KYTKEMINEN TIETOKONEESEEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYTKEMINEN TIETOKONEESEEN"

Transkriptio

1 ASENNUSOHJE

2 PIKAOHJE 1. PAKKAUKSEN SISÄLTÖ. GYROANTURI, USB-JOHTO TIETOKONEESEEN KYTKENTÄÄ VARTEN, JOHTOSARJA VASTAANOTTIMEN KYTKENTÄÄ VARTEN JA KAKSI GYRON KIINNITYS TEIPPIÄ YKSI OHUEMPI SÄHKÖKOPTEREIHIN JA YKSI PAKSUMPI NITRO KOPTEREITA VARTEN. 2. GYRO ASENNETAAN ASENNUSOHJEIDEN MUKAISESTI. S.3 3. BAVARIANIN OHJELMISTO LADATAAN OSOITTEESTA JA ASENNETAAN TIETOKONEELLE. S.4 4. GYRO PÄIVITETÄÄN KÄYTTÄEN OHJELMISTOA JA LATAAMALLA INTERNETISTÄ PÄIVITYSTIEDOSTO OSOITTEESTA. S.5 5. VASTAANOTIN KYTKETÄÄN OHJEIDEN MUKAISESTI S KANAVAT SÄÄDETÄÄN GYROSTA JA RADIOSTA S RADIOSTA TULEVIEN OHJAUSSIGNAALIEN TARKISTUS/SUUNTIEN JA LIIKEALUEIDEN SÄÄTÖ. S SERVOT KYTKETÄÄN OHJEIDEN MUKAISESTI S SERVOJEN KESKIKOHTA SÄÄDETÄÄN KOHDILLEEN S GYRON PERUSASETUKSET SÄÄDETÄÄN KOHDILLEEN SEKÄ KORJAUSSUUNNAT JA OHJAUSSUUNNAT ASETETAAN KOHDILLEEN S PERÄGYRON ASETUKSET KOHDILLEEN, VARSINKIN GAIN ARVO S NUPPI GYRON ASETUKSET KOHDILLEEN S HORISONTTI TILAN ASETTAMINEN (3SX) S GYRON HIENOSÄÄTÖJEN ASETUKSET KOHDILLEEN TARVITTAESSA S.29

3 GYRON ASENNUS ALUKSI KATSOTAAN HYVÄ PAIKKA GYROLLE. LÄHELLE PÄÄAKSELIA JA PINTA JOKA ON 90 PÄÄAKSELIIN NÄHDEN. USEIN GYROILLE ON TEHTY PAIKKA KOPTERIN RUNGOSSA, MONESTI RUNGON YLÄOSASSA. KUTEN ESIMERKIN TREX 500 KOPTERISSA. BAVARIANIN PYSTYY ASENTAMAAN VAAKATASOON OIKEINPÄIN TAI YLÖSALAISIN SEKÄ KYLJELLEEN ESIM. RUNGON KYLKEEN. SUOSITUSASENTO ON VAAKATASOON. (KTS. KUVAT) KUN GYROLLE ON LÖYDETTY PAIKKA, RUNGON JA GYRON PINTA PUHDISTETAAN HUOLELLA RASVASTA SOPIVALLA RASVANPOISTOAINEELLA, JOTTA VOIDAAN VARMISTUA TEIPIN KUNNOLLISESTA KIINNITTYMISESTÄ. GYRON ASENNUSPAIKKA JA KESKITYS ON HYVÄ SUUNNITELLA ENNEN TEIPIN KIINNITTÄMISTÄ. GYRON PITÄÄ OLLA MAHDOLLISIMMAN KESKELLÄ PÄÄAKSELIIN NÄHDEN JA SUORASSA RUNKOON NÄHDEN. (KTS. KUVAT) KUN GYRON PAIKKA ON SUUNNITELTU, LIIMATAAN PAKKAUKSEN MUKANA TULLUT TEIPPI. OHUIN SÄHKÖKOPTEREIHIN JA PAKSUMPI JOKO YHDISTETTYNÄ OHUEMMAN KANSSA TAI YKSINÄÄN POLTTOMOOTTORI KOPTEREIHIN. ASETTELU ON VIELÄ HYVÄ VARMISTAA ENNEN LOPULLISTA KIINNITTÄMISTÄ. KUN ASETTELU ON MAHDOLLISIMMAN HYVÄ KIINNITETÄÄN GYRO VAROVASTI ENSIN KEVYESTI ASETELLEN JA LOPUKSI KUNNOLLA PAINAEN PAIKOILLEEN JOLLOIN VARMISTETAAN HYVÄ KIINNITYS.

4 KYTKEMINEN TIETOKONEESEEN ENSIMMÄISEKSI KANNATTAA GYRO PÄIVITTÄÄ OHJELMALLA. VIRTA KYTKETÄÄN GYROON KOPTERIN BEC/REGULAATTORI/VASTARI AKULTA. JOS KÄYTETÄÄN NOPEUDENSÄÄTIMEN SISÄISTÄ BECCIÄ PITÄÄ MUISTAA MOOTTORI KYTKEÄ IRTI AINA KUN TEHDÄÄN JOTAIN SETUP SÄÄTÖJÄ TURVALLISUUDEN VUOKSI. KÄYNNISTETÄÄN OHJELMA JA LIITETÄÄN USB -JOHTO TIETOKONEESEEN, TÄSSÄ VOI MENNÄ HETKI KUN WINDOWS ASENTAA USB -JOHDOLLE AJUREITA. KUN YHTEYS TIETOKONEESEEN ON LUOTU KÄYNNISTETÄÄN BAVARIAN OHJELMA. SEN SAA LADATTUA BAVARIANIN KOTISIVULTA OSOITTEESTA: KUN OHJELMA ON KÄYNNISSÄ LIITETÄÄN GYRON OHJELMOINTIJOHTO OHJELMOINTI LIITÄNTÄÄN SEKÄ VIRRANSYÖTTÖ GYROON (KTS. ALLA OLEVA KUVA), JOLLOIN PITÄISI OIKEAAN ALAKULMAAN TULLA YHTEYS KUVAKE. (KTS. SEURAAVA SIVU) OHJELMASTA VALITAAN UPDATE FIRMWARE JOLLOIN RUUTUUN ILMESTYY VALINTAIKKUNA. OHJELMA LATAA INTERNETIN KAUTTA UUSIMMAN PÄIVITYSTIEDOSTON JOS GYROON SELLAINEN ON OLEMASSA. KUN MAHDOLLINEN PÄIVITYS ON SUORITETTU ALOITETAAN SETUP WIZARD-TOIMINTO. OHJELMISTO TARJOAA TÄTÄ AUTOMAATTISESTI. TÄMÄ OHJE OPASTAA JOKAISEN VÄLILEHDEN TOIMINNOT SEKÄ PERUSASETUKSET.

5 PÄIVITYS 1. PAINETAAN ALASVETOVALIKKO AUKI TÄSTÄ NÄKEE VERSIO NUMERON SEKÄ GYRON SARJANUMERON 2. VALITAAN OIKEA GYRO MALLI. 3X ON ILMAN HORISONTTI VAKAUTUSTA JA 3SX ON HORISONTTI VAKAUTUKSELLA SEKÄ PELASTUS TOIMINNOLLA VARUSTETTU MALLI 3. PAINA UPDATE NAPPULAA JOSTA TARKISTETAAN ONKO GYRON OHJELMISTOLLE UUDEMPAA PÄIVITYSTÄ. AINA KUN PÄIVITYS TEHDÄÄN MYÖHEMMIN, PITÄÄ SÄÄDÖT TARKISTAA UUDELLEEN! TÄSTÄ NÄKEE ONKO JOHTO JA GYRO YHDISTETTY OIKEIN

6 VASTAANOTTIMEN KYTKENTÄ SEURAAVAKSI KYTKETÄÄN VASTAANOTIN GYROON. TÄHÄN ON ERILAISIA TAPOJA RIIPPUEN VALMISTAJASTA. FUTABA KÄYTTÄÄ S-BUS VÄYLÄJOHTOA SPEKTRUM/JR VOIDAAN KYTKEÄ JOKO VASTARIN KAUTTA TAI SATELLIITIT SUORAAN GYROON. SATELLIITTEJA OLISI HYVÄ OLLA KAKSI KÄYTÖSSÄ MUTTA JOS YHDISTETÄÄN AINOASTAAN YKSI SATELLIITTI SE PITÄÄ OLLA 1 PORTISSA JOKA ON TIETOKONE LIITÄNNÄN PUOLELLA. WALKERA DEVENTION KYTKETÄÄN KÄYTTÄEN JOHTOA SUM SIGNAL PORTIN JA VASTAANOTTIMEN DATAPORT VÄLILLÄ MUUT VALMISTAJAT MITKÄ EIVÄT TUE SIGNAALI JOHTOA VOIDAAN KYTKEÄ KÄYTTÄEN MUKANA TULEVAA JOHTOSARJAA KÄYTTÄEN JOKA KANAVALLE OMAA JOHTOA.

7 KANAVIEN SÄÄTÖ PIKAOPAS 1+2 VALITAAN OIKEAT SERVOASETUKSET. 3 VALITAAN GYRON JA VASTAANOTTIMEN VÄLINEN YHTEYSTAPA. 4 VALITAAN KANAVAT OIKEIN JOTTA NE VASTAAVAT RADIOSTA LÄHTEVIÄ KANAVIA. 5 ASETETAAN FAILSAFE TOIMINTO NIIN ETTÄ VARMASTI KAASU MENEE NOLLAAN KUN HOLD KYTKETÄÄN! MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN HUOM!! SERVOJEN TYYPPI PITÄÄ OLLA OIKEIN ENNEN KUN SERVOT KYTKETÄÄN FBL YKSIKKÖÖN. JOS NÄIN EI OLE PAHIMMASSA TAPAUKSESSA SERVOT VAHINGOITTUVAT.

8 DEADBAND ON TIKKUJEN NS.KESKIALUEEN KUOLLUT ALUE ELI JOS RADION TIKUT EIVÄT OLE IHAN TARKKOJA KESKIALUEELLA, ELI EIVÄT AINA KESKITÄ KUNNOLLA. VOIDAAN TÄSTÄ SÄÄTÄÄ HIEMAN KESKIALUEEN TARKKUUTTA POIS ARVO 4-5 PITÄISI RIITTÄÄ SUURIMMALLE OSALLE JÄRJESTELMISTÄ. MUUNNOS EI NÄY DIAGNOSE RUUDULLA AINOASTAAN SERVOISSA 4 KANAVIEN ASETTELUSTA HAETAAN OIKEAT KANAVAT JOKAISELLE TOIMINNOLLE. FUTABASSA KUN S-BUS YHTEYSTAPA ON VALITTU SÄÄTYY KANAVAT OIKEIN JOS RADIOSSA ON KAIKKI PERUSASETUKSILLA. AINOASTAA NUPPI GYRON KANAVA PITÄÄ MÄÄRITTÄÄ. DEVOSSA ON KANAVAT HAETTAVA KOKEILEMALLA 5 FAILSAFE TOIMINTO ELI MIHIN ASENTOON SERVOT JÄÄVÄT KUN YHTEYSKATKEAA RADIOON, TÄMÄ TOIMINTO ON AINOASTAAN KÄYTÖSSÄ PPM/SPEKTRUM SATELLIITTIEN KANSSA. BLANK= RADION OMA JÄRJESTELMÄ MÄÄRITTÄÄ TOIMINNAN. HOLD=VIIMEINEN SAATU SIJAINTI. FIX=VOIDAAN MÄÄRITTÄÄ ASENTO MIHIN SERVOT JÄÄVÄT KUN YHTEYS KATKEAA.

9 KANAVIEN SÄÄTÖ ESIMERKKEJÄ MITEN KANAVIEN SÄÄTÖ TAPAHTUU RADIOSTA KANAVANUMERO TÄSTÄ VALITAAN MITÄ TOIMINTOA KANAVA KÄYTTÄÄ VOIDAAN MÄÄRITTÄÄ KATKAISIN/POTIKKA OHJAAMAAN KANAVAA KANAVAT VASTAAVAT RADIOSSA JA RC VÄLILEHDESSÄ OLEVIA KANAVIA KUVASSA SPEKTRUMIN RADIOSSA OLEVA KANAVIEN ASETTELU RUUTU. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN KANAVAT KOHDILLEEN. DEVO 10 KANAVIEN VALINTA VALIKKO, MODEL VALIKOSSA DEVO 10 KANAVAN SÄÄTÖ RUUTU

10 RADION OHJAUS-SIGNAALIEN SÄÄTÖ DIAGNOSE RUUDULLA NÄHDÄÄN TULEEKO RADIOSTA OIKEAT SUUNNAT JA ONKO KANAVAT OIKEIN ASETELTU. OIKEAA CYCLIC TIKKUA LIIKUTTAESSA YLÖS/ALAS ELEVATOR JA VAS/OIK AILERON PITÄÄ ELEVATOR JA AILERON PALKKIEN MENNÄ SATAAN PROSENTTIIN SEKÄ LIIKKUA OIKEISIIN SUUNTIIN. OIKEA TIKKU YLÖS ON ELEVATOR NOSE DOWN JA OIKEA TIKKU VASEMMALLE ON AILERON LEFT. VASENTA COLLECTIVE JA RUDDER TIKKUA LIIKUTTAESSA YLÖS/ALAS ON COLLECTIVE PITCH JA VAS/OIK ON RUDDER PITÄÄ PITCH JA RUDDER MENNÄ SATAAN JA LIIKKUA OIKEISIIN SUUNTIIN VAS. TIKKU YLÖS ON COLLECTIVE PITCH UP JA VAS. TIKKU OIKEALLE ON RUDDER NOSE RIGHT. JOS LIIKE ALUEET OVAT LIIAN SUPPEITA NE PITÄÄ MUUTTAA RADIOSTA, FUTABASSA END POINT-VALIKOSTA. KUTEN KUVASSA MUUTETAAN ELEVATOR KANAVAN LIIKEALUETTA. TÄMÄ TEHDÄÄN KAIKILLE OHJAUSKANAVILLE ERIKSEEN KUNNES LIIKEALUEET OVAT MOLEMPIIN SUUNTIIN 100% JOS LIIKESUUNNAT OVAT VÄÄRIÄ PITÄÄ NE MUUTTAA REVERSE VALIKOSTA.

11 RADION OHJAUS-SIGNAALIEN TESTAUS/SÄÄTÖ HORISONTTI/ PELASTUSTOIMINTO EI OLE AKTIIVINEN. VALOISTA NÄKEE MIKÄ TOIMINTO ON AKTIIVINEN KUN KAIKKI SUUNNAT OVAT OIKEIN JA LIIKEALUEET RIITTÄVÄT VOIDAAN SERVOT KYTKEÄ.

12 SERVOJEN KYTKENTÄ SERVOT KYTKETÄÄN SUORAAN GYRON PORTEIHIN. ENSIN PITÄÄ MÄÄRITTÄÄ OIKEA SERVO JÄRJESTYS

13 SERVOJEN PERUSASETUS!MUISTA AINA KYTKEÄ MOOTTORI IRTI! KUN SERVOT OVAT KYTKETTY OIKEISIIN KANAVIIN JA VIRRAT OVAT JÄLLEEN PÄÄLLÄ JÄRJESTELMÄSSÄ, SÄÄDETÄÄN SERVOJEN KESKIKOHTA ELI NEUTRAALI PISTE. TÄMÄ ALOITETAAN MENEMÄLLÄ TRIM VÄLILEHTEEN TAI SEURAAMALLA WIZARDIN ETENEMISTÄ. KUN OLLAAN TRIM VÄLILEHDESSÄ SERVOT OVAT KESKIASENNOSSA. TÄSSÄ ASENNOSSA HAETAAN PARHAITEN KESKITTÄVÄ SERVO VARSI/LAUTANEN ELI JOS ON KÄYTETTÄVISSÄ KOLMELLE SERVOLLE KOLME VARTTA KOKEILLAAN NIISTÄ PARHAITEN SOPIVIN, JOTTA KESKIKOHTA OLISI MAHDOLLISIMMAN LÄHELLÄ. TÄMÄN JÄLKEEN TRIMMATAAN SLIDEREISTA JOKAINEN SERVO NIIN ETTÄ VARSI ON MAHDOLLISIMMAN KESKELLÄ. TRIM VÄLILEHDELLÄ SÄÄDETÄÄN MYÖHEMMIN LAPAKULMAT 0-ASENTOON.

14 SERVOJEN PERUSSÄÄTÖ MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN

15 PERUS ASETUKSET PIKAOPAS 1 GYRON ASENTO MÄÄRITETÄÄN OHJELMALLE. 2 SWASH TYYPPI ASETETAAN. YLEISIN SERVOJEN LIIKE SUUNNAT ASETETAAN. 4 GYRON KORJAUS SUUNTA ASETETAAN. 5 CYCLIC LIIKEALUE MÄÄRITETÄÄN JA SÄÄDETÄÄN. 6 KOKONAIS PITCH ALUE MÄÄRITETÄÄN JA SÄÄDETÄÄN. 7 PHASE ELI SWASH KESKITYS SÄÄDETÄÄN KOSKEE AINOASTAAN NUPPEJA JOSSA TARVITSEE SÄÄTÄÄ SÄHKOISESTI. MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN.

16 NÄISTÄ HAETAAN YSITTÄISTEN SERVOJEN LIIKE SUUNTA KOHDILLEEN. ELI KUN VAS. PITCH TIKKUA LIIKUTETAAN YLÖSPÄIN PITÄÄ SWAHSHIN LIIKKUA YLÖS JA VASTAAVASTI ALASPÄIN SWASH LIIKKUU ALAS. JOS NÄIN EI OLE VAIHDETAAN SEN SERVON LIIKE SUUNTA MIKÄ LIIKKUU VÄÄRINPÄIN. SAMA HOMMA PERÄLLE ELI KUN VASENTA TIKKUA KÄÄNNETÄÄN VASEMMALLE PERÄLAVAT KÄÄNTYVÄT VASTAPÄIVÄÄN, EDELLYTTÄEN ETTÄ PERÄROOTTORI PYÖRII VASTAPÄIVÄÄN TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN AILERONIN JA ELEVATORIN SUUNTA ELI JOS OIK. TIKKUA TYÖNNETÄÄN YLÖSPÄIN PITÄÄ SWASHIN KALLISTUA ETEENPÄIN KATSO KUVA 1. KUN TIKKUA KÄÄNNETÄÄN OIKEALLE SWASH KALLISTUU OIKEALLE KATSO KUVA 2. JOS NÄIN EI TAPAHDU SUUNNAN VOI MUUTTAA + - NAPEISTA CYCLIC LIIKE ALUE PITÄISI OLLA +/ JOISSAIN MALLEISSA CYCLIC ASTE VOI OLLA VÄHEMMÄNKIN, TIETO LÖYTYY OHJEKIRJASTA. ARVO PITÄÄ OLLA ALUEELLA 65-85%. JOS NÄIN EI OLE PITÄÄ ASIA MUUTTAA MEKAANISESTI. TÄMÄ ASETUS PITÄISI AINA TEHDÄ TÄLLÄ VÄLILEHDELLÄ. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN KOKONAIS COLLEKTIIVINEN LAPAKULMA ALUE NUPILLE ELI PITCH ALUE. N. +/- 12 ON AIKA NORMAALI. TÄMÄKIN RIIPPUU MALLIN RAKENTEESTA JA LENTOTAVASTA. OFFSET ARVOLLA SÄÄDETÄÄN PITCH ALUEEN KESKIKOHTAA, HUOM. JOS KÄYTETÄÄN HORISONTTI TILAA TÄMÄ ARVO PITÄÄ OLLA 0 SEKÄ LAPAKULMAT PITÄÄ OLLA KESKI ASENNOSSAAN 0 KULMASSA. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN SWASHIN PHASE ASETUS ELI SWASHIN AJOITUS. SÄÄTÖ KOSKEE AINOASTAAN MALLEJA JOISSA TARVITSEE SÄÄTÄÄ AJOITUSTA SÄHKÖISESTI ELI ESIM. JOTKIN MONILAPANUPIT SAATTAA VAATIA SÄÄTÖÄ. YLEENSÄ ASETUKSEEN EI KANNATA KOSKEA.

17

18 GYRON SÄÄTÄMINEN ENSIKSI SÄÄDETÄÄN PERÄN LIIKE ALUE OIKEIN. ELI PERÄN LIUKURI SLIDER EI SAA OSUA LAITOIHIN JOLLOIN SERVO JUMITTAA BINDAA AIHEUTTAEN MAHDOLLISEN SERVON RIKKOONTUMISEN. LIIKE ALUE SÄÄDETÄÄN NIIN ETTÄ LIUKURI ON HIEMAN MEKAANISESTI IRTI LAIDOISTA. GAIN ARVOT SÄÄDETÄÄN NIIN ETTÄ ALOITETAAN PIENELLÄ ARVOLLA 30-50% JA SUURENNETAAN ESIM. 5-10% KERRALLAAN KUNNES SAAVUTETAAN ARVO JOSSA PERÄ/NUPPI PYSYY LUKITTUNA EIKÄ VÄGÄÄ ELI TEE NOPEATA RAJUA EDESTAKAISIN LIIKETTÄ. GAIN ARVOT SÄÄDETÄÄN RADIOSTA TAI DEFAULT GAIN SÄÄDÖSTÄ. GAIN ARVON SUURUUTEEN VAIKUTTAA NUPIN KIERROKSET. JOS KÄYTETÄÄN ERI SUURUISIA KIERROS ALUEITA PITÄÄ JOKAISELLA SÄÄTÄÄ GAIN ERIKSEEN. GAIN KANAVA PITÄÄ OLLA OIKEIN SÄÄDETTY RADIOSTA KOSKA GYRO OTTAA ENSISIJAISESTI SEN ARVON MIKÄ TULEE KANAVAA PITKIN JA JOS SE ON VÄÄRIN SIELTÄ VOI TULLA IHAN MITÄ VAAN ARVOA. ALOITTELIJAN OLISI HYVÄ HIENOSÄÄDÄTTÄÄ GAIN ARVOT KOKENEEMMALLA PILOTILLA, JOTTA ARVOT SAATAISIIN KUNNOLLA KOHDILLEEN PITÄÄ KOPTERI VIEDÄ RAJUIHIN LIIKKEISIIN. PERUS LÄHTÖKOHDAN SAA KOKEMATTOMAMPIKIN SÄÄTÖIHIN. EXPERT ASETUKSIIN EI KANNATA TEHDÄ MUUTOKSIA TURHAAN. HYVÄ ALOITUSKOHTA ON PERUSASETUKSET JA JOS NE EIVÄT RIITÄ SILLOIN KANNATTAA SÄÄTÄÄ ARVOJA MIELEISEKSEEN. KUVASSA FUTABAN GYROJEN GAIN SÄÄTÖ RUUTU. YLEMPÄNÄ ON PERÄN GAIN JA ALEMPANA NUPIN GAIN. NÄISTÄ SÄÄDETÄÄN PERUS GAINIT KOHDILLEEN DEVO 10 GYRO VALIKKO LÖYTYY FUNCTION MENUN ALTA KUVASSA SPEKTRUMIN PERÄN GYRO VALIKKO JA GOVERNOR VALIKKO, JOHON ON ASETETTU NUPPI GYRON KANAVA. DEVO 10 GYRON SÄÄTÖ. TÄSSÄ TAPAUKSESSA PERÄ GYRO GAIN NOIN 60%

19 PERÄ GYRON ASETUKSET MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET PIKAOPAS MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET 1,2 SERVON MAKSIMILIIKE ALUEET SÄÄDETÄÄN MOLEMPIIN SUUNTIIN. EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN 3 PERÄGYRON PERUS GAIN SÄÄDETÄÄN TÄSTÄ KTS. TARKEMPI OHJE. 4 ESIASETUS JOILLA SAA PERUSSÄÄDÖT KOHDILLEEN, MALLIT VIITTAA FUTABAN GYROIHIN. 5 PERÄN PYÖRÄHDYS NOPEUS SÄÄDETÄÄN SOPIVAKSI. 6 PERÄN PYSÄHDYS SÄÄDETÄÄN SOPIVAN VARMAKSI. 7 HIENOSÄÄDÖT TEHDÄÄN TARVITTAESSA, AIKA HYVÄKSI SAA JO PERUS SÄÄDÖILLÄ.

20 SERVOJEN LIIKEALUE SÄÄDETÄÄN NIIN ETTEI PERÄN LIUKURI OTA KIINNI LAITOIHIN, ELI SERVO BINDAA. KUN KÄÄNTÄÄ VASENTA TIKKUA VASEMMALLE SÄÄDETÄÄN LIIKE ALUE NIIN ETTÄ LIUKURI ON JUURI IRTI LAIDASTA JA SAMA HOMMA OIKEALLE. AINA ARVON MUUTOKSEN JÄLKEEN PAINA KIRJOITA NAPPULAA JOLLOIN ARVO ASTUU VOIMAAN. JOS ARVOT OVAT PALJONKIN ERI SUURUISIA KESKIKOHTA EI OLE KOHDILLAAN, JOLLOIN JOUTUU KESKIKOHDAN SÄÄTÄMÄÄN MEKAANISESTI KTS.MALLIN OHJE PERÄN GAIN PERUS % ARVO SÄÄDETÄÄN, ENSISIJAISESTI RADIOSTA GAIN KANAVAN KAUTTA, MUTTA KUN GAIN ARVO ON SAATU KOHDILLEEN SE ASETETAAN MYÖS TÄHÄN. GAIN SÄÄDETÄÄN KOHDILLEEN NIIN ETTÄ LENNOSSA PERÄ PYSYY LUKITTUNA PAIKOILLAAN EIKÄ VÄGÄÄ ELI TEE NOPEATA EDESTAKAIS LIIKETTÄ (OSKILAATIOTA), GAIN ARVOA NOSTETAAN NIIN YLÖS KUN MAHDOLLISTA ILMAN ETTÄ VÄGÄÄMISTÄ ILMENEE. JOS PERÄ VÄGÄÄ SIITÄ LASKETAAN NOIN 10%. PERÄGYRON ESIASETUKSILLA SAADAAN OHJAUSTUNTUMA LÄHELLE OIKEAA. GY611 TAI GY520 OVAT HYVIÄ LÄHTÖKOHTIA, GY520 ON HIEMAN AGRESSIIVISEMPI. NÄILLÄ SAA JO PERUSTUNTUMAN AIKA KOHDILLEEN. LOPUT SÄÄDÖT OVATKIN SITTEN MALLIN JA OMIEN TOTTUMUKSIEN MUKAAN SÄÄDETTÄVÄ. KÄÄNTÖNOPEUS ASETUKSELLA SÄÄDETÄÄN KUINKA NOPEASTI PERÄ PYÖRÄHTÄÄ. TÄMÄ ARVO SÄÄDETÄÄN OMIEN MIELTYMYSTEN MUKAAN. KUITENKIN RIITTÄVÄN NOPEAKSI. PERÄN HERKKYYTTÄ VOI SITTEN SÄÄTÄÄ RADIOSTA DUAL RATE ARVOSTA SEKÄ EXPO ARVOSTA PERÄN EXPO ARVOA VOI SÄÄTÄÄ TÄSTÄ MUTTA SE ON PAREMPI/HELPOMPI SÄÄTÄÄ RADIOSTA JOLLOIN SEN VOI RAKENTAA LENTOTILOJEN TAAKSE TAI KATKAISIMESTA MUUTTUVAKSI.

21 TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN PERÄN PYSÄHDYKSEN VIIVE/TERÄVYYS. ELI JOS PERÄ NOPEAN/AGRESSIIVISEN LIIKKEEN JÄLKEEN LIUKUU, SÄÄDETÄÄN VIIVETTÄ KOVEMMAKSI JA JOS PERÄ POMPPAA TAKAISIN PÄIN SÄÄDETÄÄN PEHMEÄMMÄKSI HIENOSÄÄTÖ VALIKOSTA SÄÄDETÄÄN MALLI/OMIEN TOTTUMUSTEN MUKAISESTI PERÄN TOIMINITAA. YLEISESTI NÄITÄ EI TARVITSE PALJOA MUUTTAA. P-GAIN ARVOLLA SÄÄDETÄÄN OSKILAATIOTA POIS JOLLOIN SAAVUTETAAN MAHDOLLISIMMAN SUURI PERUS GAIN ARVO. JOS OSKILAATIO ON NOPEATA VAPINAA ARVOA LASKETAAN JA JOS OSKILAATIO ON HIDASTA TAI PERÄ KÄÄNTYY TAKAISIN ARVOA NOSTETAAN. PITOVOIMA PAINIKKEILLA SÄÄDETÄÄN PITOVOIMAA. MONILLE UNIVERSAL ON SOPIVA MUTTA KOVASSA 3D LENNOSSA VOI VALITA EXPERTIN, SILLOIN VIIVE ON SÄÄDETTÄVÄ MAHDOLLISIMMAN HYVIN. VÄÄNNÖN KOMPENSAATIOLLA SÄÄDETÄÄN KUINKA PALJON GYRO LISÄÄ PERÄKULMIA NOPEASSA LAPAKULMA MUUTOKSESSA. JOS PERÄ LIUKUU KOVASSA LAPAKULMA MUUTOKSESSA TÄLLÄ ARVOLLA VOI KOMPENSOIDA TUOTA. ELI JOS PERÄ PETTÄÄ NOPEASSA NOSTOSSA ARVOA VOI HIEMAN LISÄTÄ. JOS ARVO ON LIIAN SUURI PERÄ SAATTAA SAKATA LIIAN SUURIEN KULMIEN TAKIA. HYVÄ ARVO ON NOIN D KOPTERISSA MISSÄ LAVAT PYÖRIVÄT NORMAALI NOPEUDELLA REVOMIX ARVOA EI VÄLTTÄMÄTTÄ TARVITSE NOSTAA. LAPAKULMA ALUEEN SÄÄTÖ PAINIKKEILLA MÄÄRITETÄÄN ONKO LAPAKULMA ALUE SYMMETRINEN ELI ONKO KESKITIKUSSA NOLLA VAI POSITIIVISIA KULMIA, JOISSAIN ISOISSA KOPTEREISSA TAI SKAALAKOPTEREISSA KOPTERI LEIJUU KESKITIKUSSA ELI LAPAKULMA ALUE ON POSITIIVINEN. 3D KOPTEREISSA VALITSE SYMMETRINEN.

22 NUPPI GYRON SÄÄTÖ MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET PIKAOPAS MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET 1 NUPIN PERUS GAIN ARVO SÄÄDETÄÄN EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN 2 ESIASETUS KOHDILLEEN YLEENSÄ ACRO 3 HIENOSÄÄTÖ ASETUKSET TEHDÄÄN TARVITTAESSA

23 TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN NUPIN PERUS GAIN ARVO. ARVO HAETAAN KOHDILLEEN HELPOITEN KÄYTTÄMÄLLÄ RADION GYRO KANAVAA. ARVON PITÄISI OLLA MAHDOLLISIMMAN KORKEA ILMAN ETTÄ KOPTERI ALKAA TÄRISEMÄÄN (OSKILOIMAAN) RAJUSSAKAAN PYÖRITYKSESSÄ. KUN ARVO ON LÖYDETTY SE PITÄISI SÄÄTÄÄ TÄHÄN. AINA JOS HEAD GYRO KANAVAAN TULEE SIGNAALIA SE ON DOMINOIVA TIETO OHITTAEN TÄMÄN SÄÄDÖN, POISLUKIEN JOS HORISONTTI TILA ON PÄÄLLÄ. TÄMÄ ESIASETUS MÄÄRITTÄÄ PERUSARVOT GYRON TOIMINTAAN. MELKEIN KAIKISSA PERUS KOPTEREISSA ACRO ASENTO ON HYVÄ LÄHTÖKOHTA. MUUT OVAT ROOTTORIN HALKAISIJAN MUKAAN JA VIIMEISEKSI JOS GYROA KÄYTETÄÄN MEKAANISELLA STABILOINNILLA VARUSTETUSSA KOPTERISSA, JOLLOIN TÄMÄ POISTAA AKTTIVISEN SUUNNAN KORJAUKSEN. AIL/ELE ERILLINEN GAIN SÄÄTÖ SÄÄDETÄÄN JOS ESIM. ELE SUUNNASSA KAIKKI TOIMII MUTTA AIL. SUUNNASSA ESIINTYY OSKILAATIOTA ELI VÄGÄYSTÄ VOIDAAN AIL. GAIN ARVOA PIENENTÄÄ. TÄTÄ EI YLEENSÄ TARVITSE MUUTTAA. KETTERYYS/AGILITY SÄÄDÖLLÄ SÄÄDETÄÄN KUINKA NOPEASTI KOPTERI PYÖRÄHTÄÄ AKSELINSA YMPÄRI ELI CYCLIC SUUNNASSA TAPAHTUVAN KÄÄNTÖNOPEUDEN. TÄLLÄ SÄÄDÖLLÄ VOIDAAN OPTIMOIDA NOPEAN CYCLIC SUUNTAISESSA LIIKKEESSÄ TAPAHTUVA PYSÄHDYS. JOS KOPTERI LIUKUU TERÄVÄN TIC TOC LIIKKEEN JÄLKEEN, VOIDAAN ASETUSTA MUUTTAA KOVEMMALLE ELI HARD SUUNTAAN. ELEVATOR SUODATIN ASETUKSELLA VOIDAAN SUODATTAA PERÄN POMPPAUS NOPEAN ELEVATOR LIIKKEEN JÄLKEEN, JOS SITÄ EI PYSTY POISTAMAAN GAIN ARVOA LISÄÄMÄLLÄ. LIIAN ALHAINEN ASETUS TUO VIIVETTÄ OHJAUS TUNTUMAAN JA LIIAN SUURI ARVO TUO EPÄMÄÄRÄISYYTTÄ OHJAUS TUNTUMAAN.

24 TÄLLÄ SÄÄTEDÄÄN MALLI KOHTAINEN HERKKYYS. YLEISESTI KÄYTETÄÄN UNIVERSAL ASETUSTA MUTTA SKAALASSA SAATTAA HYÖTYÄ LISÄ HERKKYYDESTÄ RAUHALLISESSA LENNNOSSA. P-SUHDE ANTAA RAJUMPAA STABILOINTIA NOPEITA HÄIRIÖITÄ VASTAAN. P-SUHTEEN VOI SÄÄTÄÄ SUUREMMAKSI JOS KÄYTETÄÄN JÄYKKIÄ LAPOJA JA JÄYKKÄÄ LEPATUSTA. MITÄ SUUREMPI ARVO SEN HELPOMMIN LIIAN SUURESTA GAINISTA JOHTUVA OSKILAATIO NOPEUTUU. D-SUHDE ON ELEVATOR AKSELILLA TAPAHTUVA EROTUS. ELEVATOR AKSELILLA TAPAHTUVA OSKILAATIO ON NOPEAMPAA MITÄ SUUREMPI ARVO ON ASENNON PITOALUE SÄÄDÖLLÄ KOMPENSOIDAAN NOPEAN HÄIRIÖN SYNTYMISTÄ. ESIM. JOS KOVASSA NOPEUDESSA KOPTERI KOUKKII YLÖS ALAS EIKÄ TASOITU ITSESTÄÄN. SÄÄTÖÄ KANNATTAA SÄÄTÄÄ VAROEN VAIKUTTAA SPOOL UPISSA TAPAHTUVAAN SWASHIN KALLISTUKSEEN. TÄLLÄ SÄÄDÖLLÄ PYRITÄÄN KOMPENSOIMAAN NOPEASSA LENNOSSA TAPAHTUVAA NOKAN NOUSEMISTA JA KOPTERIN NOUSEMISTA. PIENENNÄ ARVOA JOS KOPTERI NOUSEE. ARVON KANSSA PITÄÄ OLLA VAROVAINEN LIIAN PIENELLÄ ARVOLLA KOPTERI ON HERKKÄ SPOOL UPIN AIKANA TAPAHTUVIIN OHJAUS LIKKEEISIIN JOLLOIN KOPTERI VOI KAATUA MAASSA

25 HORISONTTI TILA (3SX) HORISONTTI TILASSA TOIMII SELF-LEVEL ELI AKTIIVINEN SUORISTUS TOIMINTO SEKÄ RESCUE ELI PELASTUSTOIMINTO. SELF-LEVEL TOIMINTO PYRKII PITÄMÄÄN KOPTERIN NIMENSÄ MUKAISESTI HORISONTIN MUKAISESTI ELI SE AKTIIVISESTI SUORISTAA KOPTERIA. RESCUE TOIMINTO ELI PELASTUSTOIMINTO KÄÄNTÄÄ KOPTERIN JOKO AINA OIKEIN PÄIN UPRIGHT SELF-LEVEL TAI OIKAISEE KOPTERIN VAAKATASOON JA OTTAA KORKEUTTA ACRO. HORISONTTI TILAN TOIMINTOJA OHJATAAN NUPPIGYRON GAIN KANAVASTA, JOTEN PERUS GAIN PITÄÄ OLLA SÄÄDETTY JA TALLENNETTU RIGID VÄLILEHDESSÄ PERUS GAIN ARVOKSI. JOTTA KAIKKI TOIMINNOT TOIMISIVAT OIKEIN PITÄÄ KOLLEKTIIVINEN LAPAKULMA OLLA SYMMETRINEN ELI NOLLA KOHTA PITÄÄ OLLA KESKELLÄ. SELF LEVEL JA RESCUE TOIMINTOJEN OHJAUS RAKENNETAAN MIKSAUKSILLA RADIOSTA KTS.KUVAT. FUTABASSA TARVITAAN KAKSI MIKSAUSTA JOTKA OHJAAVAT YLI -100% JOTTA RESCUE TOIMINTO TOIMII. RESCUE TOIMINTO PITÄISI OLLA KATKAISIMESSA MIKÄ PALAUTUU TAKAISIN ALKUASENTOON JOTTA TOIMINTO EI JÄISI PÄÄLLE TURHAAN. PLUS PROSENTIT OHJAAVAT SELF LEVEL TOIMINTOA JA KUINKA PALJON TOMINTO ON PÄÄLLÄ. TÄMÄKIN ON HYVÄ TEHDÄ ERILLISEN KATKAISIMEN TAAKSE. FUTABAN MIX VALIKKO. KUVASSA PELASTUS AKTIVOITU. TOIMINNOT AUX1 KANAVASSA SELF-LEVEL MIKSAUS TARKEMMIN. SELF-LEVEL ON KUVASSA SÄÄDETTY 20% PELASTUS MIKSAUS, TOIMINTO AKTIVOITU

26 DEVO 10 MIKSAUS VALIKKO DEVO 10 MIKSAUS VALIKKO AUKI TÄNNE RAKENNETAAN HORISONTTI MIKSAUKSET TÄSSÄ KUVASSA PELASTUSTOIMINTO ON AKTIVOITU KATKAISIJASTA JOLLOIN SWASH LIIKKUU YLÖS/ALAS RIIPPUEN LAPAKULMA ALUEESTA JA HORIZON VALIKON ASETUKSISTA. PELASTUS AKTIVOITUNA GYRON VALO VILKKUU VIHREÄNÄ. TÄSSÄ KUVASSA SELF-LEVEL ON ASETETTU 20% MIKSAUKSISTA JA AKTIVOITUKATKAISIJASTA SWASH LIIKKUU YLÖS TAI ALAS PELASTUS TOIMINNIN AKTIVOIDUTTUA

27 HORISONTTI VALIKKO PIKAOPAS 1 VALITAAN RIGID JA HORISONTIN VÄLILLÄ 2 VALITAAN ITSELLE SOPIVA MOODI 3 TARVITTAESSA MUUTETAAN LISÄASETUKSIA MUISTA KIRJOITTAA MUUTOKSET MUISTIIN!!! MUUTEN MUUTOKSET EIVÄT TALLENNU GYRON MUISTIIN

28 TÄSTÄ VALITAAN NUPPI GYROKANAVAN OHJAUS ELI KÄYTETÄÄNKÖ NORMAALINA FBL GYRONA RIGID VAI KÄYTETÄÄNKÖ HORISONTTI TOIMINTOA, JOLLOIN NUPPI GAIN KANAVA OHJAA HORISONTTI TOIMINTOJA. HUOM. NUPPI GAIN PITÄÄ OLLA SÄÄDETTY DEFAULT GAIN KOHTAAN OIKEIN. NORMAALI MOODI TARKOITETTU KOPTERILLE MIKÄ EI PYSTY YLÖSALAISIN LENTOON OIKEIN JA YLÖSALAISIN. KÄÄNTÄÄ KOPTERIN AINA OIKEINPÄIN SEN SUUNNAN KAUTTA MIKÄ ON NOPEIN. JOS TEHDÄÄN MONTA LIIKETTÄ PUTKEEN ELI RAJUMPI 3D KÄYTETTÄVÄ 3D MOODEJA. KÄÄNTÄÄ KOPTERIN VAAKAAN JA OTTAA KORKEUTTA, RIIPPUMATTA SIITÄ ONKO KOPTERI OIKEINPÄIN VAI YLÖSALAISIN. JOS KOPTERI ON YLÖSALAISIN TOIMINTO TAPAHTUU MYÖS NIIN. MUUTEN SAMA KUIN ACRO MUTTA KÄÄNTÄÄ KOPTERIN AINA OIKEIN PÄIN. ACRO ON PAREMPI KOSKA SIINÄ EI KULU AIKAA OIKEINPÄIN KÄÄNTÄMISEEN. TÄSTÄ MÄÄRITETÄÄN KUINKA NOPEASTI KOPTERI OTTAA KORKEUTTA PELASTUS TOMINNON AIKANA. HYVÄ ALOITTAA 4 JA SÄÄTÄÄ NOPEAMMAKSI OMAN MIELEN MUKAISESTI. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN HORISONTTI STABILISAATTORIN KULMA MILLÄ SAADAAN PERÄN TUOMA VÄÄNTÖVOIMA KUMOTTUA. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN KUINKA PALJON CYCLIC TIKUN LIIKETTÄ VAADITAAN KUMOAMAAN HORISONTTI TILA. TÄSTÄ SÄÄDETÄÄN NOPEUS MILLÄ SELF-LEVEL TOIMINTO KÄÄNTÄÄ OHJAUKSEN LOPPUVAIHEELLA KOPTERIA. SUUREMPI ARVO HIDASTAA KOPTERIN KÄÄNTYMISTÄ HORISONTTI TOIMINNON LOPPUVAIHEELLA. MÄÄRITTÄÄ KUINKA PALJON NOPEAT TIKUN LIIKKEET VAIKUTTAVAT LIIKKUVUUTEEN HORISONTTI TILASSA. PIENEMPI ARVO VOI TOIMIA ISOISSA SKAALA KOPTEREISSA. SUUREMPI ARVO VOI SOPIA KOKEMATTOMALLE PILOTILLE.

29 REALIAIKAINEN TOIMINTOJEN SÄÄTÖ PERÄGYRON GAIN KANAVALLA VOIDAAN OHJATA MUITA HIENOSÄÄTÖ OMINAISUUKSIA TÄMÄN VÄLILEHDEN AVULLA TÄSTÄ PAINAMALLA PALAUTUU NORMAALI TOIMINTA VALITTU RIGID VALIKKO JA AGILITY SÄÄTÖ TÄSSÄ ESIMERKISSÄ ON VALITTU NUPIN KETTERYYDEN SÄÄTÖ. ELI PERÄN GAIN KANAVA OHJAA NYT KETTERYYS ARVOA JOTA VOIDAAN LENNON AIKANA HELPOSTI SÄÄTÄÄ ESIM. POTENTTIOMETRIN AVULLA. HUOM! TÄMÄ TOIMINTO KUMOAA RADIOSTA TULEVAN PERÄN GAIN SÄÄDÖN, ELI PERÄN DEFAULT GAIN ARVO PITÄÄ OLLA SÄÄDETTY OIKEIN TAILGYRO VÄLILEHDESTÄ. REALTIME TUNING PALKIN ANTAMA ARVO ON KERROIN LUKU ELI JOS KETTERYYS ARVO ON 12 JA SE KERROTAAN 1.5 SAADAAN ARVO 18. KUN HALUTTU SÄÄTÖ LÖYTYY AVATAAN BAVARIANIN OHJELMA JA KATSOTAAN KERROIN LUKU, KERROTAAN NYKYINEN ARVO JA MUUTETAAN HALUTTU ARVO NYKYISEN TILALLE. 12 1,5*12 18

30 LINKKEJÄ VERTICAL HOBBY MYYNTI BAVARIANIN KOTISIVUILTA KOPTERIT.NET HELIFREAKIN SIVUILTA LÖYTYY PALJON TIETOA BAVARIANISTA

31

KK-Quad X setup ohje Muutama sana ennen aloitusta: Yleisiä multikopteri vinkkejä:

KK-Quad X setup ohje Muutama sana ennen aloitusta: Yleisiä multikopteri vinkkejä: KK-Quad X setup ohje Muutama sana ennen aloitusta: Saadaksesi parhaan tasapainon ja suorituskyvyn KK-controlleristasi kiinnitä se käyttäen esim. gyro-teippiä tai paksua kaksipuolista teippiä vähentääksesi

Lisätiedot

KK-Tricopter setup ohje

KK-Tricopter setup ohje KK-Tricopter setup ohje Muutama sana ennen aloitusta: Saadaksesi parhaan tasapainon ja suorituskyvyn KK-controlleristasi kiinnitä se käyttäen esim. gyro-teippiä tai paksua kaksipuolista teippiä vähentääksesi

Lisätiedot

SISÄLTÄÄ SEURAAVAT KOMPONENTIT:

SISÄLTÄÄ SEURAAVAT KOMPONENTIT: LELUJA.NET OMINAISUUDET: SISÄLTÄÄ SEURAAVAT KOMPONENTIT: 1. Pituus: 640mm 1. Moottori: 450 harjaton 2. Korkeus: 230mm 2. ESC: 25A 3. Pääroottorin halkaisija: 680mm 3. Gyro: ESKY Professional Head lock

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas RT Controller

Käyttöönotto-opas RT Controller Käyttöönotto-opas RT Controller Pikaopas RT-järjestelmän käyttöönottoa varten Aloitusopas RT Controller Versio 1.3 (090831) (Käytä tämän pikaoppaan kanssa opasta User Manual RT Controller, versio 2.1 tai

Lisätiedot

E SKY COAXIL- KOPTERIEN KÄYTTÖOHJEET

E SKY COAXIL- KOPTERIEN KÄYTTÖOHJEET E SKY COAXIL- KOPTERIEN KÄYTTÖOHJEET VAROITUS: Tämä RC- tuote ei ole lelu. Lue huolellisesti käyttöojeet, ennen käyttöönottoa. Valmistajan ikäsuositus +14 1.Yhdistä virta laturiin, punainen valo syttyy.

Lisätiedot

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt Rungon perussäädöt 1. Aurauskulma 1. Auraus 2. Haritus Auraus ja haritus on kulma jolla etupyörien kulmat poikkeavat ajosuunnassa toisistaan. Auraus = pyörät on kääntynyt sisäänpäin. Haritus = pyörät sojottavat

Lisätiedot

E_sky BELT CP SÄÄTÖOHJE V1.2 12/2011

E_sky BELT CP SÄÄTÖOHJE V1.2 12/2011 E_sky BELT CP SÄÄTÖOHJE V1.2 12/2011 YLEISTÄ E_sky Belt CP on edullinen 450 luokan kopteri joka sopii varauksin myös aloittelijalle. Kopteri on melko herkkäliikkeinen ainakin alussa:-) Leluja.net on edullisin

Lisätiedot

- Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset

- Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet - Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset Aloitus: DJI

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen Päätin tehdä tällaisen ohjeen, koska jotkut ovat sitä kyselleet suomeksi. Tämä on vapaa käännös eräästä ohjeesta, joka on suunnattu Evoille (joka on koettu toimivaksi

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Asennus ja käyttöopas

Asennus ja käyttöopas Asennus ja käyttöopas EKRUCBS Asennus ja käyttöopas Suomi Sisällysluettelo Sisällysluettelo Käyttäjälle 2 1 Painikkeet 2 2 Tilakuvakkeet 2 Asentajalle 3 3 Yleiskuvaus: Asentaminen ja määrittäminen 3 4

Lisätiedot

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE 1. PAINUMA 2. ULOSVAIMENNUS 3. HIDAS SISÄÄNVAIMENNUS 4. NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 5. MITÄ ISKUNVAIMENNIN ON 6. HIDAS vs NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 1. PAINUMAN ASETTAMINEN

Lisätiedot

VBar asennus- ja säätöopas

VBar asennus- ja säätöopas Asennus Perusasetukset Vinkit Lisälaitteet Tero Salminen 2015 2 Alkusanat Tämän ohjeen tarkoitus on auttaa ensikertalaista pääsemään alkuun VBarin kanssa, samoin täältä voi löytää jotain vinkkejä mikäli

Lisätiedot

Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet. Aloitus:

Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet. Aloitus: Phantom / H3-3D Gimbal Kalibrointiohjeet - Uuden kauko-ohjaimen yhdistäminen kopteriin - Kauko-ohjaimen kalibrointi - Gimbaalin kuvauskulman säätövivun X1 kalibrointi - Gimbaalin asetukset - IMU kalibrointi

Lisätiedot

DJI PÄIVITYSOHJEET. Haetaan ajurit ja ohjelmistot osoitteesta http://www.dji.com/products/everyone. 1. Valitaan oma kopterimalli.

DJI PÄIVITYSOHJEET. Haetaan ajurit ja ohjelmistot osoitteesta http://www.dji.com/products/everyone. 1. Valitaan oma kopterimalli. Future Retail Oy Sahaajankatu 26 A 00880 Helsinki (09) 4282 7070 huolto@futurertail.fi www.futureretail.fi DJI PÄIVITYSOHJEET Haetaan ajurit ja ohjelmistot osoitteesta http://www.dji.com/products/everyone

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

MySchenker tulostimen ohjeet

MySchenker tulostimen ohjeet MySchenker tulostimen ohjeet Paperirullan asettaminen tulostimeen 1. Avaa tulostin painamalla etulevyn OPEN painikkeesta ja nostamalla kansi kevyesti yläasentoonsa Paperirullan asettaminen tulostimeen

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1

Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1 Walkera Heksakopteri LIITE : Walkera DEVO-OHJAIN sivu 1 iremote älypuhelin/tablet (Android/iPhone/iPad) sovelluksen sijaan Walkera QR Y100 -kopterin ohjaamiseen voi käyttää Walkeran Devo-sarjan ohjainta.

Lisätiedot

NXT Infrapuna-sensori

NXT Infrapuna-sensori NXT Infrapuna-sensori Joissakin tilanteissa on hyödyllistä, jos robotti tunnistaa ympäristöstä tulevaa infrapunavaloa. Tämä tieto on välttämätön esim. RCJ:n robottijalkapallossa. Tässä esitellään vain

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitysohje

Ohjelmistopäivitysohje Johdanto Topfield-vastaanottimet toimitetaan testatulla, vakaasti toimivalla ja helppokäyttöisellä ohjelmistolla varustettuina. Päivitämme ohjelmistoja kuitenkin ajoittain lisäämällä ja parantamalla niiden

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Syma X13 radio-ohjattava nelikopteri 2,4 GHz

Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Syma X13 radio-ohjattava nelikopteri 2,4 GHz Syma X13 radio-ohjattava nelikopteri 2,4 GHz Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella Yhtä hyvin sekä ulko- että sisälennätykseen soveltuva Syma X13 tarjoaa erinomaiset lento-ominaisuuudet

Lisätiedot

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 50

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 50 Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 50 Suomi Conference phones for every situation Yleiskuva Kolme merkkivaloa Vihreä kytketty Punainen mykistetty Kolme kaiutinta Mikrofoni, 360 toimintasäde Kaapelin syvennys

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 96899930/LZ5C joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 968999343 TRD5 TunnelRam -leikkuulaite, 968999344 TRD6 TunnelRam -leikkuulaite, 968999348 CD5 Combi -leikkuulaite,

Lisätiedot

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232)

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Lataa sarjaportti -päivitystyökalu -sivustolta

Lisätiedot

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/

Käyttöohje. FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/ Käyttöohje FI_Free3_Wired_User_Guide.indd 1 02/06/2017 12.40 Pakkauksen sisältö 2 3 1. RollerMouse Free3 2. Kaksi lyhyttä näppäimistön säätöpalaa 3. Kaksi pitkää näppäimistön säätöpalaa 1 /1 FI_Free3_Wired_User_Guide.indd

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin 1) Paristojen ja akun käyttö 2 2) MiniDisc-levyn asettaminen soittimeen ja poistaminen soittimesta 2 3) Hold-kytkin 2 4) Laitteen kytkeminen mikrofoniin / tietokoneeseen

Lisätiedot

,&20,&+7. Modifiointi V0.1. by OH2LFV

,&20,&+7. Modifiointi V0.1. by OH2LFV ,&20,&+7 Modifiointi V0.1 by OH2LFV ,&+702',),2,17, Irrota radiosta akku ja antenni (kuva: ICH16T_iso) Irrota takakannesta viisi (5) ruuvia (kuva: ICH16T_taka) Poista takakansi nostamalla sitä ylöspäin

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Tasohyppelypeli. Piirrä grafiikat. Toteuta pelihahmon putoaminen ja alustalle jääminen:

Tasohyppelypeli. Piirrä grafiikat. Toteuta pelihahmon putoaminen ja alustalle jääminen: Tasohyppelypeli 1 Pelissä ohjaat liikkuvaa ja hyppivää hahmoa vaihtelevanmuotoisessa maastossa tavoitteenasi päästä maaliin. Mallipelinä Yhden levelin tasohyppely, tekijänä Antonbury Piirrä grafiikat Pelaajan

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 968999306/IZC Leikkuulaitteena: 96899934 TRD48 TunnelRam-leikkuulaite tai 968999347 CD48 Combi-leikkuulaite Asennus Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt Sivu 1 / 8 Mikä versio ipadissani on? Alkusyksyllä 2013 jaetuissa kaupungin luottamushenkilöiden ipadeissa käyttöjärjestelmän versio on

Lisätiedot

Keskellä ruutua kuvan yläpuolella linkki on call diabeteksen hallintaohjelmisto. Klikkaa sitä

Keskellä ruutua kuvan yläpuolella linkki on call diabeteksen hallintaohjelmisto. Klikkaa sitä Irroita kaapeli sekä tietokoneesta, että mittarista. Mene osoitteeseen www.ekoweb.fi Keskellä ruutua kuvan yläpuolella linkki on call diabeteksen hallintaohjelmisto. Klikkaa sitä Tämä siirtää sinut aconlabsin

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella ESBE CRD122 Callidus koodi 211702 Käyttöohje Kompakti lämmönsäädin paketti säädin ja langaton huoneyksikkö LCD näyttö ja yksi käyttöpainike moottoriosassa

Lisätiedot

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät Viitteet 000067 - Fi ASENNUS ohje inteo Soliris Sensor RTS Soliris Sensor RTS on aurinko- & tuulianturi aurinko- & tuuliautomatiikalla varustettuihin Somfy Altus RTS- ja Orea RTS -moottoreihin. Moottorit

Lisätiedot

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ Comet -maksulaitteen lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä: Suosittelemme Comet maksulaitteen lataamista MiniUSB-kaapelia käyttäen; lataaminen

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön

Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön Page 1/9 1. Sisällysluettelo Ohje WILE 200 PC-ohjelman käyttöön... 1 1. Sisällysluettelo... 2 2. Asennus... 3 2.1 Ohjelman asennus... 3 2.2 Laiteajurin asennus... 3 3.

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 OMINAISUUDET Pituus: 420 mm Leveys: 305 mm Korkeus: 200 mm Rengasväli: 255 mm Maavara: 50 mm. Renkaiden halkaisija/leveys: 130 mm/52 mm Moottori: RC550L

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Tämä on PicoLog Windows ohjelman suomenkielinen pikaohje.

Tämä on PicoLog Windows ohjelman suomenkielinen pikaohje. Tämä on PicoLog Windows ohjelman suomenkielinen pikaohje. Asennus: HUOM. Tarkemmat ohjeet ADC-16 englanninkielisessä User Manual issa. Oletetaan että muuntimen kaikki johdot on kytketty anturiin, käyttöjännite

Lisätiedot

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi FirstStep FA20 Aktiivisuusmittari AKTIIVISUUSMITTARI Päivittäisellä liikkumisella on tutkitusti terveyttä

Lisätiedot

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä

KÄYTTÖOHJE NO.CX-10. Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä KÄYTTÖOHJE NO.CX-10 Lue tämä ohje huolellisesti ennen käyttöä 1 Turvaohjeet Lithium-akulle Turvaohjeet Lithium-akulle Litium-akun lataus voi aiheuttaa tulipalon tai loukkaantumisen tai omaisuuden menettämistä.

Lisätiedot

RollerMouse Free3 Wireless

RollerMouse Free3 Wireless RollerMouse Free3 Wireless Käyttöohje Free3_Wireless_User_Guide_FI.indd 1 06/06/2017 11.47 Pakkauksen sisältö 1. RollerMouse Free3 Wireless 2. Kaksi lyhyttä näppäimistön säätöpalaa 3. Kaksi pitkää näppäimistön

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus

Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Sammuta Topfield-vastaanottimesi. Älä kytke

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

ERGO-DigiStick pakettisi sisältää seuraavat tuotteet:

ERGO-DigiStick pakettisi sisältää seuraavat tuotteet: ERGO-DigiS ck Käy öohje Metsäkuormain Digitaalinen ohjauskahva sisäänrakennetulla elektroniikalla hydrauliventtiilien ohjaukseen. Käyttökohteena: metsäkuormaimet, etukuormaimet ja muu liikkuva kalusto

Lisätiedot

Kenwood TK-3201 käyttöohje

Kenwood TK-3201 käyttöohje Kenwood TK-3201 käyttöohje Antenni Merkkivalo Kanavanvalinta Virtakytkin / äänenvoimakkuussäädin Kaiutin Mikrofoni Puhepainike Kutsu-painike Lisälaiteliitin Monitori-painike Akku Akun kiinnitys / irroitus

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

Uponor Push 23A Pumppu- ja sekoitusryhmä

Uponor Push 23A Pumppu- ja sekoitusryhmä L at t i a l ä m m i t y s U P O N O R P U S H 2 3 A Pumppu- ja sekoitusryhmä 04 2010 5042 Lattialämmityksen pumppu- ja sekoitusryhmä on pumppu- ja sekoitusryhmä, joka on tarkoitettu käytettäväksi Uponor-lattialämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

RollerMouse Red. Käyttöohje

RollerMouse Red. Käyttöohje RollerMouse Red Käyttöohje Kiitos, että saamme auttaa sinua työskentelemään mukavammin ja tehokkaammin. Contour Design on pyrkinyt parhaan hiiren kehittämiseen vuodesta 1995 lähtien. Nyt voin todeta,

Lisätiedot

GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03

GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03 GSM OHJAIN FF KÄYTTÖOHJE PLC MAX S03 TRIFITEK FINLAND OY 2012 V1.0 1. OHJELMISTO; ASENTAMINEN, KÄYTTÖ 1.1 Ohjelmiston asentaminen tietokoneeseen, Ajurin asentaminen Laitteen mukana toimitetaan muistitikulla

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen RDS - ohjeet 1 (18) SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen Näytteenoton aloittaminen Shuttlen säädöt robotilla Telineen vaihto Näytteenoton lopettaminen Näyteraportin

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Konfiguraatiotyökalun päivitys

Konfiguraatiotyökalun päivitys Konfiguraatiotyökalun päivitys Kuinka aloitan? Konfiguraatiotyökalu avataan niin kuin aiemminkin suoraan Tenstar clientin käyttöliittymästä, tai harjoituksen ollessa käynnissä. Kuinka aloitan konfiguraatiotyökalun

Lisätiedot

Passikuva - Käyttöohje Pispalan Insinööritoimisto Oy

Passikuva - Käyttöohje Pispalan Insinööritoimisto Oy Passikuva - Käyttöohje Pispalan Insinööritoimisto Oy Pispalan Insinööritoimisto Oy Harry Karvonen harry.karvonen@pispalanit.fi 27. lokakuuta 2013 Passikuva - Käyttöohje Sisältö i Sisältö 1 Passikuva 1

Lisätiedot

RollerMouse Free3 Wireless. Käyttöohje

RollerMouse Free3 Wireless. Käyttöohje RollerMouse Free3 Wireless Käyttöohje Pakkauksen sisältö 1. RollerMouse Free3 Wireless 2. Kaksi lyhyttä näppäimistön säätöpalaa 3. Kaksi pitkää näppäimistön säätöpalaa 4. Langaton vastaanotin 5. USB 2.0

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

XiIIIPlus/RXi Pikaopas

XiIIIPlus/RXi Pikaopas XiIIIPlus/RXi Pikaopas Käytä kirjoitinta tämän oppaan avulla. Lisätietoja on käyttöoppaassa. Ulkonäkymä Kuva Kirjoitin - ulkopuoli Etuosa Takaosa 3 4 Ohjauspaneeli Etikettinauhan luukku 3 Virtakytkin (O

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5 President Randy II Ohjekirjan versio: 3.5 Sisältö 1 Käyttöönotto 2 1.1 Radion asennus.................................... 2 2 Toiminnot 3 2.1 Näyttö.......................................... 4 2.2 Toimintokuvaukset...................................

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard & Mouse -tuotteiden käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot