Haastattelussa Lauri Pellonpää

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Haastattelussa Lauri Pellonpää"

Transkriptio

1 Haastattelussa Lauri Pellonpää Lauri Pellonpää on 23 vuotias lahjakas ATV ja moottorikelkkakilpailija Alavudelta, joka on myös kahden pienen lapsen isä. Pellonpää pyörittää perheen ja ympärivuotisen kilpailemisen ohella myös omaa yritystä vakuutusmyyjänä. Lauri Pellonpään vauhti oli hurjaa ATV motocrossin ensimmäisessä SM osakilpailussa Alavudella ja Pellonpää johti SM sarjaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Epäonnisesti Pellonpää kaatui ennen Orimattilan SM kisaa treeneissä ja hyvin alkanut kausi jäi kesken. Kyselimme Laurin kuulumisia ennen loukkaantumista ja loukkaantumisen jälkeen. 1. Miten olet toipunut kesän onnettomuudesta? Vieläkö pääset kilpailemaan tälle kaudelle? Minulle tuli mönkijä selän päälle murtaen 5 nikamaa. Kunto ja vointi on nyt hyvät ja ensi viikonloppuna ollaan viivalla Kiteellä ajettavassa kilpailussa, joka myös päättää samalla kauden pakettiin kilpailuiden osalta. Lähdetään hakemaan hyvä sijoitus, voittoon en usko, nimittäin ajot ovat jääneet aika vähällä lippojen jälkeen. 2. Vaikuttaako loukkaantumisesi tulevaisuuden suunnitelmiisi? Talven ja ensi kesän suunnitelmiin lipat eivät vaikuta, eli ajetaan! 3. Miten ehdit olla perheenisä, avomies, yrittäjä ja ympärivuotinen kilpailija? Olen yrittäjänä OP-Pohjolan vakuutusmyyjänä ja saan työssäni itse sovittaa työajat. Jos pitäisi olla 8-16 töissä, niin kilpaileminen ei onnistuisi. Nyt on tärkeintä, että työt tulee tehtyä, työajalla ei ole merkitystä. Jos käyn kaksi kertaa viikossa ajamassa, menee siihen 4-5h päivästä yhdellä kertaa, jos viikonloppuna on kisat, menee siihen kaksi lisäpäivää muihin hommiin ja kilpailupaikalle ajamiseen.

2 Ihminen ehtii yllättävän paljon, jos järjestelee asiat niin. Avovaimo tietenkin toivoo enemmän yhteistä aikaa, mutta hän on valinnut ukkonsa ja tiennyt mihin ryhtyy. Sitten kun pojat kasvaa vähän isommiksi, niin saa perheen mukaan kisoihin, nyt pojat on vielä liian nuoria (1/2v. ja 2v.) 4. Milloin aloitit kilpailemisen? 17 vuotiaana aloitin junioreissa ja siitä lähtien olen ajanut joka talvi jotain kilpailuita, mutta en täyttä kautta. Työni on niin talvipainotteista, etten ole ehtinyt ajamaan koko kautta. Viime kausi oli minulle ehjin ja paras sijoitus oli SnowStarin Super Iceman kilpailun hopea. Tulevalla kaudella aion ajaa koko sarjan enduroa ja sprinttiä. Minulla on aiemmin kalusto vaihtunut paljon, ja olen monesti testannut laitetta vasta kisoissa. Ensi kauteen lähden uudella samanlaisella kelkalla kuin viime vuonna, joten pääsen heti ajamaan eikä tarvitse säätää niin paljon. Vuonna 2008 aloitin ATV motocrossin. Ensimmäiset vuodet ajoin ihan vain harrastuksena ja muutamia harrasteluokan kisoja. Vuonna 2011 porukka sai minut ylipuhuttua ensimmäisiin SM kisoihin Heinolaan. Olin ekassa kisassa kuudes ja päätin ajaa seuraavalla kaudella koko SM -sarjan. Vuonna 2012 ajoin sitten koko SM sarjan ja olin hopealla Olli Koskelan viedessä mestaruuden ja Jani Saarisen ollessa pronssilla. 5. Mitkä ovat tavoitteesi? Haluan tehdä tätä ja ajaa kilpaa. Ei minulla ole mitään isoja tavoitteita, niin pitkään ajan, kun on kivaa. Minulla on jo perhe kasassa, niin ei sen suhteenkaan ole suurempia tavoitteita. 6. Kiinnostaako kansainväliset kilpailut sinua? vaikka ATV motocrossin EM sarja? Katsotaan ensin miten tämä loppukausi menee. Haluaisin kiertää koko EM sarjan, mutta se vaatii aikaa ja rahaa, että olisi mahdollista. Lapset on nyt vielä niin pieniä, joten voi olla etten ehkä ainakaan vielä ensi vuonna kierrä koko sarjaa.

3 7. Teitä on monta hyvää kuskia Pohjanmaalta, mistä se johtuu ja treenaatteko porukalla? Treenaan Mäkelän Jarin kanssa. Se on kova juttu, tulee ajettua paljon lujempaa ja lähdettyä treeneihin. On tärkeä, että olemme samantasoisia, niin molemmat kehittyy. Meillä on Pohjanmaalla hyviä harjoittelupaikkoja ja meillä on aina ollut hyviä kilpailijoita täällä, kuten Niko Korsumäki. Se varmaan innoittaa porukkaa lähtemään kilpailemaan. Moottoriurheilu ei ole muuten kovin kovassa huudossa täällä. 8. Missä treenaat ja millaisista radoista pidät? Meillä on hyviä ratoja täällä Alavudella, Seinäjoella, Tampereella, Vaasassa ja Kurikassa. Tykkään hiekkapohjaisista radoista. Hiekkapohjainen rata on haastava, kun se muuttuu koko erän ajan. Patit muuttuu, ajolinjoja pitää etsiä, tykkään siitä, se ei ole tylsää! Lempiratani on Alavuden rata, siellä on korkeuseroja ja hiekkaa ja se on monipuolinen. 9. Monet motocross kuskit eivät pidä mönkijän jättämistä urista radalle, ajatteko samalla radalla motocross pyörillä ja ATV:lla? Suomen kärkikuskit eivät valita, vaikka samalla radalla ajaisi mönkijällä. Aloittelijoille mönkijän urat voivat olla hankalampia ajaa. Meillä on 2/3 radoista yhteisiä ratoja Pohjanmaalla. Olisi tärkeää, että pyöräpuoli hyväksyisi ajopaikat yhteisiksi. 10. Mitä haasteita näet ATV motocrossilla lajina? Mönkkäripuoli on pimennossa. Pohjanmaalla se on jo paremmalla tolalla, kun on monta kuskia, mutta etelämpänä lajia karsastetaan. Lapissa ei myöskään ole montaa kuskia. Pitäisi saada pohjoiseen joku ATV tapahtuma, QRF:n ajotapahtuma Lappiin kelkkamiehille! Useat pitävät vieläkin mönkkäriä kömpelönä maastolaitteena, mutta Mönkijä on tietyillä radoilla nopeampi kuin motocrosspyörä, joten tämä mielikuva pitäisi saada muutettua. esimerkiksi Saarisen Jani ja Tägströmin Janne, ovat tehneet hyvää työtä lajin eteen ja harrastajamäärät ovat kuitenkin kovassa kasvussa.

4 11. Mitä haasteita näet moottorikelkka sprintissä ja endurossa? Kaksi liittoa! Sille pitäisi tehdä jotain. Sekin on harrastajista nyt kiinni, meidän kuskien pitäisi tehdä päätös, että kumman liiton alaisuudessa ajamme. Nyt on kaksi SM sarjaa, lajin arvostus menee jo siinä. Puolet kuskeista ajaa toista, se on kuskeille huono eikä kukaan varmaan pidä asiasta ja se aiheuttaa vaan sekaannuksia. Myös joissakin kelkkakisoissa järjestelyissä on ongelmia ja ihme säätämistä. Aina ei edes tiedetä tuloksia, kun lähdetään kotiin kisasta. On kuin jotain leikkimistä verrattuna ATV motocross kisoihin, siellä kaikki pelaa niin hyvin. Ihmettelin aluksi ATV kisoissa, kun kaikki järjestelyt pelasi niin hyvin. 12. Onko joku kilpailulajeistasi sinulle ykkönen, ATV motocross, moottorikelkka sprint tai enduro? Ei ole. En osaa olla kilpailematta. Pakko ajaa kesällä ja talvella. Olisi varmaan järkevää ajaa vain yhtä lajia, mutta minulla olisi pitkä talvi, jos en ajaisi ollenkaan kelkalla. Talvilajeista sprint ja enduro, molemmat on mukavia. Sprint menee ehkä vähän enduron edelle. Jos on vähäluminen talvi, niin endurokisat on ollut aika huonoja, mutta jos on lunta, niin se on hienoa! 13. Joutuuko ATV motocrossissa tekemään isoja muutoksia mönkijään? Onko merkeillä isoja eroja keskenään? Kaikki mönkijät on aika samantasoisia, vaikkakin erilaisia. Kaikilla pääsee yhtä lujaa. Suurimmat rajoitukset meillä on 450cc moottori ja leveys ei saa olla yli 1,3m. Riippuu vähän merkistä, kuinka paljon haluaa rakentaa. Minun KTM:ssa on takaiskarin kiinnitystä siirretty ja jousitus vaihdettu, ei muuta. KTM:n alkuperäinen jousitus on vääränlainen Suomen radoille. Joillakin tosin menee virittelyyn yhtä paljon rahaa kuin mönkijän hankintaan 14. Jos vertaat mönkijä- ja kelkkapuolen kuluja, kumpi on kalliimpi laji harrastaa? Kelkkapuoli on kalliimpi. Bensaa menee varmaa viisi kertaa enemmän, mönkijät ovat nelitahtisia ja kuluttavat vähemmän. Myös kuluvat osat ovat kalliimpia kelkkaan. Kelkalla ajan kauden eurolla, mönkijällä 5000 eurolla. Tai saa molempiin lajeihin menemään enemmänkin

5 15. Miten itse katat kilpailukulut? Minulla ei ole paljoa sponsoreita, koska en ole aina tiennyt mitä kisoja ehdin ajamaan. Enkä halua pettää sponsseja. Minulla on hyvät edut OP-Pohjolassa ja Sarvikkaan Toni Moto-One:lta tekee minulle laitteet melkein ilmaiseksi. Omat huoltomieheni Sakari Arte, Suutala Markus ja Veli-Pekka Hunnakko tekevät myös tämän harrastuksen mahdolliseksi. 16. Onko sinulla jotain omia rituaaleja ennen kisaa? Ei mitään. Riittää, että olen ajoissa paikalla. Kun laitan kypärän päähän, kaikki unohtuu. Treenatessa en niinkään saa kaikkea irti, mutta kisassa sytyn, kun miehet on viivan takana. 17. Miten MK sprint/enduro ja ATV motocross eroavat toisistaan? Mitä vahvuuksia sinulla on lajeihin? Endurossa ja crossissa tarvitaan hyvää ajosilmää. Rata muuttuu kokoajan ja endurossa ei tiedä millainen reitti on tulossa. Tärkein juttu on lukea rataa. Sprintissä tietää etukäteen reitin, mutta siinä pitää saada heti itsestään irti 110% ja puhtaita kierroksia. Siinä ei ole aikaa töppäillä. Minulla on molemmat ominaisuudet, ja kaikissa näissä lajeissa tarvitsen molempia ominaisuuksia. 18. Miten treenaat ja harrastatko vielä jotain muita lajeja? Perhe ja työt vie suurimman osan ajastani ajamisen lisäksi, joten muu kuin ajotreeni jää vähän vähemmälle. Aina kun löydän aikaa, yritän käydä kuntoilemassa mutta minun pitäisi treenata lisää. Viime talvena nostin kuntoani ja olen ollut nyt suht hyvässä kunnossa. Aiemmin minulla loppui kunto erässä kesken, mutta nyt jaksan ajaa täysiä koko erän. Harrastin viisitoistavuotiaaksi jääkiekkoa ja jalkapalloa, kunnes moottorivehkeet tulivat tilalle.

6 19. Oletko loukkaantunut aiemmin urasi aikana? Viime kesänä näihin aikoihin minulta meni polvi. Seinäjoen ATV tapahtumassa harjoituslähdön ekassa kurvissa jäin sumppuun ja lensin niin, että polvi meni. Polvi tähystettiin kelkkakauden jälkeen viime keväänä heti Snowstarin jälkeen. Polvi ei vaivannut ajamista, en vain voinut olla kyykyssä tai polvillaan. Olin kuukauden toipilaana ja nyt se on kunnossa. Ennen tämän kauden loukkaantumista on mennyt hyvin. En hulluttele, vaan minulla on järki päässä. Ennen olin enemmän semmoinen, että olin enemmän kyljellään kuin pystyssä, mutta nyt olen rauhoittunut. 20. Mikä tekee sinusta näin hyvän kilpailijan? Minulla on mielenkiintoa tähän hommaan. Aina kun menen kilpailuun, niin olen 100% mukana. Jotkut tekevät liikaa asioita, ja sitten heitä ei nappaa kisoissa. 21. Minkälainen tyyppi olet? Minun kanssa on helppo toimia, en ole vaikea. Olen sosiaalinen ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Jos kisat menee huonosti, pidetään sitten ilta karkeloissa hauskaa eikä jäädä mököttämään Mitä muuttaisit itsestäsi tai kilpailulajeista, jos voisit? ATV puolelle olisi hyvä, jos tulisi sprint ja endurokisoja. Seinäjoella oli joskus 2010/2011 ATV sprint tyylinen kisa ja se oli mahtava! Kelkkapuolelle toivomuksena vain yksi liitto. Minun pitäisi käyttää enemmän aikaa treenaamiseen ja kuntopuoleen. Siinä tulee annettua tasoitusta muille. 23. Onko vielä joku laji, jota haluaisit päästä kokeilemaan? Ralli kiinnostaisi. Kun istuin Jari-Matti Latvalan kyydissä, ajattelin etten ikinä itse pääse niin lujaa, siksi ralli on varmaan jäänyt Haaveena on kuitenkin joskus ajaa itse, mutta en tiedä koska. Ralli on täällä Alavudella (Tuurissa) aika isoa, kun Jari-Matti on täältä kotoisin. Isäni on myös ajanut rallia ja haluaisi minun kokeilevan lajia, joten enköhän joskus kokeile sitä.

7 24. Terveiset vielä lukijoillemme? Kaikki katsomaan mönkkärihommia. Odotetaan runsaslumista talvea ja että nähdään ennätysmäärä väkeä viivalla!

SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa.

SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa. Haastattelussa Jani Tanhuanpää Tanhuanpää on 19 vuotias Kauhajoen Nummijärvellä asuva ATV motocrossin hallitseva Suomen Mestari. Tanhuanpää sijoittui myös EM sarjassa kuudenneksi, vaikka jättikin yhden

Lisätiedot

Tutustuimme Mattiin vähän paremmin ja selvitimme mikä hän on miehiään.

Tutustuimme Mattiin vähän paremmin ja selvitimme mikä hän on miehiään. Matti Määttä Matti Määttä aloitti motocrossin harrastamisen jo 6 vuotiaana ja kilpailemisen 11 vuotiaana. Kisamatkat taitettiin Isän, Äidin ja Isosiskon kanssa. Matkakilometrejä kertyi Oululaiselle perheelle

Lisätiedot

Ensimmäisen kelkkani ostin vuonna 1980 ja siitä lähtien olen ollut aktiivinen kelkkailija.

Ensimmäisen kelkkani ostin vuonna 1980 ja siitä lähtien olen ollut aktiivinen kelkkailija. SMK ry:n puheenjohtaja Hannu Yli-Huumo Hannu Yli-Huumo on Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja. Hannu on 52 vuotias Seinäjoella asuva innokas ja positiivinen kelkkamies, kiireinen

Lisätiedot

Haastattelussa Rikumatti Jurmu

Haastattelussa Rikumatti Jurmu Haastattelussa Rikumatti Jurmu Rikumatti Jurmu eli Riksa on Suomen parhaita FSX hyppääjiä. 27 vuotias Riksa asuu Rovaniemellä, opiskelee Lapin Yliopistossa teollista muotoilua ja haaveilee kelkkailuun

Lisätiedot

TUALAINEN Turun Urheiluautoilijat ry:n jäsenlehti 1 2011

TUALAINEN Turun Urheiluautoilijat ry:n jäsenlehti 1 2011 TUALAINEN Turun Urheiluautoilijat ry:n jäsenlehti 1 2011 Kiinnostaako RC-autoilu? Petri aloittaa Jokkiksessa Autourheilua pienestä pitäen Kalle palasi voittajaksi Tero vaihtoi etuvetoon 1 Jäärataa Kartingilla

Lisätiedot

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012 39. vuosikerta Nr 2 heinäkuu 2012 Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Uutisia Uutisia Uutisia Uutisia Bembölen Kartingrata sai yhdeksän (9) vuoden jatkoajan

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Päihdekyselyn tulokset

Päihdekyselyn tulokset Hämeenlinnan Rotaryklubi järjesti joulukuun 2011 ja tammikuun 2012 aikana webbikyselyn 13-17 - vuotiaille Hämeenlinnan ja sen ympäristön nuorille. Kyseessä on Hämeenlinnan Rotaryklubin DSG-projekti. Tavoitteena

Lisätiedot

KIEKKOKAUPUNKI LAHTI. Montusta monttuun

KIEKKOKAUPUNKI LAHTI. Montusta monttuun Montusta monttuun Lahdessa on lähes aina ollut pääsarjatason jääkiekkojoukkue Lahtelaisen joukkueen paras sijoitus on viides. Miksi menestys on kiertänyt Suomen Chicagon aina? Mikko Niimes matkusti Lahteen

Lisätiedot

Kyselynetti. Ilmaiset nettikyselyt - helposti. Raportointi : VarPS:n jäsen kysely. Oletko VarPS:n jäsen? Kuinka kauan olet harrastanut koirien kanssa?

Kyselynetti. Ilmaiset nettikyselyt - helposti. Raportointi : VarPS:n jäsen kysely. Oletko VarPS:n jäsen? Kuinka kauan olet harrastanut koirien kanssa? yselynetti - ilmaiset ja helposti toteutettavat nettikyselyt / 6 3.1.2014 11:31 Kyselynetti Ilmaiset nettikyselyt - helposti Raportointi : VarPS:n jäsen kysely Kyselyn yleistietoja : Näytä vastaajien tiedot.

Lisätiedot

KILPAVENEILY 1/12. Mukana menossa mm: F1 Nations Cup, Hurjamarine, Roslagsloppet, Team Nyholm, Team Manninen

KILPAVENEILY 1/12. Mukana menossa mm: F1 Nations Cup, Hurjamarine, Roslagsloppet, Team Nyholm, Team Manninen KILPAVENEILY 1/12 Mukana menossa mm: F1 Nations Cup, Hurjamarine, Roslagsloppet, Team Nyholm, Team Manninen Kilpailut 2012 Suomen kesään on vielä monta kuukautta, mutta kesä tulee varsin nopeasti. Eri

Lisätiedot

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle 27.11.2011 Anne-Mari Manninen Seurakunta voi nousta uudelle tasolle Ääni on tärkein Ja minä henkilökohtaisesti olen Isältä rukoillut sitä, että Herra, minua ei kiinnosta onko minun hiukset aina täydelliset,

Lisätiedot

spoori Puheenjohtajan palsta Tiedotuksia hallitus 2003 Jaosvastaavat: FK-jaos: Antero Saarenpää

spoori Puheenjohtajan palsta Tiedotuksia hallitus 2003 Jaosvastaavat: FK-jaos: Antero Saarenpää Puheenjohtajan palsta KALEVI VAINIO Puheenjohtaja Puh. 050-413 4410 SYYSKOKOUS Taas mennään pimeää päin eli syksy saapuu. Kesän kisat alkavat olla ajetut, toivottavasti niistä on tullut myös menestystä.

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

- ILKKA VÄNSKÄ. Kunniakierros on juuri alkanut. Sateesta huolimatta matkaan säntää noin 30 kuntoilijaa.

- ILKKA VÄNSKÄ. Kunniakierros on juuri alkanut. Sateesta huolimatta matkaan säntää noin 30 kuntoilijaa. Lieksan I 2 Yhteisvoimin hyvä tulos Kunniakierrokselta Lieksan Urheilijoiden keväinen Kunniakierros tuotti jälleen hyvän potin seuran nuorisotyöhön. 20 kerääjän voimin tehty 8541 euron tulos ylitti virallisen

Lisätiedot

ulkomailla Unelma-ammatissa Suuri muuttoauton tuontiopas 2009 Raskaus ja synnytys ulkomailla Ulkomaisesta pomosta ei ole kaveriksi

ulkomailla Unelma-ammatissa Suuri muuttoauton tuontiopas 2009 Raskaus ja synnytys ulkomailla Ulkomaisesta pomosta ei ole kaveriksi Ulkomailla asuvan suomalaisen lehti XPATRIUM Nro 63 Kesä 2009 Unelma-ammatissa ulkomailla + Suomalaiset urheilijat ulkomailla + Neuvontapalvelu + Nimitysuutiset Suuri muuttoauton tuontiopas 2009 Raskaus

Lisätiedot

Perhehoito on lahja arjelle

Perhehoito on lahja arjelle Perhehoito on lahja arjelle Päivi Soikkeli osaa olla oma itsensä kehitysvammaisten kanssa. Hän ei ole koskaan joutunut luopumaan mistään sen takia, että hänellä on suuri perhe. Perhehoitajana toimiminen

Lisätiedot

Lapsi perheen huolehtijana

Lapsi perheen huolehtijana Nuorten ääni, osa 3 Lapsi perheen huolehtijana A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen vanhemman

Lisätiedot

Suomenselän Moottorikelkkailijat Ry Puheenjohtaja Jaakko Leikkainen

Suomenselän Moottorikelkkailijat Ry Puheenjohtaja Jaakko Leikkainen Suomenselän Moottorikelkkailijat Ry Puheenjohtaja Jaakko Leikkainen SeriousRiding.com haastatteli Suomenselän Moottorikelkkailijoiden puheenjohtajaa Jaakko Leikkaista. Jaakko on ollut mukana kerhon toiminnassa

Lisätiedot

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ

LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ LAPSI JA VANHEMMAN SYÖPÄ 1 Oppaan suunnittelussa on ollut apuna työryhmä Kaisu Johansson Mika Niemelä Arja Mainio Kaisa-Mari Paananen Sami Räsänen Kuvat Tarja Paananen OPAS VANHEMMILLE LASTEN TUKEMISEEN,

Lisätiedot

KIRSU 1.3.2010 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI KEVÄT 2010

KIRSU 1.3.2010 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI KEVÄT 2010 KIRSU 1.3.2010 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI KEVÄT 2010 Mitä on KAVERIKOIRA TOIMINTA? VUODEN 2009 PARHAAT Palkinnot jaettiin kevätkokouksessa KEVÄÄN KOULUTUKSET Jaostot tiedottavat HYVINKÄÄN

Lisätiedot

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa loikkahiihto joukkue koli/2001 Tanssiseura Spiral ry Tampere Postiosoite: Tanssiseura Spiral ry Sammonkatu 56 33540 Tampere Puhelin: 040-543 7576 Internet:

Lisätiedot

Tampereen Voimistelijat

Tampereen Voimistelijat Tampereen Voimistelijat Ilmoitusliite Syksy 2013 voittivat kolmen eri lajin suomenmestaruuksia s. 4-5 Voimistelun harjoittelukeskus valmistui Tesomalle s. 7 Ilmoittaudu mukaan voimistelukouluun s. 21 Hei

Lisätiedot

ILVES Sanomat. IceGirls. Ilves. edistää markkinointia tyylillä. Vesa Toskala on jättänyt stressit nuoremmille. Helmikuu 2012

ILVES Sanomat. IceGirls. Ilves. edistää markkinointia tyylillä. Vesa Toskala on jättänyt stressit nuoremmille. Helmikuu 2012 Liigapomo Jukka-Pekka Vuorinen koventaisi rangaistuksia Vesa Toskala on jättänyt stressit nuoremmille Kitaristi Kankkis työstää Ilveksen radiomainoksia ILVES Sanomat Helmikuu 2012 Ilves IceGirls edistää

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

mestarit Swingin pohjat luodaan talvella Kesän 2012 Meitä on JO 1700 Vihertääkö ruoho aidan takana? Positiivisten uutisten kausi s. 24 2012#2 s.

mestarit Swingin pohjat luodaan talvella Kesän 2012 Meitä on JO 1700 Vihertääkö ruoho aidan takana? Positiivisten uutisten kausi s. 24 2012#2 s. ingside 2012#2 Kesän 2012 mestarit Vihertääkö ruoho aidan takana? s. 18 Meitä on JO 1700 s. 28 Positiivisten uutisten kausi s. 21 Swingin pohjat s. 24 luodaan talvella 2 Kausi 2012 Voittajan puhe Kauden

Lisätiedot

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan Lönnblad Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan

Lisätiedot

Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset

Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset FUURE MEDIA HOME RESEARCH PROJECT/ Media Lab UIAH Katja Oksanen-Särelä Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset Olen aikaisemmin tutkinut teknologisia tulevaisuudenkuvauksia siltä kannalta,

Lisätiedot

Rakennusliiton yleiskeskustelun puheenvuorot

Rakennusliiton yleiskeskustelun puheenvuorot Rakennusliiton 23. liittokokous 22. 24.5.2015 Rakennusliiton yleiskeskustelun puheenvuorot Matti Piirainen, os. 001 Helsingin kirvesmiehet Ensinnäkin näihin edellisiin puheenvuoroihin: tämä kansainvälisen

Lisätiedot

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 LePan kausijulkaisu 2011. Jakelu Leppävaaran alueella 25000 kpl Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 FC Espoo: Tavoitteena säilyttää sarjapaikka Sivu 11 LePan valmennuslinja päiväkodista

Lisätiedot