Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KH 109 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 KH 110 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KH 109 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 KH 110 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila Kari, II vpj Luhtala Pentti Alho Antti, vj Ojala Markku, I vpj Reinilä Johanna Kapiala Keijo, vj Viitamäki Raija Väli-Torala Kai Mäki Jari Vannesluoma Paula Muut saapuvilla olleet Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Terhi Pirilä-Porvali, sekä varapuheenjohtajat Risto Lahti, saapui :n 111 aikana klo ja Markku Koskela Esittelijänä kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski Pöytäkirjanpitäjänä hallinto- ja talousjohtaja Mika Sillanpää Asiantuntijoina Ilmajoki-opiston rehtori Leea Sipiläinen 111 klo , sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen :t klo ja vt. kirjastotoimenjohtaja Esa Paulamäki :t klo Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Veli Haavisto puheenjohtaja Mika Sillanpää pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Kunnantalolla Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kai Väli-Torala Raija Viitamäki , virka-aikana Hallintotoimistossa Mika Sillanpää hallinto- ja talousjohtaja

2 ILMAJOEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Kokouspaikka , kello Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu KH 109 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 KH 110 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 KH 111 KH 112 KH 113 KH 114 KH 115 TÄYTTÖLUVAN HAKEMINEN ILMAJOKI-OPISTON REHTORIN VIRKAAN 3 KIRJASTOTOIMENJOHTAJAN VIRKANIMIKKEEN MUUTTAMINEN KIRJASTO- JA KULTTUURIJOHTAJAKSI 6 KIRJASTO- JA KULTTUURIJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMISLUPAPYYNTÖ JA VIRAN AUKIJULISTAMINEN 8 TÄYTTÖLUVAN HAKEMINEN LEHTOREIDEN VIRKOIHIN JA TUNTIOPETTAJAN TOIMEEN / JAAKKO ILKAN KOULU 10 KUNNANVIRASTON PITÄMINEN SULJETTUNA MAANANTAINA JA PERJANTAINA KH 116 KUNNANVIRASTON SULKEMINEN KESÄLLÄ KH 117 TILINPÄÄTÖS VUODELTA KH 118 JIK-KIINTEISTÖISTÄ LAUSUNNON ANTAMINEN 18 KH 119 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 23 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä kunnantalon hallintotoimistossa tiistaina 17. päivänä huhtikuuta 2012 virkaaikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 4. päivänä huhtikuuta 2012 Veli Haavisto, merk.

3 Kunnanhallitus KH 109 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. KH 110 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Ehdotus: Kunnanhallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Aakkosjärjestyksen mukaan vuorossa ovat Paula Vannesluoma ja Raija Viitamäki, joita pyydetään varmistamaan, että heillä ei ole estettä pöytäkirjantarkastukseen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kai Väli-Torala ja Raija Viitamäki.

4 Kunnanhallitus YHT 491/2011/180 KH 111 TÄYTTÖLUVAN HAKEMINEN ILMAJOKI-OPISTON REHTORIN VIRKAAN SIV , 161 Leea Sipiläinen on ilmoittanut irtisanoutuvansa Ilmajokiopiston rehtorin virasta eläkkeelle siirtymisensä vuoksi alkaen. Sivistystoimenjohtajan ehdotus: Sivistyslautakunta myöntää eron Leea Sipiläiselle Ilmajoki-opiston rehtorin virasta alkaen. Sivistyslautakunta pyytää kunnanhallitukselta lupaa täyttää ko. virka. Hyväksyttiin. (Lisätietoja sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh ) KH , 63 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen ja myöntää täyttöluvan ko. virkaan lukien. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian sivistyslautakunnalle. (Lisätietoja sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh ) KH , 81 Esityslistan liitteenä on nykyinen tehtäväkuvaus sekä keskeneräinen viranhakuilmoitusluonnos, josta puuttuu ainakin maininta ko. viranhaltijan opetusvelvollisuudesta. Tilinpäätökseen 2011 viitaten, Ilmajoki-opiston tulot ovat ,36 euroa ja menot ,76 euroa, netto ,40 euroa. Talousarviossa 2012 tulot ovat euroa, menot euroa ja netto euroa (käyttötalousarvio). Valtionosuudet ovat euroa. Ehdotus: Kunnanhallitus antaa täyttöluvan Ilmajoki-opiston rehtorin virkaan lukien.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian sivistyslautakunnalle. (Lisätietoja sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh ) SIV , 35 Ilmajoki-opiston toiminta on laajuudeltaan ja vaikuttavuudeltaan sellaista (noin vuosituntia, joista hieman yli musiikkiopiston tunteja), että Ilmajoki-opistolle tarvitaan oma ammattitaitoinen rehtori. Ilmajoki-opistossa opettaa jatkuvasti noin 100 opettajaa. Rehtorin työaika on kokonaistyöaika, joka on soveltuvin osin oppilaitoksen toiminnalliset vaatimukset huomioon ottava toimistotyöaika. Nykyisen rehtorin opetustuntimäärä on 75 tuntia. Työnantaja päättää rehtorin opetusvelvollisuuden ottaen huomioon opiston koon ja muut paikalliset olosuhteet enintään 100 tuntiin lukien. (OVTES II 5 1 ja 3 mom) Ilmajoki-opistossa on työskennellyt vuodesta 2001 alkaen rehtori ja toimistonhoitaja sekä johtava musiikinopettaja. Toiminta on jo pitkään ollut kustannuksiin nähden tehokasta, vaikuttavaa ja laajaalaista. Rehtorin opetusvelvollisuuden, opinto-ohjelman laatimisen ja toteutuksesta vastaamisen, pedagogisen, talous- ja henkilöstöhallinnon sekä toimistotehtävien hoidon vuoksi rehtorilla ei ole mahdollisuuksia hoitaa kulttuurivastaavan tehtäviä. Kulttuuritehtävien hoito edellyttäisi lisähenkilöstöä Ilmajoki-opistoon. Ennen vuotta 2001 Ilmajoki-opistossa toimi rehtorin lisäksi apulaisrehtori, musiikkiopiston rehtori, toimistonhoitaja ja toimistotyöntekijä. Kansalaisopiston toimintaa määrittää laki vapaasta sivistystyöstä, jonka mukaan opistojen erityistehtävänä on vastata alueellisiin ja paikallisiin sivistystarpeisiin sekä tarjota mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Ne ovat kaikille avoimia, ilman pääsykoetta. Sivistyslautakunnalle annetaan oheismateriaalina Ilmajoki-opiston rehtorin tehtävänkuvaus, virkaluettelo ja taulukko mm. valtionosuuksista. Sivistyslautakunnan kuultavana kokouksessa on Ilmajoki-opiston rehtori Leea Sipiläinen. Sivistystoimenjohtajan ehdotus:

6 Kunnanhallitus Sivistyslautakunta pyytää kunnanhallitukselta lupaa täyttää Ilmajokiopiston rehtorin virka alkaen siten, että rehtorin opetusvelvollisuus on 100 tuntia ja muut tehtävät tehtävänkuvauksen mukaan. Hyväksyttiin. Asiantuntijana kuultavana oli Ilmajoki-opiston rehtori Leea Sipiläinen tämän asian käsittelyn aikana klo 19:10-19: KH Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen. Kutsuttuina asiantuntijoina paikalla sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen ja Ilmajoki-opiston rehtori Leea Sipiläinen. Asiantuntijoina tämän pykälän aikana sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen ja Ilmajoki-opiston rehtori Leea Sipiläinen. Risto Lahti saapui tämän pykälän käsittelyn aikana klo Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh )

7 Kunnanhallitus YHT 446/2011/180 KH 112 KIRJASTOTOIMENJOHTAJAN VIRKANIMIKKEEN MUUTTAMINEN KIRJASTO- JA KULTTUURIJOHTAJAKSI SIV , 36 Kirjastotoimenjohtajan viran tehtäviin kuuluu kirjastotoimenjohtajan tehtävien lisäksi kulttuuriasioiden hoito. Kunnan palvelujen ja niiden käyttäjien kannalta on kulttuuriasioiden olennaista näkyä myös viranhaltijan nimikkeessä. Kulttuuriasioiden hoito on kunnan kulttuuritoimen johtamisen ja kehittämisen vuoksi syytä määrittää nykyistä tarkemmin myös työajan käytön suhteen. Kulttuuristrategian (KH ) tavoitteena on mm. kulttuurista vastaavan henkilön näkyvyyden parantaminen, helppo tavoitettavuus ja kulttuurin kehittämistyö. Vt. kirjastotoimenjohtajan mukaan kulttuuriasioiden hoito on ajallisesti mahdollista kirjastotoimenjohtajalle. Kirjastoasetuksen 1157/ momentin mukaan kunnan koko kirjastolaitoksesta vastaavalla johtajalla on oltava ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen tai yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aineopinnot. Sivistystoimenjohtajan ehdotus: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että 1. kirjastotoimenjohtajan virkanimike muutetaan kirjasto- ja kulttuurijohtajaksi lukien siten, että kirjasto- ja kulttuurijohtajan tehtävänkuva sisältää 50 % työajasta kunnan kulttuuriasioiden hoitoa ja kehittämistä. 2. kirjasto- ja kulttuurijohtajan viran kelpoisuusehdoksi asetetaan kirjastoasetuksen 1157/ momentin mukaisesti yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen tai yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan aineopinnot. Kulttuurialan opinnot katsotaan eduksi. 3. kirjasto- ja kulttuurijohtajan viran peruspalkka on KVTES 02KIR011 mukainen, tällä hetkellä 2 137,12 /kk. Hyväksyttiin. (Lisätietoja: sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh ).

8 Kunnanhallitus Kutsuttuna asiantuntijana sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen. KH Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen sillä muutoksella, että kirjasto- ja kulttuurijohtajan tehtävänkuva sisältää 30 % työajasta kunnan kulttuuriasioiden hoitoa ja kehittämistä. Kunnanhallitus toteaa edelleen, että ko. toimenkuvaan kuuluu kirjastotyöskentelyyn osallistuminen aikaisemman tehtäväkuvan mukaan. Asiantuntijana tämän pykälän aikana vt. kirjastotoimenjohtaja Esa Paulamäki. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh )

9 Kunnanhallitus YHT 443/2011/180 KH 113 KIRJASTO- JA KULTTUURIJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMISLUPAPYYNTÖ JA VIRAN AUKIJULISTAMINEN SIV , 37 Kirjastotoimenjohtajan virka on vapautunut Kirjastolain /904 8 :n mukaan kirjastolaitoksessa tulee olla riittävä määrä kirjasto- ja tietopalvelualan koulutuksen saanutta henkilöstöä. Kirjaston henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista säädetään asetuksella 1157/ momentti. Kirjastoasetuksen 4 ( /1157) mukaisesti kunnan kirjastolaitoksen henkilöstöstä vähintään 70 prosentilla tulee olla: 1) yliopistossa suoritettu korkeakoulututkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot; 2) ammattikorkeakoulussa suoritettu korkeakoulututkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot; 3) ammatillinen perustutkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot; taikka 4) tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto. Kunnan kirjastolaitoksen henkilöstöstä vähintään 45 prosentilla tulee olla 1 momentin 1 tai 2 kohdassa tarkoitettu koulutus. Henkilöstöä tulee olla vähintään 1 henkilötyövuosi/1000 asukasta kohden. (Opetusministeriön Kirjastopoliittisessa ohjelmassa määritellyt tiedon saatavuuden ja palvelujen laatusuositukset.) Suhteessa lainaukseen ja väkilukuun Ilmajoella on kuntavertailussa vähiten ammatillista henkilökuntaa. Asukasluku Lainaus/ Kirjastoamm. Aukiolotunnit Toimintakulut/Asukas asukas henkilötyövuodet Ilmajoki ,64 5, ,30 Jalasjärvi ,87 5, ,87 Kauhajoki ,77 9, ,99 Kurikka ,62 9, ,55 Laihia ,41 5, ,05 Lapua ,08 9, ,83 Lähde: Kirjastotoiminnan tilastoja Suomen yleisten kirjastojen tilastot Sivistystoimenjohtajan ehdotus: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että

10 Kunnanhallitus kirjasto- ja kulttuurijohtajan virka julistetaan auki vakinaiseen täyttöön lukien 2. kirjasto- ja kulttuurijohtajan viran tehtäväkohtainen palkka on euroa kuukaudessa koulutustason ja tehtävien vaativuuden vuoksi. Nykyisen vt. kirjastotoimenjohtajan palkka on tällä hetkellä 2 665,72 euroa kuukaudessa. Hyväksyttiin. (Lisätietoja: sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh ) Kutsuttuna asiantuntijana sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen. KH Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen huomioiden edellisessä :ssä tarkennetuin toimenkuvauksin. Asiantuntijana tämän pykälän aikana vt. kirjastotoimenjohtaja Esa Paulamäki. Esittelijä muutti kokouksessa päätösehdotustaan seuraavasti: Kirjasto- ja kulttuurijohtajan virka julistetaan haettavaksi alkuvuodesta Palkkaus vahvistetaan virkavaalin yhteydessä. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän kokouksessa muuttaman päätösehdotuksen. (Lisätietoja: sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh )

11 Kunnanhallitus KH 114 TÄYTTÖLUVAN HAKEMINEN LEHTOREIDEN VIRKOIHIN JA TUNTIOPETTAJAN TOIMEEN / JAAKKO ILKAN KOULU YHT 128/2012/180 SIV , 41 Jaakko Ilkan koulun kolme lehtorin virkaa vapautuvat irtisanoutumisten vuoksi. Vapautuvat virat Jaakko Ilkan koulussa ovat seuraavat: peruskoulun biologian ja maantiedon lehtorin virka (0035), peruskoulun fysiikan ja kemian lehtorin virka (0029) sekä peruskoulun äidinkielen lehtorin virka (0021). Lisäksi tarvitaan päätoimista tuntiopettajaa peruskoulun liikunnan ja terveystiedon opetukseen (poikien liikunta), koska nykyisellä tehtävän hoitajalla ei ole muodollista pätevyyttä. Tarve on toistaiseksi. Tehtäviä ei voida hoitaa sisäisin järjestelyin. Sivistystoimenjohtajan ehdotus: Sivistyslautakunta hakee kunnanhallitukselta täyttölupaa seuraavien virkojen ja toimen täyttämiseen vakinaisesti lukien: Peruskoulun 1. biologian ja maantiedon lehtorin virka (0035). 2. fysiikan ja kemian lehtorin virka (0029). 3. äidinkielen lehtorin virka (0021). 4. päätoiminen liikunnan ja terveystiedon tuntiopettaja toistaiseksi. Hyväksyttiin. (Lisätietoja sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh ) KH Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen. Asiantuntijana tämän pykälän aikana sivitystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen. Esittelijä täydensi päätösehdotustaan seuraavasti: Kunnanhallitus antaa täyttöluvan myös englannin kielen lehtorin viralle (073) vakinaisesti lukien.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän kokouksessa täydentämän päätösehdotuksen. (Lisätietoja sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen, puh )

13 Kunnanhallitus YHT 149/2012/114 KH 115 KUNNANVIRASTON PITÄMINEN SULJETTUNA MAANANTAINA JA PERJANTAINA Vappua edeltävä maanantai on varsinainen työpäivä. Samoin Helatorstain jälkeinen perjantai on varsinainen työpäivä. Nämät päivät tulevat olemaan todennäköisesti erittäin hiljaisia päivä asiakaspalvelua ajatellen. Kunnanviraston pitäminen suljettuna ko. päivinä olisi perusteltua. Kyse ei ole ylimääräisistä vapaapäivästä, vaan henkilöstö voisi olla oman harkintansa ja työtilanteensa mukaan joko työssä tai lomalla. Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy, että kunnanvirasto pidetään suljettuna Vappua edeltävänä maanantaina sekä helatorstain jälkeisenä perjantaina edellä asiaselostuksessa oleviin perusteisiin viitaten. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Mika Sillanpää, puh )

14 Kunnanhallitus KH 116 KUNNANVIRASTON SULKEMINEN KESÄLLÄ 2012 YHT 150/2012/114 Kunnanvirasto on pidetty suljettuna heinäkuulla jo useana vuonna kolmen viikon ajan lomien keskittämiseksi. Eri hallintokunnat järjestävät kuntalaisten palvelujen saatavuuden kannalta välttämättömät tehtävät sekä tarvittavat rahaliikenne-, palkanmaksu- ym. tehtävät. Kokonaisuudessaan menettely on osoittautunut toimivaksi etenkin kun kunnanhallituksen päätöstä noudattaen vuosilomat on järjestetty mahdollisuuksien mukaan heinäkuulle. Tällöin lomakausi on saatu supistetuksi tiiviimmäksi ja tehokasta yhteistä työskentelyaikaa on tullut enemmän. Myöskään kuntalaisten taholta ei ole tullut kielteistä palautetta. Johtoryhmässä on päädytty ehdottamaan, että sulkuviikot olisivat heinäkuulla viikot jolloin kunnanvirasto olisi suljettuna ma pe Ehdotus: Kunnanhallitus päättää, 1. että tulevana vuosilomakautena kunnanvirasto pidetään suljettuna edellä mainituin poikkeuksin viikoilla siten, että toimistot järjestävät vain välttämättömät tehtävät kunnanjohtajan kanssa sovittavin yksityiskohtaisin järjestelyin ja 2. että vuosilomat järjestetään sulkukauden yhteyteen ja välittömästi sen molemmin puolin niin, että vain välttämättömät tehtävät hoidetaan, jolloin lomakausi saadaan mahdollisimman tiiviiksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Mika Sillanpää, puh )

15 Kunnanhallitus KH 117 TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2011 YHT 152/2012/130 Kuntalain 68 :n mukaan tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Lisäksi tilinpäätökseen tulee sisällyttää konsernitase liitteineen. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kirjanpitolain mukaan tilinpäätös on laadittava 3 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä, jonka jälkeen se annetaan tilintarkastajalle ja tarkastuslautakunnalle. Tilinpäätös on saatettava valtuuston käsiteltäväksi kesäkuun loppuun mennessä. Seuraavassa tilinpäätökseen perustuen keskeisiä asioita kunnan taloudesta vuodelta Talouden kehitys Käyttötalous: Alkuperäinen talousarvio Toteutunut Menot ,49 Tulot ,76 Netto ,73 Käyttötalouden toteutuneet kokonaismenot olivat n. 3,962 milj. talousarviota korkeammat, toteutuneet tulot olivat n. 1,355 milj. talousarvioita korkeammat ja nettomenot näin 2,607 milj. korkeammat kuin talousarviossa. Olennaisimpia nettomenojen vähennyksiä alkuperäiseen talousarvioon verrattuna oli seuraavilla tulosalueilla: yleishallinnon tulosalue 0,060 milj. elinkeinotoiminnan talousalue 0,117 milj. Olennaisimpia nettomenojen lisäyksiä alkuperäiseen talousarvioon verrattuna oli seuraavilla tulosalueilla: kiinteistötoimen tulosalue 0,319 milj. sosiaalitoimen tulosalue 1,255 milj. päivähoidon tulosalue 0,399 milj. liikenneväylät ja muut yl. alueet 0,249 milj. JIK-peruspalveluliikelaitos Ky 1,345 milj. peruskoulutus 0,297 milj. vapaa-ajanlautakunta 0,133 milj.

16 Kunnanhallitus Investoinnit: Alkuperäinen talousarvio Toteutunut Menot ,00 Tulot ,26 Netto ,74 Kunnan investointiohjelma oli erittäin mittava vuonna Suurimmat yksittäiset investoinnit olivat keskustan nuorisotila 0,823 milj. (netto), lukion peruskorjaus ja laajennus 1,389 milj. (netto), Jaakko Ilkan koulun peruskorjaus ja laajennus 0,971 milj., muihin kunnallisteknisiin töihin käytettiin yhteensä 2,598 milj. (netto). Toteutuneet investointimenot olivat nettona n. 0,084 milj. talousarviota suuremmat. Tuloslaskelma ja rahoituslaskelma Toimintakate: Kunnan tuloslaskelman välituloksena esitettävä toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden kuluista jää katettavaksi verotuloilla ja valtionosuuksilla. Toimintakate vastaa käyttötalouden nettomenoja. Toimintakate vuonna 2011 oli -54,702 milj.. Toimintakate on 3,942 milj. huonompi kuin vuonna Vuosikate: Kunnan tuloslaskelman välituloksena esitettävä vuosikate osoittaa tulorahoituksen, joka jää käytettäväksi investointeihin, sijoituksiin ja lainan lyhennyksiin. Perusoletus on, että mikäli vuosikate on siitä vähennettävien suunnitelmapoistojen suuruinen, kunnan tulorahoitus olisi riittävä. Pitkällä aikavälillä vuosikatteella tulee kattaa sekä lainojen lyhennykset että investoinnit. Lyhyellä aikavälillä investointeja ja lainojen lyhennyksiä voidaan kattaa uudella lainanotolla. Vuoden 2011 vuosikate oli talousarviota huonompi. Talousarviossa vuosikate oli +2,246 milj. ja tilinpäätöksen mukaan se oli +0,993 milj.. Vuosikatteen huonontuminen johtui lähinnä toimintamenojen kasvusta lähes kaikilla tulosalueilla. Lainat: Uusia lainoja otettiin ison investointiohjelman vuoksi 7,4 milj. vuonna Lainojen lyhennykset olivat 2,716 milj.. Kunnan lainamäärä vuoden 2011 lopussa oli 34,241 milj. (v ,562

17 Kunnanhallitus milj. ). Lainamäärä asukasta kohden vuoden 2011 lopussa on (vuonna 2010 lainamäärä oli /asukas). Todettakoon vielä JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän tilinpäätökseen liittyen keskeisimmät luvut: JIK Ky:n tilinpäätös oli vuodelta ,96 alijäämäinen. JIK ky:n 2011 laskutus toteuma-% talousarvioon (sisältäen muutokset). Todettakoon, että vuonna 2011 Ilmajoen kunnan osalta lisämäärärahatarve JIK:iin on ollut ,89. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää 1. allekirjoittaa tilinpäätöksen, 2. jättää tilinpäätöksen tilintarkastajalle tarkastettavaksi, 3. saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan käsittelyn jälkeen valtuuston käsiteltäväksi ja

18 Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että tilikauden alijäämäinen tulos ,35 euroa tilitetään taseen edellisten tilikausien yli- ja alijäämätilille kuluvan vuoden kirjanpidossa Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Mika Sillanpää, puh )

19 Kunnanhallitus KH 118 JIK-KIINTEISTÖISTÄ LAUSUNNON ANTAMINEN JIK-tilaajalautakunta YHT 140/2012/101 JIK 3, Noin vuoden ajan on toiminut JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän (JIK ky), JIK-kuntien ja tilaajalautakunnan yhteinen kiinteistöohjausryhmä, jonka tehtävänä on tukea JIK ky:n tulevaisuuden toiminnan tilojen suunnittelua asettamalla yhteinen tahtotila ja palvelurakenteen raamit eri jäsenkuntien kiinteistöinvestoinneille sekä työstämällä toimeksiannot eri työryhmille. Kiinteistöohjausryhmän keskusteltavaksi on tuotu myös sitä, miten käytössä olevien jäsenkuntien kiinteistöjen omistusta, hoitoa ja tukipalveluita voitaisiin yhdenmukaistaa. Ohjausryhmässä on myös todettu, että tarvetta kiinteistöihin liittyvään keskusteluun ja ohjeistukseen on. JIK-kuntien yhteisen sopimuksen ja Jalasjärven johtosäännön mukaisesti tilaajalautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu vastata JIKkuntien puolesta yhteistoimintaan sisältyvien tehtävien yleisestä kehittämisestä ja suunnittelusta, sekä muun muassa hyväksyä toimialallaan merkittävien hankkeiden tarveselvitykset, suunnitelmat, hankintaohjelmat ja muut vastaavat suunnitelmat. Kiinteistöihin liittyen tilaajalautakunnan on kuitenkin vaikea tehdä linjauksia ilman omistajakuntien selkeän tahtotilan muodostumista järjestetään seminaari aiheesta tilaajalautakunnalle, johtokunnalle, kaupungin- ja kunnanhallituksille sekä teknisen lautakunnan edustajille. Kokouksessa on läsnä JIK ky:n johtaja Anna- Kaisa Pusa kertomassa tuottajalla heränneistä kiinteistöihin liittyvistä kysymyksistä, joihin toivotaan tilaajalautakunnalta linjausta ja joita käsitellään seminaarissa. Lisäksi läsnä on hoivapalvelujen johtaja Tarja Palomäki kertomassa hoivapalvelujen kiinteistötyöryhmän ehdotuksista ja toiveista. Controllerin ehdotus: Tilaajalautakunta merkitsee asiantuntijoiden selvityksen tiedoksi. Keskustelua jatketaan seminaarin jälkeen. JIK ky:n johtaja Anna-Kaisa Pusa ja hoivapalvelujen johtaja Tarja Palomäki olivat kokouksessa läsnä pykälän käsittelyn ajan poistuen ennen päätöksentekoa. Hyväksytään ehdotus.

20 Kunnanhallitus Jäsen Lasse Mukkala ja Jalasjärven kunnanjohtaja Esko Juntunen poistuivat kokouksesta päätöksenteon jälkeen, klo JIK-kiinteistöseminaari järjestettiin Seminaarissa JIK ky:n johtaja Anna-Kaisa Pusa kertoi kiinteistöihin liittyvistä avoimista kysymyksistä ja valotti muutoinkin seminaarin taustoja. Koska vanhusten asumispalveluissa kiinteistöt ja ostopalvelut vaikuttavat toisiinsa, avopalveluohjaaja Reetta Kananoja kertoi seminaarissa palvelusetelijärjestelmän käyttöönotosta. Lisäksi hoivapalvelujen johtaja Tarja Palomäki kertoi hoivapalvelujen kiinteistöalatyöryhmän ehdotuksista ja toiveista kiinteistöjen suhteen. Seminaarin yhteydessä todettiin, että omistajakunnilta olisi hyvä pyytää lausuntoa kiinteistöihin liittyvistä avoimista kysymyksistä, vaikka osa kunnanhallituksista on antanut lausunnon osaan asioista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden tehokas palvelutuotanto tarvitsee tuekseen optimaalisesti ja kustannustehokkaasti suunniteltuja kiinteistöjä. Palvelut kehittyvät kiihtyvässä vauhdissa, joten myös rakentamisessa tulisi huomioida tilojen muunneltavuus sekä ns. moduulimainen lisärakentamisen mahdollisuus. Controllerin ehdotus: Tilaajalautakunta pyytää Jalasjärven ja Ilmajoen kunnanhallituksilta sekä Kurikan kaupunginhallitukselta lausuntoa, jossa vastataan seuraaviin kysymyksiin: 1. Onko kunnalla kiinnostusta tehdä muiden JIK-kuntien kanssa syvempää yhteistyötä JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän vuokraamien tilojen hallinnoinnissa ja/tai investoinneissa a. muodostamalla yhteinen kiinteistöyhtiö, johon JIK ky:n vuokraamista tiloista siirretään tarkoituksenmukaiset kiinteistöt, joko osa tai kaikki, b. muodostamalla yhteinen kiinteistöyhtiö JIK ky:n käyttöön tarkoitettujen uudisrakennusten rakentamiseen ja hallinnointiin tai c. palkkaamalla yhteisen rakennuttajainsinöörin kiinteistöjen hallinnointiin ylläpidon osalta sekä koordinoimaan palvelutuotantoa tukevia uusia investointeja? 2. Nähdäänkö mahdolliseksi keskittää yhteen yksikköön koko JIKalueen asiakkaita jostain erityisryhmästä

21 Kunnanhallitus a. kun kyseiset asiakkaat joutuvat muutoin hakemaan palvelunsa alueen ulkopuolelta eli voitaisiin kotiuttaa muualle sijoitettuja asiakkaita JIK ky:n palvelutuotannon piiriin tai b. kun palveluita keskittämällä voitaisiin toimia edullisemmin ja entistä ammattitaitoisemmin henkilökunnan erikoistuessa erityisryhmän palveluihin? c. Kysymykseen liittyen: nähdäänkö mahdolliseksi toimia yllämainituin tavoin muiden kuin tilaajalautakunnan järjestämisvastuulle siirrettyjen palvelujen osalta, esim. lastensuojelun? 3. Sitoudutaanko rakentamaan ja ylläpitämään vain kustannustehokkaita 25-paikkaisia yöhoidollisia yksiköitä? (yksikön lakkautuksen jälkeen sama palvelu järjestetään mutta tehokkaamman kokoisessa yksikössä) Kiinteistöohjausryhmän kokouksessa ehdotetun uuden rakennuttajaryhmä-ajatuksen vuoksi controller tarkensi ehdotustaan siten, että kohtaan 1 lisättäisiin seuraava kohta: d. muodostamalla yhteisen rakennuttajaryhmän hankkeiden tekniseen valmisteluun siten, että sihteerinä ja valmistelijana toimii oman työn ohessa kukin tekninen johtaja vuorollaan, tai siten, että valmistelutehtäviin ja korjaus- ja kunnossapitohankkeisiin palkataan erillinen JIK-tilapäällikkö? Vilkkaan keskustelun kuluessa sovittiin, että controller lisää pöytäkirjaan kaupungin- ja kunnanhallituksille tiedoksi esimerkkejä 2. kohdan erityisryhmiksi. Kurikan kaupunginjohtaja Tyrväinen poistui pykälän käsittelyn aikana. Hyväksyttiin ehdotus tarkennettuna siten, että lausuntopyynnöstä muotoutui seuraavanlainen: 1. Onko kunnalla kiinnostusta tehdä muiden JIK-kuntien kanssa syvempää yhteistyötä JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän vuokraamien tilojen hallinnoinnissa ja/tai investoinneissa a. muodostamalla yhteinen kiinteistöyhtiö, johon JIK ky:n vuokraamista tiloista siirretään tarkoituksenmukaiset kiinteistöt, joko osa tai kaikki,

22 Kunnanhallitus b. muodostamalla yhteinen kiinteistöyhtiö JIK ky:n käyttöön tarkoitettujen uudisrakennusten rakentamiseen ja hallinnointiin, c. palkkaamalla yhteisen rakennuttajainsinöörin kiinteistöjen hallinnointiin ylläpidon osalta sekä koordinoimaan palvelutuotantoa tukevia uusia investointeja tai d. muodostamalla yhteisen rakennuttajaryhmän hankkeiden tekniseen valmisteluun siten, että sihteerinä ja valmistelijana toimii oman työn ohessa kukin tekninen johtaja vuorollaan, tai siten, että valmistelutehtäviin ja korjaus- ja kunnossapitohankkeisiin palkataan erillinen JIK-tilapäällikkö? 2. Nähdäänkö mahdolliseksi keskittää yhteen yksikköön koko JIKalueen asiakkaita jostain erityisryhmästä (esim. psykogeriatria, mielenterveys, muistipotilaiden vuorohoito) a. kun kyseiset asiakkaat joutuvat muutoin hakemaan palvelunsa alueen ulkopuolelta eli voitaisiin kotiuttaa muualle sijoitettuja asiakkaita JIK ky:n palvelutuotannon piiriin tai b. kun palveluita keskittämällä voitaisiin toimia edullisemmin ja entistä ammattitaitoisemmin henkilökunnan erikoistuessa erityisryhmän palveluihin? c. Kysymykseen liittyen: nähdäänkö mahdolliseksi toimia yllämainituin tavoin muiden kuin tilaajalautakunnan järjestämisvastuulle siirrettyjen palvelujen osalta, esim. lastensuojelun? 3. Sitoudutaanko rakentamaan ja ylläpitämään vain kustannustehokkaita 25-paikkaisia yöhoidollisia yksiköitä? (yksikön lakkautuksen jälkeen sama palvelu järjestetään mutta tehokkaamman kokoisessa yksikössä) KH Ehdotus: Ilmajoen kunnanhallitus suhtautuu tilaajalautakunnan esityksiin pääosin pidättyvästi. Näin siksi, että maassa on meneillään laaja kunta- ja palvelurakenneuudistus. Lisäksi on tiedossa, että uutta sote uudistusta valmistellaan. 1. a) Ei. b) Ei. c) Ei. Ilmajoki ei osallistu jatkossa nykyisen (25 % työaika) raken-

23 Kunnanhallitus nuttajainsinöörin palkkaamiseen. Kunnanhallitus nimeää kiinteistöasioissa Ilmajoelta vastuuhenkilöksi tilaajalautakuntaan JIK:iin päin tekninen johtaja Paavo Perälän. Kohtiin 1 a, b ja c voidaan palata uudelleen, kun nähdään johdannossa kerrottujen tekijöiden suunta ja aikataulu. d) Lautakunnan alaisuuteen voidaan kutsua lautakunnan toimesta rakentamista koordinoiva ryhmä. Ilmajoen kunnanhallitus nimeää tähän ryhmään Paavo Perälän. 2. Erityisryhmien keskittämistä yhteen yksikköön on järkevää selvittää. Selvityksen pohjalta Ilmajoen kunnanhallitus päättää erikseen mahdollisesta keskittämisestä. Lastensuojelun yhteistyön tiivistämisestä on syytä käydä neuvottelu lautakunnan ja perusturvan / sosiaalijohtajien kesken. Mahdollisesti esitettävää yhteistyömallia käsitellään erikseen. 3. Mikäli 25-paikkaiset yöhoidolliset yksiköt ovat tehokkaita, Ilmajoen kunnanhallitus on valmis ennen rakennuttamista tarkastelemaan yksikön kokoa yhdessä tilaajalautakunnan, että palvelun tuottajan (JIK) kanssa. Esittelijä täydensi käydyn keskustelun perusteella ehdotustaan seuraavasti: 1d. Tilapäällikköä ei palkata, eikä Ilmajoki osallistu tilapäälliköstä aiheutuviin kustannuksiin. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän esitykseen kokouksessa tehdyn täydennyksen. (Lisätietoja: kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski, puh )

24 Kunnanhallitus KH 119 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Kunnanhallitukselle saatetaan tiedoksi seuraavaa: Etelä-pohjanmaan liiton lausunto kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista (esityslistan oheismateriaalina). Vaasan hallinto-oikeus : Matti Talvitien valitus terveyskeskuksen laajentamisen ja peruskorjauksen myönnetystä rakennusluvasta. Hallinto-oikeus ei tutki valitusta. (Päätös nähtävillä kokouksessa). Merkittiin tiedoksi. (Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Mika Sillanpää, puh )

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 8.8.2011, kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 13.2.2012, kello 8.45 9.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 24 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 24 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 24 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 26.11.2012, kello 17.00 20.36 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 8.11.2011, kello 16:30 18:06. Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Koskenkorvan ryhmis, (Vanhatie 7) klo 16:30-17:00

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 10.2.2011, kello 18.00 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalon kahvio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 6) Aika 28.02.2019, klo 16:45-17:30 Paikka Tuusulan Seurakuntakeskus, Rykmentintie 34 Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 20.9.2012, kello 18.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen lukio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali)

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 5.4.2011, kello 19:00 19:40 Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) Nikkola Antti,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /4.4.2011 Kokousaika 4.4.2011 klo 15.00 17.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa Toholammin

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski REISJÄRVEN KUNTA Vapaa-aikalautakunta 1/2019 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai 10.01.2018 klo 16.30 17.30 Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Parkkila Kimmo, puheenjohtaja Haikola Piia, jäsen Pesola

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 17.6.2014 kello 18.00 18.50 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 15 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 17.3.2011, kello 14.00 15.30 Kokouspaikka Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoki: Alavus:

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ ( 14) Tarkastuslautakunta Kuntatarkastajan tarkastushavainnot kuntatarkastuksesta

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ ( 14) Tarkastuslautakunta Kuntatarkastajan tarkastushavainnot kuntatarkastuksesta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2018 1 ( 14) Aika 10.04.2018, klo 13:30-16:05 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastus 18 Asiakkuuspäällikkö

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti, l

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Sivistyslautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Sivistyslautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 26.3.2012, kello 17:00 20:16. Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Muut saapuvilla olleet Kunnantalo Hellsten Vesa, pj

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Sivistyslautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Sivistyslautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika Torstai 22.11.2012, kello 17:00 19:22. Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ahonkylän koulu Hellsten Vesa, pj Haapoja Mervi

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 11.5.2015 Kokousaika Maanantai 11.5.2015 klo 18.00 19.48 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 23/2018. Kirjastonjohtajan valinta

KUNNANHALLITUS 23/2018. Kirjastonjohtajan valinta HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS 23/2018 KOKOUSAI- KA Liite Maanantai 17.12.2018 klo 17.00 - KOKOUS- PAIKKA KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 266 267 268 269 Nro Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 18.10 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 TEKNISEN TOIMEN AJANKOHTAISKATSAUS 3 3 KIINTEISTÖ OY LABYRINTTI 3 4 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 364 188 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 18.2.2011 klo 9.00 13.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2017 41 Kokousaika 24.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Eija-Liisa Suisto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.1.2012 klo 9.00 13.35 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 Kokousaika Torstai klo 19.22 20.36 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 20 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 20 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 20 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 8.10.2012, kello 17.00 17.52 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 5.2.2015 klo 17-18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello Viranomainen Kokouspäivä 23 ASIALISTA KOKOUSAIKA Maanantaina 24.05.2010 kello 16.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 16 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello Vastaukset: keskiviikko kello 13.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello Vastaukset: keskiviikko kello 13. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 17.4.2018 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 17.4.2018 kello 10.05 Vastaukset: keskiviikko 18.4.2018 kello

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Kokousaika Maanantai klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 28.1.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II (klo 9-9.40) Kirkonkylän koulukeskus (klo 10 14) LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 2/ (15) Perusturvalautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 2/ (15) Perusturvalautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 2/2017 1 (15) Aika 16.02.2017, klo 18:00-20:25 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 19 (25) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 11.6.2018 kello 18.00-18.34 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 21 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot