MOLOKILLE LÄPIMURTO BRASILIASSA. Sivu 3. UUSI LUKITUS- MENETELMÄ NYT SAATAVILLA Sivu 8. WAITROSE - ENSIMMÄINEN MOLOK- ASENNUSKOHDE ENGLANNISSA Sivu 6

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MOLOKILLE LÄPIMURTO BRASILIASSA. Sivu 3. UUSI LUKITUS- MENETELMÄ NYT SAATAVILLA Sivu 8. WAITROSE - ENSIMMÄINEN MOLOK- ASENNUSKOHDE ENGLANNISSA Sivu 6"

Transkriptio

1 Molok Oy:n asiakaslehti 1/2005 MOLOKILLE LÄPIMURTO BRASILIASSA Sivu 3 UUSI LUKITUS- MENETELMÄ NYT SAATAVILLA Sivu 8 WAITROSE - ENSIMMÄINEN MOLOK- ASENNUSKOHDE ENGLANNISSA Sivu 6

2 2 Kierrätyksessä on tulevaisuutemme! MOLOK - Deep Collection News 1/2005 Julkaisija: Molok Oy Toimitus ja taitto: Eero Hämäläinen eero.hamalainen@koti.soon.fi sähköposti: molok@molok.com Eri puolilla maailmaa on käynnistetty lukuisia hankkeita, joilla tähdätään kierrätyksen avulla kertyvän jätemäärän vähentämiseen esimerkiksi täyttömaana tai polttamisen keinoin. Kierrätyksen lisääntyminen on nostanut esille useita eri asioita. Asuinalueiden on ollut löydettävä lisätilaa eri kierrätyslajikkeiden keräämiseen tarvittaville astioille. Raskaan ajoneuvoliikenteen määrä on noussut, koska kerättävänä on ollut useita eri lajikkeita. Biojätteen keräysastioiden osalta on ilmennyt hajuhaittoja samoin kuin kompostointialueiden ympäristössä. Haittojen minimoimiseksi ja kierrätyksen etujen maksimoimiseksi on menossa monia kehityshankkeita. Jätteiden lajittelutekniikkaa on kehitetty uudenaikaisempaan suuntaan. Myös koko kierrätysjärjestelmän taloudellisuus on kehittynyt entistä tärkeämmäksi tekijäksi. Molokin kehittämä syväkeräystekniikka on vahvistamassa asemiaan alansa johtavana keräystekniikkana tehokkaassa jätteiden kierrätyksessä. Hygieeniset Molokit korvaavat isoja pinta-astioiden ryhmiä. Molokeilla on parempi keräyskapasiteetti, ne ovat siistimpiä ja hajuttomampia. Tuloksena asuinaluiden katualueet saadaan uudelleen jalankulkijoiden käyttöön ja parkkipaikoille lisätilaa autoille. Työturvallisuus on nousemassa jätehuollossa entistä tärkeämmäksi tekijäksi. Molok-menetelmän käyttöönoton myötä työperäisten loukkaantumisten määrä on pystytty minimoimaan, mikä on parantanut jätehuollon kokonaistaloudellisuutta perinteiseen jätteiden keräys- ja kierrätystekniikkaan verrattuna. Yksi erinomainen esimerkki Molokin menestyksestä kierrätysmarkkinoilla on yhteistyön käynnistyminen Suomen johtavan paperinkeräysyhtiön, Paperinkeräys Oy:n kanssa, joka on työskennellyt alalla jo yli 50 vuotta. Äskettäin yhtiö päätti kehittää edelleen keräysmenetelmäänsä, tähtäimessä toiminnan taloudellisuus ja kerättävän paperin laatu. Yhtiö tutki eri keräysmenetelmiä, ja päätti käyttää Molok-menetelmää keskeisenä paperinkeräyksen järjestelmänä. Molokille tehty sopimus merkitsee mittavaa haastetta. Yhtiömme on kiitollinen Paperinkeräys Oy:n osoittamasta luottamuksesta ja uskosta Molokiin yhtiön keräystarpeiden täyttäjänä. Monet isommat ja pienemmät kaupungit eri puolilla maailmaa kääntyvät Molokin puoleen kehittääkseen jätteidenkeruu- ja kierrätystarpeitaan. Katso lisää Molokin syväkeräysmenetelmästä Internet-sivuiltamme osoitteessa: Veikko Salli Toimitusjohtaja Molok Oy

3 3 MOLOKILLE LÄPIMURTO BRASILIAN JÄTEHUOLTOMARKKINOILLA Molok-säiliöt ovat hyvin esillä Rio de Janeiron puistoissa ja kaupunkialueilla. Jätteiden syväkeräystekniikan kehittänyt nokialainen Molok Oy on tehnyt merkittävän päänavauksen Brasilian jätehuoltomarkkinoille. Usean vuoden testijakson jälkeen Rio de Janeiron alueella toimiva Comlurb-jätehuoltoyhtiö on hyväksynyt Moloksäiliöt käyttöön sekä kiinteistöjen että puistojen jätteiden keräilyyn. Maahan upotettavia säiliöitä on otettu lisäksi käyttöön pääkaupunki Brasiliassa. Ensimmäiset suomalaisvalmisteiset Molok-säiliöt ovat jo toiminnassa Rio de Janeiron keskustan puistoissa ja mm. suosituilla Flamengon puisto- ja uimaranta-alueilla. Comlurb-yhtiö huolehtii Rio de Janeiron alueen yhteensä 15 miljoonan asukkaan jätehuollosta. toimittanut tähän mennessä noin syväkeräyssäiliötä Suomen lisäksi vientikohteisiin eri puolille maailmaa. Viime vuoden kasvu 16%, toiminnot keskitettiin Nokialle Molok Oy:n toimitusmäärät kasvoivat viime vuonna edellisvuodesta 16%:lla. Nopeinta kasvu on ollut kotimaan lisäksi mm. Espanjassa, Brasiliassa, Kanadassa, Arabi-Emiraateissa sekä Pohjoismaissa, mm. Ruotsissa. Vuoden 2004 aikana Molok keskitti kaikki toimintonsa Nokialle ja käynnisti säiliörunkojen valutyöt omana tuotantona. Kotimaan suurin, yli 300 säiliön toimitus tehtiin Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n hyötyjätepisteisiin. Keskeisinä tekijöinä Molokin valinnalle ovat syväkeräysmenetelmän erinomainen keräyskapasiteetti, siisteys sekä hajuttomuus myös kuumissa ilmasto-olosuhteissa. Molok Oy on Molok-menetelmä on siisti myös kuumassa Brasilian ilmastossa.

4 4 Uusi Molok-hyötyjätteiden keräyspiste Dragsfjärdin kunnan Taalintehtaalla. Siisteys ja käytön mukavuus tärkeintä: SYVÄKERÄYKSELLE MYÖNTEINEN VASTAANOTTO JÄRVI- JA SAARISTOALUEILLA - Järvi- ja saaristoalueille asennetut Molok-syväkeräyspisteet ovat saaneet käyttäjiltään hyvin myönteistä palautetta. Erityisen tärkeänä pidetään jätepisteiden siistiytymistä aiemmasta, käytön helppoutta sekä parantuneita kierrätysmahdollisuuksia. Jatkossa paneudumme saaristoalueiden jätepisteiden tyhjennystyön rationalisointiin. Näin arvioi Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Rolf Karrento haastattelussamme yhteistyötä Molokin kanssa. PSS ry:llä ja Molokilla on ollut yhteistyösopimus vuoden 2003 kesästä lähtien. Sen mukaan uudistettavien ja uusien jätepisteiden rakentaminen perustuu syväkeräysmenetelmään. Mitkä osapuolet ovat mukana PSS:n ja Molokin yhteistyössä? - Mukana on kolme eri toimijaa. PSS ry, Molok ja säiliöiden tyhjennyksestä vastaava Klara - Saariston Puhtaanapito Oy. Molokin lisäksi yhdistyksemme toimii yhteistyössä usean muun yrityksen, mm. Veritaksen, Fortumin ja Silja Linen kanssa. Kenelle Molok-syväkeräyspisteet on järvi- ja saaristoalueella tähdätty? - Keskeisenä kohderyhmänä Klaralla ovat alueiden kanta- ja kesäasukkaat. Jätepisteitä on uusittu kohteissa, joiden kautta suuria määriä ihmisiä matkustaa saaristoon, jolloin myös toimivan jätehuollon tärkeys korostuu.

5 5 Minne Molok-syväkeräyspisteitä on tähän mennessä toteutettu? - Keskeinen kehityskohteemme on ollut Dragsfjärdin kunta, ja siellä Taalintehdas ja Kasnäs. Klaran toiminta kattaa tänä päivänä 9 kuntaa Lounais-Suomessa. Ollaanko saaristoalueilla halukkaita kierrätykseen? - Kyllä, kun siihen vain tarjoutuu mahdollisuus. Molok-järjestelmä on tuonut edistystä myös kier-rätykseen. Esimerkiksi Drags-fjärdissä sekajätteen lisäksi erilliskeräyksessä ovat paperi, metalli ja lasi. Mitkä ovat jätehuollon keskeisiä haasteita järvija saaristoalueilla jatkossa? - Jätepisteiden tyhjennystekniikan kehittäminen on seuraavia suunnittelun alla olevia asioita. Kehitämme tekniikkaa, jolla saaristossa liikkuvat huoltoalukset voisivat huolehtia myös jätepisteiden tyhjennyksestä Molok-järjestelmällä. - Saaristoalueilla toimiva tyhjennys on mittava haaste. Lisäksi veneilijöiden septisäiliöiden kattavan tyhjennysjärjestelmän luonti on olennaista vesiympäristön suojelemiseksi. Klara Saariston Puhtaanapito Oy huolehtii säiliöiden tyhjennyksestä.

6 6 HRC Environmental teki päänavauksen Englantiin: WAITROSE, ENSIMMÄINEN MOLOK- ASENNUSKOHDE ENGLANNISSA Vaikuttava ja siisti Molok-hyötyjätepiste Waitrosen marketin edustalla West Ealingissa, Lontoossa. HRC Environmental -yhtiö on tehnyt päänavauksen Englantiin ensimmäisellä Molok-asennuskohteella Lontooseen. Asiakkaana on Waitrose, yksi maan johtavista, laadukkaista supermarket-ketjuista. Yhtiön investointi on esimerkki heidän asenteestaan tarjota asiakkailleen laadukkaita kokonaispalveluja. Hankkeessa West Ealingin olemassaoleva market uudistettiin. Vaikka työ on vielä kesken, avattiin viime helmikuussa marketin yhteyteen rakennettu hyötyjätepiste. Pisteeseen kuuluu 9 Molok-säiliötä, joista neljä 5 kuution ja viisi 3 kuution säiliöitä. Molokit on varustettu pikavarustuksella ja maalattu kirkkaan vihreällä Waitrosen yritysvärien mukaisesti. Hyötyjätepiste on otettu erinomaisesti vastaan ja sitä on ryhdytty käyttämään aktiivisesti. Molokit ovat herättäneet runsaasti myönteistä huomiota alueen asukkaiden, viranomaisten ja urakoitsijoiden keskuudessa. On toivottavaa, että tämä Molokasennus johtaa uusiin hankkeisiin ja toimii erinomaisena referenssinä Molokille ja HRC Environmental -yhtiölle Lontoon aluella. MICHAEL OLDHAM Waitrosen Molokit ovat aktiivisessa käytössä.

7 7 Molokien käyttö Trondheimissa, Norjassa, onnistuu jopa rullatuolilla kulkevilta opiskelijoilta. 60 MOLOKIA TRONDHEIMIIN, NORJAAN Toimitimme viime huhtikuussa 60 Molok-säiliötä opiskelijaorganisaation käyttöön Trondheimissa. Ennen ostopäätöstä 10 säiliöitä testattiin parin vuoden ajan. Molokeissa on pikavarustus ja verhoilun värinä vaaleanharmaa. Säiliöillä kerätään talousjätettä, paperia ja muoveja. Tyhjennyksestä huolehtivalla yhtiöllä on pakkaava tyhjennysauto, johon asennetun nosturin avulla voidaan tyhjentää myös Molok-säiliöitä. Asiakas on tyytyväinen ja aikoo hankkia 25 säiliötä lisää kuluvan vuoden aikana. Yhtenä Molokien etuna pidetään sitä, että säiliöitä voivat käyttää myös pyörätuolilla asioivat opiskelijat, joille suurikansisten pintaastioiden käyttö on mahdotonta. Trondheimin opiskelijakylään asennetuissa Molokeissa on mukana pikavarustus.

8 8 Takana vasemmalta: Mats Jonsson, Jan Gustafsson, Jan Törnquist, Urban Pettersson. Edessä vasemmmalta Gunnar Hermansson ja Mikael Åsberg. SAN SAC AB - MOLOKIN UUSI EDUSTAJA LINKÖPINGISSÄ, RUOTSISSA San Sac AB, Molokin uusi edustaja Ruotsissa, on maan markkinajohtaja jätteen käsittely- ja lajittelulaitteiden aloilla. San Sacin ajatuksena on tarjota asiakkaille kokonaisratkaisut jätteiden käsittelyyn ja lajitteluun. Yhtiön tuotevalikoima sisältää paperiset ja muoviset keräyssäkit, jätetelineet, erilaiset jäteastiat sekä pakkaavat järjestelmät. Lisäksi tarjonnassa on laaja laitevalikoima haitallisten jätelajikkeiden käsittelyyn mm. sairaaloille. Katso lisää yhtiön Internet-sivuilta San Sacin asiakkaina on mm. kuntia, yksityisiä urakoitsijoita, kiinteistöyhtiöitä, sairaaloita ja teollisuuslaitoksia. ping sekä henkilöstö asiakkaita varten ympäri Ruotsia. San Sacilla on 13 työntekijää ja liikevaihto noin 80 miljoonaa Ruotsin kruunua selvästi kasvavilla markkinoilla. Molok-syväkeräysmenetelmän esittely ruotsalaisille asiakkaille on jo vauhdissa yhteistyössä aiemman edustajan, Scanett AB:n kanssa. Molok on esillä mm. ensi syksynä Jönköpingissä järjestettävillä Elmia Fastighet -kiinteistöalan messuilla. Yhtiön toimipaikkana on Linkö- Yksi äskettäin tehdyistä Molok-asennuksista Ruotsissa.

9 9 Lukittavuus estää väärinkäytön tehokkaasti: MOLOKIT VOI NYT MYÖS LUKITA Lähikuva lukosta ulkoapäin. Kestävästä neopreenimuovista valmistettu läppä suojaa lukkoa tehokkaasti lialta ja säävaihteluilta. Suosittujen Molok-syväkeräyssäiliöiden käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia on parannettu entisestään uudella lukitusmekanismilla. Kaikkiin säiliökokoihin on nyt saatavilla kätevä täyttökannen lukitus, joka estää tehokkaasti väärinkäytön ja taloyhtiöiden käytössä säiliöiden täyttymisen ulkopuolisten heittämillä roskilla. Uusi lukitusmekanismi on toteutettu täyttökannen alle suojaan asennetulla pintaasennuslukolla. Säiliön ulkopuolella lukituksesta näkyy vain täyttökannen päällä sijaitseva lukkopesä, joka on suojattu säävaihteluilta ja lialta kestävällä, neopreenista valmistetulla suojaläpällä. Lukkopesä voidaan sarjoittaa sopimaan taloyhtiöissä käytettäviin avaimiin, jolloin säiliön käyttö on omille asukkaille vaivatonta. Lukkopesäksi sopii suoraan esimerkiksi Abloyn ja Assan valmistamat mallit. Paikallisen lukkoliikkeen avulla asennus käy nopeasti. Hinnaltaan kilpailukykyinen lukitusmenetelmä on saatavilla Molokin kaikkiin syväkeräyssäiliöihin: 300 ja 800 litran sekä 1,3:n, kolmen ja viiden kuution malleihin. Haluttaessa lukitus voidaan myös asentaa helposti jo käytössä oleviin säiliöihin, joissa on ergonominen, vinoon asennettu täyttöaukko. Väärinkäytösten lisäksi säiliön lukitus estää tehokkaasti ilkivaltaa ja parantaa samalla jätehuollon turvallisuutta. Pinta-astioihin verrattuna lukittujen Molok-säiliöiden paloturvallisuus on ylivoimainen. Taloyhtiöiden lisäksi lukittavista Molokeista on selkeitä etuja mm. liikekeskuksissa ja julkisissa laitoksissa, joissa säiliöiden käyttäjäkuntaa halutaan rajoittaa. Lukkopesä on sijoitettu suojaan kannen alle. Täydellisesti varusteltu, lukittava Molok-säiliö.

10 10 Pelastusopiston palotesti osoitti: MOLOK-SÄILIÖT PARANTAVAT JÄTEHUOLLON PALOTURVALLISUUTTA Testin toinen, kolme kuutiota yhdyskuntajätettä sisältänyt säiliö, sytytettiin myös nestekaasuliekillä. Kymmenen minuuttia sytyttämisen jälkeen avoin kansi pehmeni ja painui itsestään kiinni. Kun kansi avattiin uudelleen, kesti runsaat puoli tuntia, ennen kuin kytevä palo poltti säiliöön reiän ja käynnisti varsinaisen palon. Pelastuslaitoksen yhteenvedossa todetaan, ettei palava savuke saanut Molok-säiliössä keräyspaperia silputtunakaan palamaan. Nestekaasulla sytytettynä palo jatkui molempien säiliöiden sisällä kytevänä varsin hitaasti. Pinta-astiat ja niden yhteyteen rakennetut puiset rakenteet ovat varsin herkkiä värinkäytölle ja myös tulipaloille. Missään tapauksessa palot eivät levinneet säiliön ulkopuolelle alle kuuden minuutin, mikä on yleinen palo- ja pelastuslaitosten toimintavalmiusaika. Pelastusopiston järjestämä palotesti osoittaa, että Molok-syväkeräyssäiliöt parantavat jätehuollon paloturvallisuutta ja lisäävät vaikeasti syttyvinä paloviranomaisten toimintavalmiusaikaa. Jätehuollon paloturvallisuuteen on viime aikoina kiinnitetty erityistä huomiota jäteastioiden ja - katosten lukuisten polttoyritysten vuoksi. Pelastusopiston toteuttamassa testissä käytettiin kahta erikokoista Molok-syväkeräyssäiliötä. Toinen säiliö oli täytetty kuivalla jätepaperilla ja toinen, suurempi säiliö, tavallisella yhdyskuntajätteellä. Testissä paperilla täytetty säiliö yritettiin ensin sytyttää pudottamalla keräyspaperin päälle palava savuke. Testitilanteessa puhaltaneesta tuulesta ja avoimesta kannesta huolimatta Molok-säiliö ei syttynyt savukkeesta, vaan palo tyrehtyi. Toisessa vaiheessa säiliön ylin kerros oli silputtua paperia. Tällöin savuke sytytti kytevän palon, joka kuitenkin sammui itsekseen. Lopuksi paperilla täytetty syväkeräyssäiliö sytytettiin nestekaasupolttimen liekillä. Vasta 20 minuuttia syttymisen jälkeen säiliön kansi alkoi sulaa ja liimautui kiinni. Vaikka säiliön kansi avattiin lopuksi, kestivät säiliön rakenteet kytevää paloa kolme tuntia ennen palon etenemistä ilmiliekkeihin. Palotestin mukaan Molok-säiliöitä on miltei mahdotonta sytyttää.

11 11 Yhdessä me rakennamme innovatiivisen, ihmisistä huolta pitävän Kitchenerin, joka tarjoaa turvallisen ja eloisan asuinympäristön. KITCHENER, KANADA, KANNUSTAA SYVÄKERÄYS- MENETELMÄN KÄYTTÖÖN Kitchenerin kaupunki on eloisa asuinpaikka, joka sijaitsee Waterloon maakunnassa, lounaisen Ontarion sydämessä. Kitcheneristä on vain tunnin ajomatka Torontoon, joka on Kanadan suurin kaupunki. Yhdysvaltojen Detroit ja Buffalo ovat vain parin tunnin matkan päässä. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Bingemansin retkeilyalue historiallisen Grand River -joen varrella. Alue tarjoaa yli 500 leiriytymispaikkaa sekä perinteisiä, puisia vuokramökkejä. Monille kävijöille Kanadasta ja Yhdysvalloista saakka Kitchenerin kaupungintalo on käymisen arvoinen paikka joka vuosi joulukuussa. Tarjolla on ostosten tekoa, lämmitetyn viinin maistelua, ystävien tapaamista ja yksinkertaisesti vain hauskanpitoa. Kannustamme syväkeräysmenetelmän käyttöön Siisti Molok-säiliöiden rivistö Kitchenerin kaupungissa Ontariossa, Kanadassa. Kitchenerin kaupunki on havainnut vanhat, puiset jäteastiat kalliiksi käyttää ja ylläpitää. Jos jätelajikkeet sisältävät yhtään bioainesta, on astioilla oltava teräsrunko sekä katos. Testauksen jälkeen Kitchenerin kaupunki kannustaa nyt syväkräysmenetelmän laajempaan käyttöönottoon. Menetelmä vähentää kustannuksia, on käyttäjäystävällinen, siisti ja hajuton vanhoihin puisiin pinta-astioihin verrattuna, todetaan kaupungin kannanotossa. Saksalaiset, jouluaiheiset Christkindl-markkinat perustuvat yli 400 vuotta vanhaan perinteeseen. Ne tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden lahjaostoihin, maukkaan saksalaisen ruuan maisteluun sekä markkinaviihteen seuraamiseen. Syväkeräysmenetelmä säästää sekä tilaa että kustannuksia.

12 12 PÄÄKONTTORI: Molok Oy Nosturikatu16 PL Nokia Puh: Fax: Sähköposti: Internet: Toimitusjohtaja Veikko Salli Puhelin Sähköposti: Vientipäällikkö Hannu Luomala Puhelin Sähköposti: KOTIMAAN ALUEMYYNTIORGANISAATIO: ETELÄ-SUOMI Hannu Lahti PL 30 Thurmaninaukio 5B KAUNIAINEN Gsm: Puh: Fax: Mikael Jämsänen PL 30 Thurmaninaukio 5B KAUNIAINEN Gsm: Puh: Fax: Jani Parkkonen PL 30 Thurmaninaukio 5B KAUNIAINEN Gsm: Puh: Fax: POHJANMAA, ETELÄ-POHJANMAA K & M Kailasto Ky Pajunevantie JÄMIJÄRVI Gsm: ja Puh: Fax: k-m.kailasto@co.inet.fi KAAKKOIS-SUOMI, LAHDEN SEUTU Hannu Lahti PL 30 Thurmaninaukio 5B KAUNIAINEN Gsm: Puh: Fax: hannu.lahti@molok.com ITÄ- JA KESKI-SUOMI Pääkonttori PL NOKIA Puh: Fax: molok@molok.com KEMI, TORNIO, OULUNSEUTU, KESKI-POHJANMAA Juhani Aine PL TORNIO Gsm: Puh: Fax: juhani.aine@molok.com LAPPI, KAINUU Matti Heikkilä Puistolantie HIRVAS Gsm: Puh: Fax: matti.heikkila@molok.com VARSINAIS-SUOMI, SATAKUNTA Jari Salli PL NOKIA Gsm: Puh: Fax: jari.salli@molok.com PIRKANMAA, HÄME Sarita Koivula PL NOKIA Gsm: Puh: Fax: sarita.koivula@molok.com

INNOVATIIVISESTA AJATUKSESTA

INNOVATIIVISESTA AJATUKSESTA INNOVATIIVISESTA AJATUKSESTA KANSAINVÄLISEKSI LIIKETOIMINNAKSI Molok Oy:n perustajan, Veikko Sallin, innovatiivisesta ajatuksesta saivat alkunsa ensimmäiset Molok Oy:n jätteiden syväkeräys järjestelmät.

Lisätiedot

Mukautuvaksi suunniteltu

Mukautuvaksi suunniteltu Molok tuoteperhe Molok Mukautuvaksi suunniteltu Kotimainen Molok on siisti, turvallinen ja taloudellinen ratkaisu tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen jätteenkeräykseen ja -lajitteluun. Monipuolinen

Lisätiedot

Miten Syväkeräys - jätehuoltoratkaisu nostaa taloyhtiön arvoa? Opas Molok -säiliöiden etuihin ja hyötyihin

Miten Syväkeräys - jätehuoltoratkaisu nostaa taloyhtiön arvoa? Opas Molok -säiliöiden etuihin ja hyötyihin Miten Syväkeräys - jätehuoltoratkaisu nostaa taloyhtiön arvoa? Opas Molok -säiliöiden etuihin ja hyötyihin Johdanto Syväkeräys-järjestelmään siirtyminen nostaa kiinteistön arvoa pitkällä aikavälillä. Silti

Lisätiedot

Mukautuvaksi suunniteltu

Mukautuvaksi suunniteltu tuotteet Molok Mukautuvaksi suunniteltu Kotimainen Molok on siisti, turvallinen ja taloudellinen ratkaisu tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen jätteenkeräykseen ja -lajitteluun. Monipuolinen tuotevalikoimamme

Lisätiedot

JÄTTEENKÄSITTELIJÄN KIERTOTALOUSTULEVAISUUS

JÄTTEENKÄSITTELIJÄN KIERTOTALOUSTULEVAISUUS JÄTTEENKÄSITTELIJÄN KIERTOTALOUSTULEVAISUUS MOLOK OY Hannu Jokinen toimitusjohtaja 1 Veikko Salli kehitti jätteen syväkeräys menetelmän vuonna 1991 2 MOLOK OY Tuotanto ja pääkonttori Nokialla Liikevaihto

Lisätiedot

KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-10.10.2013, TAMPERE

KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-10.10.2013, TAMPERE KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-, TAMPERE 01 05 02 03 04 Esimerkkikohteet 01 Norja, Trondheim, putkikuljetus ja puristimet 02 Tanska, Frederiksberg,

Lisätiedot

Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014

Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014 Sivu 1 / 5 TIEDOTE KOUVOLAN JA IITIN ISÄNNÖITSIJÖILLE 20.11.2013 Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014 myös entiset Kuusankoski ja Anjalankoski yhtenäisen jätteenkuljetuksen ja

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Yleisimmät akavalaistutkinnot 2014/9 ja 2015/9 Ekonomisti Heikki Taulu Koko maa -1000 0 1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 8000 6271 678 6949 3597 798 4395 2848

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain

Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain Yleisimmät akavalaistutkinnot 2014/6 ja 2015/6 Ekonomisti Heikki Taulu Koko maa 6255 696 6951 3602 860 4462 3621 482 4103 2632 340 2972 2289 306 2595 2103 460 2563

Lisätiedot

Kiinteistöastiat palveluksessasi!

Kiinteistöastiat palveluksessasi! Kiinteistöastiat palveluksessasi! JUUSO LASSI EMPPU EPELI EPPU EERO www.ukmuovi.fi Astiat lajitteluun ja kierrätykseen Tuotekoodit ja -koodit HELESI 140 Harmaa 701010 6418378710102* Vihreä 701011 6418378710119*

Lisätiedot

Kiinteistöastiat palveluksessasi!

Kiinteistöastiat palveluksessasi! Kiinteistöastiat palveluksessasi! JUUSO LASSI EPELI EMPPU EPPU www.ukmuovi.fi EERO Astiat lajit teluun ja kierrätykseen K AKSIPYÖRÄISET Kaksipyöräiset HELESI -jäteastiat ovat SFS-EN 840 jäteastiastandardin

Lisätiedot

Jätteen energiahyötykäyttö -käytännön vaikutukset. KOKOEKO 16.2.2012 Eila Kainulainen Keski-Savon ympäristötoimi

Jätteen energiahyötykäyttö -käytännön vaikutukset. KOKOEKO 16.2.2012 Eila Kainulainen Keski-Savon ympäristötoimi Jätteen energiahyötykäyttö -käytännön vaikutukset KOKOEKO 16.2.2012 Eila Kainulainen Keski-Savon ympäristötoimi Aiempia kokemuksia energiahyötykäytöstä Keski- Savossa Poltettavaa muovijätettä kerättiin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt 12.12.2006 sekä määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2007 alkaen. 1 Järjestämästään jätehuollosta aiheutuvien jätteen kuljetus-,

Lisätiedot

Jäteselviytyjät 2013. Tietokilpailu. Koulun nimi. Paikkakunta. Luokka. Joukkue (jokaisen osallistujan etu- ja sukunimi) pisteet yhteensä / 90 pistettä

Jäteselviytyjät 2013. Tietokilpailu. Koulun nimi. Paikkakunta. Luokka. Joukkue (jokaisen osallistujan etu- ja sukunimi) pisteet yhteensä / 90 pistettä Jäteselviytyjät 2013 Tietokilpailu Koulun nimi Paikkakunta Luokka Joukkue (jokaisen osallistujan etu- ja sukunimi) 1. 2. 3. pisteet yhteensä / 90 pistettä 1. Ympyröi YKSI oikea vaihtoehto. 1. Miksi jätteitä

Lisätiedot

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄTTEIDEN VASTAANOTTO TOIMINTAOHJEET 3 2. DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN VASTAANOTTOHINNAT 4 3. PIENJÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 6 4. JÄTEASTIOIDEN TYHJENNYSMAKSUT

Lisätiedot

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 Jätekuljetusten suunnittelu ja kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 PERUSTIETOJA Yhtiö on perustettu tt vuonna 2002. Omistajat: Porvoo (49,00 %), Sipoo (25,60 %), Loviisa (9,15 %), Askola (3,95 %), Pernaja

Lisätiedot

UKM Jäte- ja. hiekkasäiliöt. UK-Muovi Oy. UK-Muovi Oy:llä on vuosikymmenien. Valikoimastamme kattavasti kiinteistöastiat:

UKM Jäte- ja. hiekkasäiliöt. UK-Muovi Oy. UK-Muovi Oy:llä on vuosikymmenien. Valikoimastamme kattavasti kiinteistöastiat: UKM Jäte- ja kierrätysastiat sekä hiekkasäiliöt :llä on vuosikymmenien kokemus jäteastioiden muuttuvista tarpeista. Nykyajan astioiden tulee olla tarkoituksenmukaisia, turvallisia, ympäristöystävällisiä

Lisätiedot

Jätehuollon kehittäminen Pöytyän kunnan kiinteistöissä Yläneellä

Jätehuollon kehittäminen Pöytyän kunnan kiinteistöissä Yläneellä Jätehuoltokartoitus 1(6) 16.2.2015 Turun Seudun Jätehuolto Oy Toni Tikkanen, puh. 020 728 2116 Kuormakatu 17 20380 Turku Pöytyän kunta Tarmo Rantanen Jätehuollon kehittäminen Pöytyän kunnan kiinteistöissä

Lisätiedot

CITY-KIDAT VANAJANLINNAN GOLF-KENTÄLLE. Sivu 3. TUHAT MOLOKIA TEHOSTAMAAN PAPERINKERÄYSTÄ Sivut 4-5

CITY-KIDAT VANAJANLINNAN GOLF-KENTÄLLE. Sivu 3. TUHAT MOLOKIA TEHOSTAMAAN PAPERINKERÄYSTÄ Sivut 4-5 Molok Oy:n asiakaslehti 2/2005 CITY-KIDAT VANAJANLINNAN GOLF-KENTÄLLE Sivu 3 TUHAT MOLOKIA TEHOSTAMAAN PAPERINKERÄYSTÄ Sivut 4-5 ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLLOLLE VAJAAT SATA MOLOK- ALUEPISTETTÄ Sivut 8-9 2

Lisätiedot

Piharakentajan pieni opas Syväkeräys - jätepisteen suunnitteluun. Yleisimmät kysymykset ja mitä oikeasti pitäisi kysyä?

Piharakentajan pieni opas Syväkeräys - jätepisteen suunnitteluun. Yleisimmät kysymykset ja mitä oikeasti pitäisi kysyä? Piharakentajan pieni opas Syväkeräys - jätepisteen suunnitteluun Yleisimmät kysymykset ja mitä oikeasti pitäisi kysyä? FAQ useimmin kysytyt kysymykset Paljonko Syväkeräys-järjestelmä vie tilaa pihassa?

Lisätiedot

jäsenkysely a) maaseutututkija 30,4% 41 b) maaseudun kehittäjä 31,9% 43 c) hallintoviranomainen 15,6% 21 d) opiskelija 3,7% 5

jäsenkysely a) maaseutututkija 30,4% 41 b) maaseudun kehittäjä 31,9% 43 c) hallintoviranomainen 15,6% 21 d) opiskelija 3,7% 5 jäsenkysely 1) Olen tällä hetkellä Kysymykseen vastanneet: 135 (ka: 2,4) a) maaseutututkija 30,4% 41 b) maaseudun kehittäjä 31,9% 43 c) hallintoviranomainen 15,6% 21 d) opiskelija 3,7% 5 e) jokin muu,

Lisätiedot

Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012

Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012 Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012 Seniorit tutustuivat 22.3.2012 Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimintaan. Toimitusjohtaja Pentti Rantala ja neuvoja Erkki Piippo ottivat meidät

Lisätiedot

GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. Veikko Salli Hallituksen puheenjohtaja Molok Oy

GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. Veikko Salli Hallituksen puheenjohtaja Molok Oy GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. Veikko Salli Hallituksen puheenjohtaja Molok Oy GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. JÄTEHUOLTO LÄHTÖTILANTEESSA, PERUSTARVE / TOTEUTUKSEN ONGELMAT

Lisätiedot

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava.

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava. Rolba City Combi City Combi Suunniteltu kaupunkialueille helpottamaan putkistojen huoltotöitä kaikenlaisissa kiinteistöissä kuten esim. ravintoloissa. Se on kompakti ulkopuolelta, mutta siinä on kuitenkin

Lisätiedot

Alkuperäinen vai kopio?

Alkuperäinen vai kopio? 2 Alkuperäinen vai kopio? MOLOK - Deep Collection News 1/2006 Julkaisija: Molok Oy Toimitus ja taitto: Eero Hämäläinen eero.hamalainen@koti.soon.fi www.molok.com sähköposti: molok@molok.com Kesän ollessa

Lisätiedot

1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin.

1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin. 1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin. Omaa luokkaansa maailman lukitusteollisuudessa oleva keksintö on edelleen perustana kaikille ABLOY -avainjärjestelmille, jotka suunnitellaan

Lisätiedot

Aiheuttaako Syväkeräys eripuraa? Opas vastaväitteiden perusteluun paremman jätehuollon puolesta.

Aiheuttaako Syväkeräys eripuraa? Opas vastaväitteiden perusteluun paremman jätehuollon puolesta. Aiheuttaako Syväkeräys eripuraa? Opas vastaväitteiden perusteluun paremman jätehuollon puolesta. Johdanto Syväkeräys-järjestelmään siirtyminen nostaa kiinteistön arvoa pitkällä aikavälillä. Silti taloyhtiön

Lisätiedot

Jenni Rahkonen kiertotalousasiantuntija Molok Oy Korttelikeräys ratkaisemaan kierrätyksen haasteita

Jenni Rahkonen kiertotalousasiantuntija Molok Oy Korttelikeräys ratkaisemaan kierrätyksen haasteita Jenni Rahkonen kiertotalousasiantuntija Molok Oy Korttelikeräys ratkaisemaan kierrätyksen haasteita 12.2.2019 8.2.2019 Copyright Molok Oy 1 Mitä on korttelikeräys? 12.2.2019 8.2.2019 Copyright Molok Oy

Lisätiedot

Hannoa. Kiinteistöjen jätepisteitä Esite suunnittelijoiden avuksi. Parannetaan pikkuisen maailmaa.

Hannoa. Kiinteistöjen jätepisteitä Esite suunnittelijoiden avuksi. Parannetaan pikkuisen maailmaa. Hannoa Kiinteistöjen jätepisteitä Esite suunnittelijoiden avuksi Toimiva jätepiste Hannoa Hei! Meidän hannoalaisten mielestä taloyhtiön jätepiste kertoo paljon käyttäjistä. Ja todentotta, onhan kierrätys

Lisätiedot

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT VARMISTA TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISEN JÄTEASTIASUOJAN AVULLA KIINTEISTÖSI TURVALLISUUS. Automaattisella palosammuttimella varustettu jäteastiasuoja

Lisätiedot

MOLOKDOMINOT RAAHEEN JA IISALMEEN MÖKKILÄISTEN KIMPPAMOLOKIT SÄÄSTÄVÄT MOLOK OY:N ASIAKASLEHTI 2/2008

MOLOKDOMINOT RAAHEEN JA IISALMEEN MÖKKILÄISTEN KIMPPAMOLOKIT SÄÄSTÄVÄT MOLOK OY:N ASIAKASLEHTI 2/2008 MOLOK OY:N ASIAKASLEHTI 2/2008 EKOPISTEET LAAJENEVAT LAPISSA JA VARSINAIS-SUOMESSA MOLOKDOMINOT RAAHEEN JA IISALMEEN MÖKKILÄISTEN KIMPPAMOLOKIT SÄÄSTÄVÄT YMPÄRISTÖTALKOOT KUULUVAT MEILLE KAIKILLE Suomalaisilta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN SATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA 1.6.2012

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN SATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA 1.6.2012 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN SATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA 1.6.2012 Sisällys 1. Lainsäädäntö ja valvonta...3 1.1 Lait ja asetukset...3 1.2 Valvontatoimenpiteet ja valvontaviranomaiset...3 2. Satamaa koskevat

Lisätiedot

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat 1. Sukupuoli 1. Nainen 415 49,11% 2. Mies 430 50,89% 2. Ikä 1. alle 30 19 2,25%

Lisätiedot

Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta

Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta Isännöitsijöiden koulutustilaisuus Kierrätys tehostuu, hyötykäyttö paranee, Lasi, Metalli ja Kartonki Lasin, metallin ja kartongin kierrätys tehostuu Uudet jätehuolto

Lisätiedot

Haja-asutusalueiden jätehuolto tienpitäjän näkökulmasta Haja-asutusalueiden jätehuolto -seminaari 2.2.2005 Kuopio

Haja-asutusalueiden jätehuolto tienpitäjän näkökulmasta Haja-asutusalueiden jätehuolto -seminaari 2.2.2005 Kuopio 1 Haja-asutusalueiden jätehuolto tienpitäjän näkökulmasta Haja-asutusalueiden jätehuolto -seminaari 2.2.2005 Kuopio Ympäristövastaava Airi Muhonen / Tiehallinto, Savo-Karjalan tiepiiri 2 Levähdys- ja pysäköimisalueet

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015 Toimialarakenne kauppakamarialue 2012, yht. n. 110 000 työllistä 7 % 32 % 23 % 6 % Alkutuotanto Teollisuus Rakentaminen Kauppa Yksityiset

Lisätiedot

Jätehuolto Etelä-Karjalassa

Jätehuolto Etelä-Karjalassa Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy on yhdeksän eteläkarjalaisen kunnan Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren omistama jäteyhtiö. Tehtävänämme

Lisätiedot

UUDISTA LUKITUKSESI AJAN TASALLE ABLOY TUOTEPAKETEILLA

UUDISTA LUKITUKSESI AJAN TASALLE ABLOY TUOTEPAKETEILLA R UUDISTA LUKITUKSESI AJAN TASALLE ABLOY TUOTEPAKETEILLA Lukkoja ja niiden toimivuutta pidetään useasti itsestäänselvyytenä. Kiinteistön lukituksen tilaan ja avaimiin ei kiinnitetä riittävästi huomiota

Lisätiedot

TOIMIVAN JÄTETILAN OPAS

TOIMIVAN JÄTETILAN OPAS TOIMIVAN JÄTETILAN OPAS JÄTETILA JÄTETILAN SIJAINTI Jätetila Vaasassa jätekatoksille ja rakennelmille tarvitaan toimenpidelupa tai rakennuslupa. Jätetila on yleensä aitaus, katos tai huone. Toimiva jätetila

Lisätiedot

Ympäristöasiat taloyhtiössä

Ympäristöasiat taloyhtiössä Ympäristöasiat taloyhtiössä Ohjelma 30.11.2016 8.45 Tervetuloa! 9.00 Viemärietiketti isännöitsijän näkökulmasta Kouvolan Vesi Oy, Jarno Hujanen 9.30 Turvallista ja toimivaa jätehuoltoa Kymenlaakson Jäte

Lisätiedot

Lähienergialiiton kevätkokous

Lähienergialiiton kevätkokous Lähienergialiiton kevätkokous 23.5.2017 Tarja Hellstén tarja.hellsten@vantaanenergia.fi 050 390 3300 Julkinen Vantaan Energia Oy TUOTAMME Tuotamme kaukolämpöä ja sähköä jätevoimalassa ja Martinlaakson

Lisätiedot

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Anne Silver Jäteneuvoja Porin kaupungin ympäristövirasto Jätehuollon etusijajärjestys (kuluttajalle) Vähennä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta Korjaa, tuunaa,

Lisätiedot

Jätehuollon kevätpäivä 2014 Keskitetty jätehuoltoratkaisu Hiukkavaara. Antero Kiljunen suunnitteluinsinööri, Oulun Jätehuolto

Jätehuollon kevätpäivä 2014 Keskitetty jätehuoltoratkaisu Hiukkavaara. Antero Kiljunen suunnitteluinsinööri, Oulun Jätehuolto Jätehuollon kevätpäivä 2014 Keskitetty jätehuoltoratkaisu Hiukkavaara Antero Kiljunen suunnitteluinsinööri, Oulun Jätehuolto Oulun Jätehuolto Oulun kaupungin liikelaitos Maan viidenneksi suurin jätelaitos

Lisätiedot

Korkeakoulutuksen ja osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden kilpailukyvyn keskeisin tekijä Tausta-aineisto

Korkeakoulutuksen ja osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden kilpailukyvyn keskeisin tekijä Tausta-aineisto Korkeakoulutuksen ja osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden kilpailukyvyn keskeisin tekijä Tausta-aineisto Työllisten insinöörien ja arkkitehtien määrä Turussa ja muissa suurimmissa kaupungeissa Suomessa

Lisätiedot

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Kiertokapula Oy 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Jätehuolto Jätehuollon järjestäminen Jätteiden käsittely Jätteiden hyödyntämisen edistäminen

Lisätiedot

Eri yhteistyöviranomaisten kokemus hätäkeskuspalveluista

Eri yhteistyöviranomaisten kokemus hätäkeskuspalveluista Eri yhteistyöviranomaisten kokemus hätäkeskuspalveluista 5,0 1 0 3,18 3,30 3,15 3,19 3,23 3,15 3,44 3,33 6 3,76 3 3,89 3,84 3,91 Pelastustoimi 2006 n=300 2007 n=305 2008 n=290 2009 n=299 2011 n=296 Poliisi

Lisätiedot

Yksityismetsätalouden liiketulos 2008

Yksityismetsätalouden liiketulos 2008 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE Yksityismetsätalouden liiketulos 2008 25/2009 24.6.2009 Esa Uotila Yksityismetsätalouden liiketulos laski 97 euroon hehtaarilta

Lisätiedot

Isännöinnin laatu 2015

Isännöinnin laatu 2015 Isännöinnin laatu 2015 Keskeiset tulokset Tutkimuksen tavoite ja toteutus Kiinteistöliiton tavoitteena oli kartoittaa taloyhtiöiden tyytyväisyyttä isännöintiyritysten ja isännöitsijöiden toimintaan tyytyväisyyttä

Lisätiedot

Matkailuvuosi 2016 Matkailun suuralueet sekä maakunnat. 08/06/2017 First name Last name 2

Matkailuvuosi 2016 Matkailun suuralueet sekä maakunnat. 08/06/2017 First name Last name 2 Matkailuvuosi 2016 Matkailun suuralueet sekä maakunnat 08/06/2017 First name 7.6.2017 Last name 2 Ulkomaisten yöpymisten määrä ja osuus kaikista alueen yöpymisistä sekä muutos edellisvuoteen matkailun

Lisätiedot

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: 1. JÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 3 2. KIINTEISTÖN JÄTEMAKSUT 4-6 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Ankkurikatu 8, 06100 Porvoo Asiakaspalvelu, puh.

Lisätiedot

MOLOK OY:N ASIAKASLEHTI 1/2007 MOLOK OY:LLE YMPÄRISTÖ- PALKINTO HIMOS KERÄÄ JÄTTEENSÄ TEHOKKAASTI MOLOKIT ETENEVÄT VIRONTÖRMÄNKADULLA

MOLOK OY:N ASIAKASLEHTI 1/2007 MOLOK OY:LLE YMPÄRISTÖ- PALKINTO HIMOS KERÄÄ JÄTTEENSÄ TEHOKKAASTI MOLOKIT ETENEVÄT VIRONTÖRMÄNKADULLA MOLOK OY:N ASIAKASLEHTI 1/2007 MOLOK OY:LLE YMPÄRISTÖ- PALKINTO HIMOS KERÄÄ JÄTTEENSÄ TEHOKKAASTI MOLOKIT ETENEVÄT VIRONTÖRMÄNKADULLA UUSI TUOTELINJA JA LAAJENEVAT TUOTANNON RESURSSIT PARANTAVAT ASIAKASPAVELUAMME

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE KUULUVAN JÄTTEEN TAKSASTA... 3 1 Jätetaksan perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

Käytännön ratkaisuja jätehuollon ilmastovaikutusten vähentämiseksi

Käytännön ratkaisuja jätehuollon ilmastovaikutusten vähentämiseksi 11.10.2012 Käytännön ratkaisuja jätehuollon ilmastovaikutusten vähentämiseksi Juha-Heikki Tanskanen Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Jätehuolto ja ilmastonmuutos (vuosi 2010, lähde Tilastokeskus) Suomen khk-päästöt:

Lisätiedot

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2020 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Laukaa Muurame Hyväksytty Jyväskylän seudun jätelautakunnassa xx.xx.20xx SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE

Lisätiedot

Jätehuolto, kierrätys ja lajittelu

Jätehuolto, kierrätys ja lajittelu Jätehuolto, kierrätys ja lajittelu Tuotamme jätettä Yhdyskuntajätettä syntyy Suomessa vuosittain noin 2,4-2,8 miljoonaa tonnia Henkilöä kohden jätettä syntyy noin 500kg vuodessa Tällä hetkellä suurin osa

Lisätiedot

20 vuotta. Molok Oy. Nyt panostetaan koirapuistojen laatuun sivut 4-5. Molok Oy:n Asiakaslehti. sivut 6-7

20 vuotta. Molok Oy. Nyt panostetaan koirapuistojen laatuun sivut 4-5. Molok Oy:n Asiakaslehti. sivut 6-7 Molok Oy:n Asiakaslehti Kesäkuu/2011 Nyt panostetaan koirapuistojen laatuun sivut 4-5 Vuoden isännöitsijä Timo Laaksonen korostaa asukasviihtyvyyttä sivu 9 Molok Oy 20 vuotta sivut 6-7 1 Laajennuksia ja

Lisätiedot

LAVIAN KUNNAN JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET JA TAKSA. Tekninen ltk 17.11.2011 58 Kunnanhallitus 8.12.2011 330 Kunnanvaltuusto 19.12.2011 63

LAVIAN KUNNAN JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET JA TAKSA. Tekninen ltk 17.11.2011 58 Kunnanhallitus 8.12.2011 330 Kunnanvaltuusto 19.12.2011 63 LAVIAN KUNNAN JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET JA TAKSA Tekninen ltk 17.11.2011 58 Kunnanhallitus 8.12.2011 330 Kunnanvaltuusto 19.12.2011 63 1. YLEISET SÄÄNNÖT JA LAIN PERUSKOHDAT Jätelain peruskohdat 2. JÄTTEIDEN

Lisätiedot

Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio

Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö, p. 050 337 5634 Sirkka-Liisa

Lisätiedot

VÄESTÖKATSAUS syyskuu 2016

VÄESTÖKATSAUS syyskuu 2016 VÄESTÖKATSAUS syyskuu 2016 Ennakkoväkiluku 173 922 Muutos 9 kk -788 Hämeen parasta kehittämistä! Henkilöä Kanta-Hämeen ennakkoväkiluku syyskuun lopussa oli 173 922. Yhdeksän kuukauden aikana eli vuoden

Lisätiedot

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa. Eduskuntavaaliehdokastutkimus

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa. Eduskuntavaaliehdokastutkimus Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa Eduskuntavaaliehdokastutkimus Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti kyselytutkimuksen eduskuntavaaliehdokkaiden parissa koskien terveyspalvelualan tulevaisuutta

Lisätiedot

MOLOKDOMINOT PIRKANMAALLA JO YLI 5000 MOLOKIA ON LUKSUSTASOA VALTAAVAT ETELÄ- POHJANMAAN EKOPISTEET RUKAN SALONGISSA JÄTEHUOLTO

MOLOKDOMINOT PIRKANMAALLA JO YLI 5000 MOLOKIA ON LUKSUSTASOA VALTAAVAT ETELÄ- POHJANMAAN EKOPISTEET RUKAN SALONGISSA JÄTEHUOLTO MOLOK OY:N ASIAKASLEHTI 1/2010 PIRKANMAALLA JO YLI 5000 MOLOKIA Katso sivu 3 MOLOKDOMINOT VALTAAVAT ETELÄ- POHJANMAAN EKOPISTEET Katso sivu 8 RUKAN SALONGISSA JÄTEHUOLTO ON LUKSUSTASOA Katso sivu 4 PUHTAALLA

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon!

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! - Jätehuollon laitteet FLAAMING OY Smart Syväsäiliöt Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! Olette ostaneet Smart Syväsäiliö tuotteen, joka on tehokas jätteenkeräysjärjestelmä. Lue tämä ohje,

Lisätiedot

/tyhjennys , ,00. /pesukerta

/tyhjennys , ,00. /pesukerta TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO H030-16/HEL 2016-000931 / KORJAUSILMOITUS: Korkeasaaren jätehuolto Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 3 1. Syväkeräyssäiliöt Lassila & Syväkeräyssäiliö,

Lisätiedot

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 I N N O L I N K R E S E A R C H O Y T A M P E L L A N E S P L A N A D I 2, 4. k r s, 3 3 1 0 0 T A M P E R E F

Lisätiedot

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018 Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 218 23.8.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Puolivuosikatsaus 218 Q2/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset

Lisätiedot

Yrityshistoria. Luotettavuus Turvallisuus Ympäristöystävällisyys Joustavuus

Yrityshistoria. Luotettavuus Turvallisuus Ympäristöystävällisyys Joustavuus MIKLINE Organisaatio OY Yrityshistoria Luotettavuus Turvallisuus Ympäristöystävällisyys Joustavuus 1976 Matti ja Terttu Mikkola aloittavat kuljetusyrittäjinä 1993 Mikline Oy perustetaan 2009 P. Laakko

Lisätiedot

Ratkaisuja kierrätyksen lisäämiseksi kokeiluhankkeiden tuloksia. Sirje Stén, ympäristöministeriö Kiertotalous nyt Helsinki 15.2.

Ratkaisuja kierrätyksen lisäämiseksi kokeiluhankkeiden tuloksia. Sirje Stén, ympäristöministeriö Kiertotalous nyt Helsinki 15.2. Ratkaisuja kierrätyksen lisäämiseksi kokeiluhankkeiden tuloksia Sirje Stén, ympäristöministeriö Kiertotalous nyt Helsinki 15.2.2019 Yhdyskuntajätteen kierrätyksen kokeiluhankkeet Käytännön keinoja yhdyskuntajätteen

Lisätiedot

Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen

Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu 219 1.5.219 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen Sisältö Osavuosikatsaus Q1/219 Q1/219 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät

Lisätiedot

Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Ekopassin kriteerit Anne Korhonen, TTS tutkimus

Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Ekopassin kriteerit Anne Korhonen, TTS tutkimus Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Ekopassin kriteerit Anne Korhonen, TTS tutkimus TTS:N ORGANISAATIO TIIMIT KOULUTUSPÄÄLLIKÖT ESKO NOUSIAINEN rehtori/koulutusjohtaja TUKIPALVELUT HALLINTOPALVELUT (Talous

Lisätiedot

BERGMANN- JÄTEPURISTIMET

BERGMANN- JÄTEPURISTIMET BERGMANN- JÄTEPURISTIMET BERGMANN-JÄTEPURISTIMET Erittäin korkealaatuiset Begmann -jätepuristimet edustavat alan valtavinta pakkauskykyä vailla puhtaanapidon huolia. Edistykselliset Bergmann -jätepuristimet

Lisätiedot

Yksityismetsätalouden liiketulos 2010

Yksityismetsätalouden liiketulos 2010 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE Yksityismetsätalouden liiketulos 2010 27/2011 22.6.2011 Esa Uotila Yksityismetsätalouden liiketulos 88 euroa hehtaarilta Vuonna

Lisätiedot

TURVALLISESTI OMASSA KODISSA

TURVALLISESTI OMASSA KODISSA TURVALLISESTI OMASSA KODISSA ASUKKAALLE: Turvallisesti omassa kodissa -oppaasta löydät ohjeita, joiden avulla voit lisätä kotisi paloturvallisuutta. Oppaassa on myös ohjeita, kuinka toimia hätätilanteessa.

Lisätiedot

Meri-Porin voimalaitoksen turvallisuustiedote

Meri-Porin voimalaitoksen turvallisuustiedote Meri-Porin voimalaitoksen turvallisuustiedote MERI-PORIN VOIMALAITOKSEN TURVALLISUUSTIEDOTE Tässä turvallisuustiedotteessa kuvataan Meri-Porin voimalaitoksen toimintaa ja toiminnasta aiheutuvia vaaratekijöitä.

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain

Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain Teknologiateollisuus ELY-alueittain 2014e Alueiden osuudet alan koko liikevaihdosta ja henkilöstöstä Suomessa Uusimaa Pirkanmaa Varsinais-Suomi Pohjois-Pohjanmaa

Lisätiedot

VÄESTÖKATSAUS elokuu 2016

VÄESTÖKATSAUS elokuu 2016 VÄESTÖKATSAUS elokuu 2016 Ennakkoväkiluku 174 113 Muutos 8 kk -597 Hämeen parasta kehittämistä! Henkilöä Kanta-Hämeen ennakkoväkiluku elokuun lopussa oli 174 113. Kahdeksan kuukauden aikana eli vuoden

Lisätiedot

NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO

NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO JAMAR TERASSIT - ASIAKKAAN EHDOILLA Terassin hankkiminen Jamarilta on ennenkuulumattoman helppoa ja turvallista. Toimitamme avo- ja lasiterassit

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2014

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2014 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2014 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, ELYkeskuksen ja Pohjanmaan kauppakamarin omaan aineistoon. Toimialarakenne

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN YLEINEN PERUSTURVA TAMMIKUUSSA 2001

TYÖTTÖMIEN YLEINEN PERUSTURVA TAMMIKUUSSA 2001 Tiedustelut Anne Laakkonen, puh. 00 9 9..00 TYÖTTÖMIEN YLEINEN PERUSTURVA TAMMIKUUSSA 00 Tammi- Muutos Muutos Vuonna kuussa edell. tammikuusta 000 Etuudet, milj. mk 5, 9,5 0, 5 708, Peruspäivärahat 6,

Lisätiedot

KIINTEISTÖ2019 LAHTI MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JÄLLEEN LAHTEEN MAALISKUUSSA.

KIINTEISTÖ2019 LAHTI MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JÄLLEEN LAHTEEN MAALISKUUSSA. POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JÄLLEEN LAHTEEN MAALISKUUSSA. MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT KIINTEISTÖ2019 LAHTI LAHDEN MESSUT Salpausselänkatu 7, Lahti TORSTAINA 21. MAALISKUUTA KLO 17.00-20.00

Lisätiedot

Kestävät ja paloturvalliset roska- ja tuhka-astiat kaikkiin tiloihin sisällä ja ulkona

Kestävät ja paloturvalliset roska- ja tuhka-astiat kaikkiin tiloihin sisällä ja ulkona Kestävät ja paloturvalliset roska- ja tuhka-astiat kaikkiin tiloihin sisällä ja ulkona UUTUUS! Tuoteluettelo RUOSTUMATON TERÄS ON KESTÄVÄ JA TALOUDELLINEN RATKAISU Kaikki rst tuotteemme ovat AISI 304 laatua,

Lisätiedot

Riikinvoiman ajankohtaiset

Riikinvoiman ajankohtaiset Riikinvoiman ajankohtaiset Yhdyskuntajätteestä energiaa kiertopetitekniikalla 18.2.2016 Sisältö 1. Hanke- ja prosessiesittely 2. Kiertopetitekniikan haasteet ja mahdollisuudet 3. Tilannekatsaus Riikinvoiman

Lisätiedot

Hätäpoistumistikkaat Matti Peurala

Hätäpoistumistikkaat Matti Peurala Hätäpoistumistikkaat Matti Peurala Hätäpoistumistikkaat 1½ kerroksisista rakennuksista Etelä-Pohjanmaalla on vuoden 2010 aikana 11 henkilöä menehtynyt tulipaloissa. Osassa kohteissa ei muistettu hätäpoistumistikkaiden

Lisätiedot

Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä Kiertotaloustori

Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä Kiertotaloustori Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä 24.4. 2018 Kiertotaloustori ??????????????????????????????????? Jätevirrat Raumalla Hyötyjäte Keräysfirmat: lajitellut paperit, pahvit, lasi, metalli,

Lisätiedot

HYVÄT TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT 2014

HYVÄT TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT 2014 Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailu HYVÄT TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT 2014 JÄTEASTIAT JA JÄTEHUOLTO 1 Betoniteollisuuden hyvät turvallisuuskäytännöt sisältävät n. 350 sivua erilaisia hyviä käytäntöjä.

Lisätiedot

Jätemäärien laskenta yrityksessä ja yhteisössä

Jätemäärien laskenta yrityksessä ja yhteisössä Jätemäärien laskenta yrityksessä ja yhteisössä Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Raportit ja

Lisätiedot

Tekesin ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen) sekä Finnveran lainat ja takaukset v. 2010-2014

Tekesin ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen) sekä Finnveran lainat ja takaukset v. 2010-2014 Tekesin ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen) sekä Finnveran lainat ja takaukset v. 2010-2014 Lähteet: Tekes, Pohjois-Savon ELY-keskus ja Finnvera 4.1.2016 Tekes:n ja TEM:n myöntämä rahoitus (kansallinen)

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Elokuu 2013 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, Työ- ja elinkeinoministeriön ja ETLAn sekä Pohjanmaan kauppakamarin omaan

Lisätiedot

KIINTEISTÖ2019 MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT JOENSUU POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JOENSUUHUN TOUKOKUUSSA.

KIINTEISTÖ2019 MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT JOENSUU POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JOENSUUHUN TOUKOKUUSSA. POHJOISMAISSA SUOSITUT KIINTEISTÖMESSUT TULEVAT JOENSUUHUN TOUKOKUUSSA. MAKSUTON SIS. RUOAT JA JUOMAT KIINTEISTÖ2019 JOENSUU ORIGINAL SOKOS HOTEL KIMMEL Itäranta 1, Joensuu KESKIVIIKKONA 22. TOUKOKUUTA

Lisätiedot

Tuottajavastuuiltapäivä

Tuottajavastuuiltapäivä Tuottajavastuuiltapäivä 3.11.2016 Tuottajayhteisön näkökulma Kyösti Pöyry / Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisö Oy Tuottajavastuu ja tuottajayhteisöt Tuottajavastuu on jätelaissa (6. luku) kohdistettu

Lisätiedot

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Vuodesta 1946 Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Lutz - ammattilaisen turvallinen valinta Lutz pumput ovat ammattilaisen turvallinen valinta pumpattaessa tynnyreistä, konteista tai

Lisätiedot

Pankkibarometri 1/2008 26.3.2008

Pankkibarometri 1/2008 26.3.2008 Pankkibarometri 1/2008.3.2008 -barometri.3.2008 Sisältö Sivu Yhteenveto 1 Kotitaloudet 2 Yritykset Alueelliset tiedot 6 Finanssialan Keskusliitto kysyy Pankkibarometrin avulla pankinjohtajien käsitystä

Lisätiedot

Etelä-Karjalan jätehuolto siirtyy kattavaan syväkeräykseen vuoteen 2017 mennessä

Etelä-Karjalan jätehuolto siirtyy kattavaan syväkeräykseen vuoteen 2017 mennessä Etelä-Karjalan jätehuolto siirtyy kattavaan syväkeräykseen vuoteen 2017 mennessä sivu 10 Tampereella tehdyn tutkimustyön tulokset vahvistavat syväkeräyksen säästöt sivu 18 Helsingin näköalapaikkojen Moloksyväsäiliöt

Lisätiedot

Tuottajien järjestämän ekopisteverkoston täydentäminen ja täydentävän verkoston palvelutasoluonnos

Tuottajien järjestämän ekopisteverkoston täydentäminen ja täydentävän verkoston palvelutasoluonnos Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 17 Asianro 6856/14.06.00.00/2015 Tuottajien järjestämän ekopisteverkoston täydentäminen ja täydentävän verkoston palvelutasoluonnos Vastuut ekopisteiden

Lisätiedot

KESTÄVÄT JA PALOTURVALLISET ROSKA- JA TUHKA-ASTIAT KAIKKIIN TILOIHIN SISÄLLÄ JA ULKONA

KESTÄVÄT JA PALOTURVALLISET ROSKA- JA TUHKA-ASTIAT KAIKKIIN TILOIHIN SISÄLLÄ JA ULKONA KESTÄVÄT JA PALOTURVALLISET ROSKA- JA TUHKA-ASTIAT KAIKKIIN TILOIHIN SISÄLLÄ JA ULKONA TUOTELUETTELO RUOSTUMATON TERÄS ON KESTÄVÄ JA TALOUDELLINEN RATKAISU Kaikki rst tuotteemme ovat AISI 304 laatua, joten

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Miten Jyväskylän muovipakkausten

Miten Jyväskylän muovipakkausten Keski-Suomi kohti kiertotaloutta seminaari 29.8.2019 klo 12 16 Veturitallit, Kokoustila Kisko, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä Miten Jyväskylän muovipakkausten kiinteistökeräyksessä onnistuttiin? Esko Martikainen

Lisätiedot

Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY

Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY SSFN 014/2 2 Aika asettaa poistumistieturvallisuuden standardit uudelle tasolle. ABLOY EXIT 13 000 katsojaa poistuu tätä kautta ottelun loputtua. Myös silloin, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Tulevaisuuden

Lisätiedot

Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa

Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa Laikas Oy on toimialueensa MARKKINAJOHTAJA konepajateollisuudessa Laikas Oy on vuonna 2005 perustettu tekniseen tukkukauppaan ja huoltopalveluihin erikoistunut perheyritys. Päätoimipaikkamme on Vieremällä

Lisätiedot

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely Puukuitupohjaisia lämmöneristeitä valmistava Ekovilla Oy on 30-vuotias rakennusteollisuusyritys, joka toimii Kuusan-koskella. Yhtiöllä on tehtaat myös Kiimingissä ja Ylistarossa. Ekovilla on orgaanisten

Lisätiedot