAANOTTIMEN VÄLINEN YHTEYSTAPA. 4 VALITAAN KANAVAT OIKEIN JOTTA NE VASTAAVAT RADIOSTA LÄHTEVIÄ KANAVIA. 5 ASETETAAN FAILSAFE TOIMINTO NIIN ETTÄ VARMASTI KAASU MENEE NOLLAAN KUN HOLD KYTKETÄÄN! MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN HUOM!! SERVOJEN TYYPPI PITÄÄ OLLA OIKEIN ENNEN KUN SERVOT KYTKETÄÄN FBL YKSIKKÖÖN. JOS NÄIN EI OLE PAHIMMASSA TAPAUKSESSA SERVOT VAHINGOITTUVAT.

8 DEADBAND ON TIKKUJEN NS.KESKIALUEEN KUOLLUT ALUE ELI JOS RADION TIKUT EIVÄT OLE IHAN TARKKOJA KESKIALUEELLA, ELI EIVÄT AINA KESKITÄ KUNNOLLA. VOIDAAN TÄSTÄ SÄÄTÄÄ HIEMAN KESKIALUEEN TARKKUUTTA POIS ARVO 4-5 PITÄISI RIITTÄÄ SUURIMMALLE OSALLE JÄRJESTELMISTÄ. MUUNNOS EI NÄY DIAGNOSE RUUDULLA AINOASTAAN SERVOISSA 4 KANAVIEN ASETTELUSTA HAETAAN OIKEAT KANAVAT JOKAISELLE TOIMINNOLLE. FUTABASSA KUN S-BUS YHTEYSTAPA ON VALITTU SÄÄTYY KANAVAT OIKEIN JOS RADIOSSA ON KAIKKI PERUSASETUKSILLA. AINOASTAA NUPPI GYRON KANAVA PITÄÄ MÄÄRITTÄÄ. DEVOSSA ON KANAVAT HAETTAVA KOKEILEMALLA 5 FAILSAFE TOIMINTO ELI MIHIN ASENTOON SERVOT JÄÄVÄT KUN YHTEYSKATKEAA RADIOON, TÄMÄ TOIMINTO ON AINOASTAAN KÄYTÖSSÄ PPM/SPEKTRUM SATELLIITTIEN KANSSA. BLANK= RADION OMA JÄRJESTELMÄ MÄÄRITTÄÄ TOIMINNAN. HOLD=VIIMEINEN SAATU SIJAINTI. FIX=VOIDAAN MÄÄRITTÄÄ ASENTO MIHIN SERVOT JÄÄVÄT KUN YHTEYS KATKEAA.

9 KANAVIEN SÄÄTÖ ESIMERKKEJÄ MITEN KANAVIEN SÄÄTÖ TAPAHTUU RADIOSTA KANAVANUMERO TÄSTÄ VALITAAN MITÄ TOIMINTOA KANAVA KÄYTTÄÄ VOIDAAN MÄÄRITTÄÄ KATKAISIN/POTIKKA OHJAAMAAN KANAVAA KANAVAT VASTAAVAT RADIOSSA JA RC VÄLILEHDESSÄ OLEVIA KANAVIA KUVASSA SPEKTRUMIN RADIOSSA OLEVA KANAVIEN ASETTELU RUUTU. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN KANAVAT KOHDILLEEN. DEVO 10 KANAVIEN VALINTA VALIKKO, MODEL VALIKOSSA DEVO 10 KANAVAN SÄÄTÖ RUUTU

10 RADION OHJAUS-SIGNAALIEN SÄÄTÖ DIAGNOSE RUUDULLA NÄHDÄÄN TULEEKO RADIOSTA OIKEAT SUUNNAT JA ONKO KANAVAT OIKEIN ASETELTU. OIKEAA CYCLIC TIKKUA LIIKUTTAESSA YLÖS/ALAS ELEVATOR JA VAS/OIK AILERON PITÄÄ ELEVATOR JA AILERON PALKKIEN MENNÄ SATAAN PROSENTTIIN SEKÄ LIIKKUA OIKEISIIN SUUNTIIN. OIKEA TIKKU YLÖS ON ELEVATOR NOSE DOWN JA OIKEA TIKKU VASEMMALLE ON AILERON LEFT. VASENTA COLLECTIVE JA RUDDER TIKKUA LIIKUTTAESSA YLÖS/ALAS ON COLLECTIVE PITCH JA VAS/OIK ON RUDDER PITÄÄ PITCH JA RUDDER MENNÄ SATAAN JA LIIKKUA OIKEISIIN SUUNTIIN VAS. TIKKU YLÖS ON COLLECTIVE PITCH UP JA VAS. TIKKU OIKEALLE ON RUDDER NOSE RIGHT. JOS LIIKE ALUEET OVAT LIIAN SUPPEITA NE PITÄÄ MUUTTAA RADIOSTA, FUTABASSA END POINT-VALIKOSTA. KUTEN KUVASSA MUUTETAAN ELEVATOR KANAVAN LIIKEALUETTA. TÄMÄ TEHDÄÄN KAIKILLE OHJAUSKANAVILLE ERIKSEEN KUNNES LIIKEALUEET OVAT MOLEMPIIN SUUNTIIN 100% JOS LIIKESUUNNAT OVAT VÄÄRIÄ PITÄÄ NE MUUTTAA REVERSE VALIKOSTA.

11 RADION OHJAUS-SIGNAALIEN TESTAUS/SÄÄTÖ HORISONTTI/ PELASTUSTOIMINTO EI OLE AKTIIVINEN. VALOISTA NÄKEE MIKÄ TOIMINTO ON AKTIIVINEN KUN KAIKKI SUUNNAT OVAT OIKEIN JA LIIKEALUEET RIITTÄVÄT VOIDAAN SERVOT KYTKEÄ.

12 SERVOJEN KYTKENTÄ SERVOT KYTKETÄÄN SUORAAN GYRON PORTEIHIN. ENSIN PITÄÄ MÄÄRITTÄÄ OIKEA SERVO JÄRJESTYS

13 SERVOJEN PERUSASETUS!MUISTA AINA KYTKEÄ MOOTTORI IRTI! KUN SERVOT OVAT KYTKETTY OIKEISIIN KANAVIIN JA VIRRAT OVAT JÄLLEEN PÄÄLLÄ JÄRJESTELMÄSSÄ, SÄÄDETÄÄN SERVOJEN KESKIKOHTA ELI NEUTRAALI PISTE. TÄMÄ ALOITETAAN MENEMÄLLÄ TRIM VÄLILEHTEEN TAI SEURAAMALLA WIZARDIN ETENEMISTÄ. KUN OLLAAN TRIM VÄLILEHDESSÄ SERVOT OVAT KESKIASENNOSSA. TÄSSÄ ASENNOSSA HAETAAN PARHAITEN KESKITTÄVÄ SERVO VARSI/LAUTANEN ELI JOS ON KÄYTETTÄVISSÄ KOLMELLE SERVOLLE KOLME VARTTA KOKEILLAAN NIISTÄ PARHAITEN SOPIVIN, JOTTA KESKIKOHTA OLISI MAHDOLLISIMMAN LÄHELLÄ. TÄMÄN JÄLKEEN TRIMMATAAN SLIDEREISTA JOKAINEN SERVO NIIN ETTÄ VARSI ON MAHDOLLISIMMAN KESKELLÄ. TRIM VÄLILEHDELLÄ SÄÄDETÄÄN MYÖHEMMIN LAPAKULMAT 0-ASENTOON.

14 SERVOJEN PERUSSÄÄTÖ MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN

15 PERUS ASETUKSET PIKAOPAS 1 GYRON ASENTO MÄÄRITETÄÄN OHJELMALLE. 2 SWASH TYYPPI ASETETAAN. YLEISIN SERVOJEN LIIKE SUUNNAT ASETETAAN. 4 GYRON KORJAUS SUUNTA ASETETAAN. 5 CYCLIC LIIKEALUE MÄÄRITETÄÄN JA SÄÄDETÄÄN. 6 KOKONAIS PITCH ALUE MÄÄRITETÄÄN JA SÄÄDETÄÄN. 7 PHASE ELI SWASH KESKITYS SÄÄDETÄÄN KOSKEE AINOASTAAN NUPPEJA JOSSA TARVITSEE SÄÄTÄÄ SÄHKOISESTI. MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN.

16 NÄISTÄ HAETAAN YSITTÄISTEN SERVOJEN LIIKE SUUNTA KOHDILLEEN. ELI KUN VAS. PITCH TIKKUA LIIKUTETAAN YLÖSPÄIN PITÄÄ SWAHSHIN LIIKKUA YLÖS JA VASTAAVASTI ALASPÄIN SWASH LIIKKUU ALAS. JOS NÄIN EI OLE VAIHDETAAN SEN SERVON LIIKE SUUNTA MIKÄ LIIKKUU VÄÄRINPÄIN. SAMA HOMMA PERÄLLE ELI KUN VASENTA TIKKUA KÄÄNNETÄÄN VASEMMALLE PERÄLAVAT KÄÄNTYVÄT VASTAPÄIVÄÄN, EDELLYTTÄEN ETTÄ PERÄROOTTORI PYÖRII VASTAPÄIVÄÄN TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN AILERONIN JA ELEVATORIN SUUNTA ELI JOS OIK. TIKKUA TYÖNNETÄÄN YLÖSPÄIN PITÄÄ SWASHIN KALLISTUA ETEENPÄIN KATSO KUVA 1. KUN TIKKUA KÄÄNNETÄÄN OIKEALLE SWASH KALLISTUU OIKEALLE KATSO KUVA 2. JOS NÄIN EI TAPAHDU SUUNNAN VOI MUUTTAA + - NAPEISTA CYCLIC LIIKE ALUE PITÄISI OLLA +/ JOISSAIN MALLEISSA CYCLIC ASTE VOI OLLA VÄHEMMÄNKIN, TIETO LÖYTYY OHJEKIRJASTA. ARVO PITÄÄ OLLA ALUEELLA 65-85%. JOS NÄIN EI OLE PITÄÄ ASIA MUUTTAA MEKAANISESTI. TÄMÄ ASETUS PITÄISI AINA TEHDÄ TÄLLÄ VÄLILEHDELLÄ. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN KOKONAIS COLLEKTIIVINEN LAPAKULMA ALUE NUPILLE ELI PITCH ALUE. N. +/- 12 ON AIKA NORMAALI. TÄMÄKIN RIIPPUU MALLIN RAKENTEESTA JA LENTOTAVASTA. OFFSET ARVOLLA SÄÄDETÄÄN PITCH ALUEEN KESKIKOHTAA, HUOM. JOS KÄYTETÄÄN HORISONTTI TILAA TÄMÄ ARVO PITÄÄ OLLA 0 SEKÄ LAPAKULMAT PITÄÄ OLLA KESKI ASENNOSSAAN 0 KULMASSA. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN SWASHIN PHASE ASETUS ELI SWASHIN AJOITUS. SÄÄTÖ KOSKEE AINOASTAAN MALLEJA JOISSA TARVITSEE SÄÄTÄÄ AJOITUSTA SÄHKÖISESTI ELI ESIM. JOTKIN MONILAPANUPIT SAATTAA VAATIA SÄÄTÖÄ. YLEENSÄ ASETUKSEEN EI KANNATA KOSKEA.

17

18 GYRON SÄÄTÄMINEN ENSIKSI SÄÄDETÄÄN PERÄN LIIKE ALUE OIKEIN. ELI PERÄN LIUKURI SLIDER EI SAA OSUA LAITOIHIN JOLLOIN SERVO JUMITTAA BINDAA AIHEUTTAEN MAHDOLLISEN SERVON RIKKOONTUMISEN. LIIKE ALUE SÄÄDETÄÄN NIIN ETTÄ LIUKURI ON HIEMAN MEKAANISESTI IRTI LAIDOISTA. GAIN ARVOT SÄÄDETÄÄN NIIN ETTÄ ALOITETAAN PIENELLÄ ARVOLLA 30-50% JA SUURENNETAAN ESIM. 5-10% KERRALLAAN KUNNES SAAVUTETAAN ARVO JOSSA PERÄ/NUPPI PYSYY LUKITTUNA EIKÄ VÄGÄÄ ELI TEE NOPEATA RAJUA EDESTAKAISIN LIIKETTÄ. GAIN ARVOT SÄÄDETÄÄN RADIOSTA TAI DEFAULT GAIN SÄÄDÖSTÄ. GAIN ARVON SUURUUTEEN VAIKUTTAA NUPIN KIERROKSET. JOS KÄYTETÄÄN ERI SUURUISIA KIERROS ALUEITA PITÄÄ JOKAISELLA SÄÄTÄÄ GAIN ERIKSEEN. GAIN KANAVA PITÄÄ OLLA OIKEIN SÄÄDETTY RADIOSTA KOSKA GYRO OTTAA ENSISIJAISESTI SEN ARVON MIKÄ TULEE KANAVAA PITKIN JA JOS SE ON VÄÄRIN SIELTÄ VOI TULLA IHAN MITÄ VAAN ARVOA. ALOITTELIJAN OLISI HYVÄ HIENOSÄÄDÄTTÄÄ GAIN ARVOT KOKENEEMMALLA PILOTILLA, JOTTA ARVOT SAATAISIIN KUNNOLLA KOHDILLEEN PITÄÄ KOPTERI VIEDÄ RAJUIHIN LIIKKEISIIN. PERUS LÄHTÖKOHDAN SAA KOKEMATTOMAMPIKIN SÄÄTÖIHIN. EXPERT ASETUKSIIN EI KANNATA TEHDÄ MUUTOKSIA TURHAAN. HYVÄ ALOITUSKOHTA ON PERUSASETUKSET JA JOS NE EIVÄT RIITÄ SILLOIN KANNATTAA SÄÄTÄÄ ARVOJA MIELEISEKSEEN. KUVASSA FUTABAN GYROJEN GAIN SÄÄTÖ RUUTU. YLEMPÄNÄ ON PERÄN GAIN JA ALEMPANA NUPIN GAIN. NÄISTÄ SÄÄDETÄÄN PERUS GAINIT KOHDILLEEN DEVO 10 GYRO VALIKKO LÖYTYY FUNCTION MENUN ALTA KUVASSA SPEKTRUMIN PERÄN GYRO VALIKKO JA GOVERNOR VALIKKO, JOHON ON ASETETTU NUPPI GYRON KANAVA. DEVO 10 GYRON SÄÄTÖ. TÄSSÄ TAPAUKSESSA PERÄ GYRO GAIN NOIN 60%

19 PERÄ GYRON ASETUKSET MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET PIKAOPAS MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET 1,2 SERVON MAKSIMILIIKE ALUEET SÄÄDETÄÄN MOLEMPIIN SUUNTIIN. EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN 3 PERÄGYRON PERUS GAIN SÄÄDETÄÄN TÄSTÄ KTS. TARKEMPI OHJE. 4 ESIASETUS JOILLA SAA PERUSSÄÄDÖT KOHDILLEEN, MALLIT VIITTAA FUTABAN GYROIHIN. 5 PERÄN PYÖRÄHDYS NOPEUS SÄÄDETÄÄN SOPIVAKSI. 6 PERÄN PYSÄHDYS SÄÄDETÄÄN SOPIVAN VARMAKSI. 7 HIENOSÄÄDÖT TEHDÄÄN TARVITTAESSA, AIKA HYVÄKSI SAA JO PERUS SÄÄDÖILLÄ.

20 SERVOJEN LIIKEALUE SÄÄDETÄÄN NIIN ETTEI PERÄN LIUKURI OTA KIINNI LAITOIHIN, ELI SERVO BINDAA. KUN KÄÄNTÄÄ VASENTA TIKKUA VASEMMALLE SÄÄDETÄÄN LIIKE ALUE NIIN ETTÄ LIUKURI ON JUURI IRTI LAIDASTA JA SAMA HOMMA OIKEALLE. AINA ARVON MUUTOKSEN JÄLKEEN PAINA KIRJOITA NAPPULAA JOLLOIN ARVO ASTUU VOIMAAN. JOS ARVOT OVAT PALJONKIN ERI SUURUISIA KESKIKOHTA EI OLE KOHDILLAAN, JOLLOIN JOUTUU KESKIKOHDAN SÄÄTÄMÄÄN MEKAANISESTI KTS.MALLIN OHJE PERÄN GAIN PERUS % ARVO SÄÄDETÄÄN, ENSISIJAISESTI RADIOSTA GAIN KANAVAN KAUTTA, MUTTA KUN GAIN ARVO ON SAATU KOHDILLEEN SE ASETETAAN MYÖS TÄHÄN. GAIN SÄÄDETÄÄN KOHDILLEEN NIIN ETTÄ LENNOSSA PERÄ PYSYY LUKITTUNA PAIKOILLAAN EIKÄ VÄGÄÄ ELI TEE NOPEATA EDESTAKAIS LIIKETTÄ (OSKILAATIOTA), GAIN ARVOA NOSTETAAN NIIN YLÖS KUN MAHDOLLISTA ILMAN ETTÄ VÄGÄÄMISTÄ ILMENEE. JOS PERÄ VÄGÄÄ SIITÄ LASKETAAN NOIN 10%. PERÄGYRON ESIASETUKSILLA SAADAAN OHJAUSTUNTUMA LÄHELLE OIKEAA. GY611 TAI GY520 OVAT HYVIÄ LÄHTÖKOHTIA, GY520 ON HIEMAN AGRESSIIVISEMPI. NÄILLÄ SAA JO PERUSTUNTUMAN AIKA KOHDILLEEN. LOPUT SÄÄDÖT OVATKIN SITTEN MALLIN JA OMIEN TOTTUMUKSIEN MUKAAN SÄÄDETTÄVÄ. KÄÄNTÖNOPEUS ASETUKSELLA SÄÄDETÄÄN KUINKA NOPEASTI PERÄ PYÖRÄHTÄÄ. TÄMÄ ARVO SÄÄDETÄÄN OMIEN MIELTYMYSTEN MUKAAN. KUITENKIN RIITTÄVÄN NOPEAKSI. PERÄN HERKKYYTTÄ VOI SITTEN SÄÄTÄÄ RADIOSTA DUAL RATE ARVOSTA SEKÄ EXPO ARVOSTA PERÄN EXPO ARVOA VOI SÄÄTÄÄ TÄSTÄ MUTTA SE ON PAREMPI/HELPOMPI SÄÄTÄÄ RADIOSTA JOLLOIN SEN VOI RAKENTAA LENTOTILOJEN TAAKSE TAI KATKAISIMESTA MUUTTUVAKSI.

21 TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN PERÄN PYSÄHDYKSEN VIIVE/TERÄVYYS. ELI JOS PERÄ NOPEAN/AGRESSIIVISEN LIIKKEEN JÄLKEEN LIUKUU, SÄÄDETÄÄN VIIVETTÄ KOVEMMAKSI JA JOS PERÄ POMPPAA TAKAISIN PÄIN SÄÄDETÄÄN PEHMEÄMMÄKSI HIENOSÄÄTÖ VALIKOSTA SÄÄDETÄÄN MALLI/OMIEN TOTTUMUSTEN MUKAISESTI PERÄN TOIMINITAA. YLEISESTI NÄITÄ EI TARVITSE PALJOA MUUTTAA. P-GAIN ARVOLLA SÄÄDETÄÄN OSKILAATIOTA POIS JOLLOIN SAAVUTETAAN MAHDOLLISIMMAN SUURI PERUS GAIN ARVO. JOS OSKILAATIO ON NOPEATA VAPINAA ARVOA LASKETAAN JA JOS OSKILAATIO ON HIDASTA TAI PERÄ KÄÄNTYY TAKAISIN ARVOA NOSTETAAN. PITOVOIMA PAINIKKEILLA SÄÄDETÄÄN PITOVOIMAA. MONILLE UNIVERSAL ON SOPIVA MUTTA KOVASSA 3D LENNOSSA VOI VALITA EXPERTIN, SILLOIN VIIVE ON SÄÄDETTÄVÄ MAHDOLLISIMMAN HYVIN. VÄÄNNÖN KOMPENSAATIOLLA SÄÄDETÄÄN KUINKA PALJON GYRO LISÄÄ PERÄKULMIA NOPEASSA LAPAKULMA MUUTOKSESSA. JOS PERÄ LIUKUU KOVASSA LAPAKULMA MUUTOKSESSA TÄLLÄ ARVOLLA VOI KOMPENSOIDA TUOTA. ELI JOS PERÄ PETTÄÄ NOPEASSA NOSTOSSA ARVOA VOI HIEMAN LISÄTÄ. JOS ARVO ON LIIAN SUURI PERÄ SAATTAA SAKATA LIIAN SUURIEN KULMIEN TAKIA. HYVÄ ARVO ON NOIN D KOPTERISSA MISSÄ LAVAT PYÖRIVÄT NORMAALI NOPEUDELLA REVOMIX ARVOA EI VÄLTTÄMÄTTÄ TARVITSE NOSTAA. LAPAKULMA ALUEEN SÄÄTÖ PAINIKKEILLA MÄÄRITETÄÄN ONKO LAPAKULMA ALUE SYMMETRINEN ELI ONKO KESKITIKUSSA NOLLA VAI POSITIIVISIA KULMIA, JOISSAIN ISOISSA KOPTEREISSA TAI SKAALAKOPTEREISSA KOPTERI LEIJUU KESKITIKUSSA ELI LAPAKULMA ALUE ON POSITIIVINEN. 3D KOPTEREISSA VALITSE SYMMETRINEN.

22 NUPPI GYRON SÄÄTÖ MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET PIKAOPAS MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET 1 NUPIN PERUS GAIN ARVO SÄÄDETÄÄN EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN 2 ESIASETUS KOHDILLEEN YLEENSÄ ACRO 3 HIENOSÄÄTÖ ASETUKSET TEHDÄÄN TARVITTAESSA

23 TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN NUPIN PERUS GAIN ARVO. ARVO HAETAAN KOHDILLEEN HELPOITEN KÄYTTÄMÄLLÄ RADION GYRO KANAVAA. ARVON PITÄISI OLLA MAHDOLLISIMMAN KORKEA ILMAN ETTÄ KOPTERI ALKAA TÄRISEMÄÄN (OSKILOIMAAN) RAJUSSAKAAN PYÖRITYKSESSÄ. KUN ARVO ON LÖYDETTY SE PITÄISI SÄÄTÄÄ TÄHÄN. AINA JOS HEAD GYRO KANAVAAN TULEE SIGNAALIA SE ON DOMINOIVA TIETO OHITTAEN TÄMÄN SÄÄDÖN, POISLUKIEN JOS HORISONTTI TILA ON PÄÄLLÄ. TÄMÄ ESIASETUS MÄÄRITTÄÄ PERUSARVOT GYRON TOIMINTAAN. MELKEIN KAIKISSA PERUS KOPTEREISSA ACRO ASENTO ON HYVÄ LÄHTÖKOHTA. MUUT OVAT ROOTTORIN HALKAISIJAN MUKAAN JA VIIMEISEKSI JOS GYROA KÄYTETÄÄN MEKAANISELLA STABILOINNILLA VARUSTETUSSA KOPTERISSA, JOLLOIN TÄMÄ POISTAA AKTTIVISEN SUUNNAN KORJAUKSEN. AIL/ELE ERILLINEN GAIN SÄÄTÖ SÄÄDETÄÄN JOS ESIM. ELE SUUNNASSA KAIKKI TOIMII MUTTA AIL. SUUNNASSA ESIINTYY OSKILAATIOTA ELI VÄGÄYSTÄ VOIDAAN AIL. GAIN ARVOA PIENENTÄÄ. TÄTÄ EI YLEENSÄ TARVITSE MUUTTAA. KETTERYYS/AGILITY SÄÄDÖLLÄ SÄÄDETÄÄN KUINKA NOPEASTI KOPTERI PYÖRÄHTÄÄ AKSELINSA YMPÄRI ELI CYCLIC SUUNNASSA TAPAHTUVAN KÄÄNTÖNOPEUDEN. TÄLLÄ SÄÄDÖLLÄ VOIDAAN OPTIMOIDA NOPEAN CYCLIC SUUNTAISESSA LIIKKEESSÄ TAPAHTUVA PYSÄHDYS. JOS KOPTERI LIUKUU TERÄVÄN TIC TOC LIIKKEEN JÄLKEEN, VOIDAAN ASETUSTA MUUTTAA KOVEMMALLE ELI HARD SUUNTAAN. ELEVATOR SUODATIN ASETUKSELLA VOIDAAN SUODATTAA PERÄN POMPPAUS NOPEAN ELEVATOR LIIKKEEN JÄLKEEN, JOS SITÄ EI PYSTY POISTAMAAN GAIN ARVOA LISÄÄMÄLLÄ. LIIAN ALHAINEN ASETUS TUO VIIVETTÄ OHJAUS TUNTUMAAN JA LIIAN SUURI ARVO TUO EPÄMÄÄRÄISYYTTÄ OHJAUS TUNTUMAAN.

24 TÄLLÄ SÄÄTEDÄÄN MALLI KOHTAINEN HERKKYYS. YLEISESTI KÄYTETÄÄN UNIVERSAL ASETUSTA MUTTA SKAALASSA SAATTAA HYÖTYÄ LISÄ HERKKYYDESTÄ RAUHALLISESSA LENNNOSSA. P-SUHDE ANTAA RAJUMPAA STABILOINTIA NOPEITA HÄIRIÖITÄ VASTAAN. P-SUHTEEN VOI SÄÄTÄÄ SUUREMMAKSI JOS KÄYTETÄÄN JÄYKKIÄ LAPOJA JA JÄYKKÄÄ LEPATUSTA. MITÄ SUUREMPI ARVO SEN HELPOMMIN LIIAN SUURESTA GAINISTA JOHTUVA OSKILAATIO NOPEUTUU. D-SUHDE ON ELEVATOR AKSELILLA TAPAHTUVA EROTUS. ELEVATOR AKSELILLA TAPAHTUVA OSKILAATIO ON NOPEAMPAA MITÄ SUUREMPI ARVO ON ASENNON PITOALUE SÄÄDÖLLÄ KOMPENSOIDAAN NOPEAN HÄIRIÖN SYNTYMISTÄ. ESIM. JOS KOVASSA NOPEUDESSA KOPTERI KOUKKII YLÖS ALAS EIKÄ TASOITU ITSESTÄÄN. SÄÄTÖÄ KANNATTAA SÄÄTÄÄ VAROEN VAIKUTTAA SPOOL UPISSA TAPAHTUVAAN SWASHIN KALLISTUKSEEN. TÄLLÄ SÄÄDÖLLÄ PYRITÄÄN KOMPENSOIMAAN NOPEASSA LENNOSSA TAPAHTUVAA NOKAN NOUSEMISTA JA KOPTERIN NOUSEMISTA. PIENENNÄ ARVOA JOS KOPTERI NOUSEE. ARVON KANSSA PITÄÄ OLLA VAROVAINEN LIIAN PIENELLÄ ARVOLLA KOPTERI ON HERKKÄ SPOOL UPIN AIKANA TAPAHTUVIIN OHJAUS LIKKEEISIIN JOLLOIN KOPTERI VOI KAATUA MAASSA

25 HORISONTTI TILA (3SX) HORISONTTI TILASSA TOIMII SELF-LEVEL ELI AKTIIVINEN SUORISTUS TOIMINTO SEKÄ RESCUE ELI PELASTUSTOIMINTO. SELF-LEVEL TOIMINTO PYRKII PITÄMÄÄN KOPTERIN NIMENSÄ MUKAISESTI HORISONTIN MUKAISESTI ELI SE AKTIIVISESTI SUORISTAA KOPTERIA. RESCUE TOIMINTO ELI PELASTUSTOIMINTO KÄÄNTÄÄ KOPTERIN JOKO AINA OIKEIN PÄIN UPRIGHT SELF-LEVEL TAI OIKAISEE KOPTERIN VAAKATASOON JA OTTAA KORKEUTTA ACRO. HORISONTTI TILAN TOIMINTOJA OHJATAAN NUPPIGYRON GAIN KANAVASTA, JOTEN PERUS GAIN PITÄÄ OLLA SÄÄDETTY JA TALLENNETTU RIGID VÄLILEHDESSÄ PERUS GAIN ARVOKSI. JOTTA KAIKKI TOIMINNOT TOIMISIVAT OIKEIN PITÄÄ KOLLEKTIIVINEN LAPAKULMA OLLA SYMMETRINEN ELI NOLLA KOHTA PITÄÄ OLLA KESKELLÄ. SELF LEVEL JA RESCUE TOIMINTOJEN OHJAUS RAKENNETAAN MIKSAUKSILLA RADIOSTA KTS.KUVAT. FUTABASSA TARVITAAN KAKSI MIKSAUSTA JOTKA OHJAAVAT YLI -100% JOTTA RESCUE TOIMINTO TOIMII. RESCUE TOIMINTO PITÄISI OLLA KATKAISIMESSA MIKÄ PALAUTUU TAKAISIN ALKUASENTOON JOTTA TOIMINTO EI JÄISI PÄÄLLE TURHAAN. PLUS PROSENTIT OHJAAVAT SELF LEVEL TOIMINTOA JA KUINKA PALJON TOMINTO ON PÄÄLLÄ. TÄMÄKIN ON HYVÄ TEHDÄ ERILLISEN KATKAISIMEN TAAKSE. FUTABAN MIX VALIKKO. KUVASSA PELASTUS AKTIVOITU. TOIMINNOT AUX1 KANAVASSA SELF-LEVEL MIKSAUS TARKEMMIN. SELF-LEVEL ON KUVASSA SÄÄDETTY 20% PELASTUS MIKSAUS, TOIMINTO AKTIVOITU

26 DEVO 10 MIKSAUS VALIKKO DEVO 10 MIKSAUS VALIKKO AUKI TÄNNE RAKENNETAAN HORISONTTI MIKSAUKSET TÄSSÄ KUVASSA PELASTUSTOIMINTO ON AKTIVOITU KATKAISIJASTA JOLLOIN SWASH LIIKKUU YLÖS/ALAS RIIPPUEN LAPAKULMA ALUEESTA JA HORIZON VALIKON ASETUKSISTA. PELASTUS AKTIVOITUNA GYRON VALO VILKKUU VIHREÄNÄ. TÄSSÄ KUVASSA SELF-LEVEL ON ASETETTU 20% MIKSAUKSISTA JA AKTIVOITUKATKAISIJASTA SWASH LIIKKUU YLÖS TAI ALAS PELASTUS TOIMINNIN AKTIVOIDUTTUA

27 HORISONTTI VALIKKO PIKAOPAS 1 VALITAAN RIGID JA HORISONTIN VÄLILLÄ 2 VALITAAN ITSELLE SOPIVA MOODI 3 TARVITTAESSA MUUTETAAN LISÄASETUKSIA MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN

28 TÄSTÄ VALITAAN NUPPI GYROKANAVAN OHJAUS ELI KÄYTETÄÄNKÖ NORMAALINA FBL GYRONA RIGID VAI KÄYTETÄÄNKÖ HORISONTTI TOIMINTOA, JOLLOIN NUPPI GAIN KANAVA OHJAA HORISONTTI TOIMINTOJA. HUOM. NUPPI GAIN PITÄÄ OLLA SÄÄDETTY DEFAULT GAIN KOHTAAN OIKEIN. NORMAALI MOODI TARKOITETTU KOPTERILLE MIKÄ EI PYSTY YLÖSALAISIN LENTOON OIKEIN JA YLÖSALAISIN. KÄÄNTÄÄ KOPTERIN AINA OIKEINPÄIN SEN SUUNNAN KAUTTA MIKÄ ON NOPEIN. JOS TEHDÄÄN MONTA LIIKETTÄ PUTKEEN ELI RAJUMPI 3D KÄYTETTÄVÄ 3D MOODEJA. KÄÄNTÄÄ KOPTERIN VAAKAAN JA OTTAA KORKEUTTA, RIIPPUMATTA SIITÄ ONKO KOPTERI OIKEINPÄIN VAI YLÖSALAISIN. JOS KOPTERI ON YLÖSALAISIN TOIMINTO TAPAHTUU MYÖS NIIN. MUUTEN SAMA KUIN ACRO MUTTA KÄÄNTÄÄ KOPTERIN AINA OIKEIN PÄIN. ACRO ON PAREMPI KOSKA SIINÄ EI KULU AIKAA OIKEINPÄIN KÄÄNTÄMISEEN. TÄSTÄ MÄÄRITETÄÄN KUINKA NOPEASTI KOPTERI OTTAA KORKEUTTA PELASTUS TOMINNON AIKANA. HYVÄ ALOITTAA 4 JA SÄÄTÄÄ NOPEAMMAKSI OMAN MIELEN MUKAISESTI. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN HORISONTTI STABILISAATTORIN KULMA MILLÄ SAADAAN PERÄN TUOMA VÄÄNTÖVOIMA KUMOTTUA. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN KUINKA PALJON CYCLIC TIKUN LIIKETTÄ VAADITAAN KUMOAMAAN HORISONTTI TILA. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN NOPEUS MILLÄ SELF-LEVEL TOIMINTO KÄÄNTÄÄ OHJAUKSEN LOPPUVAIHEELLA KOPTERIA. SUUREMPI ARVO HIDASTAA KOPTERIN KÄÄNTYMISTÄ HORISONTTI TOIMINNON LOPPUVAIHEELLA. MÄÄRITTÄÄ KUINKA PALJON NOPEAT TIKUN LIIKKEET VAIKUTTAVAT LIIKKUVUUTEEN HORISONTTI TILASSA. PIENEMPI ARVO VOI TOIMIA ISOISSA SKAALA KOPTEREISSA. SUUREMPI ARVO VOI SOPIA KOKEMATTOMALLE PILOTILLE.

29 REALIAIKAINEN TOIMINTOJEN SÄÄTÖ PERÄGYRON GAIN KANAVALLA VOIDAAN OHJATA MUITA HIENOSÄÄTÖ OMINAISUUKSIA TÄMÄN VÄLILEHDEN AVULLA TÄSTÄ PAINAMALLA PALAUTUU NORMAALI TOIMINTA VALITTU RIGID VALIKKO JA AGILITY SÄÄTÖ TÄSSÄ ESIMERKISSÄ ON VALITTU NUPIN KETTERYYDEN SÄÄTÖ. ELI PERÄN GAIN KANAVA OHJAA NYT KETTERYYS ARVOA JOTA VOIDAAN LENNON AIKANA HELPOSTI SÄÄTÄÄ ESIM. POTENTTIOMETRIN AVULLA. HUOM! TÄMÄ TOIMINTO KUMOAA RADIOSTA TULEVAN PERÄN GAIN SÄÄDÖN, ELI PERÄN DEFAULT GAIN ARVO PITÄÄ OLLA SÄÄDETTY OIKEIN TAILGYRO VÄLILEHDESTÄ. REALTIME TUNING PALKIN ANTAMA ARVO ON KERROIN LUKU ELI JOS KETTERYYS ARVO ON 12 JA SE KERROTAAN 1.5 SAADAAN ARVO 18. KUN HALUTTU SÄÄTÖ LÖYTYY AVATAAN BAVARIANIN OHJELMA JA KATSOTAAN KERROIN LUKU, KERROTAAN NYKYINEN ARVO JA MUUTETAAN HALUTTU ARVO NYKYISEN TILALLE. 12 1,5*12 18

30 LINKKEJÄ VERTICAL HOBBY MYYNTI BAVARIANIN KOTISIVUILTA KOPTERIT.NET HELIFREAKIN SIVUILTA LÖYTYY PALJON TIETOA BAVARIANISTA

31

KK-Quad X setup ohje Muutama sana ennen aloitusta: Yleisiä multikopteri vinkkejä:

KK-Quad X setup ohje Muutama sana ennen aloitusta: Yleisiä multikopteri vinkkejä: KK-Quad X setup ohje Muutama sana ennen aloitusta: Saadaksesi parhaan tasapainon ja suorituskyvyn KK-controlleristasi kiinnitä se käyttäen esim. gyro-teippiä tai paksua kaksipuolista teippiä vähentääksesi

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas RT Controller

Käyttöönotto-opas RT Controller Käyttöönotto-opas RT Controller Pikaopas RT-järjestelmän käyttöönottoa varten Aloitusopas RT Controller Versio 1.3 (090831) (Käytä tämän pikaoppaan kanssa opasta User Manual RT Controller, versio 2.1 tai

Lisätiedot

Asennus ja käyttöopas

Asennus ja käyttöopas Asennus ja käyttöopas EKRUCBS Asennus ja käyttöopas Suomi Sisällysluettelo Sisällysluettelo Käyttäjälle 2 1 Painikkeet 2 2 Tilakuvakkeet 2 Asentajalle 3 3 Yleiskuvaus: Asentaminen ja määrittäminen 3 4

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät Viitteet 000067 - Fi ASENNUS ohje inteo Soliris Sensor RTS Soliris Sensor RTS on aurinko- & tuulianturi aurinko- & tuuliautomatiikalla varustettuihin Somfy Altus RTS- ja Orea RTS -moottoreihin. Moottorit

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1

Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1 Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1 iremote älypuhelin/tablet (Android/iPhone/iPad) sovelluksen sijaan Walkera QR Y100 -kopterin ohjaamiseen voi käyttää Walkeran Devo-sarjan ohjainta.

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä KÄYTTÖOHJE NO.CX-10 Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä 1 Turvaohjeet Lithium-akulle Turvaohjeet Lithium-akulle Litium-akun lataus voi aiheuttaa tulipalon tai loukkaantumisen tai omaisuuden menettämistä.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard & Mouse -tuotteiden käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

XiIIIPlus/RXi Pikaopas

XiIIIPlus/RXi Pikaopas XiIIIPlus/RXi Pikaopas Käytä kirjoitinta tämän oppaan avulla. Lisätietoja on käyttöoppaassa. Ulkonäkymä Kuva Kirjoitin - ulkopuoli Etuosa Takaosa 3 4 Ohjauspaneeli Etikettinauhan luukku 3 Virtakytkin (O

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN.

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. Hi Forcen HTWP21 sarjan sähkökäyttöiset hydrauliikkapumput on suunniteltu käyttämään

Lisätiedot

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla.

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla. Kokoamisohjeet: 9689995/BZ7C and 9689996/BZ4C Koneet, joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 96899945 TRD6B TunnelRam-leikkuulaite 96899946 TRD7B TunnelRam-leikkuulaite 96899950 CD6B Combi-leikkuulaite

Lisätiedot

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen RDS - ohjeet 1 (18) SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen Näytteenoton aloittaminen Shuttlen säädöt robotilla Telineen vaihto Näytteenoton lopettaminen Näyteraportin

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS FB965. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS FB965 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

Kipan AC huone on pääsääntöisesti auki ja opiskelijoiden vapaasti käytettävissä.

Kipan AC huone on pääsääntöisesti auki ja opiskelijoiden vapaasti käytettävissä. AC-YHTEYDEN KÄYTTÖ AC on internet-selaimella käytettävä verkkokokousympäristö, jossa voidaan näyttää esityksiä, pitää luentoja, esittää videotallenteita ja kirjoittaa reaaliaikaisesti. AC:n käyttö ei vaadi

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Käyttöohje CONDUCTOR

Käyttöohje CONDUCTOR CONDUCTOR TASO 1 W1 1 2 Oikeudet muutoksiin pidätetään. 20090514 www.swegon.fi Tietoa CONDUCTORista CONDUCTOR on säätöjärjestelmä huonelämpötilan ohjaukseen. Voit itse luoda miellyttävän sisäilmaston säätämällä

Lisätiedot

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje DIMLITE Single Sähkönumero 2604220 Käyttöohje T1 sisääntulo T1 sisääntulo Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus T1 painikkeesta sytyttää valaistuksen viimeisimmäksi aseteltuun tilannearvoon. Toinen lyhyt

Lisätiedot

Internet-ohjeet AutoChart LIVE

Internet-ohjeet AutoChart LIVE Internet-ohjeet AutoChart LIVE AUTOCHART LIVE AutoChart LIVEn avulla voit luoda omia karttojasi mistä tahansa vesistöistä, joista ei välttämättä ole edes olemassa mitään pohjakarttaa! AutoChart LIVE edellyttää

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Niclas Nylund 13.4.2016 PD4-M-TRIO-2DALI/DSI-1C tunnistin Tunnistin on erityisesti koululuokkiin suunniteltu läsnäolotunnistin tunnistin. Tunnistin

Lisätiedot

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin Tuotetiedot Vastaanotin Hiiri Näppäimistö A: Ilmaisin B: Yhteyspainike Asennus C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin H: Paristotila I:

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Päivitetty 16.3.2012 KÄYTTÖÖNOTTO 1. Päivitetään ohjelmaversio 2010.1.1 (tai uudempi) ohjelman tukisivuilta. Ohjeen julkaisuhetkellä versio löytyy tukisivujen

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

1 Muutokset piirilevylle

1 Muutokset piirilevylle 1 Muutokset piirilevylle Seuraavat muutokset täytyvät olla piirilevylle tehtynä, jotta tätä käyttöohjetta voidaan käyttää. Jumppereiden JP5, JP6, JP7, sekä JP8 ja C201 väliltä puuttuvat signaalivedot on

Lisätiedot

2.1 Yksinkertaisen geometrian luonti

2.1 Yksinkertaisen geometrian luonti 2.1 Yksinkertaisen geometrian luonti Kuva 2.1 Tiedon portaat Kuva 2.2 Ohjelman käyttöliittymä suoran luonnissa 1. Valitse Luo, Suora, Luo suora päätepistein. 2. Valitse Pystysuora 3. Valitse Origo Origon

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää

1 Pakkaus. Asennusopas. Värisäädettävä nestekidenäyttö. Tärkeää Asennusopas Värisäädettävä nestekidenäyttö Tärkeää Perehdy laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön lukemalla PRECAUTIONS (TURVATOIMET), tämä Asennusopas ja CD-ROM-levylle tallennettu Käyttöopas.

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Nokeval. Pikaohje. Malli 2072 Sarjaviestille RS232 / RS485. No 090417 v1.0

Nokeval. Pikaohje. Malli 2072 Sarjaviestille RS232 / RS485. No 090417 v1.0 No 0907 v.0 Nokeval Pikaohje Malli 07 Sarjaviestille RS / RS8 Johdanto 07 on SCL sarjaliikenneprotokollalla toimiva näyttö, joka hakee mittaustuloksia toisilta sarjaliikennelaitteilta. Laitteessa on 9

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Fin v2.0. VV4 Käsikirja

Fin v2.0. VV4 Käsikirja Fin v2.0 Käsikirja www.safeline.se Sisältö Sisältö Esittely 1 Asennus 3 Merkit, jotka voidaan näyttää 4 Ohjelmointi 5 Ohjelmoinnin 1. vaihe 6 Ohjelmoinnin 2. vaihe 8 Ohjelmoinnin 3. vaihe 9 Ohjelmoinnin

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

Säätökeskus RVA36.531

Säätökeskus RVA36.531 Säätökeskus Asennusohje 1. Johdanto Tämä ohje koskee säätökeskusta joka on tarkoitettu lämmönsäätöön pientaloissa jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.ohje tulee säilyttää lähellä säädintä.. Säätökeskus

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

User Guide Käyttöohje

User Guide Käyttöohje RollerMouse Pro3 User Käyttöohje Guide Pakkauksen sisältö 1 1. RollerMouse Pro3 2. Kaksi lyhyttä näppäimistön säätöpalaa 3. Kaksi pitkää näppäimistön säätöpalaa 4. Käyttöohje 4 2 3 RollerMousen toiminnot

Lisätiedot

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006)

Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) KombiTemp HACCP Elintarviketarkastuksiin Käyttöopas (ver. 1.29 Injektor Solutions 2006) web: web: www.haccp.fi 2006-05-23 KombiTemp HACCP on kehitetty erityisesti sinulle, joka työskentelet elintarvikkeiden

Lisätiedot

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta Pikaopas Tervetuloa ZoomText Express on edullinen ja helppokäyttöinen suurennusohjelma tietokoneellesi. ZoomText Express suurentaa hieman

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 407947-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa.

Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. KÄYTTÖOHJE 1 (5) VAROITUKSET Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen tuotteen käyttöönottoa. HUOMIO! Laite ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia - Tukehtumisvaara. Pidä huoli ettei

Lisätiedot

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm)

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm) Asentaaksesi portin moottorin, tee seuraavasti: 1: tuo 230V virtaa toiselle tolpalle, mahdollisimman lähelle moottoria. 2: yhdistä tolpat toisiinsa 2x1mm2 kaapelilla (ei sisälly pakettiin). Oranssi ICT25mm

Lisätiedot

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Nämä ohjeet on tarkoitettu säätimen loppukäyttäjälle ja ne toimivat sellaisenaan säätimen mallista riippumatta. Säätimessä on kolme eri käyttäjätasoa, joista jokaisessa

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

Basler teollisuuskameroiden ja Pylon-ohjelman käytön aloittaminen

Basler teollisuuskameroiden ja Pylon-ohjelman käytön aloittaminen Basler teollisuuskameroiden ja Pylon-ohjelman käytön aloittaminen Ajureiden ja ohjelman asentaminen Lataa ensimmäiseksi Pylon-sovellus Baslerin sivuilta osoitteesta http://www.baslerweb.com/pylon Käynnistä

Lisätiedot

PIKAOPAS HÄIRIÖTILANTEITA VARTEN

PIKAOPAS HÄIRIÖTILANTEITA VARTEN 1 Rostek-Tekniikka Oy 7.9.2007 GENIE-HENKILÖNOSTIMET PIKAOPAS HÄIRIÖTILANTEITA VARTEN Tämän pikaoppaan tarkoitus on auttaa nostimen käyttäjää tai vuokraamon henkilöstöä selvittämään nostimen käyttöhäiriötilanne

Lisätiedot

7781. PUMPPUKÄRRY VAAKALLA CS PW 20 T KÄYTTÖOHJEET

7781. PUMPPUKÄRRY VAAKALLA CS PW 20 T KÄYTTÖOHJEET 7781. PUMPPUKÄRRY VAAKALLA CS PW 20 T KÄYTTÖOHJEET Toimitettavan vaakapumppukärryn ulkonäkö saattaa poiketa yllä olevasta kuvasta. Työkuorma kg 2000 Virtalähde 6 x D-paristot 1,5V taikka 12V akku. Latausjännite

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS)

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Ohje nro Versio Osa nro 31330604 1.7 31414189, 31201481 Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Sivu 1 / 9 Erikoistyökalut T9513035 TPMS-TYÖKALU Työkalunumero: T9513035 Työkalun selostus: TPMS-TYÖKALU

Lisätiedot

TIEHÖYLÄN TERÄN KALTEVUUDEN SÄÄTÖJÄRJESTELMÄ GRADER WATCHMAN. Käyttöohjeet

TIEHÖYLÄN TERÄN KALTEVUUDEN SÄÄTÖJÄRJESTELMÄ GRADER WATCHMAN. Käyttöohjeet TIEHÖYLÄN TERÄN KALTEVUUDEN SÄÄTÖJÄRJESTELMÄ GRADER WATCHMAN Käyttöohjeet 2 Sisällysluettelo sivu 1. Käyttötarkoitus 3 2. Terän kaltevuuden säätöjärjestelmän rakenne 4 3. Tekniset tiedot 4 4 Tiehöylän

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin Käyttöohje Energent MagiCAD plugin Sisältö 1. Yleistä 1 Dokumentin sisältö... 1 Ohjelman asennus... 1 Vaadittavat ohjelmistot... 1 Asennus... 1 Ohjelman käynnistys... 2 2. Toiminnallisuudet 3 Insert Energent

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

Pikaopas. 1 Ominaisuudet. 2 Lataustilan tarkistaminen (9) KÄYTTÖOHJE

Pikaopas. 1 Ominaisuudet. 2 Lataustilan tarkistaminen (9) KÄYTTÖOHJE Pikaopas 1 Ominaisuudet KÄYTTÖOHJE Pikaopas Tämä on GPS* aurinkokennokello (* GPS on lyhenne sanoista Global Positioning System) Tämä kello voidaan asettaa tarkkaan paikalliseen aikaan yhdellä painikkeella

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 Laser 635 nm IP 54 auto man man AquaPro DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 LV 121 LT 128 RO 135 BG 142 GR 149 58 Lue käyttöohje kokonaan.

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA D -IKÄISTEN HARJOITTELUA VERYTTELYT niveljumppa Erityisen tärkeitä kaikki käsien heilautukset, olkapäiden rentouden kehittämiseen paljon aikaa. Matkitaan rennosti iskulyönnin käsien vientiä ylös ja liikettä

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

A. Peruskäyttöohje Digilehtiö

A. Peruskäyttöohje Digilehtiö A. Peruskäyttöohje Digilehtiö 1 1. Aseta haluamasi paperi tai lehtiö alustan päälle. Kirjoita ja piirrä muistiinpanot digilehtiön kynällä, kun kirjoitat uudelle sivulle, käännä lehti syrjään, ja paina

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä ohjeesta Rev 4.2 (201505) 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Säätöohjeet METOS WD-6 6. Säätöohjeet Tämä kuvio laitteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot