A-Kiltojen Liitto ITÄ- JA KAAKKOIS-SUOMEN A-KILTOJEN ALUETAPAAMINEN Lauantaina klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "A-Kiltojen Liitto ITÄ- JA KAAKKOIS-SUOMEN A-KILTOJEN ALUETAPAAMINEN 3-2015. Lauantaina 21.11.2015 klo 12 15.30"

Transkriptio

1 A-Kiltojen Liitto ITÄ- JA KAAKKOIS-SUOMEN A-KILTOJEN ALUETAPAAMINEN Lauantaina klo Papinniemen leirikeskus Papinniementie 235, LAUKAA Tervetuloa! Laukaan A-killan puheenjohtaja Rauno Pöyhönen toivotti osallistujat tervetulleiksi Laukaaseen ja kertoi käytännön järjestelyistä ja ohjelmasta Hallitusedustajan puheenvuoro A-Kiltojen Liiton edustajana hallituksen jäsen Anneli Leskinen (Itä- ja Kaakkois-Suomi) kertoi hallituksen ja naisjaoston ajankohtaisista asioista. Hallitus ja syyskokous ovat käsitelleet ja hyväksyneet A-Kiltojen Liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle Toimintasuunnitelmassa on hyväksytty vuoden 2016 teemaksi A-kiltatoiminnassa Toipumisen ilo. A-kiltatoiminnassa on myös menossa erilaisten selvitysten tekeminen. Alueen järjestökoordinaattori Aulikki Otranen on tekemässä selvityksiä A-Kiltojen Liiton jäsenpalveluista ja niiden tuottamisesta Etelä-Suomen, Itä- ja Kaakkois-Suomen sekä Länsi-Suomen alueilla sekä erikseen selvityksen A-kiltojen päiväkeskustoiminnasta. Selvitykset valmistuvat ensi vuoden alkupuolella. Aulikki saattaa vielä lähestyä A-kiltoja selvitysten tiimoilta kysymyksin ja olisi tärkeää, että A-killat suhtautuisivat niihin myönteisesti. A-Kiltojen Liitto on hakenut ensi vuodelle rahaa jäsenjärjestöavustuksia varten. Mikäli rahaa saadaan vuodelle 2016, niin A-killat voivat hakea jäsenjärjestöavustusta liitolta helmikuun 2016 loppuun mennessä. Asiasta on tulossa A-kiltoihin tietoa myöhemmin. Vuoden vaihteen työnä A-killoissa on myös tilasto- ja yhteystietolomakkeen täyttäminen ja toimittaminen A-Kiltojen Liittoon tammikuun loppuun mennessä. Liiton jäsenmaksu laskutetaan A-killoilta alkuvuodesta ja se tulee maksaa helmikuun loppuun mennessä. Näistä asioista huolehtiminen on myös jäsenjärjestöavustuksen maksamisen edellytys. Anneli kertoi myös liiton tapahtumista vuonna A-Kiltojen Liitto järjestää jälleen kevätpäivät (kevätkokouksen), kesäpäivät ja syyspäivät (syyskokouksen). Lisäksi A-Kiltojen Liitto lähettää alkuvuodesta joukkueen osallistumaan Umpihankifutiksen MM kisoihin. A-kiltalaiset, jotka haluavat siihen voivat ottaa yhteyttä Etelä-Saimaan A-killan Aki Lottoseen. Naisjaosto on kokoontunut viimeksi elokuussa. Ensi vuodelle on suunnitelmissa taas naisten voimavarapäivät. Samoin ensi vuonna järjestetään tuettu loma naisille. Itä-Suomen naiset ovat ehdottaneet naisjaostolle naisten toiminnallista tapahtumaa (esim. risteilyä) mutta asia ei ole vielä edennyt. Hallitus on osoittanut ensi vuodelle 1000 euroa lisää naistoimintaan ja tarkoitus on, että ne käytettäisiin nimenomaan alueellisiin naistapahtumiin. Sellainen voitaisiin järjestää myös Itä- ja Kaakkois-Suomen alueella, jos kiinnostusta herää.

2 2 Mipa kysely Toiminnanjohtaja Ville Liimatainen kertoi päihde- ja mielenterveysjärjestöjen yhteisestä tutkimushankkeesta (Mipa). Tässä aluetapaamisessa olisi jokaisella osallistujalla mahdollisuus vastata Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA ) osahankkeeseen liittyvään hyvinvointikyselyyn. Kyselyyn vastaaminen kestää n. 20 minuuttia. Kyselyyn tulisi vastata oman A-kiltasi toiminnan näkökulmasta (esim. kysymykset toimintaan osallistumisesta). Kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, ketään niistä tunnistamatta. Vastaamisen jälkeen jätetään sille osoitettuun laatikkoon. Lomakkeet palautetaan tutkijoille suljetussa kirjekuoressa. Tutkimusohjelman tarkoituksena on tuottaa tietoa järjestöjen erilaisesta toiminnasta ja sen vaikutuksista sekä toiminnan tavoittamien kansalaisten elämäntilanteista, kokemuksista ja palvelutarpeista. Tämä kysely koskee järjestöjen tavoittamien kansalaisten elämäntilanteita. Aluetapaamisessa täytettiin 42 tutkimuslomaketta. Tapahtumaan osallistuvien esittäytyminen ja A-kiltakuulumiset Suoritettiin tapahtumaan osallistuvien esittäytyminen A-killoittain. Paikalla olivat seuraavat A-killat: Kuopion A- kilta Jyväskylän A-kilta Laukaan A-kilta Pohjois-Kymen A-kilta Kymen A-kilta Rautavaaran A-kilta Pieksämäen A-kilta Iisalmen A-kilta Savonlinnan A-kilta 9 osallistujaa 7 osallistujaa 2 osallistujaa 3 osallistujaa 3 osallistujaa Lisäksi paikalla oli A-kiltojen Liiton edustajina hallituksen jäsen Anneli Leskinen ja Rauno Pöyhönen (sis. Laukaan A-killan lukuun) ja toiminnanjohtaja Ville Liimatainen. Kuultiin lyhyet, päivänpolttavat kuulumiset A-killoittain. Monessa A-killassa oli tapahtunut kehitystä. Oli saatu A-kiltoihin joitakin uusia jäseniä (myös toimijoita) sekä uutta toimintaa. Tällainen kommentti kuultiin ainakin Laukaan, Pohjois-Kymen, Kymen, Rautavaaran ja Iisalmen A-killoista. Myös Savonlinnassa on käynnistynyt kehitys kohti A-kiltatoiminnan perustehtävää. Toiminnanjohtajan puheenvuoro Toiminnanjohtaja Ville Liimatainen kertoi valtakunnallisista koulutuksista, joita A-Kiltojen Liitto järjestää. Aluetapaamisessa oli myös jaossa Koulutuskalentereita Ville muistutteli erityisesti A-kiltatoiminnan peruskurssista ( Kajaani) ja yhdistystoiminnan peruskurssista ( Paimio). Anneli oli jo todennut liiton ensi vuoden tapahtumat, mutta kirjattiin vielä niiden ajankohdat: Kevätpäivät ja kokous (Hotelli Petäys, Tyrväntö, Hämeenlinna), kesäpäivät ( , Kartanokylpylä Kaisankoti, Espoo) ja syyskokous ja syyspäivät ( , Vesalan leirikeskus, Vesanka, Jyväskylä).

3 3 A-Kiltojen Liiton strategiatyö on käynnistynyt. Sitä tullaan tekemään kahden seuraavan vuoden ajan ( ). On tärkeää, että A-kiltalaiset osallistuvat A-kiltatoiminnan yhteistä tulevaisuutta koskevaan keskusteluun. Ilman yhteistä keskustelua, meillä ei ole yhteistä suuntaa. Keskustelun perusteella tehdään valintoja ja päätöksiä. Huomioidaan myös toimintaympäristö, ennakoidaan tulevia muutoksia ja näiden vaikutusta toiminnalle. Yhdessä valmisteltu strategia on suunnitelma tulevaisuuden tekemiselle. Strategiaprosessi käynnistyi syyspäivillä 2015 (Yhteinen tulevaisuus keskustelu) ja se etenee vaiheittain siten, että syyskokous 2017 hyväksyisi uuden strategian. Alustava aikataulu näyttää seuraavalta: Itä-Kaakko alueen aluetapaamiset vuonna 2016 Keskusteltiin ensi vuoden aluetapaamisista Itä-Kaakon alueella vuonna Anneli kysyi, tulisiko kaikkien aluetapaamisten olla kaksipäiväisiä (yli yön) vai voitaisiinko pitää esim. yksi päivätapaaminen. Näin säästettäisiin järjestelykustannuksissa. Keskustelun kuluessa oltiin yksimielisesti sitä mieltä, että pitkien osallistumismatkojen vuoksi Itä-Kaakko alueella on syytä pitää aluetapaamiset kaksipäiväisinä. Sovittiin tässä vaiheessa, että aluetapaamiset järjestettäisiin seuraavasti: I aluetapaaminen järjestetään Paikaksi kysytään ensisijaisesti Ruokoniemen leirikeskusta Siilinjärvellä ja toissijaisesti Partaharjua Pieksämäellä. II aluetapaaminen pidetään Imatra III aluetapaaminen voidaan pitää joko tai Paikka jäi vielä avoimeksi.

4 4 Aluetyön palveluita tarjolla Ville muistutteli, että A-killoille voidaan liiton aluetyönä järjestää mm. alueellinen/seudullinen koulutuspäivä (Kaakon alueella sellainen on tulossa keväällä) tai A-killan kehittämispäivä. A-killan kehittämispäivä sopii esimerkiksi tilanteeseen, jossa A-killan toiminta kaipaa uutta potkua tai jo käynnissä olevaa kehittämistä halutaan arvioida. A-Kiltojen Liiton hallitusvaalit 2016 Ensi vuoden syyskokouksessa on erovuorossa liiton puheenjohtaja ja kolme hallituksen jäsentä. Nykyinen puheenjohtaja Hannu Silvennoinen on ilmoittanut, ettei hän ole enää käytettävissä uudelle kaksivuotiskaudelle. Itä- ja Kaakkois-Suomen alueelta on erovuorossa hallituksen jäsenet Anneli Leskinen ja Aki Lottonen. Näihin vaaleihin on syytä valmistautua alueen A-killoissa heti alkuvuodesta. Muistutettiin mieliin jo tässä vaiheessa, minkälaisia henkilökohtaisia edellytyksiä on aikanaan (2003) kirjattu hallitukseen valittavan ominaisuuksiksi: innostusta yhteisten asioiden hoitoon ja yhteistyökykyä kokemusta A-kiltatoiminnasta, aluetyöryhmätoiminnasta ja mieluusti myös liiton koulutuksista tai järjestötoiminnasta yleensä riittäviä itseilmaisun ja harkinnan taitoja, jotta oleelliset asiat pysyvät esillä valmiuksia kannanottoihin ja sitoutumista A-kilta-arvoihin ja yhteisiin päätöksiin varsinaiset jäsenet toimivat alueellaan liiton edustajina, jolloin myös asiakasjärjestön ääni tulee saada kuuluviin (kokemuksellisuus, edunvalvonnan luonne) kykyä jakaa edustustehtävää jäsenen ja varajäsenen kesken alueen päihdepalvelujen yleistä tuntemusta Keskustelussa todettiin, että edustajaan liittyvät ominaisuudet ja edellytykset on syytä keskustella ja miettiä ensin, vasta sen jälkeen on aika ottaa esiin nimiä ja henkilöitä, jotka täyttävät edellytykset. Päätettiin palata asiaa yhdessä seuraavan kerran kevään aluetapaamisessa. Keskustelu vaaliasiasta voidaan kuitenkin aloittaa A-killoissa jo ennen sitä. Alueen toimintakalenteri 2016 Järjestökoordinaattori Aulikki Otranen on valmistelemassa alueen omaa toimintakalenteria ensi vuodelle. Jos A-killoissa on suunnitteilla tapahtumia, jotka ovat avoimia alueen muille A-killoille (esim. jäsenjärjestöavustuksella), niin ne tulisi ilmoittaa Aulikille mahdollisimman pian kalenteriin laitettavaksi. Pieksämäen A-killan esitys Kari esitti Pieksämäen A-killan puolesta huolen A-Kiltojen Liiton päivien korkeista hinnoista. Pienillä ja vähävaraisilla A-killoilla ei ole varaa osallistua niihin. Esim. liiton syyspäivät pidettiin Kunnonpaikassa Siilinjärvellä eikä Pieksämäen A-killalla ollut varaa osallistua niihin. He osallistuivat päiväkävijänä syyskokoukseen mutta joutuivat tällöinkin maksamaan kalliisti lounaasta (á 18 euroa) ja kahvista. Pieksämäen A-kilta esittää, että päivien kustannus olisi pienempi tai sitten liitto maksaisi ainakin osan kustannuksista. Keskusteltiin asiasta. Asia luvattiin viedä A-Kiltojen Liiton hallituksen käsittelyyn.

5 5 Päihteet ja rikollisuus teema Laura Väisänen, joka on työssä rikosseuraamuslaitoksen Laukaan vankilassa, piti alustuksen aiheesta Päihteet ja rikollisuus. Kiinnostava alustus nosti esiin keskustelua. Lauralta kysyttiin mm. onko työ vankilassa vaarallista, joutuuko ennalta arvaamattoman väkivallan kohteeksi. Pohdittiin, mikä on perhetaustan ja sairauksien merkitys (ADHD, asperger) nuorten rikosten taustalla. Kuultiin, että Laukaan vankilan ikähaarukka on suuri (19 70 v) ja ihmeteltiin, miksi suljetussa vankilassa on päihteetön osasto (eikö vankila olekaan päihteetön)? Saatiin tietää, että valvottu koevapaus on tehokas siviiliin integroitumisen muoto ja että koevapauden maksimi aika on kuusi kuukautta. Lisäksi keskusteltiin huumerikollisuudesta, mietittiin syitä sen kasvuun ja kysyttiin Lauralta, millaisia huumerikolliset ovat vankilassa. Laura Väisäsen esitys on nähtävissä A-Kiltojen Liiton kotisivulla aluetyön osiossa. Palautteet Aluetapaamiseen osallistuneilta kerättiin palaute. Lomakkeet kootaan ja niiden yhteenveto raportoidaan erikseen. Muistion kirjasi Ville Liimatainen

Aluetapaaminen 3/ Ruokoniemen leirikeskus, Siilinjärvi

Aluetapaaminen 3/ Ruokoniemen leirikeskus, Siilinjärvi Aluetapaaminen 3/2017 19.-20.11. Ruokoniemen leirikeskus, Siilinjärvi Ohjelma Lauantai Sunnuntai 12:00 Saapuminen ja majoittuminen 8:00 Aamupala Keittolounas ja kahvit 13:00 ALUETAPAAMINEN Pikkujouluohjelmaa

Lisätiedot

Tervetuloa Raaheen! Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2017 toiseen aluetapaamiseen!

Tervetuloa Raaheen! Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2017 toiseen aluetapaamiseen! Tervetuloa Raaheen! Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2017 toiseen aluetapaamiseen! 112 Pattijoen Veteraanimaja, Mikonkarintie 136, 92140 Pattijoki/Raahe Viikonlopun ohjelma Yhteiset asiat la klo

Lisätiedot

Aluetapaaminen 1-2016. Kartanohostel WillaNuttu, Savonlinna

Aluetapaaminen 1-2016. Kartanohostel WillaNuttu, Savonlinna Aluetapaaminen 1-2016 Kartanohostel WillaNuttu, Savonlinna Ohjelma Lauantai 14.00 Aluetapaaminen alkaa 16.30 Päivällinen 17.15 Aluetapaaminen jatkuu 18.00 Sauna, palju, kota (iltapala) Sunnuntai 8.00 Aamupala

Lisätiedot

Pohjois-Suomen A-kiltojen yhteinen viikonloppu Tornio 27. 29.11.2015

Pohjois-Suomen A-kiltojen yhteinen viikonloppu Tornio 27. 29.11.2015 Pohjois-Suomen A-kiltojen yhteinen viikonloppu Tornio 27. 29.11.2015 Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen yhteinen viikonloppu ja vuoden 2015 neljäs aluetapaaminen pidettiin Torniossa Tornion seurakunnan Antinsaaren

Lisätiedot

Aluetapaaminen. 3/17 Hyvölänniemi, Kiuruvesi. Aulikki Otranen

Aluetapaaminen. 3/17 Hyvölänniemi, Kiuruvesi. Aulikki Otranen Aluetapaaminen 3/17 Hyvölänniemi, Kiuruvesi Aulikki Otranen Ohjelma / Aikataulu 12.00 Aluetapaaminen 14.00 Päiväkahvit 14.15 Aluetapaaminen jatkuu 16.00 Pasin tarina 16.30 Jouluateria 17.30 Pikkujouluista

Lisätiedot

Tervetuloa Haapavedelle

Tervetuloa Haapavedelle Tervetuloa Haapavedelle Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2017 ensimmäiseen aluetapaamiseen! 112 Leiritie 1, 86680 Vatjusjärvi (Entinen osoite: Hammasniementie 175, 85580 Vatjusjärvi) Aluetapaamisen

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous 22. 23.10.2016 Vesalan kurssi- ja leirikeskus, Vesalantie 136, Vesanka A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 22. 23.10.2016 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

Länsi-Suomen A-kiltojen ALUETAPAAMINEN 1 / 2018 Saukkorannan leirikeskus, Kurikka Mikko Putaja - A-Kiltojen Liitto ry

Länsi-Suomen A-kiltojen ALUETAPAAMINEN 1 / 2018 Saukkorannan leirikeskus, Kurikka Mikko Putaja - A-Kiltojen Liitto ry Länsi-Suomen A-kiltojen ALUETAPAAMINEN 1 / 2018 Saukkorannan leirikeskus, Kurikka 3.3.2018 Mikko Putaja - A-Kiltojen Liitto ry Ohjelma / Aikataulu A-kiltojen kuulumiset Hallituksen kuulumiset, ajankohtaiset

Lisätiedot

Aluetapaaminen. 3/17 LÄNSI-SUOMI Alvettula

Aluetapaaminen. 3/17 LÄNSI-SUOMI Alvettula Aluetapaaminen 3/17 LÄNSI-SUOMI Alvettula Ohjelma / Aikataulu Kuvia Länsi-Suomi Toipumistarina A-kiltojen kuulumiset Ajankohtaiset asiat, hallitusjäsenen puheenvuoro Klo 11-12 Ruokailu Jaostojen terveiset

Lisätiedot

Tervetuloa Haukiputaalle Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaamiseen!

Tervetuloa Haukiputaalle Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaamiseen! Tervetuloa Haukiputaalle Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaamiseen! 112 Lammentie 24, Haukipudas Yhteiset asiat lauantaina klo 9 12 Tervetulotoivotus Haukiputaan A-kilta ry Osallistujien esittäytyminen

Lisätiedot

Itä-Suomen A-kiltojen Aluetapaaminen Lypsyniemen leirikeskuksessa Virolahdella

Itä-Suomen A-kiltojen Aluetapaaminen Lypsyniemen leirikeskuksessa Virolahdella Itä-Suomen A-kiltojen Aluetapaaminen Lypsyniemen leirikeskuksessa Virolahdella 25.-26.2.2017 Itä-Suomen A-kiltojen vuoden 2017 ensimmäistä aluetapaamista vietettiin Virolahdella aurinkoisessa pakkassäässä

Lisätiedot

Pohjois-Suomen A-kiltojen yhteinen viikonloppu Siikalatva 14. 16.8.2015

Pohjois-Suomen A-kiltojen yhteinen viikonloppu Siikalatva 14. 16.8.2015 Pohjois-Suomen A-kiltojen yhteinen viikonloppu Siikalatva 14. 16.8.2015 Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen yhteinen viikonloppu ja vuoden 2015 kolmas aluetapaaminen pidettiin Siikalatvan kunnan leirikeskus-ristironkkelissa

Lisätiedot

Tervetuloa Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2017 neljänteen aluetapaamiseen ja pikkujouluun sekä Ylä-Kainuun A-killan kymppisynttäreille!

Tervetuloa Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2017 neljänteen aluetapaamiseen ja pikkujouluun sekä Ylä-Kainuun A-killan kymppisynttäreille! Tervetuloa Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2017 neljänteen aluetapaamiseen ja pikkujouluun sekä Ylä-Kainuun A-killan kymppisynttäreille! 112 Veikkolantie 27, 89800 Suomussalmi KK Viikonlopun ohjelma

Lisätiedot

A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous 24. 25.10.2015 Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Siilinjärvi Kokouksen asialista on tämän kutsun liitteenä. A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 24. 25.10.2015

Lisätiedot

Yhteenveto: Länsi-Suomen aluetapaamisesta

Yhteenveto: Länsi-Suomen aluetapaamisesta Yhteenveto: Länsi-Suomen aluetapaamisesta 25.2.-26.2.2017 Ensimmäinen 2017 aluetapaaminen järjestettiin Heinänokan leirikeskuksessa, Turussa. Paikka sijaitsee Turun saaristossa merenrannalla. Aloitimme

Lisätiedot

Pohjois-Suomen aluetapaaminen Ivalo. Toiminnanjohtaja Ville Liimatainen

Pohjois-Suomen aluetapaaminen Ivalo. Toiminnanjohtaja Ville Liimatainen Pohjois-Suomen aluetapaaminen 3.9.2016 Ivalo Toiminnanjohtaja Ville Liimatainen Pohjois-Suomen aluetyön asiat (Kirsi Mäen terveiset) Pelson vankilassa oli toukokuussa järjestöjen esittäytymispäivä; Kirsi

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

Tervetuloa Rokualle. Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2018 ensimmäiseen aluetapaamiseen! 112 Ynnintie 110, Rokua

Tervetuloa Rokualle. Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2018 ensimmäiseen aluetapaamiseen! 112 Ynnintie 110, Rokua Tervetuloa Rokualle Pohjois-Suomen alueen A-kiltojen vuoden 2018 ensimmäiseen aluetapaamiseen! 112 Ynnintie 110, Rokua Yhteiset asiat la klo 10 14 Tervetulotoivotus Oulun A-kilta ry Osallistujien esittäytyminen

Lisätiedot

Toukokuu 5.5. Vertaistyöryhmä, Turku 6.5. Hallituksen kokous, Turku Parikurssi, Ruissalon kylpylä, Turku (haku 28.4.

Toukokuu 5.5. Vertaistyöryhmä, Turku 6.5. Hallituksen kokous, Turku Parikurssi, Ruissalon kylpylä, Turku (haku 28.4. SANY Toimintakalenteri 2017 Tammikuu 21.1. Hallituksen kokous, Helsinki Helmikuu 10.-11.2. Veera-työhmä, Hämeenlinna 11.-12.2. Arviointityöpaja, Hämeenlinna Maaliskuu 4.3. Hallituksen kokous, Helsinki

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaaminen Ivalo Yleistä

Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaaminen Ivalo Yleistä 1 6.9.2016 Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaaminen Ivalo 2.9. - 4.9.2016 Yleistä Aluetapaaminen järjestettiin monien toiveiden ja pitkän suunnittelun täyttymyksenä Ivalossa ruska-aikaan. Tosin ruska ei

Lisätiedot

Muistio Tampere Cumulus 14.-15.11.13. Väli-Suomen POTKU 2 Projektipäälliköiden suunnittelupäivät

Muistio Tampere Cumulus 14.-15.11.13. Väli-Suomen POTKU 2 Projektipäälliköiden suunnittelupäivät Muistion laati Mari Sisso Väli-Suomen POTKU 2 Projektipäälliköiden suunnittelupäivät Muistio Tampere Cumulus 14.-15.11.13 Läsnä: Margaretha Backman Gunilla Nyman-Klavus Mari Harju Erja Oksman Jukka Karjalainen

Lisätiedot

MIPA. Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen. a-klinikka.fi/mipa

MIPA. Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen. a-klinikka.fi/mipa Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma 2015 2018 a-klinikka.fi/mipa A-klinikkasäätiö A-Kiltojen Liitto ry Diakonia-ammattikorkeakoulu EHYT ry FinFami Uusimaa ry Irti Huumeista ry Kuntoutussäätiö

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhteisökoordinaattori Soile-Maria Linnemäki / Yhdistysverkosto Pj. Jonna Marttinen / Kinnarin koulun vanhempainkerho Pj. Terttu Kanninen / Luodaan Yhdessä ry OTA KORTTI

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY

KAAKKOIS-SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY KAAKKOIS - SUOMEN PELASTUSALANLIITTO RY SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois - Suomen Pelastusalanliitto. Yhdistystä nimitetään näissä säännöissä liitoksi. Liiton toiminta-alue on Kymenlaakson ja Etelä

Lisätiedot

heidän omaa hyvinvointia ja/tai toipumista arvosanan 4,5 edestä.

heidän omaa hyvinvointia ja/tai toipumista arvosanan 4,5 edestä. Etelän A-kiltojen Aluetapaaminen 12.12.2015 Asikkala, Leirikeskus Kinismaja klo 9-16 Muistio tapaamisesta Osallistujat: Asikkalan, Hollolan, Lahden, Helsingin, Kirkkonummen, Hyvinkään, Riihimäen, Vantaan

Lisätiedot

Järjestökysely2015 Survey. Järjestökysely 2015

Järjestökysely2015 Survey. Järjestökysely 2015 1 / 10 15.9.2015 14:07 Järjestökysely2015 Järjestökysely 2015 Ensi vuonna aletaan työstää Karjalaisen Nuorisoliiton strategiaa vuosille 2017-2021. Siihen liittyen keräämme tietoja jäseniltämme tämän kyselyn

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 A-kiltatoiminnan tarina 2 A-KILTOJEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 Teemana: A-kiltatoiminnan tarina Johdanto A Kiltojen Liitto ry on valtakunnallinen

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

Miten strategiatyö vaikuttaa Allianssin toimintaan? Strategiatyön kulku ja roolit sekä strategian menestyksellinen toteutus.

Miten strategiatyö vaikuttaa Allianssin toimintaan? Strategiatyön kulku ja roolit sekä strategian menestyksellinen toteutus. Miten strategiatyö vaikuttaa Allianssin toimintaan? Strategiatyön kulku ja roolit sekä strategian menestyksellinen toteutus. Mitä strategia tarkoittaa? Kuka tarvitsee strategiaa? Strategiatyön tavoitteet

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Paikalla edustajia: Muuramen kunnasta Li8kiujntatoimi ja nuorisotoimi, Muuramen Sykkeestä, Muuramen Yrityksestä sekä Muuramen osuuspankista

Paikalla edustajia: Muuramen kunnasta Li8kiujntatoimi ja nuorisotoimi, Muuramen Sykkeestä, Muuramen Yrityksestä sekä Muuramen osuuspankista MUURAME LIIKKELLE KOKEILEMAALLA TYÖPAJA 4.5.2017 Paikalla edustajia: Muuramen kunnasta Li8kiujntatoimi ja nuorisotoimi, Muuramen Sykkeestä, Muuramen Yrityksestä sekä Muuramen osuuspankista Alussa Jyski

Lisätiedot

2 päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen. Kokous todettiin koolle kutsutuksi sääntöjen määräämällä tavalla ja

2 päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen. Kokous todettiin koolle kutsutuksi sääntöjen määräämällä tavalla ja SYYSKOKOUS Aika 13.11.2014 klo.18.05 20.26 Paikka Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A Läsnä osallistujaluettelo,( liite: 1) 1 kokouksen avaus Ammattiosaston puheenjohtaja Pauli Purmonen avasi kokouksen ja

Lisätiedot

Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari

Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari 20. 21.10.2016 Jyväskylä Monta tarinaa yhteisillä poluilla 20-21.10.2016 Päihdetyön seminaari järjestetään jo neljättä kertaa. Olemme rakentaneet seminaarin

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS SYYSKOKOUS 29.11.2016 Aika 29.11.2016, klo. 19.00-20.15 Paikka Hämeenkylän kirkon seurakuntasali Osallistujat Liite 1 1. Kokouksen avaus Ville Hurmalainen avasi kokouksen. 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2012 PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 10.10. 2012 klo 18.00. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. Kokouksen

Lisätiedot

STRATEGIATYÖN KÄYNNISTÄMINEN YHTEINEN TULEVAISUUS KESKUSTELU SYYSPÄIVILLÄ

STRATEGIATYÖN KÄYNNISTÄMINEN YHTEINEN TULEVAISUUS KESKUSTELU SYYSPÄIVILLÄ STRATEGIATYÖN KÄYNNISTÄMINEN YHTEINEN TULEVAISUUS KESKUSTELU SYYSPÄIVILLÄ 25.10.2015 Ohjelma o Miksi pohtia yhteistä tulevaisuutta johdanto keskustelulle tj. Ville Liimatainen o Näkökulmia A-kiltatoiminnan

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS Aika Perjantaina 20.5.2016, kello 13.05-16.23 Paikka Hotelli Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki 1 KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö avasi

Lisätiedot

KILTA-SANOMAT SYYSKUU 2013 TULE AAMUPUUROLLE : MA, KE ja PE klo 10-11 aamupuuro (0,20e) KILTA AUKI SOLIKSESSA: Ma- pe klo. 10-16

KILTA-SANOMAT SYYSKUU 2013 TULE AAMUPUUROLLE : MA, KE ja PE klo 10-11 aamupuuro (0,20e) KILTA AUKI SOLIKSESSA: Ma- pe klo. 10-16 KILTA-SANOMAT SYYSKUU 2013 TULE AAMUPUUROLLE : MA, KE ja PE klo 10-11 aamupuuro (0,20e) KILTA AUKI SOLIKSESSA: Ma- pe klo. 10-16 JÄSENILLAT ALKAVAT: Jäsenilta pidetään joka kuun ensimmäisenä torstaina

Lisätiedot

1. Yhdistyksen Taru Kuoppa avasi kokouksen klo: toivottaen osallistujat tervetulleiksi kokoukseen.

1. Yhdistyksen Taru Kuoppa avasi kokouksen klo: toivottaen osallistujat tervetulleiksi kokoukseen. Itä-Suomen jousiammuntapiiri ry. PÖYTÄKIRJA Vaalikokous Aika: 18.12.2016 klo:14.00 Paikka: Koria ABC Läsnä: Iitin Jousiampujat (7), Kymen Jousi (1), Piili (2), Lahden Vasama ( 1) Eritelty, osallistujaluettelo

Lisätiedot

Tutkimustiedon hyödyntäminen järjestötoiminnassa

Tutkimustiedon hyödyntäminen järjestötoiminnassa Tutkimustiedon hyödyntäminen järjestötoiminnassa case A-Kiltojen Liitto ry Noora Nieminen järjestökoordinaattori A-Kiltojen Liitto ry MIPA työpaja 11.10.2017 A-kiltojen Liitto ry 1/2 Lyhyesti Valtakunnallinen

Lisätiedot

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet Eläkkeensaajien Keskusliiton 29.11.2018 Kuopion Piiri ry Sääntömääräinen Syyskokous Maanantai 26.11.2018 klo 13.00 Hotelli IsoValkeinen Kuopio Osallistujat: 44 kokousedustajaa Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN!

TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN! KOKOUSKUTSU 16.9.2008 TERVETULOA SUKELTAJALIITON SYYSKOKOUSVIIKONLOPPUUN! 30 vuotta täyttävä Keski-Uudenmaan Sukeltajat isännöi tänä vuonna Liiton syyskokousta. Ohjelmaa on luvassa koko viikonlopulle juhlaseminaarin,

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2014 klo 18.00 Paikka: Kahvila Nanda Wanha Talo, Savilahdenkatu 12, Mikkeli 1. VUOSIKOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maaria

Lisätiedot

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ja Visio Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Tiina Sivonen

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ja Visio Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Tiina Sivonen Yhdistystoiminnan peruskurssi: Yhdistyksen kokouskäytännöt 2.2.2015 Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ja Visio Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki Tiina Sivonen Illan aiheet Yhdistyksen eri kokoukset ja kokousten

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo

Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo YMMERSTAN KOTI- JA KOULUYHDISTYS RY:N JOHTOKUNNAN KOKOUS 2 / 2014 PÖYTÄKIRJA Aika: 11.3.2014 klo 18.15 Paikka: Läsnä: Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo Hallikas Sami-Pekka Hovila

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasianneuvottelukunnaksi Keväällä 2018 tehdään esitys Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön rakenteeksi Huhtikuussa kootaan pohjaesitykseen

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Lauantaina 22.8.2015 klo 9-16:30 Vantaan A-kilta, Villa Grönberg

Lauantaina 22.8.2015 klo 9-16:30 Vantaan A-kilta, Villa Grönberg ETELÄN A-KILTOJEN ALUETAPAAMINEN 2-2015 Lauantaina 22.8.2015 klo 9-16:30 Vantaan A-kilta, Villa Grönberg AJANKOHTAISTA A-KILTATOIMINNASSA (kello 9:00-12:00) Tervetuloa! Vantaan A-killan puheenjohtaja Jouko

Lisätiedot

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen.

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen. TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) 41660 TOIVAKKA 11.9.1999 SYYSKOKOUS Aika 11.9.1999 klo 15.00 16.35 Paikka Hirsiaho, Huikko Läsnä 21 jäsentä (osanottajaluettelo liitteenä) 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 3/2016

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 3/2016 Ylikylässä 20.8.2016 PÖYTÄKIRJA 3/2016 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 18.25 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

Ikääntyvät työryhmän / I&O kokous 2. Aika klo Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio

Ikääntyvät työryhmän / I&O kokous 2. Aika klo Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio Ikääntyvät työryhmän / I&O kokous 2. Aika 12.12.2016 klo 9-11 Paikka Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio Asiat 1. Avaus Puheenjohtaja Anne Mikkonen avasi kokouksen.todettiin kokouksen läsnäolijat: Anne Mikkonen,

Lisätiedot

Kylien syyspäivä ja syyskokous

Kylien syyspäivä ja syyskokous Kylien syyspäivä ja syyskokous Pohjois-Savon Kylät ry sääntömääräinen kokous klo 10.00-11.00 Klo 11.00 Tervetuloa syyspäivään Minna Makkonen Klo 11.15 Vuokko Jaakkola Pieksämäen kyläasiamies Esimerkkejä

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 9.10.2010 klo 15.15 Paikka: Läsnä: Hirsiaho, Toivakka Jukka Heinonen Kirsi Rutajärvi Venla Rutajärvi Juha Lampinen Heimo Nieminen Tuomas Hokkanen Sari Puikkonen Ronja Hokkanen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2019

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2019 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2019 Paluu juurille Vertaistukitoiminnan ja vapaaehtoistyön esillä pitäminen toimintaympäristön murroksessa 2 A-KILTOJEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019 Teemana:

Lisätiedot

Tervetuloa Taivalkoskelle Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaamiseen!

Tervetuloa Taivalkoskelle Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaamiseen! Tervetuloa Taivalkoskelle Pohjois-Suomen A-kiltojen aluetapaamiseen! 112 Jokijärventie 157, Taivalkoski Matti Moilanen Alueen asiat lauantaina klo 10 13 Tervetulotoivotus Taivalkosken A-kilta ry Osallistujien

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Hallituksen kokous 3 / Aika klo Paikka Ylöjärven paloasema, Takamaantie 3, YLÖJÄRVI

PÖYTÄKIRJA Hallituksen kokous 3 / Aika klo Paikka Ylöjärven paloasema, Takamaantie 3, YLÖJÄRVI Hallituksen kokous 3 / 2017 Aika 30.03.2017 klo 17.30-20.20 Paikka Ylöjärven paloasema, Takamaantie 3, 33480 YLÖJÄRVI Läsnä Jaakola Pekka Jylhäsalo Ari, puheenjohtaja Heikkilä Sanna Konttinen Marko Kärkäs

Lisätiedot

Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄ 2017 KUOPIO. Kylpylähotelli Rauhalahti. Katiskaniementie 8, Kuopio

Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄ 2017 KUOPIO. Kylpylähotelli Rauhalahti. Katiskaniementie 8, Kuopio Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄ 2017 KUOPIO Kylpylähotelli Rauhalahti Katiskaniementie 8, Kuopio 25.11.2017 1 OHJELMA lauantaina, 25.11.2017 NUORTEN PALVELU RY:n SYYSKOKOUS 2017 (yksipäiväinen tapahtuma)

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

Länsi-Suomen A-kiltojen ALUETAPAAMINEN 1 / 2018 Saukkorannan leirikeskus, Kurikka Mikko Putaja - A-Kiltojen Liitto ry

Länsi-Suomen A-kiltojen ALUETAPAAMINEN 1 / 2018 Saukkorannan leirikeskus, Kurikka Mikko Putaja - A-Kiltojen Liitto ry Länsi-Suomen A-kiltojen ALUETAPAAMINEN 1 / 2018 Saukkorannan leirikeskus, Kurikka 3.3.2018 Mikko Putaja - A-Kiltojen Liitto ry Ohjelma / Aikataulu A-kiltojen kuulumiset Hallituksen kuulumiset, ajankohtaiset

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Sandholm Aino-Liisa edustajiston varapuheenjohtaja (-20.47) Kauppinen Susanna pääsihteeri

Sandholm Aino-Liisa edustajiston varapuheenjohtaja (-20.47) Kauppinen Susanna pääsihteeri PÖYTÄKIRJA 24 (1/5) HALLITUS PÖYTÄKIRJA Aika: 14.11.2011 kello 18.00 Paikka: Opiskelijakunnan neuvotteluhuone Läsnä: Valtonen Mikko puheenjohtaja Lempiäinen Mika varapuheenjohtaja Hannonen Maiju jäsen

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 6.10.2011

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 6.10.2011 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 6.10.2011 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2010 31.7.2011...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2011 2012...5 Tilinpäätös 31.7.2011...6 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2011

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 4 3.4 Urheilutoiminta... 4

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta.

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. SÄÄNTÖMUUTOSMUISTIO 23.09.2009 Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. Muistiossa on kirjattuna ensin nykyinen sääntökohta ja sen perään esitetty muutos perusteluineen.

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry Vuosikertomus 2014. Vuosikertomus 2014. A-Kiltojen Liitto ry

A-Kiltojen Liitto ry Vuosikertomus 2014. Vuosikertomus 2014. A-Kiltojen Liitto ry A-Kiltojen Liitto ry Vuosikertomus 2014 Vuosikertomus 2014 A-Kiltojen Liitto ry 1 2 Sisällysluettelo: YLEISTÄ 5 VARSINAISEN TOIMINNAN VASTUUALUE 6 Jäsenpalvelut tuki A-killoille 6 Toimivat jäsenkillat

Lisätiedot

13.5.2015 PÄÄTÖSLUETTELO 1(6) HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA HALLITUKSEN KOKOUS 8/2015. Aika: Keskiviikko 13.5.2015 Kello 16:59-18:15.

13.5.2015 PÄÄTÖSLUETTELO 1(6) HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA HALLITUKSEN KOKOUS 8/2015. Aika: Keskiviikko 13.5.2015 Kello 16:59-18:15. 1(6) HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPISKELIJAKUNTA HALLITUKSEN KOKOUS 8/2015 Aika: Keskiviikko 13.5.2015 Kello 16:59-18:15. Paikka: Läsnä: K-rakennus, Visamäki Emma Heinänen, puheenjohtaja Lauri Säilä, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 15.11.2013 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle Läsnä Läsnä 32 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 17.10.2009 klo 15.00 Paikka: Läsnä: Kerhohuone, Toivakantie 36, Toivakka Timo Särkkä Jukka Heinonen Markku Ilomäki Kirsi Rutajärvi Venla Rutajärvi Juha Lampinen Heimo Nieminen

Lisätiedot

Borgström Toni, edustajiston varapuheenjohtaja

Borgström Toni, edustajiston varapuheenjohtaja Pöytäkirja 15 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS 15/2014 Aika: 24.9.2014 kello 16.00 Paikka: Kutsutut: Neuvottelutila Kummeli, Lappeenranta Paakki Pauliina, hallituksen puheenjohtaja Huhtiranta Sonja Hämäläinen

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 Ajankohta Tilaisuus Paikka Ilmoitt. viim. Alueell./ valtak. kutsu TAMMIKUU 13.1. Työvaliokunta kokoontuu, eduskunta Helsinki 25.1. Hankepoliklinikka

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry Vuosikertomus 2013. Vuosikertomus 2013 A-Kiltojen Liitto ry

A-Kiltojen Liitto ry Vuosikertomus 2013. Vuosikertomus 2013 A-Kiltojen Liitto ry Vuosikertomus 2013 A-Kiltojen Liitto ry 1 2 Sisällysluettelo: YLEISTÄ 5 VARSINAISEN TOIMINNAN VASTUUALUE 6 Jäsenpalvelut tuki A-killoille 6 Aluetyö 6 Koulutus- ja virkistystominta 7 Viestintä- ja tiedotustoiminta

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Puh (toiminnanjohtaja Jonna Aakkula)

Puh (toiminnanjohtaja Jonna Aakkula) Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry Hietalahdenranta 13 3. krs. 00180 Helsinki www.skml.fi Puh. 050 385 9350 (toiminnanjohtaja Jonna Aakkula) jonna.aakkula@skml.fi PÖYTÄKIRJA 1 Kokouksen avaus Edustajakokouksen

Lisätiedot

Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄT 2013 JOENSUU. Joensuun Kansalaistalo (Torikatu 30) ja. hotelli Aada (Kauppakatu 32)

Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄT 2013 JOENSUU. Joensuun Kansalaistalo (Torikatu 30) ja. hotelli Aada (Kauppakatu 32) Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄT 2013 JOENSUU Joensuun Kansalaistalo (Torikatu 30) ja hotelli Aada (Kauppakatu 32) 9.-10.11.2013 Valtakunnalliset Nuorten Palvelu ry:n Syyspäivät 2013 järjestetään Joensuussa

Lisätiedot

Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) Otsikko Sivu

Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Vanhusneuvosto AIKA 15.09.2014 kello 09:10-12:50 PAIKKA Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2013 klo 18.00 Paikka: Keskussairaalan hallintorakennuksen kokoustila Porrassalmenkatu 35-37, vanhan sisäpihan hallintorakennus 1. VUOSIKOKOUKSEN

Lisätiedot

Penttala totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi Suomen frisbeegolfliiton kotisivuilla Todettiin kokous päätösvaltaiseksi.

Penttala totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi Suomen frisbeegolfliiton kotisivuilla Todettiin kokous päätösvaltaiseksi. Suomen frisbeegolfliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous Sunnuntai 22.10.2017, klo 15 Kuntoutuskeskus Kiipula, auditorio, Kiipulantie 507, 14200 Turenki. Kokouksessa noudatetaan yleistä työjärjestystä.

Lisätiedot

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Sosiaalisesti kestävä kehitys Oulussa 15.3.2012 klo 9-16.00 Rovaniemellä 16.3.2012 klo 9-16.00 Ajankohtaiset ja vuorovaikutteiset päivät tarjoavat pohdintaa, käytännön tietoa

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1/2011 23.2.2011 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 3 VANH 4 KANGASALAN KUNNAN PALVELUVERKON

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

Suomen Bridgeliitto uusi rakenne

Suomen Bridgeliitto uusi rakenne Suomen Bridgeliitto uusi rakenne Suomen Bridgeliitto (SBL), Keskitetystä hajautettuun - hierarkioista verkostoihin Nykyinen hallitusvetoinen toimintamalli on etäinen Tarvitaan johtamista, joka on lähellä

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 30.9.2015 Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 21.11.2015 klo 13:00 alkaen Rannikkoprikaatissa,

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Puheenjohtaja Tarja avasi kokouksen klo 17.10 ja toivotti kaikki tervetulleiksi.

Puheenjohtaja Tarja avasi kokouksen klo 17.10 ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Suomalais-brittiläisten yhdistysten keskusjärjestö ry Federation of Finnish-British Societies Johtokunnan kokous 17.5.2012 Skype-kokous Annalantie 1 33880 Lempäälä Läsnä: Lempäälässä Tarja Teitto-Tuckett,

Lisätiedot

SEKRETERARFÖRENINGEN ry (5) Aika lauantai klo Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

SEKRETERARFÖRENINGEN ry (5) Aika lauantai klo Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki 13.11.2010 1(5) YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika lauantai 13.11.2010 klo 12.31 14.25 Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous 28. 29.10.2017 Puhjonrannan kurssikeskus, Puhjonrannantie 80, Valkeala A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 28. 29.10.2017 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot