Lukukappale 18 : Isän kirjoittama kirja.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lukukappale 18 : Isän kirjoittama kirja."

Transkriptio

1 Lukukappale 18 : Isän kirjoittama kirja. 例 文 (Esimerkkilauseet) 1 : Yliopistossa luettavat kirjat. Päivä, jolloin alkaa luennot, on hyvin kiireinen. Päivänä, jolloin koulu loppuu, kaikki palaavat maalle kiirehtien. Rahaa, joka menee opiskeluun, olen lainannut pankilta. Ei saa antaa syötävää puikoista puikkoihin. Yliopisto, johon Niina menee, on Helsingin yliopisto. (Siihen) aikaan, jolloin heräät, kaikki ovat menneet töihin. Ei saa syödä pilaantunutta ruokaa. Yliopisto, josta Honda on valmistunut, on valtiollinen yliopisto. Päivä, jona Jamada saapui, oli Pekan syntymäpäivä. Kirja, jonka luin, oli Japanin historian kirja. Oliko elokuva, jonka kävit katsomassa, japanilainen vai amerikkalainen? Se, jota olet tehnyt, on väärin. Huone, missä Pekka nukkuu, on toisen kerroksen huone. Kirja, jota luen, on hauska kirja. Nyt on niin kiire, ettei ole aikaa puhua joutilasta. TV ohjelma, jota pikkuveljeni katsoo, on tylsä ohjelma. Kengät, jotka kiilotan, ovat mustat kengät, eivätkä ole valkoisia kenkia. Raha, jota haluan vaihtaa, on Japanin jeni. Elokuva, jota en haluaisi katsoa, on kauhuelokuva. Se, mitä Ismo halusi syödä, on salmiakki. Anime, jonka Jamada haluaa, on Totoro. Se oli se levy, jota Ismo ei halunut. Tee, jota halusin, oli japanilainen tee. Ei ollut ruskeata teeta. 例 文 (Esimerkkilauseet) 2 : On opiskelja, joka osaa hyvin kirjoittaa japania. Pidän japanin puhumisesta. En inhoaa englannin puhmisestakaan. Murakami on taitava (ja kernaasti) puhua saksaa. (Hän) on kehno ja välttelee venänän puhumista. Jawara on judoka, joka pitää kirjojen lukemisesta. Antti on opiskelija, joka osaa hyvin kirjoittaa japania. (Hän) ei ole huono japanin lukemisessakaan. Jamada iloitsee sitä, että hän sai hyvät pisteet tentissä. Kaikki, mitä hän kertoili, oli totta. Tämä on kaikki, mitä haluan sanoa/kertoa. 例 文 (Esimerkkilauseet) 3 : (On joskus tilaisuus, että) menen Japaniin. (Onko sinulla joskus tilaisuus, että) tulet Tokioon? Jos on, niin poikkea (meillä)! Joutilaana (Vapaa) aikana saatan käydä kirjastossa lukemassa kirjoja tai kuuntelemassa levyjä. Asun Suomessa, joten usein saatan (on tilaisuus) kuunella/kuullla Sibeliuksen musiikkia. Viikonloppuisin satun tekemään ja syömään ruuan tai lähtemään elokuvia katsomaan kaverini kanssa. Saatatko (Onko sinulla joskus tilaisuus) tavata joulupukin?

2 Kyllä tietysti on. Olen tavannut häntä Rovaniemellä useinkin. Enää ei ole tilaisuus, kun hän soittaa viuluaan. En saata mennä Helsinkiin lähiaikoina. Hän kirjoittaa aina käsin. Hän ei koskaan käytä tietokonetta. Kaori ei koskaan valmista ruokaa lounaaksi. (Hän) syö aina evästä, jota hän on ostanut supermarketista. Saatatko (Onko sinulla tilaisuus) joskus mennä Japaniin? Kyllä, aina silloin tällöin menen Tokioon ja Osakaan yhtiön työn puitteessa. Mutten koskaan mene Kjūšūlle. 例 文 (Esimerkkilauseet) 4 : Olen käynyt Japanissa. Oletko (koskaan) käynyt saunassa? Kyllä, olen käynyt aidossa (saunan koti)paikassa, Suomessa. Oletko (koskaan) kuullut/kuunnellut Sibeliuksen musiikkia? Kyllä, olen kuullut/kuunnellut Finlandiaa montakin kertaa. Oletko (koskaan) nähnyt revontulia? En ole (koskaan) nähnyt. Haluan ehdottomasti mennä kerran Lappiin katsomaan. Oletko (koskaan) käynyt Japanissa? Kyllä, olen käynyt Tokiossa, Kiotossa ja Hirošimassa. Mutta en ole käynyt Hokkaidōlla. Oletko (koskaan) syönyt kalakukkoa? Kyllä olen. (Se on) todella hyvää. Kun menen Kuopioon, ostan sen aina. Oletko (koskaan) juonut/maistanut koskenkorvaa? Kyllä, olen. (Se on) todella vahvaa viinaa. Mutta pidän koskenkorvasta. Juon usein mm. juhlissa. Oletko (koskaan) ajanut moottorikelkalla? En vielä ole (ajanut). Ensi kerralla haluan ajaa (sen) Lapissa. 例 文 (Esimerkkilauseet) 5 : Ei ole päättämistä väkisin. Ei ole vielä päättämistä väkisin, mihin yliopistoon menet. Ei tarvitse olla huolissa. Koska olen kunnolla tehnyt läksyt. Jos ei miellytä, niin ei tarvitse väkisin syödä salmiakkia. Olisi parempi jättää. Jollet halua juoda, niin ei ole väkisin juomista. Minä juon. Ei tarvitse surra yksinäisyyttä. Tulee pian uusia kavereita. Ei ole yrittämistä väkisin. Jollet pysty, niin saat jättää tekemättä. Ei ole (väkisin) tuhlaamista rahaa. Parempi on säästää. Kai, joku menee. Eihän sinun tarvitse mennä. Ei tarvitse kiillottaa kenkiä, koska ne eivät ole vielä niin likaisia. Ei ole väkisin syömistä puikoilla, koska saat käyttää lusikkaakin. Pyykit minä pesen. Ei sinun tarvitse pestä. Jos on nuhaa, niin ei väkisin ole menemistä saunaan. 例 文 (Esimerkkilauseet) 6 : Aion mennä Hokkaidōlle.

3 En ole koskaan käynyt Hokkaidōlla. Kun seuraavan kerran menen Japaniin, aion mennä myös Hokkaidōlle. Kiotossa olen käynyt monta kertaa, joten en aio mennä (sinne) tällä kertaa. Japanilaisessa onsenissa (kuumassa lähdevesi kylvyssä) en ole vielä käynyt. Seuraavan kerran kun olen Japanissa, aion käydä onsenissa. Siksi en aio yöpyä hotellissa. Vaan aion ottaa rjokania. Tänä kesänä menen Japaniin. Japanissa aion syödä paljon sušeja. Mutten aio juoda sakea. Lisäksi haluan nähsä sumō-painia. Pidän Japanin kirjallisuudesta. Seuraavan kerran aion lukea myös tanka- ja haiku-runoja. Mutta en aio lukea pitkiä tarinoita. Miksi aiot tulla tulevaisuudessa? Minä (haluan tulla) palomieheksi. Minä (haluan tulla) asianajajaksi/lakimieheksi. Minä (haluan tulla) tietokoneohjelmoijaksi. Niinpä, ehkä (haluan tulla) designeriksi. Tuota minäpä aion tulla poliitikoksi. Minusta taiteilija olisi hienoa. Minä (haluan tulla) arkkitehdiksi. Minä (haluan tulla) journalistiksi. Minusta tulee filmitähti. Minä (haluan tulla) kampaajaksi. 例 文 (Esimerkkilauseet) 7 : On suunnitteilla, että matkustelen maalla. Suomessa haluan uida järvissä. Lisäksi on suunnitteilla, että menen sienimetsään. Harrastukseni on klassinen musiikki. Kun menen Suomeen, on suunnitelma, että kuuntelen erinaistan ihmisten säveliä. Ensi vuonna minulla ei ole suunnitelma, että menen Japaniin. Sen sijään suunnitteilla on, että matkustelen Suomen maaseutua. Ei ole suunnitteilla, että talvella menisin Suomeen. Koska on kylmä, aion jäädä kuumaan luonnonvesilähteeseen Japanissa. Tänä viikonloppuna ei ole suunnitteilla palata maalle. Koska ei ole rahaa, aion viettää aikaa opiskelija asuntolassa. En aio laittaa ruokaa. Suunnittelen syödä ulkona kevyesti. Minä en ole (koskaan) nähnyt revontulia. On suunnitteilla, että menen Lappiin katsomaan revontulia. Samalla suunnittelen ajavani moottorikelkkaa. Eikä vain niitä, vaan aion tavata myös joulupukin. Mutta kun ei ole aikaa, ei ole suunnitteilla, että hiihtaisin. 例 文 (Esimerkkilauseet) 8 : Kun menen Japaniin, vaihdan rahooja. Kun otetaan valokuva, sanotaan cheese.

4 Kun menen puistoon kävelylle, vien aina koiran mukaani. Aina kun menen retkelle, otan eväsboxin mukaan. Kun on sairas ja kuumetta, olisi parasta levätä kotona. Kun ajat autoa, pitää laittaa turvavyön. Kun lainaa rahaa, pitää mennä pankkiin. Kun menee Japaniin, pitäisivaihtaa euroja jeneiksi. Älkää puhuko, kun kävelette käytävää! Se häiritsee oppituntia. Joku päivä sitten, kun menin katsomaan elokuvaa, tapasin opettaja Kawamuran. Kun työ loppuu, kaikki on väsyneitä ja nälkäisiä. Kun olet sairas, niin ei tarvitse nousta väkisin ylös. Kun käyn kirjastossa, kuuntelen myös levyjä. Kun olette juonut, Älkää ajako autoa. Kun on nälkää, syön paljon ruokaa. Kun olet hikoillut hölkän jälkeen, on parasta käydä suihkussa. Kun olet vilustunut, ei ole väkisin menemistä saunaan. Kun läksyt ovat jäljellä, ei saa lähteä leikkimään. 例 文 (Esimerkkilauseet) 9 : Olin juuri lähtemäisillani kotoa. Juuri nyt olen lähtemäisilläni kouluun. Pekka on juuri ottamaisillaan lääkettä. Ne/nuo ihmiset ovat juuri nyt nousemaisillaan ylös. Me olemme jo olleet hereillä kauan. Elokuva oli alkamaisillaan. Oppitunti oli loppumaisillaan. Hän oli juuri syödä ruokaa. Olin juuri lähtemäisillani kotoa. Kalle oli just nyt saapunut yliopistoon. Olen juuri kiilottanut kengät. Äsken olen kuullut sitä uutista. Olin juuri syönyt ruoan. Hän oli juuri laskeutunut autosta. Midori oli äsken palanut kotiin. Ville oli juuri nyt tullut kouluun. Me olemme (juuri) juomassa sakea. Isoveljeni on (juuri) nyt opiskelemassa. He ovat (juuri) nyt kuuntelemassa radiota. Suzuki on (juuri) lepäämässä kotona. Tiina oli (juuri) kirjoittamassa päiväkirjaa. Sari oli (juuri) tekemässä läksyt. Pikkuveljeni oli (juuri) soittamassa (puhelimitse) isosiskollemme. Isosiskoni oli (juuri) kävelyllä koiran kanssa. 例 文 (Esimerkkilauseet) 10 : Sellainen (heeveröinen) kuin minä olen kelvoton. Isosiskoni tekee todella paljon työtä. Sellainen (heeveröinen) kuin minä olen kelvoton. Pikkuveljeni on oikein kova judoka. Sellainen (heeveröinen) kuin minä olen täysin kelvoton.

5 Hän on taitava ruoan laitossa. Sellainen (heeveröinen) kuin minä olen aivan kelvoton. Pikkusiskoni on todella hyvä laulamaan. Siihen verrattuna minä olen kelvoton. Isoveljeni on hyvin älykäs. Siihen verrattuna minä olen täysin kelvoton. Hänen tietokoneensa on todella nopea ja kätevä. Siihen verrattuna minun (tietokoneeni) on kerta kaikkiaan kelvoton. Hän osaa englantia todella taitavasti. Siihen verrattuna me olemme täysin kelvottomia. Tämän paikan(ravintolan) suši on todella hyvä. Siihen verrattuna tuon paikan(ravintolan) (suši) on todella kehno. 例 文 (Esimerkkilauseet) 11 : Tein läksyt ja lisäksi pelasin tennista. Äiti on kaunotar ja lisäksi pikkusiskokin on nätti. Tänä kesänä kävin sekä Englannissa että Puolassa. Tänään tein läksyt ja lisäksi pelasin tennista. Ismo syö sekä sušia että Nattōtakin. Talvella hiihdamme ja lisäksi luistelemme. Viikonloppuna pesen pyykit ja lisäksi siivoan huonetta. Linnutkin ovat häipyneet ja vähitellen muuttuu syksyksi. Kun juuri tuli nälkäkin, ruvetkaamme lounaaksi. Lapsetkin ovat päässeet yliopistoon, voimme olla huolettomia. Tenttitkin ovat loppuneet, näin ollen voin rentoutua viikonloppuna. Olisi hienoa, jos voisin mennä Japaniin. Kun/koska voisin nähdä Jamadankin. Japanin kielen opiskelu lienee vaikea. Kun/koska ei taida olla juurikaan tilaisuuksia (sitä) puhua. Olisinpa iloinen, jos voin tulla Suomeen. Kun/koska voisin käydä saunassakin. Tällä tavalla tämän kertainen tentti on OK. Kun/koska olen lukenut kirjatkin kunnolla. Japanin matka oli todella hieno. Kun/koska näin kirsikan kukkia ja lisäksi kävin onsenissakin. 例 文 (Esimerkkilauseet) 12 : Lähetti valokuvia (ja ne ovat tulleet). Perheeni lähetti valokuvia (ja ne ovat tulleet). Hän on todella intoa täynnä sen jälkeen kuin kävi Japanissa. Kirja, jonka maalta lähetettiin, on sapunut Olen lukemassa kirjan, jonka kävin äsken ostamassa. Mikä näistä on raportti, jonka hän on kirjoittanut (ja lähettänyt)? Minäkin tiedän sitä asiaa, jota hän sanoi/ilmoitti (meille). Kun Tomi soitti, Murakami oli jo hereillä. Perheeni lähettivät ruoka-aineksia (ja se tuli). Villapaita, jonka äitini lähetti, saapui. Mikä niistä on kirje, jonka hän kirjoitti ja lähetti? Kun Maija soitti, Suzuki oli vielä nukkumassa.

6 例 文 (Esimerkkilauseet) 13 : Kirjallisuuteen liittyvä kirja. Onko tämä japanin oppikirja? Ei, se on kirjallisuuteen liittyvä kirja. Antin isä kirjoitti fysiikkaan liittyvän kirjan. Se, mistä haluan tietää, on japanilaisesesta nuorista. Japanilaiset tuskin tietävät mitään suomalaisesta kirjallisuudesta. Hän tietää todella hyvin samuraista. Hän luennoi energiasta yliopistossa. Jamada tietää šinkansenista oikein hyvin. Se, mistä olen huolestunut, ei ole rahasta. Hän tutkii yliopistossa japanilaisesta musiikista. Haluaisin tietää japanilaisesta ruoasta vielä paremmin. 例 文 (Esimerkkilauseet) 14 : Alle 6 vuotiaat lapset. Ryhmäalennusta varten tarvitaan vähintäin 15 henkeä. Vähintäin 60 vuotiaille vanhuksille annetaan alennusta. Viime kertaisessa tentissä sain vähintäin 50 pistettä, joten ei tarvitse mennä rästitenttiin. Päästäkseen yliopistoon, pitäisi saada vähintäin 70 pistettä. Ei saa apurahaa, jollei koulun arvosana on keskimäärin vähintäin 3 pistettä. Ne, jotka pääsevät yliopistoon, on runsaimmillaankin korkeintain 300 henkeä. Kerrallaan hissillä voi ajaa korkeintain 6 henkeä. Korkeintain 10 henkeä ei saa vielä ryhmäalennusta. Kun keskiarvo on korkeintain 55 pistettä, ei pääse yliopistoon. Tämän bussin suurin sallittu (matkustaja)määrä on korkeintain 40 henkeä. Kielletty alle 6 vuotiailta lapsilta. Jos on alle 10 henkeä, ei tule alennuksia. Japanissa alle 20 vuotiaat eivät saa juoda alkoholia. Tämä ryhmä on 35 henkinen, joten on alle suurinta sallittua määrää 40 henkeä. Viimekertaisessa tentissä sain alle 50 pistettä, joten pitäisi käydä rästitentissä. Ennen klo. 9 ei ole ketään toimistossa. Aamulla ei kukaan ole vielä tullut kuin 9 jälkeen. On turha mennä tuohon kioskiin ennen klo. 12. Se on kiinni, joten menkää klo. 12:n jälkeen. Vaikka menisit 4:n jälkeen, pankki on jo kiinni. Joten on pakko mennä ennen 4.

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1 Harjoitusten vastauksia KAPPALE 1 Harjoitus 1 sivu 20 1. Isabelita on filippiiniläinen. 2. Halvar on islantilainen. 3. Pavel on tšekkiläinen. 4. Susanne on sveitsiläinen.

Lisätiedot

PERUSOPINNOT 3 / ILTAOPINNOT OBJEKTI TEHTÄVIEN VASTAUKSIA PRONOMINITEHTÄVÄ. Haluatko sinä ostaa TÄMÄN KALLIIN KÄNNYKÄN?

PERUSOPINNOT 3 / ILTAOPINNOT OBJEKTI TEHTÄVIEN VASTAUKSIA PRONOMINITEHTÄVÄ. Haluatko sinä ostaa TÄMÄN KALLIIN KÄNNYKÄN? PERUSOPINNOT 3 / ILTAOPINNOT OBJEKTI TEHTÄVIEN VASTAUKSIA PRONOMINITEHTÄVÄ Haluatko sinä ostaa TÄMÄN KALLIIN KÄNNYKÄN? Minä en tarvitse TUOTA TYHMÄÄ KIRJAA. Luin SEN HYVÄN TEKSTIN eilen. Sinun täytyy myös

Lisätiedot

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 http://www.vauhtipyörä.fi/blog 1/7 Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 Moni myyjä on häpeissään ja ujona siitä, että on myyjä. He ajattelevat, että myyjänä

Lisätiedot

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Petra Autio Eva Lönnbäck Johanna Piirainen Oikeesti aikuisten 1 tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen 1 Turun kristillisen

Lisätiedot

Lapsi perheen huolehtijana

Lapsi perheen huolehtijana Nuorten ääni, osa 3 Lapsi perheen huolehtijana A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen vanhemman

Lisätiedot

Pasi Hujasen lähetysrengas

Pasi Hujasen lähetysrengas Pasi Hujasen lähetysrengas Kirje 2/2015, 23.02.2015 c/o Pasi Hujanen, SLEY, PL 184, 00181 Helsinki Tämän renkaan yhdyshenkilönä toimii Pasi Hujanen, osoite: Sley, PL 184, 00181 Helsinki. Hänelle tulee

Lisätiedot

Päihdekyselyn tulokset

Päihdekyselyn tulokset Hämeenlinnan Rotaryklubi järjesti joulukuun 2011 ja tammikuun 2012 aikana webbikyselyn 13-17 - vuotiaille Hämeenlinnan ja sen ympäristön nuorille. Kyseessä on Hämeenlinnan Rotaryklubin DSG-projekti. Tavoitteena

Lisätiedot

14.7.2011. Sisältö: Osa I

14.7.2011. Sisältö: Osa I 14.7.2011 Sisältö: Osa I Paavon onni... 3 Paavon ja Veikon Tallinnan matka... 12 Rahamies... 16 Terapiaa, sanoi Paavo... 21 Helsinki... 28 Kalamies Armas... 31 Sivistystä... 35 Testamentti... 37 Osa II

Lisätiedot

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja Mika Lamminpää Eila ja Ossi Suomen kielen alkeisoppikirja 1 Becoming More Visible -projektin kehittämiskumppanuuden muodostivat: Kajaanin, Tampereen, Turun ja Vaasan vastaanottokeskukset, Kansalais- ja

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Matkapäiväkirja Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Teksti, kuvat ja kuvatekstit: jorma.soini@in105.fi Päiväkirjan tekstit on poimittu lähes sellaisenaan

Lisätiedot

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti

Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Työssäoppiminen ulkomailla, matkaraportti Hain työssäoppimaan ulkomaille jo aikaisin keväällä 2011. Kiina oli ensimmäinen vaihtoehtoni listassa jota seurasivat Englanti ja Kreikka. Tarkoituksena oli ensiksi,

Lisätiedot

HELVETISTI JÄRKEÄ. Zen Café : Helvetisti Järkeä. Minä olen kadulla näen sinut joka nurkalla värimainostauluissa kahviloiden kassoilla

HELVETISTI JÄRKEÄ. Zen Café : Helvetisti Järkeä. Minä olen kadulla näen sinut joka nurkalla värimainostauluissa kahviloiden kassoilla HELVETISTI JÄRKEÄ Minä olen kadulla näen sinut joka nurkalla värimainostauluissa kahviloiden kassoilla Asemalla pydähdyn katson suurta kelloa kuinka monta tuntia siihen että tavataan, taas Siin on helvetisti

Lisätiedot

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom sisällysluettelo aluksi mitä mielenterveyden ongelmat ovat? tunteiden häiriöt toiminnan häiriintyminen ajattelun häiriintyminen mistä mielenterveyden häiriöt johtuvat?

Lisätiedot

YRITYSHYVÄ 2014. voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt

YRITYSHYVÄ 2014. voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt YRITYSHYVÄ 2014 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt YRITYS HYVÄ 2014 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot

Paten päivityksissä on potkua! Timo Pa ELLA JA KAVERIT Pat a en rvela Paten aikakirjat L842 ISBN 978-951-31-7800-0

Paten päivityksissä on potkua! Timo Pa ELLA JA KAVERIT Pat a en rvela Paten aikakirjat L842 ISBN 978-951-31-7800-0 Pat a en AIKAKIRJAT Paten aikakirjat Tammi Ulkoasu: Laura Lyytinen Teksti: Timo Parvela 2014 Kuvitus: Pasi Pitkänen 2014 Painettu EU:ssa ISBN 978-951-31-7800-0 Paten AIKAKIRJAT KUVITTANUT Pasi Pitkänen

Lisätiedot

EKOSofi a JA FOSSILIAN UHKA. Zaramella - Girier - Kunz - Nardò - Reinders - Szabadkai

EKOSofi a JA FOSSILIAN UHKA. Zaramella - Girier - Kunz - Nardò - Reinders - Szabadkai EKOSofi a JA FOSSILIAN UHKA Zaramella - Girier - Kunz - Nardò - Reinders - Szabadkai Syyskuu 2014 Sarjakuva on tuotettu yhteistyössä EVS (European Voluntary Service) vapaaehtoisprojektin kanssa. Piirrokset:

Lisätiedot

VOI HYVIN - KÄYTÄ SYDÄNTÄSI

VOI HYVIN - KÄYTÄ SYDÄNTÄSI -HEARTFULNESS- VOI HYVIN - KÄYTÄ SYDÄNTÄSI Opas parempaan elämään Petri Huitti 1 VOI HYVIN KÄYTÄ SYDÄNTÄSI (Opas parempaan elämään) (Englanniksi: BE WELL - USE YOUR HEART, Guide for better life) ISBN 978-952-68229-0-7

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Kappale 13. Matkalla

Kappale 13. Matkalla Kappale 13 Matkalla Lomalla On heinäkuu ja kesäloma. Aino ja Reino haluavat lähteä matkalle. He haluavat näyttää Suomea Joonakselle, joka on heidän lapsenlapsensa ja Abdille, joka on Joonaksen paras kaveri.

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

DAAVID OHJAAJAN OPAS. Anniina Jakonen. Kuva: Shutterstock

DAAVID OHJAAJAN OPAS. Anniina Jakonen. Kuva: Shutterstock DAAVID pieni, SUURI sankari! Kuva: Shutterstock OHJAAJAN OPAS Anniina Jakonen Taustaa Kesä lähestyy ja sen myötä myös lastenleiri tekee tuloaan. Tällä kertaa tutustumme Daavidin monivaiheiseen ja mielenkiintoiseen

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI

HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI Historian Lehti - Sisällys 01/2013 Tampereen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestölehti 41. vuosikerta

Lisätiedot

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2015 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2015 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala 05 08 22 SARASTUS Töölön Yhteiskoulun lukion lehti PÄÄTOIMITTAJA Roope Luokkamäki AD Kaarle Patomäki YHTEYSTIEDOT JULKAISIJA Töölön Yhteiskoulun oppilaskunnan hallitus KUSTANTAJA Töölön yhteiskoulu TOIMITILAT

Lisätiedot

Yritys Hyvä 2005. Voittajat ja heidän aineensa. 10+5 parasta KERHOKESKUS KOULUTYÖN TUKI YKSITYISYRITTÄJÄIN SÄÄTIÖ

Yritys Hyvä 2005. Voittajat ja heidän aineensa. 10+5 parasta KERHOKESKUS KOULUTYÖN TUKI YKSITYISYRITTÄJÄIN SÄÄTIÖ Yritys Hyvä 2005 Voittajat ja heidän aineensa 10+5 parasta KERHOKESKUS KOULUTYÖN TUKI YKSITYISYRITTÄJÄIN SÄÄTIÖ SISÄLLYSLUETTELO Lukijalle. 2 Yritys Hyvä 2005 kirjoituskilpailussa voittaneet. 3 Yritys

Lisätiedot

Heinosen perhe huvimatkalla. Frans Hodell

Heinosen perhe huvimatkalla. Frans Hodell Frans Hodell Table of Contents Heinosen perhe huvimatkalla...1 Frans Hodell...2 ENSIMÄINEN NÄYTÖS...3 13 kohtaus...10 TOINEN NAYTOS...12 i 1 Frans Hodell This page formatted 2007 Blackmask Online. http://www.blackmask.com

Lisätiedot

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle 27.11.2011 Anne-Mari Manninen Seurakunta voi nousta uudelle tasolle Ääni on tärkein Ja minä henkilökohtaisesti olen Isältä rukoillut sitä, että Herra, minua ei kiinnosta onko minun hiukset aina täydelliset,

Lisätiedot