Miten Syväkeräys - jätehuoltoratkaisu nostaa taloyhtiön arvoa? Opas Molok -säiliöiden etuihin ja hyötyihin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Miten Syväkeräys - jätehuoltoratkaisu nostaa taloyhtiön arvoa? Opas Molok -säiliöiden etuihin ja hyötyihin"

Transkriptio

1 Miten Syväkeräys - jätehuoltoratkaisu nostaa taloyhtiön arvoa? Opas Molok -säiliöiden etuihin ja hyötyihin

2 Johdanto Syväkeräys-järjestelmään siirtyminen nostaa kiinteistön arvoa pitkällä aikavälillä. Silti taloyhtiön hallituksen kokouksessa nousevat helposti esiin lyhyen tähtäimen vasta-argumentit, kuten Molok Syväkeräyssäiliöiden korkeampi hankintakustannus tavallisiin pinta-astioihin verrattuna. Ensimmäisen argumenttioppaamme tavoitteena oli murtaa Syväkeräys-menetelmään liittyviä myyttejä ja auttaa taloyhtiötä löytämään omiin tarpeisiin parhaiten sopivan jätehuoltoratkaisun vaihtoehtoja vertailemalla. Tässä oppaassa perehdymme konkreettisten esimerkkien avulla siihen, kuinka Syväkeräys-järjestelmään siirtyminen hyödyttää taloyhtiötänne ja nostaa kiinteistön arvoa. Ota opas mukaasi seuraavaan taloyhtiön kokoukseen sitkeiden vasta-argumenttien kumoamiseksi!

3 Jätehuollon suunnitteluun saat yksityiskohtaisempia ohjeita Jätehuolto-opas taloyhtiöille -oppaastamme. Nautinnollisia lukuhetkiä! Molok-tiimi

4 1 - Näin Syväkeräys nostaa kiinteistön arvoa Molok-säiliön hankintakustannukset ovat tavallisiin pintaastioihin verrattuna korkeammat, mutta pidemmällä aikavälillä Syväkeräys-järjestelmään siirtyminen sekä laskee kustannuksia että nostaa selkeästi kiinteistön arvoa. Kokosimme keskustelun tueksi listan konkreettisista seikoista, joilla Syväkeräys-järjestelmä voi nostaa kiinteistönne arvoa. 1 - Molok vapauttaa pihatilan muuhun käyttöön Siisti ja viihtyisä jätepiste luo esteettisen pihamiljöön. Maan alle upotettavien Syväkeräys-säiliöiden ansiosta pihatilaa vapautuu muuhun hyötykäyttöön, kuten kiinteistön arvoa nostattaviin puutarhaistutuksiin, polkupyöräkatokseen, työkaluvajaan tai leikki- ja pysäköintipaikoiksi. Yksi viiden kuution Syväkeräys-säiliö vastaa kahdeksaa 660 litran pintasäiliötä. Molok-säiliön voi jakaa useammalle jakeelle, mikä vähentää tarvittavien jäteastioiden määrää entisestään. Jätehuoltojärjestelmä mahtuu pieneen tilaan, sulautuu ympäristöönsä, eikä ylimääräisiä rakennelmia tarvita.

5 2 - Tyylikäs ja tehokas jätepiste on statustekijä Monipuolinen muokattavuus mukauttaa Molok-säiliöt ympäristöönsä. Säiliöt voidaan verhoilla erilaisilla materiaaleilla. Valittavana on laaja kirjo kauniita väri- ja materiaalivaihtoehtoja. Näin säiliö tai säiliöryhmä saadaan sulautettua ympäröivään rakennuskantaan ja miljööseen, mikä lisää asuinympäristön viihtyvyyttä ja vaikuttaa positiivisesti kiinteistön arvoon. Taloyhtiö, joka on valinnut käyttöönsä ympäristöystävällisen Molok-tavan kerätä jätettä, osoittaa myös taloyhtiön ulkopuolelle olevansa ajan hermolla sekä ajattelevansa yhteistä hyvää planeettamme hyvinvointia silmällä pitäen. Tutustu Molok-tuotteiden erilaisiin verhoiluvaihtoehtoihin referenssigalleriassamme.

6 Viimeistele jätepiste kivetyksillä tai kasveilla. Tee jätepisteestä pihan kaunistus ja positiivinen huomionherättäjä, jonne on miellyttävä mennä. Siisti ja maisemaan sopiva keräyspiste antaa hyvän kuvan kiinteistöstä ja sen asukkaista. 3 - Molok on investointi taloyhtiön ja ympäristön tulevaisuuteen Molok-säiliön rakenteet on suunniteltu niin, että ne kestävät kovaa päivittäistä käyttöä Suomen haastavissa sääolosuhteissa kesähelteistä pureviin talvipakkasiin. Pitkä ja käyttövarma elinkaari varmistetaan muun muassa minimoimalla monimutkaisten liikkuvien osien käyttö. Molok-säiliöihin on saatavilla kattava valikoima erilaisia varaosia, ja asiakkaiden käytössä on valtakunnallinen Molok-huoltopalvelu sekä takuu niin runkoon kuin kansiin ja nostosäkkeihin. Molok-jätejärjestelmä kestää tuleville sukupolville. Syväkeräys vastaa jo nyt tiukentuviin päästörajoituksiin: Molok-jätehuoltoratkaisu säästää tyhjennysautoista syntyviä hiilidioksidipäästöjä jopa henkilöautokilometrin verran vuodessa*. *vaikutus asukkaan kunnassa

7 2 - Näin taloyhtiönne hyötyy Molok -säiliöistä Syväkeräys-järjestelmään siirtyminen säästää pitkällä aikavälillä selvää rahaa, mutta etuja on toki muitakin. Listasimme avuksesi muutamia konkreettisia hyötynäkökulmia, joilla voit perustella Molok-säiliöiden hankintaa seuraavassa taloyhtiön kokouksessa. 1 - Kierrättäminen tehostuu Jätteenkäsittelylaitokselle (entiset kaatopaikat) vietävällä sekajätteellä on aina jätteenkäsittelymaksu. Lajitellulla jätteellä sen sijaan maksu on pienempi tai sitä ei ole ollenkaan. Opasta siis taloyhtiön asukkaita kierrättämään oikein ja korosta oikeaoppisen lajittelun kannattavuutta paitsi ympäristön myös taloudellisuuden kannalta. Siisteys ruokkii siisteyttä viihtyisä ja puhdas ympäristö kannustaa asukkaita pitämään paikat kunnossa jatkossakin. Kun kierrättäminen tehdään helpoksi, se on myös hauskaa. Muista, että mitä enemmän lajittelet, sitä vähemmän maksat!

8 2 - Taloyhtiön, ympäristön ja ihmisten turvallisuus paranee Syväkeräys-astioita ei voi siirtää, mikä vähentää tuhopolton mahdollisuutta. Pinta-astian sen sijaan voi helposti kärrätä riskialttiiseen paikkaan ja tuikata tuleen. Pinta-astia on turvallisuusuhka juurikin sen siirrettävyyden takia. Ympäristön turvallisuuteen vaikuttaa olennaisesti jäteautoliikenteen väheneminen. Myös tyhjentäjälle Syväkeräys-astioiden tyhjentäminen on pinta-astioita työturvallisempaa nosturin avulla suoritettava tyhjennys ei altista fyysiselle rasitukselle pinta-astioiden tyhjentämisen tapaan. 3 - Ilkivallanteko vaikeutuu huomattavasti Maan alle upotettuja säiliöitä ei voi varastaa, kaataa tai siirtää. Kun säiliöt sijoitetaan näkyvälle paikalle, vähentää sekin ilkivallan riskejä. Syväkeräys-säiliöstä kiusantekijät eivät saa kaivettua roskia ja levitettyä niitä ympäristöön toisin kuin pinta-astioiden kanssa.

9 4 - Eläimet eivät pääse roskien kimppuun Eläimet, kuten rotat, oravat, linnut ja ketut, viihtyvät roskia pursuavissa jätekatoksissa. Siisti ja hajuton jätepiste ehkäisee tehokkaasti eläinten pesiytymistä alueelle. 5 - Molok -säiliöt muuntautuvat tarpeen mukaan Syväkeräys-säiliöt ovat muunneltavissa aina muuttuvan tarpeen ja sen hetkisten jätehuoltomääräysten mukaisiksi. Suurimpaan säiliöön voidaan kerätä jopa kuutta eri jätettä, eikä kerättävien jätelajien lisääntyessä tule tarvetta uuden astian tai jätekatoksen hankinnalle. 6 - Pääsy jätepisteelle on täysin esteetön Koska Molok-säiliöitä ei sijoiteta jätehuoneeseen, kulku jätepisteelle on aina esteetön. Molok-säiliöt siis käyvät myös liikuntarajoitteisille pyörätuolilla ja rollaattorilla pääsee aivan säiliön vierelle.

10 7 - Jätepiste on hygieeninen ja helppohoitoinen Molok-jätesäiliön täyttöaukko pysyy puhtaana, koska jäte tyhjennetään säiliön sisällä olevan nostosäkin kautta. Vahvan säkin ansiosta säiliön sisusta ei tahriinnu, toisin kuin pinta-astioissa. Normaalisti perinteinen, pyörällinen biojäteastia tulisi pestä aina tyhjennyksen yhteydessä, mutta Molok-biojäteastiaa käytettäessä pesu kerran vuodessa riittää. 8 - Molok säästää selvää rahaa Kestävä ja pitkäikäinen Syväkeräys-jätehuolto kerryttää taloyhtiön kassaa joka vuosi. Tämä tarkoittaa, että taloyhtiöllä on tarvittaessa käytössään enemmän varoja muihin investointeihin, kuten putkiremontteihin tai julkisivun kunnossapitoon. Kun jätekatosta ei tarvita, investointi- ja ylläpitotarpeet vähenevät. 20 vuoden aikajänteellä kokonaiskulujen ero Syväkeräys-astioiden eduksi voi olla jopa 50 % pinta-astioihin ja niiden vaatimiin jätekatoksiin verrattuna. Lue lisää siitä, kuinka Syväkeräys-ratkaisu säästää rahaa!

11 Loppusanat Kiitos mielenkiinnostasi, toivottavasti oppaassa esitetyistä hyötynäkökulmista on sinulle apua esimerkiksi seuraavassa taloyhtiön kokouksessa! Molok-tiimimme on tottunut vastailemaan Syväkeräys-järjestelmän herättämiin haastavimpiinkin kysymyksiin, joten jos jokin kaipaamasi vastaus jäi vielä uupumaan, älä epäröi olla yhteydessä lähimpään alueesi Molok-edustajaan. Asiantuntijamme tulevat mielellään myös mukaan taloyhtiön kokoukseen kertomaan lisää Syväkeräys-menetelmän pitkän tähtäimen hyödyistä. Katso, kuka on sinun alueesi Molok-asiantuntija.

12 Molok Oy Molok Oy on suomalainen jätteiden Syväkeräys-säiliöitä valmistava ja markkinoiva yritys. Jätteiden Syväkeräys-järjestelmän perusidea on maahan upotettu jätesäiliö. Maan sisässä, viileässä ja auringonvalolta suojassa jätteet säilyvät normaalia pinta-astiakeruuta pidempään ja pakkautuvat tiiviisti. Syväkeräys-säiliöiden etuina ovat suuri keräyskapasiteetti, pitkät tyhjennysvälit ja hygieeninen ympäristö. Syväkeräys-säiliöiden lisäksi on saatavilla puolisyviä säiliöitä, pinta-astioita ja astiasuoja. Nokialla sijaitsevan pääkonttorin ja tuotannon lisäksi Molok Oy toimii kansainvälisesti yli 40 maassa. Oman alueesi Molok -asiantuntijat voivat antaa sinulle lisää hyödyllistä tietoa paikallisista jätehuoltomääräyksistä, etäisyyksistä rakennuksiin, säiliöiden sijoituksista, kerättävistä jätelajikkeista sekä tyhjennyksistä. Tutustu myös jäteastian valinta-apuriimme! Molok-säiliöstä kaksi kolmasosaa on upotettuna maanpinnan alapuolelle. Säiliötä tyhjennettäessä säiliöstä nostetaan jäteauton nosturilla nostosäkki tai nostosäiliö, joka avautuu alaosastaan ja tyhjennetään jäteautoon.

Aiheuttaako Syväkeräys eripuraa? Opas vastaväitteiden perusteluun paremman jätehuollon puolesta.

Aiheuttaako Syväkeräys eripuraa? Opas vastaväitteiden perusteluun paremman jätehuollon puolesta. Aiheuttaako Syväkeräys eripuraa? Opas vastaväitteiden perusteluun paremman jätehuollon puolesta. Johdanto Syväkeräys-järjestelmään siirtyminen nostaa kiinteistön arvoa pitkällä aikavälillä. Silti taloyhtiön

Lisätiedot

Piharakentajan pieni opas Syväkeräys - jätepisteen suunnitteluun. Yleisimmät kysymykset ja mitä oikeasti pitäisi kysyä?

Piharakentajan pieni opas Syväkeräys - jätepisteen suunnitteluun. Yleisimmät kysymykset ja mitä oikeasti pitäisi kysyä? Piharakentajan pieni opas Syväkeräys - jätepisteen suunnitteluun Yleisimmät kysymykset ja mitä oikeasti pitäisi kysyä? FAQ useimmin kysytyt kysymykset Paljonko Syväkeräys-järjestelmä vie tilaa pihassa?

Lisätiedot

INNOVATIIVISESTA AJATUKSESTA

INNOVATIIVISESTA AJATUKSESTA INNOVATIIVISESTA AJATUKSESTA KANSAINVÄLISEKSI LIIKETOIMINNAKSI Molok Oy:n perustajan, Veikko Sallin, innovatiivisesta ajatuksesta saivat alkunsa ensimmäiset Molok Oy:n jätteiden syväkeräys järjestelmät.

Lisätiedot

Tuotekortti MolokClassic 5m³

Tuotekortti MolokClassic 5m³ MolokClassic 5m³ 5m³:n MolokClassic soveltuu paperin, kartongin, muovin, sekajätteen, kuivajätteen ja muiden vastaavien jätejakeiden keräämiseen. Jaettavissa kahdelle jätelajille. Jaettuna soveltuu myös

Lisätiedot

Mukautuvaksi suunniteltu

Mukautuvaksi suunniteltu Molok tuoteperhe Molok Mukautuvaksi suunniteltu Kotimainen Molok on siisti, turvallinen ja taloudellinen ratkaisu tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen jätteenkeräykseen ja -lajitteluun. Monipuolinen

Lisätiedot

Mukautuvaksi suunniteltu

Mukautuvaksi suunniteltu tuotteet Molok Mukautuvaksi suunniteltu Kotimainen Molok on siisti, turvallinen ja taloudellinen ratkaisu tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen jätteenkeräykseen ja -lajitteluun. Monipuolinen tuotevalikoimamme

Lisätiedot

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT

TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISET JÄTEASTIASUOJAT VARMISTA TOKSET FIRE SAFE PALOTURVALLISEN JÄTEASTIASUOJAN AVULLA KIINTEISTÖSI TURVALLISUUS. Automaattisella palosammuttimella varustettu jäteastiasuoja

Lisätiedot

TOIMIVAN JÄTETILAN OPAS

TOIMIVAN JÄTETILAN OPAS TOIMIVAN JÄTETILAN OPAS JÄTETILA JÄTETILAN SIJAINTI Jätetila Vaasassa jätekatoksille ja rakennelmille tarvitaan toimenpidelupa tai rakennuslupa. Jätetila on yleensä aitaus, katos tai huone. Toimiva jätetila

Lisätiedot

Vapaa-ajan kiinteistön jätehuolto Nastolassa. Tiia Yrjölä 24.5.2015 Päijät-Hämeen jätelautakunta

Vapaa-ajan kiinteistön jätehuolto Nastolassa. Tiia Yrjölä 24.5.2015 Päijät-Hämeen jätelautakunta Vapaa-ajan kiinteistön jätehuolto Nastolassa Tiia Yrjölä 24.5.2015 Päijät-Hämeen jätelautakunta Jätehuoltoon liittyminen Jokaisella kiinteistöllä on velvollisuus liittyä jätehuoltojärjestelmään, ei poikkeuksia.

Lisätiedot

Kuljetus alv. 0 % Ylimääräinen jäte on jätettä, joka on sijoitettu jäteastian ulkopuolelle. Ylimääräisestä jätteestä veloitetaan seuraavasti:

Kuljetus alv. 0 % Ylimääräinen jäte on jätettä, joka on sijoitettu jäteastian ulkopuolelle. Ylimääräisestä jätteestä veloitetaan seuraavasti: Palveluhinnasto 2013 voimassa 1.6.2013 alkaen Yleistä Lakeuden Etappi perii tämän hinnaston mukaisesti jätemaksut järjestämästään jätehuollosta ja siihen liittyvistä tehtävistä. Jätteen tuottaja, kiinteistön

Lisätiedot

Ympäristöasiat taloyhtiössä

Ympäristöasiat taloyhtiössä Ympäristöasiat taloyhtiössä Ohjelma 16.11.2016 9.00 Tervetuloa! 9.15 Turvallista ja toimivaa jätehuoltoa Kymenlaakson Jäte Oy, Ilkka Töyrylä ja Virpi Leppälä 10.00 Asiaa energiasta Kymenlaakson Sähkö Oy,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt 12.12.2006 sekä määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2007 alkaen. 1 Järjestämästään jätehuollosta aiheutuvien jätteen kuljetus-,

Lisätiedot

Ympäristöasiat taloyhtiössä

Ympäristöasiat taloyhtiössä Ympäristöasiat taloyhtiössä Ohjelma 8.12.2016 8.00 Aamiainen 9.00 Tervetuloa! Turvallista ja toimivaa jätehuoltoa Kymenlaakson Jäte Oy, Iida Miettinen ja Virpi Leppälä 10.00 Energiaa nyt ja tulevaisuudessa

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Keravan kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Keravan kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Keravan kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 17.12.2014 Voimaantulo 1.1.2015 I YLEISTÄ 1 Keravan kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2015 jonka kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt 2.12.2014 sekä määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2015 alkaen. 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET Jyväskylän kaupunki perii jätemaksua

Lisätiedot

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: 1. JÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 3 2. KIINTEISTÖN JÄTEMAKSUT 4-6 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Ankkurikatu 8, 06100 Porvoo Asiakaspalvelu, puh.

Lisätiedot

MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET

MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET BERGMANN-ASTIAPURISTIMET Helppokäyttöiset Bergmann -astiapuristimet takaavat maksimaalisen jätteidenkäsittelykapasiteetin taloudellisesti

Lisätiedot

Jätehuollon kehittäminen Pöytyän kunnan kiinteistöissä Yläneellä

Jätehuollon kehittäminen Pöytyän kunnan kiinteistöissä Yläneellä Jätehuoltokartoitus 1(6) 16.2.2015 Turun Seudun Jätehuolto Oy Toni Tikkanen, puh. 020 728 2116 Kuormakatu 17 20380 Turku Pöytyän kunta Tarmo Rantanen Jätehuollon kehittäminen Pöytyän kunnan kiinteistöissä

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE KUULUVAN JÄTTEEN TAKSASTA... 3 1 Jätetaksan perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

Jätteenkuljetukset. Virpi Leppälä, Minna Ruusuvaara & Sari Mäisti

Jätteenkuljetukset. Virpi Leppälä, Minna Ruusuvaara & Sari Mäisti Jätteenkuljetukset Virpi Leppälä, Minna Ruusuvaara & Sari Mäisti Alueet ja urakat Kouvola-Iitti (86 900 asukasta), Kymenlaakson Jäte Oy:n jätteenkuljetukset 7 eri urakkaa: loppujäte 3 urakkaa, biojäte,

Lisätiedot

Kiinteistöhoidon ympäristöpäivä Tommi Kukkonen Jäteneuvoja. Taloyhtiön jätehuolto

Kiinteistöhoidon ympäristöpäivä Tommi Kukkonen Jäteneuvoja. Taloyhtiön jätehuolto Kiinteistöhoidon ympäristöpäivä 15.11.2016 Tommi Kukkonen Jäteneuvoja Taloyhtiön jätehuolto Puhas Oy Perustettu 1997, aiempi nimi Joensuun seudun jätehuolto Oy Järjestää omistajakuntiensa lakisääteiset

Lisätiedot

Isännöitsijän jäteopas

Isännöitsijän jäteopas Isännöitsijän jäteopas www.kiertokapula.fi Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Lainsäädäntö... 4 3. Jätejakeet... 5 Hyötyjätteet... 5 Biojäte... 5 Kuivajäte / Sekajäte... 5 Erikseen kuljetettavat jätejakeet...

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS TSV-JÄTETAKSA LUONNOS 1.3.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa XX XX SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Valkeakosken kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Valkeakosken kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Valkeakosken kaupunki Tekninen lautakunta hyväksynyt 25.11.2008 Voimaantulo 1.1.2009 1 I YLEISTÄ 1 Valkeakosken kaupungin jätehuolto on järjestetty jätelain

Lisätiedot

Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 4.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014

Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 4.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014 Riihimäen kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA JÄTEMAKSUTAKSA Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 4.12.2013 Voimaantulo 1.1.2014 I YLEISTÄ 1 Riihimäen kaupungin jätehuolto on järjestetty

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Riihimäen kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Riihimäen kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Riihimäen kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 3.12.2015 Voimaantulo 1.1.2016 I YLEISTÄ 1 Riihimäen kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

Jätteenkuljetukset. Virpi Leppälä & Ilkka Töyrylä

Jätteenkuljetukset. Virpi Leppälä & Ilkka Töyrylä Jätteenkuljetukset Virpi Leppälä & Ilkka Töyrylä Alueet ja urakat Kouvola-Iitti (86 900 asukasta), Kymenlaakson Jäte Oy:n jätteenkuljetukset 7 eri urakkaa: loppujäte 3 urakkaa, biojäte, erillisurakkana

Lisätiedot

Kiinteistön jätemaksut määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden ja tyhjennysten lukumäärän perus-

Kiinteistön jätemaksut määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden ja tyhjennysten lukumäärän perus- 1 LUONNOS MUURAMEN KUNNAN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 x 1 JÄTEMAKSUN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta

Lisätiedot

Jätteenkuljetukset. Virpi Leppälä & Iida Miettinen

Jätteenkuljetukset. Virpi Leppälä & Iida Miettinen Jätteenkuljetukset Virpi Leppälä & Iida Miettinen Alueet ja urakat Kouvola-Iitti (86 900 asukasta), Kymenlaakson Jäte Oy:n jätteenkuljetukset 7 eri urakkaa: loppujäte 3 urakkaa, biojäte, erillisurakkana

Lisätiedot

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2020 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Laukaa Muurame Hyväksytty Jyväskylän seudun jätelautakunnassa xx.xx.20xx SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE

Lisätiedot

Tuotekortti MolokDomino 5m³

Tuotekortti MolokDomino 5m³ MolokDomino 5m³ 5m³:n MolokDomino soveltuu paperin, kartongin, muovin, sekajätteen, kuivajätteen ja muiden vastaavien jätejakeiden keräämiseen. Jaettavissa nostosäkeillä kahteen tai kolmeen osaan, sisäsäiliöillä

Lisätiedot

Kiertokapulan alueen kuntien yhteinen jätelautakunta hyväksynyt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013

Kiertokapulan alueen kuntien yhteinen jätelautakunta hyväksynyt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Riihimäen kaupunki TAKSAT JÄTEMAKSUTAKSA Kiertokapulan alueen kuntien yhteinen jätelautakunta hyväksynyt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 I YLEISTÄ 1 Riihimäen kaupungin jätehuolto on järjestetty jätelain

Lisätiedot

Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta. Isännöitsijöiden aamiaistilaisuus Käyttöpäällikkö Johanna Rusanen

Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta. Isännöitsijöiden aamiaistilaisuus Käyttöpäällikkö Johanna Rusanen Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta Isännöitsijöiden aamiaistilaisuus 14.11.2017 Käyttöpäällikkö Johanna Rusanen 1 Muovipakkausten erilliskeräys 2 Muovipakkausten erilliskeräys HSY:n alueella

Lisätiedot

Toimivan jätetilan opas

Toimivan jätetilan opas Toimivan jätetilan opas Jätetila Jätetila on yleensä aitaus, katos tai huone. Toimiva jätetila helpottaa jätehuollon järjestämistä ja antaa siistin vaikutelman. Hyvin suunniteltu ja rakennettu jätetila

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen, Äänekoski SISÄLTÖ

TSV-JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen, Äänekoski SISÄLTÖ 18.12.2018 45 Liite 2 Syd TSV-JÄTETAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen, Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa 18.12.2018 45

Lisätiedot

/tyhjennys , ,00. /pesukerta

/tyhjennys , ,00. /pesukerta TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO H030-16/HEL 2016-000931 / KORJAUSILMOITUS: Korkeasaaren jätehuolto Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 3 1. Syväkeräyssäiliöt Lassila & Syväkeräyssäiliö,

Lisätiedot

Jenni Rahkonen kiertotalousasiantuntija Molok Oy Korttelikeräys ratkaisemaan kierrätyksen haasteita

Jenni Rahkonen kiertotalousasiantuntija Molok Oy Korttelikeräys ratkaisemaan kierrätyksen haasteita Jenni Rahkonen kiertotalousasiantuntija Molok Oy Korttelikeräys ratkaisemaan kierrätyksen haasteita 12.2.2019 8.2.2019 Copyright Molok Oy 1 Mitä on korttelikeräys? 12.2.2019 8.2.2019 Copyright Molok Oy

Lisätiedot

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä järjestämästään

Lisätiedot

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksa 1.1.2015 alkaen Savo- Pielisen jätelautakunnan toiminta-alueella

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksa 1.1.2015 alkaen Savo- Pielisen jätelautakunnan toiminta-alueella Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksa 1.1.2015 alkaen Savo- Pielisen jätelautakunnan toiminta-alueella Taksan perusteet ja soveltamisala Kuntien jätehuoltoviranomainen, Savo-Pielisen

Lisätiedot

JÄTETAKSA 1.1.2016 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen

JÄTETAKSA 1.1.2016 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen JÄTETAKSA 1.1.2016 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa 8.12.2015 56 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

Ympäristöasiat taloyhtiössä

Ympäristöasiat taloyhtiössä Ympäristöasiat taloyhtiössä Ohjelma 30.11.2016 8.45 Tervetuloa! 9.00 Viemärietiketti isännöitsijän näkökulmasta Kouvolan Vesi Oy, Jarno Hujanen 9.30 Turvallista ja toimivaa jätehuoltoa Kymenlaakson Jäte

Lisätiedot

Kiinteistössä on kone- ja metallialan koulutusta sekä autoalan koulutusta.

Kiinteistössä on kone- ja metallialan koulutusta sekä autoalan koulutusta. Laatija Päiväys Asiakirja Matti Katila 2.6.2010 Jätehuoltosuunnitelma Kohde Helsingin tekniikan alan oppilaitos Ilkantie 3, Helsinki 1 Johdanto 2 Lainsäädäntö 3 Vastuut 4 Tavoitteet Kiinteistössä on kone-

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Mäntsälän kunta Tekninen lautakunta hyväksynyt 30.11.2011 187 Voimaantulo 1.1.2012 1 I YLEISTÄ 1 Mäntsälän kunnan jätehuolto on järjestetty jätelain ja

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Hyvinkään kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Hyvinkään kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Hyvinkään kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 17.12.2014 Voimaantulo 1.1.2015 I YLEISTÄ 1 Hyvinkään kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

JÄTEALAN TOISINAJATTELIJA

JÄTEALAN TOISINAJATTELIJA JÄTEALAN TOISINAJATTELIJA TUNNEL-JÄTEPURISTIMET Tunnel -jätepuristimet ovat alansa edistyksellisimpiä laitekokonaisuuksia, joiden ainutlaatuiset ratkaisut tarjoavat markkinoiden pisimmän huoltovälin ja

Lisätiedot

JÄTTEENKÄSITTELIJÄN KIERTOTALOUSTULEVAISUUS

JÄTTEENKÄSITTELIJÄN KIERTOTALOUSTULEVAISUUS JÄTTEENKÄSITTELIJÄN KIERTOTALOUSTULEVAISUUS MOLOK OY Hannu Jokinen toimitusjohtaja 1 Veikko Salli kehitti jätteen syväkeräys menetelmän vuonna 1991 2 MOLOK OY Tuotanto ja pääkonttori Nokialla Liikevaihto

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Esitys jätehuoltotaksaksi v.201 3 JÄTEMAKSUTAKSA V.2013. Tämä jätemaksutaksa on voimassa 1.1.2013 alkaen.

Mikkelin kaupunki Esitys jätehuoltotaksaksi v.201 3 JÄTEMAKSUTAKSA V.2013. Tämä jätemaksutaksa on voimassa 1.1.2013 alkaen. Kaupunginhallitus 17.12.20 12 59 Liite 3 Mikkelin kaupunki Esitys jätehuoltotaksaksi v.201 3 JÄTEMAKSUTAKSA V.2013 Tämä jätemaksutaksa on voimassa 1.1.2013 alkaen. Yleistä 1 Jätelain ja asetuksen perusteella

Lisätiedot

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 19 SEKAJÄTTEEN KERÄYS Pakkaavaan

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO. Kotitaloudet ja julkinen hallinto alkaen. Asioi kätevästi Omakukkoverkkopalvelussa jatekukko.

PALVELUHINNASTO. Kotitaloudet ja julkinen hallinto alkaen. Asioi kätevästi Omakukkoverkkopalvelussa jatekukko. PALVELUHINNASTO Kotitaloudet ja julkinen hallinto 1.1.2017 alkaen Asioi kätevästi Omakukkoverkkopalvelussa jatekukko.fi/ omakukko MITEN JÄTEMAKSU MUODOSTUU? Jätemaksu muodostuu kerran vuodessa laskutettavasta

Lisätiedot

Toimivan jätetilan opas

Toimivan jätetilan opas Toimivan jätetilan opas www.jyvaskyla.fi Jätetila Jätetila on yleensä aitaus, katos tai huone. Toimiva jätetila helpottaa jätehuollon järjestämistä ja antaa siistin vaikutelman. Hyvin suunniteltu ja rakennettu

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA YMPÄRISTÖASIOISTA. Marika Nyyssönen Milla Heiskanen

AJANKOHTAISTA YMPÄRISTÖASIOISTA. Marika Nyyssönen Milla Heiskanen AJANKOHTAISTA YMPÄRISTÖASIOISTA Marika Nyyssönen Milla Heiskanen Esimerkkejä ympäristötyöstä vuodelta 2018 Ympäristöohjelma ja Ekokompassi -sertifikaatti Jätehuollon teemavuosi Ympäristötiimi Tehokasta

Lisätiedot

KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Liite 1 Tekla 17.12.2009 138 JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Valkeakosken kaupunki Tekninen lautakunta hyväksynyt 17.12.2009 Voimaantulo 1.1.2010 1 I YLEISTÄ 1 Valkeakosken kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 Jätekuljetusten suunnittelu ja kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 PERUSTIETOJA Yhtiö on perustettu tt vuonna 2002. Omistajat: Porvoo (49,00 %), Sipoo (25,60 %), Loviisa (9,15 %), Askola (3,95 %), Pernaja

Lisätiedot

HYVÄT TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT 2014

HYVÄT TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT 2014 Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailu HYVÄT TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT 2014 JÄTEASTIAT JA JÄTEHUOLTO 1 Betoniteollisuuden hyvät turvallisuuskäytännöt sisältävät n. 350 sivua erilaisia hyviä käytäntöjä.

Lisätiedot

GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. Veikko Salli Hallituksen puheenjohtaja Molok Oy

GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. Veikko Salli Hallituksen puheenjohtaja Molok Oy GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. Veikko Salli Hallituksen puheenjohtaja Molok Oy GLOBAALIA MARKKINOINTIA, SYVÄLLE JA SIISTISTI. JÄTEHUOLTO LÄHTÖTILANTEESSA, PERUSTARVE / TOTEUTUKSEN ONGELMAT

Lisätiedot

Pafebox. Uusi tilava, tyylikäs ja toimiva jäteastia.

Pafebox. Uusi tilava, tyylikäs ja toimiva jäteastia. Pafebox Uusi tilava, tyylikäs ja toimiva jäteastia. Pafebox on täydellinen ratkaisu Pafe on jätehuoltoteknologian edelläkävijä. Pafebox-jäteastian etuja: Luo uusia mahdollisuuksia jätehuoltoon Mahdollistaa

Lisätiedot

Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta

Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta Isännöitsijöiden koulutustilaisuus Kierrätys tehostuu, hyötykäyttö paranee, Lasi, Metalli ja Kartonki Lasin, metallin ja kartongin kierrätys tehostuu Uudet jätehuolto

Lisätiedot

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella.

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella. 1 Jyväskylän seudun jätelautakunta MUURAMEN KUNNAN JÄTETAKSA 2017 Hyväksytty jätelautakunnassa 8.12.2016 8 1 JÄTEMAKSUN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä

Lisätiedot

BERGMANN- JÄTEPURISTIMET

BERGMANN- JÄTEPURISTIMET BERGMANN- JÄTEPURISTIMET BERGMANN-JÄTEPURISTIMET Erittäin korkealaatuiset Begmann -jätepuristimet edustavat alan valtavinta pakkauskykyä vailla puhtaanapidon huolia. Edistykselliset Bergmann -jätepuristimet

Lisätiedot

Puztec Oy Modernia jäteteknologiaa

Puztec Oy Modernia jäteteknologiaa Modernia jäteteknologiaa tj Pekka Nurmi :n juuret: PUZER: 1990 Kotitalous-keskusimuri PUZAIR: 1991 1992 1995 1996 Keskusimuri suuriin rakennuksiin ammattikäyttöön Teollisuusjärjestelmät Paperisilppureiden

Lisätiedot

Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014

Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014 Sivu 1 / 5 TIEDOTE KOUVOLAN JA IITIN ISÄNNÖITSIJÖILLE 20.11.2013 Kouvolan ja Iitin uudet jätteenkuljetusurakat alkavat 1.1.2014 myös entiset Kuusankoski ja Anjalankoski yhtenäisen jätteenkuljetuksen ja

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Riihimäen kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Riihimäen kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Riihimäen kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt x.x.2018 Voimaantulo 1.1.2019 I YLEISTÄ 1 Riihimäen kaupungin jätehuolto

Lisätiedot

Jätehuolto Etelä-Karjalassa

Jätehuolto Etelä-Karjalassa Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy on yhdeksän eteläkarjalaisen kunnan Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren omistama jäteyhtiö. Tehtävänämme

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Jätetaksa 2014

Mikkelin kaupunki Jätetaksa 2014 Mikkelin kaupunki Jätetaksa 2014 Hyväksytty: Rakennuslautakunta 19.12.2013 59 Voimaantulo: 1.1.2014 YLEISTÄ 1 Jätelain ja asetuksen perusteella kunnan jätehuoltoviranomainen hyväksyy taksan ja määrää jätemaksut.

Lisätiedot

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen JÄTETAKSA 1.1.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa 7.11.2017 37 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

Jätemaksut. Kotitaloudet ja julkinen hallinto 1.1.2016 alkaen. Asioi kätevästi verkossa Omakukko www.jatekukko.fi/ omakukko. Hinnat sis. alv.

Jätemaksut. Kotitaloudet ja julkinen hallinto 1.1.2016 alkaen. Asioi kätevästi verkossa Omakukko www.jatekukko.fi/ omakukko. Hinnat sis. alv. Asioi kätevästi verkossa Omakukko www.jatekukko.fi/ omakukko Jätemaksut Kotitaloudet ja julkinen hallinto 1.1.2016 alkaen MITEN JÄTEMAKSU MUODOSTUU? Jätemaksu muodostuu kerran vuodessa laskutettavasta

Lisätiedot

Hannoa. Kiinteistöjen jätepisteitä Esite suunnittelijoiden avuksi. Parannetaan pikkuisen maailmaa.

Hannoa. Kiinteistöjen jätepisteitä Esite suunnittelijoiden avuksi. Parannetaan pikkuisen maailmaa. Hannoa Kiinteistöjen jätepisteitä Esite suunnittelijoiden avuksi Toimiva jätepiste Hannoa Hei! Meidän hannoalaisten mielestä taloyhtiön jätepiste kertoo paljon käyttäjistä. Ja todentotta, onhan kierrätys

Lisätiedot

MolokClassic Syväkeräys -säiliön (5 m³, 3 m³, 1.3 m³, 800l ja 300 l) ASENNUSOHJE

MolokClassic Syväkeräys -säiliön (5 m³, 3 m³, 1.3 m³, 800l ja 300 l) ASENNUSOHJE MolokClassic Syväkeräys -säiliön (5 m³, 3 m³, 1.3 m³, 800l ja 300 l) ASENNUSOHJE SÄILIÖIDEN KULJETUS JA KÄSITTELY Käsittele Syväkeräys -säiliöitä varoen. Säiliötä ei saa vierittää eikä pudottaa. Nosta

Lisätiedot

Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN TALOYHTIÖSSÄ

Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN TALOYHTIÖSSÄ Hyvä tietää JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN TALOYHTIÖSSÄ Jätekeskus ja jäteasemat Polvijärven jäteasema Avoinna arkisin ti klo 9-13 ja to klo 14-18 Ahertajantie 2 83700 Polvijärvi Kontiosuon jätekeskus Avoinna

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA 1.1.2015 ALKAEN

JÄTEMAKSUTAKSA 1.1.2015 ALKAEN JÄTEMAKSUTAKSA 1.1.2015 ALKAEN I YLEISTÄ 1 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy (jätelaitos) hoitaa omistajakuntiensa lukuun seuraavat kunnan vastuulla olevat jätehuollon palvelutehtävät: Kunnan järjestämä sekajätteen

Lisätiedot

Jätehuoltomääräykset KOKOEKO-SEMINAARI SAIJA PÖNTINEN

Jätehuoltomääräykset KOKOEKO-SEMINAARI SAIJA PÖNTINEN Jätehuoltomääräykset KOKOEKO-SEMINAARI SAIJA PÖNTINEN 18.2.2016 Jätehuollon tehtävät ja roolit kunnassa Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävät Jätehuollon palvelutehtävät Omistajaohjaus (kunnat)

Lisätiedot

JÄTEHUOLTO MUUTTUU POLVIJÄRVELLÄ 1.1.2012 ALKAEN

JÄTEHUOLTO MUUTTUU POLVIJÄRVELLÄ 1.1.2012 ALKAEN Jätehuollon järjestäminen 1.1.2012 alkaen Jätehuolto siirtyy 1.1.2012 alkaen kokonaisuudessaan Joensuun Seudun jätehuolto Oy:n vastattavaksi. Jäteyhtiö on kilpailuttanut jätteenkuljetuksen kaikkien osakaskuntien

Lisätiedot

MolokClassic Syväkeräys -säiliön ASENNUSOHJE

MolokClassic Syväkeräys -säiliön ASENNUSOHJE MolokClassic Syväkeräys -säiliön ASENNUSOHJE SÄILIÖIDEN KULJETUS JA KÄSITTELY Käsittele Syväkeräys -säiliöitä varoen. Säiliötä ei saa vierittää eikä pudottaa. Nosta säiliötä vain siinä olevista nostolenkeistä,

Lisätiedot

Haja-asutusalueiden jätehuolto tienpitäjän näkökulmasta Haja-asutusalueiden jätehuolto -seminaari 2.2.2005 Kuopio

Haja-asutusalueiden jätehuolto tienpitäjän näkökulmasta Haja-asutusalueiden jätehuolto -seminaari 2.2.2005 Kuopio 1 Haja-asutusalueiden jätehuolto tienpitäjän näkökulmasta Haja-asutusalueiden jätehuolto -seminaari 2.2.2005 Kuopio Ympäristövastaava Airi Muhonen / Tiehallinto, Savo-Karjalan tiepiiri 2 Levähdys- ja pysäköimisalueet

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Liite 9/Jätela 1.12.2016 58 JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Riihimäen kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 1.12.2016 Voimaantulo 1.1.2017 I YLEISTÄ

Lisätiedot

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Anne Silver Jäteneuvoja Porin kaupungin ympäristövirasto Jätehuollon etusijajärjestys (kuluttajalle) Vähennä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta Korjaa, tuunaa,

Lisätiedot

HYVÄ JÄTEKATOS. katon lape kulkusuunnasta. riittävän leveä oviaukko. ei ovea. luiska, ei kynnystä

HYVÄ JÄTEKATOS. katon lape kulkusuunnasta. riittävän leveä oviaukko. ei ovea. luiska, ei kynnystä HYVÄ JÄTEKATOS t o i m i v a j a t u r v a l l i n e n katon lape kulkusuunnasta poispäin riittävän leveä oviaukko ei ovea luiska, ei kynnystä auto pääsee esteettä ja turvallisesti jätekatoksen välittömään

Lisätiedot

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon!

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! - Jätehuollon laitteet FLAAMING OY Smart Syväsäiliöt Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! Olette ostaneet Smart Syväsäiliö tuotteen, joka on tehokas jätteenkeräysjärjestelmä. Lue tämä ohje,

Lisätiedot

JÄTE MAKS UTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Mäntsälän kunta

JÄTE MAKS UTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Mäntsälän kunta JÄTE MAKS UTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Mäntsälän kunta Kiertokapulan alueen kuntien yhteinen jätelautakunta hyväksynyt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 1 YLEISTÄ Mäntsälän kunnan jätehuolto

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Valkeakosken kaupunki

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Valkeakosken kaupunki JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Valkeakosken kaupunki Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 17.12.2014 Voimaantulo 1.1.2015 I YLEISTÄ 1 Valkeakosken kaupungin

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Liite 8/Jätela 1.12.2016 57 JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Mäntsälän kunta Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 1.12.2016 Voimaantulo 1.1.2017 I YLEISTÄ

Lisätiedot

Juhani Koivusaari JÄRVENPÄÄN JÄTEHUOLLON MUUTOKSET ALKAEN

Juhani Koivusaari JÄRVENPÄÄN JÄTEHUOLLON MUUTOKSET ALKAEN Juhani Koivusaari 28.12.2004 JÄRVENPÄÄN JÄTEHUOLLON MUUTOKSET 1.1.2005 ALKAEN Järvenpään uudet jätehuoltomääräykset astuvat voimaan 1.1.2005. Määräykset on laadittu tukemaan kaupunginvaltuuston hyväksymää

Lisätiedot

Rauno Levan & Kimmo Salonen (toim.) GarbageX ohjelman käyttöohje

Rauno Levan & Kimmo Salonen (toim.) GarbageX ohjelman käyttöohje Rauno Levan & Kimmo Salonen (toim.) GarbageX ohjelman käyttöohje Lahden ammattikorkeakoulun julkaisu Sarja B Artikkelikokoelmat, raportit ja muut ajankohtaiset julkaisut, osa 7 Lahden ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄTTEIDEN VASTAANOTTO TOIMINTAOHJEET 3 2. DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN VASTAANOTTOHINNAT 4 3. PIENJÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 6 4. JÄTEASTIOIDEN TYHJENNYSMAKSUT

Lisätiedot

JÄTEHUOLTOHINNASTO

JÄTEHUOLTOHINNASTO KIRKKONUMMEN KUNTA Kunnallistekniset palvelut Liite Yt 9/23.11.2006 JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1.2007 31.03.2008 Jätetaksa V u o s i 2007/1 2008/3 Kunnanvaltuuston päätös 35/28.2.1991, jossa kunnan järjestämän

Lisätiedot

/tyhjennys. /tyhjennys

/tyhjennys. /tyhjennys VIII JÄTEMAKSUTAULUKKO 17 Maksut 1.5.2012 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 18 SEKAJÄTTEEN KERÄYS (Maksu

Lisätiedot

SANI LAADUKKAAT SANITEETTITILAT YMPÄRIVUOTISEEN KÄYTTÖÖN. Tapahtumat Remontit Kesäjuhlat Putkisaneeraukset Rakennustyömaat. remeo.

SANI LAADUKKAAT SANITEETTITILAT YMPÄRIVUOTISEEN KÄYTTÖÖN. Tapahtumat Remontit Kesäjuhlat Putkisaneeraukset Rakennustyömaat. remeo. SANI LAADUKKAAT SANITEETTITILAT YMPÄRIVUOTISEEN KÄYTTÖÖN Tapahtumat Remontit Kesäjuhlat Putkisaneeraukset Rakennustyömaat remeo.fi SANI VAIVATON RATKAISU TILAPÄISEEN TAI JATKUVAAN KÄYTTÖÖN SANI-saniteettitilamme

Lisätiedot

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 I N N O L I N K R E S E A R C H O Y T A M P E L L A N E S P L A N A D I 2, 4. k r s, 3 3 1 0 0 T A M P E R E F

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO. Kotitaloudet ja kunnat alkaen. Asioi kätevästi Omakukkoverkkopalvelussa jatekukko.fi/ omakukko

PALVELUHINNASTO. Kotitaloudet ja kunnat alkaen. Asioi kätevästi Omakukkoverkkopalvelussa jatekukko.fi/ omakukko PALVELUHINNASTO Kotitaloudet ja kunnat 1.1.2019 alkaen Asioi kätevästi Omakukkoverkkopalvelussa jatekukko.fi/ omakukko MITEN JÄTEMAKSU MUODOSTUU? Jätemaksu muodostuu kerran vuodessa laskutettavasta asuntokohtaisesta

Lisätiedot

KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-10.10.2013, TAMPERE

KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-10.10.2013, TAMPERE KORTTELI- TAI KORTTELIRYHMÄKOHTAINEN JÄTEHUOLTO 27. VALTAKUNNALLISET JÄTEHUOLTOPÄIVÄT 9.-, TAMPERE 01 05 02 03 04 Esimerkkikohteet 01 Norja, Trondheim, putkikuljetus ja puristimet 02 Tanska, Frederiksberg,

Lisätiedot

Jätemaksut. Jätekukko Siistiä! Kotitaloudet ja julkinen hallinto 1.1.2015 alkaen. Keskitetysti kilpailutettuja jätehuollon kuljetuspalveluita.

Jätemaksut. Jätekukko Siistiä! Kotitaloudet ja julkinen hallinto 1.1.2015 alkaen. Keskitetysti kilpailutettuja jätehuollon kuljetuspalveluita. Jätemaksut Kotitaloudet ja julkinen hallinto 1.1.2015 alkaen Hinnat sis. alv. 24 % Keskitetysti kilpailutettuja jätehuollon kuljetuspalveluita. Jätekukko Siistiä! www.jatekukko.fi Jätekukko on 16 kunnan

Lisätiedot

HANKO INKOO KARKKILA LOHJA HANKO INKOO KARKKILA LOHJA RAASEPORI

HANKO INKOO KARKKILA LOHJA HANKO INKOO KARKKILA LOHJA RAASEPORI JÄTEMAKSUTAULUKKO Maksut 1.1.2017 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 1. Perusmaksu /asunto/kk /asunto/kk

Lisätiedot

Drop. D E S I G N P O O L

Drop. D E S I G N P O O L Drop. D E S I G N P O O L MIKÄ ON DROP? Drop on ulkoallas, jonka viimeistellyn kaunis ulkomuoto, ergonomisuus ja helppokäyttöisyys tarjoavat todellista arjen luksusta niin kodin pihamaalle, terassille

Lisätiedot

Kunnallisten jätehuoltomääräysten lyhennelmä

Kunnallisten jätehuoltomääräysten lyhennelmä Kunnallisten jätehuoltomääräysten lyhennelmä 1.2.2016 2 Sisällys Yleistä... 3 Jätehuoltoon liittyminen... 4 Jätteiden lajittelu ja kerääminen kiinteistöiltä... 5 Jäteastioihin soveltumattomat jätteet...

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Hausjärven kunta

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS. Hausjärven kunta JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Hausjärven kunta Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 3.12.2015 Voimaantulo 1.1.2016 I YLEISTÄ 1 Hausjärven kunnan jätehuolto

Lisätiedot

Miten Jyväskylän muovipakkausten

Miten Jyväskylän muovipakkausten Keski-Suomi kohti kiertotaloutta seminaari 29.8.2019 klo 12 16 Veturitallit, Kokoustila Kisko, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä Miten Jyväskylän muovipakkausten kiinteistökeräyksessä onnistuttiin? Esko Martikainen

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Jätetaksa 2015

Mikkelin kaupunki Jätetaksa 2015 Mikkelin kaupunki Jätetaksa 2015 Mikkelin kaupungin jätetaksa 2015 Hyväksytty: Rakennuslautakunta 16.12.2014 53 Voimaantulo: 1.1.2015 YLEISTÄ 1 Jätelain ja asetuksen perusteella kunnan jätehuoltoviranomainen

Lisätiedot

Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta. Johanna Rusanen, käyttöpäällikkö kuljetuspalvelut Isännöitsijäseminaari

Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta. Johanna Rusanen, käyttöpäällikkö kuljetuspalvelut Isännöitsijäseminaari Ajankohtaisia asioita kiinteistöjen jätehuollosta Johanna Rusanen, käyttöpäällikkö kuljetuspalvelut Isännöitsijäseminaari 22.11.2018 Sisältö Jätehuoltomääräykset uudistuvat Jätehuollon sähköinen asiointi

Lisätiedot

UKM Jäte- ja. hiekkasäiliöt. UK-Muovi Oy. UK-Muovi Oy:llä on vuosikymmenien. Valikoimastamme kattavasti kiinteistöastiat:

UKM Jäte- ja. hiekkasäiliöt. UK-Muovi Oy. UK-Muovi Oy:llä on vuosikymmenien. Valikoimastamme kattavasti kiinteistöastiat: UKM Jäte- ja kierrätysastiat sekä hiekkasäiliöt :llä on vuosikymmenien kokemus jäteastioiden muuttuvista tarpeista. Nykyajan astioiden tulee olla tarkoituksenmukaisia, turvallisia, ympäristöystävällisiä

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS

JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS JÄTEMAKSUTAKSA KUNNAN JÄRJESTÄMÄ JÄTTEENKULJETUS Tuusulan kunta Kiertokapulan alueen kuntien jätelautakunta Kolmenkierto hyväksynyt 29.11.2018 Voimaantulo 1.1.2019 I YLEISTÄ 1 Tuusulan kunnan jätehuolto

Lisätiedot