VALMISTEYHTEENVETO. Sammibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VALMISTEYHTEENVETO. Sammibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten."

Transkriptio

1 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VALMISTEYHTEENVETO Sammibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 injektiopullo sisältää: Vaikuttava aine Tetrakis-(2-metoksi-isobutyyli-isonitriili)-kupari(I)-tetrafluoroboraatti...1,00 mg Yksi injektiopullo sisältää alle 1 mmol (23 mg) natriumia. Valmisteyhdistelmä ei sisällä radionuklidia. Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta LÄÄKEMUOTO Valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten. Valkoinen jauhe. 4. KLIINISET TIEDOT 4.1 Käyttöaiheet Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu vain diagnostiseen käyttöön. Laskimonsisäiseen injektioon radioleimauksen jälkeen natriumperteknetaattiliuoksella (Tc- 99m) ja käytetään seuraaviin käyttötarkoituksiin: - adjunktina iskeemisen sydänsairauden diagnosointiin. - adjunktina sydänlihasinfarktin diagnosointiin ja paikantamiseen. - yleisen kammiotoiminnan arviointiin (ensikiertotekniikka ejektiofraktion määrityksessä ja/tai seinämäliikkeen arvioinnissa). - avuksi syövän diagnosointiin potilaille, joilla epäillään rintasyöpää ja kun mammografian tulos on ollut epäselvä, kasvain on palpoitavissa, tai mammografian tulos on ollut negatiivinen tai epäselvä. - diagnostiseksi avuksi tutkittaessa potilaita, joilla on toistuvaa tai jatkuvaa lisäkilpirauhasen liikatoimintaa. 4.2 Annostus ja antotapa Tämä lääkevalmiste on saatettava käyttövalmiiksi ennen antamista potilaalle. Injektiopullo saatetaan käyttövalmiiksi lisäämällä 1-5 ml enintään 11 GBq oksidanttivapaata natriumperteknetaatti-injektionestettä (Tc-99m). Suurinta 11 GBq aktiivisuutta varten ei saa käyttää alle 5 ml:aa. Radiokemiallinen puhtaus on tarkastettava ennen antamista potilaalle. Lääkevalmisteen käyttövalmiiksi saattaminen ennen antoa, ks. kohta 12. Potilaan valmistelu, ks. kohta 4.4. Suositellut radioaktiivisuusalueet laskimonsisäisesti ovat keskivertopotilaalle (70 kg):

2 Iskeemisen sydänsairauden diagnosointi: Iskeemisen sydänsairauden diagnostiikkaan tarvitaan kaksi injektiota (rasitus ja lepo), jotta erotetaan ohimenevästi alentunut sydänkertymä pysyvästi alentuneesta. Kahden päivän rasitus/lepokoetta varten MBq tutkimusta kohden. Yhden päivän kokeeseen MBq ensimmäiseen injektioon ja 2,5-3 kertaa enemmän toiseen injektioon. Yhden päivän koe voidaan suorittaa kummassa järjestyksessä tahansa (rasitus/lepo tai lepo/rasitus), mutta injektiot tulee antaa vähintään kahden tunnin välein. Aikaväli riippuu kuitenkin annetun annoksen suuruudesta ja perustuu Tc-99m:n fysikaaliseen heikkenemiseen. Rasitusinjektion jälkeen rasitusta kehotetaan jatkettavaksi vielä yhden minuutin ajan (jos mahdollista). Sydänlihasinfarktin diagnosointi: MBq Sydänlihasinfarktin diagnosoimiseksi yksi injektio levossa saattaa olla riittävä. Yleisen kammiotoiminnan arviointi: MBq Annetaan bolusinjektiona. Rintojen kuvantamiseen: MBq Annetaan bolusinjektiona. Lisäkilpirauhasen kuvantamiseen: MBq (tavanomainen aktiivisuus on 740 MBq) Annetaan bolusinjektiona. (Käytettävän annoksen tulee joka tapauksessa olla niin pieni kuin käytännössä on järkevää). EU:n direktiivin 97/43/Euratom ja eurooppalaisen käytännön valossa, yllä mainittuja Tc- 99m sestamibin aktiivisuuksia tulisi pitää vain yleispätevinä. Jokaisessa maassa isotooppilääkärien tulee noudattaa diagnostisia viitetasoja (DRL) ja paikallisissa laeissa annettuja sääntöjä. Paikallisten diagnostisten viitetasojen ylitys on perusteltava. Sydämen kuvantaminen: Potilaan on mahdollisuuksien mukaan oltava syömättä vähintään neljä tuntia ennen tutkimusta. Suositellaan, että potilas syö kevyen rasvapitoisen aterian tai juo 1-2 lasillista maitoa kunkin injektion jälkeen ennen kuvantamista. Se edistää teknetium Tc-99m sestamibin poistumista maksan ja sappiteiden kautta ja vähentää siten maksan radioaktiivisuutta kuvauksessa. Sydän-taustasuhde suurenee ajan myötä, mutta ihanteellinen kuvannusaika, paras kompromissi sykkeen ja kontrastin välillä on noin min rasitusinjektion jälkeen ja min lepoinjektion jälkeen. Pidempiä välejä tarvitaan lepokuvissa ja rasituskuvissa pelkkien vasodilaattorien kanssa suuremman subdiafragmaattisen Tc-99m-aktiivisuuden riskin vuoksi. Koska merkkiaineen pitoisuuden sydänlihaksessa ei ole havaittu merkittävästi muuttuvan tai jakautuvan uudelleen, kuvaus on mahdollista aina kuuteen tuntiin asti injektion antamisesta.

3 Iskeemisen sydänsairauden ja sydänlihasinfarktin diagnosointiin voidaan käyttää joko tasotai tomografiakuvausta, vaikka SPECT tulisi tehdä aina kun vain mahdollista. Molemmat voivat olla EKG-ohjattuja. Tasokuvauksessa käytetään kolmea vakioprojektiota: etuprojektio (AP), vasenviistoprojektiot (LAO 45, LAO 70 ) tai vasen sivuprojektio (LL) (esimerkiksi 5-10 min jokaista). Tomografiakuvaukseen kutakin projektiota tulee käyttää sekuntia injisoidusta annoksesta riippuen. Yleisen kammiotoiminnan arviointiin voidaan käyttää samoja tekniikkoja ja projektioita kuten Tc-99m ensikiertotekniikkaa käytettäessä. Tiedot kerätään lista- tai kuvamuotoisesti käyttäen nopeaa skintillaatiokameraa. Tasapainotilamenetelmän tutkimusohjelmaa voidaan käyttää paikallisen seinämäliikkeen arvioimiseen, mutta tämä on tehtävä vain visuaalisesti. Rintojen kuvantaminen: Tuote annetaan sen käsivarren laskimoon, joka on vastakkainen epäiltyyn rintakasvaimeen nähden. Jos epäillään bilateraalista leesiota, tai jos potilaalle on tehty mastektomia, injektio on annettava mieluiten jalan dorsaaliseen laskimoon. Rintakuvaus aloitetaan ihanteellisesti 5-10 minuuttia injektion jälkeen makuuasennossa, jossa rinnat riippuvat vapaasti. Rinnasta, jossa epäillään syöpää, tulee ottaa 10 minuutin lateraalinen kuva kameralla mahdollisimman läheltä. Potilaan tulee muuttaa asentoa sen jälkeen siten, että toisen puolen rinta riippuu vapaasti ja on otettava lateraalinen kuva. Kuva edestäpäin selinmakuulla voidaan ottaa sen jälkeen potilaan kädet pään takana. Lisäkilpirauhasen kuvantaminen: Subtraktiotekniikassa voidaan käyttää joko jodia (I-123) tai Tc-99m-perteknetaattia ja sen jälkeen Tc-99m sestamibia, tai Tc-99m-sestamibi voidaan antaa ensin ja sitten Tc-99mperteknetaatti (I-123 ei voida antaa Tc-99m sestamibin jälkeen). Käytettäessä I-123:a annetaan jodia (I-123) suun kautta 7,5 20 Mbq. Kaula- ja thoraxkuvat otetaan neljän tunnin kuluttua I-123:n antamisen jälkeen. I-123-kuvien ottamisen jälkeen injisoidaan MBq Tc-99m sestamibia ja kuvat otetaan 10 minuuttia injektion jälkeen. Käytettäessä Tc-99m perteknetaattia, MBq natrium-tc-99m perteknetaattia injisoidaan ja kaula- ja thoraxkuvat otetaan 30 minuutin kuluttua. Kuvien ottamisen jälkeen injisoidaan MBq Tc-99m sestamibia ja kuvat otetaan 10 minuuttia injektion jälkeen. Käytettäessä kaksivaihetekniikkaa, MBq Tc-99m sestamibia injisoidaan ja ensimmäiset kaula- ja thoraxkuvat otetaan 10 minuuttia myöhemmin. 1-2 tunnin puhdistumisvaiheen jälkeen kaula- ja thoraxkuvat otetaan uudelleen. Pediatriset potilaat:

4 Sammibi-valmisteen käyttöä pediatrisilla potilailla on harkittava huolella tämän potilasryhmän kliinisten tarpeiden ja riskien/hyötyjen arvioinnin perusteella. Turvallisuutta ja tehokkuutta alle 18-vuotiailla lapsilla ja nuorilla ei ole osoitettu. 4.3 Vasta-aiheet Yliherkkyys vaikuttavalle aineelle tai jollekin apuaineelle. 4.4 Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet Raskaus, ks. kohta 4.6 Yksilöllisten riskien ja hyötyjen perustelu Säteilyaltistuksen määrä on aina pystyttävä perustelemaan potilaskohtaisesti todennäköisen hyödyn perusteella. Annetun aktiivisuuden on joka tapauksessa oltava niin matala kuin käytännössä on järkevää, jotta saataisiin tarvitut diagnostiset tiedot. Säteilyaltistus voi olla suurentunut potilailla, joiden munuaisten toiminta on heikentynyt. Tutkimuksen tarpeellisuus on harkittava tarkkaan. Säteilyaltistus voi olla suurentunut potilailla, joiden maksan toiminta ja/tai sapen eritys on heikentynyt. Tutkimuksen tarpeellisuus on harkittava tarkkaan. Pediatriset potilaat Pediatriset potilaat, ks. kohta 4.2. Potilaan valmistelu Potilaan on oltava hyvin nesteytetty ennen tutkimuksen alkua ja häntä on kehotettava virtsaamaan mahdollisimman usein ensimmäisinä tunteina tutkimuksen jälkeen säteilyaltistuksen vähentämiseksi. Yleisiä varoituksia Tätä radioaktiivista lääkettä voivat vastaanottaa, käyttää ja antaa vain valtuutetut henkilöt tarkoitukseen varatuissa kliinisissä tiloissa. Sen vastaanottoa, säilytystä, käyttöä, kuljetusta ja hävittämistä säätelevät paikalliset ja viranomaisten antamat lait, asetukset ja/tai luvat. Käyttäjän tulee valmistaa radiofarmaseuttiset tuotteet siten, että ne vastaavat säteilyturvallisuusvaatimuksia ja farmaseuttisia laatuvaatimuksia. Valmistuksessa on noudatettava asianmukaisia aseptisia varotoimia. Injektiopullon sisältö on tarkoitettu vain teknetium-tc-99m sestamibin valmistamiseen eikä sitä tule antaa suoraan potilaalle ilman käyttövalmiiksi saattamista. Tutkimustietoja diagnostisesta tehosta epäillyissä uusintatapauksissa tai metastaattisessa sairaudessa ei ole saatavilla. Sydämen rasitusskintigrafiassa on huomioitava ergometrisen tai farmakologisen rasituskokeen yleiset vasta-aiheet ja varotoimet. Tämän radioaktiivisen tuotteen ekstravasaalista pistämistä on ehdottomasti vältettävä, koska se voi aiheuttaa kudosvaurion.

5 Halkaisijaltaan alle 1 cm rintaleesioita ei välttämättä havaita skintimammografiassa, sillä teknetium Tc-99m sestamibin herkkyys näiden leesioiden havaitsemiseen on vain 52% verrattuna histologiseen diagnoosiin. Negatiivinen tutkimustulos ei sulje pois rintasyöpää erityisesti leesioiden ollessa näin pieniä. Erityisvaroitukset Tämä lääkevalmiste sisältää alle 1 mmol natriumia (23 mg) injektiopulloa kohden, eli se on käytännössä natriumiton. Jos yliherkkyys- tai anafylaktisia reaktioita ilmenee, lääkevalmisteen anto on lopetettava välittömästi ja annettava tarvittaessa suonensisäistä hoitoa. Hätätapauksiin valmistautumiseksi tarvittavat lääkeaineet ja välineet kuten intubaatiovälineet ja ventilaattori on oltava välittömästi saatavilla. 4.5 Yhteisvaikutukset muiden lääkevalmisteiden kanssa ja muut yhteisvaikutukset Yhteisvaikutustutkimuksia ei ole tehty eikä yhteisvaikutuksia ole tähän mennessä kuvattu. Sydänlihaksen toimintaan ja/tai verenvirtaukseen vaikuttavat lääkkeet voivat aiheuttaa vääriä negatiivisia tuloksia sepelvaltimotaudin diagnoosissa. Tästä syystä samanaikainen lääkitys on otettava huomioon tulkittaessa skintigrafiatutkimuksen tuloksia. 4.6 Fertiliteetti, raskaus ja imetys Hedelmällisessä iässä olevat naiset Jos radioaktiivista lääkettä on annettava hedelmällisessä iässä olevalle naiselle, raskauden mahdollisuus on aina ensin suljettava pois. Jos potilaan kuukautiset ovat jääneet väliin, hänen oletetaan olevan raskaana, kunnes toisin todetaan. Mikäli raskaus on epävarmaa (esim.väliin jääneet tai hyvin epäsäännölliset kuukautiset), potilaalle tulisi tarjota vaihtoehtoisia tekniikoita, jossa ionisoivaa säteilyä ei käytetä (mikäli mahdollista). Raskaus Raskaana oleville naisille tehdyt radionukliditutkimukset altistavat myös alkion tai sikiön säteilylle. Odotettu annos kohtuun 740 MBq lepoinjektiosta on 5,8 mgy. Yli 0,5 mgy säteilyannos (vastaa suunnilleen vuotuisen taustasäteilyn määrää), saattaa potentiaalisesti vahingoittaa sikiötä. Vain ehdottoman välttämättömiä tutkimuksia tulisi suorittaa raskauden aikana, kun mahdolliset hyödyt ovat selvästi äidin ja sikiön riskejä suuremmat. Imetys Ennen radiofarmaseuttisen valmisteen antamista imettävälle äidille on harkittava mahdollisuutta lykätä radionuklidin antoa, kunnes äiti ei enää imetä ja mikä on sopivin radiofarmaseuttisen valmisteen vaihtoehto, pitäen mielessä että aktiivisuus erittyy äidinmaitoon. Jos anto katsotaan välttämättömäksi, imetys tulee lopettaa 24 tunniksi ja sinä aikana erittynyt maito on hävitettävä. Yleensä imetystä suositellaan aloitettavaksi uudelleen, kun pitoisuus maidossa ei johda lapsella suurempaan säteilyannokseen kuin 1 msv. Pikkulasten läheisyydessä olemista tulee rajoittaa tänä aikana. 4.7 Vaikutus ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn Vaikutuksia ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn ei ole kuvattu. 4.8 Haittavaikutukset

6 Altistuminen ionisoivalle säteilylle on perusteltava kullekin potilaalle mahdollisen hyödyn perusteella. Annetun aktiivisuuden tulee olla sellainen, että siitä seuraava säteily on mahdollisimman alhainen pitäen mielessä tarve saada diagnostinen tulos. Teknetium Tc-99m sestamibin antamisen jälkeen havaittujen haittavaikutusten tiheys on esitetty alla olevassa taulukossa. Sydän Melko harvinainen ( 1/ <1/100) Synnynnäiset ja perinnölliset/geneettiset häiriöt Tuntematon (koska saatavilla oleva tieto ei riitä arviointiin) Hermosto Yleinen ( 1/100 - <1/10) Melko harvinainen ( 1/ <1/100) Ruoansulatuselimistö Yleinen ( 1/100 - <1/10) Melko harvinainen ( 1/ <1/100) Iho ja ihonalainen kudos Tuntematon (koska saatavilla oleva tieto ei riitä arviointiin) Luusto, lihakset ja sidekudos Hyvän- ja pahanlaatuiset kasvaimet (mukaan lukien kystat ja polyypit) Tuntematon (koska saatavilla oleva tieto ei riitä arviointiin) Verisuonisto Rintakipu/angina pectoris, epänormaali EKG Rytmihäiriö. Perinnölliset häiriöt. Metallinen tai karvas maku suussa. Ohimenevä päänsärky Huimaus, kouristus, synkopee, hypoestesia ja parestesia. Suun kuivuus Pahoinvointi Vatsakipu, Ruoansulatushäiriöt. Allergiset iho- ja limakalvoreaktiot, joihin liittyy eksanteemaa (kutina, urtikaria, turvotus) Ei-kutiava ihottuma. Ohimenevä nivelkipu. Syövän induktio. Kuumat aallot, vasodilaatio. Yleisoireet ja antopaikassa todettavat

7 haitat Pistoskohdan tulehdus, Kuume, väsymys. Immuunijärjestelmä Vakavat yliherkkyysreaktiot kuten dyspnea, hypotensio, bradykardia, astenia ja oksentelu (yleensä kahden tunnin kuluessa annosta), angioedeema. Altistuminen ionisoivalle säteilyllä on liitetty syövän induktioon sekä perinnöllisten vaurioiden kehittymiseen. Nykytietämyksen valossa diagnostiset isotooppitutkimukset eivät todennäköisesti aiheuta tällaisia haittavaikutuksia. Useimmissa diagnostisissa tutkimuksissa, jossa käytetään radiofarmaseuttista valmistetta, annettu säteilyannos (tehokas annos/ede) on alle 20 msv. Tietyissä kliinisissä olosuhteissa suuremmat annokset voivat olla perusteltuja. 4.9 Yliannostus Mikäli potilas saa liian suuren annoksen teknetium Tc-99m sestamibia, imeytynyttä annosta tulisi vähentää lisäämällä radionuklidin poistumista elimistöstä tiheällä virtsaamisella ja ulostuksella. 5. FARMAKOLOGISET OMINAISUUDET 5.1 Farmakodynamiikka Farmakoterapeuttinen ryhmä: diagnostiset radiofarmaseuttiset valmisteet, teknetiumyhdisteet (Tc-99m) ATC-koodi: V 09G A01 Diagnostisiin tutkimuksiin käytetyillä kemiallisilla pitoisuuksilla teknetium Tc-99m sestamibilla ei näytä olevan farmakodynaamista aktiivisuutta. Käyttökuntoon saattamisen jälkeen natriumperteknetaatti-injektioliuoksen kanssa, muodostuu seuraava yhdiste (teknetium Tc-99m sestamibi): Tc-99m (MIBI)6 +, jossa MIBI = 2-metoksi-isobutyyli-isonitriili Tavallisina aktiivisuuksina ja tavalliseen tapaan annettuna Teknetium Tc-99m sestamibilla ei ole kliinisesti havaittavia farmakodynaamisia vaikutuksia. Tc-99m sestamibin kerääntyminen kudoksiin riippuu pääasiassa vaskularisaatiosta, mikä on yleensä runsaampaa kasvainkudoksissa. Lipofiilisuutensa ja positiivisen varauksensa vuoksi Tc-99m sestamibiyhdiste läpäisee solukalvon ja kerääntyy negatiivisimmin latautuneihin solun osiin, mitokondrioihin. Sydämen kuvantaminen: Teknetium Tc-99m sestamibi sitoutuu mitokondrion kalvoon. Vaurioitumaton mitokondriokalvopotentiaali on tärkeää solunsisäiselle sitoutumiselle.

8 Teknetium Tc-99m sestamibin kertymä sydänlihakseen on suhteessa verenvirtaukseen fysiologisen virtauksen vaihteluvälillä. Passiivisen kertymän nopeus määräytyy lääkkeen kalvon läpäisykyvyn ja altistuvan verisuoniston pinta-alan perusteella. Koska merkkiaine pääsee soluun diffuusion kautta, se aliarvioi verenvirtauksen suurilla virtausnopeuksilla (> 2.0 ml/g/min.). Kun sepelvaltimovirtaus vaihteli välillä 0,52 3,19 ml/g/min, teknetium Tc-99m sestamibin poistuminen sydänlihaksesta oli keskimäärin 0,38 ± 0,09 injisoidusta aktiivisuudesta. Teknetium Tc-99m jakautuu nopeasti verestä kudokseen. Viisi minuuttia injektion jälkeen vain noin 8 prosenttia injisoidusta annoksesta on yhä verenkierrossa. Teknetium Tc-99m sestamibi jakautuu vähäisessä määrin uudelleen ajan kuluessa. Tämä saattaa vaikuttaa leesion havaitsemiseen koska differentiaalinen poistumisnopeus normaalin ja iskeemisen sydänlihaksen välillä saattaa johtaa defektin koon tai vaikeusasteen pienenemiseen ajan myötä. Rintojen kuvantaminen: Rintakasvainkudoksessa teknetium Tc-99m sestamibin pitoisuus solussa on suuri luultavasti siksi, koska kasvainsoluissa on runsaasti mitokondrioita ja kasvainsolujen kalvopotentiaali suuri. Useissa in vitro -tutkimuksissa on osoitettu, että teknetium Tc-99m sestamibi on P- glykoproteiinin substraatti. P-glykoproteiinin ilmentymisen ja teknetium Tc-99m sestamibin eliminaation kasvaimissa on todettu olevan suoraan toisistaan riippuvaisia. P-glykoproteiinin yliilmentyminen soluissa saattaa johtaa vääriin negatiivisiin kuviin kasvaimista, erityisesti yli 1 cm kokoisista kasvaimista. Lisäkilpirauhasen kuvantaminen: Lisäkilpirauhasen adenoomassa verenvirtaus ja mitokondrioiden määrä lisääntyvät. Tämä saattaa selittää teknetium Tc-99m sestamibin soluunoton ja kertymän lisääntymisen. Teknetium Tc-99m sestamibin kertyminen näyttää olevan riippuvainen verenvirtauksesta kudokseen, solusyklin vaiheesta (kertyminen suurempaa aktiivisessa kasvuvaiheessa), teknetium Tc-99m sestamibin pitoisuudesta ja lisäkilpirauhasen adenooman koosta. 5.2 Farmakokinetiikka Teknetium Tc-99m jakautuu nopeasti verenkierrosta kudoksiin. Viisi minuuttia injektion jälkeen vain noin 8 prosenttia injektoidusta annoksesta on yhä verenkierrossa. Eläinkokeissa on osoitettu, ettei imeytyminen riipu natrium-kaliumpumpun toimintakyvystä. Eliminaatio Teknetium Tc-99m sestamibi eliminoituu pääasiassa maksan ja sapen kautta. Aktiivisuus sappirakosta näkyy suolistossa tunnin kuluttua injektiosta. Noin 27 prosenttia injektoidusta annoksesta poistuu munuaisten kautta 24 tunnin kuluttua ja noin 33 % injektoidusta annoksesta poistuu ulosteiden mukana 48 tunnin kuluttua. Puoliintumisaika Biologinen puoliintumisaika (T ½ ) sydänlihaksessa on noin seitsemän (7) tuntia levossa ja rasituksessa. Efektiivinen puoliintumisaika (sisältää biologisen ja fysikaalisen puoliintumisajan) on noin kolme (3) tuntia.

9 Kertyminen sydänlihakseen Kertyminen sydänlihakseen, joka riippuu sepelvaltimon virtauksesta, on 1,5 % injektoidusta annoksesta rasituksessa ja 1,2 % injektoidusta annoksesta levossa. 5.3 Prekliiniset tiedot turvallisuudesta Akuutin laskimonsisäisen toksisuuden tutkimuksissa hiirillä, rotilla ja koirilla alhaisin kuolemaan johtanut annos teknetium Tc-99m sestamibia oli 7 mg/kg (ilmaistuna Cu(MIBI) 4 BF 4 -sisältönä) naarasrotilla. Tämä on 500kertaa suurempi kuin ihmisen maksimiannos (MHD); mg/kg aikuisille (70 kg). Kun annettiin teknetium Tc-99m sestamibia 0,42 mg/kg (30 x MHD) rotille ja 0,07 mg/kg (5 x MHD) koirille 28 päivän ajan, ei havaittu hoitoon liittyviä vaikutuksia. Lisääntymistoksisuustutkimuksia ei ole tehty. Cu (MIBI) 4 BF 4 ei osoittautunut genotoksiseksi Ames-, CHO/HPRT - eikä sisarkromatidin vaihdostestissä. Sytotoksisilla pitoisuuksilla havaittiin kromosomipoikkeamien lisääntymistä in vitro -humaanilymfosyyttikokeessa. Hiiren mikronukleuksen in vivo - testissä, jossa annos oli 9 mg/kg, ei havaittu genotoksisia vaikutuksia. Teknetium Tc-99m sestamibin karsinogeenisuutta ei ole tutkittu. 6. FARMASEUTTISET TIEDOT 6.1 Apuaineet Stannoklorididihydraatti L-kysteiinihydrokloridimonohydraatti Natriumsitraattidihydraatti D-mannitoli 6.2 Yhteensopimattomuudet Teknetiumin leimausreaktioissa tinan pitää pysyä pelkistyneessä muodossa. Siten hapettimia sisältävää natriumperteknaatti (Tc-99m)-injektionestettä ei saa käyttää. 6.3 Kestoaika 1 vuosi. Käyttövalmiiksi saattamisen jälkeen teknetium Tc-99m sestamibia voidaan käyttää enintään 12 tunnin ajan, kun sitä säilytetään alle 25 C asteessa. 6.4 Säilytys Säilytä jääkaapissa (2 C- 8 C). Kuljetuksen aikana (ei yli 7 päivää) enintään 35 C. Käyttövalmiiksi saatetun lääkevalmisteen säilytys, ks. kohta 6.3. Radioaktiiviset lääkkeet on säilytettävä radioaktiivisista aineista annettujen kansallisten määräysten mukaisesti. 6.5 Pakkaustyyppi ja pakkauskoko (-koot) 10 ml lasisessa injektiopullossa on klorobutyylikumitulppa ja alumiininen suojakorkki. Injektiopullot on pakattu pahvilaatikoihin, pakkauskoot 3 tai 6 injektiopulloa. Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä. 6.6 Erityiset varotoimet hävittämiselle ja muut käsittelyohjeet Valmisteyhdistelmän sisältö ennen käyttövalmiiksi saattamista ei ole radioaktiivinen. Kuitenkin natriumperteknetaatti-injektionesteen lisäämisen jälkeen lopullinen valmiste on suojattava riittävästi.

10 Radiofarmaseuttisten valmisteiden annostelu aiheuttaa ulkoisen säteilyvaaran ihmisille, jotka joutuvat tekemisiin potilaan eritteiden, esim. virtsan tai oksennuksen kanssa. Säteilyltä on sen vuoksi suojauduttava kansallisten määräysten mukaisesti. Käyttämättä jäänyt tuote tai jätemateriaali on hävitettävä paikallisten vaatimusten mukaisesti. Radiofarmaseuttisten valmisteiden käyttövalmiiksi saattaminen, ks. kohta MYYNTILUVAN HALTIJA S Ahlén Medical Nordic AB Hammarby Fabriksväg 21B ,Tukholma, Ruotsi info@samnordic.com 8. MYYNTILUVAN NUMERO MYYNTILUVAN MYÖNTÄMISPÄIVÄMÄÄRÄ 10. TEKSTIN MUUTTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ DOSIMETRIA Teknetium (Tc-99m) tuotetaan (Mo-99/Tc-99m)-generaattorilla, ja se hajoaa gammasäteilyn emission kautta keskimääräisen energian ollessa 140 kev ja puoliintumisajan 6,02 tuntia teknetiumiksi (Tc-99), jota voidaan pitkän puoliintumisaikansa 2,13 x 10 5 vuotta vuoksi pitää näennäisesti stabiilina. Elinten ja kudosten arvioidut säteilyannokset keskipainoiselle (70 kg) potilaalle teknetium tc-99m laskimonsisäisen injektion jälkeen ovat alla. Tiedot ovat peräisin ICRP 80 julkaisusta ja ne on laskettu seuraavien oletusten perusteella: Laskimonsisäisen injektion jälkeen aine poistuu nopeasti verestä ja kertyy pääasiassa lihaskudoksiin (myös sydämeen), maksaan, munuaisiin sekä vähäisessä määrin sylkirauhasiin ja kilpirauhaseen. Kun aine injisoidaan rasitustestin yhteydessä, se kertyy elimiin ja kudoksiin selvästi enemmän. Aine poistuu elimistöstä maksan ja munuaisten kautta (75 % ja 25 %). Elin Lisämunuaiset Virtsarakko Luiden pinnat Aivot Imeytynyt annos yhtä potilaalle annettua aktiivisuusyksikköä kohti [mgy/mbq] (lepotutkimus) Aikuiset 15 vuotta 10 vuotta 5 vuotta 1 vuosi 0,0075 0,0082 0,0052 0,0099 0,010 0,0071 0,019 0,016 0,022 0,016 0,038 0,041 0,038 0,027

11 Rinnat Sappirakko Ruoansulatuskanava: Mahalaukku Ohutsuoli Paksusuoli (yläosa (alaosa Sydän Munuaiset Maksa Keuhkot Lihakset Ruokatorvi Munasarjat Haima Punainen luuydin Sylkirauhaset Iho Perna Kivekset Kateenkorva Kilpirauhanen Kohtu Muut elimet Tehokas annos [msv/mbq] 0,0038 0,039 0,0065 0,024 0,027 0,019 0,0063 0,036 0,0046 0,0029 0,0041 0,0091 0,0077 0,0055 0,0031 0,0065 0,0038 0,0041 0,0053 0,0078 0,0031 0,0090 0,0053 0,045 0,0090 0,018 0,031 0,035 0,025 0,0082 0,043 0,0064 0,0037 0,0057 0,010 0,0071 0,017 0,0041 0,0086 0,0050 0,0057 0,0079 0,010 0,0039 0,0071 0,058 0,029 0,050 0,057 0,041 0,059 0,0097 0,0054 0,0086 0,018 0,016 0,022 0,0064 0,0075 0,0086 0,0060 0,018 0,100 0,045 0,079 0,089 0,065 0,018 0,085 0,030 0,0076 0,013 0,025 0,024 0,030 0,0098 0,020 0,013 0,024 0,022 0,0088 0,028 0,020 0,320 0,035 0,080 0,170) 0,120) 0,030 0,150 0,052 0,025 0,045 0,039 0,044 0,026 0,019 0,034 0,045 0,038 0,016 0,053 Elin Imeytynyt annos yhtä potilaalle annettua aktiivisuusykikköä kohti [mgy/mbq] (rasitustutkimus) Aikuiset 15 vuotta 10 vuotta 5 vuotta 1 vuosi Lisämunuaiset Virtsarakko Luiden pinnat Aivot Rinnat Sappirakko Ruoansulatuskanava: Mahalaukku Ohutsuoli Paksusuoli (yläosa 0,0066 0,0098 0,0078 0,0044 0,0034 0,033 0,0059 0,019 0,022 0,0087 0,013 0,0097 0,0060 0,0047 0,038 0,0081 0,025 0,028 0,013 0,017 0,0093 0,0062 0,049 0,013 0,024 0,041 0,046 0,019 0,020 0,0097 0,086 0,019 0,037 0,064 0,072 0,033 0,038 0,036 0,018 0,260 0,032 0,066 0,120 0,130)

12 (alaosa 0,016 0,034 0,053 0,099) Sydän Munuaiset Maksa Keuhkot Lihakset 0,0072 0,026 0,0092 0,0044 0,0032 0,0094 0,032 0,0060 0,0041 0,010 0,044 0,018 0,0087 0,0060 0,063 0,025 0,013 0,0090 0,035 0,110 0,044 0,017 Ruokatorvi Munasarjat Haima Punainen luuydin Sylkirauhaset Iho 0,0040 0,0081 0,0069 0,0050 0,0092 0,0029 0,0055 0,0091 0,0064 0,0037 0,0080 0,0095 0,0015 0,0058 0,013 0,0020 0,0090 0,040 0,035 0,0029 0,017 Perna Kivekset Kateenkorva Kilpirauhanen Kohtu Muut elimet 0,0058 0,0037 0,0040 0,0044 0,0072 0,0033 0,0076 0,0048 0,0055 0,0064 0,0093 0,0043 0,0071 0,0080 0,0099 0,0064 0,017 0,019 0,020 0,0098 0,030 0,020 0,035 0,035 0,018 Tehokas annos [msv/mbq] 0,0079 0,010 0,016 0,045 Sydänlihaksen perfuusion skintigrafia: Efektiivinen annos, joka on laskettu 2-päiväistä tutkimusta varten MBq aktiivisuudella rasituksessa ja MBq levossa vaihtelee välillä 10,1 msv - 15,2 msv. Efektiivinen annos, joka on laskettu 1-päiväistä tutkimusta varten MBq aktiivisuudella ensimmäisessä injektiossa ja MBq toisessa injektiossa vaihtelee välillä 11,5 msv - 17,5 msv. Sydänlihasinfarktin diagnosointi: MBq:n injektion jälkeen efektiivinen annos vaihtelee välillä 3,6 msv - 8,1 msv. Yleisen kammioiden toiminnan arviointi: MBq:n injektion jälkeen efektiivinen annos vaihtelee välillä 5,4 msv - 7,2 msv levossa MBq:n injektion jälkeen efektiivinen annos vaihtelee välillä 4,7 msv - 6,3 msv rasituksessa. Skintimammografia: MBq:n injektion jälkeen efektiivinen annos vaihtelee välillä 6,7 msv - 9,9 msv. Lisäkilpirauhasen kuvantaminen: MBq:n injektion jälkeen efektiivinen annos vaihtelee välillä 1,7 msv - 8,3 msv. 12. RADIOFARMASEUTTISTEN VALMISTEIDEN VALMISTUSOHJEET

13 Käyttäjän tulee valmistaa radiofarmaseuttiset valmisteet siten, että ne vastaavat säteilyturvallisuusvaatimuksia ja farmaseuttisia laatuvaatimuksia. Valmistuksessa on noudatettava asianmukaisia aseptisia varotoimia. Aivan kuten muiden lääkkeiden osalta, valmistusajankohtana rikkoutunutta injektiopulloa ei sää käyttää. Tutki huolellisesti ennen radioleimausta mahdolliset injektiopullon vauriot, erityisesti halkeamat. Älä käytä vaurioitunutta injektiopulloa, koska se saattaa rikkoutua kuumennuksen aikana. Teknetium Tc-99m sestamibin valmistusohjeet A. Keittomenetelmä: Teknetium Tc-99m sestamibin aseptinen valmistus tapahtuu seuraavasti: 1 Käytä valmistuksen aikana vedenpitäviä käsineitä. 2 Aseta injektiopullo sopivaan lyijysuojaan, jonka etikettiin kirjataan päivämäärä, valmistuksen kellonaika, tilavuus ja aktiivisuus. 3 Ota aseptisesti steriiliin, lyijysuojattuun ruiskuun (kumitulpan puhkaisten) noin 1-5 ml natriumperteknetaatti Tc- 99m liuosta (max. 11,1 GBq) ja lisää liuos lyijysuojassa olevaan injektiopulloon. Vähintään 5 ml natriumperteknetaattiliuosta (Tc-99m) käytetään 11.1 GBq:n maksimiaktiivisuuteen. 4 Neulaa pois vetämättä vedä ruiskuun yhtä suuri tilavuus ilmaa pitääksesi yllä ilmakehän paineen injektiopullon sisässä. 5 Ravista injektiopullon sisältöä, kunnes se on täysin liuennut (noin 1 min). 6 Poista injektiopullo lyijysuojasta ja aseta pystyasentoon asianmukaisesti suojattuun kiehuvaan vesihauteeseen niin, ettei kuuma vesi pääse koskemaan alumiinikorkkia ja keitä minuuttia. Ajanotto aloitetaan siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Huom. Injektiopullon täytyy pysyä pystyasennossa keittämisen ajan. Tulpan on pysyttävä vedenpinnan yläpuolella. 7 Poista injektiopullo vedestä, laita se lyijysäiliöön ja anna jäähtyä 15 minuutin ajan. 8 Tarkasta näönvaraisesti mahdolliset hiukkaset ja värjäytymät ennen valmisteen antamista. 9 Vedä materiaali aseptisesti käyttämällä steriiliä suojattua ruiskua. Käytä 12 tunnin kuluessa valmistuksesta. 10 Radiokemiallinen puhtaus tulee tarkistaa ennen antamista potilaalle alla kuvatun radio- TLC-menetelmän mukaisesti. Huom. Rikkoutumisen ja merkittävä kontaminaation vaara on olemassa aina kun radioaktiivista ainetta sisältäviä injektiopulloja kuumennetaan. B. Thermal Cycler -menetelmä: Teknetium Tc-99m sestamibin aseptinen valmistus tapahtuu seuraavasti: 1 Käytä valmistuksen aikana vedenpitäviä käsineitä. 2 Aseta injektiopullo sopivaan säteilylyijysuojaan, josta ilmenee selkeästi päivämäärä, valmistuksen kellonaika, tilavuus ja aktiivisuus. 3 Ota steriilillä lyijysuojatulla ruiskulla (kumitulpan puhkaisten) 1-5 ml natrium(tc-99m) perteknetaattiliuosta, jonka radioaktiivisuus on enintään 11 GBq (tai eluaatin tilavuus halutulla radioaktiivisuudella ja säädettynä fysiologisella suolaliuoksella) lyijysuojassa

14 olevaan injektiopulloon. 11 GBq enimmäisaktiivisuuteen käytetään vähintään 5 ml natrium(tc-99m) perteknetaattiliuosta. 4 Neulaa pois vetämättä vedä ruiskuun yhtä suuri tilavuus ilmaa pitääksesi yllä ilmakehän paineen injektiopullon sisässä. 5 Ravista injektiopullon sisältöä, kunnes se on täysin liuennut (noin 1 min). 6 Aseta suoja näyteblokkiin. Painamalla hieman alaspäin kierrä suojaa neljänneksen verran, jotta se istuisi tiiviisti näyteblokissa. 7 Käynnistä ohjelma käynnistyspainikkeesta (laite lämmittää ja jäähdyttää automaattisesti injektiopullon ja sen sisällön). Lisätietoja saat laitteen omasta käyttöohjeesta. 8 Tarkasta näönvaraisesti mahdolliset hiukkaset ja värjäytymät ennen valmisteen antamista. 9 Vedä materiaali aseptisesti käyttämällä steriiliä suojattua ruiskua. Käytä 12 tunnin kuluessa valmistuksesta. 10 Radiokemiallinen puhtaus tulee tarkistaa ennen antamista potilaalle alla kuvatun radio- TLC-menetelmän mukaisesti. Radio-TLC (ohutkerroskromatografia) menetelmä teknetium Tc-99m sestamibin määrän tutkimiseksi 1. Tarvikkeet 1.1 Neutraalia tyypin T alumiinioksidia alumiinifolioalustalla (MERCK, luettelonumero 5551) 1.2 Etanolia 95%. 1.3 Sopiva säteilyn detektori 1.4 Pieni kromatografiakammio. 2. Työohje 2.1 Levitä 2-5 μl tutkittavasta liuoksesta 8 cm pitkälle ja 2 cm leveälle liuskalle, aloitusviivalle 1,5 cm päässä alaosasta. 2.2 Aseta liuska kromatografiakammioon, jossa on noin 1 cm korkeudelta absoluuttista etanolia. 2.3 Kehitä kromatogrammi 6 cm etäisyydeltä aloitusviivasta (noin 10 minuutin ajan) 2.4 Kuivaa liuska ilmassa poistettuasi sen kaapista. 2.5 Määritä aktiivisuuden jakaantuminen liuskalla käyttämällä skannaavaa kromatografia sopivalla radioaktiivisuusmittarilla tai leikkaa liuska alla esitetyn mukaisesti (kolme osaa) ja mittaa jokainen osa sopivalla radioaktiivisuusmittarilla. 2.6 Tunnista radioaktiiviset kohdat niiden Rf-arvon perusteella: - pelkistyneet ja/tai hydrolysoituneet TC-99m:n muodot jäävät aloitusviivalle (Rf=0,01) - vapaa, sitoutumaton perteknetaatti 99m TcO 4 - liikkuu liuoksen mukana (Rf=0,4-0,7). - Tc-99m sestamibi liikkuu liuoksen etuosan mukaan (Rf=0,8-1.0). 2.7 Laske radiokemiallinen puhtaus seuraavasti: % (Tc-99m) sestamibi = (Ylemmän osan aktiivisuus / (Molempien palojen aktiivisuus) x % Tc-99m sestamibin pitää olla 94 %. Muussa tapauksessa se on hylättävä. Huom! Älä käytä ainetta, jos sen radiokemiallinen puhtaus on alle 94 %.

15 Käyttövalmiiksi saattamisen jälkeen säiliö ja käyttämätön sisältö on hävitettävä radioaktiivisia aineita koskevien paikallisten määräysten mukaisesti.

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön.

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Indium ( 111 In) chloride kantaliuos radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yhden millilitran koostumus referenssiajankohtana:

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Technescan Sestamibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten.

VALMISTEYHTEENVETO. Technescan Sestamibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten. 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VALMISTEYHTEENVETO Technescan Sestamibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Jokainen injektiopullo sisältää 1 mg [Tetrakis

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön.

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI RENOCIS Valmisteyhdistelmä teknetium ( 99m Tc)-sukkimeeri -injektionestettä varten. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Dimerkaptomeripihkahappo (DMSA) : 1

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. N- (3-bromo-2,4,6 trimetyylifenyylikarbomyylimetyyli) iminodietikkahapon (mebrofeniinin) natriumsuolaa 40,0 mg / injektiopullo.

VALMISTEYHTEENVETO. N- (3-bromo-2,4,6 trimetyylifenyylikarbomyylimetyyli) iminodietikkahapon (mebrofeniinin) natriumsuolaa 40,0 mg / injektiopullo. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI BRIDATEC Valmisteyhdistelmä ( 99m Tc) mebrofeniiniliuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT N- (3-bromo-2,4,6 trimetyylifenyylikarbomyylimetyyli)

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Kukin injektiopullo sisältää 1 mg tetrakis(2-metoksi-isobutyyli-isonitriili)kupari(i)-tetrafluoroboraattia.

VALMISTEYHTEENVETO. Kukin injektiopullo sisältää 1 mg tetrakis(2-metoksi-isobutyyli-isonitriili)kupari(i)-tetrafluoroboraattia. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI STAMICIS 1 mg Valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Kukin injektiopullo sisältää 1 mg tetrakis(2-metoksi-isobutyyli-isonitriili)kupari(i)-tetrafluoroboraattia.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VASCULOCIS. Valmisteyhdistelmä teknetium ( 99m Tc) ihmisen albumiini -injektiota varten.

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VASCULOCIS. Valmisteyhdistelmä teknetium ( 99m Tc) ihmisen albumiini -injektiota varten. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VASCULOCIS Valmisteyhdistelmä teknetium ( 99m Tc) ihmisen albumiini -injektiota varten. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Ihmisen seerumialbumiinia (HSA):

Lisätiedot

LIUOTTAMISEEN, ANNOSTELUUN JA ANTAMISEEN

LIUOTTAMISEEN, ANNOSTELUUN JA ANTAMISEEN Tärkeää tietoa lääkevalmisteen LIUOTTAMISEEN, ANNOSTELUUN JA ANTAMISEEN VELCADE (bortetsomibi) 3,5 mg injektiopullo ihon alaiseen tai laskimon sisäiseen käyttöön OIKEA LIUOTTAMINEN, KUN VALMISTE ANNETAAN

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Addex-Kaliumklorid 150 mg/ml infuusiokonsentraatti. Osmolaliteetti: noin 4 000 mosm/kg vettä ph: noin 4

VALMISTEYHTEENVETO. Addex-Kaliumklorid 150 mg/ml infuusiokonsentraatti. Osmolaliteetti: noin 4 000 mosm/kg vettä ph: noin 4 VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Addex-Kaliumklorid 150 mg/ml infuusiokonsentraatti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 ml Addex-Kaliumkloridia sisältää: Kaliumkloridi 150 mg/ml, joka vastaa

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön.

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Indium ( 111 In) chloride kantaliuos radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yhden millilitran koostumus referenssiajankohtana:

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Voideside sisältää Fucidin 2% voidetta noin 1,5 g/dm 2. 1 g voidetta sisältää vaikuttavaa ainetta: Natriumfusidaattia 20 mg (2 %).

VALMISTEYHTEENVETO. Voideside sisältää Fucidin 2% voidetta noin 1,5 g/dm 2. 1 g voidetta sisältää vaikuttavaa ainetta: Natriumfusidaattia 20 mg (2 %). VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Fucidin voideside 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Voideside sisältää Fucidin 2% voidetta noin 1,5 g/dm 2. 1 g voidetta sisältää vaikuttavaa ainetta: Natriumfusidaattia

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1

VALMISTEYHTEENVETO 1 VALMISTEYHTEENVETO 1 1 LÄÄKEVALMISTEEN NIMI PULMOTEC Grafiittiupokas inhaloitavan Technegas-suspension valmistukseen. 2 VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi upokas (erittäin puhdas grafiitti)...1,340g,

Lisätiedot

Hoito: Yksilöllinen annos, joka säädetään seerumin kaliumarvojen mukaan.

Hoito: Yksilöllinen annos, joka säädetään seerumin kaliumarvojen mukaan. 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Kaliumklorid Orifarm 750 mg depottabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi depottabletti sisältää 750 mg kaliumkloridia. Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1. 3.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Sammibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten.

VALMISTEYHTEENVETO. Sammibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Sammibi 1 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi injektiopullo sisältää 1,00 mg [tetrakis (1-isosyanidi-2-metoksi-2-metyylipropyyli-)

Lisätiedot

Vaaleankeltainen, opalisoiva piparmintun tuoksuinen ja makuinen suspensio.

Vaaleankeltainen, opalisoiva piparmintun tuoksuinen ja makuinen suspensio. 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Nystimex, 100 000 IU/ml oraalisuspensio 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 ml sisältää 100 000 IU nystatiinia. Apuaineet: metyyliparahydroksibentsoaatti 1 mg natrium1,2 mg/ml,

Lisätiedot

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO LIITE I VALMISTEYHTEENVETO 1 VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Edicis 2 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi Edicis-injektiopullo sisältää

Lisätiedot

1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 3. LÄÄKEMUOTO 4. KLIINISET TIEDOT. 4.1 Käyttöaiheet. 4.2 Annostus ja antotapa

1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 3. LÄÄKEMUOTO 4. KLIINISET TIEDOT. 4.1 Käyttöaiheet. 4.2 Annostus ja antotapa 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Betahistin Orifarm 8 mg tabletit Betahistin Orifarm 16 mg tabletit 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 tabletti sisältää 8 mg tai 16 mg betahistiinidihydrokloridia Täydellinen

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Myoview 230 mikrog valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten

VALMISTEYHTEENVETO. Myoview 230 mikrog valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Myoview 230 mikrog valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi pullo sisältää 230 µg tetrofosmiinia. Valmiste

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön.

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI OSTEOCIS Valmisteyhdistelmä teknetium ( 99m Tc)-oksidronaatti-injektioliuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Natriumoksidronaatti: 3,0 mg/injektiopullo.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi tippa silmän sidekalvopussiin 4 kertaa päivässä tai tarpeen mukaan tilan vaikeusasteesta riippuen.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi tippa silmän sidekalvopussiin 4 kertaa päivässä tai tarpeen mukaan tilan vaikeusasteesta riippuen. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Oculac 50 mg/ml silmätipat, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 ml: 50 mg povidoni K 25 Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1. 3. LÄÄKEMUOTO Silmätipat,

Lisätiedot

Valmisteyhteenveto. Hoitotietojen määrittämiseen käytetään tavallisesti 24 tunnin kertymätietoja.

Valmisteyhteenveto. Hoitotietojen määrittämiseen käytetään tavallisesti 24 tunnin kertymätietoja. Valmisteyhteenveto Natriumjodidi[ 123 I] 7,4 MBq kapseli 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Natriumjodidi[ 123 I] 7,4 MBq kapseli diagnostiikkaan. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT t aineet: Natriumjodidi[ 123

Lisätiedot

Hivenaineiden perustarpeen sekä hiukan lisääntyneen tarpeen tyydyttämiseen laskimoravitsemuksen yhteydessä.

Hivenaineiden perustarpeen sekä hiukan lisääntyneen tarpeen tyydyttämiseen laskimoravitsemuksen yhteydessä. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Addaven infuusiokonsentraatti, liuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Addaven sisältää: 1 ml 1 ampulli (10 ml) Kromikloridi 6 H 2 O 5,33 mikrog

Lisätiedot

Valmisteyhteenveto. Natrium perteknetaatti( 99m Tc) 185-740 MBq/ml injektioneste 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Valmisteyhteenveto. Natrium perteknetaatti( 99m Tc) 185-740 MBq/ml injektioneste 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Valmisteyhteenveto Natrium perteknetaatti( 99m Tc) 185-740 MBq/ml injektioneste 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Natrium perteknetaatti( 99m Tc) 185-740 MBq/ml injektioneste. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Valmisteen kuvaus: Valkoinen tai melkein valkoinen talkkimainen jauhe.

VALMISTEYHTEENVETO. Valmisteen kuvaus: Valkoinen tai melkein valkoinen talkkimainen jauhe. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI TROSYD 10 mg/g puuteri 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi gramma puuteria sisältää 10 mg tiokonatsolia. Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1. 3.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1

VALMISTEYHTEENVETO 1 VALMISTEYHTEENVETO 1 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Mikonatsolinitraatti 400 mg/emätinpuikko Täydellinen apuaineluettelo,

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. ANGIOCIS Valmisteyhdistelmä tinapyrofosfaattia varten punaisten verisolujen in vivo ( 99m Tc) teknetiumilla merkitsemistä varten.

VALMISTEYHTEENVETO. ANGIOCIS Valmisteyhdistelmä tinapyrofosfaattia varten punaisten verisolujen in vivo ( 99m Tc) teknetiumilla merkitsemistä varten. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI ANGIOCIS Valmisteyhdistelmä tinapyrofosfaattia varten punaisten verisolujen in vivo ( 99m Tc) teknetiumilla merkitsemistä varten. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Ruiskeina annettavien jauheiden, konsentraattien ja liuosten liuottamiseen ja laimentamiseen.

VALMISTEYHTEENVETO. Ruiskeina annettavien jauheiden, konsentraattien ja liuosten liuottamiseen ja laimentamiseen. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Natriumklorid Fresenius Kabi 9 mg/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Natriumkloridi 9,0 mg/ml Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Lievän tai kohtalaisen vaikean polven nivelrikon oireiden lievittäminen.

VALMISTEYHTEENVETO. Lievän tai kohtalaisen vaikean polven nivelrikon oireiden lievittäminen. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Glucosamin ratiopharm 1,5 g jauhe oraaliliuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi annospussi sisältää 1,5 g glukosamiinisulfaattia glukosamiinisulfaattinatriumkloridina

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Celluvisc 1,0 % silmätipat, liuos kerta-annossäiliössä 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi millilitra sisältää 10 mg karmelloosinatriumia. Yksi tippa

Lisätiedot

NOBIVAC RABIES VET. Adjuvantti: Alumiinifosfaatti (2 %) 0,15 ml (vastaten alumiinifosfaattia 3 mg)

NOBIVAC RABIES VET. Adjuvantti: Alumiinifosfaatti (2 %) 0,15 ml (vastaten alumiinifosfaattia 3 mg) VALMISTEYHTEENVETO 1 ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Nobivac RABIES Vet 2 LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Per annos (1 ml): Vaikuttava aine: BHK-21-soluviljelmässä kasvatettua ja beeta-propionilaktonilla inaktivoitua

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi imeskelytabletti sisältää 3 mg bentsydamiinihydrokloridia, joka vastaa 2,68 mg bentsydamiinia.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi imeskelytabletti sisältää 3 mg bentsydamiinihydrokloridia, joka vastaa 2,68 mg bentsydamiinia. 1 LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti VALMISTEYHTEENVETO 2 VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi imeskelytabletti sisältää 3 mg bentsydamiinihydrokloridia,

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Valmisteen kuvaus: pyöreä, merkintä BEPANTHEN kehässä, halkaisija n. 18 mm, paksuus n. 3,5 mm, harmaankeltainen, sitruunan tuoksu.

VALMISTEYHTEENVETO. Valmisteen kuvaus: pyöreä, merkintä BEPANTHEN kehässä, halkaisija n. 18 mm, paksuus n. 3,5 mm, harmaankeltainen, sitruunan tuoksu. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI BEPANTHEN 100 mg imeskelytabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi imeskelytabletti sisältää 100 mg dekspantenolia. Apuaineet, joiden vaikutus tunnetaan:

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Päänahan seborrooinen ekseema ja muu päänahan hilseily (pityriasis capitis). Pityriasis versicolor.

VALMISTEYHTEENVETO. Päänahan seborrooinen ekseema ja muu päänahan hilseily (pityriasis capitis). Pityriasis versicolor. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Nizoral 20 mg/ml shampoo 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 ml sisältää ketokonatsolia 20 mg. Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1. 3. LÄÄKEMUOTO

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 3. LÄÄKEMUOTO 4. KLIINISET TIEDOT. 4.

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 3. LÄÄKEMUOTO 4. KLIINISET TIEDOT. 4. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI TROSYD 1 % emulsiovoide 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi gramma emulsiovoidetta sisältää 10 mg tiokonatsolia. Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Tabletit ovat pyöreitä, harmaansinisiä ja sokeripäällysteisiä, halkaisija n. 11 mm.

VALMISTEYHTEENVETO. Tabletit ovat pyöreitä, harmaansinisiä ja sokeripäällysteisiä, halkaisija n. 11 mm. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Songha Yö/Natt tabletti, päällystetty 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 tabletti sisältää: Valerianae (Valeriana officinalis L. s.l.) rad. extr. spir.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Täydellisen parenteraalisen ravitsemuksen täydennyksenä vesiliukoisten vitamiinien päivittäisen tarpeen tyydyttämiseksi.

VALMISTEYHTEENVETO. Täydellisen parenteraalisen ravitsemuksen täydennyksenä vesiliukoisten vitamiinien päivittäisen tarpeen tyydyttämiseksi. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Soluvit infuusiokuiva-aine, liuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi Soluvit-injektiopullo sisältää: Yksi pullo sisältää vaikuttavia aineita:

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön.

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Thallous ( 201 Tl) chloride 37 MBq/ml injektioneste, liuos. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 201 Tl-talliumia talliumkloridina 37 MBq/ml. Spesifinen aktiivisuus

Lisätiedot

Kissa: Leikkauksen jälkeisen kivun lievitys kohdun ja munasarjojen poistoleikkauksen sekä pienten pehmytkudoskirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Kissa: Leikkauksen jälkeisen kivun lievitys kohdun ja munasarjojen poistoleikkauksen sekä pienten pehmytkudoskirurgisten toimenpiteiden jälkeen. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Acticam 5 mg/ml injektioneste, liuos koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi ml Acticam 5 mg/ml injektionesteliuosta sisältää: Vaikuttavat aineet Meloksikaami

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Phybag 9 mg/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Phybag 9 mg/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Phybag 9 mg/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 ml sisältää 9 mg natriumkloridia. 100 ml sisältää 15,4 mmol (vastaten 354 mg) natriumia.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi annospussi sisältää glukosamiinisulfaattinatriumkloridikompleksia vastaten 1,5 g glukosamiinisulfaattia.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi annospussi sisältää glukosamiinisulfaattinatriumkloridikompleksia vastaten 1,5 g glukosamiinisulfaattia. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Glucosamin Orifarm 1,5 g jauhe oraaliliuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi annospussi sisältää glukosamiinisulfaattinatriumkloridikompleksia

Lisätiedot

Käyttövalmiiksi sekoittamisen ja leimaamisen jälkeen liuos sisältää 111 In-pentetreotidia 111 MBq/ml.

Käyttövalmiiksi sekoittamisen ja leimaamisen jälkeen liuos sisältää 111 In-pentetreotidia 111 MBq/ml. 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Octreoscan Valmisteyhdistelmä radioaktiivista 111 In-pentetreotidia, 111 MBq/ml varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Octreoscan toimitetaan kahdessa pullossa, joita ei

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI ditebooster Injektioneste, suspensio, esitäytetyissä ruiskuissa. Kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote (adsorboitu, vähennetty antigeenimäärä) 2. VAIKUTTAVAT AINEET

Lisätiedot

Veterelin vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, sialle ja kanille

Veterelin vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, sialle ja kanille 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Veterelin vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, sialle ja kanille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi millilitra injektionestettä sisältää: Vaikuttava

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Shampoo Viskoosi liuos, joka on väriltään kirkkaan oljenkeltainen tai vaaleanoranssi.

VALMISTEYHTEENVETO. Shampoo Viskoosi liuos, joka on väriltään kirkkaan oljenkeltainen tai vaaleanoranssi. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Sebiprox 1,5 % shampoo 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 100 g shampoota sisältää 1,5 g siklopiroksiolamiinia (1,5% w/w). Täydellinen apuaineluettelo, ks.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Aikuiset (myös iäkkäät): Suositeltu annos on 800 mg eli 2 kapselia vuorokaudessa kerta-annoksena kolmen kuukauden ajan.

VALMISTEYHTEENVETO. Aikuiset (myös iäkkäät): Suositeltu annos on 800 mg eli 2 kapselia vuorokaudessa kerta-annoksena kolmen kuukauden ajan. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi kapseli sisältää 400 mg kondroitiinisulfaattia. Täydellinen apuaineluettelo,

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. BiQi 3 g jauhe oraalisuspensiota varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. BiQi 3 g jauhe oraalisuspensiota varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI BiQi 3 g jauhe oraalisuspensiota varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi annospussi sisältää 3 grammaa diosmektiittiä. Apuaineet, joiden vaikutus tunnetaan:

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. N- (3-bromo-2,4,6-trimetyylifenyylikarbomyylimetyyli) iminodietikkahapon (mebrofeniinin) natriumsuolaa 40,0 mg/injektiopullo.

VALMISTEYHTEENVETO. N- (3-bromo-2,4,6-trimetyylifenyylikarbomyylimetyyli) iminodietikkahapon (mebrofeniinin) natriumsuolaa 40,0 mg/injektiopullo. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI BRIDATEC 40 mg valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT N- (3-bromo-2,4,6-trimetyylifenyylikarbomyylimetyyli)

Lisätiedot

Sydänlihaksen perfuusion gammakuvaus Sepelvaltimotaudin ja sydäninfarktin (angina pectoris ja infarkti) toteaminen ja paikantaminen.

Sydänlihaksen perfuusion gammakuvaus Sepelvaltimotaudin ja sydäninfarktin (angina pectoris ja infarkti) toteaminen ja paikantaminen. 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI STAMICIS 1 mg Valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Kukin injektiopullo sisältää 1 mg [tetrakis(2-metoksi- -isobutyyli-isonitriili)kupari(i)]-tetrafluoroboraattia.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Huom. Emätinpuikko tulee työntää syvälle emättimeen, ei mielellään kuukautisten aikana.

VALMISTEYHTEENVETO. Huom. Emätinpuikko tulee työntää syvälle emättimeen, ei mielellään kuukautisten aikana. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI GYNO-TROSYD 100 mg emätinpuikko, tabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi emätinpuikko sisältää 100 mg tiokonatsolia. Täydellinen apuaineluettelo,

Lisätiedot

Valmisteyhteenveto. MEDIGEN -Tc generaattori

Valmisteyhteenveto. MEDIGEN -Tc generaattori Valmisteyhteenveto 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI MEDIGEN -Tc generaattori MEDIGEN -Tc generaattori ( 99 Mo/ 99m Tc generaattori) 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Vaikuttava aine: 99 Mo/ 99m Tc generaattorista

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. NANOCOLL 500 mikrog valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten

VALMISTEYHTEENVETO. NANOCOLL 500 mikrog valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VALMISTEYHTEENVETO NANOCOLL 500 mikrog valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Ihmisen albumiinipartikkeleita (kolloidinen) 500

Lisätiedot

Yksi g sisältää bentsoyyliperoksidia, vesipitoinen, vastaten vedetöntä bentsoyyliperoksidia 50 mg.

Yksi g sisältää bentsoyyliperoksidia, vesipitoinen, vastaten vedetöntä bentsoyyliperoksidia 50 mg. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Basiron AC 5 % geeli 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi g sisältää bentsoyyliperoksidia, vesipitoinen, vastaten vedetöntä bentsoyyliperoksidia 50 mg.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Liialliseen kaasunmuodostukseen liittyvät mahan ja suoliston vaivat

VALMISTEYHTEENVETO. Liialliseen kaasunmuodostukseen liittyvät mahan ja suoliston vaivat VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Espumisan 100 mg/ml tipat, emulsio 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Vaikuttava aine: simetikoni 1 ml sisältää 100 mg simetikonia. Apuaine: sorbitoli (E420),

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Valkoinen, pyöreä, kummaltakin puolelta litteä viistoreunainen tabletti, jossa jakouurre toisella puolella.

VALMISTEYHTEENVETO. Valkoinen, pyöreä, kummaltakin puolelta litteä viistoreunainen tabletti, jossa jakouurre toisella puolella. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Flavamed 30 mg tabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi tabletti sisältää 30 mg ambroksolihydrokloridia. Apuaineet: 40 mg laktoosimonohydraattia (ks.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Rehydron Optim jauhe oraaliliuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Rehydron Optim jauhe oraaliliuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Rehydron Optim jauhe oraaliliuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi annospussi sisältää: Glukoosi, vedetön 6,75 g Natriumkloridi 1,30 g Natriumsitraatti

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu vain IgE-välitteisen allergian spesifiseen diagnostiseen käyttöön.

VALMISTEYHTEENVETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu vain IgE-välitteisen allergian spesifiseen diagnostiseen käyttöön. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI SOLUPRICK SQ hyönteismyrkyt, liuos ihopistotestiin - 801 Mehiläisen myrkky (Apis mellifera) - 802 Ampiaisen myrkky (Vespula spp.) 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1

VALMISTEYHTEENVETO 1 VALMISTEYHTEENVETO 1 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Gyno-Daktarin 2 % emätinvoide 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Mikonatsolinitraatti 20 mg/g Apuaineet, joiden vaikutus tunnetaan: bentsoehappo, butyylihydroksianisoli.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Vero-soluissa kasvatetut poliovirukset tyyppi 1 (Brunhilde), tyyppi 2 (MEF-1) ja tyyppi 3 (Saukett) on puhdistettu ja inaktivoitu.

VALMISTEYHTEENVETO. Vero-soluissa kasvatetut poliovirukset tyyppi 1 (Brunhilde), tyyppi 2 (MEF-1) ja tyyppi 3 (Saukett) on puhdistettu ja inaktivoitu. 1 VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VeroPol Injektioneste, liuos, esitäytetty ruisku. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi annos = 0,5 ml: Poliovirus tyyppi 1, inaktivoitu Poliovirus tyyppi

Lisätiedot

Injektioneste, suspensio. Vaaleanpunertava tai valkoinen neste, joka sisältää valkoista sakkaa. Sakka sekoittuu helposti ravisteltaessa.

Injektioneste, suspensio. Vaaleanpunertava tai valkoinen neste, joka sisältää valkoista sakkaa. Sakka sekoittuu helposti ravisteltaessa. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Trilyme injektioneste, suspensio koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi annos (1 ml) sisältää: Vaikuttavat aineet: Inaktivoitu Borrelia burgdorferi sensu lato: Borrelia

Lisätiedot

VALMISTEYHTEEN VETO. Yhden millilitran koostumus referenssiajankohtana: Indium( 111 In)kloridi 37 MBq (1 mci)

VALMISTEYHTEEN VETO. Yhden millilitran koostumus referenssiajankohtana: Indium( 111 In)kloridi 37 MBq (1 mci) VALMISTEYHTEEN VETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Indium ( 111 In) oxinate, kantaliuos radioaktiivista lääkettä varten (Mallinckrodt Medical no.: DRN 4908) 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yhden millilitran

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Akrivastiinia ei pidä määrätä potilaille, joiden munuaistoiminta on merkittävästi heikentynyt.

VALMISTEYHTEENVETO. Akrivastiinia ei pidä määrätä potilaille, joiden munuaistoiminta on merkittävästi heikentynyt. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Benadryl 8 mg kapseli, kova 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Akrivastiini 8 mg Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1. 3. LÄÄKEMUOTO Kapseli, kova Valmisteen

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Steriili vesi Baxter Viaflo, liuotin parenteraaliseen käyttöön

VALMISTEYHTEENVETO. Steriili vesi Baxter Viaflo, liuotin parenteraaliseen käyttöön VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Steriili vesi Baxter Viaflo, liuotin parenteraaliseen käyttöön 2. VAIKUTTAVAT AINEET NIIDEN MÄÄRÄT JA Injektionesteisiin käytettävä vesi. 3. LÄÄKEMUOTO Liuotin

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Influvac, injektioneste, suspensio, esitäytetyssä ruiskussa (influenssarokote, pinta-antigeeni, inaktivoitu).

VALMISTEYHTEENVETO. Influvac, injektioneste, suspensio, esitäytetyssä ruiskussa (influenssarokote, pinta-antigeeni, inaktivoitu). VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Influvac, injektioneste, suspensio, esitäytetyssä ruiskussa (influenssarokote, pinta-antigeeni, inaktivoitu). 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi 0,5

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Zidoval 7,5 mg/g emätingeeli 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT. Metronidatsoli 0,75 paino-%, 7,5 mg/g

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Zidoval 7,5 mg/g emätingeeli 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT. Metronidatsoli 0,75 paino-%, 7,5 mg/g VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Zidoval 7,5 mg/g emätingeeli 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Metronidatsoli 0,75 paino-%, 7,5 mg/g Apuaineet, joiden vaikutus tunnetaan: Metyyliparahydroksibentsoaatti

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta ei saa antaa kanille, marsulle, hamsterille, gerbiilille eikä muille pienille jyrsijöille.

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta ei saa antaa kanille, marsulle, hamsterille, gerbiilille eikä muille pienille jyrsijöille. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Amovet vet 150 mg/ml injektioneste, suspensio VALMISTEYHTEENVETO 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 ml sisältää: Vaikuttava aine: Amoksisilliinitrihydraatti (172,1 mg) vastaten

Lisätiedot

VALMISTE YHT E ENVET O

VALMISTE YHT E ENVET O VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Dormiplant tabletti, kalvopäällysteinen 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää:valerianae (Valeriana officinalis L.)

Lisätiedot

4.1 Käyttöaihe Akuutteihin tai kroonisiin keuhko- ja keuhkoputkisairauksiin liittyvän limaa erittävän yskän limaa irrottava hoito.

4.1 Käyttöaihe Akuutteihin tai kroonisiin keuhko- ja keuhkoputkisairauksiin liittyvän limaa erittävän yskän limaa irrottava hoito. V A LMIS T EYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Flavamed 60 mg poretabletit 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi poretabletti sisältää 60 mg ambroksolihydrokloridia. Apuaineet: 110,00 mg vedetöntä

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Harmaapilkullinen, pyöreä, kuperapintainen tabletti, halkaisija 13 mm

VALMISTEYHTEENVETO. Harmaapilkullinen, pyöreä, kuperapintainen tabletti, halkaisija 13 mm VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI CARBO MEDICINALIS 250 mg -tabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Aktiivihiili, 250 mg Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1 3. LÄÄKEMUOTO Tabletti

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. 1 annospussi sisältää 250 mg kylmäkuivattua Saccharomyces boulardiita, kanta CNCM I-745.

VALMISTEYHTEENVETO. 1 annospussi sisältää 250 mg kylmäkuivattua Saccharomyces boulardiita, kanta CNCM I-745. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Precosa 250 mg jauhe oraalisuspensiota varten, annospussi 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 annospussi sisältää 250 mg kylmäkuivattua Saccharomyces boulardiita,

Lisätiedot

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. PARVOERYSIN vet injektioneste, emulsio sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi 2 ml:n annos sisältää:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. PARVOERYSIN vet injektioneste, emulsio sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi 2 ml:n annos sisältää: 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI PARVOERYSIN vet injektioneste, emulsio sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi 2 ml:n annos sisältää: Vaikuttavat aineet: Parvovirus suis inaktivoitu (kanta S-27) Vähintään

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi tabletti sisältää natriumfluoridia määrän, joka vastaa 0,25 mg:aa fluoridia.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi tabletti sisältää natriumfluoridia määrän, joka vastaa 0,25 mg:aa fluoridia. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Fludent 0,25mg F- imeskelytabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi tabletti sisältää natriumfluoridia määrän, joka vastaa 0,25 mg:aa fluoridia. Yksi

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Lääkkeellinen hengitysilma on tarkoitettu lapsille, aikuisille ja vanhuksille.

VALMISTEYHTEENVETO. Lääkkeellinen hengitysilma on tarkoitettu lapsille, aikuisille ja vanhuksille. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI AIRAPY 100%, lääkkeellinen kaasu, puristettu 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Hengitysilma lääkintäkäyttöön 100 % 200 baarin paineessa (15 C). 3. LÄÄKEMUOTO

Lisätiedot

0,5 ml rokoteannos yksittäisannosta varten tai 0,2 ml (50 annoksen tai 200 annoksen pakkaus) sisältää:

0,5 ml rokoteannos yksittäisannosta varten tai 0,2 ml (50 annoksen tai 200 annoksen pakkaus) sisältää: 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI FILAVAC VHD K C+V injektioneste, suspensio kaneille. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 0,5 ml rokoteannos yksittäisannosta varten tai 0,2 ml (50 annoksen tai 200 annoksen pakkaus)

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. 1 kapseli sisältää 250 mg kylmäkuivattua Saccharomyces boulardiita, kanta CNCM I-745.

VALMISTEYHTEENVETO. 1 kapseli sisältää 250 mg kylmäkuivattua Saccharomyces boulardiita, kanta CNCM I-745. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Precosa 250 mg kapseli, kova 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 kapseli sisältää 250 mg kylmäkuivattua Saccharomyces boulardiita, kanta CNCM I-745. Apuaineet,

Lisätiedot

VALMISTEYHTEEN VETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön.

VALMISTEYHTEEN VETO. Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön. 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI VALMISTEYHTEEN VETO Indium ( 111 In) DTPA, injektioneste, liuos. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Indium ( 111 In) pentetate 37 MBq Kalsium trinatrium pentetate 0,11 mg Fysikaalinen

Lisätiedot

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Carprofelican vet 50 mg/ml injektioneste, liuos, koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Carprofelican vet 50 mg/ml injektioneste, liuos, koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Carprofelican vet 50 mg/ml injektioneste, liuos, koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi ml sisältää: Vaikuttava aine: Karprofeeni Apuaineet: Bentsyylialkoholi

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Hygieeninen käsien desinfektio: Vähintään 3 ml STERILLIUM-liuosta hierotaan kuiviin käsiin 30 sekunnin ajan. Ei huuhdella.

VALMISTEYHTEENVETO. Hygieeninen käsien desinfektio: Vähintään 3 ml STERILLIUM-liuosta hierotaan kuiviin käsiin 30 sekunnin ajan. Ei huuhdella. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI STERILLIUM, liuos iholle 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 100 g liuosta sisältää: Isopropanoli N-propanoli Mesetroniumetyylisulfaatti 45 g 30 g 0,2 g Täydellinen

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. GastroGard 370 mg/g oraalipasta hevoselle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. GastroGard 370 mg/g oraalipasta hevoselle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää: VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI GastroGard 370 mg/g oraalipasta hevoselle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 gramma sisältää: Vaikuttava aine Omepratsoli 370 mg Apuaineet Keltainen rautaoksidi

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 3. LÄÄKEMUOTO 4. KLIINISET TIEDOT. 4.

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 3. LÄÄKEMUOTO 4. KLIINISET TIEDOT. 4. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI TROSYD 1 % emulsiovoide 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi gramma emulsiovoidetta sisältää 10 mg tiokonatsolia. Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1

VALMISTEYHTEENVETO 1 VALMISTEYHTEENVETO 1 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Gyno-Daktarin 400 mg emätinpuikko, kapseli, pehmeä 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Mikonatsolinitraatti 400 mg/emätinpuikko Täydellinen apuaineluettelo,

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Revertor vet 5 mg/ml injektioneste, liuos koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Revertor vet 5 mg/ml injektioneste, liuos koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Revertor vet 5 mg/ml injektioneste, liuos koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 ml injektionestettä sisältää: Vaikuttava aine: Atipametsolihydrokloridi

Lisätiedot

Silmäinfektiot kuten keratiitti, konjunktiviitti, meibomiitti, blefariitti ym., jotka johtuvat fusidiinille herkistä bakteereista.

Silmäinfektiot kuten keratiitti, konjunktiviitti, meibomiitti, blefariitti ym., jotka johtuvat fusidiinille herkistä bakteereista. 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Fucithalmic 10 mg/g silmätipat 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi gramma silmätippoja sisältää 10 mg fusidiinihappoa. Apuaine, jonka vaikutus tunnetaan: bentsalkoniumkloridi

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. NIZORAL 2 % emulsiovoide 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT. Ketokonatsoli 20 mg/g

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. NIZORAL 2 % emulsiovoide 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT. Ketokonatsoli 20 mg/g VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI NIZORAL 2 % emulsiovoide 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Ketokonatsoli 20 mg/g Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1. 3. LÄÄKEMUOTO Emulsiovoide Valmisteen

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Apuaine, jonka vaikutus tunnetaan: metyyliparahydroksibentsoaatti (E218). Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1.

VALMISTEYHTEENVETO. Apuaine, jonka vaikutus tunnetaan: metyyliparahydroksibentsoaatti (E218). Täydellinen apuaineluettelo, ks. kohta 6.1. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Soluvit infuusiokuiva-aine, liuosta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi Soluvit-injektiopullo sisältää: Yksi pullo sisältää vaikuttavia aineita:

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Technescan HDP valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Technescan HDP valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Technescan HDP valmisteyhdistelmä radioaktiivista lääkettä varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Natriumoksidronaattia 3,0 mg. Pakkaus ei sisällä radionuklidia.

Lisätiedot

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Ancesol 10 mg/ml injektioneste, liuos, naudoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 ml sisältää: Vaikuttava aine: Kloorifenamiinimaleaatti (vastaa 7,03 mg kloorifenamiinia)

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Normaaliannos aikuisille ja vanhuksille on 1 kapseli suun kautta annettuna.

VALMISTEYHTEENVETO. Normaaliannos aikuisille ja vanhuksille on 1 kapseli suun kautta annettuna. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI SeHCAT 370 kbq kova kapseli. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Tauroselkooli-[ 75 Se]-happo toimitetaan kapseleina, joiden annos on 370 kbq referenssipäivänä.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Neste- ja elektrolyyttihukka esim. leikkauksen, trauman tai palovammojen yhteydessä.

VALMISTEYHTEENVETO. Neste- ja elektrolyyttihukka esim. leikkauksen, trauman tai palovammojen yhteydessä. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Ringer-acetat Fresenius Kabi, infuusioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 000 ml infuusionestettä sisältää: Natr. chlorid. 5,9 g Natr. acet.

Lisätiedot

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. SUISENG vet. Injektioneste, suspensio, sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Koostumus annosta kohti (2 ml):

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. SUISENG vet. Injektioneste, suspensio, sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Koostumus annosta kohti (2 ml): 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI SUISENG vet. Injektioneste, suspensio, sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Koostumus annosta kohti (2 ml): Vaikuttavat aineet: E. colin F4ab-fimbrian adhesiini 65 % ER

Lisätiedot

Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön.

Tämä lääkevalmiste on tarkoitettu ainoastaan diagnostiseen käyttöön. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Ultra-TechneKow FM 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT ( 99 Mo/ 99m Tc)-generaattorin avulla valmistettu teknetium ( 99m Tc) muuttuu lähettämällä gammasäteilyä,

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Glucosamin Pharma Nord 400 mg kapselit. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Glucosamin Pharma Nord 400 mg kapselit. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Glucosamin Pharma Nord 400 mg kapselit. 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 400 mg glukosamiinia, joka vastaa 509 mg glukosamiinisulfaattia, vastaten 676 mg

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Natriumklorid Braun 9 mg/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Natriumklorid Braun 9 mg/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Natriumklorid Braun 9 mg/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 ml injektionestettä sisältää natriumkloridia Elektrolyyttipitoisuudet

Lisätiedot

Valmisteyhteenveto. Jobenguani( 123 I) Injektioneste 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Valmisteyhteenveto. Jobenguani( 123 I) Injektioneste 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Valmisteyhteenveto Jobenguani( 123 I) Injektioneste 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI INN nimi: Jobenguani( 123 I) Injektioneste Muut yleisesti käytetyt ja sallitut nimet: MIBG( 123 I) 52 MBq/ml Injektioneste, m-(

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. 3,7 MBq/ml (37 MBq/injektiopullo) referenssipäivänä

VALMISTEYHTEENVETO. 3,7 MBq/ml (37 MBq/injektiopullo) referenssipäivänä VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Chromium 51 Cr EDTA 3,7 MBq/ml injektioneste, liuos 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Kromi 51 Cr edetaatti 3,7 MBq/ml (37 MBq/injektiopullo) referenssipäivänä

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Ceretec TM Valmisteyhdistelmä 99m teknetiumeksametatsiimi-injektionesteen valmistusta varten

VALMISTEYHTEENVETO. Ceretec TM Valmisteyhdistelmä 99m teknetiumeksametatsiimi-injektionesteen valmistusta varten VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Ceretec TM Valmisteyhdistelmä 99m teknetiumeksametatsiimi-injektionesteen valmistusta varten 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Eksametatsiimi 0,5 mg. Ceretec

Lisätiedot

Histadin- valmisteen tehoa ja turvallisuutta ei ole osoitettu alle 2-vuotiailla lapsilla.

Histadin- valmisteen tehoa ja turvallisuutta ei ole osoitettu alle 2-vuotiailla lapsilla. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Histadin 10 mg tabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi tabletti sisältää 10 mg loratadiinia. Yksi tabletti sisältää 94 mg laktoosimonohydraattia.

Lisätiedot

1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Lyngonia kalvopäällysteiset tabletit 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI. Lyngonia kalvopäällysteiset tabletit 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Lyngonia kalvopäällysteiset tabletit 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää: 361-509 mg Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng. folium (sianpuolukan

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi tabletti sisältää natriumfluoridia vastaten 0,25 mg fluoridia ja omenahappoa 28,6 mg.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi tabletti sisältää natriumfluoridia vastaten 0,25 mg fluoridia ja omenahappoa 28,6 mg. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Xerodent 0,25 mg / 28,6 mg imeskelytabletti 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi tabletti sisältää natriumfluoridia vastaten 0,25 mg fluoridia ja omenahappoa

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. RIMADYL BOVIS VET 50 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. RIMADYL BOVIS VET 50 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI RIMADYL BOVIS VET 50 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 ml injektionestettä sisältää: Vaikuttava aine: Karprofeeni Apuaineet:

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Duramune DAPPi injektiokuiva-aine, kylmäkuivattu ja liuotin suspensiota varten

VALMISTEYHTEENVETO. Duramune DAPPi injektiokuiva-aine, kylmäkuivattu ja liuotin suspensiota varten VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Duramune DAPPi injektiokuiva-aine, kylmäkuivattu ja liuotin suspensiota varten 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 annos (1 ml) sisältää: Vaikuttavat aineet:

Lisätiedot

Annosta tulee muuttaa eläimillä, joilla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta, koska haittavaikutusriski on suurentunut.

Annosta tulee muuttaa eläimillä, joilla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta, koska haittavaikutusriski on suurentunut. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Metomotyl vet 2,5 mg/ml injektioneste, liuos kissoille ja koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 millilitra sisältää: Vaikuttava aine: metoklopramidi (hydrokloridimonohydraattina)

Lisätiedot