Telecode TC5000 FIN. Tekninen ohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Telecode TC5000 FIN. Tekninen ohje"

Transkriptio

1 Telecode TC5000 FIN Tekninen ohje

2 Copyright Bewator AB, Solna, Sweden. Telecode TC5000:n teknisen ohjeen kopiointiin täytyy olla Bewatorin kirjallinen lupa. Bewator pidättää itselleen oikeuden sekä tämän tekinisen ohjeen sisällön että itse tuotteen muutoksiin. Dokumenttinumero: Bewator AB kehittää ja markkinoi kaikenlaisia turvallisuustekniikan tuotteita. Maanlaajuinen jälleenmyyjien verkosto myy, asentaa ja huoltaa laitteet. Tuotteisiin ja järjestelmiin sisältyviä ohjelmia ja ohjeita ei saa muuttaa, kopioida jne. ilman lupaa. Tekijänoikeuden loukkauksesta voidaan tuomita sakko- tai vapausrangaistukseen ja syyllinen voi joutua maksamaan vahingonkorvauksen sekä korvauksia ohjelmiston käytöstä.

3 TC5000 Tekninen ohje Sisällysluettelo 3 Sisällysluettelo TELECODE PUHELINVERKKOON LIITETTÄVÄ OVIPUHELINJÄRJESTELMÄ... 4 TELECODE ASUINKIINTEISTÖSSÄ... 4 TELECODE JA PUHELINVASTAAJA... 5 ELLEI ASUKKAALLA OLE PUHELINTA?... 6 TOIMINTA KOODILUKKONA... 6 TELECODEN OHJELMOINTI... 6 TULOSTUKSET... 6 JÄRJESTELMÄN LAITTEET... 7 ASENTAMINEN... 8 LAITTEIDEN ASENTAMINEN... 8 ENNEN ASENNUSTA... 9 TC5000:N KYTKENTÄ... 9 ASUNTOPUHELIMIEN KYTKENTÄ ESIVALMISTELUT OHJELMOINTI AJAN JA PÄIVÄMÄÄRÄN ASETTAMINEN AIKAVYÖHYKKEET...21 KOODIT OVET LYHYTVALINTANUMEROT JA PUHELINNUMEROT VALINTAMENU PUHEAJAN MUUTTAMINEN SOITTOAJAN MUUTTAMINEN KÄYTTÄJÄKOHTAISET LYHYTVALINTANUMEROT (ON/OFF) VASTAUSTAVAN VALINTA (ON/OFF) OVEN AVAUS KAHDELLA PERÄKKÄISELLÄ SOITOLLA (ON/OFF) ADVANCED OPTIONS TULOSTUKSET ETÄOHJELMOINTI SALASANA UUDEN TIEDON OHJELMOINTI KELLONAJAN JA PÄIVÄMÄÄRÄN MUUTTAMINEN AIKAVYÖHYKKEET...44 KOODIT OVET LYHYTVALINTANUMEROT JA PUHELINNUMEROT TEKNISET TIEDOT ETÄOHJELMOINNIN APULOMAKKEITA MUISTIINPANOJA... 58

4 4 TC5000 Tekninen ohje Johdanto Telecode Puhelinverkkoon liitettävä ovipuhelinjärjestelmä Telecode TC5000 on puhelinverkkoon kytkettävä ovipuhelinjärjestelmä. Ideana järjestelmässä on se, että ovi voidaan avata omalla kotipuhelimella tai kännykällä, jolloin erillisiä vastauspuhelimia ei tarvita. Vastauspuhelimena voidaan käyttää mitä hyvänsä äänitaajuuspuhelinta. Samaan keskusyksikköön voidaan mallista riippuen kytkeä jopa 6 ovipuhelinta ja järjestelmällä voidaan soittaa enimmillään 300 puhelinnumeroon. Telecode TC5000 järjestelmä toimii samalla myös koodilukkona. Tämä tarkoittaa sitä, että asukkaat voivat kulkea ovista näppäilemällä nelimerkkisen avauskoodin. Telecode TC5000 sopii myös yrityskäyttöön. Tällöin vieraat voivat soittaa ovipuhelimella suoraan sille henkilölle, kenen vieraaksi he ovat tulossa. Telecode asuinkiinteistössä Toiminta ulko-ovella Jos puhelin on varattu Asuinkiinteistössä Telecode 5000 toimii seuraavalla tavalla: Kun vieras haluaa päästä sisälle, hän soittaa ovipuhelimella asukkaan puhelimeen (koti- tai matkapuhelimeen). Soittaminen tapahtuu painamalla ovipuhelimen B-näppäintä, minkä jälkeen valitaan halutun asukkaan lyhytvalintanumero ovipuhelimen viereen asennetusta nimitaulusta vieras voi myös näppäillä asukkaan puhelinnumeron. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää A1 A9 pikavalintanumeroita yhdeksälle ensimmäiselle puhelinnumerolle (B0001 B0009). Mikäli asukkaan puhelin on varattu, kuuluu ovipuhelimesta normaali varattu-ääni. Yhteydenottoyritys katkeaa viiden sekunnin kuluttua. Haluttaessa, ettei ovella joudu odottamaan puhelun päättymistä, järjestelmän asetuksia voidaan muuttaa siten, että ovi saadaan auki, jos soitetaan toistamiseen samaan varattuna olevaan puhelinnumeroon. Katso lisätietoja kappaleesta Oven avaus kahdella peräkkäisellä soitolla (ON/OFF).

5 TC5000 Tekninen ohje Johdanto 5 Puheluun vastaaminen Oven avaaminen Koska järjestelmä on liitetty televerkkoon, asukkaat vastaavat ovelta tulevaan puheluun omalla puhelimellaan (kotipuhelin/gsm) aivan kuten he vastaisivat normaaliin puheluun lisäksi asukas voi avata oven puhelimensa avulla. Kun vieras näppäilee asunnon lyhytvalinta- tai puhelinnumeron, asukkaan puhelin soi normaaliin tapaan. Seuraavat toiminnot ovat määritetyistä järjestelmäasetuksista riippuvaisia: Kun asukas vastaa puheluun, hän kuulee ensimmäiseksi lyhyen merkkiäänen mikä kertoo, että puhelu tulee ovipuhelimelta. Tällöin asukkaan täytyy painaa puhelimen näppäintä 5, jotta linja ovipuhelimelle aukeaa. Tämän jälkeen heillä on 45 sekuntia aikaa keskustella, puheajan voi myös muuttaa. Kun puheyhteys ovelle on auki, asukas voi painaa puhelimensa näppäintä 5, jolloin lukko aukeaa ja puhelu katkeaa. Jos asukas ei halua avata ovea Jos asukas ei halua avata ovea soittajalle, hän painaa puhelimensa näppäintä 0, minkä jälkeen puhelu katkeaa ja ovi pysyy lukittuna. Tietenkään ovi ei aukea, jos asukas vain katkaisee puhelun, mutta tällöin ovipuhelinjärjestelmä pysyy varattuna jäljellä olevan puheajan verran. Telecode ja puhelinvastaaja Jos sellaiseen puhelinlinjaan, mihin ovipuhelimelta soitetaan, on kytketty puhelinvastaaja, täytyy huolehtia siitä, ettei puhelinvastaaja avaa ovea. Vastaajan viesti ei saa sisältää äänitaajuutta 5. Mikäli et halua, että puhelinvastaajan viesti kuuluu ovipuhelimeen, toimi seuraavasti: Äänitä äänitaajuussignaali 0 (nolla) ennen varsinaista viestiä. Toiminnon käyttö edellyttää erillistä äänitaajuusvalitsinta, joka on hankittavissa telemyymälästä. 1 Käynnistä nauha ja odota noin 4 sekuntia. 2 Pidä äänitaajuusvalitsinta mikrofonia vasten ja paina 0. 3 Äänitä viestisi normaaliin tapaan.

6 6 TC5000 Tekninen ohje Johdanto Ellei asukkaalla ole puhelinta? Asukkaat, joilla ei ole puhelinta, voivat silti käyttää ovipuhelinjärjestelmää. Tällöin kyseisiin asuntoihin asennetaan erillinen asuntopuhelin, mikä kaapeloidaan järjestelmän keskukseen nelijohtimisella kaapelilla. Asuntopuhelimella voidaan vastata ainoastaan ovelta tuleviin puheluihin. Puheaika on 45 sekuntia, 35 sekunnin kohdalla kuuluu varoitusääni. Asukas voi avata lukon painamalla asuntopuhelimen Open-painiketta, minkä jälkeen hän laskee luurin. Toiminta koodilukkona Järjestelmä toimii samanaikaisesti koodilukkona asukkaille, postinjakajille, lehdenjakajille ja muillekin erikseen määritettäville henkilöille. Järjestelmään voidaan ohjeloida 99 eri 4-merkkistä koodia, mitkä voivat olla aikaohjattuja ja käydä vain määritettyihin oviin. Kolme peräkkäistä väärän koodin syöttöyritystä aiheuttaa järjestelmän lukkiutumisen. Lukitus avataan syöttämällä oikea koodi kaksi kertaa peräkkäin. Telecoden ohjelmointi Tulostukset Järjestelmän ohjelmointi tapahtuu näppäimistöllä ja näytöllä varustetun keskusyksikön avulla. Suomenkielinen valikko-ohjelmointi helpottaa ohjelmointia. Ohjelmointi voidaan suorittaa myös etäohjelmointina äänitaajuuspuhelimen avulla. Etuna tästä on se, ettei tarvitse mennä paikan päälle ohjelmointia suorittamaan. Ohjelmointi voidaan suorittaa myös tietokoneella REMO PC-ohjelman avulla. Järjestelmä voidaan liittää tietokoneeseen sarjaportin avulla tai järjestelmä voi olla modeemiyhteyttä käyttävä etäkohde. Telecoden keskusyksikköön voidaan liittää myös kirjoitin. Tämän jälkeen voidaan valita, halutaanko tulostaa järjestelmätietoja ja/tai reaaliaikaisia tapahtumatietoja. Järjestelmässä on 400 viimeisimmän tapahtuman muisti eli uusimmat tapahtumat voidaan tulostaa myös jälkikäteen. Katso lisätietoja kappaleesta Ohjelmointi.

7 TC5000 Tekninen ohje Johdanto 7 Järjestelmän laitteet TC5000 koostuu seuraavista laitteista: Keskusyksikkö. Kaikki järjestelmän tiedot ohjelmoidaan ja talletetaan keskusyksikön muistiin. Ovipuhelin TP5. Keskusyksikön koosta riippuen siihen voidaan liittää 1 6 TP5 ovipuhelinta tai M65 käyttönäppäimistöä. Käyttönäppäimistö M65. Voidaan käyttää TP5:n asemesta niillä ovilla, joihin halutaan koodilukkotoiminto ilman puheyhteyttä. Jännitelähde. 24 V AC kuuluu toimitukseen. Puhelinpistoke. (ei kuulu toimitukseen). Tulostin. Lisävarusteena saatava tulostin voidaan liittää keskusyksikköön esim. ohjelmoitujen tietojen tai tapahtumien tulostamista varten. Remo PC- ohjelma. Järjestelmään on saatavana PC-ohjelma, minkä avulla järjestelmä voidaan ohjelmoida tietokoneen avulla (Windows 95). Remo

8 8 TC5000 Tekninen ohje Asentaminen Asentaminen Tässä kappaleessa selostetaan TC5000:n asentaminen. Laitteiden asentaminen Keskusyksikkö Ovipuhelin TP5 Keskusyksikkö on tarkoitettu seinäasennukseen (keskuksen pohjassa on kolme kiinnitysreikää ruuveja varten). Keskusyksikkö tulee asentaa kuivaan paikkaan sisätiloihin, esim. kiinteistön puhelinjakamoon. Asenna jännitelähde keskusyksikön lähelle. Ovipuhelimen normaali asennuskorkeus on cm (lattiasta laitteen alareunaan). Kun asennus halutaan sovittaa esim. pyörätuolipotilaiden tarpeisiin, sopiva korkeus on noin 95 cm. Ovipuhelimen asentaminen: 1 Avaa ovipuhelin toimitukseen kuuluvalla avaimella. 2 Kiinnitä taustalevy seinään kolmella ruuvilla alla olevan kuvan mukaisesti. 3 Jos ovipuhelin asennetaan paikkaan, missä saattaa esiintyä häiriöitä (esim. nosto-ovien tai hissien läheisyydessä), maadoita pohjalevy. Maadoituskytkentä täytyy tehdä erillisellä kaapelilla. Kiinnitä myös taustalevyn ja laitteen kotelon välinen maadoituskaapeli. 4 Kiinnitä ovipuhelin ja tarkasta, että se on tukevasti paikallaan. 5 Jos ovipuhelin asennetaan ulkotiloihin, kiinnitysruuvien reiät ja kaapelien läpiviennit on tiivistettävä vedenkestävällä silikonilla. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää sääsuojaa.

9 TC5000 Tekninen ohje Asentaminen 9 Nimitaulut Nimitaulut kiinnitetään loppukäyttäjän antamien ohjeiden mukaisesti ovipuhelimien välittömään läheisyyteen, joko seinään tai ikkunan taakse. Nimitaulussa on hyvä mainita asukkaan nimi ja lyhytvalintanumero sekä asuinkerros. Huom! Muista kirjoittaa B-kirjain lyhytvalintanumeron eteen. Erilliset asuntopuhelimet Ennen asennusta Mahdolliset erilliset asuntopuhelimet asennetaan sopivaan paikkaan asuntoa, usein asunnon ulko-oven läheisyyteen (seinäasennus). Asuntopuhelimet kaapeloidaan järjestelmän keskukseen nelijohtimisella kaapelilla (EKKX 4x0.5 tai vastaava). Ohjeet asuntopuhelimien kytkemiseen löytyy sivulta Error! Bookmark not defined.. Tämän teknisen ohjeen lopussa on neljä lomakepohjaa. Ota lomakkeista tarvittava määrä kopioita ja pyydä loppukäyttäjää täyttämään lomakkeet, lisätietoja lomakkeiden täyttämisestä löytyy kappaleesta Esivalmistelut. Kytkentä Ovipuhelinjärjestelmän eri laitteet kytketään seuraavalla tavalla (katso seuravan sivun kytkentäkaavio): 1 Kaapeloi jokainen ovipuhelin nelijohtimisella kaapelilla keskusyksikköön. TC5000:n kytkentä Huom! Käytä sopivan paksua kaapelia pitääksesi jännitehäviöt mahdollisimman pieninä. Mikäli sähkölukon jännitesyöttö otetaan TP5 ovipuhelimelta, on TP5:n jännitteen oltava vähintään 21V DC. 2 Kytke sähkölukko ovipuhelimeen kaksijohtimisella kaapelilla. 3 Käytä vaippasuojattua kaksijohtimista kaapelia tulostinliitäntään. 4 Liitä puhelinlinja keskusyksikköön. 5 Kytke jännitelähde ja maadoitus keskusyksikköön. 6 Ohjelmoi aikavyöhykkeet, koodit jne. keskusyksikön muistiin (katso lisätietoja kappaleesta Ohjelmointi). Käytä apunasi loppukäyttäjän täyttämiä lomakkeita. Nyt järjestelmä on asennettu ja kaikki tarvittavat tiedot ohjelmoitu. Alla olevassa kytkentäkuvassa on esitetty, miten keskusyksikön ja ovipuhelimien kytkennät tehdään.

10 10 TC5000 Tekninen ohje Asentaminen D E F TELE 1 PL 1 LINE CARD KC PL Asuntopuhelimien kytkentä PL 3 1 A Rx 5 J 8 2 Tx DTR V 8 K G 11 B L I 17 H 18 C TP5 O O N FF

11 TC5000 Tekninen ohje Asentaminen 11 A B C D Keskuksen ja ovipuhelimen TP5 välinen kytkentä. Sopiva kaapelinvahvuus: 4 x 0,5 mm². Sähkölukon kytkentä. Potentiaalivapaa vaihtokosketin. Max relekuorma 2 A. (----- = käänteistoiminta). Poistumispainike. Puhelinliitäntä. I Useampien ovipuhelimien kytkentä (keskuksen koosta riippuen ovea). Ovi 1: riviliittimet 1 4 Ovi 2: riviliittimet 5 8. Ovi 3: riviliittimet Ovi 4: riviliittimet Ovi 5: riviliittimet Ovi 6: riviliittimet Kaikki TP5-ovipuhelimet kytketään vastaavalla tavalla kuin kohdassa A. E Maadoitus. Huom! On tärkeää, että keskus maadoitetaan, koska siinä on sisäinen ukkossuojaus, mikä ei toimi, ellei laitetta ole maadoitettu. TP5: Keskus: riviliitin 1 riviliitin 5, 9, 13, 17 tai 21. riviliitin 2 riviliitin 6, 10, 14, 18 tai 22. riviliitin 3 riviliitin 7, 11, 15, 19 tai 23. riviliitin 4 riviliitin 8, 12, 16, 20 tai 24. F Jännitelähteen kytkentä. J Kirjoitinliitäntä. Käytetään myös PC:n tai modeemin kytkentään (katso kytkentä erillisestä ohjeesta). G Kansikytkin. K Valvontakameran ohjaus. Suljettu, kun kansi kiinni auki, Riviliitinväli 10 ja 11 sulkeutuu, kun kun kansi auki. lyhytvalinta-/puhelinnumero valitaan, pysyy suljettuna puheajan. H Taustavalaistus käytössä/ei käytössä. Aseta oikosulkupala OFF-asentoon, jos haluat, että taustavalaistusta ei käytetä. L Kaiuttimen voimakkuussäätö.

12 12 TC5000 Tekninen ohje Asentaminen Asuntopuhelimien kytkentä Kaikki mahdolliset asuntopuhelimet (enintään 10 kpl) kytketään keskusyksikköön rinnan. Asuntopuhelimeen voi tarvittaessa kytkeä lisäsummerin. Kytkennät tehdään seuraavasti: - + Kytketään keskusyksikön riviliitinrimaan PL Lisäsummeri SU V801-TC Asuntopuhelimien osoitteet Asuntopuhelimien osoitteiden määrittäminen: 1 Ensimmäisen asuntopuhelimen osoitteeksi tulee 1 Aseta oikosulkupala numeron 1 kohdalle. Ohjelmoitaessa ensimmäisen asuntopuhelimen numeroksi syötetään 1, toisen numeroksi 2 jne (katso kappale Ohjelmointi). 2 Aseta seuraavan asuntopuhelimen oikosulkupala osoitteeseen 2 jne. Asuntopuhelin soi (kolme piippausta) suunnilleen 60 sekuntia. Oven avaaminen: Paina asuntopuhelimen Open-painiketta. Mikäli ovea ei haluta avata: Laske luuri alas.

13 TC5000 Tekninen ohje Esivalmistelut 13 Esivalmistelut Esimerkki Henkilö (asentaja, loppukäyttäjä tmv. järjestelmäkäyttäjä), kuka vastaa järjestelmän ohjelmoinnista, tarvitsee tiettyjä esivalmisteluja voidakseen ohjelmoida järjestelmän toimintakuntoon. Tämä tarkoittaa sitä, että loppukäyttäjän on etukäteen mietittävä, miten järjestelmän halutaan toimivan. Milloin koodit toimivat? Ovatko tietyt ovet auki päiväsaikaan? Loppukäyttäjän tulee täyttää tämän teknisen ohjeen takaa löytyvistä lomakepohjista otetut kopiot ennen kuin järjestelmäkäyttäjä voi suorittaa ohjelmoinnin. Esivalmistelut aloitetaan määrittämällä asennetuille ovipuhelimille numerot Kuvitellaan, että sinulla on seuraavanlainen 6 oven järjestelmä: Kaikki ovet ovat lukittuina 24 tuntia päivässä. Asukkaat voivat käyttää kulkukoodeja 24 tuntia joka päivä. Jokaisella ovella käytetään eri koodeja. Postinjakaja tarvitsee koodin, mikä toimii arkisin klo kaikilla ovilla. Lehdenjakaja taas tarvitsee koodin, mikä toimii joka päivä klo kaikilla ovilla. Asuntojen lyhytvalintanumerot toimivat joka päivä klo kaikilla ovilla. Kello 21:n jälkeen vain ne henkilöt, jotka tietävät asukkaan puhelinnumeron, voivat käyttää ovipuhelinjärjestelmää. Puhelinnumerot toimivat 24 tuntia joka päivä. Nämä vaatimukset edellyttävät, että ohjelmoidaan neljä aikavyöhykettä: Yhden aikajaksoksi tulee (asukkaiden koodit 24 tuntia). Yhden aikajaksoksi tulee (postinjakaja). Yhden aikajaksoksi tulee (lehdenjakaja). Yhden aikajaksoksi tulee 07:00-21:00 (lyhytvalintanumerot). Järjestelmässä on tehdasasetuksena olemassa aikavyöhyke 0 (nolla), mitä voidaan käyttää määrittämään seuraavat asiat: Ovi on lukittuna 24 tuntia vuorokaudessa. Lyhytvalintanumerot toimivat 24 tuntia vuorokaudessa. Puhelinnumerot toimivat 24 tuntia vuorokaudessa. Poistumispainikkeet toimivat 24 tuntia vuorokaudessa. Tapahtumarekisteröinti on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa. Tämän kohdan sisältö selitetään tarkemmin myöhemmin tässä ohjekirjassa.

14 14 TC5000 Tekninen ohje Esivalmistelut Aikavyöhykkeet Halutut aikavyöhykkeet laaditaan seuraavalla tavalla: 1 Ota esiin kopio Aikavyöhykkeet-lomakkeesta ja kirjoita ensimmäisen aikavyöhykkeen numero sarakkeeseen Aikavyöhyke. 2 Kirjoita, milloin aikavyöhyke Alkaa ja Päättyy. 3 Viikonpäivät-sarakkeeseen kirjoitetaan, milloin aikavyöhyke on voimassa. (1 = maanantai, 2 = tiistai, 3 = keskiviikko jne.). 4 Syötä kaikkien tarvittavien aikavyöhykkeiden tiedot vastaavalla tavalla (voit laatia enintään 99 aikavyöhykettä). Alla olevassa lomakemallissa näet edellisen esimerkin mukaisesti täytetyn Aikavyöhykkeet-lomakkeen: Aikavyöhykkeet Aikavyöhyke Alkaa Päättyy Viikonpäivät Aikavyöhykettä 1 käytetään asukkaiden kulkukoodeille, näiden koodien tulee toimia 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä (päivät 1...7). Aikavyöhykettä 2 käytetään postinjakajan koodille, mikä toimii arkipäivisin (päivät 1...5). Aikavyöhyke 3 on lehdenjakajan koodille, mikä toimii joka päivä. Aikavyöhyke 4 on lyhytvalintanumeroille ja se toimii myös joka päivä.

15 TC5000 Tekninen ohje Esivalmistelut 15 Ovet Aikavyöhykkeiden jälkeen voit siirtyä täyttämään Ovet-lomaketta: 1 Oven numero: Syötä ensimmäisen oven kohdalle numero 1. Pidä mielessä, mille ovelle annat minkäkin numeron 2 Aukiohjausaika: Syötä tähän sarakkeeseen sekunteina se aika, minkä lukko on auki oikean koodin syöttämisen/puhelimella avaamisen jälkeen. Tehdasasetuksena aukiohjausaika on 7 sekuntia. 3 Aikavyöhyke auki: Mikäli haluat, että kyseinen ovi asetetaan aikavyöhykkeellä auki-tilaan esim. päiväajaksi, syötä tähän sarakkeeseen halutun aikavyöhykkeen numero. Mikäli haluat, että oven lukko ei ole koskaan auki-tilassa, kirjoita 0. 4 Aikavyöhyke poistumispainike: Mikäli haluat rajoittaa poistumispainikkeen toimintaa aikavyöhykkeen avulla, kirjoita tähän kenttään halutun aikavyöhykkeen numero. Tällöin poistumispainike toimii valitun aikavyöhykkeen aikana. Muutoin kirjoita 0, mikä tarkoittaa sitä, että poistumispainike toimii 24 tuntia vuorokaudessa. 5 Aikavyöhyke lyhytvalintanumerot: Kirjoita tähän sarakkeeseen sen aikavyöhykkeen numero, milloin lyhytvalintanumerot toimivat. Muutoin kirjoita 0, mikä tarkoittaa sitä, että lyhytvalintanumerot toimivat 24 tuntia vuorokaudessa. 6 Aikavyöhyke puhelinnumerot: Kirjoita tähän sarakkeeseen sen aikavyöhykkeen numero, milloin asukkaiden suorat puhelinnumerot toimivat. Muutoin kirjoita 0, mikä tarkoittaa sitä, että puhelinnumerot toimivat 24 tuntia vuorokaudessa. 7 Aikavyöhyke rekisteröinti: Mikäli haluat jonkin aikavyöhykkeen ohjaavan taphtumien rekisteröintiä, kirjoita tähän sarakkeeseen halutun aikavyöhykkeen numero. Muutoin kirjoita 0, mikä tarkoittaa sitä, että rekisteröinti on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

16 16 TC5000 Tekninen ohje Esivalmistelut Esimerkin mukainen Ovet-lomake voisi näyttää tältä: Ovet Oven nro Aukiohjausaika Aikavyöhyke Lukko auki Aikavyöhyke rekisteröinti Aikavyöhyke lyhytvalintanumerot Aikavyöhyke puhelinnumerot Aikavyöhyke poistumispainike Ylläolevassa esimerkissä aukiohjausaika on joka ovella sama tehdasasetusaika (7 sekuntia). Kaikki ovet ovat lukittuna 24 tuntia vuorokaudessa, poistumispainikkeet toimivat aina. Lyhytvalintanumerot toimivat aikavyöhykkeen 4 mukaisesti (joka päivä klo 7:00 21:00). Puhelinnumerot toimivat 24 tuntia joka päivä, samoin tapahtumien rekisteröinti on aina käytössä.

17 TC5000 Tekninen ohje Esivalmistelut 17 Koodit Seuraava vaihe on ovilla käytettävien kulkukoodien määrittäminen: 1 Ota esiin kopio Koodit-lomakkeesta ja kirjoita Koodi-sarakkeeseen ensimmäinen kulkukoodi. Käyttäjä-sarakkeeseen kirjoitetaan, kenen/keiden käyttöön kyseinen koodi tulee. 2 Ovet: Syötä, millä ovilla koodi toimii. 1 = ovi 1, 2 = ovi 2 jne. 3 Aikavyöhykkeet: Syötä, minä aikavyöhykkeinä kyseinen koodi on voimassa (enintään 3 aikavyöhykettä/koodi). 4 Syötä muut koodit vastaavalla tavalla. Esimerkin mukaisesti täytetty koodit-lomake voisi näyttää tältä: koodit Käyttäjä Koodi Ovet Aikavyöhykkeet Asukkaat Asukkaat Asukkaat Asukkaat Asukkaat Asukkaat Postinjakaja Lehdenjakaja Esimerkki-lomakkeessa jokaiselle ovelle on oma koodinsa. Samaa koodia voidaan tietenkin käyttää useammalla ovella. Asukkaiden koodit toimivat ovilla 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä (aikavyöhyke 1, sivu 14). Postinjakajan ja lehdenjakajan koodit toimivat kaikilla ovilla, mutta ne toimivat vain rajoitettuna aikana. Lyhytvalintanumerot ja puhelinnumerot Täyttämällä tämän lomakkeen yhdistät lyhytvalintanumerot haluttuihin puhelinnumeroihin. Normaalisti jokaista ovea varten täytetään oma lomakkeensa, sillä kaikilta ovilta ei tarvitse soittaa kaikkiin asuntoihin.

18 18 TC5000 Tekninen ohje Esivalmistelut Lomake täytetään seuraavasti: 1 Ota esiin kopio Lyhytvalintanumerot ja puhelinnumerot lomakkeesta ja kirjoita ovipuhelimen asennuspaikka Paikan nimi -kenttään. 2 Oven numero: Kirjoita aiemmin tälle ovelle määrittämäsi oven numero tähän kohtaan. 3 Lyhytvalintanumero: Kirjoita ensimmäinen lyhytvalintanumero B- kirjaimen perään (ts. 0001). 4 Puhelinnumero: Kirjoita tähän kohtaan se puhelinnumero, mille haluat äskeisen lyhytvalintanumeron. 5 Nimi: Kirjoita tähän kohtaan asukkaan nimi. 6 Kerros: Kirjoita tähän kohtaan asukkaan asauinkerros. 7 Täytä muiden asukkaiden tiedot vastaavalla tavalla. Kun olet täyttänyt ensimmäistä ovea koskevan lomakkeen, ota esiin uusi kopio lomakepohjasta ja täytä muita ovia koskevat tiedot vastaavalla tavalla. Jos ensimmäisen oven viimeinen lyhytvalintanumero oli 0008, jatka kohdasta 0009 ovella 2. Seuraavassa on esimerkki täytetystä lomakkeesta: Lyhytvalintanumerot ja puhelinnumerot Paikan nimi: Vuorenpeikontie 14 Oven numero 1 Lyhytvalintanumero Puhelinnumero Nimi Kerros B Koponen 1 B Pulkkinen 1 B Vanaja 2 B Koljonen 2 B Mäkipää 3 Nyt olet täyttänyt kaikki tarvittavat lomakkeet. Seuraava vaihe on se, että asentaja tai järjestelmäkäyttäjä ohjelmoi tiedot järjestelmään. Pikavalintanumerot ja puhelinnumerot lomakkeiden avulla täytetään nimitauluihin tulevat tiedot.

19 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 19 Ohjelmointi Järjestelmä ohjelmoidaan tämän kappaleen ohjeiden avulla. Tiedot ohjelmoidaan keskusyksikön näppäimistön avulla. Keskuksen suomenkielinen näyttö helpottaa ohjelmointia. Huom! Kun järjestelmää ohjelmoidaan, uudet ohjelmointitiedot alkavat toimimaan seuraavan minuutin alusta ohjelmoinnin suorittamisesta Esc # Näppäimistö 0-9 Numeroiden syöttö. Esc Poistuminen valikosta tai ohjelmoinnin keskeytys. Viimeisen merkin poisto tai paluu taaksepäin esim. koodilistalla. Siirtyminen eteenpäin. Syötetyn tiedon vahvistaminen ( enter ). # Käytetään asuntopuhelimien ohjelmointiin.

20 20 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Näyttö Perustilassa näytössä näkyy kellonaika ja päivämäärä (muodossa vv-kk-pp): :40 PRESS Päävalikkoon päästään painamalla : 1) KOODIT 2) PUH.NO 3) OVET 4) AJAT Voit valita ylläolevista vaihtoehdoista, mitä tietoja haluat syöttää, muuttaa tai poistaa. Ellet valitse mitään vaihtoehtoa kahden minuutin kuluessa, järjestelmä palaa perustilaan. Huom! Voit keskeyttää aloittamasi ohjlmointitoimenpiteen painamalla Esc. Ajan ja päivämäärän asettaminen Tällä toiminnolla asetetaan kellonaika ja päivämäärä. Kesä- ja talviaikaautomatiikka hoitaa kellonajan muutokset maaliskuun ja lokakuun viimeisenä sunnuntaina. Kellonaika ja päivämäärä asetetaan seuraavalla tavalla: 1 Valitse päävalikosta kohta AJAT (painamalla numeroa 4), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) MUUTA AIKA/PÄIVÄM 2) AIKAVYÖHYKKEET 2 Valitse kohta MUUTA AIKA/PÄIVÄM. (1), jolloin seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA AIKA 13:35 : 3 Syötä haluamasi kellonaika muodossa TTMM, esim Kello on 24- tuntinen. Ellet halua muuttaa kellonaikaa, voit siirtyä suoraan kohtaan 4.

21 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 21 4 Paina, jolloin seuraava teksti tulee näyttöön: Aikavyöhykkeet MIKÄ PÄIVÄ Syötä haluttu päivämäärä muodossa VVKKPP, esim ( ). Ellei sinun tarvitse muuttaa päivämäärää, voit siirtyä suoraan kohtaan 6. 6 Paina. Tämä vahvistaa ohjelmoinnin ja järjestelmä palaa päävalikkoon. Tässä kappaleessa selostetaan, miten laaditaan Uusia, Muutetaan ja Poistetaan aikavyöhykkeitä. Uuden aikavyöhykkeen ohjelmointi Ota esiin aiemmin täytetty Aikavyöhykkeet-lomake ja ohjelmoi tiedot järjestelmään lomakkeen mukaisesti. 1 Valitse päävalikosta kohta AJAT (4), jolloin seuraava teksti tulee näyttöön: 1) MUUTA AIKA/PÄIVÄM 2) AIKAVYÖHYKKEET 2 Valitse kohta AIKAVYÖHYKKEET (2), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 3 Valitse kohta UUSI (1), seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA AIKA (VYÖH 01) - 4 Syötä ensimmäisen aikavyöhykkeen alkamis- ja päättymisaika, esim (24 tuntia). 5 Paina, jolloin seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA PÄIVÄT? [ ]

22 22 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 6 Syötä niiden viikonpäivien järjestysnumero, jolloin kyseinen aikavyöhyke on voimassa. 1 = maanantai, 2 = tiistai jne. Jos aikavyöhyke on voimassa aina, syötä kaikki viikonpäivät (1, 2, 3, 4, 5, 6 ja 7). Jos aikavyöhyke on voimassa ainoastaan viikonloppuisin, syötä 6 ja 7. Jos syötit vahingossa väärän numeron, voit korjata virheen painamalla uudelleen saman numeron. 7 Paina. jolloin seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA AIKA (VYÖH 02) - 8 Syötä kaikki tarvittavat aikavyöhykkeet vastaavalla tavalla. Kun olet syöttänyt kaikki halutut aikavyöhykkeet, voit palata päävalikkon painamalla Esc. Aikavyöhykkeen muuttaminen Voit muuttaa aiemmin ohjelmoituja aikavyöhykkeitä seuraavalla tavalla: 1 Valitse päävalikosta kohta AJAT (4), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) MUUTA AIKA/PÄIVÄM 2) AIKAVYÖHYKKEET 2 Valitse kohta AIKAVYÖHYKKEET (2), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 3 Valitse kohta MUUTA (2), seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ AIKAVYÖHYKE? (AIKAVYÖ TAI / ) 4 Syötä muutettavan aikavyöhykkeen numero (esim. 2) tai siirry halutun aikavyöhykkeen kohdalle nuolinäppäimillä. 5 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA UUSI AIKA (02) - Sulkeissa näkyy muutettavan aikavyöhykkeen numero.

23 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 23 6 Syötä haluttu alkamis- ja päättymisaika tai, mikäli haluat muuttaa vain voimassaolopäiviä, jätä tämä kohta tyhjäksi. 7 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA PÄIVÄT? [12345 ] Näytöllä näkyy myös jo ohjelmoimasi alkamis- ja päättymisaika. 8 Muuta tarvittaessa viikonpäivät syöttämällä halutut numerot (1 = maanantai, 2 = tiistai jne.) tai, mikäli et halua muuttaa voimassaolopäiviä, jätä tämä kohta tyhjäksi. 9 Paina. Tämä vahvistaa ohjelmoinnin ja järjestelmä palaa päävalikkoon. Aikavyöhykkeiden poistaminen Voit poistaa aiemmin ohjelmoidun aikavyöhykkeen seuraavalla tavalla: 1 Valitse päävalikosta kohta AJAT (4), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) MUUTA AIKA/PÄIVÄM 2) AIKAVYÖHYKKEET 2 Valitse kohta AIKAVYÖHYKKEET (2), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 3 Valitse kohta POISTA (3), seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ AIKAVYÖHYKE? (AIKAVYÖ TAI / ) 4 Syötä muutettavan aikavyöhykkeen numero tai siirry halutun aikavyöhykkeen kohdalle nuolinäppäimillä. 5 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: OLETKO VARMA? [12345 ] 6 Mikäli et haluakaan poistaa aikavyöhykettä, paina Esc keskeyttääksesi ohjelmoinnin, jolloin järjestelmä palaa päävalikkoon.

24 24 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Paina poistaaksesi aikavyöhykkeen. Jos päätit poistaa aikavyöhykkeen, seuraava teksti näkyy näytöllä parin sekunnin ajan: AIKAVYÖH POISTO (02) ! Tämän jälkeen järjestelmä palaa päävalikkoon.

25 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 25 Koodit Tässä kappaleessa selostetaan, miten ohjelmoidaan Uusia, Muutetaan ja Poistetaan koodeja. Uuden koodin ohjelmointi Ota esiin aiemmin täytetty Koodit-lomake ja ohjelmoi halutut koodit: 1 Valitse päävalikosta kohta KOODIT (1), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 2 Valitse kohta UUSI (1), seuraava teksti tulee näyttöön: UUSI KOODI! 3 Syötä nelimerkkinen kulkukoodi, esim Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: MITKÄ OVET? 2580 [ ] Syöttämäsi koodi näkyy näytön alalaidassa. 5 Syötä, millä ovilla koodi on voimassa. 1 = ovi 1, 2 = ovi 2 jne. Jos haluat, että koodi toimii ainoastaan ovella 2, syötä vain numero 2. Jos syötit vahingossa väärän numeron, voit korjata virheen painamalla uudelleen saman numeron. 6 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA AIKAVYÖHYKKEET!,, (00,00,00) 7 Syötä niiden aikavyöhykkeiden numerot, jolloin koodi on voimassa. Sama koodi voi toimia enintään kolmen eri aikavyöhykkeen aikana, esim. 01, 02, 06. Ellet syötä mitään aikavyöhykettä, ei koodi toimi laisinkaan. Syöttövirhe korjataan painamalla numero., minkä jälkeen syötetään oikea

26 26 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 8 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: UUSI KOODI! 9 Ohjelmoi kaikki tarvittavat koodit vastaavalla tavalla. Kun olet syöttänyt kaikki halutut koodit, voit palata päävalikkon painamalla Esc. Koodien muuttaminen Voit muuttaa aiemmin ohjelmoituja koodeja seuraavalla tavalla: 1 Valitse päävalikosta kohta KOODIT (1), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 2 Valitse kohta MUUTA (2), seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ KOODI? (KOODI TAI / ) 3 Syötä muutettava koodi tai siirry halutun koodin kohdalle nuolinäppäimillä. 4 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: UUSI KOODI (2580) Nykyinen koodi näkyy sulkeissa. 5 Syötä haluttu nelimerkkinen koodi tai jätä kohta tyhjäksi. Seuraavaksi muutetaan, millä ovilla ja minä aikavyöhykkeinä muutettu koodi toimii. 6 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: MITKÄ OVET? 1377 [1 ] Tällä hetkellä voimassa olevat ovet näkyvät sulkeissa. 7 Syötä, millä ovilla koodi on voimassa tai jätä kohta tyhjäksi. Seuraavaksi määritetään, minä aikavyöhykkeinä muutettu koodi toimii.

27 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 27 8 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA AIKAVYÖHYKKEET!,, (01,00,00) Koodien poistaminen Aiemmin voimassa olleet aikavyöhykkeet näkyvät sulkeissa. 9 Syötä, minä aikavyöhykkeinä koodi on voimassa tai jätä kohta tyhjäksi, ellet halua tehdä muutoksia koodin voimassaoloaikoihin. 10 Paina. Järjestelmä palaa päävalikkoon. Voit poistaa aiemmin ohjelmoidun koodin seuraavalla tavalla: 1 Valitse päävalikosta kohta KOODIT (1), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 2 Valitse kohta POISTA (3), seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ KOODI? (KOODI TAI / ) 3 Syötä poistettava koodi tai siirry halutun koodin kohdalle nuolinäppäimillä. 4 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: OLEKO VARMA? 1377 [ 12 ] 5 Mikäli et haluakaan poistaa koodia, paina Esc keskeyttääksesi ohjelmoinnin, jolloin järjestelmä palaa päävalikkoon. 6 Paina poistaaksesi valitun koodin. Jos päätit poistaa koodin, seuraava teksti näkyy näytöllä parin sekunnin ajan: KOODIN POIS. 1377! Tämän jälkeen järjestelmä palaa päävalikkoon.

28 28 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Ovet Tässä kappaleessa selostetaan, miten ohjelmoidaan Uusia ja Muutetaan ovien asetuksia. Ovia ei voi poistaa järjestelmästä vain niitä koskevia tietoja voidaan muuttaa. Voit muuttaa niitä ovia, joilla käytetään koodeja (katso kohta Koodien muuttaminen). Uuden oven ja ovien ohjelmointi Ota esiin aiemmin täytetty Ovet-lomake ja ohjelmoi halutut asetukset eri oville. 1 Valitse päävalikosta kohta OVET (3), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) MUUTA 2) PRINT 2 Valitse kohta MUUTA (1), seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ OVI? (1-6) 3 Syötä sen oven numero (esim. 1), minkä asetukset haluat ohjelmoida. Seuraava teksti tulee näyttöön: AUKIOHJAUSAIKA? (1-999) (7) 4 Syötä haluttu lukon aukiohjausaika (1 999 sekuntia) tai säilytä tehdasasetusaika (7 sekuntia). 5 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: AIKAVYÖHYKE AUKI? (0=EI KÄYT.) (0) 6 Syötä sen aikavyöhykkeen numero, jolloin lukon halutaan olevan aukitilassa. Mikäli ovi halutaan pitää aina lukitussa tilassa, säilytä tehdasasetus (0).

29 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 29 7 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: AIKAVYÖH KAUKOAUKAIS (0=AINA) (0) 8 Syötä sen aikavyöhykkeen numero, milloin oven sisäpuolella olevan poistumispainikkeen halutaan toimivan. Ellei poistumispainikkeen toimintaa tarvitse rajoittaa, säilytä tehdasasetus (0). 9 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: AIKAVYÖH LYH VAL NO (0=AINA) (0) 10 Syötä sen aikavyöhykkeen numero, milloin lyhytvalintanumerot toimivat. Ellei lyhytvalintanumeroiden toimintaa haluta rajoittaa, säilytä tehdasasetus (0). 11 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: AIKAVYÖHYKE PUHELIN NO (0=AINA) (0) 12 Syötä sen aikavyöhykkeen numero, milloin asukkaiden suorat puhelinnumerot toimivat. Ellei puhelinnumeroiden toimintaa haluta rajoittaa, säilytä tehdasasetus (0). 13 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: AIKAVYÖH REKISTERÖINTI (0=AINA) (0) 14 Syötä sen aikavyöhykkeen numero, milloin tapahtumat tulostetaan tulostimelle. Mikäli tulostus halutaan 24 tuntia vuorokaudessa, säilytä tehdasasetus (0). 15 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ OVI? (1-6) 16 Syötä muiden ovien tiedot vastaavalla tavalla. Paina Esc palataksesi päävalikkoon.

30 30 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Lyhytvalintanumerot ja puhelinnumerot Tässä kappaleessa selostetaan, miten laaditaan Uusia, Muutetaan ja Poistetaan lyhytvalintanumeroita ja miten ne yhdistetään puhelinnumeroihin. Huom! Kun ohjelmoit puhelinnumeroita, ovat niitä vastaavat lyhytvalintanumerot normaalisti numerojärjestyksessä - ts. 0001, 0002 jne. Ohjelmoitaessa ei saa siirtyä eteenpäin painamalla nollaa (0), koska keskus luulee tätä nollaa puhelinnumeroksi. Tällöin painettaessa ovikojeella yhdistelmä "B0", laite yrittää soittaa puhelinnumeroon "0" (mikä saattaa olla väärin). Mikäli haluat ohittaa tietyn lyhytvalintanumeron, sinun täytyy joko ohjelmoida kuvitteellinen numero, missä on vähintään 5 merkkiä tai asettaa keskus tilaan, missä voit itse määrätä myös lyhytvalintanumerot. Katso lisätietoja Valinta Menu -kappaleen kohdasta Käyttäjäkohtaiset lyhytvalintanumerot (ON/OFF). Uusien puhelinnumeroiden ohjelmointi Ota esiin aiemmin täytetty Lyhytvalintanumerot ja puhelinnumerot -lomake ja ohjelmoi tiedot järjestelmään lomakkeen mukaisesti. 1 Valitse päävalikosta kohta PUH. NO (2), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 2 Valitse kohta UUSI (1), seuraava teksti tulee näyttöön: Huom: Jos asetus Käyttäjäkohtaiset lyhytvalintanumerot on otettu käyttöön, ensin täytyy syöttää haluttu lyhytvalintanumero (katso lisätietoja Valinta menu kappaleen Käyttäjäkohtaiset lyhytvalintanumerot - kohdasta. ASETA PUH NO? [0001] 3 Syötä puhelinnumero, mille haluat lyhytvalintanumeroksi B0001. Jos järjestelmä on kytketty puhelinvaihteeseen, voidaan käyttää myös alanumeroita suorien puhelinnumeroiden asemesta (numeron pituus enimmillään 20 merkkiä). 4 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: MITKÄ OVET? [ ]

31 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 31 5 Syötä, millä ovilla kysyinen puhelinnumero/lyhytvalintanumero toimii. 1 = ovi 1, 2 = ovi 2 jne. Jos painoit vahingossa väärän oven numeron, poista se näppäilemällä sama numero uudestaan. 6 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA PUH NO? [0001] 7 Ohjelmoi seuraava puhelinnumero vastaavalla tavalla. Huom! Kun ohjelmoit erillisiä asuntopuhelimia, syötä ensimmäisen puhelinnumeroksi 1, toisen 2 jne. Paina lopuksi Esc. Järjestelmä palaa päävalikkoon. Puhelinnumeroiden muuttaminen Voit muuttaa lyhytvalintanumeroita ja puhelinnumeroita seuraavalla tavalla: 1 Valitse päävalikosta kohta PUH. NO (2), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 2 Valitse kohta MUUTA (2), seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ PUH. NO? ( / TAI PUH.NO) 3 Syötä muutettava puhelinnumero tai siirry halutun puhelinnumeron kohdalle nuolinäppäimillä. 4 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA UUSI NUMERO 5 Syötä uusi puhelinnumero tai, jos haluat vain muuttaa nykyisen puhelinnumeron voimassaolo-ovia, jätä kohta tyhjäksi. 6 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: MITKÄ OVET? [ 1 ]

32 32 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Ne ovet, joilla tämä lyhytvalintanumero/puhelinnumero toimii tällä hetkellä, näkyvät sulkeissa. 7 Syötä, millä ovilla kyseinen numero on voimassa. 8 Paina lopuksi Esc. Järjestelmä palaa päävalikkoon. Puhelinnumeroiden poistaminen Voit poistaa puhelinnumeroita seuraavalla tavalla: 1 Valitse päävalikosta kohta PUH. NO (2), seuraava teksti tulee näyttöön: 1) UUSI 2) MUUTA 3) POISTA 4) PRINT 2 Valitse kohta POISTA (3), seuraava teksti tulee näyttöön: MIKÄ PUH. NO? ( / TAI PUH.NO) 3 Syötä poistettava puhelinnumero tai siirry poistettavan puhelinnumeron kohdalle nuolinäppäimillä. 7 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: OLETKO VARMA? Mikäli et haluakaan poistaa puhelinnumeroa, paina Esc keskeyttääksesi ohjelmoinnin, tällöin järjestelmä palaa päävalikkoon. Paina poistaaksesi puhelinnumeron. Mikäli päätit poistaa puhelinnumeron, seuraava teksti näkyy näytöllä parin sekunnin ajan: NUMERON POISTO ! Tämän jälkeen järjestelmä palaa päävalikkoon.

33 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 33 Valintamenu Puheajan muuttaminen Tämän toiminnon avulla voidaan muuttaa puheajan pituutta. Tehdasasetuksena puheaika on 45 sekuntia. Jos et halua muuttaa puheaikaa, ohita seuraava ohje: Mikäli haluat muuttaa puheaikaa, toimi seuraavasti: 1 Paina Esc Esc Esc (kolme kertaa), seuraava teksti tulee näyttöön: VALINTA MENU 2 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ 3 Paina, kunnes seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ MUUTA PUHEAIKAA 4 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA AIKA (1-999 s) (45) 5 Syötä haluttu puheaika sekunteina ja paina, seuraava teksti tulee jälleen näyttöön: / SIIRTYÄ MUUTA PUHEAIKAA 6 Paina Esc palataksesi perustilaan tai siirry nuolinäppäimillä seuraavan toiminnon ohjelmointiin.

34 34 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Soittoajan muuttaminen Tämän toiminnon avulla voidaan muuttaa soittoajan pituutta. Soittoaika on se aika, minkä ovipuhelinjärjestelmä yrittää soittoa asukkaan puhelimeen ennen kuin soittoyritys katkeaa. Tehdasasetuksena soittoaika on 30 sekuntia. Jos et halua muuttaa soittoaikaa, ohita seuraava ohje: Mikäli haluat muuttaa soittoaikaa, toimi seuraavasti: 1 Siirry Valinta menuun ja siellä kohtaan Muuta soittoaikaa (tarvittaessa katso siirtymisohjeet edellisestä kohdasta Muuta puheaikaa). Seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ MUUTA SOITTOAIKAA 2 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA AIKA (1-999 s) (30) 3 Syötä haluttu soittoaika, esim 25 (=25 sekuntia). 4 Paina, seuraava teksti tulee jälleen näyttöön: / SIIRTYÄ MUUTA SOITTOAIKAA 5 Paina Esc palataksesi perustilaan tai siirry nuolinäppäimillä seuraavan toiminnon ohjelmointiin.

35 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 35 Käyttäjäkohtaiset lyhytvalintanumerot (ON/OFF) Kun järjestelmä toimitetaan, siinä on tehdasasetuksena, että puhelinnumeroiden lyhytvalintanumerot alkavat järjestyksessä 0001:stä eteenpäin. Tämä tarkoittaa sitä, että asetus Käyttäjäkohtaiset lyhytvalintanumerot ei ole käytössä. Tarvittaessa voit ottaa asetuksen käyttöön. Kun asetus on käytössä ja ohjelmoidaan puhelinnumeroita, erillisessä kohdassa määritetään, mikä lyhytvalintanumero halutaan millekin puhelinnumerolle (katso kappale Lyhytvalintanumerot ja puhelinnumerot). Voit muuttaa asetuksen seuraavalla tavalla: 1 Siirry Valinta menuun ja siellä kohtaan Lyhytvalinta no tee. Seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ LYHYTVALINTA NO TEE 2 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA 1 (ON) / 0 (OFF) (0) 3 Paina 1 (tämä tarkoittaa sitä, että otit käyttöön asetuksen Käyttäjäkohtaiset lyhytvalintanumerot). 4 Paina, seuraava teksti tulee jälleen näyttöön: / SIIRTYÄ LYHYTVALINTA NO TEE 5 Paina Esc palataksesi perustilaan tai siirry nuolinäppäimillä seuraavan toiminnon ohjelmointiin.

36 36 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Vastaustavan valinta (ON/OFF) Kun järjestelmä toimitetaan, on vastaustavan valintana vaihtoehto ON (1). Mikäli keskus liietään puhelinvaihteeseen, vastaustavan valinnaksi asetetaan yleensä vaihtoehto 2. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot: Tehdasasetus 1 (= ON). Tämä vaihtoehto tarkoittaa sitä, että kun ovipuhelimelta tulevaan puheluun vastataan, kuuluu ensin merkkiääni, minkä jälkeen linja avataan painamalla näppäintä 5. Vaihtoehto 2 ( = muokattu ON). Tämä vaihtoehto avaa linjan välittömästi, kun asukas vastaa puheluun (ilman, että hänen täytyy painaa mitään näppäintä). Huom! Mikäli valitset vaihtoehdon OFF (0) Telecode TC5000 tajua, että puheluun vastattiin, jolloin järjestelmä palaa perustilaan, kun Soittoaika loppuu. Voit muuttaa vastaustavan valinnan seuraavalla tavalla: 1 Siirry Valinta menuun ja siellä kohtaan Vastaustavan valinta. Seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ VASTAUSTAVAN VALINTA 2 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA 1 (ON) / 0 (OFF) (1) 3 Paina 1 tai 2 (katso yläpuolelta, mitä vaihtoehdot tarkoittavat). 4 Paina, seuraava teksti tulee jälleen näyttöön: / SIIRTYÄ VASTAUSTAVAN VALINTA 5 Paina Esc palataksesi perustilaan tai siirry nuolinäppäimillä seuraavan toiminnon ohjelmointiin.

37 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi 37 Oven avaus kahdella peräkkäisellä soitolla (ON/OFF) Tämän toiminnon avulla voidaan sallia, että järjestelmä avaa vieraalle oven siinä tapauksessa, että asukkaan puhelin on varattu kahden peräkkäisen soittoyrityksen aikana. Kun järjestelmä toimitetaan, tämä toiminto on tehdasastuksena käytössä. 1 Siirry Valinta menuun ja siellä kohtaan Ovi auki kaksi soitt. Seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ OVI AUKI KAKSI SOITT 2 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA 1 (ON) / 0 (OFF) (1) 3 Mikäli haluat muuttaa asetuksen, paina 0 (tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmä ei avaa ovea, vaikka sama numero valittaisiin kaksi kertaa peräkkäin). 4 Paina, seuraava teksti tulee jälleen näyttöön: / SIIRTYÄ OVI AUKI KAKSI SOITT 5 Paina Esc palataksesi perustilaan tai siirry nuolinäppäimillä seuraavan toiminnon ohjelmointiin.

38 38 TC5000 Tekninen ohje Ohjelmointi Advanced options Valinta menun viimeinen kohta on Advanced options. Sitä kautta voidaan muuttaa tiettyjä järjestelmäasetuksia. Nämä asetukset on tarkoitettu ainoastaan asentajan tehtäviksi. Älä mene tästä kohdasta eteenpäin, ellet tiedä, mitä olet tekemässä, muutoin saatat sekoittaa koko järjestelmän. Mikäli painat kohdassa Advanced options vahingossa seuraavan tekstin:, saat näkyviin ENTER PARAM., VALUE, Paina Esc niin monta kertaa, että järjestelmä palaa perustilaan tai paina Esc yhden kerran ja siirry nuolinäppäimillä seuraavan toiminnon ohjelmointiin.

39 TC5000 Tekninen ohje Tulostukset 39 Tulostukset Jos keskusyksikköön kytketään kirjoitin, voit tulostaa järjestelmästä kahdenlaisia tulosteita: Ohjelmoidut tiedot. Voit tulostaa aina halutessasi järjestelmään ohjelmoidut tiedot: Aikavyöhykkeet, koodit, puhelinnumerot ja ovet. Tämän tulosteen avulla näet helposti esim. käytössä olevat kulkukoodit. Voit tulostaa esim. ohjelmoidut koodit valitsemalla valikon kohdasta KOODIT vaihtoehdon PRINT (4). Tapahtumat. Tapahtumat voidaan tulostaa automaattisesti järjestelmään liitetyllä tulostimella. Tapahtumien tulostusta voidaan ohjata aikavyöhykkeen avulla, tapahtumia halutaan tulostaa ehkä vain yöaikaan. Kappaleessa Ovet on selitetty, miten tietylle ovelle asetetaan aikavyöhyke tapahtumien rekisteröinnille. Tapahtumalokin tulostaminen Vaikkei järjestelmään olisi liitetty kiinteää tulostinta, voit halutessasi tulostaa 400 viimeisintä tapahtumaa erillisellä kannettavalla tulostimella. Voit tulostaa tapahtumat seuraavasti: 7 Kytke tulostin keskukseen. 8 Paina (järjestelmän ollessa perustilassa) Esc Esc Esc. Seuraava teksti tulee näyttöön: VALINTA MENU 9 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ 10 Paina, kunnes seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ PRINT EVENT LOG 11 Paina aloittaaksesi tulostuksen. Voit keskeyttää tulostuksen painamalla Esc. 12 Kun tulostus on suoritettu, paina Esc palataksesi perustilaan.

40 40 TC5000 Tekninen ohje Tulostukset Tulostettavien tapahtumien asetukset Voit määrittää, minkälaiset tapahtumat tulostetaan. Tämä tapahtuu valitsemalla Valinta menusta kohta EDIT LEVEL OF REGISTRATION. Tapahtumat on jaettu viiteen eri luokkaan, 1, 2, 3, 4, ja 5. Näistä tapahtumaluokista voit valita ne, mitkä haluat tulostaa. Tehdasasetuksena on, että kaikki viisi luokkaa tulostetaan. Eri luokat tarkoittavat seuraavanlaisia tapahtumia: 1 = Järjestelmävirhe. (liian korkea tai alhainen jännite, jännitekatkos jne.). 2 = Hyväksytty sisäänkirjautuminen. (keskusyksiköltä tai etäohjelmointi). 3 = Hylätty sisäänkirjautuminen. (etäohjelmoinnissa). 4 = Hyväksytty kulku. 5 = Hylätty kulkuyritys. (väärä koodi, väärä aikavyöhyke). Voit muuttaa asetukset seuraavalla tavalla: 1 Siirry Valinta menuun ja siellä kohtaan Edit lvl of registr. Seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ EDIT LVL OF REGISTR. 2 Paina ja syötä haluamasi luokat. Esimerkiksi, mikäli olet valinnut vain luokat Järjestelmävirhe ja Hyväksytty kulku, pitäisi näkyä seuraava teksti: ENTER LEVELS: [ 1 4 ]

41 TC5000 Tekninen ohje Etäohjelmointi 41 Etäohjelmointi Eräs Telecode TC5000:n ominaisuuksista on, että järjestelmää voidaan etäohjelmoida. Käyttämällä etäohjelmointia, sinun ei tarvitse mennä kohteeseen tekemään ohjelmointimuutoksia sinun täytyy vain soittaa järjestelmään ja tehdä ohjelmointi normaalin puhelimen avulla. Ainoa ehto on, että puhelimen täytyy olla äänitaajuuspuhelin. Järjestelmään on liitettävissä myös REMO PC-ohjelma, mitä käytettäessä järjestelmä voidaan etäohjelmoida tietokoneen ja modeemin avulla. Lisätietoja tästä löydät Remo-ohjelman ohjekirjasta. Salasana Ennen kuin voit etäohjelmoida järjestelmää, sinun täytyy asettaa etäkäytön salasana keskuksikön näppäimistön avulla. Salasanan avulla estetään se, etteivät ulkopuoliset voi soittaa keskukseen ja muuttaa ohjelmointeja. Salasana on kuusi merkkiä pitkä. Salasana asetetaan ja muutetaan seuraavalla tavalla: 1 Keskuksen ollessa perustilassa painettan Esc Esc Esc (kolme kertaa), seuraava teksti tulee näyttöön: VALINTA MENU 2 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ 3 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: / SIIRTYÄ MUUTA SALASANA

42 42 TC5000 Tekninen ohje Etäohjelmointi 4 Paina, seuraava teksti tulee näyttöön: ASETA SALASANA 5 Syötä haluamasi kuusimerkkinen salasana. 6 Paina, salasana on nyt asetettu. Seuraava teksti tulee jälleen näyttöön: / SIIRTYÄ MUUTA SALASANA Paina Esc palataksesi perustilaan. Yleistä etäohjelmoinnista Kun etäohjelmoit Telecode-järjestelmää puhelimen avulla, sinun täytyy ensimmäiseksi soittaa Telecoden keskukseen (eli siihen puhelinnumeroon/alanumeroon, mihin keskus on liitetty). Ohjelmointi tapahtuu puhelimen näppäinten avulla. Toimi seuraavasti: 1 Soita Telecoden keskukseen. Kun puhelu yhdistyy, kuuluu merkkiääni. 2 Paina, näppäile salasana ja. 3 Jos näppäilit oikean salasanan, kuuluu hyväksymisäänenä kolme nousevaa ääntä. Mikäli salasana oli väärä, kuuluu neljästä samanlaisesta piippauksesta koostuva hylkäysääni. 4 Ohjelmoi halutut toiminnot. Etöohjelmointi selostetaan seuraavilla sivuilla. 5 Lopeta ohjelmointi painamalla #. Tällöin kuuluu merkkiääni merkiksi siitä, että ohjelmointi on suoritettu. 6 Katkaise puhelu. Huom! Ellei mitään ohjelmointitoimenpidettä tehdä neljään minuuttiin, puhelu katkeaa automaattisesti.

43 TC5000 Tekninen ohje Etäohjelmointi 43 Muistettavia asioita Kun ohjelmoit järjestelmää paikan päällä keskuksen oman näppäimistön avulla, näet aina näytöstä, mitä olet tekemässä. Kun etäohjelmoit järjestelmää, on tärkeää, että seuraat ohjeita tarkasti, sillä nyt et näe laitteen näytön opastuksia. Muista myös kuunnella järjestelmän äänimerkkejä, niistä tunnistat onnistuneen ohjelmoinnin. Etäohjelmoinnissa kannattaa käyttää apuna tämän ohjekirjan takaa löytyviä etäohjelmoinnin lomakepohjia. Ota lomakepohjista kopioita ja täytä lomakekopiot ennen kuin aloitat ohjelmoinnin. Käytä täytettyä lomaketta apunasi ohjelmoinnin aikana. Tämä helpottaa ja nopeuttaa itse ohjelmointia, kun sinun ei kesken puhelun tarvitse miettiä, mitä kohtaa olit ohjelmoimassa. Jokaisesta ohjelmointitoimenpiteestä on olemassa sekä esimerkki- että tyhjä lomake. Alla on esimerkki valmiiksi täytetystä etäohjlmointilomakkeesta: Aikavyöhyke Alkamisaika Päättymisaika Viikonpäivät #

44 44 TC5000 Tekninen ohje Etäohjelmointi Uuden tiedon ohjelmointi Kellonajan ja päivämäärän muuttaminen Voit muuttaa kellonajan ja päivämäärän seuraavalla tavalla: 1 Soita Telecodeen ja näppäile salasana. 2 Paina 4 1 ja vahvista valintasi painamalla. 3 Syötä kellonaika, esim (9.30) ja vahvista valintasi painamalla. 4 Syötä päivämäärä muodossa VVKKPP, esim ( ) ja vahvista valintasi painamalla. Jos järjestelmä hyväksyi ohjelmoinnin, kuuluu hyväksymisäänenä kolme nousevaa ääntä. Mikäli ohjelmointi epäonnistui, kuuluu neljästä samanlaisesta piippauksesta koostuva hylkäysääni. 5 Jatka muiden toimintojen ohjelmointia tai paina # lopettaaksesi puhelun. Eseimerkki: Kellonaika Päivämäärä # Aikavyöhykkeet Tässä kappaleessa selostetaan, miten etäohjelmoidaan Uusia, Muutetaan ja Poistetaan aikavyöhykkeitä. Uuden aikavyöhykkeen ohjelmointi ja olemassa olevan muuttaminen Voit etäohjelmoida uuden aikavyöhykkeen tai muuttaa jo olemassa olevaa aikavyöhykettä seuraavalla tavalla: 1 Soita Telecodeen ja näppäile salasana. 2 Paina 4 2 ja vahvista valintasi painamalla. 3 Syötä halutun aikavyöhykkeen numero, esim. 01, ja paina. 4 Syötä alkamisaika, esim. 0700, ja paina. 5 Syötä päättymisaika, esim. 2100, ja paina.

45 TC5000 Tekninen ohje Etäohjelmointi 45 6 Syötä viikonpäivät, jolloin aikavyöhyke on voimassa, esim arkipäiville, ja paina. Jos järjestelmä hyväksyi ohjelmoinnin, kuuluu hyväksymisäänenä kolme nousevaa ääntä. Mikäli ohjelmointi epäonnistui, kuuluu neljästä samanlaisesta piippauksesta koostuva hylkäysääni. 7 Siirry jonkin muun ohjelmoinnin suorittamiseen (alkaen kohdasta 2) tai paina # katkaistaksesi puhelun. Esimerkki: Aikavyöhyke Alkamisaika Päättymisaika Viikonpäivät # Aikavyöhykkeen poistaminen Aikavyöhyke poistetaan seuraavalla tavalla: 1 Soita Telecodeen ja näppäile salasana. 2 Paina 4 3 ja vahvista valintasi painamalla. 3 Syötä poistettavan aikavyöhykkeen numero, esim. 01, ja paina. 4 Syötä uudestaan poistettavan aikavyöhykkeen numero ja paina. Jos järjestelmä hyväksyi ohjelmoinnin, kuuluu hyväksymisäänenä kolme nousevaa ääntä. Mikäli ohjelmointi epäonnistui, kuuluu neljästä samanlaisesta piippauksesta koostuva hylkäysääni. 5 Siirry jonkin muun ohjelmoinnin suorittamiseen (alkaen kohdasta 2) tai paina # katkaistaksesi puhelun. Esimerkki: Aikavyöhyke Sama aikavyöhyke # Koodit Tässä kappaleessa selostetaan, miten etäohjelmoidaan Uusia, Muutetaan ja Poistetaan koodeja.

Remo. Tekninen käsikirja

Remo. Tekninen käsikirja Remo FI Tekninen käsikirja Copyright 2005 Bewator AB, Solna. REMO Teknisen käsikirjan kopiontiin täytyy olla Bewatorin kirjallinen lupa. Bewator pidättää itselleen oikeuden sekä teknisen käsikirjan sisällön,

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet Pikakäyttöohjeet Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen asuntoon: Soitto tapahtuu näppäilemällä

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet FI Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome Pikakäyttöohjeet M21351K-A-02 Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

Pikaopas XL370/XL375

Pikaopas XL370/XL375 Pikaopas XL370/XL375 Pakkauksen sisältö Tukiasema (XL375) Tukiasema (XL370) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

Porttipuhelimen toiminta.

Porttipuhelimen toiminta. Porttipuhelimen toiminta. Kun vieras saapuu, valitsee hän sinun kutsupainikkeesi porttipuhelimesta. Jonka jälkeen puhelimesi soi. Sinulla on sek. puheaikaa henkilön kanssa joka kutsun lähetti. Jos haluat

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Prosella Scandinavian Oy

Prosella Scandinavian Oy 2017 Prosella Scandinavian Oy 010 2311 270 www.prosella.com info@prosella.com ELEKTRONINEN KOODI- / RFID-LUKKO 4000B - sarja KÄYTTÖOHJE Hätäavaus (lukon nollaus) Mikäli unohdat avauskoodin, on lukon nollaamiseen

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

MINICODE ACL-153 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI

MINICODE ACL-153 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI Asentaja/ Käyttäjän käsikirja MINICODE CL-153 1. JOHDANTO MINICODE ACL-153 ACL-153 on varustettu yhdellä releellä jossa on yksi potentiaalivapaa vaihtokärki. Irroitettavassa liitinrimassa on nastat avauspainikkeelle,

Lisätiedot

Pikaopas CD480/CD485

Pikaopas CD480/CD485 Pikaopas CD480/CD485 Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD485) Tukiasema (CD480) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi 2. Huoltokoodi 3. Käyttäjäkoodi Lukko toimitetaan kahdella tehdasasetetulla koodilla: Pääkäyttäjäkoodi:

Lisätiedot

Webinaari -koulutukset

Webinaari -koulutukset 2013-03-05 1 (22) Webinaari -koulutukset Webinaariin kirjautumisohje 2013-03-05 2 (22) Sisällysluettelo 1 Liittyminen Webinaariin... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen... 3 1.2 Internet Explorer... 5 1.3 Firefox

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE140 SE145 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE140/SE145 luuri SE140 tai SE145 tukiasema Verkkolaite

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE OND-2015 NCP (FIN)

KÄYTTÖOHJE OND-2015 NCP (FIN) PUHELIN KÄYTTÖOHJE OND-2015 NCP (FIN) OND-2015NCP (FIN) Sivu 2 * Pieni ja kätevä äänivalintapuhelin * Ei ole riippuvainen mistään erityisestä sijoitustavasta, sillä puhelun yhdistämiseen tai katkaisuun

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE240/SE245 luuri SE240 tai SE245 tukiasema

Lisätiedot

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Sisällysluettelo Pikaohje.......................................... 2 Käytön periaatteet.................................

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

1.1. Järjestelmän käynnistys

1.1. Järjestelmän käynnistys 1.1. Järjestelmän käynnistys 1. Käyttölaitteen käynnistys Kytke verkkojännite keskuksen virtalähteeseen ja odota noin yksi minuutti. Jos käyttölaitteessa ei ole merkkivaloja tai näytössä on teksti keybus

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Ohjeet e kirjan ostajalle

Ohjeet e kirjan ostajalle 1 Ohjeet e kirjan ostajalle 1. Ostaminen ja käyttöönotto 1.1. Näin saat e kirjan käyttöösi Lataa tietokoneellesi Adobe Digital Editions (ADE) ohjelma täältä: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/.

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN ALCOVISOR Alkometri Käyttöohjeet FIN BAC 200 Alcovisor BAC 200 on luotettava ja huipputarkka todistuskelpoisen mittaustuloksen antava alkometri ammatti ja viranomaiskäyttöön. BAC 200 on täysin automaattinen.

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L

Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L Kuinka ovipuhelin toimii Saapuva henkilö painaa # ja omaa 2-numeroista kutsunumeroasi (esim. #01) tai puhelinnumeroasi, jonka alkuun ei paineta # [tai suorakutsupainiketta,

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2. Turvaohjeita 3 3. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 4 4. Painikkeet 5 5. Näyttö 5 6. Tehdasasetukset 6 7. Asetusten muuttaminen 7 7.1 Kellonaika ja viikonpäivä

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00 Käyttöohjeet Kytkinmoduuli 1289 00 Sisällysluettelo 2 Laitekuvaus...3 Käyttölaitteet ja näytöt...4 Liittimet...7 Asennus...8 Käyttötilan asetus...9 Käyttötilan vaihto ohjelmoinnin jälkeen...10 Ohjelmointiohjeita...11

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

HitCall Softphone käyttöönotto

HitCall Softphone käyttöönotto Softphone 1 Softphone käyttöönotto Softphone on pilottivaiheessa oleva soittojärjestelmän laajennus. Palvelu mahdollistaa puhelut ulkomailta Suomeen kotimaisin puheluhinnoin. Pilottivaihe, asennus 1) Tarvitset

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on oikeakätiselle lukolle. Pystymallisen lukon koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä

Lisätiedot

HUOMAUTUS! Älä kytke Cometia USB-kaapelilla tietokoneeseesi, kun lataat satunnaiskoodeilla.

HUOMAUTUS! Älä kytke Cometia USB-kaapelilla tietokoneeseesi, kun lataat satunnaiskoodeilla. RAHAN LATAAMINEN COMET-MAKSULAITTEESEEN SATUNNAISKOODEJA KÄYTTÄMÄLLÄ HUOMAUTUS! Älä kytke Cometia USB-kaapelilla tietokoneeseesi, kun lataat satunnaiskoodeilla. Voit käyttää Comet maksulaitteen lataamista

Lisätiedot

5 ] ollessasi käyttäjätilassa

5 ] ollessasi käyttäjätilassa 7.3 Käyttäjäkoodien ohjelmointi. Näppäile [ [ 5 ollessasi käyttäjätilassa. Näppäile käyttäjänumero jonka haluat vaihtaa [ 0 - [ numero 4) 5, esim. 04 (käyttäjä 3. Näppäile uusi käyttäjäkoodi (XXXX,X,X)

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS GIGASET 5020 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3953924

Käyttöoppaasi. SIEMENS GIGASET 5020 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3953924 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE Sivu 2/8 Johdanto Tämä ohje on tarkoitettu helpottamaan Infinite Prime keskuksen ohjelmallista käyttööottoa. Syötä Infinite Prime keskukseesi tässä ohjeessa luetellut

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO RC-436

SISÄLLYSLUETTELO RC-436 Asennusohje AXCARD CR-36 Versio 3. Ver. 3. AXCARD SISÄLLYSLUETTELO RC-436 JOHDANTO... 4 YKSITTÄISEN KORTINLUKIJAN KÄYTTÖÖNOTTO... 4 ALUSTUS JA MUISTIN NOLLAUS... 4 VAIHTOEHTO. OHJELMOINTISALASANAN ASETUS...

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO 1. JOHDANTO UNICARD ACR-201 Unicard:issa on kaksi vaihtokoskettimella varustettua relettä. Yksikössä on liitokset kahdelle painonapille, magneettikosketin ja aikaohjaus korteille, ryhmäkoodille ja rekisteröinnille.

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Finwe KÄYTTÖOHJE. www.key2phone.com

Finwe KÄYTTÖOHJE. www.key2phone.com KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Yleistä 3 Alkuvalmistelut 3 2. Sovelluksen lataaminen 4 3. Sovelluksen asennus puhelimeen 5 4. Rekisteröinti 6 5. Sovelluksen käyttö 7 Kohteen avaus 7 Avaaminen soittamalla

Lisätiedot

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto Puhelin poistetaan laatikostaan Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä olevaan

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

KL1200 ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1200 ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1200 ohjelmointi- ja toimintaohjeet YHTEENSOPIVUUS Tämä ohje on pystymalliselle lukolle. Oikeakätisen lukon koodit ovat erilaiset. KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250..

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Asennus- ja käyttöohjeet Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Laitekuvaus Pinta-asennettava huonekoje handsfreetoiminnolla on esivalmistettu, Giraovipuhelinjärjestelmään kuuluva yksikkö.

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin.

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten Clock Display, sekuntikello, lähtölaskenta, CountUp, jaksoajastimen ja Fight Gone Bad -ajastin. 6-DIGIT CROSSFIT TIMER Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin. Lisäksi erityiset CountUp-

Lisätiedot

1 Asentaminen. 2 Yleistä ja simuloinnin aloitus 12/2006 1.1.1

1 Asentaminen. 2 Yleistä ja simuloinnin aloitus 12/2006 1.1.1 1 Asentaminen...2 2 Yleistä ja simuloinnin aloitus...2 2.1 PI-säätimet...3 2.2 Trendit...4 3 Lämpölaitoksen ohjaus...5 4 Voimalan alkuarvojen muuttaminen...6 5 Tulostus...8 6 Mahdollisia ongelmia...8 6.1

Lisätiedot

Rahaxi Thyron maksupääte pikaohje

Rahaxi Thyron maksupääte pikaohje Rahaxi Processing Oy Asiakaspalvelu puh. 09-612 0730 Versio 1.0, 12.10.2006 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 1 2 Maksupäätteen käynnistys... 2 3 Yleiset toiminnot... 2 3.1 Valikoiden selaus...

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu. Pikaopas

Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu. Pikaopas Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu Pikaopas Sisältö Johdanto... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 Vinkkejä audioneuvottelutoiminnon käyttöön... 3 Audioneuvotteluasetukset...

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje UNITEL DI-623-21L

Asennus- ja käyttöohje UNITEL DI-623-21L Asennus- ja käyttöohje UNITEL DI-623-21L Kuinka ovipuhelin toimii Saapuva henkilö painaa # ja omaa 2-numeroista kutsunumeroasi (esim. #01) tai puhelinnumeroasi, jonka alkuun ei paineta # [tai suorakutsupainiketta,

Lisätiedot

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurilla voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun pidätetty työ halutaan tulostaa, se valitaan tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelista. Lisätietoja

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot