Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja."

Transkriptio

1 Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja.

2 Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy lähteä jo. Opiskelijan täytyy herätä aikaisin. Meidän täytyy matkustaa junalla. Minun ei tarvitse olla luokassa. Pojan ei tarvitse tulla kotiin aikaisin. Heidän ei tarvitse lähteä vielä. Opiskelijan ei tarvitse herätä aikaisin. Meidän ei tarvitse matkustaa junalla.

3 Kenen (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto (partitiiviverbi tai aine) partitiivi Minun täytyy auttaa häntä. Meidän täytyy harrastaa liikuntaa. Hänen täytyy soittaa pianoa. Sinun täytyy ostaa maitoa. Minun ei tarvitse auttaa häntä. Meidän ei tarvitse harrastaa liikuntaa. Hänen ei tarvitse soittaa pianoa. Sinun ei tarvitse ostaa maitoa.

4 Kenen (genetiivi) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto (objektiverbi) perusmuoto (kokonaan) Miehen täytyy ostaa uusi auto. Meidän täytyy maksaa tämä lasku. Pekan täytyy pedata sänky. Sinun täytyy siivota olohuone. Miehen ei tarvitse ostaa uutta autoa. Meidän ei tarvitse maksaa tätä laskua. Pekan ei tarvitse pedata sänkyä. Sinun ei tarvitse siivota olohuonetta.

5 TÄYTYÄ (1) = ON PAKKO = PITÄÄ Minun täytyy nousta aamulla kuudelta. Sinun täytyy syödä aamupalaa. Hänen täytyy lukea lehti. Meidän täytyy mennä bussilla kurssille. Teidän täytyy opiskella ahkerasti. Heidän täytyy tehdä esitelmä. Minun ei tarvitse nousta aamulla viideltä. Sinun ei tarvitse syödä lounasta. Hänen ei tarvitse lukea mitään. Meidän ei tarvitse mennä kävellen kurssille. Teidän ei tarvitse opiskella yhtään enää. Heidän ei tarvitse tehdä diplomityötä.

6 TARVITA (5) normaali verbi! Minä tarvitsen uuden takin. (Vanha takki on liian pieni) Sinä tarvitset ruokaa. (Sinä et ole syönyt pitkään aikaan.) Hän tarvitsee rahaa. (Hänellä ei ole rahaa.) Me tarvitsemme auringonvaloa. (Talvella on liian pimeää.) Te tarvitsette auton. (Te asutte kaukana ja teillä ei ole autoa.) He tarvitsevat loman. (Heillä on stressi.) Minä en tarvitse uutta takkia. (Minulla on hyvä takki.) Sinä et tarvitse ruokaa. (Söit jo paljon ja olet lihava.) Hän ei tarvitse rahaa. (Hän on upporikas.) Me emme tarvitse auringonvaloa. (Olemme menninkäisiä.) Te ette tarvitse autoa. (Teillä on jo kaksi autoa.) He eivät tarvitse lomaa. (He olivat juuri lomalla.)

7 Muista! Objekti on perusmuodossa: Sinun täytyy osta uusi polkupyörä. Minun täytyy pedata sänky. Objekti on a/-ä, jos: Sinun täytyy auttaa häntä. Hänen täytyy ostaa ruokaa. Meidän ei tarvitse ostaa uutta autoa.

8 -N + TÄYTYY + PERUSMUOTO -N + EI TARVITSE + PERUSMUOTO KENEN TÄYTYY OPISKELLA SUOMEA? MINUN TÄYTYY SIIVOTA. SINUN TÄYTYY KÄYDÄ KAUPASSA. HÄNEN TÄYTYY OPISKELLA SUOMEA. MEIDÄN TÄYTYY PESTÄ IKKUNAT. TEIDÄN TÄYTYY OSTAA UUSI AUTO. HEIDÄN TÄYTYY PUHUA SUOMEA. Joskus tekijä (kuka tekee?) voi olla esimerkiksi myös esine tai aine: Junan täytyy saapua ajoissa. Kotitehtävän täytyy olla valmis huomenna. Kahvin täytyy olla kuumaa. OPETTAJAN EI TARVITSE OPISKELLA SUOMEA.

9 Hammastasi särkee? Autosi on rikki? Ystävälläsi on syntymäpäivä? Asuntosi on sotkuinen. Jääkaapissasi ei ole ruokaa. Olet sairas, etkä voi tulla kurssille. Olet menossa ulos, mutta ulkona sataa. Puhelimesi soi. Sinulla on kuumetta. Joku varastaa lompakkosi. Joku kirjoittaa sinulle kirjeen. Sinulla on nälkä. Sinulla on jano. Olet väsynyt. Sinua paleltaa. Sinulla on likaiset kädet. Ystäväsi on sairaalassa. Joku antaa sinulle lahjan. Sinulla ei ole talvitakkia. Unohdat avaimesi kotiin.

10 TEE TÄYTYY- TAI EI TARVITSE-LAUSE Minä olen kurssilla. He eivät ole kotona. Hän menee kauppaan. Me lähdemme kotiin. Opiskelija kirjoittaa paljon. Opettaja ei opiskele suomea. Me teemme kotitehtävät. Te olette hiljaa. Matti ei siivoa tänään. Jääkaappi on keittiössä. Tee on kuumaa. Tehtävä on oikein. Liisa herää aikaisin. Kuka menee lääkäriin? Sinä olet ahkera opiskelija. Sari ei käy kurssilla. Minä ostan kirjan tänään. Anne ei kirjoita kirjettä. Me teemme ruokaa illalla. Maalari maalaa talon. Liisa hakee tytön päiväkodista. Hän tekee tehtävän hyvin. Pulla ei ole tuoretta. He ostavat television. Isä ei korjaa radiota.

11 ME TÄYTYY KUUNNELLA MUSIIKKI KOTI MINÄ JA SINÄ TÄYTYY OSTAA BENSA SINÄ TÄYTYY LUKEA KOKO(=kokonaan) KIRJA TE TÄYTYY OSTAA VIHERKASVI TEE LAUSE malli: Minun täytyy ostaa shampoota tänään. HÄN TÄYTYY MYYDÄ MÖKKI HE EI TARVITA ANTAA RAHA SINÄ MINÄ EI TARVITA PELÄTÄ SINÄ LEENA EI TARVITA YMMÄRTÄÄ KIINA JARI TÄYTYY SOITTAA KITARA HUOMENNA MINÄ JA LIISA TÄYTYY KATSOA TELEVISIO HE EI TARVITA KUUNNELLA RADIO

12 MINÄ TARVITA UUSI TIETOKONE LASSE TARVITA KUPPI KAHVI HÄN TARVITA HETI RAHA HE TARVITA PALJON AIKA ME TARVITA PEHMEÄ TYYNY TEE LAUSE Malli: Minä tarvitsen hyvän kitaran. SINÄ EI TARVITA TELEVISIO LIISA TARVITA KAKSI PUHELIN MINÄ TARVITA UUSI PUNAINEN HAME TE EI TARVITA PITKÄ KAULALIINA HÄN TARVITA KAUNIS SATEENVARJO MATTI JA TERO TARVITA ISO SAAPPAAT

13 Mitä sinun täytyy tehdä, jos hammastasi särkee? 2. autosi on rikki? 3. ystävälläsi on syntymäpäivä? 4. asuntosi on sotkuinen? 5. jääkaapissasi ei ole ruokaa? 6. olet menossa ulos, mutta ulkona sataa? 7. olet sairas etkä voi tulla kurssille? 8. puhelimesi soi? 9. sinulla on kuumetta? 10. joku varastaa lompakkosi?

14 TEE LAUSE Minä - täytyä - syödä - ruoka. Sinä - ei - täytyä - opiskella. Hän - pitää - lukea - paljon. Me - ei - pitää - kirjoittaa. Te - olla - pakko - lähteä. He - ei - olla - pakko - tulla.

15 TEE POSITIIVISESTA LAUSEESTA TÄYTYY-LAUSE JA NEGATIIVISESTA LAUSEESTA EI TARVITSE-LAUSE 1. Minä menen ulos. 2. Sinä hiihdät viikonloppuna 15 kilometriä. 3. Herätyskello ei soi. 4. Liisa istuu koulussa 6 tuntia päivässä. 5. Eino ja Ulla matkustavat Suomesta Kiinaan ensi vuonna. 6. Hän ei ole iloinen. 7. Me käymme kirjastossa koulun jälkeen. 8. Kirjasto on postin vieressä. 9. Minä suljen tietokoneen. 10. Ikkuna ei ole auki.

16 MITÄ SINUN TÄYTYY TEHDÄ? MITÄ SINÄ TARVITSET? A. Sinulla on jano. B. Televisio on rikki. C. Eteisen lamppu on palanut. D. Keittiön lattialla on paljon leivänmuruja. E. Sinä et tiedä, mitä sana muru tarkoittaa. F. Sinulla on nälkä. G. Sinä lähdet aamulla Helsinkiin. Juna lähtee seitsemältä. H. Sinä haluat päästä työhön. I. Opettaja ei päästä sinua kotiin. J. Sinä pyöräilit kotiin jäisellä tiellä ja liukastuit. Nyt sinun jalkasi on poikki

17 TÄYTYÄ/TARVITA/HALUTA Minä olen työssä Citymarketissa. Aamuisin minun herätä aikaisin, että ehdin ajoissa työpaikalle. Minä aina olla ajoissa työpaikalla. Inhoan myöhästymistä. Nyt on tullut talvi, ja ulkona on pakkasta. Minun vanha talvitakki on ruma. Minä uuden talvitakin. Minun panna vanhaa talvitakkia roskiin, koska minun sisko tykkää siitä. Tänään minä kuitenkin panen tuon ruman takin päälle ja lähden töihin. Minun herätyskello on rikki. Kello on jo puoli kahdeksan, kun minä herään. Minun juosta bussipysäkille. Unohdan ottaa eväät (=ruokaa) mukaan. Työt alkavat kello kahdeksan ja minä ehdin ajoissa. kuitenkin vaihtaa ensin vaatteet ja olla siistin näköinen. Menen pukuhuoneeseen. Yhdeltätoista minulla on jo kova nälkä. ostaa ruokaa. En pääse vielä tauolle. Kello kahdeltatoista pääsen ruokatunnille. paljon ruokaa. Minun ostaa ruoka Citymarketista. Minä juotavaa, koska me voimme keittää kahvia taukohuoneessa. Ja voin juoda vettä. Pääsen työstä kotiin iltapäivällä. Minä aina kävellä kotiin, jos on kaunis ilma. Kävelen siis. Tänään minun mennä postiin eikä pankkiin, ostan vain kaupasta pari maitoa. Illalla minun tehdä mitään. Istun vain sohvalla ja rentoudun. aina olla rauhassa iltaisin, koska minulla on aika raskas työ. Joskus tavata ystäviä, mutta tavallisesti olen aivan yksin ja luen kirjoja.

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1 Harjoitusten vastauksia KAPPALE 1 Harjoitus 1 sivu 20 1. Isabelita on filippiiniläinen. 2. Halvar on islantilainen. 3. Pavel on tšekkiläinen. 4. Susanne on sveitsiläinen.

Lisätiedot

SUOMI 1 SUOMI 1 KAPPALE 1. Harjoitus 3. sivu 18 Tavutus. Harjoitus 4

SUOMI 1 SUOMI 1 KAPPALE 1. Harjoitus 3. sivu 18 Tavutus. Harjoitus 4 KAPPALE 1 sivu 18 Tavutus Hil-jan hy-vä tu-lee, a-ja-tel-len ai-van kau-nis. Ei saa-mi-nen ri-kas-tu-ta vaan sääs-tä-mi-nen. Kaik-ki te-ke-vän kä- teen tu-lee. Jo-ka pe-lis sä ri-kas-tuu, se ta-vois-sa

Lisätiedot

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi?

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? KERTAUSTEHTÄVIÄ WS 05/06 A Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? 1. Juha käy aina lauantaina (TORI). 2. Juna saapuu (ASEMA). 3. Olemme (HELSINKI). 4. (MIKÄ KATU) te asutte?

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

Oikeesti aikuisten 1i

Oikeesti aikuisten 1i Oikeesti aikuisten 1i - harjoituksia suomen kielen opetukseen Petra Autio Eva Lönnbäck Johanna Piirainen Oikeesti aikuisten 2 harjoituksia suomen kielen opetukseen 1 Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja

Lisätiedot

PERUSOPINNOT 3 / ILTAOPINNOT OBJEKTI TEHTÄVIEN VASTAUKSIA PRONOMINITEHTÄVÄ. Haluatko sinä ostaa TÄMÄN KALLIIN KÄNNYKÄN?

PERUSOPINNOT 3 / ILTAOPINNOT OBJEKTI TEHTÄVIEN VASTAUKSIA PRONOMINITEHTÄVÄ. Haluatko sinä ostaa TÄMÄN KALLIIN KÄNNYKÄN? PERUSOPINNOT 3 / ILTAOPINNOT OBJEKTI TEHTÄVIEN VASTAUKSIA PRONOMINITEHTÄVÄ Haluatko sinä ostaa TÄMÄN KALLIIN KÄNNYKÄN? Minä en tarvitse TUOTA TYHMÄÄ KIRJAA. Luin SEN HYVÄN TEKSTIN eilen. Sinun täytyy myös

Lisätiedot

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja Mika Lamminpää Eila ja Ossi Suomen kielen alkeisoppikirja 1 Becoming More Visible -projektin kehittämiskumppanuuden muodostivat: Kajaanin, Tampereen, Turun ja Vaasan vastaanottokeskukset, Kansalais- ja

Lisätiedot

Paikallissijaharjoituksia

Paikallissijaharjoituksia Paikallissijaharjoituksia Harjoitus 1 Pane sanat oikeaan muotoon. Malli: HOTELLI Menen hotelliin. Olen hotellissa. Tulen hotellista. 1. PIENI TALO 2. SENAATINTORI 3. SUOMALAINEN SAUNA 4. ASEMA 5. SUURI

Lisätiedot

TEKSTIT JA KESKUSTELUT

TEKSTIT JA KESKUSTELUT TEKSTIT JA KESKUSTELUT 2 0 1 2 1 T E K S T I T 1 Mikä tämä on? Se on radio. Onko se uusi? Ei, se on vanha. Mikä tuo on? Se on televisio. Millainen se on? Se ei ole hyvä, se on huono. Millainen talo on?

Lisätiedot

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Petra Autio Eva Lönnbäck Johanna Piirainen Oikeesti aikuisten 1 tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen 1 Turun kristillisen

Lisätiedot

Kappale 7. Oppia ikä kaikki

Kappale 7. Oppia ikä kaikki Kappale 7 Oppia ikä kaikki Yläkoulun vanhempainillassa Leilan ja Saidin postiluukku kolahtaa. Heille tulee kirje. Hyvät 8 A -luokkalaisen vanhemmat! Tervetuloa vanhempainiltaan Kissalan koululle tiistaina

Lisätiedot

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen Eva Lönnbäck Svetlana Myhkyrä Laura Tikkanen Mari Ruohonen (toim.) 1 Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja -sarja Tekijät:

Lisätiedot

KÄTS. Käytännön suomea. Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen

KÄTS. Käytännön suomea. Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen KÄTS Käytännön suomea Sirpa Rönkkö ja Kaisa Toiviainen kuvitus Elina Roininen Käytännön Suomea -oppimateriaalin käyttäjälle KÄTS suomen kielen oppimateriaali on tarkoitettu etenkin hitaasti eteneviin aikuisten

Lisätiedot

Kappale 11. Oma koti kullan kallis

Kappale 11. Oma koti kullan kallis Kappale 11 Oma koti kullan kallis 195 Minna ja Antti ostavat asunnon Minna ja Antti ovat suunnitelleet oman asunnon ostamista jo monta kuukautta. He ovat halunneet ostaa oman kodin jo aika kauan aikaa.

Lisätiedot

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vytvoř elativ: Minä olen kotoisin Tšekistä (Tšekki). Hän on kotoisin Suomesta (Suomi). Oletko sinä kotoisin

Lisätiedot

a c arjen aakkoset Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Turun kristillinen opisto 2012

a c arjen aakkoset Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Turun kristillinen opisto 2012 arjen aakkoset b a c Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Arjen aakkoset Turun kristillinen opisto 2012 1 { Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

Kappale 14. Mitä tekisit, jos...

Kappale 14. Mitä tekisit, jos... Kappale 14 Mitä tekisit, jos... Tulevaisuuden haaveita Jonna ja Maryam ovat kahvilla. He miettivät, mitä he haluaisivat opiskella. Minä haluaisin mekaanikoksi tai keittäjäksi. Mekaanikoksi! Miksi ihmeessä?

Lisätiedot

Lukukappale 18 : Isän kirjoittama kirja.

Lukukappale 18 : Isän kirjoittama kirja. Lukukappale 18 : Isän kirjoittama kirja. 例 文 (Esimerkkilauseet) 1 : Yliopistossa luettavat kirjat. Päivä, jolloin alkaa luennot, on hyvin kiireinen. Päivänä, jolloin koulu loppuu, kaikki palaavat maalle

Lisätiedot

Kappale 6. Onnea uuteen kotiin!

Kappale 6. Onnea uuteen kotiin! Kappale 6 Onnea uuteen kotiin! Maijan luona kylässä On lauantai. Maija Virtanen on keittiössä. Hän keittää kalakeittoa. Ovikello soi. Kari, mene avaamaan! Halimo, Abdi ja Jusuf ovat tulossa kylään. Kari

Lisätiedot

Kappale 12. Mitä teet viikonloppuna?

Kappale 12. Mitä teet viikonloppuna? Kappale 12 Mitä teet viikonloppuna? Uiminen on kivaa! On sunnuntai ja Saidin ja Leilan perhe menee uimahalliin. He harrastavat uimista ja saunomista usein viikonloppuisin. Tänään he pakkaavat uimapuvut,

Lisätiedot

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi?

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi? Poslech z http://www.yle.fi/opinportti/supisuomea/ (5. Tv-sarja) Hei!/Ciao! Minä olen Giuseppe La Grassa. Olen italialainen. Olen asunut Suomessa 26 vuotta. Suomi on pohjoinen maa - ja hyvin kaukana minun

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot

Taina Mäenpää ja Sari Rautiainen. Itte 1

Taina Mäenpää ja Sari Rautiainen. Itte 1 Taina Mäenpää ja Sari Rautiainen Itte 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Itte-kansio on? 2. Välimerkkitehtävät 3. Kirjoitustehtävät a. Kuvasta kirjoittaminen b. Otsikosta kirjoittaminen 4. Luetun ymmärtämisen

Lisätiedot

Kappale 9. Työ tekijäänsä neuvoo

Kappale 9. Työ tekijäänsä neuvoo Kappale 9 Työ tekijäänsä neuvoo Antti etsii työtä Antti opiskeli merkonomiksi kauppakoulussa. Hänellä ei ole vielä työpaikkaa. Antti on työtön. Antti haluaa mennä työhön. Hän hakee työtä. Hän menee TE-toimistoon

Lisätiedot

SELVÄ! Suomea palvelualoile

SELVÄ! Suomea palvelualoile SELVÄ! Suomea palvelualoile SELVÄ! Suomea palvelualoille Käsikirjoitus: Leea Kröger (luku 2) ja Päivi Vartiainen-Ora Kuvitus ja taitto: Sakari Sarho Toimitus: Päivi Vartiainen-Ora Paino: Multiprint Oy,

Lisätiedot

1. URHEILUHALLI AVATTU

1. URHEILUHALLI AVATTU 1. URHEILUHALLI AVATTU 1. Kuuntelit a) mainoksen b) uutisen c) kuulutuksen 2. Kunto-Peipossa a) on paljon liikuntavaihtoehtoja b) on osattava hyvin ennen aloittamista c) on tarjolla työtä jumppaohjaajana

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

LUETAAN YHDESSÄ. Lukutaito-opetuksen opas opettajalle Kaisa Halme

LUETAAN YHDESSÄ. Lukutaito-opetuksen opas opettajalle Kaisa Halme 1 LUETAAN YHDESSÄ Lukutaito-opetuksen opas opettajalle Kaisa Halme 2 Lukijalle Tällä pienellä kirjasella on kiinnostava, sanoisiko pitkä historia. Kun me muutamat UNIFEMin paikallistoimikunnan jäsenet

Lisätiedot

Kappale 4. Mitä saisi olla?

Kappale 4. Mitä saisi olla? Kappale 4 Mitä saisi olla? Kauppareissulla On perjantai. Halimo ja Abdi menevät ruokakauppaan. Halimo tekee tänään sambuuseja. Sambuusit ovat somalialaista ruokaa. Abdi hakee ostoskärryt. Maija Virtanen

Lisätiedot